#2351 2012-06-08 17:02
- pt
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)
Írass fel Dalsan-t 40 mg-ost. Én már csak ezt szedem 1 hete és szuperül elvagyok. Kell neki 1-2 hónap míg helyreránt, de utána nem ismersz magadra. :D
1 nap voltam kicsit nyamvadtul, de akkor bíróságra mentem és ideges voltam. Ez normál embernél is elõjött volna.
Erre fél szem coderit megoldást nyújtott.
Nincs jelen
#2352 2012-06-08 17:10
- Joodyyy
- Tag
Szia pt!
Remélem nem tartasz akadékoskodónak, de elõször is szeretném ha kivizsgálna a doki és csak utána adnának gyógyszereket, mert a vér és vizeleten kívül soha semmit nem nézett meg egyik sem.... azért ezt a dalsan-t felírom jó ha feljegyzem. Igen a kifejezett stressz hatás meg nálunk aztán kiteljesedik a rossz közérzet formájában és még igen finoman fogalmaztam :-) De várom a tippeket szívesen, mondjuk persze olvasgatom a forum eddigi oldalait, elég hosszú, tehát elvagyok vele :-) Mégegyszer köszi a tippet pt :-)
Nincs jelen
#2353 2012-06-08 17:22
- Joodyyy
- Tag
Apropó! A kamilla tea az nincs rossz hatással ránk ugye?
Nincs jelen
#2354 2012-06-09 10:59
- pt
- Tag
Persze, hogy nincs, ha szeretsz futkározni a wc-re. Mert az kitakarít ám rendesen. :D
Nincs jelen
#2355 2012-06-09 12:33
- Joodyyy
- Tag
ezt szomorúan hallom, mert most influenzás voltam és azt kellett innom :-(
Nincs jelen
#2356 2012-06-09 15:51
- sonadora
- Tag
Joodyy, a kamillateától én jobban voltam, sõt, én kamilla + édesköményt ittam, bár én hányingeres-puffadós ibs-es vagyok, a hasmars egy mellékes és nem annyira jelentõs ág nálam.
Csak ha folyamatosan iszod mondjuk 2 hétig, rettenetesen kiszáradsz tõle -- és ez mindenfajta gyógyteára igaz (tapasztalat), szóval óvatosan! :)
Nincs jelen
#2357 2012-06-09 20:53
- barakka
- Tag
Szia Roger!
Nekem majdnem hajszál pontosan megyegyezik a problémám a tiéddel: majd' minden negatív, csak minimális fali megvastagodás a terminális ileumban, minimális szûkülettel (3 éve vizsgálnak). A doki fél éve elküldött Candida diétára, mert kimutatták. Egy darabig karban tartott, de múlt héten véletlenül lenyeltem egy meggymagot, azóta úgy fáj vakbéltájékon, hogy majd megõrülök. Neked vannak ilyen jellegû, nem görcsös, hanem tartós fájdalmaid?
Házidokim azt mondta, hogy begyulladt szerinte, de ha így van, akkor ez mégiscsak Crohn kéne hogy legyen, nem?
Nincs jelen
#2358 2012-06-10 17:55
- reménység
- Tag
Szia, azért ezzel vigyázzál, mert vakbélgyulladásod is lehet!
Nincs jelen
#2359 2012-06-13 09:56
- Joodyyy
- Tag
Sziasztok!
Kedves Barakka azzal tényleg vigyázni kell, mert valóban vakbélgyulladás is kialakulhat a dokid ezt nem mondta?
Én nem szépen benyelten valami vese gyulladás szerû betegséget, igazság szerint a doki konkrétan nem mondta pontosan mi is ez, de adott rá gyógyszert bár szerintem kezdõdõ vese gyuladás lehetett, mert elõször azt gondoltam csak felfáztam, szombaton, de vasárnap már iszonyatosan rosszul voltam. Én naiv felhívtam az ügyeletet vasárnap este fél 9kor, hogy nagyon fáj deréktájt és, hogy most mit tegyek, mert a wc-re alig bírtam kimenni, mire azt mondta nekem a recepciós a telefonban, hogy vegyek be két nospát meg egy algopirint és mennyek be mondván, hogy közlekedés úgyis van. Hát nem írom le mit gondoltam, mert nálunk vasárnap mivel, hogy kin lakok a város szó szerint szélén a busz 20-25 vagy 30 percenkánt jár, és elég sokat kellett volna sétálni az egyik busztól a másikig, úgy döntöttem nem megyek be, vártam hétfõ reggelig és lementem a dokimhoz nagynehezen. Kiírt erre a hétre is beteg állományba, de pénteken mehetek vissza és van egy olyan sanda gyanúm, hogy jövõhétre is kiír, mert én nem szeretnék kockáztatni, ha nem muszáj, persze ez már a munkahelyen is nyûg, ami nem érdekel, mert számomra a legfontosabb az egészségem, aki meg nem ért egyet ezzel, nem tudja, hogy mi mivel küzdünk ennyi.
Kitartás Mindenkinek.
Üdv: Gardenstate
Nincs jelen
#2360 2012-06-13 13:27
- andreas31
- Tag
Sziasztok Hölgyek/Urak!!!
Az IBS mellett jellemzõ lehet a nyák/véreses nyák?????Valakinek van erre vonatkozó tapasztalata??????
Köszi!!!!
Nincs jelen
#2361 2012-06-13 19:19
- Petya83
- Tag
Szia!
A nyák igen a kicsit véres nyák is de a fekete széklet ami az igazi vérzést jelenti már nem...nyák lehet egy kicsit gyulladástól is amit idegesség is okozhat...igyál borsmenta teát két hétig és ne legyél ideges...ha nem múlik akkor jöhet vmi komolyabb...
Üdv:
Petya
Nincs jelen
#2362 2012-06-13 19:37
- andreas31
- Tag
Nem mondod,hogy az idegtõl?????Eddig a leleteim elég negatívak a tükinél,vissza-visszatér ez a véres vagy sima nyák 1-2 hetente.Nem tudom mihez kötni,van amikor 1-2 hétig minden tuti.Igaz,most tényleg volt/van ideg és most jött.Tehát ez nem csak IBD-nél van????Nekem folyamatban a kivizsgálás,szövettan pénteken,de elvileg nincs cohnom vagy ha igen,akkor csak a vékonybélben,fljebb a "megszokott" helynél....azt hittem IBS-nél nincs ilyesmi.
Nincs jelen
#2363 2012-06-13 20:13
- Joodyyy
- Tag
Sziasztok!
Mióta szedem a vese gyógyszert a fertõzés miatt, amit fentebb leírtam és nekem is lényegesen sötétebb a székletem, de ezt betudom a gyógyszernek. A neve: Cifran 250 mg-os. De mivel megyek kontrollra a dokihoz, azért rákérdezek.
Üdv: Joodyyy
Nincs jelen
#2364 2012-06-14 07:54
- Petya83
- Tag
Szia. Simán lehet sajnos...ha itt megkérdezed a többieket szerintem már mindenkinek volt...nekem még mostanában is szokott lenni...ha kis dózisban jön akkor nem nagy gond de ha több és furcsa szaga van akkor valamit változtatni kell az életviteleden...tudom hogy nehéz kerülni a stresszt de egy idõ után majd mindenki rájön hogy nincs más út...
Nincs jelen
#2365 2012-06-14 12:05
- barakka
- Tag
Szia!
Vakbélgyulladás? Ezt nem tudtam. De akkor mi a teendõ? Minden alkalommal bemenni kórházba, akárhányszor vakbéltájékon elkezd fájni?
Nincs jelen
#2366 2012-06-15 10:03
- Joodyyy
- Tag
Szia barakka!
Én mindenesetre megnézetném, és nem a házi dokimmal, mert õk annyira nem fektetnek nagy hangsúlyt erre, az én esetemben pl a korom miatt nem fél a doki, isz 23 éves vagyok, ezt így sikerült megtapasztalnom, mert tegnap hozta a formáját. Szóval doki váltás lesz belöle.... Mindenesetre nézesd meg és mond el, hogy gyakori a vakbéltájt érzett fájdalom.
Nincs jelen
#2367 2012-06-18 14:53
- sonadora
- Tag
Még a nyákhoz: igen, van. Nekem akkor szûnt meg, amikor kivezettem a tejterméket az étrendembõl -- bár érdekes módon a kecsketejet és az abból készült termékeket sokkal jobban bírom, mint a tehéntejet.
Egy kérdés: Nektek szokott olyan lenni, hogy délutáni 1-2 órás szunyókálás után totál kótagosnak érzitek magatokat és ég a gyomrotok/hányingeretek van?
Nincs jelen
#2368 2012-06-19 12:19
- andreas31
- Tag
De vanám!!!Évek óta,akkor csak gyomorbajról tudtam....
Nincs jelen
#2369 2012-06-21 22:05
- Joodyyy
- Tag
Bizony, elég gyakori az, amit írtál Sondora, :-(
Nincs jelen
#2370 2012-06-22 21:09
- pt
- Tag
Nálam majd 2 hete elvágták a bajok forrását. Teljesen jól vagyok, megszûnt minden bajom......
Abbahagytam a Protexin IBS-t, a 3. 30 szemes kúrát és azóta hibátlan az emésztésem....
Hihetetlen......persze a dalsan-t szedem azóta is.......
:D
Van kiút a gödörbõl :D
Nincs jelen
#2371 2012-06-23 10:24
- Roger08
- Tag
Szia Barakka
Nekem gyakran van fájdalom a hasam bal alsó részén, vagyis mióta a dicetelt szedem, ezek elmúltak, de elvileg ez a fájdalom inkább IBS mint IBD. Ha valamibõl sokat eszem, akkor fáj a köldököm felett, így elsõsorban mértékletességre törekszem. Eléggé paranoid vagyok, szóval nekem nem lett volna merszem meggyet enni, amiket eszek: fehér húsok, gyümölcsök közül alma, körte, barack, illetve házilag sütött zsemle stb. :)
Annyit tudnék mondani még, hogy igyekszem adalékmentesen táplálkozni, minél kevesebb hozzáadott anyagot eszem, szóval olívaolajjal, kókuszolajjal sütök-fõzök.
Vakbélgyulladás ügyben nem tudom mit mondjak, egyébként sajnos ilyen betegség ez, az ember nem rohangálhat mindennel dokihoz, de közben meg váratlanul elõ-elõbukkannak érdekes tünetek, jelenségek.
A gyógygombák szedésén gondolkodom, talán valamikor ki fogom próbálni õket.
Nincs jelen
#2372 2012-06-26 11:13
- BLENDI
- Tag
Sziasztok.
A múlt héten pénteken, valamint tegnap voltam orvosnál, szakrendelésen, de elõtte meg kellett csináltatni egy légzéstesztet. A teszt kimutatta, hogy a Helicobacter pyroli igencsak jól érzi magát nálam. A megfelelõ 4 lett volna, erre fel nálam 25.-öt mutatott a teszt. Most elkezdtünk egy penicilin kúrát savlekötõvel. Ezen dolgot csak azért irom le, mert ugye négy éve fáj, görcsöl a baloldalam, és lehet hogy ez a baktérium okozza, de eddig senki nem küldött el erre a vizsgálatra.
Ha esetleg Zsuzsó 2. olvassa ezen beirást, akkor KÖSZÖNÖM A TANÁCSÁT ! AZ ÁLTALA AJÁNLOTT TANÁR ÚR RENDELÉSEIN VOLTAM.
Nincs jelen
#2373 2012-06-26 20:16
- anika79
- Tag
Sziasztok,
valaki tud több infot mondani,hogy van-e különbség az étel-allergia, és az étel-intolerancia vizsgálatok között?
Mellesleg nem olcsó....
Pt!
Megkérdezhetem,hogy hogyan van kiút a gödörbõl? :) Protexin ibs?
Nincs jelen
#2374 2012-06-27 15:09
- pt
- Tag
Dalsan 40 mg, ettõl elmúlt a pánikszerû wc-re rohangálás fokozatosan, egyre enyhülve. Már szedem vagy fél éve szerintem.
Protexin IBS, ez meg rendbe rakta az emésztésem, tehát elég jól átemésztett a székletem most.
Bár amíg szedtem nem volt csak kicsi változás. Az elsõ 30 szem kicsit segített. A második 30. szem után tartottam szünetet, akkor hiányoltam. A 3. 30 szem után pedig jobb lett az emésztésem mint miközben szedtem. Így most már nem szedem.
Ami viszont a legfontosabb, hogy kerülöm a tejtermékek minden formáját.
Meg azon ételeket amikrõl bebizonyosodott az elmúlt 4 év alatt, hogy nem tesznek nekem jót... (erõs, ectes, irritáló kaják).
Nincs jelen
#2375 2012-06-28 10:32
- Joodyyy
- Tag
Szia Anika 79 !
Sajnos van külömbség, az étel intolerncia tesztet csak magán úton tudod megcsináltatni, az étel allergia tesztet pedig a doki is megtudja csináltatni.... Az elõbbi persze elég drága sajnos...
Nincs jelen
#2376 2012-06-28 15:01
- anika79
- Tag
Gardenstate köszönöm az infot.Igen, nézegettem a a neten az árakat, háátt nem semmi.Korábban nekem étel-allergia vizsgálatot csináltak vérmintából, negatív lett.
Pt!
A legnagyobb meglepimre ezt találtam a Dalsanról:
A citalopram központi idegrendszeri hatású (az ún. SSRI csoportba tartozó) gyógyszer, amely depresszió és pánikbetegség kezelésére szolgál.
Azt hittem valami más fajta gyógyi,de ha neked használ akkor ez tök jó.
Én nagyon elvagyok keseredve,mert nekem nem használ semmi.Dicetelt szedtem egy ideig, semmi értelme nem volt.Protexin ibs tavaly nyáron csodát tett,soha nem volt ennyire normális székletem.Akkor! Aztán idén nyáron egész családon átment a hasi-masi vírus, gondoltam,hogy engem is elért.Vettem ibst, el is múlt,míg szedtem.Abba hagytam, jött is a hasi-masi, de ennyire gáz még nem volt.nagyon híg, és nagyon gyorsan kell menni a mellékesbe.Dokim kért vérképet, minden érték a legnagyobb rendben van.Tavaly nyáron volt tükim, negatív.
Mit gondoltok?
Nincs jelen
#2377 2012-06-28 16:01
- anika79
- Tag
Uhh amint eszem, már rohanok is, az állaga és a színe is olyan,mint a vizelet.
Hétfõ estére kaptam egy idõpontot,magánrendelõbe kiváncsi vagyok más doki véleményére is,de addig is mit tegyek?
