#1651 2011-05-01 09:06
- pt
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Hát remélem beválik. Én a pénteki bepálinkázás óta jobban vagyok. Csak van jó hatása ezek szerint. Ma este indulok megint egy 3 napos Bp.-i útra, vezetés idegenekkel ismét. Majd elválik mennyire bírom. Viszont felkészültem és vettem espumisan-t, remélem tényleg csökkenti a szélgörcsöket.
Nincs jelen
#1652 2011-05-04 11:13
- pt
- Tag
Nah....espumisan nem ér lókakit se, legalább is nekem.
A 3 napból kettõ jó volt, a 3. kibírható, de voltak felpuffadásaim, tehát nem volt tökéletes, mondjuk benne van a dologba, hogy nem tudtam elmenni nagy wc-re aznap. Reggelrõl a fél szem coderit és 1 szem 0.25-ös frontin szokásos adaggal kezdtem majd napközben fél szem coderitet elszopogattam még nagyobb út elõtt.
Összességében mióta a cukrokat hanyagolom a rosszullétek is sokkal enyhébbek.
Hiányozni viszont nagyon hiányzik a csoki, a teakeksz.......az üdítõk......nah...mindegy.....csak a húst had egyem :D
Nincs jelen
#1653 2011-05-04 14:19
- Sa-ni
- Tag
Nem akartalak elkeseríteni, de az espumisan szerintem is nulla, a bélre semmi hatása nincs, nem is tudom, kiknek való. Meteospasmyl egy fokkal jobb, de csak annyi, hogy még egyszer elmégy tõle wc-re, és után jó lesz (nem mindig válik be, kettõ se)
Én a Jarvisszal szórakozok, óránként fél litert kell tõle pisilni, és ha nem figyelek oda egész nap a sok-sok ivásra, kész a székrekedés a vízelvonó hatás miatt. Más téren is van tõle probléma, de bízom benne,nem kell egész életemben szednem, és a tünetek visszatérésénél minden jobb.
Tudjátok mondtam hogy hetente egyszer eljárok valahova ami eddig a pokol volt. Na most hogy volt,aznap is egy wc reggel, idõben indulás, elõtte - kapaszkodjatok meg :) - EBÉDELTEM (amitõl semmi bajom nem lett) és hajat is mostam :D Majd vidáman idõben elindultam. Viccesnek tûnik, de évekig ez elképzelhetetlen utópia volt, hogy én így indulok valahova.
Nincs jelen
#1654 2011-05-04 14:59
- pt
- Tag
Uhhh......ez nagy haladás Sa-ni :D
Akkor csak van ebben a antidepi dologban valami. Öcsémnek is bevált. Ha neked is beválik akkor lehet elmegyek egy dokihoz és kipróbálom.
Nincs jelen
#1655 2011-05-04 18:21
- Sa-ni
- Tag
Nem tudom megítélni, hogy a diéta vagy a jarvis-e az ok, éppen ezért egyiket se merem abbahagyni.
Nincs jelen
#1656 2011-05-04 18:31
- pt
- Tag
A diéta sokat lendít a javuláson, esetemben a tej és a cukrok elhagyásából áll a diéta, de hatásos. Meg a puffasztó növények, magvak........ahhh..... :D
Ma nem is vettem be codritet és szépen elmentem vásárolni......
Szerkesztette: pt (2011-05-04 18:32)
Nincs jelen
#1657 2011-05-05 21:28
- pt
- Tag
Ma munkába mentem. Késõn keltem, bedobtam a 0.25-ös frontinom és elmentem dolgozni. Reggelire benyomtam 2 szendvicset. Kicsit szeletem, de nem volt vészes. A coderitet nem vettem be egész nap. Elvoltam, sehol egy roham.......érdekes........furcsállom a dolgot.
Lehet a pálinka tényleg tisztít belülrõl? Régen mikor szeszeltem rendesen nem volt bajom.....
Megyek bedobok egy felest :D
Nincs jelen
#1658 2011-05-06 22:21
- pt
- Tag
A ravioli nem jött be reszelt trapista sajttal melegében......megszenvedem vele. Viszont nem volt rosszullétem ma sem, pedig voltam pár helyen. Ma is csak frontint vettem be. A ravioli gyorsan távozott, de nem érzetem rohamot, rosszullétet, csak natúr jó öreg hasmenés érzést. Leöblítettem egy pálinkával azóta lenyugodott a gyomrom és a belem is...
Nincs jelen
#1659 2011-05-07 14:14
- Sa-ni
- Tag
Azért óvatosan a pálesszel, a végén lesz egy alkeszünk :D
Nincs jelen
#1660 2011-05-07 20:18
- pt
- Tag
Hát, napi 1, 3cl-es vagy 5 cl-es nem sok vacsihoz. Nem kívánom, soha nem kívántam. Nem lelem benne örömöm, de a rosszul léteim elmúltak tõle........szóval alkesz nem leszek, de kezdem értékelni a pálinka gyógyító hatását. Ma sem voltam rosszul, a reggeli esti frontinomat beveszem, de coderitre nem volt szükségem 3-4 napja.......ami jó :D
Nincs jelen
#1661 2011-05-09 21:48
- pt
- Tag
Érdekes módon ma is elvoltam tök jól....el sem hiszem. Pedig csak a frontint szedem reggel este, meg a 3 cl pálinkámat iszom a vacsihoz. Mondjuk mínõségi, a lagzimból maradat, nagypapi 21 éve fõzette ki szilvából és még méz lett hozzá öntve......szóval nem egy kóklány minõség. És ugye no cukor.......
Nincs jelen
#1662 2011-05-09 22:27
- Sa-ni
- Tag
Örülök, hogy javulsz, nekem is csak menzeszkor volt gondom, és akkor sem olyan mértékben, mint korábban. Egyre mobilisebb meg munkaképesebb vagyok :) Kirándulni is voltunk :) Akkor azért bekaptam egy Coderitet, de lehet,anélkül is ment volna.
Szerkesztette: Sa-ni (2011-05-09 22:28)
Nincs jelen
#1663 2011-05-10 21:34
- pt
- Tag
A coderit azért nekem is a zsebemben van mindig :D
Örülök, hogy javulsz. A diéta és a reggeli esti frontin sokat segített meg a pálesz.
Nagyon jó most így :D
Nincs jelen
#1664 2011-05-11 21:48
- Sa-ni
- Tag
Ja- ja... És továbbra sem érzem úgy, hogy bármit túlnyavalyogtam vagy elbagatellizáltam volna, az elmúlt évekre visszagondolni egy rémálom, nem éltem, csak vegetáltam. Ezt most látja még jobban az ember. Amikor ilyenek utópisztikus dolgokat csinál, hogy idõben odaér, ahova menni akar (és elõtte hajat is mos :D és egyáltalán, nem úgy rohan ki a buszmegállóba vagy a taxiba :S, a wc-bõl, mint akit a marha szájából húztak ki... ), kirándulni meg múzeumba megy, meg arra ragadtatja magát, hogy NAPKÖZBEN találkozik a párjával, meg egész nap tud zavartalanul dolgozni, végig tud nézni egy filmet, jobban tud törõdni az eddig elhanyagolt szeretteivel, meg ilyen kis apróságok... Hát ezért megéri szigorú diétát tartani, és nem azt enni, mint mások. Jarvist is megéri szedni, már azt is leszarom, hogy erre is szükség volt. Mint a pszichiáter mondta (persze másként fogalmazva), ez nem az, hogy valaki nem normális, gyagya vagy lelkibeteg, és ez ilyen undorító módon "jön ki", hanem az, hogy a szervezetedben (ki tudja mi okból, ezt nem tudják ugye az ibs-rõl) rögzül egy rossz szokás, jelen esetben a rossz bélmozgások, és ezt már csak így lehet kiütni azaz elfelejtetni a szervezeteddel. Egy barátom anyukájának is pszichiáter segített kijönni ebbõl a szarból (ezen bátorodtam fel), meg persze õ se eszik akármit. Persze véglegeset kijelenteni akkor fogok, ha már mondjuk egy éve élhetõ állapotban leszek-
Igen, qrvára félek, hogy egyszer visszajön és megint ugyanott leszek,ahol annyi évig. De igyekszem erre a lehetõ legkevesebbet gondolni, ez nem történhet meg... (Bár nem vagyok babonás, hogy majd a parával idézem elõ, de akkor se kellemes ez a gondolat)
Szerkesztette: Sa-ni (2011-05-11 21:50)
Nincs jelen
#1665 2011-05-12 15:36
- Wic
- Tag
Sziasztok!
Folyamatosan olvasom, amit írtok, tök jó, hogy van ez a fórum!!! Régebben írtam, hogy szedem a Darm fit nevû vitamint. Most már pár hónapja szedem, és egyre jobban vagyok. Sokkal több mindent meg tudok enni, mint eddig.Írtátok többen is, hogy a péksütemények puffasztanak, nem jók. Én frisset soha, csak a másnapos zsemlét vagy kenyeret eszem meg, de attól semmi bajom, annyit ehetek belõle, amennyit akarok. A fehér cukor tényleg nem jó, viszont barna cukorral bármit csinálhatok, attól nincs bajom. Sokféle fincsi sütit lehet csinálni. Én semmilyen margarint nem tudok megenni, fõzéshez minimális olíva olajat használok. Levesek közül inkább a krémleveseket eszem, rizstejszínnel lehet sûríteni, úgy finomabb. Mi közel lakunk a határhoz, Ausztriában sokkal több minden kapható IBS és IBD-s betegeknek, mint nálunk, a vitamint is ott veszem. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hátha nektek is segít.
Nincs jelen
#1666 2011-05-12 20:52
- pt
- Tag
Hát Sa-ni....nagyon szuper héten vagyok túl.
Neked hála a diétás makacsságodért, mert ezért lemondtam a cukrokról.
Valaki másnak hála a pálinka ötletért, mert, ha hiszitek, ha nem, hosszú évek betegsége után egész héten semmi bajom. Egyszerûen hihetetlen számomra. Lehet meghaltam, vagy álmodom. Várom a rosszullétet reggel mikor indulok, semmi.....várom mikor munkában indulok valahová....semmi.......várom mikor bemegyek egy boltba vásárolni........semmi :D
Nem tudom a cukor hiány vagy a pálinka ivása, de egyiket se merem abbahagyni :D 3 cl iszok esténként közvetlenül vacsi elõtt. Jóféle 21 éves házi szilva.
Legyen igazad Sa-ni, létezzen egy candida szerû valami féleség. Nem kapott cukrot, meg a pálinka is megritkította a sorait........ Szerintem jó kombináció. Kezdek hinni ebben az elméletben is.
Gondolkodtam, hogy a ravioli tésztától miért lehettem rosszul, aztán leesett, hogy a paradicsomszósz erõsen cukros.
Újabb ételcsoport amit sajnálok, hogy kiesik az étrendembõl, de ha nem leszek rosszul az mindent megér, még a diétát is.
Alap kajákat eszek, felvágottak, májkrém, kenyér, zsömle, kifli, szalonnák, kolbászok, húsok, krumplik, tészták, rizs. Minél kevesebb leginkább semennyi cukor és mag, olaj, tejtermék.
Nagyon boldog vagyok :D
Jobbulást mindenkinek!!!
Nincs jelen
#1667 2011-05-13 09:59
- Barci72
- Tag
Látom, mindenki járja a maga gyógyulása útját. Vagy tünetmentességet mondjak inkább? :)
Elszántan diétázom, jól megy, bár múltkor egy pékség elõtt mentem el, és régen éreztem már ilyen finom illatokat... Nem vettem semmit, de azért egy kis keserédes nosztalgia bevillant. Nem bûnözöm, mert egy kilengés is napokra vagy hetekre visszavet. A hétfõi stresszrohamaim is elmúltak. Nyugibogyót, hasfogót nem szedek. Csak azt nem értem, valóban ilyen nagy árat kell fizetni azért, hogy élhetõbb mindennapjaim legyenek? A diétával most jutottam el odáig, hogy tényleg nincs a sokszori visszafutás indulás elõtt. Mintha kicsit lenyugodott volna a bélrendszerem, nem tudom (nincs gabona, nincs tej, nincs cukor, nincs transzzsír, nincsenek erõteljes rostok...). Nincsen kiürítetlenség érzése. A végtermék olyan, mint a régi szép idõkben. Egyszer már átéltem azt is a napokban, hogy éreztem, el kell mennem vécére, de éppen nem tudtam, és valahogy megnyugtattam magam, aztán amikor hazaértem, akkor intéztem el. Na, ilyen is évek óta volt már, hogy tartani tudjam hosszabb ideig, és ne kelljen futni.
Jövök-megyek, autózom, dugóban ülök stb. A régi berögzülések még megvannak, pl. ajtóhoz közel ülök, ha vmi megbeszélés van, vagy elõre tájékozódom arról ismeretlen helyen, hol van WC, ha bármi lenne. Egyszer ez is elmúlik... Remélem...
Szerkesztette: Barci72 (2011-05-13 10:00)
Nincs jelen
#1668 2011-05-13 17:52
- pt
- Tag
Én tegnap este ettem milánóit. Tudom lüke vagyok, de kíváncsi voltam a hatásra. Igazolni akartam az elméletem. A saját kísérleti egerem vagyok. És igen, meg is van a hatása, xarul vagyok, nem vészesen, de puffadok. Szóval a cukor nagy ludas nálam. Alig várom, hogy megszabaduljak a milánói paradicsomszósztól....
Nincs jelen
#1669 2011-05-13 18:14
- Sa-ni
- Tag
Szerintem maga a paradicsom is bûnös lehet, tele van vízben nem oldódó rostokkal. Meg én azt vettem észre, nem jó semmi ilyen krémes-szószos állagú izé, legyen bármibõl is.
Pt nagyon örülök a javulásodnak, de értsd meg, az alkohol nem gyilkolja a candidát :), hanem növeli. (Nem úgy mûködik ez mint a sebre, hogy belülrõl is fertõtlenít :D:D:D bár úgy lenne, de nem...) De ennyit még lehet, elvisel a szervezeted.
Barci, ne bánkódj - ha pékség elõtt elhaladsz, gondolj arra, hogy ott az a sok undok puffasztó izé, ami megüli a gyomrodat. Meg egyszerûen arra, hogy mi mások vagyunk, mint a többi ember és nem ehetjük azt, amit õk - de istenem, szerintem nagyobb bajunk ne legyen, ha ezzel kordában tudjuk tartani az állapotunkat. Igen, szervezést igényel, mert nem az van,hogy bent vagyok a városban, és "megéheztem, kapjunk be valahol valamit" de asszem ahhoz képest amin mind keresztülmentünk ez nem sok áldozat.
Én vettem gofrisütõt,majd kipróbálom zabpehelyliszttel.
Nincs jelen
#1670 2011-05-14 12:21
- pt
- Tag
Jah.....ezt mindig elfelejtem :D
Lehet candida hiányom van akkor, túl sok a jól bélbaktériumom a rosszak meg elvannak gyengülve :)
A pálinka jó.....az biztos :D huuukk....
Nincs jelen
#1671 2011-05-15 17:33
- picike
- Tag
sziasztok.Hát én megint nem vagyok jól.Sõt minél rosszabbul.Már a gyógyszereket nem szedem.A pálinka tényleg jó,szerintem,de csak az igazi.Múlt héten be kellett futnom az erdösávba,utána meg ott mászott a kulancs a kezemen.Megint sokszor járok vissza wc-re.És olyan hirtelen tör rám minden hogy nagyon.A belemet egész nap érzem hogy mozog.De annak örülök hogy ti jobban vagytok.Aki Ausztria mellett lakik igazán leírhatná nekem mit vett kint ami segített neki.Azt is kipróbálnám. giBSon:Nekem is átküldenéd az a valamit.És hogy csináltál te fokhagyma kúrát?Nekem a grepfut nem segített semmit.
Nincs jelen
#1672 2011-05-15 17:38
- picike
- Tag
Jaj és mi a legjobb béltisztitás?Ami nem hajtja meg az embert.
Nincs jelen
#1673 2011-05-15 18:20
- Sa-ni
- Tag
Jaj Picike béltisztítást ne csinálj, az halál... Csak az összes természetgyógyi ezt nyomatja, mert divat, de az eleve lestrapált belet minek még hajtani? "Tisztul" az eleget, amikor napi x alkalommal elmész wc-re. Olyan béltisztító szerintem nincs,ami nem hajt, ez a lényege. Többnyire jó vízben nem oldódó rostokat,korpákat tesznek bele amik ibs-re nem jók.
Én inkább diétázni próbálnék a helyedben, és esetleg fordulj egy jó pszichiáterhez vagy neurológushoz (orvoshoz, ne pszichológushoz mert az nem írhat gyógyszert), aki felír neked olyan gyógyszert, ami kiüti a szervezetedbõl a rosszul rögzült szokásokat.
Nincs jelen
#1674 2011-05-15 18:30
- picike
- Tag
Én már voltam dilidokinál.Kb 5 fajta antidepit kipróbáltam amitöl hiztam 10 kg.Nyugtatót nem fogok szedni mert nagyon sokat szedtem régen,és nem segített.Nekem fölösleges pénz kidobás volt.Ha valami olyan lenne ami lelassítaná a bélmozgást az lenne a jó. giBson az a-mail,husipook@citromail.hu
Nincs jelen
#1675 2011-05-15 19:22
- picike
- Tag
Sa-ni:Átküldenél nekem valami jó diétát.Azt tudom hogy ebben te vagy a legjobb.
Köszönöm.
Nincs jelen
#1676 2011-05-15 19:35
- pt
- Tag
Akkor használd a Coderit-N tablettát amit én is. Frontinnal. Bár múlt héten nem szedtem egész héten. Csak szendvicsen éltem és cukor mentesen. Mindenféle süti, üdítõ, stb. cukros dolog tilos, ezt tapasztaltam, meg a paradicsom, zöldségek, magvak, savanyúságok, tejtermékek. Marad a kenyér és társai, húsok. De kell 1-2 nap míg leürülsz a korábbi kajáktól.
Egyébként lehet logika abban, hogy a szendvicsek azért jók nekem, mert hideg kaja? A meleg kaja az nem annyira jó nekem.
Nincs jelen
#1677 2011-05-16 13:10
- picike
- Tag
Sa-ni:Tudod amit mostanában átélek lehet még a béltisztitás is jobb.De elmegyek orvoshoz elõtte megígérem neked,a héten kapom meg az orvos telszámát és ö csak beles doki azt mondják nagyon jó.
Nincs jelen
#1678 2011-05-16 14:35
- Sa-ni
- Tag
Ajjaj sajnálom, hogy ilyen rossz állapotban vagy...
Arra, hogy nem váltak be a gyógyszerek, azt tudom mondani, hogy
1. diétázni is kell mellé, én se mernék most befalni egy jó marhapörköltet, aztán csokitortát :D
2. nem találják el mindenkinél. Az orvosom azt mondta, ez az, amit még nem tud a pszichiátria, hogy mi határozza meg, hogy melyik gyógyszer kinek hat. Így ha egyik nem használ, írnak másikat - de ha egy pszichiáternek (jobb olyanhoz menni, aki neurológus is, kevés ilyen van!) már van tapasztalata ibs terén, nagyjából tudja, merre próbálkozzon. Olyanhoz, aki nem érti meg, hogy ez nem depresszió meg szorongás, meg bla bla bla, nem érdemes menni, mert annak fingja sincs a témáról. Elsõ körben meg kell, hogy értse, hogy ezt nem Te csinálod magadnak, Te ebbõl semmit nem profitálsz ("Menekülés" meg ilyen faxságok) és meg akarsz ettõl szabadulni de nem tudsz - mintha elárulna a tested. Ha rossz érzésekkel jössz el tõle, téged vádol és nyomoréknak érzed magad, akkor nem õ a Te orvosod. Ha megnyugtat, hogy errõl nem te tehetsz, és segíteni akar, akkor igen.
Vészmegoldásnak Neked is kéne egy kis Coderit. Én már nem nagyon szedem, de jó az, megelõzni a rohamot.
Ha engem kérdezel, szerintem hirtelen próbáld azt, hogy nem eszel semmi kenyeret, lisztet és cukrot, hanem egyél (szinte olaj nélkül sütött) tojást, natúr, fûszermentes, zsírtalan sült húst (felvágottat stb ne), esetleg kevés (de nem meleg, olvasztott) sajttal, meg hozzá kevés répát, párolt tököt vagy cukkinit. Gyümölcslevet ne igyál, semmi méz vagy ilyesmi.
Én azt veszem észre, a kenyér stb. hirtelen elhagyása már javíthat. Korpás, magvas izéket ne egyél, meg pucolt-magozott almán kívül gyümölcsöt se, aztán majd látjuk, hogy haladsz...
Nincs jelen
#1679 2011-05-16 15:28
- picike
- Tag
Ezt itthon meg is tudom csinálni.De akkor mit vigyek a gyárba amit meg ehetek,ott szendvicset szoktam enni.és ha szalámit elhagyom meg a kenyeret akkor mit egyek bent?
Nincs jelen
#1680 2011-05-16 19:23
- pt
- Tag
Én is szenyót viszek melózni és én elvagyok vele. Ki kell próbálni. Én egy hétig minden nélkül totál normálisan elvoltam vele. Csak aztán jött a milánói makaróni és odacseszett mindennek.....kellett vagy 3 nap míg helyrejöttem.
Zsömle, vékony vaj mindkét oldalán, bele pedig valami minõségibb felvágott.
Tehát bacon, császárszalonna, sonka, olyasmi ami minél természetesebb és nem valami utolsó gagyi párizsi amibe minden bele van darálva, na meg tele van tartósítóval. Mást ne is tegyél bele, se ubi, se saláta, se semmi.
Próba cseresznye :D
Nincs jelen
#1681 2011-05-16 19:32
- picike
- Tag
ok pt.De ezt már csak holnap tudom megcsinálni mert mára már elkészültek.Sajnos megint éjszakára megyünk dolgozni.
Nincs jelen
#1682 2011-05-16 19:37
- picike
- Tag
"A Bifidusz eszenzisz függõséget okoz!
Brit és amerikai tudósok egymástól függetlenül jutottak arra az
eredményre, hogy a Danone termékeiben található Bifidusz eszenzisz
függõséget okoz. Négy hét folyamatos fogyasztás után a Bifiduszos
joghurt elhagyása -fõleg a gyermekekre, öregkorúakra és legyengült
szervezetûekre nézve- akár halálos eredménnyel is járhat.
Elõször egy baltimore-is gyermekorvos figyelt fel rá, hogy hirtelen
sok kis betege lesz. Elõször influenzára gyanakodott, de késõbb a
gyermekek hallucinálni kezdtek, depresszióba estek, elvonási
tünetekkel küzdöttek. Sok kutatás után derítette csak ki, hogy egy
franciaországi fuvarossztrájk miatt a Bifiduszos joghurtot szállító
kamionok nem jutottak el idõben a baltimore-i boltokba, így jutott
eszébe, hogy alighanem a Bifiduszos joghurt, illetve annak hiánya
lehet a baj okozója.
A National Healthcare kutatói patkánykísérletek során kizárólag
Bifiduszos joghurtot etettek az egerekkel. Amikor a joghurt adagolását
teljesen abbahagyták, az egerek idõvel láthatóan egyre idegesebbek
lettek, kis mancsukat könyörögve nyújtogatták a Bifiduszos tálka felé.
Négy hét után már egy patkány sem volt közülük életben. EZ BIZONYÍTÉK!
arra, hogy nemcsak a cigaretta- és kólagyárak, hanem már a tejipar is
függõség létrehozásával kényszerít bennünket az õ termékeinek
fogyasztására!
Azt is bebizonyították, hogy a Bifiduszt E3423-mal, E3.14-gyel és
E666-tal stabilizálják és színezik, mert egyébként csak marhavérbõl és
-nyálból készített táptalajon lehet tenyészteni! EZEK TÉNYEK!
És nem csak Amerikában! Jakupcsek Gabriella a reklámban szájába vesz
ugyan egy kanál Bifiduszos joghurtot, DE NEM LÁTSZIK, HOGY NYEL! Azt
már bezzeg nem mutatták, ahogy az "Ennyi!" elhangzásakor azonnal
kiköpte az egészet! Bódi Sylvi is csak lóbálta a Bifiduszos kanalat.
ÕK TUDJÁK! Mert elmondták nekik! Mert nagyon nagy botrány lett volna,
ha Jakupcsek a Bifiduszhiány miatt összeesett volna a Milliomos
adásában!
NE ÖLD MEG MAGAD! NE EGYÉL BIFIDUSZT!
Ezt a cikket küldd el minél több ismerõsödnek, nehogy õk is a Bifidusz
áldozataivá váljanak!"
Nincs jelen
#1683 2011-05-16 22:34
- Sa-ni
- Tag
Á ez a bifidus-pánik szerintem kamu - akkor már itt is lettek volna ilyen esetek. (Én amúgy sima spar-os laktózmentes joghurtot eszem,nem danone-t)
Hú hogy melóhelyre mit vigyél nem nagyon tudom,mert én ezeket itthon csináltam,vagy régebben olyan helyen dolgoztam,ahol volt mikró. De olyan is volt, másik helyen, hogy vittem húst + zöldséget, és hidegen megettem. Én a szendvicset nem tartom jó ötletnek, pont az lenne a lényeg, hogy ne egyél kenyeret. Mikor van az ebédszünet,mennyivel kezdés után? Nem állna el addig a sült hús?
Nincs jelen
#1684 2011-05-17 08:01
- Barci72
- Tag
Picike, a probiotikumról se feledkezz meg szerintem. Én a diéta mellett lórúgásnyi probiotikumot szedek (nem ám a Normaflore-t vagy hasonló gyengét), plusz vitaminokat, mert hát valljuk be, a szigorú diéta mellett a vitaminbevitelrõl saját magamnak kell gondoskodnom. Az a napi egy-másfél alma (az is hámozva) nudli ebbõl a szempontból. Én sajnos a tejterméket sem bírom, még a laktózmenteset sem. Totális erjedés, ha ilyesmit eszem. Zöldséget eszem húsfélével. Nem mondom, hogy nem tudnék enni mindenféle egyéb finomságot, de a diétával most jól elvagyok. Inkább betartom a diétát, mintsem fo$$ak, ill. fussak egész nap. Pt-nek is más felel meg, Sa-ninak is, ahogy látom. Szerintem Neked is ki kell tapasztalnod a dolgokat. A kenyérfélék elhagyása (tképpen az összes gabonaféle) nekem nagy eredményt hozott. Sokáig zabfélét is ettem, de rá kellett jönnöm, hogy az sem jó. Ez van :(
Sa-ni, tök jó, amit a pszichiáterrõl leírtál. Én is ezt tapasztaltam, hogy aki neurológus, az empatikusabb. A többi mind csak azt tudja mondani, fogadd el a helyzetet, mert amíg nem fogadod el, addig szenvedsz. Nekem ez az elfogadás meg megbocsátás kör nagyon nem jön be.
Nincs jelen
#1685 2011-05-17 13:04
- Lotti
- Tag
Sziasztok. Sajnos én is az ibs-esek táborát gyarapítom, a hasmenéses fajtából. Naponta négyszer-ötször megyek vécére. Ha ki kell mozdulnom itthonról, a helyzet csak rosszabbodik. Már sok-sok éve szenvedek ettõl a betegségtõl, de csak egy éve fordultam vele orvoshoz, mivel akkor lett totálisan elviselhetetlen számomra ez a nyavaja. Átestem a vastagbéltükrözésen, és megállapították, hogy ibs. Rengeteg mindent kipróbáltam már, szedtem enterobenét, probiotikumot, dicetelt, smectát. Ezek közül az enterobene az, ami ér is valamit, de szerintem hosszú távon inkább ront a helyzeten, mintsem hogy javítana. Egy-két napra megfogja a hasam, aztán kezdõdik minden elölrõl, sõt, még rosszabb lesz. Ha rámjön ez a hasmenéses roham, a tetejébe még gyakori vizelési inger is kínoz. Nagyon el vagyok keseredve, elegem van már, hogy hasfogón élek, állandóan a vécét keresem mindenhol, nem tudom élvezni az életet.Hihetetlen számomra, hogy az orvosok nem tudnak rá megoldást találni, mikor ennyi ember szenved ettõl az undorító betegségtõl. :(
Nincs jelen
#1686 2011-05-17 14:47
- Ana
- Tag
Üdv Lotti a fórumon.
Számomra is hihetetlen,h az orvosok nem tudnak megoldást találni rá,de nem hogy megoldást,kialakulásának okát sem tudják.Azt vettem észre,h egyre több ember szenved ebben a nyavalyában,csak nem beszélnek róla,gondolom cikinek tartják.
Azt olvastam,hogy crohn-colitis betegeknél nagyon gyakori az epés megbetegedések száma.Én nem tartozom állítólag közéjük,de mégis epe gondjaim akadtak. 2 évvel ezelõtt már a gasztros dokim látta az UH,de úgy voltam vele,h hátha teák segítségével tudok vele jót tenni.De a tegnap elõtti éjszakai epegörcsrõl inkább nem írok.
Valakinek volt már hasonló tünete?
Nincs kedvem mûtõbe menni :(
Nincs jelen
#1687 2011-05-17 16:24
- Sa-ni
- Tag
Picike, az jutott még eszembe, hátha bírod a zabpehelylisztet! Liga margarin, tojás, víz, só hozzáadásával pogácsa- vagy palacsintatészta készíthetõ belõle (gofri is, de azt még nem próbáltam) és azt vihetnéd elcsomagolva is! A zabpehelyliszt és a fehérliszt közt ég és föld a különbség (nekem legalábbis) elsõtõl semmi bajom, másodiktól minden.
Lotti, hasonlóak a tüneteid, mint nekem volt (úristen, de jó hozzáírni, hogy "volt" - 7 évig szenvedtem... Most úgy 2 hónapja jól vagyok... Persze nem merem túlzott állításokra ragadtatni magam, de bizakodok) Neked is csak azt tudom tanácsolni, amit eddig másoknak (olvasgass vissza), fehérliszt, mesterséges adalékanyagok, cukor, szirupok méz, gyümölcsök-zöldségek nagy része (kiv. alma, répa, tök) stb. mínusz (nézz utána a vízben oldódó és nem oldódó rostoknak, angolul soluble és insoluble fiber, utóbbiakat ne egyed) meg ha ez nem elég, keress egy, a témához értõ, a pácienst nem lekicsinylõ, ledorongoló neurológust (neurológus-pszichiátert). De tényleg vannak enyhe különbségek,PT pl.nem hajlandó letenni a sima kenyérrõl - de amióta nem eszik olyanokat, hogy a fülünk kettéállt csak hallgatva is, azóta õ is jobban van :D Barci meg a zabpehelylisztet se bírja, néhány gyümölcsöt viszont igen.
Szerkesztette: Sa-ni (2011-05-17 16:30)
Nincs jelen
#1688 2011-05-17 16:53
- picike
- Tag
ok megpróbálok valamit csinálni,hozatok a párommal zabpehely lisztet.
De nekem az a véleményem hogy nem az agyunk adja ezt a betegséget.Mert ha nem kellene rögtön menni wc-re akkor simán elmennék mindenhova.A mi pánikunk ebbõl van hogy gyors a bélmüködésünk a széklet terén és nem ürülünk ki rendesen.És szerintem ehhez az agynak semmi köze.Én néha nagyon érzem hogy össze vissza megy a belem és ha már kicsit erõsebb a nyomás már megijedek.
Még egy kérés milyen probiotikumokat szedtek ti?Kintrõl én is tudok rendelni.
Nincs jelen
#1689 2011-05-17 16:56
- Sa-ni
- Tag
Én a Pearls IC-t tartom jónak. (Elég drága)
Picike nem úgy "adja az agyad", hogy megzizzentél (ezt érti félre a sok "lelki okkal" kedveskedõ tudálékos orvos), hanem tulajdonképpen az idegi mûködés borul fel. Nem azért, mert "lelkibeteg" stb. lennél, hanem X - nem tudják az okát. Ahhoz tudom hasonlítani, hogy pl. az epilepsziás se tehet róla, hogy epilepsziás, nem õ csinálja tudat alatt magának, meg ilyenek, és a betegségének semmi köze a személyiségéhez. Nyilván Te is azért szorongsz, mert vannak ezek a tünetek. Nekem most nincsenek - érdekes, olyan nyugodt meg laza vagyok, hogy hûha :D na de világosan látom, mi volt elõbb. Azelõtt lazíthattam én akárhogy :(
Szerkesztette: Sa-ni (2011-05-17 16:59)
Nincs jelen
#1690 2011-05-17 18:00
- picike
- Tag
Sa-ni.És téged mi hozott rendbe?
Nincs jelen
#1691 2011-05-17 18:04
- picike
- Tag
én most vettem lecitint,mert sok jót hallottam róla.Megpróbálom hátha.
Nincs jelen
#1692 2011-05-17 18:35
- pozí
- Tag
Sziasztok, rég jártam erre.
Nekem a Coderit úgy néz ki bevált. Ma vizsgáztam, reggel rohanás a wc-re 3x, nagyon borzasztóan voltam, coderit be, mikor elkezdett hatni már semmi bajom sem volt.
Viszont van egy problémám, szeretnék elköltözni, pontosabban külföldre költözni, és nem tudom hogyan oldjam meg a gyógyszer felírását. Valakinek van valami ötlete?
Ami ennél is nehezebbé teszi a dolgot az, hogy az orvosom sem szeretné ha hosszútávon szedném a gyógyszert, csak azt felejti el, hogy enélkül nem tudok dolgozni, normálisan élni. Meg ha már megtapasztaltam, hogy így is lehet valószínûleg nem mondok le róla könnyen. :)
Kérlek segítsetek ki pár ötlettel, hogyan írassam fel magamnak kint a bogyót?
Nincs jelen
#1693 2011-05-17 18:52
- pozí
- Tag
Még az jutott eszembe, hogy esetleg nincs olyan másik gyógyszer, amiben van codeine és be lehet szerezni vény nélkül?.. Tudom, hogy nincs sok esély rá, de talán egy próbát megérne, ha mégis lenne.
Nem bírom ezt a macerát a felírogatással. :(
Szerkesztette: pozí (2011-05-17 18:53)
Nincs jelen
#1694 2011-05-17 19:06
- picike
- Tag
Szia pozí.Ha kint fogsz dolgozni akkor lesz kint beteg biztositásod,és ott is tudsz felíratni.A másik hogy itthon felíratod és kíváltasz néhány dobozzal és kiviszed.Könnyebben felírják kint a gyógyszert mint itt.Szerintem neten nézd hogy miben van ilyen hatóanyag lehet van vény nélkül.De ne csak magyar oldalt nézz.
Nincs jelen
#1695 2011-05-17 19:15
- pozí
- Tag
Igen, én is erre gondoltam, találtam is vény nélkül, de nem tudom az mennyire probléma, hogy az csak 12.8mg hatóanyag tartalmú, amit én szedek az meg 20mg-os. Ha nem muszáj, nem lapátolnék be felesleges több "mellékanyagot". A nagyobb mennyiségû gyógyszerek meg vénykötelesek.
Tudom, hogy lehet felíratni kint is, csak tartok tõle, hogy nem fogja felírni az orvos.
Köszönöm a válaszod!
Nincs jelen
#1696 2011-05-17 19:27
- picike
- Tag
leírnád nekem mi az amit találtál vény nélkül.Azt hiszem én is kipróbálom.
Szerintem felfogják írni,ne aggódj addig míg nem tudod.Én is sok gyógyszert írattam kint fel.
Nincs jelen
#1697 2011-05-17 19:34
- pt
- Tag
Hidd el picike az agy sokat belejátszik.
Ha nem az agyban lenne idegi probléma akkor sokunknál a tükrözésnél vagy mintavételnél megtalálták volna a bél hiba okát.
Másik dolog, hogy iszonyat dolgokba mentem bele, mert a munkám miatt muszáj volt, elég erõs rosszullétek kerülgettek, de muszáj volt legyûrnöm. Itthon a kisebb "veszélyek" érzete végett nem jön belõlem elõ annyira.
Itthon már coderit nélkül is elvagyok. Most megint Bp.-en vagyok, ma el kellett szopogatnom egy fél coderitet indulás elõtt, de jól is voltam egész nap.
Persze a cukrokat mellõztem és próbálom kerülni a szénhidrátokat, ez sokat segített.
A zsömlérõl, kiflirõl, kenyérrõl még nem mondtam le nem is akarok.
És akkor itt van öcsém esete, aki ugyan így volt, elkezdte szedni a dalsan-t egy antidepit, és kutya baja már több éve.
Sa-ni is a jarvistól van mostanában jobban.
Én frontint szedek, ez a leggyengébb nyugigumi talán.....coderittel maxijó :D
Szóval diéta, coderit + antidepi vagy nyugtató + nekimenni a problémának. Gondolom úgyis muszáj munkába menned ezzel nem lesz gond. A gyógyszer pedig psziho doki reszortja.
Nincs jelen
#1698 2011-05-17 19:48
- Lotti
- Tag
Örülök neki, hogy a diétával ilyen pozitív változásokat tapasztaltatok. Visszaolvastam, hát nem egy leányálom ez a diéta, de még mindig jobb, mint egész nap görcsölni és a vécét keresgélni. A puffasztó és tejes dolgokat eddig is kerültem, de pékárukat és cukrot elég nagy mennyiségben fogyasztottam. Ha elkezdem a diétát, mennyi idõ múlva várható változás?
Nincs jelen
#1699 2011-05-17 20:17
- Barci72
- Tag
Szia Lotti, üdv itt.
Én a nagyon szigorú diétámat kb. 3 hónapja tartom. Ilyen kitartó még nem voltam, mert nem jöttek az eredmények. Igaz, ennyire sok megszorítást sem építettem bele az étrendembe. Az elsõ 2-3 hét után érezhetõ volt az eredmény, 2 hónap után pedig igazán jól voltam. A sok hülye berögzülésem itt-ott még megvan, de ez már nem annyira számít. Na, jó, van, amikor baromi kellemetlen idõpontban jön a para. Probiotikum gyanánt a Ren. Life egyikét szedem (Ult. Flora 50 Billion), de külföldrõl rendelem, mert Mo.-n kb. 2x annyiba kerül. A Now Foods Gr8-Dophilus a másik, ami nagyon bejött, ez olcsóbb. A kettõt váltogatom, de úgy érzem, a Gr8 már elégnek bizonyul önmagában is, nem kell a RL. Ezt sem Mo.-n veszem meg természetesen...
Normix kúrád volt már? (Nekem nem használt, csak megkérdezem...)
Nincs jelen
#1700 2011-05-17 20:37
- Lotti
- Tag
Probiotikumot én is szedtem, a Rossmannban kapható dr. Chen probiotikum forte-t. Ez összetételre majdnem ugyanaz, mint a Protexin Balance, annyi különbséggel, hogy ez inulint tartalmaz, és csak 2500 Ft a 60 db. Én abbahagytam, mert engem nagyon puffasztott. Utánanéztem, és az inulin lehetett a ludas. Lehet, hogy kipróbálok valami más probiot. Normix kúrám még nem volt, az orvos elintézett napi 3x1 Dicetellel, mással nem is próbálkozott. Most a diéta az utolsó reményem, remélem, hogy kitartó leszek,ha elkezdem mert sajna hajlamos vagyok feladni, ha nem jön hamar az eredmény :(
Nincs jelen