#1651 2010-05-11 22:18

Judithka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Kedves Niksi !

Köszi írásod ! És azt mondták valószínûleg a cimziától lett a fekélyed ? Vagy nem biztos, de biztonság kedvéért leállítottak ? Egyáltalán honnan tudják ? Ja elnézéseteket kérem, nem tudom mik  pontosan a mellékhatásai.
Igen férjem 9 évig szedte két havonta a remicadet, és jól volt, ami nála már, hogy csak wc-re jár sokszor az annak számított, mert elõtte fisztulája volt, és térd fájdalma, és izzadt nagyon éjjel. Most a humirával várnánk hogy a wc-re járás javuljon. Ma volt orvosnál és júliusban lesz neki a kolonoszkópiája, várjuk az eredményt. Hátha addig is hatna a humira jobban, mint a remicade. Izületei fájdultak meg utóbbi idõben azt azért hagyta abba azt. És jött a humira ami állítólag jobb, amit várunk, hogy bebizonyosodjon október óta.

A humira elõtt te kaptál remicadet ? Ha igen,akkor miért váltottál ? Nem mûködött ? Vagy eleinte igen késõbb nem ? Mûködés alatt értem milyen tüneteid voltak humira elõtt és után ? Utánát már tudom nincs.

Neked is minden jót!
Judit

Nincs jelen

#1652 2010-05-19 22:11

niksi
Tag

szia Judithka!

Bocs csak most tudtam jonni...
Nem gondolom h attol lett,mert elotte egy honappal-a cimzia adasa elott-mar volt egy verzesem,de akkor nem sikerult kideriteni honnan.Akkor azt gondoltak,na adjunk Cimziat az jo lesz.Utana meg ketszer korhaz,verzessel-amibolintenziv lett.akkor allitottak le.Hogy rasegitett e a Cimzia,vagy csupan nem gyogyult a fekely ezt a mai napig talalgatni lehetne.De nem volt szimpi :)
En mindjart Humirat kaptam,ugyhogy a Remivel nincsenek tapasztalataim.
Humira elott nagyon beteg voltam.Allando nyakos szeklet,hasfajas,gyengeseg es meg mas is csak most nem jut eszembe.
De azt tudnod kell.h 13 eve vagyok beteg,mar 3szor operaltak es 12 eve kapom a szteroidot-amitol fuggo lettem.
De miota a Humirat kapom!-hat a hasam soha nem volt ilyen jol.Napi-ketnapi egy jol formazott szeklet.
Hasi fajdalmam az van de a sok osszenoves miatt azt mondjak,mert a lalateim jok.
Egyedul az izuleti fajdalmaim maradtak meg.Pedig arra is kene hatnia...Vagy ez valtozo?Mondjuk 12 ev szteroid eleg nagy rombolast vegzett ott is.
En mar nem igen biztam semmiben,de ez a Humira!Birom ;)
szerintem nagyon jo lesz a ferjednek,csak lehet neki is kell ido meg hasznal,vagy lehet szerencseje lesz es egybol jo lesz.
En nagyon szoritok,szivembol!
Azert irj majd,mi ujsag :)
Tunetmentes szep estet...

Nincs jelen

#1653 2010-05-20 09:52

Babszi75
Tag

Sziaszok!!
Holnap megyek kolográfiára.Még mindig nem tudok a vizsgálatól semmit,de lehet,hogy így a legjobb....
Ma már nem ehetek semmit,csak folyamatos hashajtás megy.
Már bevettem 2tbl Fenolphtaleniumot,de még semmi hatás.Lehet,hogy keserûsó lesz a vége.
Most járok természetgyógyászhoz,aki talpmasszázs segítségével megpróbál segíteni rajtam.Hát én nem tudom,bár nem nagyon hiszek benne...A férjem unszolására járok csak.
Bár ami az igazság,amikor megtapintotta a vastagbél vonalát majdnem bepisiltem a fájdalomtól.
Nektek mi errõl a véleményetek???Higgyek benne???

Nincs jelen

#1654 2010-05-23 12:32

Timcsi35
Tag

persze, de erõltetni nem erõltethetjük! mûködik ,ezek õsi módszerek.. probáld ki naponta kicsit magadnak nyomkodd át..

Nincs jelen

#1655 2010-05-23 21:53

Nita
Tag

niksi!
Jó olvasni, hogy neked is bevált a Humira bár kár hogy az ízületeidre nem jó mert nekem az is sokkal jobb lett tõle bár az igaz hogy hideg idõben így is nagyon érzékenyek maradtak.
Judithka! Az éjszakai izzadás a betegség aktivitását jelzi nekem az elmúlt idõszakban volt, hogy annyira izzadtam hogy reggel ki lehetett csavarni a pólóm még az ágynemûm is vizes volt.

Nincs jelen

#1656 2010-05-24 17:42

pötyi
Tag

Szia Babszi!
A talpmasszázs nekem többet ártott mint használt! :(  Most utoljára a Ceragem ágyra mondtam az, hogy nem rossz, de meggyógyulni ettõl sem fogok sajna! :(
Én már 23 éve vagyok beteg és nem igazán van olyan természetgyógyászos dolog amit ne próbáltam volna ki.;)
Sajnos nem vált be egyik sem igazán. :(  16 éve volt olyan, hogy lucerna tabletta (californiai fittnes termék) na az jó volt, (annak a segítségével sikerült letennem a prednisolont és így lehetett meg Annám) ;) de ez már megszûnt létezni, :( volt az aloénak hasonló terméke de az már nem volt olyan jó- nekem. Hosszú évek sikertelensége után felhagytam a próbálkozásokkal! Szóval ha úgy érzed nem jó neked sem akkor ...............

Tünetmentes szép tavaszt! :)

Nincs jelen

#1657 2010-05-25 10:35

Timcsi35
Tag

lucerna kapszula van... nekem is ajánlották!

Nincs jelen

#1658 2010-05-25 11:24

kiscica1982
Tag

Sziasztok,

túlvagyok a 6. infúzión. Minden rendben van azóta is. Volt kis megfázásos valami, meg többször hõemelkedés. de úgy néz ki hasügyileg rendben minden...

Sajnos már 5 ampullát kaptam, mivel feljött jópár kiló.
Szerintetek a Remicade mellett milyen fogyókúrát próbáljak?
Nem tudtok Ti sem kikötésrõl, ugye?

Mindenkinek tünetmentes napokat!

Nincs jelen

#1659 2010-05-25 11:37

pötyi
Tag

Szia Timcsi!
Igen tudok róla, hogy van de az már nem használt úgy mint az akkor régen! :(

Nincs jelen

#1660 2010-05-25 15:59

Frozina
Tag

Szia Kiscica!
Örülj, hogy hízásnak indultál. Jól fog jönni még a plusz kiló. Én inkább azt nem értem, hogy pár kiló plusz miatt miért kell emelni az adagot, ha jól vagy. Nem hinném, hogy 1-2 plusz kiló gyengíteni a hatást. Vagy a protokol része, hogy az 5. kezelésnél emelni kell?

Nincs jelen

#1661 2010-05-25 21:51

Timcsi35
Tag

Pötyi! van lucerna csira is, az természetes és a legtöbb vitamin van benne!
nekem jobb a vérképem mióta eszegetem! bár ezt is rendszeresen kell.

Nincs jelen

#1662 2010-05-26 08:48

kiscica1982
Tag

Szia Frozina,

Októberben kezdtük, akkor voltam 74 kg. Amikor elõtte nagyon rosszul voltam, akkor 66 kg - tehát sosem voltam vékony... (modnjuk a magasságom is megvan hozzá 175 cm)
A baj az, hogy elértem a 90 kg-ot és ugyebár 5mg/ testsúly kg az adag...

Mindig éhes vagyok, mindent eszek... és ezen változtatni kell...

Nincs jelen

#1663 2010-05-26 11:03

Frozina
Tag

Ahaaa! 20 kg mégiscsak 20kg!:D

Nincs jelen

#1664 2010-05-26 12:07

Keckix
Tag

Sziasztok.
Sajnos nekem is ez a tapasztalatom a humirával, mikor elkezdtük 122kg voltam és most 135kg, és sajnos én is mindig éhes vagyok. És kezd hatástalanná válni a kéthetente 1injekció!

Mindenkinek tünetmentes napokat!

Nincs jelen

#1665 2010-05-26 14:30

kiscica1982
Tag

Hát igen... ilyen ez az állandó hízás-fogyás.
Most a mellkas rtg-en is megkaptam, nem úgy nézek ki, mint aki Crohn-os :)))
Mondjuk inkább legyen rajtam plussz kiló, mint csontsovánnyá fogyjak, mert szarul vagyok :))

Ja és most mondták, még 2 adag van hátra (július és szeptember) hogy utána mi lesz, az jó kérdés... legalább lesz mibõl fogyni:)))

Nincs jelen

#1666 2010-05-29 09:29

Timcsi35
Tag

humirát kapott már colitises szükületes is?
Van olyan hogy a remi már nem használ és a Humira igen? lehet kérni a váltást?
Köszi!

Szerkesztette: Timcsi35 (2010-05-29 09:29)

Nincs jelen

#1667 2010-05-29 16:49

Juni
Tag

sziasztok!
április 26.án kaptam meg az elsõ humira adagomat. (a 4 injekciót). utána 2 hétre volt 2, és megint 2 hétre már csak egy. így most két hetente adok egyet.
azt szeretném kérdezni attól aki kapja a humirát, hogy dagadt-e valakinek a lába? nekem egy ideje nagyon dagad a bokám, de nincs semmiféle rendellenesség amitõl dagadhatna. már mindent megnéztek, és a gasztrós orvosom arra gyanakszik, hogy ez magától a huimrától van.
ha valaki tapasztalt már ilyet kérem jelezzen.
köszönöm. :)

Nincs jelen

#1668 2010-05-30 09:31

pötyi
Tag

Hello Juni!
Igen én is így jártam, ha sokat ülök-lógatom a lábam nekem a talpam dagad legelõször aztán boka, térd. Bár halkan megjegyzem inkább dagadjon mint egy "finom kis izületigyulladá"!!! ;)
A lényeg a lényeg: A Humi használ!!!!! Majd mikor 4-5 hónap múlva észreveszed hogy többet vagy jól mint régen te is rájössz, kívánom így legyen. (én 9 hónapja kapom és a tavalyi nyári ruháimat le kell cseréljem ;) mert kihíztam)
Mióta beteg vagyok nem voltam 53 kg (kivéve szülés után 2 hónapig) :) Nekem mindig ez volt a gondom, hogy amitõl hízhattam volna nem bírtam megenni. 48 kg -nál sosem voltam "kövérebb" :(  Most viszont jól vagyok -ha nem gondolok arra hogy aug. 4. lejár az 1 évem :(
Tünetmentes & napsütéses szép tavaszt!!!!!

Nincs jelen

#1669 2010-05-30 20:51

Babszi75
Tag

Sziasztok!!
Megvolt a kolonográfiám.Sajnos iszonyatos az eredmény.Mindenhol tele vagyok szûkülettel és gyulladással.
Még a dokinõ is tök megijedt.Azt mondta,hogy ilyen eredmény mellett nem igaz,hogy tünetmentes maradtam.
Teljesen tropára van a bal oldalon a vastagbelem.Így nem kaphatok Remicadét sem.
3 hét múlva enterográfia.4 hét múlva kolonoszkópia.EZEK UTán beszélhetünk csak gyógymódról.
A szûkületet hogyan lehet gyógyítani??Remélem nem kell kivágni a szûkült részeket?Mert akkor szinte nem marad semmi....

Nincs jelen

#1670 2010-05-31 10:47

pötyi
Tag

Babszi75!
Üdv a szûkületesek klubjában! :) Sajnos az a rossz hírem, hogy másképpen nem lehet "gyógyítani" a szûkületet csak szikével! ;) Nekem 2002-ben záródott el egy, és kb.10 cm maradt a vastagbélésembõl! :) - igaz az is "odavan szegény" de a stómát eddig még megúsztam hála Altorjay Áron fõorvos úrnak! Sajnos a tavalyi tükrözésemkor sem tudtak sokáig menni de még "átcsordogál" aminek át kell mennie! :)
"Ha jól érzed magad, ne aggódj el fog múlni!" :)
Tünetmentes szép tavaszt!

Nincs jelen

#1671 2010-05-31 11:08

Marthuska
Tag

Szia Babszi75! Arra lennék kíváncsi, hogy a vérképed jelezte-e ezeket a gyulladásokat?

Nincs jelen

#1672 2010-05-31 19:44

Babszi75
Tag

Kedves Pötyi!!!
Hát,nem nyugtattál meg....Én is ettõl félek,sajnos!!!!
Apukámnak már kiültették a végbelét,rajta nem tudtak segíteni(õ is crohn-os).Neki addig metszegették a szûkült részeket,hogy egyszer csak elfogyott a vastagbele.
De ma (mert az eedmény óta csak erre tudok gondolni)olvastam itt a neten,hogy már van egy új megoldás is,hogy a bélbe egy söntöt(csövet)vezetnek be és ez kitágítja a szûkült beleket.De azt isírták,hogy ez csak az enyhébb szûkületben lehetséges.Én meg sajnos tele vagyok,az egész bal oldali vastagbél be van szûkülve.
Jún.18.-án megyek enterográfiára,24.-én meg kolonoszkópiára.
Utána kiderül,azt mondták addig ne idegeskedjek.De hát ki ne tenné a helyemben??

Nincs jelen

#1673 2010-05-31 19:58

Babszi75
Tag

Szia Marthuska!!!
Nem, semmi nem mutatta ki nálam.
Sõt,az utóbbi 2 évben 20kg-ot híztam,bármit megehettem.Soha nem volt hasmenésem,sõt néha székrekedés(de aztán késõbb kidrült,hogy ez is a szûkület tünete).
Soha nem görcsöltem,a vérképem is jó volt,a trombocita soha nem volt magas.
Egy panaszom volt csak,amit soha senki nem vett komolyan sokat puffadtam és most ne nevess!!!Iszonyú sokat pukiztam(néha már boltba is alig tudtam elmenni).
ezt szoktam emlegetni a fõorvos nõnek,de õ mindig azt mondta,hogy sok a savam és szedtem a rengeteg savcsökkentõt,de semmi nem változott.
Most már tudom,hogy az erõs bélgázképzõdés a szûkület legerõsebb tünete.
Az,hogy szûkületem van onna derült csak ki,hogy javasolták a sipolyok miatt a remicadét.Ahhoz meg,hogy megkapjam kolonográfia,vagy kolonoszkópia kell pont azért,hogy kizárjuk a szûkületet,mert akkor nem adható.
Most nem tudom,hogy mi lesz velem.Egyenlõre csak várok és idegeskedem.

Nincs jelen

#1674 2010-05-31 20:28

Marthuska
Tag

Szia Babszi75! A "Kísérõjelenségek" topicba írok Neked!

Nincs jelen

#1675 2010-05-31 20:55

Babszi75
Tag

Marthuska!!
Hú,az nem tudom mit jelent...
Feliratkoztam ott alul a topikra,de nem találtam az írásodat...!!Segíts!!!

Nincs jelen

#1676 2010-05-31 21:01

Marthuska
Tag

A "Crohn-Colitis"-en belül vannak különbözõ témák, mint pl. a "Remicade-Humira", amiben most vagyunk. Katt a "Kísérõjelenségek"-re, és ott találod a másik írásomat. Azért oda írtam, mert a témája jobban illik oda, mint ide.

Nincs jelen

#1677 2010-05-31 21:04

Marthuska
Tag

"Crohn-colitis"-re kattints, utána a "Kísérõjelenségek"-re

Nincs jelen

#1678 2010-05-31 21:08

Babszi75
Tag

Megvan!!!Már írtam is ott neked!!!!

Nincs jelen

#1679 2010-06-02 20:55

shadowboxer
Tag

Sziasztok,

Új vagyok itt, és nem értem, miért a legrégebbi bejegyzéssel kezdõdik - ezt át lehet állítani valahol? :-)

Engem 2002-ben diagnosztizáltak CU-val, rákövetkezõ évben már egyértelmûbb képet mutatott a bélfal: azóta hivatalosan Chron-os vagyok. Mint itt mindenkinek, nekem is voltak kemény idõszakaim. 2005-ben részt vettem egy 1 évig tartó, még kísérleti fázisban lévõ gyógyszer tesztelésében, amely placebo-kontrollált volt. Egészen jól helyre tett, aztán a végén megtudtam, hogy az én esetemben csak az elsõ adag volt gyógyszer - íme a bizonyíték, hogy a placebo mûködik! :-)

No de aztán! Több év (!) tünet- és teljesen gyógyszermentes idõszak után tavaly ismét begyulladtam, így felmerült a biológiai terápia lehetõsége. Némi bíztatás, az orvosomba vetett végtelen bizalom és persze a korábbi kedvezõ tapasztalatokat átgondolva úgy döntöttem, belevágok, jöhet a H. nevû szer!

A szokásos megelõzõ procedúrákon túlesve tavaly õsszel kezdtem el kapni az anyagot, melyet az akut gyulladás miatt szinte az elejétõl kezdve emelt dózisban kapok, hetente. Nekem is csípett, nem csak az elsõ, hanem minden alkalommal, de ettõl eltekintve semmi mellékhatás nem volt. Aztán egy idõ után észrevettem, hogy nem csak idõnként, hanem már rendszeresen bepirosodik az injekció helye, és viszket is napokig.
Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy az akut gyulladás és az állapotom miatt muszáj volt egy kevés Medrolt is adni még tavaly - ami persze most is kiválóan mûködött, hamar kijöttem a bajból.
Végül - kb. 6 hónap után az ANA (ellenanyag a cuccal szemben) szintem elõször 30 fölé emelkedett, majd a rákövetkezõ hónapban 100-ra, magával rántva egy durva ízületi gyulladásba, mely korábban sohasem jelentkezett a betegségem alatt. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy Chron-betegeknél nem ritka ez sem, de furcsállottam, hogy ez éppen olyankor jelentkezik, amikor nem volt aktív (érzékelhetõ) bélgyulladásom.

Az ízületi panaszok miatt a reumatológus elküldött röntgenekre, ahol is a tüdõgyógyász megállapította, hogy az elmúlt 11 hónap során lábon kihordtam egy tüdõgyulladást, mert ennek jelei mutatkoznak a felvételen, és amely jelek a tavalyi képen még nem voltak ott. Rögtön beutalt mellkas CT-re.
Mik a tüdõgyulladás tünetei? Magas láz, tartós köhögés, légszomj, mellkasi fájdalom, stb. Nekem ilyen egyáltalán nem volt az elmúlt télen.

Jelenleg több hete nem tudok munkába járni, jövõ hétre várom az immunológiai teszt eredményeimet. Szóba kerültek a vírusok, kullancsok, megfázás is. Az elõzetes tesztek eredményei alapján azonban az orvosom is elismeri a lehetõségét annak, hogy a tüneteket a H. nevû szer idézte elõ, kvázi aktiválta a gyulladást a szervezetemben, mivel a fehérje érték igen magas lett. Meg persze nem hagyhatjuk figyelmen kívûl a tényt sem, hogy a gyógyszer a Chron betegség mellett az ízületi gyulladásokra lett kifejlesztve, kvázi ha a szedése közben leszek beteg az elgondolkodtató. De persze megvárjuk az immunológus véleményezését.

Addig ugye nincsen kezelés, amíg nincs meg a mellkas CT, amire heteket kell várni. Mivel a belemet is kímélem a gyógyszerektõl, jelenleg napi 1 Algopyrint veszek be, azt is megtörve vízben. Ez arra elég, hogy fel bírjak állni a székbõl, és ki tudjak menni a klotyóra. De 10 percig sem tudok így gyalogolni, nemhogy lépcsõzni. Persze a másodikon lakok és nincs lift. :-) Csak remélem, hogy nem gyullad be a belem is most, mert akkor nem kelek fel többet a budiról....

Remélem, amíg az orvosok megvitatják, hogy mitõl is vagyok beteg, azalatt a cucc is kitisztul a szervezetembõl valamennyire, és ez is segíti a gyógyulást. Ennél ugyanis még a fosás is jobb - attól még be tudok járni melóba. Viszont ha tolószékbe kerülök, akkor Finito.

- Konklúzió -

Természetesen mindez csupán a személyes tapasztalatom a H. nevû szerrõl. Rengeteg jót is olvastam az anyagról, és tudom, minden beteg más, ahogy az alapbetegségünk lefolyása is. Van, akinél hat, van, akinél nem. Tudom, hogy nagy lehetõség és bízom benne, hogy az én esetembõl van a kevesebb. Azért írtam le, hogy ne csak a pozitív élményekrõl tudjatok, mert ez fontos a döntésnél.

Érdekelne, vannak-e itt mások is, akiknek kevésbé pozitívak a tapasztalatai ugyanerrõl a cuccról, és hogy hogyan alakultak a dolgok.

Köszönöm, és mindenkinek jobbulást kívánok.

Nincs jelen

#1680 2010-06-03 08:19

Babszi75
Tag

Szia shadowboxer!!!
Hát,amiket leírtál...!!!Én csak imádkozhatok,hogy ilyen "jó" állapotban vagyok!!!!Nekem lehet,hogy csak a vastagbelemet veszik ki a szûkületek miatt....
E mellett én zabálom a gyrost,eszem az almát és semmi bajom!!!
A humirával kapcsolatban személyes tapasztalatom nincs.Nekem az apukám kapta,de nála nem jelentkezett semmi változás.Se jó,se rossz.
Úgy volt,hogy én is ezt fogom kapni,de engem egy gasztrós inkább rábeszélt a remicádéra.Azt mondja,hogy sokkal több a pozitív tapasztalat vele kapcsolatban.
A végén viszont én most semelyiket sem kaphatom.De legalább kiderültek a szûkületek.Bár szerintem egy kicsit késõn....

Nincs jelen

#1681 2010-06-03 11:35

shadowboxer
Tag

hello Babszi75,

Remélem, elkerülheted a sztómát, azért az sem lehet leányálom. Habár vannak ismerõseim, akik 'esküsznek rá', szerintük csak az elején kell túljutni, hogy elfogadja az ember meg megtanulja higiénikusan kezelni. Hát nem tudom, ez tényleg csak a legutolsó lehetõség legyen. Az alma az jó, de biztos vagy abban, hogy jó ötlet a gyros? Lehet, hogy nem okoz hasmenést, de szûkület esetén nem biztos, hogy szerencsés. Persze nem akarok beleszólni, a te életed. Valami élvezet maradjon mán' nekünk is! :D

Nincs jelen

#1682 2010-06-03 15:03

shadowboxer
Tag

Nekem ilyen jellegû tapasztalatom nem volt a Humirával, csak a szteroiddal.  A mai napig nem tudom leadni azt a 20 kg-t, amit felszedtem a kezelések során az elmúlt évek alatt.

Nincs jelen

#1683 2010-06-03 18:43

Babszi75
Tag

A sztómára én nem is gondolok.Az már csak tényleg a végsõ megoldás!!!
A dokinõ is tök csodálkozik ,hogy hogyan lehet ekkora károsodás teljesen tünetmentesen.
18.-án megyek entrográfiára,utánna24.-én kolonoszkópiára.Utána minden kiderül,addig nem is nagyon rágodok rajta...
Hidd el!!Még soha nem vártam ennyire a kolonoszkópiát....!!!

Nincs jelen

#1684 2010-06-14 16:13

niksi
Tag

Szia shadowboxer!

Kicsit megijedtem az irasodat olvasvan...
Nekem most har le az egy evem a Humiraval.A beleim jol vannak.Az izuleteim kicsit  fajnak,de azt a 12 ev szteroidnak tudom be.Remelem!!De gondolom,ha a Humiraval lenne vmi gond a havi labor ellenorzes az kimutatana...
Meg a rontgen is... ??Mindig rendben szoktak lenni.
Azert legy olyan kedves irj majd,mi derul ki az uggyel kapcsolatban.Mar biztos,hogy a Humira?

Erdekelne,mik a tapasztalatok az egyeves Humira kura lejarta utan.Visszaeses,vagy van meg egy kis jo idoszak?
Es meg annyit,hogy-olvastam itt valahol,hogy vkinek azt mondtak a Remivel pozitivabbak a tapasztalatok.Mi errol a velemenyetek?

Szep,tunetmentes napot mindenkinek :)

Nincs jelen

#1685 2010-06-14 17:47

pötyi
Tag

Szia Niksi!
Hát nálam is hasonló a helyzet -augusztus 4-én jár le a Humi-és már csupa ideg vagyok, hogy hogyan tovább?
Eddig 2 hetente kaptam, csak reménykedni tudok, hogy még folyt. köv. 1 évre heti 1el.
Nita hozzászólásáben olvastam, hogy 4-5 hónapot leálltak nála a Humival és totál visszaesett. - Remélem már jól van!?- és mi is jól maradunk a Humival! :) Bár arra is gondoltam ha le kell állni a Humival megkérdezem kaphatnák -e Remit addig!? ;) hamár muszály lesz felfüggeszteni a Humit? Te is kérdezd meg,  szerintem. Sok sikert és tünetmentes szép nyarat! :)

Nincs jelen

#1686 2010-06-14 21:06

tomekkk
Tag

sziasztok! Nálam is most jár le a Humirás 1 év, asszem júli hónap lesz az utolsó. A múltkor a dokim valami olyasmit mondott hogy 1 hónap kihagyás után újra lehet nekifutni. Nálam ugye nemrég volt a mûtét, s mostanában nagyon jól vagyok, bízom benne hogy találunk valami megoldást. Mostanában úgy érzem talán 2 hetente is elég lenne, csak hogy spóroljunk egy kicsit ..... :D

Nincs jelen

#1687 2010-06-14 23:20

Nita
Tag

Láttam emlegettetek, így gondoltam megírom én is mi van velem mostanában....
Visszakaptam a Humit elsõ injekció dupla volt utána iszonyat rosszul lettem estére azt hittem elpusztulok végleg :)
Láz, hidegrázás izomfájdalom, fejfájás.....aztán reggelre semmi. :)
Azóta már beadtam kettõt is holnap szúrom be a következõt. Teljesen tünetmentes vagyok, semmi hasgörcs nulla hasmenés...sõt. Ettem azóta szigorúan csak a teszt kedvéért :P bablevest, meg káposztát és semmi bajom nem lett. Azért óvatos vagyok a kezdeti zabáláson már túljutottam és visszatértem a diétámhoz nem kísértem az ördögöt inkább.
Szóval sajnos nálam alig egy hónap után nagy visszaesés volt és azt hittem nagyon sokáig fog tartani kimászni ebbõl a gödörbõl, de szinte az elsõ injekció után teljes volt a javulás.
Nagyon sajnálom azokat akiknek ez a szer nem használ, remélem hamarosan lesz valami még jobb ami mindenkinek tünetmentes napokat hozhat.
Addig is jó, hogy mindenki megírja a tapasztalatait még ha negatív is mert ezzel sokat tudunk segíteni egymásnak.

Nincs jelen

#1688 2010-06-15 08:47

Babszi75
Tag

Niksi!!!!
Én még nem kaptam sem humit sem Remit,de az ,hogy a remi sokkal hatékonyabb én is azt hallottam.
Ûgy volt,hogy én is kapom valamelyiket a sipolyok miatt,de aztán kimutatták a szûkületeket...
Azt,hogy a Remit kapjam egy egészségügyi dolgozó ajánlotta aki ráadásul gasztrós és naponta foglalkozik a crohn-nal és naponta adja a remit és a humit.
Õ azt mondta,hogy a Rmicade sokkal hatékonyabb és beszéljem rá a fõorvosnõt,hogy mindenképpen azt kapjam.
Azért szerintem õ már csak tudhatja!!!
Puszi mindenkinek!!!!
Pénteken megyek enterográfiára!!!
Majd megírom,hogy milyen az eredmény!!!

Nincs jelen

#1689 2010-06-15 11:48

niksi
Tag

Sziasztok!

Az en orvosm is azt mondta,hogy ket honap szunet utan ujra kaphatom a Humirat.
Csakhogy mi most nagy dilemmaban vagyumk,mert szeretnek babat es vagy most megprobalom,vagy talan soha...
34 evesen,13 ev es 3 mutet utan,tenyleg most kene...Persze felek is.
Kar,hogy nem irt olyan aki olyanrol szamol be,hogy akar egy evig is jol volt a Humira utan :D.
Nekem Pesten azt mondta egy hires prof,hogy a Remivel tobb a tapasztalat,de agresszivebb,mint a Humira.
A Humirarol meg nincs annyi adat,de emberbaratabb.Hat en nem ertek hozza...
Tenyleg jo,hogy a negativ dolgokat is leirjak,jo ha tudjuk.Lehet a Remicaddel is voltak negativ tapsztalatok,csak az mar regota letezik.

Kedves Nita,nagyon orulok,hogy vegre jobban vagy :)!

Szep napot mindenkinek!

Nincs jelen

#1690 2010-06-16 09:16

Babszi75
Tag

Niksi!!!
Hát,én ate helyedben a baba kérdést nem adnám fel!!!Tudom,mert én is végig mentem ezen.
Mi is nagyon szerettünk volna a férjemmel babát.Sokat próbálkoztunk nagyon...évekig.
Aztán lombik lett a vége,de megérte.Azt mondják azért,mert lehet,hogy a sok szteroid lerakódott és az okozhatott valai problémát.
De sikrerült és azóta már vanmég egy,aki viszont spontán terhesség lett.
Én is most 35 éves vagyok és 29 évesen lett az elsõ.
Sok sikert!!!

Nincs jelen

#1691 2010-06-17 19:11

pötyi
Tag

Nita!
Beszéltem a Miheller dokival és azt mondta:"Naná, hogy támogatom, és aláírom csak hozzák!" ;)
Akkor most hogyan is állunk ezzel a dologgal?-mert õ azt is mondta, hogy a sipolyosoknak tovább is felírhatják mint 1 év. Ja már csak az az 1 maradt ki eddig az életembõl:)-így hát nincs más hátra mint elõre! :)

Nincs jelen

#1692 2010-06-17 21:35

Nita
Tag

pötyi! Alakul a dolog jelentkezni fogok és KÖSZI! A sipolyt ne kívánd attól többet nem szabadulsz :/

Nincs jelen

#1693 2010-06-21 17:14

pötyi
Tag

Szia Nita!
Akkor várom a jelentkezésed és nincs mit egy a célunk!-A sipolyt meg akarja a fene, van nekem elég bajom, ne is fessük a falra!;)
Tünetmentes szép hosszú ÕSZT! :)

Nincs jelen

#1694 2010-06-22 17:08

Dorci
Tag

Sziasztok!
Másfél hónapja állították le a Humirát,mert teljesen jól voltam(9 hónapig kaptam). Az utolsó laboromat egy egészséges ember is meg írigyelte volna! Most csak immuránt és xalazint szedek,és mondhatni azt hogy az elmult 3 évben nem voltam ilyen jól! Remélem nem lesz semmi vissza esés,a sipolyom teljesen inaktív. Ez az én tapasztalatom a hummival,remélem másnak is lesz hasonló jobban része!

Pötyi! Nem tudod hogy a Miheller doktor úr mikor megy szabira?(aug.elején kellene mennem kontrolra hozzá)

Nincs jelen

#1695 2010-06-22 17:42

Frozina
Tag

Dorci! Remélem lekopogtad !=) Köszönjük az infót!

Nincs jelen

#1696 2010-06-22 17:48

Dorci
Tag

Vagy már ezerszer!!!!!

Nincs jelen

#1697 2010-06-22 19:55

pötyi
Tag

Szia Dorci!
Sajna nem tudom, de ha felhívod õket idõpontért akkor pontosan megtudják mondani. :)
Örülök, hogy ilyen jól lettél a Humitól, :) szerencsés vagy! Én csak vagyok. Nekem is augusztusban jár le az 1 év.
Azt mondta a doki, hogy szeptemberbe menyjek és ha nem leszek jól mehet tovább a Humi.  Majd meglátjuk, igaz?
Tünetmentes szép (hosszú) ÕSZT! ;)

Nincs jelen

#1698 2010-06-27 14:50

Farmelka
Tag

sziaszok,

Régen jártam már itt, és most tanácsra lenne szükségem.
5. remire megyek 8-án viszont a Doki nem lesz szabin lesz :( aki fel szokta írni az mondta, hogy keressem a fõnõvért aki be szokta kötni az infúziót. A múltkor kaptam elõte sub medrolt mert a 3. kezelésnél nem éreztem túl jól magam. szeritetek kérjem a medrolt most is?

Köszönöm
Farmelka

Nincs jelen

#1699 2010-06-27 17:30

pötyi
Tag

Szia Farmelka!
Szerintem a dokid úgyis lebeszélte(vagy fogja lebeszélni) ;) a fõnõvérrel a teendõket! Meg olyan is van, hogy helyettes orvos! Nem lesz semmi gond ne félj biztos jó kezekben leszel! :)
Tünetmentes szép (hosszú) tavaszt vagy õszt már magam sem tudom! ;)

Nincs jelen

#1700 2010-06-27 17:46

Quema
Tag

Szia!

Miheller doki nekünk azt mondta, hogy júliusban lesz szabin. Mi augusztusban megyünk hozzá.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb