#251 2011-07-31 10:07

aiolosz
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Crohn-Colitis kicsiknél

Kedves  Furberries ! Bemásoltam ide a hozzászólásodat, mert sajnos elég sok pici gyermek érintet ezekben a betegségekben a szüleikkel együtt. Az itteni hozzászólásokat érdemes elsõsorban elolvasnod és biztosan olyan szülõket is fogsz találsz majd, akik esetleg tudnak Neked segíteni.

"Sziasztok!
Szeretnék érdeklõdni,hogy ismertek-e olyan szülõt, akinek a kisgyermeke sztómával él. Olvasom, hallom, és igyekszem magamba súlykolni, hogy pozitívan kell hozzáállni, de iszonyat nehéz, ha erre gondolok. Kérlek írjatok, ha van bármi, de tényleg bármi tanácsotok, hogyan tegyem ezt könnyebbé egy 7 éves gyermek számára, ha erre kerül a sor. Gyógyszerek teljes tárháza eredménytelen volt sajnos, a vastagbele szinte folyamatosan gyulladt, vérzik."

Nincs jelen

#252 2011-10-29 08:03

Enikõ
Tag

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van, és ezért hanyagoltátok el az oldalt.
A kislányomnál (lassan 4 éves lesz)változott a diagnózis, sajnos. A Colitisbõl Crohn lett. A gyógyszerei nem hatnak, kivétel a Medrol. De azt nem lehet sokáig szedni. Most várunk a biológiai terápiára (infliximab).
A jó hír az, hogy jár oviba. Viszont , ha elhagyjuk a Medrolt, Õ is elhagyja magát. Nem akar enni, fáradékonyabb lesz.

Kiváncsi vagyok mi újság a többi gyõri gyerekkel. Mi is a Ruszinkó Viktóriához járunk, bár többet vagyunk Bp-en mostanában.

Veletek mi újság van?

Nincs jelen

#253 2011-10-29 13:28

furberries
Tag

Kedves Enikõ!
Az én lányom már kapja az Infliximabot pár hete, a szteroidot egycsapásra el tudtuk hagyni mellette - ami eddig sosem sikerült könnyen, többnyire már a másnapi 4 mg-nál visszaesett. Nálunk 4 évesen még nem jöhetett szóba ez a kezelés, mivel akkor a 6 éves kort mondták minimális életkornak. Sajnos õt sokáig nem engedték oviba a Medrol miatt, és sokat is hiányzott emiatt az elején.
Megkérdezhetem, hogy eddig "csak" vastagbél, most pedig vékonybél panasza is van a kislányodnak, emiatt módosult  Crohn-ra a diagnózis? Ti Bp-en hová jártok?
Jobbulást a kislányodnak!!!!!

Nincs jelen

#254 2011-10-29 13:33

furberries
Tag

Sziasztok!
A fenti, 07.31-én bemásolt hozzászólásom egy nehéz idõszakban íródott, most az Infliximabnál tartunk. Ha bárki gyermeke kapta már tartósan, kérlek írjatok, hogy az egy év letelte után mi történt, mennyi ideig maradt meg a tünetmentesség,stb?

Nincs jelen

#255 2011-10-29 16:30

Enikõ
Tag

Szia Furberries!

Köszi a jókívánságokat. Igazából már ez a 3. tükrözése volt a leánynak. az elsõnél Crohn-t mondtak, a másodiknál colitist, és most a harmadiknál ismét Crohn-t.
Most már a vékonybele is érintett. Csak a Medrol viszi le a gyulladását. Ezért kell a biológiai kezelés. Most van kérvényezés alatt az OEP felé. Remélem megkapjuk az engedélyt, mert ha nem, nem tudom mit lehet kezdeni a Medrolon kívül.
Miért nem járhatott oviba Medrol mellett? Nálunk ez fel sem merült.
Bp-re elõször dr. Dezsõfi Antalhoz jártunk, idén kerültünk át dr. Veres Gáborhoz.
Nálatok hogyan jelentkezik a gyulladás? Nálunk csak a véres laza széklet utal rá, és persze a labor eredmény.
Infliximab mellett milyen mellékhatások jelentkeztek a lányodnál? Tünetmentes? Mennyi idõ alatt hatott?
Köszi a válaszokat!
Hosszú tünetmentességet!

Nincs jelen

#256 2011-10-29 20:18

furberries
Tag

Szia Enikõ!
Nálunk is csak a Medrol hatott tartósan, ezért tartunk mi is itt, mármint a Remicade-nél. A lányomnál csak a vastagbél érintett, de az a teljes hosszán. Bár volt olyan tükrözése, ahol nyoma sem volt a gyulladásnak ! - de elõtte 3 héttel még javában vérzett! Érthetetlen, megfoghatatlan mi vezérli ez az egészet.
Mi Dezsõfi Antalhoz járunk évek óta és ezen nem is szeretnék változtatni. Mivel Veres doktorral tulajdonképpen együtt dolgoznak, és a gyógyszerek, kezelések "tárháza" nem változik, az intézmény adott, miért kellett átkerülnötök hozzá?
Az oviba járást még akkor tiltották, amikor a Madarászba jártunk, és azért mert állítólag fogékonyabb a szteroid mellett a fertõzésekre. Persze mióta a Sotéra járunk, ez nem merült fel, azóta oviba és most már suliba is ugyanúgy jár.
Egyébként tünetek terén nálunk ugyanez van, véres hasmenés és semmi más. És emiatt a nagyon alacsony hgb és vas eredmény.
Az elsõ kezelést után 2 hétre kapta a másodikat, és akkor egycsapásra elhagytuk a 4 mg Medrolt, ilyen azelõtt sohasem volt. Mondanom sem kell, hogy nagyon izgultam, mi lesz, de nem esett vissza és azóta is jól van! Tegnap kapta a harmadik kezelést, ami a második után 4 hétre volt. Most csak 8 hét múlva kapja a következõt, ha addig minden rendben van. Egy három hónap körüli "próbaidõ" van, ami azt jelenti, hogy megnézik hatásos-e a kezelés, mert ha kiújulnak a tünetek, akkor nincs értelme folytatni.   
Nagyon reménykedünk, hogy továbbra is minden rendben lesz és egy viszonylag nyugodt egy év vár ránk. Eddig max 2 hónapra volt tünetmentes, pedig mindent kipróbáltunk lokális szteroid, kúp, klizma,stb.
Minden jót nektek, és írj nyugodtan, ha van kérdésed! üdv.

Nincs jelen

#257 2011-11-03 22:39

Bogyó
Tag

Sziasztok!

Nekem egy 4 éves fiam van. Nem beteg, csak én (de gyakorlatilag tünetmentessé tudtam magam tenni pár éve), de kis kora óta mindíg rendkívül laza, szinte hasmenéses széklete volt, amitõl folyamatosan meg voltam ijjedve, mert édesszájú is, mint én, és biztosan az én nem éppen jó bélflórámat "örökölte", az édesség-evés meg ugyebár savasítja a szervezetet és megváltoztatja a bélflórát, úgyhogy egyenes innen az út a bélbetegségek felé, szóval aggódtam rendesen.
Most két hónapja úgy lett megoldva a dolog, hogy vettem magamnak egy üveg olajfalevél kivonatot, neki meg egy üveg gyerek olajfalevél kivonatot (ugyanaz, csak kisebb hatóanyag tartalommal és gyümölcs ízesítéssel), és a leírás szerinti napi adag felét kapta (2,5ml), és teljesen rendbe jött a széklete!!!! Azóta már nem is kapja a szirupot, csak alkalmanként, ha épp kér belõle. Elnézést, hogy "illetéktelenül" írtam ide ebbe a topikba, de rélem, hogy azért segítettem valamennyit, és hasznos ötletet adtam. (Amúgy a saját magam tapasztalatairól a Tünetmentesség topikban szoktam néha írni.)

Bogyó

Nincs jelen

#258 2011-11-30 11:23

kaméleon
Tag

Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon. Kisfiam 5 éves volt, amikor diagnosztizálták nála a colitist. Most 11 éves. "Szerencsésnek" mondhatjuk magunkat, mert a vastagbél csak egy kis része érintett, és évente kb. 1-szer lángol fel nála a betegség. Szteroidos gyógyszert még nem szedtünk. Sokat olvastam a betegségrõl, tünetekrõl, diétákról és mellékhatásokról. Itt a fórumon is olvasgattam, és mások problémáit mellett a miénk talán eltörpül, de én ezt is nehezen élem meg.
Most, szinte egyik napról a másikra szembesültünk azzal, hogy vészesen romlanak a fogai, az egyik örlõfoga szinte szétporladt. (Pedig szép, egészségesnek látszó fogai vannak, rendszeresen ápolva). Tejet nem iszik a betegség diagnosztizálása óta, sajnos elég rosszul is eszik, de próbáltam a vitamínokat pótolni, ezek szerint nem sok sikerrel.
Találkozott már valaki hasonlóval? Esetleg van valakinek ötlete, jó tanácsa, hogy mivel lehet még pótolni a kálciumot és egyéb vitamínokat?
Köszönöm elõre is!
Kati

Nincs jelen

#259 2011-12-02 09:21

Enikõ
Tag

Sziasztok!

Tudnátok valami tápszert ajánlani a lányomnak? Jelenleg Ensure-t iszik, de már nagyon nehezen megy. Egyszerûen utálja, elõfordult hogy már öklendezett tõle. Minden nap kínlódni kell vele, hogy megigya. Tudom több ízben van, de eddig csak a kakaós ment neki, a többi még ennyire sem. Már próbálkoztunk Modulennel és Neocate-tel is. Azokat sem volt hajlandó meginni. Milyen tápszer jöhet még szóba?
Ha nem kap, akkor nem is nõ a súlya, sõt csökken. Hiába eszik esetleg többet. De valószínûleg nem sok minden szívódik fel neki a normál étkezésekbõl.
Most megint kezd rosszabbul lenni. Véres, hasmenéses széklet. Tegnap hányt is 2x. Csökkentjük a Medrolt, most 6 mg-nál tart. Várjuk az OEP válaszát a biológiai kezelésrõl.
Köszi, ha valaki tud segíteni.

Nincs jelen

#260 2011-12-02 19:39

sibi
Tag

Szia Enikõ!

Gondolom nem könnyû egy kisgyerekbe belekönyörögni, amitõl már a hideg rázza. A tápszerek közül szerintem a Ensure a lelinkább megiható, de persze kortyonként kell inni, hogy ne okozzon gondot. Én úgy 2 óra alatt iszogattam meg egy dobozzal. A natúrt próbáljátok meg, olyannal ízesítsd neki , amit szeret( persze amit ihat) kakaópor, szörp meg amit ki tudsz találni. :) Natúran sincs rossz íze.
Mielõbbi tünetmentességet.

Nincs jelen

#261 2011-12-09 14:43

aiolosz
Tag

Nincs jelen

#262 2011-12-23 21:08

porshe
Tag

Sziasztok!

Nagyon megdöbbentem,mennyi hozzászólás történt az elmúlt fél évben. Nálunk változatlan a helyzet, jól van Nóri, jól eszik, nõ, mint a bolondgomba, a súlya is megfelelõ, bár sosem fog elhízni :) nem az az alkat. Azt eszi ami a fogára való, de igazából bármit. Nem kell diétáznunk, az oviban se kap speciális ételt, igaz a puffasztó dolgoknál szólok, hogy keveset, vagy egyáltalán ne adjanak neki.
Fél évente járunk kontrollra, augusztusban voltunk utoljára, teljesen jó a vérképeredménye. Beteg is szinte alig volt az elmúlt 1 évben, kis nátha, vagy az általános dolgok, igaz most foltos a bõre, de dokinénik szerint allergia (a tavaszi vizsgálat eredménye negatív lett mindenre).

Kellemes és tünetmentes Ünnepeket kívánok mindenkinek!

Porshe

Nincs jelen

#263 2011-12-24 08:27

Andi
Tag

Kedves Porshe!

Ez nagyon jó hír!!! Továbbra is minden jót Nektek! Kellemes Ünnepeket!

Andi

Nincs jelen

#264 2012-01-02 16:34

Enikõ
Tag

Szia Porshe!

Örülök, hogy ilyen jól van a lányod. Nála az Imuran hat, ugye?
Nálunk 1,5 év után sem vesszük észre a pozitív hatását. Jövõ héten megyünk Bp-re, megkezdeni a Remicade kezelést. Jó lenne, ha már használna valami a Kittinek is.
Boldog Új Évet!

Enikõ

Nincs jelen

#265 2012-01-02 16:38

Enikõ
Tag

Szia Furberries!

Jövõ héten kezdõdik lányomnak a Remicade kezelés. Arra lennék kíváncsi, hogy utána következõ nap/napokban mehet-e oviba, vagy ilyenkor nem ajánlott? A dokitól elfelejtettem megkérdezni.
Nálatok hogyan ment ez?
Köszi a válaszodat!
Boldog Új Évet!

Enikõ

Nincs jelen

#266 2012-01-13 10:56

picilány
Tag

Sziasztok!
Nagyon örülök hogy rátaláltam az oldalra és a segítségeteket szeretném kérni.
Kislányomnál( 4 éves )fél éve kezdõdtek a panaszok.Híggá valamivel késõbb véressé vált a széklete és nagyon fáradékony lett.Rengeteg vizsgálaton estünk át mire kimondták egy tükrözés után a végleges eredményt hogy crohn beteg.Azóta medrolt,pentasát és entocortot kap.A kérdésem az lenne hogy mennyi idõ alatt fog rendezõdni a széklete mert még most is híg és néha véres is? És a betegség vagy esetleg valamelyik gyógyszer mellékhatása miatt alszik manapság sokkal nehezebben?
Válaszotokat elõre is köszönöm!

Nincs jelen

#267 2012-01-13 13:54

Enikõ
Tag

Szia!

Az alvási dologhoz nem tudok hozzászólni, mivel nálunk az nem változott.
Az én lányomnál, aki szintén 4 éves, egyedül a Medrol hatott. A többi gyógyszert is szedi, de ha nem kap szteroidot visszatérnek a véres székletei. Õ Pentasa-t, és Imuran-t szed még mellette.  Tehát nálunk egyedül, eddig, a 10-12 mg Medrol az ami eltüntette a vért, amint csökkentettük, visszatért. A lányom 14 és 14,5 kg körül mozog.
De õ már 2 éve szedi ezeket a gyógyszereket, gondolom kell egy kis idõ, mire hatnak is.
A Te lányod mióta szedi õket? Hova jártok dokihoz? Lehet, hogy már találkoztunk személyesen is valamelyik váróban:)
Mi Gyõrbe és Bp-re járunk az 1. sz. Gyermekklinikára. Gondolom a Te lányodat is Pesten tükrözték. Mi is akkor kerültünk oda elõször.
De ha kérdésed van nyugodtan tedd fel, hát ha tudunk segíteni. Rajtam kívül vannak itt (sajnos) sokkal tapasztaltabb anyukák is.

Nincs jelen

#268 2012-01-14 16:08

picilány
Tag

Szia Enikõ!
Nagyon kedves vagy hogy ilyen gyorsan válaszoltál.
Anna kb 1 hónapja szadi a gyógyszereket,jelenleg 16 mg Medrolnál tart de sajnos még mindig nem tûnt el a vér,igaz a széklete ritkult és az étvágya javult.Most 12.5 kg szegényke elég vékony de azt mondta az orvos ez is  javulni fog és hízni is fog ha jobb állapotba kerül.
A Te kislányod tud oviba járni vagy szabad Neki? Ti mennyi ideig szedtétek a Medrolt egyhuzamban mert nekünk az orvos azt mondta hogy 2 hónapnál tovább ilyen pici gyerek nem kaphatja?
Válaszodat köszönöm
További szép napot:)

Nincs jelen

#269 2012-01-15 08:13

Enikõ
Tag

Szia Picilány!

Hát mi sokszor sokáig szedtük a Medrolt, mindig tovább mint 2 hónap. Mert amint abbahagyta, rá pár napra jelentkezett a vér. A leépítés is mindig 2mg/hét zajlik, majdnem az 2 hónap mire elhagyja a gyógyszert.
A lányomat beutalták csontsûrûség vizsgálatra, ott kiderült hogy az értékei még pont az alsó határon vannak. Ezért kell a Medroltol megszabadulni. Mivel más lehetõség nem volt megpróbáltuk a biológiai terápiát, amit külön kellett kérvényezni az OEP-tõl, mivel 6 éves kor alatt nem támogatják. De sikerült, így ezen a héten megkapta az elsõ adag infúzióját. Reméljük hatásos lesz , és el tudjuk hagyni a szteroidot.
Oviba már egy éve jár. Szóltunk, hogy miket nem ehet, és ezeket megpróbálják kerülni. Az elején betegesebb volt, de hát ez másnál is így van. Most már csak a tejet, babot, kukoricát, káposztát, szilvát, kivit és a fûszeres hagymás ételeket próbáljuk elkerülni. De szól is, és kiveszi a tányérjából amit nem szabad neki. Csokiból étet szokott enni, joghurtot, kemény sajtot eszik.
Visszatérve az ovira, nekünk senki nem mondta, hogy nem szabad. De mi nem is kérdeztük. Szeret oda járni. Igaz a tesójával még itthon vagyok, de sokkal könnyebb így. Elég ha hétvégén és este vannak együtt. Néha eltelik 10 perc is, hogy nem vesznek össze valamin :)
De õsztõl megyek vissza dolgozni, tehát a kisebbik is megy oviba.
Te otthon vagy a lányoddal? Már járt oviba mikor kiderült a betegsége?
Az elején nálunk,(akkor 2 éves se volt még) kizárólagos tápszer diétával próbálkoztunk, de nem változott semmi, illetve nem volt hajlandó megenni. (Neocate, Modulen IBD) Nektek nem ajánlották valamelyiket? Az lehet, hogy segítené a súlynövekedést.
Hirtelen ennyit tudtam írni. Remélem azért segítettem egy kicsit.

Nincs jelen

#270 2012-01-15 12:57

aiolosz
Tag

Off
Enikõ, Nem tudom elég plasztikusan kifejezni a köszönetemet azért, amilyen segítséget nyújtasz hasonló cipõben járó társaidnak. Én annyit tehetek, hogy lehetõvé teszem, hogy ez a topic mindig is kiemelt helyen legyen...ja és porshe nehogy Téged kifelejtselek...hála Nektek és maximális tiszteletem...
on

Nincs jelen

#271 2012-01-15 14:58

picilány
Tag

Szia Enikõ!
Köszönöm hogy leírtad a tapasztalataidat,nekünk ez sokat segít mert még nagyon az elején vagyunk a dolognak és ez az egész betegség meg a velejárói nagyon rémisztõek tudnak lenni.
Bízom benne hogy azért Annának segít majd a Medrol bár ma éjszaka is 3szor volt Wc-n és minben volt vér.
Diétát mi is próbálunk tartani bár az orvos konkrétan nem tilt semmi csak mindig azt javasolja hogy egye a lány azt amit megkíván.A tápszerekrõl még nem hallottam de ha megyünk kontrollra akkor rákérdezek mert nagyon jó lenne néhány kg plusz.
Annának egy 7 éves bátyja van és hát mi is ünnepnapnak tartjuk azt ha 20 perc alatt egy vita sem volt közöttük :) igaz most hogy sokszor volt rosszabbul Anna igy a viták száma is csökkent.
Mi az ovit még elkezdtük szeptemberben de szinte alig volt ott mert mindig elkapott valamit és az állapota is egyre gyengült. Szerinted most hogy szedi a gyógyszereket és már valamivel jobb a erõnléte elengedhetem az oviba?
Ti szedtek valamilyen immunerõsítõt? Nektek melyik vált be mert mi egy csomót kipróbáltunk de szinte mind okoz valamilyen panaszt.
Remélem sikeres lesz Nektek a biológiai terápia :) (tudnál majd írni errõl egy kicsit bõvebben,mert sajnos én ezt egyáltalán nem ismerem)
További szép napot:)

Nincs jelen

#272 2012-01-15 17:49

Enikõ
Tag

Szia Picilány!

Nekünk nem javasolták az immunerõsítõket az Imurán miatt. Egy valamit próbáltunk , de nem vettem észre semmilyen hatást, ez az Immunotrofina nevû készítmény volt.
A biológiai terápia, ha jól tudom, az utolsó gyógyszeres kezelés ami jelenleg elérhetõ. Ha ez sem lesz sikeres, akkor kell majd jól elgondolkodni, hogy mi legyen. Bõvebben itt az oldalon is olvashatsz róla (IBD gyógyszerek), illetve a fórumon a Remicade/Humira topic foglalkozik vele. Én is szoktam olvasni. Van akinek beválik, másoknak ez sem:(
Az ovit inkább a dokitoktól kérdezd meg.És az sem mindegy mennyire segítõkészek az óvónénik. Mi kis falusi oviba járunk így talán jobban odafigyelnek rá. Úgy tudom most csak a Kitti van problémás gyerek, tavaly még volt egy tejérzékeny kisgyerek is.
Ti hova jártok dokihoz? Volt már tükrözése a lányodnak? Mert nekünk akkortól lett ez a diagnózis.
Jobbulást a lányodnak!
Szia

Nincs jelen

#273 2012-01-16 12:07

picilány
Tag

Szia Enikõ!
Meg tudnád írni az e-mail címedet?
Elõre is köszi

Nincs jelen

#274 2012-01-16 14:24

aiolosz
Tag

picilány írta:

Szia Enikõ!
Meg tudnád írni az e-mail címedet?
Elõre is köszi

A "Ki kicsoda" topicban megtalálod.

Nincs jelen

#275 2012-01-16 21:07

porshe
Tag

Szia Picilány!
Küldtem privit!

Kiváncsi lennék anyukák a válaszotokra!
Nálatok a gyerkõc megkapta az összes oltását? Nórinak kettõ kimaradt. Igaz még van idõnk a suliig, de azt olvastam, hogy ha nincs meg az összes oltása nem mehet suliba.
Van valakinek ezzel kapcsolatban infója?
Viszont amíg imurant szed valaki nem kaphatja meg az oltásokat.

Valakinek tapasztalata?

Üdv: Porshe

Nincs jelen

#276 2012-01-18 17:01

furberries
Tag

Szia Porsche!
(elõbb elég hosszan írtam több anyukának, de elszállt, így ha mégis megjelenik, bocs hogy ismétlem magam)
Az én lányomnál óvoda kiscsoportjában kezdõdött az IBD és az elsõ ovis évbõl összesen 3 hónapot járt, amikor újra mehetett volna bárányhimlõ járvány volt, de mivel még mindig komoly adagban kapta a Medrolt és már az Imurant is elkezdte szedni, nem mehetett oviba csak következõ õsszel. Én a Szt.László kórházban kértem egyéni oltási tervet a részére. Elég nehéz idõpontot kapni, de részletesen meg tudod beszélni a doktornõvel a témát. Nekem elõször azt mondták, hogy szteroidmentes és lehetõleg Imuran mentes idõszakra kell idõzíteni az oltásokat, de mivel mondtam, hogy az utóbbi valószínûleg soha nem lesz nálunk, így abban maradtunk, hogy ha leáll a szteroid akkor megkezdhetõ az oltások beadása. Valamelyiket kétszer kellett ismételni. Ettõl függetlenül a bárányhimlõt így is elkaphatja és akkor elég nagy dózisú Telvirant kellene kapnia. Egyik oltás után sem volt semmi probléma. Az influenza oltást is beadatom minden évben.
Azóta már suliba járunk és sehol senki nem kérdezte, hogy minden oltás megvan-e.
Remélem tudtam segíteni.
üdv.
Furberries

Nincs jelen

#277 2012-01-18 17:09

furberries
Tag

Szia Enikõ!
Bocsánat, nem jártam az oldalon egy ideje és nem kaptam értesítést a fórumhozzászólásokról. Azóta talán már a második Remit is nemsokára kapja a kislányod... Õszintén remélem, hogy nálatok is jól beválik, mint nálunk. Már négy hónapja tünetmentes a kislányom, azelõtt soha nem volt ilyen nyugalmas idõszakunk. Az elsõ 8 hetes "szüneten" is túl vagyunk, most tartunk a második felénél és eddig minden szuper!
A kezelés után a lányom már másnap megy suliba. Csak azt a kötelezõ 2 órás megfigyelési idõt kell csak letöltenünk a kórházban, de úgy látom az szükséges is, mert kicsit kótyagos utána.
Talán éppen mostanában álltok le a Medrollal. Minden jót nektek!!!
üdv.
Furberries

Nincs jelen

#278 2012-01-18 17:28

furberries
Tag

Szia Picilány!
Én Omega 3 készítményt fogok adni a kislányomnak, mert bár tünetmentes a Remicade-nek köszönhetõen, én is állandóan kutatom hogy milyen jótékony hatású táplálékkiegészítõt adhatnék neki (ami nem feltétlenül ellentétes az Imuran szedésének hatásával).  A Béres Omega 3 -ról egy anyukától hallottam, akiknél nagyon bevált, felnõtt adagban szedve. Állítólag sokkal nagyobb dózisban javasolt kapniuk az omega 3 zsírsavakat, mint a sima gyerekeknek szánt  készítményekben van.

Kiscsoportos ovis korában a lányomnál is sok-sok véres hasmenéssel kezdõdött az IBD és rengeteg Medrollal, aztán minden egyéb gyógyszert, kúpot, klizmát, stb. is végigpróbáltunk a következõ két évben. A biológiai kezelés hozta el a tartós tünetmentességet, elõtte maximum 1-2 hónap telt el gond nélkül.
Nagyon sok jót kívánok nektek, mielõbbi javulást kislányodnak!
üdv.
Furberries

Nincs jelen

#279 2012-01-19 13:25

picilány
Tag

Szia Furberries!
Köszönöm a tanácsot. Kipróbáljuk és majd beszámolok a hatásról.
Jó látni hogy ilyen jól van a kislányod remélem sokáig így is marad.
Szép napot:picilány

Nincs jelen

#280 2012-01-31 17:48

Ádám 15
Tag

Mindenkinek tünetmentes napot kívánok! Nekem a kisfiam Cu-s,még nem volt tíz éves amikor 5 hónapos görcsölés és rengeteg hasmenéses állapot után kiderült a betegsége.Ez 2006 májusában volt.Steriod volt már 3X sajnos nagyon sokat hízott,most salofalk 500-ast 3x2 protexin ibs,centrum,gastronax,boskopán,nospa a gyógyszerei.Nagyon nehéz,sokszor görcsöl és a wc  az kb.4 naponta ,de van ,hogy sokkal több.Lelkiekben elég nehéz:sokat hiányzik az iskolából,magántanuló.November óta nincs jól ,neki a délelötök a nehezek,délutánra kivécézi magát aztán jobban van.

Nincs jelen

#281 2012-01-31 18:49

furberries
Tag

Kedves "Ádám 15"!
A fiadnak a Gastroanax hozott valamelyest javulást, mert én a lányomnak 5 hónapig adtam - bár ebbõl egy hónap nagyon lassú hozzászoktatás volt, negyed, majd fél kapszula - aztán abbahagytuk, mert  ugyanúgy elõjött egy aktív szakasz, mint elõtte. A többi gyógygomba-kivonat közül még a Vitanaxot ajánlották, de azt már nem próbáltuk ki.
üdv.
Furberries

Nincs jelen

#282 2012-02-01 04:54

Ádám 15
Tag

Kedves Furberries! Határozottan hiszek a gastronaxban! 4éve szedjük eleinte napi 2-öt aztán napi 1-et .2006-ban derült ki a colitis ulserosa májusban és szeptember elején Shönen-henochin porpula ./ remélem nem ismerös/ borzasztó fájdalmas! Folyamatós korház,ilyenkor nem tudott járni.2008.nyarán láttam a tv.-ben a gyógygombákrol egy mûsort ekkor rendelttem meg.Soha egy Profeszor sehol nem mondtta ,hogy ellenzi! Hidd el voltunk elég helyen már kórházban! A kezelõ orvosunk is jóváhagyta! Igaz inkább tudomásul vették.Igen azóta nagyon enyhe formába jelenkezik a Shönheres tünetei! Nekünk ez nagy halladás! Colisise nyáron nagyábol rendben van,Mivel igencsak szorongó iskolai idöszakban sokkal rosszabba!Csodás gyógyulásrol sajna nem tudok írni-de mivel enyhébbek a tünetei,mi szedjük! természetesen a gyógyszereivel közösen!Tünetmentes szép napot kívánok! Ma megyünk vízsgálatra.Nagyon izgulok mert Imurán szóba került.

Nincs jelen

#283 2012-02-01 05:53

furberries
Tag

Szia! Én is a tv-bõl hallottam elõször a termékrõl, olyan 70% körülinek becsülték a colitis ulcerosánál a hatását, aminek nagyon megörültem. Miután elküldtem az elõzõ hozzászólásomat, azonnal bevillant, hogy nem jól írtam, már a VitanaxPX4-et is szedte a lányom a Gastroanax mellé, amikor a Flavogenin pro is bejött volna a képbe a Vitanax mellett vagy helyette, ekkor hitelét vesztette nálam, persze legfõképp azért mert a véres hasmenés ugyanúgy elõjött és ugyanolyan intenzív volt. Mivel akkor még csak 4 éves volt, nem is igen mert a gyártó a napi 1 kapszulánál többet ajánlani, mert nincs sok tapasztalat ilyen kicsiknél., Hát sajnos mi a 30%-ba estünk. Azóta is próbálom megtalálni mi az az étrend kiegészítõ ami jó lehet. Nálunk az Imuran 3 éve megvan, most már a maximum adagban, de semmilyen mellékhatása nincs szerencsére, bár épp elég önmagában...  Minden jót a vizsgálatokhoz! üdv.

Nincs jelen

#284 2012-02-01 06:11

furberries
Tag

Sziasztok!
Ha minden igaz, februárban a Heim Pálban a felnõtt IBD klubban Dr.Kovács Ágota fog elõadást tartani a legújabb kutatási eredményekrõl!
Szép napot mindenkinek!
üdv.
Furberries

Nincs jelen

#285 2012-03-03 05:29

Ádám 15
Tag

Szia furberries! Az imuránt szednie kell fiamnak:2x 50mg.-ot,idáig semmi mellékhatás..akkor remélem beválik? A budenafalktól görcsölrt a lába 1x azota se! Most jól van! Hallotál már az U-vitaminról? Én megkérdezttem a Fõorvos Asszonyunkat lehet -e? igent mondott,de azt nem tudom kicsike eheti e? Most rendeltem meg a drogériába,mert a patika nem tudja nálunk beszerezni,ez kb.2 ezer forint és havi adag,ugy negyed vagy fél évente kell kúrát csinálni.üdv:Ádám anyukája

Nincs jelen

#286 2012-03-04 15:47

furberries
Tag

Szia Ádám Anyukája!

Köszönöm az információt. Most amit olvastam róla, valóban nagyon jókat írnak. Milyen gyártó terméke az U vitamin amit rendeltél? Én az egészségguru oldalon találtam, az 300mg-os
Köszönöm.
üdv.
furberries

Nincs jelen

#287 2012-03-08 20:47

Alexa Anyú
Tag

Sziasztok!

Én egy 4 éves (98cm 14,kg )chron-os és Immunglobin hiányos( Intratect 7.5mg havonta)  kislány anyukája vagyok.

Mi mi történetünk se túl egyszerû.

Kb fél éve kezdõdött lányomnál a véres laza széklet, az elején azt mondták laktóz allergia.Diéta mellet is vissza tértek a véres székletek. Több széklet vizsgálat ( de vért sose néztek ).Majd 2011. nov. 20. a gyerek begörcsölt mozdulni nem tudott és mindent kihányt. Gyors telefon Heim Pál Kh. (ide járunk gastrora) közlik vigyem a Lászlóba na ne nem fertõzõ hónapok óta véres a széklete. Ezt az éjszakát átvészeltük itthon. Reggel irány a H.P.kh. Az ügyeletes orvos kikérdez míg a nõvérek infúzióra kötik a gyereket  majd közli ha az a baja a gyereknek amire gondol kössem fel a gatyám. (hát Kösz).
Majd vizsgálatok.
UH. negatív ill enyhe máj meg nagyobbodás
Vér. Nem túl jó, gyulladás, vas hiány, máj enzim magas.
Majd alsó felsõ endoscop: gyulladt fekélyes Bauhin billentyû, enyhe rectalis gyulladás, gyógyuló fissura ani.
Szõvettan:negatív

Akkor mi baja a gyereknek?

Hát jött a kapszulás endoscop. Végre siker meg van a vérzés forrás vékonybél gyulladás fekélyekkel és kitülemkedésekkel. Kimondta az orvos hogy ez bizony Chron, de még menni kell MRI-re mert nem tetszik neki a kitülemkedések.

Gyógyszert még nem kaptuk meg mert megy az egyeszeztetés.
Laktóz érzékenysége van így diétázik.

Nem tudom mire számíthatunk de nagyon jó titeket olvasni.

Bocs hogy ennyit írtam de senkit nem ismerek a környezetembe aki Chron-os lenne.

MINDENKINEK TÜNETMENTES NAPOKAT KÍVÁNOK!

Nincs jelen

#288 2012-03-08 21:21

furberries
Tag

Szia Alexa Anyu!

Most hogy van a kislányod? Már otthon vagytok, vagy még a kórházban várjátok a gyógyszer egyeztetést?
Megkérdezhetem,hogy a kapszulás endoszkóppal csak a vékonybél szakaszt rögzítik, vagy a vastagbél állapotát is?

Jobbulást és mielõbbi ovi folytatást kívánok a kislányodnak! :-)  - nálunk annak idején sokat segített lelkileg, hogy a több hónapos kényszerszünet után újra oviba járhatott.

üdv.
furberries

Nincs jelen

#289 2012-03-08 21:42

Alexa Anyú
Tag

Kedves Furberries!

Most viszonylag jól van a véres székletei meg vannak még de most már elkezdet enni. A héten kezdtük az ovit 3 hónap kihagyás után. de csak délelõtt mert nem akarom terhelni. Én meg kérdeztem az orvost és azt mondta ha nincs nagy járvány mehet.
23-án lesz a MRI-e . Nektek volt?

A kapszulás endoscop pont azért jó mert a gyomortól végig 8órán keresztül fotóz Kb 86000 db képet. Nekünk ez volt az utolsó reményünk a vérzés megtalására mert a sima endoscoppal nem jutottak el odáig.

Nekünk altatásba rakták le mert nem tudta lenyelni, mitõl féltem egy kicsit mert amikor utoljára altatták kb 2hónapja tiszta ödéma lett az arca.  Az altató orvos az mondta valószínû hogy latex allergia.( na kösz) És aztán tényleg az volt mert most nem lett semmi baja.

Mi a Heim Pálba járunk a Dr. Nagy Anikóhoz nagyon jó orvos és alapos. A nagy lányommal  már több mint 10 éve járunk hozzá mindenféle allergiák és GOR miatt. Nagyon szeretjük.

És Ti hogy vagytok bevált a biológiai kezelés?

Nincs jelen

#290 2012-03-08 21:43

Alexa Anyú
Tag

Kedves Furberries!

Most viszonylag jól van a véres székletei meg vannak még de most már elkezdet enni. A héten kezdtük az ovit 3 hónap kihagyás után. de csak délelõtt mert nem akarom terhelni. Én meg kérdeztem az orvost és azt mondta ha nincs nagy járvány mehet.
23-án lesz a MRI-e . Nektek volt?

A kapszulás endoscop pont azért jó mert a gyomortól végig 8órán keresztül fotóz Kb 86000 db képet. Nekünk ez volt az utolsó reményünk a vérzés megtalására mert a sima endoscoppal nem jutottak el odáig.

Nekünk altatásba rakták le mert nem tudta lenyelni, mitõl féltem egy kicsit mert amikor utoljára altatták kb 2hónapja tiszta ödéma lett az arca.  Az altató orvos az mondta valószínû hogy latex allergia.( na kösz) És aztán tényleg az volt mert most nem lett semmi baja.

Mi a Heim Pálba járunk a Dr. Nagy Anikóhoz nagyon jó orvos és alapos. A nagy lányommal  már több mint 10 éve járunk hozzá mindenféle allergiák és GOR miatt. Nagyon szeretjük.

És Ti hogy vagytok bevált a biológiai kezelés?

Nincs jelen

#291 2012-03-09 07:56

Enikõ
Tag

Sziasztok!

Hasmenésre ti mit szoktatok adni a gyerekeknek? Nekünk a Smecta-t mondták, de az nem sokat ér. Mit lehetne még használni?
Sajnos megint ott tartunk, hogy nincs jól a leány. A Remicade valamit számít, de még nem az igazi. Amikor megkapja akkor egy pár napig jobban van, van étvágya napi egy széklet. De szép lassan beindul a hasmenés és étvágytalan is lesz. Jó lenne legalább a székletét megfogni, mert így lassan elfogy a lány.

Étvágynövelõ szert nem tudnátok ajánlani? A Béres csepp-et nem lehet adni ugye? (Imurán mellett)

Alexa Anyú!

Úgy néz ki hasonlítanak a lányaink, a Kitti is 98-99 cm és lassan megint csak 14 kg, pedig volt már majdnem 15 kg is.
Lassan Õ lesz az oviban a legkisebb :(
De a védõnõ azt mondta még nem kórosan sovány. Mindent próbálunk, hogy egyen egy kicsit, de nehéz meggyõzni.
Az jó, ha nálatok már megjött az étvágya. A gyógyszerektõl pedig biztos elmúlik majd a vér is.
Biztosan olvastad itt a fórumon, hogy a gyógyszerek segítenek a gyerekeknek a tünetek megszüntetésében. Csak 1-2 kivétel van. Na az én lányom az egyik. Nem tudunk megszabadulni a szteroidtól.
De várjuk hátha  az Imurán is aktiválja magát egyszer.
Kitartás, és biztosan egyre jobban lesz a lányod is.

Enikõ

Nincs jelen

#292 2012-03-09 10:01

Ádám 15
Tag

Szia Enikõ! Igaz az én fiacskám már 15 éves 6 éve beteg.Rengetegszer küzdünk hasmenéssel,most nagyon jól alakulnak a dolgok! Kicsikéd nem kap tápot? Szerintem  ez is sokkat segít ,igaz nálunk ugy volt,hogy amit a Fõdoki nénink ajálott 1-2 l.napi ívás ! Ez túl sok volt még jobban görcsölt + hasmenések tovább! Nagyon nehezen állt be 3dl vízbe 6 adagoló kanál ,hihetetlen 1-2 wc! Most a Modulen táphoz nem szükséges a vitaminók potlása-mert ebben van minden! Kovács Ágota elõadását szoktad nézni? én ámulva hallgatom nagyon sokmindent tõle hallottam elõszõr!Hasmenésre protexin ibs kapott,mert kimondottan hasfogót bélbetegeknek ugye tilós!

Nincs jelen

#293 2012-03-09 10:05

Alexa Anyú
Tag

kedves Enikõ!

Nekünk is mindig azt mondják, hogy nem sovány de az a gyerek aki 1 évesen volt 13kg az 4 évesen 14kg -.osan igen is sovány. Nekünk  csak 2-3 naponta  van kakink ami legtöbbször hígabb és aznap 2-3x. Valószínû hogy ezért is kell MRI-re menni mert a kitülemkedései okozhatják ezt.

Én a gyógyszertárba kapható hipp-es gyümi levet veszem ami kimondottan hasmenésre van az bevált nálunk.
Az étvágya nálunk is attól függ hogy épp milyen állapotba van mert ha rosszabb akkor nem eszik mert görcsöl.
Tegnap pont ilyen napja volt fájta a hassa és nem evett semmit majd ma kiderül a kakiból a helyzet.

Nem tudom ti hogy bírjátok ezt de én sokszor este altatás után kiakadok hogy miért kell egy ekkora gyereknek ennyit szenvedni és mikor lesz már ennek vége.

Mi ráadásul még havonta járunk az immunológiára infúzióra ami után 2 napig szenved fejfájás, hányás miatt. így kevesebbet jár oviba is.

Enikõ! Remélem sikerül valami hasfogót találnod ami segít.

Szép napot mindenkinek!

Nincs jelen

#294 2012-03-09 10:32

Enikõ
Tag

Szia Ádám 15!

Sajnos a tápszereket nem hajlandó megenni. A Modulent is próbáltuk, de egyszerûen utálja. A Neocate-tel is ez volt a helyzet. Ensure-t sikerült 3 hónapig itatni vele, de a végén már kihányta annyira nem akarta meginni.
Az a baj, hogy tudja hogy tápszer, mivel tejet nem ihat, ezért csak azért sem issza meg. Okos kislány, és nagyon akaratos és hisztis is. Remélem ha nagyobb lesz sikerül tápszerrel is etetni egy kicsit, mert így a vitaminokkal nem áll túl jól. Almát enne szívesen, de azt is viszontlátom a következõ székletében mindig. Banánról, ami kicsit megfogná, hallani sem akar. De most sikerült megetetni vele 1 kocka étcsokit. :)
Örülök, hogy a te fiad hajlandó meginni a Modulent. Remélem egyszer az én lányom is felnõ a feladathoz.

Enikõ

Nincs jelen

#295 2012-03-09 10:49

Enikõ
Tag

Szia Alexa Anyú!

Hát az én lányom 1 évesen még 9 kg sem volt. 2 évesen lett kicsit több, mint 12 kg. 3 évesen 12,5 kg. nálunk a 14 kg is jónak számít. De hát mi már születése óta küzdünk ezzel a betegséggel, csak nem tudtunk róla.
Amint kaptok gyógyszert és hatni fog, biztos nõni fog a súlya is.
Nálunk, ha fáj a hasa akkor nem sokára szaladni kell a wc-re, és hasmenése van. Ha nincs hasfájás akkor a széklete is nagyjából rendben van.
Ezt a HIPP-es gyümilevet mi is kipróbáljuk, hátha bejön Neki is.

A kislányodnál is nyálkás a széklete, ha gond van?

Sajnos mikor kórházakban járunk, látunk sokkal betegebb gyerekeket. Ilyenkor örülök, hogy  "csak" ez a baja.
A vége pedig az lesz, hogy találunk valamit amitõl tünetmentes lesz, és boldogan élünk. :)

Enikõ

Nincs jelen

#296 2012-03-09 11:08

Ádám 15
Tag

Kedves Enikõ! Sajnálom,hogy nem isza meg kicsilánykád a tápot-hidd el nem volt nálunk se egyszerû ám! Az én fiamnak is annyit "könyörgök...iddmár meg kisfiam"...ugy láttom... sajnos minden évben egyre jobban utálja hogy beteg4 befogja az orrát és ugy tudja meginni,mert mindentöl hányingere van aminek nem szereti a szagát! nagyon finnyás,sajnos nem mindig hiszi el az õ éreke,talán ha már nem lesz kamasz? szia.

Nincs jelen

#297 2012-03-09 12:15

Marthuska
Tag

Kedves Alexa Anyú! Minden együttérzésem a Tiéd, hogy ennyi szenvedésen kellett keresztülmenned! De, mindenképp bízni kell abban, miután megszületett a diagnózis, hogy gyógyszerekkel kezelni tudják, és mielõbb erõsödni fog a Te kislányod is ! A colonoscópia és az endoszkópia során vett szövettanról annyit szeretnék mondani, hogy igen gyakran mutat negatív eredményt. Valószínüleg azért mert Crohn betegségben egészséges és gyulladt bélszakaszok váltogatják egymást, és nem mindig könnyû kimutatni a bélgyulladást, akkorsem, ha jelen van. Szerencse, hogy megnézték kapszulás endoscóppal is, bár hallottam hírét, hogy igen nehéz lenyelni (fõleg egy gyereknek!), ebben az esetben jól jött az altatás, és figyelembe vették a kislányod allergiáját is. Kíváncsi leszek az MRI eredményre!

Kedves Enikõ! Nem csodálom ha a kislányod nem hajlandó meginni az IBD modulent! Én már rég kinõttem a gyerekkorból, de nem repesek az ízétõl. De, semmiképp sem szabad feladni a próbálkozást!

Mindenkinek sok türelmet, kitartást kívánok, és legfõképpen bizakodást abban, ha nem is sikerül mindig elérni a tökéletes tünetmentességet, hogy a nehéz idõszakok után, mindig egy sokkal jobb idõszak következik!

Nincs jelen

#298 2012-03-09 12:41

Alexa Anyú
Tag

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a biztatást!

Enikõ nekünk nyálkás véres és néha egészen világos homok színû!

A legrosszabb az amikor szegény úgy nézki mint egy 9 hónapos terhes és a fájdalom se kíméli ilyenkor. És én meg csak nézem és nem tudok mit csinálni.

Alexa 1 éves koráig szopizott addig nem is volt gond a vegyes táplálással kezdõdtek a gondok.

Kb 2 évessen 1x nagyon begörcsölt a zöldborsótól akkor azt mondták laktóz allergia. Szerintem ekkor kezdõdött minden. Mivel nem volt hasmenése de véres széklete igen ezért azt mondták,hogy biztos nehezen kakil és azért véres. Mi azóta kerestük a megoldást.

Martuhuska!
Mindenképp megírom az eredményt!

Nincs jelen

#299 2012-03-09 15:32

Enikõ
Tag

Szia Alexa Anyú!

Az a HIPP-es gyümölcslé, az pontosan melyik? Mert néztem a honlapjukon, de rengeteg féle van. nektek melyik vált be?

Enikõ

Nincs jelen

#300 2012-03-09 17:08

Alexa Anyú
Tag

Szia Enikõ!

HIPP ORS 200

itt megtalálod: http://www.hipp.hu/hipp/termekek/reszle … tapszerek/

Marianna