#5501 2012-03-09 11:45
- RodRigo
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Gyógyszerek, kiegészítõk
Egyébként a WC otthon sem kíméli az embert. Egy kellemes Medrol kúra alatt olyan szinten kinyíródtam, hogy az ágyból is csak segítséggel tudtam kikászálódni. Amikor kitotyogtam a klotyóra (szó szerint alig láttam a szédüléstõl) sikeresen féloldalasan pozícionáltam magam alá a porcelán istent... az meg úgy ahogy van megbillent - köszi a kivitelezõnek a precíz munkát - a WC ülõke/tetõ leszakadt én meg úgy ahogy van bezúgtam a klotyó meg a zuhanyzó közötti 30 cm-es résbe (maga sem tudom, hogyan fértem oda) - és ott is maradtam. Berohant a párom, hogy "mi történt!?" én meg mondam neki, hogy "a WC-nek elege lett és bosszútált az elmúlt hónapokért"... vagy fél órán át tartott mire kiépítettem magam a romokból, köszönhetõen a röhögésnek. ;) - szóval, legyetek résen, otthon, a megszokott környezetben is vigyázzatok magatokra!
Nincs jelen
#5502 2012-03-09 11:57
- zoo
- Tag
Sziasztok!
A sigma enyhe közepes gyulladása nálam a diaganózis. Az orvos írt fel Modulen IBD tápszert, ami Crohn betegnek van. Van valaki aki Colitis U miatt fogyaszt ilyen tápszert?
Köszi
Nincs jelen
#5503 2012-03-09 13:21
- andreas31
- Tag
Zoo!
Elsõre nekem is ezt állapították meg tavaly nyáron.Októberben szigmatüki,akkor is ezt mondták,dehát tovább nem is nézték ugye.Tápszert nem adtak,csak amiket leírtam az elõbbiben.Minek a tápszer?Hányszor van hasmenésed?Vagy vérzel egyfolytában?Tudják is elsõre,hogy mi a gáz!?Frászt.Hiáába szedem én magam is a metypredet (igaza csak 8 mg/nap) meg xalazint 3x1000 mg-ot,eddig szart se ér.Egy hete tart a kúra.Volt 1 napom,amikor szinte semmit nem éreztem, a reggeli 3 csészetöltéstõl eltekintve.Én eddig nem fetrengtem fájdalomtól,ezért lehet,hogy a doki se vesz annyira komolyan,nem tudom.Tápszer?Nem is hallottam róla.Eszem anyit,mint állat,bár amúgy a liszetes dolgok kevésbé tesznek jót az utóbbi idõben,a hús+saláta jobb.Tápszert akkor adnak,ha minden mástól szenvesz vagy nagyon fogysz,nem?
Nincs jelen
#5504 2012-03-09 14:14
- reménység
- Tag
idõnként olyanokat írtok, hogy széjjel lehet szakadi!!! De nekem igazából régen tök sok barátom volt, most meg még csak el sem tudom magyarázni, mi a jó halál ez a crohn, mert annyit kell szövegelni hozzá és persze akkor se érti csak aki utána néz. és valahogy egyre többet vagyok itthon. talán kicsit depis lettem. tényleg jó lenne, ha lennének barátaim
Nincs jelen
#5505 2012-03-09 14:17
- reménység
- Tag
Nekem sem ultrahang sem vastagbél tükrözés semmit nem állapított meg, ugyhogy irány a CT amit elszartak az ottani dolgozók szépen, mert felvétel elõtt 5 perccel itatták meg a cuccot velem, a kontraszt anyagot és mivel õk "nem érnek rá ennyit várni" berántottak a ct-be és igy nem lettek értelmezhetõek az eredmények, mivel nem szívódott fel a kontrasztanyag, sõt még le se jutott a beleimbe. Ennyit a magyar viszonyokról. Viszont mégis láttak annyit, hogy a vékonybél terminális ileumon bélvastagodás látható. úgyhogy ezért vékonybél crohn-om van. utálom az egészet
Nincs jelen
#5506 2012-03-09 18:06
- Ádám 15
- Tag
SZia Zoo! Az én fiacskám / 15 éves/ karácsony óta modulen ívó! C.u.-us nekünk azt mondtta Fõdoki nénink helyre teszi a beleit ! 3 hónapi lobbos állapót! utálja a szagát is de jót tett!
