#1551 2011-04-08 20:58

pt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Végeztem a komóddal......kapja be az asztalos.   :D

Nincs jelen

#1552 2011-04-08 21:33

Barci72
Tag

Pt, ügyes vagy :) Kis örömök az életben :)
Nekem még megvan nagyon az az érzés, hogy mi lesz, ha futni kell stb. Holott a korábban felsorolt kajáimmal elvagyogatok egy kis ideje. Kimozdulok, de nem teljes még az öröm, ill. nincs egészen biztonságérzetem. Ezt az egész fóbiát is meg kéne szüntetnem már valahogy. Na, de egyszer jöjjön csak egy negatív nap, utána mindent kezdhetek elölrõl...

Nincs jelen

#1553 2011-04-08 23:06

pozí
Tag

Barci!

Talán neked is használna a coderit, egy próbát megérne. Tudom, hogy írtad, hogy a háziorvos nagyon ellenzi, de valahogy meg lehet oldani, végsõ esetben egy új orvossal.

Én sajnálom, hogy nem akkor írattam fel, amikor legelõször rákérdeztem Pt-nél a szerre, nyertem volna fél évet, vagyis lett volna egy jobb idõszakom ahelyett amit végigcsináltam az elmúlt hónapokban..

A diéta meg mindig hasznos esetünkben.

Szép estét!

Nincs jelen

#1554 2011-04-09 11:13

pt
Tag

Jól mondod, ez fóbia + emésztési zavar. Legalább is szerintem.

A coderit segít az expressz gyors bélrendszerem normálra lassításában, meg enyhíti az "agyi" tüneteket is ez által. Hozzáteszem, nincs tõle szorulásom. Totál normális a székletem......végre megint.....

A frontin, meg a feszültséget csökkenti, így nem nagyon alakul ki a stressz, az idegesség, a "merre van már egy wc" "jajj mi lesz ha" érzés. Azt hiszem ez így egy jó kombináció.

Persze az agyban kell lerendezni, de magától nem megy. Látjuk ezt többünk esetében. Évek óta mindenki agyban akarja lerendezni, diétával, stb. De nem megy. Minél több negatív élmény van annál nehezebb ebbõl az ördögi körbõl kikerülni....szerintem ......persze....

Nem vagyok orvos, bár amennyit már utánaolvastam ennek, meg amennyi infót begyûjtöttem, amennyit kísérleteztem gyógyszerekkel, egyéb anyagokkal, nem kizárt, hogy többet tudok a betegségemrõl, mint egy orvos.

És ugye itt vannak az ételek. Sa-ni unszolására lemondtam pár rizikós kajáról és még jobban lettem. 100%, hogy a belünk érzékenyebb dolgokra. Úgymond szerintem a "beleinkre ment az idegesség, a stressz" és így nyilvánul meg.

Holnap megyek megint egy 5 napos távoli munkára, dögivel lesz autós vezetés megint és idegenek szállítása. Már tegnap és ma is bevettem a reggeli coderit adagomat a frontinnal és este is a frontint. És persze holnap reggel is be fogom venni. Úgy vettem észre így még jobban elvagyok, így még könnyebb az indulás messzi stresszel teli helyzetek felé. Jókat alszok, kipihent vagyok, nem kattog-pörög az agyam annyira, valóban hat a nyugtató. Nem vagyok levert, álmos, egyszerûen egy felpörgött szintrõl, normális állapotra sikerült visszaesnem, a gyógyszerek által.

Nem jó a gyógyszer, valóban nem jó. Értem én is. De sokkal inkább ez, mint sem még 1x is az iszonyú gázosodás, hascsavarás, wc-re kell rohannom, mert befosok érzés, ha indulni kell bárhová. És az ehhez társuló fogyás, elgyengülés, bezárkózás a lakásba.

Én dolgozni akarok, normális emberként akarom élni a  napjaimat, kirándulni akarok, nyaralni akarok, ÉLNI akarok.  :)

Jobbulást mindenkinek!

Szerkesztette: pt (2011-04-09 11:14)

Nincs jelen

#1555 2011-04-10 18:35

picike
Tag

Sziasztok.Itt vagyok olvaslak benneteket.Hát velem az történt hogy eltudtam menni hasmenés elleni gyógyszer nélkül dolgozni.De a pánik az  egész úton bennem volt.Most már érzem azért egy 10 perccel elõtte ha wc-re kell mennem.De viszont tegnap reggel 3-szor rohantam vissza wc-re.Nem értem miért marad meg az inger wc-és után,és miért nem tudok egy wc-sel kiürülni.Akkor szerdára kijött az aranyerem,majd meg bolondultam annyira fájt.Kint beszélgetünk a szomszédokkal jött egy inger elindultam hogy jövök wc-re de eljutottam a kapuig már semmi bajom nem volt,ezt eljátszottam párszor.Ma kicsit ideges vagyok mert éjfélre megyünk dolgozni,és elég fáradt vagyok de nem tudok aludni.És holnap 10-ig kell dolgozni.Hülye osztrákok szép kis müszakot találtak ki a gyárba.Ja és ami a legérdekesebb hogy már 2-dik szombaton iszunk jó kis pálinkát amitõl egész jól vagyok vasárnap reggel.max 2-szer megyek wc-re és nagyon jókat produkálok.Jobb mint a gyógyszer.

Nincs jelen

#1556 2011-04-10 20:36

pt
Tag

A szesz is ellazít mint egy nyugtató, ezért jobb tõle.

Nincs jelen

#1557 2011-04-11 13:32

Sa-ni
Tag

Ezt már írta más is, hogy az alkohol javít (nekem azért nem javította másnap a bélmûködésem,viszont nem is rontotta, az akkori átlagot produkáltam másnapokon), de hosszútávon szerintem nem tesz jót a bélnek, fõleg,ha candidája is van valakinek. Én az utóbbi idõben hiába ittam, egyszerûen nem hatott, mintha vizet ittam volna, pedig én is töménnyel próbálkoztam, de 3 után még mindig semmi (felszívódási zavar?) csak a gyomrom mondta azt, hogy "ne többet", de ellazulás, becsípettség nulla - hát én ezért nem kockáztatom az egészségem,így hónapok óta egyáltalán nem iszom, és társaságba se járok. (Nincs kedvem a megvidámodott, egészséges embereket nézegetni- tudom, hogy nem helyes hozzáállás, egyszer majd lehet, változtatok rajta) Bírom ameddig bírom, nem örökre tervezem, de kipróbálom ezt is, hogy javít-e, ha nem bulizok mondjuk fél vagy egy évig.

Szerkesztette: Sa-ni (2011-04-11 13:34)

Nincs jelen

#1558 2011-04-11 15:44

pt
Tag

Én például nem tudok hányni, mióta ez a bajom elõjött. Ha benyelek fél liter töményet és hányingerem is van, ledughatom az egész karom is a torkomon akkor sem jön fel semmi. Ebbõl is gondolok az expressz gyors bélmozgásra. Mintha a gyomorba meg sem állna a dolog, hanem rögtön rohanna tovább a belekbe, onnan meg nincs visszaút.

Sa-ni!

3 tömény még nem sok....csapjál hozzá még 3-at   :D   Meglesz a hatása.

Ez, hogy nem mozdulsz ki csak ront a helyzeteden. Én mikor beteg voltam a gerincemmel 1 hónapig itthon feküdtem. Ha kiléptem a házból már rosszul voltam. Ez után jártam melózni kínlódva kissé. És enyhült a dolog. Aztán jött a Bp.-i autóutak hada ez még nagyobb stressz volt, ezeket is túléltem. Majd mikor itthon kellett melóznom, már nem is voltam rosszul.

Azt akarom kihozni az egészbõl, hogy minél nagyobb stresszhelyzetet élsz túl, a kisebb stresszhelyzetek annál jobban eltörpülnek, vagy meg is szûnnek.

Én javaslom, hogy erõltesd azt a társaságba járást, kimozdulást. Persze gyógyszeres segítséggel ajánlom csak. A nélkül nem hiszem, hogy javulna a dolog, vagyis nem olyan mértékben.....

Nincs jelen

#1559 2011-04-11 16:14

pt
Tag

Tényleg. El is felejtettem. 38.5-es lázzal punnyadok itthon. Ha már úgyis dokihoz kellett mennem, kértem beutalót, labor vizsgálatra. Ma adtam le pisit, meg vért, ha lesz eredmény megírom. Kíváncsi vagyok a sok gyógyszer okozott e valami elváltozást. De remélem nem.

Nincs jelen

#1560 2011-04-11 17:11

pt
Tag

Megjött az eredmény, minden normális, kivéve:

GPT: 53 a 10-41 normális helyett, ez a máj.......nem vészes azt mondták akkor aggódjak, ha 200-800 körül lesz. Nem biztos, hogy csak a gyógyszerektõl van, lehet a szteroidos, hormonos, gerinc injekciómtól is, valamint attól is, hogy tele vagyok rubophennel mivel 38.5 fokos lázam van.

Monocyta is magas 11,2 a 2-9 normális helyett, ez a vírus miatt van feltehetõleg......

Nincs jelen

#1561 2011-04-11 18:27

picike
Tag

Én sem úgy gondoltam hogy mindennap fél üveggel meg kell inni.De azt már sok idõsebb embertõl hallottam hogy a pálinka nagyon jó béltisztító.Nem mindenféle tömény italra gondoltam.Sõt régen aki mindennap lehúzott egy kupicát nem is volt sok betegsége.Én a szomszédba pálinkáztam.Nem bulis helyen.

Nincs jelen

#1562 2011-04-11 20:28

pt
Tag

Nagypapám bõven 80 év fölött jár. Erõsebb, egészségesebb mint én. Minden reggelihez megiszik egy stampó házi szilvát, vagy ebédhez. Többet nem. Szóval nem olyan rossz dolog ez. Lehet bevezetem én is ha itthon vagyok....   :D

Nincs jelen

#1563 2011-04-11 21:13

Sa-ni
Tag

Mindegy, hogy hol iszod, lényeg, hogy hasson :D
Pt, lehet, hogy igazad van, és erõltetni kellene az eljárkálást, de a bulizástól nem a "wc para" tart vissza - úgyis csak akkor indulnék el, ha már jól vagyok,és ebben nem szoktam tévedni, annyi, hogy most már akkor se indulok el, mert minek :)
De az hogy itthon pusztulok, tényleg nem tesz jót hosszútávon, gyenge vagyok mint a harmat, bebuszozni a városba már egy nagy és fárasztó kaland, egy bevásárlástól fél napig dög vagyok és minden nap, egész nap ez a rohadt álmosság, agyi fáradtság.
A coderit annyit segített, hogy ahova még hetente egyszer járok, oda most már - kopp-kopp-kopp - gond nélkül, idõre,pánikroham nélkül eljutok.

Nincs jelen

#1564 2011-04-11 21:14

Sa-ni
Tag

MOndjuk ma már egy és 3/4-et vettem be, mert egy kevésnek bizonyult. Attól tartok, abba a csoportba tartozok, akiknél idõvel romlik a hatás. :(

Nincs jelen

#1565 2011-04-11 21:17

pt
Tag

Nem kell félni, nem tartozol abba. Próbáld ki, hogy elõzõ nap is veszel be felet. Aztán ébredéskor reggel azonnal bedobod a felet. No kaja és indulás. Késõbb lehet kajálni úgymond tízóraizni.

Nincs jelen

#1566 2011-04-12 06:04

Barci72
Tag

Sziasztok!
A diétázás továbbra is hatásos, de annyi szépséghibája van, hogy agyilag változatlan a dolog. Para van ezerrel. Pedig nem fáj a hasam, tényleg nem jön rám a futás, idegileg viszont totális káosz vagyok. Egy bagatell ügyintézésre fél napig rákészülök stb. A bejárati ajtónktól való távolodás kikészít. Annyira berögzült már ez a mechanizmus az agyamba, nem tudom, ki fogja onnan kisöpörni. Mi ez, ha nem fóbia?! Nem tüneti kezelést szeretnék, hanem meggyógyulni. Ha már normális kaját nem ehetek :(
Itt a tavasz, én meg senyvedek a négy fal között, áááááá :(

Nincs jelen

#1567 2011-04-12 08:43

pt
Tag

Ismerõs érzések, ha nem veszem be a coderit és frontin kombómat, akkor hasonlóképpen  vagyok. Más kérdés, hogy a sima ügyintézõs dolgok már engem nem nagyon készítenek ki, de a nagyobb utak gondolata esetén  hasonlóan vagyok. A fóbiák kezelésére olvastam olyat, hogy neki kell menni erõbõl. Keresni kell a szituációkat és túl kell élni, ez által nem jön elõ. Valamennyire igaz ez. Gyógyszerek nélkül ez nem nagyon sikerült, viszont így a gyógyszerekkel mint írtam neki tudtam indulni nagy hosszú utaknak és így a fóbia is gyengült. A közelebbi helyekre induláskor már nem tör rám. Egyébként még mindig azt mondom, hogy a coderit segít ebben a "visszarohangálós nem tudok elindulni" dologban a legjobban.

Gyógyulás..........hát ez utópia leginkább, de jó lenne.....

Nincs jelen

#1568 2011-04-12 10:07

Sa-ni
Tag

Én egy ideje Jarvist szedek, de annak majd késõbb fog kijönni a hatása. De úgy vettem észre, a pánikrohamot (amikor a bél dolgozik, ha mással már nem tud, vízzel, amikor indulni kéne) a Coderit általában kiüti. persze nem akkor, amikor már rajtad van a roham, akkor már cseszheted, át kell esni rajta - órákkal a tervezett indulás elõtt kell bevenni, s utána már nem enni, sõt inni se nagyon.

Szerkesztette: Sa-ni (2011-04-12 10:11)

Nincs jelen

#1569 2011-04-12 10:53

pt
Tag

Bakker azért ennek a mellékhatása nagyon hosszú.............a coderit csak bakkfitty ehhez képest.

Mindezen túl remélem használ neked.
Öcsém Dalsan-t szed neki bevált.....talán az ennyire nem durva.....bár az sem semmi.

Nincs jelen

#1570 2011-04-12 15:15

pozí
Tag

Hát Sa-ni, 3/4 coderit nem sok szerintem, nekem pl. akkor hat csak ha 1 egészet veszek be, fél nem elég, meg se érzem. Nekem (legalább is egyelõre) nem kell nagyobb adagokat szednem, mert ennyi bõven elég, inkább az a baj, hogy kezdek hozzászokni a jóhoz, ezt úgy értem, hogy nem szívesen hagyok ki napokat gyógyszer szedésileg, mert így biztos hogy jól vagyok, nélküle meg vagy igen vagy rohanás.., és nem szívesen játszok az idegeimmel.

Remélem hosszútávon nem lesz ennek nagy ára.

Szép napot!

Nincs jelen

#1571 2011-04-12 15:26

Sa-ni
Tag

1 és 3/4-et vettem be,azaz majdnem kettõt.

Nincs jelen

#1572 2011-04-12 19:05

pt
Tag

Ébredéskor vedd be szerintem az 1 szemet. Induláskor meg szopogass el egy fél szemet. Idõvel majd csökken az adag.......

Nincs jelen

#1573 2011-04-14 00:39

gIBSon
Tag

Sziasztok!

Már több mint egy éve kísérem figyelemmel a topicot, gondoltam itt az ideje, hogy regisztráljak.

Rövid bemutatkozás:

28 éves vagyok, személyi számom egyessel kezdõdik, Baranyai vagyok.

Kb. 2003 óta szenvedek IBS-el. Eleinte a panaszaim jelentéktelenek voltak. 2004-ben egy elég durva influenza utáni antibiotikum kúra rontott a helyzeten. 2006 kullancscsípés, Lime kór, hónapokig szedtem a Maripent. Ez eléggé betette a kaput, de még így sem a betegségrõl szólt az életem.
Aztán 2008-ban durvult be igazán a helyzet: stresszes meló, hajtás, májusban egy atom durva influenza és antibiotikum két hétig. Ez annyira lerontotta az állapotomat, hogy melózni se tudtam már utána. A panaszaim annyira felerõsödtek, hogy kis se tudtam mozdulni itthonról, naponta tízszer vagy többször mentem (halmazállapot: víz), 3 hónap alatt 15 kilót fogytam. Kaptam Normixot meg Kliont, kicsit segített. Nem tudtak semmit kezdeni velem az orvosok. Teljesen befordultam, egyszerûen nem tudtam mitévõ legyek, csak ültem itthon és f**tam meg vegetáltam. Fél  évig tartott ez a nagyon rossz állapot.
2009-re lettem csak kicsivel jobban, de dolgozni még nem tudtam. Ekkor kezdtem csak utánaolvasgatni, hogy mi lehet ez a kórság, ekkor kezdtem nézegetni ezt a fórumot is. Ekkor halottam elõször az IBS-rõl. Megismerkedtem a probiotikum fogalmával, elkezdtem kúraszerûen szedni, meg lassan rájöttem, hogy extrém tejcukorérzékenységem van. Másfél év szószerinti vegetálás után 2010-re lettem valamelyest jobban (grapefruitmagcsepp kúra, fokhagyma hegyek, idõnként probiotikum, vaspótlás, hizlaló tápszerek), már tudtam dolgozni nyáron egy nagyon kellemes szabadtéri idénymunkában. Persze ekkoriban is sok késésem volt a melóból, ekkoriban még elég sok rossz nap volt.

Fél éve már elég jól tudok mocorogni, csak ritkán tesz keresztbe a hasmars. Ezt a relatív jó állapotot így tudom fenntartani:
-reggel egy enterobene ratiopharm, meg néha este is (hatóanyag loperamid-hidroklorid)
-néha egy Frontin a gyengébbõl. Félek a hozzászokástól.
-nagyon fontos: "nagyobb (ami kb. egy egészséges ember normál adagja)"
evés után 1-1,5 órán keresztül semmi folyadék
+
-tejcukor, szénsavas, étolaj, levesek teljes kerülése
-fehérliszt, cukor, alkohol, adalékanyagok minimálisra vétele
-bringa, túra amikor lehet
-rossz napokon minél kevesebbet gondolkodni a betegségen, inkább tanulgatok valamit mindig
-jó napokon pörögni és nem lemaradni semmirõl.

Jelenleg megint meló után kajtatok, és ez úgy vettem észre rontja az állapotom.

Orvosi vizsgálatok:
- gyomitüki: negatív, kis felszínes gyulladás a bél bejáratánál, bélbolhok jók, lisztérzékenységre utaló jel nincs
- béltüki: kanyargós bél, de szerencsére minden rendben.
- laktózterhelés: extrém pozitív kilégzett hidrogén, de a laktózemésztés kiváló (!!??).  Ez állítólag IBS-re vagy vékonybél disbacteriosos -ra is utalhat.
- UH: negatív
- CT: negatív, kisebb gyulladásokra utaló jelek, néhol lecsökkent "ledarált" bélredõk
- vérvizsgálat lisztérzékenységre (antitestek): negatív
- vérkép: negatív, vashiány
- féregleoltás (kb. 6x) negatív
- széklet vér (ez is többször): negatív
- pszichodoki: gondoljak másra, ne stresszeljek ezen, akkor könnyebb

Dilemmák:
-Itt motoszkál folyamat az agyamban, hogy egyáltalán létezik-e ez az IBS egyáltalán...Vagy csak ha nem jönnek rá a dokik a hasmenés okára, akkor ráhúzzák az egészre az IBS-t, mint egy bõrt?
-Ez az egész a Candidától lenne?
-Hátha mégis lisztérzékeny vagyok?

Alap:
a dokik hülyének néznek (amúgy megértem õket, mert amit lehetett az megtettek), nem is nagyon járok már dokihoz, csak nagyon ritkán, akkor is csak megnézni a vashiány mértékét, hogy mennyit pótoljak.

A fórumtársak közül legjobban Sa-ni-hoz tudom hasonlítani a helyzetemet. Az õ írásai között (a korábbi panaszaim jellegét tekintve) nagyon sokszor magamra ismertem, hasonló cipõben járunk.

Ezzel hátha tudok segíteni valakinek:
- nagyon jó minõségû aloe vera lé kúrával én tudtam hízni, a panaszokat csökkentette és a vitaminokat is pótolta,
- sokszor segít a rendes fokhagyma, natúrban, pirítóson szétgányolva
- a házilag sütött kukoricás kenyér nekem sokkal jobb mint a bolti fehér kenyér
  (65 % sima kukorica liszt. A 35 % sima búzaliszt pedig azért, hogy meg tudjon rendesen kelni a kenyér)
- séta, séta, bringa, bringa: ellazítja a beleket

És ami a legfontosabb: Enterobene Ratiopharm. Nekem sajnos csak ez az egyetlen dolog, ami tünetmentessé tud tenni. 
Ha ez nem lenne, sztem idõvel elveszteném megint a munkaképességemet, és visszazuhannék a gödörbe.

u.i.: bocs, kicsit hosszúra sikeredett!
Van valaki még Baranyából (na jó pécsi vagyok)?

Üdv: gIBSon

Szerkesztette: gIBSon (2011-04-14 00:57)

Nincs jelen

#1574 2011-04-14 09:14

pt
Tag

Szia!

"Enterobene Ratiopharm", ilyet szedtem én, de nálam nem vált be. Csak megfogta a hasam kicsit, aztán mikor megindult ugyanúgy ment a hasam tovább. A coderittõl, meg normális a székletem, mert nem megfogja, csak lassítja.

Sok sikert a munkahely kereséshez. Én leginkább azon vagyok, hogy a meglévõt ne veszítsem el. Ha nem lenne a coderit meg a frontin, már tuti munkanélküli lennék.

Na igen....és harcolni kell keményen, menni elõre, küzdeni.....nem elhagyni magunkat......próbálni normálisan élni.

Nincs jelen

#1575 2011-04-14 15:34

pt
Tag

Amit írtál "jarvis"-t, most ezt írják fel boldog boldogtalannak az orvosok, mivel majd ez a cég viszi õket "pihenni" vagyis konferenciára idén...... Remélem beválik, ettõl függetlenül.

Nincs jelen

#1576 2011-04-14 15:46

Sa-ni
Tag

Kössz... De én ezt csak ilyen kiegészítõnek tekintem, a diéta a fõ dolog.
Hát Gibson, te is megjártad a hadak útját :S
Én nem víz halmazállapottal küszködök. De azt már nekem is mondták, hogy nem szabad egyszerre enni és inni.
A diéta nagyon fontos. Az eddig írtakon túl (vízben nem oldódó rostok, fehérliszt, cukor, méz stb. teljes kerülése, zabpehelylsizt fogyasztása helyette) nem sok újat tudok írni.

Nincs jelen

#1577 2011-04-14 19:40

Barci72
Tag

Sa-ni, távol álljon tõlem mindenféle rosszmájúság és hasonlók, csak a saját tapasztalatomat írom le: a venlafaxine hatóanyagtól híztam vagy 25 kilót pár hónap alatt (azóta lement) és szívritmuszavarom is lett. Papírom van róla :( A libidócsökkenést (ill. -megszûnést) már nem is említem. A citalopram sem jobb, ahhoz is volt szerencsém. Igaz, nem futottam naponta többször a WC-re, de amikor mentem, az maga a kínlódás volt. Most a diéta okés, inkább pszichésen terhel meg a sok megvonás. Így kell élnem életem végéig?! :( (Azt már nem is mondom, hogy az evés nem jelent kulináris élményt.)
Jó, nincs futás, erre vártam...
Bevallom, a citalopramból (Dalsan, Seropram) van itthon, de a kardiológus doki hallani sem akar arról, hogy ismét szedjem. Pedig valamivel talán jobb lenne. A diétával meg fõképp.
Kívánom, hogy Neked használjon a szer, és ne legyen semmi mellékhatása.

Gibson, ahogy olvasom, keresed a megoldást. Neked sem voltak könnyû köreid, és jóformán minden lelet negatív. Én most lisztfélét, gabonát egyáltalán nem eszem, így elég jó. Hogy meddig, az kérdéses. Én már belefáradtam a sok küzdelembe, és valahol azt érzem, hogy a gasztrós dokik sem úgy állnak hozzá. Divat lett a lelkizés, így csípõbõl azt mondják, lazulj, ne stresszelj stb. Aki nem élt át olyanokat, amilyen helyzeteket mi, azt sem tudja, milyen. Ha jön lent, és nem tudod visszatartani. Egyszer még az elsõ dokim azt próbálta megmagyarázni, hogy az ember 20 percig képes visszatartani, minek izgulok, ez idõ alatt meg bõven lehet találni egy WC-t. Na, ezt 10 esetbõl 9 és félszer megcáfoltam (a 20 percet). Szóval itt tart az orvostudomány az IBS-sel kapcsolatban. A munkakeresés mint stresszfaktor biztosan nem javít a helyzeteden. Legyen szerencséd a munkát illetõen - is!

Szerkesztette: Barci72 (2011-04-15 05:55)

Nincs jelen

#1578 2011-04-14 21:23

pt
Tag

Öcsémet teljesen rendbe rakta a Dalsan. Kissé vonz a dolog, hogy ki kellene próbálni. De félek is, hogy ha nem válik be és le kell róla állni akkor az meg egy+ kín lesz a jelenlegiken kívül. És még ellenérv, hogy talán a coderitnek nincs annyi mellékhatása....

Nincs jelen

#1579 2011-04-14 22:56

gIBSon
Tag

Sziasztok!

Kipróbálnám ezt a Coderitet. Ti melyik dokinál szoktátok feliratni (gaszto, házi)?

Nincs jelen

#1580 2011-04-15 05:56

Barci72
Tag

Pt, úgy van, ahogy írod. Minél tovább szeded (évek), annál nehezebb leállni vele. Függõség stb. Utána meg még rosszabb. Ezt átéltem, borzalmas.

Nincs jelen

#1581 2011-04-15 09:42

pt
Tag

Gibson!

Házidoki, de egy szlovák fórumozónak a gasztros dokija írta fel, bár nem coderit-N-t, hanem tiszta 15 mg-os kodeint.

Barci72!

És használt valamit? Vagy nem?

Nincs jelen

#1582 2011-04-15 10:06

Barci72
Tag

Pt, a mellékhatások mellett tképpen az IBS székrekedéses változata alakult ki. Ahogy korábban is írtam, nem futottam naponta többször, ill. naponta sem mentem WC-re, ugyanakkor ha mentem, akkor baromi szenvedés volt. A köztes idõben a kiürítetlenség érzése és az elégtelen emésztés szerintem éppen olyan kellemetlen, mint amikor azonnal futnod kell a hasmars miatt. Illetve ha egy pici ingert is érzel, nem biztos, hogy 50 centire van egy WC. Ha az inger elmúlik, akkor meg feszült leszel, mert újabb idõ telik el, mire esetleg el tudsz menni. Gázosodás, bélmorajlás, puffadás rendszeresen. Ami pozitív volt az antidepiben az az, hogy a pánik megszûnt. Ugyanakkor emésztésileg nem lett értékelhetõen jobb. A bogyó elhagyása után pedig szépen visszacsorogtak az életembe az eredeti panaszok, testi és lelki egyaránt. :(
Nekem ez volt. Lehet, hogy másnak bejönnek ezek a tabletták. Én a korábban említett két hatóanyagot próbáltam, többet nem szeretnék szedni semmi ilyent.

Szerkesztette: Barci72 (2011-04-15 10:07)

Nincs jelen

#1583 2011-04-15 10:22

Sa-ni
Tag

Hát nem tudom,mivel több ételre is személyenként másképp reagálunk, talán a venlafaxinra is. Nagyon szimpatikus ez a doktornõ,és a gasztrósom tegnap dobott ki, hogy candida negatív, õ többet nem tud segíteni.  Most akkor mit csináljak?
Mondjuk hízni semmi kedvem,amióta nem scd-zek/éhezek, hanem eszek zabpehelylisztes dolgokat,nem nézek ki olyan jól, mint régebben. (Elképzelni nem tudom, hogy adják ezt fogyókúrára?!) És így is lepukkantam a betegség óta (régen minden percben full igényes, minden hajam szála a helyén- nõ voltam), persze nem a külsõ a legfontosabb, de valamennyit számít, és azért a végletekig nem szeretnék elmenni ebben.
HOgy a szexre hogy hat ki, egyelõre nem megítélhetõ, az utóbbi idõben nem sokszor próbálkoztunk, és volt, amikor teljesen jó volt, 1-2 alkalommal nem volt annyira csúcs, de az a közelgõ menzesztõl is lehetett.
Ami inkább kételyeket támaszt bennem a venlafaxinnal kapcsolatban, az az, hogy majd' egy hónap szedés mellett olyan depressziós napjaim vannak, hogy majdhogynem megmozdulni sincs kedvem.

Szerkesztette: Sa-ni (2011-04-15 10:22)

Nincs jelen

#1584 2011-04-15 12:22

pt
Tag

Sa-ni!

Azt mondják az elsõ két hét a kritikus amíg hozzászoksz. Utána meg már jónak kellene lennie. De ha 1 hónap után még ramatyabbul  vagy, hát....lehet másik bogyóval kellene próbálkozni....

Nincs jelen

#1585 2011-04-15 12:25

pt
Tag

B!

Érdekes.....jelenleg kevés rosszabb dolgot tudok elképzelni, mint a wc-re rohanás pánikja......
Mióta elhagytam a tejes dolgokat teljesen azóta nincs hasmenésem sem laza székletem. Csak az inger van meg ha nem veszek be gyógyszert, szelesedéssel kezdõdik ami tol kifelé mindent, ha rám tör a pánik.

Hát nem tudom......lehet egy próbát megér a dalsan, ha öcsémnek is bejött.....

Nincs jelen

#1586 2011-04-15 14:51

Ana
Tag

Üdv gIBSon itt a fórumon.
Te is megjártad a hadak útját.......
Osztozom a "dilemmáddal",hogy mint olyan "IBS" létezik-e? Nevet kellett neki adni az ok,de,hogy fogalmuk nincsen,hogy mitõl alakulhat ki,és hogyan kezeljék az biztos.
Néha még az IBD-s betegekkel sem tudnak mit kezdeni, okát nem tudják, van rá pár darab gyógyszer aztán akinek esetleg nem hat,annak max. szteroid,aztán viszontlátásra.
Tüneteket összehasonlítva  2 betegség, a véres székletet, és a lázat leszámítva  elég hasonlóak.

Én kb 6hétig tünetmentes voltam.
Mindent ugyan úgy tettem,és ugyan úgy ettem.Semmi nem változott az életemben.Nagyon szépen teltek a napjaim,reggelente 1x inkább keményebbnek mondható széklet.Tegnap elõttig.Amikor már elkezdõdött a szél, nem csak az idõjárásban,hanem idebent is, ami nem jó jel.Ma hajnalban görcsökre ébredtem,aztán irány a wc.
Elõször kemény széklet, utána nyugi.Pár perc ismét görcs,lazább széklet,ismét nyugi.Utána ismét görcs,és nagyon híg széklet,és ismét nyugi,és délig alvás.

Valaki érti ezt???

Nincs jelen

#1587 2011-04-15 15:50

Sa-ni
Tag

Nekem is volt 2007 nyarán egy ilyen, teljesen ok nélküli 95 %-os javulás (normális kajálás, zsemle, kekszek stb. mellett) Borzalmasan éreztem magam, amikor újra észleltem a tüneteket :( Nem tudom a mai napig se a javulás, se a romlás okát.

Nincs jelen

#1588 2011-04-15 15:51

Barci72
Tag

Nekem nem áll szándékomban lebeszélni senkit sem az antidepirõl :), félre ne értsetek. Ismerek olyan emberkéket (fiatalt, idõsebbet), akiknek tuti bejön valamelyik. Nálam viszont összezavart mindent. Az igaz, hogy akkor a pánik megszûnt, de egyéb más baromság lett helyette. Most kínzom magam inkább. Igaz, nyugtatót is két hete vettem be utoljára. Azt mondtátok, neki kell menni a szituációnak. Hát én most azt teszem. Igaz, még csak egyedül, tehát az autóban nem tûrök meg senkit magam mellett (idegent), mert akkor vége a világnak. Kész röhej, komolyan.
Na, most bevallom azt is, hogy megtanultam saját magamnak vágni a hajam, mert egyszerûen nem voltam képes elvánszorogni egy fodrászhoz. Lehet, hogy jó állapotban elindulok, aztán a székben meg rámjön a hasmars. Kinek hiányzik ez?! kezdjek el magyarázkodni?! Megszoktam ezt az örök elkerülõ életet, sajnos. Most meg nem tudok kilábalni belõle :(
Sa-ni, még felépíted a gyógyszert, vagy már a teljes napi adagnál tartasz? Nekem anno 6 hetet mondtak türelmi idõnek. Addig meg sok mindenre számíthatsz (felerõsödött tünetekre pl.), amíg beáll az egész.

Nincs jelen

#1589 2011-04-15 16:52

Sa-ni
Tag

De Barci, ha nem eszel, akkor se úszod meg a dolgokat? Pl.szombat délelõttre kérsz idõpontot, és éhgyomorra mégy.
JArvis: 1 hónapig volt 75mg, most lett emelve 150-re.

Nincs jelen

#1590 2011-04-15 17:27

Barci72
Tag

Megszoktam sajnos régrõl azt a szertartást, hogy totál kiürülve megyek el itthonról :( Az a baj, hogy nem tudom, mikor van vége. Mert utálok 3x visszafordulni, plusz útközben WC-t keresni. Ez annyira gáz, tudom. Jó, pár hete a diétás megszorításokkal elég jól elkóborlok erre-arra. De önmagában az a helyzet, hogy ülök a fodrásznál a székben és végigszorongom az egészet, ettõl már kiver a víz. Na, erre lenne jó a Coderit.
Jarvis: ha a 150-essel is végigcsinálsz 4 hetet, és semmi változás, akkor én bogyót váltanék.

Nincs jelen

#1591 2011-04-15 17:59

pt
Tag

Viccces, de a fodrász engem is tönkre vág. Szakad rólam a víz míg megnyír rendesen. Még jó, hogy gyors a keze.
Mostanában elõtte coderit, frontin be és csak úgy megyek oda. Valami iszonyat stresszfaktor.
Kész röhej........az egész.......  :D

Nincs jelen

#1592 2011-04-15 18:08

gotty
Tag

..fel a fejjel, kedveseim, én erre is találtam megoldást:házhoz jön a fodrász!::)szép estét!:)

Nincs jelen

#1593 2011-04-15 18:27

Sa-ni
Tag

"Megszoktam sajnos régrõl azt a szertartást, hogy totál kiürülve megyek el itthonról sad Az a baj, hogy nem tudom, mikor van vége."
Tudom, Barci, én is pont így voltam vele, és ez a betegségem elsõ éveit még jobban meg is nehezítette. Mert egészségesen nekem is az volt (úgy 23 évig), hogy felkelés, reggeli, kávé, wc, zuhanyzás, és tisztán, szépen, jó közérzettel irány a dolgomra, wc aznapra elfelejtve.
És nehezen vettem tudomásul, hogy ezt most már így nem lehet. Pl.olyan volt a munkarendem, hogy dél körül hazajöhettem volna 2-3 órára (ami akkor még elég lett volna) és mégse mertem a délelõtti szakaszra csak úgy reggeli + wc nélkül elindulni. Ma pedig már így csinálnám.
Kényszerhelyzetekben, pl.orvosnál várakozásnál jöttem rá, hogy ha nem eszek (és nem is nagyon iszok) akkor nem indul meg maga a folyamat akár reggel 8-tól délig, vagy 2-ig is el lehet lenni. (Más kérdés, hogy szédülve,fejfájással, fáradtan, stb. tehát mindennapokhoz munkához. iskolához nem az igazi, de alkalmi ügyintézéshez elmegy)
Ha már beindult a folyamat, akkor nehezebb kontrollálni, mint ha el se hagyod, hogy kezdõdjön, én azt tapasztaltam. Szerintem nyugodtan próbáld meg a reggeli éhgyomorra intézkedést. (Amikor pl. dél körül azért haza tudsz menni, olyan napokon)

Szerkesztette: Sa-ni (2011-04-15 18:29)

Nincs jelen

#1594 2011-04-15 21:49

pozí
Tag

Sziasztok!

Hát nekem a coderit nagyjából oké.. A probléma az, hogy beveszem reggel miután 1-2szer elmegyek wc-re, utána egész nap nem tudok elmenni, ha akarok sem, és ez néha zavaró, mert érzem, hogy kellene és a kanyarban van a  dolog, de egyszerûen nem jön, még akkor se ha rágyújtok, pedig általában ilyenkor automatikusan irány a wc.

Pedig üres gyomorral indulok el itthonról, 2-re érek haza kb. akkor eszek elõször. Nem értem mi mocorog bennem.
Valahogy kihúzom persze a gyógyszerrel, mert nem kell rohangálnom wc-re, de akkor sem a legideálisabb, nem felhõtlen a boldogság. Persze a gyomromat nem kényeztettem el mostanában, rég ettem fõtt ételt, mert most minden másra kell a pénz. Lehet ez is betesz.

A másik kellemetlen dolog a folyamatos álmosság, ami szerintem már kezdi a kóros határát súrolni, alig tudok ébren maradni, már délben álmos vagyok, pedig sokszor 9-ig alszom. Nem vagyok fent túl sokáig, napi 8 óra mindig megvan, sõt, általában több, mégis néha délután kell aludnom, vagy ha ezt nem teszem, használhatatlan vagyok, mint a mosott sz@r. Tud valaki erre megoldást?

Kétlem h a coderit miatt lenne ez, mert korábban is folyton álmos voltam, de akkor is nagyon zavaró, ez a félkóma.

Szép estét!

Nincs jelen

#1595 2011-04-15 22:16

pt
Tag

Rakd az ágy mellé és ébredéskor azonnal vedd be. Az ébredés legyen 1 órával az indulás elõtt. Az 1 órára csinálj programot magadnak reggelrõl. Frontinnal kombinálva sokkal jobban hat, de ha félkóma vagy azon ez csak rontana.
Nem próbáltál valami vitamint? Hátha felpörgetne.....

Nincs jelen

#1596 2011-04-15 22:20

pt
Tag

Én ma bûnöztem egyébként, délután megettem egy snickers-t, aztán vacsinál francia salátát túrtam be hal rudacskával és kenyérrel, késõbb filmezés közben pedig édes csokis lekváros teasütivel pakoltam magam tele. Rég ettem már ilyeneket, bûnbe estem. Viszont 2 napja elkezdtem szedni a probiotikumot amit még jó pár hete vettem, és jónak tûnik a hatása, mert nem puffadozok.........jelenleg. Biztos segít emészteni.......vagy csak képzelõdöm...

Nincs jelen

#1597 2011-04-16 10:19

Ana
Tag

Én is bûnözök,sok itt a bûnözõ.
Meki,és 1 tábla mogyorós milka? :) 
Néha úgy vagyok vele,"na nehogy már ne egyem meg amikor annyira szeretem"
Nem kávézom,nem cigizek, és még ne is egyek?????

Pt melyik pro-t használod?

Nincs jelen

#1598 2011-04-16 19:01

Sa-ni
Tag

Én is bûnözök, gofrit eszek (natúran), mert f...om kivan az állandó sütögetésbõl.Bárcsak lehetne készen kapni valami zabpehelylisztes nyammognivalót!

Nincs jelen

#1599 2011-04-16 23:06

Sa-ni
Tag

Az álmosság tuti nem a coderittõl van. Azt hittem, a candida mellékhatása, de az ibs is okozhatja. Ha találsz rá valamit, szólj, mert engem is kikészít. Én vitaminnal és sok kávéval próbálkozom ellene - amit nem szabadna. Szójalecitin (buerlecithin) nekem régebben bevált - de candidára nem lehet szóját :S
A zuhanyzás illetve kevés séta rövid idõre frissít. (Meg az, ha jól felb..nak idegileg :D )

Nincs jelen

#1600 2011-04-16 23:37

pt
Tag

Highland:Bioflora

Most értem haza egy kis kerti sütögetésrõl. Bevertem 3 hamburgert. De jól esett.
Elõtte egész nap nem volt semmi bajom, persze induláskor egybõl rohanás wc-re. Ez után negyed szem coderit lenyel, negyed szem elszopogat és 10 perc múlva indulás. Nem volt gond így 18 órától 22 óráig. Ekkor már ugye tele zabálva és fél liter fanta után kissé bennem volt a "feszültség", de nem volt vészes. 23-ra értünk haza. Most irány aludni...

Nincs jelen

IBDoktor

Láb