#2151 2011-06-28 22:46

sibi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kisérõjelenségek

Szia Kócos.
Jók a következtetéseid, bármi elõfordulhat. Voltam már szinte tünetmentes katasztrófa vérképpel és volt már fordítva is, a tályog a két durva szûkülettel, na az okozott kínokat elfogatható vérképpel. Igen, végül mûtét lett a vége.
Az egészségüggyel való harcot ne add fel:),ügyes légy.

Nincs jelen

#2152 2011-06-29 12:31

Kócos
Tag

Köszi, nem adom fel... nem tehetem. =)
Engem szerencsére nem mûtöttek, antibiotikumra elmúltak -elvileg- a tályogok. Gyakorlatban majd meglátjuk.
Neked pedig tünetmentességet!! =)

Nincs jelen

#2153 2011-06-29 12:46

Anita15
Tag

Sziasztok!
Még új vagyok a fórumon, viszont már régóta olvasgatlak Titeket!
Elképesztõ, hogy sokan mi mindenen mentetek keresztül. Tályogok, sipolyok, mûtétek, sztómák...
Katasztrófa!
Én kb. 2 hónapja tudom, hogy Crohnom és ulcerosám is van. A szövettan szerint mindkettõre találtak jellemzõket. A vastagbelem érintett, 5 helyen, a sigma a legdurvább, kb 15-20 db, 2-3 mm-es fekélyekkel.
Kaptam Pentasát és Budenofalkot, viszont a fájdalmaim nem igazán múlnak. Vannak napok mikor jobb, most pár napja viszont egyfolytában hasogat. Sokan írtátok, hogy általában ezek a fájdalmak görcsösek. Nekem csak a diagnózis elõtt volt görcsös, az elsõ pár bogyótól a hasmenés is megszûnt. Napi egy-kettõ, laza de normál állag (bocsi!:-))!Mindkét oldalamon égõ, szúrkodó, mardosó, belehasító fájdalmaim vannak. Egyszer-kétszer szélgörccsel tetõzve. Most is vizes borogatással a hasamon ülök a gép elõtt. Ez kicsit hût.
Szerintetek ez normális, hogy még mindig így fáj a hasam?Kétségbe vagyok esve, mi van ha nekem is tályog alakult ki? Már minden tünetemtõl depis leszek...Volt valakinek hasonló tapasztalat?
Egyébként nekem kismedencei gyulladás miatt szedett négy doboz antibiotikum után alakult ki...na meg persze a stressz...
Szép napot nektek!
Remélem tudtok segíteni...
Anita

Nincs jelen

#2154 2011-06-30 11:46

Kócos
Tag

Szia kedves Anita15!
Nekem is újdonság a betegség, ezért érdemben segíteni nem igazán tudok, csak azért írok, hogy érezd: itt törõdnek veled! =) És lelkileg tudlak támogatni. Boztosan sokan fognak még válaszolni Neked, néhányan biztos tapasztalataikról is beszámolnak majd.
Annyit tudok mondani, hogy tályogom nekem is volt, antibiotikumra elmúltak, elviekben. Én is nagyon félek, hogy visszanõnek/visszatelnek. Erre a dokim azt mondta, hogy kezelés mellett, jól karbantartott állapotnál ez nem igen szokott lenni. Azaz: te is szeded rendesen a gyógyijaidat, gondolom, amennyire tudsz, odafigyelsz arra is, mit eszel, tehát mindent megteszel annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki további fejlemények. Ettõl még persze félni lehet, én is félek kicsit, sokszor agyalok azon, hogy "nehogy legyen valami" (én még a bélelzáródástól is félek, mert elég durva szûkületem van/volt???/). És persze ettõl még lehet is bármi, de ha erre tudunk hagyatkozni, hogy a doki mit mondott, meg hogy mi mindent megteszünk, akkor felesleges túlidegeskednünk a dolgokat. =) Majd úgyis jön, aminek jönnie kell -félre ne érts, nem nagyon hiszek a sorsban, csak azt akarom mondani/leírni ezzel, hogy amit nem tudsz megakadályozni, azt fogadd el. =)
Egyébként nekem is voltak/vannak fájdalmaim gyógyszer mellett is. Össze sem hasonlíthatók a tályogok okozta fájdalmakkal, de hasonlóak, és néha mér zavaróan és fárasztóan erõsek. Azt hiszem, ehhez hozzá kell szoknunk és el kell fogadnunk, hogy ettõl még nem biztos, hogy nagy baj is van odabent. Ki kell kapcsolnunk az állandó parázást és meg kell tanulnunk a fájdalom mellett is nyugodtnak maradni és normális életet élni. Szerintem ez nem olyan szörnyû... fõleg, ha nem megy a hasad. De lehet, hogy csak én vagyok túlontúl optimista.
Minden esetre érdeklõdj a dokidnál is!
Puszik

Nincs jelen

#2155 2011-06-30 11:47

Kócos
Tag

szövõdmények, nem fejlemények, bocsii =)

Nincs jelen

#2156 2011-06-30 11:58

enzsuzsa
Tag

szia Anita15,
en 9 eve vagyok crohn beteg, azt hiszem, mint itt sokan, szinte mindennel talalkoztam mar.
a vastagbelem nekem is eltalyogosodott 5 eve, a felét, plusz a vekonybel utolso szakaszat is kivettek emiatt.
a legokosabb, amit mondani tudok Neked, hogy legy kicsit turelemmel, amig hatnak a bogyok, a pentasanak is tobb honap kell (asszem 6-8) mire rendesen tartosan kifejti a hatasat, ezert is fontos a folyamatos szedese. a masik pedig, hogy probalj meg ezeken a tuneteken ne izgulni, mert az is sokat ronthat az allapotodon, ha folyton emiatt idegeskedsz. ez a buta betegseg sokmindent kepes csinalni az ember testevel, gorcsos, vagy hasogato fajdalmat is okoz, en most pl a gyomrommal szenvedek 2 honapja, ulve probalok ejjelente aludni, azt hittem, gyomorfekelyem van, de a tukrozeskor kiderult, hogy semmi baja a gyomromnak, meg a nyombelemnek sem, mindezt a beleimben ujra aktivkodo betegseg teszi velem.
szoval kitartas, nemsokara jobb lesz, de ha ketsegeid vannak, tessek gyorsan felkeresni az orvosodat, hatha o jobban meg tud nyugtatni, vagy ad valami mas bogyot, amitol megszunnek a fajdalmaid.
es figyelj oda arra, hogy mit eszel. nagyon sokat szamit. a szelgorcsoket pl. siman meg lehet elozni a helyes dietaval ;)
kitartas!!!

Szerkesztette: enzsuzsa (2011-06-30 12:01)

Nincs jelen

#2157 2011-06-30 12:19

Kócos
Tag

Enzsuzsa! De "jó", amit írtál... Mármint nem jó, sajnálom, hogy fáj a  pocid, illetve egészen pontosan a gyomrod! Csak az nyugtatott meg, hogy nekem is a gyomrom szokott fájni legjobban, és elsõ sorban. Viszont nálad sincs ott semmiféle problem  a fájdalom ellenére, így lehet, hogy nálam sincs. Mondjuk tutinak, mert másfél éve voltam gyomortükin -amit soha többet ébren!!!!!! Bármi mást, de AZT nem-, és nem láttak semmit. Mmint kórosat, eltérést. Nekem még a kismedencei tályogok miatt fájt ott. De akkor az sem garancia, hogy csak amiatt lehet. Halleluja! =D =P

Nincs jelen

#2158 2011-06-30 18:31

Anita15
Tag

Kedves Zsuzsa és Kócos!
Rendesek vagytok!Köszönöm a válaszokat!Kicsit talán megnyugodtam. Tegnap voltam a gasztrós dokinõnél, aki hála Istennek egy nagyon kedves és hozzáértõ nõci, aki szintén próbált megnyugtatni. Megnyomkodott, de a vakbélmûtét helyén (25 éve mûtöttek, tavaly elõtt még cérnák jöttek ki a hegbõl...) tiszta kemény, köteges még mindig. Bélösszenövések+még a crohn vagy az ulcerosa- ki tudja már..?!A Budenofalk kapszulát lecseréltük habra. Még nem váltottam ki, vannak vele kapcsolatban félelmeim. Nektek van tapasztalat hab téren?
Kócos!A gyomrodra van egy tuti receptem, illetve kettõ. Nekem évekkel ezelõtt tükrözték a gyomrom kétszer is, komoly felmaródásaim voltak. Akkor elkezdtem inni az aloe vera natúr gélt. Ami nekem nagyon bevált. Egy doboz után kezd el hatni, de nagyon jó savra és fájdalmakra is. Megint elkezdtem, hátha a belemre is jó hatással lesz. A másik meg a propolisz. Erõs gyulladáscsökkentõ. Gyomorra és bélre is jó. Most ezt is eszem. Mézbe keverve napi két teáskanállal elszopogatni. Hátha...
Hallott valamelyikõtök a cseppkõgomba (süngomba) hatásairól? Állítólag teljesen tünetmentessé teszi a crohnt és az ulcerosát is. De jó lenne...De az ember lánya már nem bírja anyagilag. Biztosan sok minden jó, csak a pénztárcánk bírja.
Na meg itt van a gyerekkérdés. 29 vagyok, már nagyon szeretnék babázni, de így?! Hát nem tudom.
Bár állítólag a terhesség jó hatással van a crohnra. Ráadásul nõgyógyászati téren is káosz van. Két hónapja mûtötték a méhem sövény miatt. Inzulinrezisztencia, PCO-s petefészek, sárgatest hormon elégtelenség. Csak ennyi. Még jó hogy valami mûködik rajtam. Egy éve próbálkozunk, eddig sem jött össze,ezek után meg pláne...
Köszönöm a jó szavakat. Legyetek jók és vigyázzatok magatokra.
Üdv?Anita

Nincs jelen

#2159 2011-07-01 09:52

enzsuzsa
Tag

Anita, csak pozitivan!!! ezekhez a dolgokhoz sajnos sok turelem es ido kell, de megterul!
a Gastroanax-rol (cseppkõgomba) mar en is olvastam/hallottam, de nem merem bevallalni, mert nem tudom, az egyeb gombakkal (pl. candida, en ettol is szenvedek) mit tenne :S
en amugy a gyomorgondok miatt a fermentált papaya kivonatot iszom, es azt kell mondjam, a beleimnek is nagyon jot tesz, ja, es nem utolsosorban marha finom :D persze ez sem olcso :S de egy probat meger. Crohn betegeknek kifejezetten ajanljak, es nem egy sikersztori van mar gyomorhurutos, gyomorfekelyes emberektol, hogy teljesen helyrehoza oket.
egyebkent szerintem a hitünk a gyogyulasban szamit igazan, nem a hazi praktikak. hinni kell a javulasban es mukodni fog :)
szurkolok Nektek a babahoz, es egyebkent atmenetileg tenyleg helyrerantja a crohnt, nekem is ezt mondta eddig minden orvosom. ugyhogy ne aggodj miatt. tegyenek rendbe nogyogyaszatilag, csillapodjon a betegseged, es szerintem siman fog menni minden :)

Nincs jelen

#2160 2011-07-01 10:21

Shane
Tag

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van-e köztetek olyan akinek mûtét nélkül begyógyult a sipolya. Azt olvastam hogy volt aki a körömvirág tea és a macskakarom kapszula segítségével meggyógyult. Másnak is bevált ez a kúra?

Nincs jelen

#2161 2011-07-01 23:32

Palermo
Tag

Anita,

1,5 hete fogyasztok cseppkõgombát (Gastroanax), még semmi hatás, állítólag 3 hónap kell neki.

enzsuzsa,

A Gastroanax készítõje létrehozott egy vonalat az ehhez hasonló kérdéseknek, lehet tudnak segíteni, hogy mehet-e candidára.
0630/391-80 80 (Hétfõtõl-péntekig 9:00-17:00 között)

Shane,

Több, mint  1 évig fogyasztottam körömvirág teát, semmi hatás.

Azt mondják egyéni terápia kell mindenkinél, szal lehet nálatok mûködnének a dolgok, mindenesetre én leírtam a tapasztalataimat.
Amúgy Colitises vagyok.

Üdv!

Nincs jelen

#2162 2011-07-02 08:15

Shane
Tag

Palermo! Köszi a választ. Én nem tudom mi vagyok, mert fájdalmaim nincsenek, igazából semmi különös "csak" ott egy lyuk amin néha távozik a "levegõ" és úgy "mûködik", mint amikor a füledben összegyûlik a fülszír és kilökõdik. Tavaly az orvosok, úgy engedtek el a kórházból, hogy azt mondták hogy megindult a természetes gyógyulási folyamat, ezért nem operálnak meg bár négyszer feküdtem a mûtõasztalon de hol az orvos, hol az aneszteziológus mondta le a mûtétet, majd 4 hét után hazaengedtek a kórházból. Azóta a sipolyom így mûködik és jelzi hogy ott van. Nem tudom mit csináljak vele. Szerinted?

Nincs jelen

#2163 2011-07-02 13:41

Anita15
Tag

Palermo!
Ha bármi tapasztalatod lesz a gombával kapcsolatban, tedd meg légyszi, hogy írsz! Én is erõsen gondolkodom rajta, de meg kéne beszélni az adagolást egy hozzáértõvel. TE tudtál valakivel beszélni ez ügyben. Én a Naplóban láttam nemrég egy anyagot ezeknek a gombáknak az atyjával (Varga), aki Németországban él. Jó lenne vele megbeszélni, õ mondta, hogy teljesen tünetmentessé teheti a colitist és a crohnt. Mennyiért tudtad beszerezni?
A körömvirág azt mondod neked nem vált be? Én néhány napja iszom...semmi hatás. Bár én inkább hiszek a gyógynövények erejében, mint bármilyen szintetikus gyógyszerben. Csak idõ kell neki. Mennyit ittál belõle naponta?

Mindenkinek jobbulást, és kitartást!
Tudjátok, ami nem öl meg, az erõsít!

Puszi, és tünetmentes hétvégét...:-))

Nincs jelen

#2164 2011-07-03 07:46

Shane
Tag

Szia Anita! Én a körömvirág teát nem fogyasztva, hanem borogatásként használva olvastam bár az sipolyra vonatkozott. Nekem tályogból kifakadt sipolyom lett egy éve. Én Bioptron lámpát használok állítólag az is sok mindenre jó.

Nincs jelen

#2165 2011-07-03 20:47

szliva
Tag

szia anita15!

én is láttam a naplóba a gombárol az elöadást,de bövebbet nem tudtam meg róla.
ha tudsz róla bbövebbet majd,hogy hol lehet mennyiért beszerezni,kérlek oszd meg velem(velünk),mert engem is érdekelne!
köszönöm:
szliva

Nincs jelen

#2166 2011-07-03 21:17

Palermo
Tag

Sziasztok!

Shane,

Sajnos nem tudok sipoly ügyben tanácsot adni, én colitises vagyok, és ott nincs.

Anita,

A dobozán az van, hogy 2x1, vagy 2x2.
Innen rendeltem, itt van információnak egy telefonszám.
Ha gondolod, hívd fel õket.

http://max-immun.hu/hu/products/show?id=12

5250 Ft volt + 1200 Ft-ért hozták ki.

A körömvirágot nagyon régen ittam, nem tudom már mennyit, olvastam valahol, hogy jó vastagbél-gyulladásra, ott volt, hogy mennyit kell inni, én annyit ittam.

szliva,

http://max-immun.hu/hu/products/show?id=12

Nincs jelen

#2167 2011-07-12 15:57

Breki
Tag

Hali

Amióta abbahagytam a Budenofalkot,azóta tele lettem kb 3 féle kiütéssel amik nem mulnak el.
+ azóta a bal alhasnál is fájni szokott,reggel iszonyú görcsökre ébredek,alhasban és a szigmabél területén amig nem jön a széklet,de utána is szokott a szigmánál,és a végbél is ég-fáj,fissura ujra bekopogtatott..
Átterjedhetett a gyulladás? Mondtam a dokinak,de nem mondott rá semmit se :(

Nincs jelen

#2168 2011-07-14 11:26

Ani75
Tag

Sziasztok!

Breki!

Nekem is vannak csúnya kiütéseim, fõleg az arcomon, mellkasomon és a hátamon, a nyakam alatt. Nekem is kb. akkor jelentkeztek, amikor abbahagytam a Budenofalk hab használatát. Ez márciusban volt, de azóta sem változott semmi. Voltam bõrgyógyásznál, adott rá kenõcsöt, de csak ideiglenesen szárította le õket, aztán visszajöttek.
Tegnap voltam Szegeden infúzión (mert így legalább a beleim rendben vannak), és a doki kért immunvérvételt, mert azt mondta, hogy lehet, hogy a szervezetem ellenanyagot termel a remire, és ez az ellenanyagszint allergizáló lehet, ezért jöttek ki a kiütések. Szóval most várom a vérvétel eredményét.

Nincs jelen

#2169 2011-07-14 15:01

Breki
Tag

Szia Ani75

Nekem is irtak már fel 5 fajta kenöcsöt,repkednek az ezresek,de semmit nem ér egyik se.Senki nem tud semmit.
A gond az h még gondolkodni se hajlandóak nálunk,ha valamit nem tudnak,leráznak..azt a legkönyebb

Nincs jelen

#2170 2011-07-27 20:12

Ildike
Tag

Sziasztok! Nem tudom h jó helyre írok ha nem akkor bocsi.. Ma voltam colonoscopián és 2 polipot talált a belem falán. Leakarja venni augusztus végén! Milyen kockázata van? Mit érzek? Lesz szövödménye? Elõre is köszi

Nincs jelen

#2171 2011-07-27 20:29

moncsa85
Tag

Szia! Ismerõsömnek is volt, olyan lesz mint egy sima tüki,nem fog feltûnni hogy mást is csinál! Azóta semmi baja (kopp-kopp)
szép estét :)

Nincs jelen

#2172 2011-07-27 21:00

Breki
Tag

De ha már bent voltak,miért nem vették le akkor?Ezt sose értettem...Vagy elõtte kell labor,véralvadás vagy valami hasonlók?

Nincs jelen

#2173 2011-07-28 10:00

Ildike
Tag

ezt én se értettem h mért nem vette le! de mintát vett belõle de már jövõhéten eredményem meglesz. miért ilyen hamar? talán valami baj van? :S

Nincs jelen

#2174 2011-07-28 10:22

Margóci
Tag

Fura, nekem amikor tükröztek és találtak egybõl le is vették...

Nincs jelen

#2175 2011-07-28 15:23

Ildike
Tag

olyat olvastam h nem tudtak odaáig bemenni vagy vmi ilyesmi..

Nincs jelen

#2176 2011-07-28 16:11

Margóci
Tag

Akkor ezért nem vették le (szerintem). Mert valószínû a mûszer nem tudott odáig feljutni, ha felmegy gondolom lecsípik...

Nincs jelen

#2177 2011-07-31 21:28

Agi87
Tag

Sziasztok!
A hajhullás mellett valaki tapasztalt esetleg már közületek szempillahullást is? Mert nálam most ez jelentkezett sajnos :( :( Csak Pentasát és Maltofer szirupot szedek, esetleg lehet ez mellékhatás is?

Nincs jelen

#2178 2011-08-01 10:36

Ancsa40
Tag

Szia Agi87!
Igen, én is tapasztaltam ilyet, sõt még a szemöldököm is kihullott. Viszont nem a gyógyszerek voltak a bûnösök hanem a gyulladás a szervezetemben. Amikor helyre került a crp-m utána lassan elmúltak a tünetek.
Türelem, remélem Neked is elmúlik ez a kellemetlenség. Üdv. Ancsa

Nincs jelen

#2179 2011-08-01 13:14

Agi87
Tag

Remélem tényleg elmúlik hamar, de most egyébként teljesen jól érzem magam,most voltam vérvételen, csak egy a baj vele, hogy a CRP-m volt 9,5, de minden más normális volt.

Nincs jelen

#2180 2011-08-01 13:26

én
Tag

Agi87! Ez a CRP tök normális, semmi baj nincs vele. Vagyis elemegy még!

Nincs jelen

#2181 2011-08-01 14:21

Ancsa40
Tag

Agi87! Az én crp-m  128 volt. Ez tök normális. Ancsa

Nincs jelen

#2182 2011-08-01 14:54

Agi87
Tag

Én is úgy gondolom, hogy ez a crp érték még elég elfogadható, csak akkor azt nem tudom, hogy ha nincs olyan nagy gyulladás a szervezetemben, akkor a szempilláim miért hullanak...mikor azt hiszi az ember, hogy teljesen jól van, akkor mindig jön valami újabb tünet, ami lelkileg is padlóra küld....:(

Nincs jelen

#2183 2011-08-01 15:11

enzsuzsa
Tag

Agi87, szerintem csak faziskeses van Nalad... komolyan... 2 heti folyamatos laz es gyulladas utan helyrepofoztak, es mikor mar minden jonak tunt (egy honap utan kb), hizni is kezdtem, akkor kezdett hullani a hajam. az orvos azt mondta azert, mert a gyulladasos allapot alatt gyengultek meg a hajhagymaim, es utana kezdtek ki is esni, igy hullott ki par honap alatt az osszes... szoval szerintem a korabbi allapotoddal lehet osszefuggesben. vagy mostanaban nem is voltal beteg??

Nincs jelen

#2184 2011-08-01 15:16

Agi87
Tag

Tavaly februárban voltam utoljára nagyon rosszul, azóta csak folyamatosan javulok.

Nincs jelen

#2185 2011-08-01 15:34

enzsuzsa
Tag

huuu az nem most volt :S lehet akkor, hogy a pentasa mellekhatasa? o_O

Nincs jelen

#2186 2011-08-02 15:31

M. G. Mariann
Tag

Sziasztok!
Volt valakinek közületek krónikus vakbélgyulladásra utaló tünete?
Az ultrahang nem mutatott ki eltérést, a laborom is jó. Most medrolt és salofalkot szedek, lehet, hogy ezek elnyomják a vakbél tüneteit?
Az ultrahangos dokim szerint, ha nem javul, forduljak sebészhez, de ha ez a colitistõl is lehet, (nekem az van) akkor azt hiszem, nincs sok értelme.

Nincs jelen

#2187 2011-08-02 15:40

Szabóné
Tag

Szia Mariann!

Volt. Sokszor, kétszer kórházban is voltam miatta. Én nem szedek semmilyen gyógyszert sem és az orvosok sem tudták megmondani, hogy mi történt. Lehet, hogy vakbél volt, lehet hogy egy erõsebb gyulladás. Bármi. Ha nagyon györcsölsz akkor irány a kórház és infúzió, ha nem annyira akkor igyál sokat és pihenj, meg próbáld jegelni a területet ha jól esik. A kórházban is ezt csinálják: fektetnek, jegelnek, nem engednek enni és adnak infúziót.

Egyébként diétázol? Lehet hogy valamilyen ételtõl lettél rosszul, vagy az idõjárástól. Én szoktam mondani a férjemnek, hogy ha nagyon rosszul vagyok lefekszem pár órát rakok rá jég-akut (konyharuhába tekerve) ha jobban leszek akkor ne vigyen kórházba ha nem akkor vihet. Ettõl midig jobban lettem :) Nem tudom miért.

Remélem segítettem!

Üdv: Anikó

Nincs jelen

#2188 2011-08-03 16:15

greta95
Tag

Sziasztok.16 éves vagyok,4 éve vagyok kolitiszes.Nálam mindig véres széklet jelentkezett (napi 10x WC min.)Most megint elõjött úgy 2 hónapja elég intenzíven és természetesen drága aranyos medrolt kaptam.És még most is szedem de már nem nagyon akarom mert hatalmas a fejem meg a pocim és nemsokára suli..szerintetek bajom lesz ha abbahagyom?

Nincs jelen

#2189 2011-08-03 16:28

enzsuzsa
Tag

szia Greta95,
szerintem ne hagyd abba , ugyanis mellékveseelégtelenséget okozhat... en tobbszor is abbahagytam hirtelen, mert elegem lett, de tobbet artottam vele magamnak. ha 5 evvel ezelott rendesen vegigszedem most talan nem varna ram ujabb mutet... :( beszeld meg az orvosoddal, hogy kicsit gyorsabb tempoban csokkentsetek, ha lehet.

Nincs jelen

#2190 2011-08-03 16:56

greta95
Tag

Hát még nem tudom.20-án kell kontrollra visszamenni addig így hagy.Ilyen fejjel meg nem nagy kedvem van tükörbe nézni nemhogy suliba menni.Addigra pedig már szeretném ha lemenne nagyjából..

Nincs jelen

#2191 2011-08-04 14:16

Breki
Tag

Megcsináltattam hétfõn a TBC próbaoltást,3cm-es kb a bepirosodás,be van duzzadva,ma mentem vissza a tüdõbe,necces h TBC-m van..Most köpetmintát kell leadjak az ANTSZ-nek,és valószínü 4 hónap antibiotikum.
Totálisan kinyirják a beleimet,és a gyomrom..
Ha más mesélné h ennyi nyügje van,3 évvel ezelõtt kiröhögtem volna,h ilyen nincs!!!
Mi jöhet még? :)

Nincs jelen

#2192 2011-08-04 15:27

moncsa85
Tag

Jajj szegénykém! Kitartás!

Nincs jelen

#2193 2011-08-04 23:46

én
Tag

Breki! Nem biztos, hogy TBC-s vagy. Ilyen volt nálunk is. Ha az immunrendszered nincs rendben, akkor mutat mindenféléket az oltás, a tapasz. Nyugi!

Nincs jelen

#2194 2011-08-05 13:54

Breki
Tag

Köszi a megnyugtatást :)
Egyszerüen nem tudok rendes köpetmintát produkálni :) Állandóan szakadozik fel ilyen takonylabda csak kicsibe,rittig ma nem jön :)
Jól félre is nyeltem,ahogy elkezdtem köhögni,ugy benyillalt-begörcsölt az oldalam a bordáknál,azt hittem fel se tudok kelni..ha a hasi részen az oké,mer izom ott begörcsölhet,de az oldalamon,fent a bordáknál...

Nincs jelen

#2195 2011-08-08 16:39

Tim72
Tag

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy másnál is jelentkezik, hogy crohnos ( a vastagbél felszálló ága és 30 cm vékonybél nyisszantás által hiányos) és a székeltében nyálkát talál? Áprilisban volt colonoszkópiám, de akkor más jellegû tüneteim voltak. Imurant, Pentasa-t, és Budenofalk habot kapok. Jelenleg ez az egy tünetem van, és ez sem állandóan, de zavar. Crohnosként "normális" jelenség lehet ez?
Köszi elõre is!

Nincs jelen

#2196 2011-08-08 19:50

Jucus 01
Tag

Szia Breki!
Sok-sok évvel ezelõtt nekem is kitalálták a TBC gyanút.Való igaz,baj volt az immunrendszeremmel,és még csak keresgették a baj okát.Majd nagy sokára meg is találták,Crohnos vagyok.
Már jó tanácsokkal is elláttak az intézményben.Pl:különített evõezsköz,pohár,ha váladékos köpet ürül,faforgácsos pitlibe köpjem,stb.Bocs,hohy ilyeneket írok,de ez volt.Ráadásul ott volt egy óvodás koru gyermekem.Totál beparáztam én is.Végül a vizsgálatok kimutatták,hogy nincs ilyen jellegû problémám.
Neked sem szabad mindjárt a legrosszabbra gondolni,legalább ezt a lehetõséget is kizárják!
Sok türelmet és jobbulást kívánok!

Nincs jelen

#2197 2011-08-08 20:22

marcsi0727
Tag

Tim72, sajna nem vagy egyedi eset... :( Dokinénim azt mondaná, hogy ez "normális", a betegség része, tünete.

Nincs jelen

#2198 2011-08-08 20:27

Lisa
Tag

Tim!
Igen, részemrõl is állandó tünet volt! :(

Nincs jelen

#2199 2011-08-08 23:30

Tim72
Tag

Köszi lányok! Az a helyzet, hogy a tavalyi mûtét óta teljesen más tüneteim vannak, mint elõtte. Csak kapkodom a fejem! :)

Nincs jelen

#2200 2011-08-09 11:43

Ancsa40
Tag

Sziasztok!
Van e a társaságban olyan beteg, akinél polyneuropathia alakult ki. Crohnos vagyok, és állítólag a rossz táplálkozás és felszívódás miatt alakult ki.
Február óta humirát kapok, mellette szedek: budenofalk reggel 2 este 1
                                                                 pentasa gran. 1*2gr
                                                                 clion 2*500 mg
                                                                 imuran 3*50 mg
                                                                 2*1 nutridrink
                                                                 2*1 diasip
                                                                 budenofalk hab 1*1
                                                                 protexin balance 2*1
                                                                 multivitamin (most éppen supradyn)
                                           a szívem miatt: concor cor
             3 hete ezekhez rendelt a neurológus: tegretol cr 2*200mg
                                                                   B vitamin complex
                                                                   thiogamma infúzió havonta

Lassan öt hónapja zsibbadt a lábam és fáj. A pocakom felõl egészen elviselhetõ lenne az élet, de én már annyira gyenge vagyok, hogy szinte semmit nem tudok csinálni itthon sem, nem hogy dolgozni. Szédülök, labilis az egyensúlyom is. Szeretném kérdezni, hogy mindenki ennyi bogyót szed a humi mellett? Nem fog ez csökkenni sosem? (a doki szerint ezeket szednem kell mindig) Ha van valaki közöttünk aki hasonló helyzetben volt (polyneuropathia), akkor legyen kedves és segítsen nekem abban, hogy milyen kezelés mellett enyhültek a
tünetei és mennyi idõ után? Csak én vagyok türelmetlen?
Elõre is köszi ha valaki segít!
Szép napot mindenkinek! Üdvözlettel: Ancsa

Nincs jelen

IBDoktor

Láb