#1251 2011-02-27 21:23

pt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Picike!

Neked is a coderit-N lenne a jó megoldás szerintem, egy próbát megér.

Sa-ni!

Egyél, mert ha nem eszel akkor leeseik a vércukrod és azért megint csak még jobban rádob egy lapáttal a rohamokra. Le is gyengülsz teljesen, tápanyag gazdag kaják kellenek. Én ma is reggel sonkával ettem sült tojást vajon megsütve egy nagy szelet lipót kenyérrel. Ebédre pipi leves volt + rántott husi + fasírt + fõtt krumpli. Nagyon fini volt, vacsira meg még befaltam egy kis rántott husit megint fasírttal és kefírrel. Kutya bajom, persze itthon vagyok. Egy rövid sétát tettem a kutyával, de nem volt probléma. Persze tegnap reggel bevettem egy coderitet ahogy írtam is.

Ha már nincs hasmenésed, kapd be egy fél coderitet, vacsorázz meg, aludj egy jót, holnap vegyél be reggel is egy felet, reggelizz meg és indulj az utadra amikor kell.   :)   pápá

Szerkesztette: pt (2011-02-27 21:25)

Nincs jelen

#1252 2011-02-28 09:26

picike
Tag

pt lehet jó lenne nekem az a gyógyszer,de már nagyon unom hogy mindennel csak tüneteket lehet kezelni.Így is ha megyek 1 fél enterobene gyógyszerral kell utra kellnem.Az meg a másik fele hogy 28 000 ezer ft a tükrözés a szövettan pedig 5000ft és aakkor még csodálkoznak hogy valaki beteg lesz.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Ha valaki volt a Pécsi dokinál tükrözésen magánrendelésen írja már meg hogy hogyan zajlik.Altatnak vagy bóditanak vagy simán megy mint régen.Bár rá mentem az oldalra az van írva altatás nincs.És hogy melyik hashajtót válaszam a Diachol vagy az Endostar-t.

Nincs jelen

#1253 2011-02-28 09:34

én
Tag

picike! Én ugyan reményeim szerint nem vagyok IBS témában érintett, de ha a doki honlapján az van írva, hogy tükrözéskor nincs altatás, akkor biztos nincs, mert ahhoz altatóorvos szükséges.

Nincs jelen

#1254 2011-02-28 11:15

Sa-ni
Tag

Picike, épp eszembe jutottál, hogy hogy eltûntél, Veled meg mi lehet, biztos jól vagy,azért nem írsz már ide.  Sajnálom, hogy nem így van :(
Én altatással vállalnám a helyedben (teljes anesztes altatással) - nem altatnak és még fizetsz is? Na nehogymár! Amikor valakit meg sztk-ban anesztesen elaltatnak?
Nekem a második altatás nélkül ment,túléltem, nem nagyon fájt, ott helyben azon is túltettem magam,hogy becsaptak, hazudtak ("altatás lesz,igen" bár ott hogy "bízza rám" már gyanús volt,és nem tehettem semmit! Egy szemet se aludtam, anyukámnak meg adta a jófej gyereket, hogy ó hát igen, milyen furcsa, de elõfordul,hogy nem hat a BÓDÍTÓ -és nem altató)
Néhány jótanács, apróságok, de a komfortérzetet jelentõsen növelik: rakj be elõre egy eü. betétet, mert ha felsértenek, lehet, hogy késõbb vérezni fogsz. (Legyen csak benne a bugyidban, szard le, ha látják,na és, most múlt el a menzeszed,és biztosra akartál menni - feltehetõen nem fog kelleni, de legyen csak ott) Vigyél magaddal papírtörlõt, mert azt se biztos, hogy adnak (bár azért normálisabb asszisztensek kérés nélkül a kezedbe nyomják!), érdemes a vizsgálat végén letörölni magad. (nem vészes, de mégis) Ha nem altatnak, az a z elõnye, hogy észnél leszel ahhoz,hogy ezeket elvégezd. Bár altatásnál is felkeltenek a végén, és meg lehet csinálni.

Az endostarnál szarabbat életemben nem tapasztaltam, még a vizsgálat reggelén és a vizsgálat elõtt is mentem wc-re, ott a kórházban! Mondjuk egy ibs-es eleve ne sok jóra számítson a bélpucolásnál. Állítólag 4- 5 óra alatt lezajlik, aha,persze, jó is lett volna. De ne az endostart válaszd, bár a másikat nem tudom, milyen. De ez a bélpucolás, mocsokabb dolog mint maga a vizsgálat.

Nincs jelen

#1255 2011-02-28 11:48

pt
Tag

Sajnos én azt látom, hogy ebbõl nincs kiút. Dédnagymamám élete végéig szenvedte, nagymamám is benne van, a testvére is 70-en felül járnak, neki a felesége is, anyum is, tesóm is, szóval nem számítok hirtelen csodás gyógyulásra.  Én nagyon örülök neki, hogy a coderittel normális életem lehet a megszokott közegemben, el tudok menni dolgozni, vásárolni, szórakozni (bár ez ritka). Vissza gondolok azokra az idõkre mikor 12-14 órán át kínzott a wc-re mehetnék és én nem tudtam hová elmenni, nem értettem mi bajom van, dolgoztam ahogy tudtam. Rettenetes hónapok voltak ezek. Aztán ott volt a sok vizsgálat, a kiút keresése és semmi bajom nincs ez volt mindenhol a válasz. Annyi bogyót beszedtem, mindegyiktõl vártam a megváltást, de nem jött össze sajnos. Lehet azért is vagyok kicsit jobban mostanában, mert elfogadtam, hogy ez van. Ha megyek valahová bekapom a fél coderitem és nyugodtan csinálom a dolgomat. Ami segít még a belemnek nem tetszõ ételek kizárása. Folyamatosan tesztelem magamon mi az amit elfogad a bélrendszerem táplálékként és mi az amit ki akar lökni, mert méregnek érzékeli vagy legalább is nem kívánatos dolognak. Rendeltem egy probiotikumot úgy néz ki jó egyenlõre hatása van, mert kevésbé puffadok, nem mocorog a belem étkezés után. Ha levest eszek mindig meg szokott hajtani picit. Tegnap ettem, de most elmaradt a hatás és nem is mortyogott a hasam. Szóval valamit csak ér a dolog. A vitaminok is jó dolgok szerintem, ha már ennyire érzékeny a bélrendszerünk, hátha így több szívódik fel......

Nincs jelen

#1256 2011-02-28 12:32

Sa-ni
Tag

:( Igazából kezdek az itthonlétbe belekattanni. Alig látok embert, páromon kívül mással nem beszélgetek - sok már ez a 3 év a négy fal között, nagyon sok, hiába van itthoni munkám. Persze a tünetek közepette vonszolni magam, szenvedni a munkahelyen, állandóan késni és égni mint a rongy, összeveszni emberekkel, kimaradni dolgokból, lemaradni az elõrelépésrõl a disability-m miatt (lassan annak is felfogható, de komolyan...), az se volt jobb, azért azt se felejtettem el...
Vitamint, probiotikumot eszek, de szerintem ennyi wc-zés mellett fel se szívódik. Vagy nem tudom.

A tegnapi koplalás után (nem mertem megfogadni a tanácsod, csak pár falatot vacsiztam :( ) egyszer voltam wc-n és egyenlõre  úgy tûnik, panaszmentes vagyok, viszont evészet mára elfelejtve. Már most a falat kaparom,mi lesz estig!!!! Tudom, a coderit, de én inkább biztosra megyek, bevehetem még ma, ha a koplalás ellenére sem áll le a belem, múlt héten ez volt! Undorító! Komolyan azt hiszem,a belet nem az bántja, hogy mit fogyaszt az ember (habár bizonyos ételek,pl.a magvas, korpás, darabos dolgok rátesznek egy lapáttal), hanem az, hogy egyáltalán van az emésztõrendszerben valami! Még ilyet, hogy eszik az ember, nem az, hogy bezabál, de azért normálisan, nem pár falatot,hogy üres maradjon a gyomra, akkor egybõl elkezd jó büdös gázokat eregetni, és még örülhet, ha csak ennyi, és nem vár rá egy jó fél-egy órás, majd ráadásul ismétlõdõ wc-roham.
Tök jól érzem magam has-ügyileg, végre egyszer nem vagyok felpuffadva - na de milyen áron...?! Ezt se lehet mindennapos megoldásként bevezetni. Heti egyszer sincs kedvem hozzá. Minõségi korlátozás - kibírok bármit, de mennyiségit azt nem. :( A háziorvosom úgy magyarázta,hogy a bélrendszer funkciója többek közt a tárolás, és az emberek ált.napi 1x, csak a végét ürítik ki, de utána megnyugszik a bél. Ibs-ben valamiért ez nem történik meg, a bél "löki tovább" a tápanyagot, amíg tényleg ki nem ürül.

Nincs jelen

#1257 2011-02-28 12:46

picike
Tag

Sa-ni  köszönöm a tanácsokat.Hát mi vettünk egy családi házat és haza költöztünk.Sok volt a munka benne de már bent lakunk lassan fél éve.Kint dolgozunk mint eddig csak most nem vagyunk ott 5 perc alatt a munkahelyen hanem 45 percet autókázunk.És szeretnék gyógyszer nélkül menni.És már csak azért is leakarom tenni a gyógyszert mert babát szeretnék,de ilyen állapotban nem vagyok képes bevállalni.

Nincs jelen

#1258 2011-02-28 12:57

Sa-ni
Tag

Na, a gyerekvállalás nekem is egy érzékeny pont. Teljesen megértem, és valószínûleg az a helyes, ha valaki másképp dönt, de én ezt a kórságot senkire nem akarom ráörökíteni, még csak kockáztatni se akarom. (Én se így terveztem....)

Nincs jelen

#1259 2011-02-28 14:22

pt
Tag

Sa-ni!

A coderitet ha beveszed bajod nem lehet. Ha ki vagy ürülve teljesen és ha a wc is megvolt ma, meg nem is nagyon ettél még, nyugodtan szopogass rágj szét egyet és nyeld le. Kis vízzel leöblíted. Keserû mint a tonic, de én már megszerettem az ízét. Jobb lesz hidd el, nyugodtabb is leszel ott ahová indulsz....és most el is fogsz jutni  ;)
Én lassan indulok asszonypajtiért. Megyünk padlóburkolót nézni a külsõ lépcsõre......

Szerkesztette: pt (2011-02-28 14:25)

Nincs jelen

#1260 2011-02-28 16:53

picike
Tag

Egyáltalán van olyan hogy záróizom erösitö gyógyszer?És a hasi pánikra kitalálták már a gyógyszert?

Nincs jelen

#1261 2011-02-28 17:36

pt
Tag

Én úgy gondolom, hogy ez ami nekünk van és IBS névvel illetik azonos a hasi pánikkal vagy van egy bélrendszeri problémánk + a hasi pánik egyben és ez = IBS.

Ezt arra alapozom, hogy valami nincs rendben a belünkben, mivel vannak ételek amiket nem visel el a gyomrunk. De ha itthon vagyunk sok minden ételt elvisel. Ha mennénk valahová akkor elkap az idegesség és rohangálunk wc-re bármit is ettün vagy éppen akkor is ha nem ettünk semmit sem aznap. Tehát tuti nem csak a bélben és tuti nem csak a fejben van a gond, hanem mindkét helyen.......ezt gyanítom.

Nekem a coderit-N kiüti a híg székletproblémát (mivel lassítja a bélmûködést, így lassabban haladva a tápanyag több idõn át emésztõdik) és kiüti a hasi pánikot is a fejben (mivel elmúlik a wc-re rohanok érzés, a wc keresés, az inger, hogy becsinálok, jajj mi lesz velem, stb.) ezért szedem.

