#351 2012-05-07 16:31
- andreas31
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Crohn-Colitis kicsiknél
Furberries!!!
Én most 16 mg steroidot szedek,1 hónapja,elõtte 8 volt.Jelenleg elvagyok,de az elhagyás elsõ esetben nem ment sajnos,ettõl baromira félek!!!!!ztán meglátjuk,talán csak rossz volt az idõzítés......meg nem is vagyok túl álhatatos kaja-pia terén soxor,így ne dumáljak.Egyelõre ennyi,remélem a következõ leszokás eredményes lesz,nem kívánom az imuránt semmi szín alatt :-))
Nincs jelen
#352 2012-05-08 13:08
- furberries
- Tag
Szia Enikõ!
Visszatérve a protexis ibs -re, amikor a gyógygomba kapszulákkal próbálkoztunk úgy csináltam, hogy vettem valami olcsó gyógynövényt vagy vitamint ami kapszulában volt, azt szétszedtem és kiöntöttem. A gyógygombás cucc felét átöntöttem az üres kapszulába, így felezgettem jó sokáig.
A portexin ibs-nél a felnõtt adagolást 2 x 1 kapszulára írják az elsõ két hétre, és mondjuk egy 50 kilós felnõttel számolva így a kislányodnak adhatsz szerintem 2x fél vagy harmad adagot. Nekünk általában így ajánlották a kapszulás dolgok adagolását.
Holnap megyünk kontrollra, megkérdezem majd, hogy ez mennyiben több mint a Bonolact pro kid, lehet h mi is kipróbáljuk.
üdv!
Nincs jelen
#353 2012-05-10 21:52
- Alexa Anyú
- Tag
Szia Furberries!
Van egy "jó" hírem ha az epret leturmixolod és utána átpasszírozod kis szitán nem lesz benne mag és lehet enni a gyerköcnek. Amúgy meg semien apró magvasat nem lehet, megkérdeztem a dokinkat.
Az én lányom is irtózik a dokiktól, de a HP-ba nincs fehér köpeny de sajnos az utcát már megismeri és kezdõdik a csata. Legutóbb csak megakarta ölelni és puszilgatni a dokinéni de nem hagyta.:(
Sajnos a hasa fájni fog mert van neki tágulata ott begyûjti majd a szûkületen fájdalmat okoz Én bízok benne hogy a mûtétet még egy darabig megússzuk.
Jövõ héten megyünk vérvételre na arra még nagyon kíváncsi vagyok.
Mindenkinek szép napokat!!!
Nincs jelen
#354 2012-05-11 11:12
- furberries
- Tag
Szia Alexa Anyu!
Ez az epresítés jó ötlet, de a lányom nem szereti a trutyikat, semmiféle turmixot, viszont a joghurtos fagyinkba jó lehet! :-) Köszi! És még ilyen csalánkiütés szerû foltok lesznek a karján eper evés után fél nappal, úgyhogy tényleg maradunk a 2 szem epernél max heti 1 szer. A kukorica miatt is mindig harc van, nagyon imádja, vagyis imádná.
Nálunk is mûködésbe lép a bomba, ha nincs fehér köpeny, akkor is. :-( Nagyon utálatos a kisasszony és nyafog, halkan pityereg amíg a váróban vagyunk, még ha csak egy sima meghallgatós vizsgálatra várunk, vagy ultrahangra, akkor is. Pedig tényleg nagyon jó fej az orvosunk!! Már túl vagyok rajta, hogy örökké szabadkozzak, régebben volt egy rugdosós, ovis-káromkodós idõszak is. :-(
Jobbulást nektek, kívánom hogy nagyon nagyon sokáig mûtét nélkül legyen a kislányod!
üdv.
F.
Nincs jelen
#355 2012-05-11 11:14
- furberries
- Tag
Szia Enikõ,
mi is kipróbáljuk a Protexint, amit írtál. Felezgetem majd neki. Nem állandóra, de kúraszerûen mehet az orvosunk szerint.
üdv.
F.
Nincs jelen
#356 2012-05-14 22:17
- Alexa Anyú
- Tag
Sziasztok!
Hogy bírják a kicsik ezt az idõjárást?
Sajnos Alexa megint nincs jól:(((
Kb 4 napja hasmenése van és megint tiszta takony na meg krupposan köhög. 1 hetet volt oviba és nesze már megint itthon. De legalább az egy hét alatt nem maradt le az anyák napi ünneprõl meg az évzáróról:)))
A jó hír, hogy már egyre jobban viseli ezt az egészet külsõ szemlélõ nem is lát rajta semmit, és a hasfájásnál se sír már csak panaszkodik és lefekszik.
Amikor egy gyerek elakar vonulni a szobájába piheni na akkor van baj, és mind ezt játék közbe ilyenkor egy értelmû nincs jól.
Nagyon várom már hogy jó irányba haladjunk mert ez nehéz mindenkinek és nem szeretném ha a gyerekorra csak errõl szólna.
Végre van egy diagnózis: IBD már csak a megoldás hiányzik. Nagyon nehéz ez a kísérleti idõszak mert gyereknek gyerek a barátja és ráadásul imádja az ovit.
Remélem jön a jó idõ és akkor mindannyian fellélegezhetünk egy kicsit.
Mindenkinek szép napot!
Nincs jelen
#357 2012-05-15 12:57
- furberries
- Tag
Szia!
Az jó, hogy az ovis ünnepeken ott volt a kislányod! Emiatt én is mindig izgulok, nehogy éppen ez maradjon ki és fõleg az elõtte lévõ készülõdés.
Hát, nálunk sincs a széklet toppon, és a taknyosság utáni reggeli köhögés is megvan még.
Az a hasfájós "kicsit feküdjünk le" idõszak nem könnyû. :-( Fel a fejjel, jobbulást a picinek!!! Pár napig még változékony az idõ, de azután reméljük jobb lesz!!
Amikor nekünk meglett a diagnózis elõször még Imuran nélkül próbáltuk elhagyni a Medrolt, de aztán mivel nem ment, behozták az Imurant. Éppen így tavasszal és aztán nyáron sikerült elhagyni a szteroidot is.
üdv.
Furberries
Nincs jelen
#358 2012-05-15 13:30
- Alexa Anyú
- Tag
Szia!
.
Én még mindig reménykedek. Azt már írtam, hogy mi nem kaphatunk imuránt az IgG hiány miatt.
Szerintem emelni fogják az infúzióját mert eddig 3 hétig bírta most meg max. 1 hetet bír az oviba.
Majd holnap kiderül az is hogy kell-e gyógyszert váltani, vagy kapunk hozzá megint valamit.
Az a baj, hogy 3-4napig nincs kaki aztán meg 3-4napig hasmenés napi 3-4x.
Holnap megírom mire jutott a doki.
Addig is szép napot!!!
Nincs jelen
#359 2012-06-03 21:02
- furberries
- Tag
Sziasztok!
Hogy vannak a gyerkõcök?
Mi már várjuk a következõ remit jövõ héten lesz :-( És rendületlenül adom az omega3-at hátha jó lesz hosszú távon.
üdv.
F.
Nincs jelen
#360 2012-06-04 06:18
- Enikõ
- Tag
Szia furberries!
A lányom egész jól van, bár mától már nem kap Medrolt. Már lazábbak a székletei, és az evés sem megy olyan simán. Talán ma sikerül beszerezni a Gastroanaxot, és elkezdi szedni, mert nem akarunk megint szteroidot adni Neki.
Az Omega-3-at ki ajánlotta Nektek? Nekem apukám szedi. Jó lenne a gyerekeknek is?
A jövõ hét mindjárt itt van, és akkor megint jól lesztek.
Nálunk most volt tegnap ovis évzáró, egész ügyes volt a leány, pedig elõtte egyfolytában hisztizett. Nálunk,ha elhagyjuk a szteroidot akkor lesz hisztisebb. Sajnos nagyon hozzászokott már.
További szép napot! (esõmenteset)
Enikõ
Nincs jelen
#361 2012-06-17 19:25
- taramis
- Tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! A lányom nagyon fájdítja a hasát és a székletével is gondok vannak. Szeretnék egy jó gyermek gasztroenterológust találni. Lehetõleg nem fizetõst! Sajnos én crohn beteg vagyok és szeretném ezt a lányomnál kizáratni vagy idõben elkapni! Ha tudtok segítsetek néhány névvel. Budapesti vagy gyõri címek érdekelnek elsõsorban. Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Nincs jelen
#362 2012-06-17 20:07
- Enikõ
- Tag
Szia taramis!
Gyõrben a kórházban a gyerekgasztrón a doktornéniket tudom ajánlani. Holnap délelõtt van is rendelés, hívd õket és kérj idõpontot, de mondjad el, hogy te Crohn beteg vagy, így talán nem kell több hetet várni egy vizsgálatra.
Nincs jelen
#363 2012-06-17 20:42
- taramis
- Tag
Szia Enikõ!
Köszönöm a segítséget! Sajnos a gyerekorvosunk csak azt hajtja, hogy a saját orvosomhoz vigyem a gyereket. Vinném is csakhogy õ nagyon elfoglalt és nem is foglalkozik gyerekekkel. Egyébként nálunk apukám és a nõvérem is crohnos, úgyhogy rettenetesen félek, hogy a lányom is "örökölte"!
Nincs jelen
#364 2012-06-23 20:24
- andreas31
- Tag
Szia Mindenkinek!
Fontos kérdéssel-kéréssel fordulok hozzátok.Magamnak megvín a magam baja piszkosulnem vagy nehezen diagnosztizálható valami,ami se crohn,se colitis,se vizuálisan,se szövettanilag nem lehet alátámasztani.Nálam valami pöttyök meg lobosodás van a szigmabélben,bõ 1 éve (elõtte nem tudom).Xalazin,volt steroid,se jobb se rosszabb nem lett,de steroid inkább ártott,pláne függõég terén.Most kell a sterórol leállnom....A LÉNYEG:2 ÉVES A KISLÁNYOM.PÁR HÓNAPJA A GÁTJÁN VALAMI DUDOR,SEBÉSZ LÁTTA (TUDNAK A BAJOMRÓL) DE MINTHA A KRÉM CSÖKKENTETTE VOLNA.MOST VÁRNI KELL.PÁR HETE ALIG ESZIK,AMÚGY BAROMI ÉLÉNK,LÁZA NINCS DE KIS PIROSAS PÖTTYÖKKEL VAN TELE SZINTÉN PÁR HETE.DOKI SZERINT A MELEG IATT. (BOCS,DE IDEG VAGYOG:BAROMARCÚ,TUDATLAN K...CSÖG) ERRE MA (VÉGRE BILIBE) NYÁKOS KAKI.ELÕTTE SOKÁIG SZÉKREKEDÉSES VOLT,UTÁNA NAPI 1 PÉPES CUCC,MOST VÁLTAKOZIK,ILL. MA ELÕSZÖR NYÁK.KÉRLEK,HA VAN TAPASZTALATOTOK,OSSZTOK MEG,MERT BE VAGYOK SZ...VA MIATTA,A DOKIKAT MEG SZÍVEM SZERINT MÉG MA ÉJJEL VERNÉM AGYON A BAGATELIZÁLÁ MIATT.ERRE MÉG SOR KERÜLHET.BOCS AZ INGERÜLT DUMÁÉRT,DE INKÁBB ITT ÍROM,MINT ITTHON KIABÁLJAM.ELÕRE IS KÖSZÖNÖM SEGÍTSÉGETEKET!!!!!
Nincs jelen
#365 2012-06-24 15:04
- Ádám 15
- Tag
Szia andreas31 !Feltétlen keres gyerekgastrost! Már csak a biztonság miatt is!
Nincs jelen
#366 2012-06-24 18:40
- gyurmajoe
- Tag
Sziasztok !
Tudom,hogy azt mondják : a betegség oka ismeretlen. De mégis, próbáltatok már valamit találni, ami összefüggésbe hozható a betegséggel illetve annak kialakulásával? Gondolok itt sok mindenre,olyan dolgokra is ami mondjuk egyéni,azt hittétek,hogy csak apróság, vagy,hogy "úgyis mindenki így él,mindenki ezt eszi " ezért besöpörtétek a szõnyeg alá. Aztán talán el is lett felejtve.
De Te nem mondod, Õ nem mondja és a harmadik sem, mert lehet,hogy cikinek tartja vagy kellemetlennek, vagy azt hiszi,hogy hü....nek tartják majd miatta. Pedig lehet,hogy a sok kis részletben találnánk valami logikát valami törvényszerût, valamit amin el lehetne indulni a MI OKOZHATTA felé.
Jó lenne ha írnátok bármirõl,- ami régen volt, még a diagnózis elõtt.
Hogy mire gondolok ?
Például,hogy akinél a betegséget dg.- ták evett e elõtte sok antibiotikumot--- csecsemõként kapott e anyatejet--- nem voltak e régen emésztési problémák , évekig tartó kemény széklet---- sok tartósítószeres kaja---- valami hosszú vagy nagy stresszes környezet---- a lakhely közelében esetleg egy régen bezárt szemétbánya---- sok mekis kaja az elsõ eset elõtt vagy bármi,stb, stb.
Írjatok ha valami eszetekbe jut.
Üdw . Gyurma
Nincs jelen
#367 2012-06-25 14:29
- Szabina
- Tag
Szia andreas!
Szerintem is kellene egy doki véleménye alapos kivizsgálás után, mert ha tényleg baj van (ami nincs), azt a gyerekek talán könnyebben tolerálják (gyógyulás szempontjából), pláne, ha még az elején elcsípik a rohadékot!
Szerkesztette: Szabina (2012-06-25 14:30)
Nincs jelen
#368 2012-06-25 14:36
- Szabina
- Tag
Helló gyurmajoe!
Nekem sajnos elég sok tippem van arra, hogy miért is lettem colitises.
Elõször is rengeteg stressz ért az ált. suliban, mert a megfelelési kényszer és a tanárok szigora már az õrületbe kergetett.Pedig soha nem voltam kitûnõ tanuló, hát akkor mi lett volna...?
Másodsorban, amióta az eszemet tudom, antibiotikumokon éltem, mert évente kb. 3x. tuti elkaptam valami nyavalyát.Már kicsi koromban megismertettek a gyógyszerekkel sajnos, nagy eséllyel ennek iszom most a levét, tudtommal a bevonat nélküli sz.rok tönkreteszik a beleket...
Ja, és császáros vagyok, így nagyobb is az esély a bélbetegségekre!
Szerintem ez mind összeadódott nekem, esélyem nem lehetett volna az elkerülésre...
Szép napot neked!
Szabina
Nincs jelen
#369 2012-06-25 20:14
- gyurmajoe
- Tag
Szia Szabina!
Örülök,hogy írtál.
Egyetértek veled, kivéve a császározást. .mire alapozod? Volt anyatej?
Mikor, hány évesen jöttek az elsõ problémák és hogyan. Persze csak akkor írd meg ha nem gond.
Voltak talán valami elõszelei, nem vettél észre furcsát elõtte a szervezeted reakcióiban?
üdv.
Nincs jelen
#370 2012-06-25 21:39
- porshe
- Tag
Szia gyurmajoe!
Az én kislányomnál fél évesen mondták elõször a crohn lehetõségét, 1,5 évesen diagnosztizálták. Anyatejes volt, és császáros, de nem hiszem hogy bármelyik is ok lenne. Ha a traumát kéne néznem az volt hogy megszületett? A császár meg amúgy is sokkal traumamentesebb születés. Én amire gyanakodtam elõször az a 2. oltás volt, amit náthásan kapott meg. 3 éve teljesen tünetmentes Nóri. Örülnék ha valami kiderülne mi a kiváltó ok.
Üdv: Porshe
Nincs jelen
#371 2012-06-26 15:22
- gyurmajoe
- Tag
Üdv Porshe !
JJó,hogy írtál. Örülök,hogy a lányod évek óta jól van. Spontán jött rendbe vagy valami kellett még oda?
Az én lányomat 1,5 éves korában megkuldték AUGMENTIN antibiotikummal, akkor az kiütötte,azota tudjuk,hogy penicilin érzékeny. Elég gyakran van felsõ léguti fertõzése. Anyatej nem volt.
Volt viszont -3 éves kora óta tartó- bogyós,kemény széklet. Voltunk többször vizsgálatokon, de mindig kompótot és szilvát irtak a receptre.
Most meg 10 évesen itt a crohn collitis. Tuti.hogy itt van valami, valami ott sokáig nem stimmelt a kakinál.
Azt is megfigyeltem,hogy nem valami erõs az immunrendszere. Most is ha beszed valami vírust, rögtön véres a széklet. Olyan mint a herpesz,jelzi ha gyenge a szervezet.
Ha valami eszedbe jut majd írj.
szia.
Nincs jelen
#372 2012-07-06 11:03
- 1eveskisfiú
- Tag
Sziasztok!
Én is sokat gondolkodtam már ezen, hogy vajon mitõl alakult ki a betegség. Orvosoktól azt a választ kaptam, hogy a hajlam már a génekben ott van, s az elsõ vírus volt a kiváltó ok. Kisfiamnál 13 hónaposan diagnosztizálták a Crohn-betegséget. Természetes úton szültem, terhesség alatt semmilyen gyógyszert nem szedtem (kiv. homeopátiás szert), nem ittam alkoholt, nem dohányoztam. 13 hónapos koráig kapott anyatejet. Kisfiam 8 hónaposan volt elõször beteg, egy felsõlégúti vírust kapott el, s akkortól kezdõdtek hányás-hasmenés-véres széklet panaszok, s 5 hónap alatt sikerült megállapítani a betegségét.
Most már kevésbé érdekel, hogy miért beteg, inkább az, hogy hogyan tud teljes életet élni, hogy járhasson óvodába, iskolába, s a lehetõ legkevesebbet foglalkozzunk a betegségével.
Ami nem egyszerû, mert havonta járunk orvoshoz, gyógyszert szed, s csak tápszert eszik, s már lassan 3 éves.
Kitartást és Jó egészséget mindenkinek.
üdv! Andi
Nincs jelen
#373 2012-07-06 13:17
- Frozina
- Tag
Andi! Arra emlékszel vagy meg tudod kérdezni a háziorvost, hogy milyen gyógyszert kapott 8 hónaposan?
Nincs jelen
#374 2012-07-06 14:14
- 1eveskisfiú
- Tag
Szia!
Kisfiam nem kapott semmilyen gyógyszert akkor, mivel felsõlégúti vírust kapott el, 3 napig volt lázas, csak Nurofen lázcsillapítót és kúpot kapott. Az elõtte lévõ napokban néhány kiütés volt az arcán, amit már több hasonló betegtõl is hallottam, ezek néhány nap alatt elmúltak, háziorvos rovarcsípést feltételezett.
Üdv:
Andi
Nincs jelen
#375 2012-07-06 17:58
- gyurmajoe
- Tag
Sziasztok !
Az utolso jelentkezésem óta sok minden történt.
A lányom szép csendben vérszegény lett a gyulladásoktól, ezért befektették a korházba,hogy kapjon vért. Ezzel egy idõben, egy héttel elõtte lement a remicade 2. Nem történt tõle nagy változás,de még nem lett tûnetmentes. Aztán a korházban fertõzést kapott. Hogy,most a fertõzés aktiválta e az alapbetegséget,vagy a beindult bélgyulladástól lett e ott valami fertõzés, ezt nem tudni.
A bélbetegségére nem nagyon hatnak a szerek. Most viszont igy nincs mûthetõ állapotban. Jelenleg az intenziven kezelik mert nagyon legyengült és lázas volt.
Leirtam,mert ez is egy informácio. Sajnos.
Tovább keresem az okokat. A hajlam a genetika fontos szerepet játszik. A lelki tényezõk,a belsõ feszültség, a táplálkozás generálhatják a gyulladás létrejöttét,fellángolását. Na és az immunrendszer.. Csak azt nem értem, miért nem hatnak a szerek? Lehet, mert nem azt kéne kezelni. Lehet, hogy a gyulladás csak a jéghegy csúcsa ? ! .
üdv.
Nincs jelen
#376 2012-07-07 14:39
- furberries
- Tag
Sziasztok,
sajnos kimaradt pár hét, hogy olvastalak benneteket, az én lányom sincs jól... Bõ 3 hét múlva kapja majd az utolsó Remit, és már nem olyan tünetmentes mint az elsõ fél évben, illetve most elég nagy a baj, még majdnem egy hónap van hátra és napi 5-6-ot kakil, nyálkás, véres,stb. Teljesen el vagyok kenõdve, annyira nem akarom hogy megint medrolt kelljen szednie. Van tapasztalata valakinek, hogy Remi közben kaphat-e szteroidot, illetve hogy egyáltalán szoktak-e adni vagy ki kell húzni a következõ kezelésig? :-( Szerintetek nem lehet hogy ez az õrült kánikula tesz rosszat az IBD-nek?
Gyurmajoe, olvasom a soraid, õrület hogy eddig kell várni??? Megkérdezhetem,hogy melyik intézményben ilyen "gondosak"? Ne haragudj, nem emlékszem mit írtál, bp-i kórházról van-e szó? A lányomat is akkor tartották bent - annak idején még a Madarászban - amikor már vért kellett rendelni neki, addig maximum probiotikumot és diétázást ajánlottak napi 8-10 véres kaki mellett. A 2. Remi után nektek mit mondtak, hogy mikor kellene elérni a tünetmentességet? A lányom õsztõl a második kezeléssort kezdené kapni, de nem tudom mivel így a végefelé már nem olyan eredményes mint az elején, kaphatja-e majd.
Nincs jelen
#377 2012-07-07 14:45
- furberries
- Tag
Szia Andreas!
Hogy van most a kislányod?
Helló Taramis!
Én Bp-en a Sote I-et ajánlanám, a vizsgálatokon hamar túlestünk, a tükrözés elõkészítése is százszor kíméletesebb, mint ahová elõtte jártunk.
Alexa anyú, Enikõ nálatok hogy vannak a gyerekek?
Enikõ, remélem a legutóbbi óta kerülitek a szteroidot, most én is azon izgulok ne kelljen. Szed most a lányod valamilyen étrendkiegészítõt?
Nincs jelen
#378 2012-07-07 16:06
- Enikõ
- Tag
Sziasztok!
A lányom most nem eszik szteroidot, de már megjelentek a véres székletek. Napi 2 általában.
Étrendkiegészítõként Forever-es multivitamint kap, és 1 hónapja eszi a Gastroanax-ot is. Próbáljuk minél tovább húzni Medrol nélkül.
A kánikula tényleg nem tesz túl jót a lányomnak, de ilyen idõben enni is alig akar, sajnos.
De legalább a kedve jó. Imád oviba menni, fürdeni a kertben, biciklizni stb. Úgy gondolom, amíg vidám és van ereje, addig nincs olyan nagy gond. De ha fáradékony lesz és rossz kedvû, akkor megint szteroiddal kell rendbe tenni. :(
Árnyékos és tünetmentes napokat!
Enikõ
Nincs jelen
#379 2012-07-07 16:32
- gyurmajoe
- Tag
Szia Furbi !
Nem tudni mi lesz a 2. remi után. Most naponta változik minden.Múlt7en még úgy volt ,hogy vége,leállítják mert erre sem úgy reagált ahogy kellett volna. Most meg lehet ,hogy majd mégis folytatják. De most egyenlõre a lét a tét mert meleg a helyzet. De az is lehet,hogy mûtét lesz. Na de az meg milyen,még csak 10 éves a kiscsaj. Most mindenki azon van ,hogy megerõsödjön,aztan meg majd mindenki azon lesz,hogy ne legyen mûtét. De kellenek még vizsgálatok. És kell még idõ.
Mindenki teszi a dolgát.
Mi is.
Megkéne tudni, mi okoz olyan utasítást az immunr-nek, hogy az olyan fajta gyulladást hoz létre, amit nem húz le pld. a szteroid sem. Egy 2éves gyerek még nincs tele E betûs cuccokkal.
De állitolag Õk ki is nõhetik. Talán nem vegyszerek kellenek ide a gyogyuláshoz, hanem valami más.
Üdv.
Nincs jelen
#380 2012-07-07 17:20
- gyurmajoe
- Tag
A harmadik remi után már javulni kéne a helyzetnek és lassan rendezõdni mindennek. De ez egy folyamat, bárhol megakadhat és közbejöhet valami. Talán 6 honap már megmutatja magát.
Nincs jelen
#381 2012-07-07 18:18
- Lisa
- Tag
Szia gyurmajoe!
Sajnos, nekem sem használtam a streoidok amikor beteg lettem. Egyszer egyszer pár hónapig a medrol használt, de utána semmi.Voltak különféle gyógyszerek, gyulladásgátlók, d enem használt semmi. 12 évesen kezdtem, és a remi sem használt.
Sajnos elõfordul az ilyen, ekkor nem biztos, hogy érdemes várni a mûtéttel. Mi vártunk (vagyis a szüleim, persze csakis az orvos tanácsára) és nem éppen jó dolog született belõle. Életmentõ mûtét, már perforáció után, aztán sztóma.
Tényleg nem kellene megvárniuk ezt az állapotot.
Remélem jobban "lesztek"!
Amúgy jelen pillanatban ne annyira foglalkozz azzal, hogy mitõl alakult ki, hisz évtizedes kutatások sem mutatták ki még egyértelmûen. Itt most arra koncentrálj, hogy határozott legyél a dokikkal!!!
(Persze ez csak tanács)
Nincs jelen
#382 2012-07-13 18:51
- furberries
- Tag
Sziasztok!
Sajnos ma megállapították, hogy kislányomnál a vastagbél teljes szakasza ismét erõsen gyulladt. Ugyan a medrolt talán megússzuk, de cifrant és kétféle klizmát kaptunk, reggel és este másikat kell adnom. Az utolsó Remi még elõttünk van, lehet hogy hamarabb megkapjuk, de kétséges h ez rendben hozza-e. Újra szóba került a mûtét, vagyis hogy egy-két hónapon belül eldõl, hogyan, mikor... Az menet közben derül majd ki, hogy ideiglenes lenne-e a sztóma...
Gyurmajoe, ti jobban vagytok, kikerült a lányod az intenzívrõl?
üdv.
F.
Nincs jelen
#383 2012-07-14 16:10
- gyurmajoe
- Tag
Szia Furbi!
A lányunk még az intenzíven van. Sokkal jobb az állapota, sokkal jobb a vérkép és hétfõn teljes gyomor, vékonybél és vastagbél tükrözés lesz. Ennek függvényében lesz a mütét. Sajnos a teljes vastagbél eltávolítása is szóba került. Az az oka,hogy semmilyen gyógyszer nem huzza le a gyulladást, a Remicade 2. után nem javult a helyzet, sõt a gyulladás aktív lett. Ilyenfeltételek mellett a Remicade nem adható tovább
az immunrendszerre kifejtett gyengítõ hatása miatt.
Nem igazán értem mi folyik itt, és ha mütét lesz azzal vajon mennyire változik meg majd minden.
Kösz,hogy érdeklõdsz.
Üdv: Gyurma
Nincs jelen
#384 2012-07-16 13:24
- taramis
- Tag
Köszönöm mindenkinek, aki írt nekem! Van eredmény. Sajnos a lányom crohn-os!
Nincs jelen
#385 2012-07-16 17:02
- furberries
- Tag
Szia Taramis!
Sajnálom, és egyúttal kívánom, hogy hamar jobban legyen a gyermeked és sok kitartást kívánok.
üdv.
F.
Nincs jelen
#386 2012-07-16 17:04
- furberries
- Tag
Taramis,
olvasom, hogy sajnos van tapasztalatotok a családban a Crohn-nal. Megkérdezhetem, hogy milyen gyógyszeres vagy egyéb kezelés hozott tartós tünetmentességet a nõvérednek vagy az apukádnak?
Köszönöm.
Furberries
Nincs jelen
#387 2012-07-18 08:11
- Lisa
- Tag
P.V. , (ne haragudj elfelejtettem az itteni nevedet)
és gyurmajoe
Ajánlom Nektek a http://www.crohn-colitis.hu/forum/viewt … 999#p88999 lapon a 2988-as hozzászólást, ha még nem olvastátok!
Érdemes!
Nincs jelen
#388 2012-07-18 11:28
- furberries
- Tag
Szia Lisa,
Furberries (néha Furbi) lettem a lányom akkori kedvenc plüssállatkája után.
Naná, hogy olvastam!!! és pont erre gondoltam, hogy elküldöm Gyurmának!
üdv!
Nincs jelen
#389 2012-07-18 12:30
- Lisa
- Tag
SZia "Furbi" igen-igen érdemes figyelni egymásra néha!!! :)
Nincs jelen
#390 2012-07-24 20:26
- gyurmajoe
- Tag
Sziasztok !
Hosszú (eredménytelen) gyógyszeres kezelés után, a vastagbél gyulladására -C.U.(pancolitis) nem hatott semmi. A gyulladás miatt kialakult, már már életet veszélyeztetõ fertõzések és az állandó rossz vérkép miatt, -elõzetes orvosi konzilium döntése alapján-tegnap sor került a lányom teljes v.bél eltávolítására.
Mint ahogy írtam is, jó lenne ennek a crohn,c.u. betegség kialakulásának az okát megtalálni vagy legalább is szûkiteni a kört.
Nagyon sokat olvastam, sok emberrel beszéltem ez ügyben, és talán nem véletlen,hogy sorban hozta az élet az olyan emberekkel való találkozást, akik más más területen de mégis a lélek bonyolult világában látják a megoldást.
Nem szeretnék senkinek sem feketét sem fehéret mondani. Ne higgyetek senkinek.Ezek csak gondolatok. De járjátok be az utat,és majd menet közben kiderül mi az ami amiben hinnetek kell, mi az ami a Tiétek.
Lehet, hogy a pozitív gondolkodás ,a lelki egyensúly, a benned lévõ energiák szabad áramlása, a múltban lévõ problémák felszabadítása mind segít a betegségek megelõzésében. Nem tudni.
De ezt is érdemes megpróbálni, bár-ugye -ezt nem lehet kapni kapszulákban.
Az én eddig kialakult véleményem szerint, a táplálkozásban bevitt sok mocsok és/vagy a a tudatalattiban lévõ(kóros) belsõ lelki folyalyamatok generálnak olyan reakciókat, ami idõvel az immunrendszer téves mûködését eredményezi.
Ennyit tudtam Veletek megosztani.
Tünetmentes napokat !
Üdw. Gyurma.
Nincs jelen
#391 2012-07-24 21:15
- eriki
- Tag
Kedves Gyurma, reméljük hamar felépül a lányod és jobbá válik az élete, megszûnik a szenvedés. Anyaként szörnyû ilyet olvasni egy gyerekrõl, de sajnos van példa bõven a fiatalkori mûtétre, és utána hál'istennek egy sokkal jobb életminõségre., lásd LISA !!! Nekem 19 éve vették ki a vastagbelem,CU miatt,de én már felnõtt voltam.
Minden jót, gyors gyógyulást!
Nincs jelen
#392 2012-07-24 22:21
- Lisa
- Tag
Szia Gyurma!
És, hogy van a lányod, hogy viselte? Ma már jobban volt? Minden rendben ment? Ideiglenes sztómát kapott? Végbél? Érdekelnének ilyen infók ezekre jobban lehet választ adni, és segítséget adni másoknak, mint sajnos az okok kutatásával! :(
Bízom benne, hogy (Biztos vagyok benne) a fájdalommentesség és a beteg rész eltávolítása megoldja a gondjaitokat!!!
Jobbulást!!
Lisa
Nincs jelen
#393 2012-07-25 09:34
- gyurmajoe
- Tag
Szia Lisa !
Majd mindenre válaszolok,de most nagyon kell sietnem.
Küldtem neked elérhetõséget az email címedre,amit a Furbitól kaptam.Megkaptad?
Üdv: Gyurma
Nincs jelen
#394 2012-07-25 12:12
- Lisa
- Tag
Szia Gyurma! Ezért is érdeklõdöm, mert nem kaptam semmit, és úgy rémlett, hogy hétfõn mûtét...szóval vártam, hogy tudjak mondani "okosat" ha kell, de nem jött meg :(
Rád írok én, és válaszolj arra!!! Ha nem megy el, itt a fórumon jelezd kérlek, mert érdekel nagyon!!!! És vártam nagyon!!!
Napról - napra könnyebb lesz!!!
Lisa
Nincs jelen
#395 2012-07-25 12:22
- Lisa
- Tag
Gyurma! Írtam mail-t de nem megy el, ezért nem tudom, hogy legyen!
Továbbítom a kontact-unkkal, remélem megkapod!
Nincs jelen
#396 2012-07-25 16:44
- taramis
- Tag
Sziasztok. Rég jártam erre! :(
Furberries!
Apukám vastagbelét kiültették. A nõvéremmel holnap megyünk ct-re és ott kiderül, hogy merre tovább. Sajna a nõvérem tele van szûkületekkel, úgyhogy csak reménykedünk, hogy nem kell mûteni!!! Egyébként a gyógyszerekkel elég sokáig tünetmentesek vagyunk! Még egy kis adalék. Mindketten nagyon jól voltunk a terhességeink és a szoptatás alatt!!! Azok a csodálatos hormonok! :)
Nincs jelen
#397 2012-07-25 22:43
- gyurmajoe
- Tag
Szia Lisa !
Megkaptam a leveled. én meg megint küldtem a régit. csak egy vesszõ volt talán a gond. majd még írok,csak kapjuk meg.
üdv,
Nincs jelen
#398 2012-08-02 22:05
- suzy
- Tag
gyurmajoe,
hogy van a kislányod?
Sokszor gondolok Rá(tok):Suzy
Nincs jelen
#399 2012-08-02 23:03
- gyurmajoe
- Tag
Kösz Suzy !
A helyzethez képest jól. Nem fogja fel tragikusan a változást.
Mnap jobban van,de még a nagy feladatok elõttünk vannak,
majd még irok.
jó érzés,hogy gondoltatok ránk.
jó éjt.
Nincs jelen
#400 2012-08-05 17:01
- furberries
- Tag
Szia Taramis!
Remélem h a nõvéred azóta jobban lett és a CT is megnyugtató eredményt adott! Hogy a gyógyszerekkel sikerül tünetmentessé válnotok, az szuper. Lehet h a terhesség alatt amiatt is voltatok olyan jól, mert lelkileg is toppon voltatok! :-)))
üdv!
Nincs jelen