#901 2010-06-28 18:56
- Sa-ni
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Az étvágyam nekem akkor is jó volt, amikor colitissel gyanúsítottak - étvágya az embernek szerintem akkor nincs,ha a gyomorral van a baj. Eredménytelen inger, és hogy a wc-n gáztávozás kíséretében csak víz vagy néha nyák ürül (azaz olyan kevés h csak a papíron látszik) olyan van ibs-nél is. A vér úgy tudom kizárólag az ibd jellemzõje, ibs-nél nem szabad, hogy legyen. Hát nem tudom, szerintem a vér elég nagy baj lehet, fellángolt a gyulladás? - szerintem keresd fel a kezelõorvosodat minél hamarabb, gondolom, van egy állandó. De ha kevés a vér, akkor lehet, hogy a sok wc-re menéstõl/törölgetéstõl csak a végbél vérzett ki.
Nincs jelen
#902 2010-06-28 19:54
- Etta
- Tag
Szikiniki,
nekem volt ilyen. A doki azt mondta, hogy amikor jó a közérzet, étvágy is van, de tünetek is, akkor még csak a bél alsó szakasza beteg. Szerintem gyorsan menj orvoshoz, hogy még könnyen megúszd, fojtsák el a fellángolást még az elején, kúppal, klizmával.
Ha már a gyulladás tovább terjed, akkor az már levesz a lábadról...
A nyák és a vér lehet még csak a végbél gyulladásának a tünete is.
de hát ugye a colitis mindig lentrõl indul és halad felfelé....
Én egyszer nagyon megjártam az ilyen halasztgatással, pont azért halasztgattam a dokit, mert jól voltam közérzetileg. Aztán lett belõle egy óriási pancolitis (teljes vastegbélre kiterjedõ gyulladás) és kórház, ráadásul karácsonykor!!! De addigra már jártányi erõm sem volt, étvágyam sem.
Szerkesztette: Etta (2010-06-28 19:56)
Nincs jelen
#903 2010-06-29 09:49
- SzikiNiki
- Tag
Sziasztok! Nekem csak körzeti dokim van. Õ is felírhat kúpot meg ilyeneket?
Nincs jelen
#904 2010-06-29 12:00
- ferenc
- Tag
Sziasztok!Nem tudom miért de ma nagyon rosszul keltem!Háboru van a beleimben,az agyam felakar robbani!totál depis vok!Nincs étvágyam"eddig nem volt vele gond" csak görcsölök,pedig olyan szép idö van!!Tanácsra van szükségem.Van valami lehetöség folyamatos pénzre?Jelenleg a faterom tart el,nagyon gáz!!!!Nekem nem okozot problémát a pipázás,bár én már több mint 10éve vele élek.De gondolom az interferon mellet ezt is elfelejthetem,mint a cigit.Egyébként nyugtatonak használom,arra jo!Üdv.
Nincs jelen
#905 2010-06-29 12:39
- Ana
- Tag
Sziasztok!
Holnap megyek tükrözésre, jaj Istenem DE FÉLEK!
Endo Start fogom hamarosan elkezdeni inni, jó program.
Nincs jelen
#906 2010-06-29 17:08
- Zsuzskaa
- Tag
Szikiniki,
Én úgy tudom hogy háziorvos nem írhat fel ilyen gyógyszereket, csak gasztroenterológus véleménye alapján.Úgyhogy muszáj lesz keresned egyet :) Ami amúgy sem árt, hisz bármikor lesz kihez fordulni és az eléggé megnyugtató.
Ana,
kitartás! gyorsan túlleszel rajta :) majd számolj be róla,milyen lett az eredmény.
Nincs jelen
#907 2010-06-29 19:57
- SzikiNiki
- Tag
Jaj pedig reméltem.hogy a körzeti is írhat fel! Még várok picit s ha nem múlik el a vér akkor kérek idõpontot a gasztrora! Csak nekem valahogy rettegést váltanak ki a dokik! Nincsenek jó tapasztalataim velük! És attól is tartok,h megtükröznek. 2 éve nem tükröztek mióta felismerték mi a bajom! Esetleg van valakinek jó gasztos dokija aki budapesti és nem pénzéhes? Mert szívesen venném ha ajánlanátok és nem az sztk-ba kellene mennem!
köszönöm
Nincs jelen
#908 2010-06-29 21:49
- Ana
- Tag
SzikiNiki Máv kórház!
De holnap este többet tudok írni,a teljes ellátásról a tükrözés után.
A doki nénim ajánlotta fel az altatásos tükrözést,mielõtt én kértem volna.Természetesen kapott borítékot, de évek óta hozzá járok,és csak most adtam neki pénzt!
Nincs jelen
#909 2010-06-29 21:50
- Ana
- Tag
Köszönöm Zsuzskaa a bíztatást!
Nincs jelen
#910 2010-06-30 11:23
- SzikiNiki
- Tag
Ennek örülök! Ana majd mesélj!
Nincs jelen
#911 2010-06-30 12:56
- Sa-ni
- Tag
Niki, ne várj, mert nálunk pl. úgy van, hogy eleve egy hónap múlva kapsz idõpontot! Mi lesz Veled addig?! Szerintem menj beutalóért. Ha már egyszer diagnózist állítottak fel, reméljük, nem tükröznek agyba-fõbe :S (ha mégis, akkor kérd TELJES ANESZTES altatásban... más nem, adsz egy kis pénzt a dokinak, de elvileg ingyen is meg kéne csinálnia, ha a beteg kéri)
Ferenc, én is itthon lakom (remek... :S fõleg amikor néha a fejemhez van vágva, hogy azért vagyok beteg, hogy ne kelljen dolgoznom... Alapvetõen támogató légkör, de néha van 1-1 ilyen...) én itthoni munkát vállaltam, nem tudom, mi a végzettséged, keress a képzettségednek megfelelõt... De lehet, hogy a családod azt sose fogja annyira komolyan venni, mintha eljárnál, hiába keresel vele :S
Ana, ha teljes altatás, akkor nem lehet nagy baj. Csak annyit tanácsolok, hogy rakj be szerintem egy eü. betétet, amit menzesznél használsz, lehet, semmi szükség nem lesz rá, de jobb, ha ott van, mert vérezhet a végbél (gondolom felsérti az eszköz) és kómásan nem fogod tudni letörölni magad :S
Szerkesztette: Sa-ni (2010-06-30 12:59)
Nincs jelen
#912 2010-06-30 15:47
- én
- Tag
Off! Sa-ni, hol keresel otthoni munkát? On
Szerkesztette: én (2010-06-30 15:47)
Nincs jelen
#913 2010-07-01 13:47
- ferenc
- Tag
Sa-ni,szakacs a szakmám.Sajnos azt nem csinálhatom,van még okj-és rakzárkezelö papirom,de az is kilöve!!Hála isten h nálam csak telefonos "felügyelet"van.Mégszerencse h vidéken lakom!panelba megörülnék,mégjobban!
Nincs jelen
#914 2010-07-01 15:55
- Ana
- Tag
Helloka Mindenkinek!
Tegnap volt a tükrözés,amitõl nagyon régóta rettegtem!
Endo Start ittam,mert a fleet-rõl sok rosszat hallottam, de nekem is ezt írta fel a dokim, és nagyon jól tettem,h nem váltottam ki.Az Endo-tól egyáltalán nem voltam éhes, közérzetem is teljesen jó volt, mosolyogtam stb. a kórteremben akik fleet-et ittak csak néztek,h milyen jól vagyok,m õk rosszul voltak rókázás ilyesmi.
Kaptam infúziót, beöntést nem, és a vizsgálat ideje kb. 15perc volt Anyukám mérte az idõt, és MÉLY ALTATÁSBAN végezték a Máv kórházban.Mindenki nagyon kedves volt a nõvértõl kezdve az asszisztens nénikig.Saját lábimon mentem be felfeküdtem az ágyra,letakarták a fenekemet is, és már aludtam is, arra ébredtem,h az ágyamba fekszem,és Anyu simogatja a fejem.Azt mondtam ISTENEM VÉGEEEEEE DE JÓ!
Többször elõfordult,h Anyuból 2-õt láttam, és még tegnap kicsit szédelegtem.Ami kellemetlen volt, az a bent maradt levegõ,ami még ma is bántogat.De a rettegett vizsgálat, egyáltalán nem viselt meg, és most nagyon boldog vagyok smile
Eredmény:
Az eszköz akadálytalanul vezethetõ a coecum kúpba.A belet visszafelé haladva is átvizsgáltuk.A colon megfelelõen tisztitott.A coeceum szabályos.A Bauhin ép. A colon ascendens, a transversum,a descendens és a sugma lumene megfelelõen tágulékony, a falak épek,a redõzete szabályos, a nyálkahártya békés, a kapillárisrajzolat megtartott.A rectumban kórus eltérés nem látható.Békés nodusok.
Nincs jelen
#915 2010-07-01 16:39
- Sa-ni
- Tag
Nagyon örülök, Ana, hogy trauma nélkül megúsztad, bárcsak minden esetben ilyen humánusan csinálnák!
Hát nálunk nem valami kedvesek (1-2kivétellel), de lehet, én is befásulnék, ha olyan asszisztens lennék, aki 20 éve azt nézi, ahogy embereket aláznak-kínoznak. :S Nekik ez mindennapi rutin (jó alacsony fizetésért), és sokszor nem érzik át, hogy a betegnek meg legtöbbször sokk. Bár nekem bõven elég, ha valaki normális - ha kifejezetten empatikus, kedves, az jól esik, de végülis nem kötelessége,és nem lehet mindenki olyan természet. A lekezelés viszont nagyon bánthatja a beteget - pl. ha hülyének, gyerekesnek stb. nézik, megvetõen beszélnek vele azért, mert tükrözés elõtt szorong. Mert ugye az zavaró. Nekik van a vizsgálandó beteg gyomor/bél, a beteg szervet tartalmazó "tok" meg maradjon kussban.
Ezek szerint Ana nincs neked se kimutatható vastagbél-betegséged. Hát ez félig öröm, mert így nem vagy IBD-s, félig meg egyáltalán nem öröm, mert ugye a tünetek maradnak, és innentõl megáll az orvostudomány.
Ja Niki, a körzeti akkor írhat fel ilyesmit, ha a gasztrós elõtte ad neked egy papírt, hogy 3 vagy 6 hónapig szedned/alkalmaznod kell az adott gyógyszert. Szerintem akkor menj oda, ahol Ana volt, ha ott ilyen normálisak.
Szerkesztette: Sa-ni (2010-07-01 16:43)
Nincs jelen
#916 2010-07-02 00:52
- Sa-ni
- Tag
Újságban néha akad otthon végezhetõ munka, igaz 90 százaléka kamu (ügynökösködés, fizess be elõre pénzt, telefonos beszervezés, vagy egyéb átverés) Néhány valós munka azért akad. Egyik ismerõsöm ecseteket készített otthon egy gyár megbízásából. Egy másik ismerõsöm, cukrász, torta- és süteménykészítést vállalt. Aki tud nyelveket, az vállaljon fordítást, ha kibír egy-egy órát, akkor tanítást, korrepetálást (utóbbit bármibõl lehet,amibõl jó vagy, ami a végzettséged). Van, akinek webáruháza van - ilyesmikre gondoltam. Egyik rokonom terítõket hímzett ki, meg sálakat, pulóvereket kötött, és varrt is. Aki ért hozzá, vállalhat számítógép-szerelést, az is olyan, hogy te mondod meg, mikor mégy, és ha nagy a probléma, haza is veheted a gépet. Nem mondom, hogy tobzódunk a lehetõségekben, nagyon kell keresni, és kreatívnak kell lenni... És ezek egy része persze fekete munka.
(De a legtutibb az, ha elmégy természetgyógyásznak -tiszt kiv- , biorezonanciás kezelõnek, egyéb hókuszpókernek, vagy kineziológusnak, utóbbi a legjobb, halljátok, 5-10 ezer ft per óra! Ha lenne pofám átvágni az embereket, ki is tanulnám, és megélnék belõle életem végéig! Bocs a hívektõl, de nem bírtam ki:P Vagy szerezz sok unatkozó gazdag ismerõst, és forgalmazz nekik "gyógyhatású termékeket", ha csak kis bajuk van, az a puszta odafigyeléstõl elmúlik :D te meg jól jártál,mindenki jól járt, csak a betegeket,fõleg a bélbetegeket kerüld ez esetben)
Nincs jelen
#917 2010-07-02 06:46
- Szuszidi
- Tag
Kedves Sa-ni!
Nem tudom mért vagy ilyen negatív. Elnézés kérés elfogadva, de nem úszod meg a választ! ;) "(De a legtutibb az, ha elmégy természetgyógyásznak -tiszt kiv- , biorezonanciás kezelõnek, egyéb hókuszpókernek, vagy kineziológusnak, utóbbi a legjobb, halljátok, 5-10 ezer ft per óra! Ha lenne pofám átvágni az embereket, ki is tanulnám, és megélnék belõle életem végéig! Bocs a hívektõl, de nem bírtam ki:P " De egyet tudok én nagyon sok pénzt áldoztam arra hogy a tudásom meglegyen viszont még soha senkitõl egy vasat nem kértem. Se itt a fórumon se máshol, pedig jó lenne kérni mert én sem vagyok milliomos. Egyet viszont tudok hogy sokan megköszönték hogy kezeltem õket. Sokan vannak a fórumról akik hálásak azért. Volt olyan aki H1N1 feküdt a kórházban tiszta lázban s mivel a gyogyszerek nem húzták le a lázát késõ este felhívott s a kezelés után volt láz nincs láz s 4-5 napra kijött, volt aki carul volt s egy heti kezelés után még a vérképe is normális lett, pedig elõtte görcsben szenvedett. (s ez csak pár példa, ha akarják megerõsítik ha nem az az Õ dolguk) Volt mell rákos is akit kezeltünk s most nincs daganat. (ezeket csak azért írom le mert úgy érzem hogy nem tudod hova rakni a dolgokat.) Amíg én valamit ki nem próbálok nem alkotok véleményt. A kóklerekrõl csak annyit hogy egy "kezeléshez " két ember kell ha nem partner akinek gondja van én "kijavíthatom" a hibát de nem rajtam múlik hogy Õ ezt el is fogadja s nem esik vissza. Meg kéne érteni hogy minden baj lelki eredetû ez lenne a kiinduló pont, na most ha nem tudja valaki "elengedni" a bajt bizonyos okokból akkor sajnálom. A másik fele meg a gondolkodás móddal van nagy baj sok embernél. Persze az sem mindegy hogy gondolkodunk. (ebbe nem mennék mélyebben bele). S van még a harmadik nagy dolog az utad. Szent isten most megint miket írtam le. Lehet hülyének nézni lehet vitázni vele, de ki kéne próbálni dolgokat s megvolt akkor nyilatkozni. Ja s nem elfogodottan próbálni hanem nyitót szível, lélekkel. Tudom hogy nehéz sõt kegyetlen nehéz, valahol a természetgyógyász topikban van egy beírásom régrõl nagyon régrõl 2006 ból tán, én is tökben te voltam elkeseredve tele negatív energiával. De én akkor nem nekem való természet gyógyászt találtam pedig a haveromat a sír szelérõl hozta vissza nekem nem volt jó. Örülök hogy felhoztad eme témát. Ha gondolod keress meg nyugodtan veszteni nem veszthetsz, de hátha nyersz.
Legyen szép jó napotok!
Ui: Folyatás a természetgyógyászatban.
Szerkesztette: Szuszidi (2010-07-02 07:04)
Nincs jelen
#918 2010-07-02 16:05
- Sa-ni
- Tag
Kedves Szuszidi, odaírtam, hogy "tiszt kiv", én is találkoztam olyan természetgyógyásszal, aki semmi pénzt nem kért tõlem, azt mondta, javulás esetén is csak kisebb ajándékot fogad el (praktikus dolgokat pl. tisztítószert ami kell a házba, ilyesmit), szóval elhiszem, hogy õt csak a jóindulat motiválta, segített is elsõsorban mozgásszervi betegeken, és néhány biztosra diagnosztizált colitisesen, de rajtam sajnos nem. Nyilván rá nem gondolok haraggal, mert az emberi tudás véges, és tisztességgel megpróbálta. Egy biorezonanciás is volt, aki ingyen kezelt,a sikertelenséget azzal indokolta, hogy több alkalom kellene (messze volt). Pénzt nem kért, mert úgy volt vele, elég pénz az, hogy odautazok. Szóval ilyen is van.
...Na de az milyen dolog, amikor alkalmanként 7500 ft ilyen szar biorezonanciás kezelés?! És akkor menj el heti 1-2 alkalommal, és elõre megkopasztanak, eltelik egy hónap, tízezreket otthagytál, és semmi változás! És még mondják, hogy ó még járjál,persze, legyél olyan hülye, hogy hagyjál még ott jósok pénzt. (Azért írom le ezeket ilyen sokszor és ilyen részletesen,mert tudom, hogy sok kétségbeesett, az eü. ellátásból kivetett ibs-es olvassa ezt a fórumot...) Meg az ilyen infra akármi diagnózis, az is ennyi pénz! Persze hogy kényelmesebb a fejeddel ilyen izékkel relaxálni fél órát, mint a béltisztítás+béltükrözés! Azzal élnek vissza, hogy az emberek ódzkodnak az ilyesmitõl! Csak tudod mi a szar. Az, hogy hiába lobogtatod a papírkádat, hogy a biorezonanciás vagy egyéb kókler x betegséget talált nálad, nem fognak arra felírni gyógyszert, és hol tartasz? mehetsz béltükrözésre vagy akármi másra. Ha ezt megjártad,és nem találtak semmit, akkor meg azzal él vissza ez a csaló pénzszedõ, hogy meg akarsz szabadulni a tüneteidtõl.
Szerkesztek jelenleg egy ibs honlapot, ott szeretnék összefogni minden (gyerekcipõben járó) tudást, amit errõl összegyûjtöttünk. Menüpontpokban, hogy átláthatóbb legyen, mint a fórum.
Nincs jelen
#919 2010-07-02 16:11
- Sa-ni
- Tag
Ja meg a másik. Ez a lelki eredet. Tudom, hogy sokan hisznek benne -és sokan ki is használják ezt a jó kis elméletet (nem Rólad beszélek). Az orvos arra, hogy nyugodt lélekkel elküldhessen haza sz.rni, a pénzcsaló kókler meg arra, hogy ugye a betegség, tünetek lelki KÖVETKEZMÉNYEKET vonnak maga után, a naponta x-szer wc-re járó, görcsölõ,gázosodó stb. így dolgozni, társaságba járni, az életet élvezni csak korlátozottan tudó ember érthetõ módon depressziós, letargikus lesz, és jól össze lehet zavarni, hogy ez volt elõbb,ez az ok, és elõször neki kell "engedni". Így ha nem használ a csodakúra, lehet mondani, hogy mert "nem volt rá nyitott", "nem hitt benne"... Hidd el én még ilyen kézrátétes gyógyításon is voltam, egy hetet ültem az Attila-dombnál, ahol étgondoltam az egész életem, hogy ugyan milyen "lelki okok" lehetnek, imádkoztam a jóistenhez, hogy hadd élhessek úgy,mint életem elsõ 23 évben, és akkor esküszöm hogy tõlem telhetõen a lehetõ legnyitottabban álltam hozzá mindenhez! Utólag már csak úgy interpretálom, hogy egy idióta hülye voltam.De ezt csak akkor mondtam, amikor egy tapodtat se haladtam elõre.
Nincs jelen
#920 2010-07-02 16:38
- Szuszidi
- Tag
Kedves Sa-ni! Nem kell heteket ülni a dombon vagy nál! :)
Egyszerû a dolog ki kell hogy értékeljenek. A másik nem olvastad a folytatást a természetgyógyász topikban. Ott még leírok pár dolgot. Szokták volt mondani hogy gyógyíthatatlan beteg nincs csak kevés idõ. Igen megértelek ha esetleg a ott a dombnál csalódtál keresd meg a neked való "gyógyítót". S olvasd el a természetgyógyász topikban a folytatást.
S nem vagy voltál idióta hülye. Remélem ha elolvasod megértesz dolgokat.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#921 2010-07-03 00:15
- SzikiNiki
- Tag
Sziasztok! Ana örülök h jó tapasztalatod volt! Én magamnak hétfõig adtam idõt h elmúljanak a tünetek. elkezdtem inni a pásztortáskát ami bélvérzésre jó. Remélem,h használ mivel szörnyû ízû! Ha nem javulok akkor orvos nincs mese,mert már csak az érdekel h a vér megszûnjön! Jó éjt mindenkinek!
Nincs jelen
#922 2010-07-05 15:49
- ferenc
- Tag
Sziasztok!Holnap megyek Ajkára a hepaC-ém miatt.Pénteken telefonon érdeklödtem a doki(nö)mnál h mi a helyzet.Közölte h rosszab lett az eredmény mint várta!Crohn+hepaC együtt rombol!Nemcsodálkozom,nagyon sz@rul vagyok,fizikailag+lelkileg is.1 dolog segit,ha nem eszem v iszom semmit.Ja meg a pipa:)!Minden esetre bevagyok sz@rva de rendesen!Üdv
Nincs jelen
#923 2010-07-05 21:26
- Sa-ni
- Tag
Hát ez rossz hír, sajnálom :( Azért valamit egyél... de legalább azt ne csináld, hogy nem iszol, legalább vizet! Ha nem bírsz enni, van ilyen tápszer, biztos ír majd fel az orvosod.
Remélem, Niki, veled is kezdenek valamit. A háziorvosodnak mondd, hogy írja rá a beutalóra, hogy "sürgõs", különben egy hónapra kapsz idõpontot...
Nincs jelen
#924 2010-07-06 00:03
- Ana
- Tag
Jól esik,hogy együtt örültök velem a jó hírnek :) Köszönöm
Szikiniki hogy vagy?
Nincs jelen
#925 2010-07-06 14:07
- SzikiNiki
- Tag
Sziasztok! Ana köszönöm kérdésed. Hát tegnap akartam lemenni a körzetihez, h elmondjam mi a helyzet,de szabin van. Ma megyek délután 4re a helyetteséhez. Amúgy jól vagyok,van étvágyam,jó a közérzetem csak hát a vér nem múlt el! Valószínû a körzeti tovább küld a gasztróra és dõl el mi lesz. Lehet kapok majd másik gyógyszert vagy ilyesmi. Utánna váltok saját gasztos dokira a MÁV kórházba. Ajánlottak egy orvost Dr. Bajnai Zsolt. Majd meglátom mi lesz. Remélem ma már elválik mi lesz,mert már elegem van ,h a nyárból eddig szinte semmit nem élveztem. Ana és Te jól vagy?
Nincs jelen
#926 2010-07-06 15:31
- Zsuzskaa
- Tag
Niki,
remélem mostmár jó kezekbe kerülsz, mert annak a vérnek el kéne tûnnie :)
Nincs jelen
#927 2010-07-06 16:41
- evicu
- Tag
Szia mamo!
Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de rossz volt a gépem. Ausztriában kapható a Colpermin 50 db 15 Euro. Eleinte nagyon szuper volt, de most valahogy úgy tûnik nagyon kell mellette diétázni, hogy hasson.
Nincs jelen
#928 2010-07-06 21:28
- Ana
- Tag
Szikiniki ment a privi az e-mailedre! :)
Nincs jelen
#929 2010-07-07 03:39
- Sa-ni
- Tag
Érthetetlen okokból megint visszább romlottam, 3. napja az van, hogy napi 2 wc van ugyan (kávé után elég sokkal, meg valamikor este :S ) ami elvileg nem sok, de hát azok úgy olyan 3/4 vagy 1 órás görcsösek :S úgy jövök ki utánuk mint a mosott sz.r, és ami a legsz.rabb, hogy gyakori gáztávozás, bélnyikorgás, inger stb. stb. a 2. után is megmarad. Most már 4. napja egy percre se voltam jól. Megint SCD-n töröm a fejem, csak aztán visszagondolok arra, hogy õsszel fél év scd után úgy 10-szer mentem egy nap wc-re. (és hát nem motivál, visszagondolok, k.rva éhes voltam állandóan, nincs ezen mit szépíteni :s hiába volt jobb alakom mint most, mivel alig járok az utcán,nem hat meg, hogy telt vagyok-e vagy épp sovány.) Ez annyira tipikus,ahogy Évicu a colperminnel járt, ez csomó mindenre igaz, hogy eleinte egy kicsit használ, örül az ember mint a hülye, aztán elmúlik a hatás, hiába csinálsz mindent ugyanúgy.
Nincs jelen
#930 2010-07-07 15:06
- Ana
- Tag
Sa-ni pajzsmiriggyel minden ok?
Nincs jelen
#931 2010-07-07 16:00
- ferenc
- Tag
Sziasztok!Kaptam jot-rosszat.A hepa maradt a régi(hordozo vok)hurrá!A crohn eredmények rosszabodnak.Bár erre magamtol is rájöttem.Menjek vissza a gasztro dokimhoz?Nemigazán tudom elképzelni hogy tudna vmit érdemben segiteni.A tápszertól csak mégtóbbet járok a wc-re.Sajnos!Sa-ni remélem jobban vagy?
Nincs jelen
#932 2010-07-07 19:18
- SzikiNiki
- Tag
igen Ana megkaptam. felvettelek msn-re.
Nincs jelen
#933 2010-07-07 19:23
- SzikiNiki
- Tag
Sziasztok! Kértem idõpontot a gasztróra. A leghamarabbi idõpont aug.19. Röhej! Jó hír h ma már nem volt vér! Mire eljutok az orvoshoz már semmi bajom nem lesz!
Nincs jelen
#934 2010-07-08 08:43
- Szabóné
- Tag
Sziasztok!
Egy kicsit régen írtam,d e követem az eseményeket.
Ana örülök, hogy minden rendben. Nekem is így volt, azóta is beteg vagyok, nem akarlak elkeseríteni, de hol jobban hol rosszabul vagyok. Most éppen rosszabbul. De küzdök a betegség ellen. Sokat segített nekem egyébkpént a diéta, és egy jó dietetikus.
SzikiNiki egy csomószor akartam irni már neked. Sajnálom, hogy köztünk vagy, de jó helyre kerültél. Nagyon jó látni, ahogyan már te is bátorítod a többieket! Kitartást neked is. :)
Ferenc sajnálom, hogy nem vagy jól. A Nagymamámnak színtén Hepatitis C-je volt, egyszer vért kapott és beteg lett, de sokszor nem ettõl a betegségtõl szenvedett a legjobban. Érdekes, hogy nála is voltak gyomor és bélproblémák. Sajnos ez a betegség az egész immunrendszert leteríti. Probáld meg a jól hütött tápszert inni, lassan, hátha akkor nem kell töbször wc-re menj. Ha meg nem kell küld el nekem a receptet, mert nekem nemírják fel és nagyon kéne. :)
Sa-ni: sajnálom, hogy rosszabbul vagy megint. Az én tapasztalatom a nyárral, hogy az midig nehezebb. Igazán nem tudom mit csinálj. Irod, hogy kiprobálnád megint az scd-t. Figyeléj ha 2 hónapig csinálod és jobban vagy akkor 2 hónapig jobban voltál töle, de esetleg ha már nem jó ne sanyargasd magadat, hanem egyél bármit. Én folyamatosan diétázom, hol szíguruan hol kicsit lazábban,d e vann egy csomó tiltólistás dolog és azt betartom. amikor rántottát eszem mindig rád gondolok! :) Most is azt csinál a férjem. :) Szerintem te is probáld ki azt a dietetikust akit a többiek említettek itt valamelyik topicban.
Üdv: Mindenkinek! Gyertek a találkozóra!
Nincs jelen
#935 2010-07-08 12:45
- Zsuzskaa
- Tag
ferenc,
Ez félig meddig tényleg jó hír :)
Azért egy próbát megér a gasztrós doki, veszteni nem hiszem hogy veszítesz vele.
A tápszer esetleg nem azért hajt meg mert gyorsan megiszod?
üdv
Zsu
Nincs jelen
#936 2010-07-08 22:34
- Sa-ni
- Tag
A kórházban én is kaptam tápszert és nekem se volt vele jó tapasztalatom. (bár nekem ezt a görcsös ingeres gázos izét eredményezte, nem kimondott f.sást) De nem ittam annyit h egyértelmû összefüggést állítsak fel.
Jaj Niki, mondtam, hogy írasd a beutalóra, hogy "sürgõs", különben ez lesz! Esetleg fordulj egy olcsóbb magánorvoshoz - bár a legjobb tényleg az lenne, ha elmúlna a vér. De ha ez lesz sztem akkor is menj el orvoshoz, hogy megkérdezd, mit csinálj, ha visszatérne.
Lehet Anikó, hogy tényleg megint diétáznom kéne, de annyira nincs kedvem! Elkeserített, hogy múltkor nem értem el tartós eredményt. Meg akkor se voltam megbízható állapotban, csak örült a fejem, hogy van pár jobb nap. De utazást pl. tavaly nyáron se tudtam bevállalni. meg rájöttem, hogy nem bírom az olajos magvakat, amik az scd-ben helyettesítenék a lisztet (amit meg, hiába sipákolják mindenhol a neten, hogy fú, milyen káros, szerintem tolerál valamennyire a szervezetem) Dietetikus meg ahogy neten próbáltam, nemigen tud velem mit kezdeni, mert õk csak a kimondott hasmenésre illetve székrekedésre tudnak diétát... Az orvosok is hitetlenkedve néznek, amikor elmondom, hogy miket csinál a belem. :S Majd biztos azzal szórakozok, hogy ilyeneket találok ki.
Köszönöm Feri az érdeklõdést, egy kicsit jobb... Ma meg több laza wc volt, de "eredményesebb" abból a szempintól hogy legalább nem szelesedek perpillanat, pár órája jobb a közérzetem. Tegnap vettem be Rennie-t és basszus átvertek a patikában mert mondtam, hogy olyat adjon amiben nincs szorbit (figyelem, a szorbit káros hashajtó ne egyetek olyat amiben van!!!!) erre mi van benne, szorbit............. Meg Mamám adott Dipankrint :) meg vettem be Meteospysmylt. Ma már csak reggel vettem be.
Szerkesztette: Sa-ni (2010-07-08 22:39)
Nincs jelen
#937 2010-07-09 12:34
- Ana
- Tag
Niki örülök,h felvettél, remélem hamarosan tudunk beszélni.
Amúgy meg éppen felrobbanni készülök,mert tegnap égbõl a villámcsapás ismét jött a görcs, egyik pillanatról a másikra,aztán irány a wc, de nem volt hasmenés.De amint távozik a széklet,mintha mi sem történt volna.Tükrözés semmit nem mutatott, akkor ilyenkor mi van?
Megkérdezem a doki nénimet,h kipróbáljam-é a Colpermint.Lehet rendelni az Európa gyógyszertárból.
Nincs jelen
#938 2010-07-09 13:47
- ferenc
- Tag
Sziasztok!Szaboné küldj vmi cimet és már küldöm is.Nem jött be egyik jotanács sem a tápszerel kapcsolatban.Gyülölöm ezt a kisérletezést saját magamon.Kitalalni h mit ehetek,ihatok,mikor indulhatok el vhova,ha menni kell ugy összerakni az utvonalat h bármikor wc-re tudjak menni!!!Elegem van!!!Még az élettöl is elment a kedvem!ma megint rossz napom van,kár volt felkelni,gondolom ezzel nem vagyok egyedül,de még is egyedül vok a problémáimal.De legalább süt a nap,bár nem nagyon tudok kimenni mert azonnal leégek.(köszi imurán)Jol kipanaszkodtam magam!Üdv mindenkinek.Szebb és jobb napot kivánok mindenkinek.
Nincs jelen
#939 2010-07-09 15:15
- Ana
- Tag
Ferenc, együtt érzek veled :(
Nincs jelen
#940 2010-07-09 16:01
- Sa-ni
- Tag
"Gyülölöm ezt a kisérletezést saját magamon.Kitalalni h mit ehetek,ihatok" - hát ezzel én is így vagyok... Fõleg mert nem vagyok valami jó "kutató", ugyanis egyáltalán semmi eredményt nem tudok felmutatni. Tudom, hogy írni kell az input output dolgokat - de hogy az istenbe találja ki az ember, hogy a rosszullét pontosan a hány órával azelõtt elfogyasztott ételtõl/italtól van? Olyan elmélet is van, hogy nem csak az aznap + elõzõ nap elfogyasztott ételt kell nézni (még ha csak 5 félét ettél, akkor is fene tudja, melyik volt a bûnös), hanem a tegnapelõtt elfogyasztott étel is kibabrálhat veled. Az egyéni különbségeket ugye mind ismerjük, de azzal pláne mit kezdjünk, hogy egyazon ember ugyanarra az ételre is másképp reagálhat? Én pl. azért nem táplálkozok valami változatosan,és naponta-párnaponta változik (kiszámíthatatlanul) hogy éppen milyen állapotban vagyok.
Nemrég olyat olvastam, itt:
http://answers.yahoo.com/question/index … 126AA1Alvc
hogy az ibs-sel a tested "jelez", hogy neked nem szabad azokat az ételeket enni, mint másnak. Kössz... Jelezgessen a.... (censored) Meg hogy az orvosok csak a tünetek elnyomásához értenek. Hát homlokon csókolnám én azt az orvost, aki lenne oly felületes, és a tüneteimet elnyomná. Ez az emberke még azt írja, hogy nem szabad hagyni elsavasodni a szervezetet (ennek apropójából szedek rennie-t, meg azért,mert újabban fáj a gyomrom is, hurrá) almaecetet kell fogyasztani.
Ok a gyomorfájásban én is bûnös vagyok, a napi 2 méregerõs kávé miatt. Ha valaki segít ebbõl az ördögi körbõl kitörni, annak hálás lennék. Felébredek, nyomott hulla vagyok, kb.mosott sz.r. Nappal olyan többször egyórás wc-rohamok vannak, hogy még hullább leszek, és akkor még nem dolgoztam semmit. Na akkor jön a 2. kávé. Az nem megoldás, hogy nem iszok kávét, mert a munkát meg kell csinálni,és anélkül mintha egy ólomfelhõbe lenne nyomva a fejem. (az eleve alacsony vérnyomásomra jönnek rá a rosszullétek) Ja és ha nem iszok kávét, a wc-zés cseppet sem javul.
Nincs jelen
#941 2010-07-09 18:52
- monka
- Tag
Sa-ni, hát amiket leírsz, már annak is örülni tudok, hogy colitisem van.
Nincs jelen
#942 2010-07-09 18:53
- monka
- Tag
Hoppá, nem ezt akartam megnyomni.
Szóval, Sa-ni neked a vékonybeledet nézték a vizsgálatok során? Nem lehet, hogy lisztérzékeny vagy?
Nincs jelen
#943 2010-07-09 19:56
- Sa-ni
- Tag
Pajzsmirigy vizsgálaton még nem voltam (kérdeztétek, és elfelejtettem válaszolni)
Á, Monka volt sokkal rosszabb is...Amúgy sincs értelme versenyeztetni a betegségeket... Én is ki voltam nevezve egy darabig colitisesnek. Lisztérzékenységet kizárták (felülrõl, alulról, vérvétellel, mindenhogy) - bár kifejezett vékonybél tükrözésre nem került sor. Csak tudod valamennyit elérnek a gyomor illetve béltükrözésnél.. Az scd alatt bõ fél évig nem ettem semmi lisztest és összességében tavaly nyáron se voltam jobban, mint most, amikor rendesen eszek. Ma pl. egyszer vtam csak wc-n, és viszonylag gyorsan túlestem rajta - 1-2 éve nem is álmodhattam arról, hogy csak egy ilyen napom is legyen. Néha (hetente, 2 hetente 1x) befigyel 1-1 ilyen nap. Na de fogalmam sincs, hogy ezt mivel értem el... :S Meg nem úgy van, hogy na akkor most egy jobb "fázisba" értem, nem, minden nap más és más, szabályozni nem lehet, tervezni nem lehet. Kb. mintha egy taposóakna mezõn járnék.
Nincs jelen
#944 2010-07-09 20:32
- monka
- Tag
Sa-ni, hát nem tudom. Azt mondják ugye, hogy az IBS a bél funkcionális problémája és a stresszel, idegességgel függ össze. Tényleg ezügyben szedsz valamit, mármint a stresszre?
Nincs jelen
#945 2010-07-09 23:05
- ferenc
- Tag
Köszi Ana.Sa-ni akár én is irhatam volna ua mint te.Bár a kávé engem nem bánt,pedig eröset iszom én is.(2-3 minden reggel)Jo éjt és nyugodt pihenést mindenkinek!
Nincs jelen
#946 2010-07-10 15:06
- Sa-ni
- Tag
Nem szedek nyugtatót, mert azzal még kevesebbet tudnék dolgozni, így is állandóan fáradt és álmos vagyok. (Pár napig szedtem, de a bél nem javult, álmosság meg romlott)
A panaszaim fennállnak már sok éve, így 100 %-osan meg tudom állapítani, hogy nem a stressztõl vannak. Van olyan ismerõsöm (azaz több is), aki egyértelmûen ha ideges, rájön a f.sás (a szó szoros értelemben vett hasmenés) akkor és csak akkor, és mér elõre tudja, hogy ez lesz.
Nálam ez nem így mûködik, ha esik, ha fúj, nem mûködik normálisan a belem, 1-2 kiszámíthatatlanul jelentkezõ jobb napot leszámítva (3 egymás utáninál több 1 wc-s, panaszmentes nap még sose volt) És ezek a jobb napok eshetnek olyankorra is, amikor aznap vagy elõzõ nap jól felb.szták az agyam. Ahogyan a rosszullét is simán esik olyankorra, amikor semmi stressz nem ér, és sehova nem akarok menni. csak ugye nyilván feltûnõbb és zavaróbb, amikor mennék valahova. Azzal sincs összefüggés, hogy elõzõ nap ettem-e kenyeret, édességet,mennyi kávét ittam.
Olyat is tudok, aki egy szerette halálát nem tudta feldolgozni, és amíg tud nem jutott rajta valamilyen szinten, 1-2 évig hasmenése volt. ...Na hát engem a szar dolgok jóval régebben értek, és sima depresszióval "megúsztam" õket. Évek múlva jelentkeztek a jelenlegi tünetek, és egyedül ezek állták útját egy boldog, kiegyensúlyozott huszonéves kornak. (Amibõl nem gondoltam volna, hogy úgy fogok kimenni, hogy nem lehetek újra teljesen egészséges. De 1-2 éve is sokkal rosszabb volt, hátha ez valami javuló tendencia, csal évekig eltart :S )
Szerkesztette: Sa-ni (2010-07-10 15:09)
Nincs jelen
#947 2010-07-11 13:01
- SzikiNiki
- Tag
Sziasztok! Sa-ni én mondtam az elõjegyzõnek,h mi van,de azért nincs hamarabbi idõpont mert szabira megy a doki.
Nincs jelen
#948 2010-07-11 13:33
- Sa-ni
- Tag
Az ha mondod, nem sokat ér, a beutalóra kell ráíratni. Mit veszekedtem én ilyen asszisztensekkel, ne is mondd :S Ráadásul a semmiért. De ha a háziorvos ráírja, nem tudnak mit csinálni. Hát ez abszurdum, hogy véres széklettel várj bõ egy hónapot. Ha ez szabadságra megy, menj egy másikhoz.
Nincs jelen
#949 2010-07-12 16:55
- Zsuzskaa
- Tag
Véres széklettel én se várnék ennyit.... Niki saját magad miatt muszáj cselekedni! :)
Nincs jelen
#950 2010-07-14 17:07
- evicu
- Tag
Szia Sani!
Én is pont ugyanúgy vagyok, mint te. soha nem tudom, hogy mikor mitõl görcsölök, van hasmenésem. Néha azt veszem észre, akkor jön, amikor éppen a legjobb formámban vagyok. Sajnos nekem a kislányom colitises,( vér, meg minden ami belefér) úgyhogy idegeskedni valóm van bõven. sokszor iszonyatosan el vagyok keseredve, csak az a szerencsém, hogy van egy oltári rendes férjem.
Nincs jelen