#1051 2011-07-05 19:36
- Nita
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Sipoly, tályog...
Szia luci!
Sajnos ebben az esetben nehéz neked tanácsot adni... az nem derült ki számomra Crohn beteg vagy-e , de mindenképp tudni kéne mitõl lett a sipoly. Nekem 2005-ben egy ilyen csomót hittek kizáródott aranyérnek de az nõtt, meg szivárgott, meg hõemelkedésem volt, kenekedtem, kúpoztam aztán inkább kivágták.
( Késõbb ennek a szövettani eredménybõl derült ki cr,) Nem mondom hogy kellemes mûtét volt és az utána lévõ idõszak is elég fájdalmas emlék, de azóta nem jött vissza a csomó és a sipoly is ritkán csak nagyon aktív idõszakomban "mûködik".
Szóval annyit tudok mondani hogy ezek a csomók maguktól nem igen múlnak el viszont rosszabbodhat, nõhet is még talán nekem ez volt a tapasztalatom.
Konzultálj a sebésszel, de hidd el amíg kicsi csomó addig kicsi vágás ha nem gyulladt akkor most még a gyógyulás is gyorsabb. Én majdnem egy évet húztam vele és rosszabbodott semmit se javult :/
Jobbulást !
Nincs jelen
#1052 2011-07-05 20:12
- luci
- Tag
Szia Nita!
Köszönöm hogy ilyen gyorsan írtál.Nem mondta az orvos hogy az lennék.
Tavaly októberben kezdõdött,külsõ aranyeret állapítottak meg,az egy ídõ után helyre jött legalább is én úgy éreztem,gondoltam.Késöbb éreztem meg ezt a kis csomót,ami idõközönként válladékozott vérzett majd elmúlt és újra.De mivel a szé...,tel is gond volt igy már ugy gondoltam lépni kéne tovább,de most június közepéig húztam mikor végre elmentem újra dokihoz.És igy tudtam meg hogy ez sipoly,a mûtétet nem látja sûrgõsnek de annélkül nem valószínû hogy helyre jön.Sajnos azóta is panaszokat okoz,mondjuk nem fáj.A mûtét annyira kellemetlen vagy inkább az utána levõ idõszak a rosszabb.
Neked akkor a mûtét sikeresnek mondható ezekszereint,de vissza is jöhet?
Üdv.
Nincs jelen
#1053 2011-07-14 20:16
- gabóca
- Tag
sziasztok!Nagyon tanácstalan vagyok.Crohnos vagyok 2 éve diagnosztizálták.Volt 2 végbéltályogom és kijött 2 sipoly de ez már 2 éve volt.Utána el múlt de ki jött helyette másik kettõ.Ami nagyon kellemetlen mert állandóan vérzik és váladékozik de olyan szinten hogy már a gézlap se fogja fel néha.Ez rohadt kellemetlen ha az utcán történik. A múltkor is 3 nõ ott nevetett rajtam hogy nézd már meg milyen a nadrágja.Vér ciki volt még sírtam is.Ezt már nem tudom meg emészteni nagyon rossz.És az orvosok nem tesznek semmit nem lehet mûteni a betegség miatt és ennyivel elrendezik.Holnap megyek megint sebészetre de tuti hogy megint nem lesz semmi csak kapok egy krémet.Valaki nem tud egy jó szakorvost vagy valami csodaszert?Meg köszönném
Nincs jelen
#1054 2011-07-18 21:02
- mathebalu
- Tag
Nekem Macskakarom napi 3x1 db és 1 liter körömvirág tea valamint propolisz krém a sebre és elég jól behegedt :) még nem múlt el de közel se olyan mint rég!
Nincs jelen
#1055 2011-07-19 21:01
- gabóca
- Tag
Köszi majd ki próbálom.De már egy kicsit jobb a helyzetem. :D Ez a kis javulás többet
ér nekem mint bármi.
Nincs jelen
#1056 2011-07-25 08:24
- FKSFERENC
- Tag
Sziasztok
Bent vagyok a Debreceni klinikán 10-éve vagyok chron beteg ez idö alatt több kevesebb fellángolás volt ammit idáig medrollal tudtam kezelni.Most egy hete nagyon fellángolt elviselhetetlen görcseim voltak.Szolnokon volt több vizsgálat ct-stb azt mondták nem kell müteni.
Átjöttünk Debrecenbe Remi kezelésre it vizsgálatok ct.stb a CT-kimutatott tájogot spiolyt .
Beséltünk a dokival azt mondta ez nem mullik el -ezt MÜTENI KELL!!!Külömben bélelzárodás lehet.
TANÁCSTALAN VAGYOK NEM ÉRTEM AZT KÉRDEZEM?És most jelenleg nem is fáj.
Ha nem vok lázas?nem véres a széklet miéert kell müteni félek ha hozzámnyulnak még rosszab lessz.
Már 2 hete nem ehetek semmit.tápszert iszogatok. teljesen le vok gyengülve.
És közben olvasom a forumot egéssz nap.Félek a mütéttöl és az utohatásaitol nem tudom eggyáltalán belevágjak -e?
Nincs jelen
#1057 2011-07-25 12:15
- én
- Tag
FKSFERENC! Megkaptam e-mailedet, de itt válaszolok. Sajnos, ha bent a hasadban van a sipoly vagy a tályog, az nem igazán múlik el magától. Én többször és hosszú ideig szedtem nagyon erõs antibiotikumokat, de egyiktõl sem múlt el. Sajnos a tályog kilyukaszthatja a beleket, mintahogy én is így jártam a hosszú várakozással. Természetesen a te döntésed, hogy mit csinálsz. A bélmûtét nem könnyû, utána is van 2-3 hónap lábadozás. Az elsõ hónap elég nehéz, de többen túljutottunk ezen. Ugyan azóta is vannak kisebb-nagyobb problémáim, de tulajdonképpen ezek már más jellegûek, a sipoly, a tályog nem jött vissza. Nem akarlak becsapni, ezért elmondom, hogy a sipoly helye azóta is megvan, de szerencsére kiszáradt, üres. Sajnos, akinek erre van hajlama, annak vissza is térhet. De én azt mondom, hogy a többévi szenvedés után ez már egy sokkal jobb állapot. Szedem a gyógyszereket és reménykedem, hogy tünetmentes lehetek sokáig. Természetesen a te döntésed, hogy elvállalod-e a mûtétet vagy esetleg megkérdezed, hogy van-e más esetleg gyógyszeres alternatíva. Kívánom, hogy jó döntést hozz! Jó egészséget kívánok neked!
Nincs jelen
#1058 2011-07-25 13:12
- FKSFERENC
- Tag
Köszönöm szépena gyors válaszod.
Ma volt nagyvizit és azt mondta a prof ur hogy ez semmien antibiotikumos kezelés hatásáranem fog elmulni.
Csak 1 dolog lehetéges a mütét szépen elmondta,utánna várhatunk javulást.Gondolhatod azért nagy dilemmában vagyok ezért is irtam elkeseredésemben.
Mindenkinek jobbulást kivánok .
Nincs jelen
#1059 2011-07-25 20:10
- bendimama
- Tag
Sziasztok!
Nekem Crohnom van 16 éve és ezzel együtt végbél körüli sipolyaim. Dobó doki operálta és elég nagy vágást ejtett rajta, de azt mondta, hogy muszáj volt összevezetni õket. A szülésem óta eléggé csökkent a váladékozás. Megosztanátok velem, hogy Ti hogyan és mivel kötözitek a sipolyt? Talán én is használhatnék ötleteket.
Elõre is köszönöm :-)
Hajni
Nincs jelen
#1060 2011-07-25 21:31
- kiscica1982
- Tag
Bendimama,
nekem március óta 4 sipoly vagy éppen tályog mûtétem volt... azóta steril gézlap (mulllap) mindig a hátsómra... én nem szoktam leragasztani (bugyi megtartja), minden wcnél cserélem. A steriluxos (10x10-es) mindig beragadt a sebbe, meg fennakadt a fonalakon...
Ami nekem bevált: akármelyik gyártó, nagyobb 20x80 cm-es géz, ami össze van hajtva kb 10x10, vagy 10x8 cm-re. Az jó, de nem olcsó naponta többször cserélni.
Vagy kérsz olyat, ami nem abból a hagyományos gézbõl van (inkább kozmetikai kendõ- Mesoft pl)- nem ragad a sebbe, és nem cérnásodik, mint a sterilux, de ha nem vigyázol, kikezdi a bõrt (legalábbis nekem- ezért Bepanthennel kentem körbe)
Sebész tud felírni ilyeneket- úgy egy kicsit olcsóbb.
Azért jelezném, hogy hétvége óta nem használok gézlapot, mivel azt hiszem, begyógyult a seb, már csak heges vmi van!!! :) Jövõ héten kiszedjük a fonalakat... Remit 4 hete kaptam, remélem, már nem lesz több baj.
Szép hetet nektek!
Nincs jelen
#1061 2011-07-25 21:42
- bendimama
- Tag
Köszönöm Kiscica! Megfogadom a tanácsod. Bár én néha leragasztom, mert van egy kicsit kívül és azt nem tartja meg a bugyi. Eddig Curafix ragasztót használtam az elég bõrbarát, de gondoltam hátha van jobb, ami esetleg nem fehér, hanem bõrszínû.
Nagyon örülök, hogy a Tied begyógyult :-) Az enyém már nem fog. Még a kísérleti stádiumban kaptam Remicade-t, akkor be is gyógyult, de amint kiment a hatás (kb. fél év) egybõl visszajött. Nekem egyértelmûen a szülés tett jót.
További jobbulást Neked és vigyázz magadra :-)
Nincs jelen
#1062 2011-07-26 17:46
- Kethleen
- Tag
bendimama!
én még azt tudom tanácsolni,ha esetleg nagyon váladékozik,tegyél a bugyidba e.ü. betétet a gézlapon kívül.Ha oyan helyen vagy,hogy esetleg nem tudod kicserélni a gézlapot,akkor sem a fog a bugyid elázni.
Nincs jelen
#1063 2011-07-26 21:15
- kiscica1982
- Tag
Bendimama,
Igaza van Kethleen-nek, ezt elfelejtettem, mert nálam alap a tisztasági betét... :( Carefree long, ha kicsit hátrébb teszed, akkor pont jó helyre kerül...
De én nem egyszer eláztam, pedig minden benn volt :(
Köszönöm, neked is jobbulást!
Nincs jelen
#1064 2011-07-26 21:23
- bendimama
- Tag
Kethleen, Kiscica!
Köszönöm Nektek a segítséget. Szép napokat kívánok!
Nincs jelen
#1065 2011-07-27 12:22
- Kethleen
- Tag
Kiscica én az átázás elkerülése végett nem tisztaságit teszek hátulra,hanem a rendes betétet (always)!
Nincs jelen
#1066 2011-07-27 15:48
- kiscica1982
- Tag
OKÉ ALWAYS :)
(vagy nem így volt a reklám?! :)
Amúgy meg mindig olyan volt nadrágon keresztül a seggem, mintha besz@rtam volna... :)
Nincs jelen
#1067 2011-07-27 18:21
- Kethleen
- Tag
de de valahogy így :)
miért volt olyan,mintha...?mert átázott vagy mert annyira ki volt tömve?
Nincs jelen
#1068 2011-07-27 22:22
- judy1981
- Tag
Én kb. 1 hónapja tettem szert egy sipolyra. Elég közel látta meg a napvilágot a végbélnyílásomhoz. 6x6-os mull lapba belehajtottam egy vattalabdát - bekentem Bepanthennel, nehogy kidörzsölje a sebet - és amíg erõsebben váladékozott minden "alkalommal" cseréltem. Biztonsági hálóként ott volt persze a tisztasági, de sosem áztam el. Észre sem veszem, hogy ott van. 1 remin túl vagyok, és már alig váladékozik, így nem kell olyan gyakran cserélnem. (pl. ma reggeltõl délutánig egyet használtam el, de épp egy pötty lett rajta. Most meg hazardírozok) :)
Nekem nem volt fonalazva, sem mûtve. Ahogy nyilvánvalóvá vált mivel állunk szemben kezdtem a megelõzõ vizsgálatokat, majd a remit. Remélem a gyors "gyógyulás" nem hoz magával egy tályogot...
ui.: OK OB volt. :)
Nincs jelen
#1069 2011-07-27 22:25
- kiscica1982
- Tag
Kathleen,
:)
Igen, úgy ki volt tömve- gézlap, betét stb... :)
Nincs jelen
#1070 2011-07-27 22:28
- kiscica1982
- Tag
Judy,
biztosan segít a Remi, és bízni kell, hogy nem lesz gond...
Nekem remi mellett jött elõ, de nem ám a felszínre... csak benn a mélyben... láz és fájdalom, alig találtuk meg.
A mai napig nem tudjuk mitõl is jött ki! :)
De pozitív vagyok és optimista, én elköszöntem a tályogoktól, sipolyoktól!
:)
Nincs jelen
#1071 2011-07-27 23:39
- én
- Tag
Lányok, drukkolok nektek, engem is 3 évig boldogított mr. sipoly és a kis szemét tályog. De szerencsére most csak egy kiszáradt fisztulahelyem van. Maradjon is így!
Nincs jelen
#1072 2011-07-28 16:46
- judy1981
- Tag
kiscica1982: a hozzáállással biztos, nincs gond, egy percig nem jutott egyembe mûtét, sztóma, és egyéb nyalánkságok. Kapom a remit, és minden OK lesz. Napról napra láthatóan kevesebbet váladékozik.
Számomra az volt érdekes, hogy se láz, se görcs, és tökéletes vérkép mellett egyszer csak lett. Soha nem volt elõtte sipolyom sem tályogom, mindig a szûkülõs fajta voltam. Mivel (többször is) operáltak, volt szûkület a varratnál, ezért a gyakori hasmenés ( a hely hiány miatt) annak is betudható volt. De hát ilyen is tud lenni a crohn.
Szerkesztette: judy1981 (2011-08-01 14:10)
Nincs jelen
#1073 2011-07-28 19:04
- kiscica1982
- Tag
Judy,
nekem 6-7 évig csak a belem gyulladt állandóan (kopp, kopp- nem szûkültem be)
Aztán január óta mindig meglátogattak ezek a dögök:(
Szorítok, hogy egyszer csak eltûnjön :)
Nincs jelen
#1074 2011-07-28 19:52
- andifeher
- Tag
Nézd meg hátha segít : http://www.ibsprobiotikum.hu/ van fent egy doktornõ tõle is lehet kérdezni, azok a gonosz kis némerek meg majd visszakapják az élettõl, hogy kinevettek, hihetetlen milyen emberek vannak.
Nincs jelen
#1075 2011-07-28 20:48
- sibi
- Tag
Judy, ez ilyesztõ. Szóval, amikor úgy gondoljuk, nagyjából jól vagyunk, akkor se biztos? Tudtam, hogy alattomos, de ennyire?
Sajnálom, amin ujfent átmentél. Remélem hamar rendbe jössz és jó idõre elfelejtheted ezt a dögöt.
Nem lehet, hogy túlterheled magad? Én mindig megérzem, ha túl srapás napok-hetek vannak.:(
Nincs jelen
#1076 2011-07-29 17:35
- Hugi (Crohn)
- Tag
Sziasztok!
A huzamosabb ideig tartó láz egyértelmûen sipolyra utal? vagy lehet sima bélgyulladás tünete is? Nekem szerencsére még nem volt lázam a crohn miatt, de az egyik ismerõsömnek is elkezdett szurkálni a pocija pár hónapja és õ már egy hete hõemelkedéssel/lázzal is küszködik :(
Köszi a segítséget és a válaszokat is!
Hugi
Nincs jelen
#1077 2011-08-01 14:17
- judy1981
- Tag
Sibi: a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy nem keveset fogytam is, de mivel a vérképem tökéletes, nem a crohn volt az elsõ számú gyanúsított. Megnézettem a pajzsmirigyemet, de az is jó volt. Fogtam stresszre, kialvatlanságra, fáradtságra, stb. Hiszen vastagbél nélkül már nem olyan könnyû megtartani a kilókat, nem feltétlenül kell drasztikus dolgoknak történnie az embernek a fogyáshoz.
Nincs jelen
#1078 2011-08-03 18:44
- kiscica1982
- Tag
Kedveskéim!
Mai nap délutánján megszabadultam a fonalaimtól!!!! :)
Sebem begyógyult!!!!
Tünetmentes napokat nektek!
Nincs jelen
#1079 2011-08-03 18:46
- martika
- Tag
Szia kiscica!
Örülök, ez jó hír! Vigyázz magadra!
Nincs jelen
#1080 2011-08-03 19:26
- én
- Tag
kiscica, ez fantasztikus!
Nincs jelen
#1081 2011-09-07 20:47
- Pocahontas
- Tag
Sziasztok!
Nekem március közepén jelent meg a fájdalom, elõször én is azt hittem, hogy aranyér. Aztán 1 hétig magamnak aranyérre kezeltem, de egyre rosszabb lett, így sebészeten felnyitották, ami nem volt épp kellemes, de akkor legalább már tudtam, hogy ez egy tályog. Aztán nem múlt el a genny szivárgása, megmûtöttek, de a mai napig is szivárog, sipoly lett belõle, így kontrollra járok. Viszont nincs olyan, hogy abba maradna, hanem konstans szivárog. Azt hiszem, ez már nem normális idõtartam. Nem kellett volna már begyógyulnia vagy változásnak történnie? Remélhetem, hogy ez még magától begyógyul? Engem nagyon riaszt a masnis megoldás, nagyon fájdalmasnak tûnik, így inkább valami alternatív lehetõséget keresek, hátha összejön. Próbálta már ilyen problémára valamelyikõtök a gastroanax-ot (gyógygomba)? Köszi a választ!
Nincs jelen
#1082 2011-09-08 16:33
- luci
- Tag
Szia!
Bocsi én még nem vagyok jártas ezekben a dolgokban,mostanába szembesülök vele.Én is aranyérnek hittem,sõt azzal is kezeltek tavaly.Most mire elmentem szakemberhez ismét,közölték sipolyom van.Téged tályoggal mûtöttek vagy már sipollyal is?Engem sipollyal fognak,de elöbb még más vizsgálatom is lesz,hátha más problémám is van.Tükrözés lesz elötte még,és ha semmi gond akkor jön a mûtét.Tulajdon képpen még a mûtétrõl nem beszéltünk az orvossal milyen is lesz.Te tudsz róla többet,mi az a masnis megoldás?A gyógygombákról én csak a tv-ben hallottam,és hoztam füzetet az üzletbõl de még nem probáltam ki,pedig sokmindenre lenne jó nekem is ha merném.
Mindenkinek szép napot.
Nincs jelen
#1083 2011-09-09 12:20
- zsuzsmuzs
- Tag
Szia Pocahontas!
Én a Gastroanaxot próbáltam,de egyáltalán nem volt jó.Szerintem nekem már nemcsak sipolyom van,hanem végbél-hüvely közti fekélyem is;csak nincs mindig vele probléma,de amikor ezt szedtem vérzett a hüvelyembe és még valamennyi széklet is ürült.Szóval nekem nem jött be,másnál nem tudom,milyen.Most biopeptid tartalmú immunrendszert kezelõ cseppet akarok rendelni,hátha az javítana valamit.
Nincs jelen
#1084 2011-09-12 18:44
- Pocahontas
- Tag
Sziasztok!
luci, nekem az ambuláns feltárás a tályog miatt volt, és elvileg azt is mûtötték meg, aztán amikor nem gyógyult be, hanem folyamatosan aktív (bár szinte fájdalommentes) maradt, akkor mondták, hogy sipollyá alakult, azért nem gyógyul, és hogy crohnosok esetében az ilyen nehezen gyógyul, többek közt a sok hasmenés miatt. A masnisról még filmet is találsz a neten, itt a fórumon is sokan írnak róla, befûznek madzagot a sipoly járatába és mindig egy kicsit húznak rajta, míg ki nem húzódik a madzaggal a felszínre a járat, és akkor beforr. Egy ismerõsömnek volt 3 is, neki évekig tartott a gyógyulás. Ellenben ha ez nincs, lehet, hogy sosem gyógyul be. Én nagyon félek tõle, de ha ez megoldás, akkor legalább erre van megoldás, ha már az alapbetegségre egyenlõre nincs is... Szóval elõször derüljön ki, mi a bajod, aztán csak ügyesen!
zsuzsmuzs, érdekes, de én ma veszem be a 4. szemet és minta mûködne. Bár ennyi idõ alatt nem szûrhetek le messzemenõ következtetést. A sipollyal semmi változás, azonban a nálom nagyon jellemzõ, néhány percig tartó intenzív hasi fájdalom érzékelhetõen csökkent. Igaz, néhány hete már mágneses karkötõt is hordok, placebónak. :) Most megkerestek mégegy új módszerrel, sejti rezonancián alapul, lehetek tesztalany, ki fogják rajtam próbálni egy 10 alkalmas kúra erejéig. Bármi beválik, biztos, hogy megosztom veletek. zsuzsmuzs Te meddig szedted a gastroanaxot? Hónapokig? Nálad a mûtét nem volna megoldás? Mert ahogy olvasom, neked sem könnyû... Ha lesz valami eredmény, majd írj a biopeptides dologról. Igazán jól jönne már egy õszinte sikersztori.
Nincs jelen
#1085 2011-09-18 23:13
- zsuzsmuzs
- Tag
Szia Pocahontas!
Úgy emlékszem, Gastroanaxból beszedtem pár dobozzal,szóval nem hagytam rögtön abba.Azért gondolom,hogy ez okozta a tüneteimet,mert utána elmúltak.Engem is akartak masnizni,de túl bonyolult volt a járatrendszer.Nem is szeretném,ha hozzányúlnának.Amíg genny termelõdik a szervezetemben,ki kell ürülnie valahol.Ha most bezárnák ezt a sipolyt,valószínûleg keletkezne másik ,vagy ami még rosszabb, tályog.A biopeptidet csak 2 napja használom,de mindenképpen megírom,van-e haszna!Én azt hallottam elõször mindig a cseppekkel kell kezdeni;ha az nem hat,lehet rátérni a tablettákra.Elsõ nap 3 csepp csuklóra,aztán naponta 1 cseppel növelni 7-ig.Ez tényleg furcsa,de mintha én is éreznék valamit.Azt,hogy összehúzza az ereket a fejemben.Remélem nem a vérnyomásomat emeli meg.Ez a sejti rezonanciás dolog milyen?
Nincs jelen
#1086 2011-09-19 18:24
- Shark
- Tag
Szia
használod a peptideket ?
hol lehet venni ?
Nincs jelen
#1087 2011-09-19 18:27
- Shark
- Tag
Nekem, eddig csak a paleo étkezés jött be !
a tenzinek elhagyása ,miatt valószínû !
de minden érdekel !
Nincs jelen
#1088 2011-09-19 21:54
- zsuzsmuzs
- Tag
Szia!
Igen, használom,de csak pár napja,úgyhogy nem tudom,lesz-e hatása.Internetrõl rendeltem;ha a google-be beírod,hogy biopeptid,rögtön az elsõ találat.A paleolitról halllottam,hogy valakinek jó,de még nem próbáltam-túl szigorú.
Nincs jelen
#1089 2011-09-20 11:40
- Shark
- Tag
hát hogy szigorú vagy nem de inkább egy nagyon bevált szigorú diéta mint romboló gyógyszerek tömbelege
sajnos egyre többen kezdik belátni hogy a modern élelmiszerek mérgezõ hatásúak és nem azonnal hanem sok sok idõ múlva jön ki a hatása pl tenzinek és hasonló társaik
nagyon nehéz volt az elején olyat enni amibe nincsen ilyen mert még néhány gyógyszerbe is belerakják !
Nincs jelen
#1090 2011-09-29 08:58
- luci
- Tag
Sziasztok!
Szeretnélek megkérdezni benneteket hogy sipoly mûtét után mire lehet számítani.
13.án megyek mûtétre.Kicsit tartok tõle de muszály,nagyon zavar.
Elõre is köszönöm segítségeteket.
Nincs jelen
#1091 2011-09-30 14:41
- én
- Tag
luci, hol van a sipolyod?
Nincs jelen
#1092 2011-09-30 15:42
- luci
- Tag
Szia én!
Végbél nyílás melett orvosi nyelven 11h irányában.
Nincs jelen
#1093 2011-09-30 22:00
- én
- Tag
luci, olvass ebben a topikban visszafelé. Én nem tudok segíteni, mert nekem a hasi mûtéti hegen keresztül folyt ki a sipoly trutyija. De volt betegtársunk, akit nemrég mûtöttek és leírta itt részletesen a szenvedéseit, a mûtétet és mindent.
Nincs jelen
#1094 2011-10-01 10:15
- Dorci
- Tag
Szia luci!
Engem is ott mûtöttek,még az irány is az volt! A mûtét utáni állapot ember függõ,fájdalom csillapítóval én jól tudtam kezelni a helyzetet,és sok pihenéssel. Kellemetlen lesz,ha tudsz szerez be egy párnát,aminek a közepe lyukas(gyógyszertár vagy eü bolt),az ülést ezzel oldottam meg. Ha van bármi kérdésed szivesen válaszolok priviben! Kitartást!
Nincs jelen
#1095 2011-10-01 17:08
- luci
- Tag
Sziasztok!
Köszönöm én,és Dorci a gyors válszt.
Hát ami azt illeti lenne egy pár kérdésem,küldök emailt Dorci.
Mégegyszer nagyon köszönöm.
Mindenkinek fájdalommentes hétvégét kívánok.
Nincs jelen
#1096 2011-10-01 21:45
- kiscica1982
- Tag
Luci,
Fonalazzák vagy vágják? Ez az alap kérdés.
Írj nekem is, ha van kérdés, 3x fonalaztak, 1x vágtak egy citromnyi tályogot... :(
Nincs jelen
#1097 2011-10-02 09:28
- luci
- Tag
kiscica 1982!
Köszönöm szépen ha még eszembe jut valami biztos jelentkezem.
Még nem tudom melyik lesz.Ugy mondta a Dr.Úr hogy meglátja mekorra a járat,ha lehetséges akkor vágja ha nem akkor fonalaz.1 napot kell bentöltenem a kórházba legalábbis eddig igy van.
Nincs jelen
#1098 2011-10-02 20:44
- kiscica1982
- Tag
Luci,
Mikor mûtenek?
Amit mindenképpen szerezz be- jó minõségû steril mullap- tapasztald ki, neked melyik megfelelõ...
Igazából egyik sem jobb... :(
Nekem 4 hónapig volt benn fonal.
A seb meg 1 hónapig váladékozott...
Kitartás! Mi veled vagyunk :)
Nincs jelen
#1099 2011-10-03 13:15
- luci
- Tag
Szia kiscica1982!
Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat,és a segítséget.
Október 13.án van a mûtét.Elvileg 1 napot leszek bent.
A doki azt mondta hogy 1 max másfél hét hogy a fonal-gumiszalag kijöjjön,ha az lesz,és menni kell majd be hozzá hogy rá nézzen.
Tényleg az mitõl függ hogy mennyi idõ alatt dolgozza ki magát?
Hogy valami más betegség is társul hozzá?Chron vagy bármi más.
Mégegyszer köszönöm.
Nincs jelen
#1100 2011-10-03 15:15
- kiscica1982
- Tag
Luci,
nem tudom, én más eset voltam... Nekem nem tört bõrfelszínre...
Válaszoljon az, akinek folyamatosan húzták meg a fonalat! Többiek... ?!
Legalább nem péntek a 13.-a :)
Nincs jelen