#401 2006-10-03 07:35

Worrying_friend
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: TSO tapasztalatok

Köszönöm újra azoknak akik folyamatosan beszámolnak állapotukról, és érdeklõdve várom az elõadás anyagát!

Hosszú tünetmentes idõszakokat mindenkinek!

Nincs jelen

#402 2006-10-05 19:43

shrahina
Tag

sziasztok. én holnap iszom az elsõ a tso-t, úgy gondoltam, egy helyzetjelentéssel kezdem a beszámolómat :) múlt hét szerdán voltam tükrözésen, az egész vastagbelem gyulladt (pancolitis) plussz még lejjebb is. két hete iszonyúan fáj, elõször azt hitték aranyér, de valószínûleg egy tályog volt, ami kiürült most hétfõn. fájdalomcsillapítók mellett is minimum maga a pokol...egyébként akármit eszem-iszom, görcsölni kezdek, a véres-nyákos sem maradhat el kb napi 10-15. a szám tele aftákkal, energiaszintem a nullához konvergál. ezek után reméljük a legjobbakat.
ja, egyébként megkaptam a dokimtól a szóbeli engedélyt a tso-hoz, így nem kell új orvos.
majd jelentkezem, mi történt velem.
mindenkinek egészséges napokat! :)

Nincs jelen

#403 2006-10-06 09:18

Vicaa
Tag

Remélem használni fog a TSO, szurkolok Neked Shrahina!

Nincs jelen

#404 2006-10-14 10:30

shrahina
Tag

köszönöm Vicaa :) én is remélem, hogy jó hírekkel jövök majd!

Nincs jelen

#405 2006-10-15 08:39

leila56
Tag

Sziasztok!
Írtam Friderikusz Sándornak, hogy foglalkozzon a mûsorában a TSO -val, nem tudom milyen foganatja lesz, de remélem, hogy nagyobb hírverése lesz, mint mondjuk egy kisebb közösségben elhangzott elõadásnak, amit még mindig nem tudnak azok elérni akik nem vettek ezen részt. Itt most  Dr. Salamon Ágnes gasztroenterológus elõadására gondolok.

Nincs jelen

#406 2006-10-15 16:00

dori
Tag

remek lepes leila""
varjuk a kovetkezmenyeket :) udv.: dori

Nincs jelen

#407 2006-10-16 10:08

Niala
Tag

Ez tényleg jó ötlet!
Ha lesz eredmény,írj nekünk h mikor!
Üdv:
               Nia

Nincs jelen

#408 2006-10-16 19:01

mezke
Tag

Sziasztok.

Viszonylag rég írtam.

Voltam CT-n, a belem kb. 2x 10 cm-es szakaszon eléggé szûk. Az orvosom szerint ha nem is azonnal, de max. 2 hónapon belül biztosan sor kerül mûtétre. Érzem is hogy van gyulladás, gyenny a székletben, ugyanakkor erõs hasmenésem nincsen, és annyira nem görcsöl, mint 2-3 hete,  van viszont hõemelkedésem napi fél szteroid mellett.(8mg)
Ráadásul mandulagyulladás miatt antibiotikumot is szedek, ez sem tesz igazán jót a bélnek.
De nézzük a TSO-t.
Már írtam, hogy a 6. adagig nem volt javulás, inkább visszaesés.Megittam a 7. 8. adagot. A 8. után éreztem némi javulást, amit a fent említett antibiotikum kúra úgy érzem kissé gyengített. (Már a 7. óta 2500-at iszom.)
Pár nap múlva jön a 9. adag, és én további javulást várok, még ha ici-picit is. Talán nekem késõbb kezd hatni.  18 év crohn azért keményebb dió.
2 kérdésem volna azokhoz, akik befejezték már a kúrát:
-Van-e valaki, aki nem  12 adagot, hanem többet szedett ? Lehet-e vajon ebbõl pár adaggal többet inni? Szünet nélkül értem.
-Szedett-e valaki antibiotikumot, milyet?

köszönöm: Mezke

Nincs jelen

#409 2006-10-16 19:09

Ksanyi
Tag

Hello Mezke

Dr. Salamon Ágnes elöadásán az egyik felhozott példában az egyik illetö öven valahány hétig szedte a TSO-t a páciens is több mint 10 éve beteg volt.
Remélem lassacskán felkerül a mccbe oldalára az elöadás anyaga akkor pontos adatokat is láthatunk. Én nem szoktam megjegyezni ilyeneket :D

Üdv Ksanyi

Nincs jelen

#410 2006-10-16 22:58

mezke
Tag

Köszi Sanyi.

50 hét TSO után azért remélem javult is valamit, ezt nem írtad...
Remélem továbbra is vele, és nem velem példálóznak majd:)

szia: Mezke

Nincs jelen

#411 2006-10-17 07:42

Ksanyi
Tag

Hello Mezke

Igen javult és ezt az elöadásban tükrözésböl származó fényképekkel is igazolták.
Elég látványos volt a dolog mert a colitisböl származó polipok is visszább fejlödtek.

Üdv Ksanyi

Szerkesztette: Ksanyi (2006-10-17 07:43)

Nincs jelen

#412 2006-10-21 14:10

shrahina
Tag

csao. nem szeretnék elkiabálni semmit, de tegnap ittam meg a második adag 1000-es koktélomat és határozottan érezhetõ volt a különbség utána...már az elsõ után volt javulás, de akkor még nem voltam benne biztos, h a tso-tól. szóval ahhoz képest, hogy 2 hete még a halálomon voltam, minden úgy jött ki, ahogy bement és mindenem fájt, most napi 2-3 szor megyek wc-re, egész nap eszem, az emésztésem is mûködni látszik, és egész jól kezdem érezni magam. egyelõre itt tartok, de várjuk ki a végét ugyebár...
addig is szép napokat mindenkinek :)

Nincs jelen

#413 2006-10-29 13:39

Oscar
Tag

Sziasztok!

Olvastam a TSO-ról, és több kérdésem merült fel, kérlek, ha tudtok, válaszoljatok.

Nekem szerencsére van pénzem rá, persze nagy nehezen tudom én is kifizetni és csakis fél éves adagra van keretem. (nagyon sajnálom azokat, akiknek nincsen, õszintén).
De elbizonytalanít, hogy az orvosok kurvára lehurrogják.

Tudja valaki, hogyha kifizetek fél évnyi adagot, ami állítólag 1 millió, akkor az meddig jelent gyógyulást? Mert ez egy fontos kérdés, hiszen, ha mondjuk egy millióért csak fél évre gyógyulok meg, aztán újra ki kell adnom egy milliót, különben visszaesek, akkor az egész nagy szívás, mert több adagot én sem tudok venni.

Ha azt mondják, hogy a colitist 100 %-ban, a crohn-t 70 %-ban gyógyítja, akkor azok, akik szedik, miért esznek mellette immurant is? Most gygyítja vagy nem gyógyítja?

NAGYON SZÉPEN KÉREM AZOKAT, AKIK KOMPETENSEK A TÉMÁBAN, IRJANAK NEKEM AZ EMAIL CÍMEMRE.

Továbbá szeretném megkérdezni, hogy nincs-e valami olcsóbb megoldás? Mondjuk, hogy kiutazom Belgiumba vagy Németo.-ba és ott iratom fel egy állampolgárral.

Egyáltalán, belga vagy német ez a kukackoktél?

Meddig lehet eltartani? Mert olvastam, hogy fél éves adagot kell megvenni belõle, de azt el lehet tárolni? nem romlik meg?

Hogyan lehet megrendelni? És hol olcsóbb? Belgiumban vagy Németországban?

Hogy lehetséges az, hogy hatalmas nyugati sztárok nem használják, pedig õk lazán kifizetik ezt a pénzt?

Nyugaton ismerik ezt a gyógyszert? A belgyógyászat említi ezt a gyógyszert, mint alternatív gyógyulási lehetõséget?

Sok kérdésem lenne, ezért kérem, aki nagyjából képben van, az írjon nekem.

12 éve vagyok Crohn beteg, megjártam a poklot, mint oly sokan. Bármit megtennék, hogy meggyógyuljak, mert nekem az az alternatíva, hogy lerombolják az immunrendszerem, teletömnek gyógyszerekkel, amiknek szövödményei lesznek, nem megoldás. Tudom, tudom, egyelõre más nincs.

Egyébként olvastam valahol, hogy a zsidók nagy számban betegednek meg Crohnban.

Állítólag Izraelben nagyon sokan betegszenek meg. Ha lenne megoldás, az biztos, hogy akkor Izraelben tudnának róla.

Várom válaszotokat és örülök, hogy ennyire készségesek vagytok, az Ég áldjon mindannyiotokat!

Egy Crohn beteg

Nincs jelen

#414 2006-10-29 13:42

Oscar
Tag

DrÁga Shrahina!

Olvastam, Hogy Te Most Vetted Meg A Kukacokat.

KÉrlek, KÖnyÖrÖgve KÉrlek, Irj Le Nekem Mindent, Mert Amit IrtÁl Felvillanyozott.

Van 500 Meg 1000 Meg 2500 PetÉs

Melyiket Kell Szedni, És Mennyit Kell Szedni?

Mennyibe KerÜl Pontosan? Honnan Rendelted?

KÉt Hetente Kell Inni, Ezt Tudom. De Mennyit? 500 PetÉt? Vagy 1000 PetÉt?

KÉt Hetente HÁny PetÉt Kell Inni?

KÖszÖnettel

Nincs jelen

#415 2006-10-29 16:49

barna-by
Tag

Oscar:
A fõoldalon sok kérdésedre választ találsz, és ebbe a topicba is, ha visszaolvasol.Szerintem tedd meg!

Nincs jelen

#416 2006-10-29 16:57

Ksanyi
Tag

Hello Oscar

Elöször is szerintem olvasd el ezt a cikket:
http://crohn-colitis.hu/html/p8_20050701.php

"Tudja valaki, hogyha kifizetek fél évnyi adagot, ami állítólag 1 millió, akkor az meddig jelent gyógyulást? "
Elvileg van fenntartó adag amit 2 havonta kell szedni (300 petés) de erre vonatkozólag
magyar országon nincsen igazán tapasztalat :(

"Ha azt mondják, hogy a colitist 100 %-ban, a crohn-t 70 %-ban gyógyítja"
Pontosítanék a Colitis-nél 50% van a Crohn-nál 70% Legalábbis ezt mondták múltkor a TSO elõadáson.

"Továbbá szeretném megkérdezni, hogy nincs-e valami olcsóbb megoldás?"
Szerintem semmivel nem olcsóbb Németországban maximum a szállitási költség.
De mivel nincs bolt ahol lehetne kapni ez csak elméleti :)

"Egyáltalán, belga vagy német ez a kukackoktél?"
Németországban gyártják legalábbis nekünk ez van legközelebb

"Meddig lehet el tartani? Mert olvastam, hogy fél éves adagot kell megvenni belõle, de azt el lehet tárolni? nem romlik meg?"
Nem kell féléves adagot meg venni de érdemes mert spórolsz a futár költségén ha 10 adagot rendelsz ingyen van a szállítás.
1 évig lehet el tartani sima hûtõben 4-8 fokon.

"Hogyan lehet megrendelni? És hol olcsóbb? Belgiumban vagy Németországban?"
Válasz a cikkben Mailben át küldtem a megrendelõ lapot

"Hogy lehetséges az, hogy hatalmas nyugati sztárok nem használják, pedig õk lazán kifizetik ezt a pénzt?
Nyugaton ismerik ezt a gyógyszert? A belgyógyászat említi ezt a gyógyszert, mint alternatív gyógyulási lehetõséget?"

Ez még csak kísérleti szer még nincs gyógyszerre minõsítve németeknél se, úgyhogy neked kell el dönteni kockáztatsz e. Garancia nincs de egy jó esély.

"KÉt Hetente HÁny PetÉt Kell Inni?"
A peteszámot az orvosodnak kell megállapitani az adagok kis üvegekben van azt kell meg inni.

Remélem kielégitettem a kiváncsiságod :D
Üdv Ksanyi

Szerkesztette: Ksanyi (2006-10-29 17:02)

Nincs jelen

#417 2006-10-29 17:14

Oscar
Tag

Szia Ksanyi

Nagyon SzÉpen KÖszÖnÖm, Hogy A KÉrdÉseimre VÁlaszoltÁl, HÁlÁs Vagyok Érte. TÉnyleg, Nagyon Nagyon Nagyon Nagyon Nagyon Nagyon Nagyon Nagyon SzÉpen KÖszÖnÖm!!!!!!!!!!4

Nincs jelen

#418 2006-10-29 20:18

shrahina
Tag

üdv! nálam azóta is jó minden, a második adag utáni változás tartósnak bizonyul. újra élvezem a gasztronómiai örömöket (azért a rostos dolgok még nem igazán mennek), napi 2-3 formált székletem van. elég meglepõ, h ilyen gyorsan történt minden, de mit mondjak, nagyon örülök :)
Oscar: írtam neked emilt.
mindenkinek szép napot!

Nincs jelen

#419 2006-10-29 21:58

Oscar
Tag

sziasztok!

EZ csak egy megjegyzés lesz, egy gondolat. De elõtte elmondom, hogy mindenképpen megrendelem a kukacokat és rendszeresen irni fogom, hogy mit érzek, hogy alakul az állapotom, hátha ezzel is segíteni tudok sorstársaimon.

És akkor a gondolat. Lehet, hogy én nézem be, hiszen senki nem tud a betegségrõl, a colitisrõl és a crohn-ról semmit, tapogatóznak a sötétben, feklmerült már bakteriális, genetikai, vírusos, autoimmun, pszichoszomatikus ok is, de meggyõzõdésem, hogy a LÉLEK BETEGSÉGE EZ A KÓR, a bélbertegség. Abba az irányba kellene menni, hogy van-e egyezõség személyiségben, temperamentumban a betegeket illetõen.

Valahogy úgy gondolom, hogy ennél a betegségnél különösen igaz, hogy elõször a lelket kellene meggyógyítani, és csak azután a testet. De sajnos nem hallottam arról, hogy valaki így meggyógyult volna, ezért én is elbizonytalanodom.

Egyszerûen nem értem, hogy hogy a picsába nincsen egyetlen ember sem ezen a Földön, aki meggyógyult volna belõle? Léteznek olyanok, akik karmában hisznek, meg buddhisták, mélyen vallásosak, meg meditálnak, és mégsem. 12 éve vagyok crohn beteg és azóta próbálom megfejteni, hogy mi lehet az oka, hiszen 18 éves koromig nekem még egy náthám sem volt, sírtam, hogy általámos iskolában mindenki hiányozhat betegség miatt az iskolából, csak én nem. Élsportoló voltam, erõs, mint egy bika, aztán becsapott, leszippantott rólam 15-20 kiló izmot, és úgy néztem ki, mint egy rakás szar.

Azóta is rensszeresen sportolok, de ahopgy fellobban a betegség, már le is esett rólam az az izom, amit egy évig építettem. De ezt csinálom 12 éve, edzek, fogyok, edzek, fogyok, de most már besokaltam, nem akarok vegyi szarokat enni, nem akarok olyan mérgeket bekapkodni, amik elõbb utóbb megölnek, szétszedik a májam, a vesém, a mellékvesém, a szemem, csontritkulást okoznak.

kipróbálom ezeket az ÉDES KIS KUKACOKAT!!!

GYERTEK CSAK KUKACKÁK, HAM HAM ... és bár lehetne annyi pénzem, hogy megvehessem mindannyiotoknak!!!!!!!

vigyázzatok magatokra, és erõt, kitartást kívánok!!!!!!

Nincs jelen

#420 2006-10-30 05:36

Szuszidi
Tag

Kedves Oszkár!
A gondolatod jó! Már nekem is szeget ütött a fejemben! Meg is értelek, de nagyon, remélem a kukacok segitenek! S nem kell kiálnod a kinok kinját! Én részemröl nagyon várok valami csodaszert amitöl minden egyszerü halandó meggyógyúl (crohn-col)! Ne add fel! Hajrá!
Üdv: Szuszidi

Nincs jelen

#421 2006-10-30 09:39

dori
Tag

sziasztok''''
tso-most tudok a temahoz eloszor hozzaszolni..allitolag meg "nagyon gyerekcipoben"van...
egy szegedi orvos ismerosom csak 50%os javulast lat a tso-nal majd-> a "statisztikajuk"szerint persze az emberek tobbsegeben javulast hozott de utana(kb.fel ev) ugyanakkora visszaesest...
nekem mindenesetben azt tanacsoltak meg se probaljam a tso-t pedig nem is lenne olyan nehez megszerezni mivel nagyobb a megszerzesenek hire mint...ahogy valojaban van is ez az egesz.nos a lenyeg!:en megkerdeztem ezt a dokit hogy mit gondol a tso-rol:nekunk azt tanacsoltak nem erdemes megvenni-pedig eleg jo kis uton jutottunk vna hozza ezekhez a kukacokhoz :)-mivel anyumeknak jo kis forrasuk van(az orvosbiologian dolgoznak)-es hat a prof.-ok be tudnak szerezni...
de szoval a mostani allas szerint:csakis remi mint hogy tso.---ja es vhogy nagyon azt lattam a doki szemeben hogy tso:nem-nem vmiert lemondta vna... :o
lehetseges ez? ;)

Nincs jelen

#422 2006-10-30 12:59

Oscar
Tag

Szia Dóri!

Nos, elolvastam, amiket ide írtál. Kezdjük talán azzal, hogy bár a témában minden vélemény és információ építúõleg hathat, nem értem, mi az a dac és ellenállás ami sugárzik írásodból.

Nos, szegedi orvos, aki ezt meg azt mondta.

Na akkor elmondom, ha esetleg nem tudnád, hogy milyen világban élünk. Amiket leírok nem képezik vita tárgyát!

A nyugati medicina gyakorlatilag a betegségek okairól szart sem tud, a sötétben tapogatózbnak piszkosul és csakis tüneti kezelés lehetséges. Kicsit sarkítva, az egyiptomi orvostudomány szintjét sem érjük el, pedig eltelt egy kis idõ azóta.

Nincsenek alternatívák ezzel a betegséggel kapcsolatban sem, és egyéb, más jellegû problémákkal kapcsolatban sem, csakis a gyógyszer. A nyugati medicína fújol mindenre, legyen szó kínai akupunktúráról, japán teákról, meditációról, természetgyógyászatról, gyógyfüvekrõl, bármirõl. A gyógyszer az egyik legnagyobb üzlet, nem árulok el titkot. Egészséges emberekre nincs szükség, az embereket betegen kell tartani, és tartják is, ez is tény és nem valami elborult, sátánt megidézõ agymenés.

A nyugati medicina a tankönyveibõl tanul, ami kizárólag a gyógyszerek elsõbbségét és létjogosultságát hírdeti, minden más kuruzslás, sarlatánság.

Személy szerint én leszarom, mint mondd egy orvos, a témában is, és a hazai belgyógyászokról is megvan a véleményem és a tapasztalatom is.

A bélgyulladás a nyugati medicina szemüvegén keresztül nézve egy olyan probléma, amit egyetlen módon lehet kezelni. Gyógyszerrel.

Szinte mindegy, persze csak szinte, hogy melyik belgyógyászhoz mész. Ugyanis mindegyik ugyanazt csinálja, érdemi különbség nincsen.

Vannak tükrözések, van ultrahang, van ct, mely szakaszosan vizsgálja a beteg területet, kis röntgen-szeleteket készít, dugnak csövet a seggedbe, orrodba, fecskendeznek a csõbe kontrasztanyagot, de saját magadnak is le kell nyelned egy csövet, ez egy másik fajta vizsgálat. Nézik a vérképedet, a süllyedést, a májfunciót, és kb. még 15-20 értéket.

Aztán kaphatsz Salazopyrint, meg Penthasat, meg Budenofalkot, meg Salofalkot, de igazáság szerint, ha belobban a betegség ezekkel a gyógyszerekkel is kitörölheted a seggedet.

Ha vészhelyzet van, jön a Metypred vagy a Medrol, olyan gyulladáscsökkentõ mérgek, amik szétszedik a tested minden apró kis sejtjét, kicsinálják a tested, a sírig üldöznek.

Van még Immuran, ami blokkolja a szervezeted védekezõ rendszerét, még kimondani, bnelegondolni is szörnyû. Nem mehetsz majd napra, és bár elmondásuk szerint kevesebb a mellékhatása, mint a szteroidnak, ez is bõven elég, hogy  nyugdíjra ne rendezkedj be. Gombák, vírusok, barkériumok úgy fognak majd az idõ elõrehaladtával beléd vándorolni, mint egy várat támadó sereg, akiknek kinyitják a kaput.

Persze addig, amíg húzod, folyamatosan táplálod a csillapíthatatlan étvágyú gyógyszeripart, a profit nõ, Te meg majd szépen lassan megsemmisülsz. De ne aggódj, mert jönnek helyetted újabb betegek, ELDOBHATÓ ember vagy, pont úgy, mint egy borotva. Használtak, majd mikor kicsorbultál, mész a kukába.

Persze nincs ez másként az Ovameddel sem. Ha a haszonból indulunk ki, ami átlagban jelentkezik a gyógyszeriparban, egy fél éves kukackoktél ára maximum 100 ezer forint lehet, amit eladnak Neked 1 milláért, és még le is vesznek az adóval, amit Neked kell megfizetni. Mert kihasználják, hogy beteg vagy, hogy minden kurva fûcsomóba kapaszkodsz, nehogy leess a szakadékba.

BOCSÁNAT, DE NAGYON FELHÚZTAM MAGAM. MERT ITT OLYAN EMBEREK VANNAK, AKIK REMÉNYKEDNEK, MERT EZ AZ EGYETLEN, AMI NEKIK KIJUTHAT, ÉS, HA A REMÉNYÜKET, HITÜKET ELVESZTIK, AKKKOR VALÓBAN LEHET HÍVNI A PAPOT.

Egyszerûen nem értem, mi motivált, mikor ezt megírtad. Meg továbbá azt is, hogy Te még olcsón is hozzá tudnál jutni, mert prof körökben mozogsz. Lehet, hogy nem a rosszindulat motivált, de, hogy nincs benned sok tolerancia, az is biztos, mert, ha lenne, másképp fogalmaztál volna.

És még egy. Ha tudod, hiszen elvileg Te is beteg vagy, hogy mit jelent ez a betegség, akkor azt is tudod, sokunknak még fél éves tünetmentes idõszak is aranyat ér, és inkább vágatnánk le fél ujjunkat, csak ne szenvedjünk tovább.

Egyelõre, a kukacok bizonyulnak az egyetlen megoldásnak, mégha ez a megoldás, átmeneti is.

Hiszen fél évig megszûnik elvileg a wc para, élhetsz teljes életet, zabálhatod a sajtokat, ihatsz finom, friss tejet, élvezheted a gasztronómia csodáit, hizhatsz, sportolhatsz, ahogy egy egészséges ember.

Kösz, hogy megirtad a szegedi orvost. Innen üzenem neki, hogy akkor szóljon, ha tud jobb megoldást.

Mert szövegelni könnyû, de végre egy irány, ami bio, és nem a vegyiipar mocska az egyetlen alternatíva.

Egy picike lyuk, melyen egy kurva kis fény szûrõdik be. Nekem úgy jött le, csúnyán betapasztottad irományoddal, úgy, hogy percekig csak bolyongtam a kibaszott sötétben.

Ha pénzetek van, vegyétek meg a TSO-t! Legfeljebb, legrosszabb esetben elbukod a pénzedet. Amit egyébként nem vihetsz magaddal az örök vadászmezõkre!

szép napot

Nincs jelen

#423 2006-10-30 13:41

Ksanyi
Tag

Sziasztok

Oscar elõször is nyugi Dori véleményére is lehet adni ha át böngészed a fórumot láthatod hogy sok mindent át élt már és az idegesség nem tesz jót senkinek neked se.
Persze sok igazság van abban amit leirtál de kicsit jobban el kellene fogadni mások véleményét szerintem. Remélem nem lesz megint ez a topik harctér mint régen.

Dori hozzád meg az lenne a kérdésem hogy ha be fektettek egy kúrába akkor miért
nem szedték a fenntartó adagot ami éves szinten szerintem nem olyan vészesen drága?
Legalábbis a kúra árához képest havi 15 ezerböl ki jön szerény számitásom szerint.
Tudom hogy ez is sok pénz de ha nem kell steoridot szedni vagy mûtétre menni talán elõ teremthetö. 
Persze azt is tudom hogy ezzel kapcsolatban se nagyon van tapasztalat de egy
kísérleti szernél sajna ez van.

Mindenesetre csak nyugi :) abból nem lehet baj :D
Üdv Ksanyi

Nincs jelen

#424 2006-10-30 13:57

moncsika
Tag

szia! tudom hogy mindannyian belekapaszkodnánk minden szalmaszálba és abból amit leirtál sok minden igaz is. de sajnos nagyon sok esetben tényleg csak a gyógyszer segit. dori is nagyon sok mindenen átment már pedig még nagyon fiatal. nem rosszindulatból irta le a véleményét. ne bántsuk egymást elég bajunk van igy is. sok sikert a kukacokhoz várjuk a beszámolódat.

Nincs jelen

#425 2006-10-30 14:24

dori
Tag

sziasztok'''
felre ne ertsetek nem rosszindulatol irtam csakis tapasztalat-mmint nem az enyem es ugy gondolom hogy a szegedi orvosok tapasztalatara azert lehet adni-
nem ertem oscar"mifele dac-ra gondolsz a hsz-ban en csak elmondtam a temaban a lehetseges velemenyt-nem muszaj megfogadni es legfokeppen nem kell felhaborodni...

ksanyi"->igazabol nem igazan ertem ezt a kerdest: ha be fektettek egy kúrába akkor miért
nem szedték a fenntartó adagot ami éves szinten szerintem nem olyan vészesen drága?

udv.moncsika :)

Nincs jelen

#426 2006-10-30 14:42

Ksanyi
Tag

Hello Dori

Valószínûleg rosszul fogalmaztam meg próbálom érthetõbben. Ezek szerint szeged környékén is voltak akik kipróbáltak a tso-t  tehát ki fizettek minimum 500 ezer foritot felsö határ a csillagos pénztárca :)
Ezután úgy érezték meg gyógyultak? És nem szedtek semmit utánna?
Van pedig 300 petés karbantartó adagja mit arra találtak ki hogy 2 havonta meg igyák
és így emlékeztessék a szervezetet hogy nem kellene magára támadni.
Ja igen és úgy tudom az orvosok a 5-ASA származékok szedését is javasolják a
vastagbél rák megelõzése képpen.

Remélem így már érthetõ a kérdés.
Üdv Ksanyi

Nincs jelen

#427 2006-10-30 16:16

barna-by
Tag

Szépjónapot emberek!!
Elõször is: ÚRISTEN!!! Voltunk már részesei egy itteni háborúnak, és ahogy Sanyi irta, én is remélem, hogy nem fordul elõ!

Oscar:
Lelki téma: Nekem elég sokan irnak e-mailt a friss betegek (örülök, hogy megbiznak benne, remélem továbbra is igy lesz) és én is tapasztaltam, hogy a lelki tényezõk a betegség 70%át adja.Ez tény!De attól ez még lehet autóimmun betegség is vagy más, hiszen minden komoly betegség pl: cukorbetegség, külsõ elváltozásokkal járó betegség, hordozza ugyanezt magával, tehát ha valakinek a rák miatt kihullik a haja, õ hasonló dolgokat él át, mint a friss betegek!Ez tapasztalat! Mindenkinek meg kell tanulni kezelni a dolgokat, sokaknak ez rengeteg idõbe telik, nekem elég volt 6 év és a mûtét után minden gyökeresen megváltozott bennem.Aki ismert azelõtt, most csak pillázik, hogy a kis gyíkból mi lett! Amint te is irtad, 12 éve vagy beteg. Ha elérném én is ezt a kort a betegségben, nekem is már tele lenne a tököm az egésszel.Néha most is ez van, De nem kell ennyire kétségbe esni! És nem vagyok tapasztalatlan szerintem.Ha van pokol, akkor én tényleg megjártam és sajnos fogom is! De ahány ember annyi féle alkalmazkodás!Amig nekem elég volt 2 nap, hoyg a sztómához hozzászokjak, volt, akinek 3 hónap se volt elég! Az emberek lelke máshogy épül fel, ezáltal mindenki máshogy reagál az apró dolgokra is! Erre dori is jó példa!Utánam még asszem õ az aki szép életúttal rendelkezik, már igy 17 évesen! Nem hülye és õ is tud egyet s mást errõl az egészrõl, de mégis más, mint én vagy bárki! De sokan vannak, akik próbálnak harcolni, de egyszerüen nem jutnak semmire!Én már nem harcolok, mert jön aminek jönnie kell!Próbáltam természetgyógyászt jógát táltost, ettem minden lószart, ittam mindenféle teát, kaptam energiát meg fényt, de semmi!A keleti kultura is csõdöt mondott nálam!És ott ugyanolyan ipar már a gyógyitás, mint a gyógyszergyártóknak!Pl az akupunktúra elég drága!Pedig csak tûk kellenek hozzá!Vajon miért ennyi az annyi? És amit felir a természetgyógyász, teafü, az miért kerül 6000 forintba?Nem hiszem hogy olyan ritka lenne!Ráadásul cska kiszáritják és felmorzsolják! Egyedül a jóga amiben nem csalódtam! Én beveszem a bogyóimat és nem várok csodát, mert tudom, hogy a gyógyulásért nekem kell tenni valamit, nem a gyógyszereknek és láss csodát, heti 1szer vagyok rosszul!Ha szarul vagyok azt csak azért, mert csaltam a kajálásba és hülye módon ettem valami olyat amit nem kellett volna! De mint minden betegségbe, ebbe is vannak szabályok, ha tetszik, ha nem!

TSO: Szegeden lehet hogy 50% a gyógyulás, de ha olvassátok a külföldi hireket errõl, akkor láthatja mindenki, hogy átlag 84% aki meggyógyul és fennmarad a tünetmentesség HA szedi a fenntartó adagot!A TSO nem váltja meg a világot, mint azt sokan hiszik!Tünetmentessé tesz, de ha elhagyja az ember, a nagy átlag visszaesik és ahogy azt Sanyi irta, nem összeg a 15ezer havonta vagy kéthavonta a 300 petéért, hiszen ha megnézitek, hogy mennyit költünk gyógyszerekre és kiegészitõkre, akkor ugyanott vagyunk, ahol a TSO! Sõt, van aki megveszi a teljes kiörlésü lisztbõl készült kenyeret, meg az ilyen bio okosságokat, az se olcsó!ÉS tök felesleges! Egyszerüen tudni kell mit eszik az ember, ráadásul a mai ember szervezete függõ, mint egy drogosé! Van pár E-s szar, ami után vágyik már a szervezet, magyarul ha 100%ig áttérünk a bio maszlagokra, akkor nem feltétlenül leszünk jobban, sõt!AMúgy multkor látam a bio boltba almát!Vajon azért volt bio mert egy ronda nagy kukac mászott ki a szép piros héja alol?Hja!Grátisz hozzácsapták a biokukacot is az almához! :)
Nah mind1!

A lényeg, hogy túl összetett ez a betegség!Erre egy élet is kevés, hogy rájöjjön az ember, hogy mi mit okoz és mitõl van!

AMúgy a távoli jövõben és is tervezem a TSOt, csak a keret nincs meg még hozzá! De majd lesz valahogy!

Béke és szeretet!
Peace!

Nincs jelen

#428 2006-10-30 17:14

dori
Tag

szia ksanyi'''
eppen ez az hogy a dokik szerint meg ennyire nem hatasos a keszitmeny-hogy akkora javulasokat varjunk tole.azt mondjak inkabb remicade mint tso.
bar en ezt onnan tudom hogy nemreg kaptam meg az elso remit-ill.tso tapasztalatokat kerdeztem.-es ezek voltak azok.
    barni""""mennyiben kulonbozne kulfoldon a tso-ban reszt vett betegek % szama a magyaroketol?mmint ezt ugy ertem hogy ott kb.-ra 34%-al nagyobb a tso-hasznalata utan a betegek "gyogyulasi" szama->ez mitol lehet?mit gondoltok?
amugy en is mint a tobbiek csak azert irtam le ezeket a gondolatokat amiket hallottam mivel masok is tudjanak rola.
es ezzel szeretnelek kerni oscar""a felhaborodasodat ne az en velemenyemen toltsd ki mert nem kell ez ide a forumra...mivel az en hsz-om nem negativ szandeku volt egyaltalan-csak ennyit akartam ezzel mondani mint amit barni """""is:"A TSO nem váltja meg a világot, mint azt sokan hiszik!"

Nincs jelen

#429 2006-10-30 17:42

Monica
Tag

Sziasztok!!! Én csak tegnap regisztráltam de 3 éve colitisbeteg vagyok. Én is kaptam már rengeteg gyógyszert szeroidok, salazopiryn stb természetesen most is gyógyszeren élek. Csak a baj az hogy volt olyan is amikor SEMMIT nem használt .,vagy szerencséssebb idõszakban elvagyok viszont a kellemes mellékhatásai azok mindig megvannak és voltak. kiszörösödtem az arcom feldagadt görcsölt kezem lábam stb de jobban NEM voltam.  Teljesen igazat adok Oscarnak ezek a gyogyszerek lehet hogy az adott bajodat orvosolja HA orvosolja de 10-20 olyan mást idézhet elõ a folytonos szedése, és lehet hogy csak késöbb pl: 10 vagy akár 20 év mulva hogy fogalmad nincsen mitõl kaptad. Ezeknek az erõs egy-két  éve létezõ gyogyszereknek ki tudja most még milyen hatásuk lesz hosszu évtizedek szedése alatt szerintem SENKI sajnos.  Szerintem érthetõ Oscar indulatosság és magamról tudom hogy amikor több éve nem használ semmi igazán az ember néha már nagyon kiakad. De nem hiszem hogy itt barki is szándékosan bánt meg valakit hiszen itt mindenki egy cipöben jár és az hogy mindenki elmondja a véleményét szerintem ez nagy segitség! Azon az állásponton vagyok hogy aki megteheti az rendelje meg a TSO-t ez legalább egy természetes dolog és nagyon sok embernek segített már és végre reményt ad arra hogy van gyógyulás és ez nagyon fontos. Nagyon teteszik ez az oldal sokat ségít feldolgozni az embernek a betegséggel kapcsolatos problémáit. MINDENKINEK a legjobbakat kívánom!!!!!

Nincs jelen

#430 2006-10-30 21:05

barna-by
Tag

dori:amerikába minden 3dik ember IBDs, és 3 ilyen betegbõl 2 crohnos vagy colitses!Õk már régebb óta használják, ráadásul náluk lett tesztelve és mivel fõleg ott nézik az arányokat, így lehet hogy ezért ilyen a %. De gondolom ez területtõl is függ, mivel függhet az éghajlattól is!Bár ezt nemtom.Mindent én se értek egy angol oldalon :)

Nincs jelen

#431 2006-10-30 22:30

mezke
Tag

Sziasztok.

Én is úgy gondolom, hogy mint a címe is mutatja: TSO tapasztalatok a neve a fórumnak.
Rosszat annak van joga állítani a TSO-ról, aki már kipróbálta, és nem használt neki.
Kérdéseket persze feltehet bárki, az aggályait is közölheti, de másnak a reményét légbõl kapott kijelentésekkel nincs joga elvenni.
Mint tudjuk, a hiten is nagyon sok múlik, ezért nagyon fontos lenne, hogy a hozzászólásokat az, aki nem próbálta ki, óvatosan fogalmazza meg.

A TSO-ról.
Bevettem a 9. adagot, sõt pár nap múlva jön a 10.
Kicsit megint jobban vagyok.
Érdekes, mások arról számoltak be, hogy jól vannak, de a vérkép illetve a tükrözés eredménye nem ezt mutatja még.
Nekem pont fordítva. Hõemelkedés van, hasmenés ugyan kevesebb, de gyenny még van, mégis a legfrissebb vérképem szerint napi 4mg szteroiddal és 3x2 salofalkkal
a süllyedés:12; a CRP:7
Pár hete  süllyedés 14, CRP: 46 volt, pedig akkor a szteroid id jóval több volt.
Másnak nem tudhatom be, csak a TSO-nak.
Remélem, rosszabb már nem lesz, csak jobb és jobb. (Ámen.)

Nincs jelen

#432 2006-10-31 07:59

Ildico
Tag

Sziasztok!

Mezke örülök, hogy nálad is hatásosnak bizonyul a TSO. :)

Mintmár írtam a lányomnál kb. egy hónapja telt le a kúra.
Szerencsére nagyon jól van. Több olyan ételt fogyaszt, amit eddig nem tudott. Széklete is teljesen rendben, semmi hasfájás.

Most az latolgatom, hogy megrendelem a következõ évre 4 db 300-as fenntartó adagot, amit kb. 3 havonta adagolok.
Ezt javasolja a gyártó. Sajnos Optipista írta, hogy neki meg kell ismételni a teljes kúrát, igaz, Õ már több éve tartó betegséggel küzd.

A lányomnál egy éve állapították meg a crohnt. Bízom benne, hogy még az elején elkezdett TSO kúra hatásosabbnak bizonyul.

Van köztetek olyan, aki fenntartó adagokat is szed?

Szép napot mindenkinek!

Szerkesztette: Ildico (2006-10-31 08:00)

Nincs jelen

#433 2006-10-31 13:20

Oscar
Tag

Sziasztok

Isten ments, meg sem fordult a fejemben, hogy háborút indítsunk.

Csak reagáltam valamire, amit, azt gondolom, meg lehetett volna árnyaltabban is írni. Dóri bármennyire is hangsúlyozza, véleménye sokaknak bántó lehetett, könnyen lehet, sõt, biztos vagyok benne, szándékaival ellentétesen.

A gondolataiból az tükrözõdött, hogy bár tele van professzor kapcsolatokkal, és lényegesen olcsóbban tudna hozzájutni a TSO-hoz, neki még ezen az olcsó áron sem kell.

Ha boncolgatjuk, több irányból is bántó volt, vagy cizelláltabb megfogalmazásban, lelkesedést lohasztó.

De írtam már Dórinak, és elnézést kértem kemény hangvételû levelem miatt, kértem elnézést úgy, hogy nem éreztem 100%-ig helyénvalónak.

De mivel nem tudtam, hogy fiatal nagyon és azt sem, hogy sok okos hozzûászólásával gazdagította a fórumot, és nem tudtam azt sem, hogy õ maga is sokat szenvedett, ezért kicsit erõsebben fogalmaztam.

Én is egyetértek abban, hogy segítsük egymást a bajban, nyitott vagyok mindenre, és abszólut toleráns, és tudásom legjavával segítem én is sorstársaimat.

Több társ írt nekem, és ezúton is köszönöm nekik újfent hozzá(m)állásukat.

Utána nézek a Remicade-nak, és a szegedi orvosoknak is, és revidiálom a véleményem, ha tapasztalataim pozitív színezéket fognak ölteni.

Most viszont teljesen elkábultam. Már rendeltem volna meg a TSO-t, de fõleg Dóri véleménye elbizonytalanított, hiszen nincs zsebemben a bölcsek köve.

Egyszerûen nem tudom mit tegyek. Sok minden disszonáns nekem, de most ezt nem fejtem ki.

Van olyan, aki befejezte a kukackúrát? Mondjuk túl van rajta fél éve? Van olyan, aki nem frissen szedi, hanem mondjuk már csak a fenntartó kezeléseknél tart?

Ha félév után, kéthavonta vagy havonta 15-20 ezer forintot kell fizetni, hogy az állapot stabilizálódjon, akkor ez semmi.

Nem fosom a szót, vûárom véleményeteket, és megkövetem újra magam Dóri, és bocsánatot kérek, ha levelem személyedet megsértette.

szép napot mindenkinek, erõt és kitartást!

P.s.: ÉP LÉLEKBEN ÉP TEST és nem ép testben ép lélek!:)

Nincs jelen

#434 2006-10-31 22:35

dori
Tag

sziasztok'''
en nem azt mondom hogy most ez a tso nem er semmit.
hanem azt mondom hogy amikor a remicade kezeles elott megkerdezte anyukam ezt az orvost hogy mi a velemenye erdemes e megprobalni meg ilyenek o azt mondta higyjuk el hogy a remi nagyon de nagyon jo...
a tso kurat meg egy kicsit elvetette.
ekkor mondta ezt a %-ot de mint a leirtak alapjan masoknak segitett-igy hat csak leirtam ezt a tapasztalatot.a prof-os forrasokra meg csak annyit nem az hogy nem probalom meg hanem ez a professzor nagyon tanacsolta a tso-t de mivel itt a remicade es eleg jo kis javulast hozott mar az elso adag.szoval lehet hogy csak a remi mellett vetettek el marmint ezt ugy ertem hogy ugy nez ki hogy ezerrel jobban bevalt a remi mint a tso.
de ezek csak tapasztalatok. udv.: dori

Nincs jelen

#435 2006-11-01 10:50

optipista
Tag

Üdvözlet, itt Optipista.
Mivel a kiújulásról, a fenntartó adagokról egyre több szó esik, azt hiszem érdemes szólnom.
Ahogy a 393-as számú hozzászólásomban ígértem, elkezdtem a második TSO szériámat. (Aki nem ismeri az elõzményeket, én egy közel 20 éves colitis-al tavaly novemberben fejeztem be a 12 adagos kúrát, melyrõl elég sok hozzászólásom van az oldalon. Szinte teljesen tünetmentes lettem, de aztán úgy fél év elteltével megint jelentkeztek a tünetek.) Ezért megrendeltem 10 adag 1000 petéset, amit szeptember vége felé kezdtem szedni. Holnap veszem be a 4. dózist.
Hogy miért nem a fenntartó 300-ast rendeltem? Fõleg mert nem tudtam ennek létezésérõl - Ksanyi tegnap küldte át nekem az új megrendelõt, melyen már ez is szerepel - másrészt, mivel nálam 8-9 hónap kimaradt koktél nélkül, így már sajnos nem "fenntartásra", hanem újbóli gyógyításra kellett.
A tanulság ebbõl számomra az, hogy eztán havonta-kéthavonta megiszom egy 300-ast, ami talán karban tart.
Fontos lehet számotokra is, hogy míg az elsõ kúránál mindenki - magam is - egy stagnálásról, romlásról, és csak késõbbi javulásról számoltunk be a kúra során, most ellenkezõleg. Ennél a második kúránál viszonylag hamar, már az elsõ után jött a pozitív hatás, mintha csak emlékezne a szervezet a kukackákra. Most a negyediknél már egészen jól vagyok. (Talán túl jól is, mert a hétvégén is olyan kétnapos borkóstoláson vettem részt, füstölt csülökkel, zsíros sajtokkal, és tokaszalonnákkal lekisérve, hogy egészséges barátaim is alig bírták. Megjegyzem, én sem voltam rosszabbul, mint õk.)
Tehát gyors pozitiv eredményre vezetett ez a kúra, pedig még csak a felénél vagyok.
  A késõbbiekre azt tervezem, hogy havonta- kéthavonta beveszek egy 300-as fenntartó adagot, remélem az elég lesz.
Ha a nyolcas kúrát befejeztem, majd jelentkezem, addig se veszekedjetek a kelleténél többet. Üdvözlettel: Optipista

Nincs jelen

#436 2006-11-01 13:24

Oscar
Tag

Sziasztok!

Mikor Dóri említést tett a Remicade-ról, felhívtam édesanyámat, aki az egész betegségemet kézben tartotta. Komoly kapcsolati tõkével rendelkezik, de én nem írtam ezt le, nem tartottam szükségesne. Õ mondta, hogy évekkel ezelõtt a Remicade-t, ami akkor még új volt, kérte, hogy írják fel nekem. Beszélt az egészségügyi miniszterrel, aki azt mondta, abban az esetben támogatja, ha az orvosom hozzájárul. Az orvosom, bár nem írom le a nevét, ma Mgyarországon az egyik szaktekintély a gasztroenterológiában. Édesanyámnak azt mondta, a Remicade csak akkor jöhet szóba (és ezt megerõsítette a háttérinfó is), ha már semmi nem segít, tehát, ha a beteg a legkomolyabb stádiumban van.

Nem ellentmondani akarok, hiszen mindenkinek, nekem is az lenne a jó, ha ez a gyógyszer ideális lenne. De, elkerülve, hogy ismételjem magam, évekkel ezelõtt már felmerült ez a gyógyszer. Néztem nyugati honlapokat is, és ott is az van, hogy a Remicade egy brutális gyógyszer, aminek a mellékhatásai - pont újszerûsége miatt - még nem ismertek.

Akkor, az orvosom elzárkózott a gyógyszertõl, sõt kifejezetten ellenezte. Én sajnálom a legjobban, hogy az orvos nevét nem írhatom le, személyiségi jogok miatt, de bármelyik orvost kérdeztem, mindenki azt mondta, ma jelenleg nála is nagyobb.

A név csak azért lenne fontos, mert szavaimnak talán nagyobb hitele lenne, bár csak a sötétben tapogatózom én is, már magam sem tudom, mi jó, mi nem jó, egyszerûen elbizonytalanodtam.

A honlapok és szakértõi vélemények szerint, a Remicade az utolsó, legvégsõ lehetõség, ami tény, csakis komoly orvosi indokokkal, leletekkel alátámasztva adják. Ha csak paraszt ésszel gondolkodunk, úgy tûnhet logikusan, hogy akkor itt valami nem kerek. Csakis, nagyon kevesek kapják, azok, akiknél sem az Immuran, sem a szteroid nem hat már.

Szerintem, és hangsúlyozom, ez csak az én véleményem, szerintem ez mindent elmond.

De bár, Istenem, bár tévednék, bár ne lenne igazam, hiszen nem vagyok saját magam ellensége!

szép, szebb napokat!

Nincs jelen

#437 2006-11-01 13:38

Oscar
Tag

Forrás:http://crohn-colitis.hu/html/p2a_gyogyszerek.php

Mik azok a biológiai hatóanyagok?
Az egyik legismertetebb ilyen új gyógyszer a Remicade, amely azokban az esetekben alkalmazható, amikor a Crohn betegséget a fent említett gyógyszerek egyikével sem sikerült megfelelõen kezelni. A Remicade az elsõ gyógyszer, amely kifejezetten a Crohn betegség kezelésére lett kifejlesztve. Ez a szer egy antitest, amely képes hozzákapcsolódni egy fehérjéhez, az ún. TNF-alfához, melyet az immunrendszer aktiválódá­sakor az immunsejtek termelnek. Ezek a TNF-alfa sejtek stimulálják a többi immunsejtet, hogy serkentsék a gyulladást. A TNF-alfa sejtekhez kapcsolódva a Remicade blokkolja a folyamatban lévõ fehérjetermelést és így csökkenti a gyulladást. Az intravénás infúzióban adott Remicade hatása két héten belül megmutatkozik, és nyolchetenként megismételve sok beteg állapota hónapokra stabilizálódik. A Remicade-et kisebb mellékhatásoktól (pl. fejfájás) eltekintve jól tûri a szervezet, a komo­lyabb mellékhatások ritkák. Mivel ez egy új szer, nem tudni, hogy alkalmazása hosszútávon milyen mellékhatásokkal jár.

Továbbá azt írják, csakis súlyos fokú Crohnra, amikor sem kortikoszteroidra, sem immunszupresszív anyagokra (remélem jól írtam) nem reagál a szervezet.

Egyébként az interneten szinte minden megtalálható róla.

(lehet, hogy azért nem adják mindenkinek, mert nagyon drága, ez csak feltételezés!!)

Nincs jelen

#438 2006-11-01 13:42

dori
Tag

szia oscar'''
a remicade topicban olvashatsz boven mindenrol.de sztem erre magadtol is ratalaltal.
folyt.kov.remi topic?
udv.: dori

Nincs jelen

#439 2006-11-01 13:43

Oscar
Tag

És azt sem értem, miért csak akkor adják, ha már semmi nem használ?

Mert:

1. drága?

2. vagy, mert mindegyiknél károsabb, de mégis jobb, mint, ha valami még komolyabb következik be?

3. miért nem adják mindenkinek, ha mellékhatás tekintetében és hatásmechanizmus tekintetében is a legideálisabb? vagy úgysem az orvos szenved, hanem a beteg?

EZEKRE A KÉRDÉSEKRE VALAKI ADJON NEKEM VÁLASZT, ILLETVE NEKÜNK

MIÉRT NEM ADJÁK A REMICADE-T MINDEN CROHN BETEGNEK, HA JÓ?

Nincs jelen

#440 2006-11-02 15:55

barna-by
Tag

Oscar: Olvasd át szerintem ezt az egész honlapot, kezd a fõoldallal, utána meg a topicokat! Amiket feltettél kérdés ,az mind le van irva többször, ráadásul megint megy az offolásVan direkt Remicade topic, pont ezért! AMúgy azért nem kap minden crohnos remit, mert vannak kizárü tényezõk, mint pl szükület, bélfal kóros elvékonyodása, stb, de ez midne le van irva!
Jó bogarászást!

Nincs jelen

#441 2006-11-07 20:05

katalin
Tag

Sziasztok!Már elég régen nem irtam,de ugy gondolom,most megint jelentkezek.Mint tudjátok én voltam Magyarországon az elsó aki megrendelte a TSO-t.Tavaly /2005/juliusba fejeztem be a kurát,azóta teljesen jól vagyol a mai napig is.A kontrol eredményeim teljesen jók,és mostmár ugy érzem  "meggyógyultam".Fél évente járok vissza vérvételre,de semmi eltérést nem mutat.Tehát aki megengedheti magánal én csak ajánlani tudom.Akikkel tartoma kapcsolatot tiz ember,szinte mindenik jobban van./gyerekek,felnõttek/egyaránt.Nekem az Ovamednél nem ajánlották a fenntartó adag szedését,hiszen ha jól vagyok,nincs rá szükség,azt mondták jól mûködik az immunrendszerem,nincs rá szükség.Sziasztok.

Nincs jelen

#442 2006-11-08 08:30

Worrying_friend
Tag

Köszi az infot Katalin! Olyan jó jó hírt hallani :)

Nincs jelen

#443 2006-11-08 16:01

barna-by
Tag

Már én is nagyon elkezdtem szemezni a megrendelõlappal, de ezek után, tuti hoyg rendelek! Nem lehet ezt havonta rendelni?Vagy mindenképp egy éves adagot kell? Mármint az 1 kúra adagját? (Bocsi, ha már volt róla szó, akkor toljatok le!)

Nincs jelen

#444 2006-11-08 17:27

katalin
Tag

De lehet havonta is rendelni,én például,mindig 4 üveggel.vagyis két havit rendeltem.Elöre egy éveset nem igazán ajánlok,mert lehet,hogy közbe erõsiteni kell.Én is igy tettem,az utolsó 3 üveg már 1000 petés volt.

Nincs jelen

#445 2006-11-08 21:03

barna-by
Tag

ÉS mennyi pénz egy havi adag? Vagy ez le van irva a fõoldalon?
Amúgy köszi az infókat!!!

Nincs jelen

#446 2006-11-08 22:21

Ildico
Tag

Szia barna-by!

Igen, megtalálsz szinte minden infót a megint a TSO-ról címszó alatt.

Mi pl. a lányomnak kezdetként 2 db 500 és 2 db 1000-es adagot rendeltünk, ezért a futárnak kb. 250.000,-Ft-ot fizettünk forintban.
Ez májusban volt. Ingadozhat az összeg az Euro árfolyamától függõen.
Mint Katalin is írta, megrendelhetsz 10 adagot is egyszerre, s akkor nem kell a szállításért fizetned, de viszont nem tudod melyik adag használ igazán. A dokink szerint legalább az 1000-es adag mindenképp ajánlott.
A skype-én tudunk beszélni (irogatni) este 7 után elérhetsz, ha bármilyen kérdésed van. (Üdv. Ildikó  :)

Szerkesztette: Ildico (2007-01-20 14:39)

Nincs jelen

#447 2006-11-08 22:46

Ildico
Tag

KATALIN!

Örülök, hogy ilyen hatásos nálad a TSO. Kívánom, hogy így is maradjon. Szerencsére a lányom is jól van, szeptemberben telt le a kúra.
Ha nem veszed zaklatásnak, valamelyik este szívesen felhívnálak.

Szeretettel üdvözöllek: Ildikó  :)

Nincs jelen

#448 2006-11-09 11:35

katalin
Tag

Ildikó!Hivjál nyugodtan,örülnék neki,ha bõvebben megtudnánk beszélni az eltelt idõszak eseményeit.Örülök,hogy jól van a gyarmeked.Látod nem véletlenül mertem neked annak idején ajánlani,amikor felhivtál.Remélem nálatok is "végleges"a "gyógyulás".Kivánom,hogy igy is maradjon.Üdv Neked,és  a gyermekednek.Katalin

Nincs jelen

#449 2006-11-09 21:44

barna-by
Tag

Köszi minden infót! Sajna most el vagyok havazva a jogsi miatt, de ha lesz idõm ,midnenképp kifaggatlak Skypeon,( feltéve ha még fel van telepitve:))
AMúgy aki jól van a TSOtól, az ehet pisztárciát is meg mogyorót? Ez a kettõ a gyengém!Ölnék egy zacsi pisztárciáért, csak mutassatok rá valakire és vége!

Nincs jelen

#450 2006-11-09 22:32

Niala
Tag

Húú...vigyázzatok Barnával,életveszélyes! :D

Remek dolog,hogy ilyen jó hatással van rátok ez a szer,amint tehetem,én is beszerzem...idõvel...  :(

Nincs jelen

IBDoktor

Láb