#1001 2011-06-09 00:03
- Bordás
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Sipoly, tályog...
Számomra az is furcsa, hogy az orvos nem mond errõl semmit... vagy kérdezd meg nyugodtan kiscica.
Üdv. és valóban sokan szorítunk neked! :)
Nincs jelen
#1002 2011-06-09 06:34
- Tim72
- Tag
Kicica! Ezerrel szorítok neked, de egyre bizarrabb ez a történet. Azon gondolkodtam, hogy talán azt az MR-t is le kellene játszani, mert akkor csak lenne egy aktuális állapot a belsõ helyzetrõl is. Azért ez pontosabb mint az uh, és egymást kiegészítve csak teljesebb lenne a kép. Legalább kívül-belül látnák, hogy most mi a helyzet, és ha belül minden teljesen ok, akkor legalább amiatt nem kell aggódni. Megpróbáltam rákeresni erre a kívülrõl mûtött dologra, de sokkal okosabb nem lettem. Mondjuk az orvos biztos több infót tud róla, de szerintem hasonló procedúra lesz, mint az eddigiek. Tarts ki! Annyian gondolunk rád, és szorítunk neked, hogy most már aztán tényleg jóra kell fordulnia a dolgoknak! ?)
Nincs jelen
#1003 2011-06-09 06:35
- Tim72
- Tag
?)= :) kicsit kapkodós a mai reggel.
Nincs jelen
#1004 2011-06-09 06:59
- mercy70
- Tag
Kiscica,nekem mindig csak kívülrõl feltárás volt.Megnyitották és a vágásnál kifelé jön a cucc ami jó és ha ez csupán a gond elmúlik a lázad.(Ez nem egy vészes dolog ha még úgy csinálják mint régen nekem)Rengeteg ilyenem volt de mi már beszéltünk errõl.A lényeg,hogy nem szabad összeforrjon a bõr míg a tályog ki nem tisztul.
Húúú,nagyon aggódom.
Az UH kutyfitty,jobb lenne az MR,dehát az 60ezer Ft nekik.
Nincs jelen
#1005 2011-06-09 07:13
- kiscica1982
- Tag
Aranyosak vagytok :)
Ma éjjel végre nem lázasodtam be, és vagy 2x3 órát sikerült aludni (Már a szúnyogok sem b@asztatnak, mivel tegnap hoztak be nekem olyan folyadékos raid-et, egész éjjel be volt kapcsolva, egy dög sem jött :)
Az élet apró örömei :)
Este is és most hajnalban is lefolyt az antibiotikum... Jobb kézfejemben van a branül/kanül (nem tudom mi a neve), ez már a második, mivel az elsõ 1 napot bírt, aztán egyszer csak nem folyt tovább a vitamin. De persze a mûtéthez (altatás) a bal kézben kell legyen :)
Mindjárt vizit, aztán megtudom mikor megyünk UH-ra, elõtte kapok fájdalom csillapítót, mert tegnap amikor sebész nézte- nyomkodta- kapaszkodtam a radiátor csövében... :) na, azért annyira nem vagyok erõs- nem hajlott meg :)
Próbálok pozitív lenni, és mindenben a humort látni, mert amúgy meg megkattannék- mondjuk lehet már így is sikerült.
Szóval visszatérve a sipoly tályog történetre:
a múltkor a régi tályogot fonalazták újra, plusz egy sipolyba tettek fonalat
Annyit mondtak akkor, hogy ott a szövet elmasszásodott, azért volt az a nagy duzzanat. És ami nem folyt ki, az ment a szövetekbe- na már most, én azt gondolom, hogy ez a szövet massza tályogosodott be.
Az elsõ két tályog a bélfal mellett volt, ez meg a felületen, de ugye nincs kijárata, tehát nem tud kifolyni- ezért keményedik egyre jobban...
Annyit tudok, hogy kívülrõl megmetszik a bõrfelszínt, kitisztítják, raknak bele vmi gumit (annyit tudok, hogy pl Lestár a gumikesztyû egyik ujját vágta le azt rakta bele egy biztosító tûvel- azt múltkor mesélte egy kislány, akit többször mûtöttek) és ezt 1-2 naponta tisztítják- nem engedik beforrni, amíg van benne cumó...
MR nem lenne rossz, mert ha még vannak belül további sipolyok- azokból lesznek a tályogok, akkor mi lesz?!
Amúgy meg ha ezen túl leszek, akkor dupla dózis Remi-vel kell megpróbálkozni- hát nem tudom... már eleve azon vagyok kiakadva, hogy a Remik után jött ki az elsõ és a második tályog is. Ha dupla dózis, akkor konkrétan egy egybefüggõ tályog lesz a seggem helyett?! vagy mi? :) :) Kételkedek mindenben!!! Ezt még át kell gondolni és egyeztetni az orvossal...
Na megyek, kicsit készítgetem magam lelkileg...
Na meg ott van az a 10% esély, hogy mégsem kell mûteni :) persze az nagyon kevés...
Mercy- ez nem fog magától kifakadni... ez egy dög, qrva nagy: a jobb farpofán a hüvely magasságától indul a kemény, és majdnem a farpofa tetején van vége... nincs nálam centi, de van vagy 8-10 cm hosszan, 3cm széles, és a mélysége ugye kérdéses- de csak nyomja az idegeket...
vagy van rá esély, hogy magától kifakad? de nem sok értelme van várni 10 nap láz után...
UH után próbálok jelentkezni, addig is szép napot!
U.I: Bordás- csabaspeciált hazaengedték? minden rendben van vele?
Puszi mindenkinek!
Nincs jelen
#1006 2011-06-09 09:36
- Bögni
- Tag
Hú, Kiscica, ez már nem semmi...egy ekkora dög, és ennyi ideje...remélem, most már mihamarabb megszabadítanak tõle, mert ez így nem állapot!!!
Nagyon szorítok Neked én is:)!!!!!!
Nincs jelen
#1007 2011-06-09 10:42
- Bordás
- Tag
Szia kiscica! :)
Igen Csabaspecial-t hazaengedték, jól van, otthon lábadozik... :)
Lassan te is otthon kell lábadozz, úgyhogy hajrá, túl leszel mindenen, jó kezekben vagy, megoldják ezt a tályogot rajtad amit cipelsz kis tesóként...
Amúgy a remi az elõhozza az ilyeneket, legalábbis aktivizálja úgy tudom a sipoly-tályog dolgot, és akkor le kell állítsák az egész kezelést...mintha mercy70-nek is hasonló gubanc lett volna a remivel ha jól emlékszem.
Jobbulást!
Nincs jelen
#1008 2011-06-09 10:51
- Melcsi_
- Tag
Szia Kiscica, visszaolvastam az egész kálváriád és nagyon sajnálom ami most Veled történik, tényleg én sem értem hogy engedhettek így mûtét után haza, de a lényeg h most újra jó kezekben vagy és végre kezdenek ezzel valamit mert ez....így.....nem élet!
Kitartást és jobbulást!
Nita! Neked is jobbulást, sajnálom hogy visszaestél. :(
Szerkesztette: Melcsi_ (2011-06-09 10:53)
Nincs jelen
#1009 2011-06-09 12:19
- jimmy76
- Tag
üdv! Mindenkinek!
Engem tegnap mütöttek.A sipolyjáratokat megfonalazták.Mert elzárodtak és óriási tályog lett belöle:(
Kb.1 órás mütét volt.Ma haza engedtek,mert nem volt lázam.Fájni fáj de nem rosszabb mint elötte.Remélem 1 hét pihi utánn már mehetek dolgozni.Mindenkinek mielöbbi jobbulást kivánok.
És kitartás kiscica!
Nincs jelen
#1010 2011-06-09 15:06
- mathebalu
- Tag
Sipolyok gyógyítása
Õsi megfigyelésen alapul az orvosi gyakorlatban nehezen vagy egyáltalán nem szüntethetõ végbél sipoly és más fajta sipolyok gyógyításának módszere - a sipolyok megszûntetése lapulevéllel.
A gyenge, frissen szedett, megmosott lapulevelet pépessé összezúzzuk, majd beletömködjük a sipolyba. Antibiotikus, méregtelenítõ hatása a sipoly gyökerébe felszívódva teljesen meggyógyítja az addig sikertelenül kezelt sipolyt.
Sipoly
A sipolyok szintén hosszú kezelést igényelnek, mert elsõ lépésként tisztító- és immunnerõsítõ kúrával rendbe kell tenni a szervezetet, hogy ezek után le tudja gyõzni a betegséget. Komolyabb esetekben sebészeti segítségre is szükség lehet: ki kell nyitni a beszûkült sipolyt, hogy a genny el tudjon távozni. Egyébként itt is propoliszos kúrát alkalmazunk: jól beitatjuk a sipolyt propoliszos gyógyolajjal, hogy annak antibiotikus és hegesztõ hatása érvényesüljön, a nyílására pedig propoliszos krémet kenünk, ami segít a nyílást mielõbb ?beforrasztani".
Nincs jelen
#1011 2011-06-09 15:12
- én
- Tag
kiscica, hajrá! Reméljük, hogy végre kitalálnak neked valami nagyon okosat és végre hûtlen lesz hozzád ez a franc. Ha tudsz, majd jelentkezz és mesélj, hogy hol tartasz!
Nincs jelen
#1012 2011-06-10 16:52
- kiscica1982
- Tag
Sziasztok társaim,
nem tudtam jelentkezni, uh után...
UH: 3x5cm-es jól körülhatárolt tályogrendszer... meg lehet nyitni.
Ha van hely a mûtõben, megcsinálják... onnantól egyfolytában folyt az infúzió.
Este 7-kor vittek, 8-kor vissza, ebbõl kb 15 perc volt a mûtét altatásban.
Iszonyat fájdalmak, sírtam, mint egy gyerek... egész éjjel jártak be hozzám az orvosok, nõvérek.
Kaptam sok infúziót, nyugtatót, altatót, fájdalom és lázcsillapítót.
Reggel tértem magamhoz egy hátizsák méretû kötéssel a seggemen, ami reggelre teljesen át volt ázva...
mivel jó lenne, ha 24 órát benne lenne a tampon, ezért kaptam egy pelenkát, hogy ne kelljen otthon sokat mosni :)
délután mentünk a sebészhez:
citrom nagyságú tályog volt, nem volt összeköttetésben a fonalazott (múlt vasárnap) sipollyal.
kivette a tampont- nagy gumó+ vagy 1 méter géz, majd átmosta. elõre mondták: hangszigetelt a szoba :)
Nyílt seb van, ne ijedjek meg, de van egy nagy lyuk a farpofán...
Este lehet szépen zuhanyoztatni langyos vízzel, addig is a gézlapot cserélgessem rajta.
Hát kb 2 óra telt el azóta, egy egész csomagnyi gézlap már átázott, most cseréltem.
2 napig reggelente átmossák a sebészeten,talán vasárnapra kapok kimenõt, majd meglátjuk...
este még írok..
amúgy jól vagyok, láztalan :)
Nincs jelen
#1013 2011-06-10 17:23
- én
- Tag
kiscica, látod, ez nagyon jó, hogy már láztalan vagy. A tályog borzalmas én megértelek, én három éve 35 napot feküdtem egy másik kórházban emiatt. Ez a betegség egy szemét kis dög és le kell gyõznünk! Ez járjon a fejedbe! Te vagy az erõsebb! Én is sírtam, mindenhol fájt, már feküdni se, se járkálni nem bírtam, aztán tavaly jött a nagy mûtét és most láttál, elfogadhatóan vagyok. Hidd el a kitartás a legfontosabb, mi meg majd izgulunk helyetted is! Vigyázz magadra és jelentkezz!
Nincs jelen
#1014 2011-06-10 17:34
- Bordás
- Tag
Szia kiscica! :)
Nagyon örülök/lünk, hogy túl vagy rajta, innen csak jobb és jobb lesz, vége a fájdalmaknak no meg a láznak. :)
Üdv, és jobbulást neked, pihenj sokat! :)
Szerkesztette: Bordás (2011-06-10 17:37)
Nincs jelen
#1015 2011-06-10 17:40
- Andi
- Tag
Szia Kiscica!
Örülök, hogy túl vagy rajta! Nagyon nehéz napokon vagy túl és most már tényleg csak jobb lesz. Nekem is volt tályogom, tudom,nagyon rossz. Vigyázz magadra! Gyógyulgass!
Nincs jelen
#1016 2011-06-10 17:42
- Melcsi_
- Tag
Andi, szió! Látom colitises vagy. Én úgy tudom, hogy sipoly, tályog csak crohnosoknál van, nem?!
Nincs jelen
#1017 2011-06-10 17:46
- Andi
- Tag
Szia Melcsi!
Igen, a crohn-ra jellemzõ a tályog. Nekem a vastagbél eltávolítás után lett tályog.... A mûtét után fel volt vezetve a végbél mellett a kismedencébe egy drain... amikor már nem jött belõle semmi "cucc" azt kihúzták. Viszont kb. 2 hét múlva annak a helye begyûlt és egy iszonyat nagy tályog lett belõle, belázasodtam stb... de még akkor bent voltam a sebészeten, mert közben bélelázáródás miatt újra is kellett mûteni... hosszú sztori... Mindegy, szóval nekem a drain miatt lett a tályog...
Nincs jelen
#1018 2011-06-10 17:50
- Nita
- Tag
Kiscica ez nem tályog volt hanem maga az Alien :) Az a lényeg hogy kiszedték és láz sincs köszi nekünk a részletes leírást ez nagyon hasznos lehet még másnak is nem semmi lélekjelenléttel csináltad végig ezt! Kitartást neked a következõ napokhoz!
Én sem felejtettem el milyen fájdalmas volt a mûtét után a fenekemen ülni, ez ami neked lehetett huuu :/
Nincs jelen
#1019 2011-06-10 18:10
- aiolosz
- Tag
kiscica1982 írta:
"...Reggel tértem magamhoz egy hátizsák méretû kötéssel a seggemen, ami reggelre teljesen át volt ázva...
mivel jó lenne, ha 24 órát benne lenne a tampon, ezért kaptam egy pelenkát, hogy ne kelljen otthon sokat mosni :)
délután mentünk a sebészhez: ...."
off
Picinyem, az én megítélésem szerint, a francia "Becsületrend" elsõ osztályú lovagkeresztje nem volna elég jó Neked, többet érdemelnél.... mert amit Te, az elmúlt napokban hõsiesen végigküzdöttél, az a pesti szleng szerint "nem volt piskóta"...ja, közben élõben közvetítetted a Veled történõ horrort, ami az én szememben a "non plus utra"....
Nincs kalapom, de kölcsönkérem a szomszédét, hogy megemeljem elõtted <kép> <kép> <kép><kép>
uff
Nincs jelen
#1020 2011-06-11 08:26
- kiscica1982
- Tag
Jó reggelt, :)
végigolvastam az elõzõ írásokat... hát örülök, hogy már nem fáj nevetni :)
Este bejöttek szüleim, megmutattam nekik a fenekem: miután mindenki a szájához kapta a kezét, gondolom, nem lehet egy szép látvány :) Végbélnyílás mellett kb 1cm-re van egy kb 3cm-es vágás (ovális, és ott van egy nagy lyuk... kicsit fura... még nem néztem meg... azt mondta dokim, úgy nézzem meg, hogy van valaki mellettem, nehogy eldobjam magam :)
Este kicsit ment a hõm 37.5, de közben a branül körül teljesen bepirosodott- azt mondták, attól is lehet hõemelkedés. Este jöttek, kaptam újat, de nagyon fáj, lehet cserélni kell megint.
Ha ügyes leszek ma evés-ivás tekintetében, akkor ma már csak vitamint és antibiotikumot kapok... infúziót nem :)
Ma reggel volt széklet (az elmúlt 3-4 hétben ez igen fájdalmas mutatvány volt, mivel a záróizom elengedése és összezárása komoly megpróbáltatás volt) és most semmi fájdalom, kicsusszant belõlem manó...
Egy probléma van: nem tudom magam megtörölni, mivel ez a nyílt seb közel van a nyíláshoz... és a kilógó 6 zsinóron nem gyengén fennakad manó :) :) de egybõl tus, 10 percig ment a víz- remélem kitisztult...
A seb szépen ürül, mindig cserélem a gézt rajta, reggelre már nem csak vér, hanem kis sárgás vmi is volt... biztosan tisztul.
Ma megint sebészet- átmossák, remélem, nem lesz nagyon fájdalmas... igazából az elmúlt napok fájdalmai után, nincs olyan dolog, amit nem élnék túl...
A lényeg: örülök, hogy feltárták, teljesen más a közérzetem... tudom, nagy eséllyel alakul ki sipoly, de nekem nem fog! :)
A lelkiekrõl annyit: nélkületek biztosan nem ment volna, eszméletlen sokat jelentett, hogy írtok, biztattok, szorítotok... :D
KÖSZÖNÖM NEKTEK!
Nincs jelen
#1021 2011-06-11 09:29
- mercy70
- Tag
Kiscica,nagyon örülök!Popsitörléshez javaslom a nedves törlõkendõt óvatosan.
További javulást! :)
Nincs jelen
#1022 2011-06-11 09:44
- gotty
- Tag
...szia Kiscica!...gratula...és HÁROMSZOROS!!!!.meghajlás!!!!!...Te aztán bátor vagy!!!!!csak így tovább!!!példát mutatsz mindannyiunknak!!!!....remélem, mire ezt olvasod, már túl vagy az átmosáson...és talán nem volt olyan borzalmas...további kitartást és erõt kívánok........nagy ölelés a távolból!!!!
Nincs jelen
#1023 2011-06-11 10:09
- Tim72
- Tag
Kiscica! Örülök neki, hogy épülsz-szépülsz! :) Minden elismerésem a bátorságodhoz és a lelkierõdhöz. Kitartást és gyors gyógyulást kívánok neked.
Nincs jelen
#1024 2011-06-11 15:29
- én
- Tag
Mercy! Sajnos tök mindegy ilyenkor, hogy mivel törli az ember hátsóját, mert mindenütt lóg valami meg persze fáj is. Kiscica ügyesen csináltad, nagyon jó a fürdés ilyenkor és legalább nem fertõzöd el magad és jól is esik a víz. A branült meg szépen cserélgessék, ha kell, akkor naponta. Tudom, lusták a nõvérek, dehát ez a dolguk. Épülj, gyógyulj, szépülj és csak ügyesen!
Nincs jelen
#1025 2011-06-11 19:26
- mercy70
- Tag
Én!
Szerinted nem vágom mi van ilyenkor?
Na most jól megleptél.De mindent meg lehet oldani.Igaz csak bizonyos idõ után lesz profi az ember.
Neked nem ott voltak a sipolyok ,tályogok úgy tudom.
Meggondolás nélkül nem osztom az észt van 18 évnyi tapasztalatom sajna.
Szerkesztette: mercy70 (2011-06-11 19:29)
Nincs jelen
#1026 2011-06-11 19:41
- én
- Tag
Mercy! Igaz a sipolyom nem ott volt, de a fenekemmel rengeteg más gondom volt és legjobban esett a zuhany! Illetõleg volt 3 éve a végbélnél is tályogom sajnos, volt az mindenütt már, ahol kedve volt lenni. De a fõ és alaphely a kismedencém volt, aztán jött itt is, ott is! A kismedencémet felnyitották, a többi helyen jegeltem 35 napon keresztül, elég sz@r érzés volt!
Nincs jelen
#1027 2011-06-11 20:08
- kiscica1982
- Tag
Sziasztok,
köszönöm a biztatást és a kedves szavakat! :)
Mentem a sebészhez, megnézte:
- teljesen össze van esve a fala, átmosás elõtt benyúlt gézzel és kitörölte (csak kapaszkodtam, levegõt kaptam, nem úgy, mint a tampon kivételénél) :)
- nagyon szépen gyógyul
- wc után tilos törölni (gondolom mert közel van nagyon)
Beszéltem a gasztrossal:
holnap délelõtt kimenõt kaphatok, ha
- reggeli vérvételen is a gyógyulás jelei mutatkoznak
- a gasztros megnézi és szépnek találja (vagy átküld a sebészhez)
- általános állapotomat jónak találja
-továbbra sem leszek lázas (ma egész nap 37.1-2 volt)
Akkor csak kedd reggel kell visszajönni, kontroll vérkép, mindenki megnéz, konzultálnak... és mehetek :)
Azért annyira fontos a holnap, mert szülinapom lesz :)
Ma délutáni antibio és vitamin -közben csípett, -után bekeményedett a véna, úgyhogy kivetettem.
Most kaptam újat, este és reggel antibio, még egy szúrás- vérvétel és kész elég volt!
Ez a 4. branül 5 nap alatt! (5 évi szteroidnak megvan a hatása)
Puszi mindenkinek!
Nincs jelen
#1028 2011-06-11 20:09
- mercy70
- Tag
Oké,vágom.A vizet ezerszer leírtam már ide de.....egy kórházban a wc-tõl tusolóig nem mentem sz..os fenékkel.
Tályognyitásom, meg nem tudom számolni mennyi volt,igaz csak kétszer voltak benne csövek.De ha valaki eljut arra a szintre,hogy már magának nyitja meg a tályogot borotvával...............szóval nem értem egy nedves törlõkendõ javaslattal mi a gond.
Nincs jelen
#1029 2011-06-11 20:24
- én
- Tag
Mercy drága! Semmi gond nincs a nedves törlõkendõvel, jobb, mint a wc papír. Én csak azt mondtam, hogy ha az embernek pocsék és pocsékul fáj a hátsója, jobban esik a zuhany és sterilebb is. De tudod, kinek mi esik jól, mindenki másképp csinálja. De látod kiscicának is a zuhanyt javasolták. Hát a tályognyitás borotvával az meg egy külön mese.....
kiscica, megy a drukk, hogy elengedjenek és ne a kórházba edd a finom szülinapi tortádat!
Nincs jelen
#1030 2011-06-11 20:45
- kiscica1982
- Tag
Most vita van?! :) én nem akartam semmi rosszat elindítani...
Amúgy, ha nem lenne a seggemben tumultus (3x2 zsinór) akkor asszem meg tudnám törölni...
A nagyját próbálom valahogy leszedni :)
Aztán törölközõ körbeteker, indulás fürdõbe... :)
A legrosszabb, hogy a zsinórok végei pont ügyesen bele tudnak menni a nyílt sebbe- na az olyan... olyan... aúúúú...
:) :)
De egyre ügyesebb vagyok, szokom a dolgot... :)
(most megint a jobb kézfejembe kaptam ezt a sz@r branült, és bal kézzel nem vagyok túl ügyes)
Ja, ma 3x találkoztam manóval... majd bele tanulok... meg asszem otthon kicsit könnyebb lesz... :)
Jóccakát, megyek fordulok egyet- kis friss levegõ nem árt :)
Nincs jelen
#1031 2011-06-11 21:09
- én
- Tag
kiscica! Se a branült, se a 3x2 zsinórt nem irigyelem el tõled, borzasztó lehet. De neked tök jó a humorérzéked, ami nélkül ezt szörnyû lenne elviselni. Jó éjt!
Nincs jelen
#1032 2011-06-12 11:14
- Jucus 01
- Tag
Szia Kiscica!
Minden elismerésem a Tied! Boldog szülinapot és mielöbbi gyógyulást kívánok! Ölellek,Jucus.
Nincs jelen
#1033 2011-06-12 11:31
- kiscica1982
- Tag
Sziasztok,
itthonról jelentkezem :) :) :D
Annyira boldog vagyok, hogy csak na... :)
Reggel vérvétel, antibio, aludtam 8-ig...
Jött az ügyeletes orvos- jó lett a vérképem (hemoglobin 109-rõl 112-re nõtt, CRP 20-ra csökkent :)
Kaptam Augemntin Duo 1000mg-ot, reggel este 1 szem.
És megkaptam a kimenõs papírkámat :)
Most kicsikét fáj, azt hiszem 3 nap alatt nem voltam annyit fenn, mint ma.
Pihengetek, szülinapi ebéd, stb...
én- humor nélkül ezt nem lehet túlélni!!!
Jucus- köszi, aranyos vagy!
Puszi mindenkinek, kellemes napot!
Nincs jelen
#1034 2011-06-12 12:03
- Bögni
- Tag
Kiscica,
boldog szüüülinapooot,
boldog szüüülinapooot,
boldog szüüüülinapoooot,
boldog szüüülinapooot:)!!!!
És nagyon örülök a jó híreknek:)!!! Ügyes vagy:)!!!
Nincs jelen
#1035 2011-06-12 16:51
- Andi
- Tag
Kiscica! De jó, de jó! Örülök, hogy otthon vagy, és a vérképed is javult. Jó ünneplést, boldog szülinapot! Vigyázz magadra!
Nincs jelen
#1036 2011-06-12 23:09
- Nita
- Tag
Kiscica boldog szülinapot neked! Jó pihenést otthon meg minden könnyebb kicsit! Mostantól már biztos szépen gyógyul majd a dolog. Jó sokáig nem szerettem ücsörögni meg hosszú autóutakra menni bicajozni se tudtam jó egy évig de azóta (2005)semmi gondom vele! Néha ha nagyon aktív a gyulladás jelentkezik, de ürül magától. Remélem neked sem lesz többet gondod erre.
Tényleg meg merted már nézni? :) Nekem is a mûtét után volt a szülinapom nem sokkal, rövid gondolkodás után kértem egy elektromos kozmetikai lámpát ajándékba a páromtól, aminek az egyik oldala nagyítós......alig vártam hogy elõször bezárkózzak vele a fürdõbe :P
Nincs jelen
#1037 2011-06-13 10:54
- kiscica1982
- Tag
Köszi Nita!
Megnéztem: brutális... nyílás mellett kb 1cm-re kezdõdik, 3-4 cm széles a vágás-vizszintesen, és látszódik az izom a mélyben (hát kb 5 cm mély)...
Amúgy jól vagyok :)
Nincs, csak 37.0 :) fájdogál, de nem számít :)
Nincs jelen
#1038 2011-06-13 23:31
- Nita
- Tag
Ez már csak természetes "sebláz" szerintem attól a kis bibitõl ott lent!
Pihenj, javulj, :)
Nincs jelen
#1039 2011-06-14 07:02
- kiscica1982
- Tag
Sziasztok,
mindjárt indulok vissza a kórházba...
Kontroll vérkép, megnéz a sebész, és ha minden jól alakul, akkor végleg haza fogok jönni :)
Nagyon jó lesz végre hazacuccolni :)
Nincs jelen
#1040 2011-06-14 09:26
- én
- Tag
kiscica, drukkolok, hogy haza mehess! De azért írj, ha még bent vagy, mert ma délután megint megyek oda, de most mûtét utáni sebészeti kontrollra, ha bent kell maradnod, akkor 4 után felszaladok hozzád! De azért inkább engedjenek haza!
Nincs jelen
#1041 2011-06-14 12:59
- gotty
- Tag
szia Kiscica!!!:)...Boldogságos szülinapot így megkésve, de szívem minden szeretetével kívánok!!!!..remélem, mire olvasod, már otthon lóbálod....:):)
Nincs jelen
#1042 2011-06-14 16:28
- kiscica1982
- Tag
Sziasztok,
elõször is köszönöm mindenkinek a jókívánságokat! :) asszem még sosem köszöntöttek fel ennyien :)
Másodszor: ma végleg hazaengedtek :) 7-es CRP, sebész megnézte- szépen húzódik össze :)
A legfontosabb:
KÖSZÖNÖM NEKTEK AZT A SOK ERÕT, AMIT KÜLDTETEK AZ ÉTEREN KERESZTÜL!!!
NÉLKÜLETEK NEM MENT VOLNA!!!
Pénteken sebészi gyógynézés, addig lábadozok :)
Puszi mindenkinek!!!
Nincs jelen
#1043 2011-06-15 07:50
- én
- Tag
kiscica! Tegnap összefutottam a szobatársaddal és mondta, hogy haza engedtek téged. Nagyon örülök neki. A 7-es CRP az tök jó, rendbe fogsz jönni! Azért néha adj hírt magadról! Gyógyulgass ezerrel!
Nincs jelen
#1044 2011-06-16 14:17
- kiscica1982
- Tag
Sziasztok,
ma voltam a háziorvosnál, megnéztük a zárójelentést...
A diagnózisok között: septicaemia (eddig ez fel sem tûnt)
Magyarul a bacik már benne voltak a vérben... az vérmérgezés... de ma már jól vagyok :)
Ülök, tudok köhögni és tüsszenteni :)
Közérzetem jó, holnap kontroll...
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#1045 2011-06-23 15:14
- kiscica1982
- Tag
Sziasztok,
(én- összefoglalom, de majd írok priviben is)
Kedden voltam kontrollon... Sebész szerint szépen gyógyul, össze lehetne varrni, de nem javasolja, mert fertõzött terület volt, meg ugye széklet stb közelében van. Szerinte 2 hét mire begyógyul.
7-10 nap múlva lehetne Remicade.
Gasztros is megnézte, szerinte is szép... (nem tudom mi szép van egy nagy sebben) jövõ héten kontroll vérkép, kell bevinnem széklet mintát... mivel kijöttek a lábamon piros foltok (régen ilyenkor gyulladt be a bélésem) de lehet nem is attól van most, hanem vmi kórházi fertõzés. Legkorábban 2 hét múlva Remi, de ha jól vagyok, akkor még várunk...
Dolgozok hétfõ óta, egész nap ülök, néha fel kell állnom járni egyet... van gyûrû párnám, azzal elviselhetõ...
A probléma, ha napközben jön "manó" mivel egybõl tusolni kellene (és nem törölni) és persze ebben a rohadt nagy irodaházban nincs egy tusoló sem :(
Nagyon fáradok napközben... de ahhoz képest jól nézek ki.... "Sajnos" (na annyira nem sajnos) még egy kilót fogytam, amióta kijöttem a kórházból... mert a pocakom sem a legjobb :(
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#1046 2011-07-01 14:33
- Shane
- Tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van-e köztetek olyan akinek mûtét nélkül begyógyult a sipolya. Azt olvastam hogy volt aki a körömvirág tea és a macskakarom kapszula segítségével meggyógyult. Másnak is bevált ez a kúra?
Nincs jelen
#1047 2011-07-02 11:30
- Veroniks22
- Tag
Szia Shane!
Nekem bezárult a végbél sipolyom 3 éve, de nem ilyen dolgoktól, mint amiket írsz, hanem Imuran, Klion, Entocort trió segítségével, s igénybe vett fél vagy 3/4 éveta gyógyulása, de azóta nincs gondom vele.
Veró
Nincs jelen
#1048 2011-07-03 07:33
- Shane
- Tag
Szia Veró!
Én naponta egyszer lámpázom és Ialugen plusz krémet használok. Fájdalmam nincs, csak az a problémám, hogy a levegõ igazából néha ott távozik amit valamennyire tudok kezelni, de nem mindig sikerül. Ez társaságban kellemetlen lenne bár ilyen még nem fordult elõ. Lázam nincs, nem fáj csak idegesít hogy ott van és nem tudom mit csináljak. Egy évvel ezelõtt amikor kifakadt a tályogom meg akartak operálni /kivezetéssel/, de vagy a sebész vagy az aneszteziológus nem vállalta a mûtétet. Négyszer vittek a mûtõbe és négyszer toltak vissza a szobába. Isteni volt. Három hét után a fõorvos azt mondta hogy megindult a spontán gyógyulás és kiengedtek a kórházból. Azóta így vagyok és reménykedek hogy egyszer csak eltûnik. Nem tudom mit csináljak.
Nincs jelen
#1049 2011-07-03 11:02
- Veroniks22
- Tag
Szia Shane!
Más orvossal nem konzultáltál? Nekem mázlim volt, mert a legelsõ alkalommal egy szuper gasztóshoz kerültem.
Nekem nagyon váladékozott, s vérzett, ennyi volt a crohn összes tünete nálam. Mikor gyógyulni kezdett, akkor megszûnt a váladékozás, majd lassan, de látványosan csökkent a mérete. Ha 1 év után se érzel javulást, akkor érdemes lenne a dokiddal (esetleg másikkal) konzultálni ez ügyben. Én ezt tenném.
Jobbulást!
Nincs jelen
#1050 2011-07-05 16:14
- luci
- Tag
Kedves Fórumozók!
Most írok ide elösször.Olvasni már olvastam nagyon sok hozzászólást, és nagyon sok jó dolgot tudtok egymásnak mondani.Én is szeretném a segítségeteket kérni.
Végbél mellett kisebb csomót észleltem egy idelye, ami most már nagyon zavart mert bizonyos idõszakonként váladékozik.
Sebészeti szakrendelésen jártam.
Szakorvosi vélemény:"Kõmetszõ helyzetben 9 óránál ,az anus nyílásától 2 cm-re sipolynyilás látszik.Sipolyjáratot kutaszolva a sphincter rostok között vezet a járat a rectumnyílásba."Panaszomat "analis fistula magyarázza"
Dr.Úr sebészeti ellátást lát indokoltnak.Mivel hogy ez más módon javulni nem fog.Hát ha lenne rá más megoldás örülnék neki.Semmi gyógyszert nem kaptam.Elõre is köszönöm ha bármi jó tanáccsal tudtok szolgálni.
Mindenkinek jobbulást kívánok!
Nincs jelen