#2251 2011-09-02 22:53

Anna2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Kisérõjelenségek

Sziasztok
Nem tudtam, hová írhatom a kérdésem, szóval kicsit elüt a témától, bocsi
Csak fél éve vagyok crohnos, és az az igazság, hogy nem sokat tudok róla.
Nem tudom pontosan, mi számít pl fellángolásnak. Egy ideje megint megy a hasam, de csak néha véres, akkor is csak picit. Az már baj? Ha az Orvosom azt mondta, hogy 3 hónap múlva menjek vissza, akkor ilyen panasszal vissza kell menni korábban? És ha igen, akkor sürgõs? (Orvos Debrecenben van, én meg Sopronban tanulok)
A vitaminokat, probiotikumokat stbt egyeztetni kell vele, vagy szedhetem nyugodtan?
Ha visszamegyek ezekkel a tünetekkel, akkor újra megtükröznek? Lehet, hogy megint kell medrolt szednem?
Ha annyira savas a gyomrom, hogy kicsit már olyan, mintha kilyukadt volna, arra elég a quamatel? Azt evéshez képest mikor kell bevenni? (2X40 mg van felírva)
Az izületi fájdalom nektek állandó? hogyha csak néha rám jön pár percre, de akkor eléggé nagyon fáj az crohn miatt van? Azt kell mondani a belgyógyászomnak?
Teli vagyok hegekkel, minden sérülésemnek nyoma maradt. Meg sok véraláfutásom is van, a legkisebb koccanástól is hatalmas kék foltok lesznek rajtam. Annak is a crohn az oka?

Ne haragudjatok, ha sok butaságot kérdeztem, de messze vagyok a dokimtól, plusz eléggé nem nagyon tudom kezelni ezt a betegség dolgot (eddig még csak meg sem fáztam soha...)

Köszi szépen elõre is :)

Nincs jelen

#2252 2011-09-02 23:11

Anna2
Tag

Még azt is szerettem volna kérdezni, hogy durva hangulatingadozások (Depresszió/hisztiroham/pánik) minek tudhatók be? (csak pentasát szedtem, meg quamatelt, a medrolt már kb 3 hónapja nem kell, de elõtte 3 hónapig szedtem)

Nincs jelen

#2253 2011-09-06 09:55

enzsuzsa
Tag

Anna, irtam mailt! :)

Nincs jelen

#2254 2011-09-06 12:22

acorus
Tag

Nekem is az izületem fáj a térdembe,már kattog is néha,de most már mind a két lábam,most voltam a háziorvosnál,de mondta hogy nem kell menni vele sehová meg gyógyszer se mert az a bélnek ártana,meg hogy ez a betegség miatt van, a gasztroorvos meg hogy nincs köze a betegséghez.Valami tudós kellene aki ért ehhez normálisan.Majd elkezdem szedni a vitamint meg kálcium magnéziumot külön,plusz az omega 3 at,valamit csak javul.

Nincs jelen

#2255 2011-09-08 20:44

moncsa85
Tag

Sziasztok!
Vörös,szúnyogcsípés szerû (nálam az elõször nagy és púpos), nagyon viszketõ foltok, fõleg a lábon,bokánál...
Volt már valakinek?? Lehet köze ehhez a nyavalyához??

Nincs jelen

#2256 2011-09-09 06:16

Ancsa40
Tag

Szia Moncsa!
Igen lehet köze, nekem is a lábfejemen kezdõdött és a gyulladástól jött elõ. Mondjuk nem szúnyogcsípés szerû, hanem kb. 1 cm átmérõjû és hólyag volt a közepén. Terjedt a lábamon, azután lett a csuklóimon belül, majd a hasamon is. Amikor a harmadik bõrgyógyász látta, hatalmas boldogságot okoztam neki, mert azt mondta ilyen tipikusat eddig csak könyvben látott. :D Az elõzõ kettõ meg mindenféle kenõcsöt írt, mert gõze nem volt hogy mi is ez....  Délután leszek, most rohanok a humirámért. Tarts ki! Ancsa

Nincs jelen

#2257 2011-09-09 13:31

acorus
Tag

Olyan van valakinek hogy benyomja a lábán a bõrt az újjával és ottmarad a nyoma?mint amikor vizes de nincs bedagadva, nekem az már lement a kórházba rég.Ez most a betegség miatt van vagy a gyógyszertõl?

Nincs jelen

#2258 2011-09-09 18:18

Ancsa40
Tag

Szia acorus!
Nekem is ilyen a lábam, de mondjuk az enyém sokszor dagad is. Ma kérdeztem a dokimtól, és az volt a válasza, hogy lehet a gyógyszerektõl, de alapból a betegségtõl is. A háziorvosom azt javasolta hogy kétnaponta szedjek vízhajtót. Néhány hete szurit kaptam mert a vádlimmal egyforma volt a bokám. Az akkor durva volt. Azonnal megnézték ultrahanggal, ekg is volt, de azok csak az ismert eltéréseket mutatták, nem indokolta az extrém dagadást.
Szóval én is találgatok. Kitartás! Üdv. Ancsa

Szerkesztette: Ancsa40 (2011-09-09 18:19)

Nincs jelen

#2259 2011-09-09 19:11

zsuzsmuzs
Tag

Szia acorus!

Nekem is szoktak fájni az ízületeim,fõleg ha koffeines dolgot iszom.Ha szedek rá porcképzõt vagy megiszom pezsgõtabletta formában,akkor elmúlik.Csak az elõírt ideig lehet használni õket,mert egyébként vérzékenységet okoznak.Arról én nem tudok,hogy ártana a betegségünknek.

Nincs jelen

#2260 2011-09-11 17:52

Jane
Tag

Sziasztok!

Ezek az össze-vissza frontok hogy hatnak rátok mostanság?

Nincs jelen

#2261 2011-09-11 17:59

marcsi0727
Tag

Jane, mint akit agyon vertek... :(

Nincs jelen

#2262 2011-09-11 18:13

sibi
Tag

Jól van, akkor nem csak én érzem így.

Illetve dehogy van jó, de ez van apám. :(

Nincs jelen

#2263 2011-09-11 18:46

Jane
Tag

Izületi panaszaitok is vannak? Esetleg hasi panaszok? Vagy  állandó ólmos fáradtság? :)
Nekem ez így mind jelenleg... Ahh..:(

Nincs jelen

#2264 2011-09-11 18:57

moncsa85
Tag

Jane! Ebben a sorrendben :)

Nincs jelen

#2265 2011-09-11 18:58

marcsi0727
Tag

Én olyan fáradt vagyok, megérem újratölteni magam... :( Pedig semmi extra dolgot nem csinálok, nem is tudok.

Nincs jelen

#2266 2011-09-11 20:04

Sztundi
Tag

Sziasztok!
Én péntekre belázasodtam, hasam ment, de egész héten fáradt voltam. 3 nap pihi jót tett......,de jövõ héten megint frontok jönnek. :(

Nincs jelen

#2267 2011-09-14 18:09

acorus
Tag

Estét

Pár napja valamiért elég rosszul leszek,mintha a kajától lenne,vagy nem tudom,émelyegni kezdek,meg nagyon nem jó érzés,pár napig nem szedtem vasat,azthittem emiatt de ma a háziorvos mondta hogy nem ettõl,hanem a betegség ilyen,vagy a klion meg cifran talált valamit rossz baktériumot,most azt szedem tegnap óta,,de Én nem tudom,már enni se merek pedig kell,meg félek is,volt ilyen valakinek?

Nincs jelen

#2268 2011-09-18 16:08

Jane
Tag

Én is hasonlóképp vagyok most! Fõleg evés után jön rám émelygés, hányinger, kiráz a hideg stb. Borzasztó fáradt vagyok, és hetek óta alig alszom az állandó haspuffadás és hascsikarás miatt. :(

Nincs jelen

#2269 2011-09-18 16:17

Jane
Tag

Persze, ha megijed az ember, csak rosszabb, mert pszichésen ráerõsít a tünetekre. A héten jártam az orvosomnál,és mondta, hogy elõzõ hétvégén "roham" volt az ügyeleten, sok crohnos,colitises állapota romlott.

Nincs jelen

#2270 2011-09-19 11:52

acorus
Tag

Egy ismerõsöm mondta hogy ez pszihés eredetû,mert annyira megviselt a kórház meg a betegség,hogy kikészült az idegrendszerem és ilyen tünetet okoz,most két napja valahogy elmúlt az émelygés,lehet a csalán,borsmenta,meg a többi tea segített,csak most meg a lábam szokott vizesedni.

Nincs jelen

#2271 2011-09-20 12:23

Shark
Tag

szerencsére én már egy jó ideje már nem találkozok ilyen tünetekkel

emlékszem nekem is nagyon rossz volt nagyon nehezen viseltem annak idején

sokat kínlódtam

Nincs jelen

#2272 2011-09-30 20:33

csviri
Tag

Sziasztok,

1-2 hete jottek ki a kezemen barna foltok (2) nem tul nagy (0.5 - 1 cm) , de nem akar elmulni, talalkozott valaki ilyennel crohn-nál?

vagy van valakinek tapasztalata hasonloval pl alergia kapcsan? (szval h ez nem e vmi specifikus)

(nekem a diagnozis csak most keszul lassan (mar 1 eve) mivel eloszor volt vmi gyulladas a vekonybel leg vegen egy kicsike, de aztan nem 2. kolon mar teljesen tiszta volt a kep, es CT is negativ crohn ra, de nemreg talatak csomo gyengeb alergiat, meg tej intoleraciat. viszont ezeket az eteleket azota kerulom mint a rosz penzt :P )

kosz szepen!!!

Attila

Nincs jelen

#2273 2011-10-01 10:39

zsuzsmuzs
Tag

Szia!

Lehet,hogy májfoltjaid lettek a naptól.Ha még nem tudják,Crohn-beteg vagy-e ,nem hiszem,hogy szedsz Immurant vagy antibiotikumokat-ezek is érzékennyé tehetik a bõrt napra.Nem akarlak megijeszteni,de ez bõrrák tünete is lehet.

Nincs jelen

#2274 2011-10-08 19:01

bubi
Tag

Sziasztok.Van hogy valamikor egy héten csak 1-2x van székletem,de nincs székrekedésem.Ez mit jelent?

Nincs jelen

#2275 2011-10-09 08:05

Mamo_
Tag

Iszol elég folyadékot? Jó, ha van minden nap széklet. Felhalmozodnak a mérgek a vastagbélben. Nézd meg, mit tudsz enni, ami segíti a széklet rendezõdést.

Nincs jelen

#2276 2011-10-14 20:41

Edith
Tag

Sziasztok!Nekem tavaly õsz óta rettenetesen fájnak az izületeim.Elõször csak a térdeim kezdtek fájni,most meg a vállaim ,de borzasztóan,valósággal sajognak.A térdeimben a röntgen szerint elkopott a porc és elmeszesedett,fizikotherápiára és ultrahangos kezelésekre jártam májusban,akkor egy kicsit jobb volt,de most már megint nagyon fájnak.A vállaimmal reumatológián voltam,ahol a nem túl kedves dr-nõ,miután megkérdezte mivel foglalkozok,rehab járadékos vagyok,kérdezte mikor kell mennem felülvizsgálatra,mondtam februárban ezen válaszaim után elképzelhetetlenül lekezelõen,nemszívesen masszázst írt,meg gyógytornát ami abszolút semmit nem ért.Azóta is nagyon fáj,az egész karom mindkettõ,éjjel nappal.Szerintetek mit lehet tenni,van valakinek jótanácsa?Se éjjelem se nappalom a fájdalomtól!Immuránt szedek Salofalkot,meg még sokmindent a vérnyomásomra,gyomromra,allergiára,colitises vagyok 23 éve.

Nincs jelen

#2277 2011-10-14 21:01

orsika
Tag

Edith, nekem van egy ismerõsöm, aki Mohácsi doktor mellett dolgozott, illetve több élvonalbeli sportoló csapatnál is tevékenykedett, nagyon tapasztalt és jó gépei is vannak. Ha érdekel, szólj!

Nincs jelen

#2278 2011-10-14 21:42

Edith
Tag

Szia orsika!Hol van ez helyileg,mert én Gyõr-Moson-Sopron megyei vagyok.Köszönöm válaszodat!

Nincs jelen

#2279 2011-12-08 09:48

Jucus 01
Tag

Sziasztook!
Crohn beteg vagyok 1987-óta.Kaptam biológiai kezelést 2 évig,jelenleg gyógyszereket szedek.
Többek között Immuran,medrol.A medrolt az izületeim miatt kell szednem.Naponta szúrom magam clexannal.
A kérdésem:a hasam folyamatosan növekszik.Nem eszem sokat.Híztam 2 kilót,de úgy nézek ki mint egy jóllakott ovodás. Ha van valakinek hasonló tapasztalata,kérem ossza meg velem.
Köszönöm,szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#2280 2011-12-08 20:07

leebowyer
Tag

Szia Jucus!

Én egyszer a medroltól felhiztam 62 kgról 72re. A hasam is nagy volt (nem tudtam begombolni a nadrágom:)) az arcom is pufi volt. A barátaim nekem is pont ezt mondták mint egy jól lakott óvodás. De amikor abbahagytam a medrolt akilók ahogy jöttek ugy mentek is. De szerintem inkább a dokid kérdezd meg hogy mitõl van, az a tuti.

Nincs jelen

#2281 2011-12-08 22:22

grafzsu
Tag

Sziasztok!

Négy öt éve kezdõdtek a panaszaim szédülés, fejfájás, kb két három éve hátam izom merevsége, csomósodása, izületi panaszok, fõleg térd, ma már csípõ könyök is.Kb.10-15 éve állandó hasfájás, csípõ vizelet, nõgyógyász az urológushoz küldött az urológus vissza, néhány gyógykaparás csak hogy megnyugodjak eredmény semmi.10-15 éve heti 1-2 székletnél több nem volt, de szorulásom se.  Mindig a neurológián kötöttem ki a fejfájás szédüléssel és mindenféle nyugtatókat akartak rám tukmálni hiába mondtam hogy nem vagyok ideges, persze szerencsére nem szedtem be õket. Az elmúlt két évben már alig tudtam aludni, amitõl persze tényleg eléggé összeomlott az ideg rendszerem, így bele egyeztem egy gyenge szanax kúrába ami valamicskét enyhítette az álmatlanságomat  segített igaz. Akkor már annyira gyenge voltam, pedig nem fogytam, sõt étvágyam és túlsúlyom is volt. Folyton fáradt, gyenge, be ált háttal és nagy nagy has fájással. Véletlenül olvastam egy cikket hogy vizelet csípést okozhat crohn is, ekkor jelentkeztem be egy gasztroenterológusnál. A tükrözésnél 3 hete kiderült ez crohn. Soha egy orvos sem gondolt rá hogy akármi baja is lehet az emésztõ rendszeremnek, én is inkább nõgyógyászati, vagy hólyag fájdalomnak érzékeltem. Most három hete entocortot szedek, elõtte 3 hétig kliont, a hasfájásom igaz nem szünt, viszont a derekam csak néha akar leszakadni, a hátfájásom mióta szedem az entokortot teljesen megszünt. Két éve nem telt el 5 napom a hátam becsomósodása nélkül és most 3 hete nem fáj. Úgy alszok mint a tej, nappal is folyton aludnék, és ha alszok nappal akkor is birok éjszaka aludn pedig a szanaxot gyorsan abba hagytam ahogy kiderült a crohn, évek óta nem éreztem magam ilyen kipihentnek. Pedig gyorsan elfáradok és akkor pihennem kell, furcsa ellentét igaz?A fejem sem fáj és csak néha szédülök pl ha monjuk olyat eszek ami nem jó a gyomromnak ahogy le ér már forog is a világ. De ezt ki tudom küszöbölni, figyelek mit eszek, és így legalább nem álandó a forgás. Az étvágyam mindig is jó volt most is az, állandóan kívánom az édességet, szinte csak azt ennék, pedig régen nem voltam édes szájú. Mondjuk közben kiderült hogy hipoglükémiás vagyok, és a pajzsmirigyem is alul termel. És egy hónapja folyamatosan vérzek nõgyógyászatilag, a nõgyógyász szerint az entokorttól, a gaszroenterológus szerint attól nem lehet.De adott valami gyógyszert amitõl el mult egyenlõre. Szóval nem tudom mennyire tett jót a crohnnak az entokort de a kisérõ tünetekre biztosan jó .A jövõhéten abba kell hagynom, nem tudom mit álítanak be helyette, de sokáig nem lehet ugye szedni. Nagyon félek tõle ha abba hagyom vissza jön minden, a hasfájással még el élek, de a hátfájás meg az álmatlanság az állandó szédülés és a fejfájás kikészít. Szóval reméllem nem jönnek vissza.

Nincs jelen

#2282 2011-12-09 07:46

Mamo_
Tag

Szia Grafzsu!
Szörnyû miket kellett átélned, mire kiderült a crohn.
Én az Enocortot évek óta szedem, kiváncsi vagyok mit kapsz helyette.
További javulást kívánok

Nincs jelen

#2283 2011-12-10 18:20

Jucus 01
Tag

Szia!
Köszönöm a válaszod.
A medrol sajna úgy kell mint egy darab kenyér.Valószínû is,hogy függõ lettem.Nem tudom abba hagyni.
Ez van.A dokit meg fogom kérdezni.
Szép estét!

Nincs jelen

#2284 2011-12-12 19:59

grafzsu
Tag

Köszönöm Dus a jó kívánságaidat!

Holnap megyek a dokimhoz, én is kíváncsi leszek mit ír ki helyette, bár teljesen nem vagyok jól, de óvatosan próbálok már sportolgatni is. Még is egyenlõre nem érzem azt hogy kellene helyette valami gyengébb.
Az elsõ héten 2x2 szedtem a hét utolsó két napján már nagyon jól voltam. Következõ héten csökkentenem kellett 3x1-re. Akkor valamennyire vissza estem, féltem hogy a harmadik héten amikor csökkentenem kellett újra 2x1-re még rosszabb lesz, de háll istennek nem romlott tovább. Ennek ellenére az elsõ heti 2x1 volt ami a legjobban hatott, szinte teljesen egészségesnek éreztem magam.

Nincs jelen

#2285 2011-12-12 20:02

grafzsu
Tag

Mármint az elsõ heti 2x2 nem 2x1.

Nincs jelen

#2286 2011-12-13 20:49

grafzsu
Tag

Sziasztok!

Ma voltam orvosnál, meg hagyta az entocortot, és vissza emelte 3x1 re ami jó nagyon, mert a 2x1 úgy éreztem nekem nagyon kevés volt.

Azt szeretném még kérdezni tõletek régi crohnosoktól hogy amikor a betegség fellángoló szakasza van kinek mennyi ideig tart.
Mert én már ilyen olyan kísérõ tünetektõl évek óta szenvedek, viszont a hasam ennyire azért nem fájt soha. Nem mint ha most nem bírnám ki, mert hála istennek a hát fájásom, az álmatlanságom és a szédülésem, és az izületeim közel sem olyan rosszak mint a gyógyszer elõtt. Csak valahogy úgy érzem mintha a has fájásom nem hogy javulna hanem napról napra megyek e tekintetben lefelé. Persze lehet hogy csak idõ kell a gyógyszernek hogy hasson, ezért lennék rá kíváncsi kinek hogy jönnek a fellángolásos idõszakok mennyi idõnként, és meddig tartanak, milyen tünetekkel. Meg köszönném ha néhányan írnátok, csak hogy lássam milyen lehetõségek jöhetnek szóba.

Nincs jelen

#2287 2011-12-14 11:38

Jane
Tag

Szia Grafzsu! Én 8 éve vagyok crohnos, átlagban kb. 2 évente boldogítjuk egymást akítvan...
Nehezen tudnám átlagolni, jelenleg 3 hónap után jöttem ki úgy-ahogy egy aktív idõszakból, már nem fáj annyit a hasam, vmennyire van étvágyam, de az ízületeim még fájnak rosszabb napokon, persze nem olyan mértékben, hogy csak üvölteni tudjak mozdulatlanul a fájdalomtól. A tapasztalatom szerint a gyógyszerek valóban elég lassan hatnak, nálam ált. 2 hét, mire tapasztalok vmi változást (vagyis hatni kezd) és utána még hónapokig fáj mindenem. (3-4 hónap biztos) Viszont ez egyénlieg változó, nálam a lelki állapot is sokszor befolyásolja.
Én is ezt éreztem az elmúlt hónapokban, mintha a hasfájás csak rosszabbodna, közben a vérképem egyre jobb lett a gyógyszernek köszönhetõen, szóval rájöttem, hogy még stresszelem is magam ezzel, ami nálam nagyon fel tudja erõsíteni a panaszokat. Én ilyenkor eljárok pszicho-terápiára is, mert engem megnyugtat, jobban elrendezem fejben a dolgaim, ezáltal "nem hasra mennek", és nem súlyosbítja a betegségem, nem csúszok egyre lejjebb és még érzem,hogy képes vagyok irányítani, nem a gyógyszerek irányítanak engem. Ennek fontosságát akkor tapasztaltam meg leginkább, mikor nehezen tudtam elhagyni a medrolt, hónapok után, pedig a mellékhatásai rosszabbak voltak, mint maga a crohn. Szóval szerintem sok múlik a lelki állapoton, a türelmen.
Nem tudom,hogy segítettem-e ezzel...
Jobbulást! :)

Nincs jelen

#2288 2011-12-14 20:33

grafzsu
Tag

Köszönöm Jane!

Sokat segítettél igen. Olvasgattam itt a fórumon sokat de nem nagyon ír arról senki mi mennyi ideig tart nála.
Örülök minden válasznak. Persze tudom nem mindenki egyforma de, azért valami támpontot biztosan tudunk adni egymásnak.
Még nem tudtam a betegségemrõl amikor az elmúlt évben féléven keresztül hetente jártam pszihoanalitikushoz.
Az elmúlt két évben ugyan is alig tudtam valamit aludni, nem akartam nyugtatókat és altatókat szedni viszont a két év álmatlanság idegileg teljesen tönkre tett, azért kerestem fel. A pszihoanalitikus akihez jártam sok mindenben valóban segített, másrészrõl viszont nagyon megterhelt a társasága, egyenlõre undorom van tõlük. Viszont ahogy elkezdtem szedni a szteroidot egybõl rendezõdtek az idegeim, és aludni is újra nagyon jól alszom. Vissza tekintve már látom hogy az álmatlanság és az idegösszeomlás is a crohn velejárója volt. És a hasam igaz nagyon fáj de, egyenlõre ezek a problémáim rendezõdtek. Lehet azért is mert nem érzem magam tiszta hülyének, miután senki nem hiszi el hogy valami bajom van, mikor én éreztem hogy nagyon rosszul vagyok. Jártam dokiról dokira, és persze mindig a neurológiára küldtek, mondván idegi alapon. Még a tükrözés elõtt is kérdõn nézett rám az aneszteziológus mikor megnézte a vérképem, mondván a vérképem tökéletes.
És 15 éve még hõemelkedésem se volt pedig néha olyan beteg voltam hogy alig éltem. Az infulenzákat is lábon hõemelkedés nélkül hordtam ki volt hogy három hónapig taknyom nyálam egyben még se lázasodtam be. Már azt éreztem hogy a családom is azt hiszi tényleg az agyamnak van valami baja, ez nagyon dühített és ettõl még inkább ki készültem. kolonoszkópia után viszont ki derült a fekélyes vastag, és vékonybél és a gyulladás is valamint hogy találtak régi heges szakaszokat is, tehát nem új keletû a betegség. Meg is ijedtem viszont valahol meg is nyugodtam egyrészt azért mert végre kiderült mi a baj és lehet gyógyítani, mert éreztem én hogy van valami, másrészt azért hogy végre kiderült nem hülye, vagy hipohonder vagyok.
Gondolom többen is voltak itt így ezzel a dologgal. És jó hogy itt legalább meg értik az embert.
Nem szeretek negatív lenni ezért már igyekszem derûsen tekinteni a jövõbe, nem hagyom el magam, igy hogy tudom mi a baj biztosan meg találom az utat és tudok magamon segíteni.

Még egyszer köszi és minden jót neked is.

Nincs jelen

#2289 2011-12-23 17:58

Gabor23
Tag

Sziasztok!

Nem jártam erre évek óta, ahogy látom ki is cserélõdött a társaság.:s Ez sajnos azt jelenti, hogy egyre többen küzdünk ezzel a nyavajával. Nálam 2007-ben diagnosztizáltak crohn betegséget, azóta kínoz, néha jobban, néha kevésbé. Azért írok, mert ma kicsit megijedtem, mert nagyon nagy mennyiségû vér ürült belõlem ott, ahol nem igazán kéne neki. A nagyon erõs vérzés az lehet a crohn velejárója, vagy kezdjek el mégjobban aggódni, hogy esetleg beszedtem vmi daganatot??? Válaszotokat elõre is köszönöm.
Üdv.:G.

Nincs jelen

#2290 2012-01-10 17:58

csabaspecial
Tag

Sziasztok!
Valakinek itt volt már olyan hogy fehérvérsejtszám-csökkenés? A kezelö dokim szerint valószínüleg az Imurantól van ez, így napi 50mgra lecsökkentette a szedését. 1 hét múlva újra labor és megnézzük hogy csökken e tovább. Súlyosabb esetben azonnal be kell feküdnöm ( pl láz megjelenése).
Ha valakinek volt ilyene, az lenne a kérdésem hogy mitõl múlt el ez neki?

Nincs jelen

#2291 2012-01-10 18:22

Sztundi
Tag

Csabi! Nekem attól múlt el, hogy nem szedtem az imuránt tovább. Szia :)

Szerkesztette: Sztundi (2012-01-10 18:23)

Nincs jelen

#2292 2012-01-11 08:41

Mamo_
Tag

Egy ismerõsömnek abba kellett hagynia, mert csökkent a fehérvérsejtszám.

Nincs jelen

#2293 2012-01-18 21:12

Marcipán
Tag

Sziasztok!
Több, mint 3 éve vagyok Crohn-beteg. Szerencsére nem sûrûek a tüneteim, elég jól kordában tudjuk tartani.
Karácsony elõtt volt némi hasmenés, de max. évente 2-3-szor van néhány napig ilyenkor napi 2-3 szaladgálás.
Most néhány napja inkább székrekedésem van, 2-3 naponta tudok eljutni. Két napja kicsit nyákos és kicsit véres is volt. Pedig a hasam nem is megy, inkább "kopog" a cucc.
Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Mennyire kell aggódni? És mégis mitõl lehet?

Nincs jelen

#2294 2012-01-19 11:27

Jane
Tag

Székrekedésem óvodás korom óta nem volt,
de szerintem, ha nyákot és vért látsz, akkor mindenképp el kell menni az orvoshoz.
Ezeket jobb nem lespórolni. Jobb elmenni rögtön, ha panasz van, mint várni, míg esetleg fellángol.

Nincs jelen

#2295 2012-01-23 10:41

Jucus 01
Tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! 1978-óta vagyok Chron beteg.Tehát elég régen kezdõdött.
1 hete fájdalmas apró csomók és foltok jelentek meg az egész szájüregben.Mindentõl égõ érzésem van,étkezésnél nagyon fáj.Most mintha fel lenne maródva mindkét ajkam és a nyelvem és viszket.Az inyem valamint a nyelvem is meg volt duzzadva.Ezek valamennyire visszahúzodtak.Éreztem,hogy a torkomon is van valami,ami pár nap után elmúlt.Jegeléssel própáltam enyhíteni a fájdalmat és Betadinnal öblögetek.Sajnos enni sem igazán tudok mert minden csípi a számat.
Ha van valakinek ötlete mi a csuda lehet ez,kérem segítsen.
Köszönöm és szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#2296 2012-01-23 11:28

marcsi0727
Tag

Jucus 01, szerintem szájpenészed van, menj el orvoshoz!

Nincs jelen

#2297 2012-01-23 13:22

szliva
Tag

jucus1

lehet,hogy herpesz virusod van  az is ilyesmi,de mindenképp orvos ir rá ecsetelöt.menj orvoshoz!
szliva

Nincs jelen

#2298 2012-01-23 15:15

sibi
Tag

Jucus, irány az orvos, mielõtt itt találgatnánk. Mint tudjuk, a crohn a szájüregtõl a végbélig bárhol. Ne várj.

Nincs jelen

#2299 2012-01-23 16:34

Jucus 01
Tag

Köszönöm a gyors válaszokat,orvoshoz fordulok!

Nincs jelen

#2300 2012-01-27 19:55

marcsi0727
Tag

Hajnalka!

Kitöltöttem a kérdõívet. De javaslom a "kérdõívek" topikot, ott nagyobb az esély, hogy más is kitölti a kérdõívet.

üdv
Marcsi

Nincs jelen

IBDoktor

Láb