Sa-ni íratott magának, de még nem próbálta ki, egy szlovákiai srác hasonló hatóanyagot szed (kodein) neki bevált, pozí is íratott, de azóta nem láttam itt......linkelt egy .com-os oldalt:

http://www.irritable-bowel-syndrome.ws/codeine.htm

itt is sokan leírják, hogy segített nekik a kodein. A coderit-N-ben 20mg kodein van, ebbõl fél szem nekem elég egy egész napos nyugalomhoz, itt a megszokott környezetemben a megyében. Ha Bp.-re kell menni, akkor nagyobb az idegesség a hasi pánik, ilyenkor egy egész szemet veszek be, de van, hogy még egy felet elszopogatok sétálás közben.

A záróizom meg nincs nagyon megterhelve, ha kemény a széklet, szóval ezen is segít, de egy kis probiotikum nem árt, nekem bevált úgy néz ki a Highland-Bioflora:

http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=325

szépen megemésztõdik a táplálék, mire átér rajtam.

Próbálgatni kell hátha bejön, mert itt az orvosok is jó esetben ezt teszik vagy rosszabb esetben semmit.

Szerkesztette: pt (2011-02-28 17:39)

Nincs jelen

#1262 2011-02-28 17:41

picike
Tag

Pt.Értem amit mondasz vagyis írsz.De ha minden nap szedni kell a gyógyszert akkor elõbb utóbb minnél többet kell bevenni belöle.Én így vagyok a hasmennés elleni gyógyszerel.

Nincs jelen

#1263 2011-02-28 17:55

pozí
Tag

Itt vagyok Pt. figyelgetem mit írtok.
Ma váltottam ki a coderitet, most beteg vagyok, itthon gyógyulgatok, addig nem próbálom ki, de ha jobban leszek biztos az elsõ dolgom lesz.

Szép napot!

Nincs jelen

#1264 2011-02-28 19:08

pt
Tag

picike!

Én nem minden nap szedem, mert nem mindennap van rá szükségem. Ha itthon vagyok nem szedem, mert nincs rá szükségem. Ha megyek valahová ahol tudom, hogy nem lesz wc lehetõségem akkor természetesen beveszem. A mennyisége nem nõtt amit be kell vennem, ez nála a "para" erõsségétõl függ.....

Pozí!

Örülök, hogy itt vagy. Sajnálom, hogy beteg vagy, gondolom, elkaptad amit Sa-ni is. Lehet ez volt rajtam is egy hete, mondjuk nekem csak 1 este tartott utána rendbe jöttem, de ki tudja, mert akkor szedtem épp a fájdalom csillapítót is ami meg megfogta a hasam. Na mindegy......remélem minél elõbb helyre jössz.

Nincs jelen

#1265 2011-03-01 00:57

Sa-ni
Tag

Délután még befigyelt egy wc-zés (csak mert enni merészeltem pár falatot! nem többet!) de aztán mivel nem volt már 2 nap majdnem koplalás után ami erõltesse a belem, el bírtam menni ahova akartam. Jó éhesen. MOst itt ülök a gép elõtt, valószínûleg nem túl értelmesen nézek magam elé, és háztartási kekszet eszek... (Éljen a candida diéta... De azért nem hagyom abba.)

Nincs jelen

#1266 2011-03-01 08:30

pt
Tag

Sa-ni!

Tisztelem a kitartásod.

Én tegnap gondolkodtam rajta, hogy nem veszem be a coderit adagomat, mikor elindultam asszonypajtiért, de aztán meggondoltam magam. Elszopogattam közvetlenül induláskor, bementem autóval 10 km-re és szépen elmentünk burkolólapot nézni. Nem is volt gondom.

Ha nem veszem be, tuti ott szakadt volna rólam a víz a burkolólapok nézegetése közben.

Miután végeztünk szépen elmentünk vásárolni is aztán haza, bedobtam egy kis rántott husit fasírttal, meg egy kefirrel. Aztán vacsira egy kis frissen sült puha pogácsa és még egy kis rántott husi   :) Imádom......

Ma reggelire benyomtam két nagy buci kiflit, májkrémeset, egy kefirrel.....nagyon ráálltam most a kefirezésre. Minden nap eszek 1 vagy 2 dobozzal, sima danone kefir B12 vitaminos. Úgy érzem szereti a pocakom...
+ persze C vitamin, B vitaminok, probiotikum......meg egy mydeton-t is kell bevennem, izomlazítót, mert még húzódik a lábam.

Nincs jelen

#1267 2011-03-01 10:34

picike
Tag

Sziasztok.Engem most ijesztett meg a párom.Hogy biztos nem fognak elaltatni tükrözéskor.Próbáltam oda telefonálni de nem veszik fel.                                                                                                                                                                      pt.Én egyszer szedtem izomlazítót,de folyamatosan nevettem töle.Érdekes hatása volt.

Nincs jelen

#1268 2011-03-01 11:44

én
Tag

picike! Ha visszaolvasnál, én már többször megírtam neked, ahol nincs altatóorvos, ott nem fognak altatni tükrözéskor és fõleg hogy kiírta a doki a honlapjára is ezt. Tehát ne reménykedj, nem fog altatásban tükrözni. Ha így akarod elvégeztetni a vizsgálatot, keress olyan orvost, akinél erre van lehetõség!

Nincs jelen

#1269 2011-03-01 12:23

picike
Tag

ok.Értem én.De azt is írja a honlapon hogy tükrözés altatással.Ezért vagyok bajban mert az árlistán az van hogy nincs altatás.Mellette viszont úgy írja a tükrözést hogy altatással.

Nincs jelen

#1270 2011-03-01 12:31

Sa-ni
Tag

Akkor sürgõsen kérdezd meg, addig hívd, amíg fel nem veszi. Altatás nélküliért ne fizess, azt kapsz az sztk-n is ingyen. (Szerencsével altatásost is.)

Nincs jelen

#1271 2011-03-01 12:37

picike
Tag

Nincs jelen

#1272 2011-03-01 12:40

pt
Tag

Felénk is azt kamuzták a Kórház gastro-n egy kolléganõmnek, hogy altatásban csinálják, aztán csak bódítva lett. Ahogy a korábbi írásokat olvastam, úgy látom ez bevett szokás náluk.....lenyugtatnak, hogy persze altatás, amikor meg ott állsz totálisan kihajtva gyógyszerek meg beöntés által akkor meg már úgyis tudják, hogy nem kelsz fel az asztalról, mikor észleled a csak bódítás érzését.

Egyébként mintha azt olvastam volna jobb ha fel vagy, mert vissza tudsz jelezni ha nagyon fáj így kisebb az esélye a sérülésnek....aztán fene tudja.

Melyik városba indulsz? Van amelyik városnál van altatás kiírva van ahol nincs.....

http://gasztroenterologia-kozpontok.hu/arlista

Szerkesztette: pt (2011-03-01 12:45)

Nincs jelen

#1273 2011-03-01 13:10

én
Tag

Engem nemsokára tükrözni fognak altatásban, TB alapon, nem kell fizetni érte. Elõtte el kell mennem vérvételre, EKG-ra, altatóorvoshoz, mint a mûtétek elõtt. Ezek után gondolom, hogy nem csak kábítást kapok. Abban a kórházban, ahova járok, ott a hét egy bizonyos napján végeznek tükrözést altatásban, amin egy altató orvos is jelen van.

Nincs jelen

#1274 2011-03-01 13:33

Sa-ni
Tag

Szóval akkor nem csak én jártam így, hogy átvertek!!!!!!!!!!!!!! Kihasználják az ember tájékozatlanságát, felháborító! De miért érdeke ez  egy sztk-s orvosnak, miért nem vallja be, hogy "b+ nem altatlak el, mert nincs idõm/kedvem/motivációm/forrásom stb. megszervezni és különben is bírd ki" - mit ártana neki, ha a beteg ennek hallatán elkoccolna egy magánkórházba, neki nem tök8? Az enyém ráadásul magándoki volt, és úgy vert át! Nincs undorítóbb,ha egy orvos hülyének néz és hazudik, ezt nagyon súlyosan büntetni kéne, én még gyerekeknél is aljasságnak tartom pl. a fülfelszúrás vagy injekció stb. elõtti "nem fog fájni" szöveget.
Picike ne hagyd magad, nagyon pontosan kérdezz utána!

Nincs jelen

#1275 2011-03-01 14:34

én
Tag

picike! Gyõrben ki van írva az ár (vastagbéltükrözés 28000 ft), alá pedig, hogy altatás nincs! Ez eléggé egyértelmû!
http://gasztroenterologia-kozpontok.hu/ … -gyor#arak

Szerkesztette: én (2011-03-01 14:35)

Nincs jelen

#1276 2011-03-01 15:25

picike
Tag

Persze csak mellette meg írják a fájdalom meg az altatásos tükrözést.De megkérdem,hogy lehetséges e.Ha nem akkor fogalmam sincs hogy mit fogok csinálni.

Nincs jelen

#1277 2011-03-01 16:14

pt
Tag

Igen, de a fájdalom és a kellemetlen érzés csak a többi városra érvényes ahol altatnak is   ;)

Nincs jelen

#1278 2011-03-01 17:17

picike
Tag

Most beszéltem az asszisztens hölgyel.Hát nem altattak volna.De viszont nem kell most tükrözni,mert elmondtam neki mi a baj és azt mondta hogy menjek el egy megbeszélésre és lehetséges hogy javasolnak egy hat hetes kúrát,és ha az nem segít akkor megyek tükrözésre.És kérhetem akkor altatással.

Nincs jelen

#1279 2011-03-01 17:31

pt
Tag

Na akkor csak megoldódott. Kíváncsi vagyok milyen 6 hetes kúrát javasolnak, majd leírhatnád, ha lesz idõd.

Nincs jelen

#1280 2011-03-01 17:43

Sa-ni
Tag

Na arra én is...
Nehogy valami természetgyógyász vagy biorezonanciás kihasználja, hogy be vagy szarva a tükrözéstõl!!! El ne hidd, hogy a lágy zene mellett, szép helyen üldögélve egy kedves mosolygó emberrel, meg egy ártalmatlan géppel kiváltja a vizsgálatot. Hú engem ezzel is nagyon átvertek (hõkamerás vizsgálat, 20 e ft és hova küldtek, kettõt találhatsz! biorezonanciás kezelésekre!!!! ez az!!!!)

Szerkesztette: Sa-ni (2011-03-01 17:45)

Nincs jelen

#1281 2011-03-01 18:49

picike
Tag

Hát én is kíváncsi vagyok.Jövõ héten kiderül.De egyenlõre megúsztam a tükrözést.Úgyis leírom itt mit mondott az orvos,és hogy mit írt fel.Mindenböl gyüjtünk egy kis tapasztalatot.Kértek egy kis gulyáslevest kakaós csigával?Küldök nyissátok ki az ablakot.

Nincs jelen

#1282 2011-03-01 19:09

pt
Tag

Én paprikás krumplit ettem egy nagy buci zsömlekifli szerûséggel.

Ma voltam asszonypajtiért ismét és elmentünk vásárolni. Érdekes módon nem voltam rosszul, pedig coderitet sem vettem be. Ez a probiotikum eléggé megfogja a hasamat úgy néz ki, pedig csak reggelire eszem a b és c vitaminnal együtt. Kíváncsi vagyok a holnapi napra. Végül is voltam ma wc-n, pár bogyóka volt az eredmény, szép egészségesen nézett ki, tutira jól átemésztõdött, nem volt bûzös se. Meg vagyok elégedve   ;)

Asszem eszek egy kis almát.......vagy ne?

Nincs jelen

#1283 2011-03-01 19:14

picike
Tag

Egyél pt almát.Az tök jó hogy jobban vagy.Maradjon is így.Én pro gastro-t ettem de nem segített.Na meg aloe vera gélt ittam.Buzacsíra port,szóval sok mindent.

Nincs jelen

#1284 2011-03-01 19:19

Ana
Tag

Pt melyik probiot szeded?
Idáig nekem egyik sem segitett :(

Nincs jelen

#1285 2011-03-01 20:04

picike
Tag

Próbált már valaki lecitin kapszulát szedni?

Nincs jelen

#1286 2011-03-01 20:10

mercy70
Tag

Megkérdezhetem mit vártok a probiotikumtól?

Nincs jelen

#1287 2011-03-01 20:41

pt
Tag

Ana!

Highland-Bioflora

http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=325

Nekem jónak tûnik, mintha segítene emészteni, nem puffadok, átemésztett a székletem.

E mellé szedek még b-100-at:

http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=4800

és C-vitamint

http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=6432

De én ugye a coderin-N-bõl is veszek be egy fél szemet, ha indulok valahová. Ami nálam teljesen eltünteti az IBS-es tüneteket.

Szerkesztette: pt (2011-03-01 20:46)

Nincs jelen

#1288 2011-03-01 20:42

pt
Tag

Mercy70!

Javulást.  ;)

Nincs jelen

#1289 2011-03-02 10:31

picike
Tag

Sziasztok.Hát nekem ma ki kellett mennem le kellett jelentkeznem az ams-ben.Az ajtóból már majdnem vissza kellett fordulnom mert az inger persze rohadtul ott makacskodott.Az oda fele út rettenetes alhasi görcsökkel volt.Ott elmentem wc-re éppen hogy csak valami jött aztán jobban lettem.Persze hasmenés elleni gyógyszerrel indultam el.Vissza fele már jobban voltam,még boltba is bementem,bár ott elkapott a pánik és már siettem kifele.

Nincs jelen

#1290 2011-03-02 11:07

Ana
Tag

Köszönöm pt!

Van bennem egy kis kételkedés,annyi mindent próbáltam már a leghíresebbtõl, a legdrágábbtól, a legolcsóbbig,és mintha be sem szedtem volna.

Picike,

nem próbáltam még lecitint.Mit hallottál róla?

Mercy 70,
én már nem várok semmit a probittól,de állítólag jót tesz a bélés helyre állításában????

Nincs jelen

#1291 2011-03-02 11:41

pt
Tag

Picike!

Mintha magamat látnám mikor elkapott a rosszullét......teljesen tükrözõdik ezen állapot a leírásodból. Na nekem ezt kiüti a coderit-N és ez nincs......

Ana!

Én is rengeteg dolgot beszedtem. Mindig reménykedek. Próbálgatok mindent. Csalódtam már sokat. Nem vagyok termék eladó, sem reklámozó. Sokfélét olvastam már az IBS-rõl és nekem meggyõzõdésem, hogy hasi és pszihikai oka is van egyben, de zet már feljebb leírtam. Én szó szerint kísérletezek magamon, mert ha én nem teszek a javulásomért akkor senki se fog. Ha az egyik probiotikum nem jó akkor kipróbálok másikat, mit veszíthetek a váltáson? Az idegrendszert nyugtatja a c és b vitaminok tömkelege és segíti a mûködésüket, ezért szedem, a probiotikum segít emészteni, nem puffadni, jól átemésztett kemény székletet kreálni. Csak könnyebb vissza tartani, mint a vizet. Ez egy jó alap szerintem. Viszont coderit-N nélkül hosszú távra elindulni azért nem mernék, ez az a gyógyszer ami 10-12 órára feledteti a rohamokat és nem kell paráznom, meg wc-t keresgélnem. És ugye a nem megfelelõ kaják kizárása. Én ejtettem a tejtermékeket, kivéve a kefírt, a magvakat, mogyorókat, cukros kajákat, uborkát, savanyú dolgokat, mindet egyéni tapasztalat alapján. Nem biztos, hogy mindenkinek ezeket utálja a bélrendszere, de nekem igen. Eléggé összetett dolog ez úgy gondolom és ha egy ponton engedékeny vagyok akár egy pillér megrogy akkor összedõl a ház......

Nincs jelen

#1292 2011-03-02 14:58

picike
Tag

Ana:Sok jót írnak a lecitinröl.Segít az izmoknak,az agynak stb.Azért kérdeztem próbálta e már valaki.

Nincs jelen

#1293 2011-03-02 15:06

picike
Tag

pt:Te is voltál mindenféle vizsgálaton?Úgy írták fel neked ezt a gyógyszert?Arra azért kíváncsi lennék hogy a fokhagyma kapszula mért segített olyan sokat.Csak 3 hónap után abba kellett hagynom mert már akkor idézte elõ a tüneteket.A pro gastro abszolút nem volt jó,sõt rosszul voltam tõle.

Nincs jelen

#1294 2011-03-02 16:30

pt
Tag

Voltam sokfélén. Írtak sokféle gyógyszert. Egy sem használt. A coderit-N efféle jótékony hatását anyum fedezte fel. Nálunk anyai ágon mindenki IBS-es. Ezt használjuk, mindenkinél mûködik.

Konkrétan:végbél tükrözés (családom többi tagjánál komplett + gyomor tükrözés, én ezeket már kihagytam, felesleges kínzás lett volna), H2 kilégzés, allergia vizsgálat testen, allergia vizsgálat vérbõl, széklet vizsgálat többször is.

-Elsõ doki idegire vette a problémát, gyógyszer: Frontin + Normaflore (nem használt)

-Második doki ajánlata, gyógyszer: Normix + Normaflore (nem használt)

-Harmadik doki ajánlata, gyógyszer: Dicetel (2 hónapig jobb volt tõle aztán rosszabb, szóval nem használt)

Szerkesztette: pt (2011-03-02 18:35)

Nincs jelen

#1295 2011-03-02 21:16

picike
Tag

pt szóval akkor neked a tüneteid alapján írták fel a gyógyszert.De nekem a székletböl nem mutattak ki semmit.

Nincs jelen

#1296 2011-03-02 21:38

pt
Tag

Persze a tüneteim alapján, amik ugyan azok mint neked. És nem használt egyik se amit felírtak. Minden leletem negatív volt, minden szervem rendben van. A coderit-N-t önhatalmúlag szedem, mert ez használ legalább, persze csak akkor veszem be ha megyek valahová, szóval nem folyamatosan.

Nincs jelen

#1297 2011-03-03 09:37

picike
Tag

Jó reggelt mindenkinek.pt:De nekem amit fel fognak írni gyógyszert azt minden nap kell szednem,mert minden nap kell mennem dolgozni.Különben te Valahol Mosonmagyaróvár környékérõl vagy?Hogy lipóti kenyeret ettél.

Nincs jelen

#1298 2011-03-03 11:16

pt
Tag

Nem, nem onnan de erre felénk is terítik. Én Északon lakom középen. Ha minden nap megyek dolgozni akkor minden nap beveszem én is a coderit-N-t. Ez van.....

Nincs jelen

#1299 2011-03-03 15:18

Sa-ni
Tag

Én a probiotikumtól semmit nem várok, sok ezer ft, fülemen jön ki, és nem segít. De azért szedem, és költök rá...
Lecitin: nem tudok róla, hogy bélre jó lenne, én szellemi kimerültség, fáradtság ellen szedtem, arra be is vált, csak most nem alkalmazhatom, mert a candida diétával és a pajzsmirigyhormonnal nem vág össze.

Nincs jelen

#1300 2011-03-03 18:59

pt
Tag

Kipróbáltam tegnap az õszilevet. Megittam vagy 1 litert. Ma meg is lett a böjtje, olyat nyomtam, hogy a szeszfõzdében tuti átvették volna cefrének    ;)   úúúúúú a happy day   ;)    vagy az alma volt a ludas.....

Szerkesztette: pt (2011-03-03 20:45)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb