#4101 2010-07-15 20:05
- barna-by
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Melcsi: senki sem mondta egy szóval se, hogy paranoiás vagy, és többek közt leirtam, hogy az imuran súlyfüggõ. Azt, hogy az orvosod telepumpált az had ne az én bajom legyen!
Ja és ugye megint én vagyok a paraszt? Aki okoskodik, az te vagy! Vegyél elõ egy szakkönyvet és olvasd el, már ha tudsz..
Szerkesztette: barna-by (2010-07-15 20:06)
Nincs jelen
#4102 2010-07-15 20:16
- Melcsi_
- Tag
off
barna: nem mondtam h paraszt vagy, hol olvastad? Csak azt h bunkó, ami igaz is, csak vissza kell olvasnod h Dórikával h elhülyültetek h igen manapság 3-4 nap után mellékhatás, micsoda világ. :9 Ha meg annyira okos lennél mint amennyire hiszed magad itt a fórumon, eszedbe jutott volna írni h nem jó az adagolás. :) ennyi.
Lehet h neked kellene szakkönyv. Túladagolást persze h Mercy meg Geo és sokan mások is említették...de te egybõl támadtál...talán gondolkodni kéne és érteni is hozzá. már mind1, megoldódott :) Maradj az edzésterveknél sztem. Igen most bunkó voltam, beismerem. :)
on
Szerkesztette: Melcsi_ (2010-07-15 20:19)
Nincs jelen
#4103 2010-07-15 20:22
- Laci54
- Tag
Sziasztok!
Csak halkan jegyezném meg,hogy aki nem birja az immurant annak tök mindegy hány kilo.A szakkönyv meg van amikor szart se ér.Még nem találkoztam olyan emberrel aki nem panaszkodott a medrol mellékhatásaira,nekem soha semmilyen problémát nem okozott.Az immurán viszont igen.Szép estét mindenkinek
Nincs jelen
#4104 2010-07-15 20:41
- sibi
- Tag
Nyugi fiatalok.Lacinak igaza van.Nálam például az immurán a következõképpen mûködött, illetve nem mûködött. Elsõ nekifutásra kb. 3 hét után csillapíthatatlan 40 fokos láz.Azt hitték influenza.Vérvétel, düdõgondozó, közben leállítoták az immuránt.Elmult, bár nem tudták mi volt, vagy mitõl mult el. Második nekifutás 3 nap után jött a láz. Mondtam a gyógyszertõl, doki nem hitte.Harmadik nekifutás 3 óra mulva láz. Örökre felejtõs lett.Szép estét nektek.
Nincs jelen
#4105 2010-07-15 21:12
- Etta
- Tag
Melcsi,
nekem volt már olyan gyógyszerem, aminek a mellékhatása már AZNAP jelentkezett!!!! :)
Attól még, hogy pl. egy antidepresszánst is 5 hétig kell szedni ahhoz, hogy javítson a depresszión, a mellékhatása már aznap jelentjezhet.
A te szervezeted ha jelez, annak kell hinni, nem az "okosoknak".
Antibiotikumot is 5 napig kell szedni, hogy valamit érjen, mégis meg lehet halni tõle azonnal, ha valaki nem bírja. Pedig akkor még az ember baját messze nem orvosolta...
Rengeteg ember hagyja abba hamarabb az Imurant a mellékhatásai miatt, még mielõtt hatni kezdene a betegségre. Én is több olyan beteget ismerek, aki napok múlva hányt tõle.
Engem is szíven ütött anno Barna gonoszkodása a fórumozók vélt tudatlanságán...... Ráadásul a gúny nem segít semmin és senkin. Inkább egymást kéne felkarolni
Puszi és tünetmentes napokat! :)
Szerkesztette: Etta (2010-07-15 21:26)
Nincs jelen
#4106 2010-07-15 21:17
- Etta
- Tag
Off
Egyébként, Barna, szerintem iszonyatosan nagy bátorság úgy adni majdhogynem orvosi tanácsokat, hogy nem vagy kompetens: nem vagy orvos sem, de még hasonlót sem végeztél (pl. ápoló).
Ha elfogadsz egy jó tanácsot, úgy osztogass tanácsot, ha saját tapasztalatod van benne (konkért), vagy ha nincs, akkor ne vonj le konzekvenciákat, ne állapíts meg dolgokat, ne mondj ítéletet, mondd azt, hogy "itt meg itt ezt olvastam" és vagy utána néz az illetõ vagy nem....
Melcsinek is lehetett volna mondani, hogy az Imurantól neked nem volt ilyen bajod, és eddig úgy tudtad, hogy ilyen rövid idõn belül nem is jelentkezhet mellékhatás. De nem tutira venni azt, amit nem tudsz és nem leugatni a másikat (fõleg, hogy szegény rosszul is volt, ijedt is volt)!!! Nem szabad elfelejteni, hogy nem nálad van a bölcsek köve.
Látszik, hogy érdeklõdsz a téma iránt és látszik, hogy olvasgatsz is, ami dícsérendõ, de legyen képességed helyén kezelni a dolgokat.
És tudni kell fogadni a kritikát is (most pl. Melcsiét), csak gondolj bele....neked nem esett volna rosszul?
On
Szerkesztette: Etta (2010-07-15 21:31)
Nincs jelen
#4107 2010-07-15 21:35
- Szuszidi
- Tag
Izzik a parázs kezdõdik a varázs!
Kedveskéim nem lehetne ezt esetleg privátban intézni vagy nyissatok egy veszekedõs topikot!
Legyen szép nyugodt csodás éjszakátok!
Nincs jelen
#4108 2010-07-16 07:57
- monka
- Tag
Most visszaolvastam, hogy mi volt a fenti téma elõzménye.
Melcsi, örülök, hogy jól vagy már. Tudod, hogy szinte egyformán kezdõdött a betegségünk, illetve a gyógyszer intoleranciánk. Csak nekem odalett a májam és majdnem én is. Ezek után az orvosom a szteroidon kívül SEMMI MÁST nem mer adni, immuránt sem, mert van abban is olyan összetevõ, ami okozhatta a bajomat. Szóval egyáltalán nem meglepõ, hogy nem bírtad a nagy dózist.
Nincs jelen
#4109 2010-07-16 09:44
- zolie
- Tag
Hali Barna.
Vettem egyet ebbõl a Moluden-bõl. Mit ne mondjak, nagy csalódás. 400 g-mos kiszerelés ami 100 grammonként 18 g fehérjét tartalmaz. Mi ez valami vicc? És még pénzt kérnek érte és fehérjeként árulják? Ez egy nulla. Talán akkor érne valamit, ha 100 grammonként 80 gramm fehérjét tartalmazna és legalább 2 kg-os kiszerelés lenne.
Na mindegy hagyjuk ezt, van itt valami más.
Ehhez mit szóltok?: http://blog.builder.hu/blogs/index.php? … p;m=200707
Cottage Cheese.
Nagyon jó íze van és nagyon olcsó, kérdés hogy nekünk is jó-e. Én ettem sokáig és úgy vettem észre bírom, de már egy ideje nem vettem.
Remélem szabad linkelni ezen a fórumon, ha nem akkor bocsi.
Nincs jelen
#4110 2010-07-16 10:01
- Elizabeth
- Tag
Melcsi
Örülök hogy jobban vagy. :)
Nincs jelen
#4111 2010-07-16 10:01
- én
- Tag
Off! Én eszem a cottage cheese-t már nagyon régóta. Sõt egyenesen imádom. Bajom sose volt tõle. Egészséges és finom. De ezt nem ebben a topikban kéne letárgyalni. On
Nincs jelen
#4112 2010-07-16 16:02
- Lisa
- Tag
Breki, ott van az "OFF" topic ami éppen ezért született, így lehet oda menni.
Szerintem ezt tudják nagyon jól, vagyis legalábbis akik ide irogattak ez ügyben.
Továbbá nem szeretném ha egy ilyen kis vita miatt megsértõdne bárki is.
Kezelni kell a konfliktusokat és nem elkerülni, és megpróbálni megérteni továbbá, nem elítélni azért a másikat, hogy túl sokat tud, vagy túl keveset. Ja és a legfontosabb mindenki más és más.
Moderátoroktól kérném én is az áthelyezést eme hsz.-al együtt. Köszönöm!
Nincs jelen
#4113 2010-07-16 16:23
- aiolosz
- Tag
off
Gyerekek, szeretlek Titeket....okos, értelmes emberek, akik ráadásul bretegek, nem b@szogatják egymást különösebb ok nélkül....legjobb tudomásom szerint már nincs a fórumon egy intrikus emberke sem, akinek lételeme a vita gerjesztése, okkal, vagy ok nélkül. Nem kell szeretni egymást és nem is kell mindenre reagálni...mondhatnék még néhány ilyen okosságot, de nem kefélek ki senkivel, de....nagyon durcás leszek, ha azt látom, hogy általam kedvelt barátaim egymásnak esnek, amibõl mindenki rosszul jön ki és még nekem is melóznom kell ;)
Nem véletlen, hogy ide írok....ja és majd törölgetek, ha egy kicsit hûvösebb lesz, mert itt a Balaton közepén most qrva meleg van...
uff
Nincs jelen
#4114 2010-07-16 17:31
- pasek
- Tag
off
aiolosz!
Tartsd meg azt a meleget még legalább holnapig, mert megyünk a Balatonra!! Világos?? Balatonvilágos??? :P
Továbbá
..én pedig szeretlek MINDKETTÕTÖKET Melcsi és Barni! Gyertek el mindketten az augusztusi talira, levágok egy tyúkot, elõtte kitömöm imuránnal, aztán majd megnézzük mi történik..
on
Szerkesztette: pasek (2010-07-16 17:33)
Nincs jelen
#4115 2010-07-16 17:34
- aiolosz
- Tag
pasek írta:
off
aiolosz!
Tartsd meg azt a meleget még legalább holnapig, mert megyünk a Balatonra!! Világos?? Balatonvilágos??? :P
off
Világos.... :D
uff
Nincs jelen
#4116 2010-07-16 20:21
- barna-by
- Tag
zolie: A túró és a sajt nem tiltott, legalább is nekem az orvos azt mondta, hogy nyugodt szívvel ehetem õket, így ha kombinálod a tápszerrel, talán kapsz annyi fehérjét, amennyi kell. A Modulent még nem váltottam ki, de ezeket otthoni használatra készítik, nem kondisoknak, így ne várj egyik tápszertõl se csodákat! :)
Pasek: Ha minden jól megy, én ott leszek, a csirkét meg majd megsütjük! :)
Etta: A tanácsaim után az esetek nagy részében odaírom, hogy forduljon orvoshoz az illet! Ahova eg nem írom, általában átéltem és találkoztam már az esettel személyesen! A tanácsaimat nem kötelezõ megfogadni és nyilván az elegendõ intelligencia hányadossal rendelkezõ ember elsõ dolga, hogy orvoshoz meg és max tájékoztatásért fordul ide!
Amúgy meg ott az orvos válaszol rovat, ahol Molnár Tamás szívesen válaszol mindenre, így a komolyabb dolgokkal oda kéne fordulni. Persze nem garancia, hogy rögtön ír, de ha én nem vagyok jó, lehet ott is próbálkozni.
Melcsi: ...
Szerkesztette: barna-by (2010-07-16 20:22)
Nincs jelen
#4117 2010-07-17 08:01
- Androck73
- Tag
Hát sziasztok!
Barna-by: míg eltûntem Neked esett mindenki?! :-)
Az ezüst kolloidot (nem a te tanácsodra! :):) ) elkezdtem szedni, várom a hatást, most vagy néger leszek vagy Avatar az már rég nem érdekel! Így is úgy is jól nézek ki! :)
Nincs jelen
#4118 2010-07-17 08:46
- Szuszidi
- Tag
Egy kis mankó mi is az amit használsz más is megismerje.
Eltitkolt orvosság az ezüstkolloid
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#4119 2010-07-17 17:56
- Androck73
- Tag
Szuszidi: köszi a megerõsítést az ezüstkolloiddal kapcsolatban. :) A parapszichológusom ajánlotta elõször, mit veszíthetek? - azt ha nem próbálom ki - gondoltam és elkezdtem, mint írtam most várom milyen színben fogok festeni! :D:D
Nincs jelen
#4120 2010-07-17 17:58
- Szuszidi
- Tag
Napi egy kanálnál ne többet vagy 3*1 kávés kanál így ajánlanám. (Én is használom)
legyen szép napotok!
Nincs jelen
#4121 2010-07-18 07:27
- Androck73
- Tag
Szuszidi: nekem úgy ajánlották, hogy 3*1 evõkanál egy hétig, 2*1 evõkanál a második héten és utána 2*1 teáskanál! Szerinted hasonlít a dózis? :D:D
Nincs jelen
#4122 2010-07-18 08:05
- Szuszidi
- Tag
Jó egy hétig mehet a 3*1 evõkanál ha nem házi készítésû (az az boltban vetted mert az gyengébb mint a házi) a kolloid ha házi akkor napi 3*1,5 kávés, a másodikba ha házi 2*1,5 kávés a többi jó. Nem az a lényeg hogy mennyi megy le egyszerre hanem hogy folyamatos legyen de oda kell figyelni a túladagolásra is mert hiába nem gyogyszer vannak mellék zöngéi túladagolásnál. (kicsaphat)
legyen szép napotok!
Nincs jelen
#4123 2010-07-18 10:00
- Androck73
- Tag
Szuszidi:
köszi szépen. Házilag, hogy lehet készíteni, meg írnád mail-ben, ha tudod és ráérsz?! köszi szépen neked is legyen szép napod:)
Nincs jelen
#4124 2010-07-18 10:21
- Szuszidi
- Tag
Vedd csak a "boltit" az ellenõrzött körülmények között van gyártva. Igaz ártani nem ártana csak a bõröd színe kékülne el ami mondjuk kellemetlen mert azt hinnék Avatar vagy :D:D:D
Legyen szép jó napotok!
Nincs jelen
#4125 2010-07-19 10:48
- Frozina
- Tag
Bogyó! A tünetmentesség topik helyett itt reagálok. Azt szeretném kérdezni,hogy milyen speciáli présgép kell a búzafû préseléshez? Nem jó a sima gyümölcs présgép vagy az aprító? Judithka figyelmezetésére ismét elkezdtem utána járni, hogy milyen zöldségek, gyümölcsök tartalmaznak oxalátot. (Szinte minden) A búzafû is. Gondolom, azért nem évek óta eszitek, isszátok!
Nincs jelen
#4126 2010-07-20 16:03
- Melcsi_
- Tag
Kadarv, refluxra szedsz bármiféle H2 blokkolót? Vény nélkül is lehet kapni, nézz utána. Én tavaly utánanéztem egy kollégám miatt, szedi, és jobb neki.
Nincs jelen
#4127 2010-07-20 16:40
- Melcsi_
- Tag
Az Imuran miatt kicsit kutakodtam és a normális adagolás (mert súly szerint adagolják) az 2-2,5 mg/ts kg. Így mindenki kiszámolhatja. :-)
Még egy kis érdekesség:
A gyógyszer adagja 2-2,5 mg/ts kg, a hatás beállta legkorábban 3 hónap múlva várható. Amennyiben a terápia mellékhatást nem okoz és hatásos, hosszú éveken át, akár tartósan érdemes adni. A terápiás hatás jele a szteroidigény jelentõs csökkenése vagy megszünése.
A kezelés kezdetén a korai túlérzékenységi reakciókon kívül a fehérvérsejtszám igényel figyelmet, ismételt ellenõrzése szükséges az elsõ két hónapban. Ideálisan a fehérvérsejtszám 4 ezer körül van. Amennyiben ennél kevesebb, a dózis csökkentése szükséges, normális fehérvérsejtszám az elégtelen dózis jele (egyidejûleg adott szteroid a fehérvérsejtszámot megemeli!). A késõbbiekben a vérkép és a májenzimek ellenõrzése szükséges évente legalább háromszor. Az Imuran megnöveli a vvt térfogatot, így a gyógyszer szedése jól ellenõrizhetõ, jelzi az alsó határon levõ fehérvérsejtszám és a felsõ határt meghaladó MCV érték. Fokozott figyelmet, a szokásosnál korábbi gyógyszeres beavatkozást igényel a nem ritkán észlelhetõ infekció hajlam fokozódás. Fel kell hívni a betegek figyelmét a fokozott bõrérzékenységre, a szolárium kerülésére, a napvédõ kenõcs védõ ruhadarabok használatára szabadban, különösen nyáron.
thnx to Kovács Ágota
Szerkesztette: Melcsi_ (2010-07-20 16:50)
Nincs jelen
#4128 2010-07-20 16:50
- Ede
- Tag
Sziasztok, én meg megkérdeztem az orvosomat, hogy egyszerre be lehet-e venni a napi adagot pl. imuranból (nekem ez tök szimpatikus megoldás lenne, mert a reggeli adagokon kívül a napi továbbiak beszedése nekem gondot okoz, mert egész egyszerûen elfelejtem bevenni). Egyszerûen annyit mondott, hogy ha lehetne, akkor - esetemben - nem 3x1 lenne az elõírt adagolás, hanem 1x3... úh ezek szerint ha ki nem találok valamit, marad az, hogy nem szedem rendesen, mert elfelejtem :O Melcsi, köszi az infokat Neked is! Ja és amíg sokaknak nem okoz gondot a nap, nekem igen, az imuran mellett...
Nincs jelen
#4129 2010-07-20 16:54
- Melcsi_
- Tag
Nincs mit Ede. Gondoltam ezzel az anyag bemásolással tövirõl hegyire kielemeztük az Imurant ebben a topikban, most már elegendõ információ van itt róla mindenki számára.
Neked milyen gondokat okoz a nap?
Nincs jelen
#4130 2010-07-20 17:34
- Ede
- Tag
Piros, kisebb-nagyobb foltok jelentek meg a lábamon az 50 faktorú krém ellenére. Semmi mást nem szedtem, úh nem lehetett új gyógyszer vagy új étel...
Nincs jelen
#4131 2010-07-20 18:25
- sibi
- Tag
Egy ötlet a " gyógyszert ne felejtsem el bevenni" témához. Én is így voltam vele, így aztán vettem a patikában gyógyszeradagolót és reggel belerakom a napit és a szemem elõtt tartom.Amíg dolgoztam, az íróasztalomon is ott volt. Azóta rendesen szedem a bogyókat. (Csendben hozzáteszem, amikor néha-néha elfelejtettem bevenni a déli vagy esti adagot, akkor sem volt rosszabb.):)
Nincs jelen
#4132 2010-07-20 19:32
- Ede
- Tag
köszi, Sibi, szerintem nekem ilyen tudatalatti ellenállásom van;mert én is kipakolgattam már ebbe-abba, de még így is...
engem pont azért nem gyõz meg, hogy szednem kellene az imurant, amit Te írsz... egyrészt eddig 100mg-ot szedettek velem, holott, ha a 2 mg/tskg-ból indulok ki, tavaly nekem igen kellett volna a napi 200..., másrészt ha nem szedem be egy hétig, sem változik semmi... mostanában szedtem rendesebben (kb. 75%-osan) és így viszont már jöttek a mellékhatások is jobban... de belobbant a belem, úh...
Nincs jelen
#4133 2010-07-20 19:42
- sibi
- Tag
Hát az imuran egy külön téma, mivel a hatását is három hónap, amíg kifejti, gondolom a hol bekapom, hol nem, gáz vele.Józan paraszti ésszel úgy gondolom, hogy annál , aki bírja szedni, fontos a folyamatosság. Nekem annó majdnem kicsinálta a májamat, így hosszútávú tapasztalatom nincs vele.
Nincs jelen
#4134 2010-07-20 19:42
- szilka
- Tag
Sziasztok ! Szeretném a véleményét kérni bárkinek aki szedett már Imuránt !!!!!
Nincs jelen
#4135 2010-07-20 21:19
- barna-by
- Tag
sibi: Én egész életemben egyszerre vettem be mindent (reggel, egy húzásra, nem apránként). Mondtam Ágotának is, õ pedig nem ellenezt, szóval ha nagyon feledékeny vagy, vagy kényelmes, szedd úgy, bár érdemes az esti adagot külön választani, mert vannak dolgok, amik megkövetelhetik (külön kiegészítõ gyógyszerek, ha vannak, szal nem imuran és pentasa).
szilka: Az egész topic errõl szól! Kicsit olvass vissza!
Címszavakba: lassan ható, sok mellékhatással rendelkezõ, KIEMELT fontosságú gyógyzser. Ha az orvos azt mondta szednek kell, akkor szedd, mert mással nehezen pótolható!
