#2001 2011-03-29 22:15
- sibi
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Kisérõjelenségek
Breki, nekem ugyanilyen tüneteim szûkület és tályog miatt voltak, de nem akarlak ijesztgetni.Biztos lehet más is, ha napokig nem múlik, szerintem keresd a dokidat.
Nincs jelen
#2002 2011-03-30 15:01
- Breki
- Tag
Köszi,elmentem hozzá.Vett labort a crp emelkedett de azt mondja nem vészesen,általában virusos fertõzéseknél szokott ilyen lenni.2 hét mulva úgyis ujabb béltükrözés,majd beszélek vele lehetne egy egy kontroll enterographia-t csináltatni,mert a belsõ szerveket is átnézik olyankor..csak jó lenne most MR már annyi CT-rtg-izotóp volt,nem akarok többet.Ha van tályog az gondolom kiszurja akkor,remélem tudok vele beszélni róla,hogy megcsináljuk.
Nincs jelen
#2003 2011-03-30 15:55
- sibi
- Tag
Breki, a szûkülettel nekem nagyon rosszullétkor sem volt túl rossz vérképem (20-30 körüli CRP és sülyedés), béltükrözéssel meg nem láttak semmit, lévén a vékonybélen volt 2 szûkület és tályog. Én meg csak mondtam, hogy kurva szarul vagyok, már csak a medrol segített valamelyest talpon maradni, így küldtek el ct-re. Mitmondjak, nem siették el, egy évig kínlódtam. Kérjed az mr-t mielõbb.Jobbulást.
Nincs jelen
#2004 2011-04-06 11:21
- kicsikatica
- Tag
Sziasztok :)
Elég új vagyok itt de nagyon örülnék ha segítenétek.3 éve vagyok crohn beteg(most 19 éves vagyok) és ezalatt az idõ alatt elég sok mindent tapasztaltam a járulékos tünetek közül de most olyan kezdõdött amim eddig még nem volt.Elõször elég erõsen megfájdul a hasam majd ezután elkezdenek az izületeim is fájni.Ez járulékos "nyavaja" vagy valami más? Van összefüggés hogy elõször a hasam majd az izületeim fájnak?
A választ elõre is köszönöm:Kata
Nincs jelen
#2005 2011-04-06 11:34
- gotty
- Tag
szia kicsikatica!:)üdv a fórumon!:)...én se vagyok régi itt...de crohn beteg már 20 éve.....nekem is szoktak fájni az izületeim, és szerintem összefügg a kettõ....a tavaszt meg pláne nem szereti!..remélem, már jobban vagy!:)...én szoktam bevenni fájdalomcsillapítót, ha nehezen bírom!...szia, szép napot neked, és minden betegtársamnak!:)
Nincs jelen
#2006 2011-04-06 12:12
- kicsikatica
- Tag
Gotty köszönöm a gyors választ :)
Lehet hogy az én izületeim se kedvelik a tavaszt mert kb 4 hete kezdõdött.Te milyen fájdalomcsillapítót szedsz?Nekem sajnos nem bírja a hasam se a nurofent se az algoflexet.Ezeken kívül melyik jöhet még szóba?
Nincs jelen
#2007 2011-04-06 12:17
- gotty
- Tag
..én a panadolra esküszöm, ezt bírja a gyomrom is...és hat is...legalább is nekem....egyébként a kifejezetten izületi panaszokra felírt gyógyszereket a bélbetegek nem is szedhetik, legalábbis én úgy tudom......Voltaren kenõcsöt szoktam használni még, meg térdgumit!...üdv!
Nincs jelen
#2008 2011-04-09 17:03
- Frankie
- Tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy 2009 novemberben mütöttek perforácioval, 4 honap sztoma, majd záro, azóta minden héten iszonyat migrénem van, ha változik idõjárás. Látásommal is gond lett, ilyen úszó kis leváló izék vannak a szemembe, nem tudnak vele mit kezdeni, és állando jellegel úsznak a látóterembe.
Ezen kivül, ha elkap a fejfájás, akkor kar zsibbadás, szédülés, rosszullét, hányinger, fáradság.
Nem tudom mit tegyek
Nincs jelen
#2009 2011-04-09 20:10
- sibi
- Tag
Frankie, szerintem menj orvoshoz. A háziorvos csak tudja, merre felé indítson, hogy kivizsgáljanak.
Mielõbbi jobbulást neked.
Ui.Engem 2009. dec.-be mûtöttek, aztán voltak hasonló tüneteim, ha nem is mind. Volt olyan doki, aki azt mondta, hogy az altatástól.Közben mult az idõ és nagyjából mostanra rendezõdött.
Nincs jelen
#2010 2011-04-10 11:50
- Tim72
- Tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy észlelte-e valaki a Budenofalk hab használata során, hogy a wc papíron világos piros, nem túl nagy mennyiségû vér található. A vastagbéltükrözés után kaptam múlt hét hétfõn a Budenofalk habot, és tényleg használ, csak nekem eddig ilyen rendszeres vérezgetésem nem volt.
A segítséget elõre is köszönöm! További szép napot mindenkinek! :)
Nincs jelen
#2011 2011-04-10 12:31
- Andráska
- Tag
Én!
Azt nem írtam le,hogy tavalyi mûtétemnél még korrigálta az almányi nagyságú sérvemet.3 hónappal ezelött vissza
kerültem Esztergomba,de akkor még konzervativ kezeléssel valamennyire javult az emésztés.Akkor mondta a fõorvos hogy nagy baj lett volna ha újra operálnak,mert hálót is kell beültetni.
Nincs jelen
#2012 2011-04-10 13:48
- Frankie
- Tag
Sziasztok
Sibi voltam, nem egyszer, sajnos itt szlovákiában nem igazán érdekli az orvosokat ez. Gondolom egy CT, vagy MRI kellene, meg neurologus.
És ha még nem lenne elég ez, most kb pár hete elkezdõdött a csipüizület begyulladása, amire nem volt példa 3 éve már. 1 hétig nem birtam felemeleni ajobb lábam, most 2 napja a balt.
Nincs jelen
#2013 2011-04-10 22:57
- Ede
- Tag
Sziasztok! Frankie, szteros idõszakban és utána egy ideig velem is sokszor volt ez a fejfájás dolog, kegyetelen rossz. Frontokkor napokig erõs csillapítókat szedtem, bár nekem nagyon borzasztó hányingerrel indult. Mostanában már nincs.
Hasonló idegrendszer tüneteim akkor voltak, amikor B12 vitamin hiányom volt. Nem tudom, már melyik, de itteni topikban írt valaki róla, és miután kaptam pár injekciót, megszûntek azok is. Próbálkozz magneB6-tal egy ideig. Jobbulást!
Nincs jelen
#2014 2011-04-11 08:56
- Ani75
- Tag
Szia Tim72!
Nem lehet, hogy a vérezgetésed nem a hab, hanem még a tükrözés eredménye? Én két hete voltam tükrözésen, szintén a Budenofalk habot írta fel a doki, de hiánycikk volt és csak egy hete tudtam beszerezni. Ennek ellenére a használat elõtt, a tükrözés után volt pici vérezgetés, véres nyálka. Ezért gondolom, hogy a tükrözés okozhatta, de azóta szerencsére elmúlt és a hab is használ. Azért, ha továbbra is fennáll, szerintem hívd fel a dokit és kérdezd meg!
Jobbulást!
Nincs jelen
#2015 2011-04-11 09:59
- Tim72
- Tag
Szia Ani75!
A tükrözéskor már mondták, hogy a végbél vége gyulladt, többek között ezért kaptam a Budenofalk habot. Nekem még ott van a sipolyom is, aminek az egyik vége a záróizomnál van. Ennek a környéke is gyulladt, szóval vérezgethet bárhonnan, csak az a furcsa, hogy a hab használata óta többször tapasztalom. Nem nagy mennyiség, nem vészes. Egyébként a hab tényleg használ, bár neálam nem olyan gyors az eredmény. A dokihoz amúgy is mennem kell, ha meg lesz a szövettan. További szép napot! :)
Nincs jelen
#2016 2011-04-11 12:06
- Frankie
- Tag
Szia Ede
Én csak pentasán vagyok, bár az elmúlt 3 honapban elkezdett nyákos és néha kicsit véres lenni a széklet, de csak napi 1-2 alkalommal van abszolut nem hasmenéses, ezért tanácstalan vagyok, hogy megtükröztessem e magam, illetve engedjem e megint a szteroidot, amitõl 2009 végén majdnem meghaltam, perforácio, majd szeptikus sokk, vérmérgezés, 3 nap kóma, majd 4 hónap felépülés.
A B vitamint viszont elkezdem szedni, lehet benne valami..
Nincs jelen
#2017 2011-04-11 14:26
- bixi
- Tag
Tim72, Ani75!
Nalatok mit jelent, h hasznala hab? milyen tuneteket enyhitett, illetve mi lett jobb?
engem amikor februar vegen tukroztek, akkor utana 1 hetig veres hasmenesem volt, majd az elmult, aztan marciusban en is kaptam budenofalk habot. azota (nem tudom azota se hogy mitol) amiota hasznalom nekem is elkezdodott megint a verzes. eloszor csak a papiron, de mostmar ott jarok, h reggelente veres folyadek folyik ki belolem, aztan napi egy normal szeklet es ennyi. semmi mas tunetem nincs egyebkent. szedem a medrolt is mellette.
szerintetek lehet, h a habtol van ez?
amikor emlitettem a dokinak, o annyit mondott, h ahogy a hab szivodik fel , ugy esetleg felmarhatja a kulso szovetreszt, de akkoriban meg csak a papir volt nekem is veres.
tanacstalan vagyok.
verkepem remek, 1.5 CRP, es minden mas rendben....
Nincs jelen
#2018 2011-04-11 15:13
- marcsi0727
- Tag
Hááááááááát, szerintem valami baj van, de az biztos, hogy nem a hab miatt véres széklet. Sürgõsen dokihoz kell menni!!!
Nincs jelen
#2019 2011-04-11 15:21
- Tim72
- Tag
Szia bixi!
Nálam azt jelenti, hogy lassan ( ténlyeg lassan) nyugodtság van az alfelem környékén. Kicsit megnyugodott a sipolyom (nyílt, külvilág felé kacsintó fajta!), és a végbélnyilás is kevésbé gyulladt. Ennyit érzékelek. Azon meg, hogy ez mennyire tartós javulási tendencia, már nem is agyizok.
A betegtájékoztatóban azt írják, hogy a Budenofalk hab mellékhatásként nem gyakran, de okozhat aranyeret, bélrepedést és végbél vérzést.
Mondjuk engem is a frász tör ki, amikor vérezgetést tapasztalok a papíron. Emlékeim szerint, amikor ideiglenes sztómát kaptam, és az elsõ pár éjszaka vér is csorgott a zsákba, akkor azt mondta a dokibácsi, hogy ez teljesen normális, amikor regenerálja magát a bélfal. Ebbõl a logikából adódik, hogy a gyulladás gyógyulásakor is lehet vérzés. Egyébként megjött ma a szövettanom. Mit mondjak, 1 év=3 mûtét, és 1 év=3 vastagbéltükrözés után ismét aktív a kis drága. Mondjuk édes, hogy szinte semmi gyógyszert nem adtak a tavalyi évben a mûtétek után. Na most kaptam. Imuran 50 mg+Pentasa 3*1000, és a Budenofalk hab. Hát innen szép a gyõzelem! :cool
Nincs jelen
#2020 2011-04-11 15:28
- Tim72
- Tag
De ha ilyen mértékû a vérzésed, akkor Marcsinak igaza van, orvossal kellene megbeszélned. Nekem a sebészem is mondta, hogy a sipoly miatt elõfordulhat a vérzés, de 2 hét múlva megyek a gasztroenterológushoz, akkor megemlítem neki. Nincs egy hete, hogy vastagbéltükrözésen voltam ( mondjuk nekem csak picit vérzett utána, de kellett 5 nap, mire megnyugodott a szervezetem), a sebész 1 hónapja csinált sipoly szondázást és RDV (fizikális végbélvizsgálat). Már akkor mondta, hogy szerinte végblgyulladásom van, és tényleg. Ja, és februárban voltam MR-n is. Egyébként a laborom nekem is szép volt, CRP= 0,85, viszont a süllyedésem 30 volt, már látszott hogy gyulladásban vagyok.
Nincs jelen
#2021 2011-04-11 18:39
- Ani75
- Tag
Szia bixi!
Nálam most tényleg bejött a hab, ugyanis, miután lejárt a Remicad-em, másfél hónap után sikerült rögtön visszaesnem. Véres, napi nyolc sürgetõ széklet elég rossz volt. Ezután volt a tükrözésem két hete, ami aktivitást igazolt, de mivel az Imurán nagyon elrontotta a vérképemet, arról leállítottak, így maradt a Salazopyrin, ami mellé a habot ajánlották. A tükrözés után a vér mennyisége egy kicsit megnõtt, de a habot csak egy hét után tudtam elkezdeni használni. (Nem bírtam beszerezni.) Most egy hete használom, de már a második után éreztem az eredményét, napi egyszeri székletem van, ami ugyan még nem formált, de már legalább nem véres és nem is sürgetõ. Nekem az alsó bélszakasszal van bajom, gondolom ezért jó a hab.
Az orvos véleménye szerintem is az elsõ, próbáld kifaggatni!
Jobbulást Neked!
Nincs jelen
#2022 2011-04-13 10:36
- Frankie
- Tag
Sziasztok
Érdekelne a véleményetek:
2004-ben CU-t állapitottak meg nálam, majd Salofalkot szedtem, prednisonnal, pár hét után teljesen tünetmentes voltam, abbahagytam minden gyogyszer szedését, és nem is mentem orvoshoz 2009 õszig, amikor hasmenés, kis vér, görcsök, majd tükrözés, és láttam énis, h nagyon csúnya volt a bélfal, azonnal megint salofalk+prednison, de nem múlt el, hozzájött még egy torokgyulladás,a mire 24 órás bivalyerõs antibiotikumot kaptam, majd elkezdett szurni a hasam bal oldala pár napig, majd egyik reggel arra keltem, hogy perforált a bél, kórhaz, sztóma 4 hónapig, záró, majd elkezdtem alternativ gyogymodokat (Bioptron lámpa, Kinai akkupunktura+bogyók, Flavon, probiotikumok, diéta, és idén januárig abszolut jól voltam, már ettem bármit.
Februártol elkezdett véres lenni a széklet, ami napi 1, max 2-szer van, soha nem megy a hasam, abszolut tökéletes, csak nyákos és véres majdnem mindig mostmár, és elkezdett fájni is itt ott pár percre a hasam, kaja után fõleg, csak este. Szédelgek néha, meg gyenge vagyok, pedig felhiztam pár kilót, és mozgok is, meg nem stresselek.
Kérdés, hogy most ha elmegyek gasztroshoz, akkor tuti tükrözést akar, amit nem szeretnék, hiszen megint szétmehet a bél + megint szteroidot akar kiirni, ami meg nálam eprforációt okozott 2009-ben.
Igy nem merek semmit szedni és tükröztetni.
Mit tennétek helyembe?
Nincs jelen
#2023 2011-04-13 11:18
- gotty
- Tag
..kedves Frankie!..azt kérdezed, mit tennénk a helyedben...nos..én a helyedben elmennék dokihoz, mégpedig sürgõsen!....és csak utána gondolkoznék azon, hogy mit mondott!remélem, jobban leszel...üdv!
Nincs jelen
#2024 2011-04-13 11:37
- sibi
- Tag
Frenki, végigolvasva dióhélyban írt történetedet szerintem a legnagyobb hibát ott követted el, hogy 2004 után semmi fentartó kezelést nem kaptál és nem jártál rendszeresen kontrolra. A 2009-es nagyon durva gyulladásodtól perforált a bél és nem a szterótól vagy a tükrözéstõl. A szterónak segítenie kellett volna , vagy nem reagált rá a szervezeted, vagy már késõ volt.
Alternatív dolgok jók lehetnek, de csak a gyógyszerek és rendszeres orvosi gondozás mellett.
Most pedig irány az orvos, amíg baj nem lesz.
Üdv, sibi.
Nincs jelen
#2025 2011-04-13 11:50
- szliva
- Tag
Szia Frenkie.
Én Is Csak Azt Tudom TanÁcsolni Amit Az ElÖttem Szolok,hogy IrÁny Az Orvos,És TessÉk Szedni A GyÓgyszereket,mielÖtt Nagyobb Baj Nem Lesz Megint.
A GyÓgyszerek Mellett ,meg Lehet MÁs Alternativ GyÓgymÓdokkal PrÓbÁlkozni,de Karban Tartani(szinten),csak A GyÓgyszerek Tudnak.
KitartÁs,És Ha MuszÁj TÜkrÖzni,az Orvos Úgy Is Tudja Meddig Mehet El,hogy Ne Legyen Bajod,És Ott LÁtja IgazÁn Mennyire Vagy Begyulladva.
Fel A Fejjel,És Hamarosan Jobban Leszel!szliva
Nincs jelen
#2026 2011-04-13 14:35
- okina76
- Tag
Kedves Frankie,
nekem mindig azt mondja az orvosom, hogy a gyógyszereket nem azért kell szednem, hogy elmúljanak a tüneteim, hanem azért, hogy ne jöjjenek újra elõ.
Mihamarabb menj el orvoshoz, te is tudod, mik lehetnek a következmények, ha nem teszed. Ezen most át kell esni, ha tükrözéssel, akkor úgy, normális orvos tekintettel van az állapotodra.
Bátorság
Nincs jelen
#2027 2011-04-15 13:16
- andifeher
- Tag
Sziasztok!
Én ezt olvastam lehet hogy ez segít?
A tünetek enyhítésében szerepe lehet a stresszhelyzetek elkerülésének és helyes kezelésének, de akár a bélflóra-egyensúly helyreállításának is.
Vagy ez csak általánosság?
Nincs jelen
#2028 2011-04-15 15:06
- Marthuska
- Tag
Szia Andifeher! Én csak a saját véleményemet írom le most! A stresszhelyzetek kerülése mindenképpen segíthet a tünetek enyhítésében. A kezelés sem mindegy, mert ha nem a megfelelõ gyógyszert írják, akkor csak árthat. Annyira nem is nagy a választék a gyulladásos bélbetegségek kezelésére szolgáló készítmények terén! Pl. ugyanolyan hatóanyagú gyógyszerek vannak (lásd 5ASA készítmények), különbözõ nevekkel, különbség, hogy az adott gyógyszer melyik bélszakaszon oldódik ki. Vannak, akiknél az immunrendszerre ható Imurán jól beválik, így könnyebben érhetnek el tünetmentességet. Durvább esetekben jöhet a szteroid vagy a biológiai kezelés, na és egy-két antibiotikum. De, végleges gyógyulást egyik sem ad.
Gyulladásos bélbetegségben a bélflóra egyensúlya SZERINTEM, már annyira felborult, hogy a probiotikumok azt már helyre nem állítják, esetleg javítgatgatják egy kicsit. Antibiotikum kúra esetén persze, mindenképp javasolt a probiotikum.
Nincs jelen
#2029 2011-04-16 10:18
- Frankie
- Tag
Sziasztok
Voltam dokinál, azt mondta ne féljek, ez normális, néha kis vér. Nincs hasmenés, görcsök, sem láz, sem fájdalom, igy nincs gyulladás. Megnyugtatott, hazajöttem.
Vettem kalcium-magnezium-zink vitaminokat, azt szedem most, hogy ne fájjon a derkam (izületi gyulladás)
Tibeti gombát meg abbahagyom, mert amig ittam addig volt vér, meg gond, most nem iszom 1 hete, és semmi gond.
Nincs jelen
#2030 2011-04-21 15:33
- zsebi
- Tag
Sziasztok,
segitseget szeretnek kerni toletek. Nem reg diagnosztizaltak nalam a crohn-t. Korhaz utan vagyok, de nem operaltak csak szteroidot kaptam, meg egy csomo infuziot, mert ki voltam szaradva, le voltam gyengulve.
Ma reggel viszont azt vettem eszre, hogy az egesz testemet apro, tuhegynyi holyagocskak boritjak, amiket ha megkaparok a kormommel, akkor kipukkannak es viz jon beloluk.
Az lenne a kerdesem, hogy lehet-e ez valamelyik gyogyszer mellekhatasa? Budenofalkot es Pentasat, valamint Pazolexat szedek (refluxra). Esetleg ez a betegseg velejaroja?
Elore is koszonom a valaszokat.
Tunetmentes, szep napot mindenkinek,
zsebi
Nincs jelen
#2031 2011-04-21 16:36
- Agi87
- Tag
Szia zsebi!
Ilyen tünetet én is tapasztaltam. A gyógyszereid közül én a Pentasát szedtem akkor. És a napfény hatásának tulajdonítottam ezt a mellékhatást akkor, mert a lakásban nem volt ilyen panaszom, de ha kimentem a napfényre akkor igen. Nekem magától elmúltak, de nem szabad kivakarni.
Nincs jelen
#2032 2011-04-21 17:56
- bixi
- Tag
helo,
en ugyanigy jartam meg nyaron napozas utan. csakhogy akkor meg senki sem tudta h Crohnom van, igy nem is szedtem semmilyen gyogyszert...
Nincs jelen
#2033 2011-04-21 18:10
- zsebi
- Tag
Kedves Agi 87 es Bixi,
nagyon koszonom, hogy ilyen gyorsan reagaltatok. Az egyetlen egy gondom az, hogy nalunk ma reggel meg havazott, szoval napfeny utoljara hetfon, a repulon erte a szervezetemet. Egy kis magyarazat: kulfoldon elek, mar januartol szenvedtem, de februarra elviselhetetlenne fokozodott a fajdalmam, ezert orvoshoz mentem, de csak annyit mondtak, hogy gasztros dokira van szuksegem. Idopontot aprilis kozepere kaptam. Mivel iszonyatosan lefogytam, ezert a parom ugy latta jobbnak, ha otthon probaljuk minel elobb kideriteni az okot. 2 hetre mentem, 6 lett belole, de megvan a diagnozis. :(
Mint irtam, eleg kezdo vagyok ebben a temaban, igy csak ratok es a ti tapasztalataitokra szamithatok. A gyogyszereket marcius kozepetol szedem. A Budenofalkot a korhazban elvettek, helyette Solu-medrolt kaptam 250 mg-rol 40mg-ig leepitve.
Meg egyszer koszonom nektek a valaszt! Orulok, hogy ratok talaltam. Bar jobb lett volna mas formaban. :)
zsebi
Nincs jelen
#2034 2011-04-26 12:58
- moncsa85
- Tag
Sziasztok!
A következõ kérdésem fõleg a hölgyeknek szól:
Okozott már valakinek menstruációs zavart valamelyik gyógyszer?
Pentasa,Budenofalk,Klion és a Humira a "menü"!
Most másodszor jött meg a ciklus közepén -amikor elõször volt ez akkor még csak a Pentasa Budenofalk volt...
Szerintetek lehet ezektõl vagy más gond is lehet?
Nincs jelen
#2035 2011-04-26 13:21
- Tim72
- Tag
Szia!
A Budenofalk szteroid, szóval okozhat menstruációs zavarokat. Benne van a betegtájékoztatóban!
A tavalyi mûtéteim elõtt 2 hónapig kaptam Medrolt és Budenofalkot, teljesen felborította az addig szabályos havi menetrendemet. Voltam nõgyogyinál is miatta, mondták, hogy sajnos a szteroid okoz ilyet.
Mondjuk ez személyes tapasztalat, ahogy a reklámok is mondanák: nem helyettesíti az orvosi szakvéleményt! :)
Nincs jelen
#2036 2011-04-26 22:29
- bolcsi86
- Tag
Sziasztok! Még új vagyok itt. Tavaly derült ki hogy crohnom van. Salofalkot szedek és kb. 9 hónapja az Imurant. Kb. 4 hónapja viszont olyan fáradékonynak érzem magam, ez lehet az alacsony fehérvérsejttõl? A vasam jó, nem vagyok vérszegény. A másik dolog ami jobban zavar, az az hogy szédülök. Nem forgó szédülés, hanem olyasmi mintha "leütnének", és olyankor már lever a víz is. Ami érdekes még benne, hogyha támaszkodok valamin akkor nincs semmi bajom, ha viszont pl. egy helyben kell állni, akkor elõjön, de akkor se folyamatosan. Valakinek valami hasonló? Az orvos azt mondta nem a gyógyszertõl van.
Nincs jelen
#2037 2011-04-27 11:53
- Alexandra123
- Tag
Sziasztok!
Én egy aggódó anyuka vagyok.
5 éves kisfiammal évek óta járjuk az orvosokat.
Nagyon sovány kisfiú,vérszegény,sápadt.
Lisztérzékenységre gondoltak pár éve,az akkori immunológiák rosszak is lettek,majd a vékonybéltükrözés makroszkoposan igen,de mikroszkóposan nem támasztotta laá a diagnózist,azóta többször ismételve is jók a lisztérzékenységre utaló immunológiák.
Tavaly csípõgyulladása volt 4 hónapig,mely csak szteroidra múlt el.
Kb havont belázasodik 3-4 napra magas láza van,a szájában pedig hatalmas fekélyek,sokszor enni sem tud ilyenkor.
Tavaly amikor szedte a gyulladáscsökkentõket és szteroidot a csípõgyulladásásra arra fogták a véres székletet ,volt végbéltáji repedés is amit a székrekedésre fogtak.
Azóta többször ismételték a székletvizsgálatot és mindig találtak benne vért,tegnap én is láttam szabad szemmel is :-(.
Össze-vissza küldözget a reumatológus,immunológus,gasztroenterológus bennünket,már nagyon kikészültem idegileg.
Felmerült már diagnózisként fiatalkori Bechterew,gyulladásos bélbetegség,peridódikus láz szindróma is.
A fvs száma már volt 32.800 is,a CRP-je is magasabb szokott lenni,vérszegény.
A szeme gyakran begyullad a legutóbbi lázas epizódnál is így volt.
A leírtak alapján mit gondoltok, lehetséges,hogy IBD -je lenne??
Nincs jelen
#2038 2011-04-27 17:36
- szliva
- Tag
Sziasztok.
SzeretnÉm KÉrdezni Fordult-e ElÖ Valakivel Jobb Alhasi SzurÁsok PetefÉszek TÁlyÁn,de Nem Vagyok FelfÁzva,igy Biztos Nem A PetefÉszkem FÁj.elvileg"lekopogom,,colitisem Most Nem Aktiv ,igy Nem Tudom MitÖl GÖrcsÖlhettem Igy Be.azÉrt Irtam Ezt Le,hÁtha MÁsnak Is Volt Ilyen Panasza.szliva
Nincs jelen
#2039 2011-04-27 22:32
- Margóci
- Tag
Szliva!
Nekem nagyon sokszor elõfordul. Ma is volt. Nálam is nyugalomban van a crohn, de szerintem ez semmit sem jelent. Én arra tippelek, hogy ez kijöhet egy hirtelen mozdulattól is, vagy ha pl megerõlteted magad.
Nincs jelen
#2040 2011-04-28 20:25
- Dínó
- Tag
Szilvia!
Én is szoktam szúrást érezni, ha pl nagyot tüsszentek vagy hirtelen mozdulok. Biztos csak emlékeztet,hogy õ ott van, el ne felejtsük :)
Nincs jelen
#2041 2011-04-28 20:47
- szliva
- Tag
MargÓci,És DinÓ.
KÖszÖnÖm,hogy MegosztottÁtok Velemi,a Ti JelensÉgeiteket Is.
Akkor Megnyugodtam,hogy Ez A Colitisnek TudhatÓ Be.
Kicsit Megijedtem,hogy TÜszurÓ ÉrzÉs Van NÉha Jobb Alhasamban,És MÁr Sokszor Oda KÉszitem Telcsimet,mikor Kell Hivnom Orvost.
RemÉlem Erre Nem Fog Soha Sor KerÜlni,mert ,ahogy Jelentkezik A SzurÁs,utÁna El Is Mulik.hÁl Istennek.
Esetleg Ti Ilyenkor Valami GÖrcsoldot HasznÁltok,nospa,vagy Ilyesmi?
KÖszike:)
SzÉp EstÉt Mindenkinek!
Szliva
Nincs jelen
#2042 2011-04-28 23:52
- Margóci
- Tag
Én semmit sem használok. Úgy vagyok vele, hogy csak akkor veszek be bármilyen gyógyszert amikor nagyon muszáj. Kivéve persze amiket felírtak bélésre. :) Ez a kis szurkálódás meg azért még bõven az elviselhetõ kategórián belül van nálam. Igyekszem kímélni magam mindenféle bogyótól ameddig csak lehet. Napi "reggeli és vacsi" az csak a Pentasa és az Imuran. :)
Jó éjt!
Nincs jelen
#2043 2011-05-04 00:08
- nina
- Tag
Sziasztok!2007 év vége óta vagyok regisztrálva mint crohn beteg,szerencsére egyszer estem vissza azóta,és most van egy 15 hós lánykám is.Az lenne a kérdésem hogy tapasztalt-e valaki ilyet:
Az arcom mindkét oldalán,az orromnál pirosas kicsit olyan sömör jellegû foltok jelennek meg idõnként.Ez sajnos a kisebbik,a másik,a mellemen és jelenleg nõgyógyászati résznél is egy piros kelés?jelent meg.Nins közepe,nem ürül belõle,eleinte kicsit fájt,de ha nem piszkálom,akkor csak piros,idõnként duzzadt.Olyan mint egy gyulladásban lévõ pattanás.Olyan kellemetlen ez,fõleg dokihoz menni vele.És egyltalán ezzel inkább bõrgyógyászhoz vagy kihez menjek?Ez lehet a fellángolás kezdete?Nagyon félek hogy az,nagyon nehezen viseltem minden napot a medrollal :-(.Nem maradtunk jó barátok.
Köszi a válaszokat,Sziasztok,Nina.
Nincs jelen
#2044 2011-05-04 10:37
- kis.niky
- Tag
Nina,
Az arcodon a sömör jellegû foltokra nincs tippem...
nekem akkor volt csúnya a bõrõm,és jöttek ki ilyen pattanásszerû "izék",mikor Medrolt szedtem/szedek.
De anno kaptam rá Alkebsor kenõcsöt,na az nem vált úgy be,viszont a Dalacin emúlzió teljesen rendbe rakott.
Egy bõrgyógyász ártani nem árthat! Legfeljebb nem fogadod meg amit mond...
Nincs jelen
#2045 2011-05-04 13:56
- nina
- Tag
kis.niky
Köszönöm a hozzá szólásod.
az arcomon ez pár hónapja jelentkezett elõször,a másik,meg kb 2 hónapja.Amint tudok elmegyek bõrdokihoz,aztán meglátom,bár ahogy ismerem magam addig húzom amíg lehet.Én jelenleg semmi szteroid félét nem szedek.
A dalcin óta nem is jelentkezett?Mégegyszer köszi,szia:Anita
Nincs jelen
#2046 2011-05-04 14:31
- marcsi0727
- Tag
nina, menj el a gaszrós dokidhoz is. Nekem a bõrömön látszik a gyulladás, mint egy alkesz, olyan az arcom, ha gyulladt a bélésem.
Nincs jelen
#2047 2011-05-04 21:10
- kis.niky
- Tag
Nina,
Elmulasztotta...nekem sok kis ilyen kinyomhatatlan fájó pattanás szerûek voltak...néha piros is..mikor be voltam gyulladva és még nem szedtem szteroidot,akkor is....de nem annyira. Nekem ezek ekkor jöttek ki inkább mikor gyógyszert szedtem.
Igen teljesen rendbe rakta . A gasztrós dokinõm ajánlotta még anno 1 éve. De amúgy van belõle többféle azt hiszem.
Nincs jelen
#2048 2011-05-07 23:56
- NewBorN
- Tag
Sziasztok!
30 éves vagyok. 17 éves koromban diagnosztizáltak nálam Crohn betegséget. 2003-ban mûtöttek, eltávolítottak két méter vékonybelet.
Azóta meggyógyultam.
Jelenleg egyetlen megoldandó problémám van. Puffad a hasam, rettentõen sok bélgáz termelõdik.
Különbözõ emésztést segítõ gyógyszerekkel, probiotikumokkal próbálkozom: Bonolact Pro, Béres Pro Bio 6, Espumisan, Stompax Normaflore, Articsóka tabletta, ProGastro 825, Anaflat, Mezym, Buscopan.
Még nem mindegyiket kóstoltam. Amiket igen, azok közül egyik sem használt igazán. A Mezym és Espumisan valamelyest csökkenti a puffadást, de még akkor sem kielégítõ mértékben, ha napi tíz-tizenkét bogyót veszek be miközben egész nap alig eszem valamint, gyakorlatilag éhezem.
Meg fogom találni a módját annak, hogy a haspuffadás teljesen elmúljon!
Ebben kérem a segítségeteket!
Bármilyen ötletet, tanácsot, gyógyszert, módszert, diétát szívesen fogadok.
Köszönöm!
NewBorN
Nincs jelen
#2049 2011-05-08 07:20
- Tim72
- Tag
Sziasztok!
HELP!!! 5 hete használom a BUDENOFALK habot, és szépen javulgatok, csak a vérezgetés tér vissza mindig. Eddig 5 naponta találkoztam vele, de most szombaton, és vasárnap is volt. Nem értem az egészet, pénteken voltam vérvételen, és egész szép lett a lelet, erre most vérezgetek. Ez soha nem múlik el, vagy az 5 hét még nem elég hozzá? Hogy lehet ezzel a vérezgetéssel együtt élni? A végbélgyulladásnak van valami étrendje, vagy van valami ami gyorsíthatja a gyógyulást? Lehet, hogy türelmetlen vagyok, de sokkol ez a vérezgetés. Holnap megyek dokihoz, de félek, április 4-én voltam vastagbéltükrözésen, nem szeretném ha megismételnék. 1 év alatt ez volt a harmadik tükim.Minden segítséget köszönök szépen!
Nincs jelen
#2050 2011-05-08 08:21
- szliva
- Tag
Szia Tim72.
Én Is Igy Voltam,mÁr TÖbbszÖr Is ,hogy VÉreztem,aktiv Volt A Colitisem,És A VÉrvÉtelem TÖkÉletes Volt.sajnos Ez Nem Jelent Semmit.:(
ValÓszinÜ,hogy Nem ElÉg ErÖs Neked Az A Budanofalk Hab,bÁr Nem Tudom Mit Szedsz MÉg Mellette.
Ha Most VoltÁl TÜkrÖzÉsen,nem ValÓszinÜ,hogy Megint MegtÜkiznek,Én Biztos Nem EngednÉm.
Feleslegesnek Tartok Ennyi TÜkrÖzÉst.
JÓ BulÁst Neked,És Kerezsd Fel Szerintem Az Orvost,vagy Telefonon KÉrdezd Ki A VÉlemÉnyÉt.
Szilvi
Nincs jelen