#1601 2011-04-16 23:41
- pt
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Én nem nagyon hiszek ebben a candida dologban. De azt írtad, neked sincs ez a jelenlegi diagnózis.
Álmosság fáradtság, levertség? Úgy gondolom ez a nem megfelelõ táplálkozás miatt van. Jóformán normális ételt nem is esztek. Az energia a vitaminokban van, az erõ a húsokban és zsírokban,,,,,no meg a cukorban, amit ugye kerülünk.
Így nem csoda a levertség, fõleg ha a négy fal között ül az ember vagy unalmas dolgot csinál.
Én roppant mód nem vagyok fáradt, mikor a kertben gödröt ások vagy betonozok, szóval elfoglalom magam. Persze ha lefekszem a tv elé akkor lehet bealszom.....fõleg ha bent van a frontin adagom.
Nincs jelen
#1602 2011-04-17 15:20
- Sa-ni
- Tag
Szerintem a candidában igenis van valami (legalábbis az én esetemben) mert amióta kerülöm a fehérlisztet, rizst, tésztát, cukrot, mézet (brühühûûû nagyon szerettem :( ) , szirupokat, ecetet, élesztõt, alkoholt, valamicskét javult a bélmûködés.
A korpás cuccokat + zöldségeket lehetne, de azokat meg az ibs miatt kerülöm.
Nincs jelen
#1603 2011-04-17 15:22
- Sa-ni
- Tag
Enterobene: most jut eszembe, azt Picike szedi.
Nincs jelen
#1604 2011-04-18 08:43
- pt
- Tag
Sa-ni!
Na errõl beszélek semmit nem eszel amiben van energia. Nem csoda, hogy levert vagy.....
Tegnap én is cefetül voltam, de estére asszem megszabadultam a gondot okozó dupla snicker's-tõl, meg a sok csokis lekváros keksztõl, amit bebûnöztem magamba.....
Ma egész jól érzem magam, a tegnapihoz képest. :D
Nincs jelen
#1605 2011-04-18 09:09
- pt
- Tag
Egy kis kérdõívezés reggelrõl?
Én kitöltöttem, mert szívesen segítek, ti meg tegyétek, ahogy jónak látjátok.
"Sziasztok!
Irritábilis bél szidrómával (IBS) élõket keresek, akik szívesen kitöltenének egy anonim tesztet az életminõség és érzelmi élet kapcsolatát vizsgáló szakdolgozatomhoz, melyet az ELTE-n írok végzõs pszichológus hallgatóként. A teszt itt található:
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/404446697/
Köszönök minden segítséget! A kutatás eredményeit elküldöm az érdeklõdõknek, ha írnak a zs.hargitai@gmail.com címre."
Nincs jelen
#1606 2011-04-18 10:42
- Sa-ni
- Tag
Én már kitöltöttem.
Hát, a diétával úgy vagyok, hogy ha nem kell éhezni, tehát jóllakok, csak annyi a baj, hogy nem valami ízes és változatos a kaja, akkor ha hatásos a diéta (márpedig hatásos), amiatt nem hagyom abba, hogy "jaj, nem olyan finom"
Ha emiatt van az álmosság, hát ez van, inkább legyek álmos, mint a wc-n üljek egész nap :S Az is fárasztó...
Jó szénsavas fanta, meg jó darabos, krémes, mogyorós snickers, hát nem vagy valami kedves már megint magadhoz... De Te tudod...
Szerkesztette: Sa-ni (2011-04-18 10:45)
Nincs jelen
#1607 2011-04-18 11:16
- pt
- Tag
Sa-ni!
Megbosszulta magát tegnap. 1 nap bûn és 1 nap bûnhõdés. Legalább egálban van :D
Ma már jól vagyok, megyek is asszonypajtiért 13-ra, mert szülinapja van és vásárolunk neki valamit.
Épp most dobtam be reggeli után 11-kor a coderit-N és frontin 0,25 kombómat.
Az antidepivel mi a helyzet? Érzel már valamit?
Bármit? :D
Nincs jelen
#1608 2011-04-18 13:34
- Barci72
- Tag
Sziasztok!
Ma voltam az új házidokinál, hát leszerepeltem elõtte. De õ is!
Felháborodott a Coderiten, a végén a Frontint se írta fel :( Köpni, nyelni nem tudtam. (Nem ezzel kezdtem, persze, hogy akkor írja fel a cuccokat. Kérdezgetett a korábbi bajaimról stb.) Én ide többet vissza nem megyek. Teljesen kivagyok, komolyan. Valaki újat kell keresnem megint.
Egyébként a diéta mûködik, de vmi nyugtató tényleg kellene, mert a mai volt a 2. hétfõm, hogy reggel kicsit zûrösen indult a nap. A múltkori hétfõ mondjuk semmi sem volt a maihoz képest, annyi még belefér.
Nem volt ma sem hasmenésem, de amint belegondoltam, hogy miket kell intéznem, hova kell mennem, hát a WC-n kötöttem ki. Nem hasmars, hanem a visszatarthatatlan inger. Szinte éreztem, hogy vonul át rajtam minden. Mindez 2 és fél órán keresztül. Mert amikor már úgy éreztem, hogy minden oké, na, most elindulok, hát utána 3-4 percen belül rámtört vmi rohamszerû. A hasam nem fájt, nem csikart. Hétvégén meg elõtte semmi bajom nem volt, mindenfelé mentem. Ha vmi kötelezõen szorít, akkor (úgy látszik) összeomlik a rendszer nálam.
Senkinek nem tudok beígérni és megígérni semmi idõpontot, mert totál kiszámíthatatlan az egész. Ha nincs fix idõpont, akkor minden oké, de amint az van, hogy na, akkor holnap reggel 8-ra szerelõhöz kell vinni az autót, akkor már gáz van :(
Nincs jelen
#1609 2011-04-18 15:36
- pt
- Tag
Barci!
Szépen leírtad, tökéletesen így vagyok én is.
A kaja kiszortírozás abban segített, hogy a roham kisebb intenzitású, valamint a székletem normális, tömör, de nem kõkemény, és egyáltalán nem zsíros annyira mint korábban. Szóval mondjuk úgy normális.
Ugye szombaton összekajáltam mindent, snickers csoki, tesco-s csokis lekváros kekszek, este 3 hamburger (mondjuk ezzel nincs gondom), több mint fél liter Fanta. Vasárnap nem voltam jól egyáltalán. 3x indultam el anyósékhoz, de a kapuból mindháromszor visszafordultam. A széklet normális volt, viszont a gáz, a kín a csavarás rajtam volt.
Ma már jól vagyok.
Nincs jelen
#1610 2011-04-18 18:46
- Barci72
- Tag
Pt, én nem hiszem el, hogy nincsen vmilyen biokémiai összefüggés a bajunkkal kapcsolatban (az elnyûtt szerotoninelméleten túl). Nem? Többen vagyunk hasonlóan, tehát nem egy otthon malmozó, ráérõ ember parája és hobbija ez az egész.
Nem tudom, stresszelsz-e az anyósodtól vagy sem:), de akkor a távolodás az otthontól nálad is erõsen játszik. Pedig nem munkaügy volt, mégis. Nem tudom, régen, pl. az 1800-as években voltak-e hasonló panaszai az akkor élt embereknek. Vagy beugrottak egy bokorba, ha rájuk jött a szükség? Á, én nem értem magunkat. Járt itt valaki ebben a topikban valaha, aki kigyógyult ebbõl az egészbõl?!
Ha Sa-ninak legalább hatna az a Jarvis...
Nincs jelen
#1611 2011-04-18 19:47
- pt
- Tag
Barci!
Dédnagyi, Nagyi + testvére, anyum, tesóm, szóval a komplett anyai ág ebben szenved.
Kigyógyulás. Öcsém Dalsan-t szed. õ jól van, de amíg suliba járt és buszozott õ is rosszul volt, mióta egy boltban dolgozik azóta elvan. Tehát neki ez bevált. Viszont lehet csak a bolt miatt, mert fix helyen van.
Én nem félek anyóstól. Én nekem "fóbiává" vált a wc-tõl való távolodás és a wc-zés társaságban.
Rengeteg rossz élményem volt az elején, azóta ez beivódott az agyamba és nem bírom kiiktatni csak a 2 bogyómmal.
Totál jó az emésztésem, mi több tökéletes, ha itthon vagyok magamban vagy az asszonypajtival.
Ha jön hozzánk valaki akkor már kezdõdik a rosszullét. Ha indulni kell valahová akkor dettó.
Most építkeztünk, direkt a wc-t úgy oldottam meg, hogy a fürdõn belül külön el van falazva. Ez már beteges érzem én is, de bezárom a fürdõ ajtót, aztán beülök a wc-re, bezárom a wc ajtót is és így tudom, hogy nem hallja senki éppen hogyan végzem a dolgomat.
Pár perce becsaptam egy kis körtepálinkát, meg egy kis Tatrateát. Nagyon finom volt mindkettõ és 52% az alkoholtartalmuk. Hadd tisztítson :D Asszonypajti szülinapja van. Kellett a csokitortára, nehogy elszaporodjon a candida :D
A lényeg rengetegen szenvednek ettõl, gondolj csak bele mennyien vagyunk itt, mennyien lehetnek más fórumon és mennyi ember nem is netezik. Az orvosok, meg csak találgatnak.
Régen nem volt gond, ott és akkor kakáltál amikor akartál. De a mai világban, ahol a wc-t úgy kell keresni mint a kincset......hát....nem csoda, hogy jó pár rossz élmény miatt sokaknál kialakult ez a fóbia.
Nincs jelen
#1612 2011-04-18 21:20
- Barci72
- Tag
Pt, akkor értem már. Ha anyai ágon így végigvezethetõ, biztosan nem véletlen az egész.
Mi most alakítjuk át a fürdõ és WC körét, lesz még egy külön WC a házban. A hangszigetelés is megvan, szuper. Viccesnek tûnhet, de amíg egy normál anyagcseréjû embert nem zavarnak dolgok (és a napi 24 óra egyik ezredmásodpercében gondol csak az emésztésére), addig én már alig várom ezt az átalakítást, 2 hét múlva kész. Nyugiban lehetek, ha hosszabb idõre kényszerülök ide, senki nem zavar.
Nincs jelen
#1613 2011-04-19 11:11
- Sa-ni
- Tag
Barci én totál megértelek, én pl. emiatt is vonakodok összeköltözni. Rajtam lehet egy tágasabb magánház se segítene - mert akkor is 45 perceket fogok ott elmalmozni és hát azért ez rém kellemetlen, még megértõ társaságban is. :S Arról meg, hogy régen mi volt, inkább ne is beszéljek... Én világ életemben ezekben a szar zsúfolt panelokban laktam, wc a lakás közepén,hangszigetelés diszkréció nulla, örüljünk, hogy ajtó van - egy picivel talán könnyebb lehet annak, aki házban él. De az se mindegy, hogy a lakótárs diszkrét-e, pl. becsukja-e a szobája ajtaját, vagy direkt kinyitja, és még beszél is hozzád :S
PT a pia nem öli a candidát, hanem elõsegíti...
Szerkesztette: Sa-ni (2011-04-19 11:11)
Nincs jelen
#1614 2011-04-19 13:42
- pt
- Tag
Hát, kit tudja....lehet épp candida hiányom van :D Esténként be fogom hörpinteni a kis páleszomat ezután, frontin helyett. Nagyapám is megissza reggelente az 1 felesét és 80 év fölött járva jobb egészségnek örvend mint én. Mondjuk én reggel nem tudom meginni, mert dolgozok, ezért marad az este.
Reggel keltem korán 07-kor, mert nagyit vittem a kórházba. 2 bogyó be, tettem vettem, 1 nagy wc megvolt, aztán irány nagyiért. Kórház egyéb mászkálás, bevásárlás a városban, nagyi haza. 13.00 értem haza, "megreggeliztem", kis paprikás szalonna, paprikás kolbász, friss kenyér, és víz. Kutyával játék, pakolás miegymás. 15-kor indulás tovább.......eddig jól vagyok....remélem a délutánt is kihúzom a reggeli bogyókkal. Persze a zsebemben mindig ott a fél szem coderit vész esetére......
Egyébként gondoltam arra is, hogy emésztõ gomba hiányunk is lehet........nekem ugye akkor jött elõ a dolog mikor diflucan-t szedtem ami ugye gomba ellenes, meg no-spa-t, meg fájdalomcsillapítókat. A kefírtõl jobban vagyok meg az activia és probiotikumos cuccoktól. Tehát besegítenek emészteni......
Taknyos vagyok "strepsils" szopogattam és nem éreztem magam jól utána. Elolvastam a hátulját és két antibakteriális, gomba- és vírusellenes hatóanyagot tartalmaz. Ez nekünk nem jó szerintem, mert ugye igaz, hogy torokra van, de csak átmegy a gyomron és akár a beleken is. Többet nem szopogatok ilyet....
Sa-ni!
A te leírásod olyan mint nekem voltak a gondjaim az elején. Akkor én is így ültem a wc-n sokat. Actimel, Activia és kefír segítségével tudtam csak szilárdat produkálni és nem ilyen zsíros massza szerû valamit. Amikor a Dicetelt felírták a Normix után, az helyrerántotta az emésztésemet, persze szedtem probiotikumot is. Jó 2 hónapig tök jól elvoltam, ettem mindenfélét, napi 1 wc volt reggel. Ez után nem használt a dicetel, megmaradt a para, vagyis újra elõjött. Viszont a székletem normális maradt, ha nem ittam tejet, meg tejfölt. Nekem most is normál a székletem, már csak a para van rajtam. Szóval valami értelme csak van vagy volt a dicetelnek is. Most a napi fél coderit is szépen garantálja a normál székletet. Amikor szüneteltetem akkor felborul az egyensúly viszont......de ugye folyamatosan meg nem akarom szedni, nehogy oda lukadjak ki, hogy nem hat egy idõ után....
Na ezt jól megaszondtam :D
Szerkesztette: pt (2011-04-19 13:58)
Nincs jelen
#1615 2011-04-19 18:07
- pt
- Tag
Voltam gumisnál, meg erre arra......hát elkezdte a szemétkedést a belem amíg vártam.....szelek indultak, stb. Gyorsan fél szem coderit elszopogat, és 1 perc nem telt bele már kutya bajom nem volt.
Ennek örömére betoltam egy szelet tripla csokis tortát meg egy francia krémest :D
Tudom Sa-ni....lüke vagyok......de ezen nem változtat semmi már :D
Holnap csak fekszek meg fekszek...pihenek....nem vagyok hajlandó sehová menni.
Nincs jelen
#1616 2011-04-19 22:07
- Barci72
- Tag
Nekem még a téli gumi van fent :(
Bele vagyok már fáradva ebbe az egész fóbiásdiba :(
Nincs jelen
#1617 2011-04-20 08:28
- pt
- Tag
Ezt elhiszem, de vagy küzdesz vagy elesel. Keress meg magánrendelésen egy gasztrós dokit, sírd el neji a bajod, mond el, hogy sokaknak x bogyó segít, írja fel próbára. Pénzes helyen jobban megoldódanak a dolgok mint házidokinál.
Nincs jelen
#1618 2011-04-20 09:14
- Barci72
- Tag
Akkor lehet, hogy én vagyok peches, mert a gasztrós dokihoz csak magánban járok (nem õ az elsõ dokim). Tõle kaptam most nemrég megint a Normixot. De minek. Õ még az Imodium-félékre is azt mondta, eszembe ne jusson szedni rendszeresen. Ja, neki biztosan nem szükséges. A tarifát inkább nem írom le... :(
Majd csak találok normális hozzáállású és empatikus dokit.
Szerkesztette: Barci72 (2011-04-20 09:16)
Nincs jelen
#1619 2011-04-20 09:49
- pt
- Tag
Valahogy meg kellene velük értetni, hogy ez nem egy szimpla hasmenés, nem csak gastró és nem csak idegi alapon van a baj, hanem mindkét oldal bejátszik nagy valószínûséggel. A Normix nem gyógyított meg egy IBS-est sem szerintem, se a dicetel, max. ideig óráig jobb volt tõle......
Ha olyan okos és a coderit meg az immodium kizárt szerinte, akkor írjon fel olyat ami segít. Mutassa meg mit tud....álljon elõ valami megoldással....õ a Dr.,.........ha meg nem megy neki akkor írja fel azt a k...va gyógyszert amit mondasz neki, mert a te saját felelõsséged, a te saját tested, azt teszel vele amit te akarsz és nem az van amit õ akar. Nem õ van rosszul minden nap akár folyamatosan, akár több alkalommal is....
Ez olyan dolog, min ha megmagyaráznák egy szívritmus zavarosnak, hogy nem kell neked gyógyszer csak legyél nyugodt, figyelj a szívritmusodra......
Hát baxák....meg...
ez ugye kb. ugyan az......roppant mód nem tudod szabályozni és ez a baj.
Nincs jelen
#1620 2011-04-20 12:33
- Sa-ni
- Tag
Nekem az utolsó dokim viszonylag normális volt, hidd el sajnos az összes gasztrós ismer már a városban, és szerintem nagy részük meg van gyõzõdve, hogy biztos pszichiátriai eset vagyok. Leszarom, nem õk mentek keresztül azon, amin én. (A felírás szempontjából a háziorvos is elmegy, nem okoskodik bele olyanba, amihez nem ért, ha vonakodva is, de hozzájárul, hogy ha találok valami újat, kipróbáljam.)
Na igen, egy szívbeteget (nagyon helyesen) nemigen küldenének haza azzal, hogy "erre nincs gyógyszer, ne foglalkozzon már mindig a szívével, biztos csak bebeszéli magának, rástresszel", stb. - akkor a bélbeteggel miért teszik? Mert az meghalni nem fog? Hát de nem csak az számít, hogy él az ember, hanem az is, hogy hogy.
Szerintem arról van szó, hogy õk is tudják, hogy ebben bénák, de ezt nagy részüknek ciki lenne beismerni, így rákenik a betegre, hogy biztos hülye. Ezerszer jobban tisztelem azokat az orvosokat, akik széttárták a kezüket és bevallották, hogy tehetetlenek - mint azokat, akik amellett, hogy nem segítettek, még meg is aláztak a fölényeskedve,másikat hülyének nézve elõadott "lelki" szöveggel.
Nincs jelen
#1621 2011-04-20 13:15
- pt
- Tag
Ez így van Sa-ni, ahogy írod....minden szavad igaz.
A házi dokimmal nekem szerencsém van. Elmondtam neki mi a bajom, miket próbáltam ki, semmi nem segített csak a coderit-N. Ez kell, hogy tudjak járni dolgozni. Értelmes, megértette, felírja....ennyi.
Nem 10 dobozzal íratok havonta, hogy itthon kábszert csináljak belõle, hanem havonta 1 dobozzal íratok fel.
Ez elég is szokott lenni. Nem vagyok tõle beállva, nem vagyok delíriumban, nem érzek tõle határtalan boldogságot, nem érzek kábító hatást, egyszerûen csak a rosszullétemet megszünteti jó pár órára.
Kell ennél több? Kell hát, teljes gyógyulás, de ezt még keressük, a dokik meg......hagyjuk is......
Szóval egyenlõre nekem ez is megváltás.......
Nincs jelen
#1622 2011-04-21 14:48
- rita77
- Tag
Sziasztok! érdeklõdnék, hogy tegnap voltam kolonoszkópián, szövettant is vettek,azóta véres a székletem és fájdogál a hasam, a doki azt mondta 1-2 napig normális a véres széklet. volt valakinek hasonló tünete? válaszokat elõre is köszönöm.
Nincs jelen
#1623 2011-04-21 15:31
- csabaspecial
- Tag
Szia rita! Nekem is nemrég volt colonoscopiám, mondjuk én sztómás vagyok. Nekem is egy ideig jött vér kicsit a belecskémbõl.
Nincs jelen
#1624 2011-04-21 15:57
- Sa-ni
- Tag
Ez azért van, mert a szövetmintavételnél megvágtak, nekem is ez volt, nem egy kellemes, de szerintem mindenkinek van, aki ezen átesik és mintát is vesznek. Mondjuk nem szabadna olyan durvának lennie, és holnapra el kéne múlnia. Remélem, mielõbb regenerálódsz, és elõre halad a kezelésed a vizsgálat által.
Nincs jelen
#1625 2011-04-21 16:06
- rita77
- Tag
Köszönöm a gyors válaszokat, remélem elmúlik hamarosan, a hasam meg olyan, mintha átment volna rajta egy úthenger, bízom benne ez is el fog múlni.még egyszer köszönöm!!! :-)))))))))))))
Nincs jelen
#1626 2011-04-21 23:45
- gIBSon
- Tag
Sziasztok!
2 hete fejeztem be egy aloe vera kúrát. A kúra befejeztével azonnal el kezdtem szedni probiotikumot. Egész jól vagyok mostanában. Korábban is szedtem probiotikumot, de akkor nemigen éreztem a hatását. A múltkor egy több hetes mezei fokhagyma kúra után is használt a probiotikum kúra. Azt hiszem Szendi honlapján olvastam, hogy elõ kell készíteni a terepet a hasznos bélbaktériumok számára (úgymond helyet kell csinálni nekik), csak így tudnak megtelepedni és elszaporodni. Érdekes, hogy nekem ezt egyik doki se mondta, sõt azt mondták felesleges probiotikumot szedni (gondolom magukban ezt tették hozzá: mert attól még hülye marad)!
Nagyon fontos még a hasznos bélbacik etetése prebiotikummal. Erre is vannak szerek, de azt tényleg tök fölösleges megvenni, mert sztem erre a legjobb az alma meg a banán (illetve a legtöbb vízben oldható rost). Ráadásul az almában és a banánban gyulladáscsökkentõ anyag van. Ezeket folyamatosan eszem (napi egy banán, és több alma). A cikóriát is nagyon sokan dicsérik. A gyümölcsöt evés elõtt kell megenni, kb fél-egy órával korábban. Tévhit, hogy a gyümölcsöt evés után kell megenni. A kaja utáni gyümölcs nagyon megterheli az emésztést.
Érdekes amúgy, hogy amikor felírtak nekem 2006-ban egy több hónapos antibiotikum kúrát (a kullancs csípésem miatt), egy doki sem említette a bélflórát és a probiotikumokat.... Ekkor még fingom sem volt ezekrõl.
Szumma:
Hátha tudok segíteni valakinek. Tartsatok egy béltisztító kúrát 3-4 hét (ha anyagi helyzetetek engedi aloe, vagy fokhagyma, grapefuitmagcsepp, vagy akár veszett erõs paprika (tudom, hogy hasmenést okoz)) és utána egy hónap probiotikum.
A csípõs paprikát elõre érzem, hogy le fogjátok szólni. Az IBS hajlam nálunk anyai ágról származik. Öregapámmal beszéltem, mondta, hogy neki ugyanez volt a baja ugyanennyi idõs korában, csak neki gyomorbaj is társult hozzá.
A végén már csontvázzá fogyott szinte. Az õ bajával akkoriban még annyit se tudtak kezdeni, mint manapság. Évekig csak kallódott, sokat volt kórházban. Végsõ elkeseredésében elkezdett méregerõs paprikát enni (az öregek tanácsára). Azt vette észre, hogy egy idõ után elkezdett jobban lenni. Ma 78 évesen is kiváló egészségnek örvend, és ha épp ebédel az öreg, nem lehet bemenni a konyhába, mert az erõspaprika szaga csípí a szemem. Amikor szétpasszírozok egy fél szelet pirítóson egy nagy gerezd fokhagymát, hát a végén az is már annyira csíp, hogy a könnyem folyik folyamat. Szép lassan hozzá lehet szoktatni a bélrendszert az erõs dolgokhoz.
Kérdés: a fekélyrõl már bebizonyították, hogy egy baktérium okozza. Mi van, ha IBS nél is szerepet játszik valami baci vagy vírus, amit a paprika kiírt? Mivan, ha mégis létezik Candida, és nekem az van, és ezért használnak ezek a dolgok?
Ja és azt ne felejtsétek el, hogy a mesterséges antibiotikumok (gondolok itt pl. a szart nem érõ Normixra, ill. a nemsokkal jobb Klionra) csak egy adott baktériumspektrumra hatnak, addig a természetes antibotikumok az összes bacira, gombára és vírusra is, a bélflóra károsítása nélkül.
Természetes antibiotikumok: propolisz, körömvirág, teafaolaj, hagyma, fokhagyma, aloe vera, grapefruitmagcsepp és a többi...
Akit érdekel a téma olvassa el ezt: Petra Neumayer: Természetes antibiotikumok
ALAPMÛ!
Esetleg át tudok küldeni PDF -ben egy kivonatot, ha érdekel valakit.
Tudom, hogy mindenkinek egyéni a baja. A fentieket azért írtam le, mert hátha a sok ember közül még valaki másnak is ez hozhat megoldást, vagy legalább életminõség javulást!
u.i.:
Ezt olvastátok?
http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagok … .php?olvas
Érdemes végigolvasni, sztem nagyon érdekes. Ne tévesszen meg senkit, hogy a cikk eleje a gyomorégésrõl szól, késõbb áttér az IBS-re is.
A cikkben magyarázatot találtam az összes negatív leletem melletti extrém pozitív H2 kilégzéses tesztemre.
Rita77: Jobbulást kívánok!
Szerkesztette: gIBSon (2011-04-22 00:01)
Nincs jelen
#1627 2011-04-22 11:46
- Sa-ni
- Tag
Köszi a tanácsokat! Ez a paprikás dolog pt-nek biztosan tetszeni fog :D
Nekem is mondta dietetikus, hoyg vízoldékoyn rostokból(alma, tök) minél többet kell enni - csak azt vettem észre, hogy a sok abból is puffaszt,így kis mennyiséget fogyasztok + Pearls IC probiotikumot (ha épp tudok venni,mert krva drága)
A béltisztítást sok természetgyógyász propagálja, engem megvisel.
Grapefruit cseppet én is szedek.
A kivonatot megköszönném: sani.sani(kukac)freemail.hu
Nincs jelen
#1628 2011-04-22 14:45
- Barci72
- Tag
gIBSon, jókat és hasznosakat írtál! :)
Ezt a béltisztítást hogyan kivitelezheti az, akinek Niagara-szerû hasmenése van a csípõstõl? Nekem az van. Tény, hogy tisztít, de nagyon :) De egy hónapon keresztül?! Amúgy meg imádom a csípõs ízt, de ugye, korlátaim vannak, tehát nem eszem, mert megbánom.
A banántól teljesen felpuffadok. Kipróbáltam, hogy nem annyira érettet eszem, de attól is. A hámozott alma jó, de a héjas már nem megy. A cukkinit viszont korlátlanul meg tudom enni grillezve, párolva. Legalább valami :)
Nincs jelen
#1629 2011-04-22 20:23
- pt
- Tag
Huhuhuúúúú srácok, csajok......erõs paprika?
Hát engem meghajt az erõs is és a fokhagyma is. A banántól bedagad a fejem, testem, full allergiás leszek tõle, az alma megérik bennem mint a cefre és olyan állapotban is távozik.
Lehet nem egy rossz ötlet hozzá szoktatni magad, de ahhoz kellene 1 hónap otthon kimozdulás nélkül.
Nincs jelen
#1630 2011-04-22 20:34
- pt
- Tag
Jó a cikk. Akkor nyomni kell a savas dolgokat? Én bedobtam egy fél 52%-os Tatratea-t. Az savas.....nem? :D
Nincs jelen
#1631 2011-04-23 12:15
- gIBSon
- Tag
Sziasztok!
Barci72, meg mindenki: a tisztítást nem "mechanikailag" értem, hanem "gonosz baci ügyileg". Helyre kell rakni azt a flórát belül. A sok hasmenéstõl mindenképp felborul belül az egyensúly. Ha nem is lehet teljesen helyreállítani, legalább javítani kell rajta.
Barci: Nekem a legkritikusabb idõszakban sem molesztálta a belem a grapefruitmagcsepp, persze azt is elõször nagyon óvatosan kell, mert lehet allergiás rá az ember. Van olyan csepp is, ami nem keserû, viszont kicist többe kerül.
Nekem hihetetlen szerencsém amúgy, hogy semmire nem vagyok allergiás, de félek, hogy ha nem rendezõdik ez az IBS dolog, akkor késõbb, szép lassan kialakulnak az allergiák is.
Nincs jelen
#1632 2011-04-23 12:21
- pt
- Tag
Szerintem kerülni kell a zöldségeket, nálam ez vállt be. Csak a tojás, kenyér, hús, zsír amit ha folyamatosan eszek nincs bajom.
Tegnap például iszonyat finom tojásos nokedlit ettem, de volt mellette friss saláta is, hát ettem hozzá. Reggel már csak úgy tolakodott kifelé a saláta. Azóta is puffadok. Lehet kellene vennem espumisan-t, néha csillapítana a kínon.
A legnagyobb baj a szénhidrátokkal van szerintem, ezeket kellene elkerülni.
És a válasz, hogy miért vagy fáradt és levert Sa-ni:
http://www.webbeteg.hu/orvos_valaszol_o … szer/45835
Ilyet szedett már valaki?
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t … zula/13642
Szerkesztette: pt (2011-04-23 16:26)
Nincs jelen
#1633 2011-04-23 17:14
- Sa-ni
- Tag
Pt, ezt szerintem én írtam :P tavalyelõtt nyáron.
Enterolt szedtem is akkor, nagyon belelkesedtem, szerintem itt is írtam, hogy kicsit segített - de nekem csak ideig-óráig használt, utána minden visszaállt.
Pankreoflat... 1. rohadt drága, 2. ahhoz képest semmit nem ér, pedig ki is mutatták az enzimhiányt. De semmi értelme szedni (nekem), tényleg!
Részben segített, hogy rátaláltam a zabpehelylisztre, így legalább nem kóválygok éhesen.
De én arra jutottam, gyógyszer, gyógykészítmény nem nagyon segít ezen (több napig szedve a coderit se), csak a diéta, a diéta és a diéta. (Méghozzá a JÓ IRÁNYÚ diéta.)
Tegnap mondjuk nagyon megijedtem,mert kaptam egy hasmenést a szokásos reggeli 1 után, délután. Elképzelni nem tudom, mitõl, víz állagú cucc távozott. :S Viszont egyszer lezajlott (kb. fél óra), aztán semmi, lenyugodott a belem, már az is valami, mert régebben ha ilyen tört rám,órákig kellett járkálni.
Ma meg nem tudok elmenni wc-re, nagyon jó, mondjuk lehet, hogy logikus.
Szóval még nem tökéletes,pedig most egy hétig tök jól,majdhogynem tünetmentes voltam.
Azt veszem észre, hogy ha lelkesen habzsolóm az édesítõporos palacsintát resztelt almával, az se valami elõnyös. Pedig figyelek, hogy ne aszpartám, szorbit, laktóz vagy fruktóz tartalmú legyen. (Hanem sima szacharin + ciklamát) Szóval nagyon vissza kell ezt is fogni, bár konkrétan nem tudom megnevezni a bûnöst,ötletem se nagyon van. Estére meg a gyomrom fájt, jött fel a sav...
Grapefruit cseppet szedek, talán a Pearls IC probiotikumból nem lenne hülyeség még venni (csak kevés helyen van)
Szerkesztette: Sa-ni (2011-04-23 17:18)
Nincs jelen
#1634 2011-04-23 18:36
- pt
- Tag
Szerintem az alma a ludas.....
Okés, akkor ezt sem kell kipróbálnom..... :D
Szerkesztette: pt (2011-04-23 18:37)
Nincs jelen
#1635 2011-04-23 19:17
- mirrmurrkandúr
- Tag
Szia Sunnysys!
Keresd meg Dr. Tóth Gábor Tamást a XII. kerületi Szt. János Kórházban... A legjobb gasztroenterológus, akit valaha láttam, és nagyon humánus, körültekintõ és iszonyat jó szakember. Ha IBD-d van, ez centrumintézmény, tehát kapásból kaphatsz biológiai terápiát is, ha olyan a szitu. Szerintem érdemes megpróbálni...
Üdv: Mirrmurr
Nincs jelen
#1636 2011-04-23 19:32
- Sa-ni
- Tag
Pt nem olyan drága, szerintem ha nem vagy candidás, próbáld csak ki, hiszen mindenki másképp reagál a dolgokra! Ezt fel kell, hogy írja a háziorvosod, csak azért ne vesd el, mert nekem hosszútávon nem jött be! Lehet, a candida miatt! Ugyanis az Enterol is gomba. Ha beválik, hosszútávon szedhetõ. A háziorvosom nem is tudott a létezésérõl, de utánanézett, szimpatikus volt neki, és felírta.
Nincs jelen
#1637 2011-04-23 20:05
- gIBSon
- Tag
Mivel ma nincs kedvem menni sehova, fõleg nem bulizni, ezért most betolok egy gerezd fokhagymát! :)
Holnap túrázni megyek, az erdõben nem lesz gond a szaggal... :)
Sani: elküldtem a PDF-et!
Nincs jelen
#1638 2011-04-23 20:58
- Barci72
- Tag
A szinte szénhidrátmentes diéta valóban hatásos, tényleg. Nem kulináris élvezet, az tény. Ha a dokik nem tudják megoldani a bajt, nekem kell, és ez pedig csak a megszorított diétával megy. Eddig nem voltam fáradt, de mondjuk tolom a vitaminokat is. Nekem már "csak" a fóbiámmal van baj, de tegnap (ahogy korábban itt olvastam tõletek) nekimentem a helyzetnek. Bumm, nem lett semmi. Csak idegileg rémes. Van olyan nap, hogy el sem megyek WC-re, persze ilyenkor parázom, hogy mikor jön rám. De semmi nem jön rám. A hétfõ mint a hét kezdése még gázos, de nyugibogyóval valahogy túlleszek rajta.
GIBSon, a grapefruitcseppet még nem próbáltam (nem mertem), fokhagymát egyre többet eszem. Lehet, hogy most belevágok egy grapefr. cseppes kúrába. A probiotikumot állandóra vettem, úgy látom, jó hatású.
Sa-ni, ismered az iHerbet? Jó áron lehet rendelni onnan olyan gyógycuccokat, amelyeket itt Mo.-n is meg tudsz venni, de pl. 2-4x annyiba kerülnek. Korrektek, egy hét alatt itt van a csomag, nekem nem volt gondom velük (már többször rendeltem). Az említett probiotikumod is van, mondjuk nem tudom, melyik alfaját szeded.
Holnap mi is kirándulunk, pontosabban ez a terv. Aztán majd eldõl, hogy indul a napom.
Szép ünnepet Mindenkinek! :)
Szerkesztette: Barci72 (2011-04-23 20:59)
Nincs jelen
#1639 2011-04-23 22:05
- Sa-ni
- Tag
éS ez az iherb Mo-ra mennyiért szállít? Megéri pkg-val együtt?
Nincs jelen
#1640 2011-04-24 06:23
- pt
- Tag
Általában rengeteg dolog megéri még postaköltséggel együtt is külföldrõl. Sok mindent rendelgetek én is.
Nincs jelen
#1641 2011-04-24 07:10
- Barci72
- Tag
A postaktg. 4 dollár, tehát kb. 800 Ft körül van, árfolyamtól függ. Legutóbb 190-nel számolta a bank az árfolyamot, tehát 800 Ft-nál is olcsóbb volt. Ha nem érné meg, nem rendelnék... Az elsõ rendelés ingyenes (kell hozzá egy kuponkód, de vannak oldalak, ahová felteszik ezeket, pl. a retailmenot.com). Márciusban olyan akció volt, hogy aki 40 dolláron felül rendel, nincs postaktg. A vám és egyebek miatt 50 dollár egyszeri alkalomra a max. rendelési határ Mo.-ra. Ez alatt nincs vámolási és egyéb gond, simán megjön a légipostás csomag és kész. Ami fontos, hogy rengeteg készítmény van, amit itthon még álmainkban sem tudnánk beszerezni. Vagy itthon is kapható esetleg, de horrorisztikus áron :(
Nincs jelen
#1642 2011-04-24 14:05
- Sa-ni
- Tag
Köszi! Neked is köszi,Gibson!
Nincs jelen
#1643 2011-04-26 11:32
- andifeher
- Tag
Sziasztok!
Szerintem a candida létezõ dolog, nekem annyira elfajult hogy már élni alig bírtam tõle. Megcsináltam a diétát és az nagyon jó, mondjuk csaltam egy kis erre irányuló probiotikummal is de teljesen elmúlt és ami legjobb hogy többet nem jött vissza pedig évekig szenvedtem. Nagyon kemény volt a diéta fõleg az eleje nagyjából alig ehettem valamit. :( De már vége.
Nincs jelen
#1644 2011-04-26 11:40
- Sa-ni
- Tag
Hát, nem egy álomdiéta, fõleg,ha még az ibs-re nem való illetve egyénileg nem tolerált dolgokat kiszeded belõle. Húsvétkor én is bûnöztem néhány sütivel (de legalább nem krémes vagy kókuszos süti volt... csak sima piskótaféleség). De osztom a véleményt, hogy a candida csúnyán bezavarhat, és diétázni kell ellene.
A probiotikum miért "csalás", szerintem nem árt, ha szeded.
Szerkesztette: Sa-ni (2011-04-26 11:41)
Nincs jelen
#1645 2011-04-28 18:33
- pt
- Tag
Én most hanyagolom a cukros dolgokat és jobban vagyok. Pedig ettem francia salátát is, meg sajtot.....
Lehet van ebben a candida dologban valami..... Persze a bogyóimat szedem.
Nincs jelen
#1646 2011-04-29 11:42
- Sa-ni
- Tag
Nehéz a cukorról lemondani, de jobb "elengedni" Én tudod mit csináltam az elõbb, laktózmentes joghurtba reszeltem fél almát, és megszórtam édesítõporral! :) Finomabb volt, mint a százféle E-vel telerakott megcukrozott bolti gyümölcsjoghurt.
Nincs jelen
#1647 2011-04-29 21:18
- pt
- Tag
Tegnap délután ettem sós chips-et na attól felpuffadtam estére de még reggel is déli szelek fújtak :)
Ma buli volt, házi pálinkáztam...... ettem sajttal sonkával töltött rántott húst, sült krumplival, uborka salátával.
Ezt biztos böjtölöm még ma, meg holnap is. Viszont ma nem frontinoztam természetesen, csak a fél coderitem vettem be reggel és elég jól el is voltam.
Nincs jelen
#1648 2011-04-30 10:23
- Sa-ni
- Tag
Nekem meg amióta emelték a jarvis adagomat (150 mg), állandóan székrekedésem van! És nem múlik. Pedig egy hétig olyan jól voltam :( mintha már hatott volna. MOndjuk a neten azt olvastam, hogy a Jarvis folyadékelvonás által okoz székrekedést,tehát a megoldás az, hogy sokat kell inni, ma reggel óta oda is figyelek erre.
Nincs jelen
#1649 2011-04-30 10:53
- pt
- Tag
Egyéb mellékhatást tapasztalsz? Mert ez ugye még kibírható amit írsz......max betolsz fél liter õszilevet és kipucol.... :D
Nincs jelen
#1650 2011-04-30 18:20
- Sa-ni
- Tag
Hát eleinte voltak még alvászavarok, kajaundor, étvágycsökkenés mindkét értelemben, de ezek elmúltak.
Nem-nem, vízben nem oldódó rostokat nem eszek székrekedés ellen, mert attól meg többször kell menni. A folyadékfogyasztás növelése estére egy joghurt, és hámozott alma fogyasztása egyelõre megoldja a dolgot.
Nincs jelen