Melcsi: Mintha ugyanezt mondtam volna, a ts/kg-on kívül...remélem már hiszel nekem!
Nincs jelen
#4136 2010-07-21 07:42
- monka
- Tag
Sziasztok, én beállítom a telefonomat, hogy figyelmeztessen a bevételre délben, mert a munkahelyen nekem sem jut eszembe. Reggel, este nincs vele gondom.
Sibi a májad kicsinálódása óta milyen gyógyszert tudsz szedni?
Nincs jelen
#4137 2010-07-21 09:23
- szilka
- Tag
Köszönöm , elõbb írtam aztán gondolkodtam ijedtemben :) De amit olvastam nem valami bizalomgerjesztõ . Négy éve vagyok crohn beteg , ebben az évben kapok elõször medrolt , most kétnaponta 4 mg-nál tartok 32 mg-al kezdtem , na és szedem a pentasát is . A leleteim egész jók , ezért félek elkezdeni az imurant . Nem érne még rá ?
Nincs jelen
#4138 2010-07-21 09:25
- sibi
- Tag
Szia monka.Imurant nem, marad a szteroid, ha kel,l meg pentasa állandóra.Bár a mûtét óta nem nagyon volt még rá szükségem.Gyorsan lekopogom.
Nincs jelen
#4139 2010-07-21 11:54
- Sztundi
- Tag
Sziasztok! 1 hete szedek Medrolt, 24-20 mg váltásban, tegnaptól csak 16-ot, mára visszaestem a kezdeti állapotba. Valahogy sikerült elérnem a dokit, állítólag szabin van, azt mondta szedjek megint 24-20-at. Szerintetek megpróbáljam még 4mg-gal emelni? Úgy elhajtott a doki, és itt más doki nem fogad a rendelõben, a kórházba meg nem szeretnék bemenni! Köszi!
Nincs jelen
#4140 2010-07-21 12:00
- Melcsi_
- Tag
Szia Sztundi!
Sajnos óvatosan és lassan 4-mg-okkal érdemes csökkenteni, és ha csökkentesz és úgy érzed visszaestél akkor megint visszaemelni 4mg-l és megint pár napig többet szedni utána megint próbálhatsz 4 mg-al csökkenteni.
Fontos szabály hogy szteroidot fokozatosan kell csökkenteni majd elhagyni!
Nincs jelen
#4141 2010-07-21 15:30
- Zsuzskaa
- Tag
Ede,
Nekem mindig is egyszerre kellett bevenni az immuran adagomat reggel... sosem volt elosztva :/ Az csak a pentasa ami 3*2 naponta.
Nincs jelen
#4142 2010-07-21 17:11
- Ede
- Tag
szevasztok. tényleg hihetetlen, hogy egyetemet végzett, szakvizsgázott orvosok nem egyöntetûen mondják el a dolgokat sok mindenrõl, az adagolásról sem... most kire hallgasson az ember, ez itt a nagy kérdés... na, majd meglátjuk. kösz a választ!!!
Nincs jelen
#4143 2010-07-21 17:57
- Sztundi
- Tag
Ede: igen az engem is ki tud akasztani. Múlt héten voltam dokinál, egy részét elmondta és leírta, a másik részét el is felejtette felírni, még jó hogy a házidokim tudott segíteni...amiben meg nem, azt meg a fórumon megkérdezhetem.
Nincs jelen
#4144 2010-07-21 18:06
- Breki
- Tag
Én azt utálom amikor szóban elmondja egy-egy orvos õ mire gondol,merre kellene tovább vizsgálódni,stb...de a papírra nem irja le.Most így hogy menjek tovvább,hogy a Dr xy ezt vagy azt mondta?Ugyse hiszik el ha nincs a papiron..
Nincs jelen
#4145 2010-07-21 18:43
- pacsaji
- Tag
Breki, szerintem nyugodtan kérd meg, hogy írja rá. Valószínûleg meglepõdik majd, de én úgy tapasztalom, hogy ha érzik a határozottságot, akkor általában "összekapják" magukat! Tudom nem könnyû, de érdemes próbálkozni, talán szép lassan a mentalitásuk is megváltozik majd.
Én tavaly voltam ilyesmi helyzetben. Nagymûtét után voltam, az engem mûtött orvos már rég szabin volt átadni elfelejtett és eljött a hazamenetel napja. Mondták, hogy írjam alá a zárót. Én elolvastam és mondtam mihelyt átírják azt a részt, hogy láztalanul, panaszmentesen és feltüntetik a valós állapotomat. Erre nagyon durván közölték, ha azt írják ami van, akkor nem mehetek haza, tényleg ezt akarom? Én nagyon határozottan és udvariasan közöltem, hogy nagyon szívesen megyek haza de ebben a formában nem írok alá. Végül nem engedtek haza (utána még jó egy hétig tartott mire rendbe raktak). Szóval muszáj kiállni magunkért mert más nem teszi!
Egyébként íme az idevágó betegjogi info kórházunk honlapjáról:
8. Az egészségügyi dokumentáció megismerésének joga
A beteg kérheti a róla készült egészségügyi dokumentációban szereplõ adatainak az ismertetését, továbbá kérheti azok kiegészítését, vagy kijavítását. A dokumentációval az egészségügyi szolgáltató, az adatokkal azonban a beteg rendelkezik. Saját költségére bárki, bármely leletérõl másolatot kérhet.
Nincs jelen
#4146 2010-07-21 22:27
- barna-by
- Tag
Medrolosoknak: A megszabott adag alá lehet menni, ha a 4mg után visszaestél, akkor még egy hétig kell szedni és újra csökkenteni és így tovább. Emelni viszont az orvos engedélye nélkül nem szabad!!
szilka: Mivel az Imuran 3 hónap után hat (az utánt emeld ki magadban), így nem ér rá! A te életminõséged fog romlani, ha nem szeded és csak húzod-halasztod. Nem mindenki reagál a mellékhatásokra, lehet, hogy neked nem is lesz. Viszont életmentõ gyógyszer, így ha nem akarsz hosszabb távon rosszabbul lenni, kezd el már ma! (vagy holnap). A te érdekes!
Nincs jelen
#4147 2010-07-22 16:14
- szilka
- Tag
Köszönöm !
Esetleg tud valaki segíteni nekem , mert ahol én lakom ( Tatabánya ) nem kapok sehol imurant .Azt mondják a gyógyszerészek , hogy hiánycikk .
Nincs jelen
#4148 2010-07-22 21:26
- Ede
- Tag
Szilka, én itt is azt hallottam (Bp., az utcánk végén), én voltam az utolsó, aki még kapott, majd a következõnek már nem tudtak hozatni, aki tegnap fél órával utánam jött...
Próbáld meg a netes gyógyszerfutároknál s.o.s., hátha van nekik készleten!
Lehet, hogy beadták az OGYI-hoz valami változás miatt és amiatt csúszik (én úgy hallottam, hogy például a lymphomiosot homeopatias cseppeket is ezért nem lehet kapni május óta sehol, raktáron van, csak nem adhatják ki az engedély megszerzéséig). Remélem, tudsz szerezni.
Nincs jelen
#4149 2010-07-23 17:46
- Sztundi
- Tag
Szilka! A XI. kerületben az Etele patikában ma töltötték fel az Imuran készletet. (Én is ma vettem.) Esetleg hívd fel õket, szoktak félretenni gyógyszert. Majdnem a Kelenföldi pályaudvarnál van a gyógyszertár, szombaton délelõtt is nyitva van 9tõl.
Nincs jelen
#4150 2010-07-24 21:58
- Posuch
- Tag
Sziasztok!
Bízom benne, hogy mindenki jól van és, hogy mindenki felfrissült a záporok után!
Kérdésem az lenne, hogy ha a medrolt 4mg-mal csökkented akkor lehetnek olyan tünetek, mint pl. szédülés, rossz közérzet, arc megduzzadása (mint aki egész éjszaka bulizott), nem hideg rázás, hanem meleg rázás?? Érdekes, mi???
Nekem mostmár 4 mg a napim a medrolból. Az imuránból 100mg, 3X2 salofalk, 1x1 controloc.
Én még jól vagyok (lekopogjam) semmit nem érzek. Hétfõn megyek vérvételre, a nyaralás miatt elmaradt.
Jó éjt mindenkinek!
Nincs jelen