#13701 2012-01-22 09:51

Lucifer
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Roor rosszalkodásai

Halihó!

Mondtam , hogy esni fog!:P:P
Persze nem a hó esett hanem az esõ / ez nem jött be / , de a többi igen.:P
Amikor készen voltam az ablakpucolással mondtam a Norbinak , hogy esni fog.Mire õ azt mondta , hogy nem is.Este aztán közölte velem , hogy anya igazad volt tényleg esik honnan tudtad?!Erre csak annyit válaszoltam , hogy ablakot pucoltam.:P:P:P:P:P

Nincs jelen

#13702 2012-01-22 17:54

marcsi0727
Tag

Hírek Zotyról

Sajnos a helyzete nem változott Még mindig nem akar a gáz felszívódni a szemébõl.Szegény alig lát valamit . Elméletileg kedden kiengednék de valszeg ebbõl nem lesz semmi Köszöni mindenkinek aki gondol rá. Az sms-ket nem tudja még mindig elolvasni ezért nem tud rá válaszolni ha esetleg innen küldött neki .
Röviden ennyi

Nincs jelen

#13703 2012-01-23 19:02

Vicaa
Tag

Marcsi és bárki aki konzultál Zotyesszel üzenem, hogy kitartást neki, szorítunk a kis családosunkkal, javulást, gyógyulgatást neki!!!!!!!!!!!!!!!!

Nincs jelen

#13704 2012-01-23 19:03

Vicaa
Tag

... és köszi Marcsi a tudósítást mert én nem szoktam Facebookra járni.

Nincs jelen

#13705 2012-01-23 19:16

marcsi0727
Tag

Zotyesz híradó

- Tegnap beszélt valaki Zotyával, még mindig ugyanúgy van, viszont legalább jó kedve volt. Kajailag el van kényeztetve, de a hason fekvés már uncsi neki, ezért ma beszélni fog a dokival, hogy hogyan tegyék változatosabbá az ágy domborzatait a nõvérkék bevonásával. :)

Nincs jelen

#13706 2012-01-24 13:36

marcsi0727
Tag

Zotyesz holnap 10 órakor haza megy. Állapota icipicit javult, orvos szerint még idõ kell a teljes gyógyuláshoz.

Nincs jelen

#13707 2012-01-24 19:56

Lucifer
Tag

Halihó!

Holnap megyek dokibácsimhoz kiváncsi leszek mint fog mondani , fõleg ha meglátja a laboromat!:P:P
Kezdek egyre jobban lenni szedem a béres cseppet és iszom a tápszert is.::::P:P:P:P:P:P:P

Nincs jelen

#13708 2012-01-24 21:06

Lisa
Tag

Szió Luci, azért szurkolok, hogy ne szidjon le Téged nagyon a doki bácsi :P, mond meg, hogy Te nem tehetsz róla.
Milyen tápot iszol?
A Bére csepp az komoly, vagy csak vicceltél?
A lényeg,hogy jobban vagy!
Labor milyen lett CRP, süpi(We) lehet már írtad, csak nem tudtam teljesen nyomon követni a dolgokat! :D

Zotyesz: remélem holnap tényleg üdv. otthon, oda is megy a drukk, hogy ne jöjjön közbe semmi!

Szöszpötty Fecsegõnek! Hogy megy a mókuskereked? :D

Nincs jelen

#13709 2012-01-25 16:45

Lucifer
Tag

Halihó!

Lisa!
Modulen ibd tápszert iszom és a b.csepp komoly.:P
süllyedés:80
crp:22
vas:6.5
Voltam ma a dokibácsinál és egyáltalán nem kaptam jó hireket.:(:(:(
Holnap rendel itt utoljára aztán vége csak a magán marad.:(Igy nincsen dokim!!!:(:(:(:(
A rossz hir másik fele:
A vérképemet látva rosszul lett és közölte , hogy ez sz@r!!!!!!!!!
Nagyon nem jók a leleteim!A májam teljesen készen van!Elküldött hasi MRI-re holnap kérek beutalót a májamat kell megnézni leginkább.Aztán elküldött a II.sz belgy .klinikára próbáljam meg a  biológiai kezelést.Ezzel a rossz laborral meg kell, hogy kapjam .Nagyon muszáj  lenne hiszen lehet, hogy akkor el lehetne hagyni a gyógyszereimbõl.Közölte ha szeretnék még élni és felnevelni a gyerekeimet akkor menjek el és kérjem.Igen ez nagyon rosszul hangzik ebbõl kiderûl, hogy nem is vagyok annyira jól mint azt én gondolom.:(:(:(
De a legrosszabb , hogy annyiszor el utasítottak már , hogy mi van ha megint???Szóval no para majd csak lesz valahogy.Holnap tehát idõpontok kérése aztán majd kiderûl.Az antibébi gyógyszert is megtiltotta!!!:(:(:(:(
Azért kaptam ma egy letolást is egy kedves ismerõstõl.:PMondtam én neked, hogy inkább páleszt igyál a gyogyik helyett.:P:P
Szóval ezek történtek ma ez a helyzet velem.:(:(:(:(

Nincs jelen

#13710 2012-01-25 17:23

roor
Tag

Halika!

Szöszpötty!:D
Ki volt aki páleszt javasolt? :P Biztos egy alkesz crohnos,aki tapasztalt is. :P
Lisacica,mókuskerék megy,de olyan káosz van hogy azt még a zseni is cseszheti!:D
Jelen pillanatban lebegek,mármint nincs jó kedvem,aminek több oka is van,aki esetleg elkezdene aggódni értem (ha van ilyen) az ne tegye,most épp a völgy alján vagyok és ahogy fölnézek látom a béka puccér sz@ros rottyantóját,kicsit összébszedem magam és olyat rúgok bele hogy elszáll a .....szóval oda!:D:D:D:D

Nincs jelen

#13711 2012-01-25 17:28

Györgyina
Tag

Drága Lucy kincsem, hát jól feladták a leckét Neked. De megoldod, mint az életben eddig mindent, amihez jó egészséget és sok sikert kivánok Neked. Ügyes Csajszi vagy Te, csak mindig azt mondod, jól vagy és sajnos még sem annyira. Nagyon hamar gyere rendbe. Ez Tyúkanyó ajánlja neked, de nagyon.

Nincs jelen

#13712 2012-01-25 20:02

Lisa
Tag

Luci! Sajnálom a szar eredményt, de remélem VÉGRE megkaphatod azt a biológiai terápiát!!! Nagyon muszáj volna, és Te aztán igazán vártál rá eleget!!!
Írj, majd, hogy mi volt
Fecsegõ: úgy látszik rossz korszakunk van, de hajrá akkor rúgjad helyettem is, és ha lenne egy kis idõd írhatnál privit az otthonról, mi újság

Nekem két napom maradt hátra a vizsgaidõszakból, úgy hogy mrá nagyon várom, még holnap egy hajnali kelés, meg utána (addig ideges, álmatlan 2 éjszaka), de utána végre egy kis pihi!

Azt hiszem kipróbálom azt a bizonyos páleszes megoldást, nem tudom Luci, ki javasolta Neked, de leszarom bogyónak megfelel? :D

Szerkesztette: Lisa (2012-01-25 20:03)

Nincs jelen

#13713 2012-01-25 21:56

Nita
Tag

Luci sajnálom hogy ennyire nem vagy jól :( Remélem most sikerül a biológiai kezelés! Kihez mész a sotera? Jó lenne már összefutni veletek kicsit és beszélgetni....
Roor! Szegény breki pedig Õ nem is tehet róla vagy de ? :) Nem tudom nálad mi az ok, de most ez az idõ is nagyon lenyomja a hangulatunkat a kollégámnak volt ilyen érfelvágós hangulata egy hétig pedig mindennap elmondta nem is igen tudja mitõl van.   
Lisa! Hajrá drukkolok a vizsgáidhoz és a páleszezést hagyd inkább ünnepelni a vizsga után akkor meg ihatod nagy pohárral már pusztulhatnak az agysejtek nyugodtan :) Pasek jól van? Apukád is?
Kéne már egy tali nem?

Nincs jelen

#13714 2012-01-26 06:07

Lisa
Tag

Nita! Ja persze, szigorúan holnap estérõl beszéltem :P
Apa jól van köszönöm szépen, csak épp mondtam Zsenikémnek, hogy it olyan hó van már három hete, hogy nem tudnak járni melózni.
Folyamatosan megy a szánkózás minden hétvégén! Furcsa, hogy az emberek meglepõdnek ezen, nekem meg az a furi, hogy Miskolcon sincs hó. :D
Ja tali nem ártana, szedjétek össze magatokat és hozzatok össze egy tavaszit..amolyan menyasszony táncosat :D :P

Szerkesztette: Lisa (2012-01-26 06:08)

Nincs jelen

#13715 2012-01-26 07:53

marcsi0727
Tag

Luci, nagyon sanálom, hogy nem vagy jól. Bízzunk a Remiben, meglátod, csodákra képes! Antbébi gyógyszer helyett meg irass fel hüvelygyûrût.

Nincs jelen

#13716 2012-01-26 08:45

Lucifer
Tag

Halihó!

Drága tyúkanyóm!
Köszike szépen!Igérem sokáig fogok még a kertedben kapirgálni  mint a kis csirkéd!:P:P:P
Mindent megteszek,de nem rajtam múlik.Tudod ! - én nem adom föl.

Lisa!
Szed össze magad te nagyon ügyi kislány vagy!:P Pálesz utána , de ünnepelni pezsgõvel kell.:P:P
Vártam sokáig , de mind eddig teljesen hiába.:(:( Valamiért nem akarják nekem!!!De próbálkozom!!
A hóért és legfõképpen a szánkózásért irigykedem!!De nem is inkább magam miatt ha nem a gyerekek miatt.Roli minden álma , hogy hó legyen menjünk szánkózni meg hógolyót dobálni.:P:PHa megtudnák a gyerekek, hogy ti szánkóztok akkor biztosan azt mondanák, hogy menjünk oda hozzátok.:P:P:P:P:P:P:P

Nita!
Tényleg nagyon jó lenne már dumcsizni egy kicsit!De olyan messze laktok!!:D:D:D:D
Nem tudom kihez kapok idõpontot ,majd akihez beirnak.Ha voltam akkor majd úgy is leirom mi volt és kinél voltam.
Kicsi családod teljesen rendben van már???
Te hogy vagy?????
Tényleg nagyon jó lenne már egy tali!!

Marcsi!
Azt inkább kihagynám!!:D:DLehet , hogy csodákra képes csak én nem kapom!!
Az ördögnek biztosan nem kell csoda!!!:D:D:D Bár nálam a csoda most már az lenne ha kapnék.Jó pár éve várok rá!!

A változatosság kedvéért Roli lett beteg.
Tegnap mentem érte délután és mondta, hogy nem uzsizott és ebédet is alig evett mert fáj a pocija és köhög is egy kicsit,igy holnap õ nem megy oviba mert beteg.Tényleg sápadt volt egy kicsit.
Késõ délutánra már be is lázasodott.Ma nem mentünk oviba/hiszen õ megmondta , hogy beteg/.
Hajnalban felébredtem mert olyan hang volt mintha hányt volna , de szerencsére nem csak köhögött.Megint lázas volt igy adtam neki gyógyszert meg megitattam teával.Kicsit lázas meg fáj a feje.Megyünk délután azért dokibácsihoz.

Roor!
Ki ajánlotta a páleszt?????Hát nem is tudom!!:P:P:P
Lehet, hogy igaza volt a pálesszal kapcsolatban csak egy baj van vele, hogy nem tudom meginni.:P:P:P

Nincs jelen

#13717 2012-01-26 12:24

marcsi0727
Tag

Zotyi híradó Budpest: a drága Gyermek jól aluldt, boldog, hogy otthon van. Nagyikája segít neki, aki nem egy elveszett néni, van ott rend meg fegyelem.
Ma telefonál a gasztrósnak, hogy mi a terve jelen helyzetben vele, mert a belecskéjével is kéne már valamit kezdeni, hogy jobban legyen. Izgalommal várjuk a doki ötleteit.
Mindenkinek nagyon köszöni a szeretetét.

Nincs jelen

#13718 2012-01-26 15:41

Lucifer
Tag

Halihó!

Sikerült idõpontot kérnem az mri csak március vége , de a klinikára szerencsém volt mert valaki lemondta és igy kedden tudok menni 9.45-re. Zotyesz is ott lesz valahol ma beszéltem vele igy valszeg összetudunk futni és tudunk személyesen beszélgetni egy kicsit.Tesómmal beszéltem telefonon neki is a klinikán van a dokija és mondta ha nem sikerül elintéznem a dokinõnél , hogy megkapjam a kezelést akkor elvisz az õ dokijához és az tuti elintézi nekem. A bátyámnak is egybõl elintézte pedig õ sokkal jobb állapotban van mint én.
Rolinak 39 fokos a láza .de nemsokára megyünk a dokihoz!!:(:(:(

Nincs jelen

#13719 2012-01-26 15:50

Lucifer
Tag

Komolyan mondom nekem nem szabad olvasni a fórumon más topikot!!!!
most olvasom , hogy van aki még csak a kezdetén van a betegségnek és már kapja vagy kapni fogja a kezelést!!!:(:(:(Én 6 éve várok rá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nincs jelen

#13720 2012-01-26 16:00

marcsi0727
Tag

Luci, próbáld valahogy kibulizni, hogy január 31-ig elinduljon a biológiai therápiás projekt. Febr. 1-tõl minden drágul, csökken a támogatás és szigorodik a protokoll is és még nehezebb lesz hozzájutni a biológiai therápiás kezeléshez.

Nincs jelen

#13721 2012-01-26 16:08

Anni
Tag

Szia Lucifer!

Biztosan rám gondoltál. Sajnálom, hogy felbosszantottalak vele, pedig nem szerettem volna. Sajnálom, hogy te nem kapod a kezelést (miért nem?).

A szövettan eredménye után az orvosom kitalálta, hogy a júniusra elõjegyzett sipoly (négy) és tályog (kettõ) kimetszést nem csinálná meg mégsem (szerinte ez már nem fontos, ráér), helyette lenne a kezelés. Már bejártam fél Magyarországot, ezt a kezelést is Gyõrben fogják csinálni. "Pelenkával" élek egy ideje, mert ömlik belõlem mindenféle. Alul, felül. Már nemhogy nõnek, embernek sem érzem magam, régóta nem tudok kultúráltan megjelenni sehol.

Ne neheztelj rám.

Anni

Nincs jelen

#13722 2012-01-26 18:21

Lucifer
Tag

Halihó!

Marcsi!
Pont 31.-én megyek!!
Szigorúbb??????Akkor még inkább nem kapok!!

Anni!
Nem kimondottan rád gondoltam!Nagyon sajnálom , hogy ilyen helyzetben vagy neked sem könnyû!:(:(:(
Miért nem kapom?Azt ki tudja!
Nem neheztelek én senkire nem vagyok én olyan!
Ha mérges lennék akkor kezdhetném a saját tesómmal.Õ is nagyon régóta beteg évekig nem is járt orvoshoz.Tavaly sz@rul lett elment dokihoz és már kapta is.A labora jó volt csak egy nap többször ment wc-re.
Én kórházról kórházra járok és még sem kapok.Szóval kezdhetném vele a mérgelõdést.Remélem nem hargszol rám a fentebb irt megjegyzésem miatt és azért engem is megértesz.
Nem sajnálon senkitõl sõt adnám minél több embernek mert szükségünk van rá.De tényleg nem tudjuk mi alapján adják hiszen nem csak én várok rá régebb óta és van olyan akinek még jobban kellene mint nekem.
Szóval tényleg ne haragudj rám!!!!!
Azért nem értem , hogy te pl. miért nem kapsz semmilyen gyógyszert!?Ez is nagyon furcsa!És miért nem fontos a mûtét?Látod te is hasonló helyzetben vagy mint én csak te más képpen.Engem pl.egybõl mûteni akartak anno csak a dokim nem engedte.Téged meg mihamarabb kellene , de még sem! Szóval egyikünknek sem könnyû!

Nincs jelen

#13723 2012-01-26 19:24

grafzsu
Tag

Üdv lányok!

Kb. 3 hónapja derült ki hogy crohn beteg vagyok, de így vissza tekintve már évek óta.
Most az utóbbi 2 hónapba a lányom is 2x került be gyomor görccsel a sürgõsségire és egyszer kórházba hányással.
Infúziót kapott és este jöhetett is haza, azt mondták valami vírus lehet. Nekem viszont nagyon gyanús mert pont azoktól a kajáktól beteg amiktõl én.
4-5 éves kora óta súlyos izületi gyulladása van, mint nekem a crohntól, és laktóz érzékeny is mint én.
El vittem tehát az orvosohoz, 2.-án lesz gyomor és vastagbél tükrözése.
És vicces de anyukám is az utóbbi hónapokban egyre rosszabbul van, köldök körüli görcsök, véres széklet, teljes étvágytalanság, rosszullétek az ételektõl.
Olvasom hogy pl. nálatok Lucifer van családi halmozódás, nem tudom szerintetek lehetséges hogy anyukám és a lányom is crohn beteg? De még ha így is van milyen furcsa hogy mindenkinél egyszerre jön ki. Vagy az is lehet hogy most hogy rólam kiderült már jobban odafigyelünk ezekre a dolgokra? Mert végül is voltak évek óta gondjaink, de mindig más okokra gondoltak a dokik a rosszul létek miatt.
Nem tudom, mit gondoltok?

Nincs jelen

#13724 2012-01-26 19:33

marcsi0727
Tag

grafzsu, a crohn, colitis nem örökölhetõ, de a gének mégis hordozzák a hajlamot. Sok véletlen faktor együttes állása esetén elõfordulhat, hogy az utód is beteg lesz.

A betegség pontos oka ismeretlen, valószínûleg nem egy, hanem több ok kölcsönhatása miatt alakul ki.
Genetikai tényezõk: nem tipikus öröklött kór, egyes gének a jelek szerint mégis hajlamosítanak rá, tehát ha a betegség nem is, a hajlam öröklõdik. A betegség genetikai vonatkozását mutatja, hogy más öröklõdõ betegségekkel való társulása sok esetben jellemzõ. A Toronto Egyetemen olyan gént azonosítottak, mely hajlamosít a Crohn betegségre.A torontói kutatók által izolált gén egy olyan sejtfelszíni fehérjét kódol, amely sejtjeink transzportfolyamatait irányítja, azaz az anyagok be- és kiáramlásának szabályozásában vesz részt. A Crohn-betegségben szenvedõ páciensek nagyobb részében ez a fehérje nem mûködik megfelelõen, miáltal a méreganyagok könnyen beléphetnek a sejtekbe. Az elmúlt évek kutatásai alapján úgy vélik, hogy a betegség ugyan nem örökletes, de létezik egy bizonyos genetikai fogékonyság, melynek következtében a bélnyálkahártya ellenálló képessége csökken. Az immunrendszer mûködésében zavar támad, nem ismeri fel a bélflórát alkotó saját baktériumokat, így azok ellen védekezõ reakciót indít be, ami bélkárosodáshoz vezet. A bélbaktériumok a gyulladás fenntartásában fontos szerepet játszanak.

Nincs jelen

#13725 2012-01-26 19:34

Györgyina
Tag

grafzsu. Itt sokunknak van családi halmozódás. De nagyon sokaknak nincs és õk vannak többen. Kívánom, hogy csak vaklárma legyen a feltételezés. Jó egészséget.

Nincs jelen

#13726 2012-01-26 19:41

grafzsu
Tag

Nagyon sajnállak titeket, közel se vagyok olyan állapotban mint ti de már így is nehéz. Három hónapja amikor már olyan gyenge voltam hogy alig bírtam járni, akkor jártam végre évek után a végére mi ez. De nem megy a hasam mint nektek, inkább az a baj hogy magamtól már képtelen vagyok nagydolgozni, csak mucofalkkal megy. Már évek óta egy héten egyszer volt székletem, de azt hiszem az amiket írtok hogy folyton a wc.-én ültök sokkal rosszabb. Nincsenek sipolyaim, nem véres a székletem, inkább csak nyákos, és a vérképem is jó. Igaz az évek alatt sokszor voltam vérszegény de a vitaminok mindig segítettek ideig óráig.
Én rendkívül lendületes vagyok, 40 évesen van egy 23éves lányom, egy 20 és egy 17 éves fiam. A munkám a család és a hobbijaim mellet soha nem lustálkodtam egy percet sem.
Most mégis elfáradok gyorsan, és nem bírok közel se annyit mint régen.
És ahogy olvaslak titeket, már egy ideje követem a fórumot, el se tudom képzelni ilyen betegen hogy bírjátok.
És ilyenkor mikor olvaslak titeket, folyton imádkozok ha  annyira rosszul leszek mint ti is, legyen annyi  erõm mink sokatoknak.

Nincs jelen

#13727 2012-01-26 19:46

grafzsu
Tag

Köszönöm Györgyina!
Nálad van családi halmozódás?
Ha van meg kérdezhetem hogy kik betegeg a családban  kinél hogy derült ki, és mikor?
Bocs ha indiszkrét vagyok akkor ne válaszolj.

Nincs jelen

#13728 2012-01-26 19:51

roor
Tag

Halika!

Tipegõ,drágám,rúgom helyetted is életem! :P
Szegény breki,már cafatos neki,de minek mutogatja! :D
Hopp!Lehet hogy csak porcelánistennõnknek áldoz?! Fene a pofáját,az csak a mienk,ezért jár neki mégegy popóbillencs!:D
Ja igen,jó lesz lesz@rom tabi helyett a pálesz,aki nem bírja annak engedélyezett a jéger is,de egyébként tök mindegy,csak 40 fokos felett legyen,lehetõleg hazai,dugi házi fõzött,és sok legyen belõle,a dokik meg a tropa májak meg béééékapdoshatják!!! :D
Egyszer élünk,tehát igyunk! :D:D:D:D
Meg együnk!!!!!!! :D:D:D:D
Lehet kissé má fáradt vagyok? :D

Nincs jelen

#13729 2012-01-26 20:09

Lisa
Tag

Fecsegõ!
Neked elnézzük, hogy "fáradt" vagy, egyébként nem vagy, mindig ilyen vagy :D :D :D ez a jó!!!! :D
Meg hát mááá csütörtök is van!

Szerkesztette: Lisa (2012-01-26 20:09)

Nincs jelen

#13730 2012-01-26 20:13

grafzsu
Tag

Köszönöm Tag a részletes leírást.
És ha a soraidat veszem irányadónak, akkor családon belül vehetem alapul mondjuk azt hogy anyukám 60 éves de jobban vigyázott magára mint én.
A lányom pedig közel se vigyázott annyira magára mint én, azért jött esetleg elõ neki ilyen korán.
Nem tudom valahogy a tünetei alapján annyira azt gondolom hogy õ is crohn beteg.

Nincs jelen

#13731 2012-01-26 20:21

Lisa
Tag

Luci, Roli tényleg jól érezné itt magát, de Téged is elképzellek ahogy ellep a hó, belefekszel és angyalkákat készítesz! Abban nagyon jó vagy!!! Elsõ kézbõl tudom! :D
Elõveszem az angyalkádat és nagyon szurkolok Neked okés?! És nagyon gondolok Rád, Roor leszarom bogyót küld, én meg Rádgondolást!!!! :D
(Kár, hogy nyáron nincs hó itt igaz? :D , jó lenne szalonnasütés , meg kolbász sütés hóba :D )

Nincs jelen

#13732 2012-01-26 20:29

Lucifer
Tag

Halihó!

Voltunk Rolival dokibácsinál! Szerencsére semmi komoly csak nátha.
Kapott köptetõt a köhögésre meg láz csillapitót.Nagyon bágyadt nem akar enni sem úgy tuszkolok bele pár falatot meg itatom sok folyadékkal.Most is lázas 39.1 remélem le megy neki a gyógyszertõl minél hamarabb.Azt hiszem hosszú éjszakám lesz!!:(:(:(

Grafzsu!
Ez igazából nem örökölhetõ.Nekem is 3 gyerkõc van , de nem betegek.kopp-kopp-kopp
Reméljük nálatok sem lesz más az csak valami virus lesz náluk.
Nagyon rosszul vagyunk néha , de ha hiszed ha nem nekem például a fórum és az itt lévõ beteg társaim adják az erõt.Nagyon sokat jelentenek a számomra õk az én második családom.
És szerintem ezzel nem csak én vagyok igy ha nem sokan mások is.

Nincs jelen

#13733 2012-01-26 20:32

Lucifer
Tag

Lisa!

Köszönöm szépen!:P:P:P:P
Leszarom bogyó meg már beszedve , de Roor szerintem hoz holnap személyesen!!!:P:P:P:P:P

Belefekszem a hóba??Na akkor figyelhetnél alaposan mert el tûnnék azonnal benne.:P:P:P:P
Az angyalkámat meg velem együtt csak a levegõbõl le tekintve vennéd észre.:P:P:P

Nincs jelen

#13734 2012-01-27 13:33

Györgyina
Tag

Lucykám drága, itt a sok bajban már el is felejtettem írni, hogy millió gyógypusz a "Szõke hercegnek" és mielõbbi gyógyulást.

Nincs jelen

#13735 2012-01-27 14:26

Anni
Tag

Szia Lucifer!

Dehogy haragszom!!!!! Véletlenül sem!!!! Szerintem mindannyiunknak elég az amink van.

Jól értem, hogy Neked kell a kórházban kijárnod az utad? Az orvosod nem tud segíteni a biológiai terápiával kapcsolatban?

Nincs jelen

#13736 2012-01-27 15:13

Lucifer
Tag

Drága tyúkanyóm!

Szõke hercegednek gyógypusz átadva.:P
Az éjszakánk elég jól sikerült bár Roli nagyon nyugtalanul aludt.
Hajnalban nagyon lázas volt , igy ment a láz csillapitás.

Anni!
Sajnos az orvosom tegnapi nappal megszûnt.Igy most nekem kell egyedül csinálnom mindent végig járnom ezt az utat.Majd jöhet a doki keresés is!!:(:(:(:(

Nincs jelen

#13737 2012-01-27 16:50

Lucifer
Tag

Halihó!

Ma megint ,úgy mint régen volt leszboszi péntek.:P
Bár rövid volt a találkozó , de még is nagyon jó!!Kávéztunk , beszélgettünk minr a régi leszboszi péntekeken.
Köszönöm drága barátném , hogy feljöttél és találkoztunk!
Nagyon nagyon jó volt!!!!!!!!!!!

Nincs jelen

#13738 2012-01-27 17:51

marcsi0727
Tag

Ma voltam a doktornénimnél. Még mindíg bennem van a Clostridium Difficile :(. Így emiatt nem kaphatok Remit :( De most nincs is rá szükségem, mert jól vagyok. Bár... az is igaz, hogy tegnap este úgy begörcsöltem, alig éltem. Azt mondta a doktornénim, ha gyakoriak a rosszullétek, akkor menjek azonnal, különben 1 hónap múlva kontrol. És ha gondolom, akár elmehetek dolgozni is, próbálkozzak.

Szerdán elmentem Ajkára állásinterjúra (100 km tõlünk), Baan-os pozíciót hirdettek. Az elsõ kérdésem az volt, hogy B4-et vagy B5-öt használnak? Kiderült, hogy SAP-juk van... húúúúúúú gondoltam, ebbõl hogy jövök ki jól... Eljöttem Ajkára a semmiért... ráadásnak meg se pályáztam volna a hírdetést... Mutatom neki a magyar és angol verziót is, mindkettõben Baan kértek. Na hát így még nem jártam... de a fickó Flexes volt, és azt a filozófiát akarja bevezetni, ami ott van. Szóval el volt tõlem ájulva... 1 órát beszéltünk.
Hát nem tudom, mi sül ki belõle... Mindenesetre mondtam, hogy 2 nap ott + 3 nap távmunka; így vállalom.

kb ez olyan volt, mint amikor a zenekarba harsona mûvészt kersenek, de elírják a hírdetést és ott derül ki az interjún, hogy valójában trombita mûvészre van szükségük... Kottát olvas mindekettõ... de kb ennyi a közös...

Ma fél 10-kor hívtak a bölcsibõl, hogy Alizka a fülét fájlalta és nagyon szomorú volt. (Nem jellemzõ; kis csõrike, be nem áll a szája... :) ) Elvittem a fülészetre, be van gyulladva a bal füle. Már jobban van, kapott gyógyszert, kedden kell visszavinnem.

Szerkesztette: marcsi0727 (2012-01-27 18:04)

Nincs jelen

#13739 2012-01-27 20:35

roor
Tag

Halika!

Yehhhhhh!Leszboszi péntek,ja,igen,az volt ma és nekem is ugyanolyan jó volt mint neked!Yehhhhhh! :D:D:D:D:D:D:D
Tipegõ,hát igen,ez lenni én,jön-megy,beszösszpötty,kukucs,nem ír vagy szótfos,hihi!:D
Ha komoly gond lenne arról tudnátok.:D

Nincs jelen

#13740 2012-01-28 15:11

nanika
Tag

Nem tudjatok mi van barna by -vel

Nincs jelen

#13741 2012-01-28 17:53

marcsi0727
Tag

Szegeden egyetemista.

Nincs jelen

#13742 2012-01-28 18:02

Lucifer
Tag

Halihó!

Délutáni alváson már túl vagyok!:P:P:P
Fél 1-re teljesen készen voltam mindennel,mosás,fõzés.Kettõre már az ebéden is túl voltunk mosogatás is meg volt.:P:P:P
Aztán jöhetett  a  pihi.:P:PMár amennyire tudtam mert olyan hangosan játszottak a gyerekek.Roli szerencsére jobban van.Tegnap reggel volt  láza, de estére megint be lázasodott.Ma még szerencsére nem volt lázas remélem estére sem lesz.

Nincs jelen

#13743 2012-01-30 09:40

Lucifer
Tag

Halihó!

Gyerekek iskolában, óvodában!Roli jól van csak köhög , de azért ment oviba.

Ma megyek délután a körzetihez mert pénteken nem volt ott beutalót kérni holnapra.
Közben megy a meló keresés.

Nincs jelen

#13744 2012-01-31 14:28

Lucifer
Tag

Halihó!

Elsõnek azzal kezdeném , hogy találkoztam Zotyikánkkal.:P:P:P
Én pont mentem be a klinikára õ akkor jött ki.:P:P
Pár szót gyorsan válltottunk is.Beszélt a dokibácsiával aki csinál neki kb.1 hó múlva ha addigra a szemész engedi egy tükit .:(:(:(Ha a szûkületen nem tud átmenni akkor mûtét.Valami tágitás vagy mit mondott.Ha minden oké akkor õ is megkapja a humit vagy a remit.De mûtét után kapni fogja.A szemére még mindig nem lát csak homályos foltokat.S:(:(:(:(Szerintem belõlem éppen elég volt az is.:P:P
Szóval kb.2 hét mire azok a gázok felszivódnak és akkor látni fog vele rendesen.Csak nagyon lassú a feszivódás addig kisérõvel kell közlekednie.Most is az anyukájával volt.Azért nem hagyom szó nélkül !!Zotyesz ! - nagyon aranyos kedves anyukád van.:PAnyukám azt hitte a nõvéred.:D:D
Van egy pici rész a szemén ahol már nincsen gáz ott már jó a látása , de az még nagyon kevés mivel felül van.A többit nem tudom , hogy mi volt ma a szemésznél mert már nem találkoztunk többet és én is intéztem a magam dolgait.:D

Velem mi történt???
Voltam ma a dokinéninél biológiai kezelés miatt.Bár idõpontra mentem még is 1 órát vártam és 1/2 órát voltam bent nála.Végignézte minden leletemet.Úgy néz ki megkapom a kezelést , de elõtte egy csomó minte meg kell csinálni.Amit még ma elintéztem mert idõben még pont belefértem.Volt vérvétel,rtg,csontritkulás vizsgálat.Uh-ra majd a dokinéni kér idõpontot csak fel kell hivnom 3-4 nap múlva.Tükire pénteken reggel 9-re kell mennem.:(:(:(Persze altatásban csinálja meg amit nem is kellett kérnem õ kezdte egybõl azzal , hogy vállalnám -e altatásban.Mire én közöltem vele , hogy csak abban vállalom.:P:PHa az uh is megvan akkor kell hozzá visszamennem és a kitöltött papirt visszavinnem neki.Utánna kiderûl , hogy mi a helyzet.Most 7 napon keresztûl irnom kell , hogy egy nap hányszor megyek wc-re.Majd húzom a budiban a strigulákat.:P:P:Csak egy baj van éjjel nem látom majd hová kell húzni.:P:P:P
Szóval ez történt velem a mai nap folyamán.
Lisa!Gondoltam az angyalkánkra.:P

Nincs jelen

#13745 2012-01-31 14:33

marcsi0727
Tag

Luci,

örülök a jó híreknek. Sokkal jobban leszel, majd meglátod. Remit kapsz vagy humirát? Vagy ez még nyitott kérdés?

Nincs jelen

#13746 2012-01-31 20:20

Lucifer
Tag

Marcsi!
Köszönöm szépen!
Még nem tudom melyik lehet , hogy én nekem kell választani , de lehet , hogy kész tények elé állitanak.:PHa viszont nekem kell választani akkor nem tudom melyik legyen.:(

Nincs jelen

#13747 2012-01-31 21:00

marcsi0727
Tag

Luci,

reméljük, nem neked kell dönteni. Nekem jó volt a Remi, nem volt gondom vele. Most már úgy változott a protokoll, hogy lehet váltani, Remirõl Humira, Humiról Remire, ha szükséges. A kezelõörvosom ígért egy összefoglalót a Remi/Humira változásokról, a kezelés elõírásairól, ami majd felteszek a honlapunkra is. Szólok, ha meglesz.

Igazából nem tudom, mi a különbség a kettõ között. A Remit infúzióba adják, a Humi meg injekció... hát ezzel gondolom nem vagy kisegítve...

Nincs jelen

#13748 2012-01-31 21:59

Györgyina
Tag

Drága Lucykám, hát végre már valami jó hír is van. Nagyon biztam benne és örömmel látom, elindultál a javulás felé. Tudtam én, hogy a sok erõfeszítésnek lesz eredménye és egészségben, boldogságban felneveled a Gyermekeidet. Sok sikert drága.
Zotyika volt a szemésznél és minden rendben, csak idõ kérdése és minden ok. lesz. Puszil és üdvözöl Mindenkit.  A munkahelye rendben, ott is voltak, nem emlitették, hogy valami probléma lenne azzal, hogy beteg. Hát a mai világban ez is egy csodás hír nem?

Nincs jelen

#13749 2012-01-31 22:00

aiolosz
Tag

Lucifer írta:

Marcsi!
Köszönöm szépen!
Még nem tudom melyik lehet , hogy én nekem kell választani , de lehet , hogy kész tények elé állitanak.:PHa viszont nekem kell választani akkor nem tudom melyik legyen.:(

Szia Luci !
Ezen az oldalon mccbe_archivum/ nézd meg,  vagy töltsd le ezt az elõadást : "A biológiai kezelés jelen hazai helyzete"
Tudom, nem könnyû olvasmány....a két kezelés hatóanyaga is más, nem csak az alkalmazás módja
-Infliximab (Remicade) – kiméra anti-TNF            infúzióval juttatják a szervezetbe
-Adalimumab (Humira) – human anti-TNF             bõr alatti injekcióval juttatják/juttatod a szervezetbe

Remicade csak kórházban
Humira otthon magadnak adod be
Ezek a legprimitívebb különbséget....én sem vagyok szakember....
Amennyiben gondolod, telefonon is beszélhetünk még errõl.
Húz bele, mert fogy a fejtettbab a hûtõben :)
:-* :-*   

Nincs jelen

#13750 2012-02-01 15:30

Lucifer
Tag

Halihó!

Aiolosz!
Köszönöm szépen a segitségedet!!
Azért egy adag babot eldughatsz nekem.
Hát én aztán biztosan nem szúrok sehová::P:P:P:P:P:P
Az epe mûtét után is a Gyula szúrt.:P:P:P:P
Az az igazság én félek mindegyiktõl.:(:(:(:(:(
Különben pedig még kérdõjeles az , hogy kapok-e egyáltalán valamit.Ha a tüki és az uh leletem is meg van /addigra a többi kész/akkor megyek majd kontrollra és akkor dönti el , hogy kapok.e vagy sem.
Köszönöm kedvességed ha tényleg úgy van akor hivlak bár most a tesómmal beszélek õ nem régen fejezte be a Humit.

Lányok!
Nem irnám le mégegyszer , fentebb leirtam a lényeget.:P:P:P
Drága tyúkanyóm!
Én minden tõlem telhetõt megteszek innen már nem rajtam múlik a dolog.Bár fiatal a dokinõ remélem amikor kérdezte, hogy van-e gyerekem és én mondtam , hogy 3 azt azért figyelembe fogja venni.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb