#2001 2012-04-20 17:21
- M. G. Mariann
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Colitis ulcerosa érdekelne
Szia! Ugyanígy voltam vele én is. Ahogy csökkentettem az adagom, úgy jött vissza a véres nyákos...
Akkor a doki lecserélte a gyógyimat salofalk helyett 4 g pentasa granulátumot és 1 g kúpot írt fel. Egy héttel késõbb jobban lettem. Ja és hozzá tartozik, hogy életemben elõször elhagytam a tejet és társait. Azóta nem szedem a sterot és a kúp sem kell, a hasmenés 1 hónapja nem jött vissza.
Viszont rettenetesen fáj a gyomrom, és teli lett a kezem hólyagokkal.
Néha úgy érzem, jobb lenne, ha elütne egy teherautó.
De azért fel a fejjel. :-)
Nincs jelen
#2002 2012-04-20 17:45
- andreas31
- Tag
Helló!
D.vár???Én meg K.vár :-)))
Nemtom,én szedek 3000 mg xalazint,az rokona a pentasának,mellette megy a stero.Kezdem úgy érezni,hogy valami el van k...va,nem kicsit,vagy nagyon gyorsan megszokom a cuccokat.Mondjuk minden "jóhoz"könnyen hozzászokom :-)))Ha 1-2 hét alatt marad a vér és nyák 16 mg mellett,akkor kezembe veszem a dolgokat más úton és számûzöm a steroidot én is.Nem fogok még nagyobb dózisba belemenni,az tuti.Azelõtt megvoltam nélküle,ha azt az állapotot elérem egyzer,akkor nehezen fognak újra erre rábírni,max tényleg akkor,ha vonszolni kell a kór házába.....
Nincs jelen
#2003 2012-04-22 11:11
- kiafag
- Tag
Sziasztok!
"Kezdõ" colitisesként (elsõ fellángolás, még nincs100%-ban diagnosztizálva), érdeklõdnék tapasztalt betegtársaimtól, hogy az a határ, amirõl andreas31 ír, hogy "vonszolni kell a kórházba".
Nincs jelen
#2004 2012-04-22 13:10
- sosi46
- Tag
helló,,,
fellángolásom idejére ami sajna éppen tart még én a meglévö salofalk, imurán mellé kaptam még
salofalk kúpot, és modulén tápszert, ezeket javaslatra, kiváltottam nyomatom azóta sokkal jobb!!!
véres cucc is elmaradt közérzet is kezd helyre állni, sz,val javulgatok!!!
üdv, mindenkinek,,,
(kiafag kitartás jobb lesz csak aránylag hosszú a fellángolási idõszak) nem mindenkinél persze!!!)
Nincs jelen
#2005 2012-04-23 13:48
- andreas31
- Tag
Helló kiafag!
A steroidot nem szidni akartam,biztosan jó az,ha tényleg annyira sz..rul van az egyén.Én csak azért méltatlankodtam és mérgelõdtem kicsit,mert úgy érzem,hogy várhattam volna vele,nem voltak szörnyû görcseim,csak kisebb diszkomfort xalazin mellett itt-ott hastájon+1x véres széklet.Emiatt kezdték meg akkor a sterót,amitõl azóta csak max stagnálni tudok,azt is csak egy ideig ahogy kinéz a helyzet.Engem is türelemre intettek,de megkockáztatom,hogy napról napra rosszabb,a metypred mellett.Ennek ellenére nagyrészünknél hasznos és jól beválik tudomásom szerint,aztán gyengébb dolgokkal is karban lehet tartani.Barátom 3 éve tünetmentes,csak salazopirint szed,eszik mindent (heti-2 heti 1szer fõzõs összejövetel van nála,borral,házipálinkával,füsttel-amúgy nem bagózik) azt mondta nem nagyon volt hasmenése sem az ilyen görbe hétvége után,vérzés meg pláne nem.Lényeg,hogy nem kell a legrosszabbra számítani!!!!!!Én is bízom a szteroid mielõbbi számûzetésében!!!!!!!
Nincs jelen
#2006 2012-05-02 19:58
- Szabina
- Tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyre írok-e, de nagyon érdekelne, hogy adhatok-e vért colitissel? 1 éves "leszek" augusztus 1-jén.
Utoljára 2011. aug. 3-án kaptam még 2 egység vért, összvissz. 7 egységet adtak nekem 12 nap alatt.
Nagyon szeretnék adni én is, segíteni másokon óriási öröm lenne!
Ha esetleg valamelyikõtök volt már(Crohn-beteg is lehet!) írjon, hogy a próbavérbõl mit ellenõriznek!
Köszönöm!
Nincs jelen
#2007 2012-05-03 07:17
- Laci54
- Tag
Sziasztok!
Szabina,én próbáltam de sajnos mi nem adhatunk.Szép napot mindenkinek
Nincs jelen
#2008 2012-05-03 08:10
- Szabina
- Tag
Laci54!
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Azt még megírnád nekem, hogy mit mondtak, amikor szerettél volna adni?
A próbavérrel volt gond, azért nem engedték meg?
Köszi!
Nincs jelen
#2009 2012-05-03 10:31
- Laci54
- Tag
Sziasztok!
Szabina,én a próba vérig el sem jutottam.Elmondtam milyen betegségeim vannak,õk mondták köszönik de nem adhatok.Azért próbáld meg
Nincs jelen
#2010 2012-05-03 12:18
- Szabina
- Tag
Laci54!
Köszi szépen, nem fogom feladni!:)
Nincs jelen
#2011 2012-05-03 13:53
- baloghmony
- Tag
Szia andreas31!
Megkérdezhetem, hogy te hova jársz gasztros dokihoz? Én is somogyi vagyok, én Mohácsra járok, de sokszor jó lenne, ha lenne kicsit közelebb is egy normális, megbízható orvos, aki viszonylag hamar tud idõpontot adni.
Nincs jelen
#2012 2012-05-03 20:22
- andreas31
- Tag
Mony!
Pénzes:Villa Doctoris Medici Pécs,ez gyors,de ugye fizus.10.000 egy vizit,tüki 25.000 stb.Ingyen itthon a kórházban Kaposváron.Kevésbé otthonos,de nem olyan rossz az ellátás.
Nincs jelen
#2013 2012-05-07 15:52
- baloghmony
- Tag
Köszönöm. És Kaposváron konkrétan melyik orvoshoz? Kb. mennyi idõ múlva adnak idõpontot Kváron?
Nincs jelen
#2014 2012-05-07 16:22
- andreas31
- Tag
Kaposváron 2-3 hét egy idõpont,most megyek elõször csütörtökön ide.A pécsi tényleg jó (páne tkrözés szempontjából,de ha gyakrabban (pl.havonta) valami miatt menni kell az 15-20 ezer HUF.Volt,hogy 3 hónapig minden hónapban mentünk,az a 45-50 ezer hiányozni fog a nyári kiadásokból.Pláne,hogy még nem tudtam elhagyni a steroidot,így sanszos,hogy az elhagyás kezdetekor esetleg hosszabb táppénz esik be.Olyankor meg pláne hiányzik az elbenzinezett pénz meg a 10.000 forintos vzitek........Itt kevésbé barátságosak talán,de valamit valamiért,most a lóvé a fontosabb :-)))
Nincs jelen
#2015 2012-05-11 14:16
- andreas31
- Tag
Hölgyek és Urak!
Egy kérdésem lenne ismét.Mostani új orvosom tanácsára (bár látszólag ok nélkül megint van egy kis vér+nyák) csökkentenem kell a 16 mg steroidot 8-ra 2 hétig,aztán kontroll,szarabb esetben kontroll tükrözés.....a leletek,tavaly nyári tükieredmények és vérkép tekintetében az új doki hitetlenkedik abban,hogy el kellett e volna kezdeni egyáltalán a steroidot.Szerinte nem.Kérdésem:mire lehet számítani a csökkentés alatt tünetileg.Ma feleztem le az adagot,de már kicsit "húz" a hasam,puffadok és zsenge vagyok,mint az idei borsó :-)))Szóva ez ilyenkor normális???Vagy meddig normális a tünetek szórakozása????Ezt elfelejtettem megkérdezni a dokitól izgalmamban.Elõre is köszi a tapasztalatokat!!!!!
Nincs jelen
#2016 2012-05-14 12:27
- öcsi
- Tag
Üdv:
Mi az a MTX terápia tudja valaki???
Nincs jelen
#2017 2012-05-14 14:02
- Szabina
- Tag
Helló öcsi!
Én azt olvastam róla, hogy nagyon erõs gyulladáscsökkentõ szer.Létezik tabiban és injekcióban is, de a tabi nagyon erõs gyomorpanaszokat okozhat, mint pl.: hányás, gyomortáji fájdalom.
A szurit minden héten ugyanazon a napon adják be.Talán ajánlotta neked ezt valaki?
Nincs jelen
#2018 2012-05-14 14:25
- öcsi
- Tag
Üdv:Igen a kezelöorvosom a Honvéd korházbol emlitete de nem fejtete ki böveben.Válaszod köszönöm!
Nincs jelen
#2019 2012-05-21 14:31
- pajki
- Tag
Sziasztok!
Soha nem gondoltam volna,hogy egyszer egy ilyen forumon leszek regisztralt tag...
Tavaly nyaron allapitottak meg a colitist nalam.Salazopyrint szedtem,ami teljesen tunetmentesse tett,azt ettem,amit csak akartam!Mondhatni kifejezetten jol voltam!
Aztan en okos,gondoltam,hogy fel ev elteltevel nekem mar semmi bajom,pusztan az akaratommal fogom tudni majd kezelni magam,ha vmi tortenne a jovoben!Hat nem jott be...
1 honapig nem szedtem a gyogyszert,elkezdtek szepen visszajonni a tunetek.Utana mar hiaba tertem vissza a salazopyrinre,nem segitett.4 es fel honapig kinoztam magam,elmentem mindenfele vizsgalatokra,hogy biztos csak etelintoleranciam van vagy candidas vagyok+ilyesmik...Egyik sem...
Sikerult annyira begyullasztanom a belemet,hogy mar napi 8-10 veres hasmenesem volt es teljesen kezdte tonkretenni a mindennapjaimat.Sportolo vagyok,ezert meg kulonosen erzekenyen erint az egesz.Lefogytam 5-6 kilot es 2 hete mar annyira rosszul ereztem magam,hogy bejelentkeztem a maganklinikara,ahol anno tukroztek.
Felirtak Pentasa granulatumot,Entocort kapszulat,Normix beltisztitot+Budenofalk vegbelhabot.Ma van 4 napja,hogy szedem oket,egy kicsivel jobban is erzem magam,de tul nagy valtozast meg nem erzekelek.Bar gondolom ezt nem lehet csak ugy par nap alatt tunetmentesiteni...
Szerintetek mennyi idonek kell eltelnie,hogy javuljon a helyzet?Nagyon frusztralo,hogy szinte semmi sem marad bennem,kozben hetrol-hetre a palyan meg bizonyitanom kell,csak eppen erom nincs...
Hat,igy elso nekifutasra ennyi.
Ha barkinek van esetleg javaslata,azt szivesen olvasnam!
Szep napot Nektek!
Peti
Nincs jelen
#2020 2012-05-21 15:15
- andreas31
- Tag
pajki!
Nekem szintén a salazopirin csökkentése indított el egy lavinát,csak nekem a doki mondta,hogy azt tegyem.Javaslat:most már mindegy,szedd,amit adtak,csak figyelj,mert a steroidot elhagyni nem mindenkinek sikerül,legalább is könnyen.Egyszerre ennyi.A sporttal meg óvaosan,mert az is lobbant,ez viszont tapasztalat!!!!!!
Nincs jelen
#2021 2012-05-21 16:15
- pajki
- Tag
Andreas31!
Es azota mar tunetmentes vagy?Mit szedsz?
Sajnos a sportot nem tudom elhagyni,az a munkam...
Olvastam a szteroidokrol es nem is orulok nekik,de muszaj...De ha jol tudom,akkor ezek szinte a leggyengebbek kozul valok!
Nincs jelen
#2022 2012-05-21 17:43
- andreas31
- Tag
pajki!Írok mailt!
Nincs jelen
#2023 2012-05-21 18:31
- pajki
- Tag
Olvastam,valaszoltam!:)
Nincs jelen
#2024 2012-05-22 13:20
- öcsi
- Tag
Üdv:beszéltem a kezelöorvosomal és aztmondta hogy a viszketés valoszinü hogy epeutigyuladásra hint de most megyek vérvételre kideriteni hogy mi is okoza ezt de találtam egy Orvosi leirást és pont bene van az én tünetem és a betegségem is a kolitisz ulcerosa megosztom veletek érdemes elolvasni remélem nem ez a bajom mert elégé komoly dolgokat ir!!!!,,,Gyakran jelentkezik gyulladásos bélbetegségben, fõleg kolitisz ulcerozában szenvedõ betegekben.,,,http://www.dr.info.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvProperties/oid/0/KonyvReszegyseg.4_3393
OLVASÁTOK EL A MEGJELENITETT FEJEZET ALFEJEZETEIT IS!!!!
SAJNOS NEKEM MÉG GIELBERT SINDROMÁM IS VAN AMI NÁLAM ALAPBETEGSÉG BILURUBIN ÉRTÉKEM NAGYON MAGAS MINDIG 28-30,ÉRTÉK AZÉRT IS VAGYOK MINDIG OLYAN SÁRGÁS SZINÜ. MÁR PÁR ALKALOMAL ORVOS MIKOR MEGLÁT AZONAL AZTGONDOLJA HOGY FERTÖZÖ MÁJGYULADÁSOM VAN!!
HA VAN VALAKINEK HASONLO TÜNETE AZONAL FORDULJON ORVOSHOZ MERT SAJNOS A GYOGYSZEREK IS OKOZHATNAK A MEGADOT WEBCIMBEN LÉVÖ BETEGSÉGEKET!!
KÉRLEK HA TUDTOK VALAMIT ERÖL A ÖRJOTÖ VISZKETÉSRÖL AKKOR OSZÁTOK MEG A VÉLEMÉNYETEKET MERT TELJESEN BEZAVARODTAM MIG KINEM DERÜL MI IS OKOZA EZT!! KÖSZÖNÖM MINDENKINEK.
Nincs jelen
#2025 2012-05-24 15:15
- Ádám 15
- Tag
Szia pajki! Nekem a fiam colitises, legutobb 3 hónap ami vérzés és görcsös hasfájás- kezdett javulni: salofalk,budenofalk,imurán,protexin ibs és modulen táp.Sajnos sokat-sokszor kínlodik,6 éve kezdödött ,még nem volt 10 éves .
Nincs jelen
#2026 2012-05-27 14:48
- tarizan
- Tag
Sziasztok!
Szeretném megosztani a saját tapasztalatomat a Colitis Ulcerosával kapcsolatban. Nem olvastam a fórumot így ha már valaki írt hasonlót, akkor bocsi!
Nálam 2000 körül jött elõ a betegség, és a doki utasítására Salazopyrint szedtem majdnem másfél évig, meg diétáztam. Az igazság, hogy attól sem voltam túl jól. Többször voltam közben tükrözésen.
A lényeg ami nekem használt:
Körömvirág+közönséges cickafark+orvosi citromfû tea. Bármelyik gyógyszertárban lehet kapni. A fõzetbõl kb. napi két litert ittam, meg szedtem protexint. Kb. két hónap alatt elmúlt, de még utána is ittam a teát sokáig. Azóta egy párszor jött elõ kis idõre. Akkor ismét tea, valamint az idegeskedést kell kerülni!
Az étrendemre azóta nem kellett odafigyelnem. Bármit ehetek, és ihatok.
Remélem tudtam segíteni!
Jobbulást kívánok mindenkinek!
Nincs jelen
#2027 2012-05-28 00:19
- Mjózsi
- Tag
Szia tarizan! És most már nem is szedsz semmilyen gyógyszert a colitisre?
Nincs jelen
#2028 2012-05-28 16:45
- andreas31
- Tag
Sorstársak!Holnap tükrözõdöm 3x,most SZTK alapon,azelõtt magánban voltam,de nagy a táv és drága nafta a kocsiba is....lényeg,hogy itthon f....sok állat módon,2 l endostar elfogyasztása után.Már hánynék tõle,kajás vagyok és nem mellesleg külön fosok a vizsgálattól is.Nem ismerem még az új doki technikáját és tartok a nagyüzemi körülményektõl.Ki tudja milyen vacak bódítóra telik az állami kórháznak???A magánnál jó volt.Lehet,ezek csak valami uzánzatot tudnak megvenni,amekkora a válság.A hülye fejemmel az altatásra meg el is felejtettem rákérdezni,csak tegnap jutott eszembe....én barom!!!!!Valaki írjon már valami bíztatót,ha nincs más írnivalója!!!!! :-(((( Vagy legalább szorítsaton,nekem úgyis "lazítanom" kell majd :-))))KÖSZI!!!!
Nincs jelen
#2029 2012-05-28 16:56
- Mezeiii
- Tag
andreas31
Nekem Dormicum volt a bódítóm 5mg-os,az altatást azt a legtöbb helyen nem nagyon szeretik mármint az orvosok ...100 ból 1 embernél alkalmazzák,és én pont beleestem mert a sima bódítót nem bírtam és a doki ajánlotta fel az altatst én meg természetesen kaptam az alkalmon és beleegyeztem.Szerintem a bódítóból nem nagyon van olyan h bóvli hanem csak max annyi h embere válogatja h kinél hogyan hat,valakinek beüt a cucc jobban és nem sok mindenre emlékszik valaki pedig teljesen észen van csak a dolgokat nem érzi olyan mértékkel,kitartást....
Nincs jelen
#2030 2012-05-28 17:03
- andreas31
- Tag
Köszi,igyexem tartani magam......majd lódózist kérek.Amúgy én is dormicumot kaptam asszem az elõzõ helyen.Elsõre nem is emléxem semmire.Kérdeztem mikor kezdõdik,aztán mondták,hogy lekéstem,mert végeztek,úgyhogy élénküljek nyugodtan.Másodszor is ilyesmi volt,bár,mintha kevéssé ütött volna meg a cucc,talán pihentebb voltam,mert az eldõvel ellentétben aludtam éjjel (3 napon át) ami elõször nem így volt.Lehet kevesebbet kellene pihenni éjjel,akkor talán jobban hat a bódítás :D
Nincs jelen
#2031 2012-05-28 17:47
- sosi46
- Tag
sziasztok,,,
nem panaszkodás képpen csak, hogy ilyen is van,
mult év novembere, kazincbarcika, tükrözésem.
aktiv szakaszban altatás, érzéstelenités nélkül,,,,,majd belepusztultam!!!
60cm felvezetve,,,,,
szép, napot és senkinek ilyen tükit!!!
Nincs jelen
#2032 2012-05-28 18:45
- baloghmony
- Tag
Szia andreas31! Én, amikor bódítás elõtt kérdezték, mennyi a súlyom kicsit csaltam felfele, hogy tuti hasson a szer :)
Nincs jelen
#2033 2012-05-28 19:39
- andreas31
- Tag
Mony!
Itt K.váron vagy hol voltál????Ki vizsgált?Eddig tõlem nem kérdezték a súlyomat a maszeknál.Ha kérdezik csalok egy tízest,hátha elhiszik.....amúgy milyen volt az akció???
Nincs jelen
#2034 2012-05-28 19:44
- andreas31
- Tag
Sosi!Minden nélkül????Nem kérted vagy nem adták????Állatok azok????Az olyan dokinak,aki nem akar adni,annak egyszer el kellene viselni egy ilyet,csa,hogy tudja mirõl van szó.Egy barátom vidéki kórházban ilyen vita hevében le büdös parasztozott egy dokit,mert utána tudta meg,hogy bódítást lehet kérni.....a doki lefagyot,cimbi 190cm/120kg.....és k.vára ordított vele a rendelõben.Utána meg felkereste a kórház vezetését is,meg is dorgálták a dokibácsit,nem kicsit.Haverom azóta máshová jár biztonság kedvéért :D
Nincs jelen
#2035 2012-05-29 11:55
- Szabina
- Tag
Sziasztok!
Van valamelyikõtöknek, aki Xalazin-t szed, jellegzetes fulladásszerû köhögési rohama?
Rám szokott jönni, mikor hogy, és eléggé kellemetlen...Volt már tüdõröntgenem is, semmi!Sok köhögéscsillapító gyógyi, a tüdõgyógyász dokitól is, az sem ért semmit!
Elõre is köszi a válaszokat!
Szép napot mindenkinek!
Nincs jelen
#2036 2012-05-29 12:53
- andreas31
- Tag
Tán refluxod van,próbálj meg valami PPI gátlót ha még nem tetted.Ezek a szarok cseszik a gyomrot,gyomorsav visszaáramlik és felszaporodik.
Nincs jelen
#2037 2012-05-29 13:01
- andreas31
- Tag
Amúgy 20 perce végeztem a colonoscopián!!!!!SZTK Kaposváron.Kiváló volt,nem fájt,bódító olyan volt,hogy karon fogva vezetett haza a nejem (elõtte is bódítottak,de ez...húúúú).A mûveletbõl egy ponton fájt,de aztán semmi,szépen elbeszélgettünk, nevetgéltünk a dokival,meg az ismerõs asszisztens sráccal.Ami szar,hogy a levegõ kiszívása eszerint csak magánban mûködik,mert utána negyed órán át öléggé fájt a hasam,amig amolyan csészerepesztõ robbantássorozattal :D nem könnyítettem magamon...ennek fele a kórházi pihenõt érte,másik fele az itthoni csészét amortizálta.Bár a tegnapi teljesítményhez képest ma alig van használva...KÖSZI MINDENKINEK,AKI SZORÍTOTT!!!!
Nincs jelen
#2038 2012-05-29 13:02
- baloghmony
- Tag
andreas31! Nekem Pécsen ill. Szigetváron csinálták eddig 2x, mindig bódításban és mindig a testtömeg alapján kaptam az adagomat. Én onnéttól, hogy felfeküdtem az asztalra nem tudok semmirõl egészen addig, amíg le nem szálltam az asztalról, ott rögtön minden kitisztult. Ja és nekem gyomortükrözéssel együtt csinálták. Szó szerint alulról-felülrõl becsöveztek :D De egyáltalán nincs róla rossz emlékem. Amúgy, nekem Kaposváron dr. Gieth Andreát javasolták, ismerõsöknek csinálta és meg voltak vele elégedve.
Nincs jelen
#2039 2012-05-30 00:01
- pajki
- Tag
Szia Adam15!
3 honap mulva kezdett gyogyulni vagy 3 honapig voltk elotte szegenynek a problemai?
Ma megyek vissza amugy kontrollra,sajnos tul sok valtozast meg nem tapasztaltam...
A ver szerencsere kevesebb lett,de most is sokszor elofordul az,h felallok a szekrol es elkezd gorcsolni a hasam.Vagy pl. ebedelek es mar rogton ebed kozben ki kell rohannom wc-re...
Most hetvegen azt "jatszottam",h 2-3 orankent felpuffadt a gyomorszajamnal es teljesen vizes szekletet uritettem hirtelen fellepo ingerrel.
Remelem a doki tud tanacsolni vmit?!
Nincs jelen
#2040 2012-05-30 05:12
- Ádám 15
- Tag
Szia pajki! 3 hónap után kezdet fiacskámnak jobb lenni! Novemberben már totál rosszul volt,aztán a kliontul még több hasmars! Februárba lett budenofalk + imurán innentöl számolható a javulás,sok-sok türelem és kitartás kell ehez a betegséghez! Sanyinak is pont igy szokott evés után futásba..és szinte mint a pisi...a mi Fõorvos Asszonyunk egy csodás dr.de annyit tudott mondani :sajnos ilyen a betegség!Neki + most vannak az osztályzó vízsgái,ugyhogy van izgalom! Banánt birod enni? Kitartást és jobbulást! Ádám anyukája
Nincs jelen
#2041 2012-05-30 18:20
- pajki
- Tag
Szia Adam anyukaja!
Es az imurannak voltak mellekhatasai?!Ugy hallottam,h igen komoly mellekhatasai lehetnek...
Ma voltam kontrollon,jovo7 csut-on mehetek tukrozesre...Altatom magam,ugyhogy ez a resze nem is nagyon izgat,inkabb csak az,h nehogy talaljanak vmi nagyon komoly bajt.De azert probalok nem is gondolni erre!
Banant birom enni,nyomatom is rendesen!:)
Nincs jelen
#2042 2012-05-30 20:29
- Fülike_CU
- Tag
Kedves Sorstársaim!
Elképedve olvasom, hogy mennyit szenvedtek a betegség miatt.
Én 61 éves vagyok, és nekem május 10-én állapították meg a tükrözéskor vett szövetmintából a CU-t.
Nagyon elkeseredtem, de olvasgatva a fórum hozzászólásait az még jobban elkeserített, hogy ilyen
sokan vagytok fiatalon ennyire betegek. Anyaként a szívem vérzik értetek, és csak azt kívánom,
hogy sikerüljön mindenkinek meggyógyulni, vagy legalább évekig tartó tünetmentes idõszakot
megélni.
Én március elejétõl kínlódok. Elõször azt hittem, hogy az aranyerem miatt látok vért a
székletemen és a papíron, de 2 doboz aranyérkúp elhasználása után sem változott, sõt nyák és
naponta egyre több " de már fuss is " székletem volt, ami olyan volt mint a víz, de mindig véres.
Nagyon megijedtem, és ekkor felkerestem egy gasztroenterológust.
Idõpont kérése - május 3 -án tükrözés, május 10-én szövettani eredmény.
A doki Salofalk kúpot írt fel, és azt mondta, hogy egy hét múlva szerinte el fog múlni,mivel a végbéltõl fölfelé csak kb. 10 cm-es szakaszon van kifekélyesedve a belem. Nem múlt el, sõt rosszabb lett.Napi 11-szer véres, itt-ott fekete széklet. Visszamentünk a dokihoz, Kliont írt fel, hogy szedjek naponta 2x2 tablettát. Sokat görcsöltem tõle, a változás csak annyi volt, hogy elõfordult olyan nap is néha, hogy csak 5-ször v. 7-szer kellett WC-re rohanni. Ma ért véget a Klion kúra, és elértünk annyit, hoy 5-bõl 3 nem volt véres.
Tegnap olvastam TARIZAN hozzászólását, melyben írja, hogy milyen gyógytea keveréket ivott ami használt neki. Mi is megvettük, és tegnap óta iszom. Lehet, hogy az is hozzájárult, hogy ma van 2 és fél hónap után az elsõ olyan napom, hogy nem remegnek a lábaim, és nem vagyok annyira gyönge, Ugyanis 7,5 kg-ot fogytam ezidõ alatt.Étvágyam nincs, már unom a diétás kajákat. Annyira kívánok már egy kis gyümölcsöt (földiepret), paradicsomot, de ilyeneket biztosan nem lehet enni. Most hétfõig várok hogyan alakul a helyzet, és újra doki.
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, sok erõt ad a Ti akaraterõtök, és egymásnak írt bíztatásotok. Nagyra tartalak Titeket!!! Próbálok én is erõs lenni, erõt meríteni az általatok írtakból, habár egy már megélt rákbetegség után elég nehéz!
Tünetmentes, egészséges évtizedeket kívánok mindenkinek.
Szerkesztette: Fülike_CU (2012-05-30 20:30)
Nincs jelen
#2043 2012-05-30 21:36
- tarizan
- Tag
Szia!
Kb. tíz éve nem szedek gyógyszert. Most év elején volt egy kb. egy hónapos intenzív idõszak, mert kicsit kikészültem lelkileg, szellemileg, pszichésen. Akkor ittam a teákat, de pár hónapja hanyagolom. Nem kell diétáznom sem, bármit tudok enni. Persze az is kellett hozzá, hogy pozitív változások történjenek az életemben. Sajnos ha depressziós, vagy ahhoz közeli lelki állapotban vagy, akkor nem biztos hogy a teák annyira hatásosak lesznek. Lelkileg is rendben kell lenni. Persze ezt nem annyira könnyû megvalósítani a kis vicces országunkban!
Szerintem, ha intenzív szakaszban vagy akkor kb. napi két liter teát igyál meg, valamint a protexint is kipróbálhatod.
Remélem segíteni fog! Mielõbbi jobbulást kívánok!
Szia!
Nincs jelen
#2044 2012-05-31 04:51
- Ádám 15
- Tag
Kedves Fülike CU! Földiepret lehet enni,málnát nem! paradicsomot hámozma-magolva!Nekem a kisfiam CU.-us sajnos 6 éve ! Kérdez és írok szívesen:sok mindent megéltünk ennyi év alatt.Ádám anyukája.
Nincs jelen
#2045 2012-05-31 04:59
- Ádám 15
- Tag
Szép jó reggelt pajki! Az imurántól nagyon féltem én is ,a budenofalktól is ! De sajnos olyan beteg volt fiacskám.Fõorvos Asszony megnyugtatott jobb mint a medrol! mert abban is volt részünk többször is.nekünk nagy gond a súlya! Nem jösz a facebbokra ?:Cronh-Colitis baráti kör.Tünetmentes csodás napokat:Ádám anyukája
Nincs jelen
#2046 2012-05-31 18:12
- Fülike_CU
- Tag
Kedves Ádám anyukája!
Köszönöm, hogy reagáltál a levelemre és felajánlottad a késõbbiekben is a segítségedet. Örülök, hogy ehetek epret, mert már annyira hiányzik egy kis vitamin. A meggyet lehet e enni? Milyen gyümiket lehet fogyasztani? Nem tudom, hogy a kisfiad fogyasztott-e Varga gombát vagy nem. A legutóbbi Napló c. mûsorban e Chron beteg kisfiút mutattak aki rendbe jött tõle. Szeretném megpróbálni én is. Kérdezni szeretném a többi fórumozótól is, hogy valaki szedte e a Varga gombát?
Nagyon jó egészséget mindenkinek!
Nincs jelen
#2047 2012-05-31 18:12
- Fülike_CU
- Tag
Kedves Ádám anyukája!
Köszönöm, hogy reagáltál a levelemre és felajánlottad a késõbbiekben is a segítségedet. Örülök, hogy ehetek epret, mert már annyira hiányzik egy kis vitamin. A meggyet lehet e enni? Milyen gyümiket lehet fogyasztani? Nem tudom, hogy a kisfiad fogyasztott-e Varga gombát vagy nem. A legutóbbi Napló c. mûsorban e Chron beteg kisfiút mutattak aki rendbe jött tõle. Szeretném megpróbálni én is. Kérdezni szeretném a többi fórumozótól is, hogy valaki szedte e a Varga gombát?
Nagyon jó egészséget mindenkinek!
Nincs jelen
#2048 2012-05-31 18:21
- Bordás
- Tag
Szia Fülike_CU!
Gyümölcsök: meggyet nyugodtan egyél, meg barack meg ami nem apró magvas, meggyel óvatosan abból a szempontból, hogy ha sokat eszel "megfekszi" a gyomrod! Az apró magvassal annyi van, hogy ha gyulladásban vagy totál ne edd, ha viszont jobban érzed magad, tünetmentes vagy, akkor próbálkozhatsz eper meg ilyenek, de ebbõl is még tünetmentes idõszakban is óvatosan, keveset, és másnapra meglátod hogyan hatott rád. Kisebb adagokat bevállalhatsz.. puding próbája az evés, szokták mondani... :) ;) Ki kell tapasztalni, mert mindenki másképp reagál rá. Lehet te annyira bírni fogod, mint Micimackó a csupor mézet, és rácuppansz... hát így legyen :)
Üdv!
(Varga gombáról a Gyógyszerek és kiegészítõk c. topikban válaszolok neked)
Szerkesztette: Bordás (2012-05-31 18:24)
Nincs jelen
#2049 2012-05-31 18:32
- Ádám 15
- Tag
Szia FülikeCU! Az én fiacskám eszi a meggyet,cseresznyét,banánt ,igen 3 évig ette a Varga gombát:Gastranax,én annyira biztam ebben a csodába! de sajnos ugyanugy jöttek a bellobanások,véres hasmenés,görcs,a télen befejeztük a szedését! Jött az imurán és a budenofalk 13 szem össz gyógyszer igy a kiegészitöket elhagytuk,mert nem ajálotta a Dr.-nénink .Nézd a honlapjukat:Max-Immun kft itt téjékozodhatsz.Nagyon szívesen.
Nincs jelen
#2050 2012-05-31 19:15
- Fülike_CU
- Tag
Szia Ádám anyukája és Bordás!
Köszönöm a válaszotokat! Nagyon kedvesek vagytok, hogy ilyen gyorsan írtatok! Közétek tartozva minden könnyebb. :)
Nincs jelen