#1001 2010-07-06 11:21
- Szuszidi
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Alternatív módszerek
Ede lányom / fiam :D:D:D nem nyilatkozol? Várom a véleményedet!
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1002 2010-07-06 12:19
- Ede
- Tag
Aranyos vagy... de ki vagyok én... amúgy persze, teljesen jó ötlet, nosza rajta. Tudod, hogy én teljesen nyitott vagyok, csak még magammal nem jutottam dûlõre. Én vagyok a tipikus ember, akinek saját maga az akadály... sóval és borssal, rajta-rajta:):)
Nincs jelen
#1003 2010-07-08 08:52
- Szuszidi
- Tag
Volt a Spektrumon egy jó kis sorozat sajnos a nagyáról lecsúsztam Antik wellnes volt a címe. Ha esetleg valakinek megvan szívesen venném ha megosztaná velem.
Röviden a tartalma.
Amióta csak ember él a Földön a férfiakban és a nõkben egyaránt él a vágy, hogy késleltessék az öregedést, elkerüljék a betegségeket és megõrizzék szépségüket, egészségüket. Különbözõ korszakok tudósai, költõi, filozófusai szóltak errõl a témáról, az évezredek, évszázadok során hatalmasat fejlõdött a világ ezen a téren is. A legnagyobb felfedezés pedig talán az, hogy érdemes foglalkozni a múlttal. Ez a sorozat éppen ezt teszi. Legyenek a Spektrum vendégei a római gyógyfürdõkben, tanulmányozzuk együtt az õsi Kína "wellness bibliáját", és keressük meg a mai "trendi"egészség-megõrzési módszerek eredetét az ókori Indiában. Rá fognak jönni, mennyi eljárást, kezelést, gyógymódot használunk ma is azért, hogy ne látsszon, milyen gyorsan múlik felettünk az idõ.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1004 2010-07-11 19:37
- Lidi
- Tag
Kedves Éva! Leírnád a gyógyulásod történetét, bizonyára sok fórumozót érdekelne. Akár az új medicina honlapon is szívesen olvasnám. Köszi, és kérem Aioloszt, hogy ezt ne törölje. köszi Lidi
Nincs jelen
#1005 2010-07-12 11:26
- Szuszidi
- Tag
Akik letöltötték a meditációs zenét használják is? Ha igen s van igény még egy párat rendelkezésetekre bocsátok!
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1006 2010-07-12 12:03
- Selyem5
- Tag
Szia Szuszidi!
Hol találom meg a linket amin az elõzõ meditációs zenék vannak?
Járok meditációra,egy csoportba,de itthonra is szeretnék zenét,hátha sikerül nyugodt pillanatot elkapnom gyerek és férj nélkül:)
Köszönöm a segítségedet!
Nincs jelen
#1007 2010-07-12 12:06
- Szuszidi
- Tag
Szia szép napot!
A link az elõzõ oldalon van ezen topikba.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1008 2010-07-15 13:09
- angeluc
- Tag
Sziasztok!
Tudom, hogy csodaszer nincs, de van-e tapasztalata vkinek búzafûlével kapcsolatban? Mennyite lehet inni egy nap? Hatása? Mellékhatása? stb.
Nincs jelen
#1009 2010-07-15 14:51
- Ede
- Tag
Angyal, keress rá, mert én emlékszem, hogy valaki nagyon hosszan írt róla nem is olyan régen, csak nem ugrik be most, hogy melyik topikban, javaslom a "keresés" funkciót. Üdv!!!
Nincs jelen
#1010 2010-07-21 15:33
- angeluc
- Tag
Sziasztok!
Én már megtanultam a csi kungot (magyarul írom ha nem baj) és érdekelne, hogy valaki gyakorolja -e a tai chi-t. Érdekelne a tapasztalata? Egyébként mindkettõt ajánlom nektek! ha ráérzel az ízére akkor hihetetlen.
Sziasztok
Nincs jelen
#1011 2010-07-28 17:51
- Melcsi_
- Tag
Angeluc,
Mi van a Tafedim teával, végül kipróbáltad, jó? Segít valamennyire? Anya ma hozott nekem egy dobozzal a patikából, igaz õ azt a tea keveréket kereste amivel enyhíteni lehet medrol mellékhatásait mert van olyan is, de nem talált. Anyu hugának legjobb barátnõje már régóta crohn beteg de õ nem szed szteroidot hanem az 5 éves fia medrolozik, ha jól tudom vmi vese betegsége vagy milye van és neki bejött a tea, nem annyira puffad fel a medroltól ha ezt issza, nem ahllott vki errõl a teáról? Mindegy, inkább a tafedimrõl írjatok :) Hétfõn meg megtudom a másik teakeveréket a medrol mellékhatások enyhítésére..
Szép napot!
Nincs jelen
#1012 2010-08-05 18:18
- jambo
- Tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan aki tapasztalatokkal tudna szolgálni biorezonanciás kezelésrõl!
Nincs jelen
#1013 2010-08-05 19:00
- Illike
- Tag
Sziasztok !
A múlt héten kaptam a Klion tablettát (végbélvérzés, enyhe), de nagyon kikészített, hasmenés, gyomor-hasi görcsök,és hasonlók.., el sem tudtam képzelni, hogy mitõl vagyok rosszul, megnéztem a tájékoztatót, és akkor döbbentem le..Mondta egy ismerõsöm, hogy erõs gyógyszer...és valóban így van..Próbálom kiheverni a mellékhatásait..Van valakinek hasonló tapasztalata ? Szerintem nagyon oda kell figyelni a gyógyszermellékhatásokra, mert rosszabb állapotot produkálnak, mint az elõzõ volt..
Nincs jelen
#1014 2010-08-05 19:50
- barna-by
- Tag
Illdike: a Klion a lehetõ legrosszabb választás a gyógyszerpalettából, de vannak esetek amikor csak ez használ. Szedni kell mellé probiotikumot és akkor talán nem vágja tönkre annyira a bélbolyhokat, mint nélküle. A hasmenésed ezért van!
Nincs jelen
#1015 2010-08-06 11:52
- Sztundi
- Tag
Ildike! Nekem is görcsöl meg megy a hasam a Kliontól, de a doki mindig ragaszkodik hozzá, mert ez tesz rendbe, azt mondja. Én 1 hétig szoktam szedni, aztán gyorsan rendbe jövök. Ha nem a többi gyógyszerrel veszem be, és eszem elõtte egy kicsit, akkor enyhébbek a mellékhatások, próbáld ki!
Nincs jelen
#1016 2010-08-06 12:11
- Szabóné
- Tag
Szia Jambo!
Voltam már biorezonancia kezelésen. Én jó doglonak tartom. Az a nem mindegy hogy ki végzi a méréseket és milyen géppel. Alapvetõen két féle gép van. Az egyik csak mér a másik fajta pedig mér és kezel is. Én mindkettõn voltam már. Ami csak mér az azt tudja diagnosztizálni a mérések alapján, hogy neked milyen szerekre van szükséged és a szerveid mûködését is leírja Nagyon fontos, hogy aki végzi profi legye, ha lehet orvos, mert jobban tudja értelmezni a jelzéseket. A másik dolog, hogy aki végzi a méréseket a saját marha drága szereit méri-e be? Én voltam olyannál, aki az én általam szedett gyógyszereket és vitaminokat is bemérte és nem az votl a lényege hogy rámtukmálja a saját szereit.
Egyébként az egész dolog nagyon vicces, mert bárki vehet egy ilyen gépet százezrekért és aztán kezeli az embereket, ami nem biztos, hogy jó. Viszont ha olyan kezeli aki ért a betegségekhez, emberekhez, talán akár orvos, az tudja kezelni igazán ezeket a gépeket. Egyébként sok embernél az egész csak a pénzre megy aki csinálja.
Jambo merre laksz egyébként? Én tudok Bp-en olyat kai viszont tényleg azért csinálja, mert szeretne segíteni az embereknek, sajnos ez a ritkább, mert aki vézi ezeket a kezeléseket általában hatalmas pénzeket kaszál ezzel.
Ha olyan gépet tesznek rád, ami kezel is az komolyabb és tényleg kezel, ezt úgy érzed legjobban, hogy utánna iszonyatosan szomjas leszel és szédülni fogsz, ez egy eléggé nagy lökés a szervezetnek. De ha sokszor mész hosszútávon nagyopn jó hatásai vannak. Viszont semmiképpen sem ajánlom, hogy olynahoz menyjél akit 10 Ft körüli áron csinálja a vizsgálatokat, az nagyon sok és általában azt mondják menjél legalább 5-ször, szóval ez sok pénz.
Én a tükrözéseim elött voltam. És csak utánna mentem, miután a viszgálat kimutatta, hogy tényleg van gyulladás a belsõ szerveimben, különben nem mentem volna el. Azt is megnondta hogy melyik fogamban van amalgán tömés, azt ki is vetettem azóta és jó hatásait érzékelem.
Szóval, alapvetõen nagyon jó pontos diagnosztikai eljárás, de nem mindegy ki csinálja mennyiért.
Remélem segítette!
Anikó
Nincs jelen
#1017 2010-08-06 12:55
- jambo
- Tag
Szia Anikó!
3 éve UK.-ban élek.
9éve vagyok crohn-os & colitis-es ( mindkettõre utalót állapított + az orvos)
Azt a fajta gépet néztem amelyikhez elõre megírt cd-s programok vannak, és tudnám magam kezelni munka mellett (után).
Kezelések elõtt javasolják a nagy mennyiségü víz fogyasztását, talán azzal csökkenteni lehet a szomjuság & szédülés érzést.
Ritkán jutok vissza szeretett hazámba, de idén karácsonyra biztos megyek!
Terveim szerint beruházok 1 ilyen gépre.
Az ára igen borsos, de ha segít akkor minden pénzt megér nekem(igaz valamivel könnyebb helyzetben vagyok mert nem 90ezerbõl kell megélnem).
A tapasztalataimról majd beszámolok.
Igen nagyon sokat segítettél, erõsítetted a hitemet.
Köszönöm Anikó!
És köszönöm mindenkinek, akik ezt a fórumot létrehozták, és tapasztalataikkal ellátnak minket!
Üdv.:
Jambo
Nincs jelen
#1018 2010-08-06 13:02
- Szabóné
- Tag
Jambo!
Örülök, hogy segíthettem. Ha tényleg van ilyen gép amit magad is tudsz használni akkor nagyon hasznos lehet az biztos!
Sajnos bárhol éljen is az ember ez a betegség meg tud minket támadni, de lehet valahol jobbak az eszközök a gyógyulásra.
Üdv: Anikó
Nincs jelen
#1019 2010-08-06 13:24
- jambo
- Tag
Otthon forgalmazzák ezt a gépet!
Nem szeretném reklámozni, mivel nincs tapasztalatom róla!
Elküldöm mailben a hivatkozást!
Nincs jelen
#1020 2010-08-06 17:20
- mamo
- Tag
Kedves jambo!
Én pont egy éve tartom a kapcsolatot 2 nagyon kedves természetgyógyásszal, akik engem és a fórumról még valakit kezeltek, kezelnek biorezonanciás készülékkel. Jók a tapasztalataim, a súlyos tüneteim, mint pl bélvérzés nem jöttel elõ.
Fél óráig nem érzek semmit, de a kövekezõ fél órában változó frekvenciákra állítják a gépet, ami rezegteti a hasamat, igy a belekre hat, és nekem kell jeleznem, milyen erõsséget bírok.
A természetgyógyászok tanfolyamot is tartanak a gép mûködésérõl, kezelésérõl. Érdemes utána járni, mielõtt az ember drága gépbe beruház.
Ha érdekel az elérhetõség, e-mailben szívesen megírom.
Jobbulást kívánok
Nincs jelen
#1021 2010-08-06 17:54
- jambo
- Tag
Szia Mamo!
Igen érdekel küldtem mailt!
KÖSZÖNÖM!
Nincs jelen
#1022 2010-09-04 19:21
- Ildike
- Tag
Sziasztok. Vasat kapok vénásan holnap lesz a harmadik ( Ferrlecit 5x5ml) Mennyi idõ után hat?
Nincs jelen
#1023 2010-09-05 18:59
- Ildike
- Tag
Sziasztok. Az 5 napos vénás 125mg medrol kinek hogy hatot? Mindenkinek javult a gyulladása?
Nincs jelen
#1024 2010-09-06 13:04
- monka
- Tag
Ildike, annak a dózisnak már igencsak illene hatnia.
Nincs jelen
#1025 2010-09-06 13:27
- Sztundi
- Tag
Ildike! Nekem már másnapra hatott. (Vérzés megszûnt.) De gyorsan szedtek le a medrolról és visszaestem.
Nincs jelen
#1026 2010-09-06 14:19
- Ildike
- Tag
70-es Crprõl ment le 43ra!! Most megint kapok budenofalkot 3x2 félek nagyon h megint visszaesek ettõl a gyógyszertõl.:(
Nincs jelen
#1027 2010-09-06 14:33
- Laci54
- Tag
Sziasztok!
Ildike,próbálj türelmes lenni nem mindenkinek egyformán hat. Én 140mg-t kaptam és napokig nem hatott,felemelték 170-re és 100-t reggel 70-t este kaptam és igy kb egy hét után volt javulás.Kitartás!
Szép napot mindenkinek.
Nincs jelen
#1028 2010-09-06 15:25
- Ildike
- Tag
Laci54! Köszi a választ. Csak tudod attól félek hogy megint vissza esek és már nagyon nem szeretném.
Nincs jelen
#1029 2010-09-07 12:33
- Breki
- Tag
25-én jön az orosz csaj ujra Kecskemétre 5 napra,a természetgyogyi akirõl meséltem,azt mondta az aszisztense ujra kell majd diagnosztizálni,és az 5 nap 20 ezerbe áll meg :(
Ki akarom próbálni de marha sok pénz...olvastam a másik topikban a 400/ora munkabért,nálam vannak napok amikor 350-ben áll meg.
Nem tudom eldönteni érdemes-e ennyi pénzt kiadni..help!
Szerkesztette: Breki (2010-09-07 12:34)
Nincs jelen
#1030 2010-09-07 12:37
- monka
- Tag
Breki, hát nem tudom. Én mindig belelkesedek mindenféle új dolog hallatán, aztán utána még én érzem magam rosszul, hogy ez sem segített...
Ha úgy érzed, hogy ez neked jó, segít, akkor vágj bele. Mert már az is segít, ha az ember hisz benne.
Nincs jelen
#1031 2010-09-09 08:21
- Ottó
- Tag
Sziasztok!
Szeretnék idézni valakitõl, akinek a megnyilatkozásaiban én bízom:
" A betegség a természet erõfeszítése, amellyel igyekszik megszabadítani a szervezetet az egészségügyi törvények (!!!) áthágása folytán elõállott állapottól. Betegség esetén meg kell állapítani, hogy mi a kórokozó. Az egészségre ártalmas körülményeken változtatni kell, a rossz szokásokat ehagyni, majd támogatni a természetet, amikor azon munkálkodik, hogy helyreállítsa a megfelelõ állapotot." E. G. White: Válaszd az életet!
Saját tapasztalatomból én megerõsíthetem ezt, mert nagyon jól vagyok. Elismerem ez önmegtagadással jár keményen. Akinek fontos az egészsége az képes lesz ekkora áldozatot hozni, hogy pl a szupermarket élelmiszerosztályán levõ áruk 90%-át nem fogyasztja.
Szerkesztette: Ottó (2010-09-09 08:23)
Nincs jelen
#1032 2010-09-09 08:41
- Szuszidi
- Tag
Kedves Ottó!
Én ezt tovább vinném mégpedig az áyurveda táplálkozásig. Gondolom már utána néztél ennek az étkezési módnak. Az áyurvedanak vannak ágai személyiség fejlesztõ programtól a masszázsig.
Olvassatok a dolognak utána érdemes.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1033 2010-09-10 08:23
- Ottó
- Tag
Sziasztok!
Köszi a tanácsot Szuszidi!
Az életmód, egészség területével kapcsolatos ideológiáktól (szellemgyógyászat, agykontroll, meditáció... stb) mindenkit nagy óvatosságra intek! Személyszerint én ezeket nagyon rossznak tartom, nekem is van ideológiám, az enyém a Bibliából származik. Mindenkinek azt javaslom, hogy körültekintõ legyen bármely ideológiával kapcsolatban. A fitness, wellness területén lévõ lelki módszereket sokan fenntartás nélkül elfogadják. Míg, ha valaki a Bibliát említi akkor sokan azonnal hátrébb húzódnak és ez már sok.
Nincs jelen
#1034 2010-09-10 08:27
- mamo
- Tag
Kedves Ottó!
Az agykontrollban szinte minden gyakorlat a szeretetrõl szól. Maga Domján László is hívõ ember.
Nincs jelen
#1035 2010-09-10 10:33
- monka
- Tag
Azt gondolom, hogy mindenkinek saját magának kell megtalálni, hogy neki mi a jó. Isten, szellemgyógyászat, reiki, sport vagy bármi, ami segít abban, hogy a lelke rendben legyen.
Nincs jelen
#1036 2010-09-14 08:53
- Ottó
- Tag
Üdv mindenkinek!
Nem ismerem pontosan az agykontrollt. De én veszélyesnek tartok minden olyan módszert, mely az emberben bízik, vagy az ember önbizalmát erõsíti és azt alkalmazza. És minden olyan módszert, technikát (agykontroll azt hiszem) rossznak tartok ami az ember kezébe hatalmat ad. Ugyanis a felvilágosodás korszakának egyes képviselõi szerinti filozófia abszolut hibás. Azaz szerintük az ember jó. A Biblia szerint viszont az ember alapvetõen rossz (bûnbeesés), ifjuságától fogva gonosz. És jó csak abból származik, ha Isten segítségével (megváltás) ebbõl kiemelkedik.
Nincs jelen
#1037 2010-09-14 09:39
- Szuszidi
- Tag
Kedves Ottó!
Ha ezt betartód nagy baj nem lehet:
Csak ma, felhagyok az aggódással!
Csak ma, nem leszek dühös!
Csak ma, becsülettel végzem dolgomat!
Csak ma, szeretni és tisztelni fogok mindent, ami él! …
Ezt minden napra alkalmazd.
"De én veszélyesnek tartok minden olyan módszert, mely az emberben bízik, vagy az ember önbizalmát erõsíti és azt alkalmazza. És minden olyan módszert, technikát (agykontroll azt hiszem) rossznak tartok ami az ember kezébe hatalmat ad."
Ha nincs bizodalmad embertársaid iránt nagy a baj. Hát hogy szállsz fel a buszra ha nem bízol a vezetõbe de mégis felszállsz s az életedet a kezébe adod arra az idõre? Vagy ha elmész gyónni ott olyan titkokat bízol a papra amit még a feleséged sem tud, csak rád tartózna. De mégis elmondod neki. Ez is bizalom.
"Ugyanis a felvilágosodás korszakának egyes képviselõi szerinti filozófia abszolut hibás. Azaz szerintük az ember jó. A Biblia szerint viszont az ember alapvetõen rossz (bûnbeesés), ifjuságától fogva gonosz. És jó csak abból származik, ha Isten segítségével (megváltás) ebbõl kiemelkedik."
Kérdezné mért egy ember dönti el hogy jó vagy eredendõen gonosz?
Megtörtént az a bûnbeesés vagy csak azért írták így le hogy az akkori ember megértse. (képes beszéd) Vagy másért lett az ember a "paradicsomból" kiûzve. A bibliát is ember vette pergamenre. Több tucatszor átírták, átfordították más nyelvre. Egy szó egy írás jel elvétése már megváltoztathat szavakat, értelmeket. Biztos a bûnbeesés az egyenlõ a gonosszal, gonoszsággal? Kik vagyunk mi hogy eszt eldöntsük? Kik vagyunk mi hogy ítélkezzünk más felett. Megtesszük naponta. Szomorú. Látom megint sikerült jó sokat írnom.
Ezt meg tessék úgy érteni ahogy kell:
Hittek a Mennyei Atyában, és angyalaikban, az isteni gondviselésben – hogy semmi nem történik véletlenül, mert bármi történjen is, fejlõdünk általa: „Ne az én, hanem a Te akaratod legyen meg Uram”. Mindenki azt gyakorolja amiben hisz, úgy gyakorolja ahogy a vallása megköveteli, a lelke parancsolja. Mindenkinek a maga dolga miben hisz miben nem.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1038 2010-09-14 12:47
- Ottó
- Tag
Üdv mindenkinek!
Hogy az ember alapvetõen jó, vagy alapvetõen rossz. Azt kiki döntse el maga, melyiket véli igaznak. Csak nézzük meg a világunk helyzetét, vagy saját magunkat, ahogy ismerjük. Jellemez-e bennünket az önzetlenség mindig, a mások irányában jóindulatú, irígység versengés ítélkezés nélküli pozitív szándékok gondolatok. Amiket mások elõtt sem kell szégyellnünk. Számomra egyértelmû a válasz, és én a Bibliának hiszek ami szerint mi emberek nagyon súlyos állapotban vagyunk. És Isten irgalmára szorulunk.
Nincs jelen
#1039 2010-09-14 22:02
- Ede
- Tag
Sziasztok! Az eredendõ bûn véletlenül nem lehet pont az ítélkezés?
SZerintem sokkal egyszerûbb lenne az élet, ha mindenki tudomásul venné, hogy minden egyes tettét az embernek az érdek hatja át, ami tökre nem baj. Inkább az, hogy ezt szégyellni kell. Állati rossz, hogy eleve bûntudatkeltés, megszégyenítés és hasonlók szövik át a neveltetésünket, szocializációnkat.
Én sok olyan példát hallottam, olvastam, amikor valaki a vele történtek hatására értékelt át dolgokat és "változott" meg... lehet, hogy ebben Isten segítette, de neki kellett venni hozzá a nem is tudom pontosan, mit.
Szerintem mi is rengeteg sok kínon átmegyünk és biztos, hogy ez nem csak kárunkra van.
Ottó, kedves, hidd el, hogy nem kétségbe vonom azt, amiben Te hiszel, távol álljon tõlem, csak olyan sarkosan hangzik számomra, amit leírtál.
Amúgy igen nehéz manapság nem sarkosnak lenni, de szerintem az emberek más korban sem voltak mások, mint most, csak akkor nem ilyen infrastruktúra volt körülöttük.
Pont a napokban gondollkodtam, hogy az õsemberek (fõleg az õsnõk) mivel bonyolították az életüket halálra??:):)
Biztosan berzenkedésem alapja az, hogy én igazából egy ilyen harmónikus, középúthoz közeli állapotot szeretnék és keresek, ami viszont bennem nagyon-nagyon kevésszer él, de ha néha megtapasztalom, az hihetetlen békét jelent.
és akkor nem számít más (máskor sem igazán, akkor csak azt hiszem, hogy más miatt van éppen az az érzésem, ami akkor van, pedig akkor is csak miattam van....), mert ha az emberben "béke" van, akkor mások is máshogyan érintkeznek vele...
Bocs, még annyit, hogy az ember szerintem nem rossz, meg nem jó, hanem idõnként ilyen, idõnként meg olyan és törekedhet arra, hogy az általa vágyottat (maga miatt, ne mások miatt) minél többször elérje.
Nincs jelen
#1040 2010-09-17 15:29
- Ildike
- Tag
Sziasztok. A biológiai kezelés mit jelent?
Nincs jelen
#1041 2010-09-17 15:43
- ZoliJoy
- Tag
Minden olyan kezelést, ami az immunrendszerünk mûködésének befolyásolása által kívánja az adott betegséget megszüntetni <---biológiai kezelés
Nincs jelen
#1042 2010-09-17 15:50
- ZoliJoy
- Tag
ha beírod a keresõbe kapsz több infót is róla
Nincs jelen
#1043 2010-09-17 17:51
- Zsuzskaa
- Tag
Ildike,
Illetve a remi/humira topikban olvashatsz róla , hogy esetünkben mit jelent.
Nincs jelen
#1044 2010-09-21 23:44
- Dave
- Tag
Sziasztok!
Bár nem igazán számíŧ alternatív módszernek szerintem, mivel orvosok által alkalmazott hatóanyagról van szó, de mégis talán leginkább ebbe a topic-ba illik. Én nagyon ígéretesnek látom a következõt:
LDN - Low Dose Naltrexone
Hallott már róla valaki??? Pár éve Dr Bihari felfedezte, hogy a naltrexone, amit egyébként évtizedek óta függõségek kezelésére alkalmaznak, az eredeti terápiás dózis (50-100mg) töredékének alkalmazásával (3-4.5mg) képes több autoimmun betegség kezelésére, sõt, rákra és még más problémákra is jó. Most ez így csodaszernek tûnik persze, de aki tud angolul, nézzen utána, meggyõzõ a dolog eléggé. A szer ekkora dozisban veszélytelen, mellékhatása gyakorlatilag nincs, maximum néhány intenziv álom az elsõ héten. Mivel generikus szer, a gyógyszergyárak nem igazán érdekeltek a tanulmányok lefolytatásában és az engedélyezésben. Mármint az ilyen célu alkalmazásra. Igy csak "off label" használják, de ez engem nem sokat érdekel. Magyarországon Naltrexone és Revia néven van forgalomba a gyógyszer, csak nem könnyû hozzájutni, illetve még 4.5 mg-os dózisokra kell osztani. lehet rendelni külföldrõl is, de ebben az esetben is vényköteles. Nekem már sikerült megbeszélnem az orvosommal szerencsére, de receptet még nem tudtunk írni. Elõzetes tanulmányok kétharmados hatékonyságot írtak le, ami alatt remisszió elérését értem. Érdekes, hogy a súlyosabb esetekben jobban hatott. Hatásmechanizmus röviden: a hajnali órákban blokkoja az opioid receptorokat pár óráig, így másnap magasabb lesz az endorfin és enkefalin szint a szervezetben, melyek az immunendszer szabályzásában fontos szerepet játszanak. Ha valakinek van ismerõse, akinek van ilyen tablettája, kérem szóljon, csak pár db kellene, hisz 1 tablettta - 50 mg 11 napi dózisnak felel meg.
info:
http://www.lowdosenaltrexone.org/
http://www.ldndatabase.com/
az egyik tanulmány:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17222320
Nincs jelen
#1045 2010-10-14 22:27
- Misha
- Tag
Szervusztok!
Ex-colitises vagyok és azért írok, mert szeretnék segíteni nektek! Tudom, hogy a legtöbben már elegetek van a különbözõ alternatív gyógymódokból és elixírekbõl.
Éppen ezért van egy jó hírem meg egy rossz hírem. A jó hír az, hogy meg lehet gyógyulni, ez nem csak mese, többen vannak akiknek teljesen elmúlt a betegség, sokkakkal beszéltem is személyesen (csak itt Szentendrén ahol én lakom kapásból 5 embert tudok felsorolni). Ami közös bennük, hogy teljesen biztosan egyikük sem tudja, hogy miért múlt el vagy mitõl gyógyultak meg. Igen tudom, a dokik erre azt mondják, hogy csak tünetmentesek jelenleg és bármikor visszajöhet nekik, én viszont azt mondom, hogy félelemben nem élhet az ember és bizony a gyógyíthatatlan betegségek is gyógyíthatóak, az orvosok meg sokmindent mondtak már 10 évvel ezelõtt is amin ma már csak nevetünk. Ez pedig a tudomány majdnem összes területére igaz!
A rossz hírem viszont az, hogy nincsen tökéletes módszer és elixírek sem léteznek. Azonban találkoztam egy olyan módszerrel ami viszont sok olyan emberen mégis segített akiknek az állapotukon már SEMMI sem tuddóott segíteni és már teljesen el voltak kenõdve, hogy egyszerüen nincsen gyógyír a problémáikra.
Ennek a módszernek a neve nem más, mint EFT. Az EFT (magyarul az Érzelmi Felszabadítás Technikája) egy olyan alternatív gyógyító, öngyógyító és személyiségfejlesztõ módszer, amely mögött az az elmélet áll, hogy minden rossz érzésünket és így a betegségeinket is a szervezet energiaáramlásának zavarai okozzák.
Ez eddig rendben is van, ezt több más energetikai vagy energiapszichológiai módszer is ugyanígy állítja (pl. kineziológia, reiki, stb.). Viszont egy EFT kezelés során nemcsak az úgynevezett meridián pontokat kopogtatjuk (ami már önmagában fantasztikus csodákra képes), hanem ezalatt a negatív érzelmekre koncentrálunk, és azokat pozitív megerõsítésekkel helyettesítjük.
Vagyis összefoglalva az EFT az egyetlen olyan módsze amely magával az "érzelmi szakadással", azzal a pszichoszomatikus kiváltó érzelmi tünettel foglalkozik ami magát a problémát okozza!
Ezen felül pedig olyan módon van felépítve, hogy a tudatos tudat ellenállását ki tudja játszani. Hiszen sokan agykontrolloznak vagy használnak pozitív megerõsítéseket, azonban ezek általában 50%-os hatékonysággal mûködnek, tehát vagy igen vagy nem. Ugyanis ha negatív érzelmi hangulatban vagyunk akkor mit sem ér a meditáció vagy az önhipnózis. Viszont az EFT fõleg az akkupresszúra jellegû kopogtatással és más technikákkal ezt képes kikerülni! Tehát NEM KELL BENNE HINNI! Ez teszi igazán egyedivé és fantasztikussá!
Érdekességként mellékelek egy kisvideót a módszerrõl angol nyelven magyar felirattal:
http://www.youtube.com/watch?v=XOuYdPfQEPY
Ha ki szeretnétek próbálni a módszert, akkor gyertek el hozzám egy kezelésre és már az elsõ alkalommal biztosíthatlak, hogy sokkal jobban fogod érezni magadat a bõrödben és a tünetek is hamar enyhülni fognak, rendszeres kezeléssel pedig elmúlhatnak akár teljesen is!
Mindezt azért merem állítani, mert egy bizonyos szintig én is voltam ott ahol Te lehetsz most. Megjártam a 7 éves betegeskedés a colitis ulcerosa nevû tünettel (direkt nem írok betegséget) és át tudom érezni, hogy mennyira rossz lehet most Neked!
Ne kenõdj el, mert van nagyon sok jó módszer ami használ (én már elég sokat próbáltam), de egyelõre számomra az egyetlen ami maradandó változást tudott hozni az az EFT.
És hogy miért? Mert az érzelmeinket nem tudjuk kontrollálni. Illetve persze el tudjuk fojtani, meg bizonyos szintig gondolati szinten felügyelhetjük õket, de ezt mindenképpen stresszel jár, ami mélyen károsíthatja az egészségünket és legtöbbször ilyen és ehez hasonló folyamatok okozzák a testi tüneteket. Viszont az EFT átformálja a negatív érzelmet pozitívvá és egyszerüen megváltoztatja a mintáinkat és a hitrendszerünket! Fantasztikus!
Mivel okleveles EFT terapeuta vagyok, ezért hívj bátran vagy írj és segítek!
0630-680-2424
kovacsm@szivembenelek.hu
Szeretettel üdvözöllek!
Kovács Mihály
Szerkesztette: Misha (2010-10-14 22:29)
Nincs jelen
#1046 2010-10-15 06:14
- mamo
- Tag
Kedves Mihály!
Van egy ötletem, hétvégén, vagyis holnap lesz egy találkozó, gyere el, mutasd meg a tudásodat, gyõzzél meg minket arról, amit tudsz.
Nincs jelen
#1047 2010-10-15 06:31
- Szuszidi
- Tag
Szép jó reggelt!
Kedves Misha!
Csak csendben jegyzem meg. Nem jól tudod a Reiki és más energiagyógyászati kezelések az energián kívül a negatív dolgokra is rávilágítanak. De mi ennek megoldását feldogozását a "kezelendõ" személyre hagyjuk. Ezt érts úgy hogy neki kell megváltozni neki kell eldönteni hogy akar e változni. Szabad akarata van minden embernek. Meg ezen kívül van más oka is hogy ráhagyjuk. De most az nem érdekes.
Na nézzük a Könyvbõl az alapreceptet dióhéjban.
" ÉFT dióhéjban Memorizáld az Alapreceptet. Irányítsd gyógyító szándékodat az érzelmi vagy fizikai problémára a megfelelõ Ráhangolódással és Emlékeztetõ mondattal. Ahol csak lehetséges légy specifikus, és irányítsd az ÉFT kezelést azokra az érzelmi töltéssel rendelkezõ eseményekre, amelyek okozói lehettek a problémának. Ha szükséges, légy kitartó, és ismételd meg a kezelést újra és újra, mindaddig, amíg valamennyi aspektust sikerrel fel nem oldottad. Alkalmazd minden felmerülõ problémára! Ennyi az egész. Ez a lényege mindannak, amit itt együtt tanulmányozunk. Ha e rövid összefoglalónak kissé bõvebb változatára vágysz – ezt megtalálod a következõ oldalon. Ezen az oldalon egy helyen szerepel az Alapelmélet, az Alaprecept és az ÉFT dióhéjban. Én ezt úgy hívom, hogy „ÉFT egy oldalon”. Talán segítségedre lehet ez az oldal, ha mint referenciát használod egészen addig, amíg teljesen el nem sajátítottad a módszert. U.i: Kérlek, emlékezz arra, hogy mint már elõbb is említettem, az ÉFT kezelés során bekövetkezett energia-egyensúly gyakran vezet mélyreható fizikai változásokhoz/ gyógyuláshoz is."
Akit érdekel a könyv mert elérhetõ: AZ ÉFT (Érzelmi Felszabadulás Technika) Kézikönyve
Egy bele pislantást megér. Nem bonyolult a dolog.
Viszont egy valamit kihagy a könyv szerintem (vagy elkerülte a figyelmem). Az egot meg önsajnálatot.
Tessék olvasgatni! Ingyé van s lehet valakinek bejön. Ja meg a honlapomon is van fent egy átalakított változata amit már vagy fél éve írtam.
Legyen szép napotok!
Szerkesztette: Szuszidi (2010-10-15 06:44)
Nincs jelen
#1048 2010-10-17 01:05
- pozí
- Tag
Hello!
Olvastam, hogy a dohányzás nem feltétlenül árt az IBS-nek, sõt.. Mi errõl a véleményetek? (senkit nem akarok rábeszélni semmire, tudjuk mennyire ártalmas a dohányzás, stbstb)
Persze nem mint gyógymód, hanem mint eszköz.
Én dohányzom évek óta, de igen keveset (napi 5-6 szál) és ezt is csak azért, hogy "ürüljek" mielõtt megyek valahova. Ha rágyújtok szinte automatikusan irány a wc, nem produkál hasmenést, csak elindítja a folyamatot. Mivel folyton úgy érzem, hogy wc-re kell mennem, megnyugtató munka vagy suli elõtt "kitenni" a dolgokat (vagy legalább egy részét)
Ez a pozitívum..
A negatívum, hogy a legelsõ rosszullétem alkalmánál éppen dohányoztam, amikor elkapott egy hasmenés, lehet véletlen egybeesés és már hozzá kötöm, de gondoltam arra is, hogyha elhagynám talán javulna az állapotom.
A másik dolog, ha már a káros dolgokról írok, hogyha hétvégén megiszok 2-3 sört teljesen stresszmentes leszek, nincs "wc-parám", hasfájásom, kiürítetlenség érzetem, félelmem... merek sétálni a városban, találkozni a barátaimmal... Most legyek alkoholista?:( nyilván nem.
Ha valakinek van ötlete/véleménye írjon!
Nincs jelen
#1049 2010-10-17 09:17
- Breki
- Tag
Ez azért van mert stresszelsz-szorongsz belül még ha nem is érzed,és az alkohol feloldja ezt.Ilyenkor szoktak inkább szorongásoldó gyogyit adni.Nálad lehet majdnem mindent megoldana,ha feloldott állapotban tünetmentes vagy.
Nincs jelen
#1050 2010-10-21 10:28
- Szuszidi
- Tag
Szép napot!
Egy egyszerû kérdést szeretnék feltenni nektek!
Õszintén válaszoljatok magatoknak a kérdésre. (aki meg kívánja osztani a választ szívesen veszem) Imre a kérdés: Mindent megteszel a gyógyulásod állapotod javításának érdekében?
Legyen szép napotok!
Nincs jelen