#1951 2012-03-05 12:26

sosi46
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Colitis ulcerosa érdekelne

szia Detti84

Aktiv szakaszban, nekem a gasztro födokim a kórházban véres-hasmenéses székletemre
Dicynone tablettát szedetett, mert már ott tartottam , hogy vért kapok.
3 napra teljesen elmult a vérzés,  azóta sem jelentkezett,,,, de ez  beteg függö! nálam ez bevált! :)
De az tuti, hogy helyre jössz és szuper tünetmentes éveid lesznek, a gyógyik segítenek és te magad is
ezt akarod!!! Kitartás!!
szép napot!! üdv,,:D

Nincs jelen

#1952 2012-03-06 08:48

plant
Tag

Hello sosi46!..

Elolvastam utolsó válaszodat is, köszönettel!.. Nem tudom hova tûnt, mert azóta, hogy olvastam, már nem találom!.. No jó!.. Mindenesetre kicsit bátorított a dolog, majd az Imurán, ha be(v)állt, akkor mással is próbálkozni fogok!..

Tünetmentes napokat-heteket-hónapokat-éveket Mindenkinek és,

üdv,
plant

Nincs jelen

#1953 2012-03-06 13:12

Detti84
Tag

Kedves Bordás és sosi 46!

Nagyon szépen köszönöm a gyors hozzászólásaitokat! :)
Hasznos és mindenképp lelkesítõ!
Máris szebbé tettétek a napomat!
Az nem kifejezés, hogy mennyire akarom a tünetmentes éveket! Most erre "gyúrok"! :)

Csodaszép napot kívánok Nektek!
:)

Nincs jelen

#1954 2012-03-06 19:31

sosi46
Tag

Hello Plant!

Töröltem a hsz-m mert szerintem nem épp jó ötlet hogy Bor ivásra biztatlak, gyógyszer szedés mellett.
Haragszok is magamra,,,,, :(
Ma voltam  a soros "jelentkezésen"  a gasztro dokimnál lejjebb vette az imurán adagom mert az izületeim fájnak
piszkosul napi 150mg-ot szedtem máig,,,, de szerintem az idöjárás változás is zargat,, :)
addig is megpróbálom jól érezni magam csak azért is,,,,
legjobbakat neked,,,
üdv,,,:D

Nincs jelen

#1955 2012-03-07 07:37

plant
Tag

Hello sosi46!..

Gondoltam, hogy ilyesmi történt, már'hogy valami úton-módon "törlõdött" az a hsz!.. Ne idegeskedj miatta, hisz' én kérdeztem, Te válaszoltál, amit még egyszer köszönök, nekem meg el kell tudni döntenem, hogy mit teszek!.. Én ma megyek a sorosra, de éppen ma reggel megjelent egy kicsi vér, 16mg Medrol, és 3heti 100mg-os Imurán szedése mellett, így aztán most kicsi kesergõben vagyok!.. No azért csak érezzük jól magunkat (hagyd el azt az ízületi fájdalmat), és Mindenki érezze jól Magát, jön a tavasz!..

üdv,
sk.

Nincs jelen

#1956 2012-03-07 08:57

Szabina
Tag

Szia Detti84!
Sajnálom, hogy te is beteg vagy...
Szteroidot nem kaptál véletlenül?Az sokat segített volna...
A szedése alatt nem volt vérzés, akkor jött vissza, amikor már nagyon fogyott, a vége felé.
A közérzetem nagyon jó volt, de nagyon sokat híztam is, most nézek ki rendesen, úgy 4. hónapja hagytam abba.
Most a vérképem nagyon jó lett, talán akkor volt ilyen utoljára, amikor szedtem a gyógyszert.
Most Xalazin-t szedek, 3x2-t.
Kitartást sokat, még nagyon az elején vagy!
Panaszmentességet!
Szabina

Nincs jelen

#1957 2012-03-07 14:35

zoo
Tag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy nektek volt-e a lent leírt, tünet:

Már többször tükröztek megállapították, hogy enyhe - közepes gyulladás van a sigma szakaszon. Azt nem mondhatnám, hogy naponta 10 megyek a wc-re, és azt se, hogy folyamatosa hasmenésem van. Lágy állagú székletnél látom, hogy a széklet nyálkás, a nyálkán pedig itt ott vér van. Gondolom a nyálkahártya gyulladásban van  ismét. Tehát nem a széklet véres, hanem a székleten a nyálka. Valakinek hasonló?