Nincs jelen
#5507 2012-03-09 18:37
- zoo
- Tag
Szia!
Azért van rá szükségem mert vagyok 54 kg vasággyal, 31 évesen.
Udv,
Nincs jelen
#5508 2012-03-09 19:09
- Ádám 15
- Tag
Zoo ! Az én fiacskám 172cm 104kg és 15 éves..mióta c.us lett hízik -hízik kapunk is érte eleget de nem mozog ! hiába nogattom,már mérleg fóbiám van! Szívesen küldenék 20kilót akár 25-öt is ha lehetne! szia.
Nincs jelen
#5509 2012-03-10 09:21
- kisbimbo
- Tag
Sziasztok!
Érdeklõdnék Budenofalk-ot használóktól,hogy tapasztaltak-e mellékhatásokat?
A párom Crohn-os 12 éve,szedett medrolt,pentasa-át,immuránt.Volt mûtve végbélsipollyal.2 db. Vékonybél szûkülete van.
A nyáron újra belobbant a betegsége,kapott cifrant,salofalkot,kliont.Aránylag jól reagált a gyógyszeres kezelésre,de a CRP-je még így is magas maradt,ezért a doki felírta a budenofalkot.50 napra való gyógyszert kapott,és a 25 nap környékén iszonyú erõs gyomorfájdalmat tapasztalt,jött a savlekötõ,gyógytea stb.Sokat van rosszul(erõtlenség,hideglelés,szédülés) és leginkább a esti órákban jön elõ a nyomó fájdalom a gyomorszájnál és a nyombélnél,ami csak savlekötõ szuszpenzióval enyhíthetõ,amitõl viszont székrekedése és,állandó teltségérzete van.
Most lenmagolajjal és gyógyteákkal próbáljuk enyhíteni a székrekedést kisebb-nagyobb sikerrel.
Tudtok vmi okosságot a budenofalk mellékhatásainak enyhítésére?
köszönellel....
Nincs jelen
#5510 2012-03-10 09:35
- zoo
- Tag
Szia!
Ezek a készítmények adnak a nyomornak, nyomassatok savlekötõket! Én naponta 3-4 db Noacid tablettát szedek a nyomromra. Ne késlekedjetek mert nyomorfekélye, vagy nyombélfekélye lesz! Nagyon jó reggel éhnyomorra illetve lefekvés elõtt a cickafarkfû illetve citromfû gyógytea, én 8 hónapja iszom, a nyomrom azóta jó. Persze két csésze után ne várj csodát, legalább kell 1 hónap folyamatos fogyasztás a megfelelõ hatás elérése érdekében + gyógyszer!
Ádám15!
Várom a beígért 20 kg-t! :)
Udv,
Nincs jelen
#5511 2012-03-10 11:09
- reménység
- Tag
Én eleve szedek Lansoptolt, ez egy nem sima savlekötõ, hanem kicsit erõsebb, protonpumpa gátló. Tehát meg sem engedi, hogy annyi sav egyáltalán termelõdjön. Nekem ezek a laza kis gyógyszertári savcsökkentõk nem váltak ugyanis be sosem. Amióta ezt szedem, Isteni!!!!!! Igy a Pentasa sem okoz semmilyen gondot, csak ha nem veszem be a Lansoptolt. Orvos írja fel, szóval vényköteles, de megéri! Viszont a gyógyteákkal vigyázni kell, nekem az endokrinológusom mondta, hogy igyak napi 2 csésze zöldteát. Ittam is szorgalmasan és most hogy mondtam ezt a gasztrós orvosnak, még az is lehet, hogy ez lobbantotta be a vastagbél gyulladást. Azt mondta, inkább hagyjuk a gyógyteákat...
Nincs jelen
#5512 2012-03-10 11:15
- reménység
- Tag
Hát tudod én orvosok között dolgozom már 5 éve, de amit én nem mondok, vagy nem kérdezek meg, abból nem is lesz semmi...szóval csak biztatni akarlak, hogy bátran kérdezz rá dolgokra, pl. a multkor a magam crohn-os dolgában is nekem kellett lépnem, én jeleztem, hogy ultrahang 9 hónapja nem készült, hogy vérkép is régen volt, õ meg csak bólogatott, hogy persze, persze....sõt a munkatársnõm lánya már annyira vékony, a crohn miatt de fel nem írtak volna tápszert neki és a munkatársnõm megkérdezte a multkor, és azt mondták, persze, persze, igen, szedjen tápszert...
ennyit a nyomonkövetésrõl
Nincs jelen
#5513 2012-03-10 16:43
- zoo
- Tag
Sziasztok!
Reggel ittam Modulen IBD tápszert 2 dl -t, egyszerre lehúztam az egészet. Mellékhatása van: gyomorégés, illetve 1 órán keresztül jártam vizelni folyamatosan, és csípet a vizelet, illetve a húgycsövem. Késõbb minden megszûnt, gondolom addigra kiürült. Na még ilyet nem tapasztaltam. Még teszek egy próbát, apránként iszom meg a 2dl-t.
Udv,
Nincs jelen
#5514 2012-03-10 16:55
- Jane
- Tag
Szia Zoo! Lassan kell meginni, semmiképp sem egyszerre... sajnos nem mindenkinek válik be, ki kell tapasztalni.
Nincs jelen
#5515 2012-03-10 17:50
- marcsi0727
- Tag
Zoo,
minden tápszerre érvényes, nem csak a Modulenre, hogy lassan, kortyonként kell inni.
Reménység,
van 2 doboz felesleges Lansaptolom, ha érdekel, postázom, akkor dobj egy mailt.
Nincs jelen
#5516 2012-03-10 21:43
- reménység
- Tag
Nekem tényleg fontos, hogy Ti vagytok, hogy van ez a fórum! Azt hiszem, ez egy olyan betegség, amihez elengedhetetlen, hogy megosszuk egymással a fájdalmainkat testileg is és lelkileg is. Csak meg szeretném köszönni mindannyiótoknak hogy mindig válaszoltok és ismeretlenül is írtok nekem is és én is írhatok Nektek! Tényleg minden crohn-osnak és colitis-esnek azt kívánom, hogy ez csak egy átmeneti idõszak legyen az életében és hogy a békesség ne csak lélekben, hanem a belekben is állandó legyen.
Nincs jelen
#5517 2012-03-11 12:24
- Shark
- Tag
Sziasztok ....
epesav közömbösítõ gyantáról vagy gyógyszerrõl tud valaki Magyarországon ?
Szlovákiában lehetett kapni de már ott sincsen ha minden igaz ...most keresgélek utána ...van valakinek ötlete ?
Nincs jelen
#5518 2012-03-11 13:11
- Gábor
- Tag
Sziasztok!
Én egy bizonyos hashajtót keresek! Régebben volt egy vastagbél tükrözésem és elõtte két kancsó teát kaptam amit egy délután alatt megkellet innom, de semmi mást! De olyan szépen kitisztított és még rossz íze sem volt. Az szeretném tudni, mi lehetett a teába milyen hashajtó mert nagyon szépen kitisztított!
Nincs jelen
#5519 2012-03-11 16:19
- Enikõ
- Tag
Sziasztok!
Hasmenésgátlót tudtok valamit ajánlani nekem? Vagyis a 4 éves Crohn-os kislányomnak kéne.
Banánt nem hajlandó enni, néha lecsúszik 1-2 kocka étcsoki, de semmi változás.
Köszi a válaszokat!
Enikõ
Nincs jelen
#5520 2012-03-11 17:31
- grafzsu
- Tag
Szia!
Évekig székrekedéssel küzdöttem. Heti egy, maximum 2 alkalommal volt székletem.
Ki próbáltam minden természetes, mesterséges módszert, de semmi. Míg a gastrós dokim ajánlotta a mucofalk oranzs nevû természetes alapú granulátumot. Utánozhatatlan! Crohn betegségem ellenére folyton túlsúllyal küzdök. Mikor szedem a mucofalkot és van rendesen székletem, a súlyom is elindul lefelé. Legutóbb mikor nem lehetett kapni 2 hét alatt 4 kilót szedtem fel. Arról nem is beszélve mennyivel komfortosabbak és könnyebbek a napjaim. Az a legjobb hogy nem hasmenést okoz. Te állítod be milyen kemény vagy lágy legyen a székleted, a be vett mennyiségtõl függõen lesz egyre lágyabb.
Ja és azoknak is jó akiknek nagyon megy a hasuk mert a benne lévõ anyag felszívja a nedvességet és zselé lesz belõle így a híg széklet is pempõs lesz tõle. Akinek székrekedése van tudja milyen jó a beleknek ha egy kis zselés anyag segít a csúsztatásban. Bocs ha nyersen fogalmaztam volna.
Nincs jelen
#5521 2012-03-11 17:38
- grafzsu
- Tag
Szia Reménység!
Ha azt mondom valakinek crohn beteg vagyok, akkor megkérdezi miért mlyjik kajában van crohn.
Azt hiszik ez valami alergia és arra a fényes anyagra gondolnak amivel cromozzák a tárgyakat.
Viszont ha azt mondom egy autoimmun betegségem van akkor úgy már értik. Ennyi elég is, kár is részletekbe belemenni. Az autoimmun az igen, annak van jelentõsége.
Nincs jelen
#5522 2012-03-11 18:14
- marcsi0727
- Tag
Enikõ,
A Smecta port kisgyereknek is lehet adni. A reszelt alma is hasfogó, és minden, aminek magas a petkin tartalma.
Nincs jelen
#5523 2012-03-11 19:09
- Enikõ
- Tag
Szia,
Köszi, de a Smectát már próbáltuk, és nem hatott kicsit sem. A reszelt almát kipróbáljuk, köszi. Csak az a baj, hogy nincs étvágya, és mindenért könyörögni kell neki.
Enikõ
Nincs jelen
#5524 2012-03-12 10:22
- Andi4
- Tag
Sziasztok! Ezt a Peter Jackson féle dolgot, -amit itt lehet olvasni az oldalon- próbálta már valaki? Az útifû maghéjra gondolok. Mi most vettünk, hát jól bekocsonyásodik ez az anyag, gyorsan meg kell inni, de még csak pár napja szedi a fiam, úgyhogy nem tudom segít-e neki. Nagyon bízom benne.
Nincs jelen
#5525 2012-03-12 15:08
- Breki
- Tag
Sziasztok
Szedett már valaki Rifazid antibiotikumot? pozitiv tbc teszt miatt kell 4 honapig biologiai elött..
Elég gatyául vagyok mióta szedem,ezért érdekelne van-e tapasztalat ezt illetõen.
Nincs jelen
#5526 2012-03-12 15:26
- Palermo
- Tag
Sziasztok,
Érdeklõdni szeretnék, hogy imurantól volt-e vagy van-e valakinek rendszeres hányás, hányinger?
Nincs jelen
#5527 2012-03-12 16:50
- gregg
- Tag
Szia Palermo!
Én nem bírtam szedni az imuránt,pont a hányás és hányinger miatt,igazán nekem már egy két szem után jött a rosszul lét!
Talán kétszer próbáltam de nem jött be!
Üdv:Gregg
Nincs jelen
#5528 2012-03-12 18:06
- Palermo
- Tag
Köszi gregg!
Nincs jelen
#5529 2012-03-12 21:20
- grafzsu
- Tag
Szia Andi4!
A mucofalk oranzs pont ez az utimaghély, én szedem nekem bevált nagyon.
Nincs jelen
#5530 2012-03-15 12:14
- andreas31
- Tag
Helló Mindenkinek!!!!
Valakinek van tapasztalata vírusos megbetegedéssel kapcsolatban.Nekem colitis féleségem van az eddigiek szerint,most metypredet meg xalazint használok.Erre családostul bekaptunk egy hurutos,brutálköhögõs és lázas vírust is.lyenkor mit lehet bevenni???Az ügyeleten a doki írt köptetõt,kapásból az van ráírva,hogy vékony-és vastagbél gyulladás esetén nem ajánlatos szedni.Eddig amboxolt szoktam,ha kellett,arra nincs ilyen írva,mondtam is a dokinak,hogy ez van otthon.Mégis a másikat írta.....akkor most mi is van????Ennyire nincs képben???Ha valaki tud segíteni,megköszönném,dögrováson vagyok!!!
Nincs jelen
#5531 2012-03-15 12:32
- Szabina
- Tag
Szia!
Pont most múlt el az influenzám, 2 napja...
Láz 3 napig, csak addig ment le, amíg a gyógyszer hatott, a Ben-u-ron-t szedtem rá.Ezt használd, nagyon jó, és kíméli a hasadat!
Az influenzámra az Amoxicillin-B-t kaptam, hatalmas "kukackapszulák", de nem árt!Az 1000 mg-os kb. a 4. napra hatott teljesen.
Mostmár teljesen rendben vagyok, de csütörtök óta csak fetrengtem a 40 fokos láztól.
Ne aggódj, te is jobban leszel, csak nálunk lassabb a gyógyulás a poci miatt!
Nincs jelen
#5532 2012-03-15 20:29
- Palermo
- Tag
Rena,
Fél éve.
Nincs jelen
#5533 2012-03-15 20:40
- Andi4
- Tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni lehet az útifû maghéjtól véres a széklet?
A fiam kipróbálta, idáig nem tapasztaltunk véres székletet, de most párszor vett még csak be a készítménybõl és sikerült egy véres, nyálkás székletet produkálni.
Nem létezik, hogy tisztul a bél és ezért lett kicsit véres? vagy hülyeséget beszélek? Elõre is köszi!
Nincs jelen
#5534 2012-03-16 00:36
- Bordás
- Tag
Szia Andi4!
Nem hinném, hogy attól véres a széklete a fiadnak, szerintem csak ismét fellángolt nála ez a nyavaja. Azonban ha nem múlna, azonnal álljatok le vele! Megnéztem ennek az útifû maghéjnak a tájékoztatóját, és nem ír olyat, hogy ez esetleg ilyesmit okozna. A véres-nyákos cucc inkább erre a "dögre" jellemzõ... Aztán nehogy több kárt okozzatok mint hasznot. Minden esetre kis diétát tartson a fiad. Üdv!
Nincs jelen
#5535 2012-03-16 08:40
- szliva
- Tag
andi4!
én is azt gondolom,hogy a betegség lángolt fel a fiadnál sajnos:(,de szerintem amig nem lesz nyugalmi idöben ne szedje tovább az utifü maghéjat.
mindenkép diétát javaslok én is ,és ha szoktatok valéamilyen klizmát használni,akkor kezdjétek el használni.
nekem legalábbis ha fellángolok,és a gyógyszer kevés,akkor klizmával egészitem ki ,salofalkal én.ez nekem segiteni szokott,de orvossal szerintem beszéljetek legalább telegfonon,hogy tanácsot adjon.
mi elöbbi gyógyulást!
szliva
Nincs jelen
#5536 2012-03-16 10:29
- andifeher
- Tag
Sziasztok!
Hátha ez is segít:http://vitaminkosar.hu/ibsteszt/
Jobbulást ezen a szép napon!
Nincs jelen
#5537 2012-03-16 11:39
- Andi4
- Tag
Köszi szépen Mindenkinek!
Le is álltunk az útifûvel!
További szép napot!
Használjuk ki ezt a jó idõt!
Nincs jelen
#5538 2012-03-17 09:22
- szt
- Tag
Sziasztok!
Elsõsorban a Budenofalkról szeretnék kérdezni. Én még új vagyok mind a fórumon, mind a betegség terén.
Nekem 'enyhébb' verzióban jött elõ a Chron: idõnként hasmenés, fogyás, aztán már hõemelkedés, bal oldali hasfájás, kimerültség. A colonoscopia negatív lett, a szövettan se állította egyértelmûen az IBD-t. Viszont a gyomortükrözés során találtak két kis aphtosus fekélyt (erre mondta a doki hogy Chron-ra utal) és az ottani szövettan is Chron-ra utal.
Jelenleg még elõttem van a vékonybél CT.
De addig is már felírta a doki a 3szor 1 Pentasa-t és a 3szor 1 Budenofalkot
A pentasa-t el is kezdtem szedni, viszont a Budenofalk-ot nem bírtam.
Igaz csak 1 napig szedtem :/ Az elsõ tabletta után erõs fejfájás jelentkezett, vagy ahogy korábban itt írta már valaki (mintha az agyam ki akarna ugrani a helyérõl) szédülés. Gondolom valamit a vérnyomással csinálhatott.
Bevettem este is, akkor nem volt semmi. Majd a reggeli adagnál ugyanúgy az az erõs nyomásérzés a fejben.
Pont mentem vissza a dokihoz, gondoltam ha ezt elmondom ajánl másik gyógyszert. De azt mondta próbáljam meg szedni legalább egy hétig. Nekem meg gondolom leesett az állam, mert utána mondta, hogy: Látom inkább nem akarja szedni. Én meg mondtam hogy elég kutyául voltam tõle, azt hittem ott esek össze.
Úgyhogy maradtunk a Pentasánál, meg hogy májusra van idõpont vékonybél CT-re. És akkor mennék vérvételre is. (az utolsó januárban volt: magas süllyedés, magas CRP)
Viszont nekem azóta meg estére legtöbbször fáj a szokásos helyen a hasam, és nincs semmi erõm.
Nektek is volt rossz tapasztalatotok Budenofalkkal? És kinek milyen alternatív gyógyszert ajánlottak?
Mondta az orvos is hogy hosszabb távon hatnak a gyógyszerek. Nektek mennyi idõ után hatottak, mennyi idõ után múlt el a fájdalom?
Közben felvettek egy új munkahelyre, április végén kezdek, és lenne benne 4-5 hét külföldi kint tartózkodás.
Aminek mind mind nagyon örülök :) Évek óta ilyen munkára vágytam. De közben félek is, nem tudom hogy alakul a betegség illetve mennyire fogadják jól az új helyen ha már próbaidõ alatt CT-re majd dokihoz kéredzkedek el.
Elnézést kicsit bõbeszédû vagyok :) Elõre is köszönöm a tanácsaitokat!
További szép napsütéses hosszú hétvégét és jobbulást mindenkinek!
Nincs jelen
#5539 2012-03-17 11:13
- Cofoco
- Tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Xalazin 500 mg végbélkúp mennyi idõ után hat? Már 5 napja használom és mintha csak rosszabb lenne minden. Decembertõl február végéig medrolt szedtem 64mg-tõl kezdve majd fokozatosan csökkentve. Utána vagyis egy hete volt egy tükrözésem amibõl kiderült, hogy már csak nagyon enyhe a colitisem. Pentasa granulátumot kell szednem és esténként ezt a kúpot, de azóta többször van hasmenésem egy nap és nagyon sokszor vérzik is! :(
Lehetséges, hogy ez a gyógyszer nálam nem használ? Vagy csak türelmetlen vagyok és még várnom kell, hogy hasson? (Nyáron kaptam még pentasa klizmát, az azonnal hatott megszûnt a hasmenés és a vérzés is. )
Köszönöm a válaszokat elõre is! :)
Nincs jelen
#5540 2012-03-17 19:41
- Szabina
- Tag
Szia!
Nekem is pont ugyanez volt a problémám, mint neked!
A fõdokim azonnal leállított róla, hagyd abba!
Amikor panaszt okoz, már nem ajánlatos használni!A Salofalk klizma is egy idõ után csak ártott, amikor már nem volt szüksége rá a szervezetemnek!
A vérzés is nagy baj, ez is azt jelzi, hogy nem tesz jót a kúp!!!!!!!!
Menj vissza a dokidhoz, és beszéld meg vele a dolgot, de mindenképpen hagyd abba!
Ne aggódj, én is megjártam már, és a fõorvos hagyatta abba velem, nyugodtan hagyd el!
Jobbulást neked!
Szabina
Szerkesztette: Szabina (2012-03-17 19:42)
Nincs jelen
#5541 2012-03-19 20:48
- sosi46
- Tag
sziasztok,,,
szeretném megkérdezni van olyan cu-s köztetek vagy ismertek olyat aki absz,,,nem szed semmilyen gyógyszert??
én kb, másfél hete leálltam a gyógyszerekröl, egyébb okok miatt,,,(nem eü, ok miatt)
tavaly diagnosztizáltak nálam cu-t,,,
most még rendben vagyok,,,kérdés meddig???
üdv, mindenkinek,,
Nincs jelen
#5542 2012-03-20 07:19
- Szabina
- Tag
Szia sosi46!
A colitiseseknek állandó gyógyszerszedésre van szükségük!!!!!!!
Nem szabad abbahagyni, mert visszaesel arra a szintre, ahol a kezdetekkor voltál!
Egy idõ múlva biztosan rohadtul leszel...
Olvastam arról, hogy nem kaptad meg a közgyógyot.
A házidokidnak kellene még bekalkulálni neked egyéb gyógyszereket is, pl.:fájdalomcsillapító, ízületi fájdalom elleni krém, vastabletta, folsav és C-vitamin a vas felszívódásának segítségéhez.
Ezeket nekem felírta a doki, és így kaptam meg a közgyógyot, mert túl kellett lépni egy bizonyos összeghatárt, ami a minimum volt.Ha a gyógyszereid összköltsége nem éri el a határt, nem kapsz támogatást, csak akkor, ha többe kerül.
Beszélned kéne a háziorvosoddal, aki írna még fel ilyesmiket, meg amire még szükséged van, és így talán összejönne az az összeg, amivel megadnák a közgyógyot neked is!
A gyógyszert próbáld meg folytatni, mert nagy bajok lehetnek még ebbõl!!!!!!!
Szerkesztette: Szabina (2012-03-20 07:35)
Nincs jelen
#5543 2012-03-20 08:34
- Laci54
- Tag
Sziasztok!
Sosi46,közel 3 évig nem szedtem semmilyen gyógyszert,három és félévig tünetmentes voltam.Akkor meg voltam róla gyõzõdve,hogy jó az amit csinálok ma már nem biztos,hogy ugyan ugy döntenék.Pár évvel tapasztaltabb lettem és sokat romlott az állapotom.Persze ha arra gondolok,hogy 13 éve akarták elõször kivenni a vastag belem akkor elég jól tartom magam.Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#5544 2012-03-20 15:37
- sosi46
- Tag
sziasztok,,,
köszönöm szépen a hsz-ket, hasznosak voltak,,,,,
sajnos de nem panaszkodásképpen de megirom már mi a szitu,,,,
el kell döntenem mire költök, vagy kajálok vagy gyógyszer, a kettö együtt nem megy sajna,,,
nincs munkahelyem, ezerrel próbálkozom pedig,,,minden áldott nap...
a jövedelem maszek melóból jön össze, de ez nem fedezi a kiadásokat, szóval le kell morzsolnom amire
nem tellik ,,,,csak a salofalk 2 hétre elég és kellene a következö adag az imurán a citro kalcium és a B vitamin komplex-ról még nem is dumáltam,,,,
ha a leszázalékolás és munkahely összejönne akkor oltári vidám lennék addig pedig meghuzom magam csendesen ez van,,,,majd próbálok ösztönösen éldegélni nem bántani a CU-m, remélem sikerül,,,
sokan próbáltak már mindenféle képpen segitségemre lenni, de köszönöm szépen NEM KELL!!!
Ez a probléma az enyém meg kell oldanom,,,,sajnos itt mindenkinek meg van baja, ezt nem rosszindulatból
irtam meg ne sértödjön valaki,,,távol áll tölem,,,
de a hasznos ötleteknek örülök,,,és meg is fogadom,,,
mindenkinek szépséges napokat kivánok!!!!
üdv,,, :D
Nincs jelen
#5545 2012-03-20 15:49
- Szabina
- Tag
Sosi46!
Ne haragudj, én sem teszem...
Nem tudnák valahogy segíteni rajtad??????
Gyógyszerrel vagy valami...?
Szerkesztette: Szabina (2012-03-20 15:54)
Nincs jelen
#5546 2012-03-20 17:48
- gregg
- Tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata,tanácsa,információja,hogy a probiotikumot meddig kell,érdemes szedni,mondjuk normál esetben illetve mûtét után?
Üdv:Mindenkinek és jó egészséget Gregg!
Nincs jelen
#5547 2012-03-20 19:27
- sibi
- Tag
Szia Gregg. Én mûtét elõtt, meg mûtét után szedtem egy-egy hónapig. Azóta antibiót külön nem szedtem, egyszer volt egy nagyon hasmenõs hetem valami vírustól, akkor szedtem normaflórt. Azt mondta a dokim, nem kell mindig, csak ha úgy érzem valamitõl felborult a bélflóra. Eszem viszont sûrûn joghurtot, meg kefírt. Ez nálam.
Üdv sibi.
Nincs jelen
#5548 2012-03-20 20:28
- gregg
- Tag
Szia Sibi!
Köszi az infót,éppen két hónapja volt a mûtétem,azóta szedem a protexint de most remekül vagyok és feleslegesen nem akarom szedni még akkor sem ha ártani biztosan nem árt!
Szép estét,jó egészséget:Gregg!
Nincs jelen
#5549 2012-03-21 16:56
- Cofoco
- Tag
Szia Szabina!
Köszi a segítséget, abbahagytam és az orvosommal is beszéltem, õ is azt mondta, hogy hagyjam és váltsak pentasa klizmára. Azóta minden rendben! :)
Nincs jelen
#5550 2012-03-22 07:08
- Szabina
- Tag
Szia Cofoco!
Nagyon örülök, hogy jobban vagy!
Szabina
Nincs jelen