#301 2006-06-11 18:28
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Re: TSO tapasztalatok
timcsi32,
légyszíves legalább ennek a topiknak az elejére menj vissza, és kezdj el olvasni!
A TSO-ról különben információt az alábbi oldalakon találsz:
http://crohn-colitis.hu/html/p8_20050701.php
http://crohn-colitis.hu/html/p8_20040509.php
Nincs jelen
#302 2006-06-11 18:56
- timcsi32
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Köszönöm Robur!
Olvasgatok, csak egyszerre még sok és sokk volt, de lassan meglesz minden infó!! :)
Köszi jo hogy vagytok, ha már igy alakult!
Nincs jelen
#303 2006-06-15 14:45
- dori
- Tag
szia RobuR!!
nah gyere csak vissza a topicomhoz is!!!
miert tuntel el?
---dori---
Nincs jelen
#304 2006-06-17 11:41
- Florance
- Tag
Sziasztok,
egy héten belül két kiváló, országszerte nagy tiszteletnek örvendõ gasztroenterológus tanácsolta azt, hogy ha megengedhetem magamnak, rendeljem meg a TSO-t. Az egyik a szakmai fórumokon olvasott kedvezõ eredményekre, másik az általa kezelt betegek gyors gyógyulására hivatkozva tanácsolta ezt. Mindkettõ maximálisan helyeselte, hogy egy csonkolásos mûtétet halogatni akarok, ameddig csak lehet.
Kérlek benneteket, akik szeditek, szedtétek a TSO-t, ne halljon meg a topik, osszuk meg egymással a tapasztalatokat!
Nincs jelen
#305 2006-06-17 15:22
- Ildico
- Tag
Szia Florance!
Mint már írtam, a lányom is szedi, egy hét múlva fogja a 6. adagot meginni.
A mi gasztrodokink és a háziorvosunk is javasolta, Õk is több helyen gyûjtöttek infromációkat.
A lányom állapota azóta nem változott, jól van. Viszont írtam, hogy a dokink mondta, hogy lassan próbálkozhatunk tejes, tejfölös ételekkel. Próbálkoztunk tejföllel habart fõzelékkel, de sajnos még nem bírja.
Mint ígértem bármilyen változás van megírom.
(küldtem egy mailt)
Üdv.Ildikó
Szerkesztette: Ildico (2006-06-18 15:14)
Nincs jelen
#306 2006-06-21 22:20
- kajak
- Tag
Üdv mindenkinek , régóta nem írtam már a fórumra.Én Chronos vagyok illetve "voltam", 3 hónapja hagytam abba a TSO-t, fél éve nem szedek gyógyszert . Tapasztalatom alapján a kúra befejezése után még nagyobb , erõteljesebb javulás indul be, tök jó.Most már csak annyi a gondom hogy nem tudom a különbözõ tömegnövelõket szedni(kreatin, hmb, aminosavak)-minden nem sikerülhet.
Nincs jelen
#307 2006-06-22 09:23
- Ildico
- Tag
Kedves Kajak!
Örülök, hogy sikeres volt a TSO kúrád. Én, ill. a lányom érintett, tehát dupla öröm, bízva, hogy nálunk is segíteni fog.
Megírnád, hogy Te milyen adagot szedtél, ill. mennyit.
Nálad az 5-6. adag után volt-e visszaesés, a lányomnál csak annyi, hogy újra hullani kezdett a haja. Lehet, hogy a párhuzamos szteroid kúra védte ki?
További javulást kívánok Neked! :D
Üdv. Ildikó
Szerkesztette: Ildico (2006-06-22 10:10)
Nincs jelen
#308 2006-06-22 11:40
- Vicaa
- Tag
Kajak!
Én is örülök, hogy sikeres volt a kúrád, most már én is egyre bizakodóbb vagyok. Most ittam meg a hetedik adagot, a hatodiktól már a 2500 petéset iszom és óriási javulás kezdõdött. Nem hasonlítható semmihez az eddigi eredmény, egy-két görcsöléstõl eltekintve semmi panaszom, ami a betegségem kezdete óta még nem forult elõ. Nem tudtam továbbá megeni eddig semmiféle tejterméket és most már a sajtot, joghurtot, pudingot mindenféle hasmenés nélkül, élvezettel fogyasztom. A paradicsomot sem nagyon szerette a "buta" belem, de most már az sem okoz problémát.
Nálam igen sokáig tartott a többiek által is említett visszaesési szakasz, de végre elkezdtem javulni, nem is akármilyen mértékben és végre a házassági évfordulónkat sem a kórházban kellett töltenem (mint az utóbbi években eddig mindig). :D
Nincs jelen
#309 2006-06-22 12:38
- Worrying_friend
- Tag
Olyan jó hallani rólatok...
Nincs jelen
#310 2006-06-22 13:07
- timcsi32
- Tag
sziasztok!
Hogy lehet eldönteni vagy ki dönti el, hogy jo lenne e a TSo pl nekem is??
Egyenlöre azt sem tudják, hogy colitises vagy chronos vagyok e..., de a mütétet emlegetik, de akkor azt is hogy?
Nincs jelen
#311 2006-06-22 13:48
- Ildico
- Tag
Timcsi!
Crohnra és Colitisre is használható, de elõször az orvosoddal kell megbeszélned. Mi is a dokival együttmûködve folytatjuk a kúrát.
Egyébként olvastam, hogy szûkületnél, sipolynál már nem tanácsos?!
Javaslom olvasd vissza a hsz-eket, akik már használták pl. Optipista, Tina, Katalin, stb. Õk már nagyobb tapasztalattal rendelkeznek e téren.
Azt viszont Neked egyedül kell eldöntened, hogy felvállalod-e?
Addig is minden jót kívánok! :)
Üdv. Ildikó
Szerkesztette: Ildico (2006-06-22 20:40)
Nincs jelen
#312 2006-06-23 14:15
- kajak
- Tag
Sziasztok,az én esetemben 500-as nem nagyon volt jó, az 1000-es már jobb , a 2500-as volt a nagy áttörés . Én 2500-et csak 2 üveggel ittam de többet ért , mint az elõzõ 500-asok.A legnagyobb javulás viszont a kúra után jelentkezett és még most is tart, pedig már kb 3 hónapja nem szedem.Egy orvos ismerõsöm azt mondta , hogy a bél csak hosszú idõ múlva áll vissza a rendes mûködésre, amikor a gyulladás megszûnik kb 1 év kell neki a regenerációhoz. Egy másik hír ugyanettõl az orvos ismerõsömtõl:M.o-on is fogják gyártani a TSO-t Jászberény közelében, de ez még csak terv , gyõzzük kivárni(Több év is lehet) jobbulást mindenkinek!
Nincs jelen
#313 2006-06-23 14:21
- kajak
- Tag
Még annyit , ha valaki tud Crohn betegeknek speciális sport táplálékkiegészítõket( tömegnövelõ, kreatin) vagy hallott már ezekrõl az legyenszives írjon, köszönöm.
Nincs jelen
#314 2006-06-23 15:29
- timcsi32
- Tag
sziasztok!
sikerült ismét összezavarni magam, azt hiszem olvasgatok inkább..
ausztriában az mondta a dokim, hogy nincs engedélyük a TSO-ra, de itthon meg megkaphatnám?? itthon a remit nem engedik.. ki érti ezt, na meg hogy melyik lenne jobb...
Mondjuk a Tso.. az a tudat hogy mit iszom.. áááá
Nincs jelen
#315 2006-06-24 09:52
- Florance
- Tag
Timcsi,
Mo-n sem a TB-n keresztül kerül forgalomba a TSO, hanem magánúton rendelik meg az emberek Németországból. Viszont találni kell egy olyan kezelõorvost hozzá, aki vállalja a terápia közben az állapotod figyelemmel kísérését. Nos, aki nem ismeri a TSO-t, az esetleg elutasíthatja ezt, más orvos ismeri már (elég kevesen lehetnek még) és esetleg javasolja is, más orvos pedig nem ismeri, de nem is zárkózik el, így támogat végeredményben és közben õ is tájékozódik.
A Remicade-t Mo-n engedik, sõt egyre többen kapják meg. Korábban csak sipolyozó crohnnál volt indikált, de ez is változott azt hiszem, ma már az egyéb terápia rezisztens crohnnál is adhatják. Más kérdés, hogy nem minden gasztroenterológiának van rá engedélye és gyakran az osztály költségvetése szab határt, hogy meg tudják-e rendelni.
Hogy melyik a jobb? Az idõ fogja eldönteni, mert hosszú távú tapasztalatok még egyik szerrel kapcsolatban sincsenek. (Még 8 év -amennyi a Remicaddel kapcsolatban van- sem nevezhetõ hosszú távúnak, ugye?)
Kitartás Timcsi, próbáld meg elfogadni, amit a sors rádmért, akkor könnyebb lesz elviselni.
Nincs jelen
#316 2006-06-26 10:45
- Nory
- Tag
Helló!
Csak beugrottam elmesélni, hogy a TSO befejezése után, én még 3 hónapig nem szedtem gyógyszert, de az orvosom utasítására el kellett kezdenem az Imuran szedését. 2006-ban még komolyabb probléma nem állt elõ.
Erre reagálta a belgyógyászom, hogy az Imuranunk megtette a hatását.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy igen is, sajnos vannak még orvosok akik nem hisznek a TSO-ban, annak ellenére, hogy látják a változást!
:-)
Nóry!
Nincs jelen
#317 2006-06-28 15:36
- Vicaa
- Tag
Kajak!
Érdekelne, hogy milyen orvos ismerõsöd mondta az információt, hogy valamikor Magyaro-n is kapható lesz a TSO? Honnan hallotta, mennyire megbízható ez az infó?
Nincs jelen
#318 2006-06-28 17:26
- leila
- Tag
Sziasztok! Ugyanez a kérdésem!!! Hol, kitõl, mikor és mennyire megbízható az info?
Nincs jelen
#319 2006-06-29 15:57
- kajak
- Tag
Sziasztok,nekem egy professzor mondta aki tavasszal egy tudományos kongresszuson vett részt.Ott elmondták a TSO hatásosságát és hogy egy Kft üzemeltetni fog egy sertéstelepet , amely csak TSO gyártásával fog foglalkozni.Elmondta , hogy ez még csak terv és több év múlva lesz belõle valami.
Nincs jelen
#320 2006-06-30 22:16
- mezke
- Tag
Sziasztok.
Itt az újabb kísérleti nyúl.
Ma ittam meg az elsõt. Kedves Lívia tanácsára 6x1000 és 4x 2500-at rendeltem.
Elküldtem a faxot kedden, és csütörtökön már szállították.
17 éve szenvedek ettõl a betegségtõl. Elõször colitis, majd crohn. 10 év után szûkület miatt megmûtöttek, majd fele belem nélkül utána 4 évig jól voltam. Az utóbbi 4 évben hol jobban,hol kevésbé rosszul, hol nagyon rosszul voltam.
Jelenlegi állapotom 3 hónap szteroid után a tükrözés szerint újra aktív.(még 4 mg-ot szedek szteroidot,és 3x 500 Salofalk). Bár ez utóbbit én is csak hobbiból, ahogy valaki már írta, szerintem nem sokat ér nekem.
Szûkület a mûtét helyénél van- vékony és vastagbél találkozásánál-, és van sipolyom is.
Ebben az állapotban kezdem a kúrát, nagyon bizakodó vagyok, és ma, hogy megittam az elsõt, a kedvem és a közérzetem is jobb.
Az orvosom szerint az a szer áthangolja az immunrendszert. Hát rajta.
Egyenlõre ennyi. Ha bármi van, jelentkezem.
Nincs jelen
#321 2006-06-30 22:21
- mezke
- Tag
Ja, a fenti hozzászólásomból kihagytam: persze gyulladás és fekélyek is vannak, fõleg a vékonybélnél.
Nincs jelen
#322 2006-07-01 12:53
- Florance
- Tag
Szia mezke,
örülök neked, hogy beszámolsz, mert hasonlóan vagyok érintve én is. Most még tanakodok, hogy mitévõ legyek, mert kétségek merültek fel, hogy a szûkületet és a sipolyt is gyógyítja-e a TSO, nekem pedig a sipoly a fõ gondom pillanatnyilag. Véres hasmenések, görcsök nincsenek, a laborom is egészen jó -gyorsan lekopogom-; ezért várom tapasztalataidat, hogy a sipolyra milyen hatással van.
Sok sikert és szerencsét hozzá!
Nincs jelen
#323 2006-07-02 10:28
- mezke
- Tag
Szia Florance,
köszönöm a jókívánságokat:)
Szerintem a sipolyt úgy gyógyítja, ahogy pl. a szteroid is. Egy jó erõs szteroid kúra közepén elmúlik a gyulladás, és a sipoly is "visszahúzódik", legalábbis nekem. A szûkület pedig ha nincs gyulladás, nem szûkûl tovább, már ez is eredmény. Nem?
Tehát ha ez a szer gyulladásmentessé tesz, akkor a sipoly akár megszûnhet, vagy nyugalomban maradhat, a bél pedig nem szûkül. Jobb esetben.
Én így gondolom.
Nincs jelen
#324 2006-07-05 13:12
- leila
- Tag
Én Írtam az egészségügyi miniszternek, de mivel nagyon elfoglalt ezért egy munkatársa válaszolta a következõket tso ügyben.
Tisztelt ......
Köszönöm, hogy megtisztelte bizalmával dr. Molnár Lajos miniszter urat és megosztotta vele problémáját. A Miniszter Úr rendkívül sok elfoglaltságára tekintettel engem bízott meg, hogy ügyében eljárjak.
A Crohn betegséggel (colitis ulcerosa) foglalkozó kutatóorvos (Dr. William Sandborn, Mayo klinika, Rochester, USA) véleménye a következõ: „Mivel nem ismerjük pontosan a Crohn betegség okát, nem is tudjuk gyógyítani. Jelenlegi tudásunk szerint a Crohn betegséget genetikai prediszpozíció és a környezeti faktorok kiváltó hatása együttesen okozza.”
A TSO (Trichiuris Suis Ova= Disznó Ostorgiliszta Pete) Joel Weinstock USA Iowai kutatóorvos találmánya jelenleg még nem bizonyította egyértelmûen gyógyító hatását a Crohn betegség kezelésére. Amennyiben a TSO gyógyító hatása kétségtelenné válik, bizonyára rövidesen a magyar betegek számára is elérhetõ lesz.
Kérem tájékoztatásom megértõ elfogadását.
Budapest, 2006. július 4.
Tisztelettel:
Dura Márta
osztályvezetõ
Hát ennyi. És nincs hozzáfûzni valóm.
Nincs jelen
#325 2006-07-05 13:47
- Robur
- Admin (Crohn)
Haha,
A Crohn betegséggel (colitis ulcerosa) foglalkozó kutatóorvos...
Mintha a Crohn betegség idegen neve lenne a colitis ulcerosa!
Ennyire néztek utána. Ez egy kétperces rutinválasz. Amúgy megtisztelõ, hogy az egészségügyi minisztérium a crohn-colitis.hu-t használja forrásként. A Sandborn-idézet szó szerinti átvétel.
:)
Persze használhatták volna a Wikipédiát is, ott is említik a férgeket, mint jövõbeni lehetséges módszert a Crohn kezelésére.
* * *
Google is your friend... Általában igen, de bárhogy is kerestem, nem találtam idén megjelent tanulmányt a TSO hatásosságáról. Van viszont egy 2500 hozzászólást tartalmazó fórum az Ovamed honlapján, sok-sok TSO tapasztalattal.
:)
Nincs jelen
#326 2006-07-05 19:03
- Hingi
- Tag
Crohn (colitis ulcerosa)....
Hát ez nagyon durva!!!!
SZÁNALMAS.........
Nincs jelen
#327 2006-07-05 20:56
- maksameta
- Tag
sziasztok!
Hát én csak kamillázok,hogy mik vannak!
A TSO-ról én is hallottam,de nem ismerek senkit aki kipróbálta volna.Már ezért is jó,hogy ide koccantam.Majd rákérdezek a dokimra kiváncsi vagyok mit lép rá!!!
Csak két napja regisztráltam hozzátok,de azóta is tátva van a szám!
Évek óta ilyen fórumokra vágytam.(csak Karácsony óta van netem)
Klub sincs a környéken ugyhogy ti vagytok az egyetlen forrásom! :) :)
köszi,hogy vagytok nekem
Nincs jelen
#328 2006-07-06 15:05
- Vicaa
- Tag
Sziasztok!
Megvan a véreredményem és ma voltam a dokimnál! A véreredményem "mintá"-nak is mondható és a javulásomat nagyon figyelemreméltónak tekintette, szó szerint örült annak, hogy végre ilyen jó állapotban lát /ilyen ugyanis a betegségem óta még nem volt/. Elmondtam, hogy már egyre több ételt tolerálnak a beleim, eddig a tejtermékekrõl csak álmodozhattam, most pedig a joghurtot, kefírt, sajtot vég nélkül ehetem. Egy "bibim" van csak, az, hogy a normális széklet ellenére gyakran fáj a hasam és az utóbbi idõben sokszor jön vissza a sav. A dokim azt mondta, hogy mivel a Crohn-betegség nálam gyomor érintettséggel is jár /szedem rá az Omeprasolt/ ezért most, hogy már bátrabban étkezem a gyomrom negatívan reagál rá. Most átírta a gyógyszerem Controloc-ra.
Az egészségügyi miniszter munkatársának levele pedig valóban nevetséges, talán megkérdezte személyesen a kutatóorvost, hogy mi is a véleménye?? Hm..., hát akkor? Mikori véleményre is alapoz??? Mennyit is foglalkozott azzal, hogy milyenek a beteg-orvos tapasztalatok???
Na, ennyit errõl.
Mivel tudom, hogy a TB nem támogatja a TSO-t én megpróbáltam méltányossági kérelmet írni az OEP fõigazgatójának, a válasz pedig az volt, hogy méltányossági alapon nem áll módjukban támogatni a kérelmemet, egyébiránt pedig Magyarországon törzskönyvezett gyógyszerek között is számos lehetõség van a Crohn betegség eredményes kezelésére. (Mintha én nem ismerném ezeket.)
Szerkesztette: Vicaa (2006-07-06 15:07)
Nincs jelen
#329 2006-07-06 17:11
- Ildico
- Tag
Igen, Magyarországon is vannak hatásos gyógyszerek (átmenetileg) csak éppen a mellékhatásokat felejtik el megemlíteni. Én nem szeretném, ha a lányom szteroidokon élne egy életen át.
Egyébként olvastam Robur által figyelembe ajánlott fórumot az Ovamed honlapján. Egy használó kivételével mindenki pozitív véleménnyel volt a TSO-ról. 15-20 hozzászólásból (kb. ennyit olvastam el) egy negatív, szerintem ez nem rossz eredmény.
A Leilának az EÜ Minisztériumból küldött levél tartalmát tekintve, pedig felháborítónak tartom. Legalább vették volna a fáradtságot alaposan utánanézni, hogy mi a különbség a crohn és a colitis-ulcerosa között.
Feltételezem, hogy talán a TSO-ról is most hallottak elõször.
:(
Szerkesztette: Ildico (2007-06-09 10:32)
Nincs jelen
#330 2006-07-06 17:51
- Ildico
- Tag
Egyszerûen ki kell írnom magamból az indulatot.
Bár nem ebbe a topikba tartozik, de szorosan összefügg a minisztériumi levéllel, tükrözve az érdektelenséget az IBD betegekkel szemben.
Én múlt év augusztusáig, míg a lányomnál nem állapították meg a crohn betegséget. soha nem hallottam errõl semmit, nem tudtam, hogy ilyen betegség létezik.
Azóta állandóan figyelem a médiát, s egy év alatt egyetlenegyszer hallottam a crohnról.
Szinte naponta lehet hallani a cukorbetegségrõl, a magas vérnyomásról, a vesebetegségrõl, stb., de ki foglalkozik az IBD betegekkel??!!!!
Valaki ma megkérdezte tõlem: "a lányod tényleg Cink-beteg"?
Tehát még a crohnt is összekeverik a krómmal, s így lesz belõle cink. :(
NAGYOBB FIGYELMET AZ IBD BETEGEKNEK! (ez lehetne akár egy transzparens is)
Én nagyon sokat köszönhetek ennek a fórumnak, szinte innen "tanultam" meg a betegséget, s annak kezelését.
Köszönöm mindenkinek! :)
Szerkesztette: Ildico (2006-07-07 07:15)
Nincs jelen
#331 2006-07-06 18:35
- Hingi
- Tag
Sziasztok!
Valószínûleg azért nem hallunk az IBD-rõl, mert egyik média szereplõnk sem szenved valószínûleg ebben a betegségben....
A "sima" állampolgárok le vannak sz...a!
De ezekhez a dolgokhoz mi még kicsik vagyunk...
Nincs jelen
#332 2006-07-10 20:17
- peleangel
- Tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. A TSO mennyire tárolható? Lehet, hogy tudok magamnak Németországból szerezni, de nem tudom, hogy mennyit kérhetek belõle egyszerre. Eltartható-e hosszabb ideig, mivel két hetente kell egy adagot magamhoz venni. Ha valaki esetleg tudna segíteni, nagyon hálás lennék.
Nincs jelen
#333 2006-07-10 21:34
- Ildico
- Tag
Szia Peleangel!
A TSO-t kb. egy évig lehet hûtõszekrényben tárolni.
Egy kúrához általában 12 adag szükséges. (tehát ez 6 hónap)
Hogy mekkora adag kell, azt mindenkinek magának kell kitapasztalnia.
Egyébként, ha belépsz a fõoldalra a MEGINT A TSO-ról címszó alatt, minden kérdésedre választ kapsz.
Üdv. Ildikó :)
Nincs jelen
#334 2006-07-14 09:37
- mezke
- Tag
Sziasztok.
Ma vettem be a 2. adagot.
Az elsõ óta eltelt 2 hétben vegyesek voltak a tapasztalataim.
A 2 hétbõl az elsõben visszaesést tapasztaltam. (Ezt annak idején Vicaa is írta.)
Kétszer annyiszor rohangáltam WC-re hasmenéssel (kb. 10x), fogytam is. A megfázás- szerû tünetek is is elõfordultak az elsõ pár napban.
A második héten már napi 3-5 székletem volt, nem annyira híg.A görcsök szûntek.
Érdekes, hogy a kedvem, a hangulatom és a közérzetem ennek ellenére mindvégig jobb volt, bár ez lehet, hogy annak tudható be, hogy én nagyon bízom ebben a "csodaszerben".
Hát ennyi, majd jelentkezem.
Nincs jelen
#335 2006-07-14 13:26
- Florance
- Tag
Szia Mezke!
Légy is bizakodó, az nagyon fontos!
Drukkolok neked és köszönöm a hírt.
Én a szteroiddal bûvészkedem, mert volt egy csúnya fellobbanásom megint, úgyhogy most pörgök ezerrel. 32 mg szteroid+1 seropram nagyon ütõs doppingszer! :-)
(Ma már csak 16 mg-ot vettem be, visszatérek a 8-ra lassan.)
Nincs jelen
#336 2006-07-17 20:49
- mezke
- Tag
Szia Florance,
én "szerettem" a pörgést a szteroiddal mindig, már ha lehet ilyet mondani:) Ha már káros, legyen valami jó is benne:)
A következõ levelet bemásolom, hátha hasznos valakinek.
Volt egypár kérdésem a TSO gyártóihoz a víros, baktériumölõ szerekrõl. Válaszoltak.
Alapjában véve a Nystatin,
Grapefruit-mag kivonat, fahéj és gyömbér nem árt a TSO-nak (parazita
férgek). A röntgen úgyszintén nem okoz problémát, mégis az ultrahang egy
bizonyos frekvencián árthat a szervezetnek. A hagyományos
ultrahang-vizsgálatok olyan frekvenciát használnak, amely teljesen
ártalmatlan a TSO-ra. Eddig nem ismert olyan baktérium, amely ártana a
TSO-nak. Egyedül azokat a hatóanyagokat tanácsos elkerülni, amelyeknek
"anti-parazita féreg" hatása van, mint például a Metrodinazol, amely
Flagyl-t tartalmaz."
Bitte verzeihen Sie die späte Antwort auf Ihre Nachricht, die zu mir
weitergeleitet wurde. Ich bin soeben erst aus dem Urlaub zurück und
konnte in der Zwischenzeit keine Nachrichten einsehen. Grundsätzlich
schadet weder Nystatin, Grapefruit-kern extrakt, Zimt und Ingwer den
Helminthen (TSO) nicht. Röntgen ist ebenfalls kein Problem, jedoch kann
Ultraschall in einer bestimmten Frequenz den Organismen schaden.
Herkömmliche Ultraschall Untersuchungen verwenden jedoch eine Frequenz,
die für TSO absolut harmlos sind. Es sind bisher keine Bakterien
bekannt, die TSO schaden könnten. Einzig und allein Wirkstoffe mit
Anti-Helminthischer Wirkung müssen vermieden werden, wie zum Beispiel
Metrodinazol, welches in dem Präparat Flagyl zu finden ist.
Herzliche Grüsse
Detlev Goj
Nincs jelen
#337 2006-07-24 09:11
- Robur
- Admin (Crohn)
Az MCCBE fórumában olvastam, hogy a szeptemberi klubfoglalkozásra az egyesület meghívta Dr. Salamon Ágnes gasztroenterológust, aki a TSO kezelés lényegérõl, a gyakorlati tapasztalatokról tart elõadást.
Nincs jelen
#338 2006-07-27 11:33
- Ildico
- Tag
Sziasztok!
A 8. adag TSO-n van túl a lányom. Most kaptam meg a vérvétel eredményét, a CRP 0,1, a vérsüllyedés pedig 13!!!!
A betegsége alatt ilyen alacsony még soha nem volt. Holnap megyünk vissza az orvoshoz. Beszámolok,majd a továbbiakról.
Külön öröm, hogy pont ma van a 18. szülinapja.
A legszebb ajándék az lenne, ha visszakapná az egészségét.
Ilyen ajándékot kívánok mindenkinek! :D
Szerkesztette: Ildico (2006-07-27 11:35)
Nincs jelen
#339 2006-07-27 18:37
- mendi63
- Tag
Ildico! Tiszta szivembõl örülök ennek a nagyon jó eredménynek, és nagyon sok boldog születésnapot kivánok a kislányodnak illetve mostmár a nagylányodnak.
Nincs jelen
#340 2006-07-27 19:20
- leila
- Tag
Ildico!
Az elõttem szóló a szívembõl szólt. Én is remélem az egészséget fogja visszakapni a kislányod és ugyanolyan élete lesz, mint a többi fiatal lánynak.
Ne felejts el beszámolni a többieknek a szer hatásáról. Már sokan elfelejtettek errõl bármit is szólni. Pedig elég sokan szedték a tso-t. Vajon velük most mi van?
Nincs jelen
#341 2006-07-27 20:07
- Ildico
- Tag
Nagyon köszönöm a jókívánságokat!
Holnap megyünk vissza az orvoshoz, feltétlen megírom, hogy mi volt a véleménye.
Azt még elfelejtettem megírni, hogy egy éve nem evett a lányom paradicsomot, kb. egy hete próbálta, s szerencsére semmi baja nem volt tõle.
Nektek is, és mindenkinek minden jót kívánok! :)
Holnap este jelentkezem.
Sziasztok!
Nincs jelen
#342 2006-07-28 16:12
- Mangroove
- Tag
Ennek én is szintén nagyon örülök, hogy javulásról olvashatok.
Minden jót kívánok!
Nincs jelen
#343 2006-07-28 19:44
- Ildico
- Tag
Sziasztok!
Köszi Mangroove, hogy osztozol az örömünkben, neked is minden jót kívánok!
Most jöttünk az orvostól. Õ is nagyon örült a jó eredménynek. Bár óvatosan fogalmazott, azt mondta: a fehérvérsejt csökkenése mindenképp az immurán hatása; a CRP, vérsüllyedés javulását akkor tulajdonítaná teljesen a TSO-nak, ha más gyógyszert nem szedett volna mellette.
Mintmár megírtam kb 3 hónappal ezelõtt szteroidot kapott a lányom infúzióban és immuran kezelést kezdett.
Mivel velünk együtt két betege használja a TSO-t, de még egyiküknél sem fejezõdött be a kúra, és még mindketten gyógyszereket is szednek mellette, nem akar felelõtlenül nyilatkozni, míg teljesen nem bizonyosodik be a TSO hatása. De kijelentette, hogy mindemellett nem feleslegesen kidobott pénz, hiszen úgy nálunk, mint a másik betegénél is lényeges a javulás.
Azt is mondta, hogy más orvos kollegákkal is beszélt és senkinek nem volt negatív tapasztalata a saját betegeiknél, akik szintén használták.
Most csökkentette a gyógyszeradagot (Salofalk) és két hónap múlva (kb. akkor fog letelni a TSO kúra) kell visszamennünk.
Még annyit, hogy tegnap a lányom szülinapján, kedveskedve neki, elkészítettem a kedvenc sajtmártásos spagettijét, amit már egy éve nem tudott elfogyasztani, mert rögtön hasmenése volt és fájt a hasa. Szerencsére semmi baja nem volt tõle, pedig még fõzõtejszínt és krémsajtot is tettem bele, amit eddig nem tolerált.
Ha bármilyen változás van újra jelentkezem.
Üdvözlök mindenkit! :)
Szerkesztette: Ildico (2006-07-28 20:00)
Nincs jelen
#344 2006-07-28 21:40
- Mangroove
- Tag
Jajj de jó!!
Ildico! Tényleg. Olyan jó hírek ezek.
Mikor a fórumot olvasgatom, akkor néha nagyon megizzadok, mintha csak én is átéltem volna azokat a tapasztalatokat és néha olyan nyugodt érzés kerít hatalmába, ha jó híreket hallok felõletek Kedves társaim. Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy közöttetek megtaláltam a helyem. Veletek mindent megoszthatok. És... meg is teszem. :)
Egy picit off voltam, nézzétek el nekem. ;)
Nincs jelen
#345 2006-07-31 19:44
- mezke
- Tag
Sziasztok.
Pénteken vettem be a 3. adagot.
A második óta eltelt 2 hét ugyanúgy telt, mint az elsõ utáni két hét.
Talán most kicsit rosszabb, többször van hasmenésem, és a görcsök is visszatértek.
A napi 4 mg szteroidot is elhagytam, az orvosom szerint elég régóta szedtem már.
Csak 3x 2 Salofalkot szedek.
Tehát javulás egyenlõre nincs, és még hátravan a 4. utáni visszaesés:(
De hát nem várhatok rögtön eredményeket az elején, hisz a kúra java még hátrvan.
Azt szeretném attól kérdezni, aki már túl vana kúrán,hogy visszaesés alatt milyen antibiotikumot, vagy egyéb gyógyszert szedett?
És még valami. Smecta port és bolus adstringenst lehet szedni közben?
köszönöm.
Nincs jelen
#346 2006-07-31 23:05
- Ildico
- Tag
Szia Mezke!
A lányomnál nem volt visszaesés, talán mert párhuzamosan szedte a szteroidot.
Egyébként mekkora adagot szedsz a TSO-ból? Az orvosunk azt mondta legalább az 1000-es adag kell, még a fiataloknál is.
Vicaa-val szoktam beszélni, ill. ha visszaolvasod a hsz-eket, Õ is említette, hogy elég csúnyán visszaesett kb. a 4. adag körül, ezután felváltotta a 1000-es adagot 2500-asra és rohamos volt a javulása.
De, mint Te is írtad, nem mindenkinél hoz rögtön látványos eredményt.
Tehát türelem, türelem... :)
Üdv. Ildico
Szerkesztette: Ildico (2006-07-31 23:06)
Nincs jelen
#347 2006-08-01 08:20
- mezke
- Tag
Kedves Ildico!
1000-es adaggal kezdtem, abból van 6 db, és 4 db 2500-ast rendeltem.
Igen, biztosan szerencsésebb együtt szedni a szteroiddal, nekem sajnos nem jött ez össze, jóval elõbb kezdtem el a szteroidot szedni, és mire meglett a TSO, már csak napi 4 mg-ot szedtem belõle.
Egyenlõre van még türelem, köszi:)
szia.Mezke
Nincs jelen
#348 2006-08-01 11:30
- Vicaa
- Tag
Szia Mezke!
Az én visszaesésem nagyon hosszadalmas volt, igencsak el is keseredtem, de nem változtattam a gyógyszereken, néha egy-két szem Spasmoment-et bevettem (ami a bélmozgást lassítja).
Én is négy 2500-ast rendeltem és amikor elkezdtem a szedését, pár napon belül érezhetõ volt a javulás.
Most már nemsokára befejezem a kúrát, a vérképem csudajó, bár Budenofalkot még mindig szedek, de azt mondta a dokim, ha legközelebb is ilyen jó lesz az eredményem, akkor elveszi.
És már "dolgozunk" a baba-projekten!!! :)
Ildiko!
Nagyon örülök, hogy ilyen sokat javult a lányod, a paradicsommal én is hasolnóképp jártam, mint Õ, óriási boldogság volt újra érezni az ízét. Most már eszek johurtot, kefírt, ételben tejszínes dolgokat, sajtot, gyümölcsöket, SÁRGABARACKOT! Ezekre már csak álmomban gondolhattam.
Mindenkinek hasonló javulást kívánok! :D
Nincs jelen
#349 2006-08-01 16:11
- mezke
- Tag
Vicaa drukkolok neked, és köszi:)
Nincs jelen
#350 2006-08-17 16:06
- mezke
- Tag
Sziasztok.
Múlt héten vettem be a 4. adagot.
Ez a bûvös 4-es szám, ami után kezdõdik a visszaesés...
Hát van visszaesés. Ennek köszönhetõ-e, vagy sem, azt nem tudom.
Elég szélsõséges volt az idõjárás, azt hiszem az is közrejátszik.
Többszöri hasmenés, fogyás, görcsök.( Bár vannak napok, amikor ennek ellenére reggel szilárd(abb) a székletem.
Még mindig Salofalk 250 mg 3x2.
Még van 2 adag 1000-es, aztán jön csak a 2500-as.
Nemsokára csináltatok vérképet.
Mezke
Nincs jelen