#2151 2012-01-01 21:17

pt
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Momo65!

Nagyon örülök!!!!!!!   :D

Nincs jelen

#2152 2012-01-06 13:45

aiolosz
Tag

Tegnap levelet kaptam Dr. Miheller Páltól úrtól. Azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy a levelében leírtakat a fórumon tegyem közzé, mert ott két hozzászólásban is, Õt érintõ igaztalan, illetve sértõ véleményt írt le két betegtársunk. Kérését jogosnak találtam, mert valóban én is azt érzem, hogy az egyik betegtársunk ex catedra véleményt alkotott  a doktor Úrról, másik betegtársunk pedig erre reagálva meg nem engedhetõ stílusban kontrázott. Én követtem el hibát, mert ezeket nem vettem észre, ezért bocsánatot kérek a doktor Úrtól a saját és a fórum nevében is. Megjegyzem, nem igazán fordult, vagy fordul elõ, hogy orvosok olvassák a fórumot, fõképpen olyanok, akik a mi betegségünket próbálják meg kordában tartani. Miheller doktor úr ezek szerint ezen orvosok közé tartozik, ami szerintem tiszteletet érdemel. Nem beszélve arról, hogy aki már "öreg motoros" az IBD"-ben, az ismeri a doktor Úr munkáit, erõfeszítéseit, többek között, a "Biológia kezelés" témában is.     
Talán még annyit, kérnék mindenkit, hogy a jövõben meggondoltabban fogalmazza meg véleményét, akár a kezelõ orvosról, akár betegtársról legyen szó. Ami pedig a sértõ kifejezést illeti, arról majd én gondoskodok, hogy többet ne forduljon elõ. Azért ebben a topicban jelenik meg a levél, mert a hozzászólások itt történtek és nem is töröltem azokat, hogy mindenki tudja, mirõl van szó.

Íme a levél:

Tisztelt Uram,
Remélem nem zavarom a levelemmel, ha nem csalódom egyszer már találkoztunk egy betegfórumon személyesen is.
Azért írok Önnek, mert ha jól tudom Ön az IBD fórum moderátora. Egy hozzászólással kapcsolatban lenne észrevételem, melyet csak most vettem észre.
Néha megnézem a fórumot, mert a betegek visszajelzése fontos. Ezúton is köszönöm a pozitív visszajelzéseket minden betegnek, a negatívakból pedig majd igyekszem tanulni...
xy nicknevû beteg írt egy hozzászólást, ami tartalmilag is igaztalan, de ez nem  az én fórumom, így erre nem reagáltam,  és a jövõben sem tervezem.  Erre egy nn nicknevû beteg reagálta, aki simán elküldött valahová, a szövegbõl úgy gondolom, hogy az anyámba.... Ettõl én végtelenül szomorú vagyok.
Igyekszem rendesen dolgozni, az ország számos pontjáról nagyon súlyos betegeket referálnak nálam a kollégák, mivel olyan gyógyszert tudok adni, amit csak kevés helyen (biológiai szerek - 11 centrum országosan). Korábban minden hasi panaszos beteget gondozásba vettem, aki hozzám fordult, de a kapacitásaim kimerültek. Ezért nem vállalok IBS-es betegeket - ráadásul tényleg nem értek ehhez a betegséghez (sem).
A mai egészségügytõl nem csak a betegek szenvednek, hanem a benne dolgozók is. Egy kis türelem és józan ész nekünk is jól esne néha!
Kérem tolmácsolja a levelemet (vagy annak legalább a tartalmát) a fórumozók felé. Cserébe megpróbálok az eddigieknél is türelmesebb lenni....
Üdvözlettel, jó egészséget kívánva:
Miheller Pál dr.
Amennyiben az egész levelet közli, akkor a nickeket szíveskedjék belõle kihúzni, nem az adott bejegyzõkkel, hanem a stílussal és a hozzáállással van bajom
köszönettel: mp

Nincs jelen

#2153 2012-01-06 23:18

pt
Tag

Érdekes. Hát megmondom õszintén, nem tudom mikor írt valaki sértõt a Dr. úrról. nem emlékszem rá, nem maradt meg bennem, szóval annyira durva nem lehetett.

Sajnos ebben az IBS betegségben aki szenved iszonyatosan rosszul van. Tönkremegy az élete segítség nélkül.
Én is rengeteg orvosnál voltam, rengeteg vizsgálaton, és 4 év már eltelt mire kezdek picit jobban lenni úgy, hogy saját magamnak kellett a gyógymódot megtalálnom.

Én meg tudtam tartani a munkám, nem ment tönkre a párkapcsolatom, nem ment tönkre az életem, megmaradtak a barátaim.

Sok IBS betegnek viszont nincs ilyen szerencséje. Ha e miatt ingerült valaki és egy õt nem komolyan vevõ orvos miatt kiakad, azt nem kell nagyon a lelkére vennie a Dr.-nak. Maximum annyiban, hogy jobban utána néz az IBS betegségnek és próbál türelmesebb lenni a pácienssel a jövõben.

Ezt a betegséget csak az érti meg aki benne van. Öcsémnek 5 évvel korábban jelent meg az életében ez a betegség és én is kinevettem, nem értettem meg õt. Egyszerûen nem fogtam fel, nem is foghattam fel mekkora kínszenvedés ez. Nem lehet agyban kikapcsolni, nem lehet alap gyógyszerekkel helyrehozni.....

Talán ezért jött elõ nálam is, így vert meg a jó Isten azért mert kinevettem õt. Vagy lehet csak örököltem  :D

Ma már értem, hogy ez az egyik legrosszabb betegség a világon.......   És nagyon örülök, hogy kezdek belõle kilábalni......bár az út nehéz volt, rögös és hosszú.....

Jobbulást mindenkinek!

A Dr. úrtól pedig elnézést kérek az ismeretlen IBS beteg nevében és kérem, hogy a jövõben legyen nagyon türelmes a hozzá forduló IBS betegekkel. Ajánlja nekik a protexinIBS probiotikumot és egy SSRI gyógyszert (Dalsan vagy Jarvis esetleg egyéb....) ami 1-2 hónap alatt rendbe kapja õket és nem kell 4-5 vagy akár több éven át feleslegesen szenvedniük és haszontalan IBS-ben semmit nem érõ gyógyszereket (normix, stb.) szedniük és nem megfelelõ probiotikumokkal kísérletezniük (Lactiv, Normaflore, stb.).

És ugye itt van még a vesszõ paripám a Coderit-N (napi fél szem), ami a kezdetekben segít átvészelni a nehéz idõket, amíg hat az SSRI gyógyszer. De sajnos ezt nem minden Doktor írja fel, csak aki akar is törõdni a betegével és meg is érti a problémáját, valamint tényleg szeretné, hogy az a beteg meggyógyuljon, vagy normális életet élhessen.

Nincs jelen

#2154 2012-01-07 01:17

aiolosz
Tag

pt írta:

"...Érdekes. Hát megmondom õszintén, nem tudom mikor írt valaki sértõt a Dr. úrról. nem emlékszem rá, nem maradt meg bennem, szóval annyira durva nem lehetet.....

Érdekes, én tudom és felhívnám az illetõ figyelmét arra, hogy fogja vissza magát és ne szegje meg a fórum szabályzatát.
Más.
Össze tudnál állítani egy szakmai, módszertani anyagok, ami egyben viselkedési kódex is, ilyen címmel "Hogyan kezeljük könnyen gyorsan az IBD-s betegeket..." mert ha igen, akkor elküldenénk az orvosi kamarának hasznosítási célból.

Nincs jelen

#2155 2012-01-07 01:33

Bordás
Tag

aiolosz írta:

Érdekes, én tudom és felhívnám az illetõ figyelmét arra, hogy fogja vissza magát és ne szegje meg a fórum szabályzatát.
Más.
Össze tudnál állítani egy szakmai, módszertani anyagok, ami egyben viselkedési kódex is, ilyen címmel "Hogyan kezeljük könnyen gyorsan az IBD-s betegeket..." mert ha igen, akkor elküldenénk az orvosi kamarának hasznosítási célból.

Aiolosz, szívembõl szóltál...
Egyébként Miheller Doktor Úr veszi a fáradtságot és érdekli a tömérdek munka mellett a betegei visszajelzése. A csapata a klinikán szintén iszonyatosan jó, emberfeletti amit véghez visznek, és én még ilyen kedves orvossal illetve nõvérekkel nem találkoztam mint ott. És igen is a Doktor Úr szívvel-lélekkel csinálja amit csinál, a beteg számára az elsõ, és személyében olyan orvost ismertem meg aki valóban hivatásának szentelte életét, és azt és úgy csinálja amire fel esküdött. Ritka az ilyen, nagyon örülök, hogy még vannak nálunk ilyen orvosok, csak sajnálom, hogy kevés... Le a kalappal elõttük. A jövõbeni munkájukhoz ezúton is sok sikert és kitartást kívánok!!!
Üdv.! :)

(U.I.: pt! Egyébként hidd el a Crohn-Colitis is megtudja eléggé keseríteni az ember életét nem csak az IBS, mindenki szenved itt eleget ha aktivizálódik a betegsége...)

Szerkesztette: Bordás (2012-01-07 01:37)

Nincs jelen

#2156 2012-01-07 16:35

Putyi
Tag

pt!

Korrekt a hozzászólásod, és nagyon igaz. Amúgy ez a betegség annyira érdekes, hogy szinte mindenkinek egyedi kezelés kell. Ezért nagyon nehéz az orvosok helyzete is, és sok beteg nem érti ezt. Nekem is szerencsém van a dokimmal, tényleg mindent megtesz a gyógyulásomért illetve a minél hoszabb tünetmentességemért.

Nincs jelen

#2157 2012-01-07 17:21

pt
Tag

Kapitány!

Megvan mi volt a probléma (1911, 1912).
Én akkor nem is figyeltem fel, hogy nevet is írtak, csak jellemeztem a doki hozzáállását.
Ez ha sértõ volt akkor BOCSÁNATOT kérek ez úton is.

Viszont a hozzáállás, amit a doktor úr mutatott az még most sem tetszik, persze ha valóban így volt, és miért ne lett volna így, ahogy leírták.

A tükrözés egy rettenetesen megszégyenítõ, kellemetlen dolog, de ezzel úgy dobálóznak mint ha csak egy gyógyszer bevételérõl lenne szó. Gondolok itt a hozzászólásban szereplõ, "nem tudok az IBS-essel mit kezdeni, de azért megtükrözöm" cselekményre.... Lehet az orvosnak ez egy egyszerû dolog, de a betegnek rettenetes....

A véleményem ez, ha sértõ akkor bocsánat.

Nincs jelen

#2158 2012-01-07 19:42

aiolosz
Tag

pt írta:

Kapitány!
Megvan mi volt a probléma (1911, 1912).
Én akkor nem is figyeltem fel, hogy nevet is írtak, csak jellemeztem a doki hozzáállását.
Ez ha sértõ volt akkor BOCSÁNATOT kérek ez úton is.

Befejezésül....  Amennyiben engem elküldenek a p....ba, bármilyen okból, akkor én sértve érzem magam. A másik, nem voltunk ott, nem tudjuk mi történt, csak amit betegtársunk leírt, abból értesültünk, hogy õ elégedetlen volt. Nos, több topicban is jelezte ezt, talán úgy gondolta, hogy floodolva hatásosabbnak tûnik az elégedetlensége.
Miután az én tisztem az, hogy itt a szabályzatnak megfelelõen rendet tartsak és a kulturált viselkedést betartassam, jobban oda fogok figyelni az ilyesmire és azonnal retorzióval fogok élek, amennyiben ez szükséges. Ezen kívül orvost, de még fodrászt sem fogok ismeretlen betegnek ajánlani.
Minden további hozzászólást ez ügyben törölni fogok, mert ez nem egy brigádértekezlet, ahol lehet huzakodni.

Nincs jelen

#2159 2012-01-07 21:16

pt
Tag

Rendben  :D

Nincs jelen

#2160 2012-01-16 15:14

pt
Tag

Meghalt a topic.....   :(

Nincs jelen

#2161 2012-01-16 16:24

aiolosz
Tag

pt írta:

Meghalt a topic.....   :(

Senki és semmi nem halt meg, sem itt, sem más topicban .....de attól tartok a figyelem és az érdeklõdés megoszlik, mert van a netten választék bõven...ezen kívül most nagyon sokan a megélhetésük miatt aggódnak, azzal vannak elfoglalva. Nézd csak meg az ez ügyben aktuális topicot.

Nincs jelen

#2162 2012-01-16 17:40

Rixi
Tag

Sziasztok!
Jelenleg az IBS-t kutatom, hogy egy kicsit közelebb kerüljünk ehhez a komplex jelenséghez, ezáltal lehetõvé válik, hogy hatékonyabb kezelési módszereket dolgozzunk ki. Ha van kedvetek kitölteni egy ezzel kapcsolatod kérdõívet, akkor most itt a lehetõség: www.kerdoivem.hu/kerdoiv/517858329/
Elõre is nagyon köszönöm a segítséget, és minden jót kívánok!

Nincs jelen

#2163 2012-01-16 21:36

pt
Tag

Kitöltöttem, de a nagy része általános pszich kérdéssor volt......   Ha lenne benne ablak az egyéni történet leírásának abból többet megtudnál a betegségrõl, az elõzményeirõl a javulásáról vagy roszabodásáról.

Nincs jelen

#2164 2012-01-16 21:38

pt
Tag

Sajnálatos. Problémák sajnos vannak és egyre jobban nõnek.....
Hiányolom a többieket az oldalról....

Nincs jelen

#2165 2012-01-16 21:44

Jane
Tag

Én is kitöltöttem...

Nincs jelen

#2166 2012-01-22 09:36

Lotti
Tag

Sziasztok. De nagy csend van a fórumon. Remélem azért, mert  mindenki jól van :) Pt! Elõször is szeretnék Neked gratulálni a közelgõ gyermekáldáshoz! Régen jártam már itt, visszaolvastam a hozzászólásokat, és örömmel állapítottam meg, hogy az antidepi egyre több mindenkinek beválik. Jövõ hétre van idõpontom pszichiáterhez, én is íratok magamnak, mert mostanában elég cefetül érzem magam,a hasmenéshez olyan szörnyû hasi görcsök is társultak, hogy valami kibírhatatlan, és a rosszulléteim is sokkal tovább tartanak. Nem tudom, mi okozta a változást, remélem ez csak átmeneti állapot... A coderit segít,de ennek alkalmazását próbálom a legminimálisabbra csökkenteni, spórolnom kell vele, mert úgy néz ki, hogy hamarosan már nem tudok majd hozzájutni... A dilibogyó az utolsó reményem.

Nincs jelen

#2167 2012-01-23 16:05

pt
Tag

A dilibogyesz csökkenti a coderithez nyúlások számát 90%-al az tuti. Én csak hosszú utak elõtt veszem be a fél szem coderitet, vagy Bíróság egyéb idegesítõ dolog elõtt. Így 1 doboz akár 1 évig is elég lehet, de fél év minimum.
A protexinIBS-t próbáld ki, szerintem segít emészteni, nekem bevált. Csökkenti a puffadást, segít jól átemészteni az ételt. Kerüld a tartósítószeres kajákat, azok valamiért nem jók. Szalonna, kenyér, kolbász mehet 1000-el   :)

Nincs jelen

#2168 2012-01-23 20:43

Lotti
Tag

Pont tegnap rendeltem meg a protexinIBS-t, szerencsére még él a kettõt fizet hármat kap akció :)

Nincs jelen

#2169 2012-01-25 10:19

pt
Tag

Nekem tegnap jött meg. Én is 3-at vettem.    :D  Most tartottam egy kis szünetet vele, de úgy látom hiányolja a belem. Szóval szedem tovább.

Nincs jelen

#2170 2012-01-27 14:48

andifeher
Tag

Sziasztok!

Ide is megírom, mert az elején a felismerésben segíthet: http://vitaminkosar.hu/ibsteszt/

Üdv,
Andi

Nincs jelen

#2171 2012-01-29 19:02

Putyi
Tag

Lotti! Milyen email címen rendelhetõ? (Annó, elmulasztottam így rendelni, de a szer nekem is bevált) Üdv.: Putyi

Nincs jelen

#2172 2012-01-29 23:07

Lotti
Tag

A vitaminkosar.hu oldalról rendeltem. Már nagyon várom, hogy küldjék, és kipróbálhassam én is :)

Nincs jelen

#2173 2012-02-09 19:41

andifeher
Tag

Szia!

Candidára tudsz letölteni a netrõl is listát hogy mit nem lehet enni és mit nem és után abból ki tudod szûrni hogy mit bírsz ebbõl és mit nem. Egy tuti élesztõ, ecet, cukor, alkohol ezek tiltó listásak. Jó a candid plus és a gynophius is a fokhagyma pedig aranyat ér (már ha bírod).

Nincs jelen

#2174 2012-02-26 20:18

pt
Tag

Halihó!

Hogy vagytok?

Nincs jelen

#2175 2012-02-28 09:43

Kzoli
Tag

Sziasztok!
Már több mint 1 hónapja szedem az antidepresszánst és minimális nyugtatót ,de egyenlõre semmi elõre lépés (próbáltam közben a protexinIBS-t is de nekem az sem vált be sajnos). Azt szeretném kérdezni ,hogy nektek mikor kezdett hatni ,illetve hogyan?Nekem aurorix-et írtak fel ,napi 2-szer 300mg-ot,és este egy fél rivotrilt.

Nincs jelen

#2176 2012-02-28 15:05

pt
Tag

Én Dalsan-t szedek 40 mg-osat. Kerülöm a tejet és a cukros üdítõket, csokit, édességet.
Csak értelmes kaját eszek. Szendvics, fõtt étel. Semmi nass jóformán.
E mellé protexin IBS.
1 hónap után én már jobban voltam és folyamatosan javulok.
Ha nagy a gáz akkor marad a fél szem coderit elszopogatása....
Nyugtatót nem szedek.

Nincs jelen

#2177 2012-03-01 18:10

Putyi
Tag

pt!

Jogos a kérdésed, részemrõl elég jól vagyok. A napi 2 szem 500mg-os Salofalk ill. a Protexin IBS mellett. Ez utóbbt is kifejezetten hasznosnak értékelem.

Üdv.: Putyi

Nincs jelen

#2178 2012-03-01 22:19

pt
Tag

Örülök, hogy ezek szerint mindenki jobban van. Aki nem írt gondolom azért, mert már nincs szüksége a fórumra, mert jól van   :D

Nincs jelen

#2179 2012-03-02 08:53

sonadora
Tag

Sziasztok!

Nálam nemrég diagnosztizálták ezt a betegséget. Azt a tanácsot kaptam, hogy menjek el autogén tréningre -- volt már valamelyikõtöknek ezzel tapasztalata? Esetleg tudtok ajánlani egy ezzel foglalkozó pesti szakembert (lehetõleg ne horribilis áron)? :)

Nincs jelen

#2180 2012-03-02 21:39

pt
Tag

Szia!

Én nem voltam, biztosan jó, de nem hiszem, hogy a problémádat megoldja. Mellékes kisegítõ terápiának biztosan jó.

Ami eddig az itt lévõknek bevált:
-Valamilyen SSRI gátló gyógyszer (Dalsan, Jarvis, stb. amit a pszicho doki felír)
-Protexin IBS probiotikum
-Ételek szortírozása magadnak, mit bírsz mit nem
-Nem mindenkinek, de sokunknak jót tett egy köhögés elleni gyógyszer a coderit-N, amibõl ha fél szemet elszopogatsz akkor eltünteti a hasmenéses rohamot, vagy csökkenti az rosszullétet, de ez csak vészesetre ajánlott.
Jó ha mindig a zsebben van, megnyugtat, mert tudod, ha rosszul vagy elõveszed, elrágod és jobban vagy tõle.
Megfogja a hasat olyan 10-12 órára....

E mellett minden hókusz-pókusz jó lehet, de ezek az alapok szerintem.

Ennyire jutottunk itt a fórumon....  :D

Nincs jelen

#2181 2012-03-03 21:57

sonadora
Tag

Köszi szépen! Igazából épp mostanában jövök le a kb. 10 éve szedett szertralinról, úgyhogy nem akarok még egy SSRI-t. Az én problémám nem hasmenéses, hanem puffadásos-szédülõs, és elég sokat fogytam is. Probiotikumot szedek. :) Igyekszem kísérletezgetni, eddig Espumisan néha használ, meg kb. összeállítottam magamnak egy étrendet, ami egész jól beválik. Meglátjuk. :)

Nincs jelen

#2182 2012-03-05 13:47

Sani
Tag

Sziasztok, kénytelen voltam újra regisztrálni, mert a jelszóváltás-kérelem után kapott új jelszóval se engedett be a rendszer. (Netán ki lettem dobva? Nem emlékszem, hogy kihágást követtem volna el.)

Szerintem a kellemetlen orvosos közjáték közrejátszott abban, hogy alábbhagyott a fórumozási kedv.
A PT által az esetrõl  írottakat akár én is mondhattam volna. Minden ibs-es beteget ér hasonló frusztráló tapasztalat az orvosi rendelõkben, és bizony velem is elõfordult már, hogy nem éppen szolid véleményt formáltam itt a fórumon (igaz igyekeztem a nevesítést elkerülni).

Azt én értem, hogy az IBS kezelésének nincs általános tankönyvi menete és ez nyilván az orvosokat is frusztrálja, de én abba a bizonyos kezelési és viselkedési kódexbe :) biztosan felvenném, hogy a beteg nem azért jött, hogy engem idegesítsen, vagy a környezetét, a beteg nem szórakozásból beteg, ha megoldaná a baját az, hogy nem foglalkozik a tüneteivel, kikapcsolja az agyából stb. nem jött volna el a rendelõbe, és igen, sok beteg joggal érzi, hogy az orvos nem vesz komolyan a baját és nem igen mutat még erõfeszítést sem, hogy segítsen.

Azért ha már orvos vagyok, nehogymár a beteg legyen okosabb nálam a betegségét illetõen (én legalábbis biztos erre törekednék) - sok ibs-es beteg sajnos tájékozottabb az orvosoknál, és ez szerintem gáz, mert a beteg nem orvos és többnyire nem is biológus, hanem mondjuk titkárnõ, szobafestõ, irodalomtanár vagy állatgondozó, ergo rohadtul nem az õ területe az emberi test mûködési zavarainak kezelése, és csak kontár módon kezelgetheti magát (ami ugyan lehet, hogy néha idõlegesen sikerül, de mégsem igazi eredmény). 
Azért nem (lenne) olyan nehéz egy orvosnak megcsinálni, amit mi betegek páran: kutatni, körülnézni a (nem szakmabelinek sokszor nehezen olvasható) szakirodalomban, angol vagy német nyelvû honlapokon, könyvekben, diétás módszerekben. Elhiszem, hogy alulfizetettek, túlterheltek és elfoglaltak, de más is az, és nekik ez a munkájuk.

Zárszóként részemrõl a témához annyit, hogy ha más szid egy orvost, arra nem mindig kell adni, mert nekem is egy kevésbé népszerû orvos vált be végül. Sose lehet tudni, velem tök jó fej, segítõkész és hatékony volt a mások által undoknak, kiabálósnak és hozzá nem értõnek minõsített doktor.

Ami az állapotomat illeti, úgy 2010 novembertõl a kombinált candida és IBS diétától (amit mint módosított-szigorított paleót, a zabpehelylisztes kajákra építettem fel, fülemen jön ki a zpl pogácsa) és 2011 májusától a Jarvis 300 mg szedésétõl egészen jól voltam (olyan 90%-on funkcionáltam, ami elég kellemes volt) de most aztán kivagyok, mert a betegségem évei alatt mint kiderült kirohadtak a fogaim, és választhattam:
- húzás (ami után belet szétszedõ Flector EP min. egy hétig, rendszeresen)
- antibiotikum (szintén belet szétszedõ)
Lehet, hogy hülye vagyok, de a fogmegtartás érdekében az utóbbit választottam (Dalacin C), ugyanakkor - hurrá - a szomszédos fog is begyulladt, amit meg ki kellett húzni, így az elsõ verziót is megnyertem. Már közben is szedtem a Normaflore-t, úgy volt, hogy végül megúszom, de jött a menstruáció, ami megint Flector szedésével járt, és most ott tartok, hogy reggeli után pár órahosszáig iszonyatos görcsös fájdalommal járó kínkeserves többszakaszos székletürítés nyákkal-vízzel, és van, hogy napi többszöri nyákürítés magában. (Rettegek, hogy megint colitis, de én többet vastagbéltükrözést illetve béltisztítást igénylõ vizsgálatot soha, nincs az az isten. Vér nincs elvileg.)

És az egyetlen számomra hatékony orvosnak, akit említettem, akihez elmennék, eltört a keze, és vagy 3 hétig nem fogad betegeket. Addig én felfordulok :( Normaflore-t szedtem, este bekapok egy Pearls IC-t is, diétát tartom, nem tudom, mit csináljak, de annyira fájdalmas ez a görcsös ürítés, hogy már félek wc-re menni :( Ja és ha menni kell, sürgõsen rohanni kell, nem nagyon lehet vele szórakozni, ez is elég új, megint házirab vagyok, pedig már egészen elszoktam ettõl a hálátlan szereptõl.

Szerkesztette: Sani (2012-03-05 13:53)

Nincs jelen

#2183 2012-03-05 15:02

aiolosz
Tag

Sani írta:

"..Sziasztok, kénytelen voltam újra regisztrálni, mert a jelszóváltás-kérelem után kapott új jelszóval se engedett be a rendszer. (Netán ki lettem dobva? Nem emlékszem, hogy kihágást követtem volna el.)
Szerintem a kellemetlen orvosos közjáték közrejátszott abban, hogy alábbhagyott a fórumozási kedv.
A PT által az esetrõl  írottakat akár én is mondhattam volna. Minden ibs-es beteget ér hasonló frusztráló tapasztalat az orvosi rendelõkben, és bizony velem is elõfordult már, hogy nem éppen szolid véleményt formáltam itt a fórumon (igaz igyekeztem a nevesítést elkerülni). ..."

Nem a rendszerben van a hiba :)

Hony soit, qui mal y pense.....

Okos dolgokat írtál le, akiket érint, remélem megszívlelik...

Nincs jelen

#2184 2012-03-05 15:58

Maria01
Tag

Sziasztok! Ma találtam rá a fórumotokra, én is a neten keresem a segítséget a problémáimra. :) 4 éve vagyok IBS-es, a nagyon puffadásos kategóriába tartozom. Szorulás is tartozott hozzá, de arra megtaláltam a megoldást. Próbálom megérteni a folyamatot, ami az emésztõrendszeremben zajlik, de nem megy. Pl. hogy tudnak felpuffadni a belek 1 pohár víztõl, vagy néhány falat ételtõl, ha még le sem értek a gyomorból? (Állandóan behúzott hassal járkálok, mert 4 hónapos terhesnek nézek ki :(  ) Miért nem hatnak a puffadás elleni bogyók?  Ha valakinek hasonló tünetei vannak, szívesen vennék néhány jó tanácsot!

Nincs jelen

#2185 2012-03-05 16:49

sonadora
Tag

Maria, nekem is puffadásos problémám van, ami sajnos izzadással, remegéssel és sokszor magas pulzusszámmal társul, de nem nagyon tudok vele mit csinálni azon kívül, hogy néha bekapok 2 Espumisant és próbálok nem rá figyelni.
Esetleg van még valakinek tapasztalata a magas pulzusszámmal étkezések után?

Nincs jelen

#2186 2012-03-05 20:05

Sani
Tag

Egészen új tünetek, amiket írtok :(, az eddig itt írogatók inkább székletproblémákkal küzdenek. Múltkor az orvosnál említett hasonlókat egy nõ, hogy õ is "puffadásos ibs-es" de sajnos fogalmam sincs, mit tudnátok tenni... Esetleg Meteospasmyl, én azt szoktam puffadásra, néha segít, néha nem...

Nincs jelen

#2187 2012-03-06 12:32

egra
Tag

Sziasztok! Nemrég találtam rá a fórumra. Igyekeztem végigolvasgatni ezt a topikot, évek óta én is küzdelmes napokat élek át sajnos. Tképpen a lakáshoz vagyok láncolva, pontosabban a vécéhez. A munkámat is sikerült elveszítenem. Nem tudok itthonról elmenni, mert állandóan rámjön a székelési inger. Hol hasmenés, hol formált, de futnom kell, mert mintha ki akarna robbanni belõlem. Tiszta para az életem. Tükrözéseim voltak, semmit nem találtak, antidepit írtak fel, de állandóan remegtem tõlük és gyengeségérzetem volt (3 fajtát próbáltam ki), abba kellett hagynom. Nem kezdeti mellékhatás volt, hanem 2 hónap után is hülye tüneteim voltak. Alig eszem valamit, zablisztbõl lepény, de a zab is sokszor erjed bennem. Alma, sárgarépa, krumplipüré, húsok, ha kívánom, kb. ez a választék. A probiotikum sem használ, egyedül az Imodium, de ugye, ezt meg nem lehet rendszeresen szedni. Pedig az Imodiumtól olyan jól megnyugszanak a beleim :/, nincsen para sem...
Szóval lila gõzöm sincs, mit csináljak. Így nem lehet élni. Most legutóbb a pszichodoki azt mondta, totálisan kifejlõdött egy szép kis agorafóbiám is, mert félek kimenni, félek elhagyni az otthonomat.
Én is szívesen vennék pár javaslatot, ha valaki tud biztatót mondani...
Most éppen a fogaim durrantak be, állítólag valóban van összefüggés a bélproblémák és a fogak állapota között. De  hogy fogok én így elmenni fogdokihoz?! :o
Szép napot kívánok Mindenkinek!

Nincs jelen

#2188 2012-03-06 21:11

Sani
Tag

Egra, úgy nézem, nagyjából egy irányban kísérletezünk, és a bajaink is hasonlók.
Legfontosabb tanácsom, hogy valahogy juss el fogorvoshoz (pl. reggeli idõpontot kérsz, 7-re, 8-ra, és röghtön felkelés után, csak pár korty víz ivásával, éhgyomorra odamégy, evés nélkül általában nem indulnak be a belek, ha szédelegve is, kibírod, míg hazaérsz!)
Ne járj úgy mint én, aki nagy nehezen kikúrálta magát a bélbajból, erre most a kirohadt fogak miatt szedek gyógyszerek tesznek újra tönkre.

Egyébként Normaflore, Papaverinum (vigyázat, álmosít:S de bélgörcsöt szépen csillapítja ) és ami a puffadásos panaszokkal küzdõ fórumtársaknak Mariának és Sonadorának is jól jöhet!!!, DIPANKRIN szedésével jobban vagyok az elmúlt napokhoz képest. A Dipankrin 1500 ftért kapható emésztõenzimeket tartalmazó drazsé, kajálás után jól megböfögtet, ami akkor kicsit kellemetlen lehet, de hosszútávon jobban jársz így.

Ne sima zablisztet, hanem zabpehelylisztet használj a lepényhez. Az IBS diéta egyik lényege, hogy durva rostokat, azaz vízben nem oldódó rostokat nem tanácsos enni. (csak finom rostokat azaz vízben oldódó rostokat)
Jól választottad ki a répát és az almát, mert ezek pont a csak vízben oldódó rostokat tartalmazó zöldégek, gyümölcsök közé tartoznak - de a sima zablisztben vannak emészthetetlen anyagok, korpa. Ezért ajánlom a finomabb õrlésû zabpehelylisztet a lepényeidhez. (Én is azt eszek, csak pogácsának becézem :D ) Próbálj belõle palacsintát is sütni, reszelt almával finom! :) A krumplival csak óvatosan, mert hiába lehetne elvileg, sokakat puffaszt, ne azzal lakj jól.
Esetleg próbáld még bõvíteni az étrended (nagyon pici szinte semmi olajjal) sütött rántottával, kevés reszelt Pannónia sajttal, fõtt (nem savanyúságnak elkészített, csak simán megfõzött!) céklával, párolt tökkel, cukkinivel, én ezeket jól bírom.
Inni csak (sima csap, vagy szánsavmentes ásvány)vizet, esetleg édesítõtablettával ízesített gyümölcsteát igyál, hiába "egészségesek" a gyümölcslevek, nekünk nagyon nem jók. Kávéval óvatosan (evés után, és csak ha nagyon muszáj), alkoholt kerüld, fõleg a sört.
Valamilyen antidepivel pedig ki kéne egészíteni a kezelést, nem azért, mert dilinyósok lennénk :D hanem mert az "elfeledteti" a beleddel a hosszasan fennálló panaszok alatt szépen "betanult" görcsös mozgásrohamokat. Ezek a gyógyszerek kb. bõ 1 hónap után fejtik ki a hatásukat, addig nemigen veszel észre semmi változást. (De látom, Neked ez is letelt.) Az én orvosom azt mondta, hogy sajnos nem találják el mindenkinek azonnal. Nekem a Jarvis, PT-nek a Dalsan vált be. Kellene még próbálkoznod, mert ezek nagyon sokat segítenek, ha ráerõsítesz velük a diétára.

PT ajánlgatja lelkesen mindenkinek a kenyeret-szalonnát, õ ezeket jól bírja, aminek örülök is, mert PT barátunk igen jó étvágyú :D és nehezen lenne meg minimáldiétán - én azonban e téren inkább az óvatosság híve vagyok. (Olyannyira, hogy egyáltalán nem eszem kenyeret és szalonnát :D )
Abban viszont mindketten egyetértünk, hogy a tartósítószeres, sok E-számos cuccokat kerülni kell. (Azaz felvágottak p. kiesnek, meg minden feldolgozott késztermék) De hát ez alap, sajnos.

Szerkesztette: Sani (2012-03-06 21:17)

Nincs jelen

#2189 2012-03-06 21:40

pt
Tag

Én a Dalsan dilibogyótól nem érzek semmit. Mármint rendelleneset. 40 mg-osat szedek. De se gyengeség, se álmosság, se semmi. Olyan normális kerékvágásba kerültem inkább. Aki gondolja próbálja ki, ha másik dilibogyó nem jött be.

A kajánál a lényeg, hogy tartósító szer mentes legyen. Én nagyon bírom a szalonnát, sonkát, rántotthúst, gyros-t, stb.

Nincs jelen

#2190 2012-03-08 09:06

Maria01
Tag

Amikor nálam diagnosztizálták az IBS-t Mucofalk Orange-t kaptam a klinikán kipróbálásra. Szorulásra, valamint a bélgázok felfogására szánta a doktornõ. DE ugynúgy jó hasmenésre is! Nem látom, hogy valaki próbálta volna. Természetesen amikor elfogyott az elsõ doboz hiánycikk lett a termék, így természetgyógyász ajánlására áttértem a gyógynövény boltokban kapható utifû maghéjra. Ugyanaz, csak olcsóbb. :)

Próbálkoztam akkupunktúrával is, nekem csak annyit használt, hogy kicsit jobban lett a gyomrom, a protonpumpa gátló gyógyszert megfeleztem. A doktornõ több hasmenéses IBS-es betegen tudott segíteni elmondása szerint (kezelés és diéta alkalmazásával).

A nyugtatók közül sokat próbáltam, az egyiktõl zombi voltam, a másiktól álmos, a harmadiktól szorulásom volt..... úgy döntöttem inkább minden este biciklizek egy jót és kihajtom, izzadom magamból az idegességet. Nagyon jó volt! Lassan, de kezdtem jobban lenni idegileg.
Kértem, hogy mehessek pszichológushoz, kiváncsi voltam, hogy milyen. Az is tetszett. Segített megoldást találni a feszültséget, szorongást okozó szitukra. Érdekes volt szembesülni azzal, hogy én gerjesztem magamnak az idegbajt azzal, hogy mindenkinek maximálisan meg akarok felelni a munkahelyemen, otthon, de lehet hogy el sem várják tõlem, csak én gondolom azt.

A legújabb próbálkozásom a jóga. Nagyon sokat javult a gyomoridegességem. Már az elsõ órán éreztem, hogy kb. 10 perc után laza volt a gyomrom. Addig fel sem tünt, hogy kemény. :) A csúcs az óra végi relaxáció. Imádom!!! Aki ki tud mozdulni otthonról mindenképpen ajánlom. Van több emésztést segítõ gyakorlat, nekem nagyon hasznosak. A puffadásom sajnos nem javult, de még reménykedem.

Az is érdekes, hogy nyáron sokkal jobban vagyok. Június végén kezdõdik a javulás, tudok enni rántotthúst sültkrumplival és nem puffadok, csak egy kicsit. Tudok csinosan öltözködni, nem kell takargatni a hasamat. :)
Amikor jön az õsz, aug. vége, szept. vége kezdõdik minden elölrõl. És sajnos ez a hosszabb idõszak.

Nincs jelen

#2191 2012-03-08 14:05

Sani
Tag

Azt hiszem, próbáltam a Mucofalkot (annyi mindent próbáltam, hogy nem emlékszek már mindenre) de amíg nem szedtem a Jarvist és nem találtam rá a megfelelõ diétára, semmi nem változtatott a problémámon, akármit szedtem be. A Jarvis egyébként nem nyugtató (meg a Dalsan sem), hanem antidepresszáns, SSRI gyógyszer, ami hosszabb távon fejti ki a hatását, és nem zombulsz tõle. Mellé szoktak adni külön nyugtatót, akinek kell, de én attól tartózkodom, mert így is állandó problémám az álmosság. A JArvistól eleinte nekem is volt székrekedés, meg egyéb mellékhatások, de egy idõ után ezek elmúltak, és csak a pozitív hatás maradt.
Hallottam már ilyet, hogy van, aki õsszel romlik, én amíg nem tudtam javítani magamon, nem éreztem ilyen különbséget. (Illetve amióta jobban voltam, az õsz önmagában nem rontott.)
A mozgás meg akár a lelki élettel való foglalkozás (egyedül, baráttal vagy pszichológussal) persze, hogy nagyon hasznos, csak ugye kell mindkettõhöz egy alapvetõ mobilitás. :)

Szerkesztette: Sani (2012-03-08 14:07)

Nincs jelen

#2192 2012-03-08 15:46

egra
Tag

Köszönöm a javaslatokat! Én Citapramot szedtem, elõtte Zoloftot, azelõtt meg egy V betûst, most nem ugrik be. A Dalsan és a Citapram hatüóanyaga uaz. Szóval enyni volt eddig. A nyugtatókat nem bírom, általában a Buscopan segít mint a bélgörcsök oldója, a Meteospasmyl kiüt, nagyon elbágyadok tõle. Spasmoment is írt fel a doki, de csak tûzoltás. Meg az Imodium jó még, de hát az is tüneti kezelés. A diétát próbálgatom, de pl. volt olyan, hogy napokig, amikor nem mentem sehova, kutya bajom nem volt, bármit is ettem. A hétfõi munkakezdés mindig gáz (volt sajnos, mert már nem megyek sehová). Most pl. amikor írom ezt a hsz.-t bõdületesen mortyog a hasam, nem tudom, mitõl. Jó, januárban a fogaimra szedtem Dalacint, na, az kikészített. Hiába ment mellette megadózisban a probiotikum, megszívtam.
Sani, igen, a zabpehelyliszt tényleg jó. A gyomromnak semmi baja, bármit meg tudok enni, a vékonybélben sincs gond, de a vastagbél mûködése az szörnyû. Így tehát mégsem tudok megenni bármit.
Azt érzem, vmi bekattan az agyamba, amikor ki kell mennem, el kell mennem itthonról, és elkezdõdik a bélrobaj. Utána nincs visszaút, kész vagyok. Ez úgy látszik összekapcsolódott az agyamban, szinte beleégett, nem tudom egyedül megváltoztatni. Tudom, hogy nem vagyok dilis, de ki tudna segíteni. Eddig összesen 3 pszichodokinál voltam, az egyik mellette még neurológus is. Hasi légzést, relaxálást megtanították, de amikor ki akar robbanni belõlem az anyag, akkor mindez már nem számít. Akkor nekem vécé kell, de azonnal.
A gasztrós doki nem talált crohnra vagy colitisre utaló specifikus jeleket, azt mondta: IBS, de bármikor megtükröz a késõbbiekben, mert colitisbe vagy crohnba fordulhat, ahogy idõsebb leszek. Ja, és azt is mondta, hogy ha mindennap elmondom magamnak min. hússzor, hogy egészségesek a beleim, akkor elõbb-utóbb meggyógyulok. Hát én ehhez a dokihoz többet vissza nem mentem. Akkor inkább magam kísérlezetek magamon :-(
Sani, amikor írod, hogy alapvetõ mobilitás..., hát sírni tudnék :-(

Szerkesztette: egra (2012-03-08 15:49)

Nincs jelen

#2193 2012-03-08 16:20

pt
Tag

Egra!

Ugyan így voltam mi elõtt a Dalsan-t el kezdtem szedni.
Rosszul voltam ha menni kellett valahová. Amint az indásra gondoltam, már "indult a hasam is"
Anyósomékhoz nem tudtam átmenni ebédelni, pedig csak 500 méterre laknak.
A legrosszabb az volt mikor már annyira rosszul voltam, hogy akárki jött be a házba (tehát nem voltam egyedül) már elkapott a rosszullét.

Amióta szedem a dalsant és az IBS probiotikumot ez elmúlt. Persze lassan fokozatosan lépésrõl lépésre.

Most csak akkor vagyok rosszul, ha Bp.-re kell mennem ami tõlünk 100 km vagy Bíróságra, ilyesmi.
Ilyenkor szigorúan elszopogatom a fél szem coderit-n -emet  és azzal megszûnik ez a gond is.
Átvészelem vele az aznapot.

Szóval én ajánlom neked ezt a kombinációt. Próbáld ki hátha segít. Dalsanból 40 mg-ot szedek.
Ez vált be a 85 kg-omhoz.

Nincs jelen

#2194 2012-03-08 17:31

Sani
Tag

"Ja, és azt is mondta, hogy ha mindennap elmondom magamnak min. hússzor, hogy egészségesek a beleim, akkor elõbb-utóbb meggyógyulok. Hát én ehhez a dokihoz többet vissza nem mentem."

Beszarás gyerekek, már bocsánat. Ha valakinek a térdével vagy a fülével van a baja, annak miért nem mondanak ilyen blõdségeket? Meg miért nem mondják, hogy ne stresszeljen rá? Vagy hogy tapasztalja ki magának a gyógymódot? Vagy ne gondoljon rá?
Amúgy meg mágiával és babonával úgy tudom, a középkorban gyógyítottak, akkor se túl sikeresen. És nem kellett hozzá orvosi egyetem.

Egra, ne keseredj el,  én is évekig azt hittem (mert minden jel erre mutatott), hogy én már a büdös életben jobban nem leszek, de csak kijutottam a gödörbõl úgy-ahogy. (Alapvetõ mobilitással néhány extrém esettõl eltekintve rendelkezem már.) A május óta élt életem már életnek nevezhetõ, és elõtte 4 évig volt nagyon durva, az az elõtti 4 évben meg fokozatosan súlyosbodó. Neked se fog örökké tartani, még ha most úgy is érzed. Lesz idõ, amikor már csak a rémálmaidban tér vissza ez az idõszak (én konkrétan így jártam) - vagy még ott sem. 

A Dalacin-károsodásra szedj Normaflore-t, napi 3-4-et is, este lefekvés elõtt meg Pearls IC-t. Étkezéshez Dipankrint próbálj meg.
Keress fel egy másik neurológust, írasd fel valakivel a Jarvist, hátha pont ez fog beválni Neked is!  (De jó lenne!!!!)

Szerkesztette: Sani (2012-03-08 17:39)

Nincs jelen

#2195 2012-03-09 18:20

Putyi
Tag

Látom, megélénkült topic. Egyébként nekem is a puffadás volt a vezetõ tünet, kibírtam, de minden fajta szempontból nagyon visszavetett. Én is kipróbáltam mindent ellene 0 eredménnyel. Talán csak az utóbbi idõben lett jobb - tippem szerint a Protexin IBS javított a helyzetemen. Korábban írták, hogy a fogakra is rossz a hatása. Ez tényleg egy velejárója a betegségnek?

Nincs jelen

#2196 2012-03-10 21:12

Sani
Tag

Nekem a fogorvosom azt mondta, hogy a gyulladt fogak kihathatnak a szervezetre arra érzékeny egyéneknél, azaz a rossz fog lehet góc. Az amalgám állítólagos káros hatását viszont tagadta.
Az az összefüggés egészen bizonyos, hogy ha bélbeteg vagy így nem vagy mobilis, elromlanak a fogaid, mert nem jársz fogorvoshoz. Ezért is mondom, hogy ha négykézláb is, de járjatok kezeltetni a fogaitokat akkor is, ha még nem vagytok tünetmentesek. Mert ha eldurvul a fogak állapota, antibiotikumot kell szedni, vagy a foghúzás után akár egy hétig is bazi erõs fájdalomcsillapítókat - egyik se tesz jót a beleknek! Így az ember ördögi körben találja magát. (És a szakorvosok csak az egyes testrészeket kezelik, azaz a fogorvos nem fog neked tekintettel lenni az egyéb nyavalyáidra. Rám is csak bámult, amikor aggályoskodtam a sok gyógyszer miatt.)

Szerkesztette: Sani (2012-03-10 21:14)

Nincs jelen

#2197 2012-03-12 09:05

egra
Tag

A neurológus-pszich. doki 3 hét múlva tud csak fogadni. Remélem, nem hajt el.
Én azt érzem, a dokik hülye libának néznek, aki a jó dolgában :( tképpen diagnosztizálni való kórság hiányában mégis orvoshoz rohangál. Rengetegen küzdenek hasonló gondokkal, mint ami nekünk van. A házidokim is annyira tapintatos és empatikus volt, azt mondta, jaaaj, ha bekajálok, nekem is futnom kell másnap. Köszi a megértést. Egy dokitól azért többet várnék. Én meg nem szoktam bekajálni, nem vagyok kövér, nem vagyok zabagép, soha nem is voltam...
A fogdoki tényleg nem törõdik a nyavalyánkkal. Az elmúlt egy évben 3x szedetett velem Dalacint, totál kivoltam a bogyótól. A harmadik alkalommal már nem is tudtam bevenni az elõírt 16 tablettát, ami a dobozban van, 10-ig jutottam csak. Mondjuk tök mindegy, mert úgyis állandóan wc-re futkosok, de azért a dalacin az nagyon durva.
Pt, nekem is volt olyan idõszak, amikor az is elindította a folyamatokat, amikor jött hozzánk valaki. Most kicsit "örülök", hogy ez másnál is elõfordult. Most már nincs ilyen, mert senki nem jön hozzánk. Annyira leépítettem a szociális érintkezéseimet. Ez azért gáz :( Moziban régen voltam, nem is tudom, mikor. Szabadtéri rendezvény szintén ugrott.
Vettem Pearls IC-t, elkezdtem szedni. Ti a probiotikumot mikor veszitek be, akik a Protexin IBS-t szeditek? Éhgyomorra reggel? Vagy étkezés közben? Nekem eddig mindenki mindenfélét mondott. Van, aki este lefekvésnél szedi, ahogy Sani is ezt javasolta a Pearls IC-nél. Én most este vettem be, éjszaka ráér dolgozni a sok jó baci.
Fogdokihoz egyébkémnt max. úgy tudok elmenni, ha elõtte teljesen kitisztulok, vagy Imodiumot veszek be, plusz vmi görcsoldót. De akkor meg az idegesít, hogy ezek a szerek milyen kölcsönhatásba lépnek az érzéstelenítõvel...

Nincs jelen

#2198 2012-03-12 16:43

pt
Tag

Szerintem, ha úgy vagy mint én akkor minél elõbb kezd el szedni a Dalsan 40 mg-t, vagyis menj el pszichodokihoz és írasd fel. A Protexin IBS-t meg mellé. Folyamatosan javulni fogsz. Hosszú idõ kellett míg ezekre rátaláltam és be is váltak. Kajából természeteset egyél. tök mindegy, hogy pörkölt vagy rántott hús. Ne legyen tartósítószeres. Még margarint se egyél, meg úgy általában a tejtermékeket felejtsd el. A dokinak is mondhatod ezt az oldalt, hogy itt mások jobban vannak bizonyos gyógyszerektõl akik hasonló cipõben járnak mint te.
Én a protexin IBS-t és a vitaminokat mindig kaja után veszem be, mikor hogy jut eszembe.

Nincs jelen

#2199 2012-03-13 01:06

Sani
Tag

Egra, a neurológus remélhetõleg nem fog elhajtani. Ha mégis, menj el magánban. Én úgy jártam, hogy a pszichiáter az sztk-ban azt mondta, hogy õ nem írhat fel SSRI-t ibs-re, pedig tudja, hogy hatékony rá. És elküldött egy nagyon ellenszenves pszichológus pasashoz, aki meg összevissza tudálékoskodott, és benyomásaim szerint f.ngja nem volt az ibs-rõl (ahogy egyébként a háziorvosodnak sem!) - DE! sztk-ban is pénzt akart elkérni a kezelésekért (hálapénz-szedés, szép, mi?)  és persze a gyógyszerelést õ is ellenezte, mert hogy el kell majd mesélnem az egész gyerekkoromat, meg minden, és az majd segít. Hát egy szavát se hittem. Ettõl függetlenül fenntartom, hogy jó pszichológusok is léteznek, de azt is, hogy az ibs szervi baj azaz egy szervrendszer mûködési zavara, ezért gyógyszerrel lehet helyrerántani. ..Na és ezek után évekkel mentem el magánban egy neurológus-pszichiáterhez, és õ nem akadékoskodott azzal, hogy a magyar orvoslásban jelenleg nem szokás az ibs-t ssri-vel kezelni. Ami gáz, mert még neki is "enyhe depressziót" kellett az egyébként szándékosan szûkszavúan fogalmazott lapomra írnia, hogy kiírhassa a Jarvist. Szép is lett volna, ha megfosztanak attól, ami HASZNÁL, úgy, hogy más tippet még csak nem is adnak.
Teljesen megértem az orvosokkal kapcsolatos tapasztalataidat. Volt már, hogy sok frusztráló tapasztalat után direkt lepukkanva mentem orvoshoz (amilyen állapotban voltam, színlelni se kellett, csak annyit, hogy nem igyekeztem külsõleg leplezni azt ahogy éreztem magam), hogy nehogy azt higgye, valami kényes p.csa vagyok és szórakozásból járok oda. De akár igényes akár igénytelen külsõvel állítottam oda, egyik se használt. És ahogy láthatod a fórumban, a fiúknak se könnyebb orvosi segítséget szerezni. :(
Remélem, kapsz valami olyat, mint ami nekem a Jarvis, és akkor nagyon jó lesz újra nyitnod az emberek felé, moziba, társaságba járnod :)
A fogorvosnál helyi érzéstelenítõt adnak, szerintem az semmilyen kölcsönhatásba nem lép az Immodium-féleségekkel. Meg mondom, ne egyél reggel és úgy menjél, hidd el, nem lesz baj!
És Pt-nek nagyon igaza van, kerülni kell a mesterséges, tartósítószeres dolgokat.

Nincs jelen

#2200 2012-03-13 01:12

Sani
Tag

Maria, most látom, mit mondott Neked az akupunktúrás. Ezeknek az "alternatív gyógyászoknak" egyik trükkje, hogy minden nyavalyáról azt állítják, hogy természetesen tudják kezelni (hogyne "tudnák", annyi pénzért!). És hogyne lettek volna hasonló betegeik, hát persze. Bevett sztori a mese a polipról, ami a bioenergetika kezelés vagy más hókuszpókusz után, mint a páciens és az orvos is döbbenten tapasztalta, csodával határos módon eltûnt (a polip fekéllyel stb. behelyettesíthetõ) Rengeteg ilyen kört lefutottam, rengeteg pénzem ráment - õk már lehet maguk is elhiszik, amit állítanak, és nem tudatosan csapnak be embereket - nekünk meg nagyon nehéz elfordulni az általuk biztosított egyetlen reménysugártól (annak tûnõ ámítástól).  Egy-két kivétel persze lehet, amikor egy alternatív szakember segít, de ezen a fórumon emlékeim szerint még nem volt ilyen csodás kivétel...

Nincs jelen

IBDoktor

Láb