#1101 2011-10-06 18:33
- luci
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Sipoly, tályog...
Sziasztok!
Mégegyszer köszönöm a segítségeteket.
Ma megvoltak a vizsgálatok a mûtéthez.
Viszont a colonoskopiánál távolítottak el polypot,aminek megjött a szövettani eredménye.
Nem valami bizalom gerjesztõ.A vélemény: nem kizárható allergiás kórfolyamat,illetve eosinophil colitis sem a háttérben.
Hallotatok már ilyenrõl,mi lehet ez?
Írtam egy Dr,nõnek kiváncsi leszek mit ír majd.
Üdv.mindenkinek.További szép estét.
Nincs jelen
#1102 2011-10-18 15:28
- luci
- Tag
Szia kiscica!
Csütörtökön megvolt a mûtét,pénteken haza is engedtek.
Annyit mondott a doki ingen kanyargós volt de megoldotta egyrészt kivágott a többit fonalazta.
Holnap megyek hozzá vissza kiváncsi vagyok mit fog mondoni.
Mindent amit ajánlottatok vettem.Párnát,gézlapot,teát krémet de azt még nem mertem használni majd holnap rákérdezek.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek.
Remélem mihamarabb elfelejthetem.
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#1103 2011-10-19 09:53
- kiscica1982
- Tag
Luci,
Örülök, hogy túl vagy rajta :)
Kérdezd meg feltétlenül, hogy kell-e a fonalakat mozgatni!!! (hajlamos belenõni a szövetbe, ezért kell... ha nem bírod, akkor Cataflam után csináld, meg fél óra fürdõzés után, akkor kicsit könnyebb)
Nekem az elsõnél nem mondták, aztán jól letoltak... :(
jelentkezzél majd, hogy hogy vagy!
Nincs jelen
#1104 2011-10-26 15:44
- csabaspecial
- Tag
Szia én!
Inkább ide írom a válaszomat. Elõször is köszönöm kérdésedet. Még augusztusban volt kolonószkópiám, ahol már megvoltak a fistula gyanuk. És e hónap 4-én ezeket igazolta is az irrigoszkópia nevü vizsgálat sajna:(.
Úgy hogy a sztómazárás nekem nem lesz olyan egyszerü, állítólag nem 1 , hanem 5 órás lesz lehet a mütét. Lestár tanárúr fogja csinálni ha minden igaz, ennek legalább örülök. Azért õ, mert az én sebészem Dr Kálnay Tamás elment 3évre plasztikai sebésznek. Szamosi doki elõtt le a kalappal, mert õ járt közre az én érdekemben is a Tanárúrnál.
Lehet, hogy a Tanárúr eltolja kb 2 hónappal a mûtétemet, errõl is akarok majd vele beszélni, csak november 8ra van hozzá idõpontom. Addig is kamillateás beöntéseket kell végeznem itthon, ami nem éppen kellemes elfoglaltság.
Nincs jelen
#1105 2011-10-26 17:06
- luci
- Tag
Szia kiscica!
Én is,és remélem nem is fogom megbánni.
Kedden voltam megint kontrolon.Minden oké,elég stabilan áll még,viszont semmi gond nincs,minden rendbe.
Csütörtökön megyek legközelebb,most mondta a doki hogy néha néha mozgassam meg egy kicsit.
Most már tudok rendessen ülni,mondjuk néha még jelez hogy nem az igazi.
És te hogy vagy?Remélem minden rendbe nálad?
Nincs jelen
#1106 2011-10-26 18:24
- kiscica1982
- Tag
Luci,
Örülök, hogy jobb, majd a "jelzés" is elmúlik :) Sokat tusolj, igaz, nekem ezt gasztros mondta :)
Én elvagyok, nekem egyfolytában tompán fáj a seggem a derekamtól a combom közepéig. Én ezt mondtam tegnap, ettõl függetlenül megkaptam a Remit.
Ha van valami, akkor az ki fog jönni 2 héten belül... Sajnos ez már tapasztalat.
Ha van valami fejlemény, akkor jelentkezzél! Meg ha kérdés van...
Nincs jelen
#1107 2011-11-03 14:33
- Shark
- Tag
üdv mindenkinek
van valakinek tapasztalata lézersebészetrõl ?
sipoly esetében csináltak már valakinél ilyet ?
privátban is várok véleményeket !
Nincs jelen
#1108 2011-11-04 18:23
- zsuzsmuzs
- Tag
Sziasztok!
Írtam,hogy kipróbálom az immunrendszerre ható biopeptidcseppeket.Hát...nem hozta rendbe az immunrendszerem mûködését,csak felpiszkálta;aminek véres hasmenés lett a következménye,úgyhogy abbahagytam.Most megnézem a gyomor és emésztõrendszerre valót.
Nincs jelen
#1109 2011-11-04 18:33
- luci
- Tag
Szia kiscica1982!
Tegnap voltam megint kontrolon,pont 3 hetes voltam.
Minden oké,most megcsomozta már.
Mai nap meg kiesett.Ugy hogy talán vége,pénteken megyek megint vissza szerintem utoljára.Remélem jól vagy?
Mégegyszer köszönöm a segítségeket.
Fájdalommentes szép hétvégét mindenkinek.
Nincs jelen
#1110 2011-11-04 20:51
- retro
- Tag
Sziasztok!
http://magazin.builder.hu/testepites/ci … orlatiasan
Hátha segítek ezzel valakinek.
Nincs jelen
#1111 2011-11-04 20:54
- kiscica1982
- Tag
Luci,
az jó- remélem- mert akkor gyógyult, ugye?!
Én megvagyok :) Köszi :)
Nincs jelen
#1112 2011-11-18 17:35
- zsuzsmuzs
- Tag
Sziasztok!
A gyomorra ható ugyanúgy nem jött be mint az immunrendszerre.Ez is hasmenést okoz.
Nincs jelen
#1113 2012-01-27 14:23
- Annie
- Tag
Sziasztok!
Nagyon tanácstalan vagyok :( megmûtöttek tavaly júniusban tályoggal, majd augusztusban kiderült egy vastagbéltükrözés után, hogy Crohn-beteg vagyok (de ezt is csak nehezen tudták kimutatni, a szövettani leleten az állt, hogy parányi mikronemtudommi, és csak egy helyen). A tályog után megmaradt még mindig váladékozó sipolyon kívül semmilyen más tünetem nincs. Pentasát és Kliont szedek (és Gastroanaxot és FlavoGenin Pro-t és homeopátiás készítményeket is), fokozatosan, nagyon lassan csökken a váladék mennyisége (éjszaka már alig van), de a mai napig váladékozik, és ma reggel pedig kicsit vérzett is a sipoly kívül. Fogalmam sincs, hogy ez jó jel vagy sem, vagy hogy normális-e. Be fog nekem valaha belülrõl is gyógyulni a sipoly ezen gyógyszerek szedése mellett? Tudtok nekem segíteni?
A válaszokat elõre is köszönöm!
Nincs jelen
#1114 2012-01-30 11:58
- én
- Tag
Annie, nem írtad, hogy honnan váladékozik a sipoly. Hasi mûtéted volt? Onnan jön a váladék a sebbõl? Milyen tipusú a váladék? Ne haragudj, ha indiszkrét vagyok, de ezek nélkül nehéz válaszolni. Általánosságban csak annyit, hogyha nem széklet ez a váladék, akkor lehetséges, hogy még a maradék tályog ürül, de az csak jó. Ha olvasgatsz minket, akkor rájössz, hogy a crohn betegségnek nem jó, ha az immunrendszert erõsíted, tehát lehet, hogy ezért is váladékozol még. Jó lenne, ha a tünetek miatt felkeresnél egy gasztroenterológust, aki ad gyógyszert és kezel téged, nehogy rosszabb helyzetbe kerülj, mint itt mi többen is.
Nincs jelen
#1115 2012-01-30 16:50
- Annie
- Tag
Ez egy perianális tályogból megmaradt sipoly. Székletem teljesen normális, naponta egyszer van. És van gasztroenterológusom (Budapesten), havonta-kéthavonta járok vissza hozzá, most a Kliont lecsökkentette napi kettõre, mivel csökkent a váladék mennyisége (ami sárgás-zöldes, néha pedig rózsaszínes a vér miatt). Klion mellett Pentasát is szedek 2x2g-ot. Egy proktológus próbálkozott gumidrain felhelyezésével, de 4 napnál tovább nem tudtam elviselni, iszonyatosan kellemetlen volt, kiszedettem. Ugyanez a proktológus, illetve egy kecskeméti gasztroenterológus egybõl Medrolt akart nekem adni, illetve Immurant is, amivel nem értettem egyet, ezért kerestem fel egy olyan gasztroenterológust, aki nem akar egybõl szteroiddal bombázni.
Nincs jelen
#1116 2012-01-31 20:25
- luci
- Tag
Sziasztok!
Már elég rég írtam.
Hát ugy néz ki nem ugy alakultak a dolgok ahogy szerettem volna.Eddig mindenden rendbe volt.Már örültem hogy
jaj de jó,hurrá talán szerencsém van,valamibe.
Hát újra jelentkeznek a tünetek.
De ahogy többen is írtátok van akit többször is mûteni kell sipollyal.Ma mondta a sebész hogy igen sajnos van
hogy 2-3-4 mûtét kell hozzá.Egyenlõre 2 hónap múlva kell visszamennem és meglátjuk mi lesz,mert még nem
teljes a kifejlõdése.
Remélem mindenki jól van?!!!!!!!!
Üdv.
Nincs jelen
#1117 2012-01-31 21:01
- Zsuzska65
- Tag
luci!
milyen tüneteid jelentkeztek?Üdv
Nincs jelen
#1118 2012-01-31 21:29
- luci
- Tag
Zsuzska65!
Sajnos megint éreztem egy duzzanatot végbélnél,amit nem tudtam mire vélni.És már egy idelye piros vér jelentkezett szék....nél,és annélkül is.Hát nem erre számitottam.Ugy hogy most valószinû kezdem majd elölrõl.
"ismét sipolynyilás látható amely vérzékeny,de a sipoly tömött és 12ó irányába vezet felületessen".
Üdv.
Nincs jelen
#1119 2012-02-01 18:19
- Zsuzska65
- Tag
luci!
Én is érzek duzzanatot a végbélnél,de nekem ez aranyér és néha vérezni is szokott.Decemberben voltam irrigoscopián .Ez a vizsgálat kimutatná ha nekem is sipoly lenne?Üdv.
Nincs jelen
#1120 2012-02-01 19:25
- luci
- Tag
Zsuzska!
Hát ez jó kérdés azt nem tudom.Engem most ujjal vizsgált csak.De tavaly is elösször ugy, és utána volt mûszeres.
De már akkor mondta ez nem aranyér mert arra gondoltam,ez sajnos sipoly de az akkor rosszabb volt.Utána még mentem tükrözésre hogy ne legyen más probléma.És nem sokkal késöbb mûtét.De ezt is annak gondoltam volna,de én ugy hallottam hogy az aranyér nem vérzik,hogy igaz e nem tudom.És ugy voltam vele kellemetlen vagy sem inkább megnézetem mint hogy valami nagyobb probléma legyen.Viszont nem gondolnám hogy egy aranyeret sipolynak diagnosztizálnának,habár az elõzõt valószinû régebben mikor a problémám kezdõdött annak nézhették.
Nincs jelen
#1121 2012-02-01 20:06
- Zsuzska65
- Tag
Köszönöm a választ luci.
Nincs jelen
#1122 2012-02-01 23:13
- Anita0729
- Tag
Sziasztok!
Új vagyok az oldalon, ma derült ki hogy van 2 sipolyom!
23 éves vagy és a történetem ott kezdõdött, hogy tavaly tavasszal egyik napról a másikra véres volt a székletem! Semmi fájdalmam nem volt, hát gondoltam elsiklok felette! Pár hétre rá irtózatos fájdalmat éreztem minden székelés után, volt hogy se állni se ülni se menni nem tudtam annyira fájt! Azt hittem aranyér (mert anyukám és apukám is szenvedett aranyértõl mikor ennyi idõsek voltak) ezért vettem Reparon kenõcsöt és kúpot és sokat ülõ fürdõztem! E mellett hetente 3-szor szedtem Algo flexet ( a rendszeres fejfájásomra,mert frontérzékeny vagyok)! Ezeknek így együttesen meglett a hatása a fájdalom enyhült, és elkezdtem nyáron melozni a Balcsin! A fájdalom megmaradt minden székelés után pár órán keresztül éreztem azt a kicsit fájdalmas és kényelmetlen érzést! Egészen addig amíg nyár közepén bõrig áztam hazafelé és felfáztam! A felfázásomra Zinatot kaptam ami a végbél panaszaimat is teljesen elmulasztotta! Se fájdalom, se semmi!!!! :) Örültem neki nagyon! Figyeltem ezek után a kajára hogy mit eszek, nem ettem szárazat hogy ne kapjak székrekedést (amire nagyon is hajlamos voltam), de aztán szeptemberben ismét visszajött a fájdalom! Nem vártam tovább elmentem a sebészetre! A sebész egy heges fissurát talált nálam! Azt mondta semmi gáz, ír fel kúp kúrát (30 db kúp 10 nap alatt)! Végig csináltam és csiribu csiribá el is tûnt a fissurám! A sebész azt mondta hogy ha kiújul és ismét fájdalmat érzek mennyek vissza! Boldog voltam megszabadultam attól a rossz érzéstõl hogy féltem elmenni wc-re mert nem akartam hogy fájjon! Minden tök jó volt,egészen múlthét vasárnapig amikor nem tudom mitõl de székrekedést kaptam, erõltetett de nem tudtam elmenni wc-re! Majd pedig ismét jött a fájdalom de most jóval erõsebb volt mint korábban! És nem akart enyhülni a fájdalom, a székletem ismét normális lett,de a fájdalom megmaradt! Elmentem vissza a sebészhez ma, hogy baj van mert fáj! Megvizsgált és észrevette hogy ismét kialakult a fissurám de mellette lett 2 tûszúrásnyi kis pici sipolyom! Kinyomkodta a sipolyokból a gennyet amitõl akkorát ordítottam hogy majd a plafon leszakadt tõle! Azt mondta hogy 50% esélyem van rá hogy mûtétre kerül sor! ismét felírta a szokásos 30 db-os kúpkúrát és napi 3-szori kamillás ülõ fürdõre lettem kárhoztatva! Jövõhét pénteken kell visszamennem hogy mit sikerül elmulasztania a kúpnak meg a kamillának! De nem tudom hogy mire számítsak? Hogy egyáltalán mitõl lett így hirtelen 2 sipolyom? És hogy minden képen szükséges lesz e a mûtét? Egyáltalán ebbõl valaha ki lehet teljesen gyógyulni? Elvagyok keseredve, egyetemista vagyok, végezni akarok az egyetemmel, e mellet edzõ is vagyok és nem akarom hogy ez a sipolyos dolog korlátozzon a dolgaimban! :(
Nincs jelen
#1123 2012-02-02 10:05
- luci
- Tag
Szia Anita0729!
Eggyütt érzek veled,ha ennyire nem is szenvedtem vele tavaly de nem kívánom senkinek.Hogy mitõl alakul ki azt konkrétan nem tudták megmondani nekem se.De annak idelyén nekem is nagy valószínûséggel aranyérbõl alakult át.Mert elõzõ évben azzal szenvedtem.Tavaly már nem bírtam tovább muszály volt tovább lépnem.Annyit mondott az orvos (2is),sajnos ez magától vagyis mûtét nélkül nem fog meggyógyulni.Nagyon nehezen de rászántam magam mert az a fájdalom és ami vele járt, tovább nem akartam.A mûtétet és az utána való idõszakot az itt kapott jótanácsok segítségével jól átvészeltem.3 hét után a gumiszalag kiesett,és kb 1 hét múlva teljesen gyógyult volt a "seb".Most egy új ág kezd kifejlõdni ugy mondta a doki bácsi ez olyan mint egy faág erre arra ágazódhat.Ha olvastad az elõzõeket a többit már tudod.Szerintem ha jó az orvosod ahogy itt is írták annak idelyén bizól benne akkor szánd rá magad a mûtétre,mert nekem azóta nem fáj.Csak sajnos jön a következõ,ami még nem fáj csak mutatja a tüneteit.
Üdv.
Nincs jelen
#1124 2012-02-02 18:30
- Anita0729
- Tag
Szia Luci!
Köszönöm szépen a tanácsot és mindent! Szerintem ez lesz hogy rászánom magam én is a mûtétre mert már nagyon elegem van belõle! Örülök neki hogy megszabadultál a fájdalomtól a mûtét után, annak viszont nem hogy új van kialakulóban! :( Mennyi idõre rá kezdet ez az új kialakulni? Mármint az elõzõ mûtét és a mostani kialakulóban levõ között? Remélem én is átvészelem majd itteni segítségekkel! Már tegnap sokat segített amikor megtudtam hogy mi a bajom nagyon kiborultam és majd szétcsapott az ideg....aztán megtaláltam ezt a fórumot és elolvastam az egészet! Sokkalta jobban meg nyugodtam, fõleg azért mert nem egyedi a problémám! Én elõtte nem hallottam még ilyenrõl ezért új volt nekem! Jobbulást kívánok neked és kitartást!
Nincs jelen
#1125 2012-02-03 16:30
- luci
- Tag
Szia Anita!
Én se hallottam elötte ilyenrõl,sõt valahogy nem hiányzott a többi nyavalyám mellé még ez is.
Tényleg nagyon sokat segített nekem is a fórum,örûltem hogy rátaláltam.
De ha még van erõd nem tudom hány orvosnál voltál vele,érdemes mégegyet megkeresni.
Én is 2 orvosnál voltam,sajnos mind kettõ ugyanazt mondta de a második volt a szimpatikussabb akire a végén rábíztam magam.A mûtét okt.13.án volt.és nov végére minden oké lett.Viszont december végefelé kezdtem érezni valamit amirõl nem tudtam mi,és most itt tartok,jön a következõ.Hát jó lenne ha a várakozási idõ alatt magától meggyógyulna de majd meglátjuk hogy alakul.
Vigyázz magadra te is,és kitartást!!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#1126 2012-02-04 20:14
- kiscica1982
- Tag
Anita,
kérlek, ne keseredj el, maradj pozitív, optimista- az nagyon sokat segít.
Szerintem az nagyon fontos, hogy bízz az orvosodban- ha nincs bizalom- menj máshoz is.
Ha végigolvastad a topikot- láthattad, voltak mindenféle extrém esetek is, nem feltétlenül végbél tájékon.
Van aki kibírja mûtét nélkül és húzza évekig- még el is múlhat.
Van aki próbálkozik, majd mûttet...
Ok: olvass sokat, de ne gondold elsõ körben, hogy biztosan valami xy betegség miatt :)
Nekem elég rég óta fáj a hátsóm- tegnap már Cataflam is kellett, a héten 2x véreztem székelés után :(
Rektális UH szerint van egy gyulladt 2cm-es rész- de nem tályog- na, ezért nem érjük, honnan a vér...
Ha bármi kérdés van, ne habozz, mindenki a segítségedre lesz :)
Mindenkinek kitartást!
Nincs jelen
#1127 2012-02-04 20:53
- bebe50
- Tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem ide kellene írnom de hátha tudtok valami tanácsot adni.
Én új vagyok az oldalon de sokat olvasgatom a hozzá szólásokat ugyanis a fiamnál 5 hónapja állapították meg hogy crohn beteg refluxal nagyon sokat fogyott mert állandóan vért ürített a székletével együtt, mostanra nem olyan intenzív ami a széklete napi 3 ami ahhoz képest nem sok mint elõtte fél óránként. 1 hónap alatt 10 egység vért kapot de a színe nem jött vissza még és nagyon gyenge.A tükrözés óta egy folytában hány öklendezik émelyeg semmi nem marad meg benne.Tud valaki valamit errõl hogy miért nem tud enni és mért nem marad meg benne semmi.Köze van ennek a valaminek,Ez az állapot az utolsó egység vér után kezdõdött ami már egy hete.Valaki tud errõl mondani valamit?
Válaszokat és segítségeket nagyon köszönöm!
Javulást mindenkinek!!
bebe50
Nincs jelen
#1128 2012-02-12 20:06
- macisajt
- Tag
Sziasztok!
Engem öt éve kezelnek crohnnal. Egy éve mûtöttek. Elég csúnya eset..
Szivesen mesélek róla, ha valakit érdekel, de más miatt fordulnék hozzátok.
Szeptember óta kapom a Remicade kezelést. Nagyon sokat segít, segített igazából. Be is fonalaztak elõtte, mert én is büszkélkedhetek egy szép kis sipollyal. Vagyis kettõvel, de az egyik lezárult magától még a kezelés elõtt.
Na szóval. Befonalaztak. Mikor már nem is nedvedzett, kivették a fonalat és minden jó volt. Viszont most éreztem újra hogy ez nem annyira zárt mint mi azt hittük.
Nem tudom, hogy ezt említsem-e meg az orvosomnak..
Van értelme egyáltalán újra befonalaztatni?
Nem gyulladt, nem fáj, nagyon ritkán gennyedzik, csak érzem ahogy a szelek mozognak benne.
Tanácstalan vagyok tényleg.. :(
Valaki tudna segíteni? Van értelme? Fonalaztassam újra vagy hagyjam, ha úgy sincs vele gond..
Nincs jelen
#1129 2012-02-13 00:21
- Bordás
- Tag
Szia macisajt!
Én ugyan nem Crohn-ban utazok, de azt tudom neked tanácsolni, hogy mindenféleképpen említsd meg az orvosodnak, abból baj nem lehet, jó ha tud róla és kérd ki nyugodtan az õ véleményét is.
Üdv, és jobbulást neked!!! :)
Nincs jelen
#1130 2012-02-13 06:52
- macisajt
- Tag
Köszönöm a válaszod. Sajnos én is erre az elhatározásra juttottam..
Igazából félek tõle. Azt tudni kell, hogy 13 éves korom óta élünk együtt a crohn és én, és eddig csak olyan alkalmakkor újult elõ rettenetesen, amikor valami fontosat kellett volna elintéznem. (pl.: sút ausztriába, szalagavató, nyaralás, iskola (igy évismétlés) stb stb.)
Igazából a mûtétem óta félek is minden kórházhoz kapcsolódó dologtól. Tudom, hogy nem a legjobb hozzáállás.. Csak mikor két hónapot vár az ember úgy egy mûtétre, hogy felkelni nemigazán tud a kórházi ágyból és ha összeesik is aztmondják hogy kibírja még két hétig.. Hát nem igazán bíztató a dolog.
A fonalazással nincs ugy kifejezetten bajom. Múltkor sem fájt és meg tudtam szokni, viszont mostanában elég sok önértékelési gondolm van és nem segít egy fonál ami a se**embõl lóg ki..
Ezért is kérdeztem, hogy egyáltalán van-e értelme? Ha múltkor nem zárult le, most mi a garancia hogy lefog?
Nincs jelen
#1131 2012-02-13 21:57
- Frozina
- Tag
Szia macisajt! Üdvözlünk a klubban.Szívesen vesszük a bemutatkozást a "Hogy indult a betegségem" topikban, hisz mindenbõl és mindenkitõl lehet tanulni. Valószínû, hogy nem olvastál még végig minden hozzászólást (jó pár nap, hét), de van itt egy kedves fórumtársunk, aki úgy fél éve "tövirõl hegyire" beszámolt a fisztuláinak fonalazásáról. Kiscica1982 mostanában nem jelentkezik, reméljük, hogy azért mert jól van és sokat dolgozik. Ha véletlenül idetéved, akkor biztos válaszol a kérdéseidre, de szerintem emailben is nyugodtan felkeresheted. Persze az orvosodat se hagyd ki:)
Nincs jelen
#1132 2012-02-14 15:49
- kiscica1982
- Tag
Itt vagyok Frozina, Macisajt és többiek :)
Nem tûntem el, néha reagálok... csak kicsit sok a munka.
Igazából nehéz hozzászólnom, mivel nekem nem jött ki bõrfelszínre a sipoly, hanem szépen befelé ette magát :(
Nekem a bélfalban volt a tályog, onnan a sipoly, és abba vezették a fonalat. Bent volt márciustól augusztusig. 4-6 zsinór lógott belõlem- nehéz, de egy idõ után meg lehet szokni :)
Fentiekben- Lucinak volt olyan sipoly fonalazás, ami egy idõ után magától kiesett.
Nekem a fonalat a bélfalon átszúrták- így nem is eshetett ki.
Én mindenképpen említeném a dokinak- nehogy tályog legyen belõle, amit utána fel kell tárni (lásd x cm-es vágás a seggemen)
Az még nem azt jelenti, hogy egybõl fonalazzák... szerintem veszíteni valód nincs.
Ha gondolod, küldj mailt és beszélgessünk- szívesen segítek bármiben, ha tudok :)
Üdv
Nincs jelen
#1133 2012-02-14 18:46
- luci
- Tag
Szia Macisajt!
Olvastam a problémádról.
Ahogy Kiscica írta nekem volt,fonalazásom.
De a tieddel ellentétben az enyimet nem vették ki.
Miért vették ki?az enyimnek magától kellett kiesnie,és a csomozást is csak a 3.hétnél csinálták,és másnap esett ki.Szerintem az orvosod ugyis megmondja hogy kell vagy nem.Sajna nekem jön a következõ,pedig ez gyönyörûen begyogyult.De sajna lehett több mûtéttel fog eltünni.És ez most nem produkál minden tünetet.
Üdv.luci
Nincs jelen
#1134 2012-02-14 19:06
- macisajt
- Tag
Sziasztok :)
Köszönöm a válaszokat.
Nekem azért vette ki a doki a fonalat, mert sem elõtte sem utána nem volt begyulladva, nem gennyedzett, nem fájt. Csak volt. És azt mondta, hogy valószínûleg befog gyógyulni a következõ kezelések után. Viszont csak egy kezelést kaptam azóta, mert az azutáni kezelésre kaptam egy fertõzést és még azóta sem kaptam. Nem tudom, hogy amiatt, vagy más miatt nem gyógyult be, csak érzem hogy még.. él :D
Mellesleg nekem egybõl meg is volt csomózva.
Mondjuk altatásban helyezték be, mert mondhatni pánikolós ípus vagyok :) Meg azt mondta a sebész hogy 18 éveseknek így szokták még.
Nekem úgy érzem, hogy nem jön következõ, de minden pillanatban bepánikolok mikor csak egy kis piros pöttyöt látok magamon. Tudom, hogy fájnia 'kell', de eléggé félek már mindentõl.
Nekem még szóba sem jött a mûtét. Ráadásul mikor mûtöttek, ahhoz egyáltalán nem nyúltak hozzá. A belsõ sipolyokat kivették, de a külsõhöz nem szóltak semmit.
Puszi:)
Nincs jelen
#1135 2012-02-15 11:50
- Anni
- Tag
Sziasztok!
Mindez elõtt állok. Tályog feltárás, sipoly fonalazás...
Köszönöm, hogy részletesen beszámoltatok a mûtét menetérõl.
Macisajt,
a belsõ sipolyokat a feltárás után találták meg?
Izgulok, mert három hónap alatt a negyedik sipolynyílás alakult ki és mindegyik meglehetõsen aktív.
Nincs jelen
#1136 2012-02-15 12:04
- luci
- Tag
Szia!
Az igen,ennek sose lesz vége ha elkezdjük?
Az enyimet októberbe mûtötték és itt a következõ.2 hónap múlva kell vissza mennem mert még ez nem annyira aktív.
Üdv.
Nincs jelen
#1137 2012-02-15 15:27
- macisajt
- Tag
Ezt sem értem, hogy mért várják meg hogy aktív legyen? Jobban fájjon? Az én dokim legalább annyira emberi, hogy még mielõtt beindult volna, akkor fonalaztatta..
Viszont nem értem, hogy a tiéd hogy is van igazából. Nekem egybõl hurkot csináltak és megcsomózták. És mivel volt rajta csomó ezért sehogy sem tudott volna kiesni. A tied hogy tudott úgy?
Nincs jelen
#1138 2012-02-15 16:03
- luci
- Tag
Szia!
A zárón ugy van írva:" sipolyát részben kimetszettük,illetve a maradék részbe gumiszalagot vezettünk fel és rögzitettük."És annyit mondott a doki ez majd kifog esni idõvel,minnél késöbb annál jobb,ahogy dolgozza ki magát tehát (gyógyul a járat-szerintem)3.hetes kontrolnál csomózott rajta(másnap kiesett)
Ami most jön:"ismét sipolynyilás látható amely vérzékeny,de a sipoly tömött és 12ó irányába vezet felületessen".
Tehát itt még nincs meg a járata igy nem akar még hozzá nyúlni.Még jelen pillanatba csak vérzik.
Sajnos megjegyezte hogy sajnos van akinek több mûtétre (2-3-4)van szüksége hogy megszabaduljon tõle.De volt akinek mûtét nélkül meggyógyult.
Üdv.
Nincs jelen
#1139 2012-02-15 21:32
- macisajt
- Tag
Huh hát akkor biztos más jellegû a két sipoly. A Tied és az enyém.
Viszont ma már kicsit fájt is. Nem ugy nagyon, csak éreztem. Inkább ilyen irritáció volt.
Igazából megint megy a hasam pár hete, csak egy fertõzés miatt még nem kaphattam a Remicade-t. Ráadásul a Drnõ elutazott síelni, szoval még egy hétig beszélni sem tudok vele :(
Ugyhogy most csak várhatok. Még hat nap mire megtudom az eredményeket. És még utána sem biztos a kezelés.
Nincs jelen
#1140 2012-02-20 12:26
- Annie
- Tag
Van olyan, akinek valaha begyógyult a sipolya, és nem lett újabb tályog, s majd abból újabb sipoly esetleg sipolyjárat? Van remény?
Nincs jelen
#1141 2012-02-20 13:45
- Anni
- Tag
Egyre inkább úgy érzem, hogy ez egy olyan tünet, mint a megfázásnál az orrfolyás. Hozza a betegség magával és kész. Lehet tünetileg kezelni, de nem fog elmúlani csak ideig-óráig (már az ötödik sipolyomnál tartok - novemberben "még" csak egy volt... ).
Nincs jelen
#1142 2012-02-20 17:13
- macisajt
- Tag
Nekem az a szerencsém, hogy ugy 5 éve jött ki nekem kettõ, egy helyen. Egyik magától le is zárult, és az az egy ami maradt, az is nagyon ritkán mûködik és fájdalommal talán még nem is járt. Inkább csak kellemetlen. Meg ugy mocorgásra késztet, ami kicsit zavaró tömegközlekedésen és az iskolában.
Holnap szerencsére visszajön az orvosom és megtudom az eredményeimet, és tudok beszélni vele errõl a kisebb problémáról is. Már nagyon jol jönne a jó öreg Remi.
Nincs jelen
#1143 2012-02-20 17:55
- bencebaba
- Tag
Sziasztok.Segitségre lenne szükségem nem rég derült ki hogy chron beteg vagyok,kezelnek is medrol napi 40mg pentasa napi 2ö ,controloc de sajnos nem igazán ismerem a betegséget és nem tudom mikor van fellángolás stb... probálom tartani az étrendet amit elbirok de mióta kiengedtek a kórházból azóta is fáj ahasam ,viszont most höemelkedés van nem tudom ez normális e vagy ez vele jár tehát lehet höemelkedés ,a medroltol dagad afejem remegek néha már a kezem izzadok de nagyon arrol neis beszéljek a gázokról.Viszont nekem nincs hasmenésem hála istennek nem is volt de most nem tudom ijenkor mivan ez természetes vagy inkább menjek orvoshoz kérlek benneteket segitsetek nekem ,és ha rossz hejre irtam nehatagudjatok,de még nem nagyon tudok ki igazodni itt
Nincs jelen
#1144 2012-02-20 21:01
- Andráska
- Tag
Szia Bencebaba!
Ha fáj a hasad és hõemelkedésed van,mindenképp fordulj a gasztrósodhoz! Az étrendet ne próbáld,hanem tartsd be.
Ilyenkor még érzékenyebbek a belek amikor gyulladtak.
A medrol tüneteit sajnos el kell viselni:( De ha jobban leszel akkor nem kell szedni,és elmúlnak a mellékhatások.
Nincs jelen
#1145 2012-02-20 21:23
- macisajt
- Tag
A medróltól én nagyon felpuffadtam, ez természetes, amiatt a gázok is.
Ha fáj, akkor általában hasmenés is társul, örülj neki, ha nincs.
A hõemelkedés sosem jelent jót. Azt mutatja, hogy gyulladás van a szervezetedben, és ha a szteroid nem segít akkor más módszerekhez kell nyúlni.
Minél elõbb menny be a dokidhoz!
Nincs jelen
#1146 2012-02-21 16:54
- Wiky77
- Tag
Sziasztok!
Új vagyok itt,de szeretném megosztani az "élményeim".
2000-ben lett egy tályogom a here zacsi és a végbél nyílás között...ami 4-5nap után magától kiürült.
Iszonyat volt,de dokihoz nem mentem mert féltem.pár nap váladékozás után teljesen rendbe jött.
2 hónap múlva lett még egy a gerinc végénél, kb mintegy tojás.Nem tudtam sem ülni,sem menni...3 nap kínlódás
után irány az sztk,ahol simán felvágták,kitisztították,majd kb 1 hónap utókezelés,és antibiotikum kúra után
rendbe is jött.De fél év múlva megint lett egy újabb tályog a végbél mellett.
Megint doki,mivel traktoroskén dolgoztam akkor,muszáj volt mert nem tudtam ülni...
Ez már makacsabb volt,mert beette magát a végbélbe,és folyamatosan be gyulladt,meg váladékozott.
Így húztam jó ideig,gézlap+betadin,amíg egy nap megszûnt a váladékozás! Örültem mint majom a farkának,hogy végre elmúlt.De kb egy hét múlva belázasodtam nagyon,és mivel sejtettem,hogy mitõl irány a doki,aki feltérképezett egy egész járat rendszert,és egy jókora tályogot ami a hasüreg felé vette az irányt.Komoly 4 órás mûtét,ami mint kiderült,nem lett 100%-os ,így 1 évre rá megismételte,a szavaival élve radikális beavatkozást elvégezve.Kb egy maréknyi szövetet,járatostul tályogostul kimetszett,ami persze nem maradt nyom nélkül.20 centi varrás,gumizás,meg jókora darab a fenekembõl el lett távolítva.De 2 hónap után teljesen rendbe jöttem.Ennek már 4éve és teljesen jól vagyok.Már csak idõjárás változáskor hasogat a mûtét helye,mintha kést forgatnának benne.
A történethez még annyit,hogy az ülõ munkámat sajna fel kellet adnom,mert az valahogy nem esett jól.
A tanácsom,hogy mindenképp forduljon orvoshoz mindenki,aki rendellenességet tapasztal,mert lehet hogy 1-2 hónapig nagyon rossz,de utána akár teljesen rendbe jöhet,még ha pici is az esélye.
Mindenkinek jobbulást kívánok !
Nincs jelen
#1147 2012-02-21 17:09
- macisajt
- Tag
Szia Wiky. Kicsit érdekes hogy ilyen név mellett herezacsiról beszélünk. :D
Én köszönöm hogy megosztottad ezt velünk, én most félek kicsit. Újra beindult a sipolyom, amivel már 5 éve barátok vagyunk. Legalábbis õ ragaszkodik hozzám. És mivel egyszer már be volt fonalazva a Remicade után, azthittük hogy le fog zárulni. Makacs a kicsike.
Persze, nem vészes a fonalazás, hozzá is lehet szokni, de az orvosom azt mondta, hogy ha vissza kell tenni, akkor minimum fél év. És mivel nekem is kb a képzeletbeli zacsi és a nyílás között található, igy elég kellemetlen.
Viszont nekem meg sem említik a mûtétet. Nagyon furcsállom, de szó sincs róla, pedig engem már cincáltak, így a mûtétektõl nem tartok. Belevetném magam, de úgylátszik ez az én esetemben nem lehetséges.
További fájdalommentes ülést neked:)
Nincs jelen
#1148 2012-02-21 18:42
- bencebaba
- Tag
Sziasztok .Andráska és macisajt köszönöm a segitségeteket nagyon örültem neki,ma voltam a gasztro dokimnál és azt mondta a vérképem nagyszerü 0,18 a crp értékem tehát aktivitást nem mutat viszont egy kis virust szedtem össze
viszont a medrol maradt napi 40mg és a többi gyógyszer is még egyszer köszönöm nektek.
Nincs jelen
#1149 2012-02-21 19:30
- macisajt
- Tag
Na akkor nagy baj nem lehet:))
Örülök, hogy jól vagy. Nekem is így indult a helyzet egy hónapja, és már ott tartok hogy alig tudom kivárni a pénteket hogy kaphassam a csodaszert :D
Jobbulást neked:)
Nincs jelen
#1150 2012-02-29 16:37
- Totya
- Tag
Sziasztok!
Saját "élményem" szeretném leírni a sipoly betegségemrõl , hátha tudok valakinek segíteni!33 éves , ffi vagyok!2007 októberében éreztem feszülést a végbelemben!Azt hittem aranyér .Nem sokkal késõbb egy olyan csomó jelent meg a popómon , mint a pattanás .Ez nagyon fájt, feszített amíg ki nem fakadt!Elmentem orvoshoz januárban aki azt mondta , hogy sipoly.Végbélnyílástól 2cm-re befelé a gerinc felõli részen. Mûteni nem akartam ezért vártam.Utána olvasgattam és (fõleg fórumon, szakirodalomban) mindenki véleménye az , hogy csak mûtéttel lehet kiírtani !Közben eltelt egy év ,váladékozott ,be-be gyógyult a nyílás ,megint begyûlt ,kifakadt .Így ment egy évig.Aztán 2008 végén annyira kifakadt , hogy az alsónemûm (gatyám) csurom vér lett.Ekkor azt mondtam STOP.Irány a zöld asztal.Nagyon féltem ,mert engem ezelõtt nem mûtöttek még semmivel!2009 januárban megvolt a mûtét!A sipoly a bél falából indult ki ,a lyuk körül már egy kicsit fekélyes volt a bélfal. Azóta semmi bajom, már 3 éve.Többször voltam megmutatni a sebem , de minden rendben szépen begyógyult.Mûtét után egy évre lett 2-es fokú belsõ aranyerem ,de ezt betudom a fizikai munkának.Mûtétnél gerincbe kértem az érzéstelenítést!Nekem soha nem fájt se a mûtét elõtt (kivéve mikor ritkán begyûlt) se a mûtét után .WC-nél sem!Nekem soha nem volt problémám a WC-n nagy dolgoknál sem , minden rendben van azóta is! Ezt azért írtam le nektek, mert én is sokat tanultam akkor a fórumozóktól .A 3 évet azért vártam meg , hogy több tapasztalatom legyen azzal kapcsolatban , hogy mi történik a mûtét után ennyi idõvel.Kórházban 3 napot voltam ,+ 1 hónap táppénz.Azt ,hogy mitõl alakul ki senki sem tudta . Én nem szenvedek semmilyen bélbetegségben sem ,mégis lett sipolyom!Én csak emiatt regisztráltam ,hogy elmondjam nektek ezt , de ha van kérdésetek ,szívesen válaszolok!Remélem tudtam segíteni!Megéri a mûtét , csak nehéz belekezdeni!
Üdv. mindenkinek!
Nincs jelen