#951 2010-07-15 16:39
- Szuszidi
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Szép napot kívánok!
Nem kommentálom magáért beszél. Azért csak annyit hozzá tennék hogy a meditáció magasabb szinten van s azt nem vizsgálják!
Írjon ez segíthet az irritábilis bél szindrómán
Legyen szép napotok!
Szerkesztette: Szuszidi (2010-07-15 16:41)
Nincs jelen
#952 2010-07-16 01:05
- Sa-ni
- Tag
Évicu, azért a kislányodnak jó esélyei vannak egy boldog felnõttkorra, addigra hátha kitalálnak valamit, ami a mostani gyógymódoknál jobb! ...Amúgy örökölhetõk a bélbajok?
Írás? Érdekes a cikk. Én régen mániákusan sokat írtam, naplókat, személyes eszmefuttatásokat, a betegség rosszabbodásával hagytam abba,mert errõl nem volt kedvem írni. Hiányzik az írás, de most errõl minek írjak? Megtalálják az unokáim, az õ életkedvük is elmegy.
Nincs jelen
#953 2010-07-16 06:55
- Szuszidi
- Tag
Kedves Sa-ni!
Olvasd el még egyszer a cikket. Vagyis segítitek "Ez a különleges írásmód azonban azt kívánja a betegektõl, hogy legbelsõbb érzéseiket és gondolataikat vessék papírra." Így bármi bele fér egyszerû példa napjainkból (senkire nem akarok célozni az esetleges egyezés csak a véletlen mûve ;) ) mondjuk volt régen egy éjszakás kalandod amit csak te tudsz (meg a tettes társ) ez bánt a lelked mélyén. Az ilyeneket kell leírni. Vagy a férjed csal és tudod de nem mered kinyilatkoztatni felé. De ezek csak példák leírod elrakod, kidobod, elégeted teljesen az emberre van bízva.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#954 2010-07-17 01:28
- Sa-ni
- Tag
Értem, de a régi írásaimra ez igaz volt (legbensõbb gondolatok papírra vetése). Amikor az Attila-dombon ültem egy hétig, pont ilyeneken gondolkoztam, hogy lehetséges-e valami "rejtett ok". Nincsenek ilyen be nem vallott dolgaim, én nem az a típus vagyok.. (illetve voltam, amíg volt személyiségem) Persze azért ki lehet próbálni...
Senkinek nem kívánom, 40 fok, még éjjel is szakad alapból az emberrõl a víz, és akkor a 80 fokos kazánszerû wc-fülkébe beülni fél-egy órára naponta min. 3--4szer úgy hogy éjjelre se pucolódsz ki (nyugszik meg a beled). És ez a rohadt ..rva kánikula szerintem fokozza a bélbajokat!
Nincs jelen
#955 2010-07-28 15:11
- evicu
- Tag
Sziasztok!
Sani, azt mondják az okosok, hogy igen elõfordul, hogy egy családban halmozódnak a bélbetegségek. Úgy látszik nálunk is ez a helyzet, sajnos. Hát remélem, hogy neked lesz igazad, és 10 éven belül kitalálnak valamit, mert szegény kicsikém most kezd kamaszodni, és iszonyatosan utálja az egészet. sokszor sírva kérdezi, hogy mikor lesz újra egészséges, mikor élhet olyan életet mint a többiek. Ilyenkor majd megszakad a szívem.
Egyébként nem tudtok valamit fogyás ellen, mert lassan úgy nézek ki, mint egy vállfa? Semmiféle zsiradék, minimális cukortartalom, Nutridrinktõl fáj a hasam.... Ha valaki tud valami t, legyen szíves írjon!!! Nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#956 2010-07-29 14:19
- Szabóné
- Tag
Evuc!
Teljesen együttérzek veled. Több éve nem tudom elérni az 50 kg-ot, söt a 48-at sem. Hát probálok sokszor enni, csak annyit tudok mondani. Én bevezettem, hogy a munkahelyemre vezsek ropit és azt nyammogom, hogy midig legyen valami a gyomromban.
A Nutridrinket hûtve és lassan kell fogyasztani. Én pl. ma reggel is a reggelim mellé ittam. Próbáld ki hogy eszel mellé valamit és akkor jobban tolerálja a gyomrod.
És tényleg lassan keveset és sokszor egyél, ez nagyon nehéz tudom, de meg kell probálni még akkor is ha az embernek lefoglalja az idejét és azán meg lesz erõd.
Ha bírod a tengeri dolgokat, készíts kagylós rizsottót. A rizzsel semmi baj sincsen és a kagylóban sok az energia, vagy apró rákokat, vagy tenger gyümölcseit is tehetsz bele. Aztán én amikor a legrosszabb állapotban voltam bébiételt ettem. Megvettem a boltban és azt ettem. H a jobban vagy akkor csinálj otthon te bébiétel szerü dolgokat. Krupli répával, krumpli sütõtökkel pürésítve, a gyomor jobban tolerálja, mert kevesebb dolga van vele és még valami szénhidrátot viszel be.
Hát kitartást! Ha még kérsz tippeket szívesen adok, de azt hiszem korábban irtam már errõl összefoglalóan valahova, talán a diéta kell vagy nem topikba. Ott nem csak a diétáról olvashatsz hanem jó tippeket olyan ételekrõl amit mindannyian ehetünk.
Üdvözlet és kitartást!
Anikó
Nincs jelen
#957 2010-07-30 17:40
- evicu
- Tag
Szia Anikó!
Köszönöm a jó tippeket! Bébiételt eddig még csak gyümölcsöset próbáltam, de megkóstolom a többit is. Ropit én is szoktam eszegetni, de nem merek sokat, mert nem bírom a növényi zsiradékot sem. Én már annak is örülnék, ha nem fogynék tovább, hanem megállna a súlyom. Majd megnézem a diéta topikot is, köszi!!!
Nincs jelen
#958 2010-08-02 18:30
- Sa-ni
- Tag
Jaj szegény kislány :( És még biztatni se nagyon tudod, nincs mivel :S
Hízáshoz szerintem nem elsõsorban zsírt, hanem sok-sok szénhidrátot, pl. zsemlét (kenyeret sztem ne), gyümölcsjoghurtot, kekszet, könnyû süteményt (krémeseket sztem ne) kell enni. Amióta abbahagytam az scd-t, meg is látszik rajtam.
Nincs jelen
#959 2010-08-10 21:00
- Ana
- Tag
Sa-ni,
vegyél borsmenta kapszulát! Bionit termék, 500ft-ba kerül,és nagyon megkönnyíti az életemet.
Várom a visszajelzést.
Nincs jelen
#960 2010-08-13 19:35
- Sa-ni
- Tag
Szia! Köszi, de próbáltam már :(
Nincs jelen
#961 2010-08-13 19:50
- tim-tirim
- Tag
Sa-ni, neked az scd tényleg nem segitett eleget?? paleot nem próbálod ki? nekem segitett 2 hét alatt...aztan most visszaestem mondjuk, mert nem tartom be :s
Nincs jelen
#962 2010-08-13 19:52
- tim-tirim
- Tag
ja és még annyit hogy most félpaleozok, tehát zabot eszek meg néha krumplit, és igy semmit sem ér, csak ha keményen csinálja az ember :(
Nincs jelen
#963 2010-08-14 01:47
- Sa-ni
- Tag
Áh én spártai szigorral betartottam több mint fél évig (május 1-tõl kb. januárig) - eleinte megdöbbentõen, löketszerûen javított (akkor se megbízhatóan, "jobb szakasz" jelleggel, csak sok jobb nap volt, megtûzdelve rosszakkal) , errõl be is számoltam itt is lelkesen,mert mégiscsak nagy eredmény volt, javuló tendenciában bíztam, meg éltetett a KONTROLL illúziója hogy igen, mégiscsak irányítom valamilyen szinten a testemet és nem vagyok a rabja - ezért képes lettem volna akár éhenhalni ha kell - de aztán (2-3 hónap után) változatlanul vasszigorral betartott diéta, folytonos éhezés (én a liszthelyettesítõket, dió és mandula reszeléket nem bírtam nagy mennyiségben, a natúr, fûszermentes hús meg nem egy nagy élmény, natúr zöldséggel, hogy abból bezabálj) és fáradtság mellett egyre gyakoribbak lettek újra a rosszullétek, novemberre szörnyû állapotba kerültem, rosszabbul voltam, mint most, amikor normálisan étkezem. Én többet nem diétázom, elegem van. Nagy depresszióból rángatott ki akkor a REMÉNY ami újra cserbenhagyott pedig hidd el egyetlen egyszer sem szegtem meg a diétát.
Nincs jelen
#964 2010-08-14 10:05
- tim-tirim
- Tag
jaj Sa-ni, sajnálom :( elhiszem hogy eleged van :(
Nincs jelen
#965 2010-08-14 20:45
- Sa-ni
- Tag
Hát mindegy, ez jutott. Van, akinek még rosszabb.
