#1851 2010-12-28 19:36
- Bögni
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Kisérõjelenségek
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy tapasztalta- e közületek valaki, hogy rohamosan romlik a látása. Velem most ez történik, már kezdek aggódni..persze megyek majd szemészetre, csak érdekel, van-e valakinek hasonló tapasztalata.
Ági
Nincs jelen
#1852 2010-12-28 22:41
- barna-by
- Tag
Ildike: Nem kell minden apró szöszmösztõl megijedni...a perisztaltika is szokott ám nyomni... A másik, hogy a bél nem bizsereg, mert nincs benne ideg. Ha fáj, orvos, ha meg egy félnapos "tünet" akkor az csak átmeneti, nem kell megijedni.
A Medrol tüneteit meg egyetlen dolog szünteti meg: ha elhagyják. Addig minden meglesz, max egy újabb gyógyszert kapsz rá!
Nincs jelen
#1853 2010-12-29 06:20
- mercy70
- Tag
Bögni,nem tudom mondtam-e mikor szürkehályogom lett és még nem tudtam,én is csak azt éreztem,hogy romlik a látásom.Minél elõbb menj szemészetre!
Nincs jelen
#1854 2010-12-29 09:59
- Bögni
- Tag
Szia, Mercy. Nem rémlik hogy ez szóba került volna...hogyan hozták rendbe a szemedet? A betegség vagy a gyógyszerek okozták a hályogot?
Nincs jelen
#1855 2010-12-29 13:13
- mercy70
- Tag
Állítólag a szteroid okozta a szürkehályogot.Megmûtötték mindkét szemem így közelre szemüveg kell,távolra nagyon jól látok.Addig semmi probléma nem volt a szememmel.
Nem érzed úgy hogy zavarja a szemedet a fény?Esetleg sötétben vezetés közben a szembejövõ kocsik lámpája.Vagy kevésbé színesek a dolgok?Vagy távolra már kevésbé látsz?Én már csak foltokat láttam az úton vezetés közben,mikor kiderült mi van a szememmel.
Nincs jelen
#1856 2010-12-29 15:10
- Bordás
- Tag
Szia mercy!
Most hogy olvasom Bögni hozzászólását, nekem olyan problémám van, csak nem tudom, hogy ennyi idõ alatt létezik-e hogy kijön: reggelente eléggé vörösek a szemeim úgy kelek, estére pedig mintha égnének. Azt vettem észre, hogy a távolra látás mintha nekem is romlott volna, úgy mondván hunyorítanom kell hogy valami kitisztuljon, és van úgy hogy el is mosódnak dolgok. Mivel én medrolozok nem tudom, hogy ennyi idõ alatt és egyáltalán betudható-e neki, hogy valami a szememmel kezd rossz útra fordulni. Ez létezhet? Vagy annyira azért én ne pánikoljak... Köszi!
Nincs jelen
#1857 2010-12-29 15:50
- Bögni
- Tag
Szia, Mercy,
én már jó ideje nem szedek szteroidot, legalább 2 éve. Az Imurannál és a Pentasánál nem olvastam ilyen mellékhatásokról..amit én észrevettem, hogy a szemüveg zavar a látásban. Én rövidlátó vagyok, és eddig a szemüveggel közelre tökéletesen láttam, de egy ideje ha valamit közelebbrõl akarok megnézni, le kell vennem a kukkert. És ez egyre rosszabb..vezetni csak jó idõben szoktam és csak motort, de sötétben csak ritkán vezetek, ha tehetem, elkerülöm, mert a fényszóróktól szinte megvakulok..ez akkor is zavar, ha autóban, utasként ülök. És szemüveg nélkül már a tévét sem nagyon látom, pedig eddig azért nagyjából ki tudtam venni a dolgokat...
A Te szemedet hogyan mûtötték? Nagyon gáz volt?
Nincs jelen
#1858 2010-12-29 16:08
- mercy70
- Tag
Jajaj!Bordás!Ne ijedj meg és ne vegyél magadra mindent amit itt olvasol.Nekem 20 év kellett,hogy kialakuljon a szürkehályog.Te mennyi ideje szeded?Vörös,égõ tüneteim nem voltak.De ha úgy érzed,ott a klinikán ahová jársz menj el a szemészetre.Nagyon jó orvosok vannak,ott mûtötték a szememet.
Nincs jelen
#1859 2010-12-29 16:21
- mercy70
- Tag
Szia Bögni!Hát akkor legjobb lesz ha szemészetre mész és ott megmondják miért romolhatott a látásod.
Nem volt nagy gáz a szemmûtét,10-15 perc.Érzéstelenítéssel nem is éreztem semmit,nem fájt igazán.Inkább utánna a 6 hét amikor ne emeljek nehezet,ne hajoljak le,ne menjen bele víz........stb.
Nincs jelen
#1860 2010-12-30 15:54
- Bordás
- Tag
Szia mercy70!
Én augusztusban szedtem végig medrolt, aztán szeptemberben leálltunk vele mert minden rendbe jött, és októbertõl pedig folyamatosan szedem a mai napig, hol kicsit csökkentve hol pedig visszaugrunk nagyobb adagra mert úgy látják szükségesnek. De most megint építjük lefele, és remélem végleg ám...
Üdv neked!
Nincs jelen
#1861 2011-01-02 20:23
- Ata78
- Tag
Üdv,
lassan lecseng a második fellángolásom 2 év alatt. A széklet rendezõdött (napi 2-3 formált, kis volumenû) viszont gyakran (naponta min. 1-szer) a széklet mellett ürül fehér nyákszerûség is. Ez megvolt december közepén is, amikor is a vérkép alapján nem voltam már gyulladásban. Van valakinek hasonló tapasztalata?
C.U.-s vagyok.
Szerkesztette: Ata78 (2011-01-02 20:24)
Nincs jelen
#1862 2011-01-03 03:25
- bukanna
- Tag
sziasztok! Nekem a legnagyobb problémám ezzel a betegséggel a sipoly mellett (de kb. ez eltörpül) egyszerûen nem tudom élvezni a sex-et sajnos egyáltalán nem. Ezzel mit lehet csinálni? Azért ide írok, mert látom, hogy ez a topik pörög. Ha tud nekem segíteni valaki nagyon megköszönném.
BUÉK mindenkinek! :)
köszönöm elõre is :)
Nincs jelen
#1863 2011-01-03 09:27
- Brigus
- Tag
Sziasztok!
Segítség kéne de sürgõsen!
Folyamatosan dõl belõlem a trutyi.A székletürítéseim olyan görcsösek,hogy utána már az ülés is fájdalmas.nagyjából minden nap van székletem de van,h 2 naponta ürül egy nagyobb mennyiség, akkor egész nap rohangálok kifelé.(hasmenés és formált széklet egyszerre)És a legkisebb mozgás után is futás van.
Ez másnál is így van?
Hogy lehet ezzel együtt dolgozni,együtt élni?Szedjek hasfogót?(és ha hozzászokok?)
A reggeli órákban el sem tudok mozdulni a budi mellõl.Félek,hogy erre rá fog menni az egész életem.A párom nyakába szakad minden,és még wc-zni sem hagyom reggelente mert rohannom kell.
2 mûszakba kéne visszamennem dolgozni de így esélytelen,hogy minimum 2.5 órát trónolok reggelente,és még utána sem merek elindulni.
Medrolt most építem le.
Ha valaki hasonló módon küzd/küzdött a mindennapokban kérem segítsen.
Nem akarom magam leszázalékoltatni 33 évesen.
Köszönöm a válaszokat
Nincs jelen
#1864 2011-01-03 22:23
- Bordás
- Tag
Szia Brigus!
Igen, hasonló panaszokkal más is küszködik, ez ennek a "betegségnek" a velejárója. Ez egy formája annak amivel tudtodra adja, hogy õ ott van benned, és "gyötör". Ezzel elég nehéz együtt élni, de meg kell tanulni, én azt tanácsolom neked, hogy mindenféleképpen beszélj az orvosoddal, mi legyen-mi a panaszod-mond el neki-és, hogy így elég nehéz neked, de a hasfogóról kérd ki a véleményét, "önfejûen" ne vágj bele, tudjon róla a dokid. Azért szerencsére jól kezelhetõ a betegség, az egész életed nem fog rámenni nyugi, sajnos másnak ugyanígy megkeseríti a mindennapjait ez a "dög". Azért is írom, hogy beszélj a dokiddal, õ mit tanácsol mert nem vagy tünetmentes emellett a gyógyszer/szerek mellett, és ilyenkor lehetséges vissza kell emelni az adagot, mert nem kellõen hatékony, de majd õ mindent eldönt, CSAK TESSÉK KOMMUNIKÁLNI VELE! A leszázalékoltatás nem kötelezõ! Annyira rendbe lehet hozni az állapotod, hogy keresõképes legyél, csak lehet kis idõbe telik, nyugi! Jobbulást és Üdv! ;)
Nincs jelen
#1865 2011-01-04 07:46
- Brigus
- Tag
Szia Bordás! Ma újra kell hívnom a dokit mert tegnap ügyelt és már nem értem el. Tudom,hogy ez sajnos vele jár de már augusztus óta emelgetjük vissza a medrolt és már unom a toporgást. Köszönöm a választ.
Nincs jelen
#1866 2011-01-04 20:40
- Bordás
- Tag
Szia Brigus!
Ismerõs a sztori a medrol emelgetéssel "hosszú" ideig...
ZAKLASD az orvosod, tessék a nyakára menni, és ha emelgetitek,nem használ akkor õ megfogja tenni a következõ döntést/lépést, amitõl jó lehet neked, ugyebár nem vagyunk egyformák. Még van a tarsolyba egy-két bevethetõ gyógyszer, de a dokid átfogja gondolni mi neked/számodra a legjobb, hogy tünetmentes legyél. Tudom könnyû mondani: Ne izgulj. Amit itt fórumon leírtál nekünk azt mond el neki is, hogy napi többször mész, sok idõt vagy WC-n, kb.5 percenként jársz ki, görcsös a bélmozgás, stb-stb...
Jobbulást, Üdv! ;)
Nincs jelen
#1867 2011-01-08 19:53
- Tim72
- Tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ez a megfelelõ topic, de még ez tûnt a leginkább "témába vágónak". A tavalyi mûtéteim után azt mondták, hogy normális bélmûködésem lesz. A vékonybélbõl 23 cm-t, a sztóma nyitásakor a vastagbélbõl a haránt bélig vették ki ( a jobb oldali ágat). Aztán zárták a sztómát. A mûtét után pár héttel már tényleg normális állagú székletem volt kb. 1 hónapig. Aztán nem tudom mi történt, de fellazult, elõbb pépes lett, aztán híg, és amióta visszamentem dolgozni azóta sem javul. A laborleleteim jók voltak, az ultrahangom már nem annyira, de amit ott találtak az nem magyarázza ezt a jelenséget. Mellékesen aktivizálódott a 8 éves, de eddig inaktív sipolyom is (ennek egyik fele a külvilágba kukucskál, de eddig egyik orvosom se izgatta magát miatta), most emiatt is rohangászhatok majd. Az a kérdésem, hogy van valaki, aki mûtét után ilyen "fordított" folyamatot tapasztalt? Vagy van valakinek valami ötlete, hogyan tudnék "érdemi", minõségi változást elérni a széklet fronton? Természetesen Protexint, illetve most ProGastrot szedek, ill. napi 1 gr. Pentasat, valamint sajnos napi 3x0,5 Xanaxot. Szégyellem, hogy ennyire rámentem idegileg a tavalyi évre, de kár lenne tagadnom, megviselt a 3 egymást követõ mûtétemmel járó hercehurca. Lisztérzékenységi teszten a múlt héten túl estem, az teljesen negatív volt. Egyszerûen nem értem, még a rizs sem fogja meg a székletemet, pedig a széklet és a sipoly problémán kívül más tünetem szerencsére nincs. Kérlek, ha van valakinek ötlete, az szánjon meg, és írja meg! Hálás köszi! :)
Nincs jelen
#1868 2011-01-08 22:03
- Szabinka
- Tag
Sziasztok!
Nálam tavaly szeptemberben állapították meg a crohn-t.
És most éppen a rossz korszakomat élem :(
Azt szeretném kérdezni, hogy ti hogy vagytok a tejes dolgokkal?
Engem borzasztóan ledönt a lábamról, pedig a laktózterhelésem jó lett.
Nutridrinket kellene innom,de pocsékul érzem magam attól is.
Elõre is köszi a válaszokat
Nincs jelen
#1869 2011-01-09 06:39
- Breki
- Tag
Sziasztok.
Ti mit szoktatok használni ami hatásos is és nem tul drága?Állandóan be van gyulladva valahol az ínyem,és a szájpadlásom,mintha leforráztam volna..de már honapok óta.Inyemnél egyik helyen elmulik,már elõ is jön egy másikon,szájpadlás eltart egy hétig,1-2 nap nyugi és kezdi ujra.Elöre is köszi a tippeket.
Szerkesztette: Breki (2011-01-09 06:40)
Nincs jelen
#1870 2011-01-09 08:47
- Brigus
- Tag
Sziasztok!
Megint gondom van!4. napja nincs székletem.1-2 napnak még örülnék de ez már kezd aggasztó lenni. Szerda este iszonyú görcsökkel volt az utolsó "alkotásom" nem kis mennyiségben és azóta semmi. Másnapra megjött a havi agybajom ami eleve hasméssel jár de megintcsak semmi.Eszem rendesen sõt már egy kicsit provokálom is a dolgot. A trutyi folyamatosan jön belõlem meg puki is,még éjjel is úgyhogy a kijárkálások száma megvan.(nehogy unatkozzak)Félek nehogy bélelzáródásom legyen,bár annak más tünetei is lennének.
Volt már valakinek hasonló?Mit csináljak?
Köszi a válaszokat.
Nincs jelen
#1871 2011-01-09 09:06
- Bögni
- Tag
Breki,
ami nekem bevált, az a szegfûszeg olaj, 1100,-forintért vettük, igaz kicsit csíp és vacak íze van, de nagyon hatásos, 1-2 nap alatt rendbehoz.
Szabinka, én sima tejet csak ritkán iszom, mert hasmarsot csinál, ajánlom a laktózmenteset, attól semmi bajom. Másféle tejterméket viszont rendszeresen fogyasztok, azok nem csinálnak bajt. Ami nekem nagyon jó, az napi egy Activia.
Brigus, nem ettél olyamit, ami nagyon fog, pl. rizst? Nekem attól szokott ilyen lenni. Olyankor iszom némi tejet, vagy olyasmit eszem, ami lazítja a székletet. Egyszer bevettem hashajtót, annak ügyelet lett a vége, úgyhogy azt nem ajánlom:). Esetleg próbáld meg langyos zuhannyal masszírozni a hasadat, az is segíthet. Mindenesetre ha holnapig ez nem rendezõdik, szerintem menj el orvoshoz.
Szép napot
Ági
Nincs jelen
#1872 2011-01-09 09:45
- Brigus
- Tag
Szia Ági!
Köszönöm a gyors választ.Úgy néz ki a reggeli tejeskávé meg a maszírozás megtette hatását,még a kisfiam is hõsiesen gyurmázta a hasamat. Keserû csokit ettem csütörtök este kb 2-3 kockát,nem gondoltam,hogy ennyire megfog.Mindenesetre most elõször örülök a jelzõ görcsöknek.
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#1873 2011-01-09 10:25
- Bögni
- Tag
Kedves Brigus, ennek igazán örülök:)!!! Hát igen, ki kell tapasztalnod, miket ehetsz bünti nélkül..a keserû csoki velem is ki szokott babrálni:).
További szép napot:)!!
Nincs jelen
#1874 2011-01-09 11:50
- én
- Tag
Zárójel!!! Én is ettem valamelyik este keserû csokit, de engem meghajtott és így vagyok a krumplival, répával és idõnként a banánnal is. Próbálom megfogni a székletemet és mit tesz a dolog, hát meghajt. Én biztos UFO vagyok. Egyébként most nagyon finom rizstejet iszom, jóízû és nem hajt. Egyébként nekem csak a rizs tesz jót, az az egyetlen hasfogóm. Erre szoktuk mondani, hogy ezek egyéni dolgok.
Nincs jelen
#1875 2011-01-10 08:57
- Szabóné
- Tag
Szia Szabinka!
Hát lehet, hogy mert nem vagy laktózérzékeny attól a tej árt. Én sem vagyok az, de magában nyers tejet nem iszom. Szokták mondani, hogy a tej, az a kis bocinak való nem az embernek. Ételben megeszem a tejet, amiben hígítva van és fõzve, pl.: levesbe, de azt is csak akkor amikor teljesen jól vagyok. Igazából a tejet jobb lenne teljesen elkerülni.
A nutridrinket meg meg kell szokni! :) Az nem tej. Próbáld hûtve inni és lassan kortyonként. Én minden reggel azzal kezdek a munkahelyemen. Most is megittam egyet. Hidd el tud segíteni. Az sem mindegy milyen ízût iszol, pl.: a narancsos szerintem pocsék, én a vaníliásat, az epreset és karamellásat szeretem a legjobban. Ha nincs a patikában olyan ízû amit szeretsz, akkor kérj másikat, 2 nap alatt meghozzák. Inkább igyál jó ízût mint rossz ízût és szenvedj tõle.
Kitartást: Anikó
Nincs jelen
#1876 2011-01-10 13:34
- Edith
- Tag
Azt szeretném megkérdezni tõletek,hogy szteroid injekciókat kaptam a térdemre,méghozzá 5 darabot,és úgy érzem hogy feldagad tõle az arcom,lehetsége ez?Diprophos volt a neve,ha ettõl dagad fel meddig lesz ez így?Akinek van tapasztalata kérem írjon!További tünetmentes szép napot kívánok!
Nincs jelen
#1877 2011-01-10 14:30
- Juni
- Tag
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t … jekcio/491
tájékoztató az injekcióról.
mivel ez is szteroid tartalmú, tarthat vissza vizet a szervezetben, így dagadhat az arcod tõle.
szép napot!
Nincs jelen
#1878 2011-01-10 19:24
- Edith
- Tag
Juni!Köszönöm szépen,további szép napot!
Nincs jelen
#1879 2011-01-10 20:14
- Brigus
- Tag
Sziasztok!
Ma megint iszonyatosan görcsöltem.Egész már nem volt semmi,a trutyit leszámítva ami folyamatosan jön belõlem!Aztán elmentem a törpéért a bölcsibe és hazafelé már éreztem,hogy gáz van. Persze nem értem haza idõben úgyhogy fürödhettem le.:-( Szerencsére a szomszédom addig át tudott jönni vigyázni a gyerekre.Az igazi görcsök csak ezután jöttek.Nem tudom ki,hogy elhelyeszkedni meg de nekem az egész hasfalam ökölbe szorul és csak présel-présel-présel,levegõt alig kapok közben.Remeg kezem-lábam,kiszáradok,ráz a hideg és örülök ha bevonszolom magam az ágyba a következõ futásig. Másnak is ennyire kegyetlen? Utána órákig olyan vagyok mint a molyfing.
Nektek szebb napot!
Nincs jelen
#1880 2011-01-10 20:35
- Bordás
- Tag
Brigus!
Igen tud ilyen görcsös is lenni ez az egész, nekem is voltak ennyire durvák, majd le fordultam a wc-rõl, és az egész erõdet elveszi. De vedd figyelembe most ezt a ködös-nyirkos idõt, mert a mi betegségünket nagyban befolyásolhatja.
Jobbulást, és pihenj sokat! :)
Nincs jelen
#1881 2011-01-11 08:20
- Edith
- Tag
Szia Brigus!Sajnos tud ilyen kegyetlen lenni ez a nyavalya,nekem is volt ilyen sokszor.Volt mikor nem mertem megmozdulni az ágyban mert azonnal futni kellett,volt mikor a gyerekeket ,férjemet ki kellett ugrasztanom a wcrõl,volt hogya postán kellett bekéredszkednem,volt hogy egy kávézóba rohantam be/bekéredszkedtem,volt hogy a faluba kellett bekéredszkedni egy házhoz,és volt olyan sajnos nem is egyszer,hogy nem értem oda idõben,ez sokszor volt így sajnos aki ebben még nem volt az nem is tudja és nem is hiszi el.Ennek ellenére rehabilitálhatónak minõsítettek tavaly.Most fog letelni februárban és nem tudom mi lesz.Azt írták rá a papírra,hogy ahol a higiénés feltételek biztosítottak ott dolgozhatok.Na de ki engedi majd meg,hogy naponta akár többször is lefürödjek,meg egyáltalán oda el is kell menni/busszal nem tudok,bármikor futnom kell és nincs olyan majd megyek azonnal kell.
További szép napot és jobbulást!
Nincs jelen
#1882 2011-01-11 10:07
- én
- Tag
Brigus, Edith! Sajnos evvel a problémával többen így vagyunk. Én is sokszor rohantam munkahelyen zuhanyozni. Mindenhova túlélõ csomaggal járok (wc papír, tartalék bugyi, törülközõ, pzs stb). Szerintem ezeket a problémákat csak az hiszi el, aki benne van a betegségben. A többi csak mosolyog. Itthon nálunk is egy wc van, de sokszor ki kell parancsolni onnan a családot. Legközelebb olyan lakást veszünk, ahol legalább két wc van (álom, álom....). A leszázalékolás meg államilag tiltott lassan, így hiába is erõlködünk. Épp a minap mondta a háziorvosom, hogy két éve leszázalékolták a körzetében lévõ egyik crohn beteget. Mondtam neki, hogy most ez nem egészen így megy. Erre megkérdezte, hogy miért nem. Már a leszázalékolók szerint megváltozott a crohn betegség vagy netán gyógyítható? Vagy mi változott két év alatt?
Nincs jelen
#1883 2011-01-11 13:42
- Ede
- Tag
Ez annyira kegyetlen dolog, hogy egészen elképesztõ. Sok minden mással sem tudok megbékélni, de ez a végem teljesen, és mégsem old meg semmit az ellenállásom. Bennem legalábbis ilyen érzéseket kelt ez a dolog.
Mentem én már huszon kilométerrõl haza fürödni, szörnyûûûû és mekkora szerencsém volt, mert kocsival voltam. Mi van, ha buszon történik ilyen? Bele sem merek gondolni. VAgy amikor az ovi és a lakás közötti utat csak úgy mertem gyalog bevállalni, ha mindkét helyen elmentem, de már akkor is futnom kellett, mikor valamelyikre odaértem.
Kedves én, lassan kijelölik az új taigetoszt... néha ilyen érzésem van :(
Nincs jelen
#1884 2011-01-11 15:12
- Bögni
- Tag
Kedves Ede, Én, Brigus és a többiek, valóban kegyetlen ez a dolog, és a sors szörnyû fintora(?), hogy nekem azóta nincsenek ilyen gondjaim, mióta sztómával élek:(...
Ez is egy megoldás lenne:(?????
Nincs jelen
#1885 2011-01-11 16:39
- Dzsizel
- Tag
Sziasztok !
14 év hasmenés és szörnyû hasi fájdalom után , az ország második nagyvárosában , neves kórházban végre rájöttek , hogy chron beteg vagyok .
/// Ideg alapon van --, ezt mondták a fájdalom és hasmenés , ez volt a diagnózis .//
Tehát , ha sokáig tartó hasmenésed van , makacsul ragaszkodj egy bélpasszás vízsgálathoz , mert ez mutatta ki ! A vékonybélhez nehezebb opdajutni , mert a kapszula szükületnél elakad , és mûtét a vége .
Pentasát szedem két éve , most hallottam a thaitian noniról , kiegészítõként . Túd-e valaki valamit errõl ???
Nincs jelen
#1886 2011-01-11 17:50
- Bordás
- Tag
Egyet értek Edith, én, és Ede véleményével a sürgetõ/halaszthatatlan wc-rõl...
Kegyetlen, és tényleg mindig túlélõfelszerelést kell magadnál tartani bárhova mész...röhej :)
És ezt valóban, ha valakinek mesélem csak legyint rá.......na ez no komment... csak az tudja aki ezzel együtt él.
Na meg wc a hátadra, úgy lehet max elindulni. Én pont azon gondolkodtam, hogy fel kéne találni ezekre a betegségekre mobil wc-t amit észrevétlenül a ruha alatt hordasz, valahogy ha rád jön a kakamanó akkor ürítesz és kész, nem ilyen egyszerû de poén lenne valahogy megoldani, és hogy ne akárki fia jusson hozzá, receptre a szakorvos felírhatja és ki lehetne váltani, aztán mindenki boldog lenne. POÉN! :D :D :D
Nincs jelen
#1887 2011-01-11 17:59
- Szuszidi
- Tag
Fel van találva úgy hívjak pelenka! Valaha volt egy topik a WC para címen futott ott is van sok érdekes sztori és hozzá szólás írva.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1888 2011-01-11 20:39
- Brigus
- Tag
Sziasztok!
Elõször is Mindenkinek köszönöm a bátorítást.Jelettem ma egyben hazaértünk a bölcsibõl.(apró örömök az életben)
Dzsisel:az érdekes az,hogy nincs hasmenésem,és ha mégis csak ritkán. Komolyan gondolkoztam azon,hogy félre lettem diagnostizálva.Picivel több mint 1éve volt a tükrözés aminek a szövettana ugyan alátámasztotta a colitist de azóta egyre rosszabb minden.Azért illene egy kicsit tünetmentesnek lennem pláne a rengeteg gyógyszer mellett amit eddig beszedtem. Vagy én vagyok ennyire gyenge és megadtam magam a betegségnek?Nem hiszem,legalábbis remélem nem.Holnap ha sikerül megyek a gasztrós dr -omhoz élõvezetem neki ezt az agymenést.
Szép napot mindenkinek.
Nincs jelen
#1889 2011-01-11 21:50
- mamo
- Tag
Dzsizel! nekem a noni hasmenést okozott.
Nincs jelen
#1890 2011-01-12 22:35
- Brigus
- Tag
Sziasztok!
Voltam ma a dokimnál és intézett nekem a II Belre Idõpontot Juhász Dr.-hoz,hogy beszélgessünk a biológiai kezelésrõl. Ismeri valaki a dokit?Nem mondom,hogy nem vagyok betojva de ha kell hát kell.
Szép napot nektek!
Nincs jelen
#1891 2011-01-14 12:39
- Ottó
- Tag
Szia Brigus!
Hasi görcsök nekem is voltak, 2002-ben reggel amikor jött a WC-re menés ingere nekem a szigma belem úgy görcsbe rándult, hogy felért volna egy inkvizíciós kínzásnak. Nagyon lassan engedett ki, borzasztó volt akkor a székelés.
Nekem a hasra lokalizálva szerintem a fájdalom összes palettája volt már, égõ, tompa, enyhe, erõs, lüktetõ, minden...
Most legutóbb a szilveszter nyomott le nagyon: alkoholmentes pezsgõ, pár szem szaloncukor, elõtte napokban a karácsonyi zabálás (ebbõl nekem diós, mákos beigli, pogácsa, meg azok az ételek amiket enni szoktam, szaloncukor...), 4-ig fel voltunk. Másnap egész nap aludtam, hasmenés 3-4 napig. Ahol Dobó doktor összerakta a belem ott kezdett fájni. Intenzív volt ez is, de a 2002-hez nem hasonlítható.
Otthon terápiának pihenés volt, sok cukormentes tea, gyümölcsök, fokhagyma és napi 3-4 dl édesgyökér tea, + körömvirág - cickafark tea. Hála Istennek ezek rendbe hoztak, a székletem is szabványszerû lett újra. Vissza a normál kajáimhoz, és elég az ünnepekbõl most se szülinap se névnap, se semmi egy jó darabig. Nálam a mértékletességgel van probléma, ha van egy kamion kaja akkor nehezebb mértékletesenek lenni...
Szerkesztette: Ottó (2011-01-14 12:41)
Nincs jelen
#1892 2011-01-15 18:40
- diatomaceous algae
- Kitiltva
Szia Merci!
Meddig szedtél szteroidot?
Nincs jelen
#1893 2011-01-16 22:25
- cristobal
- Tag
Sziasztok,
érdekelne, hogy szteroid szedés közben másnak is volt e hasonló tünete. A jobb ábszáramban és lábfejemben tompa izomfájdalmat és zsibbadást érzek folyamatosan. Kicsit olyan, mintha nem az én lábam lenne ha hozzáérek. Mozgatni tudom a lábujjaimat, de nem olyan jól mint a balt. Én eddig elsõsorban csontfájdalmakról hallottam, esetleg görcsrõl a kálciumhiány miatt.
OFF: tud valaki olyan szteroidról amiben nincs laktóz-monohidrát?
Köszi
Cr
Nincs jelen
#1894 2011-01-17 17:03
- Ede
- Tag
Szia, Cr. Ilyen tüneteket okozott nekem a b vitamin hiány. Némi bogyó után sokkal jobb lett. Jobbulást!
Nincs jelen
#1895 2011-01-17 19:00
- cristobal
- Tag
Szia köszönöm. És ez vérképedbõl derült ki? Nem tudom, hogy csak úgy kezdjek el szedni B vitamint.
Cr
Nincs jelen
#1896 2011-01-17 19:38
- Ede
- Tag
Én nagyon jó kapcsolatban vagyok a háziorvosommal, aki állati okos és gondolkodik rengeteget és összefüggéseket keres. Amúgy elsõ alkalommal itt írta valaki, hogy mellkas szorító érzése volt, meg mellvalami gyulladása, tök sok mindenre kerestek diagnosztizálási módszereket és a végén valami ct felvételnél jött elõ az, hogy b vitamin és... amúgy lehet erre kérni vérvizsgálatot.
Sok gyulladás egyik következménye, hogy kiürül ez a raktár is (mint ahogy pl. a vasraktár is), és aztán ez okozhat idegrendszeri tüneteket. Kérj egy vérképet ilyen jellemzõre, aztán meglátjátok.
Nekem állati szerencsém van, hogy ennyire kooperatív a háziorvosom és nem veszi rossz néven, hogy ötletelek. Jobbulást!!!
Nincs jelen
#1897 2011-01-18 03:58
- mercy70
- Tag
Szia d.algae!93-ban kezdtem a medrolt,akkor 32mg-al,aztán még egyszer volt 32mg.Közben néha-néha 8mg-os kúrákat tartottam,nem számoltam mennyit.Neharagudj 23 évre visszamenõleg nem tartom fejben,nem foglalkozok annyit a betegséggel. 8 sõt volt,hogy 4-mg is sokat használt.Ahogy egyik kedves betegtársam szokta mondani,nekem elég a babaadag.
Izületi problémáim sem voltak tõle,sem nélküle.
Gondolom a szürkehályog miatt érdeklõdtél.Nem kell aggódni,ritka a szürkehályog medroltól.
Nincs jelen
#1898 2011-01-18 19:25
- Ildike
- Tag
Sziasztok. Egyre több stria jelenik meg a fenekemen a térdem fölött, könyököm fölött és most már a hónom alja körül is. Mitõl van? Attól hogy a szteroid megköti a vizet és száraz a bõröm? Másnak is vannak ilyenek? Engem nagyon zavar. Mit tegyek vagy vegyek ellenük?
Nincs jelen
#1899 2011-01-18 19:44
- Edith
- Tag
Szia Ildike!Én most nem a colitisem miatt kaptam szteroid injekciókat,hanem a térdemre és olyan a bõröm minta fakéreg hiába kenem bármivel,egyenlõre rettenetesen száraz.Remélem majd csak rendbe jön,már egyenlõre nem adnak több szurit.Mindenkinek szép estét!
Nincs jelen
#1900 2011-01-19 19:20
- diatomaceous algae
- Kitiltva
Szia,
igazából még csak budezonidot (Budenofalk) szedtem. 9-6 és most 3 mg-ot (tehát 3-2-1 tablettát). 12 nap múlva kell abbahagynom.
Endoszkópia után minden nap véreztem és ezért kaptam, a Pentasatól még rosszabbul voltam.
12 nap múlva elvileg újra Pentasat kapok. Remélem használni fog.
Úgy vagyok vele hogy lelkileg megvisel nagyon ez az egész. Az életvitelem teljesen felborult. Olyan munkakörben fogok dolgozni ahol a szememre mindenképp szükségem van. Félek attól hogy valamilyen szembetegségem lesz.
Nincs jelen