#2101 2011-12-01 13:12

macsek
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Salazopyrint régen írák, colonoscopia a héten volt, azért van.
Meteospazmylt megpróbálom.

Köszönöm a tippeket a szöldségekre. Tehát akkor ami egészséges életmódba tartozik, az nekünk nem jó (korpás, magvas stb).

Nincs jelen

#2102 2011-12-01 17:17

pt
Tag

Macsek!

A laktóz érdekes dolog. Ha tejeset eszek én is f@sok de rendesen és puffadok. Elmentem H2 kilégzéses tesztre, de az nem mutatott ki laktóz érzékenységet. Vettem laktóz mentes tejet. Megittam és ettõl is fájt a hasam enyhén és puffadtam is, ugyan nem f@stam tõle, de majdnem. Szóval mi van még a tejben ami gubancot okozhat?
A protexin IBS-ben lévõ laktózt nem veszem észre, a Dalsan gyógyszeremben lévõ laktózt sem.
A gyümölcsöket felejtsd el, mert nagyon meghajtanak. Így is laza a székletünk,  nem érdemes tovább lazítani  :D
Persze csak szerintem.

Ami itt bevált nagyjából az a tej, mag, fûszeres, irritáló, cukros ételek elhagyása, + probiotikum, kinek melyik, + SSRI gyógyszer a rohamok ellen. Én Dalsan-t szedek 40 mg-osat, Sa-ni pedig Jarvis-t. Szerintem 90%-on elvagyunk, ami a korábbi 1-10%-hoz képest jelentõs javulás. + én néha elõre beveszek messzire indulás vagy kínos helyre indulás elõtt fél órával, egy fél szem coderit-n köhögés csillapítót szétrágva, mert nekem ez segít a roham eltörlésében, kiüti a rángatózásért felelõs valamit a fejemben és nem rángatózik a belem. Ha nem rángatózik akkor nem is kell wc-re rohanni, mert belassul normális sebességûre, a felgyorsult ideges helyett.

Nincs jelen

#2103 2011-12-01 17:19

pt
Tag

Sa-ni!

Köszönöm a gratulációt  :D

Nincs jelen

#2104 2011-12-01 18:06

Putyi
Tag

Szia pt!
Én is gratulálok! Ezek az élet fontos dolgai, és akár még az állapotunkon is javíthatnak az ilyen események.

Nincs jelen

#2105 2011-12-01 18:38

macsek
Tag

pt: Én is gratulálok a kis jövevényhez.
Laktózmentestõl nekem is van puffadás, viszont a hasmenés csak havonta egyszer kétszer.
Mindenesetre kerülöm õket, ha lehet. (A fogamzásgátlóban lévõ laktóz engem sem zavar) Tapasztalataim szerint egy bizonyos mértékig nincs gond (csak nem tudom pontosan, mennyi az a mérték)
Dalsan-t, Javris-t hol lehet beszerezni?
Az én háziorvosom biztosan nem írja fel :(

Most kopp-kopp nem annyira agresszív, de van amikor igen megkínoz, és órákig tart.

Nincs jelen

#2106 2011-12-01 18:50

pt
Tag

Macsek!

A Dalsan és Jarvis vagy hasonló gyógyszereket, Pszichológus szakorvos írja fel. Én is ott írattam és szerintem Sa-ni is. Végül is pánikbetegség ellen vannak ezek, segítenek 1 hónap elteltével, és nem jön rád annyira az idegesség és a roham.

Putyi!

Köszönöm   :D

Szerkesztette: pt (2011-12-01 18:51)

Nincs jelen

#2107 2011-12-02 00:24

Sa-ni
Tag

"Szóval mi van még a tejben ami gubancot okozhat?"
Tejfehérje esetleg. De még ha nincs is rá magyarázat - ha egyszerûen észrevetted, hogy nem bírod, ne igyad, és kész. IBS esetében aztán még nehezebb a logikus magyarázatokat felderíteni.

"Tehát akkor ami egészséges életmódba tartozik, az nekünk nem jó (korpás, magvas stb)."
Pontosan. Agyba-fõbe erõltetik, hogy korpás-magvas kenyeret, meg sok zöldséget-gyümölcsöt kell enni, hát mi ilyen étrendtõl megnézhetjük magunkat! A csak ibs-eseknek inkább a sima fehér kenyeret, rizst, burgonyát ajánlják, esetleg fõtt zabpelyhet (bár én attól futottam, de próbálkozzon, aki mer...), DE akinek candidája is van az ibs mellett, az nehezebb helyzetben van. Ha valaki makacsul nem akar javulni, érdemes ezt is megnézetni. Ha mindkettõt megnyerted, nehéz helyzetben vagy, nekem ez esetben a zabpehelyliszt vált be úgy-ahogy.

Nincs jelen

#2108 2011-12-02 17:46

Putyi
Tag

Ditti22!

Remélem, hogy sikerült megoldni a gondodat a munkahelyeden is. Amúgy én sem tettem publikussá a gondomat, szerencsére olyan a munkám, hogy annyit járhatok a mellékhelyiségbe, amennyit kell. Ha rohamos idõszak volt, akkor mindig másikba mentem. Mondjuk ez napi 4 - 5 alkalom volt és akkor még fõleg a puffadás kínzott, de az rendesen.
A ProGastrot és is sokáig szedtem, a Protexin mintha jobban hatna. Érdemes variálni ezeket. A Protexin elõnye szerintem az, hogy kapszulás és így nagyobb az esély, hogy a tartalma eljusson a vastagbélbe.

Nincs jelen

#2109 2011-12-02 21:24

Ditti22
Tag

Putyi nagyon jólesik, hogy gondolsz rám, este bármilyen fáradt vagyok, mindig feljövök ide a fórumra, egyedül itt érzem azt, hogy megértésre találok. Aki nincs benne, fogalma sincs mit jelent ez az állapot.
A munkahelyemen felváltva  foglalkozunk ügyfelekkel, így ha a recepción vagyok soros, és rám jön a "komisz", meg kell kérni valakit  üljön a helyemre.  Valamennyire kénytelen voltam beavatni egyik kolléganõt, próbáltam humorosan elõadni, hogy minden nap vannak olyan idõszakok, amikor nincs mese, ki kell mennem. Megértõnek bizonyult, de hát még csak néhány napja vagyok itt. Lehet, hogy jó ötlet váltani a probiotikumokat, mert tegnap vettem vissza ProGastrot, és ma talán csak 3-4-szer voltam. Úgy látszik a Protexint már megszokta a szervezetem.

Nincs jelen

#2110 2011-12-03 10:41

macsek
Tag

Ebben tényleg lehet valami, hogy váltani a probiotikumot, mert az elsõ 2 doboz Protexin IBS mellett majdnem tökéletes volt minden. Aztán amikor itt is jelentkezett a hasmenés, akkor jött a LactoProtect (ez is kapszula)
De már ez mellett is annak néha görcsök. Még van itthon Protexin, lehet megpróbálom megint.

Ditti: Sok sikert a munkához!
Én régóta ápolásin vagyok itthon a fiammal, de tavaly 5 hónapot tudtam olyan helyen dolgozni, ami nekem nagyon tetszett, és akkor tünetmentes voltam. Pár éven belül úgy néz ki, mehetek oda végleg dolgozni, nagyon várom.
Azért ott megvan a lehetõsége a futkosásnak, és a fõnököm is megértõ ember, és tudja mivel jár ez (orvos).

Nincs jelen

#2111 2011-12-03 13:59

Putyi
Tag

Ditt22!
Akinek nincs ilyen gondja, annak fogalma sincs hogy mi ez. Még a saját családom (talán nem mindenki közülük) is azt hiszi, hogy én csak képzelt beteg vagyok.

Nincs jelen

#2112 2011-12-03 14:02

Putyi
Tag

Én azon gondolkodom, hogy a Protexin mellett napi egy alkalommal a ProGastrot is szedjem. Csak nem zavarják egymás.

Nincs jelen

#2113 2011-12-03 15:09

Sa-ni
Tag

Na ez a másik, hogy mivel ez nem olyan jól körülírható betegség, egybõl azt hiszik, hogy "beképzeled" - ráadásul ilyen undorító dolgot, hát kell a francnak, hogy ezt higgyék rólad!

De ha beavattál valakit, Ditti, és aztán rájössz, hogy nem kellett volna, akkor visszatáncolhatsz azzal, hogy úgy állítod be, hogy az illetõ félreértette, csak akkor egy hétig kínzott valami, nem állandóan. Nekem ezzel sikerült befogni nem túl tapintatos ismerõs száját, aki egyszer, miután elmondtam neki, mi a helyzet, pár nappal késõbb jó hangosan, ismerõsök tömegében azzal fogadta egy barátnõmet, hogy "az ... (nevem) még mindig fosik?" Azt mondtuk neki, hogy csak elrontottam a gyomrom, azóta el is felejtette az egészet, HÁLISTENNEK.

Azért sem éri meg elmondani, mert a legtöbb magyar munkahelyen az "aki beteg, dögöljön meg" mentalitás uralkodik. (Neked pl. szerencséd van, Macsek!) Szinte sehol nem fogják Neked tolerálni, hogy fél, egy órákat elgörcsölgetsz a mellékhelyiségben. Oké, hogy esetleg sajnálnak (bár a kedves, kollegiáris kiröhögés sokkal valószínûbb), de a munkának haladnia kell, és van a helyedre 50 egészséges. Látom/láttam, mi megy, valahol még egy pisiért is terrorizálják az embert, hogy hogy mer elmenni. Van egy vesebeteg ismerõsöm, akit nem engedtek munka közben inni (!!!) emiatt. Pedig õ csak 1-2 percekre futott ki, azt mondjuk elég sûrûn.

Nincs jelen

#2114 2011-12-03 15:15

Sa-ni
Tag

Hopp egy javítás: a Jarvis, Dalsan féle gyógyszereket pszichIÁTER vagy neurológus szakorvos írja fel. A pszichológus beszélget veled (már amelyik). Kiegészítésnek nem lehet rossz a lélekbúvár, de elsõsorban a gyógyszer szükséges, mert ezek vegetatív tünetek, nem úgy lelki, mint hogy pl. valaki szorong, vagy levert. Az pluszban hozzájön, és mondjuk elég érthetõen. A testi tünetek kiütésével a lelkiállapot is jelentõsen feljavul, csodák csodája.

Nincs jelen

#2115 2011-12-04 22:02

Ditti22
Tag

Macsek, Sa-ni köszi a jókívánságokat és a tanácsokat. Az nagyon jó hogy végre nem itthon ülök, és emberek között vagyok. Nem tipródok állandóan a bajaimmal, akkor is jobb, ha gondot okoz kimenni a mosdóba. Ha végre kijutok, utána nincs idõm aggódni, mikor jön a következõ menet. Legalábbis most még így látom... Az biztos, hogy nem akarom szétkürtölni a dolgot, csak amennyire feltétlen szükséges, nem akarom hogy ez téma legyen, pláne az elején.

Putyi,  ezen a téren az én családom sem ért meg igazán, nálunk mindenki székrekedéses, szerintük rosszul fogom fel az egészet, örüljek, hogy menni tudok. Azt, hogy görcsök itt is vannak, korgás, szelek stb. nem  fogják fel igazán.
Jót tett, hogy visszavettem a ProGastro-t, ma már csak egyszer voltam, remélem holnap jól indul a hetem. Úgy látom abban megegyeznek a vélemények, hogy a probiotikumokat váltani kell.

pt ! ! ! Bocsi, hogy lemaradtam, én is gratulálok a babához!

Nincs jelen

#2116 2011-12-04 22:31

pt
Tag

Ditti22!

Köszönöm   :D

Én jól elvagyok mostanában. Kivéve a tegnapi füstölt kolbászos babfõzeléket  :D
Na ezt már nem tolerálta a rendszer és ma 2x voltam wc-n, de egyébként meg elõtte a normál kaja során már 2 napja meg nem voltam. Szóval nekem ez a Dalsan 40mg és ProtexinIBS kombináció jelenleg bevált.

Na persze most itthon vagyok szabin és nem nagyon mászkálok el messzire, max. bevásárlás a szomszéd városba, de érezhetõen jobban vagyok mióta megemeltem a dalsan adagot 20-ról 40-re (a Dr.nõ szerint van aki 60 mg szed az sem vészes) és szedem a protexinIBS-t. Már jó ideje coderitet sem kellett bevennem.

Ahhoz képest, hogy korábban a kutyát is alig tudtam elvinni sétálni, sõt ha jött hozzánk valaki már akkor is rosszul voltam, nagyon jó ez a csavargás gond nélkül, még ha csak a közelben is.

;)

Nincs jelen

#2117 2011-12-05 21:12

Putyi
Tag

Ditti22!
Arra mindenféleképp jó a munkahely, hogy elvonja a figyelmedet arról, amin igazán nem tudunk változtatni. És ennek mégis lehet pozitív hatása. Én is kitartóan szedem a Protexint és most meg már fordulat van - 2 napja nem volt nagydolgom. Több mint 3 havi hasmars után. Persze tapasztalatból tudom, hogy ez nem egy végállapot, de legalább most nyugodtan közlekedem. Hashajtót persze nem merek beszedni, inkább elengedtem magam egy kicsit az étkezésben :-)

Nincs jelen

#2118 2011-12-05 21:13

Putyi
Tag

pt! Hordom magammal a Coderitet - lehet hogy az aurája is hat?

Nincs jelen

#2119 2011-12-05 21:18

Ditti22
Tag

Pt! Hát igen a babot, lencsét nekünk törölni kellene az étrendünkbõl, de azért néha ki kell rúgni a hámból. Örülök, hogy jobban vagy, hidd el a baba általi életmódváltás háttérbe szorítja majd ezt a fránya bélrendszert.
Miközben itt a politikusok ölik egymást és a "népet", mi már attól is boldogok vagyunk, ha naponta csak egyszer kell a mellékhelyiséget meglátogatni! Ma nekem is jó napom volt, gond nélkül beértem a munkahelyemre, és eszembe sem jutott, hogy vajon mikor kell kirohanni.

Putyi! Érdekes, nekem sem volt ma nagydolgom. Tudom én is, hogy ez nem állandó, de néha úgy tûnik, mûködik a dolog, hogy az agyban dõl el minden. Na persze emelt adag Salofalk, Mirzatem és probio...

Szerkesztette: Ditti22 (2011-12-05 21:31)

Nincs jelen

#2120 2011-12-05 23:22

pt
Tag

Putyi!

A coderit jó megnyugtatásnak a zsebben lapulva. Szerintem ez a tudat is segít....én is ezért hordom. Szerintem nincs nadrágom amiben nem lenne 1 szem   :D

A wc dolog az érdekes, az tuti, hogy a protexin nekem sokat segít, valamint ha normális ételt eszek. Hashajtót ne szedjél, ki fog az jönni, nem kell megijedni, hogy bent marad   :D   A sok hasmarstól ki vagy ürülve. Ha normálisan emésztesz most jelenleg, tehát lassan és nem expressz gyorsan mint eddig, idõbe telik míg megtöltõdik a rendszer, vagyis még lassan végigér rajtad......   Aztán majd beáll....napi 2 napi 1-re....ha szerencséd van  :)

Ditti!

Hát igen, mióta beteg vagyok, másképp nézem a világot, sokkal kisebb dolgoknak is tudok örülni, nem vagyok folyton elégedetlen az életemmel. Talán ez az egyetlen jó oldala a betegségnek. Már ha ilyet lehet mondani...

Nincs jelen

#2121 2011-12-06 13:19

macsek
Tag

Ditti: Örülök a jó változásoknak.
És hashajtót még véletlen se vegyél be :)

Most nekem is nyugisabb aa dolog, de elkiabálni semmit nem szeretnék.
Váltottam a LactoProtectet a Protexinre, szedem a Meteospazmylt, és nagyon meggondolom mit eszek :)
Remélem, marad is a helyzet. (bár volt olyan, hogy akár egy-két évig is tünetmentes voltam, aztán utána megújult erõvel jött elõ az IBS)

Nincs jelen

#2122 2011-12-07 17:28

Putyi
Tag

pt!
Teljesen bejött amit irtál, beindult a folyamat. És egyenlõre türhetõ a helyzet, még változatosabb étrend mellett is.

Nincs jelen

#2123 2011-12-07 21:19

Ditti22
Tag

Macsek! Én öt évig voltam colitis-sel tünetmentes, tavaly novemberben a tükrözés még enyhe aktivitást mutatott, aztán egyszer csak elromlott minden. Saját magam kezdtem el kísérletezni, mi a jó nekem, elõször csak pirítóson, tört krumplin és csirkehúson éltem és szép lassan minden ruhám lötyögött rajtam. Úgy döntöttem, akkor vége a diétának, persze azért a zsíros, fûszeres kajákat nem eszem meg ill. csak nagyon ritkán. Megemeltem a gyógyszeradagom és most váltogatom a probiotikumokat. A fórum is sokat segített, sok hasznos tanácsot kaptam, itt jöttem rá hogy valószínûleg  IBS-em is van. A tudat, hogy már nem vagyok egyedül, és olyan emberekkel tudok beszélgetni akik szintén ezzel a betegséggel élnek, könnyebbé teszi a napokat. Sokszor olyan mintha az én gondolataim írnátok le.

Nem akarom elkiabálni, így csak halkan jegyzem meg, nagyon örülök, hogy szinte mindenki javuló tendenciát mutat! (ide egy mosolygó ikont szerettem volna, de valamiért nem mûködik)

Nincs jelen

#2124 2011-12-08 20:13

Putyi
Tag

Pedig a :) fontos dolog!

Nincs jelen

#2125 2011-12-13 20:45

Putyi
Tag

Nagy a csönd. Tehát mindenki jobban van!

Nincs jelen

#2126 2011-12-13 22:26

pt
Tag

Én igen   :D   De ma bezabáltam este mandarinból, lévén, hogy holnap és holnap után nem melózok....   :D   Ennyi belefér.

Jelenleg a 40 mg Dalsan és a Protexin IBS teszi a dolgát rendesen, meg szedek egy immunerõsítõt, valami immunovet nevût.....tök jól vagyok, coderiteznem sem kell....mostanában. El sem hiszem  :D

Nincs jelen

#2127 2011-12-14 15:43

macsek
Tag

Nem akarom elkiabálni, most nekem is csak reggeli hasmenéses dolog van egyszer, görcs nélkül, ez jobb, mint ami eddig volt.
Hétvégén megyünk 2 napra, hosszabb útra, nem mondom, hogy teljesen nyugodt vagyok, de holnaptól már csak a teljesen bevált ételféléket fogyasztom, amitõl 100%, hogy nem lesz gond

Nincs jelen

#2128 2011-12-14 17:09

Putyi
Tag

Jók a hírek, maradjon így minnél tovább. Lehet, hogy nálam is segít a Protexin, mert jobban vagyok én is. Azért mondom, hogy lehet, mert közben áttértem a Salofalk 500 mg-ra (napi 3X1) és óvatosabban táplálkozom. De nem akartam a hatásokat külön-külön tesztelni, sürgös volt hogy ne kelljen mindig sürgösen meglátogatni a legkisebb helyiséget.

Nincs jelen

#2129 2011-12-18 21:42

pt
Tag

Úgy látom mindenki happy!  :D  Én is  :)

Nincs jelen

#2130 2011-12-19 15:08

Ditti22
Tag

Én már nem vagyok happy, a múlt héten már a gasztrós dokimnál is jártam, kifejezett colitises tünetekkel. Hasmenés, bal oldali görcsös fájdalom, rossz közérzet. Mire beértem a rendelõbe, elmúlt a görcsös fájdalom, nem is értette, akkor most mit akarok. Tapintásra sem volt érzékeny a hasam. Nem tudott mit mondani, menjek el laborba, és ír majd Budenofalkot. A Salofalk 500-ból már 3x2 a napi adagom, de mintha nem is szedném.  Megbeszéltük, hogy ma telefonálok, de nem tudom elérni a mobilján, holnaptól pedig szabin van. Hát ennyit az orvosokról. Váltani kellene, de nagyon nehezen szánom rá magam, pedig már kaptam is egy elérhetõséget, a MÁV Kórházban van egy doki, aki szintén altatásban tükröz.
Valahogy megpróbálom kihúzni, az ünnepek elõtt már senki nem fog velem foglalkozni.

Szerkesztette: Ditti22 (2011-12-19 15:10)

Nincs jelen

#2131 2011-12-19 15:24

Ditti22
Tag

Most találtam az neten,  hasmenésre, bélgyulladásra mezei sóska mag tea, próbálta már valaki?

Nincs jelen

#2132 2011-12-19 19:23

Putyi
Tag

Ditti22!
Én a Salofalk 500-ból 3x1 -et szedek és elegendõ. Ezek szerint neked nem ez a szer nem használ.

Csodálkozom a dokin, mert erre a betegségre pont a hektikusság jellemzõ - görcsös fájdalom aztán elmúlik, majd újra elõjön. Érdemes valóban másik orvossal is próbálkozni.

Én a tükrözéssel kapcsolatban pesszimista vagyok - igen megterhelõ és aztán megállapítják, hogy gyulladt a vastagbelem. Jó esetben azt, hogy remisszióban van.

Hasmenésre én nem próbáltam amit írtál, nekem bevált az Imodium.
Amig dünöngött az IBS (állandó korgás ...) addig persze kevés volt az is.

Nincs jelen

#2133 2011-12-19 19:24

Putyi
Tag

Javítás:  Ezek szerint Neked ez a szer nem használ.

Nincs jelen

#2134 2011-12-21 09:39

macsek
Tag

Ditti: jobbulást kívánok, és hasmenés-görcsmentes ünnepeket.
És egy másik orvost jó lenne megpróbálni.

Én Enterobenét vagy Bolus astringenst szedek hasmenésre, csak kicsit furamód gondolkodom, és mindig megjárom.
Anyósomnak bélelzáródása volt, azóta óvatosan bánok a hasfogókkal.
És mire eljutok arra a pontra, hogy mese nincs, be kell venni, addigra nagyrészt kiürül belõlem minden, aztán 3 napig a mellékhelyiség közelébe sem megyek ilyen céllal.

Ezek a szerek hatnak nekem.
Nem próbáltátok még NoSpa-val vagy Buscopánnal kombinálni.
Tapasztalataim szerint gyorsabban hatnak.

Az IBS nálam is úgy múködik, rámjön a görcs, hasmenés, akkor 2-3-4 órán keresztül megy ez a dolog, majd ahogy jött, el is múlik, következõ reggelig.  És ez szokott hónapokig ismétlõdni.
De volt olyan, hogy több mint fél napig tartott ez a "roham". A bal alhasi fájdalom nálam is jellemzõ. És sokszor a bal borda alatti is (szigmabél tjékon)

A hétvégét túléltem, bár görcs volt odafele és visszafele is. A tudatomon segített, hogy volt egy baba is velünk, így azért számítható volt a fél óránkénti megállás :)

Nincs jelen

#2135 2011-12-22 21:42

Ditti22
Tag

Putyi! A Salofal-ot én 2x1 szemmel kezdtem, csak a tünetek erõsödésével, emeltem napi 6 szemre, persze orvosi javaslatra. A dühítõ az, hogy ez a doktornõ nem elõször csinálja ezt meg, hogy elküld vizsgálatokra, és utána egyszerûen lehetetlen elérni. Hiába elismert szakmailag, ha nem lehet elérni, amikor az ember rosszul van. Nem tudom miért nem megy akkor kutatóorvosnak.

Macsek, azért remélem a hétvégén jól érezted magad. Bárhová indulok én is úgy vagyok, hogy tudat alatt mindig ott motoszkál bennem, vajon mikor kell WC-t keresni. Amikor a sigma-bél tájékán fáj vagy görcsöl, tudom ez colitis, amikor nem meghatározható, teljesen más helyeken, plussz még korgás, morgás akkor IBS. A legrosszabb, ha a kettõ együtt támad.
Ilyen bélelzáródásos eseteket én is hallottam, én is mindig félek nehogy túl sok hasfogót szedjek be. Jelenleg a Reasec és a Bólus kombinációja hat a legjobban, egyébként szerintem nincs olyan szer a gyógyszertárban amibõl ne lenne itthon. Görcsoldóként nekem a Troparin comb. vált be, ebben van egy kis nyugtató is. Ma már egy kicsit jobban vagyok, a görcsök is enyhébbek...

Délelõtt bementem a klinikára, hátha találok egy dokit, aki felírja a Budenofalkot. Elsírtam magam a recepción az asszisztensnek, odahívott egy dokit, aki közölte, hogy szteroidot csak az orvosom írhat fel, de õ azt javasolja próbáljam meg a Salofalk-ot Normix-al kombinálni.

Vettem mezei sóska magot, majd beszámolok a tapasztaltakról.

MINDENKINEK TÜNETMENTES, BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!!!

Nincs jelen

#2136 2011-12-23 10:51

macsek
Tag

Ditti: Köszi, maga a hétvége szuper volt, de azért a táskámban kisebb házipatika volt, hátha kell valami, mindenbõl pár szem.
A troparin engem sajna nem hatott meg.
Háziorvos nem írja fel a Budenofalkot?

Pár hete volt tükrözésem, nem találtak gyulladást, de kétszer sem mondom, hogy nincs.
Elég fura volt a vizsgáló orvos,  viszont azt mondják, jó szakember.
Mindenesetre diéta és a szokásos gyógyszerek jelenleg így nincs panasz, remélem marad is így.

A mai orvosok nagy részének hozzáállásáról inkább nem mondok semmit...
Mondom ezt úgy, hogy eü-s vagyok, de nem sok a jó tapasztalat (persze van pár kivétel, õket meg kell becsülni)

Mindenkinek kívánok én is Boldog Ünnepeket, Kellemes Karácsonyt, és TÜNETMENTESSÉGET!!!

Nincs jelen

#2137 2011-12-23 22:02

Ditti22
Tag

A háziorvos sajna csak szakorvosi javaslatra írhatja fel a Budenofalkot. Mindenesetre tény, hogy egy éve volt tükrözésem, ami enyhe colitist mutatott, a szövettani eredmény sine morbo. Azóta vagyok hasmenéses.
Azt hallottam, a szövettani eredmények több mint a fele nem megbízható. Az orvosok nagy része lelkiismeretlen. Tapasztalat, ha elmész egy dokihoz és felállítasz saját magad egy diagnózist, simán elfogadja.
Valahogy kihúzom az ünnepek alatt és él bennem a remény, hátha jobb lesz... Újra elkezdek tornázni, a mozgás mindig jót tesz.

Szerkesztette: Ditti22 (2011-12-23 22:04)

Nincs jelen

#2138 2011-12-26 09:21

Putyi
Tag

Sziasztok, néhány napig nem voltam netközelben. Ezért csak most kivánok sorstársaimnak a mai napra érvényes Boldog Karácsonyt és a teljes jövõ évre Boldog Újévet minél több tünetmentes idõszakkal.

Ditti22! Nálam is történt már csoda, cca. 15 évig volt végbélsipolyom, mûtöttek is vele, de nem múlt el, és egyszer csak fogta magát és begyógyult. Másoknál is biztosan volt és lesz is ilyen csoda másféle betegségeknél is. :-))

Nincs jelen

#2139 2011-12-26 19:50

andyvica
Tag

Sziasztok!

Segitene nekem valaki abban, hogy mennyi idõ alatt fejti ki teljes hatását a Salazopyrin?
A fiamnak vastagbélgyulladásra irták föl, 5.hete volt véres hasmenése. Az elsõ két napban
már javulás mutatkozott a Salazopyrin szedése során, mert sokat javult a széklet állaga, és
a vér szinte teljesen eltünt. Most az 5. napon megint megy a hasa, és pár pötty vér volt a
székletben. Korai még teljesebb javulást várni, vagy esetleg kevés lesz a 3 x 1 -es adag?

Nincs jelen

#2140 2011-12-26 21:05

Ditti22
Tag

Putyi, köszi a jókívánságokat, lehet hogy igazad van, érdemes a csodában reménykedni...
Ma ettem nekem készült házi májas hurkát, krumplipürével és ittam utána egy fél pohár barna sört. Nagyon jól esett. Ez már a csoda!

Nincs jelen

#2141 2011-12-27 21:43

pt
Tag

Én tök jól vagyok. A Karácsony alatt ettem még francia salátát is, töltött káposzta töltését, a harasztot azért lehagytam. A pisztácia és a popcorn nem okoz semmi gondot ajánlom ha nassolni vágytok. Ez az egyetlen mag a pisztácia amit meg tudok enni. A popcorn meg jó nass helyett, jobb mint a csoki, sokáig tart és finom vajas...mmmmm...nyami....

Úgy néz ki a 40 mg dalsan és az protexin ibs eddig a legjobb ami segített nekem.

Nincs jelen

#2142 2011-12-28 11:23

Ditti22
Tag

Pt nagyon örülök, hogy jól vagy, remélem a többiek is, az én állapotom változó. Délelõtt kétségek között, délután már minden oké. De sokkal jobb mint karácsony elõtt volt, úgy látszik az ünnepek jót tettek nekem.

Andyvica nem tudok mit mondani, már nem emlékszem, hogy nekem mennyi idõ telt el, amíg hatottak nálam a gyógyszerek. Régen én is szedtem Salazopyrint, most Salofalkot szedek. Nem tudom mennyire vizsgálták ki a fiad, neki gondolom fekélyes gyulladása van, ha véres a széklete. A dokit kellene megkérdezni mennyi idõ múlva várható javulás. Itt a fórumokon is érdemes az elõzményeket visszaolvasni, nagyon sok hasonlót találsz. A Xylamin plus-t érdemes ilyenkor szedni, az elveszett vitaminok pótlására. Jobbulást kívánok a fiadnak!

Nincs jelen

#2143 2011-12-28 22:34

pt
Tag

Mondjuk a francia saláta ma megérkezett és gyorsan távozott is   :D
De ezen kívül jól elvoltam egész nap..... olyan normális kezd lenni az életem megint......furcsa is....

Szerkesztette: pt (2011-12-28 22:35)

Nincs jelen

#2144 2011-12-29 11:26

Ditti22
Tag

Mire megérkezik a baba teljesen jól leszel!   Ez nagyon szuper!
Én hajnalban alhasi görcsökre ébredtem, két szem troparin megoldotta.

Nincs jelen

#2145 2011-12-29 21:34

pt
Tag

Én próbálok leállni mindenféle gyógyszerrõl. Egyedül a dalsan megy folyamatosan, meg a protexinibs, de az meg nem gyógyszer.....   na meg vitaminokat kezdek el szedni most....

Sajna te rosszabbul vagy egyenlõre ditti, de remélem te is kilábalsz a bajból mint én szépen lassan.

Nincs jelen

#2146 2011-12-30 10:07

macsek
Tag

Sziasztok!

Ma reggel engem is elkapott a görcs, 2x futottam is, Buscopant vettem be.
Viszont még ez sem olyan rossz, mint  a 4-5 óráig eltartó rohamok voltak.
MA diéta, aztán talán helyrejön a dolog.
Jobbulást!!

Pt: Örülök, hogy Nálad minden rendben.
Hány hetesek vagytok a babával?

Nincs jelen

#2147 2011-12-30 12:11

pt
Tag

12 hét    :D

Nincs jelen

#2148 2011-12-30 12:40

macsek
Tag

Hú, az már komoly :)
Hamarosan érezni am mozgást.
Nem tudjátok fiú vagy lány lesz? :D

Nincs jelen

#2149 2011-12-30 22:51

pt
Tag

Nem tudni, egyenlõre nem láttak még pöpit  :D

Nincs jelen

#2150 2012-01-01 11:30

momo65
Tag

Sziasztok!
Mindenkinek BÚÉK!

Rég nem voltam, mert sok volt a dolog.
Hál' Istennek, a férjem lányának, a dilidokimnak és nem utolsó sorban NEKTEK  köszönhetõen sokkal jobban vagyok, mióta rászántam magam az antidepi szedésére. Csoportterápiára járok, az is igen sokat segít.
Ezer köszönet : elsõsorban Sa-ni és pt !!

Teljesen kicseréltek, vannak még apró gondjaim az agyamnak a pocakommal, és viszont, de össze sem lehet hasonlítani a több éven át tartó állapotommal. És mindez a dilibogyótól, amit szept. 24-én vettem be elõször.

Mindannyiótoknak jobbulást, szép évet kívánok!

Nincs jelen

IBDoktor

Láb