#5051 2011-04-22 10:02
- bixi
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
sziasztok,
ujra a kezembe kerult a medrol betegtajekoztatoja, es ujra megakadt a szemem ezen:
A Medrol tabletta fokozott elõvigyázatossággal alkalmazható
- aktív fekély, vagy fekélyre hajlamosító betegség esetén, vagy ha Ön gyulladásos bélbetegségben szenved
ez meg mit akar jelenteni???? mi az h fokozott elovigyazatossaggal?
Nincs jelen
#5052 2011-04-22 10:20
- moncsa85
- Tag
Szia!
Mivel ez egy erõs szteroid szigorúan orvosi felügyelet mellett szedhetõ!És komolyan be kell tartani az orvos utasításait!
Nem kell megijedni! Szerintem minden Crohn és CU-s beteg ezt kapja amikor belobban a betegség!Nem kapnánk ezt ha nem lenne jó!Csak tényleg figyelj oda mit mond az orvosod!!
Nincs jelen
#5053 2011-04-22 10:38
- Bordás
- Tag
Szia Bixi!
Azért kell fokozott elõvigyázatossággal szedni, mert nagyon sok mindent befolyásol a szervezetben, vérkép, stb-stb... és ezeket kontrollal felügyelni kell. Így van, nem kell megijedni, ha nagy gáz van hirtelen akkor csak ezzel lehet lehúzni a gyulladást...
De ezekkel ne foglalkozz annyira mert sok gyógyszernek sok minden rá van írva.....és még ha csak a fele igaz lenne...
Üdv!
Nincs jelen
#5054 2011-04-22 11:54
- bixi
- Tag
koszi a megnyugtatast :)
Nincs jelen
#5055 2011-04-22 15:04
- mirrmurrkandúr
- Tag
Szia Bixi,
Hát igen, a Medrol mindent visz... bár azzal nem értek egyet, hogy a gyulladást csak azzal lehetne lehúzni, de valóban van olyan szitu, hogy nincs más megoldás! Én egyszer szedtem életemben Medrolt másfél hónapig kb, és nem Crohn-betegségre, de durvább mellékhatásai voltak, mint amennyire használt. Sztem a Budenofalk és az Entocort sokkal jobb, modernebb gyógyszerek, mint ezek a systemas cuccok, csak hát lassabban hatnak és nem olyan erõsek...
Azt viszont nem értem, hogy a Medrol mellé minek a Salofalk... teljesen feleslegesnek tûnik...
De ne aggódj, a doki biztos tudja. :-)
Üdv.
Nincs jelen
#5056 2011-04-22 15:09
- bixi
- Tag
mirrmurr, hat remelem is, hogy o tudja :)
(ha jol tudom egy az orvosunk..)
Nincs jelen
#5057 2011-04-22 15:17
- mirrmurrkandúr
- Tag
Kedves Ági,
ha adsz egy e-mail címet, ott megbeszélhetjük hova küldjem a Pentasát.
üdv. Bence
Nincs jelen
#5058 2011-04-22 15:19
- mirrmurrkandúr
- Tag
Bixi, téged is TG kezel??? Nem mondod??? :-)
Nincs jelen
#5059 2011-04-22 15:50
- bixi
- Tag
off
igen mirrmurr, a tukrozes miatt meg irtal is nekem dicsero emailt rola, nem emlekszel? :))
on
Nincs jelen
#5060 2011-04-22 15:55
- mirrmurrkandúr
- Tag
ja, említettelek is TG-nek. tényleg. :-)
És... elviselhetõ volt a vizsgálat?
Bocsi az OFF-ért :-)
Nincs jelen
#5061 2011-04-22 17:21
- Andrew
- Tag
Tiszteletem mindenkinek…
Sok hozzászólásban és a betegséggel való küzdelem során többször találkoztam a Nestlé Modulen tápszerével.
Eléggé elmélyedtem a kérdésben…
A Modulen tápszer egy rendkívül fontos dologban különbözik bármely más tápszertõl.
TGF-Béta2 citokint tartalmaz!
A TGF-β2 egy citokincsalád tagja amelyhez több mint 40 fehérje tartozik és immunválasz gátló szerepük van.
Anyatejben ha alacsony akkor gyakoribb az allergia.
Táplálékalergiában a bélfalban alacsony a szintje.
Crohn betegségnél a szervezet toleranciája elvész a saját bélflórával szemben.
Mivel ez egy autoimmun betegség, a szervezet reagál a nemlétezõ veszélyes baktériumokra/vírusokra.
Crohn betegség esetében a saját hasznos baktériumainkra reagál védekezõ mechanizmussal.
Ezt a téves reakcióját a szervezetnek különbözõ anyagok szintje befolyásolja.
Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban régóta kutatják, és kisérleteznek a TGF-β2 fehérje
szerepének felderítésében.
Több mint 10 éve kezdõdött kutatások eredménye lett a Modulen IBD tápszer.
Mivel a nevében az IBD szerepel, és csak a részletesebb leírásban tûnik fel a crohn betegségre való alkalmazás, jogos kérdésként merül fel, hogy esetleg más gyulladásos bélbetegségekben is jó e?
Hát amennyit utána tudtam járni:
Azért a crohn betegségekre ajánlják, mert a kutatások, kísérletek erre a betegségre lettek elvégezve fõként.
Viszont ismerõseim tapasztalata alapján colitisben is nagyon jó eredmények érhetõk el vele.
A gyártó sem zárkózik el a colitisben való használatától.
A Modulen összetételében másik nagy szereplõ a 2000kCal-nyi tápanyag.
(400g-os doboz + kb 1,7 liternyi víz = 2 liter 2000 kCal tápszer)
A crohn betegség a felszívódást akadályozza, így mi crohn betegek általában vékonykák vagyunk.
A Modulen tápszert a gyártó a betegségünkhöz optimalizált összetevõkkel látta el a TGF-β2 mellett.
Figyelembe vették a bélrendszerünk felszívódási zavarait, és megpróbáltak e szerinti összetételt létrehozni.
A 2000 kalória sem véletlen.
A kísérletekbõl az derült ki, hogy a betegségünk heveny fellángolási idõszakában a tápszer kizárólagos fogyasztása
is elegendõ. Nyugat-Európában sokan évi kétszeri alkalommal kúra szerûen fogyasztják.
Ebben az idõszakban semmi mást nem esznek, csak a napi egy doboz Modulen-t (egy-másfél hónapig, évente kétszer)
Természetesen a betegségük szokásos fellángolási idõszakai elõtt, megelõzve a fellángolást.
Ezzel sokaknál teljesen elhagyható lett az erõs gyógyszeres kezelés.
Én próbáltam többször is a kizárólag tápszer iszogatását.
Megjegyzem… azokban az idõszakokban minden más ki is jött volna belõlem.
Eleinte megzavarta a szervezetem, mert szokatlan volt neki a sok „ismeretlen” tápanyag, ami ebbõl már fel tudott szívódni, a hagyományos étkezésben meg be sem vittem ilyesmit.
Türelmessen iszogattam, és egy-másfél hét után már minden oké lett…
Mióta ezt a kúraszerû fogyasztását megszoktam már teljesen tünetmentes vagyok…
6 éve fogyasztom évi kétszeri kúra szerûen.
Én mondjuk nem tudom tartani a kizárolagos fogyasztását, de abban az évi kétszer egy hónapban majdnem elfogyasztom
A napi egy dobozt.
Gyártót kérdezgettem még mire kell figyelni a fogyasztásánál, és azt tanácsolták, hogy egyszerre csak fél dobozzal
Oldjak fel vízben, és azt iszogassam, de 12órán belül fogyasszam el, aztán oldjak fel másik adagot.
Ez a fehérje nem stabil folyadék állapotában, ezért is por formájú a tápszer.
Mellesleg az ízesítése is megoldott külföldön…
Létezik hozzá egy „Nestlé Flawor Packets” nevû ízesítõ porocska.
Ez 4grammnyi kis ízesítõ több ízben.
Sajnos magyarországon még nincs bent, de ígérték ez évre, hogy lesz.
Olyan patikákban ahol európai törzskönyvezett gyógyszereket is beszereznek általában van.
Nekem az europa patikában (VIII ker. Fiumei u.2) be szokták beszerezni. (nem occsó)
Egyébként szakorvosi javaslatra írhatja a háziorvos is. Természetesen javaslat nélkül maga a szakorvos is.
Így 90%-ban támogatott…
Dobozonként 310 forint körül kell fizetni érte..
Mikor ezt eszem majdnem kizárólag akkor 9000 forintba jön ki a havi kajám…
Még spórolok is vele :)
Bemásolom a javaslatomban szereplõ dolgokat ide, hátha segítség, mert legtöbbször még az orvosok sem tudják.
Javasolt gyógyszer: Modulen IBD
Támogatási kategória: 90%
Indikációs pont sorszáma 26.
Javaslat idõtartama: 1 év
BNO : R6330
Adagolása: napi 1 doboz
Ja! Igen…
Crohn BNO kódjára nem lehet felírni, csak a tápszerírásra javallott BNO kódokra.
R64H0 Cachexia
R6330 Táplálkozási Nehezítettség
E43H0 Súlyos fehérjehiányos állapot
Stb…
Szívesen venném a tapasztalatotokat....
Szerkesztette: Andrew (2011-04-22 17:23)
Nincs jelen
#5062 2011-04-22 18:10
- marcsi0727
- Tag
Andrew, nekem ez volt az elsõ, ami hatott a bélésemre... szerintem jó, de van egy aprócska probléma, hogy hízlal. Így én csak akkor fogyasztom, ha nagyon rosszul vagyok, és olyankor 4 nap fogy el 1 doboz. Különben nem férnék be az ajtón...
Nincs jelen
#5063 2011-04-22 18:37
- Andráska
- Tag
Én most kezdek megint egy kúrát a Modulen tápszerrel,mivel mûtét elött állok.Tavaly szeptemberben végig csináltam egyet,akkor is mûtét elött álltam és csak azt fogyasztottam.Másfél kilót híztam!Minden túlzás nélkül ez idõszak nagyon bennem ragadt,hisz olyan jól éreztem magam,mintha nem is lennék beteg!
Akik szûkületesek,vagy bélösszenövéssel küszködnek,kifejezetten ezt ajánlom mert nem sûrû így sokkal jobban iható mint a többi tápszer.
Hátránya hogy otthon csak egy-két dologgal lehet ízesiteni.Másrészt,ugye hasmenést okoz de nem durva hanem kontrollálható a dolog.
Amire én kaptam: bélmûködési rendellenesség K5990
felszívódási zavar K9090
Lehet hogy van némi más jótékony hatása a tápszernek,de ezeket rossz állapotban lévõ betegeknek gyártják!
A többire ott vannak a gyógyszerek,és az orvos.
Szerkesztette: Andráska (2011-04-22 19:28)
Nincs jelen
#5064 2011-04-23 11:36
- Bögni
- Tag
Szia, Mirrmurr:),
regosbendeguz37_kukac_citromail.hu
Szép napot
Ági
Nincs jelen
#5065 2011-04-23 12:29
- mirrmurrkandúr
- Tag
Szia Zoli,
a hatóanyaga mindkettõnek mezalazin valóban, de a Pentasa modernebb, min a Salofalk, kevesebb mellékhatása van, és lehet ilyen kis szexi granulátum formátumban is kapni, ami elvileg hamarabb felszívódik, mint a tabletta.
Egyébként nekem sajnos egyik ilyen szaliciles gyógyszer sem ér semmit, olyan, mintha nem szednék semmit, és még pattanásokat is generál...
Bence
Nincs jelen
#5066 2011-04-25 10:16
- zincõ
- Tag
az jutott eszembe, ha Crohn betegség esetében a szervezet a saját hasznos baktériumainkra reagál védekezõ mechanizmussal, akkor az nem rossz a betegségünkre, amikor probiotikumot szedünk??
Nincs jelen
#5067 2011-04-26 14:47
- csabaspecial
- Tag
Kísérletek szerint a probiotikumok alkalmazásának számos elõnyös élettani hatása lehet.
* laktóz-intolerancia kezelése
* végbélrák megelõzése
* koleszterinszint csökkentése
* vérnyomás csökkentése
* immunrendszer erõsítése
* fertõzések megelõzése
* bélgyulladás-csökkentõ hatás
* ásványi anyagok és nyomelemfelvétel javítása
* vastagbélgyulladás (colitis) és irritábilis bél szindróma (IBS) kezelése
Nincs jelen
#5068 2011-04-26 14:52
- andifeher
- Tag
Szia!
Én ezt is találtam:A probiotikumok triplán jótékony hatása
Amennyiben a bélflóra megsérül, probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál mûködését:
* probiotikus baktériumok jótékony hatása egyrészt akkor jelentkezik, amikor a bélfalon a káros mikroorganizmusokkal szemben a területfoglalás versenyét õk nyerik, így kiszorítják a kórokozókat.
* A másik hatásuk, hogy képesek úgynevezett ellenanyagokat (baktericideket) termelni, melyek gátolják a káros mikroorganizmusok létezését.
* Harmadsorban a jótékony baktériumok tápanyaga: a prebiotikumok – fructooligoszacharidok – csak számukra emészthetõk, míg a kórokozók nem tudják ezeket lebontani, így szinte kiéheztetik õket.
Nincs jelen
#5069 2011-04-26 18:42
- zincõ
- Tag
sziasztok,
ezeket így én is tudom, csak ha logikusan végiggondolom azt a mondatot, akkor erre lehet következtetni...nem!?
Nincs jelen
#5070 2011-04-27 16:57
- Breki
- Tag
Sziasztok
Jó íze van ennek az IBD Modulen-nek,de nekem órákig égeti a hasam(gyomrom-belem)akármit ahol épp jár miután megittam.
Másnak is ilyen?
Nincs jelen
#5071 2011-04-27 18:23
- Mancsa
- Tag
Szia Breki!
Nekem nem okoz semmi általad említett égetõ érzést...inkább, mikor elér a végsõ szakaszba, akkor kicsusszan, elég gyorsan :))
Nincs jelen
#5072 2011-04-27 19:03
- Breki
- Tag
Olyan mintha lehúznék egy pár feles 50%-os pálinkát :)
A dokimnak nem is mondom,mert már igy is hülyének néz.Mindegyik rá van most kattanva a pszichiátriára :(
Elegem van az orvosokból.Szerintük nem olyan mértékü a gyulladás,hogy fogyjak,vagy ilyen szarul érezzem magam,nem tudják a tüneteim hova tenni...2 és fél éve..vicc az egész.
Szerkesztette: Breki (2011-04-27 19:06)
Nincs jelen
#5073 2011-04-27 22:17
- Melcsi_
- Tag
off
Mancsa :) szió! Anno, 2 éve mikor sajnos a sors idehozott a forumra sok írásodat elolvastam és nagyon megkedveltelek még így ismeretlenül is. Sajnos szomorúan tapasztaltam h évek óta nem írtál, nem halattál magadról. Örömmel venném ha írnál magadról a "hírek egymásról" topikba, gondolom nem csak én vagyok kiváncsi Rád. :)
üdv. Melcsi
on
Nincs jelen
#5074 2011-04-30 21:19
- Kócos
- Tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, amire nem biztos, hogy tudjátok a választ, de hátha...
Már utána néztem a neten is, nem nagyon találtam értelmes dolgot.
A kérdésem az lenne, hogy az antibiotikum kb. mennyi idõ alatt ürül ki a szervezetbõl? Nagyon sokáig -kb. 3 hónapig- szedtem elég erõs antibiotikumot (supplin), egy ideig kaptam intravénásan is. Már kb. 2 hete nem szedem. Azért érdekel ennyire, mert hormonális fogamzásgátlót használok.
Elõre is köszi bármilyen tippet!
Nincs jelen
#5075 2011-05-01 10:09
- Hugi (Crohn)
- Tag
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem. A doktornõm ajánlotta a Xylamin plus készítményt. Próbálta már valaki, van valamilyen tapasztalat róla? A holnapjukon nagyon jókat írnak, de bazi drága (6-7000 Ft). Budapesten hol sikerült beszerezni? A honlapon lévõ patikában azt sem tudják mi ez. Írtam is nekik :) Elõre is köszönöm az infókat.
Kócos!
Én is csak a neten tudok tájékozódni, de azt írta egy "orvos válaszol" lap, hogy pár nap alatt kiürül az erõs antibiotikum is. De azt is olvastam, hogy függ a felszívódás helyétõl is (vese, epe, máj, bél) és az antibiotikum fajtájától is. Szóval én sem tudok érdemben segíteni.
Üdv
Nincs jelen
#5076 2011-05-03 16:49
- Bögni
- Tag
Mirrmurrkandúr, sajna sehogyan sem sikerül emileznem Neked.Ha megvan még a Pentasa, írj nekem légyszi a regosbendeguz37@citromail.hu címre.
Köszi szépen!
Ági
Nincs jelen
#5077 2011-05-06 15:26
- bixi
- Tag
sziasztok.
tegnap ota szedem az imurant. tudom, h ra is van irva es mashol is volt szo rola, h kerulni kell a napfenyt.
a kerdesem az lenne, h van-e valakinek gyakorlati tapasztalata?
3 het mulva lesz az eskuvom, es szerettem volna parszor elmenni szolariumba elotte, de most el kellett kezdenem az imurant, es tanacstalan vagyok.
volt aki volt szolariumban imurannal?
koszi!
Nincs jelen
#5078 2011-05-06 16:10
- Andi
- Tag
Szia Bixi!
Én évekkel ezelõtt jártam szoláriumba Imuran mellett (tudom, hogy nem lett volna szabad). Mostmár nem tenném... Nekem több kis anyajegy, szeplõ stb. jött ki a bõrömön utána. Viszont a régi anyajegyeimet évente megnézetem bõrgyógyásszal és lekopogom nincs velük gond. Én 150 mg Imurant szedtem, és kb. heti 1-2 alkalommal jártam szolizni fél évig. Mondjuk, ha az esküvõdre szeretnél egy kis színt, szerintem pár alkalom belefér még Imuran mellett is, csak az a lényeg, hogy rendszeresen éveken keresztül ne szolizz a gyógyszer mellett.
Szerkesztette: Andi (2011-05-06 16:10)
Nincs jelen
#5079 2011-05-06 16:22
- bixi
- Tag
szia Andi!
koszi! az eszembe se jutna, h evekig jarjak, nem koltenek erre. csak 3-4 alkalomrol lenne szo a kov 3 heten.
lehet megprobalom.
Nincs jelen
#5080 2011-05-06 16:32
- én
- Tag
bixi! Én természetes szoliban azaz a napon voltam Imurán mellett, ha mértékletesen csinálod, akkor semmi gondod nem lesz. Nekem se lett, pedig igazi melegben voltam.
Nincs jelen
#5081 2011-05-06 17:40
- Hugi (Crohn)
- Tag
Szia Bixi!
Ha nem akarsz szoliba vagy napra menni, akkor van már lehetõség anélkül is barnulni. Gyakorlatilag befújnak egy természetes anyagokból készült barnítóval. Egyenletesen és szépen, olyan árnyalatra, amilyenre szeretnéd.
Keress rá a neten, hogy "uv mentes barnulás", vagy "barnulás egy perc alatt", sok ilyen oldal feljön és mazsolázhatsz.
Nincs jelen
#5082 2011-05-06 21:08
- szliva
- Tag
Sziasztok.
Én is 1-honapja kezdtem el az imuran szedését.
Remélem azért lehet napozni mellette mérsékletesen,mert nem szeretnék egész nyáron a nap elökl menekülni.
Amugy nem sok anyajegyem van ami veszéjes a börrákra.
Nyugtassatok meg,hogy nem az van,hogy egyáltalán nem lehet nara menni.
köszönöm
szliva
Nincs jelen
#5083 2011-05-07 08:50
- bixi
- Tag
sziasztok!
Hugi, errol meg nem is hallottam, utananezek, koszonom.
mostma rmegnyugattatok a hozzaszolasokkal, megegyszer koszi :)
jo hetveget!
Nincs jelen
#5084 2011-05-11 12:04
- rundig
- Tag
Sziasztok!
Én 20 éve crohn beteg vagyok, mára már minden lehetséges gyógyszert kipróbáltak rajtam, mondhatni sikertelenül. A vastagbelemet már kivették, de nem vagyok sztómás. Most azonban rátaláltam valamire, ami nekem nagyon bevált. Ez nem más mint a búzafûlé. Egy csodálatos, Isten adta, mindenki számára elérhetõ táplálék kiegészítõ. Hogy mi minden van benne, és mi mindenre jó azt most nem részletezném, mert a net tele van vele, ha rákerestek mindent megtudhattok róla. Az biztos, hogy az egyik legjobb lúgosító táplálék. Meggyõzõdésem, hogy a bélgyulladás (egyik) oka, hogy elsavasodott a szervezetünk. Ez pedig számos betegségnek az alapja. Miután elkezdetem a búzafûlét inni, rövid idõn belül (kb. 10 nap) lement a gyulladás a belemrõl, és az évek óta meglévõ sipoly is szépen elmúlt. Ezt pedig egyetlen gyógyszerrel sem tudták elérni nálam. A vérképem is igazolta a javulást süllyedés, CRP, Vas, GGT, amiláz, ami mindig rossz volt nálam, most teljesen jó lett. A búzafûvet mindenki meg tudja termeszteni magának, nem kell vagyonokat hiába kidobni. A termesztésrõl is mindent megtudhattok, ha utána olvastok. fontos, hogy a búzafû levét fogyasszátok, ne a tablettákat, ami nem szívódik fel.
Nincs jelen
#5085 2011-05-11 12:20
- ancsa3
- Tag
Szia rundig! Új vagyok még itt , de örömmel olvasom amit leírtál a búzafûrõl. pontosan azokkal a gondokkal küzdök , hogy már nincs fastagbelem és már stómás sem vagyok mert zárták de tele van a hasam sipolyokkal és nem tudnak már lassan mitkezdeni velük.Köszi hogy megosztottad a tapasztalatodat remélem nekem is segíteni fog!
Nincs jelen
#5086 2011-05-16 20:47
- Ildike
- Tag
Sziasztok!
Ha imurant szedek akkor könnyebben lehetek allergiás bármire?
Nincs jelen
#5087 2011-05-17 07:53
- Betegifju
- Tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, remélem van olyan aki ebben már jártasabb mint én. Olvastam itt az oldalon, hogz vannak ezek a biológiai hatóanyagok? infúzión keresztül a saját sejtjeinket megtámadja vagy nem is tudom hogy mondta már az orvosom, mivel most szalicilsav-ot tartalmazó gyógszert is iszok, kortikoszteroidot is immun-szuppresszort is, de nem hat semmit, lehet azért mert nem kellene iskolába járnom, tornáznom, illetve csak pihenni, több mint 2 hónapja erõs vérzésem van. Az orvosom felvetette ezt a gyógymódot, kérdésem az lenne, hogy ez a terápia mellett ugyan úgy kell a gyószereket szedni majd, vagy ezeket lekell majd tenni, és csak erre az infúziós kezelésre kell majd járnom? köszönöm a tapasztalatokat. Üdv!
Nincs jelen
#5088 2011-05-17 08:05
- Bögni
- Tag
Szia, Betegifju,
a biológiai kezelésrõl sok mindent megtudhatsz a " Remicade-Humira " topikban. A gyógyszereidet pedig ugyanúgy szedned kell majd a kezelés mellett, de hogy melyiket és mennyit, majd az orvosod dönti el.
Szép napot
Ági
Nincs jelen
#5089 2011-05-17 11:05
- Melcsi_
- Tag
Szia Ildike!
Nem, ez nem valószínû. Elvileg könnyebben elkaphatsz betegségeket, de én az 1 év imuran szedésem alatt semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Igazából tényleg csak az elsõ 2-3 hónap volt rossz, rossz közérzet, gyengeség, hányás is, de utána fel se tûnik hogy szedem, nálam nincs mellékhatás.
Most kezded szedni? Mikor mész legközelebb kontrolra?
pusz
Nincs jelen
#5090 2011-05-17 11:39
- Ildike
- Tag
szia Melcsi!
Nem már 3 hónapja szedem! Nem tudom mert múltkor nem tudtam visszamenni! Majd kérnem kell idõpontot!
Nincs jelen
#5091 2011-05-18 21:11
- szliva
- Tag
Kedves Rundig.
Érdeklödéssel olvasom amit a buzafüröl irtál.
Én is szeretek mindent kiprobálni amitöl jobban lehetek.
A minap próbáltam beszerezni a búzafükapszulát,de nem volt a gyógynövényboltunkba,csak tönkölybúzafü,és rám sózta az eladó,hogy az ugyanaz ,hát itthon utána olvastam,és nem ugy tünik,de már vettem be belöle,igy vissza vinni nem tudom,de jó mérges vagyok az eladóra,mert feleslegesen nem szeretem dobálni ki az ablakon a pénzt.
Van valakinek tapasztalata a tönkölybúzafüröl,és hogy egyáltalán beszedhetem-e?
A BÚZAFÜKAPSZULÁT AZT MINDENKÉPPEN BE FOGONM SZEREZNI,MERT TÉNYLEG JÓ DOLGOKAT OLVASTAM RÓLA.
szliva
Nincs jelen
#5092 2011-05-19 08:01
- rundig
- Tag
Kedves Szliva!
A tönkölybúza jó választás volt. Nem véletlen készítik a kapszulát is abból. Számos, hihetetlenül jó és nagyszerû tulajdonságánál fogva, mivel õsnövény, ellenáll mindennek, amibe az átlag búza elpusztulna. Betegségekkel és kártevõkkel szemben ellenálló, a gyomnövényeket elnyomja, a talajt nem teszi tönkre, tehát vegyszerek alkalmazása nélkül gazdaságosan termeszthetõ.Nincs szükség növény-védõszerre.
Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy én a tönkölybúzafû levérõl írtam. A levét ittam, az segített nekem a gyulladást teljesen megszüntetni, és a vérképemet tökéletessé tenni. "A búzafû cellulóz rostokkal rendelkezõ növény, s mint az ismert, az emberi gyomor a kérõdzõekkel ellentétben nem alkalmas ezen rostok feldolgozására, megemésztésére. Ez az egyik oka annak, hogy a búzafû levét kipréselve, folyékony állapotában fogyaszjuk. A másik igen nyomós ok pedig az, hogy csak így lehetséges olyan mennyiségû hatóanyag bevitele, amennyire szükségünk van. Elég nagy zûrben lennénk, ha a reggelire elfogyasztott léhez a rostot is kénytelenek lennénk elfogyasztani, tekintettel arra, hogy a lé csak igen kis térfogathányaddal van jelen a búzafûben."
Ajánlom mindenki figyelmében az alábbi oldalt: http://www.búzafûlé.hu/index.php?page=buzafule#3
Jó egészséget mindenkinek!
Rundig
Nincs jelen
#5093 2011-06-01 16:19
- Ildike
- Tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy 2mg medrolt szedek és tegnap nem vettem be és ma reggel fájdogált a belem és így inkább bevettem ma. Lehet attól hogy nem vettem be?
Nincs jelen
#5094 2011-06-01 18:17
- Melcsi_
- Tag
Ildike, 2 mg medrol? nem a 4 mg a legkisebb? Szerintem a 2 mg annyira elhanyagolható hogy észre se veszed hogy szeded vagy éppen nem szeded. Valószínûleg azért van fájdalmad, mert elõször is még fennáll a gyulladás valamint esetleg ehettél vmit amitõl fájt.
De a medrolt ha lehet hagyd el.
Nincs jelen
#5095 2011-06-01 19:00
- mercy70
- Tag
A 2mg medrol érezhetõ én is szedtem így.Sõt azt is úgy építettem le hogy egyik nap 2mg másik nap semmi,ezt 10 napig. :)
Nincs jelen
#5096 2011-06-01 22:21
- sibi
- Tag
Én napi 4-et szedek, de a máriának nem tudom elhagyni. A doki ajánlása, mondjuk másnaponta 4, de még azt is érzem. Ha így szedem, másnaponta használhatatlan vagyok. Ez már biztos függõség:(
Nincs jelen
#5097 2011-06-01 23:29
- tim-tirim
- Tag
én a 80 mg-ról nem birtam 75-re váltani.... na akkor aggódtam. ez volt fél éve, azóta siekrült leküzdenem magam 8 mg -ra most itt stagnálok egy ideje.... Én annak örülük hoyg 20 mg alatt vagyok, ugyanis a doki azt szokta mondogatni hoyg 20 alatt már nicnsenek mellékhatások...bár gondolom rövid távon értette :)
Nincs jelen
#5098 2011-06-03 14:36
- Ildike
- Tag
Köszi a válaszokat! Hát én elég jól viselem h csak 2 naponta veszek be 2mg-ot. Remélem akkor is jól leszek ha már nem szedem :)
Nincs jelen
#5099 2011-06-07 19:28
- pillo
- Tag
Sziasztok!Tanácsra van szükségem.A fiam már négy hete napi 4 mg medrolt kap,a cél a leállás.Két hétig nem volt semmi baj,napi egy normál széklet.De azóta napi 2-szer hígabb a széklete ill. megy a hasa.A szokásos vérvétel a doki szabadsága miatt elmaradt,szerinte a medrol okozza és ez nem akkora baj.A gyereket azért zavarja.....Tudok-e valamivel segíteni neki?
Nincs jelen
#5100 2011-06-12 14:26
- Mezeiii
- Tag
Sziasztok a PENTASA 2 g retard granulátum-ról mi a véleményetek???Már csak azt kell szednem a doki szerint
Nincs jelen