#2101 2011-02-18 14:34
- M_Árpi
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Remicade / Humira
Sziasztok!
A Remi hatásával kapcsolatban érdeklõdnék, hogy volt-e valakinek az enyémhez hasonló tapasztalata. '98-óta kezelnek CU-val, tavaly augusztus elején kezdtük el a Remi kúrát, ami ez elsõ egy hónapban teljes sikernek tûnt (a napi 10 fölötti véres széklet 2-3-vér nélkülire csökkent)ezalatt a steroidot 0-ra csökkentettem. Utána viszont kezdtem egyre rosszabbul lenni, karácsonyig fogytam 25 kg-ot (93-ról 68-ra), újra jöttek a hasmenések, étvágytalanság, borzalmasan legyengültem, Karácsony elõtt 10 intravénás vas injekció után még az alsó határérték felét sem érte el a vas szintem, májfunkciós probléma, tükrözés után a doki véleménye szerint sokkal gyulladtabb vastagbél, mint a kezelés elõtt augusztusban. A januári (5.) Remi-t már nem kaptam meg, helyette újra Medrol 32mg-tól indítva, amitõl most jobban vagyok.
Mit csináltunk rosszul, hogy nálam nem mûködött a csodaszer? Kicsit le vagyok most lombozva, mert úgy tûnik, csak a szteroid tudja nálam csökkenteni a gyulladást. Gondolkozom a TSO-n is, de bizonytalan vagyok, hogy ha a Remi nem mûködött, akkor egy másik biológiai szer vajon mûködik-e nálam?
Szép hétvégét Mindenkinek!
Árpi
Nincs jelen
#2102 2011-02-18 18:48
- Linus
- Tag
Szia M_Árpi! A Humi nem került szóba nálad azóta? Sajnos - ahogy mondani szoktuk - ezek sem csodaszerek :( Szerintem mindannyian épp attól félünk, ami veled történt, mert egytõl-egyig nagyon vártuk, hogy végre megkapjuk. Kitartást Neked!
Nincs jelen
#2103 2011-02-20 20:46
- Brigus
- Tag
Sziasztok!
Pénteken megkaptam a 2. remit és szerencsére minden oké! Hihetetlen étvágyam van,leginkább almára meg csokira amin a dokim jót mosolygott!Bár az utóbbit nem vallottam be neki! :)
Eddig a fogyás miatt aggódtam,most a hízás aggaszt!Bár kell a tartalék de nem akarok arra gondolni se,hogy vissza térhet a "rémálom"!!
Olvastam M_Árpi bejegyzését és drukkolok,hogy mihamarabb megoldást találjatok a problémára!Én is most építem le a medrolt a remi mellett és remélem,hogy utána is minden rendben lesz NAGYON SOKÁIG!
Tünetmentes szép napokat Nektek!
Nincs jelen
#2104 2011-02-21 11:20
- lizuska
- Tag
Sziasztok.
Én már felvettem 1 éves kezelést.Aztán tartós javulás csak nem volt.Most bele fogtunk egy újabb éves kezelésbe.
Most szerdán a második adagot kapom meg.Nekem rögtön javulást okoz,akkor minden szuper de sajnos csak egy hónapig tart ez az állapot.Megint hasmenés és alig várom ilyenkor hogy mehessek újabb remicad-et felvenni.
Nincs jelen
#2105 2011-02-21 18:46
- Sünike1988
- Tag
Abból, amiket itt olvasok, kezdek elbizonytalanodni. Bár - lekopogom - nálam a véres székletek száma nulla és a nyák mennyisége is. Csak trutyis...de az sokszor. A doki szerint csak maximum középsúlyos a gyulladásom. Õ biztat, itt pedig megijedek.
Nincs jelen
#2106 2011-02-22 07:32
- Brigus
- Tag
Sziasztok!
Sajnos némi visszaesést tapasztalok! Bár vérzés-trutyi-görcsök nincsenek de fájdogál a hasam,és a székletem is sokkal lazább mint szeretném! (no meg a színe sem tetszik,de azt a vas is csináhatja) Ami aggaszt,hogy bal oldalon bordaív alatt ég és mozgásra elég éles fájdalom van! Tekintve a tükrözés eredményét miszerint 50 cm-es gyulladt béllel kezetük meg a remit talán még belefér!Ma hívnom a dokit és remélem okosabb leszek. Addig is igyekszem nem foglalkozni vele,kizárva a lelki tényezõket!(bár ha már itt vagyok és panaszkodok akkor ez már nem jött be)
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#2107 2011-02-22 13:25
- Ede
- Tag
Brigus, attól függetlenül, hogy a legutolsó tükrözésen állati örvendezés volt, mert a korábbiakhoz képest gyönyörûséges látványa volt a bélfalamnak, nekem is ilyen jellegû gondjaim vannak (hirtelen szúró fájdalmak, görcsölgetés, sokszor laza széklet). Nekem egy pár héten belül újra lesz tükrözésem és akkor már tudok Neked/Nektek annyi infot mondani legalább, hogy mi a helyzet odabent (2010. június és 2011. június között négy tükim elõirányzott, ebbõl a harmadik lesz pár héten belül és az elsõhöz képest a másodikon már én is láttam, hogy mennyit változott a helyzet odabent).
Én teljesen elképzelhetõnek tartom, és ebben erõsít idõnként az orvos is meg, hogy mivel a regenerálódás a leromláshoz képest nagyságrenddel tovább tart, így ezek a jelenségek beleférnek.
Engem is sok kétség gyötör idõnként, hogy annak ellenére, hogy nincsenek azok a különösen aggasztó jelei a "társamnak", azért sosem engedi, hogy elfelejtsem létezését. Szép napot (most éppen Gyöngyösön vagyok és borzasztó fantasztikus gyönyörû napsütés van! :) ).
Nincs jelen
#2108 2011-02-23 13:02
- Brigus
- Tag
Kedves Ede!
Köszönöm a válaszodat!
Nem vagyok én türelmetlen,csak féltem a "jó életemet" !Gondolok itt arra,hogy nincs vérzés-trutyi-görcsök és remélem nem is lesznek.Sõt nem is lesznek és pont!!!!!
Tegnap voltam a körzetimnél és megegyeztünk benne,hogy ez még belefér.Igaz nem ott fáj-ég ahol szokott, de 50 centi az 50 centi.(a begyulladt szakasz).Igyekszem nem tudomást venni róla és akkor majd elmúlik. :)
Azért 1 év alatt 4 tükrözés az nem semmi.Le a kalappal!
Akár tanulmányt is írhanátok a "regenerálódás folyamata" címmel!
És mellette milyen th-n vagy?
Brigus
Nincs jelen
#2109 2011-02-23 14:37
- Ede
- Tag
Szia, Brigus, nyugodtan légy türelmetlen, nehogy azt gondold írásom alapján, hogy én nem vagyok az... dehogynem! De attól még...
Én kísérletben veszek részt, nem is tudom, hogy placebo vagy szer, sõt, közben még pszichoterápiára is járok, úh meglepetés lesz a vége, hogy mi használt. Az biztos, hogy sokkal jobban vagyok, de az is biztos, hogy a problémáimhoz is másként állok már hozzá idõnként (örök dilemma, hogy mi lehet az oka ennek a betegségnek (is), külön topik van hozzá). Pont a kísérlet miatt van a sok tüki is.
JObbulást!!!
Nincs jelen
#2110 2011-02-24 16:45
- kiscica1982
- Tag
Sziasztok,
ide is leírnám a problémám, a kérdés: lehet-e mellékhatása a Reminek egy tályog? kialakulása:
a hüvely és végbél között van egy pont- érezhetõ kis duzzanat- amit, ha megnyomok, nagyon fáj és végbélbõl sárgás vmi folyik (régebben rózsaszín, vagy esetleg élénk piros vér folyt) a Doki nem érzi...
Most volt a 2. év reindukció Remi
MR 8 hét múlva.
Voltam nõgyogyinál- nem lát semmit.
A baj, hogy most már a derekamtól a combom hátsó felének közepéig érzem.
Hapcizni, köhögni alig merek mert fáj.
Ma már egész nap fekszek, folyamatosan 37,5 algopiryn sem viszi le.
Lehet ez tályog?
Holnap néz meg dokinéni...
Írjatok lécci...
Nincs jelen
#2111 2011-02-25 18:01
- Sziszi777
- Tag
Sziasztok!
Én három éve vagyok Chronos, azóta szinte minden gyógyszert végigpróbáltam már. Sajna egyik sem volt túl hatásos sok ideig.Az utolsó gyógyszer a Remicade volt, de allergizálódott és anafilaxiás sokkot kaptam tõle. Jelenleg Imuránt kapok addig míg el nem kezdõdik a Humirás kezelés (2 napja múltam el 18 és csak felnõtt doki adhat).
Bármilyen jó tippnek örülnék a Humirával kapcsolatban és hányinger ellen (nem gyógyszer).
Elõre is köszi.:)
Nincs jelen
#2112 2011-02-26 18:08
- pötyi
- Tag
Sziszi777!
Üdv a csapatban olvasgass vissza itt egy-két lapot és szerintem minden kérdésedre találsz választ Humi ügyben :)
Ha mégsem akkor írj ide nyugodtan és megpróbálunk válaszolni! :) És hová fogsz járni Humiért?-ha nem akarsz persze nem köteéezõ a válsz.
A legtöbbünk szed a Humi mellett is Imuránt ( :) én éppen nem, mert intoleráns vagyok rá :)
Szóval nyugodtan kérdezz bármi legyen is az!
Influenza és tünetmentes szép napokat!!!!!
Nincs jelen
#2113 2011-02-26 18:25
- tim-tirim
- Tag
sziasztok, szerintetek ha a hatásos pár hónapos humira kezelés ellenére rosszul lettem hirtelen (napi 15 genyes wc, hasfajas, 5 kg fogyás,..) és bekerülök a kórházba akkor mit tudnak velem csinálni??? szteroid elött vajon kipróbálnak dupla humit avgy antibiotikumot?? ugye nem egyböl szteroidot kapok????
köszi szépen elöre is!!
Nincs jelen
#2114 2011-02-27 14:03
- Sziszi777
- Tag
Kedves Pötyi!
Sajnos azt még nem tudom hova fogok menni, mert még várom az orvos visszaigazolását, akit egy ismerõsünk ajánlt. Ha ez az eddig még számomra ismeretlen doki kezel, akkor a jövõhéten megkaphatom a Humit. Ha nem akkor marad a gyerekorvos által ajánlott, de az csak egy hónap múlva lenne. Ez azért is aggasztana, mert étvágyam az nincs túl sok, hányok és a hasam is megy. Ráadásnak a múltheti MR vizsgálatom tályogot is kimutatott. Szerencsére nem túl nagy, de ami fáj az fáj. A reményem megvan és már nagyon várom a Humit.:)
Köszi, hogy írtál.:)
Szerkesztette: Sziszi777 (2011-02-27 14:04)
Nincs jelen
#2115 2011-02-27 14:27
- Sziszi777
- Tag
Kedves Kiscica1982!
Egyel lejjebb olvashatod nekem a Remi nem jött be. MR-em volt és tályog is. Nekem is ott van egy kis duzzanat ahol írod, hogy neked is és trutyi is van. Nálam a fájdalom feljebb az egész has területén jellemzõbb, de azt mondták az Mr eredmények,hogy több pici t. feljebb is van.
A lázcsillapítók nálam sem használnak de a sok ivás mindig jót tesz. Karácsonykor volt 40°C lázam, ami csak két hét alatt csökkent le.
Remélem nem hangoltalak le nagyon. Kitartást neked és elég lélekerõt, hogy legyõzd a bacit!
Nincs jelen
#2116 2011-02-28 09:09
- kiscica1982
- Tag
Sziasztok,
sajnos 7végén nem tudtam jelentkezni, mert elég ramatyul voltam... :( de:
Péntek dokinéni- már sem ülni, sem állni, sem feküdni nem tudtam, megnézte- végbél utolsó részébe ürül a cucc, azt mondta, valószínûleg fonalazás lesz- egybõl hívta a sebészt- vérvétel (mûtét elõkészítéshez)
2órás várakozás után- doktorbácsi megnézte- nem tárjuk fel, mivel nem "körülhatárolható" vagy ilyesmi.
Szteroidos kúp, és a javaslatok: egyek úgy, hogy ne legyen kemény széklet, produkáljak pépeset, ha kell, vegyek be Guttalaxot... :) minden székelés után fürdés, betadin, és pihenés.
Gasztron kaptam még Supplint is. 7végére haza...
Hát a fájdalmaimat még a legnagyobb ellenségeimnek sem kívánom (márha vannak)... :(:(
Tegnap már jobb volt, már csak hõemelkedés... és már menni is tudtam...
A legérdekesebb, amit a gasztros dokinéni mondott: biztos a remi hozta ki (két hete szerdán kaptam), de nem baj, mert legalább láttuk ilyen állapotban is, mivel én ezt már régóta mondogattam...
Hát ennyi- csütörtökön megyek vissza a sebészetre...
Tünetmentes hetet mindenkinek!
Nincs jelen
#2117 2011-02-28 09:31
- én
- Tag
kiscica! Ezt csak azért sem értem, mert ha jól emlékszem te már kaptál remit egy évig. Én is abba a kórházba járok, ahova te, de én férfi gasztróshoz, ha ott szeretnél sebészt, írjál nekem priviben és megbeszéljük, hogy kinél voltál, kihez kell visszamenned. Attkamanónak már megírtam a véleményemet!
Nincs jelen
#2118 2011-02-28 10:21
- pötyi
- Tag
Szia Sziszi!
Sajnos nem ilyen egyszerû a Humikezelés. Különbözõ vérvizsgálatok (ÁNTSZ-es, hepatitis -A, -B stb....) elõzik meg és tüdõ-és mellkas röntgen és szívultrahang. Ha ezek az eredmények megvannak csak ez után haphatod a Humit de addig is kellene a Pentasa mellé kapnod szteroidot, ami gyulladáscsökkentõ (Medroll tbl.) Kitartást!!!! :)
Influenza és mielõbbi tünetmentes szép napokat! :)
Nincs jelen
#2119 2011-02-28 11:56
- GaGa
- Tag
Sziasztok.
Ezt a topik-ot azért nyitottam, mert kíváncsi vagyok, hogy van e még olyan emberke aki ezt a duót fogyasztja.(Humira-Trexan). Aki Humira(biológiai kezelés) alatt áll, vagy állt, illetve szedi a Trexánt.
Rólam röviden annyit, hogy 30 éves igen jól szituált srác vagyok:) 2005-ben diagnosztizálták a Crohn betegséget nálam. 2008-ban volt egy nagy hasi mûtétemis ebbõl kifolyólag.....6 év alatt rengeteg gyógyszerrel sikerült barátságot kötnöm. Többek között az immuránnal, amit sajnos nem bírtam!!
Jelenleg egy biológiai kezelés alatt állok, és a csodás Humira(40mg) injectiót tolom magamba, ehhez Trexant szedek, és Pentasa granulátumot! + B12 szuri.
Várom mind azok hozzászólását, levelét akik ugyan ebben a csodás "betegségben szenvednek", esetleg ezeket a gyógyszereket szedik, ugyanis szeretnék mind eszmecserét folytatni, mind pedig segíteni nektek.:)
Üdv mindenkinek:) AlmásyGábor
Nincs jelen
#2120 2011-02-28 12:01
- aiolosz
- Tag
GaGa írta:
"...Ezt a topik-ot azért nyitottam, mert kíváncsi vagyok, hogy van e még olyan emberke aki ezt a duót fogyasztja.(Humira-Trexan). Aki Humira(biológiai kezelés) alatt áll, vagy állt, illetve szedi a Trexánt...."
Kedves Gábor, ehhez nem kell új topicot nyitni, jó helyen van a hozzászólásod itt is.
Nincs jelen
#2121 2011-02-28 12:03
- GaGa
- Tag
Rendben:)
Nincs jelen
#2122 2011-03-03 16:25
- Sziszi777
- Tag
Kedves Pötyi!
Rajtam már kétszer is végigtesztelték ezeket. Az utolsó ilyen tesztsorozat december végén volt. Szerinted megint lesz? Az nem volt olyan rég...:P Egyébként meg a jövõbeli orvosom helyettesénél kaptam idõpontot Hétfõre, Õ is gasztrós doki. Várom már 9.-ét.:) Valamit csak kitalál.:)
Köszi a támogatást. Te, hogy vagy?
Nincs jelen
#2123 2011-03-03 18:29
- pötyi
- Tag
Szia Sziszi!
Reméljük akkor már nem lesz több és kapni fogod a cuccot! A Miheller dokotorom szerint jobban vagyok :) :) :) és kapom tovább a Humit!!!:) :) :)
Tünetmentes szép napokat!!!!!!!!
Nincs jelen
#2124 2011-03-03 21:44
- Margóci
- Tag
Üdv a Klubban! :D
Mind a Crohnosok, mind a fórumosok, mind a Pentasa granulátumosok és a B12-ek klubbjában! :)
Nincs jelen
#2125 2011-03-09 07:38
- nyuszika
- Tag
Sziasztok!
Nagyon ramatyul vagyok.1 hónapja vége lett a humi kezelésnek,és Budenofalkot írt 3x1 és pentasa 2x2 de ez rajtam nem segít.Már lassan 1 hete görcsös fej fájásom van,hányinger és ugye bár gyönyörûen megy a hasam.Mindjárt 2 nap alatt 1kg súly mínusz.Mi jön még,így haladok elfogy az erõm.Most itthol ülök szígorú diétán és várom a csodát.:(és=(
Nincs jelen
#2126 2011-03-09 11:21
- pötyi
- Tag
Nyuszika! Menj vissza az orvosodhoz aki a Humit felírta!!!! Mielõbbi jobbulást!!!!
Szerkesztette: pötyi (2011-03-09 11:21)
Nincs jelen
#2127 2011-03-09 19:35
- nyuszika
- Tag
Pötyi!Kösz a javaslatot már én is gondoltam,de akkor a következõ lépés medrol és azt nem szívesen szeretném,mert attól jól felpuffadok és jobban tönkre teszi az ízületemet.De ha más nem lesz akkor muszály.Sajnos a humit 3 hónap múlva lehet újra kezdeni"ha megkapom egyáltalán":/
Panaszmentes tavaszvárót
Nincs jelen
#2128 2011-03-11 16:19
- Bordás
- Tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan aki Remicade mellett medrolt is kell szednie, és Colitises, illetve immuran intoleráns?
Köszi!
Nincs jelen
#2129 2011-03-11 16:44
- Sünike1988
- Tag
szia Bordás!
rég irtál ide, hogy vagy? ugye hat a remi...
Nincs jelen
#2130 2011-03-12 11:27
- pötyi
- Tag
Nyuszika ha rossz állapotba vagy ne húzd az idõt hanem menj vissza a Humis orvoshoz,majd õ megmondja mi legyen tovább. Az is lehet hogy a fejfájás és és hányinger a Budenofalktól van (nekem legalábbis így volt), a másik meg az hogy 3 hónapot sem bizti hogy várni kell a Humival ha nem vagy jól, ha igen akkor annyi idõ alatt nem lesz holdvilágarcod és ha kapod megint a Humit úgyis eltûnik!!! :)
Mielõbbi tünetmentes szép tavaszt!!!! :) :) :)
Nincs jelen
#2131 2011-03-14 19:27
- nyuszika
- Tag
Pötyi úgy döntöttem most már nem várok és megyek a dokihoz.Már talán egy kicsit jobban vagyok de iszonyatosan levert és kezdek depis lenni.Ja,és iszonyatosan fájnak az ízûleteim,szinte már alig tudok lábra állni.
És te,hogy vagy????????????????
Nincs jelen
#2132 2011-03-15 06:59
- Sünike1988
- Tag
Sziasztok! tegnap megkaptam az elsõ Remicade infúzióm. Semmi változás, hasmenések ugyanúgy. Bár nekem nem volt vér meg nyák, csak trutyi, de az maradt.... Nektek mikortól kezdett hatni?
Nincs jelen
#2133 2011-03-15 12:42
- marcsi0727
- Tag
Sünike, van, akinek 1-2 nap múlva hat a remi. Nekem pl "fokozatos" volt. Légy egy icipicit türelmes!
Nincs jelen
#2134 2011-03-15 12:44
- marcsi0727
- Tag
Az is lehet, hogy csak a 4.-5. kezelés hoz igazán áttörõ eredményt! De ha már nem vagy annyira sz@rul, mint korábban, megérte! Vigyázz magadra!
Nincs jelen
#2135 2011-03-15 15:43
- Sünike1988
- Tag
Hát, sem szarabbul, sem jobban nem vagyok. Viszont pici szédülés az valamiért van ma délelõttõl...remélem kezd hatni a dolog. Ti is szédülgettetek az elsõtõl?
Nincs jelen
#2136 2011-03-15 19:05
- Sünike1988
- Tag
kezdem feladni...semmi pozitív változás,hasmenés...nem kicsit. ma írt nekem az orvos, hogy érzem magam. szerinte pár óra alatt kéne hatni a reminek, kéne éreznem változást...de semmi. már sírok is, mi lesz így?
Nincs jelen
#2137 2011-03-15 19:11
- marcsi0727
- Tag
Sünike, valami vírust nem szedél össze? Mert most ez a "divat", hányás és hasmenés. A legutóbbi kezelésem nekem se úgy hatott, mint kellene. Bízzunk benne, hogy nálad is csak errõl van szó.
Nincs jelen
#2138 2011-03-15 19:28
- Bordás
- Tag
Szia Sünike!
Ne add fel, fõleg így az elején amennyire te benne vagy még nem lehet semmit sem mondani errõl az egészrõl. Eleve 1 év az átfutási ideje, és ezalatt kapsz pár ilyen kezelést. A dokid részérõl az hogy pár óra alatt hatnia kéne ez számomra kicsit ellentmondásos de mindegy. Az a kérdésem lenne hogy kihez jársz és melyik betegséged van neked? Én a 3. kaptam meg lassan jön a 4.-nek az ideje és a mai napig medrol kúrán vagyok mellette, tehát nálam ennyire hat.....ugyebár az lenne a lényege hogy a szteroidot kiváltsa, de van akinek 4-5. alkalom hoz áttörést.
Jobbulást, és kitartást neked is! ;)
Nincs jelen
#2139 2011-03-16 20:45
- Brigus
- Tag
Sziasztok!
Én a 3. Remit kapom pénteken,kb 2 héttel ezelöttig minden oké volt. Azóta viszont kezdenek besûrûsödni a reggeli préselõ-görcsös hasmenések!De trutyi meg vérzés nincs és ez szuper.Persze azt is hozzá kell tennem,kb akkor építettem le a medrolt amikortól kezdõdtek a görcsök.Most majd megkapom az adagomat és megint minden jó lesz. Muszáj pozitívan hozzáállnom.
Nekem az elsõ reminél azt mondta a doki,hogy ne várjak csodát,ezzel szemben lett. :-) Híztam 7 kilót,és végre csináltam itthon egy nagytakarítást.A következõ program,hogy megyek vissza dolgozni!Már nagyon várom!No nem a munka részét hanem azért mert azt jelenti,hogy megint jól vagyok teljesen!
Nektek is minden jót és Tünetmentes Napokat Kívánok
Nincs jelen
#2140 2011-03-17 08:04
- Sünike1988
- Tag
eltelt 72 óra az elsõ remimtõl. Semmi változás...kétségbeesés kerülget. Brigus, és a medrolt nem akarják visszaadni? nekem valami olyasmit mondott a doki, ha csökkentem és rosszabbul leszek, akkor emeljem vissza.
Nincs jelen
#2141 2011-03-17 08:25
- nyuszika
- Tag
Sünike.sürgõsen menj vissza a dokihoz,vagy hívd fel mert valami hatásnak már kellene mutatkozni.
Nincs jelen
#2142 2011-03-17 08:25
- Frozina
- Tag
Sünike, nyugodj meg!!Ne várj csodát 3 nap alatt. Ha végig olvastad a fórumot, láthattad, hogy sokunknál több hónap kellett ahhoz, hogy elviselhetõbb legyen a betegség. De valaki 2 hét után elkezdett hízni. Konkrétan én az elsõ hónapot kínzó fejfájással és álmossággal szinte végig az ágyban töltöttem.
Nincs jelen
#2143 2011-03-17 10:41
- Brigus
- Tag
Szia Sünike!
Nálam pont azért kezdtük el a Remit mert kb 8 hónap alatt nem tudtam leépíteni ,amint eljutottam 16 mg környékére kezdõdtek a görcsök-trutyi-vérzés! Ahhoz képest még jó a helyzet,remélem nem is kell újra kezdenem a medrolt.
Érdekes amit az orvosod mondott neked.
Nekem a doki is meg a nõvér is aki bekötötte azt mondta,hogy ne várjak az elsõtõl semmit.
Sõt az allergiás reakciók is a 2 ill 3 kezelésnél jöhetnek ki.
Szerintem az is csak ront a helyzeten,hogy ennyire számon tartod az eltelt idõt.
Tudom,hogy az ember várja a megváltást ettõl a szertõl de nem vagyunk egyformák.
Nekem mázlim volt,hogy hatott.(vagy annyira bíztam benne és örültem,hogy megkaptam,hogy pszichésen is javítottam az állapotomon.)
Kitartás,és Minden Jót Kívánok Neked
Brigus
Nincs jelen
#2144 2011-03-17 11:40
- Bordás
- Tag
Szia Sünike!
Nyugi, nincs semmi gond, és nincs veszve semmi. Nekem a doki ugyan ezt mondta, ahogy visszatértek a tünetek jött a medrol vele. Elvileg igen azért van ez a biológiai kezelés, hogy kiváltsa a medrolt, de eltérõ kinél mikor fog hatni. Ne ezen pánikolj, hogy mi lesz meg kétségbe esel, így sokkal rosszabb, ne vegyél róla tudomást hagyjad majd hatni fog az ne sürgesd, mindennek eljön a maga ideje. Tereld el róla szépen a figyelmed, jobban leszel hidd el. Menni fog ez neked is csak lépj túl rajta, és meglátod könnyebb lesz. Sokat számít a pozitív hozzáállás!
Nekem nemsokára jön a 4. kezelés és mellette 16mg medrolt szedek a mai napig.
Üdv! ;)
Nincs jelen
#2145 2011-03-17 19:21
- Sünike1988
- Tag
Sziasztok!
Köszönöm a bíztatást, prübálok türelmesebb lenni, csak ennyi idõ után nehéz. nem akarok csalódni a biolügiai kezelésben, azt hittem hamar vége lesz tõle, mint ahogy itt néhányatokkal történt. De a rémálom még egy kicsit tovább tart...
Jobbulást Nektek :)
Nincs jelen
#2146 2011-03-17 20:27
- Brigus
- Tag
Sziasztok!
Sajnos halasztani kell a remimet.Azt hittem,hogy a fiam bárányhímlös és felhívtam a dokit,hogy mi legyen!(mert én még nem voltam és valószínû,hogy ennyi gysz mellett elkapnám)Azt mondta csúsztassuk 1,5 hetet. A törpe nem hímlös szerencsére,így viszont kitoltam magammal!:(
Na mindegy ez van,1,5 hét nem a világ addig szedegetem a görcsoldót ha kell!
Mindenkinek szép napot!
Nincs jelen
#2147 2011-03-18 07:30
- Linus
- Tag
Sünike ne félj, és légy egy kis türelemmel - én is csak uazt tudom tanácsolni, amit Bordás. Ugyanis mi nagyjából egy idõben jutottunk hozzá a Remihez, és teljesen máshogy hatott nálunk. Ezer meg egy dolog befolyásolja, hogyan és milyen gyorsan reagálsz rá. Eleve az is számít, ki milyen állapotban van, mikor elkezdik nála a kezelést, mert hát nem mindegy, milyen "mélyrõl" indulsz a javulás felé. Adj idõt magadnak és a pocakodnak! Kitartás, pusssz :)
Nincs jelen
#2148 2011-03-18 08:18
- pötyi
- Tag
Nyuszika, bocsi egy kicsit eltûntem, éppen "nyaralok" :), remélem már jobban vagy! Mit mondott az orvos? Köszi a kérdésed most egy kicsit jobban vagyok, bár nem akarom elkiabálni! :)
Sünike mint már többször is elmondtam, sajnos ezek a szerek (Humi-Remi) sem csodaszerek, és mint ahogy mi sem vagyunk egyformák nem is egyformán reagálunk ezekre a szerekre. Mint már többször elmondtam én anno mésfél évvel ezelõtt 20mg medrollt nem tudtam leépíteni és így kezdtük a Humit. Most szeptemberben újraindult az egy év Humi és bizony elõfordulnak még "rossz napok" (hasmenés és néha vér is van) Persze ezek attól is függnek mit eszek, mennyit pihenek, mennyit dolgozom, (itt a tavasz kerti munka ilyesmi)! Szóval türelem türelem. Én elõször csak úgy vettem észre a hatását a Huminak, hogy egyre több mindent tudtam megenni (elõtte már csak tésztát, krumplis dolgokat ettem) se gyümölcsöt se fõzelékeket semmit nem tudtam már enni, most eléggé kibõvült a lista és 5 kg tudtam hízni!!!!! :)
Szóval kitartás és türelem!!!!! :)
Tünetmentes szép tavaszi napokat! :)
Nincs jelen
#2149 2011-03-18 14:56
- metatron
- Tag
Sziasztok!
Még új vagyok itt, de a betegség tekintettében sajnos nem. 2003 öszén derült ki, hogy crohn beteg vagyok. Majd a következõ tükrözésnél colitist igazolt a szövettan. Tegnap elõtti tükrözésem eredménye újra crohn :D Fõ a változatosság! Nekem nem volt olyan szerencsém, hogy legyen nyugalmi állapota a betegségemnek, folyamatosan aktív volt, de nem is ez a lényeg, hanem úgy néz ki én is belépek azok sorába akik megkapják a biológiai kezelést. Nagyon jókat olvastam róla és az orvosok is biztatnak, de itt visszaolvasva sajnos látom, hogy néhány sorstáramnak ez a megoldás sem jött be, így kicsit elbizonytalanodtam. Nekik mihamarabbi javulást kívánok a többieknek pedig tünetmentes boldog idõszakot! :)
Nincs jelen
#2150 2011-03-19 11:29
- Sünike1988
- Tag
Sziasztok!
Sajnos még semmi változás, DE: türelmes vagyok. Hamár 1 éve igy vagyok, akkor adok esélyt a Reminek, mivel nem csodaszer, ezért várunk, hátha a 2. hatni fog. Azért voltam kétségbe esve, mert itt Szlovákiában más a rendszer. Az egészségügyi biztosítók (mert itt több van) az eredményeim alapján 3 kezelést hagytak jóvá, abból az elsõ már megvolt. A többit az orvosnak kell kérvényeznie, de csak akkor hagyják jóvá, ha hatásos volt, mert 3 után fenntartó kezelésnek veszik :-S. DE várok és bízom az orvosomban.
Vettem probiotikumot, mert azt eddig már nem szedtem, hátha lesz valami pozitív hatása. Ti szedtek ilyesmit Remi mellé?
Nincs jelen