#5351 2011-11-17 18:40

Csurki
Kitiltva
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Engem is megoperáltak crohnnal.
Én is ittam Ensuret. Amig nem találkoztam ezerszer jobbal.
Azért fogyasztottam az Ensuret mert akkor még nem hallottam arról amit megosztpttam már másokkal is. Tudnotok kell hogy nincs csodaszer, de van valami amivel sosem fogok senkivel vitatkozni.
Én  a vitamin készítményeket  sosem vettem, csak azt amit természetes anyagból volt.
Ezek a vitaminbõl készült termékek nem arra hivatottak, hogy a beteg szevezetet megkorrigálja, meggyógyítsa.
Ezek csak szinten tartják az embert és amikor beteg lesz akkor egymás után a rendszer összedõl.
Ez egy tévhit, hogy az segít. nagyon sok vitamint a szevezet állít elõ . Az az igazság , hogy amióta szegényes a táplálék lánc azóta van, hogy a táplálék kiegészítõket kitalálták ezért jó ha fogyasztjuk. 
Amit én alkalmazok csak annak fog ez kelleni aki megfoglya érteni, hogy segíteni kell a testünket és nem manipulálni.
Se a gyógyszer nem tudja megygyógyítani a betgséget se a vitamin. megkell értenetek, hogy a  betegség bennünk van és amit megeszünk azzá válunk.
Elöbb a testünknek kell elérni azt hogy leküzdje a betegséget.
Sajnos én tisztába vagyok azzal, hogy az immunerõsítõ gyógyszerek csak stimulálják a szervezetet. mert én olvastam nagyon sok helyen, hogy az orvosok se tudják a crohnt, meggyógyítani.
Akkor vettem kezembe a sorsomat és kutattam az okát, miért vagyok beteg.
megtaláltam amit a következõ oldalon nyilvánosságra hozok.

Nincs jelen

#5352 2011-11-17 21:50

Jane
Tag

Kedves Chrissy! Csodát természetesen senki ne várjon a tápszertõl, de talán segíthet ilyen esetben, mikor egyébként sincs étvágya az embernek és a folyamatos hasmenés is gyengíti.
Szerintem sokkal rosszabb, ha teljesen legyengülsz.
Az állandó rosszullétek, hasmenés, görcsök kellõképp leveszik az embert lelkileg is... ez mondhatni "természetes" reakció, és szerintem itt mindenkinek ismerõs lehet.
A Pentasát én is szedem, kb 6 éve, de többnyire szinten tartás céljából szokták szedetni, aktív crohn esetében ez kevés lehet...
A "nehezen feldolgozás"... ezzel is találkoztunk mindannyian szerintem :(... nekem az segített, hogy ilyen téren is orvosi segítséget kértem...ezt nem kell szégyellni, ez nem egy nátha, ami elmúlik majd... Jobb, ha az ember megpróbál szembenézni vele (magával) és kutatni, mik azok a lelki tényezõk, amik miatt rosszabbodhat az állapota...Bár hivatalosan nem támasztották alá, hogy csupán lelki dolgok miatt aktivizálódhat, de igazi okok nem szerepelnek sehol. Minden szervezet más, ilyen értelemben a betegség is egyénre szabott. Egy frissen diagnosztizált crohnos esetében ez az egész egy sokk.
A közérzetet zavaró állapotokat a lelki egyensúly erõsítése tudna enyhíteni szerintem, és a megfelelõ orvosi ellátás,valamint gyógyszerek...A közönyrõl pedig annyit, hogy rengetegszer találkozom egyéb rendelésen olyan orvosokkal, akik számára elsõre homályos, milyen betegségrõl van szó, látom az arckifejezésükön, hogy se kép, se hang, és az ügyelettel is megjártam így jó párszor...
Én is nagyon fáradt vagyok folyton, de tudom, hogy most küzd ezzel a szervezetem, tudom, hogy ez egy átmeneti állapot, igyekszem magam kímélni és a pozitív gondolatokat erõsíteni magamban. :) Nagyon-nagyon nehéz, tudom... 8 éve vagyok crohnos, szintén 23 éves :) Itt a fórumon próbálunk segíteni egymásnak, megosztani a gondolatokat, tapasztalatokat, nekem sokszor már ez is rengeteget javít a közérzetemen. Legalább érzem, hogy nem vagyok teljesen egyedül és sokan járunk hasonló cipõben. :)

Nincs jelen

#5353 2011-11-18 07:38

sibi
Tag

Jane, csak egyetérteni tudok minden egyes leírt szavaddal.
Chrissy, jót tehet neked, ha megfogadod. A betegség elején a pentasa valóban kevés lehet:( sõtt biztos). Szerintem nem vagy a megfelelõ dokinál. Keress másikat, olyat, akiben megbízol. Ez fontos. (Engem az elején az elsõ medrolos kezelés, aztán pentasával fenntartva kb 5 évre tünetmentessé tett, persze ez egyénfüggö lehet) Csak egy kis biztatásnak írtam.
Vigyázzatok magatokra lányok.

Nincs jelen

#5354 2011-11-18 13:37

Chrissy
Tag

Sziasztok!

Elõször is, köszönöm a kedves fogadtatást és a segítséget, igazán jól esik! :)
Szóval, beszéltem Édesanyámmal, lehetséges, hogy megpróbálom a tápszert, ebben a pillanatban az sem érdekel, hogy karácsony lesz, és mindenki csak eszik majd ezt és azt. Tavaly is elmaradt már ez nekem, valahol fáj, de meg kell békélnem vele. Pedig annyira szerettem enni...
Suzy, milyen ez a tápszer? Te ettél mellette? Tegnap óta szedek Zamtacot, régen, amikor kikészült a gyomrom, másfél évig szedtem, és végül is pozitív dolgot tapasztalok a készítménnyel kapcsolatban. Lehetséges, hogy sikerrel járok, és január körül már akár valamilyen szinten enni is tudok. Most megmondom õszintén, nagyon light-os ételeken élek, van, hogy ropin, kekszen. Piszkálnak érte rendesen, hogy mi lesz, ha nem megy be a táplálék, de nem értik, hogy nem megy. Fõként az evés után jelentkezõ erõs hányinger zavar, de mindenki mást mond, van, aki szerint a betegséggel jár, van, aki szerint pedig nem eszek rendesen, és összeszûkült a gyomrom (kizárt). A Daedalon nem vált be, a B6 gyengébb roham esetén hat, most a homeopátiás Cocculine tablettával próbálkozom. Amondó vagyok, az segített a legtöbbet, amikor úgy volt. Tegnap írtak Cerucal-t, arról van valami tapasztalatotok, szedjem?
Érdekes módon, kezdeti stádiumban vagyok az ileum-szakaszban. Elvileg nem kell diétáznom.
Kedves Jane, Neked is köszönöm! Hét éve járok egy kedves, megbízható szakemberhez, szintén megdöbbent a dolgokon, és érzem, hogy próbál segíteni, de valahogy senki sem boldogul. Persze, ez szerintem természetes reakció, hiszen teljesen életvidám voltam, épp, mikor helyrejöttek a dolgok, akkor kezdõdött a hanyatlás. Igazából nem tudom megítélni, mennyire lehet erõs ez a Crohn mert kezdeti stádiumról beszélnek. Valószínûleg ez tesz rá nekem egy lapáttal a leki dolgokra, most nem tudok hirtelen mást mondani, mert ugye iskolába már nem járok, és munkahelyen sem dolgoztam még. Persze, a négy fal közt néha megõrülök, mennék erre-arra, de a kellemetlen közérzetem miatt nem megy. Valahogyan meg kéne erõsödnöm. Ha ennek a tápszer, vagy valami kiegészítõ termék, vitamin a kulcsa, hát meglépem. Gyógygombáról valami vélemény esetleg, tapasztalat?
És igen, még az orvosok. Meséltem, hogy a valódi orvosom sebész-belgyógyász, aki a vizsgálatokat végezte. Rendesen, kedvesen állt hozzám, Salazyn-t adott, de attól erõs végtagfájdalmak kínoztak, nem tudtam kimenni wc-re. Ehelyett kaptam Pentasa-t, amelyet már másik orvos írt fel, mert az enyém nem volt ott, helyette hozzá hívtak be. De az a stílus...ahogyan közölte velem a szövettan eredményeit. Inkább tényleg nem részletezném. Eléggé mimóza vagyok alapból, és nem bírtam ki enyhe könnyek nélkül. Ha magamba fojtom, az még betegebbé tesz. Erre ezt a választ kaptam: "Ez a belgyógyászat, és nem a pszichiátria." Most erre mit tudtam volna mondani?!:( Továbbá Édesanyámat nem engedte beszélni, mert 23 éves vagyok, de abban az állapotban...elvileg a Családom is ebben él...szembe kell néznünk. És õ a fõorvos, a Crohn a szakterülete. Azért szörnyû hogy fiatal korod óta kell szembenézned ezzel a konkrét diagnózissal.:/ Majd segítünk egymásnak valahogy.
Tegnap megint egy másik orvoshoz hívtak be, mert a sürgõsségirõl odaküldtek, annyira szédültem, de megint el lettem küldve, hát ez ilyen... Sibi, lehet, hogy igazad van. Elképzelhetõ, hogy vagy vissza kéne találnom az eredeti orvosomhoz, de a másikat mondják, viszont ha valaki nem szimpatikus. Lehet, keresnem kéne valakit másik városban? Vajon meghallgatna valaki?:(
Olvasgattam, láttam, többen írtatok errõl a bizonyos Medrol-ról. Ez gyorsabban hatástalanítaná a gyulladást Szerintetek? Hát meglátjuk, mi lesz. De valóban nem szeretnék egész nap feküdni.
Kedves Csurki, Neked pedig köszönöm szépen az e-mail-t, majd felveszem Veled a kapcsolatot, és aki szeretné.:)

Továbbra is millió köszönet Mindenkinek, kitartást! Gyógyulgassunk!

Nincs jelen

#5355 2011-11-18 16:00

Andi4
Tag

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni 16 éves Crohn beteg fiam számára. Felírtak neki Nutridrinket de nem tudta szedni, hiába próbáltuk ki az összes ízét, hasfájás követte valamennyi próbálkozásunkat. Most kapott egy másik készítményt Resource Energy 2.0, de úgy néz ki ez is úgyanazt a hatást váltja ki. Azt szeretném megkérdezni nincs valami tipp hogyan, miképp lehetne elkerülni a fájásokat, esetleg valaki járt hasonló cipõben? Elõre is köszönöm!

Nincs jelen

#5356 2011-11-18 16:47

Tim72
Tag

Szia Andi4!

Ahogy látom, ezek mind azonnal iható pici dobozos tápszerek. Nekem ezek nem váltak be, de tényleg nagyon különbözõ, hogy kinek, mi a jó. Emlékeim szerint ezeket pici kortyokban kell, többszöri nekifutásban meginni. Azaz hiába pici a doboz, de szépen, lassan, többszöri nekifutással, kortyolgatva igyátok. Ha ez nem jön be, akkor érdebes lenne tápszer porokkal próbálkozni. Ilyen lehet a most sláger IBD Modulein, vagy a Nutrison Powder. Ezeket vízzel lehet kikeverni, vagy ételek sürítésére is lehet használni. DE ezekhez is szoktatni kell a szervezetet, azaz szépen, fokozatosan kell barátkozni vele.
Egy kis olvasnivaló ezzel kapcsolatban:
https://www.doki.net/tarsasag/gygastroe … o_2009.pdf

http://www.nutricia.hu/?event=100309&id=2757

Ezekhez a tápszerekhez is OEP támogatás mellett juthatunk hozzá. Remélem sikerül megtalálnotok a megfelelõt, és szép, lassan rendezõdik minden! :)

Nincs jelen

#5357 2011-11-18 18:26

Andi4
Tag

Köszönöm Tim72!

Nincs jelen

#5358 2011-11-18 19:55

diatomaceous algae
Kitiltva

Kedves Andi4!

Valószínû hogy allergiás valamelyik összetevõjére: szójafehérjére vagy tejfehérjére.
Olyan tápszert kellene kipróbálnia amiben vagy csak szójafehérje vagy csak tejfehérje van.

Nekem a Modulen IBD okozott "csodálatos meglepetést" ez szinte csak tejfehérjét tartalmaz.

Nincs jelen

#5359 2011-11-18 20:33

diatomaceous algae
Kitiltva

"A Budenofalk tabletta tartalmaz szteroidot? Ha igen, akkor kell a Kálium."

Ez így nem igaz.

A fogamzásgátló tabletták is szteroidok, mégsem kell a szedésük miatt káliumot szedni.

A budezonid a metilprednizolonnál lényegesen gyengébb hatású.
A metilprednizolon felborítja a sejtek K-Na ciklusát, a budezonid erre nem képes.

De viszont! A budezonid ugyanolyan jól tudja gátolni a csontok kalcium felszívódását és felborítani a kalcium - foszfát egyensúlyt. Kalciumhiány alakul ki. Ez nem csak csontritkulást hanem IZOMGÖRCSÖT OKOZ!!!

BUDEZONID (tbl. Budenofalk) ESETÉN KALCIUM ÉS MAGNÉZIUMHIÁNY OKOZZA FÕKÉNT AZ IZOMGÖRCSÖT

1000 mg Ca tablettában ajánlott és hozzá 500 mg vagy 350 mg Magnézium
A Béres Calcium a legolcsóbb, RECEPTRE 738 Ft a 60 darabos (1 havi mennyiség)
Magnéziumból a patikai legolcsóbb a Béres Magnézium CSAK RECEPT nélkül lehet kapni, 1800 Ft 60 db (1 havi mennyiség).

Nincs jelen

#5360 2011-11-19 13:00

én
Tag

Kiegészíteném diatomaceous algae hozzászólását. Sajnos a crohn betegség egyik kísérõjelensége lehet a vesekõ, tehát a kalciummal óvatosan kell bánni illetve idõnként vízeletvizsgálatra, uh-ra illik menni, hogy kizárjuk azt. Sajnos azt kell írnom, hogy az 1000 mg kalcium tabletta szerintem napi szinten sok nekünk én például napi 1 citrokalcium 200-as tablettát szedek, ehhez járult hozzá mind a reumadokim, mind az urológusom, ugyanis nekem már okozott vesekövet a kalcium. Tehát tessék vele óvatósan és körültekintõen bánni.

Nincs jelen

#5361 2011-11-19 19:22

diatomaceous algae
Kitiltva

én hozzászólására válaszolva:

magnéziummal megfelelõ arányban együtt szedve nem okoz vesekövet

ezen kívül amit nem írtam:
én jelenleg mesalazint (Pentasa) szedek, és most nem szedek savszekréció gátlót sem (pantoprazol). Tehát nekem jók azok a tabletták melyekben magnézium-oxid ill. kalcium-karbonát van.

Viszont aki savszekréció gátlót szed annak inkább a Citrokalcium (kalcium-citrát) tablettát és magnézium-szulfátot ajánlanék. És mindenképpen savanyú uborkával vagy citromlés teával almalével kellene bevenni hogy legyen eléggé savas közeg hogy fel tudjanak szívódni.

Még amit kihagytam:
A kalcium legjobban D-vitaminnal együtt szedve szívódik fel.
Vitamin D3 FRESENIUS 1000 NE tablettát ajánlom, 250 Ft 30 szem ez 2 havi adag mert csak napi 1/2 (fél) tablettát kell bevenni.
A D3 vitamin pedig zsírokban és olajokban oldódik jól, és mivel a Crohn-betegek többsége telítetlen zsírsavhiánnyal küzd ezért érdemes olyan olajat választani ami nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavat, omega-3 zsírsavat fõként.
Erre a legjobb megoldás: FEKETECSALÁNMAG-OLAJ (PERILLA OLAJ) 200 ml = 1400 Ft / 2 havi adag kb.
Napi 1 tk. amikor a D-vitamin tablettát beveszed.
SOLIO gyártja. A Crohn-betegeknek ajánlott csodálatosan drága XYLAMIN (1 havi adag 18.000 Ft) is ezt az olajat tartalmazza legnagyobb mennyiségben.

Íme a SOLIO feketecsalánmag-olaj leírása:
A feketecsalán magjából hidegen sajtolt olaj 95%-a élelmiszer kiegészítõként, kapszulázva kerül a fogyasztókhoz. Az ázsiai konyhában a perilla olajjal fõznek is. Ezen túlmenõen vannak dietetikus gyógyszerek is, amelyeket anyagcsere zavarokra ajánlanak. Ezek viszonylag magas dózisban tartalmazzák az olajat. A szakirodalomban nagyon sokat foglalkoznak a belsõleges hatással, és sok elõnyös tulajdonságát taglalják: hatásos a szívinfarktus ismétlõdés, mellrák és végbélrák, reumás eredetû izületi gyulladás, végbélgyulladás, érelmeszesedés, valamint többféle autoimmun megbetegedés esetében, csökkenti a szívaritmiát, és a trombózis veszélyt, támogatja a sejtmegújulást. A vörösborban található fenolokkal, C-vitaminnal, vassal, stb. kombinálva különösen effektívnek tartják. Több helyen leírják kedvezõ hatását az Alzheimer-kóros betegekre vonatkozóan is. 60%-ban tartalmaz omega 3 telítetlen zsírsavat, emiatt fogyasztása a hal-olaj helyett is ajánlott.
(A link: http://solioetolaj.hu/olaj-reszletes/15 )

Szerkesztette: diatomaceous algae (2011-11-19 19:31)

Nincs jelen

#5362 2011-11-19 20:17

Jane
Tag

Kedves diatomaceous algae! Köszi az infot! A kalciumhiányról tudtam..  Calcichew-D3at szedem...a magnéziumhiány viszont esélyes...:S

Nincs jelen

#5363 2011-11-19 20:31

diatomaceous algae
Kitiltva

Jane,
olcsóbban jössz ki ha béres calciumot és fresenius d3 vitamint szednél! most pont kétszer annyit fizetsz érte a béreshez képest

Nincs jelen

#5364 2011-11-19 21:37

sibi
Tag

Diatomaceous algae, nincs kedved magyarosítani a neved? :) Na jó, ez csak vicc volt.
Köszi a hasznos infókat a vitaminokról, de mert te ilyen tájékozott vagy e téren, gondolom tanulod, vagy tanultad, kérdeznék tõled valamit, ami mostanában kissé aggaszt, hátha tudsz rá valami okosat. A probléma nem csak engem érint.
Az imurán szedés kezdetén, néhány hét után megugrott elõbb a jó, aztán rossz koleszterinem és úgy is maradt. A dokik a vállukat húzogatják, azt mondják, az a fontos, hogy tudjam szedni az imuránt, de én nem tudok nem foglalkozni vele. Van elég más bajom, nem kéne még egy.
Valami ötlet errõl?
Köszi elõre is.
Üdv sibi

Nincs jelen

#5365 2011-11-20 11:22

diatomaceous algae
Kitiltva

Szia sibi,

amit tudok:
a koleszterin a sejtek falát merevíti, ha kevés a sejtben akkor nem tud elég merevséget felvenni (nem tudom emberben ez mivel járhat); koleszterinbõl vannak a szteroid típusú hormonok is (nemi hormonok, kortikoszteroidok, stb.). Aki nem visz be túl sok koleszterint annak a szervezet építi fel kisebb vegyületekbõl hogy biztosítani tudja a szervezet jól mûködéséhez szükséges hormonmennyiséget és a lipidanyagcsere is rendben menjen. Epével távozik. Ha az epevezeték el van záródva/tömõdve akkor nem tud ürülni és magasabb lesz a szintje - akkor is ha kevés koleszterint viszel be táplálkozással.

Én arra gondolok hogy az Imuran valamelyik bomlásterméke akadályoz vagy megzavarhat olyan biokémiai folyamatot amiben a lipidanyagcsere folyik. Valahol az Imuran miatt defektet szenved a folyamat.

A lényeges hogy jó koleszterinbõl (HDL) sok legyen mert tud segíteni a rossz (LDL) lebontásában.

A megoldás? Én nem kezdenék el gyógyszert szedni, bár a ROSUVASTATIN még egy elég humánus megoldás, igen nagy támogatással kapható 995 Ft 1 havi adag. Ez egy a "rossz koleszterinszint" csökkentõ gyógyszerek közül.

Az ötlet: mostanában olajmániás vagyok, így kerestem olyan olajat ami serkenti az epetermelést:

Szezámmag ét- és saláta olaj

Jellegzetesen kellemes aromájú delikát olaj. Serkenti az epeképzõdést és az epehólyag kiürülését, jó hatással van az érelmeszesedési folyamatok lassítására, bõrápolásra és maszírozásra kiválóan alkalmas.
link:
http://solioetolaj.hu/olaj-reszletes/4

Szerkesztette: diatomaceous algae (2011-11-20 11:23)

Nincs jelen

#5366 2011-11-21 11:13

Andi4
Tag

Sziasztok!
Esetleg valakinek van valamilyen tapasztalata a Varga féle cseppkõgomba kivonattal kapcsolatban?
Köszi.

Nincs jelen

#5367 2011-11-21 16:51

diatomaceous algae
Kitiltva

Szia Andi 4!

Amit te leírtál az egy nagyon-nagyon jó probiotikum!
Én még nem próbáltam de van Crohn-os ismerõsöm, õ vízikefírgombát is használ :) Nagyon-nagyon oda van érte, gyorsabb és könnyebb az emésztése és elmúltak a bõrproblémái is.

Nincs jelen

#5368 2011-11-21 17:51

Frankie
Tag

Szia Andy4
Én szedtem 3 hónapig, meg masik 3-at is tõle. Semmi extra, közben rosszabb is lett:(

Nincs jelen

#5369 2011-11-26 08:49

csilla
Tag

Sziasztok! Szed valaki Celebrex-et? Nagyon drága gyógyszer /legalábbis nekem/ és kiderült nincs is rá szükségem. Valaki átvenné tõlem? Persze olcsóbban ahogy vettem.

Nincs jelen

#5370 2011-11-28 09:44

Mamo_
Tag

http://www.gazlap.hu/modules.php?name=N … mp;sid=227

Gyömbér, három napja iszom megfázásra és nagyon jó a a beleimre, próbálta már valaki?

Nincs jelen

#5371 2011-11-28 22:44

Frankie
Tag

Nálam a gyömbér inkabb rossz, mivel inkább puffaszt, és majd szetmennek a beleim tõle:(

Nincs jelen

#5372 2011-11-30 12:02

csucsuka
Tag

Sziasztok!

Próbálta már valaki a GASTROANAX nevû táplálék kiegészítõt.
Dr Varga Gábor készítmény napi 2x2 szemet ajánlottak szedni.
60 db van benne és 5380 Ft az ára
Mielõtt ezt a drága készítményt megrendelem magamnak ,
szeretném kikérni azoknak a véleményét akik már fogyasztották.

Üdv mindenkinek csucsuka

Nincs jelen

#5373 2011-11-30 12:41

szliva
Tag

sziasztok.

szeretném kérdezni,hogy ti ki tudjátok e váltani a salofalk 2mg végbélsuspenziót,valamelyik gyógyszertárban.én sajnos már 1-hónapja nem tudom kiváltani ,és már igen szükségem lenne rá.
mivel helyettesiteni nem lehet,én meg vidéki vagyok ,és csak egy recept miatt nem szeretnék most pestre utazni.sajnos javaslatom meg csak erre van:(
esetleg valaki tud arról,hogy a mávbol kipostázzák e a receptet?vagy ezt felejtsem el:(
szliva

Nincs jelen

#5374 2011-11-30 18:36

diatomaceous algae
Kitiltva

szliva:

- 2 mg-os szuszpenzió nincs, ez 2 g/30 ml (azaz 2000 mg),
- nincs helyettesítõje, csak olyan van ami ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, de nem ilyen koncentrációban,
- ha ott van szakorvosi rendelõ felirathatod szakorvossal a Pentasa v.szuszpenziót, de ez 6x hígabb mint a Salofalk
- ha Pesten vagy akkor érdemes a fehérvéri úti gyógyszertárba menni (egyik legnagyobb forgalmú), mindenbõl bõven szokott készletük lenni

Nincs jelen

#5375 2011-11-30 18:46

Mamo_
Tag

Szliva, én szívesen megérdeklõdöm, hogy rendelnek-e a gyógyszertárban vagy van-e éppen, írd meg mennyit irtak fel és megrendelem, eküldöm, ha elküldöd a receptet.

Nincs jelen

#5376 2011-11-30 18:47

Mamo_
Tag

Szliva, látom Balatonboglári vagy? Fél családom ott élt. Vagyis én is sokat voltam ott.

Nincs jelen

#5377 2011-11-30 21:12

Frankie
Tag

Csucsuka én szedtem több màs Varga féle bogyot, Gastroanaxot is, semmit nem vettem észre, egyre roszabb volt, mire elfogyott, lerobbantam:(

Nincs jelen

#5378 2011-12-01 08:33

szliva
Tag

szia dus!

köszönöm,ha megérdeklödöd van e raktáron,mert megrendelni nekem is megrendelték,de egy honapja nem küldik sajnos,mert most úgy látszik ez a hiánycikk.komolyan nem értem ezt a gyógyszergyárat,múltkor a salofalk gyógyszerem volt hiánycikk,máskor az imurán.
tehát,ha van raktáron a gyógyszertáradban rajtam,csak az segit,a megrendelés sajna nem.
ha van raktáron,akkor légyszi tetezsd el,és küldöm a receptemet.
4db-rol van receptem:(
ui:igen boglári vagyok én is.
köszönöm elöre is.:)

Nincs jelen

#5379 2011-12-01 09:11

Mamo_
Tag

Szliva!

Ha elküldöd a receptet, megkapom a gyógyszert,  beszéltem a gyógyszertárral, elküldtem a címemet az e-mailedre.

Nincs jelen

#5380 2011-12-01 20:29

Béla
Tag

Üdv, ritkán járok ide. Sajna nem sok idõm van. Aránylag jól vagyok.Köszönhetõ a remicadenak. Viszont külföldre utazom és nincs elég pentasám . Ha valaki tud segíteni és van fölös receptje vagy kiváltott pentasája azt szívesen átveném. Köszönettel Béla.   lucibe@citromail.hu

Nincs jelen

#5381 2011-12-02 16:17

szliva
Tag

szia mariann.
irtam mail,már 2-öt,de visszajött valamiért.most innen irtam mailedre.
recept uton van,és nagyon köszönöm.
remélem sikeres lesz ott a gyógyszer kiváltás.majd irj mailt
köszike
szilvi

Nincs jelen

#5382 2011-12-02 16:55

Mamo_
Tag

Szliva! rendben, megkapom a receptet, másnap itt lesz a gyógyszertárban.
Nem kaptam meg az e-mailt, akkor én megírom neked a mobilom számát.

Nincs jelen

#5383 2011-12-02 22:12

kockásfülû
Tag

sziasztok valaki tud valamit a Rescoue Energy nevû tápszerrõl?

Nincs jelen

#5384 2011-12-03 11:01

Ancika
Tag

Sziasztok! Nekem talán egy kicsit más jellegû a problémám. de a kolonoszkópiás vizsgálatomat megelõzõen sok hasznos infot kaptam tõletek.
Egy másik fórumra írtam azt nem nagyon olvassa senki, ezért ide is bemásolnám az én "betegségemet" hátha tudtok segíteni.

-Évek óta érzek alhasi fájdalmat egyre gyakrabban puffadok, és nekem szorulásom van. Tegnap voltam kolonszkópián és a doki is megdöbbent, hogy milyen fekete a bélnyálkahártyám, fõként a bél felsõ szakaszán, de gyakorlatilag az egész bélszakaszt tekintve alig van ép felület. Szövetmintát is vett és azt mondta csinál gyomortükrözést is. A szorulásom miatt próbálok rostban gazdag ételeket fogyasztani, sok folyadékot inni, tornázni és nekem a szûztea kapszula is segített a széklet ürítésben napi 1-2 szem, de már ezt sem szedem két hónapja, mert egy afrikai országból hazatérve hasmenésem lett ezután protexit szedtem. A doki szerint a szûztea kapszula is elszínezheti a bélbolyhokat, de ha a szorulásom okozott ilyen fekete nyálkahártyát akkor nagyobb a baj. 44 éves vagyok, 168cm és 68-69kg. Nektek van hasonló panaszotok? Tényleg okozhat bélboholy károsodást a szûztea kapszula?

Nincs jelen

#5385 2011-12-03 13:16

sugi
Tag

Sziasztok.
Van 140 db.Salofalk 500 mg tablettám.Szívesen oda adom valakinek akinek kellene.Nekem már nem kell mert más gyógyszert kapok.Ha kellene valakinek akkor hétköznap bár mikor oda tudom adni pesten az Õrs Vezér téren az Árkádnál.Nem akarok kereskedni vele!Nem kérek érte semmit!
Ha kell valakinek írjon,megbeszéljük mikor és viszem!:) :)
Pusz!

Nincs jelen

#5386 2011-12-03 13:42

én
Tag

Sugi, ment válasz az itt regisztrált e-mail címedre! Kösz!

Nincs jelen

#5387 2011-12-11 21:35

Zsepii
Tag

Sziasztok!

1991 óta vagyok Chron-os (ekkor 11 voltam), túl vagyok már egy-két dolgon (2 operáció, ...). Most megint fellángolásos idõszakban vagyok. - Találtak egy szûkületet, s egy fekélyes szakaszt.

Kezelésként a szokásos Kilon-Pentasa-páros mellé Budenofalk végbélhabot kaptam. No ennek az alkalmazásával viszont meggyûlik a bajom, egyszerûen nem tudom felhelyezni. Ennek oka az, hogy nem tudok egyszerûen ellazulni. Tudom minden fejben dõl el, de egyszerûen nem megy. 14 éves koromban volt egy "nem túl kellemes" (értsd érzéstelenítés nélkül, gyulladásos idõszakban) találkozásom egy kolonoszkóppal. Valószínûleg ez az oka a dolognak. Máig nem tudtam túltenni magam - szerintem - rajta, reflexszerûen összezárom mindenem ami van, ha hátulról közelítenek felém. Úgy érzem egyik felem szeretné, de a másik ódzkodik a dologtól.

A kérdésem az lenne, hogy a Budenofalknak, Entocortnak tablettában van valakinek tapasztalata? Milyen mellékhatások a leggyakoribbak? - A dokim utalt rá, hogy ha a hab nem megy, akkor tabletta lesz a vége, bár még nem tudok melyik. A Medrol és Prednisolon már volt, azokat ismerem.

Válaszokat elõre is köszi és minden sorstársamnak jobbulást!

Nincs jelen

#5388 2011-12-11 23:10

grafzsu
Tag

Szia Zsepii!

Én egy hónapja szedek entocort kemény kapszulát, ami nem felszívódó, tehát elvileg csak a bélben hat.
Eddig nem vettem észre semmi mellékhatást, bár a vérvételnek holnap lesz az eredménye,kderül a kálium szintre hogy hat. De érezni nem érzek semmit, eddig nem is híztam tõle.

Nincs jelen

#5389 2011-12-12 08:34

Mamo_
Tag

Az Entocort kapszula nekem nagyon bevált, két éve szedem.

Nincs jelen

#5390 2011-12-13 07:57

Zsepii
Tag

Sziasztok!

Köszi a válaszokat! - Még nem tudom mit kapok, de valami ilyesmi nem lenne rossz! :)

Szerkesztette: Zsepii (2011-12-13 07:58)

Nincs jelen

#5391 2011-12-15 17:28

Agi87
Tag

Sziasztok!

Én az Imuránról szeretnék érdeklõdni egy kicsit, hogy kinek milyen tapasztalata van vele kapcsolatban? Új orvosom van, ma voltam nála elõször, és azt mondta, hogy a Pentasa nem elég , mert hogy már nagyon régóta szedem (10 éve), és hogy ha most nem kezdjük el az Imuránt, akkor tuti hogy elõjönnek a szövõdmények és mehetek a sebészetre mûtétre. Amit én nagyon nem szeretnék. De  mostanában elég sok Medrolt is kellett hogy kapjak, mert a gyengébb gyógyszerek is hatástalanok voltak :(  Most olvasgatok az Imuránról és elég sok mellékhatása van....így is elég sok hajam kihull egy -egy aktivizálódás alatt-után...és ha elkezdem szedni ezt a gyógyszert, akkor meg mégjobban fog hullani? És kerüljem a napfényt, mikor a nyár a kedvenc évszakom...:(  Na de ha muszáj, akkor muszáj, inkább, mint hogy mûtétre kerüljön sor.

Nincs jelen

#5392 2011-12-15 21:22

Jane
Tag

Szia Ági! Én már ezer topikban leírtam az Imuranos tapasztalataim...én sajnos nem bírtam a gyógyszert...kb.fél év után kezdett hatni, csomókban hullott a hajam, kikopaszodtam, folyton szédültem, hányingerem volt, csöngött a fülem, gyengének éreztem magam, mintha külön életet élnének a lábaim. Gyakorlatilag képtelen voltam felmenni a lépcsõn, vagy buszra szállni, mert összecsuklottak alattam a lábaim. Én -jó állapotomnak köszönhetõen- abbahagyhattam a gyógyszert, 3 hónap múlva ürült ki vmennyire, és akkor kezdett visszanõni a hajam, tele lettem babahajakkal. Szó szerint, mintha fellélegzett volna a szervezetem....
Mindenki másképp reagál, van, aki hosszú évekig tudja szedni probléma nélkül, úgyhogy ez nem törvényszerû.
A legjobbakat kívánom!:)

Jane

Szerkesztette: Jane (2011-12-15 21:23)

Nincs jelen

#5393 2011-12-16 08:49

én
Tag

Agi87, én egy éve szedem az Imuránt, eleinte nagyon szédültem, de az már 3-4 hónap után megszünt. Most hónapok óta a végtagjaimmal kínlódom, nekem is a lábam, a térdem a fõ probléma, lépcsõre nehezemre esik fölmenni, a buszra pláne, de muszáj. Mindenki azt mondja, hogy ez nem az Imurántól, hanem a crohn-tól van, de a crohn-om viszont nem aktív, egy kevés hasmenésem van. Így hát nincs más, ez szerintem az Imurán mellékhatása. Én voltam nyáron napon, de alapból utálok napozni, de nem is bújok a nap elõl.

Nincs jelen

#5394 2011-12-16 09:33

szliva
Tag

szia ági87.

én kb.6-7-honapja szedem az imuránt.nekem mellékhatásként fáradékonyság volt,de az sem biztos,hogy az imurántol.hajam nekem is hullik,de nem csomoban,és az elötte is hullott,mert ha a gyulladás belobban,utána hiába van jobban az ember,akkor is regenerálódni kell a hajnak.
szerintem vágj bele,és ha vészes mllékhatások jelentkeznek,akkor még mindig abba tudod hagyni.
nagyon sokan szedjük az imuránt,és sokat segit a betegségünkön,és még mindig jobb mint a medrol,ami steroidos.
a napozással én ugy voltam,hogy 50-faktorossal  kentem magam nyáron,és csak 16-után mentem napra.

sok sikert!
szliva

Nincs jelen

#5395 2011-12-16 14:57

Agi87
Tag

Én is így gondolom, hogy muszáj belevágnom, még ha félek is tõle, mert jó  hatással lehet rám, az új orvosom szerint is. De csak januárban fogjuk elkezdeni, mert nagy odafigyelést igényel az elején, gyakran kell majd mennem vérvételre. Remélem tényleg használni fog, és nem kell újra Medrol, 2év alatt, most szedtem másodjára, jó lenne ha hosszabb ideig mellõzni tudnám. Egyenlõre a napozással kapcsolatos gondjaimra sem kell gondolnom, de köszönöm a jó tanácsokat, majd alkalmazom õket :)

Nincs jelen

#5396 2011-12-19 10:08

Buba
Tag

Sziasztok! Szeretnék kérdezni valamit, ha valaki ismeri esetleg a Normix nevû gyógyszert. Nekem Crohn gyanúm van, még a tükrözésem nem volt meg, de a vérvizsgálat+UH gyulladást mutat. (CRP 25). A tükrözésre "várok" de majd csak ünnepek után jutok el. Viszont én nagyon aggódós stresszes vagyok és az ünnepek totál kikészítenek. Nyugi bogyót nem szedek, szedtem már néhány hónapig, de nehéz volt leszokni róla. Nemrég a gasztros doki amikor már semmi nem használt a hasmenésemre Normixot írt fel akkor hetekre helyrerakott. Az lenne a kérdésem, hogy megelõzésre szerintetek beszedhetnék egy kúrát? Van itthon belõle. CSak az ünnepekre hogy ne jöjjön elõ minden bajom. Aki esetleg szedte és van tapasztalata segítsen. KÖszi

Nincs jelen

#5397 2011-12-19 18:38

gregg
Tag

Szia Buba!
A Normix egy antibiotikum, azon kevesek egyike amit szedni tudok és használ is,szinte csak a belekben szívódik fel és helyileg hat,nekem is van itthon tartalékban és ha nem is sûrûn de 3-4 havonta ha úgy adódik és szükséges beszedek egy kúrát,ártani sosem ártott és soha semmi bajom nem lett tõle,persze ez is egyedi reakció kérdése,azt biztosan tudod,hogyan kell szedni,én szoktam mellé  probiotikumot is eszegetni,hogy megelõzésre mennyire használ nem tudom én inkább akkor eszem ha már gond van!Jobbulást kívánok és tünetmentes ünnepeket!
Üdv:Gregg

Nincs jelen

#5398 2011-12-19 18:51

gregg
Tag

Kedves Sugi!

Meg van még a Salofalk tabletta,ha igen akkor engem érdekelne, és igazán kedves és önzetlen tõled,hogy felajánlod itt a fórumon!Én ezt szedem már évek óta és legalább is az állapot romlást megakadályozza!
Üdv:Gregg

Nincs jelen

#5399 2011-12-26 19:35

andyvica
Tag

Sziasztok!

Segitene nekem valaki abban, hogy a Salazopyrin mennyi idõ alatt fejti
     ki a teljes hatását? A fiamnak 5.hete van véres hasmenése. A kolonoszkópia
     után kiderült, hogy az egész vastagbele be van gyulladva. Salazopyrint irtak
     föl neki. Már 1-2 nap múlva javult a széklet állaga, és szinte majdben teljesen
     eltünt a vér. Most az 5. napon mintha visszaesés mutatkozna. Újra megy a hasa,
     és pár csepp vér is látható. Korai még teljesebb javulást várni, vagy kevés lehet
     az adag, ha visszaesett....?

Nincs jelen

#5400 2011-12-26 20:34

szliva
Tag

szia andyvica.

szerintem lehet,hogy kevés csak a salazopyrin gyógyszer ilyen erös gyulladásnál.valamilyen végbél suspenziót nem irt fel neki az orvos?nekem ha vérzés van ,mindig salofalk végbélsuspenziót kell használnom eggyüttesen a gyógyszerrel,ami gyorsabban leviszi a gyulladást,de persze van rengeteg végbélsuspenzió fajta.
probáljon bélkinmélö étrendet tartani mindenképp,zsirzsegény hús párolva fözve,és rizs fött burgonya,párolt zöldséggel..banán.
mi elöbbi gyógyulást.!
szliva

Nincs jelen

IBDoktor

Láb