#1351 2011-03-08 17:42
- aiolosz
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Sa-ni írta:
Érdekes, hogy hány embernek van a múltjában többéves sport, mozgás és mennyire nem véd meg :S
Bizony, bizony...meg nagy mennyiségû tejívás... A vitorlás klubban, ahol versenyeztem, a faliújságon volt egy engem karikírozó rajz...egy tehén alatt feküdtem és az egyik tõgye a számban volt ;) ez azért volt, mert verseny elõtt én nem egy felest ittam, vagy kettõt, hanem fél liter tejet egy szimpla kávéval....mondjuk, a kollégáim sem nevettek ki, hogy pont én lettem kripli, aki egész életében sportolt, de nem erõsítette bennük azt a hitet, hogy úgy kell élni mint én, mert ugye...
Az is igaz, ha nem lett volna olyan fizikumom, meg akaraterõm, akkor azért nem úgy lennék most, ahogy vagyok... volt olyan kétnapos vitorlásverseny, amikor olyan szarul voltam, amit normális ember csak kórházban tud elviselni, hangsúlyozom, normális ;) szóval, ha én nem megyek, akkor nincs verseny, mert én voltam a kormányos...nem is végeztünk rossz helyen....
Nincs jelen
#1352 2011-03-08 17:42
- Barci72
- Tag
Ha visszatekintek, én is tudtam értékelni, amim volt, ill. most is boldog vagyok, ha vannak tünetmentes óráim, napjaim. DE mit tehetek akkor, amikor indulás elõtt lemondok egy baráti kirándulást, színházlátogatást, családi ebédet, esküvõt, repülõutat, a munkahelyi meneküléseimrõl, lehetõségek elmulasztásáról nem is beszélve. Kudarc kudarc hátán, megszégyenülés, magyarázkodás rendszeresen. És idegbetegnek gondolnak, mert nem értik, mi a bajom. Órákat töltök el a WC-n, és mintha soha nem lenne vége. Tudom, hogy vannak sokkal súlyosabb állapotban lévõ emberek, de nálam most pl. az van napirenden, hogy megmentsem a házasságomat, ha egyáltalán van még rá esélyem :(
Szerkesztette: Barci72 (2011-03-08 17:43)
Nincs jelen
#1353 2011-03-08 18:11
- Sa-ni
- Tag
Aiolosz, megszûnt a vitorláshonlapod? Régen néztem, és nagyon szép képek voltak benne :)
Úgy vettem észre, fõleg férfiszokás a nagymennyiségû tej, napi 1 lityó vagy több ledöntése, a kedvesem is meg van veszve érte, de már kezdi kárát látni, így visszafogta (szerintem laktózérzékeny, de hallani se akar errõl)
Barci, remélem, megmenekül a házasságod :(
Anyukám is mindig mondja, hogy "vegyek erõt magamon", találkozzak betegen a párommal, mert "meg fogja ezt unni." (Mármint az állandó randilemondást, stb.) Hát én nem hiszem, hogy olyan jó lenne, ha elõtte szenvednék, jó büdöseket f..gadoznék, meg üldögélnék egy órákat a wc-n (természetesen nem szégyenítene meg, nem nevetne ki, nem olyan, de nekem lenne ciki). Nekem jobb stratégia, ha csak akkor találkozunk, ha jól vagyok. Én éppen azt élvezem, hogy elõtte NÕ vagyok legalábbis igyekszem azt a keveset, ami megmaradt belõlem, összekaparni és az lenni, aki igazán, a lelkem mélyén vagyok. Ez nem megjátszás, ez éppen hogy önmagam adása. (A mai napig nem tudja, pontosan mi bajom van, bár sejti, de nem járatos hálistennek ezekben a betegségekben.) Volt olyan kapcsolatom, ahol full õszinte és naturális meg minden voltam ezzel kapcsolatban, és noha negatív reakciót akkor sem kaptam, rájöttem, hogy számomra ez nem megfelelõ stratégia.
Zolcsi Neked hogy derült ki a crohn?
Ami egyedül még nem volt nekem az a vékonybél tükrözés.
Szerkesztette: Sa-ni (2011-03-08 18:14)
Nincs jelen
#1354 2011-03-08 18:14
- aiolosz
- Tag
Sa-ni írta:
""...Aiolosz, megszûnt a vitorláshonlapod? Régen néztem, és nagyon szép képek voltak benne :)..."
off
A tar.hu szûnt meg sajnos, ahol volt, ezért most agyalok egy új oldalon.
on
Nincs jelen
#1355 2011-03-08 18:22
- Lisa
- Tag
Sa-ni!
Gyors olvasás volt, folytatom nem sokára!
Nehogy szégyeldd már Magad! Soha ne felejtsd el, hogy mindenkinek a maga baja a legnagyobb és ez így van rendjén.
Itt a fórum azért van, hogy megbeszéljük egymással, átadjuk egymásnak a sok rossz tapasztalatot, és ezen soha nincs mit szégyelni!
Nem az számít ki mit élt át, az semmi lehet Neked egy tükrözés semmi, én meg el se tudnám képzelni altatás nélkül. Na látod, milyen vagyok :)
Én is voltam nagyon, de nagyon nehéz helyzetben amikor minden rossznak tûnt, ehhez mérten próbálom most, a mostani életemet értékelni.
Még jövök átolvasni mindent én is, mert tényleg érdekes beszélgetések zajlanak.
Nincs jelen
#1356 2011-03-08 18:45
- picike
- Tag
Ana Megrendelted kintrõl azt a gyógyszert?És a Neurosan meddig hatott?Nekem is van itthon 3db-al.Én még a fokhagyma kapszulát tudom mindenkinek ajánlani mert nekem rengeteget segített.
Nincs jelen
#1357 2011-03-08 18:51
- Lisa
- Tag
Átolvastam mindent amit írtatok, és tudomásul veszem, erre mást én már nem tudok mondani.
Tényleg mindenkinek a maga baja a legnagyobb.
Azért Sa-ni én átgondolnám a helyedben, hogy "betegen" nem találkozol a kedveseddel, elméletileg ha szereted nem lehet ilyen probléma közöttetek, és ha belegondolsz akkor valamilyen módon, szinten még sem vagy õszinte vele. Nem TELJESEN adod neki magad. De ez is lehet egy jó stratégia, hogy NÕ lehess és NÕNEK érezd Magad.
Kicsit elkeserít, mert ezek alapján akkor én már soha nem is érezhetném magam NÕNEK :(.
Érdekes szemléletmód, de az emberek különbözõek.
Nagyon elgondolkodtattál ezzel kapcsolatban.
OFF
Aiolosz, meg van az a fincsi tejecske most is, csak tudni kell hol lehet venni a megfelelõt igaz? :D
Zolcsi: tök igazad van, nagyon valós amit leírtál! Nagyon egyetértek Veled, mindennel.
ON
Sa-ni még annyit, hogy akkor mi sem igazán jó helyre írunk, szólunk hozzá, mert IBD-ek vagyunk.
Ez egy bélbeteg fórum, ahol bárki írhat, bármit, és egyáltalán nem tûnik egyik baj, kisebb a másiknál, csak másabb (vagy mibb) :D
Sziasztok!
Nincs jelen
#1358 2011-03-08 19:11
- picike
- Tag
Igen Sa-ni.Igaza van a többieknek.Mindenkinek a saját betegsége a legrosszabb.Jó hogy itt megtudjuk beszélni mit tapasztaltunk meg eddig.A barátod mindig nõnek fog látni ha igazán szeret.Nekem meg volt már ez betegség mikor a férjemmel megismerkedtem elsönek én sem mondtam el neki,de szép lassan megtudta,és elfogadott.Pedig ha tudnád néha miket hisztizek,és milyen ingerlékeny vagyok.Ha pukizok csak nevet hogy picike már megint.Van mikor elmegy wc-re fél perc és kiabálok csocsi siess.Elfogadott így.Szeret engem ez is én vagyok,és nõnek nézz.Az õszinteség nagyon fontos egy kapcsolatban.Mi együtt vagyunk 8 éve.Bár a családja agybetegnek tart vagyis csak az anyukája.Apukája nagyon megért mert ö is átélte ezt persze válás után kapta ö is meg.
Nincs jelen
#1359 2011-03-08 19:16
- Sa-ni
- Tag
Jaj bár fogtam volna be a számat :( (A "nõ vagyok" dologgal kapcsolatban) Mondom hogy nem akarlak megbántani... :( Nehogy rossz irányban kezdj el gondolkodni! Én még egy olyan lányt is meggyõztem a kórházban arról, hogy fedezze fel magában a nõt (a NÕT :) ), akinek szül. rendellenesség folytán nem volt hüvelye. Úgyhogy semmi sem lehetetlen. Alapvetõen magamról beszéltem, nem vonatkoztatom másokra a magam megküzdési stratégiáit, és nem is akarom, hogy más -rossz kimenetellel - magára vonatkoztassa õket. :(
Inkább arra gondoltam a kapcsolatom esetében, hogy jól esik megfeledkezni arról, hogy beteg vagyok, nem errõl beszélni (aki tudja, azzal egy idõ után óhatatlanul elõjön, kérdezget errõl, és ezt nem akarom, ezt inkább Veletek beszélem meg! persze amíg meg nem unjátok a szövegeimet :D ), hanem beszélgetni (minden másról), hülyéskedni, nevetni, összebújni, stb. stb. és jó érzés, hogy vonzónak lát. Valószínûleg ez a teljes igazság ismeretében sem sérülne,õ egy nagyon jó ember, de nekem így jobb, mert így könnyebb egy kis idõre elfelejtenem. Lényegében errõl van szó, nem arról, hogy a betegség konkrétan "elnõietlenítené" az embert. Nõnek lenni ennél sokkal összetettebb.
Nincs jelen
#1360 2011-03-08 19:17
- zolcsi
- Tag
Sa-Ni írta:
"Hát én nem hiszem, hogy olyan jó lenne, ha elõtte szenvednék, jó büdöseket f..gadoznék, meg üldögélnék egy órákat a wc-n "
Inkább idõbe derüljenek ki a dolgok és tudja milyen vagy mert ha így megszeret akkor ezzel együtt szeret.Az sem jobb ha eltakargatod és késõbb derülnek ki a dolgok.Jobban belehabarodsz a pasiba és rosszabb az elválás.
És a pasi is ember és õ is f..gik.:D.Ráadásúl lesznek jobb idõszakaid amikor nem kell annyit wc-re járnod
Hogy hogyan derült ki a crohnom? Tünetek után 3-4 hónappal a kórházban egy ultrahang egyértelmûen mutatta a megvastagodott falú vastagbélszakaszt 8 cm hosszan.A következõ tükrözésemen már ezen nem tudták keresztülvezetni a mûszert.
Nincs jelen
#1361 2011-03-08 19:31
- Sa-ni
- Tag
Hát igen, de én mindig azon az elven voltam, hogy az ember legyen diszkrét e téren, valahogy ez számomra a kulturált viselkedéshez kapcsolódik. (Nem belémnevelték, nem alakított ki senki átlagnál nagyobb "szégyenérzetet", ez magán hülyeség :D )
Azt hiszem, nekem jelenleg jobb így, Õ hozza el a feledést, az illúziót, hogy lehet még normális életem. :) Tök reálisnak tûnik, hogy majd ide és ide elutazunk, stb. stb...
Sejti, hogy mivel kapcsolatos a bajom (titkolás szerintem az lenne, ha kitalálnám, hogy "jaj bocs még el kell mennem a nénikémhez most telefonált" stb. miközben szarul vagyok), és az elmúlt több mint egy év alatt feltûnt neki, hogy nem múlik egykönnyen...
Nincs jelen
#1362 2011-03-08 19:33
- Sa-ni
- Tag
"lesznek jobb idõszakaid amikor nem kell annyit wc-re járnod"
Háziorvosom is ezt mondta, de én nem tapasztaltam periodikusnak a betegséget. 2007 nyarát leszámítva nem volt "jobb idõszakom", pedig ígérték sokan :( Néha 1-2, egymást követõen max. 3 jobb nap figyel be random módon, de aztán visszaromlik.
Nincs jelen
#1363 2011-03-08 19:49
- Lisa
- Tag
Sa-ni, nekem 6 évig folyamatos volt az aktivizálódás, a legsúlyosabb formában, amit tudsz képzelni, egy csomó kísérõ tünettel, és orvosi bakikkal.
Utána a mûtét segített 2004-ben azóta tünetmentes. Szóval látod van hosszú idõszak is ami rossz, bár én nekem nem javult volna már semmi ha nem mûtenek meg, csak "ottmaradtam" volna. Így azt sem lehet tudni meddig tartott volna a rossullét, vagy, hogy jött volna-e javulás.
Szerintem a lényeg, hogy próbálj meg bízni benne!
Nincs jelen
#1364 2011-03-08 20:02
- Sa-ni
- Tag
Igaz, azt végülis tényleg nem mondták, milyen hosszú egy-egy idõszak :D
Nincs jelen
#1365 2011-03-08 20:14
- Barci72
- Tag
Sa-ni, köszi. A férjem tolerálja az állapotomat (bár teljes mélységéig nem fogja megismerni), de a társasági (és magán)életünk romokban hever. Mindenhova nélkülem megy már és hasonlók. Nem cikiz, nem szégyenít meg természetesen (az, hogy én kínosan érzem magam, az más kérdés), de én sokszor visszavonulót fújok magamnak, mert fizikailag (a lelki dolgokat nem is említem) totálisan képtelen lennék elmenni pl. egy baráti találkozóra. Vagy ha esetleg elmentünk vhová, hamar haza kellett jönnünk, miattam :(
Infúzióra együtt megyünk :(, ha már nagyon gáz a helyzet nálam... De nem várhatom el a páromtól, hogy õ is a négy fal közé kényszerüljön egész életében stb.
Szerkesztette: Barci72 (2011-03-08 20:14)
Nincs jelen
#1366 2011-03-08 20:14
- Sa-ni
- Tag
Még valamit a túlzott kitárulkozásról: én nem várom el, hogy "ezzel" együtt szeressenek, hiszen én sem szeretem ezt "magamban" (azaz nem tekintem "önmagam" részének, inkább valami zsáknak, amit a hátamra kötöttek) Tudom, hogy értettétek, hogy "ezzel együtt szeret", csak belegondoltam...
Azaz két valamit: volt már rá példa, hogy valakinek elmondtam, és láttam rajta, hogy miután sehogy sem javultam, kezdett gyanakodni, hogy lelki beteg/dilinyós stb vagyok, azaz valami nagyon nem oké a fejemben és azzal "produkálom" mintegy direkt a bélzavarokat. Na azt a lesajnáló gyanúsítgatást soha többé... Fõleg, hogy nagyon sokat beszélnek most a lelki eredetrõl, divatos téma, és még divatosabb félreérteni, az érintetteket hülyének, gyengének nézni. Meg egy baráti kapcsolatom nemrég azzal ért véget (vagy kezdett szünetelni, passz), hogy nem tudtam elmenni az illetõ szülinapi bulijára. TUDTA, hogy beteg vagyok, majdnem pontosan, és mégis olyanokat vagdosott a fejemhez, hogy "gyenge vagy", meg "mások segítségére szorulsz" meg "nem lehet rád számítani" Ennél jobb lett volna, ha azt hiszi, bunkó vagy érdektelen vagyok és azért sértõdik meg... Mint hogy tudja, hogy mi van, és ennek ellenére. Tkp. azzal vádolt, hogy én "beképzelem magamnak", vagy "túldramatizálom", hogy a környezetem agyára mehessek. Nagyon rosszul esett.
Nincs jelen
#1367 2011-03-08 20:18
- Sa-ni
- Tag
Azt hiszem, aki nincs benne, az sose fogja ezt megérteni (nem kell ehhez rosszindulat!), ezért is jobb takarékoskodni "kifelé" az infókkal.
Nincs jelen
#1368 2011-03-08 20:24
- Lisa
- Tag
Sa-ni az 1366-os hozzászólásodra reagálva, Te ilyeneket felveszel? Itt van a gyökeres probléma, mondhatnánk, hogy kutyaugatás nem hallatszik az égig, vagy, hogy aki buta azzal nem is lehet mit kezdeni, Te légy okos és az ilyenekkel egyáltalán nem foglalkozni! Nagyon az "elején" lehetsz az elfogadásnak, annak, hogy szeresd Magad, úgy ahogy vagy.
Õszinte szívvel kívánok Neked erõt ehhez, hogy javuljon ez a helyzet és fogadd el Magad, ne halgass ilyen szavakra, de amit mégjobban kívánok, hogy legyél tünetmentes mihamarabb nagyon sok ideig, hogy ne is kelljen foglalkoznod ilyenekkel! Szerintem ez segítene igazán Neked!
Kívánom a legjobbakat!!!!
Szerkesztette: Lisa (2011-03-08 20:25)
Nincs jelen
#1369 2011-03-08 21:23
- Sa-ni
- Tag
Hát, nagyon jó barát, és neki ételallergiája van (igaz jól azaz tünetmentességig kontrollálja diétával), így kicsit több megértést vártam (volna).
Köszönöm, nagyon kedves vagy! Én is kívánom, hogy maradj tünetmentes! (És még egyszer, a fejedbe ne vegyél valami rosszat a nõiséggel kapcsolatban!!! Ez a mondatod nagyon aggaszt: "Kicsit elkeserít, mert ezek alapján akkor én már soha nem is érezhetném magam NÕNEK." Akármi is volt/van Veled, ez így biztos nem igaz! Legyen inkább nagyon szép estéd, ha már így nõnap van ;) <kép>
Nincs jelen
#1370 2011-03-08 22:27
- pt
- Tag
Jajj, de bepörgött a topic, alig bírtam végig olvasni.
Nekem ez is megnyugvást ad, hogy nem csak én szenvedek ettõl. Nem vagyok egyedül a bajommal. Jó olvasni, hogy mindenki küzd ez ellen a szemét betegség ellen.
Reggel elindultam dolgozni autóval, beértem, ettem egy kis fornettis sajtos pogácsát. Be kellett mennem egy irodába ahol volt egy 10 perces elintézni valóm valakivel. Természetesen rám tört a roham. Gyorsan fél coderit elrág lenyel...pár másodperc és már enyhült a roham. Rendben, tettem vettem utána 10 percig aztán indulás autóval dolgozni. Eltelt 20-30 perc csak kínlódott a belem. Okés, kicseszek veled gondoltam magamban, most nem rágom szét a coderitet. Így is tettem lenyeltem a fél szemet egészbe és érdekes módon 10 perc múlva kutya bajom nem volt. Ledolgoztam a 10 órámat, elmentem bevásárolni, nõnap miegyéb, elmentem a szüleimhez, nagyikámboz és nem volt gond, pedig ebédre befaltam egy 2 tál kolbászos krumpli levest + rántott husit sült krumplival és édes káposztával.
A levest nem nagyon szokta tolerálni a belem, de most semmi.....gond nem volt. Csodálkoztam is. Meg se mortyant....
Na mindegy maradok akkor a lenyelõs verziónál, az tovább tart és jobban elvagyok vele, a szétrágós úgy látom csak a hirtelen hatásra jó, de rövid ideig hat.
Megyek aludni, hosszú a hét ,.....6 nap több mint 10 órás munkaidõkkel.....
Nincs jelen
#1371 2011-03-09 04:54
- picike
- Tag
Sa-ni te mindig nõ maradsz.még ha ezt néha nehéz is így érezned.Én régen nagyon csinosan öltözködtem,sokan azt hitték hogy valami irodában dolgozom.Most azon vagyok minél kényelmesebb ruhát vegyek fel,már nem festem ki magam csak néha.Azelõtt nem tudtam volna úgy kimenni az utcára.Ha látok egy olyan embert amilyen én voltam régen,nagyon fáj és elszomorít hogy már nem tudok olyan lenni mint akkor voltam.Mert mikor öltözöm hogy valahova megyek néha olyan gyengeség kap el hogy le sem tudom írni.De bízzunk magunkban mert ez nagyon fontos,hogy mindig agyunk magunknak esélyt,mindig legyen remény.Hogy igenis sikerülni fog,bármennyire nehéz is.Szeressük magunkat akár milyennek vagyunk,Bár ezzel még én is hadilábon állok.
Nincs jelen
#1372 2011-03-09 12:01
- Sa-ni
- Tag
Ha társaságba megyek pontosan ugyanúgy nézek ki, mint régen. Aprócska vigasz. (Ha eljutok) De én se tudom már minden nap ugyanazt a hatást elérni, és ha hétköznap amikor behúztam a belem valamiért, rossz érzés összefutni ismerõsökkel, akik elegánsnak, igényesnek, szép hajúnak ismertek. NEM arról van szó (mielõtt valaki ...khmmm... mondjuk úgy, felületesnek gondolna), hogy "jaj nem vagyok kifestve" hanem arról, hogy 2 hete nem mostam hajat, éa le van nyalva (amúgy is napi xxx vécézéshez minek bontsam ki?), nyúzott a pofám, az iszonyat fáradtság kiül az arcomra, stb. stb. A betegségem nem "lecke" a felületesség ellen, korábban se voltam egy csak a külsõvel foglalkozó típus.
Nincs jelen
#1373 2011-03-09 15:11
- Wic
- Tag
Sziasztok!
Ha olvastátok a korábbi írásaimat akkor láthattátok, hogy én is szedem (szedtem) a borsmenta kapszulát. Tavaly nyáron 3 hónapig szedtem (én úgy tudom, utána szünetet kell tartani), addig egészen jó volt, de amikor nem szedtem, tulajdonképpen minden rossz visszajött. Szerintem ez csak akkor hat, ha szeded, meg talán utána egy rövid ideig. Én ezt tapasztaltam, de ti azért ne keseredjetek el,lehet, hogy nektek másképp lesz!!!!!
Nincs jelen
#1374 2011-03-09 16:29
- picike
- Tag
Lassan megyek az orvoshoz vagyis 6-ra.Gondoljatok rám,ha lesz idõtök.Indulok készülõdni na meg be kell vennem az enterobene-t.Majd írom este mi volt.
Nincs jelen
#1375 2011-03-09 17:13
- Sa-ni
- Tag
Szorítok, hogy segítséget kapj!
Wic,én is szedtem régen borsmenta kapszulát,nekem sajnos egyáltalán nem használt. Az még a kisebb baj, ha valami addig hat, amíg szeded, hát akkor kell még venni és szedni, nem olyan horribilis árú, hogy a jó közérzeted/munkaképességed ne érje meg...
Nincs jelen
#1376 2011-03-09 20:14
- pt
- Tag
Én egész jól elvoltam ma. Reggel keltem idõben. Bementem dolgozni, benyomtam 3 májkrémes zsömit, itta vizet, aztán irány a Washington Club :). Megvolt, bevettem a fél coderitem és irány autóba pakolni majd dolgozni. Szépen elvoltam. Délután fájt a fejem olyan migrénesen, ez a meleg front miatt lehet, mert ilyenkor szokott.
Járok kollégám feleségéhez hajat vágatni. Akkora rohamok jönnek rám mikor leülök a székbe és elkezdi vágni a hajam (gondolom, mert 1.nem akarok náluk elmenni wc-re, 2.nem akarok hajvágás közben e miatt kimenni, szóval dupla kellemetlenség, dupla stressz.), hogy majd szét robban a belem. Termelõdik a gáz, mocorog a belem.
Na most gyorsan bevettem egy fél szem coderitet mikor oda értem, így jobban viseltem a dolgot. Na erre mondom, hogy ez "fej" probléma "stressz" probléma, "idegi" probléma. Legközelebb elõtte fél órával veszem be így döntöttem, mert így nem volt tökéletes a hatás. Egyébként egész nap tök jól elvoltam 08-18 óráig......persze hajvágás után is kutya bajom volt amint felálltam a székbõl.
Nincs jelen
#1377 2011-03-09 20:46
- picike
- Tag
Sziasztok.Megjöttem.Kaptam 3 féle gyógyszert.Spasmomen,Normix,és egy probiotikumot,aProtexint.És azt mondta a doki hogy a beleimnek perisztatikus mozgást vett fel ezért futok mindig.Ha ismeritek ezeket a gyógyszereket valamit írhatnátok róla.Ha csak ez a bajom akkor én meggyógyulok.Ja az orvos nagyon kedves volt.
Nincs jelen
#1378 2011-03-09 21:28
- pt
- Tag
Remélem bejönnek a gyógyszerek.
Spasmomen (ilyet még nem szedtem):
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t … letta/5946
Normix:
Szedtem, amíg szedtem kicsit jobb volt talán, de aztán vissza estem a kerékvágásba.
Protexin:
Talán az egyik legjobb probiotikum amit szedtem, de ez is csak könnyített a helyzeten, meg nem szüntetett semmit.
Sok sikert, számolj be a gyógyszer hatásáról pár naponta, hogy lássuk hat e vagy sem. Elõre is köszi.
Nincs jelen
#1379 2011-03-09 21:37
- Sa-ni
- Tag
Ártani nem fognak. Remélem, használnak.
Nincs jelen
#1380 2011-03-09 21:43
- Barci72
- Tag
Picike, én a Normixot szedtem párszor. Amíg tartott, addig valamennyit enyhített, de nem volt világmegváltás. Talán kisebb fájdalmaim voltak, úgy emlékszem. A Spasmoment most szedem, de félek, hogy hozzá fogok szokni. A görcsoldókat általában váltogatom. A Protexint egész évben folyamatosan szedem, ha nem szedném, sokkal rosszabb lenne a közérzetem. Remélem, valamennyit enyhítenek ezek a szerek a panaszaidon!
Szerkesztette: Barci72 (2011-03-10 06:16)
Nincs jelen
#1381 2011-03-10 09:17
- picike
- Tag
Sziasztok.köszönöm hogy ennyien próbáltok nekem segíteni.Ez tök jó. Barci72 Mért hiszed hogy rá fogsz szokni a Spasmoment-ra.És én nem azt szeretném hogy enyhítsen a tüneteimen,hanem hogy gyógyítson meg. A másik néhányan írták itt hogy meg kell változni,hát én 2 embernek írtam hogy írja le bõvebben mit kell ezen érteni.Hát mindkettõ eltûnt.Vicces. Na megyek kávézni és meg kell etetnem kutya hercegeimet.
Nincs jelen
#1382 2011-03-10 09:33
- Barci72
- Tag
Picike, én saját magamon úgy tapasztaltam, hogy egy idõ után a tüneti szerekhez teljesen hozzászokom. Így voltam korábban a No-Spával, Buscopannal, a Smectával pedig elértem, hogy totálisan nem hat. Pedig a dokim azt mondta, hogy az nem lehet. Hát de lehet. Egyébként tényleg szerencsétlen volt a szóhasználatom (enyhíteni), de sajna én már nagyon úgy látom a dolgaimat, hogy a teljes gyógyulásom valami nagy illúzió. Illetve a tüneti szerektõl nem várhatok gyógyulást. Némileg enyhíthet átmenetileg, de többet nem nyújt :(
Szerkesztette: Barci72 (2011-03-10 09:35)
Nincs jelen
#1383 2011-03-10 11:48
- picike
- Tag
Hát ma még nem voltam wc-én.Pedig reggeliztem is.Ami nálam nagyon ritka dolog.De csak úgy veszem be a gyógyszereket.Iszom még egy kávét talán el tudok tõle menni.Aztán tanulok picit,ez a német nyelv nem akar meg maradni az agyamba.Mindig elfelejtem amit megtanultam. :( és =(. Sa-ni láttam te is szedted a Normix-ot mért vetted be evés elõtt egy órával?
Nincs jelen
#1384 2011-03-10 12:41
- Sa-ni
- Tag
Huhh már nem emlékszem, az volt talán ráírva...? Passz....
Amúgy ha reggel egyszer sem tudok wc-re menni, az majdnem ugyanolyan szar, mint többször menni. Ez az egyik ok, amiért a kávéról meg néha a cigirõl nem tudok leszokni - mert ha egy nap kimarad a wc, akkor persze elvagyok, de a másnapot senkinek nem kívánom. Így is az az egy is olyan, hogy csillagokat látok (pl. tegnap...) Nem mert kemény lenne, hanem mert többszakaszos, görcsös...
Az orvos is mintha nem értené, vagy nem hinné el (pedig arra már megedzettem magam, hogy a lehetõ legrészletesebben, szégyent levetkõzve számoljak be a panaszokról - de rájöttem, akkor se vesznek komolyabban, azokat a tekinteteket le kellett volna fényképezni... Tehetek én róla, hogy másnak nincs ilyen baja???) , az orvosi könyvben van a székrekedés, meg a hasmenés, de ez egyik sem!
Ugyanakkor az is kialakult bennem, észrevettem, hogy emiatt, hogy egy órahosszáig tart és ilyen görcsös és utána mosott szar vagyok, már többször "lebuktattam magam", hogy húzódozom, elnyomom az ingert, igyekszem odázni, nem akarok wc-re menni. De ezt nem szabad, mert másnap még szarabb, egyszer el kell menni, csak az az egy is kikészít.
Persze ha mennem kell valahova, nincs döntési lehetõségem, akkor rohanni kell úgy 3-4 ilyenre mint amit az elõbb írtam. Ez most az amikor itthon vagyok.
Szerkesztette: Sa-ni (2011-03-10 12:47)
Nincs jelen
#1385 2011-03-10 13:47
- picike
- Tag
Nem tudom mit csináljak.Segítsetek.Viszük délután a kutyulimat oltásra,és nekem is kell mennem.És ha kimegyek akkor bekapok 1 fél enterobene hasmenés elleni gyógyszert.És mivel ma még nem tudtam wc-re menni nem tudom hogy be e kapjam biztonság kedvéért.Na meg a Normix béltisztitó,nem tudom hogy jó ötlet e hasmenés elleni gyógyszert bevenni mellé.
Nincs jelen
#1386 2011-03-10 14:51
- Barci72
- Tag
A két gyógyszer nem fog összeveszni egymással, mert máshogy szívódnak fel. Ha téged megnyugtat, hogy fél Enterobenét beveszel (+ ma még nem is voltál WC-n), és így jobban el tudsz menni az állatdokihoz, akkor szerintem vedd be. Nyilván egyszeri és nem rendszeres esetrõl van szó. Én bevenném.
Szerkesztette: Barci72 (2011-03-10 14:53)
Nincs jelen
#1387 2011-03-10 19:37
- Sa-ni
- Tag
Ha ma még nem voltál wc-n, szerintem ne vedd be, mert mint írtam, a székrekedés se egy jó dolog. Ne egyél elõtte, és akkor nem hiszem, hogy baj lesz.
Nincs jelen
#1388 2011-03-11 11:02
- picike
- Tag
Sziasztok.Tegnap csak egy elõadáson voltam,de nem kaptam be gyógyszert.Nyugtalan is voltam.Ma megyünk kutyadokihoz.Voltam wc-én de nem sok minden jött.És nagyon viszket a seggem ma.Eddig úgy nézz ki ezek a gyógyszerek amit kaptam szorulást okoznak.
Nincs jelen
#1389 2011-03-11 15:23
- Sa-ni
- Tag
Na én ezért nem szedek hasfogókat.
A Normix, Protexin,Sapsmomen nem okoznak ilyet, ez az enterobenétõl lehetett, vagy valami kajától.
Azt se lehet,hogy az ember hashajtót vesz be,és reggel kipucolja magát,hogy késõbb nyugta legyen (mert akkor persze nem ér véget reggel) Á nincs erre megoldás.
Nincs jelen
#1390 2011-03-11 15:58
- Barci72
- Tag
Érdekes, hogy mennyire másképp reagálunk az egyes gyógyszerekre. Én hasfogó nélkül már nem lennék sehol. Nem tudom, hogyan lehetne valahogy beszabályozni a dolgokat. A régi szép idõkben reggelente pár falat kaja után elmentem WC-re, és 24 órára el volt felejtve az egész ceremónia. Azt sem tudtam, hogy vannak beleim, mivel nem adtak jelt magukról se görccsel, se morajlással stb. Most meg... :(
Hétvégén családi ebéd stb., valahogy túl kell esnem rajta :(
Szerkesztette: Barci72 (2011-03-11 15:58)
Nincs jelen
#1391 2011-03-11 16:49
- Sa-ni
- Tag
"A régi szép idõkben reggelente pár falat kaja után elmentem WC-re, és 24 órára el volt felejtve az egész ceremónia. Azt sem tudtam, hogy vannak beleim, mivel nem adtak jelt magukról se görccsel, se morajlással stb. Most meg... sad"
Dettó....
Nincs jelen
#1392 2011-03-11 17:09
- picike
- Tag
Sziasztok.Megjöttünk az állatdokitól.Sikerült bemennem Óvárra gyógyszer nélkül,ez nagy siker élmény nekem.Mielõtt indultunk kemény pánik félelem bél morajlás.Még az úton is.Mikor kapta kutyulim az oltást elkezdett üvölteni,mert édes szívem el van kényeztetve,rögtön eltûnt a félelem a pánik meg a morajlás.Úgy érzem ezeket lesz a legkeményebb eltüntetni magamból,fõleg a félelmet.
Nincs jelen
#1393 2011-03-11 17:12
- picike
- Tag
És én is így voltam régen.Reggel kávé gyors wc aztán mentem utamra.Eszembe sem jutott el kell mennem wc-re.És nem aggódtam ha nem tudok elmenni akkor nehogy út közben jöjjön rám,ha meg eltudok nem nyugszik meg a belem és ott marad az inger hogy végeztem e vagy nem.
Nincs jelen
#1394 2011-03-11 17:28
- Sa-ni
- Tag
Hát szerintem nem a "félelem" a fõ probléma, mert nem ok nélkül alakult az ki! Vajon miért nem "féltem" életem elsõ 23 évében attól,nehogy rámjöjjön a vécézés? Hát kb. azért nem, mert a reggeli utáni egy gyorsat leszámítva nem is jött rám. tudjátok, amit a kutyáról mondtam. Nem azért van ott és ugat meg,mert Te félsz tõle. Ha már a félelem alakítja ki a fokozott bélmozgást,az max. még egy lapát egy olyan problémára, amit nem maga a félelem idézett elõ,hanem ami a félelemnek a következménye. Nem úgy volt, hogy én makkegészségesen ok nélkül kitaláltam,hogy "jaj nem fogok odaérni iskolába/munkába mert reggel 4-szer vissza kell menni wc-re" hanem elõször vissza kellett járkálni és aztán már joggal paráztam ettõlés keltem már lassan hajnal fél ötkor.
Ne keverjük a szezont a fazonnal...
Nincs jelen
#1395 2011-03-11 18:22
- picike
- Tag
Nem féltem a kutyától,sajnáltam.Mert sírt.És így elfeledkeztem a problémáról.Nekem is úgy kezdõdött hogy vissza rohantam mindig az ajtóból és így alakult ki a félelem.
Nincs jelen
#1396 2011-03-11 19:08
- Sa-ni
- Tag
Nem pont a Te esetedhez írtam az elõzõt hanem általánosságban.
Szegény kutyusod remélem kiheverte a traumát :) Értem,hogy sajnáltad, én is sajnáltam volna.
Nincs jelen
#1397 2011-03-11 23:28
- Sa-ni
- Tag
Na bevettem fél coderitet, de nekem nem fog ez semmit.... (30 perc telt el)
Nincs jelen
#1398 2011-03-12 01:31
- Sa-ni
- Tag
Ugyanolyan volt semmit nem változtat. De megnéztem, nem 10 mg-t kell bevenni (fél coderit tartalma), hanem min 30-at... Csak az efedrin miatt félek másfelet bevenni. (Nézzetek utána, testépítõk eszik ugyan az efedrint, de érdekes mellékhatásai vannak - és nekünk erre semmi szükségünk, csak a codein miatt "viseljük el"?) Meg ez a fél olyan mintha be se vettem volna, ugyanúgy gáz-wc-megint gáz-megint wc-megint gáz hascsikarás stb. stb. szóval lehet rám ez hatástalan. Észrevettem hogy ha ez a roham rajta van a bélen, semmi csillapítást nem tûr, sõt a troparintól rosszabbodott.
Ez a srác azt írja, minden tünete megszûnt:
http://www.dooyoo.co.uk/archive-lifesty … rs/380279/
de napi 3x2 15 mg-ost szed.
Szóval ez a fél lófsz volt, csak ki kéne találni, hol lehet tiszta codeine tablettát szerezni...
Helyesbítés: van, aki szeirnt 5-10 mg elég. Na akkor ezt lehet hogy bebuktam.
http://www.ibsgroup.org/forums/index.ph … for-ibs-d/
Itt megoszlanak a vélemények, és a max. adagot 8 db 30 mg-osban állapítják meg. Állítólag van külön Codeine 30 mg tabletta.
Ibuprofennel kevert codeint láttam még (beleknek nem nem jó a NSAID)
Meg paracetamolosat (nálunk csak a panadol ultra van receptre, amiben kofi is van, az nem biztos, hogy olyan jó.) A paracetamolt nem tudom, jó-e szedni hosszútávon.
Az angol fórumokon a loperamide-ot (imodiumot) dicsérik, hát az sima hasfogó.
Szerkesztette: Sa-ni (2011-03-12 02:30)
Nincs jelen
#1399 2011-03-12 04:04
- Sa-ni
- Tag
Nincs jelen
#1400 2011-03-12 09:26
- Barci72
- Tag
Még nem próbáltam a Coderitet. Annyi más mérget szedek sajnos. De azt hiszem, nem sokára eljön az az idõ, hogy kipróbáljam, mert más nem lesz. Az ibuprofén tényleg nem jó a beleknek, a paracetamolnál meg az a gond, hogy baromi káros rövid és hosszú távon is. Hasfogónak marad a loperamid (Enterobene, Lopedium, Imodium stb.), ill. a Bolus adstringens, Smecta és a Cralex. A Smectán én már csak keserûen mosolygok. Fél kartonnal be kéne nyelnem, hogy hasson. Vannak a receptkötelesek: Reasec és társai.
Nekem a Reasec hat a leggyorsabban. Olyan érzés, mintha egyik percrõl a másikra elvágták volna a panaszaimat, pár órát nyerek vele. Kicsit fárj a fejem tõle, de kibírható. De a Reasecet sem lehet folyamatosan szedni. Bevethetõk még a görcsoldók. Az itt felsoroltak csupán a tüneteket szüntetik meg. Ismerek olyan sorstársat, aki Duspatalinon él. Hát nem tudom. Állítólag nagyon jó szer, de Mo.-n hiánycikk.
Olyan bogyó kéne, amely a belekben tesz helyre valamit, hogy utána nem lesznek a kínzó tünetek, nem lesz para és társai. A tüneti kezelés csak tûzoltásnak jó. Van, amikor annak sem.
Nekem is elõbb voltak az emésztési gondjaim, aztán utána a „szép” emlékek hozták létre a félelemspirált. Most már totálisan ebben a spirálban élek. És lehet, hogy lenne egy jó napom, de a félelem miatt újragenerálom az emésztési tüneteket.
Nincs jelen