#5451 2012-01-29 12:24
- Zsuzska65
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
nanika!
Én nem tapasztal ilyet.
Nincs jelen
#5452 2012-01-29 16:13
- nanika
- Tag
Köszönöm Zsuzska
Nincs jelen
#5453 2012-02-02 14:57
- Anni
- Tag
Szia Margóci!
Bocsánat, nagyon udvariatlan voltam. El vagyok keseredve és bizonytalanodva.
Nálad is azt olvasom, hogy hasmenésed volt. Nekem nincsen és nem is nagyon volt jellemzõ. Én hányok pár naponta (és hol jobban, hol kevésbé vérzek - ha nem másjellegû váladék ürül). Rengeteget fogytam és aktív tályogokkal és sipolyokkal büszkélkedhetek. Ezekkel kaptam idõpontot mûtétre. Idõközben megérkezett a szövettan eredménye: Crohn.
Ekkor döntöttek úgy az orvosok, hogy nem lesz mûtét, irány a biológiai kezelés.
Ami miatt megijedtem, több helyen körülnéztem és azt írták, hogy gyulladásban lévõ aktív sipoly és tályog kizárja a biológiai kezelést.
Jövõ héten megyek vissza az orvosomhoz, kíváncsi vagyok, hogy mit mond. Eddig gyógyszert sem kaptam (két orvoshoz járok, mindkettõ szerint felesleges gyógyszert szednem.).
Hányással, folyamatosan mûködõ sipolyokkal az eredmény szerint jelenleg passzív, nyugvó stádiumban van a betegségem.
Neked használ a kezelés? Jobban érzed magad? Remélem igen.
Nyugodt napokat kívánok neked.
Nincs jelen
#5454 2012-02-05 21:19
- Jane
- Tag
Nanika! Én Budenofalkot szedek fél éve, és valóban hamarabb összeszedek vírusokat. Tegnap pl. herpesz vírust sikerült, nagyon boldog vagyok tõle. Még intim kontaktus sem volt, szóval abszolút érzem, hogy gyengíti az immunrendszert. Nov.óta sorozatban náthás vagyok, ki sem tudok jönni belõle, mire elmúlik, ismét beteg leszek. A vicc kategóriába tartozik már....
Nincs jelen
#5455 2012-02-06 13:10
- nanika
- Tag
Én most kezdtem szedni 10 napja ,mennyi idõ után kezd hatni . kösz ,hogy irtál
Nincs jelen
#5456 2012-02-06 14:19
- andreas31
- Tag
Helló!!!
Tapasztalt valaki olyat,hogy az entocort clisma idõnként fél órát se marad bent, máskor meg reggelre se jön ki???2 hónapig este egyet kell elhelyeznem belõle.Van,hogy éjjel arra ébredek, hogy minha levegõ+víz keveréke akarna kitörni,csak úgy csobog,ha megmozdulok vagy ha megnyomom kézzel a bal felemet.Aztán persze távozik is.Máskor meg nem ébredek fel regelig és nem is jön ki semi folyékony állapotban....van valaki,akinek van tapasztalata????Megköszönném.Szép havat,akarom mondani napot :-)))
Nincs jelen
#5457 2012-02-06 20:54
- Jane
- Tag
Nanika! Nem tudom pontosan. Volt, hogy csak 3 hónapig kellett szednem anno, és akkor nem tapasztaltam semmit. Most 5. hónap végén járok a 6-ból, és érzem, hogy hat (mellékhatásokat tekintetve is)...egyrészt az említett fertõzések miatt, valamint kissé beindítja a szõrnövekedést, és a színtelen pihék is sötétednek tõle (nálam legalábbis), valamint az arcomon pattanásokat okoz kétoldalt az állkapocs környékén (ez a hormonháztartás "területe"), szóval bezavar sajnos a gyógyszer. Ezenkív. meghülyült a ciklusom is. (most épp kimarad) Mást nem tapasztaltam. :)
Szerkesztette: Jane (2012-02-06 20:56)
Nincs jelen
#5458 2012-02-07 12:22
- Margóci
- Tag
Semmi baj! :)
Igen nálam használt a kezelés. 2-3 hét után már érezhetõ volt a változás. Most 5. hete, hogy megkaptam és teljesen helyrejöttem tõle, mindenféle mellékhatás nélkül. :)
Remélem nálad is javulnak a dolgok!! :)
Nincs jelen
#5459 2012-02-07 17:28
- nanika
- Tag
Jane Az elkapott fertõzések okoztak e gondot a betegségnek. A pattanások nálam is megvannak , te mivel kezeled
Nincs jelen
#5460 2012-02-07 20:54
- Jane
- Tag
Szia Nanika! Hát nem túl szerencsések a fertõzések nálunk, mondjuk a felsõlégúti problémák nem, de a hasmenéses-hányós vírusok nem a legjobban Crohn mellett. Persze ez attól is függ, hogy aktív-e a betegség. A pattanásokkal könnyebb dolgom van, mert kozmetikus tanuló vagyok...De ami jó rá, ha heti egyszer kigõzölöd az arcod kamilla teával, gyengébb hámlasztás, hogy ne tömõdjenek el, ... szalicilsavas ecsetelõk, 5%os teafaolaj cseppek rá, aloe vera tartalmú krémek,zselék(gyógyszertári), agyapakolások, egy csomag élesztõ egy kis tejben péppé keverve (negyed órát hagyni), esetleg Hydrog.peroxid 3% áttörlésre, ...Dermofil paszta. Súlyosabb esetben (mély,csomószerû) bõrgyógyász ír fel antibiotikumos krémet... ecsetelõvel rákenem és éjszakára leragasztom, hogy ne kenjem a párnámba.
Nincs jelen
#5461 2012-02-08 07:38
- nanika
- Tag
Szia Jane Köszönöm a jó tanácsokat, még azt szeretném kérdezni ,hogy ha egy hányós hasmenéses virust elkapsz mi a teendõ ,kórház nélkül meggyógyulsz e.
Nincs jelen
#5462 2012-02-08 21:21
- Jane
- Tag
Öhmm..Többnyire igen. Remissziós idõszakban rajtam is átmegy a vírus, mint másokon, de ha épp le vagy gyengülve a Crohn miatt, akkor persze neccesebb a dolog. Nálam ilyen vírus még nem okozott komolyabb gondot hálisten.. Szóval szerintem attól függ, hogy alapból milyen állapotban vagy épp, mikor elkapod.
Nincs jelen
#5463 2012-02-18 06:48
- nanika
- Tag
Helló Szedett valaki C vitaminból CETEBE Mi a tapasztalatotok. Köszönöm
Nincs jelen
#5464 2012-02-21 20:08
- mathebalu
- Tag
A c vitamin szuper :)igaz jobb lenne ha olyat szednél ami természetes anyagokból van kivonva! sok cég árul ilyet! cetebe asszem teljesen mû! de ez nem jelenti azt hogy rossz :) de jobb a természetes :)
Ja és ne dõljetek be annak hogy a c vitamin vesekövet okoz :) a kevés víz okoz vesekövet ha napi 2 liter folyadékot iszol nem lesz bajod! Amúgy sem okoz vesekövet a c vitamin! De errõl már sok anyag van a neten :)
Legyen elég hogy több hónapja 10 g felett szedek és a vérképem egy egészségesnek mondott embertõl is jobb :)
Orvosom se tud mit kezdeni a dologgal :) Most fog bekukkantani egy kis tükrözéssel az alsó helyzetet méri fel! Majd jelzem mizu! De végül is leírtam az alternatív topikban nekem mitõl lett jobb! Ha gondoljátok nézzetek be! 2002 óta nem szedek csak táplálékkiegészítõket :) és semmi bajom tõlük :) sõt ahoz képest hogy 97 óta Crohn os vagyok elég jól karban tartanak!
Nincs jelen
#5465 2012-02-21 23:29
- Frozina
- Tag
Mathebalu! Ha ilyen szuperül vagy, akkor miért is próbálkozol a parlagfûvel?Tényleg kiváncsi vagyok rá.
Nincs jelen
#5466 2012-02-22 07:44
- mathebalu
- Tag
Egyetlen egy tünetet semmivel se tudok eltüntetni ez pedig a hátsó felemen lévõ sipoly :)
Akármit csinálok vele az ott van és él!
Se gyógyszer se gyógynövény semmi :(
Lassan már ott tartok h kénytelen leszek megmûttetni mert úgy tûnik ez nem fog elmúlni csak úgy!
Szóval ezzel harcolok még a mai napig! Hálist mással nem :)
Annyi történt hogy a köbö 5-6 sipolyomból mára már csak egy látható az amelyik akkora volt kifakadásakor mint a hüvelyk ujjam az sajna nem gyógyult be 100% ban! Most mindennel ügyeskedem hátha találok rá valami megoldást :)
Nincs jelen
#5467 2012-02-22 09:13
- rundig
- Tag
mathebalu!
Milyen C vitaminból szedsz napi 10 g-ot?
A C vitamin jótékony hatását én abban veszem észre, hogy ha étkezés elõtt veszem be, lényegesen nyugodtabb a belsõm, és wc-re is kevesebbet járok. Sajnos szintetikus C-t szedek, ezért is vagyok kíváncsi, te milyet fajtából veszel be ilyen nagy mennyiséget.
Nincs jelen
#5468 2012-02-22 09:21
- sibi
- Tag
Én eddig úgy tudtam, a c-vitamin nagy mennyiségben hasmenést okoz. Ezek szerint nem?
Matebalu, azért van ott aktivitás sajnos, ha van élõ sipolyod. A dokid mit szól hozzá, hogy nem szedsz semmi gyógyszert?
Mûtét helyett én inkább a biológiai kezelést javasolnám, nagy valószínûséggel begyógyulna a sipolyod, míg a mûtét lehet csak idõleges megoldás lenne.
Szerkesztette: sibi (2012-02-22 09:27)
Nincs jelen
#5469 2012-02-22 10:00
- mathebalu
- Tag
Hát Fogta a fejét! De most mit csináljak ha a sipolyon kívül nincs más jele?? Ráadásul az se fáj már! régebben fájdogált! Volt mikor 2 marékkal szedtem de nem voltam jól tõle sõt!! úgy éreztem hogy csak rosszabbul leszek tõle! Ezért is álltam le :( Azóta csak gyógytea vitamin ilyesmik :) nekem teljesen jók ezek is, sõt ultrahangos dokim nem lát ma már gyulladást! Nagyon kíváncsi vagyok hogy direktbe colonoszkópia után mit látnak majd!!
Milyen biológiai kezelés van??? nem ismerem ezeket??? tudsz valami oldalt ajánlani??
Én Nem akarok reklámozni mert nem tisztem de olyanokat szoktam amiben van csipkebogyó õrlemény!
Ha egyszerre veszed be a 10 g t akkor bizony meghajt egyszer :) de szépen elosztva fokozatosan nem történik semmi :)
Szóval szedek olyat amiben van növényi c vitamin pl dr chen vagy vitaminstarion vagy csipkebogyótea :)
de mellette szedek teában gyógyszertári aszkorbinsavat is! Citromlé helyett vagy mellett használom! Mindenképp kel hogy legyenek benne flavonoidok mert azok segítik a c vitamin felvételét, pl teákban van vagy gyümölcsökben :) De tényleg lényeges hogy ha valaki ilyen c vitamin kúrát elkezd ne egyszerre tolja be mert az viccesen járhat :)
Szépen elosztva egész nap és este hattól már semmi c vitamin :)
Nincs jelen
#5470 2012-02-22 19:49
- n_gery
- Tag
Húgom küldte ma, gondoltam megosztom veletek, hátha hasznos sokaknak.
http://www.medicalonline.hu/gasztroente … lgyulladas
Nincs jelen
#5471 2012-02-22 19:59
- mathebalu
- Tag
Különben van benne valami :) nekem volt köbö fél éve egy vitaminszint mérésem és ott minden nagyjából jó volt kivétel a d vitamin :) az nagyon alacsonynak bizonyult!!
Azóta napi 1000 NE t szedek D vitamint is :)
Nincs jelen
#5472 2012-02-22 22:29
- sibi
- Tag
Ez érdekes, hogy stimmel. Miféle vitaminszint felmérésed volt? Vérbõl? Milyen D vitamin készítményt szedsz? Már én is keresgéltem, de többnyire olyat találtam, amibe van némi (kalcium+D vit), olyat nem, ami csak az és ilyen dózissal.
Valahol azt olvastam, hogy nem jó a gyógyszerek mellé a sok vitamin, mert úgy bezavar, hogy kiüríti a szervezetbõl a gyógyszert még mielõtt hatna.( Lehet jobb is) Tudom, te nem szedsz gyógyszert, annak írtam,aki igen. És mi van a biológiai cuccal?
Kérdés, kérdés hátán.
Nincs jelen
#5473 2012-02-23 13:56
- mathebalu
- Tag
Én eleinte gyógyszertári d vitamint szedtem aztán rátaláltam erre:
http://supherb.hu/?CategoryID=164&ArticleID=566
Supherb D3-vitamin csepp 1000 NE
Ez viszonylag tiszta (mivel kóser) :) és természetes! És nem utolsósorban olcsó! Egy fiola szerintem elég egy évre vagy tovább mivel napi 1 cseppet kell tenni belõle! és asszem 1500 ft!
Én azt olvastam hogy a lakosság 70-80% d vitamin hiányban szenved és akkor kértem ilyen felmérést kíváncsi voltam! Simán csak vérvételnél kéred vagy még van lehetõség természetgyógyászoknál is ilyenre!
És tényleg volt ilyenem! de feleségemnek nem volt :)
Gyógyszertárban meg csak receptre adnak vagy ha van jó ismerõsöd akkor .... ezt csöndben jegyeztem meg!
Érdemes ezt a prezentációt átfutni!!
http://www.mldt.hu/upload/labor/documen … df?web_id=
Engem is érdekelne a biológiai sipoly kezelés!! Tud infót adni valaki???
Szerkesztette: mathebalu (2012-02-23 14:12)
Nincs jelen
#5474 2012-02-23 18:25
- suzy
- Tag
Mathebalu,
a biológiai kezelésrõl a Remicade, Humira topicban olvashatsz bõvebben (vagy keress rá az interneten), de ha Te gyógyszer-elutasító vagy, akkor ez nálad szóba sem jöhet, és azt hiszem, hogy az állapotod sem teszi indokolttá (szerencsére) ezt a közepesen súlyos- súlyos esetekben adható terápiát, aminek (általában) bonyolult és hosszadalmas a protokollja, és "ki kell érdemelni". Örülj neki, hogy nem kell(ett) neked eddig ez, remélem, a jövõben sem lesz rá szükséged.
Suzy
Nincs jelen
#5475 2012-02-23 19:21
- mathebalu
- Tag
Köszi! Elolvastam mi is ez!
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t … oben/13801
A mellékhatásain úgy kibuktam hogy az valami csuda :(
Tényleg nem nekem való!
Nincs jelen
#5476 2012-02-24 14:27
- Enibabu
- Tag
Sziasztok mindenkinek!
Én teljesen új vagyok ezen a fórumon, igazából nem is tudom, hogy hova kéne írnom, de megosztanám veletek a történetemet, illetve segítséget szeretnék kérni!
Tavaly októberben diagnosztizálták nálam a crohn betegséget, amire szteroidot és Salofalkot kaptam. Három hónapja szedtem a tablettákat, mikor napról napra egyre több helyen lettem kiütéses. Addig fajult a dolog, hogy az egész testemen tele lettem összefüggõ vörös hólyagokkal, ami következtében kórházba is kerültem. Ott persze teletömtek még szeroiddal, találgatták mi bajom lehet, vírus vagy gyógyszermérgezés. Persze egy orvos sem tudta, mi lehet a gond. Aztán a háziorvosom találta ki, hogy a Salofalkra vagyok allergiás. Azonnal leállított a gyógyszerekrõl, és most már teljesen rendben vagyok!
Az lenne a kérdésem, hogy ki milyen gyógyszert szed a betegségére, illetve lehet-e gyógyszer nélkül kordában tartani ezt a betegséget.
Sajnos pánikbeteg vagyok, és eléggé szorongok a betegségem miatt, mi van akkor ha rosszabbodik most, hogy nem szedek semmit!
Elõre is köszönöm a válaszokat! :)
Nincs jelen
#5477 2012-02-27 22:52
- tw
- Tag
Sziasztok!
Engem 2010. dec 30.an mutottek, teljes jobboldali vastagbel eltavolitas+20cm vekonybel+10cm a sigmoid colon-bol+volt fisztulam. Tehat all-in-one. Sztoma nelkul megusztam az egeszet, szerencsem volt a mutetet egy eleg hires IBD betegsegekre specializalodott sebesz-professzor vegezte. A mutet utan egesz gyorsan talpraalltam, mar fel evvel a mutet utan hiztam kozel 30kg-ot. Leszamitva par apro kenyelmetlenseget (rosszul esik haton fekudni stb) egesz jol elvoltam. Gyogyszert egyedul pentasat szedek 2x1g-ot. A hasmenes dolgot a mai napig egy eleg erdekes modszerrel oldottam meg, Tramadolt (Mo.on Contramal-kent jobban ismerik azt hiszem) szedtem folyamatosan, ugyebar ennek egyik mellekhatasa hogy ugymond szekrekedest okoz. Nekem ez tokeletesen bevalt, napi 2x-i szeklet semmi fajdalom. A problema ott kovetkezett be, hogy ugyebar ezt a gyogyszert mivel eros idegrendszerre hato fajdalomcsillapito nemhogy tobb mint 1 evig, de elvileg 1-2honapnal tovabb nem szabadna szedni. Mivel hogy pl. fuggoseget okoz amibe bele is futottam, de mostmar 3. napja tiszta vagyok smile smile Tehat a haziorvosom megvonta tolem nemreg eme finom gyogyszert. Az egyeduli problema hogy semmivel sem tudom azota wc-re menesek szamat rendezni. Ha hasfogot szedek gorcsolok, probaltam mar szinte mindent, de semmi nem segit. A belgyogyaszom (egyebkent jo arc, erti a dolgat) se nagyon vagja hogy mi van, mivel pl. ha bekapkodok 1-2 tramadolt egybol jol vagyok, mondhatni tunetmentes, marpedig a tramadolt nem a Crohn ellenszerekent tartjak szamon. Biztos ami biztos jovo heten elkuld CT-re meg barium tesztre de egyelore tanacstalan, vagyis 1 dologra gyanakszik hogy a bel-savam nem tavozik a maj fele es ez okozza az allando hasmenest. Akarhogy kutakodtam ezutan, nem igazan talaltam semmit. Tudna valaki segiteni?? sad sad Barmilyen otletre fogekony vagyok!!!! Beszedek, megeszek, megiszok barmit csak segitsen! Elore is koszonok minden valaszt!! Es bocs az ekezetekert.
Tom
Nincs jelen
#5478 2012-02-28 15:33
- Enibabu
- Tag
Kedves Jane!
Egyetértek minden szavaddal!
Nálam októberben diagnosztizálták a betegséget, és azóta teljesen kétségbe vagyok esve, fõleg azóta, hogy 3 hete gyógyszermérgezést is kaptam a Salofalktól. Most próbálok lelkileg helyre jönni, készülök egy dilidokihoz, mert úgy érzem, orvosi segítségre van szükségem, ahhoz, hogy feldolgozzam a történteket!
Nincs jelen
#5479 2012-02-28 16:15
- Enibabu
- Tag
Sziasztok!
Van fölösleges Salofalk 500 mg-os tablettám, ha valakinek kell szívesen odaadom!
cserepeni@gmail.com
Nincs jelen
#5480 2012-02-28 21:32
- Bordás
- Tag
sosi46 írta:
sziasztok!
megkérdezném a "baj-társakat" hogy mennyire kell komolyan venni az Imurán hatását, a napsugarakkal
szemben? mármint a börrák fokozott képzödését a gyógyszer szedése mellett,
én nagyon szerettem napozni sokat tarkózkodtam napon,,,de amióta CU-s vagyok és Imuránt szedek
óva intenek töle,,,,szóval rövid gatyó , póló még belefér vagy már az sem????
Szia sosi46!
Rövid gatyóban és pólóban bõven mehetsz szerintem napra, nem lesz gond, persze ne fél napig napozz :) és ha lehet magas UV elleni naptejet használj ezekben az idõkben! Üdv! :)
Szerkesztette: Bordás (2012-02-28 21:34)
Nincs jelen
#5481 2012-02-29 07:47
- Andi4
- Tag
Sziasztok! Találtam egy terméket: TIANSHI DIGEST NATURAL
http://www.tiens-patika.hu/digest.html
Ismeri ezt valaki? Elég jókat írnak róla, csak jó drága, de ha tudnám, hogy használ, ha lenne valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata......kipróbáltatnám a fiammal.
Elõre is köszi!
Nincs jelen
#5482 2012-02-29 08:16
- sibi
- Tag
Andi4. Szerintem ne. Ha már, akkor Progastro825, az nekünk lett kifejlesztve.
Nincs jelen
#5483 2012-02-29 11:43
- sosi46
- Tag
Szia Bordás!
Köszönöm az infót, reméltem , hogy még élvezhetem a napsugarakat éa a D vitaminocskát :D
üdv,,,
Nincs jelen
#5484 2012-03-06 07:40
- Béla
- Tag
Üdv, megmaradt pentasát szívesen elfogadnék. Sokat vagyok külföldön, ezért nem mindíg jutok orvoshoz. Köszi
ide írjatok: lucibe@citromail.hu
Nincs jelen
#5485 2012-03-07 17:36
- reménység
- Tag
Sziasztok, ez most olyan ciki, de ha valakinek volt már ezzel tapasztalata, segítsen!!! Crohnos vagyok, eddig vékonybél crohnom volt, a terminális ileumon volt bélfal vastagodás. 3 éve vagyok crohn beteg, Pentasa-t szedek. Most fellobbant valami, hõemelkedéssel és igen erõs görcsöléssel, alhasi fájdalmakkal. Egészen lent fáj, mintha a hólyagom, vagy a méhem görcsölne, de nem, a doki szerint ez vastagbél. Szorulásom van, viszont amikor 2-3 nap után van székletem, szakad belõlem a nyákos széklet. Erre kaptam most Salofalk klizmát. Nagyon megijedtem már az elsõ adag után, szépen papír szerint csináltam és be is tudtam adni magamnak, viszont NEM JÖTT KI SEMMI!!!!! Másnap dél körül viszont volt székletem, azt hófehérre festette vszinüleg a gyógyszer. De tegnap másodjára beadtam és azóta sem volt még székletem, szóval semmi se ki, se be! Egyszerûen hová lesz az a folyadék bennem? Menjek ezzel dokihoz, vagy kiröhögnek? Õ azt mondta, amikor felírta, hogy legalább 30 percig PRÓBÁLJAM BENT TARTANI hát nekem még 30 óra után is bent volt és még csak székelési ingerem sincsen. A férjem szivat folyton, hogy "jó lukba megy az?"- még jó, hogy õ tud nevettetni legalább. Szóval haspuffadás, hányinger, szorulás, ultrahang ma negatív, se bélvastagodás, se szabad folyadék.....de akkor mit nem csinálok jól, hogy nekem egy egész éjszaka után sem jön ki az a szar gyógyszer? Nagyon meg vagyok ijedve, segít valaki???
Nincs jelen
#5486 2012-03-07 18:30
- reménység
- Tag
Szia, én járok egy dilidokihoz, aki nagyon jó fej, sztem érdemes is járni, amikor kihagyok hónapokat, mindig beüt a betegség és nála jól kipanaszkodom magam és jobb lesz! Komolyan! Nem ingyen van, de szivesen megadom az elérhetõségét, ha kell.
Nincs jelen
#5487 2012-03-07 18:32
- gregg
- Tag
Szia Reménység!
Nyugi!Nem is kell kijönni a lényeg,hogy ott helyben fejti ki a hatását és közben felszívódik,nekem is volt rá példa,hogy akár 48 óra után volt széklet és már alig látszott a gyógyszer fehér színe,de ha tünet mentes idõszakban használom akkor jellemzõen 24 órát is bent marad vagyis normálisan a széklettel ürül és csak a fehér szín utal a klizma jelenlétére!
Összefoglalva szerintem teljesen normális a bélésed és felszívja gyógyszer nedvesség tartalmát,és minden bizonnyal közben gyógyítgat is,nekem is használ,használt a Salofalk klizma!
Jó egészséget,üdv:Gregg!
Nincs jelen
#5488 2012-03-07 18:51
- reménység
- Tag
Annyira köszi, kedves Gregg, már ettõl félig meggyógyulok, hogy így megnyugtattál. Én nagyon befosi vagyok, mármint lelkileg, testileg inkább csak fosi....
tényleg köszi hogy írtál bátorításul
Nincs jelen
#5489 2012-03-07 19:32
- gregg
- Tag
kedves Reménység!
Igazán nincs mit,örülök,hogy sikerült megnyugtatni,a befosi állapot nálunk nem rendkívüli!:)
Üdv:Gregg+
Nincs jelen
#5490 2012-03-07 20:49
- szliva
- Tag
szia reménység.
én is már rengeteg salofalk klizmát használtam,és nekem sem jön ki a folyadék utána.ez normális szerintem,mert ott belül ez felszivodik.mikor használom ,és még gyulladásban vagyok,akkor kijön másnap,de mikor már jobban vagyok,akkor nincs mindennap székletem.ez szerintem jó jel,mert az aszt jelenti,hogy gyógyul a bélésed.legalábbis nálam igy szokott lenni.:)
nyugalom,és használd bátran,mert nagyon jó a salofalk klizma.
szliva
Nincs jelen
#5491 2012-03-08 12:49
- reménység
- Tag
Köszönöm a segítségeteket! Mostmár akkor nem tojok be azon, hogy nekem olyan szorulásom van tõle, hogy már az is felmerült bennem, hogy a hasgörcseimnek semmi köze nincsen a vastagbélhez. Tegnap voltam ultrahangon, ami totálisan negatív lett. viszont még ha lépek is nyilallik jobbra lent, annyira fáj és mostmár 3-4 napra beszorulok-
Nincs jelen
#5492 2012-03-08 14:02
- Rena
- Tag
Sziasztok ,1hete szedem a imuránt és a karomon megjelent egy kör alakú hámlásos seb,volt valakinek hasonló az imurántól?Elõre is köszönöm szépen!
Nincs jelen
#5493 2012-03-08 15:55
- RodRigo
- Tag
@#5462
Szia! Én a fellángolások alatt rendszeresen azt a nyavalyát tolom magamba és hasonló tapasztalataim vannak mint neked - úgy tûnik ez természetes. Persze a betegtájékoztatón az van, hogy egész éjjel maradjon bent a cucc, de aki rosszabb esetben óránként rohangál még este is, azt errõl igen nehéz meggyõzni. Engem inkább az érdekelne, hogy amikor egy tré nap után koki gyengén dõlök az ágyba, honnan legyen még erõm, alkarból úgy igazán kinyomni a mûanyag tartályból a cuccot - mert kell hozzá izom rendesen. Hmmm...
Szerkesztette: RodRigo (2012-03-08 15:59)
Nincs jelen
#5494 2012-03-08 16:01
- reménység
- Tag
Totálisan egyetértek, én tegnap este úgy éreztem, hogy vagy az erõm fogyott el, vagy a szar Salofalkos doboz túl merev, alig bírtam fõleg a végét a hátsómba tölteni. A férjem persze megint elpoénkodott ezen, mondtam neki, még egy vicc és megitatom vele...alulról...:)
Nincs jelen
#5495 2012-03-08 16:04
- reménység
- Tag
De azért beleírhatnák a betegtájékoztatóba, hogy ne gazoljon, vagyis ne "fosson be" akinek még másnap sem jön ki a cucc....komolyan, én már azon paráztam, hogy valahova máshova folyik el az a lötty...de nem, azt az ultrahang biztos kimutatta volna. viszont a hasi görcsök nektek is vannak? fosás elõtt? nekem nagyon fáj a hasam és csikar, aztán kimegyek a klóra és 4-szer, 5-ször is kimegyek, mire csillapodik. De én már szinte állandóan szedem a Buscopant.
Nincs jelen
#5496 2012-03-08 19:32
- RodRigo
- Tag
....nnnna ez lett volna a következõ "kedvenc" témám. Szóval tudja a fene (tényleg lekopogom) úgy ahogy elvagyok. Fene bajom sem lenne, mert az összes fészkes nyavalyát ami ezzel a betegséggel jár, valahogy csak-csak megszokja az ember (nehogymá' ez a franc irányítsa az életemet), de ezt az alhasi görcsös, csikarást (abból az igazi, klassz, fetrengõs fajtából) sosem fogom megszokni. Egy darabig küzd ellene az ember, de úgyis tudod, hogy amíg nem jutsz WC közelébe ez nem fog elmúlni. Fárasztó. Idegileg is... nagyon. Pláne ha a WC után is megmarad... a környezetednek meg magyarázhatod, hogy 3 perc alatt 5× húzod le a budit - ja, bocccs.
Két hete lázas voltam, így tök véletlen rászoktam a Rubophenre (nem nagyon szedtem korábban) és azt vettem észre, hogy egészen jól csillapítja a görcsöket is. Nektek melyik görcsoldó (csikaroldó) vált be???
Nincs jelen
#5497 2012-03-09 08:38
- csabaspecial
- Tag
Sziasztok!
Van egy felesleges Dansac Soft Paste-m! Ha érdekel valakit, keressen meg emailben, szívesen elküldöm neki....
Nincs jelen
#5498 2012-03-09 10:36
- reménység
- Tag
Szia, tök jó amit írtál, totálisan így van. Nekem annyira gáz ez az egész a munkahelyemen, mert nagyon szép kulturált WC "komplexum" vár valóban, egyetlen bökivel, a takarítónõ folyton ott ül a folyosó végében kialakított kis szobácskájában, nyitott ajtóval és vagy eszik, vagy olvas. kb. annyira nagy a csend, hogy ha leejtenék egy gombostût, is totál hallani lehetne. Én meg rohangálok fosni valóban 5 percenként.
Amit a Rubophenrõl írtál érdekes, én az Algopirinnel voltam így, most meg az Algofex-el. De a Buscopan forte baromi jó, és nagyon gyorsan hat, kb. 10-20 perc és a fájdalom szûnik, és többet is be lehet venni, meg a No-spa forte is ilyen.
Neked vékonybél crohn-od van? De miért van ez a görcsös hasi fájdalom? Képzelheted, amikor utazom valahová, és mondjuk elõtte reggelire elcsábulok és a családdal megeszek egy virslit, még nem is teszek rá mustárt se meg ketchup-ot sem, mégis egy fél óra múlva órült görcsök jönnek rám...és ez nagyon rossz, mert ha megyünk valahova is szinte így kell terveznem az életemet, 2 gyerekkel.....
Nincs jelen
#5499 2012-03-09 10:52
- RodRigo
- Tag
Mint sokunknál, nálam sem tudják megmondani, hogy milyen gyulladásom van. A szövettani kép szerint Crohn, de mivel jórészt csak a vastagbelem cirkuszol ezért inkább c.ulcerosa. Bár egyszer "benéztek" már a vékonybelem felé is egy tükrözéskor és látott némi gyulladást a doki, de ennek ellenére nem konkretizálták. Úgyhogy hol ez vagyok a papírokon, hol meg amaz.
Tegnap befigyelt nálam is a Buscopan - eddig tetszik: végigaludtam az éjszakát. :)
Meddig hat egy tabletta?
Nincs jelen
#5500 2012-03-09 10:59
- andreas31
- Tag
A bizonytalanság szaaar dolog.Úgy elindulni,hogy kitudja mikor támad inger csészére.....én heti minimum 1 napon vidéket járok kocsival munkámból fakadóan.Namost van olyan hely,ahol ügyfeleket fogadok 9-13 ig.Olyan hely,ahol férfi ember létemre - aki sok ócska helyen járt már,tényleg brutál bírom az igénytelenséget- állva pisilés is undorító.Ha ott jönne rám a cifra...sás,hát,nemtom.Eddig nem volt,ne is legyen.Melóhelyen meg az egyik osztályunk ügyfelei épp ott várakoznak és csak 1 zárható, férfi kollégák részére fenntartott budi van,ami nagyjából rendben van.A nyarat a gyerekes kirándulásokkal érdeklõdve várom.Nekem még nem találták el a megfelelõ gyógyit szerintem,most sztero+xalazin van,de nem az igazi.Én a pentasától hasmenés szempontjávól teljesen rendbe jöttem, de éreztem a bal és jobb belem+alhasam,doki szerint ez jobb lesz,mert vastagbélben van a gyuszi....a vékonyat nem is néztük,de õ tudja.Ezekkel viszont lágyul a reggeli cucc,a multkor már azt hittem,hogy,pedig dehogy.Hosszú idõ óta 1-2 hét "formált" széklet,milyen királyság már.Szóval el lehet itt veszni,de milyen dolog,ha én vetem fel ezt a dokinak,hogy talán nem csak a vastag,hanem a vékonybél is gyulladt,arra is kellene valami.Még berág az okoskodásért.Amúgy a klizmákat valóban nehéz kiszorítani az oduból,mondtam is a nejemnek (160/53) hogy bajban lenne,ha neki kellene magának kipréselni.......szar ez úgy ahogy van.
Nincs jelen