#2051 2011-01-18 17:47

Lisa
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Remicade / Humira

Bordás!
Ne keseredj el! Tapasztalati infó (hátha megnyugtat) amikor én kaptam a remit az elsõ két kezelés után ugyanúgy véreztem mint elõtte, a hasmenésrõl nem is beszélve.
A harmadik kezelés után múlt el a vér, és utána lassan csökkent 15-rõl 7-8 ra a székletszám.
Lehet, hogy Te olyan állapotban voltál elõtte, hogy nagyon rosszban, és ennek következtében a remi is lassabban, vagy nehezebben hat.
Nem Te  vagy/voltál így egyedül, tudd, és biztos jobb lesz!

Nincs jelen

#2052 2011-01-18 18:12

marcsi0727
Tag

Bordás, kitartás. Nem vagyunk egyformák, mindenkire másképp hat a remi/humira. Van, akinél csak a 4.-5. kezelés hat igazán... Egyébként nálam is így volt, hogy a 12.-13. napon elkapott a hasmars. Aztán a következõ cucc helyrehozott és mindíg egyre jobb lett. Szóval ne csüggedj, eszel te még pacalt is, ha szereted...

Szerkesztette: marcsi0727 (2011-01-18 18:12)

Nincs jelen

#2053 2011-01-18 18:15

marcsi0727
Tag

Azt mondta a kezelõorvosom, hogy REMICADE ellátási gondok vannak. Akinek kell, idõben írasson receptet!!!!

Nincs jelen

#2054 2011-01-19 04:06

mercy70
Tag

Bordás!Nem elkeseredni!Sajnos a Remicade sem egy csodaszer ami sitty-sutty eltûntetni a problémát.Türelem és pozitív gondolkodás!!!

Nincs jelen

#2055 2011-01-19 21:06

Linus
Tag

Szea Bordás, pár napig nem értem rá és mit "hallok" :( Hát figyi, nekem - és ezt már szerintem írtam is - ennél az utolsó belobbanásnál valahogy nem volt vérzés, ami rettentõen meg is lepett, azt kell hogy mondjam. Viszont lefogadnám, hogy emiatt használt olyan gyorsan a Remi. Persze még bõven megszívhatom, de nem fogom, úgy döntöttem :)
A másik dolog, hogy szeptemberi mandulagyulával megspékelve 116 volt a CRP-m, októberben már "csak" 60 körül, és mire Patrícia beültetett a kedvenc fotelembe: 15 körül. Ez azért megdöbbentõ, mert közben csak annyi történt, hogy budeno és salofalk ki lett dobva, így a már évek óta meglévõ imuran mellé pentasát kaptam, ami lássuk be, sokat nem segített. Hiába voltak jobbak az értékek (ki tudja mitõl), én rosszabbul voltam. Közben tükröztek, hashajtás, aztán uez CT miatt is. Szóval az, hogy nem véreztem, bazi sokat számított.

Ne add fel, végre kapod, csak kicsit tarts ki még! Este ha lefekszel, gondolj arra, milyen lesz, mikor már rendbe jössz, és mi mindent ehetsz majd, hogy mire vágysz :) De ne azon rágódj, hogy mért nem használ, hogy elcsüggedtél... Mocskosul számít, hogy bízz benne. Én azt mondtam anyunak, meg a barátaimnak õsszel, hogy nem tudom elképzelni azt, hogy nem használ, ennyire nem szúrhat ki velem az élet. És így is gondoltam, egy pillanatig sem érdekelt, hogy milyen veszélyei vannak, mert a mérleg másik oldalán szteroidot láttam meg egy lestrapált vastagbelet, aki már nem szeret engem :( Elolvastam a tájékoztatót a neten, de az imurán óta engem az ilyen már nem hat meg. Szorítok neked! :D

Szerkesztette: Linus (2011-01-19 21:14)

Nincs jelen

#2056 2011-01-21 11:27

Sassy1988
Tag

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy februárban kapok Remicade-t.
Veszprémbe járok, van valakinek tapasztalata hogy ott hogy zajlik a dolog?
Nagyon izgulok, mondjatok valamit! Köszi elõre is! Jobbulást mindenkinek!

Nincs jelen

#2057 2011-01-21 12:10

pötyi
Tag

Bordás ne csüggedj!!!!! Ez nem csodaszer, hogy már az elsõtõl meggyógyulunk (sajna!!!) Tudod én már több mint egy éve kapom a Humit és MOST én is ugyanúgy vagyok mint te a görcsöket kivéve, ez van! Kitartást én február 3-án megyek a Mihellerhez jön még valaki akkor? Kivel találkozhatok ott?????? :)

Influenza és tünetmentes szép napokat mindenkinek!!!! :)

Nincs jelen

#2058 2011-01-22 15:16

PB
Tag

Sziasztok! Kicsi segítséget szeretnék kérni. 4 éve vagyok colitises. Nem használt semmi, steroid függõ vagyok. Amíg kapom jó, ha csökken az adag megint kezdõdik a vérzés. Október közepén nagyon rosszul voltam kórházba kerültem ahol nagy mennyiségû steroidot kaptam. A dokim csak annyit mondott, hogy most azért küzdünk, hogy ne legyen belezés.Hála istennek kezdtem jobban lenni, és elbírálták a remicade kezelést. Decemberben kaptam az elsõt. Túl vagyok a harmadikon, ezt január elsõ napjaiban kaptam. December végére építettük le teljesen a steroidot. Megint elkezdõdött a nyálkásodás. Van aki colitisen és használt neki a remicade kezelés. Ha igen légyszi írja le hogy hány kezelés után, vagy egyáltalán mire számíthatok. Tudom, hogy nincs két egyforma ember és nem reagálunk egyformán. De most kezdek nagyon kiborulni. Mi lesz ha ez sem használ?
Elõre is köszönöm:
Bea

Nincs jelen

#2059 2011-01-23 21:19

tücsi54
Tag

Sziasztok !

Olvasgattam a fórumot mivel. hogy még új vagyok. 27éve vagyok chron beteg,6 hónapja kapom a humira kezelést. Kéthetente kapom a szurit én a karba és a combomba kérem semmilyen mellékhatás nincs.Sajnos én semmi javulást nem tapasztaltam,teljesen kiszámíthatatlan lett az állapotom.Van úgy hogy egy nap nincs széklet utána 10-12 szer is nyákos , csípõs.has fuffadás ,görcsök. A bal csuklómba és az ujjaimba az izület a kezelés elõtt is fájt de most már a jobb kezembe is vannak fájdalmak kezd a kezem eldeformálódni.Már gyomor fekély és nyombél fekély is van.Azt mondták, hogy ez a kezelés az izületekre is hat és gyógyítja de ez nekem nem jött be.Már gyomor fekély és nyombél fekély is van.Az orvosomnak ezt mindig mondom, hogy most több a széklet de õ azt mondja .hogy ez a gyógyulás jele.   A labor leleteim tökéletesek a tükrözés ameddig eltud jutni az eszköz rendben/25cm/.   Kár ,hogy ezt én nem érzem.

Nincs jelen

#2060 2011-01-26 17:15

nyuszika
Tag

Sziasztok!

Segítsetek nekem,már két hete nagyon megfáztam lázam nincs,alig bírok beszélni és a légcsövem fáj.Augmentint szedek és csütörtökön kellene megkapnom a humirát.Mit tegyek?kihagyni nem merem de van egy háziorvosom aki arra sem képes,hogy felálljon a székébõl és megvizsgáljon.Sajnos a kezelõorvosom nem dolgozik ebben a hónapban,és tanácstalan vagyok.Akinek volt ilyen esete már írjon.Köszi

Nincs jelen

#2061 2011-01-26 22:11

marcsi0727
Tag

Próbálj meg meggyógyulni csütörtökre.

Nincs jelen

#2062 2011-01-27 11:44

pötyi
Tag

szia nyuszika!
Igen 1-2 hónapja én is így voltam! A Miheller doktorúrnak telefonáltam azt mondta ha lázam van semmi esetre se adjam be a Humit csak ah már nincs láz!!!  2 nappal késõbb már nem volt lázam és be is adattam magamnak és nem volt gond!

Mielõbbi tünetmentes szép napokat kívánok!!!!:)

Nincs jelen

#2063 2011-01-27 11:55

pötyi
Tag

Most viszont olyan gondom van ami még nem volt 23 évem alatt!
Vérzek, :( -szerintem nem vészes de aggasztó!!!
Reggel és este! Görcsök nincsenek se hasmenés csak a szokásos reggeli és estiben van vércsepp!
Most ilyenkor mi lesz szerintetek most hívjam fel az orvost vagy ráér személyesen is, jövõ csütörtökön mennem kell a Humiért amúgy is? :) eddig csak mikrószkópikusan volt kimutatva a székletben a vér de most látható jelei vannak.
Mire készüljek? :( Én jobb szeretem elõre tudni a dolgokat nem szertem a meglepetéseket!!!

Influenza és tünetmentes szép napokat mindenkinek!

Nincs jelen

#2064 2011-01-27 17:42

Bordás
Tag

Szia Pötyi!
Azért én is megpróbálok tanácsot adni most neked, de Humirával kapcsolatban biztos hogy vannak tapasztaltabbak:
Nos szerintem kár ezért hívni ráér ha úgy is jövõhét csütörtökön mész hozzá, és akkor ezt személyesen mikor kérdezi hogy vagy akkor elmondod panaszod, és õ megmondja rá a frankót. Neki nyugodtan panaszkodhatsz... :)
Meg szerintem max ha nagyon sok vérmennyiség jön belõled akkor érdemes hívni, hogy mi is a helyzet veled belül.
Remélem tudtam neked segíteni, addig is jobbulást és szorítok, hogy mielõbb múljon el!

Nincs jelen

#2065 2011-01-27 20:09

nyuszika
Tag

Köszönöm aki írt nekem.Ma még sem kaptam meg a humit,mert sikerült beszélnem a dokival,és eltettük egy héttel.Azt sem tudtam,hogy ilyet is lehet pedig már egy éve kapom.Amúgy a mellkasfelvétel negatív.

Nincs jelen

#2066 2011-01-28 12:39

pötyi
Tag

Köszi Bordás annyira már nem vérzek csak megijedtem egy kicsit! Szerintem is majd személyesen megbeszélem vele, és úgyis szokta kérdezni hogy volt-van e vér. Eddig nem volt most majd szólok, hogy van, csak akkor mi lesz.... "természetes lehet ez" vagy újabb tükrözésnek nézhetek elébe vagy mi lesz? Ez a kérdés?.......

Influenza és tünetmentes szép napokat kívánok!!!!!

Nincs jelen

#2067 2011-01-28 19:21

Zsóka43
Tag

Évekkel ezelõtt kaptam Remit, és valószinûleg ennek hatására tavaly év elejéig elég jól voltam. Igaz a kezelést tüdõgyuszival és tbc gyanúval zártam. Most az erythemak újra jelentkeztek a lábamon, csak sokkal súlyosabban. Medroltól már iszonyatosan nézek ki, megpróbáltuk leépíteni, de a tünetek újra felerõsödnek. Jelenleg ott tartunk, hogy újabb biológiai kezelés jön szóba, de most Humira. Egyedüli nagy szívfájdalmam, hogy ebben a kórházban nem kaphatom, ahol a kezelõorvosom van. Most irány a másik kórház, másik orvos. Én már ebbe vagyok belebetegedve.

Nincs jelen

#2068 2011-01-28 20:43

Bordás
Tag

Pötyi!
Hidd el a doktor úr tudja mit kell ilyenkor tenni, a legeslegjobb kezekben vagyunk nála...feleslegesen õ sem fog téged megkínoztatni (tükrözni). Ez attól is függ, hogy mikor volt utoljára tükrözésed, 1 éven belül akkor nincs ok nagy aggodalomra szerintem, meg ha tényleg nem drasztikus változás ment végbe az állapotodban (rossz irányba).
Üdv!

Nincs jelen

#2069 2011-01-29 20:32

Brigus
Tag

Sziasztok!
Rég jártam erre,zajlottak az események.1 hónapja szedem a 32mg medrolt,mellette ugyanúgy vérezgetek-görcsölök-dõl belõlem a trutyi!Szerdán jártam a II. Belen biológiai kezelés ügyben.Jövõhéten tükrözés aztán ha rákövetkezö héten lehet,h elkezdjük a Remit.Kíváncsi leszek,h használ-e annyi mindent olvastam itt.De használnia kell mert ez így nem élet!
Szép napot nektek.

Nincs jelen

#2070 2011-01-30 17:02

nyuszika
Tag

Szia Brigus!

Szerintem jó lesz a Remi,de még eleinte ne várj csodát.Én a Humit kapom,nekem bevált.Jobb mint a sok szteroid.Az igazat megvallva szerintem mind tönkre teszi az életünket.

Nincs jelen

#2071 2011-01-31 19:10

pötyi
Tag

Szia Bordás!
Szeptemberben volt a tükim, feltétele volt a Humi folytatásának :( akkor bent maradt egy polipom amit nem tudtak lecsípni, ez miatt aggódom kicsit így is úgy is! Hátha az vérzik és a másik meg, hogy kiír-e valami vizsgálatot és mit!!?? Majd valahogy ezen is túl leszek :) Gondoltam megfejelem a Humit medrollal és ha már nem vérzik akkor biztos nem aranyér :)!! Szerintetek? :)

Nincs jelen

#2072 2011-02-01 19:51

Linus
Tag

Sziasztok, ma kaptam a 3. Remit :) Kicsit felbosszantott, hogy az egyik betegtárs kissé undok volt meg ott puffancsoskodott, de legközelebb talán nem raknak össze vele.

Az utóbbi egy hétben volt némi hasmenés. Gondolom nem tett jót, hogy fõzni sem tudtam, meg fûteni sem, mert lekapcsolták 5 napra a gázt a házban. Persze éttermi kajára fanyalodtam, szendvicsen nem élhetek... Következõ alkalommal újraszámoljuk a kis pontjaimat, és remélhetõleg kapom majd a fenntartót. Mondjuk a CRP-m 14-rõl felment 16-ra, ami nem sok, úgyhogy arra fogtuk, hogy fel vagyok fázva. Nagyon bíztam a Remiben, nem hagyhat cserben :) Puszi nektek, legyetek jól!!!

Nincs jelen

#2073 2011-02-03 16:45

pötyi
Tag

Szia Bordás és mindenki!
Ahogy sejtettem emeltük a tétet Humi ügyben!! Egyszerûen nem akarta elhinni a doktorúr, hogy a saját lábamon mentem be! :(  A vérképemtõl kifeküdt teljesen szegény!  :) Mondtam neki a vért, és azt is, hogy már elmúlt, (20mg medrol segített) adott egy hónapot heti Humi adaggal aztán kontroll! :(
Addigra csak jobban leszek!!! :)

Influenza és tünetmentes tavaszváró szép hétvégét mindenkinek!!!! :)

Nincs jelen

#2074 2011-02-03 20:30

marcsi0727
Tag

Ma megkaptam az 5. remimet, már jobban vagyok, de az utóbbi napokban igen vacakul voltam, alig bírtam elvonszolni magam a munkahelyemre. De túléltem! 1 hónap mûlva kontroll, 8 hét múlva kapom a következõt.

Kérdeztem, mi van akkor, ha lejár az 1 év... elvileg meg lehet hosszabítani a kezelést, újra kell engedélyeztetni.

Nincs jelen

#2075 2011-02-04 22:01

Linus
Tag

Én is így tudom Marcsi. De ha újra kell kapnunk, az nyilván újabb vizsgálatokkal is jár... Amúgy szerintetek mennyivel kell jobb pontszámot elérnem, hogy folytassuk a kezelést? Nem pörgök rajta, csak mégis érdekelne azért. Tekintettel arra, hogy használ, igazából nem félek attól, hogy elveszik.

Nincs jelen

#2076 2011-02-06 13:56

Brigus
Tag

Sziasztok!

Pénteken megkaptam az elsõ Remimet!
Kedden megvolt a tükrözés,egybõl bent is fogtak 2  napra! (50cm-es begyulladt bélszakasz-nuku épp nyálkahártya,ennyit a medrol gyulladáscsökkentõ hatásáról)Jött a doki és mondta,hogy hát nincs igazán mire várni.
Péntek óta a trutyi szinte megszünt,reggelente van egy kevéske és utána szinte egész nap semmi.
Nagyon boldogok vagyunk a Párommal,hogy vége a rémálomnak! :)Igaz kicsit fáj a torkom,folyik az orrom meg tüsszögök de mi ez a napi görcsökhöz ,kirohangálásokhoz képest!
Az egyetlen gondom,hogy a Picoprep úgy kipucolt,hogy azóta sem volt székletem,most már 5. napja!.Kezdek aggódni,mert eszem rendesen.A szelek mennek csak produktum nincs!Járt valaki így közületek tükrözés után?

Szép napot Nektek is!

Nincs jelen

#2077 2011-02-06 14:23

Sünike1988
Tag

Szia Brigus. Nekem kb 2 napig voltak szélgörcseim produktum nélkül....kellemetlen volt, de aztán fokozatosan minden visszaállt a régibe (futkosás)....Neked volt vér is a székletedben? Mert nekem is be van gyulladva az egész vastagbelem, bár a doki szerint nem vészesen. Elméletileg pár hét és kaphatok remit én is. Nem bizom benne, hogy az elsõ bármin is javítani fog, de hosszútávon remélem hatásos lesz.

Nincs jelen

#2078 2011-02-06 18:15

Bordás
Tag

Brigus és Sünike1988!

BIZTOS, HOGY BEFOG VÁLNI A KEZELÉS!!!  ;)

Nincs jelen

#2079 2011-02-06 20:19

Brigus
Tag

Bordás!
Köszönöm a bíztatást,amit egyszer jósoltál eddig bejött. Nem aggódok,már most sokkal jobban vagyok!
Sünike!
Belõlem a véres trutyi folyt hónapokig!Most is azért fogtak ott a tükrözés után,hogy nehogy vérzés legyen. Én nagyon bízom a remiben,bár azt mondták,hogy csak a 2-3 kezelés után várható javulás de már most ég és föld a külömbség. Csak a széklet nem indul pedig tekernek a szelek rendesen.
Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#2080 2011-02-06 20:22

Brigus
Tag

Bocsánat nem vagyok ennyire stréber csak szórakozik a netem.:-)
Bordás!Nálad már minden rendben?

Nincs jelen

#2081 2011-02-06 21:18

aiolosz
Tag

Brigus írta:

Bocsánat nem vagyok ennyire stréber csak szórakozik a netem.:-)
Bordás!Nálad már minden rendben?

Nincs gond, jó volt látni a csemetével együtt Téged többxör is :)

Nincs jelen

#2082 2011-02-06 21:42

Bordás
Tag

Szia Brigus!
Elõször is ahogy Aiolosz írta, jó látni a picivel téged a képen, tehát nálad minden rendben, és örülök a jó hírnek. Köszi az érdeklõdést, én is alakulok, kezdi megtenni a hatását a kezelés... ;)
Sok puszi neked! :)

Nincs jelen

#2083 2011-02-09 20:43

pötyi
Tag

Ha hiszitek ha nem nekem a Humira mellett aktivizálódott most a crohn-om!!!! Azt mondja a doki ad 1 hónapot és elveszi a Humirát ha nem javulok. Mit mondja hirtelen köpni nyelni sem tudtam úgy meglepett, hogy már nem maradt idõm megkérdezni, hogy akkor mi lesz? Ez van, azóta már a kórházat is megjártam a vérképem is padlón van meg én is !!! :(

Influenza és tünetmentes szép napokat mindenkinek!!!!!

Nincs jelen

#2084 2011-02-10 17:39

Bordás
Tag

Szia Pötyi!
Ha vigasztal, most lenne nekem is jövõhéten egyik nap aktuális a 3. remicade infúzióm, és már most úgy de úgy aktivizálódott a Colitisem, hogy nagyon. Ez ki van centizve....  :(  Én sem örülök neki, kicsit letörtem mint a bili füle, de lesz ez jobb is... ;)
Jobbulást!

Nincs jelen

#2085 2011-02-10 20:14

nyuszika
Tag

Sziasztok Pötyi és Bordás!
Nem irigyellek benneteket.Ma velem is az történt,hogy elvették a Humirát igaz lejárt az 1 év.Nekem eddig tökéletes volt,teljesen panasz mentes voltam,a vérképem is túl jó volt.Most nagyon aggódom,hogy mi lesz fõképp az ízületeim miatt vagyok ideges mert azon még a Humira sem segített.Erre az orvos azt lépte,hogy szedjem a Budenafolkot napi 3X1 szemmel és az jó lesz az ízületeim miatt.Hát nagyon kíváncsi leszek.

Panaszmentes napokat mindenkinek

Nincs jelen

#2086 2011-02-10 20:57

Sünike1988
Tag

Ez a bio kezelés mindenkinek igy ki van centizve? Olyan nem lehet, hogy vmi vkinek jó is?
û

Nincs jelen

#2087 2011-02-10 21:49

pötyi
Tag

bbea - kitartást, ha elzáródott a bél már meg is mûtötték a férjed és sok év fájdalmától szabadították meg, ha nem záródott el az szívás! Úgy veszem észre csoportosan dõlünk ki a sorból, hihetetlen és azt mondják az okosok, hogy nincs köze az idõjárásnak hozzá :) haha én meg tudom hogy van!!!!! :) :)

nyuszika - a szokásos menetrend: tükrözés és a szövettan után döl el, hogy kaphatod-e tovább a Humit. Vagy már ezek megvoltak?

Sünike1988 - igen ez ki van centizve sajnos, néha papíron, néha az élet hozza így. :(

Influenza és tünetmentes szép napokat mindenkinek!!!! :)

Nincs jelen

#2088 2011-02-11 15:30

nyuszika
Tag

pötyi!

Tudom,hogy végig kell mennem mindenféle vizsgálatokon(aminek nem örülnék)
de ez még egy felvetés volt,hogy megpróbálja 3 hónap múlva vissza adni.
bbea---kitartást minden jóra fog fordulni te csak gondolj arra és fõleg a gyerekekre

Nincs jelen

#2089 2011-02-11 19:18

Ancsa40
Tag

Sziasztok!
Segítséget kérek Tõletek. Az orvosom megkérdezte, hogy mit szeretnék inkább, a remit vagy a humirát.
Véleményetek szerint melyiket válasszam? Van két hetem gondolkodni. Elolvastam már sok-sok írást, vannak érvek pro és kontra. Nekem ez lesz az elsõ biológiai kezelésem ezért tapasztalatom nincs.  Köszönöm elõre is a segítséget!

Mindenkinek kellemes, tünetmentes hétvégét kívánok!

Nincs jelen

#2090 2011-02-11 20:51

Brigus
Tag

Sziasztok!
Sajnálattal olvasom,hogy milyen gondotok van a biológiai kezeléssel.Kicsit le is lombozott,hogy õszinte legyek.Gondolkoztam rajta,kivonom magam a hírekbõl de érdekel,hogy mi van veletek! Sokszor segítettek már amikor magam alatt voltam (ezúton is köszönöm Nektek). Leírom az elmúlt hetemet hátha tudtok erõt meríteni belõle.
Múlthét Pénteken kaptam meg az elsõ remit.Azóta mintha elvágták volna a betegséget.Reggel elintézem a dolgomat 3-4 körben,talán napközben még jön egy kis válladék és annyi.
A fóbiáim persze nem szünnek ilyen könnyen. Az elsõ pár napban még nem mertem kimozdulni csak ha muszáj volt!Inkább itthon bepótoltam az elmaradt házimunkát,aztán hét közben a nyakamba vettem a világot.Megfogadtam,hogy nem állok le gondolkozni azon,hogy mi lesz ha...!Bezártam magam mögött az ajtót és hajrá!Végre eljutottam fodrászhoz,kozmetikushoz,ruhát vásárolni stb...És ezek a lépésenkénti sikerélmények hajtanak elõre nap mint nap!Persze könnyû ezt mondani így,hogy jól vagyok de rájöttem arra amit már az elején mondtak nekem de nem figyeltem oda(sõt talán kicsit sértõnek is találtam),hogy ha nem foglalkozom annyit a betegséggel kevésbé tud megtiporni.Most csak a célokra fókuszálok. Visszamenni Dolgozni,bepótolni az elvesztett idõt és odafigyelést a párommal és minnél jobb anyukája lenni a kicsi fiamnak. Kívánom,hogy Ti is eljussatok arra a szintre/állapotba amiben most én vagyok,és jól legyetek végre!

Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#2091 2011-02-12 08:48

Bögni
Tag

Kedves Ancsa 40,
szerintem kezdd a Remivel, mert ha az valamiért nem válik be, akkor ég mindig próbálkozhattok a Humival, fordítva viszont nem mûködik. Igaz, a Remi kicsit macerásabb, mert az infúziókra be kell járnod, de ha meg tudod oldani, akkor érdemes ezzel kezdeni.
Ági

Nincs jelen

#2092 2011-02-12 09:27

Ancsa40
Tag

Szia Ági!
Köszönöm a tanácsodat.  Még annyit kérdeznék, hogy -mivel én a munkám miatt a fél életemet úton és szállodában töltöm, és remélem ezt nem kell feladnom...) mindkét verziónál ugyanannyit kell bejárnom a kórházba ellenõrzésekre? Mert én a humira mellett több szabadságot feltételezek. Természetesen ez csak akkor esélyes, ha valóban el tudom érni azt az állapotot hogy dolgozhassak....
Annyira szeretném!!! Egyenlõre azonban vannak jobb, aztán kevésbé rossz, meg kifejezetten ronda napjaim.
Valami csodát várok ettõl a kezeléstõl, és nagyon hiszek benne!
Amíg 16 mg medrolt szedtem addig egész jól voltam, amikor lecsökkentettük 8-ra rosszabbul, most 3 napja a 4 mg mellett lassan teljesen ott leszek ahol voltam a lökésterápia elõtt...
Ezek mellett szedem a budenofalkot reggel 6, este 3 mg, pentasa 1* 2gr., supplin2*500 mg, kaldyum, imuran3*50mg, +budenofalk végbélhab,vitamin, rosttabletták + nutridrink meg diasip amennyit csak bírok de minimum 2-2 doboz.
a psylliumot nem szedem rendszeresen, az egy -szerintem- emberi fogyasztásra alkalmatlan dolog.... utálom.
Ha visszaállnánk a 16 mg medrolra ezek mellett, és az nekem elviselhetõ volt az hosszútávon sok volna?
Mennyi idõ után ártalmasak a szteroidok? Január 10- óta szedem ezt az "összeállítást", elõtte csak a budenofelk és a pentasa volt.
Hátha valaki okos ebben.  Várom a válaszokat.
Üdv.: Ancsa

Nincs jelen

#2093 2011-02-12 10:24

Bögni
Tag

Szia, Ancsa,
nagyon szívesen:). Én csak a Remirõl tudok nyilatkozni, mert most azt kapom. Ennek a menete : az elsõ után 2 hét múlva, azután 4 hét múlva, majd 8 hetente. Mint látod, nem kell azért annyira sûrûn bejárnod. Ha labort kérnek, azt általában helyben, a kezelés elõtt elintézik ( legalábbis nálam így van ). A Humi annyiból ad nagyobb szabadságot, hogy magadnak adhatod, emiatt nem kell bejárnod a kórházba-rendelõbe, de ennek az ellenõrzését nem ismerem. Én az elõzõekben írtak miatt választottam a Remit, mert bár messzire kell járnom miatta, de ha valamiért nem hat, még mindig ott a Humi...mondjuk nekem a 3. kezelés ellenére is változóak a napjaim, viszont a lényeget, a vérzést teljesen megszüntette ( a rossz közérzet meg az ízületi fájdalom kibírható ). De hiszek benne, hogy segíteni fog, és ez nagyon fontos! Én a kezelés mellett Pentasa granulátumot és Imurant szedek, Medrolt évek óta nem, de volt vele elég bajom...off: a Medrol ( mint a szteroidok általában ) soha nem ürül ki a szervezetbõl, és komoly függõséget okozhat...de errõl szerintem kérdezz meg mást is, csak ne itt, hanem pl. a gyógyszerek-kiegészítõk topicban:).
Szép napot
Ági

Nincs jelen

#2094 2011-02-12 10:52

Ancsa40
Tag

Szia Ági!
Hálásan köszönöm, és szép napsütéses tünetmentes napokat kívánok Neked!
Ancsa

Nincs jelen

#2095 2011-02-12 14:19

Tim72
Tag

Sziasztok!
Furcsa dolog miatt kérném a tanácsotokat. Engem 2010-ben mûtöttek (többször is, de ez most nem lényeges). A mûtétek után a sebész azt mondta minden rendben a bélésemmel. A novemberi labor is rendben volt. Sajnos novemberben aktiválódott egy 8 éves, eddig inaktív végbélsipolyom. Nem vészes, inkább csak zavaró néha. Igazából a végbél záróizma és a bal nagyajak közötti kb. 3 cm hosszú járatról van szó, ami a nagyajaknál kandikál a nagyvilágra. Ezt az MR mutatta ki. A problémám az, hogy napi 1 mg Pentasat írtak elõ számomra az utolsó mûtét óta (2010.09.07). Ezt most sem emelték meg, ezen kívül semmit nem kell szednem, csak egy kis IBD Moduleint, és pre- és probiotikumokat. Február 2-án voltam MR-n, utána a gasztros dokim azt az instrukciót adta, hogy menjek sebészhez, nézze meg, hogy mûthetõ-e, ha nem, akkor elindítaná a biológiai kezelést. A sipolyon kívül az összes tünetem, hogy híg-pépes a székletem. Nincs kifogásom a biológiai kezelés ellen, csak itt olvasva titeket, felmerült bennem, hogy nem lenne túlzás az esetemben? Egyébként crohnos vagyok. Köszi!

Nincs jelen

#2096 2011-02-12 15:41

én
Tag

Tim72! A sipoly nem egy megnyugtató dolog. Szerintem a biológiai kezelés sokkal kellemesebb, mint egy újabb mûtét. Egyébként a remicade zárni szokta a sipolyokat, szerintem fogadd el!

Nincs jelen

#2097 2011-02-13 12:36

Tim72
Tag

Csak akkor jöhet szóba, ha a sebész nem javasolja a mûtétet. Igazság szerint én még nem láttam olyan sebészt, aki nem javasolna egy mûtétet! :) A mûtéttõl azért tartok, mert már 1999-ben volt egy Parks mûtétem, mit mondjak egy évig tartott, mire a záróizmom újra jól mûködött. És most ez a sipoly is a záróizmomnál van. Szóval nekem is szimpatikus a biológiai kezelés, de a gasztrósom csak akkor indítja el, ha a sebész nem mûthetõnek minõsíti a sipolyt. Jelenleg két orvos közé szorultam! :) Lassan összeszedem magam, meg tisztázom a helyzetet a munkahelyemen is. Tavaly fél évet voltam betegállományba, ha idén is mûtenek, akkor nem biztos hogy megtarthatom a munkahelyemet. Szóval márciusra marad az orvoshoz járkálás, és hogy a sebész és a gasztros dûlõre jusson velem. A gasztrós doki asszisztense szerint, a jelenlegi tüneteim és leleteim mellett belefér ez a kis idõhúzás. Azon is gondolkodom, hogy ha a sebész mûteni akar, akkor is megpróbálom a gasztrosnál hogy inkább a biológiai kezelést szeretném. további szép vasárnapot!

Nincs jelen

#2098 2011-02-13 12:40

én
Tag

Tim72! Ez jó ötlet. Szerintem is beszéld rá a gasztros dokit, hogy inkább próbáljátok meg a biológiai kezelést, aztán ha nem segít,akkor legyen mûtét. Pont azért szokták javasolni a remit, hogy elkerüljék a mûtétet.

Nincs jelen

#2099 2011-02-17 07:36

Linus
Tag

Sziasztok!

Sikerült átolvasnom végre amirõl lemaradtam :) Nagyjából összefoglalva: a sebészt addig kell kerülni, amíg csak lehet, vagyis én mindenképp a biológiai kezelést választanám, vagy legalábbis igyekeznék elérni a dokinál. Persze elfogult is vagyok a Remi miatt :) Ancsa, én is csak azt tudom javasolni neked, amit Bögni mondott: érdemes a Remit választani, mert ha valamiért nem jönne be, utolsó mentsvárnak még ott a Humira.

Február 1-én kaptam a 3. Remimet, és az azt megelõzõ héten én is éreztem némi visszaesést. Viszont esetemben remélhetõleg arról van szó, hogy új munkahely, izgalmak, meg össze-vissza evés pont abban a két hétben. Most már beállt a napirendem ismét, de mivel ez nagyjából egybeesik az infúzióval, ezért nem is tudom... Nagyon szurkolok a pocakomnak, hogy békében teljen mind a 8 hét...
Vannak nagyon jó napok és kicsit rosszabbak, de amit lehet, azt eszem, és néha talán túlvállalom magam :) Már a jó idõt várom, de nagyon! Olyan jó lenne végre világosban ébredni, és még napsütésben érni haza munka után. A sétákról, egy kis mozgásról nem is beszélve.
Vigyázzatok magatokra, legyetek jól! :)

Nincs jelen

#2100 2011-02-17 09:36

Ancsa40
Tag

Szia Linus!
Köszi a segítõ szándékot! Többekkel beszélgettem és mindenkinek ez volt a véleménye eddig. Ezért a remicade mellett voksolok elsõ nekifutásra. Remélem be fog válni és jobban leszek tõle.
Szorítok Neked, hogy jól teljen ez a 8 hét. Tünetmentes, napsütéses napokat kívánok!
Az új munkahelyen a beilleszkedés senkinek sem könnyû egészségesen sem. Türelem és kitartás.
Minden jót! Ancsa

Nincs jelen

IBDoktor

Láb