Mellesleg ugrott a mai állás interjú is :( :(
Nincs jelen
#2378 2012-06-29 21:32
- ancsura
- Tag
Sziasztok!
Én még csak reménykedem, hogy IBS és nem IBD-s vagyok.
A körtörténetem úgy néz ki, hogy 12 éve vagyok refluxos, amire savlekötõt szedek.
3 évvel ezelõtt elkezdtem puffadni, meg alhasi görcseim lettek. Hasmenés nem volt, de a székletem picit lazább lett és volt, hogy naponta 2-3-szor is kellett mennem, de az inger utána is egész napra megmaradt. Kivizsgálás: labor, uh, kolonoszkópia, laktóz terhelés, minden negatív lett. diagnózis: IBS. És most jön a lényeg: tükrözés után drámai javulás, kb 3 hét múlva minden tünetem megszûnt. 3 évig semmilyen bélproblémám nem volt!!!
2 hete minden kezdõdött elõlrõl. Labor, uh negatív, hasmenés nincs, csak puffadás, meg alhasi görcsök.
A székletem eleinte szintén lazább lett és a napi egyrõl 2-3 alkalomra emelkedett, de miután 6 napig szedtem Normixot, most újra napi 1 van, kemény, formázott. Persze a puffadás, meg a görcsök megvannak.
A héten csináltattam egy Calprotektin tesztet és enyhén emelkedett értéket mutat. (Ha valaki esetleg nem tudja, ez egy enzimet vizsgál, ami bélgyulladásnál emlelkedett szinten van a székletben.)
Ételintolerancia vizsgálatom is volt, ami kimutatta, hogy érzékeny vagyok a tejre, tojásra, búzára, élesztõre.
A dokim azt mondja diétázzak, aztán 1 hónap múlva csináljunk egy újabb Calprotektint. Szerinte ez még mindig IBS, de én most már nagyon félek.
Légyszi írjatok valami nyugtatót, mert se éjjelem, se nappalom. Volt esetleg valakinek ilyen calprotektin vizsgálata?
Nincs jelen
#2379 2012-06-30 11:01
- anika79
- Tag
Ancsura ment a privi :)
Nincs jelen
#2380 2012-06-30 22:09
- pt
- Tag
A dicetel ért valamit, vagy 2 hétig aztán semmit......
Most 100%-osan jól vagyok. :D
Nincs jelen
#2381 2012-07-04 08:58
- andreas31
- Tag
Légkondícionált napot mindenkinek!
Tanácsra lenne szükségem:4 hónapig szedtem 8 mg szteroidot,most csökkentés van,jelenleg 4 mg.Harmadik napon elkezdett fájni,feszülni a gyomrom,meg a bal bordaív alatt valami.Hol jobban,hol kevésbé,de több folyadékra és mozgásra érzékeny.Feszül,mintha felfújták volna.....dokim pénteken gyomortükit csinál,mert lehet,hogy fekélyt csinált a steró,ami egyben annak a tüneteit is elnyomja,a csökkentett adag viszont "megmutatja".Én nem gyomorégést érzek,olvastam már ilyet,nem kajafüggõ a fájás.Mintha nem férnének el a szervek vagy ilyesmi.Vékép tuti,CRP: 0,2,a többi is jó.Amúgy 8 éve szedek gyomorgyógyszereket amúgy is.Volt UH, semmi eltérés,csak meteoros (gázos) colon!!!Node miért épp a csökkentés folytán jön ez elõ?Elõtte nem volt ilyen.Labor szerint jók az értékek,tüki+szövet jó lett.Akkor most mégsem lehet elhagyni a szteroidot vagy amolyan IBS tünet????Csökkentés óta lazult az állag,mára hasmenés reggel,igaz,tegnap volt egy cataflame.Van valakinek hasonló tapasztalata esetleg?????KÖSZI!!!!!!!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#2382 2012-07-06 14:40
- Joodyyy
- Tag
Sziasztok!
En ma meg megint szarul voltam/vagyok, de az a "mákom" hogy pont szabadnapomon szívok, viszont azon agyaltam és ezt így kissé ingerülten kifejtettem anyunak, hogy nekem elegem van ebbõl, hogy ha éppen beteg vagyok arra bent vágják a pofákatés ha nem sikerül valami dûlõre jutnom az áruházvezetõvel, itt arra gondolok, hogy drága miniszter elnökünk kitalálta azt az okos döntést, hogy most már azt is ki lehet rugni aki gyesen, gyeden vagy beteg állományban van... szóval ha nem sikerül vele azt megbeszélnem mármint az áruház vezetõvel, hogy beteg állományban tartsanak amíg nem tudom meg mi bajom és hasonlók, mert így sose fog kiderülni, hogy közben dolgozom akkor kilépek... tudom ez elég merész ötlet, de elegem lett a szarkavarásból nem elég, hogy már napok óta ilyen hõség van nem én még rosszabbul vagyok mint valaha. Teljesen mindegy mit eszek az sem jó.... pedig már óvatos vagyok fogytam vagy 6 kg-ot február óta és akárki akármit mond nekem fontosabb az egészségem.... ha ez nem tetszik valakinek az az õ baja...ezt muszáj volt leírnom, mert komolyan nagyon el vagyok keseredve....
Ne tudjátok meg milyen hisztiket vágott le az egyik fõnököm, mert otthon voltam 2,5 hetet. Már úgy kavart alattam, hogy én magam se hittem el, mikor ez a fülembe jutott. Nem hiszem el, hogy ennyire embertelen világban élünk. Mindenki a pánikra fogja, de könyörgöm a folyamatos kezelés alatt a pánik enyhül hisz tudom, mert már egyszer túl voltam ezen kitudja dolgok miért alakulnak ki, és ez léényegébe fontos lenne, kinyomozni, de így nem lehet. Azt hiszem nem mondanám, hogy feladom a küzdelmet, de a fõnökeimmel biztos, hogy föladom, mert elegem van a folytonos kavarásokból, fõleg abból, hogy nem tudod meddig bírod és, hogy mire térsz vissza a betegállományból. Mert ha mondjuk a lábam fájna nem érdekelne a másikra támaszkodom, vagy éppen a fejem, akkor bevenném rá a jól beváltt Quaerlint de a hasmenéssel mit tudok kezdeni, mikor napi 2-2,5 órákat utazom összesen, reggel 1-1:15 perc este meg ugyanennyi. A rekkenõ hõség ellenére nem kapunk több szünetet, van, hogy 4-5 órákat ácsorgok a pénztárban ahol mellesleg 32-34 fok van egész nap 12 órán át és a levegõ se úgy mozog hisz csak egy fülke, és inni sem szabad mert ott a vevõ, és kit érdekel, haljak szomjan? Szóval mindennek van egy határa és azt hiszem eljött az ideje annak, hogy ezt meghúzzam. A Gasztrosom egy nagyon kedves ember komolyan ilyen rovost még nem láttam, és én tisztelem szeretem, de Õ is azt kérte legyek türelemmel, én türelmes vagyok, de mások nem és sajnos nem tudok elfüggetlenedni, mert nem azt a világot éljük. Szerintetek mit lehet tenni? Azt se tudom, hogy ha munkanélkülire megyek, akkor a TB-t hogy intézem... Remélem nem zavartalak titeket a hosszú levelemmel, de mások ezeket a gondokat nem értik meg.
Jó sok kitartást kívánok ebben a hõségben.
Üdvözlettel: Joodyyy
Nincs jelen
#2383 2012-07-06 22:10
- pt
- Tag
Nekem is megfordult a fejemben néha, de nem éri meg.
Nyomtam inkább a coderit-n-t, és dolgoztam. Kerestem a kiutat.
Nem bántam meg. A dalsan kitörölte belõlem a pánikot, a tej alapú dolgok elhagyása sokat segített.
Remélem megtalálod a kiutat....
Ne hagyd el magad, tudom, hogy nehéz, átéltem én is....
Nincs jelen
#2384 2012-07-07 10:45
- Szabóné
- Tag
Joodyyy!
Teljesen megértelek! Sokszor én is ezt gondoltam, amit te.
Tényleg próbálj egy picit türelmes lenni. De lehet hogy egy ilyen embertelen munkahely elhagyása is sokat dobna rajtad. HA teheted inkább keress munkahelyet miközben próbálod tûrni a helyzetet.
Az hogy 4-5 órát nem ihatsz az ilyen melegben az teljesen törvényellenes, mert a nagy melegben még védõitalt is kell biztosítani a dolgozóknak. Ennyi idõ alatt totál ki lehet száradni. Tapasztalton szerint a nem evés és ivás sokkal rosszabb következményekkel jár, mintha olyat ennél, innál ami nem annyira jó nekünk.
Szóval én a helyedbe a következõ munkanapomon bemennék dolgozni és vinném a kis vizemet, teámat, limonádémat a pénztáros fülkébe. Hideg vizes törölközõt a nyakadba és próbálja valaki azt mondani, hogy nem ihatsz.
Minden törvények alapja Magyarosságon az Alkotmány. Ez a legmagasabb rendû törvény a benne foglalt alapjogokat semmilyen más törvény, rendlelet nem írhatja felül. Ez a jogrend lényege. (Köztisztviselõként vizsgáztam belõle.) Az alkotmányos alapjogokról ráadásul le sem lehet mondani. Kivonat következik az alkotmányból:
"Magyarország Alaptörvénye (2011. április 25.)
SZABADSÁG ÉS FELELÕSSÉG
I. cikk
(1) AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvetõ jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsõrendû kötelezettsége.
(2) Magyarország elismeri az ember alapvetõ egyéni és közösségi jogait.
II. cikk
Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg
XX. cikk
(1) Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez.
(2) Az (1) bekezdés szerinti jog érvényesülését Magyarország genetikailag módosított élõlényektõl mentes mezõgazdasággal, az egészséges élelmiszerekhez és az ivóvízhez való hozzáférés biztosításával, a munkavédelem és az egészségügyi ellátás megszervezésével, a sportolás és a rendszeres testedzés támogatásával, valamint a környezet védelmének biztosításával segíti elõ." (Vége, csak az ide vágó dolgokat másoltam ki neked.)
Az ivóvízhez való jog annyira erõs, hogy ha valaki nem fizeti a vízszámlát nem lehet elzárni a vizet, csak korlátozni, hogy tudjon legalább annyi vizet kapni, hogy igyon fözzön és mosakodjon.
Tehát hibába van a szerzõdésben, hogy te vállalod, hogy nem iszol a munkavégzés közben, igazából ezt nem kell betartanod. Még ha nincsen nagy meleg, akkor is rendszeresen inni kell, a legrosszabb ha nem eszel-iszol. Egyébként szerintem neked nagyon nem tesz jót, hogy 4-5 óráig nem eszel. (Én megmondtam a munkahelyemen, hogy természetesen eszem az ebédszünetben de azon kívül is fogok, mert jobban járnak velem ha eszem többször, akár a munkaidõ alatt és dolgozom, mintha otthon feküdnék. Megértették. Ja, egyébként a dohányosok több idõt töltenek cigizéssel, mint én evéssel.)
Próbáljanak meg azért kirúgni, hogy iszol a munkavégzés közben, szép munkaügyi pert lehet a nyakukba kasztani ezért.
A wc-re járást hogy oldod meg ha ilyen sokáig egy helyben kell lenned?
Szerintem keress másik munkahelyet folyamatosan, ami a közeledben van és emberségesebbek is, de ne lépj ki addig amíg nincsen más. ÉS próbálj harcolni a jogaidért. Bocsi lehet kicsit keményre és hosszúra sikeredet az írásom, de NEM LEHET MEGTILTANI AZ IVÁST!!!
Addig is kitartást!
Nincs jelen
#2385 2012-07-07 13:39
- salvya
- Tag
az IBS-eseknek állítólag van kiút.. legalábbis a Colonix-ról ezt hangoztatják, hogy rövid idõn belül rendbehozza az IBS-t:
http://www.drnatura.hu/irritabilis-bel- … ma-ibs.php
http://www.drnatura.hu/vasarloi_velemen … fc182a8b35
Nincs jelen
#2386 2012-07-11 15:27
- sonadora
- Tag
ó, emberek.. az utóbbi idõben ittam egy kis alkoholt és ettem egy kis cukrot, meg jó sok szóját, csütörtöktõl puffadás és hányinger az eredménye. kb már nincs kedvem enni és fogyok, és nagyon sovány vagyok... ti is soványak vagytok?? páikdolgok is elõjönnek. tegnap már jó volt, erre házon kívül ettem egy kis gyorskajás sültkrumplit, estére olyan refluxom lett hogy ihaj. meséljetek, hogy vagytok? vígsztaljuk mg egymást!!!
Nincs jelen
#2387 2012-07-11 22:07
- pt
- Tag
Én jól vagyok. Megszületett a kislányom, gyönyörû és egészséges. Tegnap ittunk is rá, pár dl házi pálinkát. Kutya bajom. Már 90 kg fölött járok, pedig voltam legrosszabb állapotomban 70 közelében is...
Nincs jelen
#2388 2012-07-15 10:47
- Joodyyy
- Tag
Sziasztok!
Szokás szerint megint nem jól vagyok, egész éjjel rosszul voltam és ma se tudtam dolgozni menni. Örülök, hogy 55 kg-ot tudom nagynehezen tartani, de már nagyon unom ezt és nem tudom mit tegyek. Azon se lepõdnék meg ha repülnék a munkahelyemrõl, de õszintén nem érdekel, igaz azért anyagilag megviselne a dolog, de komolyan annyira már nem érdekel mint mondjuk 1 hónapja. Engem jobban izgat az, hogy meggyógyuljak, mintsem az állásom. Szerencsére itthon megértik a dolgot de bent szerintem nem. Amúgy is úgy voltam vele, hogy váltani akarok, de még egyelõre nem küldtek el, de nagyon bennevan a levegõben a dolog. Nem értem mit nem lehet azon felfogni, hogy a fosással nem tud az ember 1 órát utazni, még akkor sem, ha pl ötpercenként lenne az útvonalon wc lehetõség. Aki ezen nem megy át nem is fogja megérteni. A jó a rosszban, holnap lemegyek a dokihoz, és most a saját házi dokim szabin van szóval annál a nõnél csak jobb dokit foghatok ki, aki lehet segíteni is tud.... Szóval én házam tájékán ezek a dolgok vannak.
pt gratulálok remélem szép hosszú életetek lesz a picivel. De hogyan gyógyultál meg?
Nincs jelen
#2389 2012-07-16 13:18
- Karlsen
- Tag
Sziasztok!!
Nekem a barátom Crohn beteg amit 2011. júliusban diagnosztizáltak nála.
Azóta szedett PREDNIZOLON-t, IMMURAN-t de semmi sem segitett rajta. (Szégyellte a betegségét és 2010 Szeptembere óta várt arra, hogy elmúljanak a tünetek, mig elment az orvoshoz).
2012 Február óta REMICADE kúrát irtak neki elõ, a 3 infuziót sikeresen megkapta, majd a múlt héten a 4-nél kijöttek az allergiás tünetek és azt mondták soha többé nem kaphatja.
Legközelebb szeptemberben megy orvoshoz de akkor már valószínûleg HUMIRA-t fog kapni ami jóval veszélyesebb, ha az sem lesz 100%-ban hatékony METADOXINT, aminek a mellékhatásaként nem lehet gyereke sem, pedig csak 25 éves.
Azt szeretnéM, kérdezni, hogy van-e valakinek ezekkel a szerekkel kapcsolatban tepasztalata? Esetleg szedett valaki már NESTLE MODULEN-t, ami egy tehéntejfehérje alapú kúra?
Esetleg tudna valaki ajánlani egy igazán jó gasztroenterológust Budapesten? És dietetikust, akinek van tapasztalata IBD-ben?
Elõre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a segitséget.
Azért fordulok hozzátok, mert a norvég orvosok hozzáállása elkeserítõ, a hozzá nem értésrõl nem is beszélve. A barátom már lassan 25kg-t fogyott és egyáltalán nincsen jobban, naponta 10-szer is elmegy WC-re, vérzik, viz jön neki és ez már igy megy az elmúlt 2 évben és nagyon gyenge de nem szeretném, hogy feladja.
KÖSZÖNÖK MINDEN VÁLASZT, AKÁR PRIVÁTBAN IS!!!
Nincs jelen
#2390 2012-07-16 13:35
- Szabóné
- Tag
Kedves Karlsen!
A barátodnak a Remicade vagy Humira topic tudna segíteni.
Az orvos keresésben az orvost keresek topicot keresd fel.
Olvasgasd a különbözõ címû topicokat és sok hasznos tanácsot fogsz látni.
Addig is jobbulást a barátodnak!
Nincs jelen
#2391 2012-07-17 15:34
- Joodyyy
- Tag
Kedves Karlsen az a baj, hogy nekem semmi tapasztalatom nincs ezekkel a szerekkel kapcsolatban, ha lenne mindent elmondanék... el sem hiszem, hogy valaki ennyire rossz állapotban és mégsem tudják mit tegyek, komolyan néha nem értem az embereket. Pedig felesküdtek a Hippokratészi esküt.
Ellenben ma megkaptam a vérvétel eredményem, persze sajnos a dokival csak holnap után találkozom. Szóval az eredményben két érték eltérõ. Az egyik a Trombocita, aminek 150-400 Giga/l-nek kellene lennie, ami nekem 104 Giga/L. A másik a Vas, aminek 10,7-32,2 umol/L-nek kellene lennie, de nekem 10,0 umol/L. Szóval kíváncsian várom a csütörtököt, mert akkor mindent megtudok....
Kitartást Mindenkinek.
Nincs jelen
#2392 2012-07-17 19:47
- pt
- Tag
Joodyyy!
Dalsan 40 mg folyamatosan naponta, már szerintem fél éve
+ 3x90 szem protexin IBS, ezt már nem szedem.
Szépen folyamatosan jöttem rendbe.
A tejtermékek legnagyobb elkerülése is szerepet játszik.
Ha eszem egy túrós táskát akkor másnap tuti megint rosszul vagyok...
Tehát no tej....sokat segít!
Nincs jelen
#2393 2012-07-19 14:08
- Joodyyy
- Tag
Sziasztok!
Végre vannak számomra híreim. A dokim elküld tükrözésre, eléggé félek tõle, de még van 1 hetem. Egyelõre a kórtörténetemre hivatkozva néz meg részletesebben és azt is megnézik, hogy nem e vagyok liszt érzékeny, mert furálták, hogy 61 kg voltam februárban most meg 53,5 és pedig elég sok zsömlét eszem mégsem hízom és rosszul is vagyok, amúgy kerülöm a zsömlét. Viszont a doki mondta, hogy most minnél több búzafélét egyek, mert így a vizsgálat se lesz kétséges. Jó volna pontot tenni az ügy végére, mert ha tudom mi a helyzet, akkor azt könnyebben kitudom kerülni. A tejtermékeket teljes mértékben kerülöm, semmi fajta olyat nem is fogyasztok, az némi képp sokat segített, de ugyebár vannak hézagok. Sajna a gyógyszert még nem állapították meg a dicetelt leszámítva. Köszönöm a tanácsot Pt. :-) azért nagyon veszélyes a túró meg a társai is. Itt egy példa a túrós tésztát nagyon sokan nem bírják pont a tejföl és túró kombinációja miatt... Szóval köszönöm a tanácsot.
Nincs jelen
#2394 2012-07-20 08:44
- Joodyyy
- Tag
Jaj!
Még azt szerettem volna megkérdezni, hogy nektek az IBS mennyire befolyásolja a Vas mennyiségeteket a vérben? Mert nekem speciel vas hiányom is van, ami a héten derült ki és eddig nem volt, amire kaptam gyógyszert és elõre szóltak, hogy ne ijedjek meg, ha a székletem nagyon sötét lesz. És elvileg szorulást okozhat, amit amúgy észre is vettem, persze nekem ez pont nem baj, mert én a hasmenõs IBS-esek közé tartotom.
Nincs jelen
#2395 2012-07-21 22:35
- pt
- Tag
Nekem jó a vérképem....
Nincs jelen
#2396 2012-07-22 22:05
- Joodyyy
- Tag
Nekem annyi volt az eltérés, hogy a vas alsó határa 10,7 nekem meg 10,0 let. A trombocita szám meg a 150-400 helyett nekem 104 ennyi az eltérés...
Nincs jelen
#2397 2012-07-23 13:26
- pt
- Tag
Én évente csináltatok egy vérképet. A májamnál volt kicsi gond, mikor a szteroidos injekciót kaptam a gerincembe, a gerincsérvem miatt. De amint az injekció hatása elmúlt, ezen érték is helyreállt. Szerintem nem vészes az eltérés, bár mondja ki ezt egy doki. Szedjél valami vitamint, az nem árthat, max. hízol picit....ami meg nálunk hasmenéses ibs-eseknél nem igazán okoz gondot.... Bár lekopogom én most nem tartozok bele a körbe, max 1%-nyit :D
Nincs jelen
#2398 2012-07-24 00:22
- Bali77
- Tag
Sziasztok!
Mint új tag a fórumon nagyon megörültem hogy idetaláltam és sok hasznos infót olvashattam!
Nagyon sok tapasztalattal rendelkezek jómagam is és szivesen válaszolok bárkinek!
Amit szeretnék most megosztani veletek, azok az ételekkel kapcsolatosak, azon belül is a tojás és a hús, fõképp szárnyas (csirke) esete.
Szóval észrevetem magamon, hogy a bolti csirke, illetve tojás sokszor gondot okozott, ellenben az igazi háztáji "kapirgálós" nem! Kicsit jobban utánaolvastam a témának és kiderítettem, hogy bizony a bolti "olcsó" csirke egy kész antibiotikum bomba! Ezeket a szerencsétlen jószágokat, még akor is antibiotikumozzák, ha nem betegek, hogy a belükbõl mindent kiírtva mégtöbb tápanyag maradjon a szervezetükben és jobban nõljenek. Namármost ezeknek a húsát, illetve tojásait elfogyaszta, a szervezetünkbe is bekerülnek ezek az antibiotikumok, illetve még a ki tudja milyen növésgyorsító adalékanyagok, amik aztán tönkreverik az egészséges bélflórát é gondot okoznak.
Én amióta háztáji csirkét, illetve tojást fogyasztok, azta nincs bajom azoktól. Ami még a boltiból elmegy, az a "farm" csirke/tojás, igaz azok ára olykor a duplája is tehet.
Zöldség és gyümölcsök terén is javaslom erõsen megnézni honnan származik, mert azok is tele vannak káros anyagokkal. Az én esetemben pl. a bolti paradicsom felér egy halállal, míg a háztáji meghámozva problémamentes!
Nincs jelen
#2399 2012-07-24 09:23
- Szabóné
- Tag
Bali!
Teljesen egyetértek! Ezért veszek én is háztáji csirkét és tojást. Nekünk a legrosszabbak a z antibiotikumok és ha legalább az orvos próbál nekünk nem adni, akkor mi se vigyünk be a szervezetünkbe. A másik problémám a bolti csirkehússal, az íze: mivel haltáppal etetik õket halízük van. Ha halat akarok enni akkor azt fogok venni, nem csirkét.
A növényekkel kapcsolatban pedig ugyanaz a helyzet nálam is. Ezért van kiskertem. Szerintem nekünk a legrosszabbak a tartósítószerek és ha ezt ki tudjuk kerülni sokat segíthet az állípotunkon. Persze vannak más tényezõk is, de amit meg tudunk tenni meg kell! :)
Anikó
Nincs jelen
#2400 2012-07-25 19:18
- sonadora
- Tag
Sziasztok!
Az orvosok nem mondanak semmit.
Nektek van ötletetek arra, hogy mitõl lehet, hogy a köldök felett kb. 2-3 ujjnyira bal oldalon "hurutszerû" puffadást, fájdalmat érzek? Konkrétan mintha ott lenne egy kemény külsejû buborék, ami se le, se fel. Néha szúr is. Gyomorsavam is van mostanában, de ez szerintem már nem a gyomor szakasza. Kicsit mintha meg is lennék fázva, gyulladtabb a torkom/nyelõcsövem.
A levegõtõl enni is nehezebb.
Nincs jelen