#801 2010-08-26 15:32

Breki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Sipoly, tályog...

Megnézettem,azt mondta zsugorodott,kissebb mint volt,így nem csinálna vele semmit.Ennyiben maradtunk...van egy enyhe gyulladás a nyálkahártyán elég régóta,az nem tudom mitõl lehet..

Nincs jelen

#802 2010-08-26 19:15

zsuzsó 2
Tag

Szia Breki'
elõször is örülök, hogy zsugorodott :D de azt viszont nem értem, hogy meddig akarja halasztani a kivágását. Egyáltalán nem akarlak idegesíteni, de te mondtad, hogy már régen "ott" van s, hogy halmozott a kockázat....
Ez egy 20 perces mutatvány lenne, igaz nem õ "hordozza magával"- kiváncsi leszek mi lesz belõle-remélem semmi komoly :P
A gyulladás valószínû használódása miatt lehet, ha fájna akkor kend be Lidocain krémmel. Az elején egy kicsit csíp, de kibírható, Baby popsikendõvel törlgettem, az nem annyira durva, mint a papír,s jobban letisztítja.
Kívánom, hogy hamar szabadulj meg tõle.

Nincs jelen

#803 2010-08-26 20:51

Breki
Tag

Köszi aranyos vagy :)
Ha egyszer megunom,lehet átmegyek ujra a Lestárhoz,szerencsére itt lakik 2 km-re,és megpróbálom öt rávenni...

Nincs jelen

#804 2010-09-28 00:53

bepe
Tag

Teljesen kétségbe vagyok esve.
A végbélnyílás felett pár cm-rel egy gombostûfej nagyságú lyukat fedeztem fel.
Elég fájdalmas érzés.
Mi lehet ez? Kérlek, segítsetek!!!

Nincs jelen

#805 2010-09-28 04:15

clió
Tag

Kedves Bepe!

Komolyan gondolod, hogy lesz olyan sorstársad, aki a leírásod alapján megmondja, mi ez? Talán orvoshoz kellene fordulnod vele, nem gondoltál erre?

Én 30 éves crohn-tapasztalattal a hátam mögött csak annyit mernék mondani, hogy akármi is lehet, amit leírtál....
Lehet, hogy nem a crohnnal függ össze ( Figyelem: létezik crohn-betegen is olyan végbélsipoly, ami nem az alapbetegség miatt  van. Ezek a sipolyok - feltárás után - meggyógyulnak, véglegesen) , de az is lehet, hogy végbélsipoly kezdõdik, ami mindíg az alapbetegség aktivitását jelenti. Elõször el kell érni a remissziót, akkor a sipoly is "gyógyul", ami a mi esetünkben azt jelenti, hogy "kiszárad", vagyis nem váladékozik.
Természetesen, ha a sipoly lezárul (ez lázzal jár), akkor keletkezik a tályog, ami sûrgõs feltárást igényel...

Ennyit tudtam mondani, remélem, meggyõztelek, hogy fordulj orvoshoz!

Clió

Nincs jelen

#806 2010-12-17 10:24

Tim72
Tag

Sziasztok!

Látom szerencsére nem annyira pörög a topic, szerencsétlemségemre viszont ide kényszerültem.
8 évvel ezelõtt egy biciklitúra után lett egy szép kis tályogom a szebbik felemen ( nem a végbélnél, hanem a bal nagyajkon a comb felé, jelenleg a bal nagyajak azon része duzzatabb, lividebb), ami kifakadt magától, és amennyire tudott meggyógyult. Maradt egy 0,5 cm-es nyílás (valahol egy pici luk is lehet benne, de az nem látszik), de 6 éve semmit nem csinált, csak volt. Közben jártam kivizsgálásokra, colonoscopiára, CT-re..stb, ja és nõgyógyászatra. Senki nem törödött vele, pedig szóltam. Mivel senki sem törõdött vele, így pont a sebésznek nem szóltam róla, most már tudom, hogy ez hiba volt.
Most új nõgyógyászom van, elõször novemberben mentem hozzá, neki is elmondtam a fenti történetet, de ezzel õ sem csinált semmit, pedig szóltam neki, hogy mostanság valami pici szivárog belõle néha. Most hétfõn kellett újra mennem hozzá kontrollra, és én újra szóltam, hogy ezzel valami mostanság nem stimmel. Újra megnézte, és közölte, hogy minnél elõbb kérjek sebészeti konzultációt, mert õ nem tudja megállapítani, hogy hol lehet a másik vége (ebbõl gondolom, hogy sipoly, mert ki nem mondta senki), de akár a hasüregben is. Nem nagyon értettem a dolgot, mert az idén már háromszor volt hasi mûtétem és olyan szinten nézték át a beleket, és mindent a hasüregben, hogy azt mondták ott semmi nem maradt bent, amin bármi pici elváltozást  is találtak.

A sipolyomból idõnként, kis mennyiségben fehér-sárgás váladék folyik, de ami jobban zavar, hogy néha levegõ távozik belõle. Egyébként szerencsére fájni nem fáj. Nem is értem az egészet, mert a bélgáz rendesen távozik a végbélen keresztül, de ha adott helyzet miatt (például a munkahelyemen) vissza kell tartanom, akkor idõnként kiszelepel a sipolyon. De tegnap például csak lehajoltam felvenni valamit a földrõl, és már szelepelt a kis kedves. Tudom, hogy nem úszom meg az orvoshoz járkását, de szerintetek elképzelhetõ, hogy újra olyan nyugalmi helyzetbe kerül, mint amiben eddig volt? Jelenleg csak kamillával borogatom éjszaka, és anionos betétet használok, de ha van bárkinek valaim tapasztalata, hogyan lehetne könnyíteni a helyzeten azt nagyon megköszönném.
Idén már háromszor mûtöttek, 4 hónapig sztómával éltem, ezt most szeptemberben zárták, de azóta elég bélgázos vagyok, és a székletem állaga is változó. Volt idén két colonoscopiám is, az utolsó augusztusban, illetve a sebész azt mondta, hogy milliméterre átnéztek bennem mindent, és amin csak egy kis eláltozást is találtak azt kivágták.... és erre most itt ez a sipoly. Teljesen depis lettem tõle, hogy valószínûleg újra mûteni fognak, mert kis esélyt látok, hogy enélkül megússzam, ismerve a szerencse faktoromat. A segítséget elõre is köszönöm! :)

Nincs jelen

#807 2010-12-17 13:39

Kethleen
Tag

Szia Tim72!
Én annyit tudok hozzászólni,hogy nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni,mármint hogy tuti mûteni fognak.Sebész pontosabban megmondja neked mi a teendõ vele.Lehet hogy nem nyúlnak hozzá és magátol lezár majd ahogy az eddigi évek alatt is volt.Nekem is van sipolyom 3 éve és átérzem hogy félsz már "mindentõl".Fel a fejjel,csak pozitívan!

Nincs jelen

#808 2010-12-17 14:54

Tim72
Tag

Köszi szépen! :)

Ezzel a pozitív gondolkodással csak az a bajom, hogy ha véletlenül szépnek látom a világot, akkor szinte azonnal történik velem valami rossz! :) De gondolom ezt is én generálom, de mit csináljak így lettem összerakva 38 évvel ezelõtt! :)

Nincs jelen

#809 2010-12-18 09:04

én
Tag

Tim72! Írtam az itt regisztrált e-mail címedre magánban!

Nincs jelen

#810 2010-12-18 10:30

Tim72
Tag

Szia én!

Köszönöm megkaptam, és válaszoltam is!
További szép napot mindenkinek! :)

Nincs jelen

#811 2011-01-22 14:37

Tim72
Tag

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy volt valakinek olyan tapasztalata, hogy a túl szûk végbél, illetve a görcsösen záródó záróizom és a sipoly kialakulása között összefüggés van. Engem 99-ben egyszer már mûtöttek fissura anival, és már akkor tágítani kellet a végbél záróizmát. Viszont a mostani sztómazáró mûtétem óta ha lehet még inkább jellemzõ rám, hogy összerándul a záróizom, vagy nagyon erõsen zár. Most, hogy a sipolyom is aktív lett megfigyeltem, hogy a sipoly állapota mindig rosszabb, ha a záróizomzatomat nem tudom tartósan ellazítani. Valószínûleg nem én találtam fel a spanyol viaszt ezzel, de érdekelne, hogy más tapasztalt-e ilyen összefüggést? Van valakinek valami jó bevált technikája a végbél záróizom kíméletes tágítására? Minden ötletnek örülnék. Abban biztos vagyok, hogy pszihés eredetû is lehet a dolog, mert a legkisebb stresszre záródik az izom. Köszönöm!

Nincs jelen

#812 2011-01-24 18:48

sugi
Tag

Sziasztok!
Rég jártam erre,már restellem!
Kornél!
         Neked is igazán tudom ajánlani ezt az oldalt mccbe.hu és azon belül keresd ezt a bejedzést Biotechnológiai kezelések gyulladásos bélbetegségekben.Szerintem neked való megoldás lenne!

Nincs jelen

#813 2011-02-04 18:45

Tim72
Tag

Sziasztok!
Megkaptam az MR leletemet. Segéd fogalmam nincs, hogy ez most jó, vagy sem. Mondjuk, ha csak az orvosi vélemény részét értelmezem, akkor jobb lett, mint amire számítottam.
Bocsásátok meg nekem, hogy beírom ide, de csak hétfõn tudom átküldeni a gasztroenterológusnak, és egy kissé megijedtem.
" A rectum fala körkörösen közepes fokban megvastagodott. Kismedencében kevés szanad hasi folyadék is látható. A perirectalis zsrszövet tömegesebb, benne bal oldalon egy 4 mm-es, jobb oldalon egy 3 mm-es nyirokcsomó is ábrázolódik. A sphincter magasságában bal oldalról a bal nagyajak középsõ harmadáig követhetõen egy kb. 3 cm hosszuságú 5 mm maximális átmérõjû fistula járat ábrázolódik, melyben folyadék jelenleg is kimutatható, fala mérsékelt halmozási effektust mutat. Egyéb localisatioban afistula képzõdés jelenleg nem mutatható ki. Abscessus képzõdés nem látható. A perirectalis térben a vascularisatio fokozottabb, a jobb ovarium eltávolítva, bal ovárium kissé nagyobb, benne több 1-1,5 cm nagyság közötti cysta ábrázolódik.
Orvosi vélemény
A látott kép Chron-betegség következményének megfelel. Sphincter magasságában bal oldalról kiindulva nagyajakig a bal nagyajakban követhetõen jelenleg is aktivitás jeleket mutató fistula járat ábrázolódik.

Leginkább a nyirokcsomós rész zavar, a sipoly mondjuk 8 éve meg van, ebbõl 6 évet aktivitás nélkül éldegélt velem. Az aszisztenssel sikerült telefonon beszélnem, de úton volt, és csak az orvosi véleményt tudtam bemondani neki. Szerinte "a látott kép crohn betegség következményének megfelel" mondat nem azt jelenti, hogy aktív a crohn. Remélem is, mert 3 mûtét után már szeretnék egy kis nyugalmat, a sipolyt sem mûtetném meg azonnal, ha nem sürgöss. Bocsi mindenkitõl a hosszú írásért, de ki kellett írnom magamból!

Nincs jelen

#814 2011-02-16 16:52

Tami
Tag

Szia Tim!

Nekem minden Ct-n a nyirokcsomókra azt írják,hogy megnagyobbodott, volt nekem 5-6 mm is.
A doki mindig azt mondja, az a gyulladás miatt van. Szerintem ne izgulj emiatt! :-D

Nincs jelen

#815 2011-02-22 20:06

Attkamano
Tag

üdv

régi a hozzászólásod mi van veled azóta?

itt tályog lesz tuti

Nincs jelen

#816 2011-02-22 20:27

Attkamano
Tag

Sziasztok !

Volt e már valakinek olyan gondja, hogy a lágyékhajlat kezdett el fájni meg a combizom? Lehet tályog ami ráterjedt a lágyékhajlatra is? Az UH idõpont jövõ hétfõ a CT április 12 mit csináljak addig? Sürgõsségire nem akarok menni már nagyon unom, most kezdõdött két napja, lázam nincs...lehet csak izületi gyulladás csak kisugárzik?

Aki tud írjon valami megnyugtatót.

A

Nincs jelen

#817 2011-02-23 01:26

én
Tag

Kedves Attkamano! Megnyugtatni nem tudlak. 2008-ban nekem is a lágyékhajlatom fájt, a végén bedagadt mindkét lábam és a combizmom is fájt, végén már lábra se tudtam állni. Kiderült, hogy tályogtól szepszist kaptam. Persze ez nem kötelezõ érvényû. UH-n is látják, ha tályogod van. Persze, ha profi az ultrahangos doki. Egyébként, ha lázad, hasmenésed nincs, akkor lehet, hogy ízület. Elég megnyugtató voltam (mosolygó)?

Nincs jelen

#818 2011-02-23 09:07

Attkamano
Tag

Szia Én !

Igen aranyos vagy,,,Lázam nincs de ez a lágyékhajlat dolog nyugtalanít.UH majd jövõ hét hétfõ, de nagyon szorongok kérek elõbb valahová. Köszi azért...

A

Nincs jelen

#819 2011-02-23 09:34

én
Tag

Attkamano! Ne szorong, mert attól csak romlik az állapotod!

Szerkesztette: én (2011-02-23 09:35)

Nincs jelen

#820 2011-02-23 09:52

kiscica1982
Tag

Sziasztok,

a hüvely és végbél között van egy pont- érezhetõ kis duzzanat- amit, ha megnyomok, nagyon fáj és végbélbõl sárgás vmi folyik (régebben rózsaszín, vagy esetleg élénk piros vér folyt) a Doki nem érzi...
Most volt a 2. évi remi elkezdés, most már 8 hetente fogok járni.
MR 8 hét múlva.
Ma megyek nõgyógyászhoz, hátha õ érzi.
A baj, hogy most már a derekamtól a combom hátsó felének közepéig érzem.
Hapcizni, köhögni alig merek mert fáj.

Most ez akut és menjek be a kórházba? vagy valami ötlet?

Lehet vmi tályog?

Köszi a válaszokat!

Nincs jelen

#821 2011-02-23 09:53

kiscica1982
Tag

ja, többször van hõemelkedés.
Tegnap feküdtem egész este, csak hason, mert úgy esett jó... :(

Nincs jelen

#822 2011-02-24 17:50

ser
Tag

Sziasztok!

Ajánljatok kérlek olyan jó orvost/orvosokat,akik sipolyzáró mûtéteket végeznek (Budapesten,vagy Szabolcs esetleg Borsod megyében),és jó tapasztalataitok vannak vele/velük kapcsolatban!
Köszönöm elõre is a segítséget!
Mariann

Nincs jelen

#823 2011-02-24 17:54

Attkamano
Tag

Sziasztok !

Jaj KISCICA nem irigyellek téged sem..nem vagy túl jól. Nekem meg még mindíg ezek a bizonytalan tüneteim vannak. 3 napja próbálok magamnak elviselhetõ idõpontot CT re... egyszerûen képtelenség. Áprilisi meg májusi idõpontok vannak az UH ot nagy kegyesen adták jövõ hétfõre ezzek a télyog gyanúval. Nagyon érdekes lehet psoas tályog. Nem mindíg jár lázzal vannak nem tipikus formái is. Csak az izom fáj meg duzzadt, de nem meleg.Néha fáj néha nem de fel tudom emelni a lábamat... ÉN mondhatnál akár privát mailben errõl valamit neked pontosan hogy kezdõdött...Nem akarok újjabb mûtétet..láz nincs görcs mérsékelt szóval semmi tipikus valakinek ötlete?

Nincs jelen

#824 2011-02-24 18:35

kiscica1982
Tag

Attkamano,

ilyen ez az egészségügy.... amúgy ha bedurran és akut, akkor meg haljál meg?!?! vagy mi?
Akkor ez szerinted is gyanús....

Ma végigolvastam -oldalt fekve- a fele topikot... hát elég gyanús a Tied és az enyém is...

Holnap, ha megvizsgált dokinéni, majd jelentkezem.

Szerintetek mi lehet, ha nem tályog? Izomgyulladás... nem is tudom mi van még odalenn...

Jobbulást mindenkinek.

Nincs jelen

#825 2011-02-26 21:30

Attkamano
Tag

Szia !

Kiscica fogjunk össze keressünk sebészt nos? valami elérhetõség? nekem van fortunafia@gmail.com írsz erre?

a

Nincs jelen

#826 2011-02-26 21:43

Attkamano
Tag

Sziasztok !

Azért nyitottam ezt a topikot, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat tályog ügyben. Nagyon nehezen diagnosztizálható, alattomos és komoly jelenségrõl van szó. Akinek volt tapasztalata írja le. Nekem most nagyon gyanús a lábfájdalmam mely sajnos arra enged következtetni, hgy tályogom van másfél évvel a mûtét után...lehet ez?

Nincs jelen

#827 2011-02-27 00:20

én
Tag

Attka! Off! Én viszont írtam neked erre a mail címre! ON!

Szerkesztette: én (2011-02-27 00:20)

Nincs jelen

#828 2011-02-27 13:37

Attkamano
Tag

A cenzor összevonta a kettõt:-) figyelek ám:-)

Nincs jelen

#829 2011-02-27 14:45

én
Tag

Na megjelent a nagytestvér, aki figyel.

Nincs jelen

#830 2011-02-28 09:10

kiscica1982
Tag

Sziasztok,

sajnos 7végén nem tudtam jelentkezni, mert elég ramatyul voltam... sad de:
Péntek dokinéni- már sem ülni, sem állni, sem feküdni nem tudtam, megnézte- végbél utolsó részébe ürül a cucc, azt mondta, valószínûleg fonalazás lesz- egybõl hívta a sebészt- vérvétel (mûtét elõkészítéshez)
2órás várakozás után- doktorbácsi megnézte- nem tárjuk fel, mivel nem "körülhatárolható" vagy ilyesmi.
Szteroidos kúp, és a javaslatok: egyek úgy, hogy ne legyen kemény széklet, produkáljak pépeset, ha kell, vegyek be Guttalaxot... smile minden székelés után fürdés, betadin, és pihenés.
Gasztron kaptam még Supplint is. 7végére haza...
Hát a fájdalmaimat még a legnagyobb ellenségeimnek sem kívánom (márha vannak)... sadsad
Tegnap már jobb volt, már csak hõemelkedés... és már menni is tudtam...

A legérdekesebb, amit a gasztros dokinéni mondott: biztos a remi hozta ki (két hete szerdán kaptam), de nem baj, mert legalább láttuk ilyen állapotban is, mivel én ezt már régóta mondogattam...

Hát ennyi- csütörtökön megyek vissza a sebészetre...

Tünetmentes hetet mindenkinek!

Attkamamó!
Írj, hogy vagy... és sebész ügyben is...

Nincs jelen

#831 2011-03-02 10:46

Tim72
Tag

Sziasztok!

Volt már valakinek bél és a hólyag között sipolya? Azt olvastam, hogy ennek tünete, ha levegõ távozik a vízelettel. Ha valakinek volt ilyen, akkor leírná, hogy ez mit jelent? Eltûnt a gasztrosom, sebészhez meg csak a jövõ hétre kaptam idõpontot. A februári mr vizsgálaton csak a már tudott végbél zároizomnál garázdálkodó sipolyomat mutatták ki, annak ehhez köze nem lehet. De valami nem stimmel pár napja a vízeletemmel sem. Ha alaposan megnézem, akkor olyan mintha néhány nyagyon apró buborék "pezsegne" benne. A férjem szerint nem kell alaposan nézni! :)

Nincs jelen

#832 2011-03-02 17:41

Attkamano
Tag

Szia @cica !

Jobban vagyok az UH néni azt mondta psoas rendben, valszeg az izületem rosszalkodik...:-(

Majd írj mi van...és kicsikét jobb?

a

Nincs jelen

#833 2011-03-02 19:23

Juni
Tag

Kedves Tim72!

Ebben konkrétat nem tudok neked mondani, nekem máshol alakult ki anno sipoly. Belinkelek egy oldalt hátha segít valamit.
http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/beteg … 6809BD507D

Szerkesztette: Juni (2011-03-02 19:23)

Nincs jelen

#834 2011-03-02 21:27

kiscica1982
Tag

Sziasztok,

holnap megyek vissza a sebészhez, szorítsatok! :)

Attkamanó,
nincs fájdalom, de a hõm olyan, mint a sinus görge :) 37 és 37,5 között.

Nincs jelen

#835 2011-03-02 21:29

kiscica1982
Tag

nem görge, görbe :)

Nincs jelen

#836 2011-03-03 10:26

Tim72
Tag

Juni!

Köszönöm szépen. Elolvastam. Kicsit megnyugodtam. :) Itt azt írják, hogy a vastagbél és a hólyag között kialakult sipoly vizeléskori fájsalommal jár, szerncsére nekem ilyen nincs. Talán ezt megúszom.
A másik sipolyom sem egyszerû, de azt a februári MR szépen kimutatta, most arra várok, hogy a sebész eldöntse, mûthetõ, vagy sem. ( Egyébként ennek egyik fele a külvilágba kandikál, a másik fele meg az amúgy is heges, szûk végbél záróizomnál van). Ha nem mûthetõ, akkor biológiai kezelést helyeztek kilátásba. Végül is 1 hónapos a kismedencei és gáttájéki MR leletem, azon semmi más csúnyaságot nem mutattak ki. Ha jól tudom azért az MR a sipolyokat, daganatot, tumort és polipot is pontosan kimutatja. Köszi! :)

Nincs jelen

#837 2011-03-03 10:31

Tim72
Tag

Mondjuk utoljára 2010. szeptemberében találkoztam szikével, reménykedem benne, hogy az élet, mint nagy tréfamester nem gondolja, hogy minden évben párszor fel kellene dobnom magam a mûtõasztalra! :) A tavalyi 3 mûtét után már most is úgy érzem magam, mint egy kicsontozott csirke! :) Az is érdekes, hogy napi 1 gr Pentasan kívül semmi más gyógyszert nem kapok...... és a dokim szerint nem is indokolt. Mit mondjak nem mondhatnám, hogy szétvett a lelkesedés, hogy újra randizhatok a sebésszel, fõleg a kellemes RDV vizsgálat nem hiányzik.... a fene se érti, hogy ezt még mások élvezni is tudják! :)

Nincs jelen

#838 2011-03-03 13:39

Tünde
Tag

Szia Tim72,

Nekem is a sipolyaim miatt biológiai kezelést javasoltak 4 éve.
Kaptam Remicade-et 3 évig folyamatosan 8 hetente. A sipolyaimra jó volt, visszahúzta.
Most szûkületem van amit mûteni kell...
A Remi szûkületre nem adható azt hiszem, mert még nagyobb problémát okoz.
Vedd figyelembe ezt is. Jobbulást!
Tünde

Nincs jelen

#839 2011-03-03 15:13

én
Tag

Tim72! Tündének igaza van. Sipolyra jó szokott lenni a biológiai kezelés, de szûkületeseknek ritkán alkalmazzák. A gasztrós dokid felcserélhette volna a két dolgot. Elõször biológiai kezelés, aztán sebész, ha az nem hat.
Tünde, reméljük, hogy minden ok lesz nálad! Tessék itt az újabb példa a sipolyos-szûkületes crohn-ra!

Nincs jelen

#840 2011-03-03 19:10

kiscica1982
Tag

Sziasztok,

rendben vagyok mindkét doki szerint-  3 hétig kúp + Supplin- reménykedünk, hogy nem lesz rosszabb. :)

Köszönöm a támogatásotokat, véleményeteket!

Nincs jelen

#841 2011-03-03 19:14

mercy70
Tag

Tim!Nekem szûkületeim is vannak,mégis kapom a Remicadet sipolyok miatt.A Remicade nekem mindenre jó csak épp a sipolyokat nem zárja.Egyenlõre.(de még bízom benne,augusztusban jár le az 1 év)    :)

Nincs jelen

#842 2011-03-04 08:55

Tim72
Tag

Köszönöm a segítséget! Egyébként én is úgy érzem, hogy két olyan megoldás közzé kerültem, amelyikbõl jól nem tudok kijönni.  A helyzet az, hogy nem tudom mivel járnék jobban. Végigolvastam a Remicade fórumot, és tényleg nagyon változó a helyzet. Ugyanakkor végigolvastam ezt a fórumot, és itt sem annyira rózsás a sipolymûtétek eredménye. Szóval azt hiszem szép még talán lehetek (erõs túlzás!), de okos nem. :)  Nekem az is gond, hogy egyébként a sipolyon kívül, tünetmentesnek érzem magam. Ez csak romolhat, hiszen a biológiai kezelésnek is vannak mellékhatásai, a mûtétnél meg bõven elég, ha az ember 1 hétig kórházban van.
Tünde: eredetileg a tavalyi mûtétek elõtt én sem kaphattam biológiai kezelést, mert belsõ sipolyon kívül, szûkületem is volt. Ezért lett belõle mûtét, aztán a mûtét miatt sztóma, aztán a sztóma miatt egy zárómûtét. :) Az a jó, hogy ha összegezhetem a két fórumon lévõ hozzászólásokat, akkor akit a külvilágba kacsintó sipollyal mûtöttek, azok egy részénél kiújult, vagy be sem gyógyult rendesen. Akinél biológiai kezelést alkalmaztak, azoknál meg vagy zárult, vagy nem, egyrészüket a kezelés nagyon megviselt, mást nem, és van akinek egyáltalán nem volt tartós a javulása, másnak pedig tünetmentességet hozott. Hát tényleg szerencse kell az élethez, csak eddig nem éreztem magam a Szerencse lányának..... lutri ez, kérem! :)

Nincs jelen

#843 2011-03-14 13:05

kiscica1982
Tag

Sziasztok,

megint itt :( sajnos nem véletlenül.

Múlt hétre kikészített a Supplin- teljesen szétmarta a garat, nyelõcsõ gyomor nyálkahártyát- gombásodás stb... :(

Tályog akkor még rendben volt- elhagytam a Supplint, ma már nem esik jól ülni, fáj azon a bizonyos ponton, hõemelkedés...

Mi lesz ebbõl???

Most már teljesen elegem van... Mit csináljak???

Szép napokat nektek!

Nincs jelen

#844 2011-03-14 18:33

mercy70
Tag

Kiscica!Vagy kiszenveded az utolsó legfájdalmasabb percig is állandó ülõfürdõzéssel vagy irány a sebészet.
Tramadol,Contromal nagy mértékben csökkenti a fájdalmat.Nekem bevált.

Nincs jelen

#845 2011-03-15 13:22

kiscica1982
Tag

Mercy,

köszi...
Nekem azt mondta a sebész- nem lehet fürdeni- csak tus, langyos vízben... :(

Nyomom a kúpot reggel este- talán emiatt tudok még járni...

Köszi a tanácsokat... próbálkozom... :)

Nincs jelen

#846 2011-03-19 15:00

kiscica1982
Tag

Sziasztok,

tegnap voltam CT-n beöntéses, majd ivós kontrasztanyagos...
ma hívott a dokim :(
van 1cm-es tályog és sipolyok-
(de ugye ezek nem a bõrfelszínen...)

hétfõn kapok idõpontot fonalazásra, elvileg bódítás- altatás- nem fogok emlékezni.

Egy- két infúzióig benn lesz.. (8-16 hét?!)

Fonalazásról írjatok... kicsikét félek... :(

Nincs jelen

#847 2011-03-19 15:33

mercy70
Tag

:(    Szorítok Neked!
Ne félj és kitartás!

Nincs jelen

#848 2011-03-23 18:36

monic2005
Tag

Sziasztok! Örülök ,hogy rátok találtam az interneten csak sajnos az el szomorít ,hogy ennyien szenvedünk sipolytól.Sajnos én már 16 éve küzdök vele pedig még csak 29 éves vagyok.Sajnos nekem a combom belsõ felén alakult ki 12éves koromban elõször,anyukámnak is volt sajnos.Elmentem sebészhez aki 6 évig félre kezelt és minden féle érzéstelenítés nélkül tépkedte a húst a lábamból mindenféle magyarázatot adva.Ezt 6 év után meg untam eddigre 4 centis luk tátongott a lábamon sajnos.A barátnõm férje plasztikai sebész vele beszéltem róla mire hatásos eredményt kaptam! Közölte velem hogy tömény hiperról tablettát rak a lábamra és morfiumot add mert a tabletta marni fog ,mint az õrület,de ki irtja a legkisebb járatból is a sipolyt majd speciális bõr pótlással helyre hozta a 4 centis lyukat.végig  csináltam 3 nap alatt ma már csak kicsi hegem van és ott semmi gondom,viszont most ki újult a bal combom belsõ felén.Olvastalak titeket és majd halálra rémített,hogy írjátok ez a chron betegséggel is össze függhet. Várnám olyanok válaszát vagy tanácsotokat aki esetleg ilyen formában átesett a sipolyon ,mert én félek magyar orvos keze alá feküdni és nincsen semmi gyomor panaszom,de láttam ti írtátok hogy sokan gyomorra tünet mentesek mégis betegek! köszönöm válaszotok.üdv.monic.

Nincs jelen

#849 2011-03-23 18:55

monic2005
Tag

Sziasztok! Örülök ,hogy rátok találtam az interneten csak sajnos az el szomorít ,hogy ennyien szenvedünk sipolytól.Sajnos én már 16 éve küzdök vele pedig még csak 29 éves vagyok.Sajnos nekem a combom belsõ felén alakult ki 12éves koromban elõször,anyukámnak is volt sajnos.Elmentem sebészhez aki 6 évig félre kezelt és minden féle érzéstelenítés nélkül tépkedte a húst a lábamból mindenféle magyarázatot adva.Ezt 6 év után meg untam eddigre 4 centis luk tátongott a lábamon sajnos.A barátnõm férje plasztikai sebész vele beszéltem róla mire hatásos eredményt kaptam! Közölte velem hogy tömény hiperról tablettát rak a lábamra és morfiumot add mert a tabletta marni fog ,mint az õrület,de ki irtja a legkisebb járatból is a sipolyt majd speciális bõr pótlással helyre hozta a 4 centis lyukat.végig  csináltam 3 nap alatt ma már csak kicsi hegem van és ott semmi gondom,viszont most ki újult a bal combom belsõ felén.Olvastalak titeket és majd halálra rémített,hogy írjátok ez a chron betegséggel is össze függhet. Várnám olyanok válaszát vagy tanácsotokat aki esetleg ilyen formában átesett a sipolyon ,mert én félek magyar orvos keze alá feküdni és nincsen semmi gyomor panaszom,de láttam ti írtátok hogy sokan gyomorra tünet mentesek mégis betegek! köszönöm válaszotok.üdv.monic.

Nincs jelen

#850 2011-03-23 19:17

én
Tag

Monic! Nekem a jobb combom belsõ felén a hajlatban volt tályogom. Egy sebész doki fölvágta, több napig tisztították, majd begyógyult. De nekem volt a jobb kismedencémben is tályog és onnan csorgott le valószínûleg. Na és persze voltak bélpanaszaim is, hasmenés, hányás, láz, rossz vérkép. Javaslom, hogy kezdetnek csináltass vérképet: fehérvérsejt, süllyedés, crp.És ebbõl egybõl kiderül, hogy IBD-s beteg vagy-e.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb