#2051 2011-05-08 10:17
- Ancsa40
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Kisérõjelenségek
Szia NewBorN!
A puffadást a gyulladás és az étrend is okozza. Próbáld meg a laktózmentes étrendet és mellette a kifejezetten puffasztó ételeket is zárd ki. Ha tünetmentes is vagy elképzelhetõ hogy kezd aktivizálódni a betegséged, talán célszerû volna meglátogatni az orvosodat.
Tünetmentes szép napsütéses napot kívánok! Üdv. Ancsa
Nincs jelen
#2052 2011-05-08 10:28
- NewBorN
- Tag
Három-négy havonta járok orvoshoz ellenõrzésre. A vérképem kitûnõ. Valamint a puffadás már régen kezdõdött. Ezért úgy gondolom, hogy nem a betegség aktivizálódásáról van szó. Ha igen, akkor ez az aktivizálódás már vagy öt éve tart.
Étrend? Kivétel nélkül mindent eszek. Utánanézek a laktózmentes és puffasztó ételeknek.
Köszönöm Ancsa!
Nincs jelen
#2053 2011-05-08 12:03
- Ancsa40
- Tag
Szia NewBorN!
A laktóz nagyon puffaszt. Nálam is komoly gondot okozott. Amióta kizártam az étrendembõl lényegesen kevesebb a gondom. Ezen felül az orvosom írt fel Laktáz tablettát, amit alkalmanként akkor lehet szedni (2-3 szemet összerágni, és egyébként jó az íze) amikor nem tudod kizárni a laktóz fogyasztását. Pl. ha társaságban nem akarsz ezzel a középpontba kerülni, hogy nem kóstolod meg a tejszínhabos szülinapi tortát...
Ahogy írod eddig nem diétáztál semmilyen szinten. Talán ez esetben segít ha odafigyelsz és nem eszel puffasztó hüvelyeseket, karfiolt, karalábét, körtét és hanyagolod a tejtermékeket.
Örülök ha segítettem. Üdv. Ancsa :)
Nincs jelen
#2054 2011-05-08 12:09
- szliva
- Tag
szia ancsa40.
szeretném kérdezni,hogy ezt a laktáz tablettát házidoki is felirhatja,vagy csak gasztros?én is laktozmentes tejjel készitek mindent,de néha azért becsuszik kis tejes dolog vendégségben.ezt nem tudom ,miért nem ajánlja automatikusan a gasztros doki.mindent úgy kell kihuzni belölük komolyan.szliva
Nincs jelen
#2055 2011-05-08 12:10
- szliva
- Tag
ancsa40.
ja,és még annyi lenne a kérdésem,hogy milyen árba van a laktoz tabletta?
köszi.
szliva
Nincs jelen
#2056 2011-05-08 12:19
- NewBorN
- Tag
Szliva, szerintem ez lesz az: LactaNon 4000 FCCU laktáz enzim tabletta
___
Lehet, hogy ilyen egyszerû a megoldás! A tabletta leírását olvasva logikusnak is tûnik, hogy a laktózzal lehet gondom. Ugyanis nekem kicsit rövidebb a vékonybelem, ezért nyilván nem tudok sok laktózt megemészteni. Na ennek érdemes lesz utánanézni...
Köszi szépen még egyszer Ancsa! :)
Szerkesztette: NewBorN (2011-05-08 12:20)
Nincs jelen
#2057 2011-05-08 12:58
- Ancsa40
- Tag
Sziasztok!
Nekem ezt írta fel az orvosom. Van szakorvosi javaslatom hozzá, és a háziorvos írja fel.
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t … etta/11869
Böngészgessetek. Üdv. Ancsa
Nincs jelen
#2058 2011-05-08 16:30
- Hugi (Crohn)
- Tag
Sziasztok!
Én 1 hete tudtam meg, hogy IBD-m van. A sûrû büfögés (evés, ivás után, vagy csak úgy) is lehet a colitis/crohn velejáró tünete? Ez jelentheti a vékonybél gyulladását is? Csak júni elejére kaptam CT-re idõpontot, így nem tudni, hogy a vékonybelet érinti-e a betegség. És bár kellemetlen, de a szájszag is lehet ezeknek a betegségeknek letudni? A fogorvosom szerint a fogaimmal és a szájüregemmel nincs baj. Attól nem lehet.
Hugi
Nincs jelen
#2059 2011-05-08 16:32
- Margóci
- Tag
Hugi!
Ez a refluxnak is lehet tünete, de ha nálad már diagnosztizálva van a crohn akkor lehetséges. Ahány ember annyi elõfordulási tünetegyüttes.
Nincs jelen
#2060 2011-05-11 22:41
- zsebi
- Tag
Sziasztok,
lenne egy kerdesem. Talalkozott mar valamelyikotok olyannal, hogy egyik napon borzaszto hasmenese volt, aztan 2 napig semmi, majd azt kovetoen ismet a hasmenes? Melle tarsul a folyamatos, eleg hangos "kluttyogas" es a koldok koruli gorcsos fajdalom, de leginkabb a jobb alhasban, illetve a puffadas.
Nagyon megkoszonnem, ha lenne valaki, aki esetleg valaszolna, illetve, ha lenne valami otlet, hogy mi lehet. Orvost, csak juliusban latok legkozelebb.
Zsebi
Nincs jelen
#2061 2011-05-11 22:54
- Margóci
- Tag
zsebi!
Hát én csak a problémád elsõ részével találkozam. A kluttyogások mûtét óta eltûntek illetve a görcsös fájdalom (kivéve a stresszhelyzeteket). Viszont az, hogy egyik nap víz állagú hasmenés mondjuk olyan 6-7 alkalommal utána pár nap "pihi" és viszonylag normálabb állagú széklet, na az nálam iszonyat gyakori. Én próbálom ezt az ételekkel összefüggésbe hozni, amiket eszem.
Szerintem figyelgesd, hogy mik azok a kaják amik után ez a tünet jelentkezik. Talán így kiküszöbölhetõ valamilyen szinten. Nekem teljesen így sem sikerült, de javult a helyzet.
Nincs jelen
#2062 2011-05-11 23:01
- zsebi
- Tag
Margoci,
koszonom, hogy ilyen gyorsan reagaltal. A helyzet az, hogy a hasmenest kovetoen nincs semmi, majd ismet a hasmenes. Tobbnyire nincs sok variacio az etkezesemben, mert amint probalnek valami ujabbat, kicsit mast, mindig van valami nyugom. Kicsit unom is. Ezert marad a sonka, light sajt, kekszek, tapszer.
Tul sok stressz mostanaban nem er (legalabbis azt hiszem), mivel otthon vagyok es "logatom" a labam, vagyis tanulok.
Koszi meg egyszer!
zsebi
Nincs jelen
#2063 2011-05-12 12:33
- Csili80
- Tag
Sziasztok!
Nálam idén diagnosztizálták a Crohnt, tehát még bizonytalan vagyok ,mert ahány orvos annyiféle jó tanács...
Szóval, úgy látom, nálam itt mindenki tapasztaltabb.
Az volna a kérdésem tapasztalt e valaki közületek a betegség kísérõ tüneteként a lábak fõbb ereinek és idegeinek gyulladását.Ez roppantul fájdalmas,néha a nadrágot sem bírom elviselni,és persze zavaró az állandó zsibbadás és önkéntelen "rugdosás".Volt orvos aki azt mondta, a belek nyomják az ereket ill. idegeket és majd a szteroidtól jobb lesz(nem lett),más azt, hogy semmi köze a betegséghez.Ezt nehezen hiszem mert kb. a betegség kialakulása óta tapasztalom.Ezek a menstruációs idõszakban rosszabbodnak, olyankor aludni és járni is nehezen tudok.Gyógyszert nem kaptam rá,jelenleg csak Pentasat szedek. Ha van valakinek hasonló tapasztalata, vagy csak jó tanácsa kérem írjon!Köszi
Üdv.:Csili
Nincs jelen
#2064 2011-05-13 11:23
- Marthuska
- Tag
Szia Csili80! Szeretettel üdvözöllek a fórumon! Mivel az orvosok sem tudják eldönteni, hogy ez a Crohn betegséghez kapcsolódó tünet vagy sem, Te viszont azóta tapasztalod, amióta ez a betegség kialakult nálad, akkor lehet, hogy Te gondolod helyesen. Lábfájás kapcsolódhat a Crohn betegséghez, hasonlót már többen leírtak itt. De, hogy a lábak fõbb ereinek és idegeinek a gyulladása, mint kísérõtünet jelentkezhet-e a Crohn-nal kapcsolatosan, nem tudom. Ha, valakinek volt ilyen, biztosan jelezni fogja neked.
Mielõbbi jobbulást, és tünetmentes idõszakot kívánok!
Nincs jelen
#2065 2011-05-14 09:31
- Csili80
- Tag
Szia Marthuska!
Köszi a választ!
Azért lenne fontos,hogy tudjam,másnak is van e,mert ki akarják venni a mandulámat, mivel szerintük attól van.??
Hát mondanom sem kell mennyire hiányzik,így is alig eszem...
Szóval,ha nincs értelme, feleslegesen nem kínoztatom magamat.
Kitartást és jobbulást kívánok!
Üdv:Csili
Nincs jelen
#2066 2011-05-15 07:50
- Tim72
- Tag
Sziasztok!
A múlt héten írtam, hogy 5 hét Budenofalk hab alkalmazás után még mindig vérzek. Azóta voltam dokinál, aki szerint a vérzés nem jó dolog, használjam tovább a habot. Ez hétfõn volt, keddtõl semmi vér, majd szombaton és ma újra vérzek. Imurant (75 mg) és Pentasat (3x1000 mg) szedek még a Budenofalk hab mellett. Szeretném megkérdezni, hogy ez a végbélgyulladásnak egy olyan tünete, ami ilyen nehezen múlik csak el? Elmúlik ez egyáltalán valamikor?
Kicsit el vagyok keseredve. :(
Nincs jelen
#2067 2011-05-15 19:42
- moncsa85
- Tag
Sziasztok!
Tud valaki SOS tanácsot adni? :(
Tegnap óta folyamatosan fáj a belsõm!Meg fel is vagyok nagyon puffadva! :(
Tud valaki erre valami tuti módszert??
Nincs jelen
#2068 2011-05-15 19:53
- gotty
- Tag
szia Moncsa!...jó meleg vízbe ülni?..aztán lefeküdni, jól betakarózni...vagy ha nem akarsz meleg(jó meleg)..vizbe ülni, akkor a lábad áztasd bele!...nekem szokott segíteni, remélem, neked is fog!!!!gyógyulj meg hamar.......a puffadásra espumisan gyöngyöt szoktam.....a fájdalomra panadolt, de a fürdõ akkor is jót tesz!
Nincs jelen
#2069 2011-05-15 20:32
- moncsa85
- Tag
Köszi Gotty!
Próbálkozom :(
Nincs jelen
#2070 2011-05-16 08:56
- kukszi
- Tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy az ajkaim folyton kiszáradnak, kicsattannak. Az alsó ajkam alatt meg a bõrõm kivörösödik, irritálódik. Herpeszkenõccsel kezeltem az segített egy kicsit, de folyton visszajön. Másnak is volt már ilyen gondja? Nem lehet, hogy az imurantól van?
Nincs jelen
#2071 2011-05-16 09:33
- gotty
- Tag
szia Kukszi...azt nem tudom mitõl, de nekem is szokot lenni...antibiotikumos kenõcsöt írt rá a házidokim....más nem vitte le....pedig sokmindennel próbálkoztam....remélem a tiéd is megoldódik!üdv!
Nincs jelen
#2072 2011-05-16 09:34
- gotty
- Tag
na Moncsa?...remélem, már jobban vagy!!!!!üdv!
Nincs jelen
#2073 2011-05-16 09:59
- bixi
- Tag
szia Tim72!
a multkoriban en is hasznaltama Budenofalk jabot 6 hetig es nekem sem javitott a helyzeten, sot mellette egyre erosebb lett a verzes es fajt is mar a popsim a vege fele. (kozben medrolt csokkentettem 4mgra) visszamentem a dokihoz, ujra 32 medrol + kaptam imurant es leallitott a habrol. azt mondja az csak az utolso par cm-en segit ,de vigyazni is kell vele, mert irritalhatja a nyalkahartyat es a bort is (ezt en is ereztem). szoval lehet h ha 5 het alatt nem mulasztotta el a vegbelgyulladast eztan sem fogja, de azert kerdezd meg a dokid. (fejjebb nincs gyulladasod amugy?)
Nincs jelen
#2074 2011-05-16 11:52
- Tim72
- Tag
Szia Bixi!
A tükrözés szerint csak a végbélnyilástól számított 2-3 cm van begyulladva a vastagbélnél, majd fentebb a vastagbél vékonybél találkozásánál, de a vékonybél részén van még gyulladás. Erre kaptam a 3*1000 mg Pentasa-t, és szedem az Imurant is.
Szóltam én a dokinak, de benne nem merült fel a hab elhagyása. Most meg szabin lesz két hétig. A frászt hozza rám ez a vérezgetés. Igazság szerint engem most a biológiai kezelésre szeretnének rávenni, csak még én nem tudtam magamat rábeszélni. Kaptam egy kis gondolkodási idõt.
Nincs jelen
#2075 2011-05-16 15:17
- moncsa85
- Tag
Jobban köszi! De a jól azért nagyon messze :(
Nincs jelen
#2076 2011-05-16 17:49
- Breki
- Tag
Hali
Alakul a történet így 2 és fél év után
Most találtak egy 3x2cm-es valamit a mellékvese régióban,meg a herében is 1cm-est.
Még jó hogy a korházban 2x is uh-ztak az elmult 2 hónapban,elmentem magánuton érdekes modon ott már észrevették.Kicsit be vagyok sza...va.
Pénteken megyek egy onkologushoz,és kivizsgál.De kezdem már unni ezt az egész betegségesdit :)
Egyzser Crohn-utána Betchrew,most még ez is....
Nincs jelen
#2077 2011-05-16 21:50
- Ede
- Tag
Breki.... Igazából nem tudok mit írni, csak hogy nem tudok elmenni szó nélkül sem.
Nincs jelen
#2078 2011-05-16 22:36
- Bordás
- Tag
Szia Breki!
Ez azért elég durva amit írtál... furcsa...
Tényleg hogy ennyi UH után ne vegyék észre ez számomra hihetetlen...
De már no comment...
Kitartás, és jobbulást neked! :)
Nincs jelen
#2079 2011-05-16 22:46
- moncsa85
- Tag
Szia!
Ez tényleg durva! :S
KITARTÁS!!
Nincs jelen
#2080 2011-05-17 04:31
- zsebi
- Tag
Breki,
eddig csak olvastalak, de most en sem tudom megallni szo nelkul. Hihetetlen, hogy min mentel mar eddig is keresztul. Kitartast!!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#2081 2011-05-17 20:32
- Breki
- Tag
Köszi mindenkinek,jól esik :)
Remélem mostmár hamarosan lépni fog végre valaki.
Nincs jelen
#2082 2011-05-17 21:00
- sibi
- Tag
Breki, nem lehetnek ezek a valamik ártalmatlan ciszták? Én is tele vagyok vele.
Remélem semmi komoly gond nem lesz. Megy a drukk.
Mindenkitõl kérdezném, akinek volt már crohnt kisérõ szemgyulladása, pontosan milyen tünetekkel jár? Hetek óta gondolom, hogy valami allergiám lehet, de lehet mégse az.
Ja és még nagyon gazdag is lettem, ami nem nagyon akar javulni. :(
Szép estét nektek.
Nincs jelen
#2083 2011-05-17 21:25
- Hugi (Crohn)
- Tag
Sziasztok!
Én is kérdeznék. Nekem kb 2,5 diagnosztizálták a crohn-t és azóta szedem a Pentasa 2g-t. Eddig próbáltam a diétát betartani. Tegnap épp azon gondolkoztam, hogy kezdek jobban lenni. Erre ma megint elkezdett fájni és korogni a hasam. Ez normális? Mikortól lehet számítani javulásra? Elõfordulhat, hogy nem figyeltem eléggé a diétára és attól van? bár pont most szerintem figyeltem... :(
Köszi
Nincs jelen
#2084 2011-05-18 13:31
- gotty
- Tag
..szia Breki!..drukkolok én is, hogy csak ciszta legyen, megjegyzem, az nekem is van, remélem nem lesz semmi komoly! szia Hugi!....mit jelent a 2.5.?..hónapot?....hogy hullámzóan vagy, szerintem normális, és nem hiszem, hogy attól van, hogy nem figyeltél a diétára.....ez a betegség óráról órára is tud jobb, vagy rosszabb lenni......majd kitapasztalod magad......ne aggódj, meglátod összebarátkoztok, Te meg a crohn.....más választás úgyse nagyon van!....üdv!
Nincs jelen
#2085 2011-05-18 17:17
- Hugi (Crohn)
- Tag
Szia Gotty!
A 2,5 az hét:) Tudom, hogy mosolyogtató az eltelt idõ, de még csak ismerkedek a dolgokkal. Mondhatni gen tapasztalatlan vagyok a hatásokkal kapcsolatban:)
Hugi
Nincs jelen
#2086 2011-05-18 17:25
- zsebi
- Tag
Szia Hugi,
en is uj vagyok a temaban. Nalam marciusban diagnosztizaltak. Azota szedem a gyogyszereket. Voltam korhazban, ahol a szteroid lokesterapianak koszonhetoen 2-3 nap utan mar sokkal jobb lett a dolog. Elmult a folyamatos "locsogo" hang, kevesbe fajt. Aztan, ahogy kiment a szervezetembol a szteroid, visszajott minden. Sot, annak ellenere, hogy nagyon figyelek arra, hogy mit eszem, neha meg rosszabb is, mint volt. Most eppen harmadik napja csak folyekony, illetve pepes kajat eszem, mert a vekonybel-vastagbel talalkozasanal nagyon faj, de ami ennel is aggasztobb, hogy a sigmabel idonkent ugy kidudorodik, mintha lenne bennem egy alien.
Szoval kitartast neked is!!!!!
zsebi
Nincs jelen
#2087 2011-05-18 17:32
- Hugi (Crohn)
- Tag
Szia Zsebi!
Hát ez nem hangzik jól :( én még nem kapok szteroidot, bár nem tudom, hogy milyen állapothoz kötik. Most csak a Pentasa-val kezdtük és protexin tápszerkapszulával. Ha a tünetetek erre nem múlnak, akkor jön a szteroid? Nekem a vékonybelet még nem vizsgálták, nem kaptam még idõpontot, de a vastagbél végig gyulladt, ödémás és a korgás/fájdalmak/hasmenés most újra jelentkeznek. Ráadásul a derekam is egyre többször fáj.
Milyen tüneteid voltak, hogy szteroidot kaptál?
Hugi
Nincs jelen
#2088 2011-05-18 17:52
- zsebi
- Tag
Hugi,
nekem azert adtak a szteroidot, mert nagyon lefogytam, a sok hasmenestol ki voltam szaradva, stb. En is Pentasat, meg Budenofalkot kaptam, aztan a korhazban a Budenofalk helyett kaptam a szteroidot. 250mg Solu-medrolt leepitve. Ensure plus fiber-t es Nestle IBD tapszert kell 1 evig fogyasztanom. A derekam, nekem is faj, nem is kicsit. Sokszor mar a fekves is faj. Egyebkent, mindenki mas. Szoval elkepzelheto, hogy neked mostanaban nem is lesz ra szukseged. Amennyiben van kerdesed, nyugodtan irj, akar priviben is, bar hozzateszem, en is kezdo vagyok es itt a forumon vannak a "nagykutyak", akik mar sokkal tapasztaltabbak es jobban ertik a helyzetet, mint en. Azert eszmet cserelni tudunk. Raadasul, nekem segitseg is lenne, ha valaki olyannal is tudnek tarsalogni, aki hasonloan uj ebben a temaban, mint en.
zsebi
Nincs jelen
#2089 2011-05-18 18:54
- Tim72
- Tag
Sziasztok!
Hugi és Zsebi
Olvasgatlak titeket, és ha nem haragudtok meg érte, akkor néhány dolgot leírnék.
Elõször is a Budenofalk is szteroid, csak lokálisan hat. A Medrol jóval erõsebb hatású (és mellékhatású) szteroid, mint a Budenofalk. Nemcsak a crohn, hanem a szteroidoknak is lehet izom, és csontfájdalom a mellékhatása. Nálam a Medrol mellékhatásainak egy része akkor jelentkezett, amikor a leszoktatási idõszaknak vége volt.
A kotyogás, korgás lehet szûkület jele is, de ezt a vizsgálatok (CT, MR, tükrözés) kimutatja. Amennyiben szûkület van, akkor viszont fokozottan figyelni kell az étkezésre, az erõsen rostos dolgok nem tesznek jót neki. Az IBD Modulein tápszer elvileg tartalmaz gyulladáscsökkentõt is, tehát érdemes vele próbálkozni. Ha gondoljátok, akkor meg lehet próbálni körömvirág teát kortyolgatni (van aki cickafarkkal és csalánnal is kombinálja). Sokaknak segített, mert gyulladáscsökkentõ. Most így hirtelen más nem jut eszembe, és remélem a leírtakkal sem zavartalak össze titeket! :) Egy biztos ez a betegség rengeteg türelmet és akaraterõt, kitartást követel, és ez bizony néha nagyon nehéz dolog.
Zsebi: annyira örülök, hogy Fodor Ákos idézetet választottál. Nagyon szeretem a haikuit én is. :)
Nincs jelen
#2090 2011-05-18 19:06
- zsebi
- Tag
Szia Tim72,
Nem zavartal ossze, sot!!! Kifejezetten orulok, hogy megosztottad velunk a gondolataidat. Tudom, hogy a Budenofalk is szteroid. Nekem, amikor lealltak a korhazban a szteroiddal, akkor hiaba volt a Budenofalk, olyan elvonasi tuneteim voltak, hogy azt hittem a falat fogom lekaparni. Iszogatom en is a teakat, a tapszert meg 1 evig folyamatosan kell fogyasztanom. Orvosi utasitas. :D
Az ultrahang szerint a vekonybelnel erolkodo perisztaltika van. A tukrozes pedig kitapadast irt le a beleknel, szoval nem tudom.
Orulok, hogy van itt mas is, aki szereti es ertekeli Fodor Akost. ;D
zsebi
P.S: amennyiben van egyeb eszreveteled, vagy otleted, vagy barmi, akkor kulon megkoszonnem, ha megosztanad velunk. Koszonom.
Nincs jelen
#2091 2011-05-19 08:23
- Ottó
- Tag
Üdvözlet!
Én is tudok ajánlani egy teát: ez az édesgyökér, az íze is nagyon finom. Már írtam itt, hogy lehet elkészíteni. Hatása a szteroidhoz hasonló, sokkal enyhébben hat és nincs mellékhatása, mivel a szervezet saját szteroid hormonjának vérben tartózkodási idejét növeli meg. És mindenek elõtt a radikális életmódváltoztatás, mondom ezt leginkább a fórumon levõ újaknak. A betegségünknek oka van, és azt kell megszüntetni...
Nincs jelen
#2092 2011-05-20 03:15
- zsebi
- Tag
Kedves Otto,
Neked is koszonom. Megprobalom beszerezni es bizni abban, hogy sokat fog segiteni. :D
zsebi
Nincs jelen
#2093 2011-05-20 07:58
- Ottó
- Tag
Kedves Zsebi!
Nekem tavasszal és õsszel szokott beindulni a betegségem. Hála Istennek ez is sokkal enyhébben , mint régen.
A mûtéti összetételnél szokott akkor fájni, ezt az édesgyökér teát szoktam elkezdeni inni napi 1 alkalommal 3-4 dl-t. 1 héten belül nekem rendbetette eddig is.
Hozzáteszem, hogy én szteroidot már 7 éve egy szemet sem vettem be. Biztos, hogy a gyógyszerhez képest sokkal enyhébben hat.
Szerkesztette: Ottó (2011-05-20 08:02)
Nincs jelen
#2094 2011-05-20 18:27
- Breki
- Tag
Sibi
Nekem baromira égnek ha gyulladva van,5 perc net-tv és már ki is készül.Reggel meg vörös mint egy alkesznak.
Megvolt az onkologia,rendes dokinéni volt.Beutaló nélkül fogadott,beirta magát mint beutaló orvost :)
Le is vették rögtök a labort:Tumormarkereket,Immunmarkereket,vérkép,vérkémia,vaspanel.
Bejelentett CT-re,nagyon alapos volt.Most a várakozás fázis van :) Remélem negatív lesz.
Köszi a drukkot mindenkinek :)
Szerkesztette: Breki (2011-05-20 18:28)
Nincs jelen
#2095 2011-05-26 18:12
- Dorci
- Tag
Nem tudom hova illik írni...
Túl vagyok a tükin,nem volt vészes,elég jól bírtam! Hát vissza jött a kis drága a rectum gyullad és a terminális ileum,picike 3 db fekélyjel! Szerintem annyira nem vészes! 3x1 Budenofalkot kaptam és estére Budenofalk-habot,2-3 hét múlva szövettan,csak azt elfelejtettem,hogy mikor kell vissza menni! Azt hiszem írok egy e-mailt a dokinak!
Nincs jelen
#2096 2011-05-27 20:15
- Breki
- Tag
Szia Dorci
Örülök,h nem volt vészes :)
Remélem a Budeno rendbe tesz majd.Mikor csináltátok?én kedden voltam nála kontrollon.
Nincs jelen
#2097 2011-05-27 23:20
- csviri
- Tag
Sziasztok,
azt szeretnem kerdezni kinek milyen tapasztalata van az anti biotikumokkal? Most kaptam valamilyen penicilint influeznara es valahogy nagyon rakoncatlanokdi a gyomrom, anno ez nem szokott...
Nincs jelen
#2098 2011-05-28 06:45
- Tim72
- Tag
Szai csviri! Az antibiotikumnak lehet ilyen hatása, sõt a beleket is megviselheti. Szokták ajánlani, hogy az antibiotikum mellé szedjünk probiotikumot, az segíthet.
Nincs jelen
#2099 2011-05-28 08:57
- Dorci
- Tag
Szia Breki!
Hétfön voltam nála,és csütörtökön már meg is tükrözött! Már most is jobb,fõleg ha nem eszek! Kicsit bizar a hab,de nem ez a lényeg,hanem hogy jobb legyen! Veled mi zujs? Hogy vagy?
Nincs jelen
#2100 2011-05-28 10:56
- szliva
- Tag
csviri.
antibiotikum mellé mindenképp probiotikum.
normaflor nai 2db.--én ezt szoktam,és bevált.:)
üdv.
szliva
Nincs jelen