#2451 2012-09-11 20:38

csabaspecial
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Irritábilis Bél Szindróma (IBS)

Sziasztok!
Beus82, én Crohnos vagyok. Attól függ milyen gyógyszerre gondolsz. Az Imuran pl több hónap alatt tudja csak kifejteni a hatását tudomásom szerint.

Nincs jelen

#2452 2012-09-11 21:41

pt
Tag

Csak, hogy legyen jó hír is. 92 kg vagyok. Tehát a betegségem mélypontjához képest, mikor 72 voltam 20 kg-ot felszedtem. Elég jól elvagyok, hacsak nem huligánkodok és eszek tejes dolgot, bár már az sem olyan vészes mint régebben.

Nincs jelen

#2453 2012-09-12 00:25

Martes
Tag

Joodyyy,
Szerencsés vagy. Amikor nekem csinálták legutóbb a II. Belgyógyászaton, altatást kértem, és azt ígértek. Amikor az altató doki, beszúrta a branülbe a tût, megbicsaklott a keze, és jó adat lé mellément. Megnyugtatott: "Semmi baj, csak desztillált víz." Totál "megnyugodtam", valóban az volt. Végigszenvedtem, mert egy férfi nem ordíthat, de több alhasi tükrözést nem engedtem nekik. Ennek legalább 4-5 éve. Ha kell, keresek mást.

Nincs jelen

#2454 2012-09-12 08:26

Joodyyy
Tag

Kedves Martes!
Nem tudom szerencsésnek mondhatom e magam, mert a hashajtó hatása még mindig kellemetlenségeket okoz, és muszáj volt itthon maradnom, mehetek le a dokimhoz, hogy írjon ki a mai napra, félek nehogy emiatt gondjaim legyenek bent, mert eleve nem örültek annak, hogy nem tudtam idõben szólni a vizsgálat miatt, mintha az én hibám lenne, a lényeg szóltak bent h ne merjek betegácsiba jönni. De kérdem én, nem õk a fõnökeim estek át egy ilyenen, hanem én, azért egy 51 kg-os embert ez jobban megviseli, mint mondjuk egy 65 kg-osat, ezt a dokim is mondta körvonalakban, mármint a gasztrósom... én meg amúgy is fosos vagyok és sajnos nem múlt el rendesen ez az egész. Szóval remélem nem mondanak fel nekem emiatt, mert az igen embertelen lenne... Én szívem szerint az altatást választottam volna, de budaörsön mondták, hogy sajnos csak a bódítást tudják ajánlani vagy az anélküli vizsgálatot. természetesen a bódítást választottam... de remélem jó pár évig erre nem lesz szükség, mert nem tudom, hogy bírnám ki mégegyszer... Ez meg butaság, hogy egy férfi nem ordíthat, van, hogy nem bírjuk ki, én se azt mondom, hogy torkod szakadtából ordíts, de pl én nem ordítottam csak hát nyüglõdtem nagyon... és ennek köszönhetõen nem tudtam csendesen végig tûrni az egészet. De hát ez van, vannak férfiak akik szó szerint ordítanak és még egy vérvételtõl is jobban félnek mint bárki más. Szóval örülök, hogy erõs maradtál.
Üdv: Joodyyy

Nincs jelen

#2455 2012-09-12 08:54

Szabóné
Tag

Joodyy!

Nagyon ügyes vagy,hogy túlélted. A legrosszabb rész egyébként is elõtte van. Szörnyû íze van annak a vacak hashajtónak.

Most aztán kitartást a munkás hétköznapokhoz!

Egyébként a tükrözés után én egy kicsit jobban voltam, mert az legalább kitisztítja a szervezetet. Ennyi elõnye van.

Anikó

Nincs jelen

#2456 2012-09-12 20:17

Beus82
Tag

Sziasztok !
csabaspecial: Én Pentasa nevú gyógyszert szedek már 1,5 hónapja 2x1-el kezdtem, nemrég 2x2-re emelte a gasztros az adagomat. Neked hogy derült ki, hogy Chron, van valami érzékenységed?
Én nemsokára meglesz a lisztérzékenységrõl a teszteredményem. Kíváncsi vagyok. :)

Joodyyy: Ügyes voltál, hogy kibírtad. Én is bódítást kaptam anno. 2 hét múlva megyek vissza kontrollra.

Valaki tud nekem ajánlani Budapesten megbízható, lelkiismeretes gasztroenterológust? (Akár magánorvos is lehet.)

Kellemes estét mindenkinek! :)

Nincs jelen

#2457 2012-09-13 11:59

zoo
Tag

Sziasztok!

Azért írok nektek, mert segítséget várok Tõletek, aligha hiszem, hogy bárki más megértené azt amivel küzdök. Az életben szinte mindenhez kedvem van, külföldre utazáshoz, kirándulásokhoz, nagy baráti összejövetelekhez, amiket csinálok is, de valójában minden belsõ feszültséget, szorongást generál bennem, ami nyálkás székletben, hajnali wc –re rohangálásban, „zörgõ belekben” nyilvánul meg. Általában vagy az esemény napján, vagy utána jelennek meg a tünetek. Igazából 10 éve küzdök ezekkel a problémákkal, de megoldást eddig nem találtam, próbálkoztam gyógynövényekkel, homeopátiás szerekkel, probiotikumokkal.

A problémám depressziónak, pánikbetegségnek nem tekinthetõ. Inkább szorongás, feszültség amire szedek Frontint de ez is kevésnek bizonyul, mit javasoltak, van itt a fórumon valaki aki hasonló cipõben jár mint amit leírtam?

Köszönöm, udv Zoli,

Nincs jelen

#2458 2012-09-13 13:14

Szabóné
Tag

Zoli!

Ha tudnánk a megoldást, akkor nem lennénk betegek. :)

Igazából erre nincsen gyógymód, csak ideiglenes megoldások léteznek, de sok minden segíthet. Olvasgasd a fórumot és sok mindent fogsz találni. Van akinek a diéta segít, van akinek a probiotikumok, van akinek valami köhögéscsilappító gyógyszer mert blokkol valamit az agyban stb..

Mindenkinek más, ezt neked kell kitapasztalni, mi csak ötleteket adhatunk, de mindenki másképpen reagál ugyanarra a dologra.

Szerintem egyébként a betegség oka a tartósítószerekben rejlik, ezért én nem eszem elõre gyártott kajákat. Oka lehet a betegségnek a stressz, de ez sem egyértelmû, mert én nagyon nehéz idõszakomban, voltam már teljesen tünetmentes is. Lehetnek fiziológiai okai a betegségnek, hogy a szerveink eltérnek az átlagostól.

A fórum célja az, hogy megosszuk egymással az ötleteket és kipróbáljunk új dolgokat, valamint bátorítsuk egymást!

Nincs jelen

#2459 2012-09-13 13:39

Martes
Tag

Kedves Joodyyy

Tudod, ez úgy van, mint a háborúban a fronton. Az elsõ széttrancsírozott halott láttán, kifordul a gyomrod, viszont, két év elteltével rárakod a csajkád, hogy ne legyen sáros. :-) Tudom, feketehumor, és nem épp ide illik.
A vérvétel lényege a megszokás. Gyermekkoromban én is rosszul voltam, amikor vért vettek tõlem, ma már flörtölök, ha csinos a vámpír. Erre mondják a fiatal nõk, hogy kapuzárási pánik. :-)
A szerencse természetesen relatív, hiszen aki ebben a kórban szenved aligha szerencsés. Én pl. a munkahely szempontjából akár szerencsésnek is mondhatnám magam, mert szinte akkor megyek slozira, amikor akarok, de ha jobb fõnökeim lennének valószínûleg nem volna colitisem. Legalábbis, e munkahely elõtt csak rövid ideig volt, aztán elmúlt. Itt kiújult, és ennek több mint tíz éve. Természetesen azok közé tartozom, akik visszasírják a múltrendszert, mert akkor könnyû volt munkahelyet cserélni. Most viszont nem merem otthagyni.

A Colitist megszokni nem lehet, együtt kell vele élni, ahogy csak lehet. Ami a székletet illeti, az enyémet a Salofalk – ha rendszeresen szedem – megfogja annyira, hogy szinte ki sem jön, csak erõlködve. Ezért csak akkor szedem, ha dolgozni, vagy vásárolni megyek. Ingerek eleinte maradtak, de ma már az sincs. Itthon, inkább szaladok. A Salofalk mellé Salazopirint szedek, és Budenofalkot gyulladáscsökkentõnek. A Salofalknak, és a Salazopirinnek azonos a hatóanyaga, ezért a háziorvos csak az egyiket írhatja fel, a másikat a szakorvostól kapom. Az arány: 1,5 Salofalk, 0,5 Salazopirin, és az orvos napi háromszori szedést ír fel. De ez személyenként biztos változik. Ha el kell mennem pár órára, és tudom, hogy nem lesz slozi a közelben átmosom a vastagbelem. Amíg üres nincsenek ingerek sem. Ami az átmosást illeti, szintén „szerencsés” vagyok, mert súlyos értelmi-fogyatékos a gyermekem, aki idõnként tápszondával etetünk. „Elcsenek” tõle párat, és fecskendõ segítségével slozin ülve tudom átmosni magam. Ez sokkal kényelmesebb, mint az - egybõl kijövõ – beöntés, hiszen benntartani képtelen az ember.

Szép napot!
Martes

Nincs jelen

#2460 2012-09-13 21:30

pt
Tag

zoo!

Frontin helyett szedjél SSRI gyógyszert, amit pszicho doki ír fel. Én Dalsan 40 mg-t szedek, 1-2 hónap alatt rendbe rakott.

Szerkesztette: pt (2012-09-13 21:30)

Nincs jelen

#2461 2012-09-13 21:33

salvya
Tag

szia zoo,

totál megértem a helyzetet, én is voltam hasonló cipõben... sõt, nekem már olyanért jelzett a hasam, ha az orrom elött elment a vili vagy a busz és 5 percet késtem valahonnan.

Lehet, hogy unalmas, mert már írtam a topikba többször errõl, de neked is azt tanácsolnám, hogy olvasd el az Andreas Moritz: A csodálatos máj- és epehólyag tisztítás c. könyvét.

Amióta az elsõt megcsináltam, nagyon sokat javult az állapotom, a második után elmúlt ez a dolog. Mármint a bélkurtyogás, feszültség hasi jelzõi stb. És most nem reagál a szervezetem a stresszre úgy, nem vagyok feszült, jobb kedvem lett. (pedig az életem stresszesebb lett azóta)

Amúgy a 7végén csináltam meg negyedszer ezt a tisztítást és még tervezem a továbbiakat, mert még mindig nem ürült ki a májból minden ami nem odavaló. Miden egyes tisztítás után sokkal-de-sokkal jobb a közérzetem, hangulatom, stressztûrõ képességem, lendületem, életkedvem és egyre kevésbé érzem, hogy valamikor kimondták, hogy krónikus vastagbélgyulladás és fekély az, amim van. Az emésztésem is szuper lett, nincs már bélkurtyogás sem. Tejet azóta sem merek inni, a cukrot mellõzöm, ahogy tudom.
Pl. tegnap valaki meghívott, és mondta, hogy miattam könnyû zöldség-vacsorát fog csinálni. Erre rántott sajt, cukkini és gomba volt valamilyen tartáros mártással... hááát nem akartam megsérteni és éhes is voltam.. és hát jót ettem. És semmi de semmi visszajelzés a bélés részérõl!

Tehát tényleg ajánlani tudom neked is.

Salvya

Nincs jelen

#2462 2012-09-14 10:57

csabaspecial
Tag

Sziasztok!Beus82, én a volt Máv kórházba járok, most már Honvéd 2es Dr Szamosi Tamáshoz, õt tudom neked ajánlani vagy Dr Szõnyi Mihályt a Szent Imre kórházban, a fõváros 11.kerületében (neki van magánrendelése is, ha érdekel meg tudom ezt is adni). Én is jelenleg Pentasát szedek, de granulátumot, meg Imurant 75mgot. Az a lényeg, hogy nekem már kb 2003 óta voltak tüneteim a Crohnt illetõen, de csak a 3.gasztrós doki tudta ezt megállapítani 2010-ben. Ha érdekelnek a részletek, megírom ezt is neked privátban. Hál Istennek semmilyen érzékenységemrõl nem tudok.

Nincs jelen

#2463 2012-09-14 11:34

jucuss
Tag

Sziasztok hasonlóan hozzátok az én kálváriám se rövid... nem is ecsetelném csak röviden ...  Alap hányás, hasmenés, puff, örökké, utazáshoz köthetõ...  A lényeg, hogy 3 éven belül kétszer volt gyomor- és vastagbél tükrözés, vérvételek tömkelege, allergia vizsgálatok stb. A három évvel ezelõtti elsõ kör diagnózisa irritábilis bél szindroma + tejcukor érz.  A hasmenés puffadás nem szûnik diéta ellenére sem, ezért kellett még egy kör tükr. ... A második kör végeredmény: a gyomor tükr. negatív, a chron-colitis biopszia eredményét most várom...
Nekem ami jelenleg segít a borsmenta kapszula, enterobene-ratiopharm hasfogó... szén tabletta, k-betûs zöldségek, barack, dinnye félék kerülése ... Az étkezési korpával még most teszt idõszak... Ja és most tesztelem a homeopátiát...
Kitartás mindenkinek... Kecskeméten tudom ajánlani Dr. Dubravcsik Zsolt-ot évek óta elõször érzem, hogy embert is lát nem csak beleket...

Nincs jelen

#2464 2012-09-14 13:35

Beus82
Tag

Szia csabaspecial!

Köszönöm a Válaszodnak. :)
Meg tudnád nekem írni a Dr. Szamosi Tamás elérhetõségét? Kell a Honvéd2 hez  beutaló? Ki állapította meg a Chron betegségedet és hogyan jöttek rá? Mire használod Imurantot?
Én Kistarcsára járok 4 hónapja, s 2 hónapja Pentasa-t és 2 hétig szedtem Bugenofalk kapszulát, de azzal a leálltam.

Ha idõd engedi, írj!

Beus82

Nincs jelen

#2465 2012-09-14 18:48

pt
Tag

Neked  is ajánlom a Dalsan 40 mg-t, mert ugyanígy voltam én is.

Nincs jelen

#2466 2012-09-15 15:20

Beus82
Tag

pt: Szia ! Kinek írtad a hozzászólásodat? :)

Nincs jelen

#2467 2012-09-15 22:36

pt
Tag

jucuss

Nincs jelen

#2468 2012-09-17 16:13

jucuss
Tag

Kedves pt!
Köszönöm az ajánlást, de nem szeretnék ilyesmiket.... valószínûleg arcoskodásnak tûnik...de egyrészt már olyan sok mindent próbáltam, hogy már inkább nem szeretnék vegyszert... pl.: a borsmenta kapszula jobban bevált, mint a Dicetel... ha az idegrendszer nyugtatás a lenne a cél akkor inkább valami gyógynövény felé gondolkodnék (macskagyökér), de azzal is óvatosan... másrészt meg szerintem a sok "vegyi fegyvertõl" már esélye sincs a szervezetnek magára találni, vagy a normál állapotot akár megközelíteni... nem tudom van e menekülés ebbõl az ördögi körbõl (már mint ami a betegséget illeti ) de, azt gondolom a lelkünknek kell rendbe jönni lehet h ez nyálasnak hangzik, de pszichoszomatika .... szerint a lelkünket kell rendbe tenni... igen itt jön a sóhajtás, hogy ha a busztól a klotyóhoz kell futni mit sem és a relax... ezért gondolom párhuzamosan kell a fejben/lélekben rendet rakni és a "vegyi fegyvereket" lecserélni valami olyasmire, ami nem nyírja ki a többi még mûködõ funkciót a szervezetben (lásd. normix kúrák és a már nem létezõ bélflórák segély kiáltásai) ...

Nincs jelen

#2469 2012-09-17 16:25

jucuss
Tag

jaaaa akartam is kérdezni kinek mi a tapasztalata az IBS Protexinrõl??? Laktóz van benne? Köszi elõre is az infókat!

Nincs jelen

#2470 2012-09-17 21:51

pt
Tag

Hát én sem szeretem, de a rosszullétektõl sokkal jobb. Jobb attól, mikor nem tudtam kimenni a lakásból sem, mert vissza kellett azonnal rohannom wc-re. Most meg megyek amerre akarok, visszatért a normális életem. Na persze tejes dolgok nélkül és minimalizálva a nassos dolgokat. Élek inkább így, mint szenvedve.....

Nincs jelen

#2471 2012-09-17 21:53

pt
Tag

Szedtem az IBS-es protexint, a bélflórámat helyre rántotta. 3x30 szemet szedtem be. Kicsit meghajt a benne lévõ laktóz, de minimális. Nálam csak reggelente jelentkezett, azt meg nem bántam, a protexint elsõ idõkben reggel, este szedtem, késõbb csak este vacsorához. Mikor leálltam vele nagyon jó lett az emésztésem.

Nincs jelen

#2472 2012-09-18 08:14

zoo
Tag

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! PT Dalsan 40 mg mennyit szedjek?

Köszi,

Nincs jelen

#2473 2012-09-18 08:56

jucuss
Tag

Kedves pt!
Megértelek, nem vagyunk egyformák, az állandó visszarohanós szakaszt nálam a borsmenta kapszula kiiktatta, max. egy szem enterobenére volt szükség a teljes nyugodt elindulás lehetõségéhez. Illetve rengeteg "öngyógyításra"... Nem egyszerû a félelmet visszaszorítani, de továbbra is úgy gondolom minimalizálni kell a gyógyszereket. Nem tudom te mennyi idõs vagy, de én 27 és most szeretnénk majd kisbabát 24 éves koromban az elsõ dokim a bajok kezdetén javasolt nyugtatókat akkor és most is úgy gondolom h ilyen korán ráállni ezekre nem szabad... amíg van más alternatíva szerintem nem szabad... Az IBS Protexinnel kapcs, te/ti hol szerzitek be milyen áron? Köszi, szép napot!

Szerkesztette: jucuss (2012-09-18 08:57)

Nincs jelen

#2474 2012-09-18 12:40

salvya
Tag

Jucuss,

a Protexin-t itt lehet beszerezni:

http://vitaminkosar.hu/oldalak/referencia-patikak/

Nincs jelen

#2475 2012-09-18 14:17

jucuss
Tag

Kedves Salvya!
Köszi, de ezt az oldalt én is megtaláltam...

Nincs jelen

#2476 2012-09-18 22:30

pt
Tag

Zoo!

Nekem pszicho doki írta fel. 20 mg-vel kezdtem, naponta 1 szem reggel. Ért sokat, de nem volt tökéletes. Átálltam a 40 mg-re reggelente 1 szem és jól elvagyok. Viszont, ha beesik egy Budapesti út (120 km, város, tömeg, dugó...stb.) attól még mindig elõjönnek a tünetek, bár sokkal gyengébben. Lehet a 60 mg lenne a tökéletes, és akkor már ezen napokon sem paráznék. Ritkán megyek messzire....így nem emelem az adagot.

Nincs jelen

#2477 2012-09-18 22:31

pt
Tag

Jucuss!

33 vagyok, férfi, így nem érint ez különösebben. Most született 2 hónapja meg a kislányom, teljesen egészséges.
A Dalsan nem nyugtató. Teljesen más mint a frontin vagy a xanax, azok engem is csak álmosítottak és nem értek semmit.
Az enterobene egy marha erõs hasfogó, nem megoldás a problémára, hosszú távon. Lehet segít kicsit kilábalani, mint nekem a coderit-N, de összességében a belednek, idegeidnek nem lesz jobb tõle. A Dalsan nem fogja meg a hasat, a fejedben tesz rendet...

Szerkesztette: pt (2012-09-18 22:33)

Nincs jelen

#2478 2012-09-18 23:26

zoo
Tag

"A Dalsan nem fogja meg a hasat, a fejedben tesz rendet..."

Szerintem is ez a lényeg!

Nincs jelen

#2479 2012-09-19 21:48

Joodyyy
Tag

Kedves pt!
Mikor írtad, hogy újra 90 kg vagy akkor esett le, hogy férfi vagy. Tudom picit késõn és ne érts félre, de pozitívan álltam a dologhoz, hogy férfiakat is érint, és nem csak nõket. Most kb. egy hét alatt 2 kilót híztam eddig, aminek örülök, hisz törékenyke alkatomra ma kaptam az ívet a fõnökmtõl, ilyet szólt, hogy "Judit te anorexiás vagy?" hát köpni nyelni nem tudtam... nem igazán volt energiám elmagyarázni neki, hogy mi az IBS_IBD és az anorexia között a külömbség, és, hogy miért járkálok vizsálatra immáron 4 hónapja, de tudjátok aki hülye az is marad. De azt, hogy érted, hogy a Dalsan a fejben tesz rendet? Nem akarok értetlennek tánni, de Te mr tapasztaltad és néha már csak egy megerõsítésre van szükségem. Neked a Dalsant a gasztrós írta fel?

Nincs jelen

#2480 2012-09-19 22:29

pt
Tag

Pszicho doki írta fel. Az agyban növeli a hiányzó szerotonin szintet. Elmúlik tõle a parázás, a pánik, ez a wc-re rohanok érzés és hirtelen hasmenések. Kell hozzá 1 hónap, hogy kezd érezni a hatását, de aztán napról napra sokkal-sokkal jobb. Hasfogó (Nekem coderit-n) nélkül nem tudtam dolgozni már olyan szinten voltam, majd 100 kg-ról 72-re lefogytam. Ez több év......csak leírva tûnik kevéske idõszaknak. Mindent kipróbáltam amit csak lehetett.

Eleinte a coderit-n bevált, így nem vesztettem el a munkámat. De nem volt tökéletes, és minél többet szedtem, annál kevésbé hatott.

Sok féle probiotikumot kipróbáltam....

Aztán elhagytam a tejes, csípõs és minden nassos kaját, így jobb volt.

Végül a végsõ lépés volt a "dilibogyó" vagyis a dalsan, már igazából ekkor nem is hittem semmiben, de kellemes volt, hogy hatott. Elsõ héten levert voltam tõle, de aztán elmúlt. Már észre sem veszem, hogy bevettem, egyszerûen csak nem vagyok rosszul. Felhíztam, már tudok olyanokat enni amit korábban nem bírtam, szotyi, tökmag, dió, néha egy kis túró.

Gasztrós doki a dicetelnél elakadt, jó is volt vagy 2 hétig aztán semmit nem ért.....ugyan úgy mint a normix és egyéb bogyók...   volt, hogy már az étel úgy ment át rajtam, ahogy megrágtam, szinte semmi nem történt vele a belemben. Nem csoda, hogy fogytam, rohamosan. Ezen a Dalsan és a Protexin IBS segített.....

Most jobban vagyok, és remélem még sokan jobban lesztek. Csak azért írogatok ide, mert meg szeretném mutatni, hogy van kiít ebbõl a szörnyû, rettenetes dologból....  :)

soha, de soha nem akarok megint úgy szenvedni, mint az elmúlt években  :(

Nincs jelen

#2481 2012-09-20 09:38

Joodyyy
Tag

Kedves pt!
örülök a sikerednek, de szerintem ezt a dalsan-t még megérdeklõdöm a zizi dokimtól, kiváncsi vagyok mit szól majd.

Nincs jelen

#2482 2012-09-20 12:38

pt
Tag

Ez természetes. Csak orvos írhatja fel. E nélkül nem is ajánlom...

Nincs jelen

#2483 2012-09-22 15:56

Ati1
Tag

Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon így röviden leírnám a történetem. Több éve puffadásos hasi panaszok. Kb 2 hónapja csak nagy nyomás után tudtam a széklettõl megszabadulni. Így elmentem rektoszkópiára. Belsõ aranyér, kaptam kupot és kenõcsõt, attól kezdve reggel napi egy hasmenés. Pár nappal késõbb bal bordaív alatti fájdalom ami aztán középre lokalizálodott. Irány gasztroszkópia, nyelõcsõ felmarodás, enyhe reflux és kronikus gastritis. Majd ujabb puffadás és elkezdett nagyon erõs bélhangom lenni illetve elkezdett görcsölni a vastagbelem. Volt amikor jobb oldalt a vakbélnél, volt amikor a haránt része és volt amikor (legtöbbször) bal oldalt alul. Közben megmaradt a bal bordaív alatti szúró jellegû fájdalom. Csináltattam vérvizsgálatot és nézettem CEA-t (tumormarker) mind negatív, volt laktoz és glutén teszt negatív, volt colonoscopia negatív (egyszer láttam hasmenés után a székletben nyákos vért és egyszer a rejtett székletvér teszt pozitív lett), volt kontrasztos CT itt minimálisanm megnagyobbodott lépet találtak, volt TSH normális és volt melkas RTG normális. Jó étvágy mellett lassan fogyok. Az orvos azt mondta IBS és dicetelt szedek ettõl a görcsök elmulak de a bal bordaív alatti fájdalom néha elöjön, illetve sokszor az egész hasam feszül, nem fáj. Leginkább a lép aggaszt, az mitõl nagyobbodott meg plusz nem tudom elhinni hogy ezt az összes tünetet az IBS okozza. A gasztros meg már nem nagyon tud mit kezdeni velem.

Joodyyy: Mit lett a lép megnagyobbodásod diagnozisa? Nálam ezzel nem akarnak foglalkozni mivel a vérképem jó és így a hematológus sem tud mit kezdeni vele.

Nincs jelen

#2484 2012-09-22 17:14

Klári22
Tag

Tisztelt Hölgyeim, Uraim!!
Körtvélyesi Klára vagyok, negyed éves hallgató a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. Most kezdem el írni a szakdolgozatomat és a témám a Crohn betegséggelkapcsolatban szeretném írni. Ezért, fordulok most önökhöz, hogy tudnának-e nekem ebben segíteni, mivel ahhoz, hogy ezt megtudjam valósítani legalább 90-100 személyre lenne szükségem akik az általam kialakított kérdõívet kitöltenék(természetesen névtelenül kellene kitölteni). Nagyon örülnék neki, ha ebben segítségemre lennének. Válaszukat várom, nagy örömmel!!!
Tisztelettel:Körtvélyesi Klára

e-mail címem:
klari19900101@citromail.hu

Nincs jelen

#2485 2012-09-22 21:23

Joodyyy
Tag

Szia Attila!
megírtam Neked emailben az álláspontomat.
Üdv: Judit

U.I.: Ne hagyd annyiban a dolgokat! Ha kell legyél erõszakos a dokikkal szemben.

Nincs jelen

#2486 2012-09-22 21:27

pt
Tag

Itt leginkább  IBS-esek vannak és nem Chron-osok...

Nincs jelen

#2487 2012-09-24 08:48

Szabóné
Tag

Kedves Klára!

Nagyon szívesen segítünk neked, de ne ebbe a topicba írj, hanem direkt erre volt egy létrehozva. Sajnos nem tudom a nevét. De ha írsz a kérések-kérdések topicba akkor biztosan segítenek neked  amoderátorok.

Üdv: Anikó

Nincs jelen

#2488 2012-09-25 14:08

Martes
Tag

Kedves Klári22!

Próbálkozz ezen a honlapon is:
http://mccbe.hu/

Nincs jelen

#2489 2012-09-27 20:26

salvya
Tag

Nincs jelen

#2490 2012-10-02 14:13

jucuss
Tag

Kedves Társaim!!
Referálnék, negatív lett a vastagbél biopsziám se chron, se ulcerosa :D!!!!
Homeopátia úgy tûnik pozitív irány! Úgy örülök :) Szép napot mindenkinek!!!

Nincs jelen

#2491 2012-10-02 22:40

pt
Tag

Gratulálok. Mondom én, hogy az agyunkban van a nagyobb bibi.....
Sok sikert a homeopátiához!  :D
Ha nem válik be akkor még mindig választhatod az én utamat.
Én jól vagyok továbbra is.

Nincs jelen

#2492 2012-10-03 10:12

jucuss
Tag

Kedves vagy pt köszi! Közben haza értem és láttam a leletet igazából a vastagbél eredményt nem adták még ki csak az elõzõ gyomrost úgy h. vissza a korai öröm a vastagbél eredményt még nem tudom... :(

Nincs jelen

#2493 2012-10-03 20:24

Joodyyy
Tag

Sziasztok!
Esetleg valamelyikõtök nem tud esetleg egy mandula mûtétes fórumot? Találtam a neten, de mindegyikre kb. tavaly óta senki nem nézett fel... Már kétségbe esésemben írtam ide, ismét...

Nincs jelen

#2494 2012-10-10 12:55

jucuss
Tag

Juhú juhúúú hivatalosan is, minden szövettanom negatív! Ilyen az ha annak örül az ember h a fejével van baj :D
A homeopátiás szerem úgy tûnik hatásos... lehet h csak hit vagy placebo hatás, de sokkal jobb a helyzetem...  :) Úgyh nagyon boldog vagyok!!! :) Kívánok mindenkinek sikert és kitartást ... :)

Nincs jelen

#2495 2012-10-11 19:53

Joodyyy
Tag

Sziasztok!
De jó Neked, az én helyzetem se komoly, mert a diagnózis a vastagbél tükrözés után ez lett: Enyhe, chronicus, aspecificus colitis. Lényegébe az enyhe és a chronicus üti egymást szerintem, de ez van. Jövõhéten megyek a tejcukor intolerancia tesztre....

Nincs jelen

#2496 2012-10-12 10:29

Joodyyy
Tag

Szasztok!
Lenne egy butus kérdésem. Szerintetek a rossz fog is okozhat enyhe bél panaszokat?

Nincs jelen

#2497 2012-10-12 12:24

jucuss
Tag

Joodyyy én olvastam pár helyen, hogy pl.: az amalgán fog tömésnek is lehet szerepe... Ha meg gyulladt a fog mindenképp, mert lehet góc pont, illetve a genny, bacik ezaz amaz...  de sajna nem vagyok orvos, csak feltételezem, hogy ha az egyik helyen baj van akkor köze lehet más gondokhoz... Hol csináltatod a tejcukor intolerancia vizsgálatot?

Nincs jelen

#2498 2012-10-12 13:36

andreas31
Tag

Erre én is több helyen rákérdeztem (fogász,belész) legtöbben azt mondják,hogy baromság,indokkeresés abszolút a rossz irányba.Aztán kitudja.Nekem van amalgánom bõven,lef...nám a bokámat,ha kiderülne,hogy mégis az okozza a panaszokat én meg sima-kellemes töméscsere helyett dogatom magamba a csöveket meg a vegyszereket... :D

Nincs jelen

#2499 2012-10-12 22:02

jucuss
Tag

Hát andreas31 a fos..st inkább hagyjuk is :D, de én sem lennénk túl lelkes ha kiderülne, h tényleg ekkora szerepe lenne a fogtömésnek... 
Joodyyy kitudnád fejteni pontosan mit is jelent Enyhe, chronicus, aspecificus colitis?? Mit mondott a dokid mi az?
üdv.

Nincs jelen

#2500 2012-10-12 23:38

Joodyyy
Tag

Sziasztok!
abdreas31 én úgy döntöttem, hogy a dokikat nem fogom megkérdezni semmilyen hasonlóságról, mert csak elakarják foszlatni az aggodalmat azzal, hogy "felesleges lenne a rossz irányba menni". Ezért mivel, hogy a bölcsesség fogaim nem igazán 100%asak, kihuzatom õket, nem fáj, de nagyon csúnyák... annak idején 6 éve 10 fogamat tömték, igen 10-et, szerintem nem azok okozzák a gondot, hanem a rossz bölcsesség fogak, esetleg... de már a mandulán is gondolkodtam. Hiába nem fáj az sem vagy nem rossz, kitudja, hogyan funkcionál most. Mivel minden megfázásomnál torok gyuszim van és van egy góc a bal álkapcsom és fülem töve körül.. szóval nyomozunk.
jucuss, fogalmam sincs, mert tulajdonképpen nem mondott semmit, most tesztelni akar IGA-ra, de azt se fejtette ki. Elvileg az IGA az emésztõrendszer ellenállását tükrözi, ha az alacsony, így jártam, mert periódikusan rám törhet a gyengeség, ahogy most. Ennyi, de remélem valamelyikõtök tudja pontosan mi is ez a Enyhe, chronicus, aspecificus colitis...

Nincs jelen

IBDoktor

Láb