#1051 2010-11-04 13:13
- Ana
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Sziasztok,
segítsetek nekem légyszíves, tudom,h nem jó helyen irok, de nem találom azt a hölgyet,aki mindenféle jó tanácsokkal látja el az itteni társaságot, leszázalékolás,járulékok ügyében.
Köcöntem
Nincs jelen
#1052 2010-11-04 13:19
- aiolosz
- Tag
Ana írta:
Sziasztok,
segítsetek nekem légyszíves, tudom,h nem jó helyen irok, de nem találom azt a hölgyet,aki mindenféle jó tanácsokkal látja el az itteni társaságot, leszázalékolás,járulékok ügyében.
Köcöntem
off
Nagyon rossz helyen írsz :( :( :(
Talán kopogj be a "Leszázalékolás" topicba.....és az a hölgy szerintem ott van, a tanácsaival együtt.
on
Nincs jelen
#1053 2010-11-04 17:02
- Sa-ni
- Tag
Sziasztok,
annyi fejleményt sikerült találnom, hogy az ibs diétájában nagy eséllyel fontos szempont, hogy meg kell különböztetni a vízben oldódó és a vízben nem oldódó rostokat (VNOÉR). Egy dietetikus ismerõsöm hívta fel erre a figyelmemet, és itt is megtaláltam:
vízoldékony (lehet enni)
http://www.helpforibs.com/diet/fiber1.asp
pl.hámozott almát, krumplit, tököt, meg amik még a lsitán vannak
vízben nem oldható (nem ajánlott, elsõ étkezésnek illetve magában pláne nem)
http://www.helpforibs.com/diet/fiber2.asp
Zabot elvileg lehet, de én utánanéztem és abban is van VNOÉR, igaz, nem sok...
Nekem ez nagyon sok korábbi rosszullétemet megmagyarázza (barna kenyér, "candidakenyér", köles, hajdina, magok, cellulóztartalmú izék, zöldségek többsége, sok gyümölcs, korpa, karfiol, brrrr............) Tudtam én hogy nekem ezek nem jók........
Viszont: hiába fekete bárány a fehér liszt (ha élhetek ilyen hülye képzavarral) a legtöbb természetgyógyász szemében, nekem aztán az nem árt semmit. Nem úgy a rendkívül divatos teljes kiõrlésû, "barna", tönköly izék...
Komolyan nem értem, mit vétett szegény fehér liszt,mert ha másban nem is, abban egyezés van, hogy tiltják.
Persze ott még mindig nem vagyok, hogy a tüneteimet elfelejthetem és zavartalanul élhetek, dolgozhatok (utópiákban ne gondolkozzunk) - ugyanis ahonnan eljutottam e szempontig az az volt, hogy candidát mutattak ki nálam, és candida diétát rendeltek el Nystatin szedése mellett - arra pedig emlékeztem az elmúlt évekbõl, hogy a candida diétától (tele barna izékkel) szenvedtem mint a fába szorult féreg (és nem csak azért mert az egyik legrohadtabb diéta, rohadtabb az scd-nél is------)
Most aztán nem tudom, mit ehetnék, mert ha kiiktatom az ibs-re nem jó dolgokat a candida diétából, húson és tojáson kívül gyakorlatilag semmi nem marad. Egy hétig bírtam a szó szerinti éhezést, de most épp van munkám, úgyhogy így nem lesz jó...
Nincs jelen
#1054 2010-11-04 21:05
- Ana
- Tag
Köszönöm Aiolosz
Sa-ni,
kicsit lemaradtam,végül is hogyan derült ki ez a candida?
Régebben egyik társunk bemásolt egy hosszadalmas cikket a candidáról,és megdöbbentõen hasonló tüneteketrõl esett szó, igy a dokik gondoltak elöször IBS-IBD-re,aztán kiderült,hogy az a fránya candida.
Nincs jelen
#1055 2010-11-05 19:27
- Sa-ni
- Tag
Igen, emlékszem a leírásra. Más felsorolt tüneteim is vannak, pl. haj rossz állapota, álmatlanság - de ez belemagyarázás is lehet. A candida széklet vizsgálattal derül ki, 3 mintából kell nézetni. De ahogy néztem a neten, eléggé vitatott "betegség", nem is biztos, hogy a székletproblémákat megmagyarázza. És borzasztó a diétája, fõleg ha kiszeded belõle az ibs-ben ártalmas dolgokat (kb. azokból áll...) Nekem azt mondták, hogy a bajom "ibs-re rakódott candida fertõzés." Ez a candida most mindenféle termgyógy irányzatokban nagyon "divatos", hát én nem tudom.........
Nincs jelen
#1056 2010-11-08 13:48
- Ana
- Tag
Sa-ni,
barátnõmmel sokat "szenvendtünk" a diéta miatt, kapott 1 listát, és minden élelmiszert átkellett olvasni,hogy van-e benne olyan amit õ nem ehetett,és persze mindig minden termékbe volt valami,szóval tudom,hogy nem könnyû.
De annyi vizsgálaton keresztül mentél már, és ezt az idõszakot ki kell bírni!
Kitartás!!!!!!!!
Nincs jelen
#1057 2010-11-15 12:19
- Tschabee
- Tag
Sziasztok!
Holnap lesz a CT-enterográfiám Pesten a Raditech Kft.-nél és hogy az igazat megvalljam eléggé tartok tõle. Volt már sima hasi CT-m az nem olt vészes, de félek, hogy ez más. Olvastam, hogy szondával töltik fel az embert vagy a torkán vagy az orrán keresztül. Ettõl félek igazán a következõ miatt: Nekem a gyomor alatt közvetlenül nyombél szûkületem van. 4cm hosszan van beszûkülve, 0,5 cm-es a nyílás. Az egész merev, gyulladt, vizenyõs, gennyes, valószínûleg tavasszal kimûtik. Már a gyomortükrözõ endoszkóp nem megy át. Én hajlandó vagyok meginni azt a kb. 3 liter kontrasztanyagot, de nagyon félek a szûkület miatt ettõl a szondás ügytõl.
Valaki volt már CT-enterográfián? Tudnátok mondani valamit, hogy zajlik ez a vizsgálat? Azért megkérdezem ezt is: Gondolom nem alaptalan a félelmem, ugye?
Kérlek válaszoljatok!!!!!
Nincs jelen
#1058 2010-11-15 12:33
- Zulusz
- Tag
JKedves Ánya ,
Jó napot!
Már végsõ elkeseredésemben írok Önnek.Meg tudná adni az Ön által ajánlott doktorúr adatait.Nme tudom hogy kell privátra írna csak ma regisztárltam. Már évek óta tar ez a huzavona orvortól orvoshoz járok de egygyik sem tudott segíteni,már béltükrözésen is túl vagyok az sem mutatott semmit.Bízom benne hogy az Ön által ajánlott doktor segíteni fog.
Válszát elõre is köszönöm!
Nincs jelen
#1059 2010-11-15 13:28
- én
- Tag
Tschabee! A Raditec-ben a CT enterographia nem szörnyû. Ugyanolyan, mint egy sima CT. Meg kell inni kb. 1 liter mucofalk-os kontrasztanyagot és utána készülnek a képek. Dugásról szó nincs, nyugalom. Viszont a kontrasztanyag meg fog hajtani, arra érdemes felkészülni. Egyébként a Nem árt, ha tudjuk fõtopikon belül a Vizsgálatok A-Z-ig topikban már sokszor megbeszéltük ezt a témát, ott utána tudsz olvasni és ha valamit nem tudsz, ott szívesen válaszolunk. Szóval ne parázz!
Szerkesztette: én (2010-11-15 13:30)
Nincs jelen
#1060 2010-11-15 14:35
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Kedves Tschabee!
No para!
A CT-entergográfia piha. Sokszor átestem rajta a Raditechben.
Annyi az egész, hogy megitatnak az emberrel kb. 1,5 /2 liter folyadékot, ami nem a legkellemesebb ízû, dehát ugye kontrasztanyag nélkül nem megy... erre lesz jó egy órád, szóval nem is kell vele sietni. Menj szomjasan, még jól is esik majd...
Utána már kész Hawaii: csak befeküdni egy csõbe, és visszatartani a lélegzést mikor a horpadtarcú embi feje világít, illetve kifújni amikor a kifújós. Ez kb. 1 perc. Ezalatt elkészülnek a felvételek.
El ne feledd megkérdezni a leletért mikor mehetsz!
Nincs jelen
#1061 2010-11-15 14:58
- én
- Tag
De ha nem látnád a horpadtarcút, akkor mondanak mindent, neked csak be kell tartani.
Nincs jelen
#1062 2010-11-15 15:19
- Breki
- Tag
Bárcsak ez lenne a legrosszabb vizsgálat mind közt,akkor vigyorogva mennénk :)
Nekem a Mucofalk kimondottan izlett :D Ami kimaradt hogy vénásan is kapsz kontrasztanyagot,azt a gép automatikusan juttatja beléd,kis melegségérzet ahogy végighalad az testeden,ne ijedj meg tõle.
Az ápoló aki viszi a löttyöt,és végigkisér nagyon jófej.Nincs mitõl tartani.
Szerkesztette: Breki (2010-11-15 15:20)
Nincs jelen
#1063 2010-11-15 16:50
- Tschabee
- Tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat!!!
Hála az égnek akkor csak olyasmi, mint egy sima CT. Az már volt háromszor is. Csak hát féltem a szûkületem, aminél ráadásul egy elég rossz állapotú fekély is van( ez okozta a szûkületet). Valószínûleg akkor összekeveredtek a neten a dolgok a szelektív enterográfiával. El nem hiszitek, most mennyire megnyugodtam.
Az, hogy meghajt a kontrasztanyag, hát az legyen a legkevesebb. Éltem már át szép dolgokat a vastagbél tükrözés elõtt a Fleet-tel. Na azt nem kívánom senkinek.
Köszönöm, szépen, hogy megnyugtattatok. Nagyon jól jött ez most, mert sajnos nem jó irányba halad a szekerem. 41-es CRP-re kaptam Medrolt. A kúra után lett 95-ös CRP-m. Igaz beteg is voltam éppen, dehát ha le is veszek a gyulladásból, valami akkor sem stimmel.
Még egyszer köszönöm szépen a bátorító szavakat!!
Nincs jelen
#1064 2010-11-18 16:15
- Tschabee
- Tag
Sziasztok!
Túl vagyok a CT-enterográfián! Szerencsére nem volt csövezés, olyan 1-1,5 liter narancs ízû folyadékot kaptam, amibe valami szemcsék voltak, mint a fûrészpor. Mondjuk, egészen finom volt 2 nap koplalás után :-D és nem is hajtott meg. Telefonáltam, már kész is az eredmény, holnap megyek érte.
Na de aztán milyen nagy öröm ért most!!! Teljesen elkeseredtem, amikor a szteroid befejezése után a vérvétel 95-ös CRP-t mutatott. Mondjuk beteg is voltam éppen, csak egy kis vírusos valaminek gondoltuk, aztán kiderült, hogy légcsõhurut. Az orvosom mondta, hogy ha jobban leszek csinálunk egy új vérvételt, hogy tisztán lássunk. Ez ma reggel meg is történt. Nem fûztem hozzá nagy reményeket. Alig mertem megnézni délután amikor mentem érte. El se hittem amit láttam: CRP 5,18!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D. Soha nem volt még ilyen alacsony!!! Egyszerûen érzem, hogy túlteng bennem a boldogsághormon. Nem tudom, hogy ki mennyire vallásos, de azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy Isten velem volt!!
Hihetetlenül boldog vagyok és még boldogabb lennék, ha ez egy darabig így is maradna, csak tartok tõle, hogy a Pentasa magában kevés lesz. Majd nem hagyom magam a dokinál.
Köszönöm még egyszer a nyugtató szavakat a CT-m elõtt, holnap ha hazaérek beszámolok az eredményrõl!!!
Legyen mindenkinek jó sok szép napja!!!!!!!!!
Nincs jelen
#1065 2010-11-23 22:59
- Sa-ni
- Tag
Jobban utánanéztem a dolgoknak: az IBS és a candida között sok (amerikai) orvos szerint van összefüggés. Sokan lehet, azért nem javulunk, mert vagy csak ibs-re, vagy csak candidára való diétát alkalmazunk, és a kettõ majdhogynem üti egymást. Pl.ibs-re a fehérlisztet ajánlják és a barnát nem, candidában fordítva.Én a zabpehelyliszttel kísérletezem jelenleg, ez egyfajta átmenet.
Valószínûleg a kombinált diéta lesz a megoldás (része)
Itt írta valaki, hogy az orvosa nem veszi komolyan a candidát - ez valóban vitatott, de empirikus tapasztalatok azt igazolják (szintén amcsi adatok), hogy sok betegen javít a candida gyógyszer (Nystatin) + diéta. Fõleg ha az illetõ orvos nem veszi komolyan a candidát, akkor legyen olyan okos, és mondja meg, mitõl vagy rosszul, és mitõl lennél jobban (ha jól emlékszem az elmondottakra, az már nem ment annyira. Ahogy az én ex-orvosom az ibs-ben "nem hitt", de amikor kiderült, hogy nem colitis, azaz már nem, megállt a tudomány...)
Lehet azért van ennyi ibs-es + candidás, mert a magyarok által bõven fogyasztott élelmiszerek okozzák ezeket. (Ezért olyan rohadt nehezek a bélzavarokra való diéták :S )
A fehérliszttel mint kiderítettem, az a baj, hogy egyszerû , finomított szénhidrát, és a vércukor gyors megemelésével táptalajt képez a gombáknak.
A candida olyan változatos tüneteket okoz (a bélpanaszokon kívül) mint premensturációs szindróma, menzeszgörcs, ingerlékenység, idegesség, álmatlanság, extrém fáradtság (na ja, megvan az ok...), koncentrációképesség gyengülés, memóriazavarok, libidócsökkenés. Ír bõr- és haj problémákat is, én ezt nem tapasztaltam. Esõs,nedves napokon rosszabbodnak a tünetek - ezt viszont igen, tapasztaltam, de eddig hülyeségnek tartottam ezt az összefüggést. (A Yeast Connection c. könyvben olvastam mindezt)
Fenti logika szerint az scd diéta azért nem mûködhetett, mert két pofára faltam a sült almát mézzel, meg nyakaltam a gyümölcsleveket. Tökmindegy, hogy cukor nélküli, tele van gombanövesztõ fruktózzal. Meg az scd elég sok durva rostot tartalmazó "érdekességet" megenged, pl. a babot...
Nincs jelen
#1066 2010-11-24 11:32
- Szabóné
- Tag
Szia Sani!
Hát, igen érdekes mait leírátl. nem nagyon van idõm reagálni, de azért pár pontban nagyon lehet igazad. Anyukámnak volt candidája és õ a diéta: no cukor, no hús, no fehérliszt után lett jobban. És van egy könyv ha meg tudod szerezni sokat segített: Bessenyei Odette: Candida? Nem emlékszem a címére, de majdnem meghalt és rájött hogy candiás, egyébként egy ügyvédõnõ és a sok információ összerendezve amit talált jött rá, hogy mi a baja. Ha fel tudod kutatni a könyvet melegen ajánlom én is olvastam.
Üdv: Anikó
Nincs jelen
#1067 2010-11-24 15:39
- Sa-ni
- Tag
Hú, ha még a húst is elhagynám, nem sok minden maradna. :) (A Yeast Connection szerzõje nem tiltja a húst.) A candida diétának az éhezés sem jó, mert az felnyomja a gyomorsavat, amit szeretnek a gombák.
De aki "csak" candidás, és nem candida + ibs, annak ott van a barna, magvas, korpás kenyerek, pogácsák széles választéka, meg eheti az összes durva rostos zöldséget, úgy lehet, megoldható a vega étrend. Ibs-re ezek meg nagyon nem jók. (Igazából úgy tudom, colitisre ill. hasnyálmirigy-diétához sem.)
Szerintem nagyon rossz irányú a candida diéta népszerûsítése, mert nagyon sok embernek összetett baja van,nem az, hogy egy laktózérzékenység, vagy egy ibs, vagy egy candida.
Köszi, utánanézek a könyvnek!
Nincs jelen
#1068 2010-12-19 23:18
- pt
- Tag
De régen jártam erre. Sok volt a munka meg a kutyám is beteg lett, sokat ápolgattam, szóval eléggé le voltam foglalva. Én eszek mindent amit látok. Jelenleg a fél szem coderit és fél szem 0,25-ös frontin kombó nagyon bevált. Másfél órával a reggeli indulás elõtt bedobom, visszafekszek alszok még kicsit aztán indulhat a nap, minden a normális kerékvágásban megy mint régen.
Korábban a fél coderitet szedtem csak ami nem volt rossz, mert megfogta a hasam, de néha bepörgettem magam, mert mindig a wc-t kerestem a szememmel, bárhová mentem, de hát ezzel sokan így vagyunk. Most, hogy dobok be egy fél frontint, megszûnt ez a bepörgés dolog.
Szóval a lényeg, hogy jól vagyok, mindenfélét eszem, a dicetelt meg elhagytam. 2-4 hétig volt jó, ennyi idõ alatt megszûnt a hasmenésem, helyreállt a széklet állaga, de utána már nem ért semmit, sõtt még inkább meg is hajtott. Na meg nem is olcsó, szóval megváltam tõle.
Remélem ti is jobban vagytok.....
Nincs jelen
#1069 2010-12-20 12:24
- Atti75
- Tag
Szia,
Az én orvosom nem hitt a candida-ban, és lehet, hogy igaza van, mert volt amikor 2 féle antibiotikumot szedtem ( illetve az egyik végbélkúp volt, amiben volt Medrol és Klion ) Lepicollal, és teljesen jól voltam. Ha jól tudom antibiotikum nem jó a candira. Amúgy találtam néhány cikket, amely szerint a tejben van egy MAP ( Mycobacterium avium Subspecies paratuberculosis ), amely feltételezések szerint felelõs az IBS és IBD betegségekért. Itt néhány link, angolul, az utolsó magyar site:
http://www.ibsgroup.org/forums/index.ph … s-and-ibs/
http://en.wikipedia.org/wiki/Mycobacter … berculosis
http://stuartbramhall.aegauthorblogs.co … h-problem/
http://www.natursziget.com/egeszseg/201 … betegseget
Nincs jelen
#1070 2010-12-21 05:58
- pt
- Tag
Az tuti, hogy régen literszámra nyakaltam a tejet.....
Nincs jelen
#1071 2011-01-01 18:17
- Sa-ni
- Tag
Persze, sajnos nekem is mindig azt írta az orvos a lapomra, hogy "diéta", de hogy milyen...?!
A mai napig, sok sikertelen kísérlet után is meggyõzõdésem, hogy pedig másképp nem segíthetünk magunkon. Vagy belenyugszol és "együtt "élsz" a tüneteiddel" (szerintem a változás halála a belenyugvás...), vagy sok-sok kísérletezés és még több önuralom. És türelem, mert mindent otthon kell elkészíteni magadnak, reggel-délben-este, boltban semmit nem vehetsz meg.
A betartott diéta, melyben ötvözöm a candida diétát és a vízben nem oldódó rostok kerülését (ez ibs-ben nagyon nagyon fontos! alig szól errõl valaki, van, hogy még javasolják is a "rostokat", de meg kell ám különböztetni a két fajtájukat: http://www.vital.hu/rostok-irritabilis-belszindroma - figyelem! a végén a példák pontatlanok!!!), olyan eredményt hozott, hogy legutóbb a menzesz dacára is egy egész hétig napi egy normál székletem volt. Évek óta ilyen nem volt. Sok a visszaesés, tervezni még mindig nem tudok, most is volt visszaesés :S, de akkor sem olyan szintre, ahol akár 1-2 éve is voltam.
A diétázásnak hátránya, hogy ha nem eszel sokáig valamit, utána pláne nem fogod tudni tolerálni, még kevésbé, mint elõtte. (Azt hiszem, én ma már felfordulnék, ha ennék mondjuk egy jó marhapörköltet nokedlivel, vagy zsíros kenyeret hagymával, de nagyobb bajom ne legyen az életben)
Már egy pohár gyümölcslé sem megy le, de nem is jó az ibs-nek, hogy annyi cukrot egyszerre magadba öntesz. Utálatos dolog, de vizet kell inni...
Tímea, a papaya koncentráum ez volt?
http://www.apoteka.hu/component/virtuem … ct_id=1357
Nincs jelen
#1072 2011-01-02 07:15
- Szuszidi
- Tag
Kedves Sa-ni!
Diéta igen nem hogyan de minek? Nagyon össze tett a dolog kinek kell kinek nem, ki azt hiszi attól javult, ki nem vesz észre semmi javulást, ki türelmetlen mert 4 nap után nincs eredmény. Mint már többször le vagyon írva a napló a megoldás s a kísérletezés. Tudom ezen te már te túl vagy, de most úgy próbáld ki hogy ha szerinted valamitõl szaladni kell azt nem dobod el egybõl hanem egy hét múlva vissza térsz rá s ha nem akkor sem dobod el mert két kiindulási pont kevés ezt csinálod még 4-6 szor az már elég lesz. S ha mindig szaladás a vége le lehet húzni végleg. Arra vigyázz hogy mindig más kajákkal edd a kísérleti kaját. Viszont a naplóba bele fér a lelki állapotod is azt is írd le naponta sõt az a legjobb ha észre veszed ezen változását azt gyorsan beírod. Az értékelésnél ezt is vedd figyelembe.
Jót tanáccsal szeretnék ezen naplós ötlettel szolgálni mindenkinek. Lesz akinek bejön lesz akinek nem jön be ez sem.
S a végén én ezt próbálnám ki. Én ismerem tudom mire képes! Az ára is barátságos.
MILAGRO DaFlorel - Tabletta
Olyan ún. funkcionális élelmiszer, amely segít helyreállítani az egészséges bélflórát, melynek baktériumai nemcsak a táplálékok lebontását, hanem a vitaminok képzõdését és felszívódását is segítik.
Egészséges immunrendszer és bélflóra esetén a Candidiasis, a Heliobacter-ek, és bélgázt képzõ baktériumok elszaporodásának veszélye minimálisra csökken.
Étrendkiegészítõ adalékanyagai:
C-vitamin: Fizikai-szellemi megterhelés, terhesség, lázas állapot, sebgyógyulás esetén szervezetünk fokozottan igényli.
B6-vitamin: Ideggyulladást, a bõr faggyúmirigyeinek mûködését mérséklõ hatása van.
Az értékes telítetlen zsírsavak sejtekbe épülését segíti ez a vízoldékony vitamin.
E-vitamin: A sejtek membránjaiban lévõ zsírok oxidációját gátolja, így a sejtek öregedési folyamatait fékezi.
Az egészséges ivarsejtek képzõdését, a magzat-fejlõdést segíti.
Az immunrendszer egészséges állapotának megõrzéséhez is szükséges.
Bifido-baktérium: A bélnyálkahártyáról bizonyos toxikus anyagok felszívódását gátolja. A gyermekek un. rotavírusokkal szembeni ellenálló képességét javítja.
Lactobacillus acidi-philus
Erõs baktriocint termelõ törzs, amely a bélben alacsony pH értéken is aktív a káros baktériumok ellen.
Strepto-coccus themo-philus
Erõsíti és fenntartja a bélflórát, még lázas állapotban is.
Javítja az emésztõ képességet.
Gátolja az un. puffasztó baktériumok szaporodását a L.acidophilus-szal együtt
A termék linkje nálam mert reklámnak minõsülne.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1073 2011-01-06 13:55
- Szabóné
- Tag
Sziasztok!
Most olvastam egy cikket a hirado.hu-n belinkelem. Érdekes felfedezés, csak azt gondolom, hogy egy antibiotikum nem tudj azt a problémát megoldani amit általában egy másik okozhat. Nekem gyerek koromban nagyon sokat adtak a gyenge egészségem miatt és szerintem ez is közrejátszhat a betegségem kialakulásában.
A link: http://www.hirado.hu/Hirek/2011/01/06/1 … etei_.aspx
Mindenkinek jó egészséget!
Nincs jelen
#1074 2011-01-07 20:38
- Sünike1988
- Tag
A Normix nevû, MO-n is kapható antibiotikumban van rifaximin. Megosztom veletek: semmire sem jó.
Nincs jelen
#1075 2011-01-08 09:28
- Szabóné
- Tag
Köszi gondoltam. Teljesen logikátlan, hogy segítsen. Csak azért tettem be, hogy 'az orvosok milyen nagy felfedezést tettek'.
Üdv.
Nincs jelen
#1076 2011-01-16 11:43
- pt
- Tag
Normixet én is szedtem, amíg szedtem kicsit jobban éreztem magam, de utána maradt minden a régi. A tej az tényleg kerülendõ, valamelyik nap ettem 48% tejtartalmú jégkrémet, este reggel puffadtam, gázosodtam erõsen, aztán másnap hasmenés. A héten leálltam a tejes dolgokkal így jobban vagyok......meg ismét szedem a dicetelt....nekem segít kicsit. Kaja után bedobok egy szemet. Nem vagyok tõle teljesen jól, de enyhíti a tüneteket, mintha segítene emészteni......a tünetek megszûnését még mindig csak a fél 0,25-ös frontin és egy fél szem coderit tabletta oldja meg, de ezek is csak 1 munkanapra és estére, másnap kezdõdik elölrõl. Amikor a fagyis hasmenésem volt akkor autóval mentem elég sokat így beszaladtam egy gyógyszertárba és kértem hasfogót, kaptam immodiumot, nem mondom, hogy ez napi szinten jó dolog lenne, de pillanatnyilag bevált, aznap jól elvoltam tõle, tudtam tenni a dolgomat. Szóval ez a hasmenés dolog is 2 féle, van az igazi, ami a tejtõl volt, erre nem jó a gyógyszerem amit szedek, de ha normál kaját eszek és elkap a rosszullét arra beválik.
Nincs jelen
#1077 2011-01-25 00:00
- pt
- Tag
Remélem még éltek :)
Nincs jelen
#1078 2011-01-25 09:39
- Szabóné
- Tag
Igen én élek!
Leszámítva a munkahelyi idegeskedést jól vagyok!
Üdv: Anikó
Nincs jelen
#1079 2011-02-01 21:35
- momo65
- Tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, hátha volt már, akinél hasonlót diagnosztizáltak:
- candidás vagyok, teljesen legyengült immunnal,
- 5 éve IBS-es (ami szerintem nem létezik-csak a candida),
- és most un. kontaminált bélre (ami bakteriálisan fertõzött vékonybél-szindróma) Normix-ot kaptam (ami egy nem felszívódó, belekre ható antibió).
Mi a frászkunyhót tegyek??? Beszedjem vagy sem??
Köszönettel elõre is:M.
Nincs jelen
#1080 2011-02-04 13:23
- pozí
- Tag
Kedves tmea26!
Nagyon ígéretes hangzik amit írsz. Ki is próbálom szerintem, de megkérdezhetem, hogy milyen gyakorisággal, milyen adagot kell fogyasztani belõle?
Ahogy elnézem elég drága. (Persze ha mûködik megéri) Még mindig jól vagy?
Pontosan milyen tüneteket produkáltál?
Elõre is köszönöm a segítséged, kérlek az email címemre válaszolj, hogy egybõl el tudjam olvasni ha írtál, nem akarok félóránként ezen az oldalon keresgélni, mert nagyon lehangol. :) (már elnézést mindenkitõl)
Mindenkinek szép, rosszullétektõl mentes napot!
Szerkesztette: pozí (2011-02-04 13:25)
Nincs jelen
#1081 2011-02-04 13:42
- aiolosz
- Tag
pozí írta:
Kedves tmea26!
Nagyon ígéretes hangzik amit írsz. Ki is próbálom szerintem, de megkérdezhetem, hogy milyen gyakorisággal, milyen adagot kell fogyasztani belõle?
A nevezett hölgyemény hozzászólását töröltem, mert ezt az üzleti rizsát a netten több helyen, soxor már elsütötte ;)
Nincs jelen
#1082 2011-02-04 14:35
- pozí
- Tag
Szia!
Hát 1-2 órát elvett az én életembõl is mire végigböngésztem pár oldalt és mindenhol ugyanabba a dumába futottam bele sajnos.:(
Kezdett furcsa lenni, hogy egyszer refluxos, egyszer meg IBS-es...
Nincs felesleges 6000Ft-om, amit kidobhatnék az ablakon, de ha valakinek lesz pozitív tapasztalata a fermentált papayával kapcsolatban, az írjon nekem egy emailt.
Eléggé elszomorít, hogy így kihasználják az ember jóhiszemûségét.
Nincs jelen
#1083 2011-02-04 15:18
- aiolosz
- Tag
pozí írta:
Szia!
Hát 1-2 órát elvett az én életembõl is mire végigböngésztem pár oldalt és mindenhol ugyanabba a dumába futottam bele sajnos.:(
Kezdett furcsa lenni, hogy egyszer refluxos, egyszer meg IBS-es...
Nincs felesleges 6000Ft-om, amit kidobhatnék az ablakon, de ha valakinek lesz pozitív tapasztalata a fermentált papayával kapcsolatban, az írjon nekem egy emailt.
Eléggé elszomorít, hogy így kihasználják az ember jóhiszemûségét.
Rám számíthatsz, én ezt nem engedem +...bár nekem sincs sok idõm ;)
Nincs jelen
#1084 2011-02-05 18:11
- Ana
- Tag
Pozí ment a privi e-mail.
Nincs jelen
#1085 2011-02-10 16:19
- Sa-ni
- Tag
Igen, ezt a papayást másutt is láttam, de ez olyan rossz, hogy ha valaki leírja, hogy sok év szenvedés után valamitõl hirtelen rendbejött, akkor üzletre vagyunk kénytelenek gyanakodni. Ez azt jelzi, hogy ennyire irreális lenne teljesen meggyógyulni? :(
Én régen egyébként próbáltam papayát, nekem konkrétan semmi nem javított, igaz akkor nem ibs-es voltam, hanem (elvileg...) colitisem volt.
Amerikai oldalakon ez még durvább, olyan történeteket írnak le (vszeg betegfórumokról kiszedett adatokból), hogy az ember szíve belefacsarodik, hogy visszakaptam az életemet, utazok, nincs panaszom, stb. stb. Ha beszámolók vannak, az mindig gyanús. Ha veszel egy terméket, és beválik, írsz egy ömlengõ levelet a cégnek? Nem valószínû, csak rendelsz még belõle, nem?
Momo, szerintem nyugodtan vedd be a Normixot, bajod nem lesz tõle, bár nekem is szart se ért, de ártani szerintem nem ártott.
Candidára + egyidejû IBS-re fentebb kifejtettem,milyen diéta vált be nekem úgy-ahogy (sok idõt szántam a kutatásra, angol, német oldalak átböngészésére, abból silabizáltam ezt ki): a candida diétából,ami sok helyen fent van a neten, még el kell hagyni a vízben nem oldódó rostokat (azaz marad tojás, natúr, fûszermentes, szósztól és minden ilyesmitõl mentes hús, laktózmentes joghurt,répa,krumpli, tök,zabpehelylisztbõl készült palacsinta, tojásos nokedli, pogácsa. Inni meg csak vizet, lehetõleg szánsavmentes ásványizet.) Kávét se lehet inni, mert az megöli a jó baktériumok 75 százalékát. Borzasztó erre gondolni, de én nem tudok leszokni róla, mert így is kómásan kóválygok...
CAndidára garpefruit cseppet kell szedni (lehetõleg echinacea kivonattal) és probiotikumot (pl. Pearls IC) - gyógyszerész mondta,és az orvos is.
Nekem most Candilactot írtak elõ (amiben mindkettõ van) és egy Dida nevû, jelenleg hiánycikk készítményt.
És mozogni kéne minden nap,hát nekem ezt nem sikerült még betartani, borzasztó gyenge vagyok, egy bevásárlástól kidöglök egész napra.
Ha tudok valamit segíteni, írj nyugodtan, a candia diétában eléggé benne vagyok most.
Nincs jelen
#1086 2011-02-11 09:06
- k.and
- Tag
Kedves Sa-ni!
A candida diéta engem is érdekelne. Van esetleg valamilyen anyagod róla, amit el tudsz küldeni? Nagyon hálás lennék.
Szép napot!
Üdv.:
Andi
Nincs jelen
#1087 2011-02-11 12:03
- Sa-ni
- Tag
Nekem ezt adta ide fénymásolva az orvos:
http://www.vital.hu/themes/health/candidadieta.htm
Dietetikus ismerõsöm erre rábólintott, hogy jó. Ugyanakkor aki ibs-es is, annak nehezebb dolga van (ezeket jegyzeteltem ki a http://www.helpforibs.com/ és más oldalakról, bocs,de már nem tudom mindet visszaidézni), a mi esetünkben a "barna", korpás cuccokat el kell felejteni (persze próbálkozni lehet, de nekem nem lett jó vége), hajdina, köles szintén kiesik, tele van VNOÉR-ral, emiatt a "lencse, bab" és hasonló extremitásokat sem ajánlom. Lisztpótlónak legjobb a zabpehelyliszt. (Probléma: többek szerint ibs-ben nem lenne szabad glutént fogyasztani...) Megjegyzés: a listán a "natúr rizs" = barnarizs. (IBS-eseknek csúnya rosszullétet csinál.)
Gyümölcsök közül csak KEVÉS, HÁMOZOTT alma jöhet (én csak székrekedés esetén alkalmazom, máskor nem)
zöldségekbõl répa, tök, kevés krumpli (engem az is puffaszt,nem tudom,Ti hogy vagytok vele)és fõtt cékla (nem savanyúság,ahogy megszoktuk! csak simán megfõzöd)
Bár valahol azt olvastam, répát és céklát nem lehet enni candida diétában, mert "édes" (menjenek a...)
Hasonlóan ellentmondásos a kávé (megöli a jó bacik 75 százalékát,mert savas közeget képez) sõt a hús is (hormontartalmú).
Csapvizet nem szabad inni. (IBS miatt pedig a szénsavas ásványvíz nem javasolt)
Teáról a források megint mást és mást mondanak,én lemondtam a gyümölcsteáról is (kivéve székrekedés,amikor kell a meleg folyadék)
Tejtermékek nem jók szintén, csak az Activia joghurt, de dietetikus ismerõs szerint felmelegítve lehet enni sajtot, mert akkor megdöglenek benne a mikroorganizmusok. De én már úgy sem eszek.
Én fahéjat ettem egy darabig, de nem a legjobb, elhagytam.
Mesterséges édesítõket nagy mennyiségben szórtam (nagyon vigyázzatok,sokban van laktóz! vagy fruktóz, ami ellentmond a candida diétának. A folyékonyakban mind van,tablettátsat vagy por alapút érdemes venni, aszpartam nagyon káros (Canderel pl.) Én azt is próbálom letenni, mert amcsi oldal szerint azt sem lehet - csak az undorítóan gusztustalan sztíviát (blöehhh akkor inkább semmi édes nem kell)
Megpróbálom Neked még valahova felrakni a Yeast Connection c.könyvet.
A kombinált candida + ibs étrend hátránya 1. magadnak kell a kenyérpótlót sütögetned zabpehelylsiztbõl, 2. az idõnkénti székrekedés ( a kevés rost miatt) - de én ezt sokkal jobban viselem,mint régen a hasmenést,nyilván ezzel dolgozni is jobban lehet,és jobban is megszüntethetõ. Akkro lesz székrekedésem, ha reggel nem megyek el wc-re mert valamit elakarok intézni és biztosra akarok menni (mert ugye ha elmegyek, és beindul a belem, nem biztos,hogy egy lesz...)
De összességében valamivel jobban vagyok,és azért rohadt bosszantó, hogy ezt a VNOÉR megkülönböztetést nem tudta volna valamelyik orvos ennyi év alatt elárulni... csak menjenek el a beteg évei a vakon tapogatózásra.
Az étrend elõnye pl.az scd-hez képest, hogy nem éhezel,még ha elég egyforma és nem túl ízes kajákkal is, de jól laksz. Candidában nem is szabad éhezni,mert az megint kedvez a gombáknak.
Aki csak a candida diétát akarja folytatni,és nem ibs-es mellette,annak csomó "candida kenyér","candida pogácsa" kapható bioboltokban,
Aki csak ibs-es és nem candidás, annak a helpforibs oldal fehérkenyeret,fehérrizst ajánl, barnákat,teljes kiõrlésûtnem.
(Bocs, hogy megint regényt írtam, de gondoltam, jobb itt,mint üzeneteben,hátha érdekel másokat is.)
Szerkesztette: Sa-ni (2011-02-11 12:18)
Nincs jelen
#1088 2011-02-11 12:24
- pozí
- Tag
Kedves Sa-ni!
Megtudnád nekem mondani mi a legegyszerûbb/legbiztosabb módja a Candida kimutatásának?
Ez a gyorsteszt szerinted elég hatékony? http://www.candidateszt.com/gyorsteszt.html
Neked hogy mutatták ki?
Köszönöm elõre is a válaszod!
Nincs jelen
#1089 2011-02-11 14:11
- Sa-ni
- Tag
Szia, ez itt hüvelyi candida kimutatására alkalmas, az más, nem egyértelmû,neked most melyik van? A diéta végülis arra is ugyanaz, annak a tünetei a viszketõ, kivörösödött nemiszerv, fájdalom aktus közben, esetenként fehér csomók a hüvelyváladékban - nekem egyszer volt, és egy Mycosyst Gyno-t írt fel a nõgyógyász (kapszula), azóta ilyen bajom nem volt. Szokták mondani, hogy ez a "tiszta nõk" betegsége,és ne hordjunk tisztasági betétet meg ne mosakodjunk alulról sokat, hát nem tudom, én nagyon kényes vagyok e téren,és ilyen jellegû bajom nem származott belõle, szerintem csak jót tett nekem. (Nõgyógyászok hobbija azzal ijesztgetni, hogy "átviszed" a kórokozókat - rendes tisztálkodással ezt pont hogy meg lehet elõzni...) Na meg ha valakinek egy nap többször van széklete, akkor nagyon praktikus a nedves toalettpapír,amit a hagyományos után lehet alkalmazni (hagyományosra helyezve mert egyedül átázik) és meg lehet vele elõzni a fertõzéseket.
A hüvelyi candidának még (mint olvastam, hálistennek nem tapasztaltam) egy olyan kedves tulajdonsága van,hogy partnerre átvihetõ, és akkor lehet ide-oda adogatni egymásnak. (így szegény pasit is kezelni meg diétáztatni kell, de érdekes, mert míg nõknek 6 hónap, férfiaknak elég 2-3 hónapot diétázni)
A bél candida az más, elõzõvel együtt járhat,de attól független is lehet. (Viszont, hogy bonyolítsuk a dolgokat,a menzeszgörcösket, fõleg a bélgörcs részét ronthatja.) Azt székletvizsgálattal mutatják ki, amit a gasztroenterológus ír ki. 3 mintát kell leadni,elvileg 3 egymás utáni székletbõl, de most ha valakinek állandóan hasmenése van,szerintem praktikusabb 3 egymást követõ nap. (És nem szabad összevárni a mintákat, ha egyet produkáltál, azonnal vinni kell, különben magában szaporodnak benne a baktériumok, gombák.Nem túl kényelmes, de asszem ez egy kibírható vizsgálat.) A háziorvos csak az ÁNTSZ-hez tud elküldeni, ahol egy mintából nézik,az nem olyan pontos.
Lehet még állítólag vérbõl is nézetni, de azt az én orvosom nem alkalmazza. Szerintem az kamu is mert bioboltokban hirdetik, és jóhogy az fog kijönni, hogy van candidád, és vedd meg a szarjaikat.
Biorezonanciával "lehet" még kimutatni (ha-ha-ha)
Nincs jelen
#1090 2011-02-11 15:04
- k.and
- Tag
Hú Sa-ni!
Nagyon köszi, nagyon sok jó infót adtál.
Üdv.:
Andi
Nincs jelen
#1091 2011-02-12 07:25
- momo65
- Tag
Kedves Sa-ni!
Nagyon szépen köszönöm a tanácsaidat!
Nem akarok terhelni senkit, de leírom röviden a betegségem történetét, hátha segít valakinek.
Már 5 éve vagyok IBS-es (tükröztek alul-felül), refluxos-rekeszizom sérvvel kombinálva.
A Candida gyanúm (bélben) 2009 õszén merült fel, és azonnal diétába kezdtem. Ez ügyben mindent elolvastam, ami a neten fellelhetõ, és be is tartottam, és fogytam, fogytam. Nyáron elengedtem magam, de rossz vége lett, mert addig csak a vastagbelem görcsölt (nekem sosem volt sem székrekedésem, sem hasmenésem, "csak" görcseim ). Most õsszel viszont társult egy kedves új tünet- a vékonybél iszonyatos görcse. De már olyan formában, hogy alig tudok dolgozni, most is már 3. hete vagyok itthon. :(
Napi 4 Buskopan Forte, és másnaponta Cataflam -V volt az alap adagom.
A Candida tesztet a ProLabor-ban csinálták, egy másik oldalon van egy hölgy, aki kiértékelte + van egy orvos is, aki ezzel foglalkozik. A szép, hogy mindkét teszt negatív lett (az idei is), de ez lehet akkor is, ha olyan legyengült az immunrendszer, hogy nem termel már immunanyagot (az imm. választ nézik).
Szóval teli borzasztó göcsökkel, kétségekkel, jelentõs fogyással (mert már semmit nem ettem, hogy tudjak dolgozni), újabb kivizsgálás után, az én drága gasztrodokim széttárta a kezét, Normix-ot írt és elmondta a szokásos sablon-szöveget a mozgásról, kávéról, cigirõl, rendszeres étkezésrõl. Kész voltam, mert valóban nem hatott sem a Normix, sem semmi. Mostanában volt laktóz int. teszt-negatív, hasi CT-negatív (hál' Istennek), még a glutén érz. teszt eredményre várok.
Az esélytelenek nyugalmával vettem a tv-ben reklámozott Mezym fortét. Nem akarom elkiabálni, de drasztikus a változás....
Lehet, hogy sosem volt IBS-em, Candidám, "csak" enzimhiányom????????????????
A hasnyálmirigyre utaló véreredményeim jók. Akkor most mi van?????
Már bejelentkeztem jövõ hétre újra a dokimhoz, hogy ezt kiderítendõ ugyan csináljunk még néhány vizsgálatot (az eddigieket is mind én javasoltam-kivéve a tükrözést).
Már antidepit akart velem szedetni ("IBS-re higgyem el jó lesz"), de én nem hagytam magam. Jól elfedtem volna az eredeti problémát, és minden maradt volna a régiben.
Itt tartok most.
Ha valakinek tudok segíteni írjon, szívesen válaszolok.
Jobbulást Mindenkinek!
Nincs jelen
#1092 2011-02-12 09:19
- Szabóné
- Tag
Sziasztok!
Papaya kapszula téma:
Én szedem nap 2-3 is akár. Nem az IBS-re, hanem a refluxra van kitalálva. Az a lényege, hogy a gyümölcs kivonata olyan enzimeket tartalmaz, amik lebontják a gyomorsavat. Erre jó és semmi másra, de erre nagyon. Nem csodaszer, csak lebontja a gyomorsavat, mielõtt az bont le engem. Nekem nagyon nagy probléma a reflux és minden gyógyszer, amit az orvos felírt hozta az összes mellékhatását. Hullott a hajam, kiütéses lettem, viszketett a bõröm és az összes gyomorsavamat eltüntette, tehát az emésztésem, ami addig sem volt túl jó, nehézkesebb lett. A gyógyszerek nagyon durvák leállítják a savtermelõdést, ami normális esetben azért kell csak nem nagy mennyiségben. Egyre voltak jók, hogy az az iszonyú fájdalom a hasamban, amit a sok sav okozott megszûnt, nekem nem visszafolyó fajta van. Ezért csak a tükrözéskor derült ki, hogy nagyon sok a gyomorsavam.
Na aztán amikor már a 3. gyógyszer össze mellékhatása is kijött abbahagytam és szenvedtem. Nagynéném ajánlotta a papaya kapszulát, amit étkezések után kell bevenni, ha tudom, hogy olyan kaját ettem amitõl baj lehet. Vagy este ha sok a nyomorsavam. Nem szünteti meg a savtermelõdést, de a problémát megoldja. ÉS NINCS MELLÉKHATÁSA, mert természetes anyag. Tehát nem IBS-re hanem refluxra való. Egyébként érdemes keresni valakit aki nem tesz rá hasznot és úgy 4-5 ezer ft száz darab, tehát még midig olcsóbb mint a gyógyszer lenne.
Másik téma: Candida
Már egyszer mondtam, hogy van egy nagyszerû könyv Bessenyi Odette irta. A címét nem tudom. De ez az ügyvédnõ magától jött rá, hogy candidás és magát meggyógyította. Iszonyúan le volt fogyva és összeszedte magát. Nagyon hasznos tanácsok vannak benne.
Pl.: Ö sem ajánlja csapvizet hanem bubimentes forrásvizet javasol. Most például ez jutott eszembe.
Zsani: Nagyon hasznos dolgokat írtál le! Midig a saját tapasztalás a leghasznosabb! És nagyon örülök, hogy jobban vagy és bár magadtól, de rájöttél mi lehet a probléma. NEm midig tudnak az orvosok segíteni, sajnos.
Üdv Mindenkinek!
Nincs jelen
#1093 2011-02-12 15:29
- Sa-ni
- Tag
Momo, akkor Neked a hasnyálmirigyeddel lehet a gond. Remélem, írnak ki neked hasnyálmirigy funkció vizsgálatot,és ha az pozitív,kapsz erõsebb enzimkészítményt, Kreont, vagy Pankreoflatot. Drágák receptre is, nagyon! - de ha tényleg gyökeresen javít, és tudsz dolgozni, megéri. (Én lefutottam ezt a kört, de nekem pozitív hm. vizsgálat ellenére sem segített. Az ember szedhet be akármit, ha közben olyan ételeket eszik, amik irritálják a belet.)
Besenyei Odette könyve nem nagyon beszerezhetõ - a Candida Alapítvány linkje nem él már.
Dr. Bessenyei Odette, www.webexpress.hu; e-mail: candida@webexpress.hu. Tel: 06-1/386-9708. 1113 Budapest, Daróczi u. 27.)
Jól csinálod Te a candida diétát,Momo? Én a fent leírt szigorítottól sem fogyok, sõt,még hízok is, ami bosszant, de talán most ez a legkisebb bajom. Fogyni az scd-tõl lehet (hú, de jól néztem ki akkortájt - éreztem volna tartósan olyan jól magam...) -bár állítólag ha mindent eszel, amit megenged,attól sem.
Szerkesztette: Sa-ni (2011-02-12 15:37)
Nincs jelen
#1094 2011-02-13 07:08
- momo65
- Tag
Szia Sa-ni!
Igen, mint írtam arra törekszem, hogy mielõbb enzimvizsgálatra mehessek.
Bessenyei Odette könyvét épp most olvasom, egy antikváriumban leltem rá :) Nagyon tanulságos.
A candida diétát lehet, hogy nem jól csinálom, de ha a szénhidrátokat megvonom, az egyértelmûen fogyást okoz+ a hónapról hónapra erõsödõ görcseim miatt már semmit nem mertem enni :( + erõs dohányos vagyok, sajnos már mindenrõl lemondtam, de errõl még nem sikerült. Azon is elgondolkodtam, hogy nem az 5 éven át szedett protonpumpa gátló miatt ( szerintem nem is volt már savam) állt le teljesen az emésztésem. Most Salvus vízre cseréltem, de csak ha már nagyon ég a gyomrom, és kerülöm a csokit-kávét (csak cikóriát iszom) a candida-diéta miatt muszáj is...
Szerkesztette: momo65 (2011-02-13 07:08)
Nincs jelen
#1095 2011-02-13 07:31
- momo65
- Tag
Kedves Sa-ni!
Még annyit kérdeznék, hogy ezt a 3 napos székletbõl történõ candida szûrést Neked hol csinálták? Az én dokimnál ez nem megy :(
Kérlek írd meg , ha máshogy nem, emilben.
Elõre is köszönettel, M.
Nincs jelen
#1096 2011-02-13 15:48
- Sa-ni
- Tag
Gasztroenterológus írta ki. (Dr. Jármay Katalin) Elõször magánban voltam nála, de átvett az sztk-ra. (Paráztam is, hogy õ se akar/tud segíteni, de nem azért tette, nagyon foglalkozik velem,nagymértékben látom rajta a segítõ szándékot, panaszaim komolyan vételét. Ha az ember testileg nem is javul,már az is valami, ha legalább nem alázzák meg/dorongolják le/oktatják ki/nézik hülyének - de mint írtam, ténylegesen javulok is.)
De hogyhogy nem megy? Nekem írtak ki ilyet akkor is, amikor simán sztk-alapon mentem. Nem tudok mást tanácsolni, ha nem tudsz orvost váltani, keress fel valakit magánban. (Pesten 15-20 ezer/elsõ alkalom, más vérosban jóval olcsóbb, akár "csak" 4-5 ezer az elsõ alkalom ésmivel kis városban nem egész magánkórházak vannak, valószínûleg tát is vesz az sztk-ra. tehát csak 1-2-szer kell fizetned.)
Momo, szerintem vegyél zabpehelylisztet és süss abból palacsintát, pogácsát. Ez elveszi a szénhidrátéhséget.
Én rágyújtani szintén csak székrekedés esetén szoktam - már. Inni dec. 31 óta egy kortyot sem ittam (akkor is csak egy italt), pedig nagyon hiányoznak a bulik, a beülések, beszélgetések - de vízzel a kutyának sincs kedve. (Még egy gyümölcslét se ihatnék meg a candida miatt) Meg más is van az életben, ha az ember tudja azt élni (és nem a vécén...)
Amit viszont még most se bírok elengedni, az a kávé, és tudom, mennyit ártok magamnak, de elviselhetetlenül fáj a fejem, és semmit nem tudok csinálni, ha nem iszok kávét.
VISZONT anno úgy éreztem, a kenyérrõl se fogok tudni lemondani, meg az édességekrõl, a mézrõl pláne nem - és ma már ezek sem szerepelnek az étrendemben.
Szerkesztette: Sa-ni (2011-02-13 15:51)
Nincs jelen
#1097 2011-02-13 19:29
- momo65
- Tag
Magán úton járok, de kórházba, és annyit adok amennyim éppen van (többnyire nincs ). Majd rámegyek a dokira, hogy ez is legyen meg. Mondom, eddig is azt csinálta, amit mondtam.
Élesztõmentes kenyeret eszem, alkoholt 1,5 éve nem ittam, már a zenekarunkat is otthagytam, ahol énekeltem. Ez volt az elsõ hasba döfés. Aztán jött a válság, nincs pénzünk sosem. Mindig sakkozok azzal a kva pénzzel, és most a hab a tortán, hogy már dolgozni sem voltam 3 hete. Nem tudom mi lesz, nagyon el vagyok keseredve, és ez is ront az állapotomon, tudom. Remélem, most már valami történik, mert így mentálisan és fizikailag is kész leszek már ennyi idõ után...
Láncdohányos vagyok sajnos.Errõl is le kéne mondanom.De minek él az ember így??Semmi értelme már. Nekem is hiányzik a régi életem...nagyon.
Nincs jelen
#1098 2011-02-13 20:21
- pt
- Tag
Momo65!
Ne hagyd el magad, annál rosszabb. Ha nincs pénz a cigirõl igen is le kell mondani, mert kurva drága és semmi értelme az egészségromboló hatásán kívül. Ha nyugi kell írass fel 1 doboz 100 szemes frontint, az csak 85 ft. Egy darabig elrágogathatod. Próbáld ki te is az én verziómat fél szem coderit (csak doki írhatja fel) köhögéscsillapító egy fél szem frontinnal és kutya bajod egész nap. Max. ha nem válik be nem fogsz köhögni :)
Más.
Olvasgatok keresgetek. Leginkább a tünetek amik az IBS-el járnak a "hasi pánik"-al egyeznek. Most nem tudom ugyan az e mindkettõ pontosan. Ha igen akkor ez egy pánikbetegség. Holnap megyek neurológushoz a derekammal, mert nagyon fáj több mint egy hete, elbeszélgetek vele a témáról, ha lesz rá idõ.
Észrevettem, hogy ha kutyát sétáltatok akkor már nem jön rám ez a wc-re rohanok pánik. Ha dolgozni megyek akkor a coderittel és a frontinnal elvagyok. Ha messzebb kell mennem akkor erõsebben bepánikolok és van, hogy 2 szem coderitet is benyomok, hogy ne jöjjön rám a roham. Tehát minél messzebb a wc "chekpoint" annál erõsebb a pánik, hogy nem jutok oda idõben........végül is logikus, de a jó k...anyját ennek a betegségnek.
Jobbulást mindenkinek!
Egyébként én eszek mindent, vizet iszok félbubisat, mert ha itthon vagyok semmi bajom, (max. a tejes dolgokat hanyagolom kicsit, mert múltkorában egy 48% tejes fagyi megcsavart rendesen). Ha meg megyek valahová akkor diéta max. könnyít a rohamon, de 100%-osan nem segít az tuti. Sajna a 90%-ban a fejben van itt a baj nem a bélben, be kell látnunk.
Nincs jelen
#1099 2011-02-14 12:12
- Sa-ni
- Tag
Momo :( A zenekart azért hagytad ott,mert nem tudtál megjelenni a próbákon, koncerteken? :(
Nekem is van egy elfoglaltság, ami hasonlóan fontos az életemben és évek óta makacsul kapaszkodok belé, ezt az egyet nem adom, mert az életem értelme, az egyetlen hely, ahova még járok. Családom szerint hagynom kéne,mert pénz nem jön belõle, viszont stresszt csinál ha nem, vagy csak alig bírok elindulni oda. És hányszor késtem, mentem taxival, vagy nem mentem egyáltalán és haragítottam magamra másokat! De akkor is így érzem, ha ezt is feladnám, a padlóra kerülnék.
Pénzügyileg a családi támogatás mellett (bár néha lelkileg kapom a magamét....) az a szerencsém, hogy találtam itthon végezhetõ munkát. (olyan a végzettségem,hogy ez megoldható.) De ha nagyon szarul vagyok,azt sem tudom csinálni. Még mindig úgy érzem, hogy hátráltat a betegség, pedig a párévvel korábbihoz képest már sokkal elviselhetõbb. Csak magamban le kell rendeznem a dühöt, neheztelést is,amiért nem segítettek, és sok évembe került, míg én javítottam magamon.
Régi élet. Ezt akarom/próbálom mondani hogy van annyi minden más,amit az "életmódváltással" is lehet élvezni. Régen én is úgy álltam hozzá, hogy mi értelme van úgy száz évig élni, hogy az ember nem bulizik, nem jár el, ahova szeret,nem ül be néhány pohár borra beszélgetni egy jó barátjával, a füstben megváltani a világot, ellenben korán kel, korán fekszik (brrr...), naponta több órát sportol (na ez még nem sikerült...), idegesítõen, fakír/jógyerek módjára semmi élvezetet nem enged meg magának, nem eszik finomakat - inkább élek züllötten kevesebbet, gondoltam. Csak amikor már arról van szó, hogy HOGY élsz, átgondolod. Amikor már annak örülnöd kell, ha (finom ételek, gyertyafényes vacsora nélkül, bor nélkül, stb.) de nem leszel rosszul és tudsz a pároddal kora este találkozni, havi egy-két alkalomnál többször összebújni, átértékelõdnek a dolgok. És/vagy ha van valamilyen szakmai, vagy tanulmányi ambíciód, stb. akkor ezek kellõ kárpótlást tudnak nyújtani. Meg nekem hatalmas vigaszt nyújt, hogy amíg tehettem,mindenhova elmentem.
Hasi pánik:pont ezt néztem én is - mert amióta alapból jobban vagyok, azokon a napokon, amikor fent említett,számomra fontos helyre megyek, 100% hogy rosszullét tör rám, olyan ez mint egy kib...ott rémálom. A sok évnyi állandó rosszullét megviseli az idegeket, és sajnos ez kialakulhat. De akkor se az van,hogy mi vagyunk a hülyék és a "belünket lessük" -- szerintem aminek oka van,az nem pszichopatológiás félelem. Sokat gondolkoztam ezen.Ez kb.olyan,mint hogy minden nap kénytelen vagy egy bizonyos utcán végigmenni (tegyük fel, nincs más útvonal), ahol van egy bazi nagy,félelmetes kutya, ami mindig megugat. Nyilván egy idõ után elõre félsz, de a kutya nem azért lesz ott,mert te félsz... Idegbeteg félelem az az, ha beképzelsz valami nem túl valószínû dolgot, és attól rettegsz egész nap, pl.hogy, mittudomén, jönnek az ufók.
Nincs jelen
#1100 2011-02-14 12:24
- Sa-ni
- Tag
MOmo,még egy nagyon fontos dolog!
Azt írod, élesztõmentes kenyeret eszel. Ez jó lenne, ha CSAK candidád lenne. De mint írtad, IBS-es is vagy. Minden készen kapható élesztõmentes kenyér,pogácsa stb. barna,korpás, magvas. Soha nem felejtem el, milyen beteg voltam ezektõl. Ha ibs-es is vagy, akkor bizony Neked is ártanak.
Készen lehet venni fehérpászkát, vagy abonettet (illetve aki CSAK ibs-es, próbálhat enni másnapos sima zsemlét), de ezek meg a candida miatt nem jók.
Nincs jelen