Nincs jelen
#966 2010-08-14 21:22
- pt
- Tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, beleolvasgattam a fórumba, megvan a gondom nekem is, ugyanúgy ahogy nektek. Leírom a történetem, hátha segít valakinek.
Soha az életben nem volt gondom a wc-re járással, akár egy egész napig is vissza tartottam, ha kellett. Volt egy rossz köröm a lábamon erre szedtem (diflucan) gyógyszert. Egyszer csak vesekövem lett. Ekkor nagy mennyiségben fogyasztottam fájdalomcsillapítót (donalgin) és görcsoldót (no-spa). A kõ a húgyhójagomig lejött majd ott megállt és nem jött ki. Minden vizelés után óriásit szúrt, gondolom a prosztatámba. És erre elkezdõdött a hasmenés. Elõször azt mondták, lehet a vesekõtõl is, várjak amíg kijön és el fog múlni. Vártam, de 1,5 hónap múlva mikor kijött a kõ, nem változott semmi. Ekkor elmentem dokihoz, elsõre normix szedése volt, de nem jött be, aztán dicetel. Ez bevált úgy 2 hónapig, aztán most megint rosszul vagyok. Egy dolog van ami segít az egy fél szem, súlyosabb esetben egy egész szem coderit tabletta, amit köhögé csillapítására írnak fel. Na ez kivágja az agyban a "biztosítékot" úgy 10 órára, addig a bélmozgás úgymond leáll, mert pont ezt csillapítja a köhögésnél is a hirtelen összehúzódásokat, persze bonyolultabb alapokon nyugszik a dolog, de közérthetõen így tudom elmondani. Sajnos a munkám során nincs a közelemben wc, így ez az ami segít és alkalmazom, bár sejtem, hogy nem jó út. Viszont, vagy ezt szedem be és nyugodtan ledolgozom a napomat, vagy egyszerûen nem tudok dolgozni, a durva hascsikaró bélmozgás miatt.
Nincs jelen
#967 2010-08-14 21:28
- pt
- Tag
Nekem az Activia segít valamennyire, de minden átkezéshez ennem kellene akkor lenne folyamatosan kemény székletem.... szedtem acidophilus probiotikumot is, az is segített ideig- óráig. Már 3 éve küszködök, néha sírni tudnék.......de gondolom ti sem vagytok ezzel máskép. Ha kemény a székletem, akkor néha van benne ilyen váladék szerû valami.....másnál is jelentkezik ilyen? Vér nincs és még nem is volt soha. Teljes turkáláson nem voltam, de nem is tervezem, mert van a családban ilyen gondal küzdõ több ember és lebeszéltek róla. Persze nem is találtak náluk semmit a bélben, látszólag minden rendben.
Nincs jelen
#968 2010-08-14 23:02
- Sa-ni
- Tag
Szia... Hát ha van ilyen egyszerû megoldás - én örülnék, ha találtam volna ilyet - , akkor szánj pénzt arra a napi 3 activiára, az egészséged mindennél többet ér, pénzt keresni is leginkább egészségesen tudsz, nézd onnan. Natúrt eszel vagy gyümölcsöset? Én is eszem, 8-as pakkban olcsóbb (pl. tescóban). Megpróbálom én is minden étkezéshez, bár nekem nem híg f.sás a gondom, hanem a napi többszöri, elhúzódó (reggel, délután, este, stb., köztük se jó, amíg az utolsó nincs meg) , többszakaszos, néha nekem is nyákos, kimerítõ wc-zés. :S
Nyák (váladék) az elõfordul ibs-ben is.
Nem biztatlak én se a tükrözésre (bár lehet, lesz orvos, aki téged is rábeszél...), én 2x alávetettem magam, bélpucolásnak 3x, mert volt ct is, beígérték, hogy hú meglesz az ok, és semmit nem találtak, és onnantól fogva leszarták, hogy de nekem akkor is ezek a tüneteim. Felfordulni nem fog, nem is ibd-s, jól van, akkor éldegéljen így.
Hát ha nem eszek, az elsõt én is halogatom, ameddig lehet, de hát azért úgy nem lenne az igazi végigcsinálni egy napot, 8 óra munkát, stb. Régen reggel elmentem 1x, és napközben semmi problémám nem volt. Most meg? Ha el akarok intézni valamit, akkor reggel no evés, be a városba és igyekezni mielõtt hazaérni, mert az ember azért úgy nem bírja energiával a végtelenségig.
Nincs jelen
#969 2010-08-14 23:05
- Sa-ni
- Tag
A Coderit az receptes. Hogy íratod fel? Háziorvos felírja neked rendszeresen?
Másik kérdésem: milyen a hatása? Beveszed reggel, és aztán mire kimegy a hatása, este meg jársz a wc-re? vagy akkor sem?
Nincs jelen
#970 2010-08-14 23:27
- pt
- Tag
Szia!
Háziorvos felírja. A legjobb úgy ha felkelsz 5-kor beveszed. Visszafekszel és kelsz 6-kor aztán nekiindulsz a napnak. De van mikor ha rámjön a rosszullét akkor elszopogatok egy fél szemet, ami keserû, olyasmi mint a tonic íze, de így gyorsabban felszívódik a nyálkahártyán keresztül. A hatása gyorsan érezhetõ, de van mikor fél óra, ha csak beveszed. Totál jól érzed magad tõle, elfelejted ezen gondodat, amíg hat. Kissé szomjasabb leszel a felszívódás, bélmozgás csökkenése miatt, de én ilyenkor iszok vizet. Más mellékhatást nem tapasztaltam. Estére szépen kimegy a hatása és megindul a bélmûködés, szelek, stb. Ha itthon vagyok és nem megyek sehová akkor nem veszem be csak ha szükséges. Remélem tudtam segíteni és beválik neked is vagy többeknek is. Az activia-ból az édesfehéret szerettem, de mióta van citromos, azt eszem.
Nincs jelen
#971 2010-08-14 23:30
- pt
- Tag
Persze éjjel nem kell menni wc-re. Nekem legalább is ilyenkor kikapcsol a bélrendszerem is. A reggeli coderit hatása olyan 10-12 óra tehát este 6-7 felé már mocorog a bél, de általában reggel kezdõdik a nap az ürítéssel, aztán vagy otthon vagyok és nem érdekel a dolog, vagy megint coderit és hajrá.
Nincs jelen
#972 2010-08-15 09:09
- tim-tirim
- Tag
bakker de azért ez milyen durva már igy élni plusz munkába járni. nem vagytok már véletlenül abban a stádiumban hogy megérdemlitek a Remit?? Lenne 1 nyugis évetek.
Nincs jelen
#973 2010-08-15 19:22
- pt
- Tag
Hát xar ügy így munkába járni, de nem vagyok olyan aki rögtön feladja és a könnyebb utat választja. Anyum öcsém születése óta van ugyan így tehát 25 éve. Ha õ bírja én is. Persze keresgetem a megoldásokat....folyamatosan, ha már a 2010-es magyar orvostudomány csak a bélturkászást élvezi......és megoldást nem tud adni. 25 évvel ezelõtt is ugyanitt tartottak, azt mondták szedjen nyugtatót. Nekem is ezt mondták elsõre. Kipróbáltam, lófaxt sem ér. Csak a coderit........de legalább ez bevállt. Ezt is anyum fedezte fel véletlenül, mikor influenzás volt és tényleg köhögésre szedte és vagy 4 napig nem volt széklete. Nagyon nagy felfedezés...........én rettenetesen örülök, neki, mert ha nem lenne, egyszerûen nem tudnék munkába járni, vagy csak nehezen és irodai munkát kellene vállalnom, + nem tudnék kimozdulni itthonról, csak szenvedve.
Nincs jelen
#974 2010-08-15 19:23
- pt
- Tag
Azért vény köteles egyébként, mert codein származék van benne, ami kábítószer elõállításához használható.....
Nincs jelen
#975 2010-08-15 19:59
- Sa-ni
- Tag
Köszi a válaszokat!
Szóval ez azt jelenti, hogy mivel 5-kor felkelsz bevenni, reggel + napközben egyáltalán nincs székleted, csak estére, amikor kimegy a hatás? És este meg rosszul vagy, vagy normális széklet van? Szóval ez a gyógyszer segít, vagy csak "halasztja" a rosszullétet?
Ha utóbbi, akkor kb. az, amit én próbálok a nem evéssel v. kevés evéssel, hogy ne induljon meg az elsõ, mert azt követi 2. stb. De fizikai munkát pláne nem ajánlatos így, és szelleminél se használ...
Az se jó, ha az ember egyáltalán nem megy wc-re, az se ad jó közérzetet (nekem legalábbis nem...puffadás, gáz, inger stb. stb...), jó közérzetet a reggeli egy, befejezett (kiürülést biztosító) széklet adna...
Irodai munkát se nagyon lehetne úgy végezni, hogy sokszor járkálsz ki wc-re, vagy - az én esetemben - jó sokáig vagy ott :S Vagy reggel elkésel, stb. - úgy kirúgnak, hogy a lábad se éri a földet, és valahol meg is értem a munkáltatót, nekem se megértés kéne, hanem gyógyulás...
Trim: a Remicade-re gondolsz, ugye? Tudtommal azt ibs-eseknek nem adják (vagy tévedek?), csak ibd-seknek, és - ahogy itt olvasgattam, nekik se nagyon... Az a kérdésem, hogy a Remicade tüneti szer (a bélmozgást rendezi?), vagy a gyulladásra hat? Mert ha utóbbi, az ibs - valószínûleg - nem gyulladás, tehát lehet, nekünk nem is használna.
Nincs jelen
#976 2010-08-15 20:09
- Sa-ni
- Tag
Pt, te és anyukád voltatok már h2 kilégzési teszten, laktóz intolerancia tesztem, hasnyálmirigy funkció vizsgálaton, ételallergia teszten (vérvizsgálat), gyomortükrözésen, kettõs kontrasztanyag vékonybél röntgenen? Nálam ezek elõzték meg a vastagbél tükrözést (ezek mind fájdalommentes vagy kibírható vizsgálatok). A röhej, hogy többnek (az elsõ 3-nak) pozitív eredménye is volt, amire kaptam is gyógyszert (antibiotikum a rossz h2 eredményre, enzimek a hasnyálmirigyre) illetve laktózmentes diétát tartok a mai napig és mégsem javultam, tehát a probléma fõ illetve összes forrását nem találták meg - de nem is keresték tovább, kb. úgy vt. hogy nem javul, hát akkor magával van a baj, mert ettõl javulnia kéne.
Nincs jelen
#977 2010-08-15 20:09
- pt
- Tag
Hát nem csak halasztja, mert amíg nem mozog a bél, azért emészt...... A nem evéstõl jobb, mert tudsz hízni. Én kondizok is, szóval nincs tervben a 92 kilóról 50 kilóra fogyás ;) Puffadás sincs......még egy kis szellõ se, csak mikor kezd kimenni a hatás. De próbáld ki, nem veszítesz semmit. Max. jobban leszel pár napig. Szerintem minden reggel nyomhatnál fél szemet egy hétig, amitõl kicsit megtelne a rendszer......és nem szaladna ki belõled az üres járaton keresztül minden hirtelen.
Nincs jelen
#978 2010-08-15 20:12
- Sa-ni
- Tag
Kipróbálom, ha a háziorvosom hajlandó lesz felírni...
Kondizol, és amellett vagy így? Remek... Nekem egy orvos a mozgást javasolta és annak ellenére, hogy baromi idõigényes így,hogy a rosszullét így is elveszi a napom felét, kipróbálom, gondoltam, én is elmegyek egy konditerembe...
Nincs jelen
#979 2010-08-15 20:13
- pt
- Tag
h2 kilégzési teszten:
Megvolt, negatív
laktóz intolerancia teszten:
negatív
hasnyálmirigy funkció vizsgálaton
nem is hallottam róla
ételallergia teszten (vérvizsgálat):
negatív, a liszt is, bár az csak gyorstesztes volt
gyomortükrözésen:
nem, de nem is érzem a gyomrom betegnek, nem fáj
kettõs kontrasztanyag vékonybél röntgenen:
na errõl sem hallottam még.
Nincs jelen
#980 2010-08-15 20:14
- pt
- Tag
Hetente 1 alkalommal 1 és fél órát edzek, ha nem jön közbe semmi. Jól esik. Nameg 31 évesen nem akarom elhagyni magam + a munkám is megkívánja a jó kondit.
Nincs jelen
#981 2010-08-15 20:32
- pt
- Tag
Ilyet nem próbált valaki? A leírása tetszik.:
http://www.gyogyposta.hu/node/1388
Nincs jelen
#982 2010-08-15 21:45
- tim-tirim
- Tag
Sa-ni, ja én azt hittem Te/Ti vagy colitisesek vagy crohnosok vagytok. Akkkor tényleg nme jár Remicade. Amugy a kérdésre válaszolva, ez a szer a gyulladás szintet csökkenti , de azt is elég bugyuta módon: az immunrednszert gyengiti, ezáltal nem tud begyulladnia szervezet. Tehát ez sem a legtutibb út hosszú távon. Nekem végre van egy jó évem, elõtte se melozni se sulizni nem tudtam eredményesen, ez kb 5 évig volt igy és csak kemény mellékhatások árán voltam ezalatt csak kis idöre tünetmentes. Mondjuk most sme avgyok 100 százalékos, reggel meg este problémás vagyok de napközbe legalább tudok tanulni vagy dolgozni.
Nincs jelen
#983 2010-08-15 22:34
- Sa-ni
- Tag
Pt: hasnyálmirigy funkció vizsgálatához valami zabpehelyszerû sûrû pépbõl kell egy pohárnyit bekanalaznod, aztán mint a h2-nél, fújogatni 2-3 órahosszáig 10 percenként. Még csak meg se hajt utána. Ha az eredmény rossz, akkor Kreont írnak fel. Nekem persze rossz lett az eredmény, a fülemen jött ki a végén a Kreon, és nem javultam :S
Kettõs kontraszatnyagosnál azt nézik, nincs-e szûkület vagy hasonló. Itt egy vékony csövet kell lenyelni (hát ez nem valami kellemes,de gyomortükrözésnél elviselhetõbb) azon keresztül kontrasztanyagot juttatnak a vékonybélbe, és egy nagy gépbe szíjaznak és forgatnak (ijesztõ, de nem kell félni, nem fáj vagy ilyesmi) Utána van, akinek azonnal hasmenése lesz, nekem nem lett otthon se több panaszom, mint máskor. Ez negatív lett.
Trim: ebben a topikban a többség nem crohn/colitises, hanem eldöntetlen állapotú szenvedõ, vagy "csak" ibs-es. Jelenlétem azzal magyarázható, hogy én anno diagnosztizált colitisesként kerültem ide erre a fórumra (felemás tükrözési eredménnyel), amit egy másik orvos megcáfolt, kb akkor gondoltam, hogy kéne egy ibs topik, és az ibs bizonyos elméletek szerint szintén a crohn/colitis "rokona". Bár a legtöbb megfontolás szerint külön dolog.
Nincs jelen
#984 2010-08-15 22:35
- Sa-ni
- Tag
Bolus adstringens - nem ismerem, próbáljuk ki :D
"A Bolus adstringens tabletta egy több összetevõbõl álló bélfertõtlenítõ készítmény, amelynek hatóanyagai megkötik a bélben jelenlévõ mérgezõ anyagokat és védõ bevonatot képeznek a belek falán.
Fertõzéses bélmegbetegedések, mérgezéses gyomor- és bélbántalmak kezelésére szolgál."
Nincs jelen
#985 2010-08-15 22:55
- tim-tirim
- Tag
ja igen, közbe már leesett, hogy az IBS-es topikban valószinuleg IBS-esek vannak :) szorrri
Nincs jelen
#986 2010-08-16 08:39
- Szuszidi
- Tag
Nekem az orromon keresztül nyomták le a csövet szinte semmi kellemetlen nem volt benne. Csak az volt zavaró amikor nyomta le a kontrasztot hidegebb volt mint a testem és mindig nyelni akartam. Mondjuk a doki leizzadt mire végzett. A gép meg mint a vidám park! :D
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#987 2010-08-16 15:00
- Sa-ni
- Tag
Juj! Én még mindig hamarabb maradnék a nyelésnél, mint hogy az orromon szuszakolják le! :D
Gyomortükrözéshez annyit, hogy a gyomrom nekem sem fájt, de azért csinálták, mert a nyombélbe is le tudják tolni az eszközt, onnan is tud szövetmintát venni. Nem kellemes, sõt kifejezetten sz.r érzés (bár nagyban benne van, hogy mennyire vagy megijedve, ha megõrzöd a nyugalmadat, és nem pánikolsz be, könnyebben megúszod) - de inkább egy ilyen, mint hogy a végbelembe nyúlkáljanak. (ráadásul fölöslegesen)
Engem mindig azzal az érvvel sulykoltak, hogy elõször "ki kell zárni" dolgokat, ezért - noha, és ez a legbosszantóbb!!! ha rákérdezek, õ is azt mondja, hogy nem tartja valószínûnek, hogy bármit is talál!!!!!!! - mielõtt gyógyszeres terápián AGYALNÁNAK - ugye az nem könnyû, könnyebb csöveket dugdosni az emberbe... - át kell minden szaron esni. Na amikor egy olyan vizsgálatot akartak, hogy beöntéses kontrasztanyagot kell szabályosan kiszarni egy röntgengépben ülve, mondtam, hogy elég, hagyjanak engem békén... Utóbbin nem voltam, nem leszek, ettõl eltekintve minden máson - és a legszarabb, hogy ha engedelmes, belátó páciens vagy és mégis elmégy a bélturkászásra vagy bármi másra (és néha még jól ki is röhögnek, ha undorodsz, és nem úgy fogod fel, mint az, aki napi 200 ilyet lát), utána vagy egy újabb szörnyû vizsgálat ötletével állnak elõ, vagy széttárják a kezüket, tehát utána se fognak gondolkodni a bajodon, és próbálgatni ezt-azt felírni.
Szerkesztette: Sa-ni (2010-08-16 15:09)
Nincs jelen
#988 2010-08-16 15:10
- Sa-ni
- Tag
Most azon gondolkozok, visszamenjek-e a legutóbbi orvosomhoz! Kórházban hónapok a várakozás, és 3 perc alatt kidob, végképp nem agyal, mert ott nincs idõ - magánrendelésen meg 11 ezer ft.
Nincs jelen
#989 2010-08-16 17:09
- pt
- Tag
Sima háziorvosod nincs? Felénk a magánrendelés "csak" 4000.....
Ma itthon voltam, az elmúlt 2 nap coderittel telt el. Így ma sem voltam még wc-n és az elmúlt 2 napban sem. Jól eldugulhatott a rendszer, ráadásul kaukázusi kefírt is nyomtam ami szintén megfogja a hasam. Na de ez a jó.......legalább is nekem. Majd holnap reggel mikor menni akarok a városba, na majd akkor tuti megindul...... szokás szerint.
Nincs jelen
#990 2010-08-16 17:12
- pt
- Tag
A csõturkálászást csak abban az esetben fogom engedni, ha esetleg vért látok a székletben vagy székleten.....addig nem. Inkább gyógyszerekkel kísérletezem magamon :) Ma felemeltem a dicetel adagomat 2x2-rõl 3x2-re, meglátom változik e valami. Amikor megkaptam 2 hónapig nagyon jól rendbehozott....aztán ismét jött a hullámvölgy és a szakadék aljára kerültem. Most megint mászok a csúcs felé......de onnan megint csak lefelé lesz út az a baj....
Nincs jelen
#991 2010-08-16 21:45
- Sa-ni
- Tag
Van sima háziorvosom, de azzal nem sokra megyek...
Aha sejtettem, hogy ez a codein székrekedést csinál, hát arra sem vágyom. Meg aztán azzal mit lehet kezdeni, ha az embernek se hasmenése, se székrekedése nincs, hanem a kettõ" keveréke"? Azaz mondjuk többszörös wc-re menetel, de nehezen üríthetõ, van, hogy kemény is?
Dicetel nekem semmit nem ért, de fel lehet emelni 3x2-re, olyat is hallottam, hogy valaki 4x2-ben szedi.
Nincs jelen
#992 2010-08-16 23:38
- pt
- Tag
Hát azért székrekedés nincsen......engem inkább "egyenesbe hoz". Régen sem járkáltam naponta wc-re, inkább jellemzõ volt a 2-3 naponta. De próbáld ki, hidd el nehéz helyzetekben nagyon jó tud lenni a hatása. A dicetel-t kipróbálom 3x2-vel. Az a baj, hogy az orvosi zárójelentés szerû papíron csak annyi van írva, hogy napi 2x2 dicetel. De mg nincs jelölve. Most 50 mg-os van, de nekem gyanús, hogy az ÁEK-ben a 150 mg-osat írták fel........ Utána járok annak milyen a doboza meg mennyibe kerül.....de lehet tévedek.
Szerkesztette: pt (2010-08-16 23:40)
Nincs jelen
#993 2010-08-17 18:26
- Sa-ni
- Tag
Nem tudom, én már akkor rosszul érzem magam, ha eltelt a fél nap és még nem voltam wc-n (gáz, puffadás, görcs, inger, stb.), 2-3 nap már borzasztó lenne. Kórházban a körülmények miatt: egy wc kb. 50 gyomor és bélbetegre, kipróbáltam, nagyon szenvedtem utána. (Igaz mondjuk én egészségesen minden nap voltam, de csak egyszer. De jó is volt úgy élni, hogy reggel gyorsan elintéztem, és kész :( )
Megpróbálok azért szerezni ebbõl a codeinbõl.
Én a Dicetelbõl csak egyfélérõl tudok. Ha mégis létezne 150 mg, azért abból ne vegyél be 3x2-t, mert az olyan lenne, mintha 6 simát vennél be egyszerre, az lehet hogy sok. Habár fene tudja... (Nekem a Dicetelt soha semmit nem használt, de tudok olyat, akinek igen, 4x2-ben szedve.)
Nincs jelen
#994 2010-08-17 18:54
- velvet
- Tag
Sziasztok!
Kedves Mindenki! :-)
Segítségeteket kérem, hol csinálnak sztk alapon colonoscopiát altatásban ????
olvastam itt a fórumban, hogy a MÁV kórházban, elmegyek egy gasztros rendelésre és ott elõjegyeztetem magam???
Másfél éve küzdök fissurával, 2x mûtöttek, de sajnos még mindig nem múlt el teljesen. Mellette fáj idõnként az alhasam, persze fissurától, illetve a köldököm tájékán, valamint az epémnél, de az UH negatív... évek óta pajzsmirigy alulmûködésem van, de gyógyszert nem kell szednem. Hasmenésem nincs, sõt nekem inkább arra kell vigyáznom, hogy ne legyek székrekedésem. Épp ezért minden este szûzteával zárom a napot, hogy reggelem jól kezdõdjön :) tavasszal gyakran görcsöt kapott a vádlim, illetve fáj a torkom elég sûrûn Akkor voltam gégészeten ott 1 másodperc alatt kidobtak…. a gasztrológián pedig azt mondták, hogy nem oda tartozom ….
Most 2 hete egy másik gasztrológusnál voltam, õ azt mondta feltétlen csináljunk egy vastagbéltükrözést, viszont a bibi, hogy õk csak kábítanak. Nem merem bevállalni….
Köszönöm elõre is a tanácsotokat. Elnézést kérek, hogy kissé hosszú lett a levelem…
Mindenkinek jobbulást kívánok!
Nincs jelen
#995 2010-08-17 19:55
- pt
- Tag
Nem codein Sa-ni!!! Hanem coderit ;)
Nincs jelen
#996 2010-08-17 19:57
- pt
- Tag
Ma voltam reggel wc-n. Aztán a mai nap 3x2 dicetel-eztem. Eddig minden rendben. De gondolom azért, mert telített a bélrendszerem és ha van is egy kis hasmegindulás, azt felfogja az elõtte álló sor. A kísérlet folytatódik ;)
Nincs jelen
#997 2010-08-18 10:56
- monka
- Tag
Sziasztok!
Olvasok egy könyvet, abban az van, hogy az IBS betegnek diagnoszitált emberek rejtett glutén intoleranciában szenvednek, és gabona+tejmentes diétát kell tartani, aminek legalább 1-1,5 év kelle, hogy érezhetõ legyen.
Nincs jelen
#998 2010-08-18 14:34
- pt
- Tag
Az faxa.......2 év tej és kenyér nélkül. Mondjuk én csökkentettem a tejféleséget, max. activia és kaukázusi kefír amit fogyasztok, nameg trapistasajt, mozzarella, túró........inkább nem is sorolom, de régen reggelire megittam 1 liter tejet.....hiányzik. Kenyérbõl a sokmagos vagy rozskenyeret eszem mostanában meg néha zsömlét, kakaós tekercset.....
Lehet egyébként valami abban amit mondazs, mert öcsém nagyjából jól van, szokott inni kakaót, és mondta a múltkor, hogy egy idõ után úgy érzi telítõdik benne és akkor hasmenése van.....aztán szünetelteti 1-2 hónapig utána iszogatja megint, amíg elvan. Õ dalsan gyógyszert szed...azzal van el, vészesetre azért van nála is coderit......
Nincs jelen
#999 2010-08-18 17:47
- Sa-ni
- Tag
Velvet: elõkotortam neked a levelezésembõl az infót: egy ismerõsöm ezt írta: "neki (ismerõsének) a Kútvölgyi Kórházban László András az orvosa (gasztroenterológusa), õ csinálta neki a tükrözést: altatásban, semmi fájdalmat nem érzett" - õ valószínûleg teljes ún. "anesztes" altatásra gondol (külön aneszteziológus orvos jelenlétével!). csak nagyon vigyázz, mert van olyan orvos, aki trükkös, sõt HAZUG módon a kábítást (bódítást) nevezi altatásnak.
Monka: milyen könyv ez?
Nincs jelen
#1000 2010-08-19 00:19
- velvet
- Tag
Szia Mindenkinek! :-)
Sa-ni:
Köszönöm a kedvességedet! igazán hálás vagyok.
Igen tapasztaltam, amit mondtál. A kábításra mondta az orvos, hogy altat. Amikor a székletmintát vittem és óvatosságból rákérdeztem az asszisztens hölgynél, õ világosított fel, hogy az igazából mi....
no comment
Volt valamelyikõtöknek hasonló problémája?
fissura ani, köldök közelében fájdalom, székrekedésre való hajlam?
Nincs jelen