#1801 2011-07-05 15:02

pt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Teljesen igazad van Sa-ni és neked is sibi.   :D

Én nem bírok a véremmel. Szeretek enni-inni és az egyéb jó dolgokat is az életben. Nehezen megy a nélkülözésük.
A Dalsan nagyon helyre rakott. Kicsit jobban engedek a csábításoknak mind étel mind ital ügyben.
A csípõsekre nem vagyok felkészülve, vagyis a bélrendszerem.
De másféle dolgokat már jobban tudok fogyasztani. Ismét kefírezek, túrós tésztázok, bolognai-zok, szendvicseknél is eszem paprikát, paradicsomot, bedobok néha egy hamburgert vagy gyros-t. Ettem levest is mostanában. Ezekkel már jól elvagyok. A coderitrõl is sikerült leállnom ha munkáról van szó. Messzi távolsághoz vagy olyan helyzethez amitõl még úgymond "félek" ahhoz beveszem, de inkább már csak óvatosságból.

Tényleg kólát is ittam a szecsuáni csirkéhez, ezt el is felejtettem   :D

Én úgy gondolom hozzá kell magam szoktatni megint az ételekhez, ugyan úgy mint az újszülöttnek is hozzászokik a bélrendszere. Túlságosan leegyszerûsödött a "dolga" az emésztõrendszernek az óvatosságom és a rosszullétek miatti nélkülözés végett. Fel kell építeni megint az emésztõrendszert az alapoktól szerintem...

Nincs jelen

#1802 2011-07-05 23:32

Sa-ni
Tag

Nem tudom, Sibi, hogy ez nemtõl függ-e, valóban fegyelmezettebbek-e a nõk, és "hedonistábbak"-e a férfiak?

Amikor kórházban voltam, mellettem a szintén emésztõrendszeri beteg nõk kolbászt ettek a paplan alatt, még biztatták is egymást röhögve. Teljesen ki voltam akadva, mondom ezek nem normálisak!!! Fõleg hogy én mit meg nem tettem volna, hogy adjanak egy minimál diétát, amivel ellehetnék. Nekik meg (epések stb) lett volna bevált sablondiéta, és mégis azt sajnálták, amit nem ehetnek meg!!!

Szerintem a diéta komolyan vétele attól is függ, hogy ki mennyire van/volt szarul, illetve egészséges "elõéletében" mennyire volt neki fontos összességében az evés, mi társult hozzá. Pl. ha minden hétvégén összejött a nagy család 5 fogásos ebéd mellett, vagy nagy gasztronómia-szakértõ és rajongó volt, vagy szeretett a párjával mindenféle extraságokat együtt fõzõcskézni, haverokkal nagy éttermi kajálásokat rendezni, stb. stb. stb. annak nehezebb a dolga, mert egy csomó pozitívumot társít az evéshez.

Nincs jelen

#1803 2011-07-05 23:35

Sa-ni
Tag

Érdekes PT ez az emésztõrendszer-edzõ elméleted, de szerintem amit nem bírsz arra hiába edzed magad. :) Én egészségesen se bírtam a csípõset, meg a mekis hamburgert, a pacalt, török kaját, nehéz, zsíros ételeket, ilyesmiket, de nem is hiányzott.  Meg ezt az edzést úgy képzelem el, mintha elkezdenék holnaptól napi egy liter tejet meginni, hogy csakazértis dacoljak a laktózérzékenységemmel. :D

Nincs jelen

#1804 2011-07-06 20:12

Mora
Tag

Sziasztok!

Tegnap hazaértem.
Olvasgattam, amit írtatok. A 4 nap alatt úgy étkeztem, mint aki enyhén fogyózik. Én abba a kategóriába tartozom, aki szinte képtelen lemondani a "normális" étkezésrõl. ( 3 hónapig bírtam)Mivel közben diétások számára nem volt külön étkezés....így szinte mindenbõl csipegettem egy kicsit. Semmi problémám nem volt. Mindeközben a salazopyrint lecsökkentettem napi 1re. (mert közben ismerõsömtõl telefont kaptam, hogy kórházba szállították vérzõ vastagbél fekéllyel és az ügyeletes orvos a fejét fogta, hogy évek óta ezt az "elavult" gyógyszert szedi).....
Utolsó nap hazafelé nem bírtam tovább és fellelkesülve azon, hogy ennyire jól vagyok ettem egy szelet tortát. Kutya bajom:)))))))))))
TEHÁT: az én meglátásom szerint minden csakis az idegrendszeremnek köszönhetõ.
1.) Beszélek a dilidokival az általatok szedett gyógyszer felírásáról.
2.) Megfogadom a tanácsot és keresek másik orvost, aki kivizsgál.

Nem bízom el magam! Nem kezdek most össze-vissza enni.....de ez a torta igazán meglepõ.
Nektek volt már olyan, hogy valami tilosat ettetek és nem lettetek rosszul?

Nincs jelen

#1805 2011-07-06 20:40

Mora
Tag

Egyébként a csípõs kaját, a kelt tésztát, a túl fûszeres ételeket abszolult nem bírom. De ezek nem is hiányoznak. Biztos 2 szelet tortától már kifeküdnék:(

Nincs jelen

#1806 2011-07-06 21:20

pt
Tag

Pontosan így van. Ha nincs idegesség, tehát itthon vagyok akkor a nem jó ételek is elvannak bennem.
Ha menni kell valahová akkor a nem jó ételek ki akarnak törni belõlem.
A Dalsan szedése óta a két véglet közötti határ 100% különbségrõl szerintem 5%-10%-ra csökkent.
Tehát a nem jó kajával is el tudok menni amerre akarok, max kicsit elõjönnek a rossz emlékek, de nem vészes.
És egyre javul a dolog....

Nincs jelen

#1807 2011-07-06 21:22

Mora
Tag

Ok pt, de erre van a pszichoterápia nem?
Most akkor idegbeteg vagyok, vagy mi????? A gyógyszerekrõl elõbb-utóbb le kell jönni, és azt csak akkor lehet, ha agyilag rendben van a "beteg".
Neked mit mondott a dili doki? Járnod kell rendszeresen?

Nincs jelen

#1808 2011-07-07 16:14

Sa-ni
Tag

"Most akkor idegbeteg vagyok, vagy mi?????"
Nem, nem, nem és NEM!!!!!!!!!! Azt hiszem, éveket vett el az életembõl a gyógyszer elleni kapálózás, pont ugyanezen indokkal! Hogy "milyen undorító már, hogy lelki sérült vagyok, akin pont szarással jön ez ki" - na persze!!! De ez nem így van, nem így mûködik!!!! Nehogy Te is ilyen hülye legyél! Ez épp olyan betegség, mint egy tüdõgyulladás, vagy rossz térd, stb. -ugyanúgy nem tehetsz róla.

Most ha tüdõgyulladást kapsz, senki nem mondja, hogy "te csináltad magadnak", "rágörcsölsz", "túlstresszeled" stb. A tünetek miatti esetleges és érthetõ stressz csak következmény, járulék,és nem ok.  Ugyanez van az ibs-nél is.

Az IBS okát nem ismeri az orvostudomány, és nem is nagyon igyekeznek, hogy megismerjék, mert nem halálos, stb. stb. Viszont azt felfedezte a pszichiátria, hogy TÜNETILEG segítenek a JArvis-típusú gyógyszerek. Valami oknál fogva a szervezet "megjegyezte" a rossz mûködést, pláne ha sok éve vannak a panaszok, és a gyógyszer segít neki "elfelejteni" (mert valamit a szerotoninszinttel machinál)

De a pontos hatásmechanizmust az orvosok se tudják, csak észrevették, hogy sok embernél beválik. Épelméjû orvos nem idegbetegnek vagy lelki sérültnek fog téged tekinteni, hanem azon lesz, hogy segítsen úgy,hogy annak a formája Neked is elfogadható legyen.

Nincs jelen

#1809 2011-07-07 21:52

pt
Tag

Sa-ni!

Szívembõl szóltál.....
A fejben van a baj, de ettõl még nem vagyunk lükék...   :D
Aki agyvérzést kap az sem lüke, egyszerûen a fejben van a baja.

Szerkesztette: pt (2011-07-07 21:53)

Nincs jelen

#1810 2011-07-08 07:22

Mora
Tag

Ok, de pszichoterápia nélkül szeditek?
Ezek a gyógyszerek valószínûleg segítenek, de csak tünetileg. Ha mi nem tanuljuk meg a stresszkezelést, problémáink feldolgozását, akkor életünk végéig szedhetjük ( amit ugyan lehet).
Tudom, hogy másik ember 3X annyit szorong, mint én, mégis "bélrendszerileg" kutya baja. De valahogy mindenkinek 'kijön' a felgyülemlett stressz.
Tegnap este a dilidokimnak mondtam....mondta, hogy persze kiírja nagyon szívesen, de már annyit haladtunk az elmúlt idõben, hogy próbáljak még magamra figyelni.....aránylag a betegség kezdõ szakaszában jöttem rá, hogy baj van és korán felkerestem. Így még nem rögzült bennem sok minden.
Örülök, hogy a döntésemre bízza!!!!!

Megjegyzem, tegnap ettem egy kebab-ot :)))))) mondjuk 85%-os voltam tõle.

Ja és tegnap tök véletlenül taliztam egy régi ismivel, aki le volt törve, mint a bili füle.....mondta, hogy bélbetegsége van. Örültem végre személyesen látni valakit, aki hasonló problémákkal küzd. Mondta, hogy semmi vizsgálatot nem engedett csináltatni, természetgyógyászhoz jár, és biorezonanciás kezelésre jár.....nem tudom.
Mondtam, hogy én a vizsgálatért harcoltam, õ meg ellene:) Nyugtató teákat kap, gyógynövényeket....Majd meséljen. Rohantam tovább.......

Nincs jelen

#1811 2011-07-08 14:31

Sa-ni
Tag

Igen, gondoltam rá egyébként, hogy ha lesz pénzem meg idõm, lehet, elmegyek egy pszichoteraputához is. Azt feldolgozni, hogy a huszas éveimnek lõttek, és a társasági életem leépült. Most boldog vagyok, van munkám,van egy imádnivaló párom - de a barátaim kikoptak, szeretteimet elhanyagoltam, sok lehetõségrõl le kellett mondanom -és hát néha agyalok ezen :(

De ha már pénz - az sajnos nincs, mert elszedték tõlem a magukat alternatív szakembernek álcázó keselyûk.

"semmi vizsgálatot nem engedett csináltatni, természetgyógyászhoz jár, és biorezonanciás kezelésre jár.....nem tudom."
Ezt én is megjártam. Sokan megjárjuk. Nyilván engedünk a kísértésnek, hogy ahelyett, hogy iszonyatos tortúra (=tisztítás) után a beledben turkáljanak, meg lehet oldani egy kellemes helyiségben ülve drótokkal a fejeden és a csuklódon,beszélgetve egy kedves, empatikus emberrel. Aha persze. Majd rájön. Sajnos.

Ha tényleg colitises, akkor aztán rezonálhatják naphosszat, az állapota csak romlani fog gyógyszer nélkül-és ibs-re se használ az ilyesmi. Meg candidára se. tapasztalataim szerint semmire, csak az õ pénztárcájuk hízlalására. Vagy annak, akinek esetleg tényleg lelki problémái vannak, sokat rohan stb. és ott relaxál,és attól jobban érzi magát.

Szerkesztette: Sa-ni (2011-07-08 14:33)

Nincs jelen

#1812 2011-07-08 17:18

Mora
Tag

Ja, ebben lehet valami.....
Nekem mondjuk eszembe sem jutott ilyenekhez elmenni. Én 7 hónapja rendszeresen járok a pszicdokihoz. Eddig nem szedtem ilyesmiket,mert azt mondta nem feltétlenül kell. Utána, amikor egyre rosszabbul voltam, vagyis elõjöttek a testi tünetek, akkor a körzeti doki meg rám nyomta a gyógyszereket. Ekkor a pszicdoki erre nem lépett, nem az asztala......
Tegnap mondtam neki, hogy leálltam a bél gyógyszerekkel, jöhet a másik. Ekkor meg azt mondta, hogy elvileg kezelve vagyok.....látszik is a javulás....kiírja, ha úgy érzem, hogy szükségem van rá, de csak a tüneteket fogja csökkenteni és amint elhagyom visszajön (ki tudja hogy). Vagy szedem életem végéig, mert elvileg minden következmény nélkül lehet. Most elment szabira, ráérek agyalni rajta. Ha gáz van, amig nincs itthon, vegyek be egy 0,5 Xanaxot, csak az erõsebb, és más mechanizmusú, mint amit ti rendszeresen szedtek.
Ma egy deka gyógyszert nem vettem be.....kivéve a kínai csirkém.....hát erre is kíváncsi leszek.

Egyébként az ismim elég durva tüneteket produkált, ugy hogy én sem nagyon hiszek a kézrátételben....de ebbe én nem szólhatok bele. Ha reménykedik, tegye!

Nincs jelen

#1813 2011-07-08 23:28

pt
Tag

Én szedtem frontint, az majdnem xanax, de nem olyan jó mint ez a Dalsan.

Nincs jelen

#1814 2011-07-09 09:24

Mora
Tag

Ja, az mást csinál.....dokim elmagyarázta mindegyik mechanizmusát.....
Hosszútávon az nem szerencsés.....a Dalsan tipusúak jók.

A kínai csirke egyébként nem kötött barátságot a belemmel:( beszélgettek és gyorsan távozott. Hát...a diéta marad.

Nincs jelen

#1815 2011-07-09 10:40

pt
Tag

Maradj az egyszerû kajáknál. Nálam bevált. Szendvicsek, húsok, normális ételek, semmi csípõs, erõs. Nem árt kerülni a tejes dolgokat, a savanyú dolgokat, mert azok meghajtósak, meg a zöldségek is csak átmennek az emberen nagy részben. Csoki, chips néha elmegy, de nem ajánlatos. Inkább az értelmes ételeket erõltesd...

Nincs jelen

#1816 2011-07-09 20:14

Mora
Tag

A gyümölcsöket nem értem...nem nagyon bírom:(( Most ettem dinnyét......áááá, többet nem. Az almát sem bírom....semmi gyümit.
Tényleg vitamint szedtek? Ajánlanátok valamit?

Nincs jelen

#1817 2011-07-09 22:00

momo65
Tag

Sziasztok!

Jártam már itt, bár elég rég... (2011-02-01 21:35- többek között)
Antibiotikum (Cifran) okozta hasmenésre nincs valakinek tippje? IBS-em van és
elvileg (  bár sztem gyakorlatilag is) elhatalmasodott a candidám a beleimben, ( már lassan 2 éve kûzdünk egymással), és sajnos begyulladt a vékonybél szakaszom - arra kaptam, most már tényleg kész vagyok, ettõl a hasmenéstõl (eddig elvétve volt). Én marha állat, hogy elkezdtem szedni-de hát olyan görcseim voltak már, h. csak a napi 4 Papaverin, 4 Buscopan, fél Cataflam V-vel tudtam dolgozni.

Segítsetek, ha tudtok, légy szí. . . . ( szenet vettem be, de olvastam vhol, h. nem szabadott volna)

help! köszi elõre is!

Nincs jelen

#1818 2011-07-10 08:16

Breki
Tag

Szia
Amikor korházban voltam hasmenésre nekem Normaflore-t hoztak...hogy miért ne kérdezd,de egy próbát megér.
A hasat megfogni tényleg nem jó ötlet,mert ha netán elhúzodó virusos,vagy hasonló akkor nem tud kiürülni a szervezetbõl.

Szerkesztette: Breki (2011-07-10 08:18)

Nincs jelen

#1819 2011-07-10 11:41

Tim72
Tag

Szia!

A kórházban én is Normaflore-t kaptam, de személy szerint nekem a Protexin IBS Floreal jobban bejött, igaz drágább is. Remélem hamarosan jobban leszel! :)

Nincs jelen

#1820 2011-07-10 14:20

pt
Tag

mom65!

Egyél kefirt, az rendbe rakja az antibiotikum után a beleidet.

Nincs jelen

#1821 2011-07-10 15:16

momo65
Tag

Köszi Nektek, de rosszabul vagyok, mint tegnap, borzasztóan görcsölök ( mondjuk erre kaptam a Cifrant :S ),  hasmenés csak 2x volt, de mint a víz. Diétázom, és Pro-Gastro825-öt szedek. A férjem hozott Enterolt, remélem segít majd...
Most várok és hulla vagyok a melegtõl.

Nincs jelen

#1822 2011-07-11 02:25

Sa-ni
Tag

Melegben több wc, az a legjobb.... Ne is mondjátok a meleget, nagyon hiányzik a fagyi, régen én, édesszájú, imádtam, dobozokkal faltam a kánikulában. :( (Semmi más kaja után nem nyavalygok, de ez rosszul esik, hogy nem ehetem a 40 fokban) Rühellem a meleget. De csak fogjam be, legalább idén már nem kell a wc-ben fuldokolnom.
MOmo, a candidára és az ibs-re együttesen kell diétázni, ami azt jelenti, hogy nem sok ehetõ kaja marad. Natúr hús, tojás, kevés sajt, vízben oldódó rostok: alma, répa, tök, cukkini, kenyér helyett száraz pogácsa zabpehelylisztbõl. Nekem ez vált be többé-kevésbé, Jarvis szedése mellett.
Begyulladt a vékonybél - ez mit jelent, kontaminált vékonybélszindrómát? Arra is a szénhidrátokat kell megvonni, sajnos...

Nincs jelen

#1823 2011-07-12 00:08

momo65
Tag

Kedves Sa-ni!

Köszi, h. válaszoltál...úgy látom jártas vagy (sajnos) ebben a témában.

Igen, azt ( kontamináltat). Idén állapították meg, és a hasnyálmirigy kicsit csökkent mûködését. Kaptam rá Normix-ot, de egy-két hónap görcsmentesség után újra elkedtem fájni (nekem s o h a nem volt hasmarsom- eddig).

Szóval 5 éve megállapított diag.-ok:

-5 éve megáll.: reflux ( ami nem tudom minek köszönhetõen szinte nyom nélkül elmúlt ( szerintem "leköltözött" a bibi a bélbe :),
-5 éve megáll.: IBS, tükr után (azóta voltam 3x),
-tavaly vastagbél tükr. után (enyhén gyulladt a szövetmintából) apró, jelentéktelen divertikulumok,
-idén kontaminált vékonybél+csökkent h. mirigy mûködés.

Most vszeg a kiújult, mert görcsöltem, mint állat. Erre kaptam tévesen a Cifrant és  Kliont (én marha a körzetimhez mentem - bár 20 éve nem tévedett - de most mellétrafált szegény). Ma voltam nála, kaptam valami b.zi erõs gyulladásgátló szurit, és megkértem!!!, hogy ha már betegácsiban vagyok elvihetném a székletmintámat az ÁNTSZ-be, nehogy elszaporodjon az az izé...baci, ami az álhártyás bélgyulladást okozhat antibió után.
A candida nálam csak gyanú, mert a vérvizsgálat negatív lett ugyan, de majd az összes tünet stimmel (bélgörcsök, élesztõs cuccoktól rosszullét, utóbbi egy évben már alig maradt hajam, stb.,stb.). Tavaly csináltam 3 hónapig a diétát, elég jól voltam - eltekintve, hogy lefogytam 8 kg-ot ( már mindenki "temetett").
Egy tuti, idén a vékonybelem vacakol. Ez egy settenkedõ, alamuszi valami, 2 éve nyomozok, de addig nem nyugszom, amíg meg nem tudom, mi a tettes.

Nincs jelen

#1824 2011-07-12 00:41

momo65
Tag

Jah még annyi kérdésem lenne (csak mert holnapig elfelejtem), hogy a Jarvis Neked hogy jött a képbe? Nekem idén januárban írta ki a dilidoki ( elõször voltam), mert nagyon kivoltam már a sok görcstõl, fogyástól. Nem mertem beszedni, maradtam a Rivotrilnál, igaz megemeltem az adagomat. Most Xanax SR-t kaptam a körzetitõl, de olvastam, h. azzal még vezetni sem lehet - így az is ott fekszik szerda óta a konyhapulton. De muszáj lenne az idegeimre valami bogyó, ami a belekre is hat.
   Eléggé stresszes a melóhelyem (mondjuk kinek nem az), és a családom is már menekül tõlem a hangulatingadozásaim miatt :(

Köszi, M.

Nincs jelen

#1825 2011-07-12 07:15

Breki
Tag

Én vezetek xanax SR mellett,2x1 0,5-ös.Nem érzek nagy különbséget egyik-másik közt..Néha még erre is rátolok egy Frontint.

Nincs jelen

#1826 2011-07-12 08:51

momo65
Tag

Köszi Breki, ez nagyon jó hír ! :)

Nincs jelen

#1827 2011-07-12 10:17

Sa-ni
Tag

A Jarvis nekem úgy jött, hogy neten olvastam arról, hogy a "neurolingvisztikus programozás" az IBS tüneteit 90 %-ban csillapítja. Találtam egy neurológus-pszichiátert, aki többek közt ezt a módszert is hirdette, felkerestem, de azt mondta, hogy nálam a 7 év alatt már annyira rögzültek a tünetek, hogy jobb lenne a gyógyszer.

Nincs jelen

#1828 2011-07-12 10:31

momo65
Tag

Mennyi idõ, mire hat? Illetve mit éreztél elõször tõle- agyban és fizikailag?

Nincs jelen

#1829 2011-07-12 11:21

pt
Tag

momo65!

Én ugyan Dalsan-t szedek, de olyasmi mint a Jarvis.
1 hónap mire hat kb., de már elõtte is egyre jobban vagy. Elsõ 3 napban olyan volt mint ha fejbe vágtak volna egy szívlapáttal, utána ez megszûnt. Már lassan 1,5 hónapnál járok. A napi rutin melóban már jól elvagyok, többet eszem, elkezdtem hízni kicsit végre (95-100 kg-ról 78-ra fogytam, már 80 felé vagyok mióta elkezdtem a Dalsan-t). Ha messzire kell menni akkor még azért néha el kell szopogatnom egy fél szem coderit-N-t, de ez is egyre ritkábban szükséges. Szépen halványul el a dolog. Ha irodában dolgoznék, akkor már teljesen jól ellenék szerintem, de sajnos én folyamatosan közlekedem.

Nincs jelen

#1830 2011-07-12 13:16

Sa-ni
Tag

1 hónapig semmi nem volt, utána kezdett hatni. Mellékhatások: eleinte kajaundor, étvágytalanság, alvászavar, tartósan szexuális zavarok (orgazmuskimaradás) Hát ez van.

Nincs jelen

#1831 2011-07-12 13:20

Sa-ni
Tag

Más kérdés, székrekedés ügyben, segítsetek :( Szombaton rejtélyes okból rosszul voltam, elmentem vagy 3-szor wc-re reggel egymás után, sok ürült. Vasárnap így nem volt semmi, ez ugye oké. Hétfõn elintéznivalóm volt a városban, így csak du. ettem, és utána nem volt széklet. És ma sincs.... Evés, kávé, meleg tea, cigi nem használ. (Pedig máskor ezekre indul be) Glicerines kúp van, de félek a hatásától, sosem próbáltam (meg nem is szimpatizálok vele). Mit csináljak? Vegyek Guttalax cseppet? Az a baj, hogy a hashajtó meg mintha felmarná a belem, nagyon szenvedek tõle régebbi tapasztalataim szerint. Joghurtot már több bödönnel megettem, almával. Semmi.

Szerkesztette: Sa-ni (2011-07-12 13:21)

Nincs jelen

#1832 2011-07-12 15:42

momo65
Tag

Sa-ni!
Van a patikákban Hunyadi v. Ferenc Jóska víz, mingkettõ hatásos ( régebben ittam), mégiscsak gyógyvíz, nem vegyszer. Ennyi nap után nekem még a szilvalekvár sem segített.
Szedsz vmilyen probiotikumot?

Nincs jelen

#1833 2011-07-12 15:51

pt
Tag

Sa-ni!

Szerintem nem baj, ha nem minden nap kell menni wc-re. Én erre vágyom régóta.  :D
Nehogy már olyan legyél mint az öregek, akik ha alacsony a vérnyomás isznak egy kávét, amitõl felmegy a vérnyomás és arra meg bevesznek egy vérnyomáscsökkentõt, amitõl lemegy aztán megint kávé....és belekerülsze egy hullámvasútba.

Majd jön az, ha jönnie kell. Szerintem ne erõltesd. A joghurt nekem például megfogja meg a kefír is, na meg az alma is, én nem csodálkoznék a helyedben   :)

A dalsan nem ennyire mellékhatásos, vagyis én nem vettem észre mellékhatást, a répa áll mint a cövek, szexuális étvágy megvan mint régen, folyton kanos vagyok  :D   A normális étvágyam is rendben van, sõt egyre éhesebb vagyok.

A sajt az kikészít, próbáld te is kerülni a tejes dolgokat......például a joghurtot is.

Nincs jelen

#1834 2011-07-12 15:57

momo65
Tag

pt!
Köszi szépen, h. leírtad. Valamelyik csak jó lesz :) De hidd el, ha 2 méterre ülnek tõled 8 órán keresztül, és egy fél szél nem jöhetne ki, még rosszabbul lennél az egész biztos ( forrásból:)! A bajaim nagy része innen ered. Én meg annyira szeretek vezetni, hogy az minden vágyam. Feltéve, h. egyedül vagyok a kocsiban :)Mondjuk ebben a hõségben nem irigyellek...
Sa- ni!
Különben lehet, h. ebben a buzi melegben kevés volt a folyadék, mert kiizzadtad. Vagy egy pohár tej?( olvastam ugyan, h. nem iszod, de a párod biztosan ad :)

Nincs jelen

#1835 2011-07-12 16:07

Sa-ni
Tag

Pt, önmagában nem zavarna, ha egy nap kimarad, elvagyok, mint a befõtt, de most már tegnap este óta bal oldalt lent szúrja a hasam, ami mellesleg akkora, mint egy jólakott vízilóé... Meg aztán máskor is maradt ki 2 nap, és a 3.-on poklok poklát szenvedtem meg (hadd ne részletezzem :S ) úgyhogy most elképzelni se merem, 3 után mit kell majd átélnem. Nekem akkor komfortos, ha a napi egy megvan, régen is így volt beállva a szervezetem.
A folyadékkiizzadásban lehet valami, most iszok, mint a gödény... Probiotikumot régen sokat szedtem, most perpill nem. A tejet egyelõre kihagyom, mert laktózérzékeny vagyok, és akkor meg a másik véglet következne be...

Nincs jelen

#1836 2011-07-12 16:17

momo65
Tag

Sa-ni!
Eként nekem is ez volt ma a gond, az 5 napos WC-túra után, tegnap este bevettem egy Reasec-et ( mivel már nem bírtam  Cifran okozta vízszerû állandó futást), és ma vinnem kellet volna a tartályaimat a "zántszbe", hát semmit nem tudtam produkálni. Mondjuk jobban vagyok, csakmint a pofán csapott légy, úgy érzem magam... meg persze a hasgörcs sem hagyott el, de legalább nincs fosoá.

Nincs jelen

#1837 2011-07-12 16:26

momo65
Tag

Sa-ni! Akkor sok folyadék, + Hunyadi v. Jóska ( ne félj tõle)+ rendszeres probiotikum.
Én most váltottam , mert a régihez már hozzászoktam és ebben van prebió is.
Hajrá! :)

Nincs jelen

#1838 2011-07-13 21:43

pt
Tag

Sa-ni!

Ha megnyugtat nekem is a 3. nap, hogy nem voltam nagy Washington Club-ban  :)
Remélem helyrejössz.

Nincs jelen

#1839 2011-07-14 08:46

Mora
Tag

Tegnap egy fagyizónál nagy betûkkel kiírva: "Diabetikus, laktózmentes fagyi". Örültem, mint majom a farkának, bár amikor kis 'gyári csomagolt' pohárkába megkaptam, azon semmi ilyesmi nem volt írva, csak valami (ismeretlen) márka név. Gyanús volt..... Már kb egy óra múlva tudtam, hogy valamelyik õrült kamu volt.Legszívesebben visszamennék és ráborítanám a bódét. De vissza is megyek majd, ha tudok.....most terhesnek érzem magam....

Egyébként ebben a nagy melegben nem tudok enni. Ugy vélem hasznos lenne napi többször keveset.Remélem nem készülök ki a napi 1-2 kevéstõl....

Nincs jelen

#1840 2011-07-14 20:23

pt
Tag

Én sem eszek sokat, de bõven többet viszont mint eddig. Már 3 kilót szedtem fel mióta dalsan-ozok. Nem a gyógyszer hízlal, hanem nem vagyok rosszul és több kedvem van enni. A tejes dolgokat most kizártam megint az étrendbõl, így még jobb.

Nincs jelen

#1841 2011-07-15 17:33

zoli72
Tag

SZiasztok.Nekem végbél viszketéssel kezdõdött,meg kb 10-szeri hasmenéssel. 8 éve vagyok már benne (ibs, nagyon fel õrli az embert).munkámat elvesztettem és utazni sem nagyon merek már.Voltam már pszichiátrián ,vastag bél tükrözésen,gyomor tükrözésen is.Már jó ideje nem dolgozom.mostanában már nincs olyan súlyos a helyzetem mint régen,de még most is elégé kilátástalannak látom.Nem tudtok valami diéta kúrát amivel javíthatnám az élet minõségemet?

Nincs jelen

#1842 2011-07-15 18:59

pt
Tag

zoli72!

Ahogy én látom megoldás csak az van amit itt felfedeztünk:

-Dalsan, Jarvis vagy valami hasonló SSRI gyógyszer reggelente 1 szem (1 hónap után kezd hatni)
-Coderit-N fél szem elszopogatva segít megfogni a hasat, mert az agyban és a belekben megszünteti az idegi rángást, valamint ebbõl kifolyólag megfogja a hasat
-Az irritáló ételek elhagyása (ez mindenkinél más, nálam a tejes dolgok, csípõs dolgok, zöldségek a kiesõk a többivel elvagyok) ki kell tapasztalni mit szeret a beled emészteni és mit nem.

Ennyire jutottunk az itt lévõkkel, ez többnyire mindenkinél bevált......szerintem nem nagyon van veszteni valód.  :) Hajrá!

Nincs jelen

#1843 2011-07-16 06:30

momo65
Tag

zoli72!

Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. A fentiek mellett én azt gondolom, hogy a  végbél viszketés Candida gombára utalhat. Csináltass széklet vizsgálatot ezirányban, és van egy Pro Labor nevû hely, ahol (nem ingyen) vérbõl is kimutatják .

Más.
Két hete hagytam abba a Cifrant és még mindig fosoá van .Hétfõn lesz kész az ÁNTSZ sz. leletem, hát kíváncsi vagyok. Meg szarul. Nagyon fáj a szigmabél. Hasfogó nélkül, sztem már kiszáradtam volna. Nagyon el vagyok kenõdve, mert hfõn már dolgozni kellene mennem..:(
Sa-ni hogy vagy? Rendezõdtél?

Nincs jelen

#1844 2011-07-16 14:08

pt
Tag

momo65!

Kefir, Activia, probiotikum? Nem segítenek? Normaflore, Lactiv, Protexin?
Nekem a protexin volt a legjobb annó....

Nincs jelen

#1845 2011-07-16 14:39

momo65
Tag

Semmi. C vit. 1000 mg, Protexin , és Reasec (bár lehet, h. tegnap kihagytam). Sajnos tegnap vétkeztem a kajával egy picit (kis paradicsom,paprika, hajában sült krumpli )
Nagyon megbántam. Most kamilla teát  iszogatok. Kva antibió :(.

Nincs jelen

#1846 2011-07-16 16:00

momo65
Tag

Mi a frászkunyhó marad az ember életében, ami örömet okoz? Már nincsenek finom ételek ( csak a családomnak fõzöm a jobbnál- jobb kajákat és én nem ehetek), nem tudunk elmenni sehová, mert nem tudok így tervezni, már betegácsiban is annyit voltam, hogy nagyon gáz.
Nekem marad a cigi, és a szex néhanapján.
Annyira de annyira le vagyok keseredve.
A Xanax SR sz.rt sem ér, semmit nem érzek tõle -bár néha félreüt a szívem (hahaha). Nem értem meg, hogy ennyi találgatás után, ( én aki mindent meg akarok érteni, és addig járok utána, amíg ki nem bogozom) sem jutok, csak zsákutcákba örökké...

Nincs jelen

#1847 2011-07-16 17:10

pt
Tag

momo65!

Szerintem mind így vagyunk ezzel.

Nekem rengeteget segített a Dalsan és Sa-ni-nak is a Jarvis.
Szedtem frontint és codertit-n -t elvoltam vele, de közelébe sincs a dalsan hatásának.
Szerintem irány a pszichológus, írass fel dalsan-t meg coderit-n -t.
Felejtsd el az irritáló fûszeres ételeket, a tejtermékeket és akkor szép lassan 1 hónap alatt kilábalsz ebbõl a nyomorúságos helyzetbõl, bár 100%-os nem leszel soha, mint ahogy mi sem, de 95%-osnak lenni is nagyon szuper érzés a 10%-osság után.

Itt többeknek bejött a coderit-n is ajánlásomra, azt is érdemes kipróbálnod, egyszerû köhögés elleni gyógyszer, de fél szem elszopogatva indulás elõtt fél órával csodákra képes. Több éve szedem már a vérképem normális, májam rendben, szóval, nyugodtan merem ajánlani....

Aki elkezdte szedni az szépen el is tûnt a fórumról  :D   csak Sa-ni meg én maradtunk jóformán....

Nincs jelen

#1848 2011-07-16 18:07

picike
Tag

Sziasztok.Pt én hozatni akartam coderitet.És nem volt a gyógyszertárban mert nagyon komoly betegségeket lehet késõbb tõle kapni.De valahogy megpróbálok szerezni.Na meg Dalsan-t is,remélem sikerül.Biztos hogy nem a gyógyszertõl kezdtél meghízni mert azt nekem pont nem kellene.

Nincs jelen

#1849 2011-07-16 19:04

zoli72
Tag

Köszi a válaszokat momo65 és pt! Azt esetleg meg tudjátok mondani,hogy a pro laborba személyesen el kell menni, vagy el lehet küldeni a vérmintát? Gondoltam már én is a candidára, mondtam is az orvosnak ,de azt mondta,hogy a candidások fel sem tudnak kelni az ágyból olyan betegek. Tüneteim még:-nyák a székleten, általában világos okker sárgás, maró hatású széklet hasmenés esetén, kiürítetlenségi érzés, idõnként végbél viszketés, vagy fájdalom, idõnként hányok is (kb. havonta, -2 havonta)és ez mindig hasmenéssel együtt jelentkezik. Pluszba kialakult egy utazási félelmem is.

Nincs jelen

#1850 2011-07-16 20:35

momo65
Tag

Köszi pt!

El fogok menni, most már tuti.
Ma egy érdekes dolog tötént. Mivel neki kellett látnom füvet nyírni, végsõ elkeseredésemben bevettem 4 db. széntablettát. És csodák csodája, alig mocorog a pocakom, és a fosika sem jelentkezett.
*Kérdem én most akkor mi van???? Milyen dolog már ez, hogy a szén segít? Akkor mi a fene bajom lehet? Hétfõn okosabb leszek, remélem Vagy nem.

Egyébként tök jó, hogy itt nyíltan lehet mindenrõl beszélni, Ti legalább megértitek az ember búját.:)

zoli72!

A ProLabor-ba személyesen kell elmenni ( nem tudom merre laksz, de  több is van az orszában, szerintem egy utat megér, mert innen nézve nem semmi tüneteid vannak).
De elõször is azonnal keresd fel a körzetidet  és kérj beutalót a gastroenterológiára. Nem árt, ha elõbb tájékozódsz, hogy ahová utalnak, ki a legjobb hírû doki. Egyébként nekem is vannak pánikrohamaim ( évekkel ezelött többször vitt el a rohammentõ), de ma már sikerül uralnom. Ez is lehet a Candida velejárója, de nem akarlak félrevinni, szerintem az a legelsõ, hogy ki kell zárni minden egyéb komoly betegséget ( na nem  mintha a tetû gombája nem lenne az, de a hányás nem szerepel sehol a kísérõ tünetei között !).
Ja és a hagyományos orvoslás szigorúan elveti a candidiázist, akkor nem lehetne eladni annyi vegyszart, ha "csak" gombátlanítanánk magunkat. Amirõl õ beszélt, az a végsõ stádium, mikor már mindenhoová befúrta magát (mert bizony vándorló kis szenya, a nemi szervektõl a bélrendszeren át, a tüdõig mindenhová eljuthat)

Az én tippem az, hogy az  epéddel lehet baj, de mondom----ORVOS! SOS!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb