#1451 2011-03-19 19:31

Juni
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Kedves Pt,
Hát én nem is tudom......mit mondjak?!
Igaz én crohnos vagyok, (nem értek hozzá! :D ) de ha csak ibs-em lenne sem merném ezt megenni!
Ilyen esetben szoktam mondani, hogy ne panaszkodj ha esetleg valami galibát okoz a chillis cucc!
Nem bántás akar lenni részemrõl, csak furcsállom ennyi...

Szerkesztette: Juni (2011-03-19 19:35)

Nincs jelen

#1452 2011-03-19 19:39

pt
Tag

Kemény széklet ellen jó a sok leves ami ibs-eseknek is ehetõ. Az õszilé is segít, csak hát az ibs-ben nem ajánlatos.

A mexikói chilis bab rendkívül finom és jó 15-20 perc alatt megvan. Én egy nagy vokkban meg szoktam pirítani kicsit a fél kiló darált húst, kevés sóval, aztán 8 dl víz rá és bele a 2 zacsi knorr-os mexikói chilis bab por, kevergetve ez megrottyan, aztán bele 1 doboz fehér, 1 doboz vörös bab és 1 doboz kukorica. 5-10 perc összefõ és már kész is. Isteni finom. Imádja a komplett család, ezért szoktam ilyen sokat csinálni. Friss kenyérrel lehet nyamizni.

Felénk nem  volt ma ovi, kollégámtól tudom, mert otthon volt a kislányával. Sok helyen csak délig dolgoztak az emberek.

Nincs jelen

#1453 2011-03-19 19:42

pt
Tag

Szánom-bánom bûnömet, holnap kipihenem, aztán már csak óvatosan eszegetek, mert jövõ héten sok a munka nem fér bele egy kis kínlódás sem. Néha elragad a falánkságom és bûnbe esek. Ez olyasmi mint alkoholistának egy nyelet sör......leteszed elé a pohárban és megõrül ha nem ihatja meg.

Nincs jelen

#1454 2011-03-19 20:18

Barci72
Tag

Végül túléltem a tegnapi napot, a 3 órás zárt helyzetet. Déltõl nem ettem semmit, addig is annyit, hogy a gyógyszereimet be tudjam venni. Folyamatos WC-re járkálás, hasfájás stb. megvolt. Lopediumot azért nyeltem egyet. Persze jó ideges voltam. Ma meg fájdalom és görcs nélküli napom volt. Nyilván a tegnapi minimális evés után nem sok minden okozott volna ma görcsöket és egyebet. Bár az ellenkezõjére is volt példa. Engem az egészben az zavar, hogy kiszámíthatatlan minden. Ha bûnözöl a kajálásban, akkor a borítékolható az eredmény, ez nyilvánvaló, de ha nem, akkor sem mehetsz biztosra.
A chilis bab nekem nagyon nem jönne be... :( Ha csípõset ettem még régebben, kb. 20 perc múlva, mint a csapból, úgy jött belõlem minden. Volt ebbõl pár kellemetlen helyzetem :(

Szerkesztette: Barci72 (2011-03-19 20:20)

Nincs jelen

#1455 2011-03-19 21:01

pt
Tag

Elõbb bennem is nagyot mortyant valami, el is indultam wc-re, de aztán egy no-spa után elmúlt a görcsölés. Tuti a chili erõsködik valahol félúton. Holnap jó lenne megszabadulni tõle.

Igen ma meg jött a chili........meg is fogadtam, soha többé   :)

Szerkesztette: pt (2011-03-20 16:43)

Nincs jelen

#1456 2011-03-20 18:02

Sa-ni
Tag

Hát ne haragudj, Pt, most az egyszer nem tudlak sajnálni, ez hatalmas felelõtlenség volt! Én egészségesen se ettem ilyeneket, Macdonaldsos kajától pl. már akkor is volt, hogy hánytam.... :S

Biztos van olyan kíméletesebb étel, amivel jóllaksz, és amit szeretsz is.

"Ha bûnözöl a kajálásban, akkor a borítékolható az eredmény, ez nyilvánvaló, de ha nem, akkor sem mehetsz biztosra." Na igen, ez a baj nálam is.

Nincs jelen

#1457 2011-03-20 19:20

pt
Tag

Persze ma nem coderiteztem, hagy ürüljön aminek ürülnie kell.
Nem kell sajnálni, megérdemeltem, de nem volt vészes :)
Holnap meló és egy nagy értekezlet nagy terem sok ember hosszú elõadások.
Asszem ajtó közelbe helyezkedem.   :)    de remélem a coderites frontin mixem segít.

Nincs jelen

#1458 2011-03-20 22:19

pt
Tag

Hát szerintem nem    :)

Nincs jelen

#1459 2011-03-21 12:36

Sa-ni
Tag

? Mi nem?

Nincs jelen

#1460 2011-03-21 13:49

picike
Tag

Sziasztok.Itt vagyok ám.Már 12 napja szedem a gyógyszert hát pici javulást érzek.De reggelente vissza kell futnom a wc-re.És még mindig bent marad az inger,és nem tudom végeztem e vagy sem.És azt sem tudom mennyi idõ után kezd el használni gyógyszer de már türelmetlen vagyok.                                                                                                                                                              Ha nem esztek kenyeret mivel pótoljátok?

Nincs jelen

#1461 2011-03-21 14:29

Sa-ni
Tag

"Ha nem esztek kenyeret mivel pótoljátok?"
Én házilag zabpehelylisztbõl készített pogácsával, palacsintával, ezt elég jól bírom.
Az SCD diéta a mandula, dió stb. lisztet javasolja e célra, ebbõl készült muffinokat. (Nekem ezek nem jöttek be, nehezek, amik meg zsírtalanítottak, azok darabosak, életemben olyan rosszul nem voltam, mint egyszer egy ilyen sütitõl...)
Ugye aki meg nem ibs-es, az bírja a barna,korpás, magvas reformkenyereket a fehér helyett.
Írd be a keresõbe, hogy "paleo kenyér",lehet, kapsz ötleteket, DE csak óvatosan a próbálkozással, én pl. ilyen mákos és hasonló szörnyûségeket nem ajánlanék!

Nincs jelen

#1462 2011-03-21 16:51

Barci72
Tag

Sziasztok! Kenyérpótlás: zabpehelylisztbõl készített lepénykét eszem én is. Semmi ízrobbanás, de legalább valami kenyérnek tûnõ képzõdményt is látok a tányéromon. Hát én kipróbáltam jobb idõszakomban nagy naivan az ún. paleo jellegû kenyereket és a muffinokat. A mákos muffin felért egy bélcsavarodással. Egy darabot ettem csak, mégis. A férjem ott tartott, hogy kihívja az ügyeletet, annyira csikart a hasam, és hétrét görnyedtem a WC-n. Sa-ni véleményét osztom mandula- és dióliszt ügyében. A kókuszlisztet is kipróbáltam, nagyon gáz volt. Tényleg vigyázni kell az ilyesmivel. Akinek semmi emésztési gondja nincs, annak simán bejönnek ezek a kenyérkék és muffinok. A szezámmaggal is vigyázni kell, az is csikar/csavar rendesen. Szóval mint általában az olajos magvak.
Ma le kellett mondanom egy megbeszélést du., mert megint helyzet volt. Délelõtt semmi gond, de nem is ettem rendesen, du.-ra meg jött a WC-re járkálás. Semmi hasmenés, csak az, hogy jön az inger és menni kell, de azonnal. Az ajtóból négyszer fordultam vissza, persze elõtte már többször mentem WC-re. Amikor elindultam, úgy éreztem oké, de mégis be kellett szaladnom nyilvános helyre 2x. Ezek után fogtam a telefont, és lemondtam a dolgot. Most meg itt írom a hsz.-t, és persze már semmi bajom, csak lelkileg vagyok megviselt, mint mindig az ilyen esetek után. Április elején megyek megint a gasztrós dokihoz, de újat mondani nem tud szerintem :(

Nincs jelen

#1463 2011-03-21 21:32

pt
Tag

Sa-ni!

"nem." egy válasz volt, mert mindenféle kütyüket hirdetett valaki, és kérdezte, hogy érdekel e valakit esetleg, de már törölték a hozzászólását.

Barci!

Ez van nekem  is, vagyis ez volt, nekem a Coderit-n és frontin segítenek, de a kajára figyelni kell.

A mai napom például. Keltem 05.30-kor, fél szem coderit-n és 1 szem 0.25-ös frontin bekap. Tettem vettem, fûtöttem, pakolásztam, kutyának kaja, stb. 6.30-kor elindultam munkába autóval, semmi inger, totál normális életérzés.
Munkában 09.00-tõl oktatás volt, de csak fél órát voltam bent, mert menni kellett autóval sürgõsen "X" helyre. Odaértünk, 10 perc után papírmunkáztam és elkapott a kínlódós, parás wc-re rohanok érzés, de csak halványan. Írtam tovább 5 percig, de csak nem hagyott békén, halványan csesztetett. Bedobtam még fél szem coderit-n-t, a számba és elszopogattam, szétrágtam és lenyeltem. Fél percen belül nem volt semmi bajom. Ez után egész nap kint voltam az utcán rohangáltam minden felé, semmi gondom nem volt még egy kis apró gondolat se motoszkált a fejemben, szóval normális életet éltem. Ettem hamburgert is. Hazajöttem, most sincs semmi bajom, ma nem is voltam nagy wc-n, csak pisilni. A holnapi napom 06.30-kor kezdõdik ugyanígy, a folytatás remélem hasonló lesz, vagy jobb.
Az igazsághoz, hozzá tartozik, hogy pár napja ettem 2x is egy jó adag mexikói chilis babot, ami még tegnap este is kínlódtatott annyira, hogy no-spa-t kellett bevennem, szóval a reggeli kínlódás még lehet ennek az utózöngéje volt.

Ha már mész a gasztrós dokihoz és esetleg nincs jobb ötlete, akkor említhetnéd neki, hogy van olyan ibs-es akinél normális életvitelt ad 24 órára egy fél vagy egy szem coderit-n és egy szem 0.25-ös frontin. Aztán, majd mond rá valamit. Szerintem érdemes kipróbálni, ha van kedved. Én magamról tudom, hoy bármit bevállalnék, csak ez a rosszullét tünne el örökre. Persze lehet más másképp van ezzel. Szóval nem akarlak rábeszélni, de nálam bevált.

A kaják.

Hát a máktól én olyan epegörcsöt kapok, hogy majd megpusztulok. Még véletlenül se egye senki +az összes mag ami van a világon mind kínlódtat......stb. már korábbi hozzászólásban leírtam nekem mik nem jók, én mikoet szûrtem ki az étrendbõl.

Ezekhez most hozzá írom a mexikói chilis babot   :)

Nincs jelen

#1464 2011-03-22 19:19

pt
Tag

A mai nap még jobb volt, elég volt egész napra a fél coderit-n és az egy szem frontin 0.25-ös. Totál jó napom volt egész nap.   :)

Nincs jelen

#1465 2011-03-22 21:17

Barci72
Tag

Pt, örülök, hogy jó napod volt :) Ilyenekbõl lehet erõt meríteni :)
Remélem, a dokival meg tudok beszélni pár dolgot majd, köszi a tippeket. Ma csak és kizárólag halat ettem kímélõ zöldséggel (bébirépa, cukkini és társai) és némi tojást. Az igaz, hogy jól vagyok, de baromira kopog a szemem az éhségtõl. (Na, ilyenkor gáz bevenni a metformint, nem is vettem be. Dönteni kell, mi a fontos: a cukorbetegség vagy a bélproblémák...) Szóval valamit valamiért. Én is bevállalok bármit, csak élhessek emberi módon, tudjak közlekedni, ÉLNI stb.

Nincs jelen

#1466 2011-03-22 21:45

pt
Tag

Hát, kérdezz rá, hátha bejön neked is...........nem veszítesz semmit, fõleg, ha nincs jobb ötlete a dokinak.

Nincs jelen

#1467 2011-03-22 22:05

Melcsi_01
Tag

Sziasztok:Kenyér helyett:Kukoricás abonett (dexi néven fut,tescoba kapható kb.185 ft 1 csomag lila és zöld ami glutén mentes)ezzel amikor volt az idõszakom hogy jól  voltam akkor csak ezt ettem kenyér helyett!Zabpehely süti:25dkg teavajon megpirítod a fél kg zabpelyhet(sparba kapható zöld vagy sárga csomagolásba az egyik kis szemû a másik nagy kb:190 ft fél kg) teszel bele 3ek.cukrot (vagy ízlés szerint,inkább ha teheted nyírfacukrot/elég húzós az ára/ de lehet mézet is)3 tojás hogy összeálljon.Aztán sütõpapíros sütõre helyezve kis halmokat teszel kicsit lelapítod kanálal és kb 20-25 percig sütöd!Ez  sem egy nagy ízrobbanás ,( eláll 4-5 napig csak bedobozolva kell tárolni mert kiszárad)de tudod vinni magaddal és ha megéhezel vhol tudsz belõle enni!Zabpehelylisztes csokis piskóta:1 tojás,5dkg teavaj,20 dkg cukor,30 dkg zpliszt,kb.2 dl víz,2 evõkanál kakaó.Tojást cukrot összekeverni habosra ,hozzáadni a zplisztet ,vizet,kakaót.Kb.40 percig sült azt hiszem.De tûpróbával meg kell nézni!Én tettem bele kicsi zselés cukrot és csokidarabokat.Semmi bajom nem volt tõle.Kicsit ragadós a kész piskóta de sztem finom volt!Vagy lehet venni kukoricás ,gluténmentes kenyeret(300g 550 ft).Állagra nem rossz de még nem kóstoltam,majd holnap......

Szerkesztette: Melcsi_01 (2011-03-22 22:09)

Nincs jelen

#1468 2011-03-23 17:09

Sa-ni
Tag

"Az igaz, hogy jól vagyok, de baromira kopog a szemem az éhségtõl."
Csak azért, mert üres a gyomrod... Ez aztán nem nagy eredmény sajnos, és hosszútávon nem is tartható... De a legjobb az, amikor az ember nem eszik és mégis rosszul van, mint én ma. Lassan minden motivációt elveszítek a diétázáshoz :(

Én arra gondolok, hogy AKÁRMIVEL ha helyettesítjük a kenyeret, azaz a lényeg azon van, hogy telítõ ételt eszünk, nem éhezünk, jönnek a tünetek. Szerintem a belünknek az a baja, hogy egyáltalán van benne valami,akármilyen kímélõ is. (A korpás kelt magvas stb. csak rátesz még egy lapáttal...)

Szerkesztette: Sa-ni (2011-03-23 17:12)

Nincs jelen

#1469 2011-03-23 18:02

pt
Tag

Én ma ettem reggelire, rántott husit, rizzsel. Aztán dél felé jött a kenyeres kocsi és ettem kakaós tekercset, meg márvány kiflit (olyasmi mint a fonott kalács, csak kifli az alakja). Ebédkor ettem paprikás szalámit és egy nagy buci kiflit. Semmi gondom a liszttel. Persze ma nem mentem sehová. Holnap munka. Tegnap délután is ettem 3 nagy bucikiflit gyulai májkrémmel és bedobtam mellé egy kefirt. Ez a 3. nap, hogy nem voltam nagy wc-n. Lehet majd vacsi után vagy holnap reggel.....
Jól elvagyok     :)

Nincs jelen

#1470 2011-03-23 20:52

pt
Tag

Ma este ettem rakott krumplit. Csak egy kicsi tejföl volt rajta. Már puffadok is nem kicsit.......

Nincs jelen

#1471 2011-03-23 21:06

Ana
Tag

Pt esti evéseket nem jobb ha kerülöd?
Nekem mindig gondom volt az esti "bekajálással".Nem volt könnyû megszokni,h ne egyek,m nagyon jó érzés jól lakva ágyba feküdni, de egy kis idõ múlva,máris elkezdõdtek a kellemetlen tünetek.Így én inkább hanyagolom, ha nagyon éhes vagyok,akkor is valami könnyût eszem.

Nincs jelen

#1472 2011-03-23 21:20

Melcsi_01
Tag

:(  Ma én is borzalmasan rosszul lettem fél 2 körül.Elõször azt hittem hogy mert éhes vagyok.Így ettem glutén mentes kenyeret.De utánna sem múlt el csak kb.4 ,fél 5 felé.Egyik pillanatról a másikra ahogy kezdõdött!Ilyenkor én is nagyon pipa vagyok.Van még vki rajtam kívül akinél társult egy idõ után a gyomorfájás és hasmenés mellé a szédülés és hányinger?

Szerkesztette: Melcsi_01 (2011-03-23 21:21)

Nincs jelen

#1473 2011-03-23 21:27

pt
Tag

Ana!

Nekem nincs gondom az evéssel este. Jól alszok. A tejföl nem kellett volna és akkor nem puffadnék.....

Melcsi!

Ha nem eszel ne csodálkozz, ha hányingered van és szédülsz, és fáj a gyomrod amiben csak sav van kaja nélkül.

A reggeli, ha dolgozni megyek, nekem is kimarad. Délben vagy kicsit utána szoktam enni, épen mikor van idõm rá. Aztán ha hazaérek akkor bekajálok, fürdés és fekvés.

Az, hogy egész nap nem esztek nem isztok az nem megoldás, mert csak lefogytok, legyengültök, mind testileg, mind immunrendszerileg és szellemileg is elõbb-utóbb.

Nincs jelen

#1474 2011-03-24 09:08

Barci72
Tag

Melcsi, nekem a gyomorfájás, hasmenés, szédülés és hányinger mellé izomgyengeség is társul. Úgy, hogy elõtte nem sokkal ettem, tehát nem az éhségtõl van. Megmérem a vércukromat, 6-7 körüli, ez jó. Az éhségtõl jelentkezõ hasonló tünetek elég jól elkülönülnek az evés után megjelenõ kellemetlenségektõl. Szóval nem tudom, mi ez. Baromi sz@r, fõleg akkor, ha éppen úton vagyok vagy ilyesmi. Na, erre mondta a házidokim, hogy idegi alapon van, meg hogy ne stresszeljek, stb. Hát köszi.
Én pár napja nem eszem még zabos dolgot sem. Maradt a tolerálható gyümölcs, a gyenge zöldségféle és a hal, ill. fehér hús. Így elértem azt, hogy aránylag csendes a gyomrom stb., de ingerlékeny és ideges vagyok. Lehet választani :(

Nincs jelen

#1475 2011-03-24 12:14

Sa-ni
Tag

Pt, engem az is zavar(na), ha egy vagy több napig nincs wc-zés. Nem tudom, az jót tesz-e? Persze ez attól is függ,kinek hogy volt egészséges korában - nekem akkor megvolt a reggeli egy minden nap. (Akármilyen korán keltem, evéssel, kávéval tudtam "szabályozni")
Én azt tapasztaltam, hogy evés után nem jó egybõl lefeküdni.
Émelygés, hányinger nekem is szokott lenni, amikor nagyon erõs bélroham gyötör és már vagy hetedjére megyek wc-re. Nyilván már az undortól kavarodik fel a gyomrom.

Nincs jelen

#1476 2011-03-24 15:56

Sa-ni
Tag

Barci, a tojást sem bírod? (Rántottát, a fõtt puffaszt)

Nincs jelen

#1477 2011-03-24 21:09

Melcsi_01
Tag

Barci!
Mennyi idõ után jelentkezett nálad az izomgyengeség?Úgy érzem ez az egész cirkusz a gyomromban úgy változik ahogy az idõjárás!Ma is rámjött a szédülés és hányinger!De én valahogy nem tudom elhinni hogy idegi alapon mûködne ez az egész!Én elég nyugodt ember voltam amíg nem lett ez a problémám.Azóta meg mióta van,azóta ha rámjön nagyon hisztis vagyok.Néha elviselhetetlenül,inkább nem is szólok senkihez.Ittam ma egy menta teát.Az kicsit összeszedett.Tudtam dolgozni.De hát sajnos nem a tünetet hanem az okot kéne megszüntetni!

Nincs jelen

#1478 2011-03-24 21:18

pt
Tag

Sa-ni!

Engem nem zavar. Én annak idején is 2-3 naponta mentem nagy wc-zni, é nem kávéztam soha.

Ma reggel megvolt a nagy dolog, de még puffadtam a tegnap esti kicsike tejföltõl. Reggel coderit-N és frontin be. Irány dolgozni. Délelõtt kicsit puffadtam, szeleltem, de elmúlt olyan  10 óra felé azóta tök jól elvagyok megint.

Barci?

Tuti jó neked a gyümölcs? Engem puffaszt, fosaszt, beérik bennem mint a cefre.....legutóbb az almával voltam így. Megettem 3-4 darabot, megpucolva. A narancs is meghajt úgy vettem észre, de amúgy is minden ami savas....ezért hanyagolom az üdítõket is....

Melcsi!

Idegi is a dolog, de emésztési is. Ez így párban jár szerintem és ez = IBS    az én fordításomban IdegesBefosástólfélõsSzindróma   :)

Ha rosszat eszek akkor kínlódik a belem, mintha romlott kaját ennék. Erre rájön még +ban a "ha kilépek az ajtón, jaj mi lesz velem? Eljutok oda ahová indultam, anélkül, hogy befosnék?" stb.

És ez gerjeszti magát. Minél kevesebbet hagyod el a házat annál rosszabb a dolog. Minél többször tör rád roham és érzed magad kellemetlenül annál rosszabb a dolog.

Nekem ez a két gyógyszer segít, így elviselem a napjaimat, egyre kevesebb a csalódás, egyre több a szép nap, javuló tendenciát mutatok. Persze ehhez kell, hogy ne egyek rosszat, ha azt eszek akkor kínlódok.....és két lépés elõre 1 hátra....

Szerkesztette: pt (2011-03-24 21:27)

Nincs jelen

#1479 2011-03-24 21:30

pozí
Tag

Rég jártam itt.

Coderittel kapcsolatban még mindig kísérletezõ fázisban vagyok, elég rendszertelenül szedem, kimaradnak a könnyebb, rövidebb napok. Nagyobb csodát vártam tõle, valamennyire használ, mert ha beveszem aznap már nem jellemzõ, hogy elmegyek wc-re, max. este.

Fél szem nekem nem elég, nem érzem meg, egy szem már hatásosabb, de az inger még mindig rajtam van, csak nem vált át kényszerbe. Nem kell hazamenekülnöm a suliból, ami nem hátrány..

Vennék én be többet is, csak nem merek, nem akarok rákapni, és kéthetente íratni, ami képtelenség lenne, mivel az orvosom fel se írná nekem.

Mostanában én is nagyon sokat bûnözök, eszek össze-vissza mindent amit nem kéne, úgyhogy elkezdek szigorítani. Ettõl függetlenül volt 1-2 jobb napom, nem tünetmentesen, de el tudtam menni pár helyre.

Nagyon felmérgesít, ha azt kell hallgatnom, hogy gondolkodjak pozitívan, meg ne forduljak be, mert "FEJBEN DÕL EL", áááh, ettõl kapok hülyét.

Ezt csak azért írtam le, mert az elmondottakkal ellentétben van az egy kicsit, hogyha megiszok 2 sört, teljesen tünetmentes vagyok órákig, oda megyek ahová akarok, 0% félelem, nem keresek wc-t, semmi ilyesmi. Ezért hiszem, hogy kikotyvaszthatnának valami olyan gyógyszert, ami hatásos lehetne, ha valakit tényleg érdekelne, mi van velünk.

Drága Lopedium 1,5 évi szolgálat után bemondta az unalmast, nem hat semmit, csak még jobban szenvedek tõle, mert az inger és a kényszer megvan, csak nehezen jön ki, aminek ki kéni jönnie már reggel.

Kérdeztem korábban valamit, de senki nem válaszolt rá. Nektek is felerõsödik az inger, ha intenzívebben mozogtok, nem csak sétáltok? Én már a lépcsõzéstõl is kivagyok, busz után már futni nem merek, komolyabb testmozgásról már ne is beszéljünk..

Itt a tavasz lassan, ami jó, mert késztetést érzek, hogy kimenjek az utcára, de másrészrõl meg fájdítja a szívem, hogy szép az idõ, és nem mindig tudok kimenni.

Remélem rátok jó hatással van ez a kis napsütés.

Jó hétvégét mindenkinek!

Nincs jelen

#1480 2011-03-24 21:59

Szuszidi
Tag

Nem baj kedves Pozí majd le csillapodsz. A két söröcske meg erõt, bátorságot, s feledést ad. Majd késõbb 3 majd 4 lesz az a kettõ. Amúgy a söröcske is a fejben "dõl el" ott fejti ki hatását! ;)
Legyen szép estétek!

Nincs jelen

#1481 2011-03-24 22:03

pt
Tag

A coderit lassítja a bélmozgást és az agyban az ingert is. Én azért szedem mellé a frontint, mert így voltam ahogy te. Elvoltam, nem kellet wc-re rohannom, de a kis manó ott motoszkált a fejemben és csak csak a wc-re gondoltam. A frontin ezt a felpörgést, vizsgadrukk szerû érzést, "idegességet" "rossz negatív gondolatokat" üti ki. Nekem úgy néz ki bevált ez a párosítás. kopp, kopp, kopp

Nincs jelen

#1482 2011-03-25 10:12

pozí
Tag

Nem nagyon akarok Frontint is szedni, de lehet kipróbálom, ha ennél is jobban rákényszerülök :S

Nincs jelen

#1483 2011-03-25 10:49

Barci72
Tag

Sa-ni, a rántottát jól bírom, szoktam is enni, csak egy bajom van vele, nagyon nem szeretem. De az ember ilyen helyzetben már nem válogathat, ugye...
Melcsi, õszintén szólva nem tudom, mennyi idõ után jelentkezett az izomgyengeség. Egyszerûen arra lettem figyelmes, hogy csõstõl szaporodnak a tüneteim a gyomor- és hasfájás mellett. Azt viszont tapasztaltam, ha izomgyengeség is társul a tünetekhez, akkor hosszabb és kínlódósabb ceremóniára számíthatok. Én is ideges és hisztis vagyok egyébként, ha helyzet van, de a doki szerint ez azért van, mert megindul az adrenalin termelõdése, és ez az oka az idegrendszeri hatásoknak. Nem tudom.
Pt, a gyümölcs nálam jelenleg az almát jelenti, napi egy közepes darab, hámozva, két részletben. Egy fél db délelõtt, egy fél délután. Ennyitõl nincsen bajom. Az elsõ gasztrós dokim azt mondta, hogy a reszelt almát hagyjam állni, jól barnuljon meg, szórjam meg sötétbarna holland kakaóporral, keverjem össze, aztán lapátoljam befelé. Egyébként ez tényleg jó hatású. Nekem legalábbis.

Szerkesztette: Barci72 (2011-03-25 10:51)

Nincs jelen

#1484 2011-03-25 14:27

Sa-ni
Tag

Hát nem tudom, én a kakaót nem tartom esetünkben jótékonynak.
A rántottát majdhogynem olaj nélkül kell sütni, én sajtot szoktam reszelni rá (Pannónia,laktózmentes) úgy finomabb.
Én meg a húsokat utálom igazából, fõleg szósz, szaft, mártás nélkül, natúran. Blöehhhh. Mégis majd' 4 éve az minden nap az ebéd.
A zabos dolgoktól is kezdek undorodni.
De tényleg nem lehet jóllakottságot elérni, ha a kenyeret nem eszed, vagy nem pótolod valamivel. (Ha csak nem tipikus húsimádó valaki, és be bír nyomni annyi húst, amennyi tényleg telíti. Én nem tartozok ezek közé...)

Nincs jelen

#1485 2011-03-25 15:27

pt
Tag

Én tegnap este palacsintáztam, fahéjas-cukrosból bevertem vagy 10 darabot. Ma voltam nagy wc-n 3x, de belefért, mert itthon vagyok. Valahogy reménykedtem, hátha a palacsinta nem hajt meg. Végül is annyira nem is, mert nem puffadtam.....nem kínlódtam.....csak 3x mentem ma, ami nem is volt sietõs 2x, csak normál, a 3. már sietõsebbre sikeredett. Fene tudja......Nekem a szaftos húsoktól pörköltektõl nincs bajom. Épp most megyek ebédelek egy nagy adag csõtésztát finom szaftos pörkölttel.   :)

Pozí!

Én se akarom egyiket se......elhiheted. De mit csináljak? Dolgozni menni kell és nem irodai munkán vagyok, hogy bármikor kiszaladhassak......   :(

Nincs jelen

#1486 2011-03-25 15:59

Sa-ni
Tag

Szinte sehol nem mûködik úgy, hogy a kedves dolgozó fél órára kifáradhat a wc-re munkaidõben, még irodában sem...

Nincs jelen

#1487 2011-03-25 16:11

pt
Tag

Mondjuk nekem ha menni kell, akkor nincs szükségem fél órára   :) fél perc is elég :)
Én ha bent vagyok épületben akkor nincs is bajom, mert ott a wc.
Akkor vagyok bajban, ha távolodom a tõle, a biztos ponttól.
Ha "A" pontban van wc ott jól elvagyok elindulok "B" pontba, az úton rosszul vagyok végem van. Elérek "B" pontba ahol van wc és ott már jól vagyok. Leginkább a helyzet generálja, a szorult helyzet, a félelemmel teli helyzet, a bajt.
Ha itthon vagyok semmi bajom. Jön hozzánk valaki egy ismerõs, akárki, már kezdek rosszul lenni, mert kellemetlen kimenni wc-re elõtte. Utálom a parázást......

Hajnalban megyek melózni....semmi kedvem, de ez van kelhetek 03-kor. Remélem holnap is hatnak a csodabogyók......   Félek, hogy egyszer ezeknek a csoda hatása elmúlik és akkor nem tudom mit csinálok.

:(

Nincs jelen

#1488 2011-03-25 23:54

pozí
Tag

Feltettem egy kérdést a mozgás és az inger/kényszer kapcsolatáról korábban, hogy ti tapasztaljátok-e azt, hogy felerõsödik, engem ez zavar a leginkább mostanában.

Nincs jelen

#1489 2011-03-26 03:20

pt
Tag

Ó, tényleg. Én nem vettem észre ilyet. Ha menni kell akkor menni kell. Ha hasmenés szerû tör rám és elkezdenék futni biztosan erõsödne az inger nálam is. De általában nem futok, ha rosszul vagyok, hanem próbálok diszkréten lepkét eregetni, meg gyorsan coderitet elrágni, aztán fél percen belül egyhül, majd késõbb elmúlik a rosszullét.

Nincs jelen

#1490 2011-03-26 11:43

pt
Tag

A mai napon is hatottak a bogyók. Kissé gázos voltam, de az nem gond. Nemrég értem haza hajnal 03-tól. Eléggé kifáradtam, nem szeretem már a korai felkelést. Jól bekajáltam rizsbõl és tojásban sült husiból, meg borsos paprikás natúr szeletbõl. Asszem kifekszem......pihenek.

Nincs jelen

#1491 2011-03-26 13:27

Barci72
Tag

Sa-ni, ezt az almás-kakaós vackot nem eszem rendszeresen, mert az íze nem a legjobb, de nem tudom, mi alapján, mégis megnyugtatja vhogy a gyomrom, és nagyobb szenvedések után jótékony hatású. Nyilván nem egy nagy tállal eszem belõle, hanem csak pár kanállal, elosztva.
Pozí, én már oda jutottam, hogy csak itthon merek intenzívebben mozogni, mert nagyon rossz emlékeim voltak pl. a busz  utáni futással vagy az uszodával kapcsolatban. Abszolút igaz, hogy az intenzívebb mozgás még rásegít az ingerre, ez pedig fokozza a WC-parát természetesen :(

Nincs jelen

#1492 2011-03-26 15:16

Sa-ni
Tag

Mozgás - nekem ez úgy van, hogy ha végetér a roham, lenyugszik a belem,  nincs több inger, nincs több gáz, akkor (már ha van erõm az átéltek után)  járhatok, futhatok, ugrálhatok, táncolhatok, vissza már általában nem jön.
Ha még szarul vagyok, de már nincs erõm tizedjére elmenni egy újabb görcsös, kiürüléssel nem járó wc-re, akkor ha lefekszek vagy leülök, kevésbé érzem az ingert. De elég felállni, kimenni, megint minden a régi.

Nincs jelen

#1493 2011-03-26 16:08

pt
Tag

De jót szunyáltam.....   :)
Valahogy ez a mozgás futás, dolog nekem nem jellemzõ. Lehet azért mert, ha rajtam a kín akkor szorítom  a farpofám és nem nagyon próbáltam meg futni sose.....

Reggel kollégám mesélte, hogy elindult autóval dolgozni és félúton megcsavarta a hasát. Gondolta, kibírja még beér a melóhelyre. Aztán ment pár km-t és bizony ki kellett ugrania az autóból és kipucsítania az árok szélére. Szóval sokan vagyunk így ezzel, és van aki nem is tudja mi a baja. Neki általában foci meccs elõtt jön elõ ez a baja mint nekünk, egyébként elvan....... Én ilyesmibõl gondolom, hogy idegi is a dolog.

Nincs jelen

#1494 2011-03-26 17:38

Sa-ni
Tag

Hú, azért stresszes lehet az autós munka :( Bár én régen nagyon szerettem utazni.

Nincs jelen

#1495 2011-03-26 20:07

Melcsi_01
Tag

Sziasztok!Azon gondolkozom hogy elmenjek e hipnózisra?Hátha segít!Mi a véleményetek?
És esetleg vki látta az Élõ mátrix címû filmet?Ha vkit érdekel esetleg megnézheti online.
Az élõ mátrix
Kicsit várnom kellet hogy betöltsön.Elgondolkodtató....84 perc.Ha valaki nem látta még és van kedve és ideje  szerintem nézze meg!Egy kis részt kivágtam a tartalomból:Az Élõ Mátrix a gyógyítás új tudománya, a filmben megismerhetjük azt a finoman átszõtt hálót, melyben az egészségünket befolyásoló tényezõk rejteznek. Felfedezhetjük az egészségrõl alkotott legújabb elméleteket, az emberi test-mezõ kvantum fizikájától indulva a szív koherencián át az információs gyógyításig. Tudósok, pszichológusok, bioenergetikai kutatók és holisztikus gyógyítók osztják meg velünk tudásukat, élményeiket és felismeréseiket.

Nincs jelen

#1496 2011-03-27 09:37

pt
Tag

Hát az, stresszes ahogy távolodsz a wc-tõl.....egyre messzebb km-ekre.

Estére be kellett mennem 17-23-ig ismét. Gyógyszerek be és indulás. Nagyon szuperül elvoltam, bár estére már frontinból is csak felet vettem be.

Hipnózis? Próbáld ki.....
Legalább elmondod milyen volt....

Nincs jelen

#1497 2011-03-27 13:00

pozí
Tag

Az a legnagyobb gondom ezzel a mozgással, hogy elkerülhetetlen, és néha akkor rontja el a napom, amikor egész jól érzem magam.

pl.: utcán sétálok, semmi baj, fel kell mennem egy lépcsõn, és erõsödik az inger, a sétálás meg el van rontva. Ha célirányosan kell sietnem valahova akkor meg persze sokkal rosszabb.

Most azon leszek, hogy fokozatosan megpróbáljak minél többet mozogni, mert ez már nevetséges. Régen imádtam úszni, kosarazni például, de ma már nem merek kimenni, mivel ott futni kéne, stbstb.. Ebbõl meg elegem van.

Nincs jelen

#1498 2011-03-27 16:42

pt
Tag

Úgy látom nekem a wc-tõl való távolodás, meg a wc szégyenérzet hozza elõ ezt, neked meg a stálás és wc-tõl való távolodás.......szép kis fóbiák.

Nincs jelen

#1499 2011-03-27 19:16

Barci72
Tag

A WC-tõl való függés nekem is megvan. Borzalmas érzés, elmondani sem lehet olyannak, aki nem élte át. Amikor itthon vagyok, akkor jobb, kivéve, ha valami kaja okoz galibát, mert akkor itthon sem kellemes. De annak sem tudok örülni, ha pl. már 2 napja nem voltam WC-n, mert akkor meg azért parázok, hogy váratlanul valami éppen nem odaillõ helyen kell rohannom. Egyszer voltam úgy, hogy a Media Marktban kellett futnom, ott 2 db helyiség van, persze sorban álltak a nõk. Át kellett mennem a fiúkhoz (éppen nem botlottam bele senkibe...), mert nem bírtam kivárni a soromat a lányoknál. Hát komolyan mondom, senkinek nem kívánom ezt a hercehurcát.
Nekem egyre erõsebb az inger, ha tudom, hogy nincsen lehetõségem WC-re menni. Pedig alapból mondjuk nem kéne mennem. Múltkor egy boltban a pénztárban gond volt a terminállal, engem meg persze már vert a víz 2 perc után. Ha nem én lettem volna soron, max. kiállok a sorból, kimegyek. De amikor az én kártyámmal bíbelõdik a nõ, csak nem hagyhatom ott. Hívta a fõnököt stb., én meg már iszonyú állapotba kerültem a helyzettõl. Na, erre mondjon a doki vmilyen újabb gyógyszert. Az ilyen szituációra felkészülni sem lehet. Csak a nyugtató a megoldás?! :(

Nincs jelen

#1500 2011-03-27 20:01

pt
Tag

A nyugtató önállóan nem segít. Nekem sem segített. A coderit-N segít, de azért ott lebeg az inger csak nagyon halványan és ritkábban jön elõ. Ha frontinnal veszem be akkor meg okés, akkor totál normálisan érzem magam jópár órára, jobb esetben egész nap.....

Nincs jelen

IBDoktor

Láb