Köszi a választ

Nincs jelen

#1958 2012-03-07 17:11

aiolosz
Tag

zoo írta:

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy nektek volt-e a lent leírt, tünet:

Már többször tükröztek megállapították, hogy enyhe - közepes gyulladás van a sigma szakaszon. Azt nem mondhatnám, hogy naponta 10 megyek a wc-re, és azt se, hogy folyamatosa hasmenésem van. Lágy állagú székletnél látom, hogy a széklet nyálkás, a nyálkán pedig itt ott vér van. Gondolom a nyálkahártya gyulladásban van  ismét. Tehát nem a széklet véres, hanem a székleten a nyálka. Valakinek hasonló?

Köszi a választ

Colitis esetén soha nem a széklet véres, hanem a gyulladt vastagbél fala az...és a széklettel távozik a vér, valamint távoznak a lepusztult nyálkás szövetmaradványok is. Gyógyulni nehezen gyógyul, mert állandóan nedves a környezet és a széklet állandóan irritálja. Véres széklet szerintem gyomorvérzésnél van, ha nem, javítsatok ki.

Nincs jelen

#1959 2012-03-07 17:24

Frozina
Tag

Viszont gyomorvérzésnél már nerm piros, hanem fekete a széklet, mert a vér emésztett.

Nincs jelen

#1960 2012-03-08 10:49

Detti84
Tag

Szia Szabina!

Köszönöm a hozzászólásodat! Nem kaptam steroidot. De tegnap voltam dokimnál, írt fel két hetes kúrában klion tablettát napi 2*2-t és probiotikumokat is ajánlott. Az mondta, hogy amennyiben ez a két hetes kúra nem hozza meg a várt eredményt, úgy be kell feküdnöm kórházba és beállítanak valamit(gondolom itt a steroidokra gondolt).
Lehet egy személyes kérdésem? Mennyit híztál a steroidoktól? Hány kg-ról indultál, amikor elkezdted? Most,hogy nem szeded minden rendben veled? Amikor abbahagytad sikerült visszafogyni? Más mellékhatása van ezeknek a vackoknak? :)
Te mióta vagy CU-s? Megkérdezhetem hány éves vagy? Ne haragudj, ha fárasztalak a kérdéseimmel! :)

Szép napot és tünetmentességet kívánok! :)

Nincs jelen

#1961 2012-03-08 12:02

andreas31
Tag

Én pedig Bordástól kérdeznék,megint.
Hát,bocs,hogy Téged talállak meg a hülyeségeimmel mindíg,dehát Téged gyakran "látni" és tusz is sok mindenrõl.Tehát: Egy kis segítségre lenne szükségem!

Az elõzõ hozzászólásban leírtam mi történt velem nagyjából.Amióta a szteroidot meg a xalazint kapom,azóta a bélkörnyéki,alhasi (jobb és bal lent) nyomás,idõnkénti feszülés nem múlt el,sõt,néha még jobb oldalon feljebb is nyom.A xalazint pentasa helyett kapta,,merthogy olyan kell, ami vastagbélben hat.Hát a pentasakor fájdogált nagyon kicsit itt-ott,de nem vagy ritkán volthasmenésem.Most az új cuccokkal ugyanúgy fájdogál+napi 2-3 pépes csészjárat reggel......erre van 5lete valakinek?Pentasával napi 1-2 volt, teljesen normál,már kezdtem örülni,de minek.Akkor most feljebb lehet a gyuszi,nem a vastagbélben?Mert akkor hatna xalazin,ha jól értettem a dokit!?Nem láttam,hogy kiürült volna a xalazin,mint korábban,de ennél jobban nem dom átvizsgálni a végterméket ......

Nincs jelen

#1962 2012-03-08 14:41

Bordás
Tag

Szia Andreas31!

Ezek a jó kis idõváltozások nem tesznek nekünk jót, lehet ennek tudható be. Szteroidnak meg kell tennie a hatását, csak türelem. Lehet már inkább a pentasának jobban örül a szervezeted, és ezt az új Xalazint nem akarja befogadni aztán ezért csinál ilyen mókás dolgokat, bár olvastam a Xalazin betegtájékoztatóját azon ilyen mellékhatás amit te említesz nem szerepel... A 2-3 wc-zés naponta vér nélkül az szerintem teljesen jó. Ha ez a "nyomás" annyira nem szûnne akkor keresd fel a szakorvosod és konzultáljatok, megnyomkodja max. a pocid és õ is mond rá valami okos dolgot. Mikor volt utoljára kolonoszkópiád?
Üdv!

Szerkesztette: Bordás (2012-03-08 14:45)

Nincs jelen

#1963 2012-03-08 14:55

andreas31
Tag

Colonom az októberben volt szigmáig,elõtte júliusban teljes :(((((( júhééééé!!!!elõször csak szigma tájon találtak valami kis sebesedést vagy mit,akkor a nyomáson kívül más bajom nem volt.Másodszorra elvileg javult,próbáltuk (doki javaslatára) elhagyni a xalazint,utána szarabb lett.Vissza xalazin,nem javult.Xalazin+entocort szuszp. nem javult.Pentasa+entocort szuszp. kis javulás: normál széklet,de nyomás itt-ott,néha pici görcs,hanyagolható.Emiatt van a mostani fejadag.Doki szerint nem stresszfüggõ,ezt cáfolnám.Ha nyugis nap van elfelejtem,ha gázos (csak akár fél óra stressz) azonnal szigma és "tükörképe" befeszül.Lehet,hogy idegileg gyengültem én le,8 évig olyan voltam,mint az öszvér,minden tekintetben......röviden így alakult :-)))

Nincs jelen

#1964 2012-03-14 14:46

sosi46
Tag

szeretném megérdeklödni, hogy milyen gyorsan állhat vissza a gyulladásos állapot
ha leállok a gyógyszer szedéssel???
amiket szedek(tem) rendszeresen, salofalk 3x2,,, Imurán 100mg 
sajna gyógyszerre sem telik,,,,de ez már csak rám tartozik,,,
szép napokat!!!! Mindenkinek

Nincs jelen

#1965 2012-03-14 20:17

Bordás
Tag

Hello sosi46!

Nem hangzik túl jól amit írtál a gyógyszerekkel kapcsolatban... :/
Tudod, ez elég változó kinél milyen hamar lángol fel, ha egyáltalán fellángol. Lehet 1 hét de lehet 1 év múlva...de az is lehet, hogy soha többet. Szép napot neked is!

Nincs jelen

#1966 2012-03-15 07:09

plant
Tag

Hello sosi46!

Ebben a visszagyulladásos dologban nem vagyok otthon, mivel novemberben diagnosztizálták a Colitist!.. Az Imuránnal még most gyakorolok, Medrollal vegyesen!.. Szerintem is egyénfüggõ, de ez most Téged, gondolom, nem igazán nyugtat meg!.. A gyógyszerekre mindenképpen kell valami megoldást találni!.. Nem kaptál még végzést a leszázalékolással kapcsolatban?.. Nos, addig is mindenképpen keresd fel a házi orvosodat, és Õ elmondja, hogyan intézheted a közgyógy ellátást, ha intézheted!.. Most ez jutott eszembe!.. Amennyiben ez nem mûködne, kérlek adj egy privát elérhetõséget!..

Tünetmentes napokat-heteket-hónapokat-éveket, Mindenkinek,

üdv,
plant

Nincs jelen

#1967 2012-03-15 14:33

sosi46
Tag

HELLO BORDÁS

köszi, hogy irtál, remélem a legutóbbi fog bekövetkezni,,,mármint a soha többet gyulladás!!!!!!

üdv,,,

Nincs jelen

#1968 2012-03-15 14:43

sosi46
Tag

Hello Plant!

A leszázalék,,,ról még nem kaptam semmi tájékoztatást,,sajna.
ami közgyógyot illeti próbáltam nem jött össze egyéb problémák miatt,,,de ha leszázalékolás összejönne
akkor alanyi jogon megkaphatom,,tegnap ezt sikerült intéznem,,,ezt a semmit.
nekem is tavaly novemberben diagnosztizálták a cu-t, na ez már közös bennünk "baj-társ"
remélem jól  vagy??? ami az elérhetöséget illeti irhatsz E-mailt nyugodtan, topikon keresztül is,,,
válaszolok és akkor már tudni fogod a mail-cimem,,,
minden jót,,,,üdv,

Nincs jelen

#1969 2012-03-15 15:56

Szabina
Tag

Szia Detti84!
Egyáltalán nem fárasztasz, ne aggódj!Ne haragudj, csak most vettem észre, hogy írtál!
Én már a kórházban kaptam Klion-t, napi 1 szemet.
A szteroiddal kapcsolatban:kb. 10 kg-ot híztam, sajna, ez a valóság...
52 kg. voltam a kezdetekor, mert a colonoscopiás vizsgálat elõtt lemértek, erre azért volt szükség, mert altattak, és tudniuk kellett, hogy a testsúlyomhoz mennyi szert kell adniuk nekem.22 éves vagyok.
A szteroid utolsó szedési hetében visszatért a vérzéses széklet, kb. 4 hónapja álltam le vele, és most nézek ki úgy, ahogy egy normális testalkatú ember...
A szteroidtól ugyanis nagyon felduzzadt az arcom, és olyan voltam, mint akinek a teste fel lett fújva egy pumpával.
Mellékhatásként jelentkezett nálam egy nagyon kellemetlen:A lábaim annyira elkezdtek fájni, hogy járni nemigen tudtam...De ez nem törvényszerû, hogy mindenkinél így legyen!Más mellékhatás nem jelentkezett.
Tavaly augusztus óta vagyok beteg.
A szteroid nagyon sokat fog segíteni, ha azt fogják adni neked!
Egy jó tanács még:nekem nagyon sokat segített a joghurt.1 hónap rendszeres joghurtevéssel teljesen megváltozott az állapotom, azóta nem is volt rossz idõszakom.
Szorítok neked, ha a kórházba mész, legalább eltudják kezdeni a gyógyszerezést is.
Sok sikert!
Szabina

Nincs jelen

#1970 2012-03-16 13:08

Jay
Tag

Sziasztok. Nekem 3 éve van colitisem és az érdekelne, hogy ennél a betegségél lehet-e aktívan sportolni. Itt futásra, konkrétan focira gondolok. Az elõtt évekig rúgtam a bõrt de a colitis miatt abbahagytam de szeretném megint elkezdeni. Tehát itt egy viszonylag megerõltetõ futkározásról lenne szó de mindenki mást-mást mond errõl.
Ha tudtok valamit osszátok meg velem :)

Nincs jelen

#1971 2012-03-16 17:38

Bordás
Tag

Szia Jay!

Nekem az orvosom azt mondta, hogy nyugodtan, sõt ajánlott is az aktív mozgás...
Üdv!

Nincs jelen

#1972 2012-03-17 07:27

Szabina
Tag

Szia Jay!
Nekem is mondta a doki, hogy nyugodtan sportolhatok, csak a rossz idõszakokban hanyagoljam kicsit a megerõltetõ mozgást.Akkor a legjobbak a könnyebbek, pl.: a séta, biciklizés.
Nyugodtan focizhatsz szerintem, csak az aktív szakaszban lassíts!

Nincs jelen

#1973 2012-03-18 18:32

zoo
Tag

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy szokott -e olyan problémátok lenne, hogy a székelés megerõltetõ, ezt úgy értem, hogy nem hasmenés, nem szorulás csak széklelési inger, és nehezen távozik aminek kell, mintha belém lenne kötve. Többször elkell mennem wc-re mire kiürülõk, a lábam is leszakad, meg gyenge vagyok mikor ez elõjön. Még egy kérdés Nektek a hasmenés, erõlködés az aranya ereteket nem vágja padlóra, mert Nekem idõnként az is fáj, plusz a wc papír véres.

Köszi, udv,

Nincs jelen

#1974 2012-03-18 19:04

marcsi0727
Tag

zoo,

esetleg a proktológián nézesd meg magad. Nekem is van néha olyan, hogy alig bírom megszülni a produktumot... és nagyon fáj utána a hátsófelem. Én norkainus kúpot használok, az jó az aranyérre; ill. kamillás ülõfürdõ is hasznos; valamint Aurobin kenõcs.

Nincs jelen

#1975 2012-03-25 19:02

Putyi
Tag

zoo
Nekem aranyérre leginkább a Reperon kenõcs vált be. És ezenkivûl még a Hemorid kenõcsöt tudom ajánlani, az fájdalomcsillapító hatású is.

Nincs jelen

#1976 2012-03-25 20:22

sosi46
Tag

sziasztok,,
szeretném kérdezni a tünetmentes idõszakba ha becsúszik egy kis aktvitás,,,Cu-nál
az meddig tart???? nekem ez lessz az elsö bellobanás (sajnos ugy nézz ki) azért érdeklödöm!!!
üdv,,,

Szerkesztette: sosi46 (2012-03-25 20:22)

Nincs jelen

#1977 2012-03-27 10:11

plant
Tag

Hello sosi!

Gondolom, irány a doki!.. Aztán csak õszintén vele!.. Gondolom a hirtelen gyógyszer elhagyás miatt van!.. Ma olvastam el az Imuránt még egyszer, hát azért azt nem lehet csak úgy egyik nap, másik nap!.. Aztán írj, hogy mi van, vagy mit mondott! A privátra írj!..

üdv,
plant

Mindenkinek tünetmentes, napokat-heteket-hónapokat-éveket kívánok!..

Nincs jelen

#1978 2012-03-28 08:00

Szabina
Tag

Szia sosi46!
Igaza van plant-nak, ideje újra felkeresni a dokidat!
Nem tudom, meddig tart a fellángolás a gyógyszernélküliség miatt, de biztos nem egyszerû...Amikor nekem van, az kb. 3-4 napig tart, de én szedem a gyógyit, így nem tudom, a tiéd milyen súlyosságú.
Gondolom, a vérzés megvan, meg a görcsök is.A dokidnak mesélj el mindent, csak lesz valamilyen megoldás a gondodra!

Nincs jelen

#1979 2012-03-28 13:23

sosi46
Tag

Szia Szabina!   

igen megyek a dokimhoz, 3-án labor, másnap kontroll.
persze kitálalok mindent öszintén,,,,
ami a fellángolást illeti nekem  az elsö és azért kérdeztem róla,,,,
most ugy áll a dolog napi 4-5 csésze látogatás és igen van vérzés is,,,,de nem hig a cucc inkább laza állagú,,,
gyógyszereket sikerült intéznem,,,meg is van az ára, de ez már mindegy a fö hogy most perpillanat van!!
és igen görcsök is jelentkeznek, de kibirható,,,
köszönöm , hogy irtál,,,,
szép napokat,,,,:D
ÜDV,,,

Szerkesztette: sosi46 (2012-03-28 13:24)

Nincs jelen

#1980 2012-03-30 14:37

nanika
Tag

Sziasztok
Szeretném megkérdezni hogy a napokban az idõjárás miatt volt e valakinek panasza,mint láb, derék, alhasi fájdalom,végbélfájdalom,fáradtság.
Szép napokat
Köszönöm

Nincs jelen

#1981 2012-04-02 16:53

kiafag
Tag

Sziasztok!
Két gasztroenterológusnál jártam, mindketten azt állapították meg vastagbéltükrözés alapján (20 nap különbséggel) hogy colitis ulcerosám van, méghozzá pancolitis. A szövettan azonban ezt mindkét esetben cáfolta. Érdeklõdöm, elõfordult-e ilyen esetleg másnál is?

Nincs jelen

#1982 2012-04-05 20:35

sosi46
Tag

Halihó!!!
van valakinek v,mi jó épkézláb és bevált módszere fellángolás idejére 2 hete kínoz piszkosul!!!
jelenleg  diéta + gyógyteák,,,stb,,,és türelem!!!
Cu-ra!!!!
Minden hasznos jó tanácsnak örülnék!!!!
Köszönöm!!!
üdv, mindenkinek!!!!!

Nincs jelen

#1983 2012-04-07 11:38

andreas31
Tag

Én is kérdeznék,mert a társak kérdésére választ nem tudok adni sajnos.
1 hónapig napi 8 mg steroidot szedtem.Szerdán kezdetem csökkenteni: másnaponta 8 mg 1 hónapig,aztán elhagyás.Csütörtökön már hasmenés volt reggel, tegnap 3 hasmenés,harmadszorra is véres nyák,ma reggel szintén  véres nyákos cucc+gyakori inger.Ilyenkor mi a teendõ????Három napos ünnep alatt orvost nem találok,az tuti.Úgy érzem,hogy az elhagyás napjn indult be,bár múlt pénteken volt egy tejfakasztó buli piával.Valaki irjon valami 5letet,ha tud,mert idegbaj vagyok.....KÖSZI!!!!!

Nincs jelen

#1984 2012-04-07 11:47

Szabina
Tag

Szia sosi46!
A laborjaid milyenek?Nagyon rosszak?
A diéta rendben, a gyógyteákról nincs infóm, de lehet, hogy némelyik tényleg hasznos.Nem írtad, hogy milyet iszol!
Én is diétával, meg persze a gyógyik szorgalmas szedésével szoktam kikúrálni magam, el kell, hogy múljon!
Többet nemigen tudok segíteni, nekem eddig csak ez vált be!Hátha valaki okosabb lesz nálam!
Kellemes húsvétot mindenkinek!

Nincs jelen

#1985 2012-04-07 13:26

zoo
Tag

Szia!

Kezdd el a gyógyszerek szedését ismételten -amennyiben maradt még-, majd kedden orvos. 

Ui: Sajnos aki ezzel a betegséggel küzd annak kerülni kell a piákat, ész nélküli zabálásokat, mert ez lesz az eredménye. Ezt saját gyakorlatból mondom, az embernek az életét átkell alakítani.

udv

Szerkesztette: zoo (2012-04-07 13:28)

Nincs jelen

#1986 2012-04-07 14:05

andreas31
Tag

ZOO!
Köszönöm a választ!Maradt még steroidom,xalazint meg amúgy is folyamatosan szedek.Kedden hívom a dokit.Tehát valóban a 3 sör+8 cl pálesz lenne az ami ezt tette??????A "poén" hogy eddig nekem ilyen tünetem nem volt csak kisebb hasfájás ritkán,meg vér olykor a papíron.Korábban is volt pl. lagzi,de ilyen nem volt.Úgy érzem,minden új gyógyszr után - amit idõlegesen lehet szedni- rossazabbul vagyok, mint elõtte.Ez nem jó irány,olyan,mintha a szervezet egyre többet akarna,mint a drogosoknál.Tudom,hogy nem jó a pia,de szkeptikus vagyok csak ezt felhozni okként.Mégegyszer köszönöm a választ!!!

Nincs jelen

#1987 2012-04-07 14:18

sosi46
Tag

Szia Szabina!
a  labor eredmények furcsamód egész jók,,,
crp rendben, kisci vas hiány van, és a fehérvérsejt süllyedés nem egész jó de határ eset! (doki szerint)
gyógyikat szedem,,,tea cickafarkfû és nekem eddig ugy néz ki segit,,,
csészelátogatás kevesebb, (4-5) vérzés elmaradt de arra kaptam gyógyszert háziorvosomtól Dicynone-t
3 nap alatt lecsengett a vérzés,,,most még egy kis hasi görcsök vannak,,,
diéta persze megy,,,odafigyelek mindenre,,
köszi a tanácsokat!!!
Kellemes ünnepeket Mindenkinek!!!!  :D

Nincs jelen

#1988 2012-04-07 16:17

zoo
Tag

Szia!

A fene tudja isten igazából mitõl lobbant be nálad, nyilván nem lehet egyértelmûen az italra fogni, de szerintem sok alkoholt ittál, tehát mindenképp lehet köze.

udv,

Nincs jelen

#1989 2012-04-08 20:41

kiafag
Tag

Ha valakinek van tapasztalata Budenofalk (reggel 2, este 1) és Pentasa szedésérõl, kérem, ossza meg! Normális a napi 5-szöri hasmenés??? (korábban nem volt)

Nincs jelen

#1990 2012-04-09 13:23

Bordás
Tag

Hello kiafag!

Ha így írta elõ az orvosod, hogy szedd a gyógyszereket akkor úgy is tedd. Nem igazán normális a napi 5x hasmenés, mert lehet garázdálkodik nálad Colitis uraság...
Ha úgy érzed nagyon nem stimmel valami, irány surány a szakorvosodhoz és tessék neki panaszkodni, mond el mik a problémáid, segíteni fog.
Ha nemrég kezdted el szedni a Budenofalkot akkor türelem mert idõ kell míg hat, és most próbálj meg diétát is tartani.
Üdv!

Nincs jelen

#1991 2012-04-09 15:14

kiafag
Tag

Kösz a hozzászólást!
Diétázni ennél jobban már nem lehet...
Budenofalkot 3 hete szedem.
Elõtte a Salofalkkal normalizálódott a székletem, napi 1x, normális állagúra, viszont az a gyógyszer csak 2 hétig hatott, utána visszatért az eredeti probléma:( nyák, hasfájás, puffadás stb.
Még ezt a hetet megvárom, aztán azt hiszem, felkeresem újra a dokit.
Lehet, h nem is colitis (a szövettan mindkét esetben cáfolta), hanem valami régi vírus, de a doki szerint a Budenofalk+Pentasa kell(ene), hogy használjon.

Nincs jelen

#1992 2012-04-10 08:11

nanika
Tag

Hello mindenkinek
Azt szeretném kérdezni ,hogy a modulen tápszert bele lehet tenni kajába pl. zabpehelyt készitek.Mindjárt egy éve 48 kg-ról nem tudok fennebb menni. Sokateszem ,étvágyam is van, de nem megy .Félek ha fellángol mibõl adok le.Erdélybõl vagyok itt az orvos azt mondta ideges vagyok azért nem hizok. Tápszert nem irnak fel ,nagyon drágán vettem a Modulent ,itteni pénzben 5000 forint. Ezt folzamatosan nem engedhetem meg magamnak.Csakegyet vettem ,hogy kipróbáljam .Remélem valamit használ.
Kellemes tünetmentes napotmindenkinek

Nincs jelen

#1993 2012-04-10 09:38

marcsi0727
Tag

Nanika,

én híztam a Modulentõl. Beleteheted bármilyen ételbe, de simán vízzel higítva is ihatod. Csak arra vigyázz, hogy lassan, kortyonként igyad, ne egyhuzóra... de 1 dobozzal nem mész sokra... Valaki ajánlott egy kartonnal, esetleg kérdezd meg tõle, átadja-e neked ingyen, vagy kedvezményesen.

Vagy, mégegy ötlet... kérdezd meg, hogy valaki esetleg tud-e felíratni neked Modulent.

Nincs jelen

#1994 2012-04-10 09:42

nanika
Tag

Nagyon köszönöm Marcsi .Szerinted milyen módon lehet eljuttatni Erdélybe
Köszönöm

Nincs jelen

#1995 2012-04-10 11:06

marcsi0727
Tag

Nanika,

A receptet el lehet postán is küldeni. Jársz itt Mo-on? Vagy valamelyik ismerõsöd? Mert a receptet ki tudnátok váltani valahol.

Én nem tudok íratni neked, mert nekem nem kell most a tápszer.

Szerkesztette: marcsi0727 (2012-04-10 11:08)

Nincs jelen

#1996 2012-04-18 17:08

Mezeiii
Tag

Sziasztok aki c.u.-s beteg az ihat Fruktóz és Glükóz szirupors szûrt almalét???

Nincs jelen

#1997 2012-04-19 22:22

kiafag
Tag

SOS!
Sziasztok!
Ha szed valaki Pentasa granulátomot, kérem, írja meg, hogy tapasztal-e a székletében fekete szál-féléket!
Az orvosom említett valamit a vivõanyagról, de nagyon aggódom, hogy ez normális, e.
Napi 6-8 alkalommal van hasmenésem, és valamennyi alkalommal ezt tapasztalom.
Ezen kívül Budenofalkot szedek még.
Kérlek, osszátok meg a tapasztalataitokat!
Elõre is nagyon köszönöm!

Nincs jelen

#1998 2012-04-19 22:32

Bordás
Tag

Hello kiafag!

Elõfordul a székletben fekete csík, vagy fekete nem csík, hanem tán nagyobb trutymó...de no para, nem hinném, hogy a gyógyszernek köszönhetõ, hanem ez így ürül a Colitis miatt... a vivõanyag stimmel :) :P
Üdv!

Nincs jelen

#1999 2012-04-19 22:46

kiafag
Tag

Köszi a gyors választ!
Szóval akkor inkább a fekélyek "távoznak" ilyen módon?
Akkor tényleg elég sok lehetett belõlük....

Nincs jelen

#2000 2012-04-20 13:49

andreas31
Tag

Hölgyek és Urak!Egy kis segítség kellene megint!!!
Colitis miatt elõzményeket követõen kaptam 1 hónapig 8mg steroidot+folyamatosan megy napi 3x1000 mg xalazin.1 hónap után utasításra csökkenteni kellett (volna) a steroidot 8-0-8-0 adagban.A 2. napon már éreztem,hogy nem mûxik,jött a véres nyákos széklet,majd csak véres nyák.(sterodid elõtt ilyen nekem soha nem volt) Dokim mondta,hogy visszacsapó hatás vagy mi,nem értek ezzel egyet.Akkor azt mondta,hogy rövid volt az idõ,szedjem a 8 mg-ot hosszabb ideig.2-3nap múlva elmúlt a vér meg a nyák,2 napra,majd újra kijött a 8mg steroid mellett.Hívtam a dokit,megemelte 16mg-ra.Ettõl elmúlt a véres nyákos cucc,már vagy 3 napra,a negyediken megint volt,van kevés vér+nyák.Erre azt mondta a doki,hogy szedjem tovább a 16-ot,majd meglátjuk.A meglátásom:1-2 nap után (ha jól fogalmazok) rezisztenssé válik a szervezetem az anyagra és nem váltja ki a szükséges hatást,ergo,sz...t se ér az egész.Kérdésem:hová fajul ez a dolog,hetente duplázni kell az adagot???Szóba erült az imurán,de a doki szerint korai.Ahogy nézem,nemhogy elhagyni nem tudom a steroidot,de rohamos ütemben kell(ene) emeni,ha szinten akaro magam tartani,ez pedig nem járható.Ja:véres széklet mellett süllyedés 12, CRP:0,1.Kezdem hitem veszteni a dokikban,eddig elvetettem a természetgyógyászatot,de most az jön,mert a másik útban csalódtam.Ha visszatekerhetném az idõt,nm kezdeném el a steroidot addig,amíg nem visznek a kórházba,mert azóta meredekebb lett ez a lejtõ.Ha van valakinek hasonló tapasztalata, vagy ötlete,megköszönném,mivel ezdek összeborulni,jövõkép nuku,táppénz,fõként pszichés tényezõk miatt már.Elõre is köszönöm és tünetmentességet mindenkinek.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb