#2401 2012-02-01 18:05
- Zsuzska65
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Remicade / Humira
Anni!
Beszélned kellene egy másik gasztroenterológussal is.
Nincs jelen
#2402 2012-02-02 12:20
- Anni
- Tag
Zsuzska 65!
Köszönöm. Megerõsítettél abban, hogy nem feltétlenül látok rémeket.
Neked milyen tüneteid vannak?
Nyugodt, fájdalommentes napokat.
Nincs jelen
#2403 2012-02-02 13:34
- Margóci
- Tag
Anni
A másik topikban írtam neked (Gyógyszerek, kiegészítõk)..
Nincs jelen
#2404 2012-02-05 17:58
- Andráska
- Tag
Sziasztok!
November óta kapom a remicade-et, és nagyon meg vagyok vele elégedve.Érezhetõen jobban lettem,jobb a felszívódás.Nem tapasztaltam semmiféle mellékhatást.
Én úgy álltam hozzá a dologhoz,hogy olyan mint bármi más gyógyszer.Mint minden gyógyszer hordoz valamennyi kockázatot,ez egyéntõl is függ.Szerintem egy súlyos betegnél,a biológiai terápia a legjobb megoldás!!!
Nincs jelen
#2405 2012-02-06 19:50
- Enikõ
- Tag
Sziasztok!
A kislányom már két Remicade kezelést kapott. Eddig minden jó volt. Csökkentek a wc-re járások, és eltûnt a véres széklet is. Ami eddig mindig csak a Medroltól múlt el.
Erre ma produkált egy véres kakit. Ilyenkor mi van? Még nem telt le a 2 hét sem az elõzõ kezelés óta, és csak hónap végén lenne esedékes a következõ adag. Másnál is elõfordult ilyen, vagy ennyi volt, ez sem hat? :(
Várom a következõ székletét, és ha azzal is gond lesz akkor hívom a doktor úrat. Szerintetek elkeseredjünk? Ezután mit lehet csinálni? A Medrolon kívül semmi nem hatott neki, de hát a mellékhatásai miatt nem túl jó gyógyszer. Az Imuránt 1,5 éve szedi, de eddig nem tapasztaltunk pozitív változást tõle. Ebben a szerben bíztunk. Valaki írjon valami biztatót nekem. :)
Köszi a válaszokat elõre is:
Enikõ
Nincs jelen
#2406 2012-02-06 20:57
- marcsi0727
- Tag
Enikõ,
az velem is elõfordult, hogy a következõ kezelés elõtt produkáltam hasonló tüneteket... Bár én nem vagyok kisgyerek... Bízz a Remiben, bízz magadban, meglátod, sokkal jobban lesz a kislányod! Ettõl függetlenül mindent mondj el dokinak, mert tudnia kell róla.
Ne aggódj, minden rendben lesz! :) :) :) :)
Nincs jelen
#2407 2012-02-07 12:26
- aliz3O
- Tag
Margoci te is a remicade infuziot kapot?
Nincs jelen
#2408 2012-02-07 17:06
- lizuska
- Tag
Sziasztok, nem tudjátok, hogy Kecskeméten van Remicade kezelés???
Nincs jelen
#2409 2012-02-07 17:45
- lizuska
- Tag
Nektek a 2 egy éves Remicade kezelés között mennyi idõ telik el?
Nálam szinte rögtön lehet kezdeni a következõt, elkeserítõ, hogy nélküle nem is vagyok jól.
Most az elõzõ egy év és a mostani kezelés között eltelt 3 hónap és már elõjöttek a tünetek.
Enikõ hány éves a kislányod? Nekem is van gyerekem és bele sem merek gondolni, hogyha neki is át kellene élni ezt a sok nyavaját. Remélem ritkán van tünet nálatok és nem jár fájdalommal.
Gyógyteák azok is segíthetnek és ha tapasztalod, hogy valamelyik ételnél elõjönnek a tünetek akkor azt ne add neki.
Nincs jelen
#2410 2012-02-07 18:09
- suzy
- Tag
Enikõ, kitartás, csodák nincsenek, a 2. adag még nem jelenthet teljes tünetmentességet, végig kell csinálni a teljes kúrát, akkor lesz igazi eredmény. Elõfordul közben vissza-visszaesés. Ha viszont egyáltalán nem hat, akkor abbahagyhatják (mert fölösleges, és mert drága), úgy, hogy vigyázz és légy résen!
Suzy
Nincs jelen
#2411 2012-02-07 19:38
- Breki
- Tag
Lizuska
Tudomásom szerint a gasztrón nincs,Bõrgyógyászat,és reumatológia biológiai központ csak.De holnap rákérdezek változott-e valami ha gondolod.
Eddig hol vetted fel?Kecskeméti vagy?
Nincs jelen
#2412 2012-02-07 20:05
- aiolosz
- Tag
lizuska írta:
Nektek a 2 egy éves Remicade kezelés között mennyi idõ telik el?
Nálam szinte rögtön lehet kezdeni a következõt, elkeserítõ, hogy nélküle nem is vagyok jól.
Most az elõzõ egy év és a mostani kezelés között eltelt 3 hónap és már elõjöttek a tünetek.
Enikõ hány éves a kislányod? Nekem is van gyerekem és bele sem merek gondolni, hogyha neki is át kellene élni ezt a sok nyavaját. Remélem ritkán van tünet nálatok és nem jár fájdalommal.
Gyógyteák azok is segíthetnek és ha tapasztalod, hogy valamelyik ételnél elõjönnek a tünetek akkor azt ne add neki.
off
Lizuska, rég jártál erre....mekkora már a csemetéd ?
on
Nincs jelen
#2413 2012-02-08 06:18
- lizuska
- Tag
Kedves Breki!
Szegedre járok már 9. éve. Most az idõjárás miatt jutott eszembe ez a dolog, hogy talán megoldható lenne közelebb is. Megköszönöm ha utána érdeklõdsz.
Nincs jelen
#2414 2012-02-08 06:22
- lizuska
- Tag
Kedves Aiolosz,
Igen már rég jártam itt, aranyos vagy, hogy emlékszel rám.
A csemetém 3 éves már. Szalad az idõ.
Nincs jelen
#2415 2012-02-08 06:23
- Enikõ
- Tag
Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Most februárban lesz 4 éves a lányom. Néha a hasa szokott fájni, illetve fáradékonyabb ha gond van. Most csak a hasfájás van, egyenlõre még pörög. :)
Tegnap is produkált egy véreset. Ma hívom a Doktor Úrat,hogy mennyire ijedjünk meg.
Az ételeket elég óvatosan adjuk Neki, de összefüggéseket nem veszünk észre. Persze nem kap egy csomó mindent. Például tejet még életében nem ivott, és az ételek is tejmentesek lehetõség szerint.
Remélem, hogy igazatok lesz, és ez csak egy "kis " visszaesés.
Ha a Remicade nem mûködik Nála akkor ezek után orvosilag már nemigazán lehet mit kezdeni, ugye?
Megint próbálkozhatunk az ilyen-olyan alternatív módszerekkel...
Enikõ
Nincs jelen
#2416 2012-02-08 10:16
- tenzo
- Tag
Szia!
új vagyok még itt, kb 2 hónapja kezelnek, szóval még odébb van ez a rész számomra,
de egy dolgot biztosan tudok:
"Szerintetek elkeseredjünk?" - Semmi esetre sem!
Lehet, hogy nem könnyû, de mint tudjuk a reményhal volt az utolsó...
Nincs jelen
#2417 2012-02-08 11:06
- Edith
- Tag
Szia tenzo!Csak semmi elkeseredés oké?Lesz ez még jobb is!!
Nincs jelen
#2418 2012-02-08 17:23
- suzy
- Tag
Enikõ,
át lehet váltani a Humirára a Remi után (felnõtteknél legalább is), ilyen kisgyermekeknél nem tudom, esetleg kérdezd meg, de szerintem még korai az elkeseredés.
Suzy
Nincs jelen
#2419 2012-02-08 18:12
- Enikõ
- Tag
Köszönöm a válaszokat.
Ma beszéltem az orvossal és Õ is megnyugtatott, hogy ez elõfordulhat. Reméljük jobban lesz a leány hamarosan.
Enikõ
Nincs jelen
#2420 2012-02-09 17:17
- Breki
- Tag
lizuska
Bocsi de mindíg kiment a fejembõl :(
06 76/516-700 ott kérd a gastroscópia-t.Õk megmondják.
Nincs jelen
#2421 2012-02-12 17:18
- lizuska
- Tag
Kedves Breki.
Köszönöm a számot. :-))
Nincs jelen
#2422 2012-03-03 16:45
- sibi
- Tag
Sziasztok!
Egy kérdés. Tapasztalt valaki remicade kezelés mellékhatásaként láb, boka dagadást? Kb a 3. után kezdett kar láb izom-izület fájdalom és most kb 2 hete dagadás, föleg boka. Már gond a menés, a kezem is annyira fáj, hogy már alig bírok fogni vele. Egy hét mulva megyek a 4.-re, mondjam ezt a dokinak? Segítsetek, köszi.
Nincs jelen
#2423 2012-03-04 13:56
- Elizabeth
- Tag
Sibi!
Igen szólj a dokinak.Én is dagadtam,és már menni alig birtam,kaptam vizhajtot,káliumot,fájdalom csillapitot.
Szerkesztette: Elizabeth (2012-03-04 13:57)
Nincs jelen
#2424 2012-03-07 13:32
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Ma kaptam meg az elsõ Humirámat.
Szédülök és hányingerem van.
Volt valakinél ilyen mellékhatás?? és ha igen akkor az minden egyes beadás után kijön vagy csak az elsõnél???
Nincs jelen
#2425 2012-03-07 17:26
- Frozina
- Tag
Akár még a fejed is megfájdulhat. De minden egyes reminél jobb és jobb lesz. (reméljük) . Szerintem az elsõ mindenkit megvisel.
Nincs jelen
#2426 2012-03-07 17:30
- aiolosz
- Tag
Lucifer írta:
Halihó!
Ma kaptam meg az elsõ Humirámat.
Szédülök és hányingerem van.
Volt valakinél ilyen mellékhatás?? és ha igen akkor az minden egyes beadás után kijön vagy csak az elsõnél???
Üdv a csapatban....én akkor szédülõk, ha közben piálok is, különben nem :)
Akkor komolyan, nekem semmi, de nagyon figyelj arra, ha lázas lennél, mert akkor gond lehet. Amikor én nagyon ritkán lázas vagyok, rögtön szólok a dokinak, hogy ki lehessen szûrni, mi van a háttérben. Nem betojni ettõl, csak azért írtam, hogy vigyázz magadra. :-*
Nincs jelen
#2427 2012-03-07 19:41
- Lucifer
- Tag
Halihó!
Remélem be is fogadtok a csapatba!!:D:D:D:D:D:D:D
Köszönöm szépen nektek a választ!:P
A fejfájást már nem irom mert ebben az idõjárás változásban mindenkinek fáj igy ki tudja nekem mitõl.A többit viszont tudom , hogy mitõl van.P
Aiolosz!
Én is gondoltam rá , hogy lehet, hogy jobban járnék ha inkább Roor páleszát innám meg .Akkor legalább magamat szidhatnám minek kellett ennyit innom!:P:P:POlvastam mik lehetnek a mellékhatások,de fél úton abba is hagytam.Amikor már azt irja , hogy 10-bõl talán 1 -nél az már be tette a kaput.És több ilyen volt.Inkább nem olvasok ha valami van kérdezek.
Köszönöm , hogy a lázra felhivtad a figyelmemet.Az tuti , hogy most nem jutott volna eszembe.
Nincs jelen
#2428 2012-03-13 18:06
- hanyatka
- Tag
Sziasztok!!!
5 évig colitises voltam....decembertõl viszont crohnos is lettem...külföldön élek így ittt is kapom a kezelést. Humirát(80mg elõször tovább 40mg) kapok...2* voltam eddig szurin.Nekem mellékhatásban enyhe fejfájás és gyengeség volt eddig. Híztam 2 kg.Legközelebb már egyedül adhatom be magamnak orvosi megfigyelés mellett.2 hetente vérvétel....Lekopogom hogy mióta elkezdtük a kezelést azóta csak 1* vagy csak két naponta látogatom a mellék helységet.Eddig úgy néz ki javított valamit.Ja....kis hõemelkedésem volt szuri után de arra paracetamolt kellett beszednem.Meg napi 9mg entocort (szteroidot szedek...remélem lassan arról is leszokhatok már...)
kérdés...haspuffadás???párszor elõfordult.....normális???reitkán hányingerem is volt...de túlélhetõ ...
Nincs jelen
#2429 2012-03-13 23:52
- Bordás
- Tag
Szia hanyatka!
Puffadás lehet ételtõl is, de én azt mondom addig jó míg szelelsz, jobb kint mint bent ;) :P
Hányingerrõl csak annyit: Ha jön hipp hopp kis Vuk az a nagyobbik gond, míg csak inger van és túlélhetõ addig jobb a helyzet. :) Ha nagyon felerõsödne receptre lehet kapni és mi szedhetjük ez a: Cerucal tabletta.
Üdv!
Nincs jelen
#2430 2012-03-14 20:15
- Lucifer
- Tag
HAnyatka!
Én jövõhéten kapom a 2.humimat!
Most per pill mellékhatásom csak a lábdagadás.
Az nap volt csak hányingerem amikor megkaptam meg szédûltem.
Nincs jelen
#2431 2012-03-30 14:14
- Linus
- Tag
Sziasztok! Azt tudja valaki esetleg, hogy a csontritkulás miatt - ami mellesleg tegnap derült ki - bukhatom-e a Remimet? Remélem nem, mert az roppant kellemetlen lenne... Márciusban kezdtük újra, jövõ héten kapnám a 3. indukcióst.
Nincs jelen
#2432 2012-04-09 02:10
- MrZelenak
- Tag
Sziasztok, en egy 33 eves srac vagyok, ket honappal a 20ik szuletesnapomon lettem a Crohnnal diagnosztizalva, azt sem tudtam mi ez.Altam az orvosi szobaban es mint egy fejloves olyan erzes volt. En a miskolci korhazba jartam be Bezsilla Janos adjunktushoz,most mar fo orvos urhoz. Csodat csinalt velem akkor. 7 evig tunetmentesen eltem, jol hiztam, barmilyen etelt tudtam enni, a Crohnom beken hagyott, csak a fisztulak es vegbel talyogok jottek vissza 5 evvel ezelott temetkezesi vallalkozasnal dolgoztam, es egyik kollegam megverte a masikat, es a verekedos elkezdett hivogatni ,hogy ne aruljam el, hogy megverte a kollegam, mert nem akar visszamenni bortonbe...teljesen kikeszitett ez a stressz, mert en csak egy jol kereso nyugodt bekes munkat akartam...2 evvel ezelott a verekedos kollegamnak visszakellett mennie 18xos eletfogytiglant kapott minden egyes gyermekert akit megeroszakolt a fereg. Angliaban Londonban eltem, kifogtam egy orvos brigadot, aki kozel 5 evig az eg adta vilagon azon kivul, hogy operaltak, es sos vizes kateterrel mosogattak a vegbelem, nem sok mindent ertek el vagy tettek velem. Tehat aki Londonban van es Crohnos, St George's Hospital Mr Melville consultant - Dr Poullis gastro - a jo isten aldjon meg toluk! Masodik operaciom utan stomaval ebredtem es ez 5 evig rajtam volt, amig elegem nem lett ,hogy nem leszek jobban csak szenvedek a fistulak nem gyogyulnak, hazajottem jartam magan orvosnal es ott mondtak nekem ezt a Remicade megoldast. Mikor kivittem Londonba az orvosi masod velemenyt kirohogtek vele, hogy majd magyarorsszagi orvosok mondjak meg nekik mit ,hogy...aztan ugy masfel evvel ezelott elkezdtek bele hajszolni egy operacioba. Kiegetik a vegbelem es orok elet stoma. De az operacio veszelyes, akar medencetajeki idegbenulassal is jarhat, es mar hopp, 2011 februar 6ra volt is idopontom...mert ok nem tudnak segiteni es remicade hagyjuk mar,rajtam semmi nem segithet mar. Osszepakoltam vettem egy jegyet visszajottem Bezsilla fo orvos urhoz, Miskolcra. Megmondta, nagyon rongyra vagtak es nem erti mit csinaltak velem Londonban, nem igeri, hogy rendbe tud tenni, de majus 20atol kezdjuk. Elkuldott egy masik korhazba gastro orvoshoz, hogy a remicadet tudjak adni. Kipucultak a sipoly fistula es talyogjaim, es a 2ik remicade kezeles utan megszunt a valadekozas - nekem olyan lyukat evett a hidamnal a fistula, hogy ket vegbelem volt - sos meleg vizes oblogetes Londonban nem segitett! Rendbe tett a remicade, nem tudtam a fajdalomtol aludni, jarni ulni rendesen juliusban mar semmi bajom nem volt a fistulakkal. Novemberben elhagytam Angliat,hazajottem, es December 11-n vissza ultettek a stomamat! Vegre ujbol a regi vagyok. Januar 23n kaptam az utolso remicadet, 25n elrepultem a karib tengerre azotta itt elek, mert a parom ide valo. Nagyon rendben voltam es semmi bajom nem volt az utobbi ket hetig. Ha jol emlekszem ha egy eves remicade kezelest kaptam volna marcius 28 lett volna a kovetkezo datum. De furcsa dolgok tortennek velem es felek,fel vagyok puffadva, az operacios hegek nagyon fajnak, laz hidegrazas fejfajas almatlansag szajszaradas,borzalmas, mint egy drogos aki most all le. Valaki tapasztalt ilyen vagy hasonlo reakciokat a remicadeval valo le allas utan?Mikor fognak ezek elmulni? Vagy adjak fel mindent amit itt elkezdtem es huzzam haza a belem mert megdoglok? Termeszetesen kapcsolatba leptem az orvosaimmal is otthon varom a valaszaikat. De mi tortenik velem ?
Nincs jelen
#2433 2012-04-09 13:16
- Bordás
- Tag
Üdv MrZelenak!
Vagy a Remicade mellékhatásai jelentkeztek nálad, vagy benyeltél esetleg valami jó kis bacit... De mindenféleképpen menj orvoshoz, itt Magyarországon...
Jobbulást!
Nincs jelen
#2434 2012-04-09 21:51
- Frankie
- Tag
Sziasztok
Röviden: 2004-ben CU, kétszeri szteroid kezelés, és elmúlt, kis puffadásokkal elvoltam 2009 végéig, amikor hasmenés+vér, majd novemberben vastagbél perforáció, minus 30cm, sztóma fél évig, majd vissza, és Pentasa. Kipróbáltam minden alternativát, hosszasan, sok pénzt elköltve, és sok hittel, nagy akaraterõvel.
Flavin készitmények teljes tára, tibeti gomba trutyi, Bioptron lápmás kezelések, talpmaszzázs, meridián masszázs, Prána kezelés, Reiki kezelések, Kinai gyógymód - akupunktúra 2x10 alkalom + kinai bogyók, gyógyteák több fajta kombinációja, millió fajta probiotikum és vitaminkészitmények, Varga féle gomba készitmények, természetgyogyászok és bogyóik, és sorolahatnám...
Múlt év decemberben már nagyon rosszul voltam, és nagy nehezen megkaptam az elsõ biologiai kezelésem, itt szlovákiában. Vedolizumabot kezdtem kapni, elvileg a legújabb, Remi és Humi után a következõ generációs.
2-3 nap után rohadt jól voltam, sielés, karácsony, szilveszter, bulik+pia, stb. Új életet kaptam úgy éreztem, és belevetettem magam a életbe, nagy tervek, sok meló, és nagy dolgokat csináltam.
Január szuper, február is, majd márciusban kedztem megint puffadni, selytettem, hogy nem jó jel.
Most kb 2 hete megy a hasam, ma már véres volt a papir rendesen, és puffadás, görcsök.
Csütörtökön megyek infuziora megint...
Hozzáteszem, én önhatalmúan abbahagytam a Pentasa + Budenofalk szteroid szedéést még decemberben amikor jól lettem. Tehát semmit nem szedtm azóta, csak havi 1 infuzio.
Nem hinném, hogy bármi köze lenne hozzá, hiszen évekig szedtem a pentasát, és ugyanugy elkapott a dolog. Szteroidot pedig nem vagyok hajlandó évekig szedni, van elég bajom igy is.
Most gondolkodom, mi legyen, mivel arról volt szó, hogy a Vedolizumab 90%ban hatásos és alig van mellékhatása. Úgy tünik nálam 2 honapig tartott, ettõl még régen a szteroid is jobb volt.
Megjegyzem mindent ettem, és 1-1 sört is megittam, és terheltem magam rendesen, új ház, új meló, és sok stress.
Próbálkozom a Tai-chivel, bár szerintem bohóckodás ez is...
ennyi a történetem eddig..
Nincs jelen
#2435 2012-04-09 22:06
- marcsi0727
- Tag
Frankie,
én Remit kaptam és a Remi mellett továbbra is szedtem a gyógyszereimet. Pentasa granulátum, Imuran. Az Imurant késõbb elhagytuk, a Pentasat nem.
Ha jól vagy és tünetmentes, akkor kell gyógyszert szedni, nem szabad abbahagyni.
Vigyázz magadra, ne dolgozz túl sokat és próbáld kerülni a stresszt, amennyire lehet...
Lehet bûnözni, de csak picit és óvatosan.
Ajánlom neked Dr Kovács Ágota elõadását:
A beteg szerepe az IBD kezelésében
http://www.youtube.com/watch?v=4LKClXgdFY0
Nincs jelen
#2436 2012-04-09 22:14
- Bordás
- Tag
Hát Frankie, ezek sem csodaszerek... :/
Nincs jelen
#2437 2012-04-09 22:14
- Frankie
- Tag
Köszi Marcsi
Igazából az elmúlt 8 évben volt elég idõm gondolkodni, ok-okozat alapon, hogy mi miért lehet, és számos ellentmondást tapasztaltam. 2007-2009 között napi 24ben meloztam külföldön taxisként, mekis kaja napi egyszer, és brutális hajtás, közben elvesztettem minden pénzem, barátnõm, lakásom, kutyám, szóval mindent! És semmi panasz!!! Majd amikor eltelt fél év, és már kezdtem újra épiteni magam fel, és minden ok volt, akkor a semmibõl perforáció, 3 mütét, kóma, és nem sok jót jósoltak a orvosok.
2005-2009 között nem szedtem semmilyen gyogyszert, sõt orvoshoz se jártam...
Nem tudom kinek mi lehet a jó, de az tuti, hogy mind más miatt vagyunk betegek, és a jó isten sem tudja, mit kellene tenni ahhoz, hogy jobb legyen.
Nincs jelen
#2438 2012-04-10 09:08
- sibi
- Tag
MrZelenak, szia, üdv itt. Gondolom, azt tudod, hogy nem gyógyultál ki a bajodból. Jó esetben tünetmentes lehetsz. A remi után, van aki heteken belül visszaesik. Elég baj, hogy csak egy évre adják. Feltétlen keresd meg az orvosod. Nem tudom, ott kint milyenek a lehetõségeid, de ha nem megoldható ott, akkor mondhatnám azt is, (bocsi) de húzd haza a beled sürgõsen. Jobbulást és jelentkezz, mi van veled.
Nincs jelen
#2439 2012-04-10 09:36
- sibi
- Tag
Frankie (utolsó mondatodhoz írom), elfogadni. szedni a gyógyszereidet akkor is, ha jól vagy. A szteró és a biológiai cucc arra való, hogy kihozzon a gödörbõl, a többi gyógyszer meg, hogy kint is maradj. Ne várd, hogy meggyógyulj, nem fogsz. Ez a betegséged van és kész, élj együtt vele. Nem azt mondom, hogy hagyd el magad, de fogadd el, mint azt, hogy milyen színû, mondjuk a szemed színe. Járj rendesen orvoshoz, szed a gyógyszereid, ahogy kell és lehetõleg élj kíméletesen, ne égesd két végén a gyertyát, az senkinek sem megy büntetlenül, nekünk meg pláne. Ne költs vagyonokat ilyen-olyan "csodaszerekre", saját magad többet tehetsz magadért.
Nincs jelen
#2440 2012-04-10 13:12
- Anni
- Tag
Sziasztok!
Inkább olvasója vagyok a fórumnak, mint aktívan írós tagja. Most szeretném megosztani veletek a problémámat. Kb. 10 éve lehetek chrohn beteg, azonban 0,5 éve diagnosztizálták nálam. Két sipollyal és mínusz 10 kilóval kezdõdött. Proctológus rögtön a László Kórházba utalt, biológiai kezelésre. Ott kijózanítottak, hogy nem úgy mûködik, elõször jön az eredménytelen gyógyszeres kezelés. Sajnos azóta nyolc aktív sipolyom van a derekamtól a combomig, már pelenkával járok és további mínusz kilók tekintetében.
A sebész, akihez járok megmûtött volna a sipolyokkal, aztán legutóbb már nem akart, attól fél, hogy átvágja a záróizmokat és utána inkontinenciális problémáim lesznek. A László Kórházban viszont addig nem indítják el a biológiai terápiát, amíg a sebész el nem végzi a mûtétet. Félek. Mi lesz, ha utána tényleg nem fogom tudni tartani a székletemet? Pentasát szedek Klionnal, szteroidot nem kapok, állítólag végigfutna a gyulladás a szervezetemen, ezért nem adják.
Bár, leginkább azt szeretném, ha történne valami. A remire vagy a humira várok egy ideje, az orvos szerint már csak ez segíthet rajtam. Remélem fog.
;)
Nincs jelen
#2441 2012-04-10 14:43
- Frankie
- Tag
Köszi Sibi, lehetséges, hogy szedni fogom megint. Hogy megértsetek, én tisztában vagyok azzal, hogy kellene szedni akkor is,a mikor jól vagyok, ez ok. Én azt vitatom, hogy bármi hatást váltana ki pl Pentasa. Szterodi az ok, ha valaki még nem szokott rá,a kkor hat azonnal, nekem már nem nagyon. A Biologiai cuccok új generációjánál pedig elvileg már nem kell majd mást szedni, neekm ezt mondta a orvosom. Minden esetre évek alatt sokat olvastam itt, és látom hogy régen, de most is, minden beteg ahány orvosnál volt, mindenkit máshogy kezelnek, és összefüggéstelen a dolog. Azt látom, hogy a fenntartókat (pentasa, salofalk) mindenkinek irják, de itt szinte mindenki olyan dolgokat ir, ami ledöbbent. Énis majdnem meghaltam, a rossz kezelés miatt, illetve a nem kezelés miatt. Amig a dokim vigyorgott havonta a kontrolloknál, addig felrobbant szó szerint a vastagbelem, mindez salofalk+szterodi+antibiotikum alatt, és az itteni neves profok, ahova már akkor jutottam el, amikor a mütétek után voltam, szó szerint lógó béllel, közölték, hogy nagy valoszinüség szerint a gyogyszerek miatt robbant fel, ilyet még nem láttak.
Én amennyire lehet, próbálok nyugis lenni, no stress, diéta ugy ahogy bár ezzel is vannak kétségeim, és napi 1 gyógytea (szokásos kombináció) + probiotikumok, most a Protexin IBS szedtem, nem vettem észre semmit.
Nincs jelen
#2442 2012-04-10 20:01
- suzy
- Tag
Marcsi0727,
miért hagytad abba az Imurant? Ez meglep. Állítólag "fenntartáshoz" ezt évekig szedni kell non-stop.
Suzy
Nincs jelen
#2443 2012-04-10 20:15
- marcsi0727
- Tag
Suzy,
mert nálam összeveszett a Remi és az Imuran. Mindenki másképp reagál ezekre a gyógyszerekre. A pentasát továbbra is szedtem.
Most nem kapom a Remit, újból szedem az Imurant is a Pentasa mellett.
Marcsi
Nincs jelen
#2444 2012-04-11 21:00
- suzy
- Tag
Marcsi,
mibõl állt az a bizonyos összeveszés? Rossz lett a vérképed, vagy valami konkrétabb tünet is volt?
Suzy
Nincs jelen
#2445 2012-04-11 21:25
- marcsi0727
- Tag
Suzy,
rossz lett a vérképem. Miután elhagytuk az Imurant, helyre állt a rend. Most nincs Remi, megint szedem az Imurant.
Marcsi
Nincs jelen
#2446 2012-04-13 10:23
- crohnlány
- Tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy ha valakinek - egy ismerõsöm is crohnos, fiatal, - le kellett állni a medrollal, imurannal, és visszakapta, ahonnan kezdte az egészet, vagyis ami nem volt elég- a budenofalkot, salofalkot,
mi várható? megint ott tart szegény, ahonnan indult. a mája viszont nem bírja az imurant és a medrolt is leépítették.
nem egészen értem, hogy a biológiai terápiát mikor javasolják? ha már a kés sem segít? sajnálom hogy megint kísérletezgetnek szegénnyel, hiszen tudja elõre, hogy ebbõl baj lesz. vagy az orvos is tudja már?
az orvos elvileg javasolta nektek a biológiai terápiát, vagy ti kérdeztetek rá? neki egyenlõre nem volt még mûtéte, de a gyulladás rendesen meg van, a vérképében is lehet látni. ennek ellenére most visszakapja azokat a szereket,amik nem használtak, hogy van ez???? a másik kérdésem, hogy akinek a vérképében a vashiány kimutatható, és crohnos, nem kéne valami vasat szedni? vagy direkt nem szedetnek vele, mert még nem "eléggé" vashiányos??? nem furi ez az egész így??? a beteg javasoljon az orvosnak, vagy higgyen benne, hogy azért nem javasol semmit, mert õ tudja?
Nincs jelen
#2447 2012-04-13 11:33
- Marthuska
- Tag
Szia Crohnlány! Hogy mikor, milyen gyógyszert szedhet a Crohn beteg, ezt kizárólag a gasztroenterológus határozhatja meg, ez az õ felelõssége, természetesen a beteg közremûködésével. Ebben betegtárs nem adhat tanácsot! Megvannak a lépcsõfokok, mikor milyen gyógyszer alkalmazható, ami természetesen függ a beteg állapotától, egyéni tûrõképességétõl. Az "ún. biológiai kezelés (infliximab infúzió) egyéb gyógyszerre nem reagáló gyulladás vagy sipoly esetén jön szóba, szûkület esetén nem alkalmazható." (Dr. Kovács Ágota). Ha, a Betegtárs mája nem bírja az Imuránt és a Medrolt, az orvos tudja csak eldönteni, mérlegelve a kockázatokat is, hogy esetében a biológia kezelés (Remicade, Humira) ajánlható-e?
Crohn betegségben a vas is nehezen szívódik fel a bélbõl, nem mindenki tud vastablettát vagy folyadékot szedni, mert nem mindenkinél hasznosul a szervezetben. Nem tudom, mekkora a vashiánya? Egy kisebb vashiányt még jól tolerálhat a szervezet, viszont nagyobb vashiány esetén, mikor a vas értéke csak 2 vagy 3, mint esetemben, Ferrlecit vénás injekciót szoktak javasolni. Én pl. ezt kapom. Ezt is csak kizárólag az orvos javasolhatja!
Betegtársunknak kívánom, hogy a lehetõ legjobb megoldás szülessen! Mielõbbi jobbulást kívánok Neki!
Szerkesztette: Marthuska (2012-04-13 11:37)
Nincs jelen
#2448 2012-04-13 11:39
- Szabina
- Tag
Szia crohnlány!
Én is azt tudom mondani, mint Marthuska, de én colitises vagyok.Most 12,2-rõl lement a vasam 5,8-ra, ezért vasinjekciót kapok én is, ugyanazt, a Ferrlecitet.
Az én esetemben nem a gasztródoki dönt a kiegészítõ gyógyikról, õ azt mondja, kalkulálja ki a háziorvosom...!
Így a háziorvosom ítél a vérképem alapján, hogy mire is van még szükségem.
Jobbulást!
SZABINA
Nincs jelen
#2449 2012-04-13 11:40
- crohnlány
- Tag
Köszönöm szépen a válaszodat, ami megnyugtatott, mert valószínûleg a gasztros orvos nagyon is tudja, mit csinál. valahol a határon lehet a kislány és most egy várakozó idõszakban van az orvos is talán, hogy merre változik a betegsége. fellángol-e vagy szinten marad.
Köszi a segítséget!
Nincs jelen
#2450 2012-05-03 15:39
- Nadriee
- Tag
Helloo Mindenki! Jó régen jártam erre, de most muszáj megosztanom az oromom :). Kb. kicsit több mint 1 éve vagyok colitises, 3 hét kórházban, 3 hónap az agyban, 3x kaptam veratomlesztest (tudom ez a 3as nekem nagyon bejött :) ). Mar komolyan szó volt az operaciorol, engem nagyon leterített eme csoda. Végül maradt a remi, mivel addig semmi nem használt, se szeroid, se más... Szó szerint patakokban omlott a ver. A remi mellett is volt hogy visszajött, sírtam annyit, hogy azt csak a fentiek tudnak megmondani. Emeltek az adagot, én pedig csak szépen csendben bíztam a legjobbakban. 26 évesen nagyon nem vágytam zacsira az oldalamon :(. Nade ami az öröm: most voltam kontroll tukrozesen, és láss csodát, nincs seb, se semmi :) csak nehány megstrapalt rész a belfalon, vettek mintát, arra meg várni kell, de én olyan boldog vagyok, hogy csak na. A dokim is csodálkozott, õ sem várt ilyen jó eredményt!!!! Lényeg a lényeg, itt is szeretnem megköszönni a jó Istennek, hogy sosem engedte el a kezem :), akárhogy is lesz ezután, biztos vagyok benne, hogy mindig segít majd kilábalni. :) Kivanom ezt szívbõl mindannyiotoknak, és tudjon mindenki ugy élni és azt enni amit és ahogy szeretne :)...
Nincs jelen