#1201 2011-02-23 21:44

pt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Fánkot? Simán, tegnap elõtt ettem csokisat  :)
A máglyarakás késõn lett kész így marad reggelire :) helyette grízhaluska levest ettem.
Nagyjából mindegy mit eszel ha jó passzban vagy. Saját diétát kell felállítani. Személyre szabottan.
Én szûröm, mi az ami puffaszt, fosaszt :) és elhagyogatom õket. Néha engedek a csábításnak mint legutóbb a szilvás gombócnak, de aztán megszenvedek, megkapom a büntetésem érte.

Egyébként amíg probiotikumoztam erõsen addig jobban tudtam enni minden félét. Ezért s kezdem el megint, nameg azért mert ezek a gyógyszerek amit szedek a hátamra jól odacsesztek a belemnek. A kefír egyébként szépen helyrehozta úgy tûnik. Semmi mortyogás puffadás, egész jól elvagyok, pedig reggelire 2-t benyomtam tegnap és ebédre is meg vacsorára is egyet danonosat, simát. Ma is reggel 2-t, meg tegnap elõtt is ezt szürcsöltem a nagy kiürülés után. Meglepõen kedveli a gyomrom és a bélrendszerem.

Nincs jelen

#1202 2011-02-24 02:57

Sa-ni
Tag

Amennyi probiotikumot én már megettem :( Fülemen jött ki! (És milyen sokba kerül!)
Talán a Pearls IC ér nekem valamicskét, de az se csodaszer.

Nincs jelen

#1203 2011-02-24 10:59

pt
Tag

Nekem volt egy olcsó Puritans Pride: Acidophilus ,Angliából abból még van is, ezen kívül még a protexin volt ami bevált. Most kipróbálok egy újat. Ha nem jó akkor maradok az angol cuccosnál, az talán csak valami 2500 Ft volt 100 szem postával együtt. Imádom az ebay-t :D

Próbáltam a Lactiv-ot, Normaflore-t, Forever Aloe Vera probiotic meg még párat, de azok semmit nem értek, sõt a normaflore-tól még rosszabbul voltam.

Este úgy begörcsölt a derekam, hogy reggelrõl elmentem életem elsõ gerinc szurijára. Hát nem egy nagy élmény, de most már jobban érzem magam. Az éjjel egy pokol volt. Reggel elszopogattam a fél coderitemet, aztán anyu belém nyomott egy tramadol fájdalomcsillapítót miután négy kéz lábon nyitottam neki ajtót. És betessékelt az autóba, irány a Kórház.

Szóval jól indult a nap. Holnap megyek CT-re, nagyon úgy néz ki, hogy gerinc sérvem van......mintha nem lenne elég bajom egyébként is..... :(

Szerkesztette: pt (2011-02-24 11:01)

Nincs jelen

#1204 2011-02-24 11:49

aiolosz
Tag

pt írta:

"..Este úgy begörcsölt a derekam, hogy reggelrõl elmentem életem elsõ gerinc szurijára. Hát nem egy nagy élmény, de most már jobban érzem magam. Az éjjel egy pokol volt. Reggel elszopogattam a fél coderitemet, aztán anyu belém nyomott egy tramadol fájdalomcsillapítót miután négy kéz lábon nyitottam neki ajtót. És betessékelt az autóba, irány a Kórház.
Szóval jól indult a nap. Holnap megyek CT-re, nagyon úgy néz ki, hogy gerinc sérvem van......mintha nem lenne elég bajom egyébként is..... :(..."

off
Lidocain blokád volt a gerinc köré, vagy epidurális akció a gerinccsatornába?
uff

Nincs jelen

#1205 2011-02-24 13:26

pt
Tag

Elõször lidocain aztán a másik féle a gerincbe........4.-re ment be, mert nem bírtam igazán görnyedni és nehéz volt beszúrni a csigolyák közé....nem egy kellemes élmény....de nem bántam meg, mert a tegnap esti fájdalom rosszabb volt és reggelig tartott.

Nincs jelen

#1206 2011-02-24 13:39

Sa-ni
Tag

Jó ég, szegény :(:
Akkor tényleg vigyázz, mit eszel, mert faxa lenne így még wc-n is görnyedni... :S

Nincs jelen

#1207 2011-02-24 13:48

aiolosz
Tag

pt írta:

Elõször lidocain aztán a másik féle a gerincbe........4.-re ment be, mert nem bírtam igazán görnyedni és nehéz volt beszúrni a csigolyák közé....nem egy kellemes élmény....de nem bántam meg, mert a tegnap esti fájdalom rosszabb volt és reggelig tartott.

off
Ennek a sz@rságnak az a rákfenéje, hogy visszatér...tartózkodni kell minden olyan mozdulattól, ami ezt elõidézi....csak azt kell megjegyezni, hogy az a mozdulat vajon melyik ;) az epidurális akciónak pedig az a veszélye, hogy az ember lebénul...nem besz@rni, nem ijesztgetni akarlak.... csak négykézláb minden nagyon távol van, a klotyó pedig adott esetben a legmesszebb ;)
uff

Nincs jelen

#1208 2011-02-24 16:48

pt
Tag

Úgy, ahogy mondod Captain! Óckodtam is tõle de lassan 3. hete szenvedek és így még soha nem fájt.
A mozdulat? Egyértelmûen emelés + erõteljes gyors csípõmozgás  :D   és ez után köhögés vagy tüsszentés hatására éles fájdalom, mintha megbicsaklanának egymáson a csigolyák.

Sa-ni!

Ettem máglyarakást. szelelek is rendesen, pedig a meggyet kitúrtam belõle, de gondolom a tejjel átitatott kiféi a bûnös. Coderit teszt volt már?

Nincs jelen

#1209 2011-02-24 18:29

Sa-ni
Tag

Nem még, nem volt rá szükség. Mondom, hogy most már az új diéta mellett csak akkor szokott bajom lenni, ha megyek (illetve akarok menni...) valahova, az meg heti 1-2-szer van. Reggel tornáztam, és elmúlt a székrekedés, de csak egyszer voltam wc-n, és nem is szenvedtem különösebben, azóta nincs semmi bajom.
Majd ha jön az a jó bélgörcs és nem tudok elindulni, akkor beveszem.
A múlt heti romlás jó kis hullámvölgy volt, majdnem megszegtem a diétát,"úgysincs értelme"-alapon. De örülök, hogy nem tettem. Ha kerülöm fél vagy egy évig a bélizgató ételeket és utána is ibs-es maradok, akkor elmondhatom, hogy nincs értelme diétázni, de amíg nem tettem meg mindent, addig nem.
A kávé még mindig nagy probléma.MOndjuk tegnap is benyomtam kettõt, és ma ehhez képest nincs bajom.

Nincs jelen

#1210 2011-02-24 19:12

pt
Tag

A kávéval az a baj (nagyon ritkán iszom), hogy mikor a leszálló ágba kerülök akkor leeseik a vérnyomásom erõsen és ilyen letargiás rosszullét jön rám pár percig. Én lemondtam róla.

Nincs jelen

#1211 2011-02-24 19:18

pozí
Tag

Sziasztok!

Nekem is sikerült felíratni a Coderitet, ha jön egy nehéz nap kipróbálásra kerül. (a hétvégét kihúzom már nélküle remélhetõleg) Egy kérdésem lenne Pt, mivel neked van régebb óta tapasztalatod ezzel a gyógyszerrel..

Én kb. kéthetente el szoktam menni a barátaimmal sörözni, ilyenkor nem lenne szükségem Coderitre, mivel ha megiszok 1-2 sört, utána már nincs bennem "pánik", teljesen elmúlik a wc nézegetés is. Nem szeretnék lemondani errõl, így is keveset találkozok velük, és szeretem a sört is. :)

Lehet valaki ledöbben, hogy én még merek sörözni az IBS-emmel, de rám nincs rossz hatással, másnap nem rossz a gyomrom, aznap pedig jól érzem magam, mert ellazít.

A kérdésem az lenne, hogy ha aznap nem veszem be a coderitet, bevállalhatom-e sörös estét. Tudom, hogy nem vagy orvos vagy gyógyszerész, csak a tapasztalataidra vagyok kíváncsi! :)

Nyugis hétvégét mindenkinek!

Nincs jelen

#1212 2011-02-24 20:58

Sa-ni
Tag

Nekem a sör nagyon rossz volt ibs-ben, azonnal felpuffasztott, másnap meg sok gáz, hasmenés - még akkor is megártott amikor egy jobb idõszakom volt, 2007 nyarán.  Az a tapasztalatom, hogy ha alkoholról van szó, a legrosszabb választás. (Candidában meg pláne) Erjesztett, szénsavas, sokat kell belõle inni (ugye nem 2 dl-t - megiszol 2-3-4 sört egy éjszaka, az 1,5 vagy 2 liter, és mennyi szénhidrát, amivel a szegény nyomi szervezetnek meg kell küzdenie, ha bír :S)
Bort ittam sokáig társasági alkalmakkor, aztán a gyomrom elkezdte nem bírni, igazából másnap hasmenésem van és hányok is tõle :S savat magában :S és igazán vacakul vagyok - tudjátok, amikor iszol másnaposan egy pohár vizet és azt is kihányod. (Szintén erjesztett, candidában nem a legjobb. Az édes nem bánt annyira, de több benne a szénhidrát)
Úgyhogy beülõs alkalmakkor vodkát nyomtam. (Édes vackok, cherry,martini,nem hiszem, hogy jót tesznek) Vicces, gondolom, és szarabbul hangzik, mint a kisebb alkoholtartalmú sör, de sokáig jól bírtam, be sose rúgtam tõle, csak tudjátok, az a kellemes becsípettség. (Buliban budilesés sose volt gond, mert ha nem voltam biztos abban, hogy már nem kell, le se mentem, ennyi. Ez persze drasztikusan lecsökkentette a barátokkal való találkozások számát, de ez van. Kocsmában, diszkóban stb. nagy wc-t intézni kb.olyan lehetetlen vállalkozás, mint középiskolai mellékhelyiségben, ahogy fent írtuk, és igazából akar a fene, krva ciki lenne, meg még ha -eleve ritka - van is több wc,nem csak egy,ami elõtt 50-en állnak, faxomnak van kedve díszpuccban fél órára elvonulni ilyen célra. Más, ha valamit muszáj elintézni, pl. iskolát stb. de buliba tényleg akkor érdemes menni, ha semmi baja az embernek.)
Szóval, vodka. Kis õszilé, vagy narancslé, almalé hozzá - aztán ezzel is ott tartottam, hogy már a másodiktól fanyalgok, nem megy le, és odaadom valakinek. Azt gondolom, a másnapi rosszullétet nem is a vodka, hanem a gyümölcslé okozta,mert azért egy estre, éjszaka 3-4 vodkához 3-4 x 2 dl gyümölcslé, az sok.
Úgyhogy most már nem maradt semmi, és következésképpen bulikba se járok,mert vízzel ücsörögni és savanyú pofával nézni a sok megvidámodott embert nincs kedvem. (Magában vagy vízzel nem bírom a vodkát meginni)

Ha valaki alkoholizálásra adja a fejét, úgy tudom, 6 órának mindenképp el kell telnie bármilyen gyógyszer bevétele után.Amire kifejezetten rá van írva, hogy szeszes italt fogyasztani tilos - hát ott szerintem már aznap nem szabad bevenni.

Szerkesztette: Sa-ni (2011-02-24 21:00)

Nincs jelen

#1213 2011-02-24 21:22

pozí
Tag

Én is úgy gondolom, hogy aznap semmiképpen nem szabad bevenni.
Más szénsavas "üdítõt" nem bír a gyomrom nekem sem.
Bort én se tudok inni, ránézek és rosszul vagyok. Töményet ritkán iszom. A sör nekem valahogy mûködik, másnap néha még jobb is a gyomrom, mint általában, nem tudom mitõl. :) Mostanában csak akkor érzem magam olyannak mint régen, ha megiszok 2-3 sört, akkor elmúlik minden félelem, tudok sétálni, nevetni. Persze ez is csak pár óráig hatásos, úgyhogy mindig én lépek le leghamarabb mindenhonnan.. :) De talán jobb mint a semmi.

Fú, de mérges vagyok megint, hogy ilyen helyzetbe kerültem, kerültünk. :(

Nincs jelen

#1214 2011-02-24 22:01

Sa-ni
Tag

Ha én egyszer eljutok odáig, hogy le tudok menni (kb. az esetek felében, harmadában,amikor akarok :S ) utána már nincs gond, és tudok maradni, ameddig akarok. (Azaz mindez már múlt idõ.) Soha nem volt egyértelmû, hogy az alkohol árt-e. És azt én is észrevettem, hogy az enyhe, wc-re menést nem okozó puffadást gázosodást megszünteti.

Ne is mondd, krvára hiányzik! Amikor el voltam keseredve a betegség miatt, ebbe kapaszkodtam, feledést merítettem belõle, persze mindig mart a kétely, hogy nem-e ártok magamnak. De nem hiszem, egy csöpp alkohol idén nem volt a számban, szilveszterkor is csak egy italt ittam, annak is felét otthagytam, és olyan rohamaim vannak idõnként, hogy húhhh....

És a legszarabb, hogy ha el is kerülök valami véletlen folytán társaságba, már nem tudok a részévé válni, mintha valami fal választana el tõlük, az "egészségesektõl", akik nevetnek, gondtalanok, vedelik a söröket egymás után, és annyira vidámak, szeretem õket nézni, de mintha egy folyó másik partjáról nézném õket. Fogalmuk sincs, más meg mi mindennel küzd minden nap, nekik könnyebb az életük, és haragszom, hogy nem lehetek olyan, nem élhetek úgy, mint õk. Szóval már eljutottam oda, hogy nem tudok nem gondolni erre, annak ellenére, hogy hallgatok az állapotomról, mint a sír.

Nincs jelen

#1215 2011-02-24 22:20

Sa-ni
Tag

Gyerekek az normális, hogy amióta rájöttem, hogy holnap délután programom lenne, mennem kellene valahova (nem rossz program, lenne nagy kedvem hozzá ALAPBÓL, de nem ÍGY....) a kedvem is a béka segge alatt került?!... (és a hasam is puffadni kezdett, igaz wc-re nem kell mennem) Áhh, lassan hozhatjátok a muszájkabátot...

Nincs jelen

#1216 2011-02-25 04:59

momo65
Tag

Sziasztok!
Most találtam...kezdek kételkedni, sõt már biztos vagyok benne, hogy az IBS, mint olyan nem létezik...Helyette ez van nekünk, csak a hagyományos orvoslás és a gasztrodokikaink v. nem ismerik, v. nem vesznek róla tudomást.Teli lett a hócipõm, mikor végigolvastam. 24 tünet stimmel, a lányomnál még több :(((( 
Csak most  hogyan tovább ??? :
http://www.ferenczy-laszlo.hu/tanulmanyok.php?p=5

Nincs jelen

#1217 2011-02-25 10:28

Sa-ni
Tag

Jaj már azt hittem,valami újat találtál :)
Engem kezelnek candidára, nagyon szigorún diétázom is, hócipõm tele, mégse javulok, max. néha egy-két napra, de elég egyet mentsruálnom,és minden szar. Tegnap is fél éjszaka wc-n voltam - ezt még arra se lehet fogni, hogy akartam menni valahova, hova akartam volna menni, aludni....Nem az idegtõl volt, ez valami rosszabb. És még ezek után reggel arra nyitom ki a szemem, hogy (még az ágyban fekve, úgy hogy meg se mozdultam) tiszta gáz a belem, fáj a hasam. 
Meg látod, ez termékforgalmazós oldal, tízezrektõl akarnak megkopasztani. De ha érdekel a candida, fentebb sokat írtam róla, gasztrós dokihoz menj (menjetek), majd ír ki Neked széklettenyésztést, ha pozitív,kapsz Nystatint,meg diétázni kell.
És candida meg ibs lehet egyszerre is. Az ibs létezik, ezt bizonyítja az ide írogató sok ember, csak éppen azt nem tudják,mi okozza.

Nincs jelen

#1218 2011-02-25 13:07

pt
Tag

Pozi!

Ha sört iszom én nekem felmegy a gyomorsavam, puffadok és kezd beszûkülni a torkom. Ha borozok, akkor azonnal megcsikar amint leért a bor. Ha meg buliba megyek, mondjuk ez ritka mióta beteg vagyok, akkor pálinkát iszok. A coderitre nem illik inni. Ettõl függetlenül amikor épp a legénybúcsúmra készültem tavaly és elõtte bizony megcsikart rendesen, be vettem és a coderitet mint a szél. Megittam rá fél liter vodkát, hajnal 4-ig szórakoztunk, lepihentem aludni, majd 9 óra felé mint ha semmi nem történt volna felkeltem, megreggeliztem és ennyi. Érdekes módon nem hányok mióta IBS-em van, képtelen vagyok rá, mintha üres lenne a gyomrom és rögtön minden a belembe kerülne, ahonnan nincs visszaút. Szóval inkább ne igyál rá, de ha iszol akkor kevesebbet, majd érzed, valahogy elõbb eléred a maximumot. Viszont ha reggel beveszed az estére nagyjából ki is megy és akkor mehetsz sörözni ahol meg nincs problémád. Ha iszom akkor én se pánikolok ezt megfigyeltem, de egyfolytában mégse ihatok, nem vagyok én tintás Barns. Ezért is gondoltam, hogy inkább hasi pánik ez mint sem IBS, de lehet ugyan az mindkettõ.

Nincs jelen

#1219 2011-02-25 13:25

pt
Tag

Sa-ni!

A coderitrõl még annyi tapasztalatom van, hogy például sok napig nem szedtem, mert itthon voltam. Tegnap bevettem a reggeli fél szememet és mentem a gerinc szurira. Ott míg feküdtem az ágyon és vártam, hogy elmúljon a zsibbadás a lábamból addig kicsit feszengtem, mert ugye láb nélkül nehéz wc-re menni. Az elinduláskor reggel nem volt semmi gondom, nagy wc keresõ pánik sem volt rajtam, de egy kicsit mortyogott a hasam, mondjuk ez lehet az éhgyomorra bevett fájdalom csillapítótól is am it anyum belém nyomott indulás elõtt közvetlenül, mert nem bírtam lábra állni. Na szóval azt akarom kinyögni, hogy a második reggel bevett coderit ami ma reggel volt már sokkal jobban hat, ezt már több alkalommal megfigyeltem nagyobb kihagyások után. Szóval ma reggel 7-kor bevettem, 8.45-kor indultam minden gond nélkül és 9.30-kor a CT-ben feküdtem, kicsit paráztam, hogy itt megmozdulni sem lehet, innen nincs menekvés, jajj nehogy rám jöjjön..... és nem is jött rám   :)  a coderit elintézte. Boldog is voltam megint e miatt. Minden nap egy kis öröm ez a sok fájdalomban.

Szóval ha már a holnapi nap gondolatától is puffadsz akkor vedd be ma a fél coderitedet nyugodtan, segíteni fog, aztán holnap 1,5 órával indulás elõtt vegyél be még fél coderitet és indulhatsz nyugodtan.

(beveszed egészbe vagy elszopogatod, rajtad áll, ha egészbe veszed be jobban megáll a beled, ha szopogatod jobban kiüti a pánikot, ez olyan 70-30%-os arány lehet, kísérleteim alapján)   :)

Nincs jelen

#1220 2011-02-25 13:36

Sa-ni
Tag

De most meg kimondott f.sás van rajtam tegnap este + éjjel óta, nem a szokásos (amikor normál székelt ürül többször), a gyomrom is émelyeg, én nem tudom, mit csináljak, nagyon kutyául vagyok. (Bár annak örülök, hogy a humorod nem hagyott el :) )

