#3801 2010-05-21 14:54

Kethleen
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

mercy70!
Hogy hogy ingyenes és még házhoz is hozzák?És meddig lesz ez így?Mert csak jöv.héten tudom elvinni a receptemet a gyógyszertárba.

Nincs jelen

#3802 2010-05-21 15:14

mercy70
Tag

Nem kaptam kézhez a receptemet sem,az orvosom adja tovább a szállítónak.Õ sem tudja mért van ez most és hogy meddig lesz.De telefonon is lebeszélte ott elõttem,tehát ez tuti.Szóval ha már nálad van a recept így nem tudom a gyógyszertárban ingyenes-e.Kérdezz rá ott.
Leírom.:Úgy volt,hogy kinyomtatta a recepteket,gémkapoccsal összetûzte,hozzá még papírra fölírta a címet,telefonszámot.Rendelés végén mennek hozzá,elviszik a recepteket és nekem telefonálnak idõpont egyeztetésre mikor hozhatják.Ennyit tudok.

Szerkesztette: mercy70 (2010-05-21 15:21)

Nincs jelen

#3803 2010-05-21 15:17

Kethleen
Tag

Köszi a gyors választ,megkérdezem jövõhéten!

Nincs jelen

#3804 2010-05-21 17:38

Kornél
Tag

Sziasztok
Ibd Modulen tápszert kellene innom be is vásároltam csak hasmenést okoz plusz fáj tõle picit a hasam.
hasi mûtét után vagyok és mindenképp kellene a tápanyag.
Tudtok valami praktikát amivel ezeket a dolgokat minimálisra lehetne szorítani.
Nem értem mi baja a szervezetemnek vele hisz ezt kimondottan crhonbetegeknek találták ki még aktív fázisban is ajánlják,szóval ha tud valaki valamit amitõl könnyebben erõre lehet kapni az írjon elõre is köszi.

Nincs jelen

#3805 2010-05-21 17:59

Marthuska
Tag

Szia Kornél! Én csak annyit tudok ehhez hozzászólni, hogy a tápszereket lassan, kortyolgatva, kis adagokra elosztva kell inni. Ezt a fajtát én még nem ittam, de biztosan ír majd valaki, aki fogyasztott ilyet, és van még valami ötlete.
Mielõbbi jobbulást, erõsödést kívánok!

Szerkesztette: Marthuska (2010-05-21 18:00)

Nincs jelen

#3806 2010-05-21 18:00

Zsuzskaa
Tag

A tápszereket mindenképpen lassan  (2-3 dl egy órára elosztva) kell meginni. Ha az ember gyorsan "lehúzza" akkor okozhat hasfájást és hasmenést.
Remélem ez segit. Ha ez sem,akkor szerintem szólj a dokinak hogy nem jó neked.Hátha ad másikat.

Üdv
Zsu

Nincs jelen

#3807 2010-05-21 20:22

barna-by
Tag

Kornél: Ha nem tiltja a betegtájékoztató, adagolhatod ételbe is! Én a Nutrison porral így jártam, de kajába rakva nem okozott problémát! Joghurtba, pépes kajába, fõzelékbe kipróbálhatod!

Nincs jelen

#3808 2010-05-21 20:37

Nita
Tag

Kornél!
Pár hónapja írtam pont errõl itt, nekem bevált és azóta ajánlottam itt másnak is aki szintén issza és neki is.
Ez tényleg nekünk lett kifejlesztve , de be kell tartani az adagolást és tényleg oszd el ahogy ajánlották a többiek is. Érdemes szép lassan kezdeni és valami szilárdat eszegetni  ivás közben. (keksz)
Ha ez nem válik be én az Isosource tápot szoktam még inni annak jobb az íze is egy üveggel vegyél és próbáld meg azt van belõle kávé, csoki, vanília  ízû szerintem még finom is. :) Napi egy üveg ebbõl sem okozhat gondot persze elosztva!

Nincs jelen

#3809 2010-05-22 16:07

Kornél
Tag

Sziasztok

Köszönöm a válaszokat,megfogadom és lassabban fogom inni ,és rágcsa közbe.
Azt mondta a belgy.doki hogy akár 2 dobozzal is fogyaszthatok naponta, nos itthon elolvastam a keverési arányt és ez napi 4liter tápot jelent és akkor más folyadékot még nem is ittam ,nem tom hogy ezzel tisztába van e a doki azóta nem találkoztam vele,de majd rá kérdek. ezt kicsit sokallom .meg próbálom a felét de lehet hogy lejjebb kell adnom ennyit inni, még ha sör lenne abból csak csak:-) bár minden nap még abból is sok.

Nincs jelen

#3810 2010-05-23 09:49

pötyi
Tag

Hello Kornél és üdv a clubban!
Látom már jobban vagy ha már a sör jár a fejedben. ;) (ami ugye kismértékben orvosság.........)-ezt az urulógusom mondta a 2. vesekõ zúzás után. ;)
Az orvosok azt várják kivétel nélkül, hogy napi 3-4l folyadékot igyunk és mellette annyi kaját együnk, hogy még hízzunk is tõle. Nekem is mindig ezt mondják igyak ennyit de, hogyhogy nem hízok?! Ha ennyi folyadékot iszok akkor enni már nem tudok :).
A szervezeted úgy is "megmondja" mit akar és mennyit csak hallgass a belsõ énedre.
Tünet és árvízmentes szép Tavaszt!

Nincs jelen

#3811 2010-05-23 12:38

Posuch
Tag

Sziasztok!

Segítsetek! Tavaly kezdõdött minden. Hazaértünk a nyaralásból és azóta folyamatosan orvostól orvosig megyek. Egyszer egyik ezt mond, másszor a másik mást. Nemtudok rajtuk kiigazodni.
Elõször megállapították, hogy ételallergiás vagyok (tejcukor érzékeny) azóta csak laktózmentes ételeket eszek. Nekem nem megy a hasam, és nem véres a székletem. Voltam bél és gyomor tükrözésen. A béltükrözés eredménye az, hogy ránéztére csak bélgyulladásom van a vékonybél és vastagbél találkozásánál. Szövettan azt mondja, hogy crohnra utal. A gyomortükrözés eredménye jövõhéten lesz meg, (ránéztére ott sincs semmi, majd a szövettan mit mond). Szedem az entocort-ot és a salofalkot. Két hete rosszul voltam (rizstõl és a gríztõl) és kaptam medrolt 32mg csökkentve.
Már nem eszem, de azt mondta az orvos, ha visszatér a fájdalom és a rosszullét akkor az imurant kell szednem.
Na ez az én bajom, mert olvastam, rengedet mellékhatása van. Napra nem mehetsz (nyárom, hogy oldom meg két gyerek mellett), gombásodás és még finomabb mellékhatások.

SZEDI VALAKI????

Teljesen kétségbe vagyok esve. Mitõl lehetek még rosszul??? Most megint nem érzem jól magam erõs bélhangok vannak és nem megy a hasam, se széklet, se szél nemjön.
Miért hányom az epét, mikor rosszul vagyok??

Kérlek valaki írjon, mert amikor nem érzem jól magam úgy viselkedek mint egy terhes kismama. Sírok és nagyon hangulatváltozásom van. MIÉRT???

Köszönöm Posuch

Nincs jelen

#3812 2010-05-23 12:57

Breki
Tag

A nyaralás kapcsán jutott eszembe ez az oldal amit olvastam,nem lehet h ott szedtél össze valamit?

– A világon mintegy ötezer ritka betegség létezik. Ezek diagnosztizálása nehéz, hisz több ezer betegbõl csak néhánynál fordulnak elõ – sorolta dr. Pfliegler, aki már háromévesen boncolásokra járt, hisz édesapja, sõt nagypapája is orvos volt. A doktor munkája leginkább a nyomozókéhoz hasonlít, ám õ ujjlenyomatok helyett tüneteket leltároz. A körültekintés az esetek zömében meghozza a sikert: fülön csípi a „tettest”, a kórt, és ezzel megmenti a beteg életét. Persze elõfordul, hogy nem ez a végleges „forgatókönyv”.

– Mint egy mozaik apró darabkáit, úgy rakjuk össze a tüneteket, a beteg kórelõzményét, a családi, munkahelyi körülményeit. Újra és újra kikérdezzük, hogy egyetlen pici részlet se maradjon ki, hisz sokszor ez rejtheti a megoldás kulcsát, de ugyanilyen fontos a különbözõ szakterületek orvosaival való állandó konzultálás, segítségkérés is. Emlékszem egy férfira, aki másfél évig járt sokfelé a kezét és nyakát borító gyulladás miatt, ám nem derült ki, hogy mitõl beteg. A válasz a foglalkozásában volt: színesfém-esztergálással kereste a kenyerét, s egyszerûen allergiás volt a cinkre – mesélte a doktor. – Egy fiatal lány a „vallatás” során megemlített egy mexikói nyaralást. Pár napra rá együtt örülhettünk a lány panaszait okozó tekintélyes méretû féreg „megszületésének”.

http://www.mon.hu/hirek/tipp-futar/cikk … 0-09540735

Szerkesztette: Breki (2010-05-23 13:08)

Nincs jelen

#3813 2010-05-23 13:49

Posuch
Tag

Szia Breki!

Egy hétig Zalakaroson voltunk nyaralni, aztán a Balatonnál voltunk. Zalakaroson belementem /én hülye / egy olyan medencébe, ahol hering módjára voltak az emberek.
A Balatonba is voltam. Addig semmi bajom nem volt a hányingerrel, míg megnem láttam, hogy a hattyú belekakál a vízbe, nem messzire tõlem.

Na jó, de hogy derítsek ki bármit is. Az egyik orvosom már azért is neheztel rám, mert a candida tesztet megszerettem volna nézetni.

köszi válaszod

Nincs jelen

#3814 2010-05-23 17:34

angeluc
Tag

Sziasztok!

Hasi görcsökre colitisben mit lehet szedni?

Nincs jelen

#3815 2010-05-23 18:00

Breki
Tag

a candida tesztet én is szerettem volna,nekem is azt mondták,hogy az a candida tul fel van fújva...nem okoz az problémát

Nincs jelen

#3816 2010-05-23 19:42

barna-by
Tag

Posuch: Nyugodtan szedd az Imurant, én évekig szedtem és egy mellékhatása sem jött ki! PErzse az amit itt tapasztalnak az ember, néha rémisztõ, de ha eészséges akarsz leni a késõbbiekben, akkor szedd! A hatása úgy is 2-3 hónap mulva kezd érzõdni, tehát a nyár elejét töltheted napon (én mindig napon voltam és kentem magam, semmi bajom nem volt), utána meg érezni fogod, hogy változik a szervezeted vagy sem.
Az pedig felettébb furcsa, hogy a rizstõl lettél rosszul, ugyanis a rizsben egy olyan dolog sincs ami bélirritációt okozna! Ha mégis az okozta, akkor csak a benne lévõ keményítõ enzimje lehet az amire így reagáltál, de akkor a krumpli is ezt okozná!
A candida pedig tényleg elcsépelt dolog! Az ember szervezetében megtalálható a candida, de velünk szimbiózisban! Ha mindent kiirtatnád, akkor megint lenne egy tucat problémád, amire bogyót kell szedni, illetve orvoshoz kell járni!
Az epe pedig visszajöhet a rossz gyomor záróizomtól, illetve ha nem az a gond, akkor az epesav-túltengés okozza, ami lehet akár hormonális is, de lehet, hogy csak a bélprobléma velejárója. Javasolt ilyenkor savcsökkentõt szedni, bár nem értem, az orvos miért nem adott.

Nincs jelen

#3817 2010-05-23 20:22

Ede
Tag

Szia, Angeluc. Próbáld ki a troparium combinatum készítményt. Szabadon vásárolható. Jobbulást!!!!

Nincs jelen

#3818 2010-05-23 20:59

Posuch
Tag

Szia barna-by!

Köszönöm a válaszodat! Lehet, hogy a keményítõ okozhatja a hasfájást. A rizs után is nagyon beteg voltam. Most az új burgonyát próbáltam ki és ismét fáj a hasam, hangos bélhangjaim vannak és nagyon fáj. Nekem miért nem megy a hasam? Rendes a székletem. Ez akkor rossz, amikor rosszul vagyok, mert se szél, se széklet nem jön.

Keményítõre lehet valaki allergiás? Bár a tejcukorra, tojásfehérjére, eper, banán, paradicsom, dinnye még hozzájön valami egész listám lesz.

Nagyon tartok az imurántól, de megpróbálom.

Köszönöm válaszod

Nincs jelen

#3819 2010-05-23 21:37

Nita
Tag

angeluc!
Nospa-forte, Buscopan drazsé recept nélkül kapható és mindkettõ szokott használni.

Nincs jelen

#3820 2010-05-23 22:43

barna-by
Tag

Posuch: Utána néztem és a keményítõre nem lehetsz allergiás! A rizsben ugyanis minimális a keményítõ szintje a krumplihoz nézve és még nem volt olyan aki a rizsre lenne allergiás, úgyhogy ez a rész kilõve!
Kérdés az, milyen a fájdalom? Feszít, szorít, görcsös, kaparó, szúró..stb..minden másra utal! A bélhangok meg gyári felszereltségben van az emberhez adva, persze ha hangosabb az sem feltétlenül baj! Én 13 éve vagyok beteg és nekem mindig kemény volt a székletem, csak a sokszorosítással van a baj, úgyhogy nálad sem feltétlenül baj az ha nincs más tüneted mint a bélkuttyogás!
A crohn-colitis betegségeknél azért próbálják meg elõször kizárni a laktóz-kazein intoleranciát, mert hasonló tüneteket produkál! Ha kiderül, hogy bélbeteg vagy, az nem zárja ki az alábbi kettõs fogyasztását! Ha birod majd a tejet, idd, mert fontos vitaminok és ásványi anyagok vannak benne, de ide vehetem az összes olyan dolgot amit alapból tiltanak. A betegség elsõ szakaszában ki kell tapasztalni mindent, hogy tudd, mit ehetsz és mit nem, mi okoz problémát és mi hasznos! Apám crohnos vastagbél nélkül és ilyeneket eszik fájdalom és probléma nélkül: mogyoró, bab, kukorica, tej, túró,ananász. Most páran lehet hogy sírva fakadnak, de ez a betegség személyre szabott!
Ja és addig örülj amig nem megy a hasad!

Nincs jelen

#3821 2010-05-24 09:45

Posuch
Tag

Szia barna-by!

Köszönöm a válaszod. Olyan jó így beszélgetni. Itt nálunk, ahol lakom biztos vannak ilyen betegek, csak még nem találtam meg õt, õket.
Akkor mi más lenne, ha nem a keményítõ? Most nagyon rosszul vagyok! Tegnap tepsibe letakarva pici olajjal pároltam új krumplit, eltelt aza 3-4 óra és jöttek az erõs bélhangok és fájdalmak. Olyankor a fájdalomkor szétt akar szakadni a hasam és fel vagyok fújódva. Iszonyatosan fáj idõközönként a hasam. Rengeteg folyadékot hánytam zöld epével. És ez még a nap folyamán meg fog ismétlõdni. A hangulatom kezd a pánikolásra hasonlítani. Sírok, nem jó a kedves. Ettem már savcsökkentõt, de az sem segít. Mit egyek még??? Holnap megyek a dokihoz nemtudom mit fog mondani! Nincs egy gyógyszer sem amikor ilyen rosszul van az ember az segítene???

Köszönöm válaszod

Nincs jelen

#3822 2010-05-24 10:39

Ede
Tag

Szia, Posuch, én amikor nagyon rosszul voltam, akkor azt vettem észre, hogy bármit eszem, mindentõl fáj és nekem például nyomta valami a mellkasomat. Mintha megakadt volna valami, ami nem ment le (nem tudom ezt másképpen mondani). Így én azt csináltam, hogy mikor ettem egy picikét (hogy legalább legyen valami a gyomromban), akkor ittam utána szénsavas ásványvizet és az segített ennek a feloldásában (amit nem biztos, hogy követni kellene, csak leírtam, hogy nekem ez akkor használt).
De sajnos akkor annyira gyulladt volt mindenem, hogy újból medrolt kellett szednem. Egyedül az segített.
Jobbulást kívánok Neked!

Nincs jelen

#3823 2010-05-24 13:52

barna-by
Tag

A szénsavas dolgot nem kéne erõltetni, mert ha savasodás áll fent, akkor már csak a neve miatt sem érdemes inni,(savra savat...) és bélbetegeknél alapból elvetendõ.
Posuch: Helyileg hol fáj a hasad? jobb, bal oldalon? mindenhol? A puffadás és bélhang egyértelmüen gázra utal, csak kérdés, hol kezdõdik mindez, mert nem mindegy hogy vékony vagy vastagbélbõl. A tünetek alapján inkább a vékonybél az amit okolnék, mert ha az epe is gondot okoz, akkor közösen ott hatnak (az epe ugye a vékonybélbe folyik eredetileg), de mivel az epét kihányod és bélmorgás így is van, még mindig a savasodásra tippelek! Azért tipp mert nem vagyok orvos, bár a biológiát eléggé vágom, de annyi minden játszik közre, hogy nem tudok mindent kizárni!
Milyen savcsökkentõt szedtél? Sokszor pl a Renie nem segit, sõt néha rásegit a savakra, ezért lényeges.

Bár nagy feladat, tanácsolok neked valamit: Vezess eü naplót! Mikor mit és mennyit ettél és mikor milyen fájdalmaid vannak és hol, pontosan leírva! Ebbõl látod, mikor mi okoz problémát, és talán az orvosnak is segítség (vagy le se ..ja). Én amikor elkezdtem sportolni, csináltam és volt aki átnézze, megmondja mi az amit el kell hagyni, mi az amit kéne enni. Érdemes ezzel egy dietetikust felkeresni a késõbbiekben.

Orosházán pedig van jó pár crohn-colitises és Szegeden pedig betegtalálkozó illetve elõadás, sokszor megy dietetikus vagy orvos. Érdemes rákeresni, nagy segitség!

Nincs jelen

#3824 2010-05-24 19:13

angeluc
Tag

Sziasztok!

Köszi a válaszokat! Egyébként lehet, hogy ez rossz kérdés, de hozzá lehet ezekhez a görcsoldókhoz szokni?
Mondjuk még nem vettem be, elég jó a fájdalom tûrésem, de azért kíváncsi lennék a véleményetekre.

Köszi!

Nincs jelen

#3825 2010-05-24 20:08

Laci54
Tag

Sziasztok!
Szerintem minden gyógyszerhez hozzá lehet szokni ha az ember rendszeresen szedi.
Barna-by,csak azért,hogy egy másik vélemény is legyen nekem az imurántól többek között nagyobb lett a májam.
Viszont azzal egyetértek,hogy naplót vezetni érdemes. 7 évig irtam mit eszek és minek milyen hatása van a szervezetemre.Tudom mindenki azt mondja,hogy az olaj egészséges és a zsir nem nekem erröl is más a véleményem.Megfigyeltem ha rizst,tésztát vagy krumplit olajon piritok jött a puffadás a bélgörcs a fájdalom.Viszont a zsirtól semmi bajom.Senki nem tudta megmondani,hogy ez miért van.Ebböl is látszik,hogy mindenki másképp reagál mindenre.Szép estét mindenkinek!

Nincs jelen

#3826 2010-05-25 12:48

barna-by
Tag

angeluc: fizikai addikció nem léphet fel a görcsoldóknál, viszont lélekben függhetsz tõle, de ez inkább pánikroham szerü függõség. Próbáld mellõzni, ha tudod, és ezt javaslom mindenkinek, mert ezek a szerek tartalmazhatnak olyan segédanyagokat, amik hosszabb távon okozhatnak kisebb-nagyobb gondot.
A hasfogókkal is vigyázni kell ,emrt a rendszeres szedése akár (!) perforációt is okozhat, fõleg a széntabletta esetében.

Nincs jelen

#3827 2010-05-25 14:06

angeluc
Tag

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Nincs jelen

#3828 2010-05-27 22:28

Posuch
Tag

Sziasztok!
Ma jöttem ki a kórházból. Hétfõn kerültem be Orosházáról Szegedre. Megint iszonyatosan fájt a hasam. Felfújódtam és erõs bélhangok közepett iszonyatos görcseim voltam. Szúrt fájt és hánytam a zöld, majd a sárga epét. Rá 2 nap múlva megjött a menszeszem. Mi a fene ez??? Mi a köze a crohn betegségnek a menszeszhez???

Mindenkit üdvözlök

Nincs jelen

#3829 2010-05-27 23:03

Zsuzskaa
Tag

Nekem is volt már hogy mikor a Crohn jobban aktivizálta magát megjött, azt mondták a görcsök miatt..... Illetve mostmár ott tartok, hogy naptárt sem kell vezetnem, ha kicsit jobban megy a hasam (és egyébként szünetel a Crohn) akkor tudom hogy pár napon belül meg fog jönni . Arra meg azt mondták hogy mert kisugárzik a görcsölés a bél felé.... Ezek itt bennem tehát keresztbe kasul görcsölnek :D

Nincs jelen

#3830 2010-05-28 07:39

angeluc
Tag

Sziasztok!

Valami tapasztalat a Valeriana-ról (enyhe recept nélküli nyugtató)?

Köszönöm a válaszokat elõre is!

Nincs jelen

#3831 2010-05-28 10:34

Posuch
Tag

Szia Ede!

Köszönöm, hogy írsz nekem. Nekem a fájdalmam olyan, hogy a beleimtõl, a gyomromtól felfele jön egy erõs szúrás. Nemtudom, hogy milyen, ha valaki szívinfarktust kap, de sokszor az az érzésem, mintha most a vég. 10-es skálán 10-es a mérhetõsége nálam. Nemhiszem, hogy annyira rossz lenne a fájdalomküszöböm.

Szép napot!

Nincs jelen

#3832 2010-05-28 10:36

Posuch
Tag

Szia Zsuzskaa!

Köszi, hogy írtál.
Ennyire, hogy zöld epét, sárga epét és még ráadásul legyengít úgy, hogy fel sem tudsz kelni az ágyból? Már az orvosom elgondolkodott ezen a részén is. Megyek Szegedre egy nõgyógyászhoz, hátha tud valamit. Császár metszés után más is panaszkodott. Igaz nem crohn beteg.

Szép napot!

Nincs jelen

#3833 2010-05-28 10:57

Posuch
Tag

Szia barna-by!

Köszönöm, hogy írtál. Helyileg hol fáj a hasam? Alulról felfele, középen köldöknél. Még a gyomrom is szokott fájni. Igazad van, amikor bekerülök a kórházba, akkor infúzióba rögtön kapom a cerucalt, gyomorvédõt, nos-pa, algopyrint. Lemegy kb. 6 infúzió és utána jól vagyok. Igan ezek tüneti kezelések, de hatnak! Írtam én is, de mostanában már megy fejbe is, sõt tudom kötni utazásokhoz is. Például szinte mindig beteg vagyok, ha Sopronba vagyunk. Oda kb. 2 havonta megyünk egyéb okok miatt. Rosszul voltam, ha bicigliztem!? Felástam a virágoskertet, füvet nyírtam, rosszul voltam!? Mit csináljak legyek egy tutyi-mutyi asszony? Én nem vagyok egy olyan, hogy egy- helyben üljek. Kereskedelemben dolgozok és nagyon szeretek emberek között lenni, szeretem a munkám!!! Orosházán nem ismerek senkit sem aki crohn-os lenne. Szegedrõl hallottam, hogy van élõ fórum, csak a címet nemtudom. Kinyomozom!!!

Szép napot

Nincs jelen

#3834 2010-05-28 12:59

barna-by
Tag

Posuch: Néztek már epekövet nálad? Ha volt UH akkor nem írták a lapon, hogy van? érdemes ezt a vonalat is megnézni, mert az epe rakoncátlankodhat attól is és az mocskosul fáj! Nekem 15 kövem volt és amikor görcsöltem, majd összecsináltam magam és a végén 2napos tortúra volt!
Ugyanakkor nem az utazás meg a kerti munka az okozója, hanem te magad, tudat alatt. Eleinte badarság, de idõvel rájössz, hogy ugy stresszeled magad, hogy észre sem veszed! Erre is figyelni kell.

Nincs jelen

#3835 2010-05-28 14:03

Ede
Tag

sziasztok!
Posuch, nagyon rossz lehet...
a menstruáció és a bél állapota között én is felfedeztem az összefüggést (eleve, ha belegondoltok, hogy hormonszármazékkal csökkentik a gyulladást, tehát megváltoztatják a hormonháztartás összetételét...). Én is észreveszem, hogy ha nyugalmi idõszakban kicsit rosszabb a bélésem meg a székelés, akkor utána rövid idõn belül megjön a menstruáció.
Tök egyet értek Barna-byval a stresszelést illetõen... az ember észre sem veszi. Szerintem maga a stressz kezelés helytelen, mert stresszmentesen nincsen semmi. Csak valahogy rosszul tanulja meg az ember, hogy hogyan bánjon vele és akkor ez a tanult, rosszul alkalmazott eszköztár, már mint szokás mûködik. Nagyon oda kell figyelni, hogy észrevegyem magamon, mert már annyira megszoktam ezt a viselkedést, de tanulható, csak idõ kell hozzá. Sok.
Angeluc, a valerianat nagymamám szedte még eszméletlen régen. Én is vettem, de különösebbet nem tapasztaltam. Aludni szeretnél? Én népszerûsíteném a sedativ pc-t, nekem (és még sokaknak) nagyon bevált.
Szép napot!!!

Nincs jelen

#3836 2010-05-28 14:33

Breki
Tag

egyet értek barna-by-val,annyit hozzátennék,hogy kõ nélkül is be tud gyulladni az epe.Azért nem ártott volna ha ezeket átnézik.Máj-epe-hasnyálmirigy...

Nincs jelen

#3837 2010-05-28 16:49

Zsuzskaa
Tag

Posuch,

hányni még nem hánytam e miatt , de a felfúvódás és görcsök szoktak jelentkezni. Tehát elképzelhetõ hogy tényleg lehet valami az epével is (?). De a nõgyógyász sosem árthat. Érdemes beszélni vele is.

Nincs jelen

#3838 2010-05-28 22:20

Posuch
Tag

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! Annyira jól esik, hogy így összetartunk. 2002-ben már megmûtöttek epével. Kivették az epehólyagot a kövekkel együtt. Amikor rosszul vagyok az amylase (hasnyálmirigy funkció) a vérképben nálam mindig 5 a minimum érték 10. Tehát kevés.
Igazatok van a stresszeléssel, de, hogy lehet nem stresszelni????

Jó éjt Mindenkinek

Nincs jelen

#3839 2010-05-28 22:38

Keckix
Tag

Sziasztok.

Valaki hallott már az EKOLOSTRUM 120db MEDIS kapszuláról, vagy esetleg alkalmazza, mert a háziorvosom ajánlotta, mert õt kérték meg hogy tesztelje neki bevált!!, de õ Colitis ulcerosa-s, van aki crohn betegségre próbálta már, és hogy hatott e?

Mindenkinek tünetmentes napokat!

Nincs jelen

#3840 2010-05-28 23:18

barna-by
Tag

Posuch: Az amiláz egy fehérjebontó enzim, ami nem csak a hasnyálban van jelen, hanem a nyáladban is, csak ott hígabb formában! Viszont ez egy újabb kérdést vet fel bennem: Ha kevés az amiláz és nem bontódik szét a fehérje aminósavakra, akkor lehet, hogy a felgyülemlett fehérje okoz gondot, esetünkben a vesében, mert ha túl sok fehérjét fogyaszt az ember, az vesekárosodást okoz. Kérdésem: valami vesebaj nem volt? Nem vettek észre? Vizeletben nem sok a fehérje? Húgyúti fájdalom vagy hasonló nem jelentkezik?

A nem stresszelést én egy külön mûvészetnek tartom. Nekem egy évembe telt, mire kitanultam, rájöttem, ráéreztem. Nagyon sokat kell foglalkozni magaddal, beszélni kell arról, hogy mi van benned, mi fáj, mi nyomaszt, mi okoz örömet, szóval mindenrõl. Nem szabad leragadni apró problémáknál és elefántot csinálni belõle. Minden lehet kezelni, mindenre van megoldás! Mint fizikai szinten, mind mentálisan. Ha pedig egyszerüen nem megy, el kell menni egy pszihológushoz. Ilyenkor sokan húzzák a szájukat, de felesleges. Én jártam hozzá, ráadásul nem fizetõshöz, hanem amit a TB is támogat és fél év alatt többet segített, mint az akkori orvosaim 5 év alatt (akkor még gyerek voltam). Érdemes ellátogatni hozzá.

Nincs jelen

#3841 2010-05-29 09:06

Timcsi35
Tag

Barna! A psziho Neked adott valami szert? legtöbb helyen kikérdezik a múltad és már irják is a receptet..
volt van nekem is beszélgetõs terapeutám, de nem érzem a változást fél éve... és már értelmét sem látom, csak mondom mondom a magamét.. ennyi..
Amugy teljesen igazad van, csak gratulálni tudok, én tudom Te mibõl másztál ki!  További tünetmentes éveket!

Nincs jelen

#3842 2010-05-29 09:45

barna-by
Tag

Timcsi: A pszihológus nem ir fel gyógyszert!!! Akire te gondolsz az a pszihiáter!!

Nincs jelen

#3843 2010-05-29 09:51

Timcsi35
Tag

jaja ok bocsi még korán van de a lényegen nem változtat.. a sok beszéd.. se jó mindig:D mindent idõben kell elkezdeni..ez lenne a lényeg.. nem?.-)

Nincs jelen

#3844 2010-05-29 11:07

Breki
Tag

a legjobb ha olyanhoz mész aki  pszihiáter és pszichotarapeuta is.Igy a lelkeddel is foglalkozik+irhat fel gyogyszert is.

Nincs jelen

#3845 2010-05-29 11:14

barna-by
Tag

Én úgy vagyok vele, hogy ha megy gyógyzser nélkül is, akkor minek a pszihiáter? A pszihológus sokkal elõnyösebb a mi betegségünknél.

Nincs jelen

#3846 2010-05-29 14:19

Breki
Tag

Mert lehet csak évek alatt érnek el javulást,attól függ mennyi terhet hordoz,és hogy képes e ledobni magárol,lehet hogy nem.Ha nem,akkor gyorsabb a gyogyszer,majd ha javulást érez el lehet hagyni fokozatosan.Én igy látom.

Nincs jelen

#3847 2010-05-29 22:24

barna-by
Tag

Nekem elég volt fél év. Sokat kellett dolgoznom, azért, hogy sikerüljön megszabadulnom mindentõl, de sikerült és nem tartott évekig szerencsére! De ezt mindenki maga dönti el:)

Nincs jelen

#3848 2010-05-30 17:33

Marthuska
Tag

Szia Tim72!  Jó ötletet adtál, köszönöm! Ma már úgy vettem be a Pentasa granulátumot, ahogy mondtad. Így legalább nem kell ízlelgetni, és még a fogam közé se megy!:) Ráöntöttem a nyelvemre (igaz, két részletben), de a tasak formája is olyan, hogy könnyû megoldani, aztán már csak inni kell rá!:) Hogy mennyire fog használni, még nem tudom. A többi ugyanilyen hatóanyagú (aminoszalicilsav) készítményekkel nem volt szerencsém.

Nincs jelen

#3849 2010-05-30 18:11

Tim72
Tag

Szia Marthuska!

Emlékeim szerint ennek a granulátum formának az az elõnye, hogy könnyebben szívódik fel, mint a tablettás.
Örülök, hogy sikerült bevenned, és remélem hogy nagyobb szerencséd lesz ezzel, mint az elõdeivel! :)

Nincs jelen

#3850 2010-05-30 19:53

mamo
Tag

Keckix!
Nálunk a gyerekek kapják a colostrum oldatot, az orvosi rendelõben ajánlották, hogy nagyon jó.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb