#1951 2011-03-12 21:27
- Breki
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Kisérõjelenségek
http://szekrekedes-szorulas.hu/szeklet/feher-szeklet
-Ma is fehér a székletem. Értetlenülállok, nem történt még ilyen...
"Kedves Babi! Epeúti elzáródás okozhat világos székletet, mielõbb keresse fel orvosát!
2010-11-02 20:06
Üdvözlettel:
Dr. Csuth Ágnes
családorvos
Szerkesztette: Breki (2011-03-12 21:30)
Nincs jelen
#1952 2011-03-12 21:39
- tim-tirim
- Tag
szia, köszi , közbe már én is rájöttem erre az epés dologra a netröl, de nme értem miért nem foglalkozik vele az orvos :( Na majd holnap erösködöbb leszek :s
Köszi a segitséget!
Nincs jelen
#1953 2011-03-12 22:11
- aiolosz
- Tag
tim-tirim írta:
sziasztok, sehova sem illik amit kérdezni akarok ugyhogy most ide irom.
Egy érdekes dolog történik velem és nem tudom mire vélni, a véleményetekre lennék kiváncsi.
A székletem kb 1 hete fehér! Nem világos barna hanem konkrétan fehér! gondolom tele van gyulladással de attol még az elhasznált vérnek be kéne szineznie kicsit barnásra nem? A dokimat megkérdeztem de nme aggódta tul magát, azt mondta nem tudja mi lehet. Hát mondom király, talán utána kéne járni de mindegy.
Én mint laikus azt gondolom hogy durván vérszegény lehetek és ez az ok, ami bele is illik a képbe mert egész nap alszok és fekszem.
Ha van tapasztalatotok lécci irjatok! Köszi!
Nekem volt ilyen....persze, akkor a colitisrõl azt sem tudtam, hogy micsoda ;) 1964-65 nyarán, pontosan az évre nem emléxem, szünidei diákként a rákospalotai tejipari vállaltnál dolgoztam, mint tejkihordó. Akkor még kimérve is lehetett tejet kapni és természetesen üvegben árulták a pasztörizált tejet az üzletekben. A történet érdekes, de hosszú...a lényeg, hogy nagyon kemény meló volt. Este tízre jártunk és addig tartott a munka, amíg ki nem hordtuk a boltokba a tejet. Vittem magammal fél kiló valamilyen felvágottat és egy kilós kenyeret és egész nap az volt a kajám + kb. hat liter jegyes tej, vagyis csecsemõtej :) amirõl tudni kell, hogy csak az volt félliteres kiszerelésben...mert akkor a kisgyermekes anyák ingyen, vagy nagyon olcsón kaptak minden nap fél liter jó minõségû tejet, amit u.n. jegyre adtak, amit igényelni kellett. Nos, akkor fordult elõ, hogy about a harmadik napon olyan fehér volt a végtermék, mint Hófehérke kislánykorában... a frászt kaptam, de aztán leesett a tantusz, (tudjátok, hogy mi az ...) hogy a tej a bûnös...
Na, az esti színes is megvolt, akarom mondani a fehér :D
Nincs jelen
#1954 2011-03-13 10:31
- Sztundi
- Tag
Sziasztok!
Tegnap jöttem haza a kórházból. Erõsen begyulladt a colitisem. Kaptam medrolt meg kliont infúzióban. + kiderült hogy nagyon vérszegény vagyok, úgyhogy vasat és folsavat is. Csináltak hematológiai vizsgálatot is, de csak 23.-án lesz kész. Szerencsére vért nem kaptam, mert elkezdett termelõdni. A hematológus szerint az imurán lesz az oka, vérképet október óta nem néztek, most is én kértem, és itt derült ki hogy baj van.
Voltatok már ilyen helyzetben? Eddig gyorsan rendbejöttem gyulladás után, de akkor jó volt a vérképem. Azt sem tudom mit egyek, hogy vigyázzak a belemre, de tápanyagok is jussanak belém. Milyen tapasztalataitok vannak vérszegénységgel kapcsolatban? Köszi a válaszokat!
Nincs jelen
#1955 2011-03-13 15:25
- Breki
- Tag
Sziasztok.
Megjött az étel intolerancia tesztem,dokim szerint kicsit furcsa.
Paradicsom,petrezselyem,krumpli,répa,dió pozitiv
+ lisztérzékenység,nem lett pozitív,de az egyik összetevõjével szemben az immunom keményen termeli a fehérjét,antitestet vagy mit..Nem értettem pontosan,azt mondta ezt az anyagot a bélnek ki kellene vetnie magábol,ehelyett beszívja..lehet ettõl van,de õ sem érti pontosan mi a gond :(
Hallottatok már hasonlót?Már azt sem tudom mit egyek..
Nincs jelen
#1956 2011-03-13 19:28
- cristobal
- Tag
Hello Breki, ezt kinél csináltattad? Hol?
Üdv
Cr
Nincs jelen
#1957 2011-03-13 20:06
- valéria
- Tag
cristobal, ezt találtam a neten:
http://etel-intolerancia.hu/etelintoler … yorsteszt/
jó dolog lehet nagyon, engem is érdekelne, kár, hogy kicsit drága
Nincs jelen
#1958 2011-03-13 22:15
- MSE
- Tag
Sziasztok!
Három hónapja mûtöttek,a szövettanból derült fény a Crohnra.
A mûtét óta érdekes dolgot tapasztaltam: a jobb combomon (kifejezetten) a bõröm fáj.
A dokim a mûtét után a" mûtéti fájdalom ráhúzodása" címmel próbált megnyugtatni,fõleg,hogy kívülrõl
semmi sem látszik. Kb. 2-3hete egyre erõsebben és sûrûbben fáj,van,hogy csak sántikálva megyek.
Ismét elpanaszoltam a dokinõmnek a gondom,aki B1 vitamint írt fel,ha nem lesz jobb,menjek vissza...
Volt már valakinek hasonló problémája,illetve van valakinek ötlete,hogy mitõl lehet??
Üdv: MSE
Nincs jelen
#1959 2011-03-13 22:17
- Margóci
- Tag
Szia!
Érdekes amit írsz. Engem már kétszer mûtöttek Crohnra, de még soha ilyent vagy ehhez hasonlót nem tapasztaltam. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet attól, csak furi, mert itt még nem is nagyon olvastam, hogy valaki ilyen tünetekrõl panaszkodott volna (vagy csak én vagyok túl figyelmetlen) :).
Remélem hamar elmúlik, és mielõbbi jobbulást kívánok neked!
Nincs jelen
#1960 2011-03-13 22:21
- Margóci
- Tag
Breki és Valéria ill bárki más! :D
Ez az ételintolerancia mennyire megbízható? Mert most, hogy linkeltétek a dolgot, felkeltette a figyelmemet és szeretném megcsináltatni, de sajna kicsit szkeptikus vagyok, a számomra kevésbé ismert dolgokkal kapcsolatosan. :( (Fránya, fránya tulajdonság.. ) :)
Nincs jelen
#1961 2011-03-13 22:30
- MSE
- Tag
Szia Margóci !
Köszi a válaszod! :))Hogy õszinte legyek,nekem is fura és fogalmam sincs,hogy mitõl lehet,a doki is tanácstalan volt..
Remélem azért valaki tud tanácsot adni!!
MSE
Nincs jelen
#1962 2011-03-13 22:54
- kinglady
- Tag
Sziasztok! új vagyok és nagyon örülök, hogy rátok találtam. Az a helyzet, hogy engem 3 hónapja vizsgálgatnak. 2010.dec-ben egy megfázással indult, volt egy véres nyákos székletem utána egy hétig hasmenés, erõsen fûszeres kajára vér is volt benne,ekkor tájt kezdet el fájni a bal, majd a jobb bordám alatti rész, mintha izomlázam lenne, ez azóta is fáj,meg a derekam.2 hétig minden átment rajtam,közben émelygés, folyamatos diszkonfort érzésem volt a hasamban.Befektettek a kórházba úgy kb. 1 hónapja,a következõ vizsgálatokat végezték:teljes vérvétel+cpr,hasi uh, mellkas röntgen,széklettenyésztés(webber is),laktóz,keményítõ terhelés,hida(epe)vizsgálat, ct, gyomor és béltükrözés: minden negatív
az mr annyit mutat, hogy a vékonybelem alsó 15-20 cm-en a fal kissé megvastagodott, talán gyulladás, de nem biztos, megjegyzem a tükör semmit nem látott, de a jobb bordaív és alatta, iszonyatosan fáj, és újabban jobb oldalt köldök magasságában a hasam szúrkál, hasogat. Ha eszem csak a hasam nõ. Az egyik orvos azt mondta talán Crohn,de nem tudják igazán. Kérlek segítsetek, talán valakinek voltak hasonló tünetei, hasonló redmények mellett.elõre is köszönöm a segítséget.
Nincs jelen
#1963 2011-03-13 23:16
- Margóci
- Tag
Szia!
Elõször is nagyon sajnálom, hogy ilyen pocsékul vagy. Sajna nekem annó az õskorban :) hasonlóan kezdõdtek a dolgok. Annyi volt a külömbség, hogy nem volt negatív a vizsgálatok nagy része sem. Azt nem említetted, hogy hányas volt a CRP-d (abból azért elég sok minden látható). Nekem is voltak a kezdetekkor ilyen jellegû panaszaim. Émelyegtem, hánytam, folyamatos hasmenés (leginkább nyákos és csak ritkán véres), de én a fájdalomtól ha rámjött mozdulni sem tudtam, csak görnyedtem az ágyon összekuporodva és bõgtem. Gyerekként igazából túl sok mást nem nagyon tudtam tenni. A vékonybél azon része amit említettél a crohn talán egyik leggyakoribb elõfordulási formája, de ettõl még egyáltalán nem biztos, hogy az is van. Amíg nem állítanak fel egy kõkemény diagnózist, addig nem szabad stresszelni, és persze utána sem!! Hidd el, és tudom, hogy ez most nem jelent vigaszt, de az orvosok elõbb vagy utóbb rá fognak jönni a pontos okokra. Nekem ez annó 1 évbe tellett, azóta szerencsére már minden sokkal sokkal gyorsabban megy. :)
Mindenesetre ha tájékozódni szeretnél, itt szerintem minden hasznos infót meg fogsz találni bármirõl is legyen szó, illetve ha tudok segíteni akár tõlem vagy bárki mástól is nyugodtan kérdezhetsz. :)
Kitartást és jobbulást neked! :)
Szerkesztette: Margóci (2011-03-13 23:21)
Nincs jelen
#1964 2011-03-14 11:27
- Breki
- Tag
Margóci-Cristobal
A gasztrósom vetette le,az osztályon.Vérbõl állapítják meg.De 1 éve a Bõrgyógyászom csináltatta meg ugyanígy.Ezt is a korház laborjában vizsgálják ki-tesztelik le
Nincs jelen
#1965 2011-03-14 13:23
- Margóci
- Tag
Köszi az infót Breki!
Hát én valószínû, hogy meglátogatom a siófoki központot, ami a Valéria által küldött linkben is szerepel. Kíváncsi vagyok mik derülnek ki.. :P További szép napot mindenkinek! :)
Nincs jelen
#1966 2011-03-15 21:00
- kinglady
- Tag
Szia Margóci! köszönöm, hogy leírtad, hogy neked hogyan kezdõdött, megnéztem a crp-t 4-es, szerintem az is negatív. mégis olyan érdekesen fáj a hasam, meg a székelésem olyan fura, nagyon sok jön egyszerre, nem hasmenés inkább laza, meg olyan fura dolgok vannak benne, pl:mint a tojás rántottára hasonlító vmi, meg apró fekete kis kövek,meg mint a hús-inak.szóval elég gáz. és olyan fura, mintha csak a hasam nõne, a többi helyrõl meg mintha fogynék. a doki azt mondta el kell mennem vékonybél passagera, az jobb, mint az mr? eléggé kész vagyok. mi lehet a bajom? válaszodat elõre is köszönöm.
Nincs jelen
#1967 2011-03-16 13:26
- szliva
- Tag
Sziasztok.
KÉrdÉsem Az Lenne,hogy Van Értelme Ennek Az Étel-intolerancia VizsgÁlatnak?
TÖbben CsinÁltattÁtok MÁr Ezt Meg?
Ez Mindenhol PÉnzes,vagy Van Ahol Ingyen Is MegcsinÁljÁk?
A Mi BetegsÉgÜnkben Ugye,amugy Is Tudjuk Mi Az Amit Nem Szabad Enni,vagy Ez A VizsgÁlat UtÁn,lehet ,hogy MÉgis Ehetem A Tilos Ételeket?
Bocsi A Sok KÉrdÉsÉrt,csak SzeretnÉk TÁjÉkozodni ErrÖl A TÉmÁrol,mert Lehet Nekem Is Hasznos Lehet.
Szliva
Nincs jelen
#1968 2011-03-16 14:21
- Breki
- Tag
Szliva
Szerintem van értelme,vérbõl nézik(de nem egy cseppböl és nem 25,000-ért)Nekem levettek egy egész kémcsõvel vagy mi az :)
Ez teljesen ingyenes a korházakban,csak kell egy szakorvos aki kéri.Bõrgyógyász akkor kérte amikor kiütéseim voltak,a gasztrós meg kiváncsiságból,hátha talál valamit,mert nem 100%-osan biztos a Crohn-ban.
Ha aránylag jó viszonyban vagy egy orvossal,kérd tõle nyugodtan.Ugyanaz a menete mint bármelyik másik labornak.
Nincs jelen
#1969 2011-03-16 14:26
- szliva
- Tag
Breki KÖszÖnÖm.
Akkor Egy Sima Laborba Is Leveszik A VÉrt HozzÁ?max Nem KÉszÜl El RÖgtÖn Ugye?
De Az Lenne A Legkevesebb,ha Nem Kell Érte Fizetni:)
MegprobÁlok BeszÉlni HÁzi Orvosommal.
Szerinted Az Is Levetetheti?
Szliva
Nincs jelen
#1970 2011-03-16 16:34
- Breki
- Tag
Szerintem levetetheti,de nem vagyok bene biztos...Igen sima laborban leveszik,csak várni kell az eredményre 2 hét kb.
Nincs jelen
#1971 2011-03-16 16:40
- Margóci
- Tag
Kinglady!
Nagyon fura dolgokat írtál le, én annó ezeket nem tapasztaltam. Persze ettõl még bármi megeshet. A 4-es CRP szerintem jó, én örülnék, ha bármikor ilye értékem lenne. :) Hát a passage-ra mit mondjak? Nem túl kellemes, de hozzáteszem nem is fájdalmas. Nem tudom, hogy felétek hogy csinálják, így inkább nem nyilatkozom, mert nem akarok hülyeséget mondani. :) Az a lényeg, hogy ki lehet bírni!!!
Kitartás! :)
Nincs jelen
#1972 2011-03-16 16:47
- Margóci
- Tag
Az ételintoleranciával kapcsolatban!
Ma felhívtam azt a siófoki központot ami a valéria által linkelt oldalon is szerepelt (hozzám az vn a legközelebb). Hát mit mondjak? Elsõre egy nagyon kellemes csalódás volt a telefonbeszélgetés is, remélem ez nem fog változni. :) Az aszisztensnõ aki majd leveszi a vért, és aki majd értékeli is azt, nagyon kedves és segítõkész volt. Remélem ez így is marad.. :) Hétfõre kértem az idõpontot és 11-re mehetek is (más napokon nem jó). Szóval gyors és rugalmas az ügyintézésük. Alkalmazkodnak a kéréseinkhez. Nagyon kíváncsi vagyok mik derülnek ki. :) Ha esetlegesen érdekel majd valakit, szívesen beszámolok! :)
Szerkesztette: Margóci (2011-03-16 17:13)
Nincs jelen
#1973 2011-03-16 16:48
- Breki
- Tag
A CRP-vel kapcsolatban.Nekem mindíg jó volt,de a gyulladás mégis ott van a vékonybélen,kétoldali keresztcsonti gyulladás,urologiai-proktológiai gyulladások,mégsem emelkedett a CRP.Egyszer sem
Szerkesztette: Breki (2011-03-16 16:49)
Nincs jelen
#1974 2011-03-16 20:25
- valéria
- Tag
Margóci! Engem nagyon érdekel, hogy mi lesz az eredmény és mi a benyomásod róla! Korábban írtad, hogy szkeptikus vagy én is, de ebben valahogy nem kételkedek. Azokban a centrumokban ahol csinálják, vannak elég neves orvosok, talán emiatt. Jaj csak az ára :( Melyikre mész a kevesebb vagy a több anyagot vizsgálóra? Remélem hasznos lesz!
Nincs jelen
#1975 2011-03-16 20:28
- cristobal
- Tag
Nekem anno két éve mikor brutál allergiám volt télen, akkor csináltak vérbõl ételallergia tesztet. Bp 3.kerület. Havonta egyszer volt ilyen vérvétel. Semmit nem mutatott ki. Nem tudom, hogy jól tudom e, de ha nem mutatnak ki semmit az még nem jelenti azt, hogy nincs allergiád. Olvassátok el ezt a ppt-t az MCCBE honlapjáról az IBD és az ételallergiák kapcsolatáról. Nagyon érdekes. A szerzõnek van magánrendelése is. Ha tehetném (sajna épp nem lakom Mo-n) én hozzá mennék:
http://mccbe.hu/pdf/080331-sojtory-tej.pdf
Nincs jelen
#1976 2011-03-16 21:22
- Frozina
- Tag
Breki! Azt honnan tudod, hogy alacsony CRP mellett gyulladás van a vékonybeledben és kétoldali keresztcsont gyulladásod is van?Sejtem, hogy én is így vagyok, mert tökéletes CRP mellett csak fogyok, a testtömegindexem már 16 alatt van. De se a CT, se a colonoskópia nem mutat gyulladást.Az orvos szerint minden rendben.
Nincs jelen
#1977 2011-03-16 21:35
- Breki
- Tag
Frozina nekem a CT is igazolta a gyulladást,enyhe szükületet,és ödémát a vékonybélen,és a tükrözés is.
A keresztcsonti gyulladást meg a kontrasztos MR,és a Csontizotóp.
Nincs jelen
#1978 2011-03-16 22:21
- Margóci
- Tag
Valéria!
A 46 ételt vizsgálóra megyek, a másikat kicsit feleslegesnek tartottam miután megnéztem az étellistát. Ugyanis nem sûrûn fogok enni sem agar-agart, sem örödöghalat stb.. :D :D A 46 ételesben meg a legalapvetõbb élelmiszerek illetve összetevõk vannak felsorolva. Szerintem az bõven jó lesz, és nem mellesleg ugye az ára sem mindegy. :D
Amint megvagyok hétfõn este jövök majd a beszámolóval. Valóban szkeptikus vagyok, de ez valahogy most meggyõzött. Remélem 1 hét múlva is így fogom gondolni. Nem mondom, hog nincs bennem egy kis félsz, hogy kidobok 25 ezret az ablakon, de talán ez nem lesz bukta. Valahogy most ez a megérzésem, pláne miután ma beszéltem velük. :)
Nincs jelen
#1979 2011-03-16 23:39
- valéria
- Tag
Margóci! Én nem is néztem az étel listát, de igen, akkor bõven elég a 46 étel típusos. Remélem, hogy hasznos lesz, majd mindenképp mesélj, engem nagyon érdekel ez a dolog.
Breki! Neked mit hozott ki az ételallergia teszt? Nekem is általában rendben van egyébként a CRP-m, ha nagyon szarul vagyok se emelkedik eget verõen, nem is értem, pedig tükrözés egyértelmûen kimutatta a colitist. Keresztcsonti gyulladásod éles fájásos?
Nincs jelen
#1980 2011-03-17 14:52
- Breki
- Tag
Változó a fájdalom,van hogy a lábaim fájnak iszonyatosan,mintha maga a csont fájna,lapockák-gerinc.Azoknál égetõ fájdalom szokott lenni,de ezerféleképp képpen szokott megnyílvánulni.
Az allergia teszt az répa-petrezselyem-burgonya-paradicsom-dió-ra pozitiv.Búzára nem lett az,de az immun mégis termeli ellene az antitesteket...Ezt a doki is furcsállta.
Nincs jelen
#1981 2011-03-17 14:58
- én
- Tag
valéria! A colitisnél a CRP nem szokott túlzottan emelkedett lenni, az többnyire a crohn betegséget mutatja.
Nincs jelen
#1982 2011-03-21 20:25
- Margóci
- Tag
Valéria és mindenki akit érdekelt az ételintolerancia teszt!!!!
Nemrég értem haza Siófokról az ételintolerancia tesztrõl. Hát én csak ajánlani tudom mindenkinek, akit érdekel a téma és aki ki tud adni érte x összeget (sajna a mai világban ez a nem mindegy). Az asszisztensnõ egy tündér volt és Kersák fõorvos úr is egy nagyon aranyos ember. (Sokat hallottam már róla, de személyesen most találkoztam vele elõször. Volt alkalmam vele beszélgetni 1 órát és nagyon hasznos infókkal, tanácsokkal látott el). Maga a teszt nem volt semmi. Egy ujjböki és a többi már úgymond a technika dolga. Viszont igen érdekes, ahogy a szemem elõtt jelenik meg "minden" és a legjobb az volt az egészben, hogy közben magyarázták is, hogy mûködik mi történik stb. Nem minden nap lát ilyent az ember.
Elõször is azt szögeztük le, hogy bármit is mutat ki a teszt az nem jelenti azt, hogy soha többet nem ehetem és teljes mértékben ki kell vonnom az étrendembõl. Inkább csak mérséklem, és pl. ha nagyon megkívánok valamit amirõl tudom, hogy allergiás vagyok rá, azt pl. akkor eszem amikor tudom hogy otthon vagyok, nehogy hasmars legyen pl. a vége. Egy mindenesetre biztos, ha allergiás is vagyok rá az NEM méreg, és csak tõlem függ hogy eszem-e vagy sem. A beszélgetés közben pedig szépen lassan mindenre "fény derült". :D Az eredmény: konkrétan az élesztõre vagyok allergiás, aztán a második a rozs. Ez a kettõ étel ami 3. illetve 2 vonalat kapott. Aztán enyhe allergiás reakciót mutatott ki még a tehéntejre (ezzel tisztában is voltam), a rizsre, a gombára (irónikus, hogy pont ezt a példát hoztam fel egy elõzõ szösszenetemben Cristobalnak egy másik topikban :) ), a paprikafélékre, a szójababra, a sárgarépára, a búzára és durumbúzára. :) Ezek 90%-ról halvány fogalmam sem volt. :)
Szóval nagyon-nagyon röviden, dióhéjban ennyi. Ha bárkit érdekel még valami és tudok segíteni az szóljon. :) Egy biztos, én egyáltalán nem bántam meg és meggyõzött teljesen!
Szerkesztette: Margóci (2011-03-21 20:27)
Nincs jelen
#1983 2011-03-22 10:01
- szliva
- Tag
Szia MargÓci!
Engem Is Nagyon Érdekel Ez Az Ételintolerancia Teszt.
MegprobÁlom Tb-re Ingyenesen ElvÉgeztetni,mert Valaki Itt A Topikban Azt Mondta,hogy Ugy Is MegcsinÁljÁk Indokolt Esetben.,de Ha MÉgse JÖn Össze,lehet Én Is SiÓfokra Megyek Ahova Te,mert Nem Messze Lakom TÖle.
SzeretnÉm KÉrdezni,hogy Te KonkrÉtan MiÉrt CsinÁltattad Ezt A Tesztet Meg?
Rosszul VoltÁl Bizonyos ÉtelektÖl,vagy Csak Ugy KivÁncsisÁgbol?
Milyen Érdekes,hogy Az Általad Leirt Ételek Amikre AlergiÁs Vagy ,kifejezetten GyulladÁsos ColitisznÉl AjÁljÁk,És Én Olyankor Csak PÁrolt RÉpa,rizst Eszem.
Most Kicsit Kiakadtam,mert Lehet Éppen Nekem Se Jo Az.
És MostanÁba Havi Szinten Begyulladok,És Nem Tudom Melyik ÉteltÖl Lehet,hiszen TÖkre VigyÁzok Mit Eszek.
HÁt EzÉrt ,mert Lehet,hogy Amit Ugy Gondolok Ehetek,mert Nincs Tilto ListÁn,lehet,hogyazok KÖzÜl Vagyok AlergiÁs Valamire.
KÖszÖnÖm,hogy MeghalgattÁl,És RemÉlem Nem FÁrasztottalak Le.:)))))
Szliva
Nincs jelen
#1984 2011-03-22 11:25
- Margóci
- Tag
Szliva!
Egyáltalán nem fárasztottál. :) Kérdésedre válaszolva, én most kopp kopp egész jól vagyok. Eszek mindent és csak azok a kis szokásos rosszalkodások vannak, amik simán beleférnek. :) Leginkább kíváncsiságból csináltattam meg, mert úgy gondolom, hogy nekünk bélbetegeknek azért ezt nem árt tudnunk. Az ár meg, hát igen, picit húzós, de én azt gondolom, hogy itt a gyorsaságot fizeted meg. Azt, hogy miközben a fõorvos úrtól hasznos tanácsokat kapsz a rendelõben, addig fél óra 40 perc alatt megvan az eredmény. Én mint azt már fenntebb is írtam, sok okos dolgot hallottam tegnap, illetve kaptam egy csomó kis tájékoztató füzetet, diétás kiskönyvet, amibe pl. minden le van írva, hogy mit tanácsos enni gyulladt idõszakban, mit csendes idõszakban stb. stb. stb.
Egyébként én is azt gondoltam, hogy pl. egy sárgarépa, amirõl ugye kicsi korunk óta azt halljuk, hogy együk mert rengeteg benne a vitamin, kijöhet egy ilyen tesztben. Mondjuk a mai világban már nem is kell nagyon ezen meglepõdni sajnos.
Ha bármiben segíthetek szólj! :)
Szerkesztette: Margóci (2011-03-22 11:28)
Nincs jelen
#1985 2011-03-23 19:53
- valéria
- Tag
Breki! Nálam éles fájás szokott jönni a derekamba, keresztcsont környékére, de még csak röntgen eredmények vannak azok is elég változóak. Jobb lenne egy mr, az mégis csak pontosabb. A répára és a burgonyára vagy érzékeny, hmm…
Margóci! Örülök, hogy ilyen pozitív élményeid voltak az allergia tesztel kapcsolatban, de neked is répa? Nekem az alap étrend a burgonya, répa, rizs, csirkehús (gondolom nem csak nekem). Enyhe allergia az mit jelent, mert én tényleg ezeket eszem mindig, nagyon mást nem is, szóval ha kiderülne, hogy allergiás vagyok az mennyire rossz így? Ezzel kapcsolatban nem tudsz valamit?
Én! Errõl nem tudtam.
Nincs jelen
#1986 2011-03-23 20:10
- Margóci
- Tag
Valéria!
Nekem is ezek az alap ételek, és nem mellesleg én pl. rizst a rizzsel típus vagyok. :D Az enyhe allergia azt jelenti, hogy egy vonalt kapott az a kaja, vagyis nem is biztos, hogy én saját magam megérzem ha eszem. Elszinezõdött a pöttyöcske, de nem számottevõen. Attól, hogy allergiás vagy még eheted, maximum ha tudod hogy olyant eszel és pl az a következménye, hogy hasmars, akkor nem mész el otthonról olyan helyre ami kellemetlenségeket okozna. Ez volt az elsõ amit tisztáztunk, hogy ehetjük, bár tény hogy a legjobb ha minél ritkábban. De pl én a rizst soha nem éreztem meg amióta az eszemet tudom, egy vonalat mégis kimutatott.. :)
Nincs jelen
#1987 2011-03-23 20:16
- Breki
- Tag
Hali
Na elõkapartam.A laborban tb-re ezeket nézik meg.
mogyoró
földimogyoró
dió
mandula
tej
tojásfehérje
tojássárgája
kazein
burgonya
zeller
sárgarépa
paradicsom
tõkehal
rák
narancs
alma
búzaliszt
rozsliszt
szezámmag
szójabab
Szerkesztette: Breki (2011-03-23 20:17)
Nincs jelen
#1988 2011-03-24 10:48
- én
- Tag
Ezeket hogy nézik meg? Milyen szakrendelésen lehet ilyen vizsgálatot kérni? Mi ez? Vérvétel?
Nincs jelen
#1989 2011-03-24 19:29
- Breki
- Tag
Aha vérvétel.Akár a gasztrón,akár bõrgyógyászaton..lehet a házidoki is kérhet,ezt nem tudom.
Nincs jelen
#1990 2011-03-24 19:32
- Sztundi
- Tag
Nekem a háziorvos írt beutalót allergológushoz. De sajnos TB-re elég kevés dolgot néznek meg, a nagy tesztet meg 40 ezerért csinálták volna meg... Nem vérvételes (az a nagy teszt). hanem a bõrre kenegetnek fel pöttyöket (az alkarokra), és ami piros lesz,vagy hólyagos, arra vagy allergiás. Kb. fél órát kell várni, hogy bepirosodnak-e a pöttyök. Ha kér valaki budapesti allergológus szakrendelés telefonszámát, akkor szívesen elküldöm.
Szerkesztette: Sztundi (2011-03-24 19:35)
Nincs jelen
#1991 2011-03-24 20:11
- Breki
- Tag
Nekem azt is TB-s alapon csinálták,azt viszomt a Pulmonológián-Tüdõgyogyászaton.Ott szurkálták az alkarom,és csepegtettek rá mindenféle cuccost,ahogy azt le is irtad.
Szerkesztette: Breki (2011-03-24 20:16)
Nincs jelen
#1992 2011-03-25 12:22
- zincõ
- Tag
sziasztok, ma voltam a gasztrodokimnál, megkérdeztem tõle az ételintolerancia vizsgálatot, aszonta megcsinálhatja nekem vérbõl, de az nem sokat ér...aztán megkérdeztem van e olyan ami ér vmit....aszonta van de azt nem támogatja a tb és 25ezer Ft, de ha veszek megcsinálja nekem szívesen, vagy ha gondolom õ is be tudja szerezni...
Nincs jelen
#1993 2011-03-25 15:06
- Margóci
- Tag
zincõ!
Én is a 25-ös kategóriát csináltattam. Az 46 féle ételt vizsgál, leginkább az alap élelmiszereket.
Nincs jelen
#1994 2011-03-26 07:56
- Ildike
- Tag
sziasztok. rátok ezek a frontok hogy hatnak?
Nincs jelen
#1995 2011-03-26 18:29
- Margóci
- Tag
Álmos vagyok és levert, illetve fájnak néha az izületeim, de igyekszem nem tudomást venni róla, úgyhogy ennek "örömére" ma el is megyek bulizni egy nagyot. :D
Nincs jelen
#1996 2011-03-26 19:16
- mercy70
- Tag
Levertségre,álmosságra egy Supradyn pezsgõtabletta nekem 5 perc alatt energiát ad.Orvosilag javasolt. :)
Nincs jelen
#1997 2011-03-27 21:38
- Margóci
- Tag
Köszi a tippet! Kipróbálom. :)
Nincs jelen
#1998 2011-03-28 19:30
- Breki
- Tag
Sziasztok.
Ma egész nap szarul voltam.Rázott a hideg elég durván,láz nélkül,sokszor azt éreztem összeomlok-elájulok,remegtem,jobb alhasnál szokásos kvartyogás megállás nélkül 2 órát,többször ugyanott éles benyilallások 5-5 percekig,megint ez a melegségérzet a bõrön.Meg ugyanott és a köldök mellett is vannak nyomásra fájdalmas csomóim.Már rég voltam így betojva mint ma.Mi a fene lehet ez megint?
Nincs jelen
#1999 2011-03-28 22:11
- sibi
- Tag
Breki, nem olvasok most vissza, de nincs véletlenül szûkületed, nem ettél valami nagyon rostos kaját?
Nincs jelen
#2000 2011-03-29 10:52
- Breki
- Tag
Szia,csak egy enyhe van,de nem ettem semmit tegnap.Ma is rosszul vagyok,de most a köldök felett a gyomorszájig végig fáj,hányingerem van.Ha behuzom akkor egy kicsit jobb.Meg nyomásra a köldök körül is,és a jobb bordaív alatt.De unom már...
Szerkesztette: Breki (2011-03-29 14:48)
Nincs jelen