#951 2010-05-30 23:07
- aiolosz
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Alternatív módszerek
sibi írta:
Hát igen , én is ilyen vagyok, mint Tim72 és igen én is birkózom a pesszimista gondolataimmal. Szuszidinek igaza van, de ez tanulható és nekünk muszály lesz ezt megtanulni a saját érdekünkbe.Ha Szuszidi tud eszerint élni, ahhoz neki is biztos vezetett egy út, amin végig kelett menjen. Mi még az út elején kapálózunk, de kérnénk az olyanok segítségét, akiknek ez már alapból megy. Hogyan csináljuk, hogy könyebb legyen?
Alapból semmi sem megy, szerintem...ezt rögtön szeretném leszögezni. Mindenkinek van valamilyen habitusa, amit nem készen kap, hanem bizonyos dolgokat, tulajdonságokat örököl, bizonyos dolgokat megtanul, szocializálódik etc. etc. Ez egy állandó folyamat tulajdonképpen addig, amíg az ember él és persze feltételezve, hogy nem épül le értelmileg és mentálisan, feltételezve azt is, hogy a szellemi képességeket azonos értékûnek fogadjuk el mindenkinél. Ezek eredményeképpen alakul ki az emberben valamilyen norma, ami szerint megpróbál az életben boldogulni. Norma, ami szerint értékel dolgokat a mindennapok során és így alakul ki többek között az u.n. pozitív gondolat, vagy dolgok és ennek a pandantja, a negatív. Ezen folyamat közben szerintem meg kell tanulni néhány nagyon fontos dolgot, ami segít abban, hogy legyen tartásunk, tudjunk választani dolgok között, hogy mi a jó, pozitív, vagy mi a rossz, a negatív. Egy nagyon fontos dolog, hogy meg kell tanulni nemet mondani, nem csak másoknak, magunknak is. Az emberek sokszor igent mondanak, még akkor is, amikor szívük szerint nemet mondanának. Meg kell tanulni akarni, ami nem egy könnyû dolog és vigyázni kell arra, hogy amit akarunk, az a mi elhatározásunk legyen és nem a mások által felénk megfogalmazott elvárás.
Egy saját élmény dióhéjban...fiatal emberként egy országos trösztnél dolgoztam, mint udvarias, készséges fiatal mûszaki értelmiségi. Sokat jártam országszerte az irányításunk alatt lévõ vállalatokhoz. Ritkán egyedül, inkább kollégákkal. Egy ilyen utazás alkalmával egy kiselõadás részese lehettem, amikor is egy kolléganõm, aki egy nagyon határozott, jó szakember volt, okítási szándékkal beavatott abba, hogyan kell úgy az életben és a munkahelyen is tevékenykedni, hogy az ember boldoguljon. Az mondta, hogy Õ nem alkalmazkodik senkihez, alkalmazkodjanak hozzá mások. Keményen végigvisz mindent, ahogy Õ jónak látja és így lesz független, szuverén ember és nem olyan, aki csak mások elvárásának akar megfelelni, mert az olyan embernek nincs igazán saját akarata, habitusa, önálló gondolata, a környezete elvárásának a tükörképe lesz.
Jól megjegyeztem a hallottakat és az élet lehetõséget adott, hogy ezt a gyakorlatban ki is próbáljam. Igen, pont Vele szemben kellett keménynek lennem és én könyörtelen voltam. Amennyiben a nézéssel ölni lehetett volna én már nem lennék az élõk sorában.
Ez az eset alapvetõen megváltoztatott és megengedem, lehet, hogy nem elõnyömre...többé már nem voltam az az udvarias fiatalember, ahogy megismertek a kollégáim, hanem az a nagypofájú fazon, akire oda kellett figyelmi, mert nem rejtettem a véleményemet a véka alá. Persze, amikor az ember tartósan beteg, egzisztenciális gondjai vannak etc. akkor nem könnyû.....
Tutti tipp, 100%-os recipe nincs és minden helyzet más és más, de remélem, hogy amit leírtam, gondolatébresztõnek legalább jó volt....csak azt tudom mondani, "fel a fejjel..." és a cigaretta pedig nagyon ártalmas és büdös :)
Nincs jelen
#952 2010-05-31 05:46
- Szuszidi
- Tag
Kedves Tim72
"Tudom, hogy figyelmen kívül kellene tudnom hagyni mások véleményét, és azt csinálni amit én jónak gondolok, de helyette zavar, sõt döntésképtelenné tesz, hogy nem tudom eldönteni vajon nem én látom rosszul a dolgokat.... és máris indul az analizálás." Ha tudod akkor mért foglalkozol vele. Elfecsérled az "erõdet" apróságokra. Napi 3 dl bor nem alkoholizmus sõt a lejtõn sem vagy. Neked jól esik. Igen akkor egészségedre.
"Mi még az út elején kapálózunk, de kérnénk az olyanok segítségét, akiknek ez már alapból megy. Hogyan csináljuk, hogy könyebb legyen?"
Van lehetõség segítséget kérni hogyne lenne. De nem mindig könnyû. Alapból csak nagyon kevés embernek adatnak meg ezen képességek, de ha más meg tudja tanulni akkor hol a probléma? Nagyon szívesen állok rendelkezésetekre.
Kedves Sibi!
"ahhoz neki is biztos vezetett egy út, amin végig kelett menjen"
Igen van "út" de hol járok rajta? Tele szabdalva keresztezõdésél merre menj arra rövidebb, de biztos az a jó út? Tanulni kell sokat s életed végéig tanulsz tapasztalsz.
"és ha te ennek alapján tudsz élni, akkor nagyon irigyellek. " Mért irigyelsz hisz nem is ismersz nem tudod milyen az én utam. Az irigység semmi jóra nem vezet. Talán végy példát (nem feltétlen rólam) és lépj rá a magad útjára.
Legyen szép csodás jó napotok!
Ui: Van egy link alul az aláírásomban tessék ott regisztrálni elmenni a regisztrált tagoknak szóló linkhez ott olvasgatni elõször.
Szerkesztette: Szuszidi (2010-05-31 05:55)
Nincs jelen
#953 2010-05-31 08:20
- Laci54
- Tag
Sziasztok!
Egy történet ami pont a forditottja annak amit eddig olvastam.Mindig határozott makacs kemény céltudatos és talán jó értelembe véve önzõ ember voltam.Ez tartott kb 35 éves koromig ekkor magánéletbeli problémáim adódtak.Nem részletezem mert hosszú. A lényeg teljesen megváltoztam,megpróbáltam másoknak megfelelni alkalmazkodni befolyásolható lettem.Kisebbségi komplexusom lett,rövid ideig alkoholista voltam aztán beteg lettem.Ez jó pár évig tartott.Aztán egy tragédia megint megváltoztatta az életem ezt már egyszer leirtam.10 éve ujra a régi én vagyok csak tapasztaltabb.Amig naponta 2-szer csak azért szurom magam,hogy éljek és3-szor azért,hogy egyek a többi apróságot sem elhanyagolva nem tehetem meg,hogy negativ impulzusok érjenek.Csak a szerintem jó dolgokat vagyok hajlandó befogadni én ezt megtudom oldani egyedül.Ha valakinek ez nem megy akkor segitséget kell kérni mert jól élni csak felszabadultan lehet.Szép napot mindenkinek
Nincs jelen
#954 2010-05-31 08:34
- Timcsi35
- Tag
amiket én tapasztalok, hogy mindenkinek magának kell megtalálni ezt az utat, persze a + emberek jó szavai segítõek lehetnek.. de a te utad Neked kell járni átélni... örömöket találni.
egyébként én is csak itt "okoskodom", alkalmazással még én is küszködöm..
szerintem legfõképpen türelem és kitartás kell mindenhez!
TIM! mi az hogy félresikerûlt mûtét? Remélem jobban vagy!?
Nincs jelen
#955 2010-05-31 11:49
- sibi
- Tag
Aiolosz. Valóban nagyon gondolatébresztõ az írásod.Nemet mondani is csak úgy jó, ha nem követi a lelkifurdalás kellemetlen érzése.És ez az, amit meg kell tanulni.Közben azon gondolkodom, mi lenne, ha nem lennének kedves fiatalemberek és kedves fiatal leányok. Ha mindenki úgy gondolná, nem alkalmazkodik õ senkihez, alkalmazkodjanak mások hozzá, hogyan mûködnének így a társadalmi csoportok?Milyenek lennének a párkapcsolatok, a családi
élet, a munkahelyi kollektívák, a baráti kapcsolatok, stb?Arra jutottam, mindenki alakítsa ki a saját életét úgy, hogy jól érezze magát a bõrében és nem biztos, hogy ez mindenkinek ugyanazt jelenti.Látod, olvasva Téged máris pozitív gondolataim támadtak. Köszönöm.
Kedves Szuszidi. Kicsit összekeverted a hozzászólásokat. Az irígység az a tulajdonság, ami a legtávolabb áll tõlem, de Tim72 is biztos csak képletesen értette, neki most nem könnyû megbirkózni a helyzetével, de sikerülni fog, mert erõt sugárzunk egymás felé.Nekem legalábbis sokat segít az ittlét, szinte már attól félek, fórum függõ lettem.De amit írtál, azzal egyet értek.
Laci54. A Te utad is csak azt bizonyítja, hogy az ember útja igen rögös, kié jobban, kié kevésbé.Életünk végéig tanulunk megbirkózni a különbözõ helyzetekkel, több kevesebb sikerrel.
Ezekután már csak azt kívánhatom, érezze magát mindenki jól a bõrébe fizikailag és mentálisan egyaránt.
Szerkesztette: sibi (2010-05-31 11:51)
Nincs jelen
#956 2010-06-09 05:38
- Szuszidi
- Tag
Sibi tényleg nem te írtad reggel volt még nagyon. Bocs érte meg persze egy anya maci.
De nagyon nagy a csend ezen a vonalon, nem történt semmi érdekes senkivel?
Nincs jelen
#957 2010-06-11 14:37
- monka
- Tag
Sziasztok!
Tim72-rõl jutott eszembe, hogy a sokat idegeskedõknek szeretnék ajánlani egy módszert. Nem is tudom, eddig miért nem mondtam.
Ez a hangmasszázs. Különbözõ tálakkal végzik és abszolut ellazítja az embert. Ahogy a tálat megüti a "hangmasszõr", lehet érezni, ahogy a hullámok átjárják az ember testét. Ha aktív a gyulladás akkor nem szabad alkalmazni, egyébként igen. Ha valakit érdekel, írok róla bõvebben.
Nincs jelen
#958 2010-06-11 16:27
- Szuszidi
- Tag
Kedves Monka! Minden képen írj én magam ismerem sõt volt részem is benne hogy az alapokat elsajátítsam. De nagyon az alapokat. Én várom a beszámolódat.
Legyen jó napotok!
Nincs jelen
#959 2010-06-21 12:34
- Ildike
- Tag
A vérátömlesztés hány nap?
Nincs jelen
#960 2010-06-21 12:43
- monka
- Tag
Ildike!
Nem ebbe a topikba való a kérdés, de azért válaszolok. Amikor én 2 egység vért kaptam, kb. 4óra alatt lement. A két egységet úgy képzeld el, mintha 2 infúziót kapnál. Csak ez nagyon-nagyon lassan folyik.
Én egyébként utána nagyon jól voltam, mondhatom, ahogy befolyt erõre kaptam.
Nincs jelen
#961 2010-06-21 12:45
- Melcsi_
- Tag
Ildike, attól függ hány egység vért kapsz, de pár órán belül lecsepeg, persze ne is számíts arra h aznap hazamehetsz...
Nincs jelen
#962 2010-06-21 12:54
- monka
- Tag
Megígértem, hogy majd írok a hangmasszázsról, de még eddig nem volt idõm.
Szóval....A hangmasszázst valamilyen fémötvözetbõl készült, különbözõ méretû tálakkal végzik. Ahány tál, annyi különbözõ hang. Hason kell feküdni, fémövet, órát le kell venni. Elõtte el kell mondani, hogy mi a bajod.
Úgy kezdte, hogy elõszöre a talpamra tette a tálat (felemelte derékszögbe a lábam és rátette) és ott kezde el ütni. Szinte éreztem, ahogy a hullámok végigmennek az egész testemen, illetve amikor még a gyulladásom telejsen nem ment le, akkor azt éreztem, hogy a hullám megállt a csípõmnél. Amikor rendben voltam már, akkor a beleimen is keresztül ment a hullám, és morgó hangot adott, amire azt mondta a csaj, hogy ez normális, mert átmozgatja a beleket is. Amikor készen volt a talpam, akkor a tenyerembe tette a tálat. Amikor jól voltam, akkor a hátamra, a derekamhoz is tette. Elõször elég kétkedve fogadtam a dolgot, de mivel jó ismerõsöm volt a csaj, hát hagytam, hogy kipróbálja rajtam. Elõször nem tudtam még magamat elengedni, utána azonban egyre jobb lett, többedik alkalommal pedig már el is szundítottam. Egy teljesen hangszigeltelt szobában csinálja, nem hallatszik be semmiféle zaj és nagyon-nagyon pihentetõ. Tehát ezt nem az IBD-re ajánlom, hanem az "idegbetegség" ellen. ;)
Nincs jelen
#963 2010-06-21 17:07
- Breki
- Tag
Akkor veszek légkalapácsot,és átrezegtetem magam vele :DD
Nincs jelen
#964 2010-06-21 20:16
- Szuszidi
- Tag
Kedves Monka!
Köszi a beszámolót! Azért én ajánlanám IDB re is. Egy egy hangtál értéke nem piskóta. Viszont ha kintrõl hozatja az ember szinte bagó. S nagyon hasznos nem csak kezelni lehet vele hanem meditációt is végig lehet vele kísérni.
Legyen szép estétek.
Nincs jelen
#965 2010-06-22 18:18
- angeluc
- Tag
Sziasztok!
Mit tudtok nekem mondani a tafedim teáról és tölgyfakéreg teáról? Hasmenés kezelésében.
Köszi elõre is
Nincs jelen
#966 2010-06-23 12:17
- Szuszidi
- Tag
Tölgyfakéreggel vigyázva bánjunk!
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#967 2010-06-23 16:34
- monka
- Tag
Breki, de lüke vagy! :)
Nincs jelen
#968 2010-07-01 07:07
- Szuszidi
- Tag
Szép reggelt!
Aki meditálni akar akkor ezt ajánlom neki. 15 perc lazítás.
Nincs jelen
#969 2010-07-02 05:22
- zolcsi
- Tag
Rtkán írok ebbe a topikba.A héten megkeresett egy régi barátom akivel elbeszélgettünk.Így feljött szóra a betegség is.Õ ajánlott nekem NUTRILITE termékeket amit az AMWAY gyárt.Teljesen korrekt pasas abszolút nem rámenõs stílusban tette amit tett ráadásúl õ nem ügynök tehát másban utazik.Ezek teljesen növényi vitaminkészítmények.Arról érdeklõdnék valaki használt e vagy használ e ilyen termékeket.Tudjátok én elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban mondtam is neki ne várjon sokat tõlem.Állítása szerint nagyon jók a dolgok pár vitamint évek óta szed õ maga is.Igaz õ nem crohn beteg.Szóval ha valaki tud valamit megkérném jelezze felém.
Nincs jelen
#970 2010-07-02 07:06
- Szuszidi
- Tag
Zolcsi ha megnyugtat pár éve a Madarász utcai gyerek kórházban egy proff még ajánlotta is ezeket a termékeket. Hogy azóta mi van nem tudom.
Legyen szép jó napotok!
Nincs jelen
#971 2010-07-02 08:01
- Szuszidi
- Tag
Ahogy ígértem itt a folytatás.
Tessék csak magunkba nézni ami ingyen van az általában car, ami pénzért az meg drága vagy "hókuszpóker". Kérdésem a következõ ha elmész a dokihoz mondjuk nagyobb vizsgálatra mindegy mire s becsúsztatod a borítékodat az nem drága? Vagy a gyógyszerek amiket kiváltunk egy pentasa pár éve 10 000 Ft környékén volt támogatás nélkül igaz hogy te csak 1 140 Ft fizettél de a maradék összeget is megkapta aki árulta, az államtól. Továbbmegyek minden orvosságnak két betegtájékoztatója van egy a betegnek egy az orvosnak. Te bevennéd azt a gyógyszert aminek oda van írva a végén hogy hirtelen halált okozhat? Miket így neveltek tessék a gyogyszer beveszed. Bármit elfogadsz amire azt mondják nem lesz baj. Ha hiszed ha nem a véredben megtalálható a DDT! Biztos tudod mi az, egy rovar ölõ szer a 60 as években be lett tiltva de már késõn, s a gyerekeid vérében is megtalálható ilyen s hasonló mesterséges dolgokat sikerült csinálni. S erre is azt mondták nem lesz baj.
Mai napig indáiban használják a különbözõ természetes dolgokat. (csak megsúgom nagyon terjednek a világban) Van aki be nem venné a gyógyszert amúgy nagy üzlet. Meg kell is mert sokat seggit. (ugye újra kell tanulni a természetes dolgok hatását). Az energiagyógyászat is mûködik. Egészen vissza lehet vezetni idõ számítás elé a keletkezését. De nem is ez a lényeg hanem hogy teljesen új (mármint a modern embernek) életszemléletet kéne kialakítani.
Lehet változtatni az életeden több módszerrel is pl: több zöldség, gyümölcs kevesebb hú, stressz. (na elismerem ezt a legnehezebb megvalósítani). Nagyban befolyásolják az ember életét. Vagy a hitt amibe kapaszkodhat az ember csak meg kell találni mi segíthet. Bármi ami neked megfelelõ elfogadható. Ha te az orvokban hiszel tökéletes. Itt azért megemlítem hogy az én megszerzett képesítésemmel Angliában bizonyos kórházakban alkalmaznának mint kiegészítõ gyógyítót mert bizony ott rájöttek hogy igény van rá, az orvosokkal karöltve dolgoznak, (persze csak azon betegekkel akik kérik s meglepõen sokan kérik) nem is rossz a bérük mert kezdõ szinten 1500 Font. s ez felmegy egész 4500 ig. Ezt csak azért írom le hogy lásd Európa az is ez is de teljesen más kultúra. Én azt hiszem az egészsége érdekében sok mindent megtesz ez ember még néha túl is lépi a kereteit. Azért mondom hogy másképpen kell gondolkodni mert a mai emberbe bele van nevelve a fogyasztói társadalom. A szeretet a megértés kihaló félben van egymás iránt, fõleg vad idegen iránt. Minden az üzletrõl szól. A hála is kihaló dolog.
Annyiszor írtam már hogy ha kell segítek bárkinek, de ez nem egyszemélyes dolog. De van úgy hogy nem tudok mert az útja nem engedi. Mit is jelent ez. Na most megint olyant mondok ami néhány ember számára nem lesz hihetõ. Van egy elõre eltervezett utad amit járnod kell életed során s meg vállalásod. Na az út persze nem nyíl egyenes tele van kitérõkkel, kanyarokkal , akadályokkal. Ha te nagyon eltérsz az utadról akkor jöhetnek a figyelmeztetések, ez lehet bármi betegség, vagy baleset, vagy éppen a párod elvesztése, teljesen mindegy akkor vissza kell térni az utadra s abban lehet segíteni. De ha a te saját vállalásod amit éppen megélsz abba nem lehet bele nyúlni. Vagyis lehet még azt is nagyon magas szinten de tilos. Mert vissza üt. Nagyon bonyolult dolgok ezek, nehéz megérteni de ha valaki megérti akkor sínen van.
Remélem valamit sikerült megértenetek, vagy egy kicsit világosabb lett.
Legyen szép jó napotok!
Nincs jelen
#972 2010-07-03 09:28
- H. Éva
- Tag
Üdvözlök mindenkit !
Nincs jelen
#973 2010-07-03 10:16
- H. Éva
- Tag
Szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat hátha valakinek segiteni tudok. 15 éve diagnosztizálták nálam colitis ulcerosát. A vastagbelem leszálló ágát érintette a betegség. ez alatt a 15 év alatt voltak tünetmentes idõszakaim 1-1,5 év. A klinikai orvoslás által felkinált gyógyszereket (szteroid stb. ) ösztönösen elutasitottam (pedig nagyon nehéz volt ebben az állapotban dolgozni, hogy eltartsam akét gyermekemet.) tudtam ,hogy ez psichés eredetû betegség, de a rengeteg stressz és lelki probléma közül nem tudtam kihámozni, hogy melyik okozza. Most 2 és fél éve tünetmentes vagyok és ezt két dolognak köszönhetem: az egyik adr. Hamer német orvos által felfedezett "újmedicina", ami szerint minden betegségnek (kivéve: égetés ,mérgezés , kifejlõdési redellenesség ) lelki oka van és minden szervünk más érzelmi tartalomra reagál ( 4o ooo emberen igazolt ). Igy tudtam meg, hogy a vastagbél egy csúnya utálatos emészthetetlen "falatra" reagál: "én ezzel nem tudok mit kezdeni, szeretnék megszabadulni tõle. Ez egy aljas mocskos ügy." Pl. valakit biztositási , vagy csalás folytán rendõrségi vagy birósági alkalmazott felelõtlenül megkárosit, vagy munkahelyen aljas alattomos dolgokra használnak fel... Azt is megtudtam, hogy a betegséget a problémába való állandó visszaesés tartja fenn... Késõbb magukat a tüneteket is megélhetem a fenti érzelemtartalommal és igy beforgatom magam a betegségembe. Az ujmedicina abban is segit, hogy a változó tünetek mit jelentenek, mire számitsak.. . Ezzel egyidõben megismertem egy rendkivül gyors és hatékony lelki konfliktus feloldó technikát , amivel fel lehet oldani a lelki energiablokkokat (EFT psichiakupresszúra) Ez a két dolog segitett abban, hogy most rendben vagyok. GNM konzulensként és EFT terapeutaként sok embernek tudok segiteni abban , hogy meggyógyitsa önmagát más betegségekbõl is hiszen "te csináltad magadnak, hatalmadban áll visszaforditani is." Üdvözlettel H. Éva
Nincs jelen
#974 2010-07-03 13:45
- SzikiNiki
- Tag
Kedves H. Éva! Nagyon tetszik ez a módszer! Szeretnék magamon segíteni! 21 éves vagyok és 2éve van colitisem! Most fellángolt pedig szedek gyógyszert! Nagyon kiborít,hogy ismét vérzem ott ahol nem kéne! Az orvosoktól félek! Mennyibe kerül a terápia amit említet? Kipróbálnám szívesen!
Köszönöm!
Niki
Nincs jelen
#975 2010-07-03 14:25
- Szuszidi
- Tag
Kedves Éva!
Rögtön egy kérdés ez mit jelent? "Új Orvostudomány"
A tanfolyamra a jelentkezési feltételközt nincs megszorítás az az bárki jelentkezhet akibe egy kis "paraszti józan ész szorult" akkor mért új orvos tudomány? Nem fér a fejembe.
Egyenlõre ennyi lenne.
Várom ide a válaszodat.
Legyen szép napotok!
Szerkesztette: Szuszidi (2010-07-03 14:42)
Nincs jelen
#976 2010-07-03 21:57
- H. Éva
- Tag
kedves SzikiNiki ! Elküldöm a telefonszámomat az email cimedre , ha tudsz hivj fel hogy élõben beszélhessünk. Üdv. H. Éva.
Nincs jelen
#977 2010-07-04 11:34
- H. Éva
- Tag
Kedves Szuszidi! Biztos megsértettem valamilyen szabályt ezért moderálták a válaszomat. Emailban válaszolok.
Nincs jelen
#978 2010-07-04 11:58
- aiolosz
- Tag
H. Éva írta:
Kedves Szuszidi! Biztos megsértettem valamilyen szabályt ezért moderálták a válaszomat. Emailban válaszolok.
Igen, többször és kezd a türelmem elfogyni...szerintem inkább email-ben kommunikálj.
Nincs jelen
#979 2010-07-04 12:34
- H. Éva
- Tag
Bocsánat Aiolosz! Nem volt szándékos. Nem olvastam el a szabályzatot , feltételeztem, hogy ugyanaz mint más fórumokon. Nem a türelmedet akartam próbára tenni. Üdvözlettel:H.Éva
Nincs jelen
#980 2010-07-04 15:16
- barna-by
- Tag
Kedves Éva!
Nagyon sántít ez az egész nekem. Én 13 éve vagyok beteg és amit leírtál, egyed ugyanúgy elértem, rendszerek, trükkök és újmedicínák nélkül. Puszta pszihológia, ami mindenki számára elérhetõ és némi logika, hogy mindent átlásson az ember. Amíg a betegek többsége tényleg csak a betegségével foglalkozik folyamatosan, addig nem is fog meggyógyulni, szimpla vonzás törvénye. Ugyanakkor mindenki beszed mindenfélét, kezdve a sok toxintól, bogyók, teákig és még mindig beteg, akkor végleg átláthatatlan, hogy mitõl lett beteg.
Sok beteg nem látja át, nem érti a betegséget és amíg ezen nem változtatnak, addig nagyon nem is fognak a gyógyulás útjára lépni, csak nagyon nehezen.
A stressz pedig kezelhetõ! Minden nemû stressz, de ez is olyan, hogy teljesen nem lehet és nem is szabad kizárni mindent, hiszen van amire szükség van. Ajánlom mindenki figyelmébe Sellye János: Stressz distressz nélkül címû könyvét és máris könnyebb lesz.
Feltételezem ez a "foglalkozás" nem csak egy könyv árába kerül?
Nincs jelen
#981 2010-07-04 15:20
- Szuszidi
- Tag
Off!
Barni te még élsz? :D Jó látni hogy aktív vagy! :D
Nincs jelen
#982 2010-07-04 19:58
- H. Éva
- Tag
Kedves bana-by ! Gratulálok, hogy neked egyedül is sikerült ! Az én levelem azoknak szólt akiknek segitségre van szükségük. Teljesen egyetértek abban amit irsz, idézem:" Sok beteg nem látja át ,nem érti a betegséget és amig ezen nem változtatnak ,addig nagyon nem is fognak a gyógyulás utjára lépni, csak nagyon nehezen. A stress pedig kezelhetõ. " Ez a két módszer amirõl beszéltem pont ebben segithet azoknak akik egyedül nem boldogulnak. Nem szeretnék vitába bonyolódni. Ez egy lehetõség és nekem bevált. További tünetmentességet kivánok. Üdvözlettel:H.Éva
Nincs jelen
#983 2010-07-04 20:33
- barna-by
- Tag
Szuszidi: Élek, aktív vagyok és lesz majd egy meglepetésem az itteni bandának ami még alakulóban van! :)
Éva: Nem akartam vitázni, félre ne érts, csak én spec nem adok ki olyanért pénzt, amit akarattal és némi tanulással röhögve elsajátíthatok. De persze akinek van pénze és szívesen megy, menjen, de egyedül is leküzdhetõ mindez.
Nincs jelen
#984 2010-07-04 20:41
- H. Éva
- Tag
Barna-bi !Teljesen egyetértek , az a legjobb ha valaki egyedül is úrrá tud lenni a betegségén. Azt hiszem ezt megbeszéltük. Szép estét ! H.Éva
Nincs jelen
#985 2010-07-04 22:16
- mamo
- Tag
Kedves bana-by!
Nem értek Veled egyet, met ha az ember egyedül is úrrá tudna lenni a betegségén, akkor most nem lenne mirõl beszélgetni, mert nagyon kevesen lennének a fórumon. Te is itt vagy nap mint nap, és Te egyedül kezeled a betegséged!!!?
1.Van aki orvoshoz jár (szinte Mindenki) és gyógyszert szed, vagy kap valamilyen kezelést.
2.temészetgyógyásza van, vagy más uton keresi a gyógyulást és
3. sokan ötvözik a kettõt.
A stressz pedig kezelhetõ ezzel sem értek egyet, mert akkor az ideggyógászati rendelõk üresek lennének és a pszichológusoknak sem lenne betege.
Bárki irhat bármit, mindenkinek szüksége van valamire, ha másra nem tanácsra, jó szóra, megértésre.
Senkinek nincs joga ahhoz, hogy elvegye a reményt attól, aki más uton keresi és esetleg meg is találja a gyógyulást, vagy a tünetmentességet.
Ha valakinek jó tapasztalata van valamilyen kezeléssel, igen is irja le, és majd Mindenki leszüri tetszik, akarja, elolvass, vagy nem.
Nem kellene mindig, mindenkinek neki esni, mert valami ötlete van. Lehet, hogy rossz ötlet, lehet, hogy jó.
Nincs jelen
#986 2010-07-04 22:53
- barna-by
- Tag
mamo: Igenn én megtanultam kezelni a betegségem a gasztrós mellett persze! 13 év bõven elég volt, hogy legyen bennem annyi kiváncsiság, hogy ha már ilyen beteg vagyok, mindennek utánanézek és mindent megtanulok, ami ezzel kapcsolatos. És mint látod azért jövök ide minden nap, hogy a betegeknek segítsek egy bizonyos szinten. És mily érdekes, sokan nem ide írnak, hanem rögtön nekem, azért azt gondolom ez egy jó pont nekem...
És nmet tudom, hogy hogy gondolod azt, hogy a reményt veszem el az emberektõl azzal, hogy azt mondom, hogy igen is egyedül is urrá tud leni a betegségén! Én is jártam rengetek orvoshoz régen, kezdve a természetgyógyásztól a táltoson át, akupunktúrára, mindenre! Én csak a tapasztalataimat osztom meg, saját betegségembõl okulva, védve a többieket, hogy az én esetleges hibáim más ne kövesse el vagy amit én elmulasztottam a betegségem korai részében, azt õk ne hagyják el!
Felteszem a nyílt kérdést, hogy szerinted az itt író betegek közül, hányan járnak ideggyógyászhoz, pszihológushoz? Jobb esetben is 10en. A betegek többsége pont, hogy nem megy el pszihológushoz és ha kicsit visszaolvasol pár topickal odébb, én ajánlottam, hogy aki tud, menjen el pszihológushoz!
Gondolkozz el azon, hogy ki miért van itt... aki a reményt elveszi az nem én vagyok...
Nincs jelen
#987 2010-07-04 23:04
- Ede
- Tag
OFF Kedves Emberek, már megint itt tartunk... de kár. Persze, ha valaki sérti a szabályokat, akkor nyilván tenni kell ellene, de azért elég sértõnek tartom, hogy ezzel a bárki meg tudja tenni x és y dolog nélkül saját magától is, hogy meggyógyul... ez nem így van. Aki ezt meg tudja tenni, örvendezzen és esetleg igyekezzen segíteni a többieket támogatni vagy legalább ne mondjon/írjon olyasmit, amivel bántani lehet.
Közhely: minden ember más. Közhely, hogy mindenki más dologban van otthon és így például nem biztos, hogy mindig a tájékozottság csúcsán áll és tudja, hogy ilyen vagy olyan gyógyszer együtt szedve mit okoz, mert nem biztos, hogy azt tanulta, vagy azzal hivatásszerûen foglalkozik. Én kis Hazánkban borzasztóan unom már azt a mentalitást, hogy ha szakemberhez fordulok, akkor tanuljam ki magát a szakmát, mert nem lehet elhinni a szakembernek, hogy ért hozzá és jó irányba tereli az embert, ha megoldandó feladattal fordul hozzá. Tudom, hogy ez sajnos sok esetben így van, de ettõl függetlenül ezt nem tartom helyesnek... így az is sokszor bánt és rossz kedvet okoz nekem, hogy az orvosaink milyen alapvetõ kérdésekben nem tájékoztatnak bennünket (ezt talán le lehet szûrni az itt is sokszor feltett kérdésekbõl)... de akkor segítsük egymást.
Felnõtt emberek meg el tudják dönteni, hogy hisznek-e ilyen/olyan felvetett dolgokban...
A stressz kezelhetõségérõl meg annyi, hogy ha nyitott szemmel jár az ember, akkor látható, hogy milyen technikákat sajátított el a mi társadalmunk a stressz kezelésére. Persze, kezelhetõ, ha jól közelíti meg az ember. Csak sajnos, a kis túlélõ csomagunkba nem jó szerszámok kerültek be. Ezért vagyunk ilyen-olyan állapotban (és a mi bajunk ebben a kis közösségben csak egy a rengeteg más típusú, rossz stresszkezelõ eszköz használatból eredõ baj közül).
Én szívbõl kívánom Mindenkinek, hogy ne kelljen ezt a fórumot olvasnia és más ilyen jellegût sem!
Nincs jelen
#988 2010-07-04 23:06
- Ede
- Tag
ja, most olvastam Barna-by válaszát.Tök igaza van a pszichológus részében. Én pont ma olvastam a Nõk Lapja Psziché újságban Rácz Zsuzsa tollából egy cikket, valami ilyesmi a címe, hogy miért jó terápiára járni... Nos, csak ajánlani tudom... ON
Nincs jelen
#989 2010-07-04 23:16
- mamo
- Tag
bana-by!
29 éve vagyok beteg, tudom ez most nem az a verseny...
sokan nem mesélik el, hogy éppen milyen ideggyógyászati gyógyszert szednek, sajnos e-mellett a betegség mellett szükség is van rá. Ha bármilyen úton, módon ellazulunk az jó a betegségünkre.
Visszatérve az alternativ módszerekre, nem tudhatjuk, kinek melyik lenne jó, van akinek ez segít, van akinek az.
Jó, ha írunk ezekrõl, mert pl sokan nem hallották mi az a csikung. (nem adok el semmit, nem beszélek rá senkit semmire).
Én örülök, ha hallok olyan dolgokról, amit nem ismerek még. (Nem biztos, hogy fizetek érte)
Hidd el, szinte mindent kipróbáltam már, vannak dolgok, módszerek, amik igen is segítenek, persze ehhez mindhez a rossz stressz leküzdése hozzátartozik.
Annyit akartam mondani, had próbálják ki az emberek, ha akarják, hogy mi jó nekik és mi nem.
Nem a mi feladatunk, hogy rá, vagy lebeszéljük Öket. Elmondhatjuk a saját tapasztalatainkat, ha jó, ha rossz.
Nincs jelen
#990 2010-07-05 06:08
- Szuszidi
- Tag
Szép reggelt!
Na drágáim nem kell egymás nyakát elharapni nem vámpírok vannak itt! :D:D:D
Már valahol írtam itt a fórumon hogy kinek a lelkész kinek a neje nekem a lánya. Mindenkinek más és más gyógymód jön be, kinek kell segítség kinek nem. Ez a természetes mert emberek vagyunk Bárki kipróbálhat bármit ha igénye van rá (na meg pénze). Vita helyet mi lenne ha tartanánk egy találkozót, ahol mindenki elmesélheti bemutathatja mitõl döglik nála a légy. Persze csak TIT alapon terjesztõleg. :) Megismerhetnénk olyan módszereket ami másnak használt javított az életén. Így ezáltal másnak is megadatna hogy a neki való "gyógymódot" megismerje, most már van annyi alternatív kezelési mód hogy bõven lehet válogatni. Nem csak az jönne el aki tud valami alternatív gyógymódot, azt is várnánk aki nem találta még meg a neki valót. Tessék - tessék folyvást - folyvást lehet írni a véleményt.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#991 2010-07-05 06:26
- mamo
- Tag
Szuszidi!
Mindig tudtam, hogy Te egy zseni vagy. Ez szuper ötlet.
Tanultunk csikungon egy gyakorlatot, amivel kimossuk szervezetünkbõl a rosszat, betegséget stb.
Energiaáramlás, Szuszikám Te pontosan tudod mirõl beszélek.
Nincs jelen
#992 2010-07-05 06:50
- Szuszidi
- Tag
Drága Mamo! Én tudom mirõl beszélsz. De partnerek kellenének én meg mindent megszervezek ha van elég jelentkezõ. Ha Én zseni lennék.... :D:D:D
Legyen szép jó napotok!
Nincs jelen
#993 2010-07-05 09:23
- Laci54
- Tag
Sziasztok!
Szuszidi az ötlet nagyon jó de ha lehet negyógyulásról hanem tünetmentességrõl beszéllünk.Azt hiszem ez hitelesebb.Jó páran már hüjének néztek mikor azt mondtam,hogy én a gyógyszerek nem szedésének köszönhetem a tünetmentességem.A szervezetem jelzi,hogy mi a jó és mi a rossz nekem.Ezt sokszor még magamnak se tudom megmagyarázni nem,hogy másoknak.Szép napot mindenkinek
Nincs jelen
#994 2010-07-05 09:41
- Szuszidi
- Tag
Drága Laci! Ne keressünk a kákán is csomót. :D Hívhatjuk így is úgy is. (vannak betegségek amibõl szintén nem lehet kigyógyulni az orvosok szerint s vannak gyógyult emberek. kár vitáznunk tudom az álláspontodat tiszteletbe tartóm) Na látod még egy módszer. A te sem tudódra már valahol válaszoltam mert össze akadtam hasonlóval. Remélem ha sikerül össze hozni a dolgot te is eljössz?
Legyen szép jó napotok!
Nincs jelen
#995 2010-07-05 10:05
- Laci54
- Tag
Szuszidi ha ugy érzem,hogy valamivel tudok javitani a nyavalyáimon akkor azt mindig megteszem.Csak Tudod nagyon sok szélhámos kóklerrel össze akadtam.A legtöbb azzal kezdte,hogy x idõn belül eldobom az inzulint,anélkül,hogy tudta volna milyen tipusu diabéteszes vagyok.Tudom,hogy Te nem ilyen vagy, ezért mindig szivesen olvasom amit irsz és természetesen ott a helyem egy ilyen rendezvényen.Hisz az az elvem ha betegséget nem tudom legyõzni akkor meg kell tanulni együtt élni vele.Szép napot mindenkinek
Nincs jelen
#996 2010-07-05 10:40
- SzikiNiki
- Tag
Sziasztok! Remek ötlet a találkozó! Én biztos ott leszek! És nem kell egymásnak esni! Ez a fórum pont azért jó,mert mindenki leírhatja a véleményét,tapasztalatait! És sok olyan beteg van itt aki még nem igazán tud urrá lenni a tüneteken pedig minden vágya ez(pl. én is) És jó,h ezen a fórumon tájékozódhat! Az orvosok nekem a cu-ról szinte semmit nem mondtak. Közölték,h ez van,gyógyszert kell szedni életem végéig és ennyi! A többire magamtól jöttem rá és a fórum is sokat segít! Ma megyek dokihoz és elmondom,h mi a helyzet hogy fellángolt a dolog. Valószínû továbbküld gasztrora. A többit majd megtudom! Mindenkinek szép napot!
Nincs jelen
#997 2010-07-05 10:48
- barna-by
- Tag
mamo: Nekem nem az alternatív módszerekkel van bajom! Én is használtam sok olyan dolgot , ami keleti orvosláshoz tartozik, (jóga és csakra)!
A találkozó meg jól hangzik, ha jól tudom, úgy is lesz az a szokásos erdõs banzáj! Dórival úgy is beszéltünk róla most szegeden, hogy menni kéne! Jó buli lehet! AMúgy meg a Margitszigeten mindíg van szabad hely! :)
Nincs jelen
#998 2010-07-05 15:34
- Szuszidi
- Tag
Látom alakul a találka, na most meglehet úgy is oldani a dolgot hogy két találka legyen egy Bükszentkereszten ott is lehet beszélni róla a másik meg Pesten mert szerintem a nagy talira sokan nem mennek majd el. Meg ott bulizni vágyik az ember. Majd kifog ez alakulni szépen mint púpos a présben.
Nincs jelen
#999 2010-07-05 23:25
- Androck73
- Tag
Szuszidi: én nagyon új vagyok a fórumon, de a betegségben nem. Tetszik az ötleted, nagyon benne lennék.
Nincs jelen
#1000 2010-07-06 06:08
- Szuszidi
- Tag
Szép jó reggelt!
Kedves Androck! Az nem baj ha új vagy örülök hogy itt vagy s annak még jobban hogy pranazol.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen