#5751 2012-08-12 09:40

andreas31
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Gyógyszerek, kiegészítõk

Én is szédülök.Salazo+metypred...

Nincs jelen

#5752 2012-08-13 16:57

Larkin
Tag

Sziasztok,

Ha a szteroidot nem egyszerre reggel, hanem két adagban reggel,este elosztva veszi be az ember lánya létezik, hogy jobban hat, és leviszi a gyulladást?(ugyan ez az adag egyben bevéve nem segített, estére, másnap reggelre jöttek a tünetek amíg be nem vettem a napi adagot).
Szedi,szedte valaki így?

Nincs jelen

#5753 2012-08-13 17:11

Edina21
Tag

Nekem azt javasolták, hogy reggel szedjem be a szteroidot..........

Nincs jelen

#5754 2012-08-13 17:47

Bordás
Tag

Larkin!
Én pl. a 32mg-ot elosztom, 16 reggel-16-ot este veszek be... Ennyi, tök mindegy, hogy egyszerre veszed be vagy külön, aznap az a megadott mennyiség legyen benned, ha hat akkor úgy is hat, ha nem akkor nem...   :|

Nincs jelen

#5755 2012-08-13 17:56

Larkin
Tag

Szia Bordás!

Ezért is kérdeztem, mert reggel bevéve napközben megszüntette a görcsöket és társait( 5napi 48 mg szedés), de este és másnap reggel jön a vér és a görcsök. Az orvos erre javasolta, hogy egész napra osszuk el az adagot, reggel és este 24 mg. Szóval végülis a kérdés ami felmerül bennem, hogy ha egyben a 48mg nem szûntette meg csak javított rajta, lehetséges-e, hogy ez így beválik? :( Van-e ilyesmi tapasztalata valakinek?

Nincs jelen

#5756 2012-08-13 20:22

picurka1
Tag

Larkin!

Nekem is reggel kellett volna bevennem 2-t (32 mg-ot), de nekem is pont ugyanez volt a tapasztalatom, ezért én is kétrészre osztottam (önhatalmúlag). Reggel vettem be 1-et és este 1-et, és ez megszüntette a panaszaimat, illetve most kezdtem el csökkenteni a Medrolt, és a reggelit könnyebben tudom, mint az estit, az utóbbinak sajnos jobban megérzem a hatását, ezért most az esti 1-re vissza kellett állnom, de reggel már csak felet szedek.
Remélem, nálad is beválik a szétosztás.

Más: nekem is lenne egy kérdésem a lányokhoz. Van valaki, akinek a menstruáció mindig ront az állapotán? Most már hónapok óta a menstruáció idején romlik nálam a helyzet. Már arra is gondoltam, hogy le kellene állíttatni a peteérésemet, mert így sose fogok ebbõl a gyulladásból kimászni. Volt már valakinek hasonló problémája?

Nincs jelen

#5757 2012-08-13 20:52

Laci54
Tag

Larkin,ezt is mint minden mást érdemes kikisérletezni.Nekem ugy hatott igazán ha 3 részre osztottam reggel:2/4,délbe:1/4,este1/4,igy a cukor értékeim is egyenletesebb volt

Nincs jelen

#5758 2012-08-13 21:01

nanika
Tag

Picurka1
Nekem menstruáció elõtt és alatt is nagyon rossz.Nagyon megvisel.Én is gondolkodtam mit lehetne változtatni.

Nincs jelen

#5759 2012-08-14 09:39

diatomaceous algae
Kitiltva

Azért kell a napi adagokat (többnyire) egyenlõ részre elosztani, mert bevétel után kialakul egy csúcskoncentráció ami egy ideig állandó marad, közben a máj méregtelenít, ûriti ki a szervezet a szereket. Mivel állandóan csökkenteni kell az immunválaszt ezért mindig állandó  (ható = ami képes a kívánt állapotot biztosítani) koncentrációt kell biztosítani. Ez pedig a napi adag egyenlõ részletekre (2-3 v. néhány gyógyszernél több) való osztásával lehet elérni.

Nincs jelen

#5760 2012-08-14 09:41

Larkin
Tag

picurka1,Laci54 köszi! Remélem nálam is bejön.
picurka1, eddig én nem vettem észre olyasmit, hogy rontana az állapoton.

Nincs jelen

#5761 2012-08-14 11:05

Jolynaar
Tag

:) Amikor kijövök a kórházból a legjobb barátnõmnél szoktam rehabilitálódni és iiigen, akkor a Csillagkaput szoktuk nézni.

Nincs jelen

#5762 2012-08-16 16:45

Shark
Tag

A Csillagkapu az szuper ...azt én is bírom ...
Legyen szép napotok !

Nincs jelen

#5763 2012-08-16 19:26

sibu
Tag

Mi avatárt :) de már vagy 3x megnéztuk az összest :)

http://whysewnerdy.files.wordpress.com/ … avatar.jpg

:)

Nincs jelen

#5764 2012-08-16 22:16

Larkin
Tag

Hát nem vált be :/

2x Medrol emelés+ új gyógyszer az Imuran. És egy vérkép ez idõ alatt. :S

Visszaesésnél nálatok szoktak végezni ultrahang vizsgálatot? Vagy ez ahogy nálam zajlik jól van ahogy van..?

Nincs jelen

#5765 2012-08-17 09:41

Petya81
Tag

Kedves Sorstársak!

Kinek milyen tapasztalatai vannak a Modulen IBD tápszerrel?
Én már többféle tápszert kipróbáltam, de mindegyiknél azt tapasztaltam, hogy meghajtott.
Van, akinek sikerült megúsznia hasmenés nélkül?
Próbáltam az Ensure-t, Nutridrinket, Isosorce-ot.
A Modulen IBD-t korábban szedtem. De egyébként is aktív idõszakban voltam. Így nem volt egyértelmû, hogy mi okozza a hasmenést.
Tegnap, az orvos javaslatára, elkezdtem szedni. Õ 3x3 adagolást írt elõ. Ehhez képest csak 1x3 adagolásban kezdtem el óvatosságból.
Aznap egy kis eltérést, hígulást tapasztaltam a wc-n. Már elnézést a részletekért.
Azt azért érdemes tudni, hogy fruktózzal cukrozott kakaóval szórt Alpro szójatejbõl készült Tejberizst ettem.
Arra gondoltam, ma még próbálkozom, hátha az édesség okozta a tüneteket. Egyébként este meg ettem áfonya lekvárral töltött piskótát. Attól nem volt hasmenésem. Ez érdekes.
Szóval ki milyen tapasztalatai vannak a Modulen IBD-vel, illetve más tápszerekkel? Akit meghajt, az taktikázik?
Én korábban az Isosource tápszerrel trükköztem, az orvos javaslatára, úgy, hogy felhígítottam. Sok folyadékkal érdemes állítólag fogyasztani.
Egyébként itt tegezõdik mindenki?

Üdv.,

Péter

Nincs jelen

#5766 2012-08-17 11:48

Petya81
Tag

Kedves Sorstársak!

Az imént elmulasztottam a bemutatkozást.
A nevemet úgy is látjátok.
Nálam 2001-ben állapították meg a Crohn betegséget.
Én már sok mindent kipróbáltam. Salofalkot, Pentasát, Humirát, Medrolt.
Voltak tünetmentes idõszakaim. De csak néhány hónapig.
A Pantasa szedése közben megnõtt a kreatinin szintem. Amikor 300 fölé ment, akkor vette észre a gasztros doki. Érdekes! 5 évig szedtem, de csak a kritikus szintnél vette észre. Visszanézve lehetett látni a kreatinin szint emelkedését. Szóval Pech! Aztán elhagytam a Pentasát, a Medrolt, meg a savlekötõt, meg a Káliumot is.
A pláne az, hogy a Crohn betegség tünetei is aktívak voltak mielõtt elhagytam volna a gyógyszereket. Miután elhagytam õket, elmúlt a hasmenés és a vérképem is helyreállt. A crp-m is kb 0 volt.
Sajnos visszaestem kb fél év múlva.
Idén júliusban volt egy vastagbél colectomiám. Azaz kivettek egy kis szakaszt a vastagbelembõl.
Most erõsödöm. Javult a vérképem.
Remélem nem untattam senkit!

Tünetmentes, szép napot mindenkinek!

Üdv.,

Petya

Nincs jelen

#5767 2012-08-17 12:19

anubisz
Tag

Sziasztok! Csak kíváncsiságból! :) Nem ismétlem a bemutatkozást (valahol már talán megtettem), és nem is szeretném az idõtöket ezzel rabolni... A lényeg, hogy 15. éve élek a Crohnommal. Igazából az érdekelne, hogy van pár hasonló cipõben járó ismerõsöm... ( Most, hogy belegondolok éppen kettõ. :D ) Azt vettem észre, hogy az esetek 80-90%-ban szinte napra pontosan érkezik a lángolásunk. Tudjátok, amikor jön a "falatkaparós" görcs, mikor fel sem tudunk kelni az ágyból, enni sem merünk stb...  Persze most nem az esetleges diétahibákról van szó. Eddig az idõjárásra gondoltam, mert kiszámíthatóan ( legalábbis nálam ) esõ, szél, hidegfront nem barát! Az jutott eszembe, hogy érdekelne, persze csak jelzés szintjén, hogy kinek, mikor érkezik a fellángolás. Ma reggel nekem  pl. jött egy közepesen erõs görcsölgetés.
A célom ezzel az lenne: Hátha kiszámíthatóvá tudjuk tenni az érkezõ fellángolásokat és feltudunk rá készülni.

Ha hülyeségnek vélitek azt is szeretném tudni...
Tisztelt moderátorok! Ha rossz helyre írtam, elnézést érte!

Nincs jelen

#5768 2012-08-17 12:23

Ádám 15
Tag

Szia Petya81!  Nálunk sajnos a fiacskám cu-s,A modulen okozhat hasmarsot,lehütve lassan kortyolgatva ,igen kikell tapasztalni  mi az a arány amit elbirsz! Sanyinak 3dl---5 kanál! neki mindig megfájdult a hasa töle,nagyon hízlalta is ! ( õ kövér) Tegezödünk !

Nincs jelen

#5769 2012-08-17 15:48

nyirike
Tag

Szia Anubis!
Nem írsz hülyeséget,amikor hidegfront vagy tél közeleg,vagy rossz idõ jön akkor gázosabb a helyzet,de pl.most,hogy hétvégére jön a +10 fok én nagyon jól érzem magam...Még azt azért hozzá kell tenni,akármikor marhaságot eszik az ember dõl minden.
Szia Petya81!
Megkérnélek,hogy írj a Humirás tapasztalataidról!
Köszönöm!
Jó hétvégét mindenkinek!

Nincs jelen

#5770 2012-08-17 21:41

marcsi0727
Tag

Új vasterápia

Ha valakit érdekel  a most induló, Colitis Ulcerosa ill. Crohn betegség okozta vashiányos vérszegénység kezelését célzó, új vasterápiát kipróbáló, klinikai vizsgálat, olvassa el figyelmesen az alábbi sorokat.

A vizsgálatba való beválasztás egyik alapvetõ kritériuma, hogy alapbetegsége inaktív, azaz nyugalmi állapotban legyen.

További alapvetõ megfelelési feltétel az alacsonyabb
Hb   szint ( nõknél 5.9 - 7.5 mmol/l vagy 9.5 - 12.0 g/dl , férfiaknál 5.9 -8.1 mmol/l vagy 9.5 - 13.0 g/l közötti érték)   és a vashiányra utaló 30 microgramm/l alatti ferritin   szint a szûrõvizit idõpontjában.

Az összes beválasztási kritérium az
elsõ viziten ("szûrõ" vizit)     kerül tisztázásra azt követõen, hogy az önként jelentkezõ kézhez kapja és elolvassa a Betegtájékoztatót, amit akár haza is lehet vinni, majd a megfelelõ tájékozódás, kérdések feltevése után, a kapott válaszok ismeretében, írásos beleegyezését adja a vizsgálatban való részvételéhez.

Az elsõ vizit-nap
2012. 08. 30-án   lesz - csütörtökön, 14 órától. A vizsgálat helyszine: 

Egy BUDAI klinika

Kérésre a pontos címet és elérhetõséget megírom levélben.

Ezen az elsõ viziten (szûrõvizit) - a Betegtájékoztató elolvasása és a Beleegyezõ Nyilatkozat aláírását követõen - a kórelõzmény felvétele, a jelenlegi és az utóbbi 3 hónapban szedett gyógyszereinek rögzítése, fizikális vizsgálat majd vérvétel történik.

Amennyiben a fentiek ismeretében úgy dönt bárki a Baráti Kör tagjai közül, hogy felkeres bennünket, kérem jelezzék
  az alábbi telefonszámon vagy e-mailben. Megjelenés esetén a fenti vizitnapon, 12 órától már ne fogyasszon szilárd ételt, folyadékot a vérvétel miatt.

Üdvözlettel:

Dr K. M.

Kérésre a pontos nevet és elérhetõséget megírom levélben.

Szerkesztette: marcsi0727 (2012-08-21 18:17)

Nincs jelen

#5771 2012-08-17 22:51

suzy
Tag

Petyka 81,
már sokan írtunk a Modulenrõl. Van aki kizárólagos tápszeres táplálkozást folytatott hetekig (hónapokig) ezzel a tápszerrel, úgy, hogy semmi mást nem evett, ivott, van aki kiegészítésnek szánja a vegyes táplálkozás mellé. Olvass egy kicsit vissza, hogy ne kelljen ismételgetni, de ha nem találsz használható infót, írj nekem privát e.mailt és leírom azt a sokat, amit tudok, de nem akarok ismétléssel másokat untatni, bár tudom, hogy egy újszülöttnek minden vicc új.
Üdv.: Suzy

Nincs jelen

#5772 2012-08-18 12:58

Petya81
Tag

Kedves Hozzászólók!

Köszönöm a válaszotokat. Közben azért visszanéztem a korábbi hozzászólásokat, és találtam számomra használható információkat.

Kedves Nyirike!

A Humirának is kell egy kis idõ, hogy kifejtse a hatását, az Imuránhoz hasonlóan. Nálam jelentõs javulást nem okozott. Mellékhatást nem észleltem. Ártani nem használt.
Ami a beadást illeti, nem vészes. Eleinte erõt kell vennie az embernek magán, hogy beadja magának. De abszolút nem vészes. Nekem egy kicsit csípett a hasamnál. Most például véralvadásgátlót adok be szintén bõr alá, a mûtét miatt. Annál már rutinosabban, jobban megy. Nem is csíp úgy, mint a Humiránál.

Tünetmentes, Kellemes Hétvégét Kívánok Mindannyiótoknak!

Üdv.: Petya81

Nincs jelen

#5773 2012-08-19 07:48

picurka1
Tag

Larkin,

Idõ kell, hogy hasson, 1-2 nap alatt még nem biztos, hogy látni fogod az eredményt.
Én 3 napja iszom a Medrol mellett a teát is, amit itt javasolt valaki, és most tûnt el a vér 2 hét után. Nem tudom, hogy csak most nyugodtak meg a beleim a menstruáció után, vagy a tea hatása. Sajnos nekem március óta lényegében minden menstruáció alatt bevéresedik, még Medrol mellett is, de legalább hasmenés nincs.

Nincs jelen

#5774 2012-08-19 07:53

picurka1
Tag

Nanika! Nálad mit jelent, hogy rossz a mensi alatt? Nekem bevéresedik minden alkalommal, és a székletem állaga is romlik kicsit, de amióta Medrolt szedek (2 menstruációm volt ez alatt), hasmenésem legalább nincs.

Nincs jelen

#5775 2012-08-19 10:23

diatomaceous algae
Kitiltva

Az 5772-es hozzászólás súlyan sérti az OGYI ide vonatkozó irányelveit!

Ilyen módon nem lehet és tilos hirdetni és reklámozni.

Alapvetõ alaki elemek is hiányoznak belõle.

Közösségi / adott közösséget / célközönséget tömörítõ oldalon sem lehet ilyen hirdetést/toborzást elhelyezni ebben a formában.

Felhívást lehet tenni lehetõségre (pl. Vaspótló készítmény tesztelés lehetõség és egy link a vizsgálatot végzõ weblapjára), de csak akkor ha egy külön weblapon jelennek meg ezek az információk.

De tényleg, sok hiányosság van benne.

Szerkesztette: diatomaceous algae (2012-08-19 16:15)

Nincs jelen

#5776 2012-08-19 13:46

marcsi0727
Tag

diatomaceous algae,

nem vágom, mi baj. Szerintem ez nem reklám.

Egyébként mi a foglalkozásod? Gyógyszerügymök vagy? Orvoslátogató? Netán egy gyógyszergyár képviselõje? Már kérdeztem, tudom... de kitérõ választ adtál.

Nincs jelen

#5777 2012-08-22 17:12

Christian
Tag

Imuránt szedek, szerintetek lehet-e strandolni?

Nincs jelen

#5778 2012-08-22 17:19

nyirike
Tag

Nagyon remélem Christi!...:-)
De ajánlani tudom,hogy fél/óránként bekend magad nagyobb faktorú napolajjal.(én úgy csináltam,nem sajnáltam,kezdetben 30 faktorossal ...)
Beolajoztam magam ahányszor kijöttem a vízbõl,mert akárhogy vízálló,lekopik az.
Már második éve...

Nincs jelen

#5779 2012-08-22 17:33

Christian
Tag

Köszönöm a gyors válaszodat!

Nincs jelen

#5780 2012-08-22 19:23

reménység
Tag

szia, én 18-án kerültem kórházba, és mostanra hagyott alább a crohn fellángolása a vékonybélben.
úgyhogy a jóslás tökéletesen pontosan bejött amit irtál. azt hitték, vakbél, de az ultrahang nem mutatta,
maradt a magas crp, fosás, és mostanra kezdett rendezõdni

Nincs jelen

#5781 2012-09-03 11:16

kiafag
Tag

Sziasztok!
Tapasztalt valaki székrekedést Medrol szedése meleltt?
2,5 hete szedek 16 mg-ot, a korábbi napi 2-3 *-i helyett 4 vagy 5 napja nem voltam WC-n.
Elõfordult ilyen másnál is? Vagy aggódjak?
Köszi, ha valaki válaszol!

Nincs jelen

#5782 2012-09-04 05:13

Ádám 15
Tag

Szia! Probáltál már 100%-os almalét inni? Fiamnak meghozza a wc.-ét--nem jó ha sokáig nincs!

Nincs jelen

#5783 2012-09-04 09:12

kiafag
Tag

Kipróbálom, köszi a tippet.
Abban talán nincs ártó rost...
Próbálkoztam az elmúlt pár napban Mezymmel, útifû-maghéjjal, joghurttal, gyümölccsel, tornával-eddig kevés sikerrel:(

Nincs jelen

#5784 2012-09-04 12:35

salvya
Tag

Kiafag,

az nagyon káros, ha valakinek heti 3x, vagy még ritkábban van széklete (a legoptimálisabb a napi 1x-i), mert nagyon sok méreganyag szívódik vissza a szervezetbe, nem is beszélve a bélrák és divertikulitisz esélyének növekedésérõl.

Oka lehet:
- a kevés folyadékbevitel is. Megiszol napi 2-3 liter folyadékot? Ha nem, lehet ezzel kellene kezdeni a "gyógykezelést". (Amúgy meg: itt a must-szezon! :-)
- Aztán a következõ: eszel-e gyümölcsöt eleget? Minél több szerves illetve minél több élõ étel (enzimekben, vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag nyers, kezeletlen táplálék) jut a szervezetedbe, annál kisebb az esélye, hogy székrekedésed legyen. Szorulást okozhat például a túlságosan feldolgozott, kevés szerves anyagot tartalmazó élelmiszerek fogyasztása. A puha, friss fehérkenyérrõl át kellene állni a teljesõrlésûre, de legalább valami magvasra.
- Testmozgással is lehet javítani. Napi kocogás, séta is jótékony hatású.
- Nem véletlenül valamilyen vaskészítmény áll a háttérben?
- Székrekedést okozhatnak a belet leszûkítõ szervi megbetegedések is.

A bélmozgásokat gátló termékek:
- erõs fekete tea, kakaó, vörösbor
- fehér kenyér, zsemle, kifli és minden finomított lisztbõl készült pékáru
- "tapadós" ételek: finomra õrölt, ill. hántolt gabonafélék, különösen a búzadara és a  felfújtak stb.
- félkész és instant élelmiszerek
- cukor, sütemények, piskóták
- A késõi felkelés és az ágyban való hosszas lustálkodás, a tévé elõtti tespedés, az állandó számítógép elõtti ücsörgés  sem elõnyös

Hogy mi segíthet?

- jó eredményeket lehet elérni korpa fogyasztásával is. A korpát nem bontja le a gyomornedv, nem szolgáltat jelentõs mennyiségû energiát, ugyanakkor jelentõsen növeli a belek mozgásait.
- cukor teljes elhagyása
- finomított, instant és félkész élelmiszerek teljes elhagyása
- 80%-ban nyers, kezeletlen ételeket tartalmazó étrend bevezetése
- rost és nyákdús táplálkozás
- megfelelõ mennyiségû folyadék bevitele (testsúly-kilogrammonként 70 ml, ebbõl 30ml/ testsúlykilogramm tiszta víz!)

Nem árt egy alapos méregtelenítés, vagy legalábbis egy béltisztító kúra beiktatása.

Ha mindez nem segít, szorulásra esetleg kipróbálhatnád a Hummel Mikrorostos gélt.
http://hummelgel.info/

Szerkesztette: salvya (2012-09-04 14:46)

Nincs jelen

#5785 2012-09-04 17:09

nanika
Tag

Szedett valaki kálcium+magnézium+cink.Lehet nekünk szedni?

Nincs jelen

#5786 2012-09-29 12:57

acorus
Tag

Sziasztok

Valaki nem tudja hogy most melyik tápszer van közgyógyra vagy ami az olcsóbbik?a medidrink lett kiírva de az drága most nekem,írt fel ensuret az orvos,mert hogy a nutridrink megszûnt,de a patikába meg mondták hogy az ensure szûnt meg.hétfõ megyek háziorvoshoz,de érdekelne hogy van e értelme mert jó lenne közgyógyra.

Nincs jelen

#5787 2012-09-29 13:00

csabaspecial
Tag

Szia acorus!
Én is úgy tudom hogy ensure-t vonták ki! Hogy vagy egyébként, mi újság van veled? Egyszer találkoztunk a Honvéd kórházban, nem tudom hogy emlékszel e?

Nincs jelen

#5788 2012-09-30 11:01

Beus82
Tag

Sziasztok ! Én 2,5 hónapja szedek Pentasa t 2x2mg és 1x40mg Noacidot, de még nem érzek javulást. Szedettek velem Budeofalkot, 2 hétig szedtem, aztán abbahagytam, mert nem bírtam.

Nem szeretnék szteroidot szedni.

Alig van étvágyam, s ha van is csak meggybefõtt.

Erõsen fáj a hasam, valamikor nagyon begörcsöl és akkor mennem kell WC-re. Szerintem ez így nem jó.  :(
Mennyi ideig kellene szednem ezeket a gyógyszereket?

Most tartok a 4. doboz Pentasa nál.

Akinek van ilyen jellegû tapasztalata az írjon. Köszi ! :)

Kellemes napot mindenkinek! :)

Nincs jelen

#5789 2012-09-30 17:15

Ádám 15
Tag

Szia! Szerintem mindenképpen beszéld meg a gastrosoddal! Budanofalk 1-2 hét mire hat,másikat én nem ismerem,de mi  vagyis a fiam  cu.-s mindent begbeszélünk a gastosunkkal,mi volt a baj a budenofalkkal? lábfájjás Sanyinak is volt + hajhullás ezt a gyógyszert mi csak akkor szedjük ha nagyon muszály kb.3 hónapig,lobbos idõszakban.

Nincs jelen

#5790 2012-09-30 18:23

Beus82
Tag

Ádám15: Az volt a bajom a Budenofalkkal, hogy 2 hétig szedtem,s összesen 3 hét alatt napi többször hasmenés, erõs hányinger, szédülés, gyengeség, s ezek alapján nem mertem tovább szedni, s ezért abbahagytam és maradt csak a Pentasa. Kíváncsi lennék a gyulladáscsökkentõ gyógyszerek mennyi idõ után hatnak, mert nagyon fáj a hasam. Ezeket mondtam a doktornõnek, akihez járok.

Nincs jelen

#5791 2012-09-30 20:42

Agi87
Tag

Beus82!
Hasmenés, hányinger, gyengeség, simán elõfordul a betegségtõl, nem feltétlen a gyógyszer a hibás. Ami szerintem ilyen rövid idõ alatt nem fejti ki hatását, és magunktól nem biztos, hogy jó, ha csak úgy abbahagyjuk. A Budenofalkot meg pláne, hiszen azt fokozatosan szabad csak abbahagyni, hírtelen nem.Errõl az orvosnak mindenképp tudnia kell, mert ha ezt tényleg nem bírod, valami kell helyette, ha nem vagy jól.
Pentasából a 4 doboz....hááát még nem sok, én 10 éve szedem folyamatosan.
Mennyi ideig kell szedni?? Van amit állandóan, van, amit idõközönként, attól függ, hogy éppen milyen állapotban vagy.

Ági

Nincs jelen

#5792 2012-10-01 05:50

Ádám 15
Tag

Beus 82! Görcsoldot szedsz? pl.buskopán + nos-pa,ha nagyon görcsöl fiam -akkor igy együtt veszi be.

Nincs jelen

#5793 2012-10-01 11:47

Jucika
Tag

Sziasztok!

Eddig az alternatív módszerek oldalon jártam, írtam leginkább , de most más jellegû kérdésem lenne,hátha valami tapasztalata van valakinek. Fiam chronos, jelenleg Immurant és Entocortot szed (a szokásos Pentasa és társai mellett), de sajna nem nagyon hozott változást eddig. Úgy néz ki, hogy Metodexatot és Medrolt kellene szednie. A Medrollhoz már volt szerencsénk azt már "ismerem", de a Metodexatról nem igazán tudok semmit, csak amit utána olvasgattam. Valaki használta már, gyakorlati tapasztalat róla?

Köszönöm Jucika

Nincs jelen

#5794 2012-10-01 12:05

Jucika
Tag

Elnézést nem is pontosan írtam a nevét. METHOTREXAT injekció, helyesen.

Nincs jelen

#5795 2012-10-01 12:53

Jucika
Tag

Elnézést nem is pontosan írtam a nevét. METHOTREXAT injekció, helyesen.

Nincs jelen

#5796 2012-10-03 20:25

tunti
Tag

Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de van, ami nem szed köztetek gyógyszert?
Illetve próbálta már valaki a propoliszt? Nekem ma ezt ajánlotta a gyógynövényes, de nem láttam az elõzményekben, hogy valaki írt-e róla.
Köszi, t.

Nincs jelen

#5797 2012-10-04 15:38

moncsa85
Tag

Jucika!
Én szedtem nem rég. Bár nem a Crohnomra. Amire szedtem nem vált be, így viszonylag hamar abbahagytam. Heti 1* kellett szedni, utána 2 napig csak aludtam volna...

Tunti
Én 4 hete nem szedek gyógyszert 2.5 év után. besokaltam vele mindenféle szempontból...  Aztán úgy döntöttem hogy én MEGGYÓGYULTAM :D

Nincs jelen

#5798 2012-10-04 21:39

marcsi0727
Tag

moncsa85

orvos vagy? mert akkor tisztában kéne lenned azzal, hogy butaságot írtál. Tünetmentes idõszakban is szedni kell a gyógyszert.

Nincs jelen

#5799 2012-10-04 21:52

moncsa85
Tag

Nem vagyok orvos... :)
Úgy gondolom egy próbát megér ez is.
Hogy mi a BUTASÁG és mi az ami KELL !? Errõl azt hiszem hosszasan lehetne vitatkozni.
Elvileg ez egy nem gyógyítható betegség- tehát van idõ kísérletezni, próbálkozni.

Nincs jelen

#5800 2012-10-05 08:19

süti
Tag

Sziasztok!
Megkérdezném,hogy aki Pentasa  2mg granulátumot szed az hogyan étkezés közben  szedi be vagy mikor? 1 hónapja szedem ,de nem mondta a doki mikor szedjem be. Mellé Dicetel tablettát szedek görcsoldónak és probiotikumot  is néha .Nem érzek javulást  állandó hasmenésem van.  Jelenleg kapok még Ferrlecit 12,5 mg  vénás injekciót ,mert nagyon alacsony a vas a szervezetemben: 6.  10db lett kiírva .Lehet ettõl még jobban görcsöl a hasam étvágyam sincs. Hónapokig szedtem a salazopyrint ,de nem bírtam állandó rosszul voltam és nem használt az sem pedig diétázom valamennyire,és körömvirág teát is iszom rendszeresen.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb