#551 2006-08-03 07:49

Malacka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok,
olvastam, hogy már többen jártatok természetgyógyásznál. Valaki használt már közületek aloe tartalmú étrend kiegészítõt, vagy valami ehhez hasonló készítményt (méhpempõ, stb.)? Ha valaki már próbálkozott ezekkel kíváncsi vagyok a tapasztalatára mert nekem ezeket most ajánlották, és még soha nem próbáltam, csak progastrot szedek kiegészítõnek.

Köszi elõre is.

Nincs jelen

 

#552 2006-08-03 18:58

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Szeretném a véleményetek hallani egy-két dologról, ha tudtok benne segíteni. December óta szedek szteroidot. Elõször harminckét mg-t ,mostmár csak a felét. A fejem kezd vissza menni de még mindig van rajtam nyolc kiló plusz és sajnos megjelentek ezek a striák is a lábamon, amik nagyon de nagyon rondák. Szeretném megkérdezni tõletek, hogy ezek elmúlnak valaha? Ha abbahagyom? Vissza fogok fogyni vagy mostmár mindig így fogok kinézni? Tduom, hogy az egészség sokkal fontosabb de nem igzaán tudom elfogadni ezt a helyzetet és nem is nagyon hat nálam a szteroid. Az utolsó vérképemben a CRP számom még mindig harmincnégy lett. Köszönöm elõre is a segítségeteket!

Nincs jelen

 

#553 2006-08-03 19:06

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

sia pilli''
folyamatos szteroid csokkentes utan egyre kevesebb tunetet eszlelsz majd magadon...
a hizassal kapcsolatban biztos lefogsz ha teszel erte...ezt csak igy lehet most ne vard azt hogy ha nem szeded egybol az lesz mint regen..nem!ezert tenni kell...biztos nem "zabalsz"majd annyira mint szteroid lokesek alatt de ez van es ezzel egyutt kell elni...
miert csokkentik a szteroid adagodat ha egyenlore nem hasznal semmit?
vagy van vmi mas hatasosabb gyogyszer?letezik a szteroidnal hatasosabb?

Nincs jelen

 

#554 2006-08-03 19:22

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Szia!

Köszönöm a gyors választ! A doki szerint és szerintem is már szteroid függõ vagyok. Hiába szedem már fél éve a gyógyszert nem csökkentette le a gyulladásszámomat. És már le kellett volna. Most azt mondta a dokim hogy Remicade infúziót fogok kapni, ami erõsebb szerintem a szteroidnál is, nagyon félek tõle és megmondom õszintén hogy eléggé kivagyok ettõl az egésztõl már. Ha tudtam volna hogy ez lesz akkor biztos hogy nem vágok bele a szteroid kúrára. Mert hiába szedtem tartós javulást nem látok. Nem vagyok rosszul de a vérképem még mindig szar. És nem igazán értem hogy miért. Nagyon rosszul érzem magam a bõrömben, hatvanhat kiló vagyok, amikor eddig ötvennyolc voltam. Akkora hasam van huszonkét évesen mint egy terhes nõnek és a fejem sem az igazi még .Nem tudom, hogy ennek valaha vége lesz-e de elég droidnak érzem magam. És így a lelkem sem az igazi. Félek mindentõl. Köszönöm a válaszod és ne haragudj a panaszokért.

Nincs jelen

 

#555 2006-08-03 20:04

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Pilli:
Elõször is:A Remicade-tõl ne félj! Nagyon jó dolog, fõleg ha már belédszúrták, ugyanis elég sokat kell rá várni.Attól 100% hogy jobban leszel!!Nekem is akarták adni, ha a szteroid nem hat, de hatott.
A Striákról:Van egy rosszhírem:soha nem fog elmúlni, csak kifakul.Nekem az egész hátam úgy néz ki, mint egy tigris csíkozása.Szerintem ennél kellemetlenebb nincs, de felfogom úgy, hogy tetoválás se kell, mert már így is "eredeti"csíkozásom van.Kell ennél több???Persze jólenne, ha nem lenne, de sajnos ez van!A lábon talán nem annyira észrevehetõ, bár nem tudom neked melyik részén van és mennyi.Az enyémek nem látszanak, csak ha egy bizonyos szögbõl esik rá a fény.sajnos ez a szteroid mellékhatása.Nálam a mai napig jön elõ új, mivel én is 1 hónapja hagytam abba és 5 hónapig szedtem.
A hízásnak meg szerintem örülj!Persze tudom milyen szar, ha túlhízik az ember, de a hasad azért nagy, mert a szteroid megköti a vizet a szervezetben, így a belekben is, ami miatt több helyet igényel, így a hasad megnõ.Sajna nekem is van egy csöpp pocakom, de ez a szteroid szedése után 1-2 hónappal visszamegy eredeti állapotába.Viszont késõbb ha neadjisten visszaesel és lefogysz akkor a plusszból fogysz le és talán pont annyit, amennyi az eredeti állapotodhoz kell.Persze lehet fogyózni, de csak óvatosan és kellõ odafigyeléssel!Hülyeség kivonni dolgokat az étrendbõl, inkább próbáld úgy hogy sokat mozogsz a fogyi mellett.Ne vonj meg magadtól dolgokat, amit bír a szervezeted, mert igy is egy csomó dolgot nem ehetünk (persze kivétel van) és minden felbontható tápanyagra, vitaminra és szénhidrátra szüksége van a szervezetednek.

U.i:Ne aggódj!3 hónappal ezelõtt én is úgy néztem ki, mint egy 7hónapos terhes, de mint mondtam, visszamegy a hasad, miután abbahagytad a szterót!

Aztán fel a fejjel!

Nincs jelen

 

#556 2006-08-03 20:57

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

szia pilli'''
igazad van a remicade jobb mint a szteroid...
bar en csak hallasbol ismerem de amikor en meg en vtam ezekben a tunetekben akkor meg nem nagyon alkalmaztak...
huuu ezzel nehogy azt hidd hogy oylan oreg vagyok most leszek 17 eves...:o
amugy teljesen igaza van barna-bynak!!!

Nincs jelen

 

#557 2006-08-05 10:55

Licsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Szia!
Én a Nutridrinket iszom, nekem ízlik a csokis. Sokat segít a diétánál. Nekem az Aloe Vera gél felerõsítette a gyógyszerek hatását, ezért jó volt.
Most inkább a mellékhatások csökkentésére vágyom!
Licsi

Nincs jelen

 

#558 2006-08-05 11:08

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Licsi: Sajna csak akkor enyhülnek, hamár nem szedsz szteroidot...Elõbb biztos nem.

Nincs jelen

 

#559 2006-08-05 13:04

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

sziasztok!

Végre jobban érzem magam, már falok...  nemtudom pontosan de lehet az akupunktura segitett rá a gyogyuláásra!
Mondjuk a hasam nekem szteroid nélkül is puffad.. de mik azok a csikok amiröl irtatok??
Nekem olyan véraláfutásos foltjaim vannak.. a lábamon föleg..
Üdv! mindenkinek!!

Nincs jelen

 

#560 2006-08-05 13:28

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Kedves barna-by és Dóri!

Köszönöm a válaszaitokat! Remélem is hogy ez a sok szar mellékhatás mind-mind eltûnik ha  végre abbahagyhatom. Nem is igazán látom értelmét annak hogy szedjem ha egyszerûen tényleg nem segített semmit. Igazából nincsenek is nagoyn komoly tüneteim, néha rosszabb néha jobb, de ez mindenkivel így van. Már nagoyn várom hogy az orvosom visszajöjjön a szabiról és akkor végre elhagyhatom ezt az átkozott gyógyszert. Azért nagyon nagyon megdöbbentõ hogy egy gyógyszernek ilyen sok és ilyen rossz mellékhatása van. Nagyon sajnálom hogy nem fognak eltûnni ezek a csíkok mert enyhén szólva is nagyon rondák a lábamon és nagy területen vannak. Szomorú hogy 22 évesen már ilyen maradandó nyomokkal él az ember, de az egészség mégis fontosabb. Köszi még egyszer a választ! Mindenkinek jobbulást!

Nincs jelen

 

#561 2006-08-05 14:06

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Pilli: Rossz, hogy 22 évesen kell ilyen csikokkal élned, de elhiheted, hogy senkinek sem könnyü.Én 14 évesen lettem csíkos.2 évembe telt, amíg rábirtam magam, hogy lemenjek egy strandra vagy a Balcsira.Sajnos sok embernek sokminden baja van ettõl a szertõl.Nemcsak a crohnosok kapják, hanem fogmûtétek után is szoktak adni.Azt, hogy legközelebb hol jön ki a csík, sose lehet kitalálni. Én megtanultam élni vele, talán túlságosan is.Amikor kérdezik, hogy miaz, mindig mondom: amikor afganisztánban kémkedtem és elkaptak,a vallatás alatt megostoroztak és annak a nyoma:). Viccesen is fel lehet fogni ezt a sok rosszat, hiszen ha gyötröd magad, sose lesz jobb. Elõre felkészítelek, ha abbahagyod a szteroidot, és pl egy vagy két év múlva ujra kell kapnod, akkor a csíkjaid elkezdenek nõni, hosszúságra.Ezt magamon tapasztaltam sajna, de úgy vagyok vele hogy teljesen mindegy, hogy 2 centivel hosszabb vagy rövidebb.

Timcsi: Ezeket a csíkokat striának hivják alias terhességi csík. A hirtelen fogyás utáni hízástól jön elõ, ugyanis a bõröd nem tud alkalmazkodni a hirtelen nyúláshoz, és ezért "kinyúlik".Gondolj egy olyan mûanyag szatyora, amin van egy felirat vagy minta.Ha elkezded széthúzni, a felirat is széthúzódik, utána az a terület puhább és sérülékenyebb lesz a szatyron (bocs a hülye hasonlatért, de ez szinte ugyanaz), a bõr ugyanez.A csík sérülékeny ,mert nagyon vékony a bõr, bár nem fáj, de vigyázni kell, nehogy sérüljön.Bár nekem vagy 4 csíkot átvágtak a mûtét miatt és nem lett baja, de azért nem árt vigyázni.
A véraláfutás is egy mellékhatás, mivel vérzékenyebb lesz a test egy része vagy rosszabb esetben az egész test.Ez is csak akkor múlik el, ha abbahagyod a gyógyszert.

Nincs jelen

 

#562 2006-08-05 19:55

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Barna-by: sokszor bennem is az optimizmus gyõz és nem foglalkozom azzal hogy hogy nézek ki. Sajnos ez alatt a félév alatt kaptam hideget-meleget az egyetemen a többiektõl, hogy hogy nézek ki. Sajnos már ez lett a legfontosabb, ha nem vagy olyan mint az átlag, akkor rögtön elkezdenek susmutyolni. És emelllett a betegség mellett soha nem leszek olyan mint az átlagos ember. Ezt már valamennyire elfogadtam, de ezekkel a maradandó dolgokkal még nem tudok mit kezdeni. Azért sajnálom hogy az orvosom nem mondta el hogy mikre számíthatok a szteroidok szedése közben és után és alatt. Mert ha ezt tudtam volna biztos hogy nem vágok bele. Nem szeretnék a mellékhatások miatt kb húsz év múlva meghalni. Nagyon szar ez a betegség és tudom hogy nem szabad keseregni mert annál rosszabb. Talán ha majd találok egy párt megint aki elfogad így ahogy vagyok könnyebb lesz. Köszönöm még egyszera válaszokat !

Nincs jelen

 

#563 2006-08-05 21:29

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Pilli:
nézd, cukrosnak se lenni leányálom és sok más betegség van, ami ennél sokkal de sokkal rosszab és fájdalmasabb.A mellékhatásoktól meg nem fogsz 20 év múlva meghalni, hanem inkább elhúzza, mert ha belegondolsz, hogy ha nem szednéd as zteroidot és más gyógyikat, akkor elég gyorsan véged lenne, mint mindenki másnak. Bármennyire is sok a mellékhatása a szteroidnak, még mindig a legjobb gyógyszer amit adhatnak erre a betegségre.
Mások véleményére meg ne adj.Tudom hoyg ezt könnyü mondani, 13 évesen nekem is nehéz volt megtanulni és elviselni ezt az egészet, de aki nem fogad el így ,ahogy vagy, akkor nem is méltó arra hogy beszélj vagy foglalkozz vele.Párt is tuti fogsz magadnak találni, mert én is találtam, csakhát csúnya vége lett, de rájöttem, hogy így is tudnak szeretni, még talán jobban is ,mintha egészséges lennék.Vedd ezt úgy, mintha tesztelnéd az embereket:aki elfogad/elvisel így, holdilágarccal, nagy hassal, sebekkel és stb.., akkor õ az az ember akit meg kell becsülni, aki pedig összebeszél a hátad mögött, azt el kell küldeni a francba.Engem a legjobb barátomnak hitt ember hagyott cserben, amikor kórházban voltam...szép nem?És pont az járt be hozzám akire nem is számítottam, ráadásul úgy hogy nem is hivtam, õ sem hivott, csak meglepett és kimondhatatlan, milyen jól esett...

Nincs jelen

 

#564 2006-08-07 11:19

Pilli
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Barna-by! Teljesen igazad van. Mikor elkeseredek mindig arra gondolok hogy ez még mindig ezerszer jobb mintha mondjuk rákos lennék vagy nem lenne lábam vagy hasonló szörnyûségek. Csak hát az ember néha önzõ és szereti sajnáltatni magát. Ilyenkor mindig hazajövök és a szüleimmel vagyok, akik elmondják hogy mennyire szeretnek és hogy így is nagyon csinos vagyok és aggodalomra semmi ok:) Igen, a betegségem alatt én is rájöttem arra hogy ki az igazi barát és ki nem. És arra is, hogy nagyon de nagyon sok gonosz ember van. De ezekkel mostmár én sem foglalkozom,m ert ha ezen törném a buksimat, akkor már a pszichiátrián feküdnék. Úgyhogy most a héten Balatonon ugyanúgy felveszem én is a bikinit mint mások és leszarom, hogy tele van a lábam csíkokkal és nagy a hasam. Egyszer úgy is eltûnik:) Te voltál már a Bélbetegek Találkozóján? Én még soha nem tudtam rá eljutni, mert pont abban az idõpontban hazajöttem Szekszárdra, de szeretnék egyszer. Jó olyan emberekkel beszélgetni akik tudják hogy mi a baj. Köszi hogy meghallgatsz! További szép napot!

Nincs jelen

 

#565 2006-08-07 17:54

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Pilli:én még nem voltam hivatalos Bébeteg találkozón, de én most szervezek egyet Pesten.Persze nem szomszéd Szekszárd, így kicsit necces, de majd talán jövö nyáron, vagy õsszel is akár öszehozunk valami kirándulós többnapos banzájt.2 évvel ezelõtt jó volt szeged, hála Mancsnak, csak én keresztülhúztam az utolsó napi programot sajna(ill a beleim).
Programajánló topikban lehet jelentkezni, ha érdekel;) Már 9en, ismétlem KILENCEN vagyunk:DDD Jól jön még pár ember;)

Nincs jelen

 

#566 2006-08-08 13:30

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Barna-by!! köszi az infókat!! szerintem te már magán klinikát nyithatnál.. ugyanis több hasznos infót kapunk Töled mint némelyik orvostol, akiknek ugye kötelességük lenne, de idöhiányban szenvednek..hm...

Szóval köszi!! és hogy alakul a munkád? birod??

Szerkesztette: timcsi32 (2006-08-10 21:55)

Nincs jelen

 

#567 2006-08-10 10:59

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!
Most bocsánat nem tudom végigolvasni az egész topicot, hogy volt-e már szó róla.
A Questram porról tud valaki valamit? Használtátok már? Nehéz a beszerzése, mert a gyártó kivonult az országból, hogyan jutott hozzá aki hozzájutott? (bocsi a jó megfogalmazásért! :) ) mi a legkönnyebb út és tényleg milyen a hatása???

Szerkesztette: Judit (2006-08-10 11:00)

Nincs jelen

 

#568 2006-08-16 13:15

eli anyuja
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

sziasztok!
olvasgattam,amiket irogattatok.
Az az igazság,hogy nekem nincs semmilyen betegségem(tudtommal).
Viszont irtatok különbözö táplálék kiegészitöket.
Nekem egy olyan,gyógyszer kéne,amitöl tudnék hizni és rajtam is maradna.
Az a gond,hogy sokat idegeskedem és ennek függvényében fogyok sajnos.Nem akarok igy kinézni.
Aki tud valami érdemleges gyógyszert kérem irjon.
Elöre is köszönöm:anita

Nincs jelen

 

#569 2006-08-16 16:18

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Anita: nemtudom, hogy a nutridrinket egy sima körzeti doki is fel tudja-e irni, de próbáld meg.HA nincs közgyógykártyád, akkor  nemtudom mennyi lesz, de közgyóggyal olyan 57 Ft körül mozog.Van még Nutrison por is amit kajába lehet keverni, meg egy másik ivós készitmény, aminek nem jut eszembe a neve de tök ugyanaz mint a Nutridrink.

Nincs jelen

 

#570 2006-08-17 08:45

eli anyuja
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

barna!Köszönöm szépen a válaszodat.És olyan gyógyszer nincs amit vény nélkül adnak és hatásos?
De nem olyan fontos,csak nincs kedvem elmászni a házi orvoshoz,de ha nincs más választásom,hát elmegyek:))
köszike mégegyszer.
anita

Nincs jelen

 

#571 2006-08-17 10:07

Malacka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok,
nekem is szükségem lenne valami kis "hizlaló" tápszerre, de ha jól tudom a nutridrinkek tartalmaznak tejport. Többen iszogattok valamilyen tápszert, ha valaki tudna tejmenteset (laktóz sem lehet benne, tejcukor és tejfehérje érzékeny vagyok) megköszönném, ha elküldené a nevét és hogy hogyan lehet hozzájutni.

Nincs jelen

 

#572 2006-08-17 10:36

sm
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Szia! Az ensure plus teljes tejmentes azt tudod inni, a fiam is tejfehérje és tejcukor érzékeny s azt kapta. Egyébként ha gasztros doki javasolja a háziorvos 90 %-os EÜ támogatásra feltudja írni. Legalábbis mi gasztros dokitól kapunk igazolást s a háziorvos minden gond nélkül felírja.
Üdv.

Nincs jelen

 

#573 2006-08-17 10:42

Malacka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Köszönöm a segítséget, megbeszélem a gasztros dokival, biztosan nem fog ellenkezni és felírja õ is.

Nincs jelen

 

#574 2006-08-17 16:08

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Malacka:Van még a nutrison por!Azt kajába, gyümölcslébe, teába, és szinte mindenbe be lehet csempészni egy kis ötletességgel.Én sokáig azt szedtem mivel apám ilyet hozott elõször.a gyümölcslevet nem szivesen rontottam el, ezért elkezdtem kajába adagolni, pl :krumplipüré, fõzelékek, stb és ugyanúgy hatásos volt, mintha vizbe oldva innám.Esetleg még azt is kipróbálhatod.

Nincs jelen

 

#575 2006-08-18 07:13

Malacka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Köszi szépen, tavaly azt hiszem abból próbáltam "tejet" gyártani, de az iszonyatos ízû lett. Így fel is adtam a próbálkozást. De megpróbálom most akkor kajába tenni, hátha úgy ehetõ. Nem is emlékeztem rá hogy az is tejmentes? Igaz tavaly még nem voltam tejcukor és tejfehérje érzékeny.

Nincs jelen

 

#576 2006-08-18 12:44

Sunburner
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

A kaja is iszonyatos ízû lesz tõle. :)

Nincs jelen

 

#577 2006-09-04 10:26

grunfeld
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok,

meg tudja valaki mondani, hogy az egyéni gyógyszerimport hogyan mûködik? Van rá TB támogatás? Németországból lenne.

üdv, grunfeld

Nincs jelen

 

#578 2006-09-04 12:40

Sunburner
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Az egyéni gyógyszerimport és a TB támogatás enyhén szólva paradox párosítás.

Nincs jelen

 

#579 2006-09-04 16:26

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

grunfeld:
A kuzin VPOPs volt, õ mondta, hogy csak bizonyos mennyiséget hozhatsz be és ha jól tudom a TB nem támogatja, bár ebben nem vagyok biztos!Pl a TSOt nem támogatja a TB, de ami benne van a jegyzékbe (vagy mibe) azt lehet. Telefonálj utána, biztos segítenek!

Nincs jelen

 

#580 2006-09-05 08:08

pasek
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Kedves PENTASA-t szedõk :)

Mivel enegem leállítottak a PENTASA-ról, és maradt egy egész doboz 500-as tabletta, szívesen felajánlom annak, aki igényt tart rá. Természetesen ingyen és bérmentve, ha megbeszéljük hol adhatom át, akkor azé lehet, aki jelentkezik érte. Szavatossága 2007 07 hóig érvényes, ne romoljon meg nálam, ha valakinek ez segít, várom megkeresését!
Üdv mindenkinek: pasekix

Nincs jelen

 

#581 2006-09-05 20:23

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!
már én is akartam irni, enegem a salazopriynröl állitottak le, és maradt még másfél doboz, 500mg-os! én is felajánlom akinek szüksége van rá, mert tudom támogatással sem olcsók a szerek sajnos. Ritkán de utazom Budapestre vagy Miskolcra, tehát a szállítás is megoldható!  Üdv!

Nincs jelen

 

#582 2006-09-06 22:51

Niala
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Üdv!
Pasekix!
Én igényt tartanék a fennmaradt Pentsádra!Jövõhéten fogok iratni egy rakat gyógyszert,így legalább ennyivel kevesebbet kell....
Küldök mailt!
Üdv!
               Nia

Nincs jelen

 

#583 2006-09-07 10:24

Florance
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Az egyéni gyógyszerimport nem azt jelenti, hogy te hozod be a gyógyszert a személyi poggyászodban. A TB megvizsgálja az igényt, amelyet nem te, hanem a kezelõorvosod állapít meg és meghatározza, hogy éves szinten mennyire van szükséged és a gyógyszer ára alapján eldönti, hogy támogatja-e. Ha nem, még akkor is kérelmezheted méltányossági alapon.

A crohn esetében ilyen módon beszerezhetõ gyógyszer pl. a Puri-Néthol, ez az immurant helyettesíti, ha valaki nem bírja az utóbbit, mint pl. én. Kaptam egy gyógyszerengedélyt és csak a bp-i Dorottya Patikában lehet kiváltani, de postán is elküldik. Régebben volt TB támogatás rá, 100%, de megszüntették, most egy éve már teljes öszeget kell fizetni.

Nincs jelen

 

#584 2006-09-15 08:04

Licsi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Valamelyik topicban olvastam arról, hogy nekünk /colitises vagyok/ a doki havi 1 alkalommal felírhatja receptre a szõlõcukrot, mert az jobb, mint a répából készült, és így valamivel olcsóbb.

Sajnos az én dokim nem ismeri ezt a rendeletet és mivel már egyszer megbüntette rossz gyógyszerfelírás miatt az OEP nem akarja felírni ezt sem.

Tudna valaki rendelet számot, vagy közlöny számot mondani, ahol megjelent ez a lehetõség!

Akkor talán tudnék hatni rá!

Köszi  a segítséget!

Licsi

Nincs jelen

 

#585 2006-09-16 22:34

timcsi32
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok:)
Nekem a Béres csepptöl még nem volt bajom , de a falvin 7 valamelyikétöl én még jobban fostam és görcsöltem 1 alaklom után!! ugyhogy az is mint sok más gyogynövény a kukában végezte, vagy átadom anyukámnak igya meg, ártani ugyse árt az ö egészséges szervezetének:)
rengeteg mindent kiprobáltam,, ó ha azoknak az ára most a zsebemben lehetne.. szoval a macskagyökérteát mondják még erösen, de a bünnél is rosszabb az ize..
ja meg kálmos gyökér..

Nincs jelen

 

#586 2006-09-28 10:53

zozo
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!
Kinek milyen tapasztalata van a Xalazinnal kapcsolatban?Milyen mellékhatásai vannak,tényleg jobb a Pentasánál?Pentasáról fogok átállni erre a gyógyszerre (colitises vagyok és állandó bal alhasi fájdalmaim miatt javasolta az orvosom,hogy próbáljam meg ezt a gyógyszert,mivel ez kimondottan csak a vastagbélben kezd oldódni,ott fejti ki hatását).Köszönöm a választ!

Nincs jelen

 

#587 2006-09-28 11:00

Malacka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Zozo,
Xalazin a bogyó neve, vagy a hatóanyaga. Én Salofalk és Salazopyrin mellékhatásokban vagyok nagyon otthon, ha ez a bogyi az, akkor segíthetek.

Nincs jelen

 

#588 2006-09-28 12:45

zozo
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

A gyógyszer neve Xalazin,hatóanyaga mesalazin.

Nincs jelen

 

#589 2006-09-28 12:53

Malacka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Akkor az ha jól emlékszem, ugyamaz mint a Salofalk, mert az is mesalazin. Én kb. fél évig szedtem, mire rájöttünk hogy a mellékhatásaitól vagyok egyre rosszabbul: iszonyú és egyre erõsödõ gyengeségérzés, kiütések és vörös foltok, szem dagadás, vizenyõk testszerte, fogyás, iszonyú hajhullás (még le is kellet vágatni a hosszú hajamat) és a legrosszabb volt talán a szomjúság. A vége felé már a napi 7 liter vizet is megittam, mert állandóan szomjas voltam, méég éjjel is liter szám ittam. Aztán a végén a kórházban kiderült, hogy valami furi nevû szindrómát okozott a Salofalk. Úgyhogy ennek köszönhetõen most semmit nem ehetek meg amiben szalicilsav származék van.
De mindenkinél más és más a gyogyi hatása és mellékhatása. Lehet hogy neked semmi gondod nem lesz vele. Engem már a Salazopyrin is kiütött.

Nincs jelen

 

#590 2006-09-28 17:41

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

mesalazin alapu a Pentasa is!
De ezekben a gyógyszerekben a segédanyagok a különbözõek!A Pentasánál pl polividion, etilcellulóz, talkum,magnézium-sztearát van, ami lehet hogy a Salofalkban más van és ebbe a gyógyiba is más lehet.Ezek az anyagok hozzák ki a mellékhatásokat és az allergiás reakciókat!

Nincs jelen

 

#591 2006-09-28 20:09

gee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Sziasztok!

Egy olyan gyors kérdésem lenne most így hirtelenjében hogy szerintetek nem sok-e (mert sztem igen) 4x2 Salofalk 500mg-os tabi naponta +1 esti salofalk kúppal?
Azért kérdezem mert nekem kicsit soknak tûnik hogy napi 8db tabit szedjek be az 500mg-os tablettából. Colitises vagyok, eddig minden heveny szakaszban 3x2 Salazopyrint szedtem, reggeli-esti kúppal, és az elég volt....

Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy aki ilyet szed(ett), evés elõtt, közben stb ajánlott e a dolog?

válaszokat elõre is köszönöm,
g.

Szerkesztette: gee (2006-09-28 20:12)

Nincs jelen

 

#592 2006-09-28 21:24

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Gee:
Szerintem nem sok, mivel a reggeli kúpod felváltotta a bogyó!A kúp helyi kezelésre van, ott hat, ahol felbomlik!
"Ajánlott-e a dolog"
Melyik dolog?A wc?akkor igen!De másra nem tudok gondolni!Javits ki ha tévedek!

Nincs jelen

 

#593 2006-09-29 09:05

gee
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

ok, nem fogalmaztam egyértelmûen bocsánat:)

a salofalk gyógyszer beszedésére gondoltam... hogy azt inkább kaja elõtt vegyem be, vagy közben, vagy ilyesmi...

köszi,
g.

Nincs jelen

 

#594 2006-09-29 10:04

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

szia gee

én értettem :) de nem tudom. nincs benne a leírásában? én a pentasát pl összevissza szedem mivel sajna össze-vissza is étkezem hol van hol nincs kedvem, de valaki azt mondta h evés elõtt és azt megvárni míg a szádban szétmálik apró részecskékre...
salazopirinesek majd írnak neked pontosat arrról.

Nincs jelen

 

#595 2006-09-29 10:31

Malacka
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Szia Gee,

ha jól emlékszem a dokim azt mondta, hogy a Salofalkot kaja elõtt kb. 1-2 órával kell bevenni. De ezt én sem tartottam be soha, mert képtelen voltam elõre megjósolni, hogy mikor fogok enni.

Nincs jelen

 

#596 2006-09-29 17:03

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

asszem judit mar volt errol szo a forumon...meg arrol is hogy miert...
de azt mar nem tudom...ha jol emlekszem ezt olvastam...

Nincs jelen

 

#597 2006-09-29 17:54

barna-by
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Mostmár értem!
Én detto Pentasázok, de én általába "desszertként" veszem be a melóba kaja után.De szerintem teljesen mindegy hogy mikor szeded be, én egy gyógyszernél se néztem mikor kell bevenni!Se a szteroidnál, se imurannál, se pentasánál, mégis jól vagyok!

Nincs jelen

 

#598 2006-09-29 20:33

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

én sem nézem...

Nincs jelen

 

#599 2006-09-29 20:34

Judit
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

dori nekem az rémlik h azért mert romlik az állapot sipolyképzõdés v ilyesmi... én 6 (2x3)adagot kaptam szûkülettel?????

Nincs jelen

 

#600 2006-09-30 20:09

dori
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

nem tudom...
mindenenesetre mintha azt hallottam vna ehhez kiegeszitonek hogy a sipolyokra kifejezetten jo a remicade...de lehet ezt majd mas megcafolja...mindenesetre szukulettel remicade...??pffff...furis...bar ehhez sem ertek...

Nincs jelen

 
IBDoktor
 

Láb

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB