#4701 2010-12-24 21:17
- Bordás
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Szia Ildike!
Maximum egy kis bélgázképzõdés mehet végbe, más nagyon nem a hasban a medroltól. Ettõl érezheted magad felfújva. De még sok gyógyszernek írják a betegtájékoztatóján, hogy haspuffadást idézhet elõ.
Nincs jelen
#4702 2010-12-24 21:51
- Zsuzskaa
- Tag
vashiány is okozhat hajhullást. ha jól emlékszem elég vérszegény vagy. Lehet hogy az a gond?
Nincs jelen
#4703 2010-12-25 09:21
- Ildike
- Tag
Igen vérszegény is vagyok, de amíg a budenofalkot szedtem nem hullott csak 1 kicsit. most meg eléggé mióta medrolt szedem
Nincs jelen
#4704 2010-12-25 14:53
- diatomaceous algae
- Kitiltva
A medrol mivel csökkenti az immunmûködést, hajlamosabb vagy fertõzésre. Megeshet hogy valamilyen gombás fertõzést elkaptál a fejbõrön, és ez okozza a hajhullást. Egy jó bõrgyógyász meg tudja állapítani. Nizoral samponnal kell kezelni minimum 4 hétig, heti legalább 2 alkalommal. A Nizoral sampon most kereken 3000 Ft, vény nélküli.
Viszket a fejbõröd?
Szerkesztette: diatomaceous algae (2010-12-25 14:54)
Nincs jelen
#4705 2010-12-25 19:07
- Ildike
- Tag
diatomaceous algae! nem viszket
Nincs jelen
#4706 2010-12-26 12:27
- Ildike
- Tag
Ahogy csökkentem a medrolt úgy fog az arcom is lemenni?
Nincs jelen
#4707 2010-12-26 13:17
- Ildike
- Tag
Csak azért kérdeztem hogy a hason puffadást okoz-e mert nekem olyan mintha a gyógyszer felfújta volna a hasam de nem vagyok gázos. Vagy csak simán híztam volna?
Nincs jelen
#4708 2010-12-26 18:01
- Napfori
- Tag
szliva!
Visszatérve az adó-visszaigénylésre gyógyszereknél... Ha minden igaz tényleg lehet még ezen a téren visszaigényelni, de a továbbiakat, pontosan megírom késõbb! Remélem olvasod!
Nincs jelen
#4709 2010-12-26 19:47
- Bordás
- Tag
Ildike!
A medrol okozhat úgynevezett "holdarcot" ami egy kisebb mellékhatása, de igen ahogy csökkentitek majd a szert úgy fog leapadni. Ha viszont tényleg vashiányos is vagy akkor nagyon ajánlom neked, azt lehet nyugodtan enni, a májacskát+cékla. Ezek nagyon egészségesek és többféle módon is el lehet készíteni, ahogy szem-szájnak ingere. Ha viszont nem szereted az nem jó, de tessék szépen ilyet is enni nagy szüksége van a szervezetnek rájuk.
Elképzelhetõ hogy híztál is a medroltól. :) Üdv!
Nincs jelen
#4710 2010-12-26 21:07
- mamo
- Tag
A máj az állat méregtelenítõ szerve, mint az embereknél. rengeteg méreg található benne.
Vas is van benne. Félévben egyszer bírom megenni.
Nincs jelen
#4711 2010-12-27 11:32
- ani80
- Tag
Sziasztok!!!
Én használom az Aole Verát,nekem hála az égnek ugytünik használ.Bármit ehettem-ihattam nem voltak panaszaim.Mindenkinek ajánlom probálja ki,nem olcsó és nem rögtön az elsõ adagnál fejti ki a hatását,de türelmesnek kell lenni.A flavin 7-et még nem próbáltam,de ki fogom próbálni.
Nincs jelen
#4712 2010-12-28 13:26
- Bordás
- Tag
Sziasztok!
Az nem lehet mikor annyira rosszul voltam az imuran-tól az azért volt mert 2és fél tablettát kellett szedjek így az egyiket félbe kellett törjem, de azt úgy tudom tilos, és a betegtájékoztatón is ott van, hogy tilos eltörni-szétrágni vagy ilyesmi. Létezhet ettõl ilyen?
Köszi!
Nincs jelen
#4713 2010-12-28 17:41
- marcsi0727
- Tag
Csak felénk hiánycikk az Imuran, vagy máshol is? Másfél hét futkosás után megértem beszerezni...
Nincs jelen
#4714 2010-12-28 19:27
- Veroniks22
- Tag
Marcsi!
Csepelen is az, csak a 4. gyógyszertárban tudták kiadni a múlt héten.
V.
Nincs jelen
#4715 2010-12-28 20:24
- Melcsi_
- Tag
Most újra hiánycikk az Imuran...de azért nem kell pánikolni. Nekem az egyik nagy bevásárlóközpont gyógyszertárában sem tudtak adni 50 mg-os imurant....így rendeltem, de 4 nap után is csak 2 doboz 25 mg-sel tudtak megdobni.
Ha nincs, akkor kérjétek a gyógyszertárat, hogy rendeljenek. Az ünnepek miatt meg naná h nem 1 nap alatt érkezik meg a cucc. :)
Nincs jelen
#4716 2010-12-28 20:29
- zotyesz
- Tag
Ha valaki nem tudna szerezni imurant nekem akad pár db 50 mg os .
Nincs jelen
#4717 2010-12-28 21:03
- figureout
- Tag
Szia BORDÁS! Nekem volt övsömöröm, de nem az alap betegségem kapcsán, legalábbis akkor az még nem volt. De én úgy tudom, h az övsömör az csak a derék tájékon van, hason, illetve hátul és csak ezt a területet érinti. Nem lehet h inkább pikkely sömöröd van? vagyis pszoriázis. Ugyanis nem ugyanaz a kettõ, ha jól tudom.
Szerkesztette: figureout (2010-12-28 21:04)
Nincs jelen
#4718 2010-12-29 11:51
- Bordás
- Tag
Szia figureout!
Nekem sajnos nyaki idegpályán indult el ez az egész ceremónia, és kicsit terjedt le a gégém felé, hátul pedig ment a fejtetõmre. Most már szinte elmúlt hála alig látszik valami, de ezt megmondták, hogy övsömör, nem pikkely, de azt néztük mi is, hogy érdekes hogy itt indult el nálam, mert ahogy írtad te is ennek az elõfordulási helyeit ott a leggyakoribb, mondta a bõrgyógyász, igen ott a leggyakoribb de máshol is kijöhet, mert a lényege, hogy idegpálya mentén megy az egész ami nálam a nyaki volt, és egy gyengébb immunrendszer+stresszesebb idõszak ami kiválthatja. Mondjuk pokoli fájdalmas az tény, és örülök, hogy már vége, emlékezni sem akarok rá többet.
Szia!
Nincs jelen
#4719 2010-12-29 14:54
- marcsi0727
- Tag
Köszi, ha nagy baj lesz, majd szólok. Most sikerült feltöltenem az Imuran készletemet.
Nincs jelen
#4720 2010-12-30 10:42
- Ede
- Tag
Sziasztok!
A máj nincs tele méreggel. A méregtelenítõ szerepe abban áll, hogy átalakítja azokat az anyagokat, amik mérgek lennének és segíti a szervezetet, hogy azokat változatlan formában ürítse ki a vizelettel, széklettel. Legalábbis én így tanultam, meg így is lehet olvasni felõle. Nyilván, ha tele lenne méreggel, nem javasolnák elfogyasztását.
Jobbulást Mindenkinek!
Nincs jelen
#4721 2010-12-30 11:03
- Brigus
- Tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot és láttam,hogy van aki használ Aloe-vera készítményt.Érdekelne,hogy milyet és,hogy mennyibe kerül.
Írok magamról,hátha tüneti hasonlóságok is vannak.
2009.novemberében diagnostizáltak Colitis Ulcerozára.Azóta effektíve nem volt tünetmentes idõszakom.Szülés után kezdõdtek a problémák.Most 2 éves a kisfiam és szeretnék visszamenni(vissza kell mennem ) dolgozni.Szeretném magam olyan állapotba hozni,hogy ne kelljen mindig attól rettegnem,h kiérek-e a wc-re idõben vagy sem.
Idén augusztus óta szedek Medrolt,és talán most sikerül leépítenem(már 12 mg-nál tartok),mellette szedek napi 3 Imuránt+2x2gr Pentasa granulátumot.Eddig mindig vissza kellett emelni a medrolomat mert el kezdtem vérezni.De szerintem ez inkább összefüggöt a lelki megterhelésekkel mint a medrol leépítéssel.
A folyamatos görcsös,préselõ székletürítések miatt jó kis kinövéseim vannak a végbélnyílás körül amik nem tudnak elmúlni.Voltam vele Proktológusnál de azt mondta,h nem aranyér okozza a problémáimat.És amíg a Colitisemet nem hozzák rendbe addig õ nem tud vele mit kezdeni.Így viszont futom a köröket.Ezért gondoltam az aloe-verára ami talán belülrõl tud segíteni.Ráadásul kb 1.5 év alatt több mint 40 kilót fogytam aminek következtében eltüntek a védõpárnáim.Néha még a fehérnemû is erõsen zavaró.
Hasmenésem effektíve nincs vagy csak ritkán.(a vas fogja a hasamat)Napi kb 6-7 x vagyok kint de az esetek többségében csak trutyi jön belõlem,esetleg kevés széklet.Viszont másnap pótolom az elmaradtakat és akkor kikészülök teljesen.Iszonyatos görcsök,préselés és utána napokig véres trutyi ami folyamatosan ürül.(akár a legkisebb mozgás után is szaladnom kell ki pl:gyerek ráül a hasamra,vagy lehajolok valamiért)
Köszönöm a válaszokat:
Brigus
Nincs jelen
#4722 2010-12-30 11:44
- Ottó
- Tag
Szervusz Brigus!
Én használtam és lehet, hogy fogok még használni aloe vera készítményt. Tudomásom szerint a juice formában fogyasztott aloe vera nagyon nem jó a benne levõ egyéb irritáló anyagok miatt. Ismeretem szerint az aloe vera gyógyhatását az un poliszacharidok (cukormolekulából álló összetett óriássszénhidrátok) biztosítják. Én olyan készítményt szedtem amiben csak ezek a poliszacharidok vannak. Ha emlékeim nem csalnak 3 kapszulában van kb 3-4 dl aloe lébõl kivont hatóanyag. Súlyos esetben 9 kapszulát ír a használati utasítás naponta. Nos ez nagyon drága , így fogyasztva ezt a készítményt havi kb 30-40 eFt. Márkáját nem mondom, ha érdekel megírom személyesen. Nincs közöm a céghez, nekem sokat használt. Valószínûleg, ha rosszabbul leszek akkor bevetem, mint nehéztüzérséget.
A megoldást most is az életmódváltoztatásban látom, neked is ezt ajánlom elsõsorban.
További jó egészséget neked is !!!
Szerkesztette: Ottó (2010-12-30 11:48)
Nincs jelen
#4723 2010-12-30 16:09
- Brigus
- Tag
Szia Ottó!
Köszönöm a Választ!
Minden képen érdekelne a márkája ennek a készítménynek.Gondoltam,hogy aranyárban mérik,de ha megkímél a további kínlódástól akkor megéri.
Az mit jelent,hogy sokat segített Neked?
Mit jelent az életmódváltás?
Igyekszem diétázni,nagyon ritkán bûnözök.A stressz meg egy olyan dolog amit sajnos csak minimálisan tudok befolyásolni.
Köszönöm Brigus
Nincs jelen
#4724 2010-12-30 18:23
- Enikõ
- Tag
Sziasztok!
A lányomnál diagnosztizáltak Colitis ulcerozát. Pentasát, Medrolt(pár nap múlva leépítjük teljesen) és Imurant szed. Az a problémánk, hogy már augusztus óta szedi az Imurant és nem hat. Többször elõjött a véres széklet (ma is). Ilyenkor jól megijedünk. Mikor emeltük az adagját, attól nagyon étvágytalan és kedvetlen lett. Ez normális? Nálatok is így mûködik? A véres széklet mindig elõ fog jönni?
Egy 3 éves kislányról lenne szó.
Ebben az idõben pedig egyfolytában folyik az orra, náthás, köhög. De semmit nem adhatunk Neki az Imuran miatt csak C-vitamint.
Erre tudtok valami megoldást? Ti esztek narancsot? Mert ezt sem javasolják, viszont a gyerek imádja.
Köszi a válaszokat elõre is.
Nincs jelen
#4725 2010-12-31 08:00
- Ottó
- Tag
Szia Brigus!
Küldj levelet az e-mail címemre és válaszolok. A ki-kicsodában beírtam a címem. Én csak az elsõ 2-3 hónapban szedtem belõle napi 9-et már 7 éve. Legutóbb tavaly nyáron szedtem, de már akkor csak napi 3-at így csak fenntartó kezelésként. Mivel jól vagyok azóta nem vettem. Egyelõre nem is akarok. Hatását éreztem a hasamon viszont nem hat olyan hirtelen mint a gyógyszerek. Nagyon érdekes volt pl a testemen levõ egyéb alkalmi sebek (horzsolás , vágás ) ezek is sokkal hamarabb gyógyultak és másképp, hegmentesen!
Pedig ezt a kiegészítõt nem rákentem, hanem belsõleg használtam.
Mint esetleg tudod én vegetariánus vagyok már 5 éve most már tejtermékeket sem eszem, tojást néha. Akkor amikor leszoktam a húsról óriási változást észleltem, az aloe készítményhez nem foghatót. Én azt tartom , hogy a colitisért is fõként a húsfogyasztás okolható. Ebbõl az élelemnek nevezett anyagból szabadul fel sok méreg a megemésztése során, ami az arra hajlamos embereknél a gyulladást kiváltja. A gõzmozdony is akkor megy , ha felfûtjük a kazánt szénnel. Nálunk a gyulladás fenntartásában és kiváltásában felelõs a hús. Ha a mozdonynál kihagysz 1-2 lapát szenet attól még nem áll le. Esetünkben is ha 1-2 nap nem eszel húst ne várd, hogy rögtön jobban leszel.
A másik meg a nyers gyümölcsök zöldségek visszaépítése a táplálkozásunkba.
A készítmény márkáját inkább személyesen írom meg, ha érdekel, mert nem reklámozunk itt.
Üdv-tel: Ottó
Nincs jelen
#4726 2010-12-31 09:00
- Brigus
- Tag
Szia Enikõ! Túl sok tapasztalatom nincs a gyógyszerekkel de én is ezeket szedem.Nekem amikor visszajött a vérzés mindig a medrolt emelték vissza. Az imuránról én azt olvastam fórumokon,hogy hónapokba is beletelhet amíg kifejti a hatását.Nekem még a stressz is provokál vérzést ami 1-2nap alatt megszûnik!Nem tudom,hogy egy ilyen pici lánynál ez,hogy mûködik.Szerintem mindenképp beszélj az orvosotokkal.Nekem 2 éves a kisfiam és én is félek,hogy esetleg a hajlamot örökölhette a betegségre. Elmondanád,hogy nálatok,hogy derült ki?Van a családban más is aki colitiszes? Köszönöm a választ és kívánok Mindenkinek TÜNETMENTES Egészségesebb Boldog Új Évet
Nincs jelen
#4727 2010-12-31 14:52
- Enikõ
- Tag
Szia Brigus!
Nem , nincs a családban ilyen betegség. A lányomnál is nehezen diagnosztizálták. 3 hónaposan véres volt a széklete, akkor azt mondták csak repedés van a végbelén (szerintük én sértettem meg hõmérõzés közben), kaptunk rá kenõcsöt, ennyi. Mikor elõjött többször jártunk gyerekorvosnál, de õ mindig a sebészetre küldött minket. Aztán kb 1,5 éves korában nagyon csúnyán kezdett vérezni, akkor kértünk idõpontot gasztroenterológushoz. Csak 2 hónapot kellett várni, de közben abbahagytuk a tejtermékek fogyasztását. Ettõl egy kicsit jobb lett.
Mikor végre eljutottunk szakrendelésre, ott is tejallergiára gyanakodtak, laborok, majd újabb 2 hónap múlva tükrözés. Az eredmény Crohn gyanú. elkeseredtünk. Megpróbáltuk a kizárólagos tápszeres kezelést, (pont Karácsony volt)de a gyerek nem bírta, akkor már majdnem 2 éves volt, már nem evett semmit. Utána jött a Pentasa és a Medrol. A Medrol hatásos, de ekkora gyerek nem kaphatja túl sokáig. Ezért próbálkozunk most az Imurannal. Közben tavasszal megint volt egy tükrözése, ott már colitist állapítottak meg. Csak a vastagbele van gyulladásban, de az egész sajnos.
Közben egy jó kedvû, mosolygós kislány. Ránézésre semmi gondja nincs. Bár mostanában ez a sok megfázás kicsit lehangolta. Egyfolytában folyik az orra. És persze az öccse is mindig elkapja tõle, egymásnak adogatják.
Szóval nálunk elég korán jelentkezett az elsõ tünet. Mi is aggódtunk, hogy a tesójával mi lesz, de egyenlõre úgy tûnik õ egészséges.
Írtad, hogy a stressz is okozhatja. Mi is gondoltunk rá, mert elég sokat hisztizik, és a tesójára is féltékeny. Néha simogatja, néha meg elveszi a játékát. de ezzel igazából nem tudunk mit kezdeni.
Jövõ hónapban menne oviba, nem tudom így mehet-e egyáltalán.
Köszi a válaszodat, és Nektek is Boldog Új Évet Kívánunk.
Nincs jelen
#4728 2010-12-31 23:48
- Geri87
- Tag
Sziasztok
Nekem 3 éve van diagnosztizálva a chron betegségem! Sok gyógyszert kipróbáltam, és sok készítményt!
Jelenleg 2x 1gramm pentasát szedek és más naponta 4 mg metypredet. Sajnos az immuran-ra allergiás vagyok és a budenofalk se vált be, a metypred meg szteroid, és tartós szedésével szervek sorvadásához vezet. Annyiban van szerencsém hogy kis dózisban szedem, így nagy bajt nem okozhat! De a legfontosabb, hogy a progastro nevezetû táplálékkiegészítõt szedek, lassan 2 éve! 95%-ban tünetmentes vagyok és a vérképem 100%-ban jó! De a legjobb gyógyszer a Boldogság! Ha stresszes életet éltek a betegség aktív szakaszba lép!
Nincs jelen
#4729 2011-01-01 13:09
- csabaspecial
- Tag
Sziasztok!
Immurannal én is tapasztaltam hiányt, de a többi gyógyszertárban azonnal tudtak adni. Nekem a Medrol okozott mellékhatást, a Budenofalk nem( legalábbis nem tapasztaltam semmit).
Geri87 te is postán rendeled a Progastrot?
Nincs jelen
#4730 2011-01-01 20:43
- Bordás
- Tag
Sziasztok!
Az a kérdésem lenne, hogy valóban nekünk nem ajánlott a Béres Csepp fogyasztása mint immunerõsítõ termék?
Vannak akik azt mondják a mi betegségünkre ez pont nem jó, de akkor melyiket szedjem ami kicsit feltuningol ebbe a lepukkant állapotomba. Colitisre vagyok keresztelve.
Köszi! :)
Nincs jelen
#4731 2011-01-02 06:31
- Szuszidi
- Tag
Kedves Bordás!
Ha rám hallgatsz ezt iszod.
Immunerõsítõ tea
Hozzávalók:
bíbor kasvirág
homoktövis (lehetõleg lekvár)
bodzavirág
közönséges (kerti) körömvirág
ginzeng
valódi édesgyökér
sédkender
sáfrányos szeklice, vagy szekliceimola.
Elkészítése:A lekvárt vajas kenyérrel edd, a többibõl teát csinálj a következõképpen.
A gyökereket fõzd 1/2 l vízzel 3-4 pecig, majd azzal forrázz le 1 ek-nyit a többi keverékébõl.
Hagyd hûlni 15 percig, majd szürd le. Egész napra elosztva kortyolgasd el.
Maximum mézzel ízesítheted. Legjobb a hársméz, a selyemfûméz, de bármelyik valódi méz megteszi.
4-5 összetevõt ha megkapsz, már bátran elkezdheted csinálni. 1000-1500 ft-ból megvan a család egész évi adagja.
Alkalmanként maximum két hétig használd! Ha hallod, hogy mások lebetegednek, vesd be. Egy-két hét szünet után újra iható a gyógytea.
Legyen szép napotok!
Szerkesztette: Szuszidi (2011-01-02 08:22)
Nincs jelen
#4732 2011-01-02 08:09
- Ildike
- Tag
Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne h medrol kúrán vagyok és 16mg-nál járok de most 2 napja megy a hasam. Holnaptól kéne 8mg-ot szedni. Most ez mitõl van hogy megy a hasam hogy csökkentve van és nem elég neki a gyógyszer?
Nincs jelen
#4733 2011-01-02 22:15
- Napfori
- Tag
Sziasztok!
Van egy felbontott (2db hiányzik belõle) Pentasa 2g retard granunálum-om. Van esetleg szüksége valakinek most éppen gyógyszerre? Csak mert nekem nem vált be, így nincs szükségem rá....
Nincs jelen
#4734 2011-01-02 22:29
- Melcsi_
- Tag
Ildike, írok mert látom a jól bevált, tapasztalt, bölcs, "öreg" motorosok most nem tették meg :)
Nézdd, ha csökkented a medrolt és úgy érzed hogy vmennyivel rosszabbul érzed magad, akkor nem árt visszaemelni....ha pedig megint jobban vagy, lassan..fokozatosan csökkentgetni, majd elhagyni.
Ez egy hosszú türelem játék....elhúzódhat hónapokig is (sajna).
Nincs jelen
#4735 2011-01-03 09:21
- Ildike
- Tag
Melcsi köszi a választ.
Nincs jelen
#4736 2011-01-04 13:35
- mercy70
- Tag
Melcsi!Az "öreg" motorosok nem tették meg ,mivel már leírtam Ildikének az ajánlatos medrol csökkentést mikor orvos nélkül volt és kérdezte.Sõt!
De nem különösebben foglalkozott vele.Akkor...................:(
Nincs jelen
#4737 2011-01-04 22:28
- Bordás
- Tag
Sziasztok!
Itt van a fórumon olyan ember aki fél tablettát szed az imuranból, és bírja nincs rosszul tõle, meg persze javított neki valamit? Mert a betegtájékoztatón elvileg nem lehet töredezni a tablettát.
Köszi!
Nincs jelen
#4738 2011-01-05 03:29
- mercy70
- Tag
Bordás!Van az 50mg és a 25mg Imuran.Én 75mg-t szedek.A 25-ös annyira pici,szét sem lehetne törni.
Nincs jelen
#4739 2011-01-05 08:48
- én
- Tag
Mondjátok! Az Imuránt testsúly szerint adják? Most 60 kg körül vagyok, már 100 mg-ot szedek és föl akarja emelni 150 mg-ra. Jó lenne tudni, hogy hogy is van ez!
Nincs jelen
#4740 2011-01-05 08:59
- Andi
- Tag
Szia Én!
Mikor elkezdtem Imurant szedni(10 évvel ezelõtt), akkor alig voltam 50 kg és 150 mg-ot kaptam... Pár év múlva, amikor a Remi mellett szedtem, annyira legyengült az immunrendszerem, hogy súlyos övsömöröm lett, tiszta seb volt az egész fejem (arcom, hajas fejbõr), iszonyat fájdalmaim voltak, akkor rögtön lecsökkentették 75-re az imuranomat, de késõbb újra vissza kellett emelnem fokozatosan 150-re. Nem tudom, szerintem nem testsúly szerint adják.
Szerkesztette: Andi (2011-01-05 09:01)
Nincs jelen
#4741 2011-01-05 09:46
- mercy70
- Tag
Én!Elvileg testsúlyhoz számolják az Imuran adagot.A 44kg-hoz kaptam a 75mg-t.Az Imuran elkezdésekor kevesebbel kezdik.Nekem hetente vettek vért az elején.
Nincs jelen
#4742 2011-01-05 10:14
- Andi
- Tag
Én egybõl 150 mg-mal kezdtem a 49-50 kg-os testsúlyomhoz, de az igaz, hogy az elején hetente-kéthetente kellett vérvételre járni. Nem igazán értem én ezt, hogy ki hogy kapja. Mercy 44 kg-hoz 75 mg, én csak 5 kilóval voltam több nálad és mégis dupla adagot kaptam. Én most már 1 éve nem szedek Imurant, de nekem a CU miatt eltávolították az egész vastagbelemet, azóta nincs szükségem rá, és remélem soha többé nem is lesz!!!
Szerkesztette: Andi (2011-01-05 10:17)
Nincs jelen
#4743 2011-01-05 10:33
- szliva
- Tag
Szia Napfori.
Köszönöm.Akkor várom,hogy mit tudsz még esetleg a gyógyszer vissza igényléséröl.
Szerinted a gyógyszer blokkjait kell gyüjteni,vagy ez a tb-nél a rendszerbe benne van,hogy mennyit költöttem gyógyszerre.?
Szilvi
Nincs jelen
#4744 2011-01-05 10:44
- szliva
- Tag
Sziasztok.
olyan kérdésem lenne felétek,hogy Én 1-éve vagyok c.u-rozás,és sajnos az 1-év alatt már 3-szor fellángoltam(véreztem...)a salofalk 500mg-3x2-mellett.tünetmentessé,csak a salofalk klizma használata mellett leszek,de sajnos csak 1-2-honapig,pedig diétázok,gyógyteázok..
Orvosomazt mondta,hogy ez sajnos nem engedhetö meg hogy 1-évbe 2-3-szor fellángoljak,igy tavasszal,ha megyek vissza,és tovûábbra sem változik ez az állapot,akkor etrössebb gyógyszert kell majd sajnos szednem.
Nagyon meg vagyok ilyedve ettöl az erössebb gyógyszertöl,mert ,amit itt olvasgatok,hogy miket irtok,a gyógyszerekröl(rosszullétek,arcpuffasdás...),ilyesztö számomra.
Szerintetek valamelyik szteroidot fogja felirni nekem is a dokim,áés ha választhatok,melyik a legszörnyübb,amit probáljak háritani,és vissza utasitani.??
Persze szeretnék meggyógyulni félre ne értsetek,de nem akarom a legdrasztikussabb gyógyszert szedni..
Aki tapasztalt c.u -zás már gyógyszer téren,kérem adjon tanácsot!
Köszönöm
Nincs jelen
#4745 2011-01-05 10:49
- Napfori
- Tag
szliva!
Majd még írok, ha utána néztünk konkrétan a visszaigényléshez.
Itt a fórumon találod a fogyatékos személyek adókedvezményére vonatkozó infókat és reményeim szerint errõl beszélt a dokid. Ha kell bemásolom ide. Szeretnéd?
Nincs jelen
#4746 2011-01-05 11:07
- én
- Tag
Szliva! Napfori! Az adókedvezményhez nem kell a gyógyszerblokkot gyûjtögetni. Akinek igazolja a gasztrós dokija a fogyatékosságot, azoknak egyforma összegû adóból levonható kedvezmény jár. Azt nem tudom, hogy nem törölték-e ezt is el, de még a 2009-es adóbevalláskor megvolt ez a kedvezmény. Többször írtunk róla a Nem árt, ha tudjuk topikban, sõt be is linkeltük hozzá a nyomtatványokat. Ajánlom a fórum keresõjét ehhez.
Nincs jelen
#4747 2011-01-05 12:27
- mercy70
- Tag
szliva!Ha a Salofalk klizma pár hónapig jó volt neked,szerintem érdemes lenne az Entocort klizmát kipróbálni gyógyszer helyett.Abban van szteroid és helyileg hat.Nekem sokat segített.
Nincs jelen
#4748 2011-01-05 12:54
- Frozina
- Tag
Tudnátok tippet adni, hogy hol szerezhetõ még be Bpesten vagy vidéken az 50 mg-os imuran? Eddig sikertelenül jártam. Köszönöm elõre is.
Nincs jelen
#4749 2011-01-05 15:54
- Napfori
- Tag
én!
Köszi! Tudom, hogy nem kell gyûjtögetni semmit, mert már én többször is sikeresen visszaigényeltem. A házi vagy a szakorvos is megírhatja az igazolást a betegségrõl. Ez is biztos. Annak járok épp utána hogy eltörölték-e ezt is a többivel együtt. Valamint, aki eddig még nem tette meg önrevízióval vissza tudja visszamenõlegesen is igényelni. Azt hiszem max 5 évre.
Nincs jelen
#4750 2011-01-05 19:03
- Melcsi_
- Tag
Frozina, ahogyan ugyanitt december 28-án megírtam...meg kell egyszerûen kérni az adott gyógyszertárat hogy rendeljen imuran-t. Elvileg 2 nap és meghozzák.
üdv
Nincs jelen