Nincs jelen

#1221 2011-02-25 17:07

pt
Tag

Van valami fosos, lázas, hányós, fülfájós járvány most. Nálunk is le van zárva a balassagyarmati kórház pár osztálya.
Nem sokat voltam kint mostanában. Erre ma kimegyek, elintéztem a kórházas dolgokat és egyszer csak mintha víz került volna a fülembe és elkapott sz orrfolyás. Kifújtam volt benne egy kis alvadt vér csepp, nagyon pici. Befogtam az orrom "nyomáspróba" :D erre a levegõ kijött a jobb fülemen. Hát ilyen nincs, a baj csõstül jön. Kicsit taknyócás vagyok. Bedobtam valami ultra brutál c vitamint 14x-ese a napi adagnak 1 kapszula, ez most helyredobott picit, meg be vagyok takarózva nyakig, hmmm jó meleg. Megjött a probiotikumom is bedobtam azt is meg a b vitamin komplexet is. Nesze neked szervezet ezt dolgozd fel :D  Ha meccselünk, nem hagyom magam  :D   A fájdalom csillapítóval viszont leállok, mert nagyon megfogja a hasam, megnéztem a tájékoztatóját és gyakori a székrekedés okozása. Már megint nem voltam 5 napja wc-n legalább, asszem vasárnap volt hasmenésem, mondjuk akkor rendesen kiürültem maxira :D volt mit feltölteni. Sokat fogytam most vagy 6-8 kilót, meggyötört a sok fájdalom, étvágyam se volt, inkább csak eszegettem. 81 kiló is már rég voltam. Fénykoromban 100 kg is voltam nagy 44 cm-es kigyúrt karokkal, vastag combokkal, stb.....most meg elmehetnék egy fogyókúra reklámra bakker......

Benyomtam egy nagy tál bolognai spagetit, trapista sajttal.......nyami  :D

Szerkesztette: pt (2011-02-25 18:03)

Nincs jelen

#1222 2011-02-25 19:00

pt
Tag

Tényleg, a gyümölcslé felejtõs, az nekem se jön be. Szeretném, de odavág a gyomornak. Én csak szentkirályi vagy Aquarel fél bubis vizet iszok, szóval zöld kupakosat, de abból 2 litert naponta. Asszonypajti nem is érti, de neki ugye nem is volt még veseköve mint nekem....   :D

Nincs jelen

#1223 2011-02-25 21:11

Sa-ni
Tag

Hát igen, csak nem tudom, nem lesz-e a végén az, hogy ha "ezt sem eszem, azt se iszom", akkor a végén már hiába nyammog az ember natúrhúst magában (broáfff... nem vagyok egy húsos, mint már sokszor panaszkodtam. Tésztás annál inkább :( ), attól is beteg lesz (?) Nem tudom! Mondjuk ha meg "erõszakolod" a szervezeted, még rosszabb. Illetve rossz, nem lehet összehasoníltani, mert rosszullét így is úgy is van. Sehogy se jó. De perpillanat nem vagyok abban biztos, hogy a diéta megéri az erõfeszítést, hogy ha az se biztosít egy biztonságos, tervezhetõ, gyakori váratlan és oktalan rosszullétektõl mentes, kontrollálható életminõséget. Olyan pocsékul voltam, hogy coderitet se mertem bevenni, mert ez nem az a típusú fokozott bélmûködés volt, hanem sima hasmenés, azzal meg úgy voltam, jobb kint, mint bent :S Most már jobb, de egy fejet azt cserélnék valakivel, mert a mostani ólomsúlyú és szét akar esni. Pisilni se merek már elmenni mert semmi kedvem már megint egyúttal mást is üríteni, mert már attól is fáj az alhasam. De nem hiszem, hogy járvány áldozata lennék volt már nekem máskor is ilyen...

Nincs jelen

#1224 2011-02-25 21:30

pt
Tag

Ki tudja.....

Szerintem hagyd azt a diétát és kezdj el szép fokozatosan normális ételeket enni és szortírozd mint én. Így azért sok jó is megmarad pl:pörkölt, rántott hús, bolognai, hamburger, hot-dog, rakott krumpli, stb. ezektõl semmi de semmi bajom.

Hasmenésre felesleges a coderit, megfogja egy darabig, de utána úgy is kijön, mondjuk nem bírja addig mint egy hasfogó, de nem rossz, ha hirtelen kell valami, és coderit minden nadrágzsebemben van :D Fel vagyok ám készülve a váratlan helyzetekre :D

Tésztából múltkor asszonypajti csinált tojásosat, kis bacon-el, zöldség zöldjével, tök jó volt és semmi gondom nem volt vele, próbáld ki  :D

Imádom a tésztákat, de sajna a tejfölös, túrós kiesett......   :(    Viszont maradtak mások   :)

Nincs jelen

#1225 2011-02-26 10:53

csviri
Tag

Nah gondoltam leirom, h vegulis nekem az IDB bol lett IBS - bar ezt itt (Szlovakia) funkcionalis zavarnak hivjak, es az orvosom el is mondta h igazabol ez azt jelenti h nemtudjak mi a baj, es a szokasos jo tanacsok...es figyeljuk majd h nem e lesz IBD... Ez csak azert gaz mert a gyomrom viszont nagyon rakoncatlankodik, neha nehez elaludnom is, illetve azert a hasam is osszevissza fajdogal - legalabb wc csak 1x van naponta..Szval asszem vegigolvasom itt a forumot es a kovetkezo 40 evben lassan kiprobalok mindent :D

Nincs jelen

#1226 2011-02-26 11:13

pozí
Tag

Kedves csviri!

Üdv a klubban! :) :(

Nincs jelen

#1227 2011-02-26 13:01

Szabcsi
Tag

Hali mindekinek!

Ugye beszéltem már az én bajaimról is.. Ma reggel ismételten ment a hasam.. és most elõször véres is volt a székletem.. eléggé megijedtem, mert még sosem volt ilyen:S Félek, hogy vmi komolyabb baj van/lesz?

Nincs jelen

#1228 2011-02-26 13:07

pozí
Tag

Hát Szabcsi, mindenképpen szükség lehet egy rendes kivizsgálásra, menj el orvoshoz! (szerintem)

Nincs jelen

#1229 2011-02-26 13:43

Sa-ni
Tag

Nyugi Szabcsi, egyszer lehet olyan, hogy valami pirosat ettél, és nem emésztõdött meg rendesen.... És ha csak a papír volt véres, vagy nagyon kevés vért láttál a székletben, az lehet attól is, hogy a sok wc-zéstõl/törölgetéstõl már felhorzsolódott, megrepedt a végbél környéke :S Menj orvoshoz mindenképp, fõleg ha még egyszer lesz ilyen... :(

Nincs jelen

#1230 2011-02-26 15:24

Szabcsi
Tag

Sa-ni, nem ettem semmi pirosat... :/ Benne volt rendesen a székletben, és törlésnél is ott volt :( Hát, mindenféleképpen megyek dokihoz. Ismerõsöm ajánlott 1 debreceni prof.-t, és úgy néz ki, hogy ahhoz is elmegyek. Nagyon félek, mert még sosem volt ilyen, és pedig már vagy 7 éve szenvedem ezzel :(

Nincs jelen

#1231 2011-02-26 17:23

Sa-ni
Tag

Jaj szegényem :( Nem akarlak ijesztgetni, de ebbõl vastagbéltükrözés lesz, készülj fel lelkileg (meg ragaszkodj a full altatáshoz, aneszteziológus jelenlétében, lehet olyat!). Engem is belekényszerítettek, fölöslegesen, kétszer is, pedig nekem még csak vér se volt! (Neked 100 %, hogy mondani fogják... :( ) Az ember meg húzódozik de aztán csak belemegy, mert látja, hogy addig úgyse foglalkoznak a tünetei javításával.
Csak az a baj, meg tulajdonképpen a szemétség, hogy ha nem ibd, akkor utána sem! Mi van minden nagyokos könyvben, cikkben, hogy ibs-ben az orvos a beteg együttmûködésével dolgozzon ki egyéni terápiát.
Hát én hiába mentem bele minden megalázó, gusztustalan vizsgálatba, miután kiderült, hogy nem ibd (már amikor ez derült ki), egy orvos se erõltette magát, hogy diétán vagy gyógyszerkombinációkon törje a fejét. Olyan jól elõ lehet venni a zsebbõl a varázsszót: "lelki eredetû" (változatok: idegi eredetû, menekülés, esetleg még a legjobb: nem tudom, fogalmam sincs) és azzal a beteg hazaküldhetõ.

Nincs jelen

#1232 2011-02-26 17:26

Szabcsi
Tag

Hát igen... Nekem is ezt mondta a gasztro-s.. "Erre nincs gyógyszer, segíts magadon"..."Õk ezzel nem tudnak mit kezdeni" :S Na fasza, merthogy én se nagyon tudok.... :/

Nincs jelen

#1233 2011-02-26 18:46

Sa-ni
Tag

Velem egyszer pökhendi módon közölte egy orvos, (a hangsúly kb.olyan volt, hogy "ne engem zaklasson már ezzel a hülye problémával") hogy "dehát maga tudja, mi az, ami rontja, vagy javítja" én meg megmondtam, hogy "ha tudnám, mitõl javulok, akkor azt követném, és nem jöttem volna ide." Nem segített rajtam (Dicetelt és enzimeket írt fel, holott világosan megmondtam, hogy azt már szedtem és NEM HASZNÁLT) de legalább a magas lovat hanyagolta onnantól kezdve. Azért álljon már meg a menet a beteg hülyének nézésében, meg verbális alázásában. Esetleg akkor kioktathat, sõt tõlem kiabálhat is velem, ha érdemi, hatékony gyógykezelést is ad a rossz modor mellé - de hogy nem segít, és még meg is aláz, na azt nem.

Nincs jelen

#1234 2011-02-26 19:49

pt
Tag

Szabcsi!

Ha én véreznék, akkor elmennék full tükrözésre, de csak kizárólag altatásban. Több ismerõs van akit nem altattak, ki épp, hogy viselte, de nem tetszett egyiküknek sem. Szóval szabcsi ha elmész akkor ragaszkodj az altatáshoz.

Más.

Abbahagytam a tramadol szedését ez egy fájdalomcsillapító volt a derekamra. Erõsen megfogta a hasam, 5-6 nap után ma reggel így el is tudtam menni wc-re. Gondolhatjátok milyen keményre sikerült az állaga. Mintha üveg mosó kefét húztak volna keresztül rajtam. A kis kemény összetapadt bogyókák redõi között volt valami nyálkás takony szerû anyag. Gondolom a bél faláról húzta le ezt a sárgás színû szmötyit a kaksi. Bajom ezen kívül nincs.....ha lágyabb a székletem, szóval nem ilyen bogyókásan kõkemény akkor nincs ilyen benne. Olyan mintha a bél nyálkarétege lenne.....

Valami hozzáfûznivaló?

Nincs jelen

#1235 2011-02-27 01:18

csviri
Tag

(Csak h ne nagyon feljen az aki meg nem volt kolonoszkpopian: en az utolso fel evben 2x voltam es mind a 2 eleg laza volt, szval nem rosszab 1 fogfurasnal - sot sztem sokkal jobb :) , sztem nem kell felni tole - bar biztos mindenkinel mashogy van es mas erzes. En tuti nem altattatnam el magam, az se epp riziko mentes. A gyomortukrozesen szinten 2x, az meg annyira se gaz...anyukam is azt mondta: osszeszoritod a fogadat es kibirod - ugylatsziki arra nem gondolt h a fogaim kozott cso lesz :) )

De szeretnek tanacsot kerni valakitol, aki kiprobalt valamit es tenyleges segittett rajta: szval milyen:
Probiotikum, Tea, vagy mas cseppek (gyomorra es belre)
Nagyon jo lenne ha tudnam h ha valamit tenyleg erdemes kiprobalni.

(Pl allitolag probiotikumbol csak a Lactobacillus bulgaricus igazolt valamilyen siznten h segit szval aszem mondjuk ezzel kezdem )

kosz szepen...

Nincs jelen

#1236 2011-02-27 07:00

MZ/X
Tag

Nálam a reggeli és az ebéd után az 1-1 banán elfogyasztása adott.

Ha érzem, hogy a könnyû ételekbõl összeállított étkezés után ég egy picit a gyomrom,
akkor iszom 2 dl lúgosító teát. (gyógynövényboltokban kapható)

Napi 2 Imuran egyszerre (orvosi rendelvényre)
Reggel és este 1-1 Rabyprex  (orvosi rendelvényre)

Elkezdtem lecseréltetni az amalgám töméseimet, fehér tömésekre, mert állítólag fogmosáskor,
túl hideg, túl meleg, túl savanyú ételek fogyasztásakor az amalgámból kiváló higany és egyéb más dolgok
igencsak okozhatnak ilyen gyomor és bél problémákat.
http://webcache.googleusercontent.com/s … .google.hu
Emiatt szedem most esténként ezeket:
1 db Chlorella alga
1 db Bioszelénium + Cink
1 db Protexin Balance

Jelenleg napról napra jobban vagyok.

Nincs jelen

#1237 2011-02-27 14:01

pt
Tag

Csviri!

Én ezt kezdtem most el, még nem tudom jó lesz e, de meglátjuk:

http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=325

meg ezt:

http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=4800

Ezen kívül meg fél szem coderit tabletta és jól vagyok egész nap.

Nincs jelen

#1238 2011-02-27 14:05

pt
Tag

MZ/X!

Elég sok mindent szedsz gyógyszerben ez sem lehet veszélytelenebb mint az amalgán tömés. Immun gyengítõ? Ezt nem értem, az egész immunrendszer fõ központja a bél, ez nekünk nem mûködik normálisan szóval elméletileg gyengül az immunrendszerünk is, és akkor ezt még tovább gyengíted gyógyszerrel?

A banán nálam felejtõs, allergiás reakciókat okoz elég hevesen...

A többi dolgot nem ismerem kivéve a protexint, az nekem is enyhített a tüneteken amíg szedtem.

Nincs jelen

#1239 2011-02-27 15:06

Sa-ni
Tag

Hát Viri én sokmindent kipróbáltam, egyfolytában az angol, német honlapokat könyveket bújom,hogy kutatások szerint mi javít az ibs-esek állapotán és én úgy látszik minden alól kivétel vagyok.
De ha nincs is székletproblémád, csak a gyomrod fáj, minek küldtek colonoscopiára?

MZ/X, Neked mire írták fel az Imurant és a Rbypexet? Te ibd-s is vagy az ibs mellett?

A töméseimet én is cserélgetem lassacskán, csak tudjátok mi a gáz? Az hogy nagyon tönkre vannak a fogaim, de a panaszok miatt nem bírok eljárni fogorvoshoz, állandóan áll a gyökérkezelés:S

Nincs jelen

#1240 2011-02-27 15:07

Sa-ni
Tag

Pt pont Te beszélsz arról, hogy káros a gyógyszerszedés! :P
Beszednék én egy zsákkal is, ha javítana...!
Az ibd-seknek immungyengítõt szoktak felírni, mert (bár úgy tudom,ez nem bizonyított) egy lehetséges elmélet szerint az ibd autoimmun betegség, és el kell nyomni az immunrendszer reakcióját (a szervezet önmaga ellen fordulását), hogy a beteg jobban legyen.

Szerkesztette: Sa-ni (2011-02-27 15:08)

Nincs jelen

#1241 2011-02-27 16:19

pt
Tag

Sa-ni!

Így már értem, a lényeget, az immun gyengítõ témában.

Kezdj el coderitezni és el tudsz menni fogorvoshoz   :)

Valahogy hiszek benne, hogy nem jó az idegen anyag a szájba, de nagyon rég van amalgám tömésem és nagyon sokáig nem voltam ibs-es több mint 10 év szóval nem hiszem, hogy az amalgám lenne a ludas. Sõt a bal kulcs csontom belsejében végigfut egy titánium velõûr sín, na azt ki nem vetetem onnan, mert szétesek   :)

A gyógyszerek igen.....de csak akkor szedem ha muszáj. A coderitet muszáj ha megyek valahová, egyébként nem szedem. A derekam miatt amit most be kellett szedni azt beszedtem, de le is álltam velük az injekció után, bár még vannak fájdalmaim.

A c vitamin, b vitamain complex meg a probiotikum az nem gyógyszer és most kezdtem el, a frontinról is leálltam.

Szóval maradt a coderit egyedül, mert õ az egyetlen ami valóban segít   ;)

Nincs jelen

#1242 2011-02-27 17:42

picike
Tag

Sziasztok.Megint itt vagyok.Remélem néhányan még emlékeznek rám.Sok minden történt velem amióta nem jelentkeztem.Az én állapotom minimálisan javult.De 9-én megyek vastagbél tükrözésre mert jól nem vagyok.Ha valaki tudd valamit dr Pécsi Gyuláról,írhatna nekem.

Nincs jelen

#1243 2011-02-27 18:00

Edith
Tag

Szia!Én ismerem picike a dr Pécsit még Gyõrbõl ott volt gasztrós,most Mosonmagyaróváron van.Nekem is volt osztályos orvosom,bár én a Rácz prof-hoz járok.Szerintem nagyon rendes jó doki  Pécsi dr.

Nincs jelen

#1244 2011-02-27 18:05

Edith
Tag

picike akkor errefelé laksz ha a Pécsihez mész,ha megírhatod,hogy hol akkor írd meg nekem jó,olyan jó lenne ha lenne itt a környezetemben sorstárs.

Nincs jelen

#1245 2011-02-27 18:09

picike
Tag

Szia.Én Jánossomorján lakom.Györbe megyek a Pécsihez,magánrendelésre.

Nincs jelen

#1246 2011-02-27 18:12

picike
Tag

Mondjuk nagyon drága,és remélem úgy is fognak velem viselkedni.Én 9 éve voltam tükrözésen akkor nagyon kellemetlen volt.félek is most nagyon.

Nincs jelen

#1247 2011-02-27 18:51

csviri
Tag

Nekem a google csak coderit N tablettat dob ki ami kohogesre van, gondolom nem erre gondoltok :) (hanem?)

egyebkent koszi a tanacsokat...

Kolonoszkopian azert voltam eloszor mert a gyomortukrozes nem talalt semmit. Az viszont talalt gyulladast, viszont masondszor mar nem... es semmi mas crohn ra utalo jel nincs a veremben. (De salofalkot szedtem a 2. tukrzesig)

Viszont a hasam faj,itt ott gorcsol, de a szeklet nromalis...foleg ha sportolok, egy kis mozgas es masnap teljesen normalis a szekletem...funy :)

Nincs jelen

#1248 2011-02-27 20:04

pt
Tag

De az az coderit-N és nekem bevált.

Nincs jelen

#1249 2011-02-27 20:35

picike
Tag

Nekem a legtöbbet a fokhagyma kapszula segitett.Nekem már nincs hasmenésem,csak ha wc-re kell mennem akkor nagyon gyorsan,valószinü a záróizmok vannak oda.Na meg ha wc-re megyek az inger nem akar elmúlni.A reggeli wc-és a legrosszabb.Talán ha vissza tudnám tartani a székletet akkor tudnék menni mindenhova.

Nincs jelen

#1250 2011-02-27 20:40

Sa-ni
Tag

Na akkor te is úgy vagy csviri, hogy valami gyulladás, vagy hámsérülés lehetett, ami aztán eltûnt. Velem is ez volt.
Én a mozgás jótékony hatásai alól is kivétel vagyok, ha nem vagyok olyan szarul, próbálok én mozogni, tornázni vagy sokat gyalogolni, (bár rohadt gyenge és fáradékony vagyok), de a székletproblémákat nem javítja.
Kezdek attól tartani, hogy a coderit alól is kivétel leszek. Hétvégén fstam, így arra nem mertem bevenni.
Ez volt a frusztráló, hogy mondtam az orvos(ok)nak, hogy "de ez és ez nekem nem használt" és akkor én lettem hirtelen a hülye,vagy nem tudom...  El lettem intézve, ahelyett, hogy agyaltak volna, hogy mégis mi mást lehetne. ...Én annyira nem értem,miért a beteg agyaljon..?! Ez nem az én szakterületem, hanem az övé, õ a szakember, nem én! Miért a beteg kutasson a baja után, miért töltsön idõt, energiát, hogy képezze magát ebben az irányban, miért költsön tízezreket,százezreket olyasmire, ami nem is biztos, hogy beválik? Miért legyen kiszolgáltatva a kutatása alatt mindenféle termékkerekedõknek,kuruzslóknak,és miért itt tanakodjunk orvosi segítség híján "vak vezet világtalant" alapon?
Most tudjátok mit csinálok, holnap estére lenne jelenésem, és már ma rákoplalok. Korog a gyomrom, kopog a szemem és dühös vagyok. Szegény páromra is jól ráförmedtem az elõbb :( , nagyon frusztrál az éhezés :S Meg az hogy akármilyen diétát próbálok, semmi nem használ tartósan, minden csak egy pár hétig, 1-2 hónapig,aztán telítõdik a bél, intoleránssá válik az adott kajákra, vagy nem tudom... Tartósan a koplalás se javít (a semmi is tud a bélbõl 10-15 adagban,görcsökkel ürülni) de ideiglenesen hátha.

Szerkesztette: Sa-ni (2011-02-27 20:41)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb