#351 2006-08-17 19:04
- katalin
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: TSO tapasztalatok
Sziasztok!Most lett meg a nagy laborom,és nagy örömömre minden jó rajta kivéve a coleszterint,de ennek nincs jelentõsége.Szeretném elmondani,hogy még mindig jól vagyok,nem szedtem tavaly januártól semmi gyógyszert,nálam bevált teljes mértélkkel a TSO.Diétáznom sem kell,mindent megtudok enni. Alkalom adtán egy kis bélhangok még jelentkeznek,de azt mondta a dokom,ez a miatt van,hogy a colitis alatt elrenyhültek e belek.Talán egy év is kell annak,hogy visszaálljon a normális perisztaltika,mert ugyanis ebben a betegségben a bél izomzata sokszor leáll,illetve fokozottan müködik.
Nincs jelen
#352 2006-08-20 09:35
- Ildico
- Tag
Szia Katalin!
Jó, hogy jelentkeztél, és nagyon örülök a javulásodnak.
Biztos olvastad, hogy a lányom is sokkal jobban van.
Minden jót kívánok! Üdv: Ildikó :D
(A napokban valamelyik este felhívlak)
Nincs jelen
#353 2006-08-21 10:08
- Florance
- Tag
Sziasztok!
Örülök, hogy jelentkeztetek és jó hallani, hogy hatott a szer!
Mezke, kitartás! Biztosra veszem, hogy hamarosan te is jobban leszel.
Voltam kontrollon és megint szóba került a TSO. A doktornõm kérte, hogy kérdezzem meg, hogy neked mekkora sipolyod van. És egy vagy több? És hogyan hat rá a TSO?
Ui. az én fõ problémám a sipoly, de arra nézve, hogy meggyógyulhat-e a TSO-tól nagyon kevés a tapasztalat.
Köszönöm a beszámolókat.
Nincs jelen
#354 2006-08-21 17:46
- mezke
- Tag
Szia Florance,
az én sipolyomat -bár 4 éve van- még nem nézték feltöltéses röntgennel. Egyszer a a TSO elején próbálták, de nem találták el a kivezetõ nyílását, és azt mondták, majd következõ héten jelentkezzek, újra próbálkoznak.
(Egyébként a végbélnél található, meglehetõsen nagy fisztula kíséretében, és genny ürül belõle).
Általában amikor szteroidot szedtem, és hatott, akkor mind a gyenny, mind a fisztula mérséklõdött, sõt a genny meg is szokott szûnni.
Szóval nem mentem vissza, mert elkezdtem a TSO-t, és egy homeopátiás szert is, Causticum 200 a neve.
És a genny elkezdett csökkenni, majd meg is szûnt, a fisztula is kissé mérséklõdött, és nem kívántam a macerálást.
Most, a 4. adag környékén újra visszajött a genny, és hiába szedem a homeopátiás szert, egyenlõre nem segít.
Talán, ha túljutok az 5. 6. adagon, már újra jobb lesz.
És az is lehet, hogy megnézetem újra az orvossal, hátha most megtalálja...
De feltétlenül meg fogom veled osztani, bármi is lesz.
szia: Mezke
Nincs jelen
#355 2006-08-22 20:28
- katalin
- Tag
mezke! Neked,lehet,hogy ez a visszaesési stádium,mert ez mindenkinél másképpen jön elõ.Ne kaseredj el,nem sokára ugrásszerû lesz a javulás.Tudomásom szerint a TSO a siplolyokati is gyógyitja,hiszen azt is az immunrendszer megpróbálja rendbe hozni.Hiszen ha jól müködik az immunrengszer,az általában mindent legyõz.Üdv
Nincs jelen
#356 2006-08-22 20:30
- katalin
- Tag
Ildikó!Kimondottan örülök a lányod sikerének,s kivánom Neki,hogy ugyan olyan eredményt érjen el,mint sokan mások.El sem hinnég mennyien rendbe jöttek a TSO-tól.Kitartás.
Nincs jelen
#357 2006-08-27 10:03
- mezke
- Tag
Sziasztok.
az 5. adagot vettem be.
A negyedik utáni idõszak sem hozott változást. Hasmenés, görcsök.
Nem vagyok elkeseredve, hiszen a 4.5.6. adagnál fellépõ visszaesésbe ez bõven belefér.
Senkinek a kedvét nem szeretném ezzel elvenni, hogy nem tudok jót írni, hiszen egyrészt
rögtön nem várok javulást, másrészt én 17 éve vagyok crohn beteg, egy része hiányzik a beleimnek, úgyhogy a javulás is lassabb- gondolom.
Azt vállaltam, hogy hitelesen leírom amit tapasztalok, és ebbe a negatív tapasztalat is beletartozik.
Várjuk ki a végét.
sziasztok: mezke
Nincs jelen
#358 2006-08-27 15:29
- dori
- Tag
szia mezke'''
miert lenne lassabb a javulas attol h kevesebb beled van??
nah sok sikert kivanok neked a tso-hoz-amugy en is 17 eves vagyok ...:o :)
Nincs jelen
#359 2006-08-28 10:22
- Worrying_friend
- Tag
Õ nem 17 éves, hanem 17 éve chron-os! Nem ugyanaz, és lehet hogy ez is lassítja a folyamatot. Én bízok benne, hogy hamarosan mezke is pozitív eredményekrõl fog beszámolni itt. Persze nagyon köszönöm a beszámolót, mégha nem is igazán lelkesítõ! Itt az igazságot szertné mindenki olvasni nem tündérmeséket. Remélem Te is javulni fogsz!
Köszönöm a beszámolót, ne add fel! Várom a továbbiakat is.
Nincs jelen
#360 2006-08-28 12:24
- dori
- Tag
opsz ezt elneztem...:O:O
hat van ez igy...sok sikert mindenkinek a tso-val kapcs.!!!! :)
a beszamolokra meg en is kivancsi vagyok...
Nincs jelen
#361 2006-08-28 17:33
- Tina
- Tag
Sziasztok Tina vagyok nagyon rég nem írtam a fórumra,de most is csak a tapasztalatomat szeretném elmondani nem pedig ajánlani a TSO szedését.
2005,09 hónapban hagytam abba végleg a TSO szedését az állapotom szinte tünetmentes nyugalmi idõszaknak mondható volt. Napi egy széklet ! Mindent meg tudtam enni, nem diétáztam és nem szedtem más gyógyszert sem. Egy év után elmondhatom ,hogy állapotom
nem romlott sõt tovább javult, nincs már puffadás sem. Két hónapja nagyon megijedtem mert
jelentkezet nálam vakbéltájékon bizonyos szúró fájdalom , de nem produkáltam a vakbél jellegzetes tüneteit csak 20000 volt a fehérvérsejtek száma. Az orvosommal Dr. Berki fõorvos
a János kórházban a vastagbél gyulladására gyanakodtunk, meg is operált 3 órán belül és mivel vastagbélre gyanakodtunk, de végül vakbél volt, ezért átnézte a beleket is alaposan
és kijelentette, hogy nagyon szép egészséges vastag falu . Ennek igazán örültem mert belülrõl
ugyan tükröztek, de kívülrõl csak így bizonyosodhatunk meg, hogy ép. Bár utána rossz hírt
is kaptam a szövettaniról a vakbelemben rosszindulatú sejtek voltak találhatok, de már eltávolították talán nem lesz semmi baj. Le merem írni nekem a tükrözés és a sebész orvosom alapos vizsgálata alapján, hogy a TSO nekem segített. Tartom a kapcsolatot olyan illetõvel akinek nem segített csak ideig óráig a TSO, de többen vagyunk akiknek viszont igen.
Még egy gondolat. A német céghez azért nem lehet kimenni mert hivatalosan nincs engedélyezve mint gyógyszer csak mint egy gyógytermék, félnek a feljelentésektõl azoktól akik kifizetnek ekkora összeget és nem vált be a szer náluk. A pénzt vissza nem tudják fizetni mert a befolyt pénzbõl más kutatások folynak a telepen, és sok adat kiszivárogna egy nagy botrány kapcsán, ez senkinek sem lenne jó. Nagyon költséges állítólag a disznópete elõállítása is és az üzem fenntartása, szeretnék ezt feltûnés mentesen üzemeltetni a TSO jó
bevétel, ebbõl finanszíroznak más kutatást. Ez nem hivatalos forrásból való csak egy német orvostól kapott információ.
Mindenkinek magának kell eldönteni mit választ és miben hisz és mit bír ki a pénztárcája.
Üdv: Tina
Nincs jelen
#362 2006-08-28 19:41
- Ildico
- Tag
Kedves Tina!
Egyrészt örülök a TSO kezelés hatásának, másrészt megdöbbenve olvastam, hogy sajnos át kellett esned egy mûtéten.
Bízom benne és szívbõl kívánom, hogy a jövõben egészséged még tovább javuljon.
Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataid, a lányom is a TSO kezelés vége felé jár. Most Õ is jól van, remélem hosszú-hosszú ideig így is marad.
Egy kérdésem lenne, a vakbélgyulladásod összefüggésben van-e a bélbetegségeddel?
Üdvözlettel: Ildikó :)
Nincs jelen
#363 2006-08-28 21:49
- aiolosz
- Tag
Kedves Tina !
Szeretnem +kerdezni, hogy ez a bizonyos nemet ceg, aki szeretne elkerulni a torvenyes_ut_vesztoit, vallalja_e vajon az agyatultetest ?
Erdeklodessel varom valaszod ....
p.s.:persze nem sertes agyra gondoltam :-)
Nincs jelen
#364 2006-08-29 13:06
- Tina
- Tag
Kedves Ildico!
Egy orvos sem adott egyértelmû választ erre csak azt mondták,
hogy a carcinoidok miatt 3 havonta kontrol kell és évente
béltûkrözésre kell járnom.
Üdv:tina
Nincs jelen
#365 2006-08-29 15:33
- Vicaa
- Tag
Sziasztok!
Én a múlt héten fejeztem be a TSO kúrát szinte mindent megehettem, bár a gyógyszereket nem sikerült teljesen elhagyni. Sõt! Sajnos két napja igen erõs görcseim voltak, hányinger, szóval a nálam szokásos tünetek. Szerencsére még idõben "elkaptuk a frakkját" az orvossal (aki ügyeletben este fél nyolckor is kedvesen fogadott), és a Pentasa adagomat 3x2-re emelte napi 2x1 Budenofalk mellett.
Szóval nem tett csodát a TSO, de tény és való, hogy nagyon sokat javított az álapotomon.
Nincs jelen
#366 2006-08-29 15:35
- Vicaa
- Tag
.... ja! Holnap megyek vérvételre, az eredményeimet majd leírom!
Addigis egészséges, szép napot mindenkinek! :)
Nincs jelen
#367 2006-09-05 21:44
- Vicaa
- Tag
Sziasztok!
Megkaptam a véreredményem és szerencsére nagyon jó lett. Egy icipicit a gyulladást jelzõ érték emelkedett, de ezt magamnak köszönhetem. Azt be kell vallanom ugyanis, hogy a séli egy Pentasa-t önhatalmúlag elhagytam és ez "öreg hiba" volt. Most már szerencsére ismét jól vagyok. A doki elmondta, hogy mindenkinél van egy minimális gyógyszeradag, amely mellett jól van, ezt pedig nem lehet csakúgy elhagyni. Ezt persze egy kis ésszel magam is tudhattam volna. Ezek azonban azt jelzik, hogy a TSO rengeteget segített, de a gyógyszereket teljesen nem sikerült elhagynom, mint ahogy az mások esetében sikerült.
Persze ez nekem így is nagy eredmény, remélem mások is sok pozitív tapasztalattal tudnak majd beszámolni!
Mezke, kívánom, hogy neked is segítsen a TSO!!!! :)
Nincs jelen
#368 2006-09-08 15:00
- mezke
- Tag
Sziasztok.
Ma vettem be a 6. adagot.
Az elmúlt 2 hét elég durva visszaesést hozott.
Visszaolvastam az eddig tapasztalatként írt soraimat, és meg kell állapítanom, a 4. adagig arany életem volt. Panaszkodtam, persze, mert az egészséges állapothoz hasonlítottam magam, az ideálishoz. De azért azzal az állapottal a mostani tükrében kiegyeznék.
Mert hasmenésem volt ugyan, de voltak olyan napok, amikor kevésbé.Fogytam is, de voltak jobb napok is közte. Több jó nap volt. Viszonylag azt ehettem,a mit akartam, persze durva rost kizárva.A közérzetem viszont a 4. adagig jó volt.Elviselhetõ volt az életem, nagyon is.
Csak hát 3 sorban ezt nem tudtam kifejteni. És értékelni sem.
A mostani állapotom. Gennyes váladékos hasmenés, rengetegszer, görcsök.Izületi gyulladás.
Süllyedés: 33 CRP:56 Vfs:17,
(Amikor kezdtem a TSO-t akkor ugyan még 4 mg szteroidot szedtem, akkor a CRP:15volt.)
Mindenesetre az orvosom újra kezdte a 2 hónappal ezelõtt abbahagyott szterod kúrát, bár azt ígérte hamar csökkenti. 48 mg van most.
Kedden csinnál bélfeltöltéses röntgent, majd megírom az eredményét.
Szóval ez vagy visszaesés, vagy nekem nem annyira hat. Vagy egyenlõre.
A következõ adag már 2500-as lesz 2 hét múlva.
Bízom benne.
Azt szeretném kérni attól, akinek súlyosabb visszaesése volt, legyen szives írja le nekem, hogy mit tapasztalt akkor.
Köszönöm.
Sziasztok.
Nincs jelen
#369 2006-09-09 11:11
- Ksanyi
- Tag
Hello
Múlt héten vettem be az 5. adagot nekem is vissza esés jött megjelent a nyák és a pirosság a székletemben amire már vagy fél éve nem volt példa nem örülök neki de remélem ez csak arra bizonyiték hogy hat a szer.
Mondjuk nekem az elsö két hétben is volt egy kis piros akkor reméltem hogy én gyorsabban élem át a dolgokat de nem. :)
Majd idövel kiderül mi történik már a felét megittam :D
Nekem is lenne egy kérdésem akik túl vannak a kúrán azok szedik a karbantrtó adagot (300-as) vagy biznak benne hogy túl vannak az egészen és nem lesz vissza esés?
Üdv Ksanyi
Nincs jelen
#370 2006-09-09 19:40
- Vicaa
- Tag
Amikor visszaesésem volt, nagyon görcsöltem, ment a hasam, és hányingerem volt. Az összes ízületem, lábaim sajogtak. A visszaesés nagyon hosszú ideig tartott nálam, akkor éreztem az igazi javulást, amikor elkezdtem a 2500-as adagokat.
Én nem szedek fenntartó adagot, bízom benne, hogy egy hosszú tünetmentes idõszak következik. Amennyiben visszaesek, ha a pénztárca megengedi, lehet, hogy rendelek még a TSO-ból. Sajnos ezt a "kedv"-pénztárca nagyon meghatározza.
Nincs jelen
#371 2006-09-11 17:47
- barna-by
- Tag
Hahó!!
Valahol emlitettem, hoyg készülõk írországba és a kérdésem az lenne, hoyg a TSO-s cégnek ott van kirendeltsége, vagy oda is küldik?Esetleg ott nem lehet patikában kapni? :)
Ha valaki tud infót, kérem ossza meg velem!
Nincs jelen
#372 2006-09-11 20:12
- golyo
- Tag
A Berescseppet nem probaltatok. Lehet hogy hulyeseg amit irok Bocs
Nincs jelen
#373 2006-09-11 20:32
- barna-by
- Tag
Szigorúan tilos nekünk a bérescsepp! Minden orvos tiltja, úgyhogy nem :)
Tiltott még a C-vitamin, fõleg aki pentasát és imurant szed, mert vesekövet csinál....Viszont a vas az mindenkinek jól jön :D
Nincs jelen
#374 2006-09-12 11:42
- Nory
- Tag
Húúú...
Hát kössz a tanácsot barna-by. Mert én meg nagy lendülettel reggelizem a paprikát, a Pentasám és Imuránom mellett! Akkor ezt kihagyom az életembõl egy idõre mostantól!
köcce
Nincs jelen
#375 2006-09-12 16:46
- barna-by
- Tag
Vávávááá!!!
Ne érts félre, azért kell a C-vitamin, szóval egyél papritát, csak külön gyógyszere nem nagyon ajánlják, hogy szedd, mert felesleges és rosszad tesz!
Nincs jelen
#376 2006-09-13 10:22
- Nory
- Tag
OK
köcce
Nincs jelen
#377 2006-09-13 15:16
- Niala
- Tag
Jé! Ezt én sem tudtam...s most elsompolygok mintha nem is írtam volna semmit,és elszégyenlem magam! :D
Nincs jelen
#378 2006-09-15 10:23
- Cerka
- Tag
Sziasztok Cerka vagyok, nem régen kapcsolódtam be, és megnyugvással tölt el nem vagyok egyedûl a bajaimmal. Ne értsétek félre, nem örülök neki, hogy sokan szenvednek ebben a betegségben de a tudat, nem vagy egyedûl az jól esik. Nekem 1997-ben diagnosztizálták a Crohn-t. Pár évig éltem a régi életemet, nem érdekelt semmi, majd 2001-ben rossz lett az állapotom, és azóta idõnként rosszúl vagyok.Meghatározzák a mindennapjaimat, mindenre ráteszi a bélyegét. Eddig nem vallottam magam stresszesnek, de már igen. Stresszelem magam, ha hosszabb útra megyünk, indulás elõtt azért el kell menni a wc-re, ha nincs semmi akkor is. Azt gondolom tudjátok Ti is, rajtunk kívûl a családnak is roppant rossz ez az idõszak, legalábbis Én látom Édesanyán, hogy a segítségnyújtás hiányában szenved, és emészti magát. Szó ami szó, nem tudom elfogadni, veleélni. Segítségeteket kérném, van köztetek olyan Crohn, aki TSO-t használt, és át tudná adni a tapasztalatait? Olvastam párat, sokat, de nem mindig derûl ki, hogy ki melyik betegséget kezelte ezzel a szerrel.Szeretném megpróbálni, csak nem merek már reménykedni semmiben.
Köszönöm a segítséget elõre is.Cerka
Nincs jelen
#379 2006-09-15 11:10
- dori
- Tag
cerka: ne csuggedj-csakis erre valo a forumolas :)
minden jot!!!
Nincs jelen
#380 2006-09-15 17:29
- Vicaa
- Tag
Cerka!
Én crohn-os vagyok, a hozzászólásaimat visszaolvasva megismerheted a tapasztalataimat.
Nekem nagyon aokat segített, de nem gyógyított meg, gyógyszereket sajnos még mindig kell szednem.
MINDEN JÓT NEKED!
Nincs jelen
#381 2006-09-15 21:51
- mezke
- Tag
Ma voltam feltöltéses röntgenen, és nagyon el vagyok keseredve.
Kiderült, hogy olyan mértékû a szûkületem, hogy meg kell operálni. Egy 10 cm-es szakaszon a vékonybél. Utoljára 3 éve készült ilyen, akkor is szûkült volt, a normál bél 1/3-a, de attól még eléldegéltem vele.
Amikor elkezdtem a TSO kúrát, csináltak ugyan tükrözést, de ezt nem látták.(?)Nem is értem.
2 hét múlva csinálnak CT irigoszkopiát, ez tisztább képet ad majd, de szinte biztos az orvosom szerint a mûtét.
Lehet, hogy a gyulladás, ami van, az is szûkíti jelenleg, és a TSO is a visszaesés szakaszában van.
Nem örülnék, ha félbe kéne hagynom emiatta kúrát, pont most, amikor jövõ héten veszem be a 7. adagot, ami már 2500-as, és amitõl a fellendülést vártam...
Azért valahol a lelkem mélyén bízom abban, hogy a szteroidtól és a 7. adagtól 2 hét múlva valamicskét javul, de a mûtétet legfeljebb halaszthatom akkor is csak, jobb esetben.
Nem hiszem, hogy annyira csodát tenne, hogy a szûkület visszafejlõdne annyira, hogy a mûtét ne kellene elõbb-utóbb.
Hát ez van.
sziasztok.
Nincs jelen
#382 2006-09-20 11:05
- shrahina
- Tag
sziasztok! olvastam a tapasztalataitokat és úgy döntöttem, én is kipróbálom a tso-t. úgy tudom a rendeléshez mellékelni kell egy orvosi igazolást is. pontosan mit kell tartalmaznia? csak hogy ne úgy állítsak oda az orvoshoz, hogy írjon valamit...:) köszi a segítséget.
gyógyuljatok! :)
Nincs jelen
#383 2006-09-21 13:25
- shrahina
- Tag
sziasztok, megint én. sajnos a dokim nem vállalta, hogy végigcsinálja velem a kúrát, így keresnem kell egy másik orvost. valaki tud ilyet tatabánya és vonzáskörzetében? jó lenne minél hamarabb belevágni. pesten is jó...köszi!
Nincs jelen
#384 2006-09-21 13:51
- Nory
- Tag
Szia shrahina!
Szerintem ezért nem kell másik orvost keresned! Nekem sem akarta ezt elfogadni annak idején, csak szóban mondott annyit, hogy a kúra ideje alatt is ugyan úgy figyelni fogja a betegséget. Az enyém sem hitt benne, semmi papírt nem volt hajlandó írni. Én tolmáccsal lefordíttattam az utolsó kontrolom papírját, mellé az utolsó vérvétel eredményét és elfaxoltam a megrendelõ lappal együtt! De mondjuk, nekem szóban elfogadta az orvos, így tudott is róla. Igaz még a kúra végén sem akarta bevallani, hogy a TSO-tól lettem jobban. Minden javulást az Imuránra fogott.
Nóry
Nincs jelen
#385 2006-09-22 08:58
- Pilli
- Tag
Sziasztok! Jön valaki hétfõn az Erzsébet kórházba az elõadásra?
Szép napot mindenkinek
Nincs jelen
#386 2006-09-22 12:03
- shrahina
- Tag
szia Nóry! én sem szeretnék, csak arra az esetre gondoltam, ha ez miatt közli velem, h keressek másik orvost. volt már hasonló tapasztalatom...ráadásul a legcsekélyebb érdeklõdést sem mutatta a dolog iránt, így lehet h kiakad, ha megmondom neki, h mégis elkezdem a kúrát. s mi van, ha a háziorvosom vállalja a kontrollt? vagy muszáj gasztroenterológusnak lennie?
Nincs jelen
#387 2006-09-22 13:27
- dori
- Tag
szia shrahina'''
biztos muszaj a gasztros orvos mert o tartja fennt/ellenorzi nalad a belsosegeket--
aztan hogy ha vmi lesz ugyis hozza kell menned szall ebben az esetben hulyeseg haziorvossal konzultalni mikor nem szamithatsz ilyen teren a gasztros orvosodra akkor lepj tovabb keress egy ujat....
szoval hulyeseg "csak" egy haziorvosra bizni a dolgot meg akkor is ha ez torvenyes(vagy akarmi)-vallalja...
sok sikert mindenhez :) szia : dori
Nincs jelen
#388 2006-09-22 17:02
- Vicaa
- Tag
Srahina! Egyetértek dori-val, mindenképpen szükséges a gasztros doki, õ felügyeli az embert a TSO szedése alatt. Nekem sajna nem a Te vonzáskörzetedben van a dokim, pedig szívesen ajánlom mindenkinek, mert nagyon lelkiismeretes, megbízható és nyitott az új dolgokra is, a TSO-t sem vetette el, sõt közösen próbáltunk utána nézni, tapasztalatot szerezni, õ orvos kollégákat keresett meg, akiknek már szedett a betege TSO-t.
Ha jól vagy, ha rosszul, ha újat próbálsz ki, ha nem, mindenképp szükséges ennél a betegségnél egy megbízható gasztros doki. Nagyon drukkolok Neked és mindenkinek! :D
Üdv: Vicaa
Nincs jelen
#389 2006-09-22 17:09
- Vicaa
- Tag
Ja! Azt majdnem elfelejtetem leírni, hogy mióta abbahagytam a TSO szedését azóta a Crohn betegségben még többet javultam, kivéve amikor elért egy petefészek gyulladás és elkezdtem jó sok antibiotikumot szedni. Akkor újra nagyon görcsöltem de nem ment a hasam. Miután azonban abbahagytam az antibio-t a ghörcsök is elmúltak.
Sajna most kegyetlenül stresszes az életem, elég nagy lelki válságban érzem magam, de szerencsére a hasam nem fáj, a közérzetem jó. Hozzá kell tennem, hogy azóta napi háromszor megyek WC-re, ami az utóbbi idõben nem volt jellemzõ. Ez nem tûnik soknak, de az elmúlt három hónapban teljesen normalizálódott a széklet, napi egyszer, vagy másnaponta kellett csak mennem. Jövõ héten megyek vérvételre akkor kiderül hogy hogy is állok. Én úgy összegzem magamban a dolgokat, hogy a változás pozitív, csak hát mint sokunknál sajna a stressz mindig okoz valamilyen tünetet.
Nincs jelen
#390 2006-09-23 13:46
- shrahina
- Tag
dori, Vicaa, igazatok van. 7 éve vagyok colitises, de azóta már megszámlálhatatlan orvosnál jártam. praktikussági szempontból jó lenne legalább a megyében találni egy lelkiismeretes, nyitott dokit, de sajna ez nem egyszerû. ha valaki egy kicsit komplikáltabb eset, azt rögtön lepasszolják, vagy el sem vállalják...csak azt nem értem, ha a gyógyszereik nem segítenek, akkor miért zárkóznak el egy esetleges megoldástól. szerdán megyek tükrözésre, akkor kiderül hogyan is áll most a betegség, és az is, hogy reagál az orvos az elhatározásomra :)
Vicaa, javulást!
és köszönöm a tanácsokat, nektek is további egészséges napokat :)
Nincs jelen
#391 2006-09-24 21:15
- Ksanyi
- Tag
Hello
Ugy néz ki jól vagyok ezek szerint nálam az ötödik és hatodik adag között jött meg a vissza esés. Ez a hét elég huzós volt de semmi hasmenés meg a többi hülyeség :D
Megprobálok elmenni a TSO elöadásra ha idöm engedi ott leszek.
Jobbulást mindenkinek.
Üdv Ksanyi
Nincs jelen
#392 2006-09-25 06:41
- Ildico
- Tag
Szia Sanyi!
Este a Skype-én keresni foglak, hogy beszámolót tarts nekünk az elõadásról.
További javulást! Üdv. Ildikó :)
Nincs jelen
#393 2006-09-25 12:52
- optipista
- Tag
Üdvözlök mindenkit, itt Optipista.
Ez év tavasza óta nem jelentkeztem, de most ismét lenne mondanivalóm. Aki még emlékszik rá, én tavaly tavasszal kezdtem el szedni a TSO-t, és novemberben fejeztem be. A kúra végezte után is még tovább javultam, mind a véreredményem, mind az állapotom. Nyár közepére már csak Salofalkot szedtem, napi 1000-et, de a nyár vége felé, ezt fel kellett emelnem napi 1500-ra, mert nõtt a székletek száma. Igaz: ettem, ittam egész nyáron. Tehát vér semmi, néha hígabb széklet, kevés nyák, vagyis egy enyhe béolgyulladás jelent meg ismét. Ez persze össze sem hasonlítható a korábbi colitisemmel, de mégis csak visszaesés volt a teljes tünetmentességhez képest.
Ezért a múlt héten rendeltem 8 üveg 1000 petés TSO-t, és a héten - afféle fenntaró adagként - szedni kezdtem.
Talán az elsõ vagyok, aki ismételten próbálkozik, kb egy év elteltével, és hangsúlyozva, hogy egy egészen enyhe visszaesés után.
Az eredményekrõl majd beszámolok.
Az orvosi javaslatról annyit, hogy azzal is beéri az Ovamed - én így jártam el - hogy leírattam az orvosommal, hogy mi a bajom, és hogy kezelés alatt állok, és még azt odairattam, hogy mindezt a TSO-t gyártó cég kérésére irta le. De arról szó sincs, hogy ezt szedem-e, pláne, hogy mikor és mennyit. Magyarul írtuk a levelet, az egész nem érdekelhette az Ovamedet, mert biztos, hogy õk nem fordíttatták le. Nekik elég, hogy fedezhetik magukat azzal, hogy valami orvos aláírt valamit, amiben a colitis szó is szerepelt. Szóval nem kell túlpörgetni azt az orvosi "javaslatot".
Akkor majd jelentkezem, ha látom, milyen a hatása lesz ennek a második kúrának, üdvözlettel: Optipista
Nincs jelen
#394 2006-09-29 10:59
- Ildico
- Tag
Köszönjük Optipista, hogy megosztottad velünk a tapasztalataid, további javulást kívánok neked!
Ma este megyünk a vérkép eredményért, s majd a dokinkhoz, nagyon kíváncsi vagyok. A lányomnak még egy adag 2500 -as TSO kezelés van hátra. (Ez lesz a 12.)
Majd beszámolok a továbbiakról.
Üdv. mindenkinek: Ildikó
Szerkesztette: Ildico (2006-09-29 11:00)
Nincs jelen
#395 2006-09-30 12:32
- Ildico
- Tag
Sziasztok!
Voltunk az orvosnál, jó lett a lányom vérképe, majdnem minden a normál értéken van. Nagyon enyhe vashiánya van még.
Azt mondta a doki, hogy sokat segített a TSO kúra, ami a mai nap telt le, de nem lehet elhagyni a gyógyszereit, kell egy bizonyos fenntartó adag. Tehát hatásos a TSO, de ne várjon tõle csodát senki.
Én nagyon örülök az eredménynek és bízom, hogy hosszú távon tünetmentes marad a lányom.
Üdv. minenkinek: Ildikó
Nincs jelen
#396 2006-09-30 20:12
- dori
- Tag
szia ildiko'''
orulunk a sikernek:)-es a tovabbiakban is ezt kivanom ennyi gyotrodes utan;)
Nincs jelen
#397 2006-10-01 09:18
- Ildico
- Tag
Szia Dóri!
Köszönöm a jókívánságaid, én is minden jót kívánok Neked.
Üdv.Ildikó :)
Nincs jelen
#398 2006-10-02 09:23
- grunfeld
- Tag
Sziasztok,
múlt hétfõn volt az MCCBE rendezésében az Erzsébet-kórházban egy elõadás a TSO-ról. Egy szekszárdi doktornõ számolt be tapasztalatairól, neki több olyan betege volt, aki ezt kipróbálta. Úgy tûnt, hogy a doktornõ nagyon kiállt a TSO mellett, mindemellett egy tárgyilagos elõadást tartott. Hangsúlyozta, hogy a gyógyszerek szedését nem szabad abbahagyni, bár több betege ezt megtette a TSO kúra után (és nem estek vissza).
Üdv, grunfeld
Nincs jelen
#399 2006-10-02 09:36
- Robur
- Admin (Crohn)
- Hely: Bp
- Regisztrálva: 2004-01-05
- Írások: 645
Szia grunfeld,
Én hétfõn nem lehettem ott.
Az MCCBE honlapjáról nemsokára letölthetõ lesz az elõadás anyaga.
Nincs jelen
#400 2006-10-02 11:36
- sm
- Tag
Köszönjük szépen. Nagyon készültem elmenni, de nem sikerült. Így kíváncsian várom az elõadás anyagát.
Üdv. sm
Nincs jelen