#451 2006-11-10 00:09
- Monica
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: TSO tapasztalatok
SZIASZTOK!!! Az a kérdésem lenne hogy írta az Ildikó és a Katalin is hogy ha 10 adagot rendelsz nemkell szállítási költséget fizetned, de az mindegy hogy mekkora dózist rendelsz? pl: ha mind a tíz 300-as akkor is ingyen van a szállítás? Elõre is köszi !!
ÜDV:. Monica
Nincs jelen
#452 2006-11-10 07:29
- Ksanyi
- Tag
Hello
barna-by nem akarlak cukkolni de tegnap ettem egy 80g-os pisztáciát és nem lett tõle különösebb bajom :D
Monica Gondolom a 300-as adagra is vonatkozik a kedvezmény de szeretném felhivni a
figyelmedet hogy az fenntartó adagként jött ki és nem kúrára. Én 500-as rendeltem
ott megvolt ez a kedvezmény.
Holnap iszom meg a 10. adagot úgy néz ki teljesen jól vagyok bár én nem csak a
TSO-ban bízok igyekszem több fronton is tenni ezért :)
Üdv Ksanyi
Nincs jelen
#453 2006-11-10 16:00
- barna-by
- Tag
Szóval neked van pisztárciád??? Véged!!! Csak találkozzunk! :P
Nincs jelen
#454 2006-11-10 17:50
- katalin
- Tag
A 300-sal semmire sem mész,talán még az 500-sal sem.Én 4 üvegenként rendeltem,hiszen nem tudtam,hogy menetközben nem-e kell változtatni rajta.Én 12 üveggel ittam meg,ebbõl 9 üveg 500-ast.és 3 üveg 1000-t a végén.Nem érdemes egyszerre mindet megrendelni,mert lehet,hogy erõsiteni kell,vagy gyengiteni menetközben.
Nincs jelen
#455 2006-11-10 21:59
- Monica
- Tag
Katalin és Ksanyi Köszönöm a válaszokat!!!!!!!
Nincs jelen
#456 2006-11-12 18:35
- Apacsanya
- Tag
Üdv mindenkinek!
Régóta olvasom a topicotokat, de most jelentkezem. Hogy crohn vagy colitis a betegségem még pontosan nem meghatározott, de a kettõ közül valamelyik tuti. Egy hónapja diagnosztizáltál, de a doki szerint évek óta van. Elmondanám gyomorfekélyre és nyombélfekélyre kezelte. Budenofalkot és pentasát szedek, de nem nagyon bírom a gyógyszereket. Pentasából 3x2 kellene, de nekem csak 3x1,5 megy. A budenofalkból is 3x1-et kellene szednem, de csak 2x1-et szedek, mert többtõl már leesek a székrõl.- A doki szerint kell, hogy az elõírt adagot szedjem, de sajna nem megy. Ti mit tanácsoltok , mit tegyek?
A párommal eldöntöttük, hogy kipróbálom a TSO-t. Amikor a dokinak megemlítettem csak nézett rám. Hogy támogatna-e azt még nem tudom.
Szeretném, ha tájékoztatnátok, hogy hol találok megrendelõlapot és mi is kell még a megrendeléshez. / orvosi szakvélemény?/
Sajna én most élem a visszaesésemet. Kérlek benneteket, ha tudtok ötletekkel és tanácsokkal segítsetek!!!!!!!!!!
Nincs jelen
#457 2006-11-13 12:21
- shrahina
- Tag
hello
én pénteken fogom meginni a negyedik 1000-es adagomat, de kb 1 hete kicsit mintha rosszabb lenne. megint jött néhány aftám, szerintem a proctitis is felbátorodott, mert megint fáj...többet járok wc-re is. lehet h ez már a visszaesés? mindenkinek volt ilyen rosszabb idõszak a kezelés alatt? kb hányadik adagnál?
Nincs jelen
#458 2006-11-13 15:56
- katalin
- Tag
shrahina!Kb.a .4 üveg után van a visszaesés.Ne keseredj el,utána rohamos javulás fog megkezdõdni.Nálam egy hétig volt a visszaesés elég komoly tünetekkel,Várd ki türelmesen ezt a pár napot.Van olyan akinek 2 hétig is eltart,de kitartást.Szia Katalin
Szerkesztette: katalin (2006-11-13 16:03)
Nincs jelen
#459 2006-11-13 16:30
- muci61
- Tag
Sziasztok!Hol lehet ezt a csodaszert beszerezni és mennyiért?Nekem a lányom beteg és sajnos most Immurant írtak fel aminek a mellékhatásaitól nagyon félek,de a többi gyógyszeré sem kispájás.
Szerkesztette: muci61 (2006-11-13 16:31)
Nincs jelen
#460 2006-11-13 17:59
- Ksanyi
- Tag
Hello
muci61 : Olvasd el ezt a cikket
http://crohn-colitis.hu/html/p8_20050701.php
Ha kell megrendelõ lap akkor irj egy emailt és át küldöm.
De sok kérdésre már többször lett válaszolva nem lehetne olvasni elõbb aztán kérdezni?
Üdv Ksanyi
Nincs jelen
#461 2006-11-13 18:42
- muci61
- Tag
Egy kérdésem volt arra köszönöm a választ.Az email címem:muci61@citromail.hu.üdv T:Hajni
Nincs jelen
#462 2006-11-13 19:26
- fru
- Tag
Sziasztok!
Azt szeretném tõletek kérdezni, hogy volt-e valakinek pozitív tapasztalata a TSO-val az izületi gyulladások terén? Colitises vagyok 6 éve, de csak enyhe-közepes visszaeséseim vannak (persze nekem nem tûnik enyhének :)), szteroidot évek óta nem szedtem. Az utóbbi fél évben a belem OK, viszont az izületeim nagyon fájnak, változó helyeken és intenzitással, a szemem gyulladt, a nyelvemen sebek. Megpróbálnám a koktélt, mert ezt már így nem bírom, gyógymód egyáltalán nincs rá, de nem tudom, hogy elvileg a TSO erre is jó, vagy csak a beles tünetekre. Az orvos szerint ez mind a colitis különbözõ megnyilvánulása.
Bármilyen véleménynek örülök, fru
Nincs jelen
#463 2006-11-13 21:34
- barna-by
- Tag
fru:
mint as zem és az izület is a crohn-colitis melléktünete, iyg az is megszünik, ha passziv szakaszba érsz és tünetmentes vagy!
Puszmusz
Nincs jelen
#464 2006-11-13 22:34
- Oscar
- Tag
sziasztok!
Ha minden igaz, pár napon, héten belül megrendelem én is a TSO-t.
Amit szeretnék elmondani, azon túl, hogy mindenrõl tájékoztatlak titeket a kúra alatt, az az, hogy olvasva Titeket, kicsit elgondolkodtam.
Nekem soha nem voltak olyan problémáim, amilyeneket Ti írtatok. Volt ugyan évekkel ezelõtt sipolyom, ami pokollá tette az életem, de gyakorlatilag a borzalmas fájdalmon és a fogyáson kívül, más gondjaim nem voltak. Persze elõfordult, hogy többször jártam wc-re és persze sokszor voltam kutyául, de szerencsére nem mûtöttek sohasem és a vérképem is elég jó.
Amit viszont nem tudok, az az, hogy nem lehet-e, hogy én csak azért vagyok jól, mert évek óta napi 4 mg metypredet szedek? Az orvosok azt mondják, hogy ez a négy mg nagyon kicsi adag és szinte olyan, mintha semmit nem szednék, de kicsit elbizonytalanodtam, olvasva , hogy szinte senki nem szedi. A Penthasa, Salofalk, Salazopyrion, Budenofalk semmit nem ért nálam sohasem, de 4 mg metypreddel elvagyok évek óta, úgy, hogy nem kellett emelnem az adagot.
Ami miatt a TSO-t szedni akarom, az az, hogy el akarom hagyni ezt a 4 mg-ot is a mellékhatásaitól való félelmem okán, illetve persze szeretnék meggyógyulni, mert a fájdalom borzalmas, de legfõképp az, hogy nem tudok hízni, vékony vagyok. Persze a vékonyság is relatív, hiszen 186 cm magasságomhoz 80 kiló vagyok, de én ahhoz az állapozomhoz viszonyítok, amilyen régen voltam. Engem férfiként nagyon megvisel, a lelkemet fõleg, hogy nem tudok szép, izmos, kisportolt lenni, ez fáj a legjobban, hogy elveszítettem a testem, és a kisgyermekkorom óta feledzett izmaim úgy olvadtak le rólam , mintha soha nem is lettek volna.
Remélem használ a TSO, mert 14 éve vagyok Crohn beteg, igazán rászolgáltam már, ahogy mindenki más is.
Sok sikert Nektek!
Minden jót...a legjobbakat!
Nincs jelen
#465 2006-11-14 20:13
- muci61
- Tag
Nem az a legfontosabb,hogy ki hogy néz ki,hanem az hogy milyen ember.Milyen a jelleme,mannyire tud ember maradni az adott körülmények között.Azon teljesen fölösleges bánkódni,hogy vékony vagy, az egészséged miatt tégy meg mindent.Ha szeded a TSO-t kérlek számolj be minden tapasztalatodról.Ma voltunk az orvosnál Õ semmit sem tudott mondani róla ,nincs még semmilyen visszajelzése sem.Sok sikert és jó egészséget.Üdv T.Hajni
Nincs jelen
#466 2006-11-14 21:00
- lacci
- Tag
Azon gondolkodom mi lenne, ha az összes crohnos-colitises, TSO- t rendszeresen szedõ vagy leendõ fogyasztók alakítanánk egy KhT. Abból a célból, hogy ezen keresztül az OVEMEDTÕL nagyobb vásárással nem-e adnának kedvezményt ezekbõl az árakból, stb. Vagy itt létrehozni egy "raktárat", hûtõházat /valamely gyógyszertár segítségét kérni/, ahol ez megvásárolható lenne bármely adag, bármekkora tételben (kinek mennyi pénze van).Így zökkenõmentesebb lenne a TSO szedése, jobb tapasztalatcsere stb., stb. Hosszabb távra gondolva a TSO a jövõ, a crohn-colitis pedig nem egy akut betegség. Kiváncsi vagyok mit szóltok ehhez az ötlethez. Nem hiszem, hogy mostanában Gyurcsány Feri mostanában a TSO-t a támogatott gyógyszerek közé felveszi.
Együtt könnyebb.... nem ? :) :) :) :) :)
Nincs jelen
#467 2006-11-14 22:58
- muci61
- Tag
Sz-tem az ötlet nem elvetendõ.
Nincs jelen
#468 2006-11-15 08:49
- Szuszidi
- Tag
Sziasztók!
Az ötlet nagyon jó! De bizony van 1-2 de!
Pl: Ha gyógyszertár segítségét kéritek akkor az nem lesz ingyé! (Nem is tudják felválalni mert nem engedik a jógszabályok!) A nagy tétel tuti hogy olcsobb de ahoz nemzetközi papírok meg mük engedély meg minden kell ja + 1 doki, vagy gyógyszerész hogy a papirokat megkapja a csapat! Szóval jelenleg több a buktató mint a pesti útakon!
De meg lehetne probálni! Valami meglévõ szervezet segitségével! Aki felkarolná a dolgot!
Én sajnos igy látom! De proba szerencse! Együtt bizony könnyebb!
Üdv: Szuszidi
Nincs jelen
#469 2006-11-15 10:31
- Oscar
- Tag
Muci 61-nek és Lacci-nak
Kezdeném a Hölgyel. Való igaz, hogy amit írsz, az úgy van, de sokkal inkább tartom ideálisnak, hogy a fizikumod is és a jellemed is harmóniában legyen. Azt gondolom, jellem tekintetében sem kell a szomszédba mennem. De hidd el, ezt Te, Nõként nehezen értheted meg. Én élsportoló voltam, 5 évesen kezdtem el a sportot, 13 évig boxoltam, úsztam, birkóztam, fociztam, mindegyiket versenyszerûen, mindegyikben sikereket elérve. Nyilván, nem a test és az erõ határozza meg a férfit, de hiszem és vallom, hogy egy férfinek erõsnek kell lennie, erõsnek és eleven szellemûnek. Bármelyik hiányzik, rossz. Egy pillanat alatt veszítettem el az izomzatomat, az erõs emberbõl vékony ember lett, és ezt nehezen emésztem meg. Terveim vannak, és szellem terén is sok mindent tettem már le az asztalra. De hiányzik az érzés, hogy erõs vagyok, és bocsáss meg lelki silányságomért, de az alakom is hiányzik. Nem a kigyúrt, szétszteroidozott pumpált izomzat, hanem a feszes, kemény, formás férfialak. Persze most is, így , hogy beteg vagyok, ha bemegyek egy orvoshoz, az nem hiszi el, hogy Crohnos vagyok, mert egyáltalán nem nézek ki betegnek, de én az egészséges formámhoz viszonyítok, küzdök, edzek mindennap, és talán azért vagyok ilyen jól, a lehetõségekhez képest, mert soha nem adom, adtam fel.
Laccinak meg üzenném, hogy az ötlet nagyon nagyon jó, de megjegyzem, már hetekkel ezelõtt édesanyámnak felvetettem. Sajnos lobbizni kellene érte, és mivel a TSO-t egyelõre az orvosok boszorkányfõzetnek tartják, nagyon kevés az esély bármire is. Az Ovamed is, ha jól tudom, nem teljesen legálisan mûködik, hurrog rájuk a nyugati medicína. Emberbarát ötleted dícséretre méltó, de, ha tisztában vagy a gyógyszeripar álláspontjával, egyelõre reménytelen. Változatlanul azt állítom, a beteg embereket senki nem akarja meggyógyítani, mint ahogy a vízzel mûködõ autó sem jön ki mindadddig, amíg egy csepp olaj is lesz a Földön. Az analógia hasonló.
Egy vállalkozót kellene befûzni, de mivel a profit a lényeg, nem tudom, hol lehetne nyereséges valakinek egy ilyen történet. Márpedig, a nyereség a fontos, emberi szeretetbõl egy csemlét nem kapsz. Inkább azt tartanám reálisabbnak, ha 10 beteg, akinek van pénze összeállna, egyszerre vennének meg egy nagy mennyiséget, és akkor az Ovamed olcsóbban adhatná, tegyük fel 30 %-al. Szerintem, egyelõre kb. ennyi a max.., amit ki lehet belõle hozni.
Mindenkit a legjobbakat kívánom!
Nincs jelen
#470 2006-11-15 10:32
- Oscar
- Tag
Bocsi, hölggyel két gy!:)
Nincs jelen
#471 2006-11-15 15:50
- Apacsanya
- Tag
Üdv mindenkinek!!!!!
Köszönet mindenkinek, aki a segítségemre sietett. E- mailem bartaani@msn.com
Ahogy olvasom a topicot egyre inkább arra döbbenek rá, hogy kispályás vagyok és nagyon tapasztalatlan. Amit tudok errõl a betegségrõl, azt tõletek tudom. -Én nem tudom ti hogy vagytok vele de én már utálom a fõzelékeket és húst, amin lassan egy hónapja élek. Életemben nem diétáztam ennyit mint most. És mégis fáj. A legváratlanabb idõben kap el a fájdalom. Egyik nap jó- másik nap már görcsol. Én próbálom elfogadni és megérteni, de már néha nagyon belefáradok. És akkor bõgök.- Pedig én még az elején vagyok.
Mondjátok, ti mit esztek? Érdemes egyáltalán diétázni?- már 6 kg-t fogytam. Még jó, hogy nem voltam nádszál. És én sajna nem kapok sem cukrot sem Nutri termékeket. A dokim egyszerûen nem írta fel. Amikor kértem azt mondta, nem kell még az nekem. Mert õ már aztán tudja mit is érzek én.- Csak a kezembe nyomtak 3 oldalt arról, hogy mit nem lehet ennem. Ehhez kérdeztem én még legalább öt kérdést. És így engedtek haza.
Letiltottak a tejes, zsíros és édes és rostos dolgokról. Így jöttem ki a kórházból. Aztán a fórumot olvasva döbbentem rá- ez nem vicc. A fájdalmak pedig megtapasztaltatták velem az igazságot.- Szerencsére a párom már alaposan tájékozódott, mire én hazajöttem a kórházból. Így tud dolgokat a tso-ról is. Azt hiszem, ahogy meglesz a pénz rögtön megrendelem.
És én mentálhigiénés vagyok. Igérem, mindent megteszek, hogy ez a betegség minnél nagyobb fórumot kapjon.
Mindenkinek hosszú nyugalmas idõszakot kívánok.- Remélem nem baj, hogy errõl írtam és nem a tso-ról.
Nincs jelen
#472 2006-11-15 20:09
- Monica
- Tag
Szia Apacsanya!!!!!!!
Én colitisbeteg vagyok 3 éve de nekem ez a diéta dolog igazábol nemjött be. Az a véleményem hogy ha belobban a betegség szerintem nem sokat számít mit eszel. Én voltam úgy hogy pl tartottam a diétát ugyanolyan szarul voltam és volt olyan hogy elcsábultam megszegtem a diétát de semmivel sem voltam rosszabbul sõt. Természetesen kerülni kell a végleteket a nagyon fûszeres nagyon zsíros nagyon édes stb. de ezen kívül magadnak kell kitapasztalni mi a jo neked. Az orvosom azt mondta minden betegnek más az egyiknek ez a másiknak az, persze vannak általános dolgok amit célszerü kerülni.
Azzal kapcsolatban pedig hogy nehezen viseled a betegséget megértelek nagyon nehéz elfogadni, ezzel élni. Az elején én sírtam rengeteget a fájdalmak miatt és a tehetetlenség hogy sajnos csinálhatsz, szedhetsz akármit nem sokkal jobb a helyezet. De mindezek ellenére nemszabad nagyon letörni elkeseredni mert akkor a betegség is jobban elhatalmasodik az emberen tapasztalatból mondom.
Amugy meg itt van a TSO ami adhat egy kis reményt a gyógyulásra én is megfogom rendelni minél hamarabb mert az eddigi tapasztalatok nagyon jók!!!
Minden jót kívánok Neked JOBBAT!!!!!!!
Nincs jelen
#473 2006-11-16 06:43
- beni
- Tag
szisztok!
tegnap akadtam erre az oldalra aminek megorultem!persze en is ebbe a franya crohn-ba szenvedek es nagyon utallom.Tonkreteszi az eletem a kapcsolatom stb...Segitsen valaki nekem szepen kerem hogy hol es hogyan jutok hozza a tso-hoz.nem tudok angolul igy nem ertem a masnyelvu olalakon mit kell csinalni.A pentasat szedem de nem tokeletes a gilikbe pedig hiszek hogy segitenenek!!!!!Adjon valaki egy hasznalhato cimet :((((
Nincs jelen
#474 2006-11-16 07:33
- Ildico
- Tag
Beni!
Küldtem E-mailt.
Üdv. Ildikó
Nincs jelen
#475 2006-11-16 07:35
- Apacsanya
- Tag
HALIHÓ!
Köszönöm a tanácsokat! Próbálom agyban feldolgozni azt , ami van. Nagyon kapaszkodom a családomba. Van három gyönyörû gyerkõcöm, akiknek még szükségük van rám. És van egy szuper jó párom, aki eddig még mellettem állt. Szóval- próbálom összeszedni magam. De mégegyszer, köszönöm a bizztató szavakat- nagyon jól esett. Így van mire gondolnom, ha már a kinyúvadás határán vagyok. Nagyon jó, hogy segítetek!
Ja! És várom a tso megrendelõlapját!
Nincs jelen
#476 2006-11-16 07:49
- Ksanyi
- Tag
Hello
Apacsanya megrendelõ lap ment levélben.
Tegnap voltam dokinál volt 1-2 vizsgálat végül is az a helyzet hogy nekem a TSO
nem hozott semmi javulást igaz rosszabodást sem. Az orvosom azt mondja hogy
míg a stressz szintemet nem viszem lejjebb addig ne is számítsak semmi pozitív
változásra. Úgyhogy egész más irányba kell mennem nem a kukacok a megoldás számomra.
Üdv Kiss Sanyi
Nincs jelen
#477 2006-11-16 09:49
- beni
- Tag
SZia ildiko!
nem erkezett meg az e-mailed. a fiokom ures..de nagyon koszonom a gyors reagalast
Nincs jelen
#478 2006-11-16 13:55
- muci61
- Tag
Némi sértõdöttséget érzek a válaszodban,de hidd el a jószándék vezérelt abban amit leírtam Neked.Ha bármit bántónak éreztél ,úgy elnézésedet kérem jó egészséget és minden jót kívánok.Üdv Hajni
Nincs jelen
#479 2006-11-16 17:00
- katalin
- Tag
Hajni!Elküldtem az msn cimemet,remélem megkaptad,e-mailba ment.Kati
Nincs jelen
#480 2006-11-17 07:39
- muci61
- Tag
Köszi megkaptam,Többnyire esténként tudok a gép elé ülni.Remélem talizunk itt valamikor a közeljövõben.Üdv Hajni.
Nincs jelen
#481 2006-11-21 08:30
- halász
- Tag
Sziasztok, a tesómnak (59 éves, nõ) szeretnék segíteni, akinek nincs internet hozzáférése. Gondjai a Tietekéihez hasonló, bár most a legaktuálisabb a mellékesként kialakult csontritkulása, amire a Crohn miatt nem nagyon tud mit szedni. Nagyon szeretne valakivel telefonon beszélni, aki vállalná sorstársként, kérem jelezze! Nagyon köszönöm!
Nincs jelen
#482 2006-11-21 16:17
- katalin
- Tag
halász e-mail ment.Üdv
Nincs jelen
#483 2006-11-22 08:51
- Apacsanya
- Tag
Halihó!!!!!!!
Vagyok! Köszönöm a segítségeteket! Nagyon jó, hogy vagytok és van kinek elmondani a gondokat. Azt hiszem nekem lassan a magambafordulássa lesznek problémáim.Miközben más topicocon embereket buzdítok érzem, hogy nekem egyre nehezebb. Nehéz feldolgoznom, hogy nem csak munkanélküli vagyok már, hanem colitises- chronos is. És a diéta, miközben fõzök a családomra.- Szóval nekem nehéz.
Ez szerintetek a gyógyszer mellékhatás vagy az õsz?
Nincs jelen
#484 2006-11-22 14:08
- Apacsanya
- Tag
Na, akkor most elég!!!!!!- Teljes mértékben igazatok van. Nem nyavajgok többet. Azt hiszem morst lettem túl a nehezén. Nem adom fel és küzdök ellene. Köszönöm, hogy segítettetek. Szükségem lenne a crohn-osok szórólapjára. Párat szétszórnék itt a környéken!!!!-- Csodálatos emberek vagytok!!!
Nincs jelen
#485 2006-11-23 15:33
- Apacsanya
- Tag
Monica!!!!!- Köszönöm a bátorítást!
Nincs jelen
#486 2006-11-23 23:13
- Monica
- Tag
NAGYON SZÍVESEN!!!!!! Máskor is örömmel segítek Neked én is és szerintem mindenki!!!!!
ÜDV.: Monica!!!!!!
Nincs jelen
#487 2006-11-24 19:10
- Apacsanya
- Tag
Szép estét mindenkinek!
Mondjátok- nem baj ha én itt nem a tso-ról beszélek, hanem magamról?- De azért lenne egy kérdésem. Aki megcsinálta a tso- kúrát annak már soha többé nem kell bogyókon élnie? És elfeledheti a betegséget?- Mert ez szupi lenne!!
És a tso mellé meddig kellenek a bogyók?- Amíg a kúra tart? Vagy a tso- val lecserélhetem a bogyókat. Mert én igazából ezt szeretném. Szenvedek a gyógyszerek mellékhatásaitól. És nem szeretnék rámenni.
Találtam jó kajarecepteket- már annak, aki a diéta, a köles, hajdina és egyéb természetes dolgok híve. Ha érdekel valakit szóljatok.- apacsanya
Nincs jelen
#488 2006-11-28 09:44
- shrahina
- Tag
sziasztok :) most pénteken következik az ötödik adagom. kb 2-3 hete kicsit rosszabb, de még így is majdnem mindent meg tudok enni. tudok aludni anélkül, hogy ki kéne mennem, nincs vérzés sem, csak kicsit jobban megy a hasam. a vérképem pedig hihetetlen lett...elõször el sem hittem, hogy az enyém :) nem egészen 1 hónapja a süllyedésem 52 volt, a múlt heti pedig 9!!!
s egy kérdés a tso-t használókhoz: ti is ellenállhatatlan vágyat éreztek az édességek iránt? én meg tudnék veszni egy csokiért. naponta többször :) lehet hogy a tso kényszerít erre?
üdv és mindenkinek szépeket!
Nincs jelen
#489 2006-12-02 14:02
- fru
- Tag
Hahó!
Rászántam magam, hogy kipróbáljam a TSO-t. Mivel csak innen tudtam meg valamit róla, ezért én is leírom majd, mit tapasztaltam.
Az orvosi beleegyezéssel nem is próbálkoztam, az utolsó leletemre odafirkáltam magyarul, hogy a kúra alatt orvosi felügyelet állok, így küldtem el a rendelést. Nem okozott nekik gondot. Furcsáltam viszont, hogy nem jeleztek vissza, viszont az e-mailjeimre reagáltak. Hat nap múlva kaptam meg, de sok fejtörést okozott a dolog, mivel csak olyan címre tudtam rendelni, ahol nem tartózkodom napközben. Ezért minden reggel felhívtam a futárszolgálatot: UPS Hungary (06/40/989898), mert õk elvileg meg tudják mondani, megérkezett-e a csomag éjjel hozzájuk és mikor szállítják. Hiába volt rajta a megrendelõn a Vat (áfa), szíven ütött, hogy még ezt is ki kell fizetni.
Ennyit a rendelésrõl, üdv: fru
Nincs jelen
#490 2006-12-03 18:57
- muci61
- Tag
Szia Fru!Örülök,hogy megosztod velünk a TSO-ról szerzett tapasztalataidat,szerintem sokunkat érdekel.Ha nem esik nehezedre próbálj meg minden részletet leírni akár naponta is.Olyan részletek is érdekelnek amik a TSO anyagi vonzatára vonatkoznak.Köszönjük a fáradozásodat és jó egészséget kívánunk.
Nincs jelen
#491 2006-12-04 08:15
- Worrying_friend
- Tag
Csak ismételni tudnám az elõttem szólót!
Nincs jelen
#492 2006-12-04 11:46
- Oscar
- Tag
Sziasztok
Életem Egyik Legboldogabb Pillanata ElÕt Állok. A FutÁr Ma 11 És 12 KÖzÖtt Hozza Ki Nekem A Tso-t.
MindenrÕl Írni Fogok, Hogy SegÍthessek MÁsoknak.
KÖszÖnÖm Mindenkinek, FÕleg KatÁnak A SegÍtsÉget.
És, Ha BÁrmivel Kapcsolatban KÉrdÉsetek Lenne, HÍvjatok Nyugodtan A 20/582 62 91-es SzÁmon És Állok RendelkezÉsetekre TudÁsommal És Tapasztalataimmal.
Mindenkinek A Legjobbakat KÍvÁnom.
P.s. : EgyelÕre Én 4 X 500-as Adagot Rendeltem, Úgy Gondolom, Állapotomnak MegfelelÕen Ez ElÉg Lesz, AztÁn Majd MeglÁtom. EzÉrt 199 Ezer Forintot Kell Fizetni.
Nincs jelen
#493 2006-12-04 12:18
- Ildico
- Tag
Kedves Oscar!
Szívbõl örülök, hogy belegvágtál a kúrába, s kívánom, hogy nálad is olyan sikeres legyen, mintmár oly sokunknál.
A lányomnak szeptemberben telt le a kúra. Szerencsére nagyon jól van. Tömi magába az édességet :) amit fél évvel ezelõtt nem volt szabad.
Üdv. Ildikó
Nincs jelen
#494 2006-12-04 15:03
- Oscar
- Tag
Szia Ildi!
Tõled is megkérdezem, több szem többet lát alapon, hogy Te honnan tudtad, hogy kislányodnak mekkora adagokat vegyél? Elárulod, hogy milyen adagokat vettél neki? Elárulod, hogy mikortól érezte a változást? Hogy történt-e nála is visszaesés, ahogy az álítólag tendencia?
Köszönöm válaszodat elõre is.
Sok szépséget neki, azt kívánom
Nincs jelen
#495 2006-12-04 16:22
- mezke
- Tag
Sziasztok.
Már nem is tudom, mikor írtam utoljára. Talán a 10. adagnál.
Nemrég vettem be a 12. adagot. A 11.. után úgy éreztem, itt a nagy áttörés, végre .
Aztán megint rosszabb lett kicsit.
Nem szeretném senkinek a lelkesedédét lelohasztani, ugyanis
1. minden embernél más és más, ez függ a betegség állapotától
2. 17 évet a chronnal nem lehet csak úgy leradírozni
3.nekem szûkületem van, mûtét elõtt állok, ez biztosan akadályozza szegény petéket a munkában
4.sipolyom, ami folyamatosan gennyel bombázza
5. a mandulámban is gennyes góc van, valószínû összefüggésben lehet, mert ahányszor nem gyulladt a mandulám, jobban vagyok. Januárban kivetetem, és majd meglátjuk.
(Egy kérdés: van valaki, aki kivetette a manduláját, és jobb lett utána? kérem írjon!)
Szóval akinek ennél jobb a helyzete, az igenis nyugodtan reménykedhet! :)
Én is reménykedem, hiszen azért húzom-halasztom a mûtétet. Még fogok rendelni. Bár anyagi csõd, de már végigcsinálom.Volt akinek csak a huszadik körül lett jobb, mint olvastuk.
Mindenkinek mielõbbi javulást kívánok!
Nincs jelen
#496 2006-12-04 18:40
- katalin
- Tag
Oszkár!Örülök,hogy a megrendelés mellett döntöttél,remélem hamarosan fogod tapasztalni a javulást.Ha minden jó müködik,már minimûális javulást fogsz érezni az elsõ adag után is,csak kitartás,és semmi elkeseredés ha jön egy kis rosszullét.Szia Katalin
Nincs jelen
#497 2006-12-04 18:43
- katalin
- Tag
mezke!Te milyen peteszámot szedtél be.Tudod érdekes amikor befejezõdik a kura (12) üveg ugrás szerü a javulás,majd meglárod.után minden nap jobbanvagy.Szia.Katalin
Nincs jelen
#498 2006-12-04 20:39
- Ildico
- Tag
Szia Oscar!
Én is több szedõtõl (többek között Katitól) szereztem tapasztalatokat. illetve a dokink szintén orvos kollégáknál érdeklõdött. Azt mondta mivel a lányom crohn betegsége közepes, ezért legalább az 1000-es ajánlott.
Kb. az 5. adag után jött jelentõsebb változás. Megszûnt elõször is a hajhullása. Kevesebbet fájt a hasa. Széklete teljesen rendezõdött. Hízott 8 kg-ot.
Azért azt el kell árulnom, hogy már korábban egy hónappal elõtte Immurant kapott, mivel anyira leromlott az állapota, hogy nem tudtuk megvárni a TSO hatását. Párhuzamosan szedte a kettõt.
A vérképe már a 4-5 adag után jelentõsen javult.
A dokink is azt mondta, (óvatosan fogalmazott) hogy nagyban hozzájárult a TSO a javulásához.
Üdv. Ildikó
Nincs jelen
#499 2006-12-04 22:02
- mezke
- Tag
Katalin,
az elsõ 6 adag 1000-res volt. A másik 6 pedig 2500-as.
Ezt az ugrássszerû javulást úgy érted a 12. adag után, ha abbahagyom a 12-nél? Vagy ha továbbszedem, akkor is jelentkezik? Vagy csak ha abbahagyom az akárhányadikat?Tehát a kúra végén, amikor már nem szedem?
Nincs jelen
#500 2006-12-05 08:12
- Oscar
- Tag
Sziasztok!
Kata, fõleg Neked, aki nekem is mindenben segítettél.
Most 8-kor vettem be az elsõ TSO adagomat. Hihetetlen érzés, megfogalmazhatatlan, ahogy lenyeltem. Ahogy a gyógyulást kortyoltam. Egyébként nem éreztem, hogy bármilyen íze is lenne, vízzel vettem be és 50 szer kiöblítettem, nehogy egy kukacka is elvesszen.
Hívlak majd Kata!
Puszilok mindenkit.
Nincs jelen