#12401 2010-05-05 20:07
- aiolosz
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Roor rosszalkodásai
Kittus írta:
"..Kicsit elfáradtam, holnap reagálok a tali topicra :( Ezer bocsi Kittus.."
Okoskodni felesleges, én sem teszem...bár tehetném, csak el kell olvasni a fórumon társaink történetét..
Ami fontos, vannak akik melletted állnak, szûkebb és tágabb értelemben, erre gondolj most..
Nem vagy egyedül és ez sem kevés....
Nincs jelen
#12402 2010-05-05 22:32
- Elizabeth
- Tag
Kittus.
Nagyon sajnálom,de ahogy Lisa, és Geo73 is írta legalább célirányosan tudják kezelni.
Nincs jelen
#12403 2010-05-05 23:35
- Lucifer
- Tag
Kittus!
Ez nagyon nem jó hir , de legalább tudod mi a bajod!:(:(:(:(:(:(:(:(:(
Egy kicsit utánna olvastam hiszen eddig errõl még nem is hallottam.
Sajnos azért van közös bennünk.:(:(:(:(ez sem gyógyitható.:(:(:(:(:(:(:(
Talán helyretudnak hozni most , hogy tudják mi ez és kapod a megfelelõ gyógyszereket.
Aiolosznak teljesen igaza van.
Itt mi melletted vagyunk és segitünk amiben csak tudunk.Tudod!- mi egy nagy család vagyunk.
Itt mindig számithatsz valakire bármi legyen is.
Szombaton talizunk és beszélünk.Kiadhatod magadból.
Neked most milyen a hangulatod??:P:P
<kép>
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Nincs jelen
#12404 2010-05-06 10:57
- judy1981
- Tag
Kittus: sajnálom, hogy nem cserélted jobbra a crohn-t, de most tényleg azt kell szem elõtt tartanod, hogy legalább már tudják mit kezeljenek. Én is beleolvastam a témába, és nem egy helyen írják, hogy sokan évekig tünetmentesek. A megfelelõ kezeléssel neked is megvan rá az esélyed. És a szövõdmények mindegyike sem jelentkezik mindenkinél.
Kb. 51 óra múlva megszállunk, és felvidítunk. :D:D:D Elõre borítékolom neked.
Nincs jelen
#12405 2010-05-06 12:50
- Györgyina
- Tag
Kittuskám, nem tudom mi ez a kórság, de ahogy olvasgatom, ez sem lehet egy "fõnyeremény". De talán az eddiginél sem rosszabb. Mennek a Barátaid és Betegtársaid, és ez nagyon jó most. Fel a fejjel Nagylány, kimászol.
Ehhez sok erõt és kitartást kívánok Neked Drága.
Nincs jelen
#12406 2010-05-06 19:27
- Peeter
- Tag
Tudom, hogy már lassan unalmas lesz, de tényleg ne idegeskedj emiatt Kittus. :) Most végülis írt fel neked valamit a doki?
Nincs jelen
#12407 2010-05-06 20:19
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm ezt a rengeteg sok kedves szót :) Borzasztó jól eset!!!
A mai napom sem volt sokkal jobb, posta után behívott a fõnök, hogy vagy havonta max. 2x megyek orvoshoz és vizsgázni különben kirúgnak. A 2x-t úgy kell érteni hogy ebben benne van a vizsga és az orvos... Úgyhogy max. 3-4 hét és újra munkanélküli leszek... de sajnos se az egészségemmel nem játszhatok, a suliért meg elég sokat fizetek ahhoz hogy az egymásra épülés miatt 1 évet pluszba járjak...
Na, nem baj, valahogy lesz... Szombaton majd jól érezzük magunkat :)
Jó éjt Nektek
Ígérem összeszedem magam és jönnek majd a jó hírek is!!!!!!
Nincs jelen
#12408 2010-05-09 15:42
- Vicaa
- Tag
Halihó!
Geo máris megköszönöm itt a fotókat amit feltettél, egészen lázba.. meg ümmm tûzbe jöttem...
ja, nomeg ugye Aiolosz izmos lábacskáit látni..., meg Nitáékat, Pasekot, Szuszit és még akit nem ismerek, csak sejtéseim vannak, de azért köszi mégegyszer Geo!
Kittus remélem feldobott egy kicsit a társaság és jobban érzed magad! (...és egyben maradt a ház, node ajjajj... miket gondolok én, biztosan nagyon jók voltatok ;) :D )
Jelentem pénteki vizsgám eredményét még nem tudom, de remélem sikeres, ma szóbelin KET-bõl négyest kaptam, Attila meg tegnap közig.jogból ötöst. Most meg majd szétesek a fáradtságtól, mert 11-kor feküdtem és flé kettõkor keltem...
Azért mindenkit pusszantok!!!
Nincs jelen
#12409 2010-05-10 07:35
- Elizabeth
- Tag
Szia Vicaa!!!!
Gratulálok. :) :)
Nincs jelen
#12410 2010-05-10 18:54
- Norby1
- Tag
Aiolosz remélem nem gond ha téged kérlek meg arra hogy küld tovább a képeket többieknek
Köszi
Nincs jelen
#12411 2010-05-10 20:58
- aiolosz
- Tag
Norby1 írta:
Aiolosz remélem nem gond ha téged kérlek meg arra hogy küld tovább a képeket többieknek
Köszi
Norby, nem gond...köszönöm, hogy nekem elküldted...
Nincs jelen
#12412 2010-05-11 17:41
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Mi ez a csönd itt kérem szépen??:P:P
Vicaa!
A vizsgád tuti sikeres lett hiszen te is ügyes csajszi vagy!!:P:P
De azért tessék pihenni is!
Elizabeth!
Leirod akkor nekem ide a süti receptet???Csütörtökön meg is csinálnám!
Roor-al összefutottam ma és meséltem neki a sütidrõl!!:P:P
Azt hiszem már 2 sütire vagyok ráálva ami minden mennyiségben jöhet !!:P:PA reszelttúrós meg Elizabeth sütije ami szintén túrós!!:P:P
Ma joghurt tortát csináltam + õzgerinc formába túrórudit.:P
Ahogy tudom én is küldöm a képeket!
El is felejtettem!:P
Pénteken mehettem volna a ct eredményemért , de dolgoztam.Hétfõn elvitettem magam apával mert nehogy -má a bkv nak fizessek 700.- a jegyre.:P:PElmentünk mire hosszadalmas keresgélés után közölték velem , hoyg nincsen megcsinálva az eredményem adjam meg a számom majd hivnak ha készen van.:P:PTegnap délután már telefonáltak , holnap megyek érte!!:P
Szerkesztette: Lucifer (2010-05-11 17:52)
Nincs jelen
#12413 2010-05-11 17:52
- én
- Tag
Huhh Luci! Leírnád ennek az õzgerincben készült túrórudinak a receptjét? Úgy látszik ma éhezem!
Nincs jelen
#12414 2010-05-11 17:54
- Lucifer
- Tag
Én!
Hozzávalók:
1/2kg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 evõkanál cukor
1 tasak étkezési zselatin
2 dl tejföl
1 csomag étkezési csoki (Katica)
extrák: lekvár vagy mazsola
Elkészítés:
A túrot a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Felfõzöm a zselatint, beleöntöm a túróba, majd jól elkeverem. Õzgerinc formába öntve irány a mélyhûtõ. Kb3óra múlva megdemed, de vigyázat, nem szabad, hogy megfagyjon! Az õzgerincbõl kivéve egy tálra rakom, a csokit felolvasztom, és a végén jól nyakon öntöm vele.
Extra: Ha úgy rakod az õzgerincbe ezt a kész túros masszát hogy az õzgerincbe csak a felét rakod, utána rá egy réteg lekvár és utána rá a maradék túró, úgy a legfincsibb.
Nincs jelen
#12415 2010-05-11 17:57
- én
- Tag
Luci, köszönöm! Látom nálatok a túrós a menõ! Egyébiránt roor barátnédat üdvözlöm, puszilom. És nagyon örülnénk, ha néha bedugná a kis orrocskáját a saját topikjába!
Szerkesztette: én (2010-05-11 17:57)
Nincs jelen
#12416 2010-05-11 18:43
- Elizabeth
- Tag
Lucifer!
150gr réteslizst
150gr finomliszt
150grkristálycukor
150gr vaj/ Ráma/
1 sütöpor
750gr magozott meggy
500gr túro
3db tojás
2,5dl tej
1.-a vajat ketté vágom,és mikróba felojvasztom,a jénai aljára õntöm.
2.-a száraz anyagokat össze keverem és a felét a tepsibe szorom.
3.-rá morzsolom a túrot,elosztom rajta a meggyet.
4.-erre jön a lisztes keverék másik fele,és a vaj felolvasztva.
5.-a lisztes tálba beleütöm a tojátokat és a tejel felverem.
6.-rá öntöm 1 órát állni hagyom. 200fokon kb 30-40percig sütöm.Ha kihült szeleteljük.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK.
Nincs jelen
#12417 2010-05-11 18:51
- Lucifer
- Tag
Elizabeth!
Nagyon szépen köszönöm!!Szerintem csütörtökön meg is csinálom.
Én!
Nem a túrós a menõ hanem az édes!!:P:P:P
Nincs jelen
#12418 2010-05-11 18:56
- Elizabeth
- Tag
Lucifer !!
nagyon szivesen .
Nincs jelen
#12419 2010-05-12 20:18
- Peeter
- Tag
Holnap 11:30ra kernek egy kis szurkolast, vizsgazni fogok... bovebben majd penteken.
Nincs jelen
#12420 2010-05-12 21:07
- Elizabeth
- Tag
Peeter!!!
Szurkolok neked.
Nincs jelen
#12421 2010-05-13 13:48
- Lisa
- Tag
Peeter!!! Hogy alakult?
Luci! Vicaa! Nekem meglett :D :D :D ebben a félévben a legnehezebb vizsgám volt, és le tudtam, úgy örülök! :D :D :D
A tali dátumot kiírtam a Tali topicba, hogy tudjátok, így alakult. Nem volt lehetõség szavaztatni egyáltalán, remélem nem nagyon morcos az akinek esetleg a dátum nem felel meg. Annyit még, hogy megpróbáltam :(
Ma lesz egy kis pihi, aztán folytatom a tanulást.
Szerkesztette: Lisa (2010-05-13 13:49)
Nincs jelen
#12422 2010-05-13 14:38
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Most csak gyors bekukk mert mennem kell melózni a kolléganõm helyett mert nincsen jól.
Ez nekem most azt jelenti,hogy tegnap meló ma délutántól estig majd péntek ,szombat egész nap.Kicsit kileszek , de ez van.Ct erdményem van majd vasárnap irom.Volt tegnap nagy meglepi itthon részletek szintén vasárnap.:P:P:PAddig is legyetek jók mindenkinek nagyon jó hétvégét.
Lisa!
Ez nem is volt kérdéses.:P:P:P:PGratula.
Szerkesztette: Lucifer (2010-05-13 14:39)
Nincs jelen
#12423 2010-05-13 18:12
- én
- Tag
Luci, ez nem igazságos. Egy kérdõjellel hagysz itt minket vasárnapig! Nem szép!
Nincs jelen
#12424 2010-05-13 19:32
- Vicaa
- Tag
Lisa, épp hívni akartalaaak! Graaaaatulaaaaa! Szuper vagy!!!!!!!!!!!! Ühüm bühüm.... vagyis... ugye... szuperek vagyunk, hogy a szerénységet ki ne hagyjam ;) :)
A talit pedig már most várom!
Nincs jelen
#12425 2010-05-13 21:53
- judy1981
- Tag
Luci: ez nem igazságos :( Mi az, hogy vasárnap? Tudod Te mennyit kell még addig aludni?
Lisa: Grt. a vizsgádhoz. :D:D:D:D
Vicaa: neked is :D:D:D
Itt semmi különös nem történik. Szakó ma munkaidõn túl segített kisfõnöknek, ezért holnap délután mindketten szabadok leszünk. Ez már csak azért is öröm, mert ilyen nagyon ritkán van. Valószínûleg Db.-ben töltjük a szabadidõt, mert kell vennünk ezt-azt, és elvileg a nyomtatóm is hazakerül.
Mint kiderült, lehet nem is a nyomtatóval van a baj, hanem a festékkazettával, amit ma vittem be, hogy megnézzék (én kis cseles kivettem, nehogy ott felejtõdjön a szervízben, és most mégis be kellett vinnem) :P
Hát ilyen az én formám. Direkt bevált helyrõl rendeltem csere kazettát, és kifogtam egy selejtet :D Reggel azzal kezdik, hogy megnézik, és csörögnek.
Szerintem a kazettát ki tudom cseréltetni, mivel az irodába is ez a cég hozza a festékkazettákat, és soha nem volt gond velük. Gondolom a jó hírük többet ér, mint egy kazetta. Na meg a régóta tartó üzleti kapcsolat is jelentsen már valamit. :P
Nincs jelen
#12426 2010-05-13 22:38
- Elizabeth
- Tag
Lisa!!!
Gratulálok a vizsgádhoz. :) :)
Peeter!!!
hogy alakult? :P
Nincs jelen
#12427 2010-05-14 09:24
- Peeter
- Tag
Akkor kezdem az elején: elkezdtem a buszvezetõi tanfolyamot. :) A kresz és a rutin vizsga már meg volt sikerrel, majd egyszer lesz a forgalmi vizsga, sajnos közben van egy ilyen "biztonsági ellenõrzés és üzemeltetés" vizsga. Ez volt tegnap, amin szépen meghúztak. Elismerem, nem vittem túlzásba a tanulást...viszont vigasztal, hogy nem én voltam nagyon hülye mert az 5-6 ember közül mindenki megbukott. Szóval a vizsgabiztos is kicsit k*cs*g volt. Az oktató meg kicsit fél vállról vette... mindegy 1-2 hét múlva újra nekifutunk.
Nincs jelen
#12428 2010-05-14 09:53
- Elizabeth
- Tag
Szia Peeter!!!
Az én férjem Volán illetve BKV buszvezetö volt. Most ment nyugdijba. Szivesen segit neked.Dobj egy emailt.
Nincs jelen
#12429 2010-05-14 18:57
- Geo73
- Tag
Ma eltávozást kaptam - hiába Honvéd Kórház, csak katonásan ha ha :P -, csak vasárnap reggel kell visszamennem, aztán hétfõn én leszek az elsõ a mûtõben. Már-már kitüntetõ. Nem is tudom, hogy addig mire használjam ezt a rengeteg szabadidõt... :)
Nincs jelen
#12430 2010-05-14 22:58
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Hát sajnos várnotok kell vasárnapig!:(:(:):):)
Geo!
De lásd a jó oldalát is a dolognak mát tudod mikor mûtenek.
Judy!
Biztos nem lesz gond a cserével!!
Peeter!
No majd a következõ sikerûl!
De ez gáz , hogy mindenki megbukik.A z oktatónak elkellene ezen gondolkodnia.
Vicaa!
Rossz pénz marad !!:P:P:P:P
Annácskáról is jó lenne már látni pár képet!!::P:P:P
A vizsgád?????
Bükkszenten megint megyünk palcsizni???:P:P
Nincs jelen
#12431 2010-05-15 13:33
- Vicaa
- Tag
Helyzetjelentés:
A múlt pénteki vizsgám kemény kettes lett. Nem örülök neki, mert a szakdoli konzulensemnél írtam és nagyon maximalista ficsúr. Jól beleválasztottam.
Azért kellemes élményem is van. Május 25-én lesz a colonoscopiám, a dokimnak hála, altatásban. Megegyeztünk, hogy egy héttel elõtte hívom és megbeszéljük még a teendõket.
Tegnap csörgettem is a mobilját háromszor is, de nem vette fel. Tudtam, hogy vagy vizsgál, vagy szabin lehet, mert mindig felveszi és nagyon rendes szokott lenni.
No, lényeg, hogy délután csörög a telóm és a doki hívott vissza azzal, hogy jajj, ne haragudjak már (!!!!) , de elõadáson volt.
Megbeszéltük, hogy szerdán még felmegyek hozzá vérvétel meg anesztes konzíliumot szervez le nekem, meg ellát hashajtós cuccokkal.
Közben elfeledkeztem róla, hogy szerdán nekem Annát kell vinni bizottsághoz, gondoltam, majd hétfõn még csörgök a dokinak, hogy lehet e még módosítani az idõponton.
Erre ma mikor teregetttem látom, nem fogadott hívás van tõle. Visszahívtam, mondta, hogy biztos véletlen volt, közben nevetgélt és kiabált, hogy "ejnye Suzy" - nekem meg mondta, hogy épp most pisilt be a kutyája. Annak ellenére hogy otthon volt, még meg tudtam beszélni vele, hogy csütörtök reggelre tegyük át az idõpontot és tök rendes volt.
Mindezt csak azért részleteztem ki ennyire, mert elképesztõ, hogy milyen hozáállássa van, hogy hívom és visszahív, hogy nem haragszik, hogy hétvégén zavartam, és mennyire készséges. Kívánok mindenkinek ilyen jófej gasztrost!!!
Anna képeket már Aiolosznak is ígértem, és fogok is feltenni, csak legyen egy olyan estém mikor kicsit fenn tudok maradni, mert mostanában nagyon fáradékony vagyok és este Anna altatásakor én is kidõlõk, ez azt jelenti, hogy nyolckor már vele húzom a lóbõrt. Még egy vizsgám van, jövõ szombaton, megint az ominózus szakdoli konzulensemnél.
Pussz mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
... ja és köszönöm a gratulákat! :)
Nincs jelen
#12432 2010-05-17 14:35
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Vicaa!
A lényeg , hogy nem buktál meg!!Majd a következõ jobb lesz!
Most akkor mikor van a tükid??:P:P
CT:
A máj nagyfokban megnagyobbodott,jobb lebenyen a cristavonal alá ér,ajobb vese alsó pólusát meghaladja.A máj állományában egyébként körülirt eltérés nincs,szerkezet homogén.Köves epehólyag látszik.
Enterographia során a vékonybelek a norm. szélesség felsõ határtáig distendálódtak,átmérõjük 28-30 mm. A terminalis ileumon kb.7 cm -es körkörös fali megvastagodás és kifejezett lumenszûkület van.A környezetben számos 8-10 mm-es reactiv nyirokcsomó látszik.A submucosa oedamas,a mucosa intenziv halmozást mutat.
A fali megvastagodás ráterjed a coecumra is.A coecumfal legszélesebb átmérõje 18 mm.A coecum környezetében a zsirszövet infiltrált,hypervascularisalt.A mesenteriumon is látható számtalan 8-10 mm-es reactiv nyirokcsomó.A jobb colonfél megrövidült.A jobb flexura fala is körkörösen vastagabb.A lumen szûkült.A colon transversum kp. harmadában egészen a bal flexuráig terjedõen mérsékelt fali megvastagodás és környezeti hyperaemia szintén látható,de a lumen itt számottevõen nem szûk.Hasonlóan mérsékelt vastag fal látszik a colon descendes aboralis harmadán és a sigmán is.A rectum épnek látszik.Szabad folyadék,tályogképzõdés,fistulaképzõdés nem látható.
Orvosi vélemény:
A termalis ileumot és a colon jó részét érintõ morfológiailag Crohn-betegségnek megfelelõ kép.A vastagbélen aktivitás jelei nem látszanak , azonban a termalis ileumon és a coecumon mérsékelt aktivitás jelei mutatkoznak.Hepatomegalia.Cholelith.
Szóval ez a ct eredményem és kérem a hozzá értõ szakemberek magyarra forditását!:P:P:P
Szerkesztette: Lucifer (2010-05-17 14:36)
Nincs jelen
#12433 2010-05-17 15:07
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
Vica: gratulálok a vizsgáidhoz.
Irigyellek most a kettesed miatt... Ma fogok fél 6tól Mûszaki ismeretek I.bõl vizsgázni, szóbeli, és egy kukkot sem értek belõle... Még a fénytechnika átnézése hátra van... De szerintem az a legnehezebb...
Drukkoljatok, hogy olyan kérdéseket húzzak amiket tudok!!!
Várom én is, hogy Lucinak a CT-je mit is takar. Ha hazaértem lehet neki esek a google-lel, meg az Egészségügyi ABC-vel, tényleg, abban még a Bechetet sem néztem meg... Lehet benne sincs, kb. akkori kiadás mint én :D
Szép napot Nektek!
És el ne felejtsetek drukkolni!! És persze Geora is gondoljatok! Ha tud róla valaki valamit, legyen olyan kedves megosztani velünk! Köszi.
Nincs jelen
#12434 2010-05-17 16:08
- én
- Tag
Luci! Hepatomegalia nekem is volt a CT-re írva, az májnagyobbodást jelent. Nekem is nagyfokú a nagyobbodást, szerintem az is a crohn egyik kísérõjelensége. Vagy sokat iszunk :D:D:D! Nekem CT után néztek vérbõl nézték a májra vonatkozó értékeket. De azok mind jók, így marad az, hogy májnagyobbodásom van. Már a sipolyom mellé az is elmegy! A többit értelmezni kéne, de hátha jön, aki perfekt a témában.
Kittus, drukkolunk! Most akkor mi is van? Munkahelyet váltasz? Mert lemaradtam!
Remélem, hogy már jobb idõ jön, ez egy kicsit ultrabrutál volt!
Mindenkinek jó egészséget!
Nincs jelen
#12435 2010-05-17 16:21
- Kittus
- Tag
én: Hát még megvárok 1 fizut, meg beszélek a gasztrós doki bácsival is, és utána jövök el, vizsgázok, aztán pont 1 hetem lesz befeküdni a kórházba két vizsga között... És majd júliustól akarok újra munkába állni... Muszáj tanulnom, és megcsinálnom a vizsgáimat, így hogy májusban nem tudtam elmenni szinte egyre sem, így kicsit zsufis lesz a június... :( De megoldom, és remélhetõleg mindegyik sikerülni fog!!! Ettõl a maitól félek nagyon :( Majd este írok hányas lett, remélem görbül majd :)
Drukkoljatok!
Puszi
Nincs jelen
#12436 2010-05-17 19:28
- Elizabeth
- Tag
Vicaa!!!
Csatlakozom Luciferhez, a lényeg, hogy meg van. :)
Kittus!!!
Drukolok neked! :P
Lucifer!!!
Én nem értek hozzá, de nem látszik valami jónak amit leírtál... :'(
Lisa!!!
Nálatok mi a helyzet az árvízzel kapcsolatban? Titeket is érint?
Nincs jelen
#12437 2010-05-17 19:36
- én
- Tag
Kittus! Én most lemaradtam valamirõl? Miért kell kórházba menned? És mit keresel te a gasztrósnál? Gondolom a talin meséltél a többieknek, de én még ott tartok, hogy nuku crohn. Na akkor hogy is van ez?
Nincs jelen
#12438 2010-05-17 19:46
- Melcsi_
- Tag
Vicaa grat a vizsgádhoz, mit meg nem tennék egy külker lebony + nemz. marketing + aktuális gazdpol ééés egy matek szigó 2sért :(
Luci, ehhh, elolvastam a CT-d eredményét és nem hangzik egy kicsit sem jól, sõt....többet nem tudtam kihámozni, sorry. De remélem azért jól érzed magad.
Kittus, hogy ment a mai vizsgád?
Ma kicsit elegem van, 90 percet ûltem a nyugatiban egy gyors vonaton mire elindult....egy kis szél és xar idõ és máris felsõvezeték szakadás...
Mai jó hír viszont h valszeg holnap jönnek megnézni a lakásom, remélem ki is veszik....
Jövõhéten én is megyek gasztrodokihoz...tuti jön a fejmosás...miért nem szedem a medrolt és a budenofalkot ha nem vok jól...és megbeszéljük a CT várható idõpontját, de attól függetlenül h itt mindenki bátor...én nem vok és nem hiszem h bevállalom.
Kórházi kontroll után meg rohanok majd moziba...sex&new york 2 premier juhuuuu :D
Nincs jelen
#12439 2010-05-17 21:01
- Kittus
- Tag
Melcsi: Sex és New York????? IMÁDOM!!! ÉN IS ÉN IS
Jelentem: Jelest kaptam, azt mondta a Tanár bácsi, hogy ilyen szép feleletet még nem hallott távoktatásostól!!! :):):)
én: Azért kell bemennem, hogy beállítsák a gyógyszerezésem a Bechethez. Azért kell a gasztrós doki, hogy rábólintson a diagnózisra, és mehessek a bõrre. Holnap megint megpróbálom elérni õt, remélem végre sikerrel járok.
Majd olyan június 20 körül akarok befeküdni, addig meg vizsgázok ezerrel, és utána is :/
Jó éjt mindenkinek!
Hulla vagyok... de nagyon büszke magamra :):P
Nincs jelen
#12440 2010-05-17 21:41
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Kittus!
Gratulálok!!!!:P:P
Szóval lányok kb. én is ennyit vettem ki belõle!:P:P:P
Különben pedig jól vagyok semmi gond!:P
Melcsi!
Remélem sikerûûûûûûûûlt!:P
Nincs jelen
#12441 2010-05-18 09:03
- Lisa
- Tag
Sziasztok!
Luci, legalább már el is tudtam olvasni az eredményt. A lényeg, hogy jelenlegi aktivitást nem mutat!!!
Geo remekül kihasználja a mobiltelefon-internet összeköttetést, így biztosan hamarosan ír Nektek pár sort , hogy is van!
Elizabeth: nagyon szörnyû látni innen, szinte testközelbõl a dolgokat. Szerencsére nem érint minket, mert innen lefelé megy a víz. A testvérfalunkban már lezárták az utat, mert egyszerûen leszakadt az alámosás miatt. Felénk Lillafüred felé, azt mondták, hogy a vízmûvek nem tudnak másfele közlekedni így át kell engedni õket. Persze a túristáknak mondták, hogy nem halaszthatatlan a dolog akkor nem induljanak felfele.
Tegnap már jobb volt a helyzet, de ma megint esik egész nap. A legszörnyûbb az volt mikor Lillafüreden ahol mindig sétálni szoktunk a lépcsõkön hömpölygött a víz lefelé :( :( :(
Csak ne essen mááááár!
Sziszi: megjöttek a hírek felõled, még ma válaszolok! Ja és nehogy eszetekbe jusson Sátoraljaújhely-be menni!!!!!!
Nincs jelen
#12442 2010-05-18 09:34
- zolcsi
- Tag
"Szebb" napot mindenkinek!
Lisa el tudom képzelni milyen lehet.Ti még szerencsés helyzetben vagytok de a környéketeken katasztrofális a helyzet.Látni a híradásokban.Ha nem muszáj ki se mozduljatok.Miskolcra át tudtok menni busszal?
Itt is esik de itt viszont nincs folyó és nem is lakunk olyan lapos részen.Hegyek sem vesznek körbe mindent.Itt csak megáll a víz a járdán illetve akinek van pincéje abban.Gyalázatos munkát tud végezni a belvíz.
Marci jól van elvittük a helyi sebészhez aki szerint korai a mûtét.Sokáig vizsgálta és egyszer tapasztalt nagyon enyhe
kutykorgást a kis lágyékánál.A diagnózis nem egyértelmû.Javaslat az volt akkor vigyük ha kijön a sérv soron kívül megnézi.Amíg nem lesz egyértelmû addig nem megyünk neki a mûtétnek.
Ritkán tudok hosszabbat írni mostanság így akinek kimaradt szülinap vizsga esküvõ stb. most egyben kívánok és gratulálok mindent..:)
Nincs jelen
#12443 2010-05-18 09:39
- Lisa
- Tag
Zolcsi! Igen át lehet menni, ha csak nem fog esni megtin folyamatosan.
Ez azért jó megoldás, csak ne legyenek Marcinak fájdalmai ez a lényeg!!!! Vigyázzatok MAGATOKRA!
Nincs jelen
#12444 2010-05-18 14:41
- Elizabeth
- Tag
Lisa,
Szörnyû lehet testközelbõl is látni, ami most nálatok folyik, vigyázzatok magatokra!!! :/
zolcsi,
Marcinak jobbulást kívánok!!! :/ ;)
Nincs jelen
#12445 2010-05-18 22:27
- judy1981
- Tag
Hali!
Kittus: szerintem az Egészségügyi ABC-t hanyagold. Azóta sokat változtak a dolgok. Anyám is vett anno vmi baromi vastag könyvet, és a Crohnról sok hülyeséget ír. Persze akkor még azt tudták, de azóta sok mindenrõl kiderült, hogy nem úgy van, és újabb felfedezéseket is tettek. Szerintem maradj a netnél.
Zolcsi: vmirõl lemaradtam. Marcinak lehet sérve van? Remélem nem fog beigazolódni. Látogatás céljából foglak hívni, ha látom mikor lesz rá nekünk is idõnk.
Luci: amatõrként azt tudom mondani a CT-drõl, hogy bár mérsékelten aktív, nagyon nem tetszenek azok a szûkületek. Fõleg ilyen szétszórtam. Dokibácsid látta már?
Lisa: mailt megkaptam, azonnal elkezdtem a választ, de még nem sikerült befejeznem :P Akkor az alsó útnak annyi? Augusztusra helyrehozzák vajon?
Melcsi: a szex és new york nekem is bejött, de félek, hogy ez a második film már nem lesz jó. Végül is szerintem a sztori lezáródott, mert mindenki megállapodott (jó, Samanta nem, de õ nem is az a karakter volt), most mit tudnak kezdeni velük? Válnak?
Akik a vízzel küzdenek, azoknak csak kitartást tudok kívánni, és esõmentes napokat. Bár Zolcsi csak részben mondott igazat, mert a keleti fõcsatorna itt megy el a város mellett, de csak annyi vizet engednek bele, amennyit elbír. Reméljük, hogy ott nincs gond a gáttal. Itt max a termelésnek tesz be a sok esõ, mert aki már vetett, annak kiázik, aki még nem, az meg nem tud rámenni a földre. Naponta hallom a gazdálkodóktól. Méghogy a májusi esõ aranyat ér...
Írtam a leszázalékolás topicba, hogy elutasították a rehab. járadék kérelmemet. Akit érdekel, elolvashatja ott. Annyit fûznék hozzá, hogy ezt Judy jól be....ta, de nem adja fel. Azért a jövedelemkiesés az fáj. Gatyamadzag behúz, és irány a posta a be nem fizetett számlákkal, amiket a rehabból akartam kiegyenlíteni. Még jó, hogy bennem volt a félsz, és igyekeztem nem költekezni. Még hónap elején behúztuk azt a madzagot.
Szerkesztette: judy1981 (2010-05-18 22:29)
Nincs jelen
#12446 2010-05-19 09:11
- Kittus
- Tag
Sziasztok!
Nektek elmesélem, de csak nektek, mekkora hülye is voltam... :D
Az egész nagyon rég kezdõdött... Valamikor kijött sok-sok kiütés a nyakamon (más mint a Bechet okozta...), osztottam szoroztam, ezzel próbálkoztam, azzal próbálkoztam (még a bõrdokinál is jártam...) és végül rájöttem, megörököltem a fémallergiát... Ennyivel le is tudtam a dolgot, azóta csak ezüst és kész...
Gyuriéknál múltkor nagyon viszketett a popsiarcom, nézegettem, nézegettem (gondolhatjátok a kitekert pózt...), hát látom hogy a másik oldalon is van, szimmetrikusak.. Na, mondom oké, megint bõrdoki... fájt égett vérzett minden bajom volt... Majd csak elmúlik, a lényeg, ne vakarjam!!! Mint a kisangyal betartottam a nem vakarást... De tegnap már nagyon fájt... Leültem Gyuriékhoz menet a buszon és éreztem, hogy ne ez mostmár aztán nem vicc... És eszembe jutott hogy el kéne gondolkodni vajon mitõl lehet... most hogy ülök nagyon fáj, ez mondjuk oké, hiszen a fenekemen ülök, azon van, tehát azért fáj... de hogy a fenébe szimmetrikusak... hosszas gondolkodás után rájöttem, hogy mi van ha a gatyámnak a zsebes részén lévõ fém belül is van és ettõl van, hiszen nekem fémallergiám van... ??? Alig vártam hogy átérjek Gyuriékhoz, és megbizonyosodjak, letéptem a gatyám (Gyurinak a szeme rögtön felcsillant :D ... hiába...) és lám, belül is ott a fém... De már vagy 2 hete szenvedek, gondolkozok.... De végre rájöttem... Más megoldás hiján sebtapasszal van leragasztva a 2 fém cucc...
Lehet rajtam jót nevetni :D Ennyire hülye is csak én lehetek!
Szép napot Nektek!
Nincs jelen
#12447 2010-05-19 10:09
- Geo73
- Tag
Vicaa, gratulálok a vizsgádhoz, a colonoscopiahoz szorítok nagyon. (Nekem a "kis jeges" extra szerencsét hozott, köszönöm) Luci, a szûkületeket komolyan kell venni, az mindenesetre megnyugtató, hogy tályog, és fistula nincs.
A coecum az a vakbél, annak az érintettsége crohnnál gyakori. Mikor mész orvoshoz?
Kittus neked is jobbulást, azért nagyon ne húzd el a gyógyszereid beállítását!
Judy nagyon sajnálom, hogy elutasították a rehabod. Szar ez a rendszer.
Nincs jelen
#12448 2010-05-19 10:53
- Melcsi_
- Tag
Judy, sajnálom h elutasították a rehab. járadék kérelmedet. :(
Nekem tetszett könyvben, sorozatban, és elsõ mozifilmben is a szex és new york szóóóval kiváncsi leszek mi lesz a 2-ben, de gondolom, megint sok sok cipõ, ruha, táska, csajos estek, szakítások, válások :D hiszen azért nincsenek happy endek na :D De majd jövõhéten kiderül. :):) Jegyek megvannak.
Hahahahahah Kittus, bocsi de xarrá röhögtem magam rajtad :D:D:D:D Vizuális típus vagyok, és az egészet magam elõtt láttam :D:D:D Szegénykém, máskor nézdd meg milyen famert veszel ;)
Geo jó látni, hogy már milyen kis aktív vagy a fórumon, gondolom ez a gyógyulásnak a felépülésnek köszönhetõ. Végülis ha nem titok, milyen volt a mûtéted, mibõl mennyit vettek ki? Írtad, a másik topikban csak nem olyan sokat. Izébigyó, akkor Te crohnos vagy igaz? :( De így legalább megmaradt a vastagbeled és nincs sztóma! :)
pusszantás
Nincs jelen
#12449 2010-05-19 12:08
- Nelly
- Tag
Sziasztok :)
GEO nagyon örülünk,hogy minden rendben van veled!!!!! :)
Én meg egy lusta dög vagyok,hogy soha sem írok,ráadásul még a talikra sem tudok elmenni.....
Ami nem a lustaság miatt van,csak hát a hétvégéket nekem elég problémás megoldani és most családi dolgok is közbe jöttek a nõvérem férjhez megy .Ezzel azt akartam mondani,hogy a szabad hétvége az esküvõre kell :)
Egyébként minden rendben van velünk együttes erõvel hízunk :)
JUDY nagyon jót nevettem azon,hogy mikor megláttad Norbit megkérdezted tõle,hogy medrolozol?! :D :D...áááá csak szimplán hízik :D :D
Mondhatnám azt,hogy a fõztöm mire képes,de akkor nem mondanék igazat mert alig fõzõk...mindketten kapunk meleg étkezésit és megoldjuk azzal a kaját..nagy ritkán meg ha fõzök a fele mehet ki a kukába....na nem azért mert olyan rossz :) hanem mert nem tudok keveset fõzni :) (tehát nem is erõltetem a dolgot annyira) :)
Jaj el is felejtettem mondani,hogy rábeszéltek engem is egy bringára...volt nekem ,de úgy döntöttem az jó lesz anyumnak otthon mert cuki kisvárosi bringám volt kis kosárkával az elején :)
Na most egye fene vettem egy kicsit komolyabbat (csak még nem sokszor használtam mert velem nem egyszerû ám bringázni!!!)
Saját szabályom van:szélben tilos bringára ülni,mert tuti mindig szembõl fúj,és hát igen csak lóghat a nyelved tekerés közben...
De büszkén írom,hogy több éves kihagyás után Szentendrére csak úgy simán kitekertünk :) :) Nem volt semmi probléma (csak halkan megsúgom,hogy két napig sajgott a farcsontom annyira szétverte az ülés) :) :)
És már alig várom,hogy újra nyeregbe szálljunk :)
Meló megy ezerrel...az üzletvezetõm kismama,kis tinik sz@rrá lopnak...de amúgy ott is minden ok...Már lassan kezdem felderíteni a helyi és környékbeli tolvaj-bandákat..Sherlock Holmes-nak érzem magam néha..
Nah röviden ennyi,most már ki kéne bújnom a pizsimbõl :P :P :)
Pussz
Nincs jelen
#12450 2010-05-19 12:10
- Geo73
- Tag
Szia Melcsi, igen nekem ez Crohn. Nem tudom, hogy pontosan mennyit vágott ki Lestár tanár úr, mert azt nem mondta - nem az a szószátyár fajta, de majd biztos megtudom. Azt tudom, hogy a vékony-vastagbél közötti Bauchin billentyûnél, már inkább a vastagbélen volt az elváltozás. És kivették a vakbelet is, mert azon is volt krónikus gyulladás.
Zolcsi kívánom, hogy Marcinál ne legyen szükség mûtétre!!! Jobbulást neki!!!
Nincs jelen